Transcribe your podcast
[00:00:01]

Dit is een podcast van NPO Radio 2 en KRO NCRV. Ga een hele bijzondere 30 minuten houden en je weet hoe het werkt. Ik euh, ja, ik heb het regelmatig geluisterd. Absoluut leuk ook voor het leukst. A Ofwel sprak je Haneda meeste. Het zou zeggen welke persoon ik van die met Giel. Wel heel leuk Giel van StukTV. Ja ja, ook wel leuk. Ook aan andere kant van om te horen en na alles wat er is gebeurd en is het een beetje hetzelfde wereldje.

[00:00:27]

Je is daarom een Berto van ik leuk. Uhm, ik wel. Ik ben heel veel eigenlijk. Dit is de podcast van Ruud de Wild. De komende 30 minuten praat Ruud met Dennie Membres. Als de wekker gaat, is het gesprek voorbij. Dit is 30 minuten rauw.

[00:00:44]

Er zijn nu mensen die je die je waarschijnlijk denken. Dennie Denni. Hoe spreek je achteraan uit? Is membraan of is het een Franse naam? Is een Franse naam? Maar Neyman? Ja, maar ik zeg toch altijd wel membraan members of scharniert? Ja zeg. En mag je vragen iets meer in de microfoon te praten? Dan horen we thuis ook zo goed. Want ja ja, heel goed zeg Danny. Euh. Je bent geboren en getogen in Leeuwarden.

[00:01:06]

Dat weet ik van je. Ik weet overigens niet hoe oud je bent. 2.40. 42. Goed. Euh. En je bent een van de twee bazen van euh. Ruud mag alleen de andere basis leggen. Jammer dat dans dan zowel op ehm ja. Ik heb ze. Ik heb de wekker zetten vervangen. Kunnen we? Kunnen we beginnen? Orens wa. Wat een leuke wending is in 30 minuten rouw. Euh, dat dat eigenlijk nu in dit geval.

[00:01:32]

Euh. De persoon een beetje het instituut is geworden. Of het in zee de instituut is de persoon geworden, laat ik het zo zeggen. Waar het eigenlijk over geur Roach Middletons reden waarom je hier zit? Ja eens ja. Morgan's. Na Naya of of als als de manager van Andy van der Meijde. Maar dat was ook een beetje zelf een beetje gek geweest hadden in een indique van mij die zelf moeten zitten. Jaren had hij s avonds zitten.

[00:01:55]

Ja, absoluut laakbaar. Bij het begin beginnen. En je komt uit Leeuwarden. Je bent een jongen en je begint een netwerk site. Een idee, een winkel dat Rumor. Hoe? Euh. Nou nee, zo ging het niet. Eigenlijk was het mij zo. En ik ben best wel een euh koppige jongen. Dat was ik er misschien nog steeds wel een beetje en ik ging met koppigheid ook vroeg uit huis. Nador 17 jaar en ik had gezegd van ik raad het allemaal.

[00:02:23]

Alhoewel, ik doe het allemaal zelf wel. Ik heb niks nodig. En als ik dan zo iets zeg, dan heb ik misschien achteraf een beetje spijt, want het zijn toch wel je ouders enzo. En maar dan ga ik het wel doen. En toen ging ik feestjes geven. Feestjes? Ja, ik ga feestjes feesten en. Die werden een heel succes. Eigenlijk waren we zelf vrienden en Leeuwarden gewoon in een club. Weet je wel, je bedenkt een feest.

[00:02:46]

En mensen. Dat blijkt mensen. Leuk om daarheen te gaan en dat werd een succes. En daar verdiende ik mijn geld mee. En daar betaalde ik mijn school. Was het ook vooraf de wens om veel yohann feestjes geven of wilde je vrijen? Nee, nee hè. Maar soms heb ik ja en soms een grote mond misschien? En euh. En ik liep. Ik parkeerde steeds mijn fiets in een fietsenstalling en dan ging ik op stap naar een andere club die heel vol was.

[00:03:09]

En daar was het een nieuwe club geopend. En die eigenaar die stond. En ik vroeg aan hem hoeveel mensen zijn er inlands? Ik wilde eigenlijk gaan kijken. Zij die 30. En dat ging een paar weken zo door. En toen zei ik tegen hem. Nou, als het mijn club was geweest, ik was wel echt jongeren, dan was het vast wel vol geweest. En de volgende keer sprak je mij weer aan als hij die van. Wat bedoel je dan?

[00:03:25]

Ik zei nou, als je mij duizend gulden denk ik was er toen nog, ben niet zeker, maar Bridget geeft dan geef ik een feest. En dacht gaf ie mij. En toen kwamen er achthonderd man weet ik nog en we konden 600 in. En vanaf dat moment is die club gaan lopen. En nou wil ik niet mezelf op de borst kloppen, maar dan ga ik wel doen. Nou ja, een succes. Moet je alle succes. Moet je als zakenman toch altijd naar je toe trekken weliswaar?

[00:03:48]

En tja, dat begon toen te lopen en toen werd hij ziek. En toen werd ik zomaar manager van en toen. Ja, toen ben ik in het nachtleven gerold en toen heb ik een heel lange club Noa gedaan. Dat was één van de toonaangevende clubs in Nederland en daarna na een uitstapje naar Curaçao geweest, gewoon teruggegaan en heb Club Red. Geopend en samen toch ook de beste club van Nederland mee geworden. En dat dat was waren wel echt mijlpalen voor mij en daar omdat ik zelf feest kon geven.

[00:04:14]

En heel veel ondernemers die in horeca zitten, die kunnen wel heel goed een horeca bedrijf runnen, maar die hebben niet de creatieve tijd om een feestje te geven en dat kon ik wel. Ik dacht waarom zou ik de deur weggeven als ik het zelf kan? Wat bedoel je met de deuren? Al het geld? Dus als jij een feest inhuurt, dan zeggen zij dan willen wij de deur dus de entree hebben. Dat zou. En als je ergens een zaal huurt bent.

[00:04:36]

Ja ja, ja dus. Tenzij ik dacht daar ga ik niet doen. Dat cancel, want dan heb ik. Toen de tijd die er van zijn zolderkamertje er mag heeft is begonnen. Tijs van der Heijden ja, Lars van der Heijden heb ik een mailtje gestuurd. Hij was Rumor al begonnen. Hij was toen nog opgenomen. Heeft hij? Heb ik een mailtje gestuurd? En toen zei ik. Hij euh. Waarom wil je het noorden ook niet veroveren met die quotes?

[00:04:57]

Want ik kwam ik steeds tegen. Dat kun. Waar heb ik al leuke demet T-shirts met het personeel en mensen die met hun favoriete quote op de foto konden? Dat hebben we gedaan. Hebben we zes sessies gedaan en die waren allemaal uitverkocht. En een van de sessies daar was ook nog. Hij we ook nog Chris Brown weten te strikken. Nou en toen gaat ie tegen, maar je moet bij mij komen. Je hoeft bij mij komen en doen.

[00:05:18]

Maar u mag en dat wilde ik niet, want ik had de club zeg. Maar waarom zou ik dat doen? En toen ben ik. Elke woensdag ben ik hem gaan helpen in Amsterdam. Voor niets gewoon ging ik heen, want ik was een beetje klaar met Clack, met het nachtleven. En toen begon ik erin te groeien. Ja, toen ben ik er uiteindelijk in gestapt. En hoe? D Hoe wist hij van Remich? Kwam ik het tegen op internet?

[00:05:41]

Ik kwam het ook tegen. Ik kwam de paus tegen, net zoals iedere handen en eten ze wel. Het is wel geniaal bedacht door. Zo dacht ik. Hoezo mag ik jou aan? Nou, ik weet niet precies meer de koop, maar de quote van. Uhm, we noemen het. Goedemorgen. Nee, want ik weet niet meer iets waar maar iets met van waar. Noem het goedemorgen omdat sterf zeggen sociaal niet toelaatbaar is. Ja, zo heet dat.

[00:06:03]

En toen dacht ik dat is wel op op toepassing van mij s morgen. Maar was dit toch voor de ansichtkaarten? De mokken? Euh, de die shirts? Ja, toen waren we echt nog. Of hij vooral een petje en coats. Hij lachte. Hij had wel een verdienmodel eromheen bedacht met petten. En ja, die die die verstuurde hij zelf. Via de post had geld. Verdiende hij de in dat nachtleven. Dus jij kon instappen met geld, dus je werd mede eigenaar?

[00:06:25]

Ja, ik ben mede eigenaar. Uhm, het instapt met geld viel op zich wel. Maar ik heb wel wat betaald natuurlijk. Maar dat was best wel omdat ik er wel een jaar lang hem heb geholpen met het platform voor niets. Dus ik zei ik wil best wel instappen, maar ik ga niet. Hoofdprijs. Je komt uit uit het noorden. Uh Wacom Denni van aan en ik komt uit Leeuwarden en heeft een vader die van Curaçao komt en een moeder uit Engeland.

[00:06:47]

Nu ja, en hoe kom je dan in in in godsnaam in leenwoorden terecht? Uhm, mijn vader, die kan toch best wel jong maken van kustzone? Nederland kon werk krijgen. Hier gingen is naar Den Haag en daarna zijn zus woonde in Leeuwarden. En via zoiets kon hij daar werk krijgen. En dat gaat al zo. Gaat dat? Ja en VBR gezegend? Of? Of had jij ook liever in een in een grote stad willen zijn? Nee, ik ben gezegend.

[00:07:16]

Absoluut, omdat het heel laat iedere keer weten als ik terug naar Leeuwarden ga, dan valt alles van me af. Ja, en dan ben ik weer veilig. Ja ja, is het ook echt zo? Ja, dat is echt zo. Is dan de grote v d zeg maar Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en zou Utrecht. Is het toch een beetje de grote enge wereld? Laquelle zakelijke Hermina toen wel en nu niet meer zo, want ik kan me daar redelijk doorheen bewegen.

[00:07:38]

Uhm, en gelukkig de nuchterheid die er in het noorden vooral heerst team helpt mij wel. Maar in het begin had ik dat gevoel wel. Vond ik wel heel erg spannend ja. Daar kom je tijz tegen. Dit heb je je net verteld. Uhm, dan ga je m woensdag helpen en dan komt er een moment dat jullie samen besluiten. Dit gaan we doen. Ja, en dan? En dan groeit het bedrijf zo snel dat je zelfs als ook al zakenman ondernemer wat je denkt dat je dan wel een beetje bent, maar niet een door de.

[00:08:12]

Doen we dat door de wol geverfde zakenman, zo meldde het niet. Dan gaat het allemaal zo snel dat je niet eens tijd hebt om te beseffen wat er gebeurt en om te genieten. Of wordt het lastig? Ja, waarom? Omdat. Uhm, ik sowieso al heel vaak hoor dat ik van mijn vrouw dat ik meer moet genieten van nu kan je dat niet. Moeilijk. Hoe komt dat? Dat komt omdat ik voor mijn eigen gevoel wil slagen, maar vooral niet voor mezelf, maar voor anderen.

[00:08:42]

Is elke familie die in ja, mijn vader of moeder, vader, moeder help is de. Dat ook een beetje. Dat Noordelijke door een Waal doe je al gek genoeg. Na Dat weet ik niet helemaal, omdat ik ik. Ik hou ook wel van Van Amsterdam en zou er van uit neem. Ik bedoel dat de hoogmoed komt. De val is dat het meer. Ja, misschien wel op de hard werken. Ja, en dan vergeten te genieten dat je altijd maar weer moet presteren om het volgende te bereiken.

[00:09:08]

Ja, en ook gewoon ik wil gewoon. Ik vind zelf dat vind ik zelf dus je. Ik vind zeg altijd je campy niet vergelijken, maar ik vind zelf wel dat. Ik een meisje, ik heb, vind ik er wel een moeilijke jeugd gehad vind ik zelf. Of moeilijk omdat het moeilijk zijn zijn. Hoe bedoel je kon gewoon. Ik vind dat ik heel vroeg volwassen moest zijn, zeg maar. En dat ben je gepest of mij helemaal niet?

[00:09:31]

Nee, naar mijn ouders gingen scheiden? Best wel! Vroeg hem. Mijn vader had die werkte. Drie diensten nachtdienst en nachtdiensten. Ook de bij en wat er heeft gewerkt. Euh, lijn monteur dus. Machines maken in een fabriek, zeg maar als er storingen waren. Of maar was dat ook een soort lopende band achterwerk? Zwaar werk is wel zwaar werk, niet lopen hand, maar wel zwaar fysiek zwaar in. Als je hem als voorbeeld van.

[00:09:53]

Zo ga ik het dus niet doen. Was dat het? Als je eigenlijk zeggen alles doet de eigen Wagensveld zijn in al je verhalen ze wil je kan ik zelf wel rijden doe ik zelf, al heb ik jou niet meer nodig. In die Ginaf hangt niet afhankelijk willen zijn weg. Klopt ja, vooral dat. Ja dus. En heel graag mijn kinderen. Ik beleef een soort van wat mijn kinderen. Nu meemaken is een soort mijn tweede jeugd of zo zou, zo had ik het ook wel gewild.

[00:10:19]

Waar en da da, daar stimuleer je ze ook in. Ja ja, maar hebben je ouders jou gesteund? 20. Jij begon van ik ga de clubs doen en ga nog meer doen. Ik ga ik pas helemaal onafhankelijk is. Die waren er. Op dat moment waren ze er wel, maar niet op die manier in mijn leven. Nu heb je een leuke jeugd gehad, behalve dat het dat af en toe wat lastig was. Ja, op zich heb ik wel.

[00:10:44]

Een leuke jeugd gehad? Het heeft me gevormd tot wie ik nu ben. En veel buiten veel voetballen. Een hele ander heel anders dan nu. Euh, maar wel vroeg volwassen en en ik. Ik merk wel dat ik soms. Wat? Euh, ja, het is best op zak. Euh. Liefde heb gemist. Dat idee heb ik soms. En nu weer 42. Ja. En nu we euh. Pak met poen verdiend. En nu ga je.

[00:11:11]

Dan kom je dus in een rijke euh tweede jeugd. Dus nu ga je een motor kopen natuurlijk. En een Porsche na? Nee, nee. Kijk ik bij bakken met geld absoluut niet. Euh, ik zeg niet dat we dat ik het slecht heb. Dan Bruno. Hij heeft het toch heel goed gedaan? Nee, Runar heeft het wel goed gedaan, maar niet zo goed als men denkt. De wet wel omzet gemaakt, maar ik heb me nog zelf nog nooit dividend uitgekeerd.

[00:11:36]

Maar omdat ik denk dat dat dat komt ook gewoon niet. Maar is het ook niet omdat het echt niet kon of dat wij het niet nodig vond. Mij kon niet en kon niet waar, maar onder de al al het geld dat we verdienen stoppen eigenlijk weer terug en moesten ze bedreigd. Hele goeie onderneem, hele gezonde ondernemer. Uhm, daar Lake toetsen. Hoe doe jij het nu met met het coronavirus als in ex-spelers als AZ? Dat vind ik moeilijk om de.

[00:12:01]

Dat vind ik moeilijk te zeggen omdat wij in van A naar B nadat ik naar ontkom je nu niet aan 1 van een storm in een storm kwamen. Dus is dat eerste verhaal Lubach en het tweede verhaal was euh, correct. Heb dat Lubach keuken komen vanzelf vanzelf wel verwacht. Ja ja, of je wilt niet over praten over nee. Thijs van der Heijden. Euh. Hij is dan de topman van Platform Roach. Uhm, dat via zitten. Je bent een beetje kauwend nachtleven en dan ga je met elkaar praten.

[00:12:30]

De 70 die woensdag. Dan ga je cashen kosteloos bij me op kantoor zitten. Wat is dan een moment tussen bij iemand kosteloos op kantoor zitten en naar de notaris gaan dat je samen eigenaar wordt? Het moment dat ik dat hij mij weer voor de tweede keer vroeg eigenlijk. En het moment dat ik klaar was met het nachtleven en ook aan het ritme daarin kreeg, had een kindje gekregen. Ja, en dan merk je gewoon dat. Ik was toe aan iets nieuws, aan aan.

[00:13:02]

Ik wilde uit dat uit, uit dat het leven had. Ik ben niet echt een drinker. Zelf uhm. En ja, je hebt wel te maken met alcohol en drugs, heel veel. En dat mensen anders zijn dan dat ze als ik ze achter de kassa bij agency waar ze werken bijvoorbeeld wel Daya. Ik was daar klaar mee. Ik was daar, dit hoefde voor mij allemaal niet meer en dit was een kans om te ontsnappen en iets op te bouwen.

[00:13:24]

Samen door op te bouwen. Iets nieuws. Hoelang hebben jullie samengewerkt? Jij een tijd waar je. En Thijssens is opgebrand. Weggaan? Thijs is weggegaan. Ja, heel, heel lieve. V. Uhm, the golden stormbaan zich in het storm in Storm. Welke storm Nazir? Eerst was eerst Lubach of wat is Couronne nei kro? Korona kwam. Kroonen kwam echt op het moment dat we allemaal nog niet wisten wat het inhield, dus we maakten er nog grapjes over.

[00:13:50]

Er werden nog twee cartoons getekend. Ook waar u mag nog. Hoe doe je dat? De RUU mag die Jajah waar hadden. We hadden mondkapjes van weet ik veel met teksten daarop die eigenlijk die nu niet meer zouden kunnen? Uhm. Dus ja, ook Baru mag dus wij wisten. We wisten eigenlijk niet hoe erg het. Hoe erg het was? Precies? Wel van andere landen, maar het is een ver van je bed show. We hebben nu nu over vorig jaar maart.

[00:14:18]

Ja ja, programmaraad of dejaren. Het is jammer natuurlijk. Was waar hij eerder dit jaar maar lekker een jaartje. En dit jaar maart dus de derde. De hele grote K. Bricout moet nog komen. Van kroonen Nerva In Nederland is de Waddenzee een beetje. Zo ja, ja, ja, ja, die moest dienen. In april mei begon het hier pas. Toen moest nog komen. Ja, ja, ja dus. Uhm, in dat opzicht raden wij.

[00:14:47]

Waar wij dachten van Arona mondkapjes, leuke, originele dingen, we spelen altijd in op de actualiteit. Dat soort dingetjes dus. Wie dat gevoel was? Helemaal niet dat het zo, omdat ook op die manier zo erg was. Daar kreeg een meisje. Het ging aan alle kanten goed, want Humberto Tan is één van jullie aan aandeelhouders. Ja, en die heeft het de de dienst alcohol echt. Dus daar hoefde je ze ook niet voor te schamen, maar heeft het toch al na lang het anders zeggen.

[00:15:12]

Hij heeft het niet onder stoelen of banken geschoven om zichtbaar Rumor dingen te laten zien in zijn programma's. Nee omdat. Kijk uhm, rua. Ach uhm wa is een zolderkamer verhaal, een droom wat werkelijkheid is geworden. En en het is een entertainment pagina was het met quotes die de mensen moesten laten lachen en bij schrijft hij de dingen die andere mensen niet durfden te zeggen, maar wel dachten. Nou, zo zijn we begonnen. Het was niet begonnen.

[00:15:39]

We gaan een bedrijf beginnen hè. Laten we daar heel veel geld mee gaan verdienen of zoiets. Oh en en no. En niet heel veel geld. Dat was niet helemaal zuiver geld. Kijk, als je een bedrijf hebt wat heel veel invloed heeft. En mensen vinden het geweldig en je hebt 2,1 miljoen volgers en je hebt heel veel bereik dan en je verdient wat geld. Ja dan. Dan lijkt het vaak veel groter dan dat het is. En en en en natuurlijk als ondernemer op dat moment met trots.

[00:16:06]

En je bent jonger en je kijkt er wat anders na en dan denk dan wil je het laten zien. Euh dus ja. Ja dan de en daardoor ben je dan heel erg trots op. En dan doe je misschien soms wel stoerder dan wat het allemaal eigenlijk is. Zeg maar bemoeide Humberto Tan zich met dure zakelijke activiteiten. En hij? Humberto was gewoon Mastella aandeelhouder en actueel. Ook als ik hem bel. En ik vraag me af hoe denk je erover?

[00:16:30]

Want hij heeft natuurlijk heel wat media ervaringen. Hebt dus zeker al antwoord. En wat mij wel? Hij helpt die wel, maar ik denk dat hij heel veel van toegevoegde waarde zou kunnen zijn. Maar hij heeft het druk met zijn eigen dingen allemaal. Dus ja, we hebben hem wel een beetje gemist afgelopen tijd, toen zo'n stond zo'n storm als een iedereen is aangepakt, behalve om werd. In alle eerlijkheid. Nou, nee, ik heb niet gemist, want want want we hebben wel contact gehad, als aandeelhouders heb je natuurlijk wel contact en praat je ook met elkaar.

[00:17:01]

Alleen uiteindelijk doordat wij op heel veel manieren niet intelligent genoeg hebben gereageerd zo wat je fout u mag zou kunnen verwachten. Ja, laten we eerst even dan gaan naar het voorval. Hoe komt het aan dat Lubach ineens euh, Derin hackte? Ja, waar is dat gebeurd? Dat weet ik. Dus wat is dat een persoonlijk persoonlijke vete geweest? Niet met name na na rumoer bedoel je? Ja, I. Ik dit. Het leek wel als chord alsof Lubach over jullie gestruikeld is, of iemand anders.

[00:17:32]

Of nadat hij Diver. Het is een goeie vraag. Die vraag ik mezelf heel vaak gesteld. Uhm, maar dat is dat. Dat weet ik niet. Dat zou ik niet weten. Veel mensen die niet weten wat en wat gebeurt er na wat er gebeurde is dat wij naar de Carloff vertellen. Ik zat met mijn broer. Euh uh af is wel jongen. Twee jaar uh. Een management speldt zijrand was. Want zoals waar 17 18 miljoen bondscoaches hebben, dat vinden wij ook dat wij de beste het meest van voetbal weten.

[00:18:00]

Dus wel spelen we dat tegen elkaar en dat is dan die ontspanning. En in één keer gaat je telefoon en die ontploft en dan denk je van hem. Wat gebeurt hier en dan? Sta Lubach en dan? Dan besef je het nog niet helemaal en dan ga je terugkijken en raak je soort van verland vlamt gevoel aan boos onrecht. Dat zijn de eerste gevoelens die ik allemaal had. Wat was je? Wat hadden de berichten die jou bereikt? En dan kijken Lubach.

[00:18:27]

Jullie worden aangepakt door Lubach. Op televisie kijken. Waarmee pakt hij Julián met euh, dat wij? Euh. ". Een niet zelfbedachte, maar gebruikte en op T-shirts plakte en daar dan helpen, is dat zo naam? Nee, dat is niet zo. Ja kijk, hij heeft wel een punt gehad. Laat ik het zo zeggen we hebben. We zijn wel, maar we hebben wel naar onszelf moeten kijken. Van wat ging er nou mis en waarom is dit nou gebeurd?

[00:18:54]

Maar de manier zoals het neergezet werd? Ja, zo was het niet. Hoe is het neergezet? Nou ja, gevoel. Voor mijn gevoel is het gewoon als. Ja, hoe noem je dat zoiets? Het is. We zijn veel te hard aangepakt voor wat er aan de hand was. Dat. Dat is mijn gevoel. Dat betekent niet dat. Dat er een aantal dingen die hij heeft gezegd niet waar zijn of zo. Dat niet, maar.

[00:19:19]

Wat ik al aangaf doordat wij heel snel groeide en waar je kijkt we waren in Tainmont pagina en die Entertain pagina ging om een lach en om mensen en zo en dan groeien en dan word je heel snel groot. En dan blijkt dat je met bereik geld kan verdienen. En dan doen we mooie campagnes en dan doen we een mooie shirtjes. En dan moet je in één mens aannemen en we gingen van vier man naar 25 man en een wawa. En jij had het over goed ondernemerschap.

[00:19:44]

De oude. Ik weet niet of dat dan altijd goed ondernemerschap was omdat. Dan heb je een groep mensen die bezig is met de quotes om er anderen en de grote voeten aan te houden. Schoenen waardoor ik voor je gevoel ja, dat gevoel had ik wel. En dan? Dan hè hè? Het 4Hoog principe wat we nu hebben toegepast? Dat alle quotes gecheckt worden op originaliteit. Uit dat hadden we toen niet. Dus ja, daar zijn een aantal dingen doorheen geglipt.

[00:20:08]

Die zijn optisch. Het is beter om per ongeluk over een eigen progrock en je bent. Euh, eigenlijk is het. Het hoort de jongensdroom te zijn. En het is eigenlijk een beetje een ongelukje geworden. Ja, een ongelukje heb ik hebben wij wel en ik heb wel. Het heeft me echt wel pijn gedaan. Echt pijn. Persoonlijk. Hoeveel volgers heeft Rumor? 2,1 miljoen en hoeveel hadden jullie? 2,1 miljoen orders de nekslag nadert. Dertigduizend iets minder is dan brengt.

[00:20:37]

Dus het is uiteindelijk nog hetzelfde. Er is de interactie nog net zo groot. Euh, de burger door de was heel hoog door Kroonen. In het begin was dat heel groot. Toen zakte, daarna zakt het echt in. En nu trekt het allemaal weer aan. Buitengoed. En wat zijn nou precies de twee of drie dingen die je die je Lubach kwalijk neemt? Nou dat het Goro? Kijk ik Luba? Ik vind Lubach zijn programma Vingerhoed goed programma zit gewoon goed in elkaar.

[00:21:05]

Laat ik het zo zeggen. Ik keek daar ook altijd naar met bewondering. En ook al is het een soort van satire, ze brengen het alsof het de waarheid is. Inderdaad, dat ze goed onderzoek hebben gedaan. Uhm, ik vind dat gevaarlijk. Ook nu wel omdat ik nu aan de andere kant heb gezeten, want er is bijvoorbeeld waar ik kan mee. Vreemd is dat ten onrechte nergens vrij. Nee, ik ben niet framed. In sommige stukjes wel.

[00:21:30]

Er worden stukjes geknipt en geplakt. Maar ja, dat gebeurt in de media. Ik moet heel eerlijk zeggen ik heb Thijs van der Heide gezien in een in een praatprogramma onderuit gezakt. Toen zag ik in alle eerlijkheid het is niet de allerbeste. Euh euh. Ja. Zeggen dat reclame voor voor als je onder vuur ligt. Uhm nee. Maar goed dat. Dat was iets wat 3 jaar geleden is opgenomen. Ik. Oh ja, is dat al zo lang?

[00:21:54]

Ja, dat was al veel eerder opgenomen. Dat past niet op dat moment. Ze was echt wel een stuk eerder opgenomen in mijn beleving. Tenminste er was echter en en. En ja, kijk, ik heb een afspraak met Thijs gemaakt, dus ik vind wel moeilijk om over hem te hebben, want ik wil niet op zijn stoel zitten en hij doet dat dan. Ja, hij is teruggetreden en wanneer ook na dit voorval. Hierna trok hij naar alles wat hij had gedaan.

[00:22:16]

Heb ik. Wat heb jij er gezegd? Jammer terug. Nee, nee, nee. Ik had graag met hem door wilt. Maar hij? Hij? TIGRAY Is het hem teveel geworden? Dat denk ik wel. Je had toen je wat op nationale televisie euh. Geslacht marginaal zag via het oneerlijk dat Lubach heeft gedaan. Want het ging om om iets van het Rode Kruis. Ja ja, voor van men het niet weet, want jullie hadden en een verdienmodel of kunnen hanteren.

[00:22:44]

Kijk wie wat mij? Hij dwarszit dat dat het de eerste vraag was eigenlijk stelden de drie dingen Ik heb nog maar één genoemd is euh hé. Dus dat het het gevoel van dat ze geen wederhoor hebben gepleegd. Da's twee dan dat wij jouw zorgelijker al door jou. Ja en wederhoor en. En natuurlijk hoe de acties in elkaar staan, hoe de actie in elkaar stak. Alles wat hij wat. Wat neergezet is. Ja, jij noemt dat. Ga vreemd en ga vreemd K&G geven.

[00:23:11]

Krijgen vol dat ze me er in geluisd hebben. En maar ze hebben het wel zo neergezet dat het heel simpel gezegd werd. Het is satire, maar ze brengen het op zo'n manier dat het onderzoeksjournalistiek lijkt. Ja, en ik proef bij jou nu van na. Het is niet helemaal eerlijk gegaan. In ieder geval niet conform de waarheid. Maar hoe zit het dan met het Rode Kruis? Want daar viel hij over Yadav figlio. Kijk, wij hebben het.

[00:23:33]

Wij doen al vijf jaar lang. Hoe kijk je op social media? En dat ik altijd kan lachen. We hebben heel veel bereik en daar kan je centjes mee verdienen. Nou, dat hebben we ook gedaan en we zijn een commercieel bedrijf. Lig ik ook niet over, want dat is gewoon een feit. Maar. Waar Je willen ook heel vaak graag goeie dingen doen met die met die met die met dat bereik. En dat hebben we gedaan met met onder andere Debast met actie.

[00:23:55]

Die liep helemaal. De hemel werd helemaal gek. Weet ik veel meer dan honderd vijftigduizend euro opgehaald. Toen de tijd. Uhm. We hebben spieren voor spieren, waakzaamheid en machines. Wat deden al goede doelen? Dat deden we al vijf jaar lang alleen waar ik wou. Waar ik twijfel over heb gekregen is dat doe je vanuit. Omdat je vindt dat je. Die invloed hebt? Die wil je gebruiken, maar moet je jezelf dan op de borst gaan?

[00:24:20]

Klopt van kijk hoeveel goede doelen wij eigenlijk? Eikelenboom. Nu lijkt het alsof wij een goed doel hebben gepakt. In overleg met het Rode Kruis van het Rode Kruis halen we uit bij ons aanschouwen ze. Wij willen iets aan Korona doen en er zijn heel veel mensen die niet de straat op kunnen. Geen boodschap kunnen, maar er was niemand doneerde en wij dachten van nou ook, laten we ze helpen. Maar op dat moment weet je niet of iets Bijlo gaat of niet.

[00:24:40]

Weet je maar als ik een goed renner goed kan terughalen, dan had Lubach het vooral over euh, het t zeg maar. Dat was iets. Het begin 10 procent bij Mariëndal 10 procent duurder gemaakt. Weet ik veel. Kun je dat uit Wegman na de dehele? De cijfers weer weet ik niet meer precies allemaal, maar wat ik wel weet is dat. We hadden er een d'iefte voor Peter. Vijfennegentig. Je had een button van 10 euro, je konden die je konden T-shirt kopen voor 14 vijfennegentig en dan kon je nog 10 euro extra doneren.

[00:25:11]

Dat is een keuze die je zelf kon maken. Dus waarom viel hij over? Dat die dat saai vonden, dat deze T-shirts te duur waren, tenminste, zo heb ik het er in ieder geval naar. Koop je geen T-shirt dan? Nou ja, precies dat. En uhm. Dus je hoefde ook niet te doneren of je hoeft er geen Tychy te kopen. En je kon ook alleen het liefst koop. Je kon ook alleen doneren. Alleen dat hebben wij gewoon dat.

[00:25:38]

Daar kom ik achter en daarom word je ook gedwongen naar jezelf terug te kijken. Niet goed genoeg gecommuniceerd, want al wij hebben nog nooit nog nooit een eurocent verdiend aan een goed doel. Actie nog nooit. Alleen heb ik dat gezegd tegen een. Heb je me gemaild of ik heb al gesproken? En wat zijn die haar? Dat zouden we tussen elkaar houden en dat is dat wil ik ook wel. Ik kan wel in een notendop zeggen is dat hij.

[00:26:02]

Hij komt toch ook uit het noorden en Groningen? Ja nee. Was goed gesprek hoor. Als er echt een open gesprek. Ik heb echt wel een tijdje met hem gesproken. Ik vind hem ook een hele aardige vent. En hij weet wat ie zei. Hij had niet verwacht dat er contact op zou nemen en dat vond hij wel heel sterk, zei ie. Uhm, en hij heeft gewoon gezegd dat hij zelf niet had verwacht dat het zo groot zou worden.

[00:26:22]

Na goed kijken of dat nou waar is of niet. Dat is wat ie zei. En hij had verwacht dat wij intelligenter uit de hoek zouden komen. En dat moet ik hem wel meegeven. Dat ik dat het een bewijs van het gewest een verkeerde inschatting. Ja hoor. Hoe zou dat nu anders hebben gedaan? Stel je voor. Euh Lubach, die doet nu iets. Die heeft datzelfde over u mag. Hoe was je dan nu naar buiten getreden na ik?

[00:26:46]

Ik had het wel wat serieuzer genomen. Ik had meer in het meer in de Empathy greep, maar ik had nog wel steeds remich willen zijn. En scherp. Weet ik veel. Ik. Er is iets wat altijd in mijn hoofd, maar dat is iets wat ik nu zeg. En ik zeg nee was in bereik groter dan Lubach. Ja, je had keihard kunnen terugslaan. Ja, zoiets van met de komma als een punt maken. Zoiets? Ja, dat was beter geweest.

[00:27:06]

Ja, maar helaas. Hij weet je wat ook, maar je kunt er nu om lachen. Ja, hij kan er nu wel om lachen omdat omdat het is voorbije geweest en een hele hele brutale vraag heeft. Het is meer dan een miljoen gekost. En in en geld en geld. Ja, dat denk ik wel. Er al in omzet termen dan hè. Dat denk ik wel ja, want er stonden natuurlijk heel veel. Euh, de stonde veel.

[00:27:28]

Noem je dat lepe pedant of dat de dat vlak wel boos op 1 op Arjen Lubach ik ben? Ik ben vooral boos omdat omdat. Hayo Kijkers zijn het. Ik zit met twee gevoelens hij heeft ons naar onszelf laten kijken en daardoor is het bedrijf intern de cultuur verbeterd waar er fouten zaten. Die hebben we rechtgezet, dus het was niet allemaal niet waar wat hij zei. Alleen de manier waarop het was te hard. En ik had gewoon graag gewild dat hij in ieder geval als je het zo als waarheid verkondigt en ook ik.

[00:28:04]

Je kan je verstoppen achter Satyr. Ik snap het wel. Maar. Ik had wel graag willen horen dat wat dat had ik wel echt. Daar ben ik dat. Dat. Dat zit me staat waar ze dus de. Eigenlijk vind je van zo'n programma. Dus hadden we in het kader van hoor en wederhoor wederhoor moeten toepassen. Ja, want mensen geloven Meagan. Dan ben je genaaid. Als je zegt t is niet waar en zij maken zonder hoor en wederhoor een een en in alles is waar, zei ik ook.

[00:28:32]

Een gedeelte is zeker waar. Absoluut die quote. Dat is een. Dat is een feit. Dat zijn dingen die zijn gebeurd. Dat had intern gewoon niet goed bij ons. Het was niet zo dat je quotes gebruikt van mensen. En kijk, we hadden gewoon waar, hadden gewoon heel. Als je een quote gebruikt en je steunt hem om en je wil een lach op iemands gezicht brengen, dan moet je gewoon die bron vermelden. Is een heel klein dingetje.

[00:28:53]

En het is niet zo dat we dat niet hadden gewild of dat we daar te trots voor waren ofzo. Want 70 procent van de positief dommigheid gewoon vergeten. Gewoon go's. Het is gewoon stom. Oké, maar dat dat geld van het goede doel, want daar viel heel Nederland over. Als er feli over de rug van het Rode Kruis geld aan verdienen waren. Dat is dus niet zo. Nee, dat weet je ook heel zeker dat het 100 procent niet zo is 100 miljoen.

[00:29:18]

Maar dan? Dan ben je daar toch geflanst of benadeeld of genaaid? Of nou ja, zo kan je dat wel zien. Ja uhm, als je het van die kan brak. Maar ik probeer dat beter. Woest op iemand. Hij was toch ook woest, maar die bij een. Dit is dodenweg. Het is de eerste keer dat ik m'n verhaal doe. Snap je dat? Ik heb heel lang de tijd moeten hebben om om hier zonder emo.

[00:29:41]

Maar moet je me niet aanklagen alsnog? Nee, want van wat? Wat gaat dat brengen? Dat gaat niks brengen. Helemaal niks mee. Ik wil gewoon kijken. Het is niet om je een tip te geven, maar als ik het omdraait. Heel eerlijk gezegd zou ik denken. Maar wacht even, je maakt me hier nu een een Assaf. Een greep uit de kas toe of over de rug van het Rode Kruis. Terwijl je zegt net over al die goede doelen we hebben er nooit iets aan verdiend.

[00:30:03]

Waarom ze dit? De cijfers niet gestuurd. Want wat jullie al die tijd gaan? De bank Harry naar Lubach. Redactie Ouzo. Nou uiteindelijk Feydeau. Ja goed. Kijk. Weet je wat het is? Ik. Ik had ook zoiets van. Wat mij heel dwars zat, ook nog is dat zoiets gebeurd en alle media neemt het over. Alles per direct komt het. Komt het goed met Rumor? Het is het. Het gaat al goed met Rummel, maar heb je nooit overwogen om de naam te veranderen?

[00:30:29]

Nee. Dus dit was een storm en de storm is gaan liggen en gaat door. Is dat erg? Ja, ja, de stadions kregen we gaan door. We komen sterker terug dan ook en er is ook iets wat hij, zei hij. Dat heeft wel eerlijk gezegd van. Ik hoop ook dat er een man sterker terugkomt. Er is gewoon laat het lekker geref. Achter en de Dijs van de heide is weg. De dader moet nog effe vervagen.

[00:30:53]

Jullie deden twee. Doet het nu alleen? Waarom zoeken? Ik doe niet alleen elke keer meerdere mensen mee ook. Maar jij die je bent als enige eigenaar toch? Nee, nee, nee, de rechter zit er nog steeds in. En er zit nog een ander bedrijf in, genaamd die jij en onze chauffeur, die Buysrogge. Het is nog Newquay. Ze wil niet alleen, maar ik ben wel één van de grote aandeelhouders en het gezicht naar buiten.

[00:31:15]

Nu dus eigenlijk in je zakelijke gezicht. Je bent gevallen. Je bent nu opgestaan, maar je bent nu een stof van je af aan het kloppen en dan weer doorgaan. Is dat wat het is? Ja, dat is wat het is. En en en ook uhm, heel erg geleerd en gekeken naar wat er intern fout ging en waarom dit is gebeurd. En al die dingen. Uhm, eigenlijk fiksen. Mag ik jou n vraag tot slot stellen dan nog wat rifa na?

[00:31:41]

En nee, maar dat is wat met echt het meest bezighoudt. Dit half uur. Wat zou je nou echt nog tegen Arjen Lubach Arjen Lubach willen zeggen? Uhm. En ik weet dat jullie afgesproken hebben om zomaar een persoonlijke daad houden. En euh, dat gesprek wat jullie hebben gehad persoon het er voor je te houden of voor jezelf te houden. Maar wat zei je nu? Nu je alles weet en achteraf de ergste woede kwijt? Wat zou nog tegen hem willen zeggen dat is gewoon heel erg goed.

[00:32:10]

Moet beseffen dat die heel veel invloed heeft op de televisie. Uhm. En dat uhm de Nederlandse kijker daar. Euh. Dat hij daar wel een soort van verantwoordelijkheid heeft vind ik omdat. Als ik kijk wat er binnen ons bedrijf is gebeurd en dat heeft mij het meest pijn gedaan. Niet eens mezelf nog eens. Maar de mensen die 5 jaar lang hard hebben gewerkt, de volgende dag huilend in de zoem zaten, zich moesten verantwoorden naar iedereen en anders om hen heen.

[00:32:39]

Mijn eigen gezin, mijn vrouw die eigenlijk eigenlijk niet meer naar buiten wilde. De dagen, want had het gevoel dat iedereen ons aankeek. En en en en laat dat natuurlijk ook Tijs die daar geslachtofferd is, dat dat dat heel veel impact heeft. En als je dan geen en dat ze met geen wederhoor pleegt. En dat niet goed uitzoekt op alle fronten dat je dat. Ja, dat dat je heel goed moet nadenken dat je ook verantwoordelijkheid hebt als je zo'n succes vol programma maakt.

[00:33:08]

En datzelfde geldt voor u, mag hij met. Met de invloed die wij hebben. En wij hebben ook veel invloed. We moeten ook goed nadenken hoe we dat inzetten, wat Alamein doen en als we iets roepen, dan moet dat of waar zijn. Of en dat. Dat zou ik hem wel raad mee willen geven. Maar ja, goed, ik weet niet hoe alles draait om kijkcijfers. Ik weet het niet enkel.

[00:33:29]

Dit was een podcast van Ruud de Wild van Caïro en CR-V. Wil je meer Ruut volgen op Facebook, Twitter of Instagram?