Transcribe your podcast
[00:00:00]

Enkel Radio 1, podcasts, hoofdcast. Bedenkingen bij het koningspaar vooral Interior met alle Parfitt ook mee Hayter, Gaasperdam en Open in Californië, California anesthesie probeerde ik en daarna werd bestendigt voor Peking Please Accept Jorna Menace en Perwijs weer niet te bemerken. Op de derde avond van de Democratische Conventie heeft Kambala Hers, de running mate van presidentskandidaat Joe Biden, officieel haar kandidatuur geaccepteerd. Zij is de mogelijke toekomstige vice president van Amerika en de eerste zwarte vrouw die door een grote politieke partij op de kandidatenlijst voor het Witte Huis is gezet.

[00:00:51]

Een vrouw die bekendstaat om haar scherpe ondervragingstechnieken in de Senaat en felle aanvallen op president Trump, brengt zij het vuur. In de Democratische campagne is zij het wapen waarmee de Democraten de slag om dat Witte Huis gaan winnen? Fijn dat je luistert. Mijn naam is Elisabeth Steins en de dag is donderdag 20 augustus.

[00:01:15]

Cronin toetert ja kasticket.

[00:01:19]

Kwartels veel pour puur DeskJet B en nader worden codeshare L'Action No Matter What Would Want Injured en een kabinet hebben ooit binnen uittenue country nooit geen Grand Prix, deelde Miss World Beauty. De helft had geen First en een testwedstrijd. Perfect voor working families en verwennen en per cheque geen thuis en seksuele Amerkaanse Weemaes. Al lijkt het. Hoe brengt Think Different Santing? Better Pressure? Hoe breng alvast Together, Black White Latino en in dit Junes Why Mast Let Go Lite?

[00:02:14]

Vandaag was het wel een beetje de dag van 1 van de vrouwen. De. De belangrijke vrouwen binnen de Democratische Partij hebben senator Elizabeth Warren gezien, die ook kandidaat was een tijd voor het presidentschap. Euh, we hebben de Madam Speaker Nancy Pelosi gezien, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. En de belangrijkste twee waren Hillary Clinton natuurlijk de voorgaande presidentskandidaat en Kamala Herreros euh. Kandidaat voor het vicepresidentschap en zij accepteerde haar nominatie officieel vanavond in een speech.

[00:02:49]

Rick de Vries is Amerika correspondent voor de NOS en zij volgt de Democratische Conventie in Milwaukee in Wisconsin. Een belangrijke staat die Hillary Clinton vier jaar geleden verloor aan Trump en waar het politieke circus zou neerstrijken. Maar door Corona gaat dat niet door en verloopt alles online. De campagnes zijn door Corona ook anders dan anders. Zo voert Joe Biden campagne vanuit zijn kelder over de Saxobank show Biden. Het woord Barnim President. Ik heb geen MySpace met mekaar mcnamee. Het is echt geen livestream samenstelden weergalm center Corona, waar West tijdelijk pedalen zit.

[00:03:28]

Habex De afgelopen tijd trok Biden vooral de aandacht naar zich toe door de keuze van zijn running mate Kamala Harris. En de hoop is dat zij de energie in de campagne gaat brengen, zegt Marieken. Ja, zij moet inderdaad de jongere, frisse euh jongere, frissere geluid gaan laten horen. Maar dat niet alleen. Ze moet natuurlijk ook het geluid van de vrouwen vertegenwoordigen. Ze moet ook nog eens een keer het geluid van de immigranten vertegenwoordigen, want ze is de eerste zwarte Aziatische Amerikaanse vrouw die ooit genomineerd is voor het vicepresidentschap.

[00:04:03]

En dat de verwachtingen zijn hoog van haar. En aangezien Joe Biden al 77 is, kwetsbaar is dus ook in deze pandemie. Euh, wordt verwacht dat zij veel meer het land in zal trekken, terwijl hij meer in zijn thuisstaat zal blijven. Ze heeft inmiddels gesproken op de derde dag van de Conventie. Hoe ging dat? En wat zijn ze? Het was een historische speech, kunnen we natuurlijk ook wel zeggen. Ook omdat zij dus die historische kandidaat eerst.

[00:04:31]

Dat geeft ze ook met beide handen aan om dat te adresseren in haar speech. Uhm, ze sprak over rassen ongelijkheid. Dat ze omschreef als een virus in de samenleving, vergelijkbaar als het ware met het coronavirus. En ze zegt dat natuurlijk de groepen de kwetsbare groepen op dit moment met de coronavirus. Dat zijn de minderheden. Dus ze zeggen het virus weet precies wie de kwetsbaren zijn in deze samenleving, hoe wij met mekaar omgaan. En er is geen vaccin tegen het coronavirus, maar ook niet tegen racisme.

[00:05:05]

Deze week Marckx de woningen met Pasen, naast natuurlijk de Neirinckx het amendement en wie zelf wil waar men vraagt. Rij je zo'n meneer? Hoe helpt de Cuore in een woning van Kees en de Yener? Recensent Paleo hoort te mak te maken west-ii en het apertuur naar die regio en die men in payer des te het hoort. En dit is een nadeel. Dus neem met een storing is een zeer goed shoulders en net samenaankopen en herd. Ze sprak ook uitgebreid over haar moeder, die ze haar grootste inspiratiebron noemt.

[00:05:57]

In welke context voerde ze haar op als de steun en toeverlaat en inspiratiebron voor haar hele euh, zijn haar en ook haar verdere carrière? Uhm. Haar ouders hebben ook elkaar ontmoet tijdens de burgerrechtenbeweging in de jaren zestig. Haar moeder is in 1960. Vanuit India naar California, waar ze kanker onderzoekster was. Haar vader is uit Jamaica gekomen een jaar later doceerde economie op Berkeley de Universiteit van Californië en zij hebben elkaar ontmoet tijdens het demonstreren voor meer burgerrechten. Eind jaren zestig en het is haar dus met de paplepel ingegoten om iets te doen als je misstanden ziet.

[00:06:43]

Waarna op 12 mei werd een man made raised monster aan haar arm lijkt, zal men in Mateus Siegwerk te rade kwaken te maken waar parking langs het voorwiel Woke en hét beeld errv. Twee momenten bij het helping at home market kitchen T-Bone en celdelingen Church Verkoyen prijkte smeedden Lake Issing do it never wordt mijn moeder in stilte en minstens submarine mee. Terwijl USA Wit-Zwart dat kort daarna Cherain 6 twee periodes placodermen en vandaar dat zij ook uiteindelijk haar carrière heeft vervolgd in het rechtssysteem.

[00:07:26]

Ze wilde zorgen dat de zaken die verkeerd zaten dat ze de wetten zou kunnen veranderen. Maar uiteindelijk de afgelopen jaren is ze senator geworden. Maar op die manier is haar moeder altijd een inspiratiebron geweest. Ook als een sterke vrouw die haar stimuleerde toch vooral te vechten voor haar plek in deze wereld, vertegenwoordigt ze eigenlijk nog een bepaalde bepaalde flank. In de partij staat zij links of rechts of juist in het midden.

[00:07:52]

Juist in het midden. Ja, ja, dat is dat de president Trump in zijn campagne probeert haar heel erg af te schilderen als een een zeer linkse kandidaat. Maar ze staat toch meer bekend als gematigd. Sterker nog, ze zit zelfs wel wat betreft euh, hard optreden justitieel in de hoek van Trump, die toch altijd zichzelf de lol en order Praze president noemt. Nou, zij is ook duidelijk, verloor een order in haar eigen voorverkiezing, want ze heeft natuurlijk zelf ook meegedaan om om eventueel presidentskandidaat te worden.

[00:08:28]

Uhm, in de in die campagne. Was daar ook wel kritiek op omdat ze echt hard opgetreden is in haar tijd als openbaar aanklager en als minister van Justitie van de staat Californië. Ook voor kleine vergrijpen waar vaak jonge zwarte mannen bij betrokken waren. Meer dan tweeduizend lichte drugs vergrijpen waarvoor zware straffen door haar zijn uitgedeeld. Nou ja, inmiddels zitten we natuurlijk in een hele andere tijd dan de tijd dat zij daar actief was. En is daar heel veel kritiek op.

[00:08:58]

Tegen die dat harde optreden van politie, tegen de zwarte jongemannen. Uhm, in die tijd was ze ook niet euh, heel erg kritisch op op buitensporig politiegeweld. Dat is nou ook toch een op kritiek komen te staan. Maar ook daarin heeft ze nu natuurlijk de afgelopen maanden een draai gemaakt. En en zegt ze dat ze wel degelijk hervormingen bij de politie noodzakelijk vindt dat er veel meer. Euh ja, voor het sociale aspect. Aandacht zou moeten zijn meer sociale zorg voor mensen dan alleen maar hard politieoptreden.

[00:09:31]

Dus ze is aan het draaien. Uh o. Geslagen op verschillende thema's in haar leven. En dat. Daar kan ik me van voorstellen. Dat dat nog wel eens terug zou kunnen komen in het debat wat ze bijvoorbeeld 7 oktober met vicepresident Pensa aan moet gaan. De verwachting is dat die kritiek op haar tijd als openbaar aanklager en minister van Justitie de komende tijd vanuit Republikeinse kant verder opgevoerd wordt in het kader van de vele veroordelingen voor kleine drugsdelicten van veelal zwarte mannen.

[00:10:02]

Destijds wordt een radio fragment veel gedeeld, waarin Heris lacherig vertelt dat ze zelf heus ook wel eens geblowd heeft. Een fragment dat bovendien verkeerd viel bij haar vader, is te horen op Fox News.

[00:10:15]

Veel mooier dan de werkelijkheid. En toastjes staren andere Parquet kwaad op. Later moet je dat natuurlijk wel duidelijk uit Jelko baren, maar verder is het ermee.

[00:10:28]

Karjakin je ook een dalend hersch vormpje mee met professor interfereren en zes jaar duurde pollenkorrels. Madness is maar het was bijzonder. Greenaway Cider Reputation en Peraud Gemmeker, Dennehy, Pink injecteerden in een nieuwe Gockinga, die na het er Fortuyn stereotiepen of Praets smoking joystiq in een pressure away dinner die bouteca worden door een exports. Wat wat kan Camilla Heris vanuit Republikeinse hoek verwachten aan aanvallen en reacties na die aanvallen? Die die die de uitdrukking is onder de gordel als het allemaal niet zo netjes is.

[00:11:17]

Maar deze zijn. Heel ver onder de gordel hoe ze aangepakt wordt? Uhm, de gevleugelde uitdrukking nu euh. Aan kritische kant. Euh, is het zo? En is ho dus euh zo. En zijn hoor. Ze wordt uitgemaakt voor matras. Uhm. Aan het begin van haar carrière heeft zij een relatie gehad met Willie Brown. Het was een getrouwde man die later de zwarte burger de eerste zwarte burgemeester van San Francisco werd. Uhm. En. Na het feit dat ze met hem een relatie een buitenechtelijke relatie voor hem dus heeft gehad.

[00:11:53]

Dat geeft haar de bijnaam matras. Uhm. SAKHIR ap To the top. Zo wordt er ook tegen hen gezegd dat zij hem misbruikt heeft. Deze Willy Brown om hoger op te komen. En uhm, een carrière euh. Minnares als het ware. Noemen ze haar. En uhm he? Er wordt haar verweten dat ze in haar jeugd toen ze studeerde, misbruik gemaakt heeft van subsidies om minderheden vooruit te helpen. Dus dat. Dat heet dat ferme infection in Amerika, dat juist haar zeg maar mensen uit de zwarte gemeenschap wat extra geholpen worden omdat ze uit een armere achtergrond komen zodat ze kunnen gaan studeren.

[00:12:35]

Daar heeft de Kamala Harris ook gebruik van gemaakt en dat wordt haar verweten dat ze helemaal niet zwart is. Dat ze zich identificeert als zwarten. Maar ze is indiaans, Jamaicaans. Euh, dus er wordt weer en discussie ook opgezet over is ze wel zwart genoeg? En de president ging zelfs zo ver door al een beetje twijfel te zaaien of ze eigenlijk wel in in aanmerking mag komen voor het vicepresidentschap of ze wel echt in Amerika geboren is.

[00:13:07]

Dames waardoor pizza's.

[00:13:15]

Dan zijn we weer terug bij de eigenlijke smerige lastercampagne die hij ook startte ten opzichte van president Obama destijds. Ook door twijfel te zaaien over zijn geboortebewijs, oftewel echt in Awaji was geboren. En die discussie is nu ook weer gestart. Toch is de hoop dat Heris wel van zich af weten bijten. Ze is verbaal sterk, staat bekend om haar scherpe verhoren in de Senaat, zoals toen ze in het onderzoek naar de Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen.

[00:13:42]

Rechter Brett Kvandal ondervroeg het Counsel Malder Investigation en.

[00:13:54]

Nu Cerdanya habitus, kastekort. Door Gaius Julius Caesar, de Malder Origines Investigation ondertekeningen en de witte band zijn de l'affaire, dit bij Marknesse with Shams.

[00:14:15]

Sorben zuster Anna nam Bramble via Sant'Egidio Jester Juvenaat inwoner over.

[00:14:30]

Sponsen Krijgswet Benson en Thorez de la Ferme fraudeert bij Marc Krijgswet. Hoe het presteren chimps personal, loyaler haar. Conversation Abell rapper Smaller Investigation wordt de nieuwe en Farum. Serna personeel Talking Ascanio Werder Kristiania Serna hackten. A New Remembering Bram, aan wie voor fase 4 wonen, zijn wel al de AOW'er member. Hier hebben we Hackenberg nummer Je bent Speaking Fair. Omdat steenhouwers zijn, moordt dit cumuleerbaar als zwarte fantasie. Remember Giannina, remember hoe het er na haar stage bij Rubber Malder Investigation wordt en laffer dan de eerste zal.

[00:15:28]

Hier ben ik al een voorstel.

[00:15:29]

Aanhangster toernooiwinnaar wordt stervorm maar maar.

[00:15:37]

Dat zou mij Quast zijn. Maar ik wist dat hij eigenlijk grouper station. Wat deining Marnette Furman Waterpest terwijl is suffer coach? No fucking overgens thinking that samen in je NoordNed houden.

[00:15:51]

Ook in debatten neemt ze geen blad voor de mond en vooral president Trump moet het bij haar ontgelden. Hij is het denkbaar dat tangen en met Baydar ver in natuur en Querter en instant ten prooi aan de voorwerpen ten prooi doos wordt neergehaald. En dus eindelijk haar webstek, serenades Prizren en een preset. De herboriste bedekt headers. President Vladimir Poetin hem breasted MBA's en laat Picqueur batons. Three fall out boy. Is daar aan die Russen zijn Ferns een relaxte, naar de plaats tijd West-Pruisen en perversiteit.

[00:16:33]

Hektor wordt als de Wasjem praten over de oorlog die merken dat Camilleri anders dan van een merk instuurden hoe zgorzelec leder daar desbetreffend perversiteit heckler wordt de Noord-Koreaan dekt. Over de woorden Vandenberk en het hout dat Camilleri alles op alles wat er staat te Jornal is het watermerken woordenschat Ieperfest, het Hektor worden ABES taal die praat over de woorden D'Heer merken houden dat ze net wat dat betreft ook geen blad voor de mond is.

[00:17:04]

Dat ook het wapen waar de Democraten naar op zoek zijn. Een scherpe toon als je het op moet nemen tegen president Donald Trump is is is nooit een slechte zaak, denk ik. Maar ik denk dat de Democraten ook erg aan het waken zijn om de hele campagne alleen maar te laten draaien om een aanval om op president Trump. Want dat zou natuurlijk ook een zwaktebod zijn als. Dus als het ware. De kiezers vragen oproepen te stemmen tegen Trump. Maar dus bijvoorbeeld niet per se voor hun doen.

[00:17:39]

Dan zou het alleen maar een negatieve stem zijn. Nee, ze zullen echt met een eigen verhaal moeten komen. Met een eigen economisch plan. Hoe ze bijvoorbeeld zo meteen na de pandemie, de. De scherven van de economie weer denken op te zullen ruimen met miljoenen werkelozen op dit moment met huisuitzettingen met daardoor heel veel daklozen in het land. Het is een. En ze staan voor een enorme taak. En daar moeten ze wel nog met plannen komen, want die zijn er op dit moment nog niet erg.

[00:18:08]

Joe Biden, die heeft gezegd dat hij sowieso maar één termijn zou willen. Euh. Is Amerika klaar voor een zwarte vrouw die mogelijk in het Witte Huis het stokje zou moeten overnemen als we daar uiteindelijk terechtkomen? Uhm, ik weet niet. Euh. Als ze als. Als het een campagne wordt weet ik niet of Amerika er al klaar voor is om een zwarte vrouw in het Witte Huis te kiezen. Dat bleek ook voor die witte vrouw toch nog steeds een stap te ver.

[00:18:38]

In Amerika is namelijk Hillary Clinton. Uhm. Dat ging ook te ver voor conservatief Amerika. Het kan natuurlijk zo zijn dat de job bij de na ziek wordt of terug moet treden. Voortijdig en dan? Dan heeft de Amerikaanse bevolking er weinig over te zeggen, want dan wordt zij het gewoon. En ik kan me wel voorstellen dat dat meespeelt in de overweging als mensen naar de stembus gaan. Uhm, en dat ze zich afvragen of ze daar inderdaad klaar voor zijn.

[00:19:05]

Een belangrijke groep die naar de stembus moet gaan. En en en en die de Democraten naar zich toe proberen en terug proberen te winnen. Uhm. Dat zijn de vrouwen uit de buitenwijken van de steden. Die gingen de vorige keer toch naar Trump. Was een grote verrassing en de Democraten hopen ze dat die weer terug te winnen door een vrouw op het tikken te zeggen. Maar de vraag is ook of die conservatieven weer terug vrouwen uit de suburbs. Uhm, nou ja uh, al zo ver gaan dat ze het prima vinden als er een gekleurde vrouw in het Witte Huis komt.

[00:19:42]

En dat was een meer aan het begin van de middag, dan staat er weer een nieuwe podcast voor je klaar. Fijne dag.