Happy Scribe
[00:00:09]

Welkom bij de Speelt Podcast, de podcast van De Speld. Met deze week in de de Speldt podcast BNN's tijdens Korona. Wat hebben we het raam en de PlayStation 5 alweer? Jezus zat. Wat vliegt de tijd naast u? Zit Peter Buurman verslaggever in? Vertekent. Simon Hermus, verslaggever pandemieën en opinies. En jawel, Tine Rechtbank, verslaggever en huisarts. Hallo. En Jan. Je hebt iets leuks bedacht met je hart aan het einde van de dag.

[00:00:35]

Op jouw manier deze uitzending samenvatten? Klopt ja. Ik ga vandaag heel goed opletten. Het is een hele eer om te doen. Leuk, spannend, maar schouders eronder.

[00:00:44]

Leuk, leuk. Praten speelt vind ik Roel Maalderink. En dit is de speld. Podcast.

[00:00:51]

Ja jongens, om maar gelijk een beetje in mineur te beginnen.

[00:00:54]

Martine en Michiel zijn er niet bij. Euh, we hebben natuurlijk een paar weken geleden het gehad over die twee jongens van die podcast of media die hier een een rotzooi maken van de studio. Wij dachten dat kunnen we gewoon zeggen. Maar uhm ja, een aantal mensen van onze podcast. Die zijn s avonds laat opgezocht door Ernst-Jan Fout en Alexander Klöpping. En nou ja, dat was een vrij onprettig gesprek. Dus Martine en Michiel voelen zich op dit moment niet veilig genoeg om hier aan te schuiven?

[00:01:20]

Podcast Peter Euh, ik begrijp dat jij ook door het duo opgezocht bent. Ja, wil je daar iets over kwijt? Of nou ja, naar jou, dat je nu de de indruk wekt dat het een heel grimmig gesprek was. Ja, dat is wel wat ik. Wat ik van Martine niet? Nou. Ze kwamen bij mij euh. Vrij. Laat op de avond kwamen ze inderdaad langs. Ik denk dat ze wel wat gedronken hadden. Maar nee, dat was gewoon een goed gesprek.

[00:01:44]

En ik denk ook. Ik denk ook dat wij de studio zelf wel gewoon kunnen opruimen. Dat volgens mij ook geen enkel probleem. En ik wil verder nog zeggen dat de podcast over media is. Echt een superleuke podcast. Nou ja, dapper beter dat je hier bent. En als er iets aan de hand is, dan laat ik me ook vooral weten ja. En Simon ook. Fijn dat jij daar bent. Vooral de eerste keer ja, bekende Nederlanders.

[00:02:04]

Op dit moment telt Nederland er meer dan 250 duizend en elke dag komen er een kleine honderd bij. Maar naast bekend zijn hebben ze ook regelmatig een mening, bijvoorbeeld over het coronavirus en de maatregelen van de overheid. Ik praat erover met Jan Van Thienen, Simon Hermus en Peter Buurman. Bekende Nederlanders. Wat zijn dat precies? Euh ja, God. Leg dat maar eens uit. Het zijn over het algemeen euh, Nederlanders die bekend zijn. Ze worden ook wel BN'ers genoemd naar goed en waar kan je dan aan denken?

[00:02:36]

Guus Meeuwis bijvoorbeeld is een bekende Nederlander. Ruud van Big Brother is ook een bekende Nederlander, maar kan ook bijvoorbeeld ook aan Astrid Kersseboom. Of ze ook een BN'er als Barry Atsma is?

[00:02:47]

Ja ja, ik noem een Diederik Jekel die ook ja en bijvoorbeeld zoon Ruben Nicolai van De Lama's ook ook ja. André Rouvoet kan je ook aan denken. Hannah Hoekstra top actrice is topactrice Brad Pitt.

[00:02:59]

Gert Verhulst is een Belg. Dat is een Belg inderdaad. Die dan weer niet. Carlo Boszhard, Frits Sissing, Ludo. Ludo is ook bnm. Raymond van Barneveld, Willem-Alexander en en om om nog een idee te geven.

[00:03:11]

Sonja is ook een BN'er Herman Bert. Allemaal beestjes, tikje botte. Het is Booij. Technoboy, JJ Tissues, Tissues Boogje, Boye J. Dat is ook een BN issue geknoeid tissue bojaar, Tissue Boy als in jonge tissue tissue bojaar als in tissue bojaar. Ja. Maar goed, dit zijn dus allemaal allemaal bekende Nederlandsch-Indië. Die mengen zich een aantal van hen in dat Corona debat. Uhm ja, wat is daar dan dan dan problematisch aan?

[00:03:42]

Problematisch is eigenlijk niet zozeer dat die mensen euh, dat deze Nederlanders bekend zijn. Zag ik eerder dat ze als het bijvoorbeeld over korona gaat, niet per se verstand van zaken hebben. Neem nou bijvoorbeeld iemand als Tiv jumbojet, ik noem maar iemand die wordt dan bijvoorbeeld als het over Korona gaat wordt hij uitgenodigd om daar over te praten terwijl dat dan zit je naar uit te kijken en een kritisch jumbojet te chirojaar. Je stad tussen bordjes zat bijvoorbeeld ook bij opening.

[00:04:06]

Ik vind dat iedereen een eigen interpretatie heeft van waarheid en een verhaal heeft altijd twee kanten. En nu vind ik dat er een eenzijdig verhaal wordt verteld. Als iemand zich inlezen op andere bronnen, dan mag je dat ook verkondigen. Want wat is nou de waarheid?

[00:04:18]

Je hoort meneer Tessy, bordje hier praten. En kijk, de kritiek van Peter is één ding, maar er zit hier ook gewoon iemand met een enorme staat van dienst. Broodje. Hij heeft meegedaan aan Temptation Island. Hij was van de verleiders toetsenbord. Jij doet het ook heel goed op social media en daar staat in het theater, dus hij heeft een enorme staat van dienst. Ook daar we een fragment van een lange poep.

[00:04:38]

Of wij een korte poepen. Ik snap ik, maar dat klopt. Volgens mij is het gewoon laden en lossen, doch binnen twee minuten zonder bezweet te zijn en zonder te steken de kamer weer binnen lopen, terwijl ik na een hele geit uitgedrukt net klaar ben met poepen. Er is een beetje lucht voorpret. Nou, dan ruik je het naar Auschwitz met een vleugje lavendel.

[00:04:55]

Ik vind het best leuk. Het is een tissue bojaar als t is. Ik geef ik hef kijken. Dit is je bordjes. Je kan dit leuk vinden, maar kijk, dat is natuurlijk eigelijk helemaal niet de vraag of je toetsenbordje grappig vindt of niet. Dat maakt hem nog niet de aangewezen persoon om om vragen te stellen over de volksgezondheid. Ha.

[00:05:13]

Hij is this jumbojet. Nou ja, sorry maar ik. Ik klik hier een beetje door op die linksonder zijn video en ik. Ik zie er best wel schokkende dingen. Ik zie hier dat 200 duizend huisartsen een documentaire hebben gemaakt over de gevaren van het korona vaccin. Ik. Ik heb die docu nooit gezien.

[00:05:32]

Maar kijk, ook dit is dus eigenlijk echt het probleem, want dit wordt niet gecheckt. Het is jumbojet is niet een journalistiek soort. Hij stelt je wel vragen. Jan, je kan ook zeggen dat ze op zich goed iemand wat vragen opwerpt. Klopt zo goed dat je het zegt. Tussen Booij vertrekt vanuit een vraag, net als filosofen dat doen. En die komen dan ook tot de waarheid. Net als andere BNN's belicht Technoboy onderwerpen waar we anders nooit van zouden hebben gehoord.

[00:05:54]

Neem aan Marco Borsato. Zonder hem was nooit iemand erachter gekomen dat er kindsoldaten zijn in Afrika.

[00:05:59]

Ik lees hier dat de aarde hol is en dat daarbinnen een hele andere maatschappij leeft met eigen verkeersregels. Weet je wat het is als een expert dingen gaat roepen, dan luistert niemand. Als toyboy jij iets zegt hij is vertrouwd. Hij is een bekende Nederlander. En je kan met hem lachen.

[00:06:15]

Dat is in het bezit. West is jumbojet tent. En ik ga geen namen noemen, maar ik zie er allemaal prominente Nederlandse politici. Ja, nogmaals, ik noem geen namen, maar dat is toch een toch een beetje wat hier en daar tegen kunnen of moeten doen. Peter Ja, ik denk dat we uiteindelijk toch minder aandacht moeten geven aan mensen zoals jumbojet. Ook niet de hele tijd het over hem gaan hebben bijvoorbeeld, maar dat we ons echt richten op de feiten.

[00:06:41]

Wisten jullie dat Sigrid Kaag kinder bloed drinkt?

[00:06:47]

Dan is de herfst nu eindelijk officieel aangebroken en dat is het moment dat heel Nederland vanuit huis luistert naar onze heerlijke te de speelt podcast. En daar komen ook allemaal hartverwarmende reacties op binnen. De familie Van Hofwegen uit Zaandam stuurt ons dat de herfst voor hen niet compleet is als ze niet met de voetjes in de sloffen op een druilerige zaterdagmiddag de Speld podcast kunnen luisteren. Keep the good work. Schrijvers zijn wel nog een reactie van Stefan, die op het veld die zegt dat ze altijd de podcast luisteren terwijl ze haar koeien aan het melken is.

[00:07:17]

En vergeet dat niet een beetje van het weekend te genieten. Stefanie en in een podcast van iTunes zegt Amsterdam 1 tot en met 9 bananen, brood en 10 prins laten weten te genieten van eindelijk een betrouwbare, afhankelijke kijk op de wereld met louter en alleen geen fake nieuws. Mooi. Wat is jouw het? De speelt podcast gevoel. Deel jouw het de The Spel podcast gevoel met ons via Apple Podcast of op Twitter met hashtag het de te speelt podcast gevoel.

[00:07:49]

De releasedatum van de PlayStation 5 is bekendgemaakt, maar de pre-orders liepen tegelijk al storm. Vrijwel overal was de console binnen een paar minuten uitverkocht. Het belooft dan ook een geweldig ding te worden. Simon Game, journalist van de speelt om onze even lekker te maken, die PlayStation 5. Wat kun je er allemaal mee?

[00:08:06]

Ja, de PS 5 zesentachtig, vierenzestig. Aanvriezen zijntwee 8 Corrs 8 16 traits variabele frequentie tot 3,5 gigahertz. En wat voor games dan bijvoorbeeld? Euh ja volgens mij. Call of Duty of zo? Maar euh, aande. Ardennees tuba's. Graphics Engine Ray Tracing Acceleration natuurlijk 448 gigabytes. Bantoe is achthonderd 25 GB ČKD, 4K 120 Hertz Support.

[00:08:35]

Zo een uhm flops. Hoe zit het daarmee? Type 3. Steve Jobs 10. Publi-T flop. Ultra BluRay. Tuurlijk, haptische feedback op de controller. Tempest 3D audio Takk. UCB. UCB. Te gek. Wat een apparaat zeg. Sickness! Dank je wel Seemann voor dit lekker maskertje John. Dan is het moment aangebroken. Jij gaat onze hele uitzending samenvatten op jouw eigen manier. Klopt, klopt, ik heb ik heb goed zitten opletten voor hun ogen de kost gegeven.

[00:09:07]

Af en toen een aantekening gemaakt zag het nou. Dit is het geworden jongens. Ik ben klaar voor. Het begon met een aankondiging waarom Martine en Michiel er niet zijn. Toen hadden we het over Tissue, Booi en Korona. Toen hadden we over het. De speldt podcast gevoel. En toen ging het over de PlayStation 5. En toen ging ik de aflevering samenvatten. Oh ja, dat is dat. Is nu dan eigenlijk ja. Dank voor lezen was het reppen.

[00:09:39]

Is het eigenlijk? Ja, Jan van Tienen. Hiermee is dan het einde gekomen van deze twee de speelt podcast. Ik dank mijn gasten Simon Hermans, Peter Buurman, Jan van 10 Ton Heffen 3mei nog afkondigt. Jaja. Vergeet niet vragen kennis te worden op speldt punten als een vage kennis. En volgende week zijn wij er weer. Tot volgende week.

[00:10:00]

Het zal ik dus volgende week weer doen.