Happy Scribe
[00:00:08]

Welkom bij de de Speldt podcast, de podcast van De Speld, met deze week in de De Spil podcast. Dit zijn de beste spots om in te laten testen op Korona en deze games zijn het lekkerst om te spelen achter het stuur. Naast mij zit Michiel Eijsbouts, verslaggever Benelux. Martine Bakker, verslaggever covert 19 en vrije tijd. Leuk om hier te zijn!

[00:00:30]

En Jan van Thienen, redacteur computerspelletjes. Goedemiddag! Vanuit de Speldt wil ik Roel Maalderink. En dit is de te speldt podcast.

[00:00:38]

Doe even tussendoor. Er staat iets geks in die leader net. Ik heb me al eerder opgevallen, ook bij eerdere afleveringen.

[00:00:45]

Euh, daar zit een soort alsof iemand er doorheen en de kleppen gelui. Deze ziekte. Ja ja, ja volgens mij is een onderdeel van de van de Limburgse snuffelt. Het zit al een hele tijd, zit in een soort watermerken en dan moet je dus betalen en moet je de rechten kopen van elk nummer. En dan kan je het gewoon zonder dat houden natuurlijk. Oh jawel, het gratis doen is leuk. Oh nee, je moet er allemaal voor alles moeten betalen te horen.

[00:01:09]

Je moet je afvragen zal ik? Ik heb dat. Heb jij een creditcard? Ik heb mij het meeste geld van iedereen kgv in een 5 2 2 1 2 2 1 7 8 0 4 8 0 4, 7 6 4 7 7 6 7 2, 2, 1, 5, 2, 2 en 5 en meer per masbate. Euh. Geldig tot december 20 23, 20 23. Dan moet je op de achterkant staat negenennegentig n en verkijken of de impact.

[00:01:37]

Ja, top. Ik heb meer en dan kan ik me hier volgens mij dan downloaden zonder die onderscheiding toch? Ja, als u zonder top. Dan kunnen we beginnen. Fijn dat jullie daar allemaal zijn.

[00:01:51]

De problemen bij de GGD's, die stapelen zich op. Er zijn steeds langere wachtrijen en sommige mensen die zich laten testen kunnen überhaupt niet meer terecht. Waarom is het zo druk? Afgelopen week is de hele redactie van De Speelt het land door gekruist langs alle GGD's, op zoek naar het antwoord op die vraag. Michiel, wat zijn jullie bevindingen? Ja, we zijn eruit met met de voltallige redactie zijn we het land ingetrokken hé? Ik heb me persoonlijk 72 keer laten testen.

[00:02:14]

Het is druk. Het is soms zelfs heel druk. Ja, op sommige plekken was het gewoon ook echt lastig voor ons om euh, om binnen te komen. Want ja, we hebben werk dat ik me een deadline zou willen. Snel getest worden. Wat voor mensen zie je daar dan in de United straten? Heel veel journalisten natuurlijk.

[00:02:29]

En we hebben. Kijk, we waren niet het enige medium wat op het idee was gekomen om te gaan kijken. Waarom moeten drukkers in die test straten? Dus ik heb die vrouw van Shownieuws gezien? Euh, Dionne Stax zou ik een keer lopen en zal ik er drie keer om Berto than water hebben. Radio Polonia en NRC. Die vent vent. Nou ja, stemmen Dink Ardi. Al die mensen van Zomergasten. Arnold Karskens van ongehoord. Oh ja?

[00:02:54]

Stond daar te schreeuwen tegen andere journalisten en mensen in de rij te interviewen en te omhelzen.

[00:02:59]

Ik wilde zo graag in het centrum van Amsterdam maar laten testen. Nou, helemaal vol. Super lange wachtrijen. En dat komt dus omdat die gasten van Faiz die maken een artikel over mensen die Kyoko op een wattenstaafje in je neus hoor. Zeg maar tegen die herfst.

[00:03:12]

KVAB zo is dat is gewoon helemaal niet tussen. Komen wij het dus niet meer tussen. Maar ik vraag me ook af en een gewone mensen mensen die die mensen niet met klachten konden niet al terecht?

[00:03:22]

Nee, maar dat is dus het schandalige. Voor mensen staan daar niet. Die voelen zich ziek, maar ze kunnen gewoon niet aan de beurt komen. Ze weten ook niet of ze wel of niet korona hebben.

[00:03:32]

Ze staan daar te klagen en die hebben elk jaar zetten een hele grote mond op omdat er niet aan de beurt komen. Krijgen we natuurlijk ook wel eens te horen van ze. Nou ja, hoezo lopen jullie door die destraat uit van de media? Ja, maar dat doen we natuurlijk voor hun. Ja, hebt ze voor hen? Staan wij daar ook om het verhaal te brengen? Wat zijn jullie jullie favoriete plek hè? Jullie? Jullie zijn een hele week het land door geweest, want wat waren jullie favoriete plekken?

[00:03:53]

Waar het waar is bijgebleven is? Destraat in een cathoir. Nu is het sowieso een hele mooie locatie. Heel groot, ruim van opzet uit een soort Jaguar. Als je dan binnenkomt en allemaal hapjes en drankjes staan klaar. Je voelt je echt heel erg welkom. Eigenlijk kom je dan niet de hele grote zaal in. Alle mensen beginnen te zingen en te dansen. Allemaal special effects. Vliegtuig is echt heel spectaculair. Eigenlijk zouden ook daar zelfs een soort nummer voor gecomponeerd.

[00:04:19]

Nou dan? Euh, ja, echt. Het is echt allemaal heel indrukwekkend ook. En heb je daar ook nog ook nog wat te testen? Nee, dat kon daar niet. Maar ik heb wel een hele mooie avond gehad. Martine Ik heb niet per se een tip over de beste locatie, maar wel over de snelste locatie. Je koopt een ticket op Corendon punt wel en dan vliegen naar Madeira. Kom je daar aan testes zie je meteen. Nou, vervolgens heb ik 12 uur in mijn Airbnb afgewacht.

[00:04:44]

Was super relaxt. En ik? Ik was negatief, dus toen kon ik weer naar huis vliegen.

[00:04:48]

Nou, al met al was ik denk ik vierentwintig uur van huis. Dus als je jouw tips aan als je snel sneller laten testen zeker? Ja Jan. Wat was jouw favoriete testlocatie? Ik vind die vraag. Zelf heb ik wat wat kritiek op Kijk. Ik ben alle plekken in het land geweest en uhm, en overal als een als een prins behandeld eigenlijk. Er zijn wel regionale verschillen. Kijk in de ranter in de Randstad test is een serieuze uhm.

[00:05:12]

In Brabant is het wat. Wat joviale bourgondische dus om van beter of slechter te spreken. Ik vind dat respectloos in die mensen toe. E ik zou bijvoorbeeld ik heb m'n vierenzeventig keer laten testen. 74 keer een positieve uitslag. Nou, dan zie je dat al die mensen dus gewoon hun Mattei serieus nemen. Zijn vakmensen.

[00:05:30]

Maar dan krijg je de absolute absolute jongens.

[00:05:33]

Wat hebben andere Cuypers? Marco Kroon en Ferdinand Grapperhaus met elkaar gemeen? Goeie eentje in de ruimte geweest.

[00:05:41]

Alle drie tien vingers zijn ze allemaal minister. Maar een Militaire Willems-Orde? Drankprobleem?

[00:05:49]

Pasgetrouwd? Nee, jullie komen er alledrie. Getrouwd door Ankie Broekers-Knol. Nee, we komen er alledrie niet uit. De gemene deler is dat de heren allemaal gebaat zouden zijn bij een goede nachtrust. En dan het liefst op een matras van met Sleeps.

[00:06:01]

Onze sponsor. Met Sleep schudt die suffe matras industrie een beetje. Of met een uniek product dat mooi is, hebben namelijk maar één soort matras geen fysieke winkels en hoeven daardoor geen gigantische marges te rekenen. Een super goede matras voor minder dan de helft van wat je daarvoor in de winkels zou betalen tussen de 4 en de 900 euro. Je kan er 120 dagen thuis uitproberen, dus als je niet bevalt kun je nog gewoon terugsturen en voor 10 uur besteld is de volgende dag in huis.

[00:06:26]

En het unieke is dat je die matras zelf kan aanpassen. De hardheid. En als je een tweepersoons matras hebt, kan het zowel aan de linker als aan de rechterkant heb je er niet zo spleetje tussen. Zonder Verspeeten de minder typische. Wat hij bedacht? We geven korting weg met de kortingscode. De Speldt krijg je honderd euro korting op een tweepersoons matras en 50euro euro korting op een eenpersoons matras. Schlieffen punt kom met dubbel ten. Ik ben om.

[00:06:51]

Ik wil graag een misliepen matras gaan bestellen, dus ik wil van mijn huidige matras af. Als iemand interesse heeft. Euh, Martinet meldpunten wil wel graag dat ik dan eventueel de optie hou als die met slipt me niet bevalt. Dat ik na 120 dagen misschien nog mijn eigen matras weer terug moet krijgen. Eén op de twaalf Nederlanders speelt wel eens games achter het stuur. Maar welke games kun je nou het beste spelen tijdens het rijden? Redacteur computerspelletjes Jan van Jij speelde afgelopen maand achter het stuur diverse spelletjes.

[00:07:17]

Wat zijn jouw tips?

[00:07:18]

Klopt. Ik heb vier games gespeeld. De eerste types Fruit Ninja. Hier hoor je dat ik het spel.

[00:07:29]

Ook dat Bush geluid is, is dat. De fruit Ninia die het fruit doormidden klieft is de meloenen, appels, peren, ananas, ananas.

[00:07:39]

Jnb met Jolene. Je bent als het ware die fruit je voor je bent. Je voelt je die fruit. Is geweldig, maar eindelijk is de lol om je, om je aandacht erbij te houden of om je aandacht op goed weg te houden.

[00:07:49]

Ah ja, je aandacht erbij houden zeker. Er zit wel een probleem aan. In het begin is het heel verslavend. Ben je helemaal ingezogen?

[00:07:55]

Je bent in feite niet. Maar al gauw uhm, is het zo repetitief dat je eigenlijk. Euh, dan alsnog de aandacht kwijtraken? Ja, dan kom komen bij de andere tip voor. Gamen op de weg. Tip 2. Tip 2 is Call of Duty is een shooter, kijk niet een soort oorlog simulator soldaat, ga je het slagveld op en schiet je andere mensen dood. Wurgspel eigen weldaden? Ja, wel een goede manier om van je agressie af agressiviteit.

[00:08:27]

Weg is dat er wel een goed idee? Kijk. Veel mensen denken dat agressiviteit in videogames een groot probleem is. Maar er zijn zoveel onderzoeken inmiddels geweest die aantoonden dat aan agressiviteit in games niet leidt tot agressiviteit. In het echte leven dan heb je nog een meer casual spel voor op de weg. Dat is tip 3. Klopt Hearthstone? Het kaartspel van Blizzard? Het spel zelf is veel meer casual, maar je moet het eigenlijk wel elke dag spelen om je dagelijkse quest te voltooien zodat je goud verdient in het spel.

[00:09:05]

Daarmee kun je dan weer meer kaarten kopen. Dat weet iedere game die Hearthstone speelt. En daarom is een vaste rit in de auto bijvoorbeeld. Maar ga je dan binnen bebouwde kom?

[00:09:14]

Nou, als je naar werk gaat en dat is binnen de bebouwde kom, dan kan dat. Uhm handig en zou ook als je bijvoorbeeld kinderen naar school. Dat moet elke dag geknipt, verhard.

[00:09:23]

Dan is het wel een soort fantasiewereld. Dat dat Hearthstone is speelde ook nog een realistischer km loop. Tip 4. Mario Kart fel realistisch spel, ei die je voelt dat je aan het reizen bent, je voelt de snelheid en ik als jij in het spel door een rood schild van de weg af wordt geveegd. Ja, zo is dat gewoon in het leven. Snap je komt je benen worden? Ja, een tekenbeet. Lijkt me dat dan dan dan trucjes achter vlot met stoplichten naar stoplichten zit alleen maar in het begin erin.

[00:09:59]

En dan is het gewoon een kwestie van op de juiste momenten op de goede knop drukken, zodat je die Pourbus krijgt aan het begin.

[00:10:06]

Ja en nee veilig. Als je van de weg af raakt, dan komt een mannetje in een wolkje laiki toe en die die gehengeld je uit de sloot zet je weer keurig op de weg. En dan kun je gewoon je weg vervolgen.

[00:10:17]

En is afgelopen maand helemaal veilig gegaan op de weg en niet helemaal veilig.

[00:10:23]

Is zeker een fietser tegen me aan geklapt. Nou heel, maar die zat te bellen. Oh ja, dan moet je ook niet doen. Dan moet je niet doen ergens Sankt-Gallen. Dank je wel. Computerspelletjes redacteur Jan. Tot zover de De Speld podcast. Ik dank Michiel Eijsbouts, Martine Bakker en Jan van Tienen. En voor de luisteraar die denkt ik wil wel meer horen van de redactie, burelen van de spells en ik wil betrouwbaar nieuws steunen. Dan kun je vage kennis worden en dat kan via speldt punten nl.

[00:10:48]

Slechts vage kennis.

[00:10:50]

Tot volgende week bijvoorbeeld was het nou met die drie gasten van Marco Kroon en Kuipers.

[00:10:57]

Een maand is toch helemaal niet in de ruimte geweest die makkelijk? Nee, dat is gewoon dat ze op een goeie matras.

[00:11:03]

Dat ze daar baat bij hebben. Waarom? Waarom die namen? Want ik snap nog steeds niet wat daar doen. Overigens, dat is een contract en een afspraak met hen. En worden ze er gesponsord door met griep? Nee, nee, wij. En dus het was gewoon een bruggetje. Ja, moest contractwaarde asper.