Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:01]

De radio door Postcards. De Fransen noemen zichzelf Lick Tricolore. Oranje en rood. Dat zijn toch twee keer in de kopgroep. Mart Smeets, Joost Vullings en Martijn Hendrix. De Tour wacht op niemand, maar dus wel op een virus. Twee maanden later dan normaal gaat de Tour van start en dat betekent natuurlijk dat de kopgroep weer terug is. De dagelijkse tours NEC boordevol laatste nieuwtjes, analyses en historie en dit geheel wordt uitgevoerd door het Korona Proef Trio. Strak gescheiden van tafel en bed, maar n door de liefde voor de koers en permanent in quarantaine, maar altijd aanwezig.

[00:00:48]

De Heiland uit Haarlem. Mart Smeets Mart. Ik weet dat je een ambivalente relatie hebt met de Tour, maar ik neem aan dat je dit jaar als een jong veulen staat te trappelen bij het idee dat het nu echt gaat beginnen. Nee, ik ben. Ik sta te trappelen omdat ik ontzettend benieuwd ben hoe de tour in september verloopt. Hoe is het fietsen in september als er andere temperaturen andere windrichtingen zijn? Een heel ander leven daar is geen publiek is als al die malloten van die bergen af zijn.

[00:01:20]

Als de renners vijf maanden niet op een fiets hebben gezeten, als alles anders is en daar ben ik benieuwd in. Ik vat dit samen als dat je dat je goesting hebt om er naar te kijken in ieder geval. Ik heb goesting om met jullie leuke dingen te doen. Dat is het.

[00:01:33]

Kijk, daar hebben we zeker zin in. Ik ook. En jij? Juli zeg je want ja, euh, onze man in koers. Martijn Hendrix is op weg naar Nice, waar het spektakel gaat beginnen. Martijn. Waar ben je nu nog in België?

[00:01:48]

Het schiet nog niet echt op vandaag. Maar dat ligt aan mijzelf en aan mijn passagier en mijn chauffeur. Is het nu Herman van der Zandt? Wij gaan samenzweren, mooie dingen maken, mooie avonturen beleven en de koers volgen. Maar we zijn dus nog in België op de echte Natty Mol. Nog voor Luxemburg. En we moeten nog duizend vijftig naar Nice. We zijn al in de namiddag, maar de planning was altijd wel dat het is dat we het in twee keer zouden rijden hoor.

[00:02:11]

Dus we gaan, we hebben er even de auto aan de kant gezet, vooral voor jullie. Ja, gezellig zeg het de normaalste van Parijs is nog ver en gaan de renners Parijs halen. Maar nu is het de vraag of jij in dat hele circus wel een Parijs gaat halen met al dat Korona nieuws uit Frankrijk.

[00:02:27]

Ja, ik vernam zojuist dat er nu 21 departementen van de bijna 100 geloof ik inmiddels op code oranje of rood staan. Dat dat. Dat verschilt een beetje per land, maar dat komt dan op hetzelfde neer. Ja, dat ik tien dagen vrij ben na de Tour vanwege quarantaine. Dat lijkt me een zekerheidje. Maar waar die finish getrokken wordt, want de race dat de volgende stap, zei een Franse politicus. Maar dan begeef ik me op jouw terreinen.

[00:02:51]

Joost Uhm, die zei al dat de volgende stap wel is de lockdown kan gaan zijn. Dus geen idee waar de finish je lijn getrokken gaat worden. Ja ja, de spanning. Ja, we moeten natuurlijk. Dit is de derde aflevering Mulde van onze podcast, dus we houden hier gewoon vol dat het drie weken gaat duren, want mensen moeten er zin in krijgen. Nou, jij bent in Frankrijk marters, altijd in Haarlem. Ik zal doorgaans thuis zijn in mijn s op mijn studeerkamer als de podcast wordt opgenomen.

[00:03:16]

En ja, de agenda van de tour fietst dwars door de politieke agenda. We gaan ook nog Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen in de komende weken meemaken. Dat wordt nog wat.

[00:03:26]

Maar in ieder geval vanaf morgen iedere dag in je favoriete podcast programma de kopgroep en als het goed is drie weken lang samen enkele Radio 1 tour podcast De niet Joost Vullings van Martijn Hendrix van de EO Radio Tour podcast Morgen Morgenochtend om. Fluistert luidkeels.