Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

NPO Radio 1 Podcast Prijs, NPO Radio 1 Grote Podcast Parami, Supermaan, Cellulair delà classification Generaal-Majoor blijft helemaal bij over de Vuelta. Dit is de beautycase. De kopgroep. Op het moment suprême van Angliru had ik een heel klein kindje in mijn handen. 300 meter nog voor jou Carty, Achter hem gaapt de leegte. Ze komen er niet meer aan. Ducati gaat die etappe winnen en gaat ook een aardige sprong maken in het algemeen klassement. En daar komt Primoz Roglic 6 en twintig seconden verliest die.

[00:00:45]

Hij verliest in elk geval zijn rode trui aan de Richard Qara Pas. Dat weten we in ieder geval zeker. Ducati, de winnaar van deze etappe. Richard Car-Pass is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Van Roglic naar Car-Pass naar Roglic naar Car-Pass. Het rood stuitert heen en weer tussen de Sloveen en de Ecuadoriaan. Maar vandaag moest iedereen met de billen bloot op de duivelse stroken van de Angliru. Zelden is een schildpad er is zo onderhoudend als het man tot man gevechten op de geijkte paden.

[00:01:23]

Vanmiddag, terwijl Sepp Cuz Pompidou om naar boven trok, had Primoz Roglic een steeds sterker elastiek nodig. Kruipend en klauwende kwam er een roze helm als eerste naar boven.

[00:01:36]

Steve Buscemi zou trots zijn op jouw Carthy Mart. Begrijp ik nou goed dat jij het moment suprême niet hebt meegemaakt? Ik heb euh, niemand over de finish zien gaan. Ik heb mijn kleindochter Coco in handen gekregen. Zo ongeveer ten tijde van het passeren van de finish is dat.

[00:01:59]

Da's veel mooier dan dat gefietst gaf. Het was en het was niet eens een dilemma. Dan weet je dat. Nee, het was niet eens. Ik voelde zo Fante dat hele kleine wijven met die hele kleine vingertjes. Nou ja, oké.

[00:02:14]

Maar ook een keer de Tour verlaten voor je eerste kleinkind. Geloof ik ja.

[00:02:18]

Maar dat heb ik heel sluw, heel slim gedaan. Ik ga heen en weer geen uit Barcelona. Vier uur s ochtends weg en één uur s middags weer terug. Met de achterblijvers zijn ja, Theunisse en euh. Cruijff en Cruijff aan tafel. En toen wilde ik de uitzending beginnen. Je vindt het wel goed dat ik nog even door erover schreven. Toen wilde ik die uitzending beginnen en toen zei Johan die zei nou voor de ene of ander. Ik wilde wel even zeggen dat ik hier vanavond mee open aan tafel zitten.

[00:02:47]

Ja, dat was ook die bewuste etappe in de Ronde van Frankrijk, dat Cruijff in de auto bij Breukink ging zitten en direct Breukink ging uitleggen hoe die moest. Ploegleider en wij. Kan je dat nog herinneren? Martijn? Ja, zeker leuk had ik niets meer te zeggen. Breuklijnen? Een beetje overtypen, want ik moest die dag. We hebben Cruijff toen ergens bij een rotonde opgepikt, want die mocht weg bij Rabobank in de. In de auto zitten.

[00:03:12]

En ik mocht in de Mini van Cruijff of één van de auto's van Cruijff. Het was een Mini volgensmij. Die moest ik op de finish zien te krijgen, want daar zou Cruijff dan weer naar de uitzendt locatie rijden. Maar die auto had natuurlijk geen tour stickers. En je weet. Zonder sticker of zonder accreditatie ben je in de Tour de France verloren. Kom je bij rotondes, dan staan hekken. Je komt gewoon niet verder. Maar ik sprak geen Spaans.

[00:03:35]

Ik wist alleen het woord euh, auto wat ik inmiddels wil weer vergeten ben. Maar ik heb gewoon alleen maar gezegd. Euh, Essa, euh. Automobilwoche, Johan Cruijff. En overal gingen de hekken aan de kant. En die auto stond ongeveer op de finish. En Johan kon keurig weer instappen. Maar nadat die inderdaad Erik Breukink de straten van Barcelona had en had uitgelegd. Thor Hushovd won volgens mij de rit. Nou, nou kunnen we weer over.

[00:03:57]

We zaten al met Padstappers teleur en Jan Stekelenburg, de eindredacteur van het programma, had bedacht dat we begonnen niet met het vaste melodietje. Als we alvast wilden. Dit jaar waren we begonnen met Lola van The Kinks. Weet je dat? Klopt. Ja, je zegt dat nou en zolang geleden. Maar goed, vanmiddag had ik dus weer een klein poepie in mijn handen van Hartslag.

[00:04:20]

Vandaar dankjewel. Gefeliciteerd en Martijn. Heb jij wel genoten van de finale?

[00:04:26]

Nou ja, of doet alsof de duvel ermee speelt? Ik moest euh euh. Fien één van mijn kinderen ophalen in Utrecht. Dus ik heb met de telefoon op het dashboard de heenweg gereden en toen moe. Bij de laatste 7 kilometer gpqs ben ik snel even naar binnen gepiept. Heb ik de jas aan laten doen en ben ik weer de auto ingegaan. En toen moesten ze nog vijf en een halve kilometer tussen anderhalve kilometer gemist, ook vanwege een kind. Maar dat.

[00:04:50]

Nou ja, dat hebben we er ook veroveren. Dus aangegeven zijn geweest. Heb jij het dan voor een televisietoestel gezien? Nee, nee, nee.

[00:04:58]

Zelfs de moderne tijd, hoor ik. Ik kwam terug van een boswandeling in Drenthe met de schoonfamilie en ik zat met een laptop op de schoot in de auto met een hotspots aan de hortend en stotend. Maar toch, heb vrijwel niks gemist. Goed ok. Nou en genoten we wat. Wat was jouw gevoel er bij Martijn? Want we zijn toch alweer een beetje verrast? Heb ik het idee?

[00:05:22]

Ja. T. T. T. Dit keer was dat geen regen. Jacky dat de iets parten speelde. Maar was het een stijgingspercentage van 25 plus? Euh ja, hij had. Hij was niet zo overtuigend als dat we van hem gewend zijn, maar doet het eigenlijk ook gewoon niet slecht hoor. Hij loopt geen geen gigantische schade op. Het is. Nou ja, zoals je introductie ook al was. Heen en weer jojoën met met de rode trui.

[00:05:47]

En die zit nu weer om de schouders van van Car-Pass. Na een kleine seconden spel wat we ook vrijdag al hadden gezien en na zaterdag bleef het klassement sowieso een beetje rustig. Maar uhm ja, hij was niet. Sterk, maar het was dan ook wel een superzware berg. Ik heb hem niet echt zien kraken, maar hij was niet zo zo zo goed als dat van hem. Ja, wat het eigenlijk al sinds de laatste vier jaar al zien.

[00:06:14]

Ik zag toevallig een staartje vanochtend of vanmiddag op social media langskomen met zo'n euh, eindklasseringen in meerdaagse rondes. Maar dat waren volgens mij twaalf of dertien koersen onder elkaar. Euh, zijn laagste klassering was vierde. Dan heb ik het dus echt over de eindklassement. En er zat één keer een DNF bij. Dat was dan het meest recente criterium. En verder eindigt die altijd op het podium. Dus uhm ja. En een uitstekende track record van een uitstekende renner die het vandaag op die megalomane, steile stukken van de Alto de Angliru.

[00:06:47]

Net iets minder, net iets minder in vorm was. Ja, nou en dan heeft natuurlijk geluk dat ie niet voor Sunweb rijdt en dat ie nu gewoon een knecht had die ijzersterk was en bij hem bleef. Ja ja ja, de euh Sepp qffz pompje dom. Euh, refereer ik weer in jouw openingsuur verhaal. Ja, die had het. Euh ja euh. Ik had hem opgeschreven voor vandaag als winnaar. En ik? Nou ja, als t als telt niet.

[00:07:11]

Want dat zullen we nooit weten als ie z'n eigen voor z'n eigen kansen had mogen gaan. Maarja. Die was volgens mij de sterkste. Hij leek de sterkste. Carty heeft uiteindelijk gewonnen. Maar uhm ja. Qhs heeft de koeskoes elke vanzelfsprekend wel eens een beetje Caland wel eens door elkaar. Die uhm heeft vandaag uh uhm gedaan waarvoor die mee is gegaan, me mee is gekomen naar de Vuelta, namelijk z'n kopman bijstaan en de terwijl die beter was. Heeft ie Rochlitz?

[00:07:37]

Is ie blijven ondersteunen tussen. Chapeau.

[00:07:40]

Ja he? En over die Carty gesproken. Mart. Ik las een tweet van Bram Tankink vanmiddag die zei. Goed nieuws voor alle mannen boven de twee meter. Blijkbaar kunnen wij ook uh of of juli ook opeens van de sterkste klimmer ter wereld winnen. Is het misschien ook goed nieuws? Jouw Mart?

[00:07:58]

Nou, ik ben geen geen twee meter. Martijn ook niet, maar zit er net onder. Maar daar heeft altijd bij mijn weten. Terwijl terwijl ik in het wielerpeloton zat. Heeft er een maaren de ronde gedaan dat mensen van boven de 1 meter 93 '94. Dat kunnen bijna geen wielrenners zijn. Daar zitten een heel moeilijk punt in je fiets kunnen beheersen. Als je zo lang bent, euh. En dat klopt eigenlijk ook wel. Ik heb daar wel eens een keer een programmaatje aan gewijd in nou ja, pakweg 15 20 jaar geleden.

[00:08:33]

En toen heb ik gezocht naar allemaal renners van boven de E90 en die hadden echt allemaal last met Sture. Jan Alingh was een Nederlandse renner. Die was bruut, sterk, maar die was veel te groot en die trok zijn fiets uit elkaar. En die viel heel vaak gevraagd sinds het zegt jullie niks. Maar mij alles wat ik heb een programma over hem gemaakt. Gerard Sainz was 1 meter 97 '98 was één van de grootste talenten in Frankrijk ooit. Maar sturen van een berg af komen.

[00:09:08]

Dat kon die bij geen met geen mogelijkheid. Hij kon tijdrijden. Hij kon echt alles. Ik heb altijd al langer renners opgezocht. Ik heb ze altijd gevraagd. Kan je sturen. Daar hadden ze allemaal moeite mee. Ik weet niet. Kijk ik, ik. Ik heb nog wel een racefiets en dat was. Dat is een racefiets met kader vierenzestig. Wat is jouw kader? Martijn Al vierenzestig denk ik.

[00:09:30]

Ha na. Ik rij allemaal op van die kleine sloping, uffw een vreemd jez dus. Dat kan je dan weer compenseren met een lange zadelpijn en stuur per jaar ok. Maar ik heb dus gewoon een vierenzestig en daar kan ik op fietsen. Maar als ik op een kleine fiets zit, dan weet ik niet wat links en rechts is. Weet je dus langere mensen baseball figuren, die kunnen nauwelijks op een lange fiets zitten. En vandaag verdorie wind. Een vent die gemiddeld veel langer is dan de gemiddelde renner.

[00:09:58]

Dat vind ik opzienbarend. Ik bedoel dit ging omhoog. Ik weet niet of je als je aan jouw Karni vraagt hoe hij daalt, dan zal die waarschijnlijk met twee vraagtekens in zijn oren beantwoorden.

[00:10:11]

Hij is inderdaad een '93. Zat even te kijken ondertussen. Uh, 69 kilo konden maar gezond. En ja, ik zat ondertussen ook te denken. Ik kan me n een lange renner herinneren die een grote koers heeft gewonnen. Nou was Indurain natuurlijk ook niet de kleinste, maar ik weet niet of die E90 plus was maar Vansummeren, want die is precies even lang als ik n 97. Nou goed. En die was er ooit een keer de beste in.

[00:10:34]

In Roebben by far geen klimmers koers. Maar uhm ja, dat is ook niet zo heel moeilijk. Sturen ze eigenlijk gewoon ja proberen juist zo zo zo rechtdoor mogelijk te gaan over die kasseien tussen het. Het klopt, zal ook geopperd dat de jongens goed Itamar kijken.

[00:10:50]

Rond naar. Kijk rond maar lange mensen je je.

[00:10:54]

Je ziet ze. Je ziet ze in afdalingen. Zie je ze ook met die knie naar buiten zitten, zegt ze. Ze weten zich geen raad. Echt. Het is heel moeilijk als je, als je langer bent dan n 93 94 om goed te dalen en goed te fietsen. Ja, laat ik zeggen de. De Instagram inbox staat open voor tips voor hele goeie renners van boven de één meter negentig. Ben benieuwd wat we terugkrijgen. Euh, over zee.

[00:11:23]

Over Instagram inbox gesproken. We kregen al een aardige vraag binnen van Jurgen Beumer. Uhm, hij zei euh. Je merkt ook vandaag in de rit dat Nederlanders niet zo explosief zijn in de beklimmingen. Uh, en als t is echt hard gaat niet meekunnen. Uhm. Is dat een geval? Euh. Dat ze wellicht wat anders moeten gaan trainen? Vraagt hij zich af. En hij doelt dan waarschijnlijk op Wout Poels, want dat is de enige Nederlander die je die meedeed in de finale vandaag.

[00:11:50]

Wilco Kelderman is ook niet zo explosief. Kruijswijk herinner ik me inderdaad ook wel dat ie vaak z'n eigen tempo rijdt. Wat denk jij dan van Martijn?

[00:12:00]

Ja, jij stuurde mij deze vraag een uurtje voor de uitzending voor de opname van deze podcast door. En het klopt wel een beetje dat die Nederlanders niet zo mega explosief zijn. Poolse die je die. Die kan het nog wel eens. Die heeft dat natuurlijk ook in luiken laten zien. Overigens nog over nog best wel een goed eind Schotte ook bergop te beschikken, maar de rest houdt van van van drughond bloed. Die houdt inderdaad van een mooi strak tempo omhoog.

[00:12:24]

Dumoulin houdt niet zo van die tempoversnellingen. Kruijswijk is natuurlijk helemaal diesel die gewoon graag zijn eigen tempo rijdt en wel weer aan kan sluiten als het als het geen Yoyo afgelopen is. Of dat de manier van trainen is weet ik niet. Je zou wat meer kunnen gaan intervallen, maar ik ga er toch vanuit dat deze mannen heel goed begeleid worden door een sportief directeuren en hun en hun trainers en dat ze dat als dat in zijn zou zitten zouden ze dat wel wel beter kunnen benutten.

[00:12:52]

Dus ik denk ook dat het een soort mentaal AFE die mentaal juist. Sorry, ik denk ook dat een soort fysiek ding is dat je gewoon. Ja, het heeft te maken met je bouw en je kunnen en je en je talent en ze niet allemaal van het explosive zijn. Misschien zit dat net als de lengte van de Nederlanders ook wel een beetje in in onze genen. Vraagteken? Ja, maar hoe vaak he?

[00:13:13]

Reie de onze tegen echte berglopen?

[00:13:16]

Nou ja, als ja goed, ze wonnen met de. De echte klimmers, die wonnen natuurlijk niet meer. Euh uitzonderingen daargelaten. Hier in hier in Nederland. Die hebben zich allemaal verschanst in Utrecht waar je wordt gevormd als je jongvee dat klopt, daar heb je gelijk in. Zeker weten dat. Dat is terecht wat je zegt. Die zijn beter. We zijn beter in in waaiers en euh, en lastige ritten met met wind. Daar weten de jongens wel hoe ze hoe ze moeten rijden en hoe ze een waaier op moeten zetten en waar ze moeten zitten.

[00:13:43]

En daar zie je dat de Zuid-Europees en euh, het weer lastiger hebben. De Italianen en de Spanjaarden. Die worden gek als je als je het op de op een lint trekt. Hm ja, dus misschien heeft ie toch wel een punt eigenlijk dat. Nou ja, ik weet niet of je het nu nog iets aan zou kunnen doen in de training, maar dat het wellicht in de training in de jeugd wel zo'n rol heeft gespeeld daar wel ja. Maar ja, terecht ook Mart zegt ja.

[00:14:09]

Het viel me trouwens op dit zijn dit soort bergetappes zijn ook wel euh. Wij kijken dan naar de eerste mensen die over de finish komen. Maar het is soms ook wel de moeite waard om naar de laatste renners te kijken. Gister kwam Gerben Thijssen, de. De jonge Belg. Die kwam als laatste over de finish en die had duidelijk alle moeite gedaan om het limiet te halen. Dat klonk dan ongeveer zo.

[00:14:34]

Vandaag was het volgens mij allemaal redelijk veilig. Kwamen ze zo binnen 10 minuten binnen de tijd. Maar dit zijn soms hele spannende momenten. Mart.

[00:14:44]

Euh. Ja euh. Nee. Niemand wil voor euh lulletje lampen katoen aangezien worden. En als je moet vertrekken uit een koers omdat je te laat binnen bent. Dat is een degradatie van jewelste. Ik heb dat. Jarenlang heb ik dat meegemaakt en ook in beeld laten zien. Wij maakten er op een gegeven ogenblik bij. De NOS maakten we een gewoonte van om in de grote Alpen en Pyreneeën etappes te wachten met een cameraploeg op de laatste. En dat waren altijd de Nederlanders.

[00:15:12]

Dat waren of Mathieu Hermans over Rob Harmeet Singh of Jan Simons.

[00:15:16]

Die kwamen dan he le maal doorgeklikt boven. Die keek is geel. Het was d. D. Daar was niets meer heel aan de jongens. En het publiek vond dat prachtig, want we hadden enorme kijkcijfers. Als we dat soort filmpjes lieten zien. Men wil graag de heroïek van de simpele wielrenner zien en de simpele wielrenner komt dus van het vlakke land en moet dan ineens de Peyresourde op. En bovenop de Peyresourde staat dan die eikel van een Smeets met een cameraploeg en die vangt die renners op.

[00:15:49]

Maar het grappige is echt waar. Marijn en Martijn en Martijn. Je weet het. Ik ben heel goed bevriend gebleven met al die renners die ik in al die jaren bovenop opgevangen heb. Dat is heel gek, maar zij zijn mij nog altijd dankbaar voor het feit dat ik ze een gezicht heb gegeven in een ronde dat ik ze voor serieus nam in een ronde euh. En er Rob Harmeet Singh. Ik bedoel. Robby kwam soms boven als hij huilde.

[00:16:19]

Dan liepen de tranen over zijn rug. Zo scheel zag ie. Dat was onvoorstelbaar en ik stond hem op te wachten. En dan zette die zijn petje recht op z'n kop, want dat moest ie dan van zijn sponsor en een Cerri. Gelukkig Mart, dat jij nog op me wacht.

[00:16:35]

Ja maar en en zo heeft die Teijsse. Die jongen die die Belg van gisteren hé. Zo heeft hij dat ook ervaren. En zo ervaren al die renners dat die alleen maar op de limiet naar boven moeten, want ze willen niet die avond uit koers gehaald worden.

[00:16:50]

Ze hadden vandaag overigens een Massotte, want het was vandaag een extreem euh, zware rit. Euh, relatief kort, net iets meer dan 100 kilometer. En dan zijn de de juryleden. Dan bepalen ze euh. In het eerste boek in de regels van de van de koers, dat in dit geval door een tijdslimiet was van 25 procent. Dus wat de winnaar wat Carty heeft gereden. Daar mag je dan 25 procent bij optellen, dus dan heb je bijna euh, in dit geval zevenenveertig minuten extra.

[00:17:16]

Euh, dus dat. En dat is aan de ruime kant zeker voor een rit waarvan de winnaar dan maar toch maar 3 euro voor doet. Dat is voor elke voor iedere renner wel wel te doen. Zelfs op zo'n beest van een euh Angliru. Het wordt altijd een beetje tricky als de rit wat makkelijker is. Dus en dan krijg je een wat lager percentage. En als er dan ineens koersen gaan maken met heuveltjes, ja dan kunnen sprinters het ineens wel lastig krijgen, want dan is dat percentage kleiner en mag je dus ook maar minder verliezen.

[00:17:43]

Tot zover het wiskundig hoofdstukje. Je noemde al de jury. Dat is op zich een mooie, mooie bruggetje. Want euh. Uit onvrede met diezelfde jury werd er gisteren toch even bijna niet gestart door het peloton in de protestleider Chris Froome. Vooraan kwam er een beetje als een verrassing. Of niet meteen.

[00:18:06]

Ja, dat kwam inderdaad een beetje als een verrassing. Ineens was er bij de start van zaterdag was er wat wat heibel. Vooral die stond met de baas van de van de organisatie te praten. Geen euh, want het ging over de tijdsverschillen die vrijdag genoteerd waren. Vrijdag was op papier en zo stond het ook in de regels een vlakke rit. En dat meteen ook, vertelde Eto komt Martijn. Zo vertelde ik het jullie ook. Toen was alleen nog een hapje in de finish waarin het een beetje de twijfel zou zijn van God is.

[00:18:35]

Kunnen de sprinters die je erbij? Of kunnen? Wordt dit iets voor de. Voor de punchers? Nou ja, goed dat. Euh. Dat had ik verkeerd ingeschat, want ik dacht dat de sprinters zich zeer wel zouden gaan revancheren. Afijn uhm, vlakke rit dus. Sprinters rit. Uhm. En dat betekent dat in de laatste drie kilometer Amsterdam gaatjes ontstaan in het peloton, omdat die sprints voor vooraan zo hard door beuken van drie seconden of kleiner.

[00:18:59]

Dat wordt dan op één hoop gegooid. Nou, dat hebben ze gisteren ineens veranderd. Dus gaatjes van een seconde of kleiner? Euh, dat telt dus de was op een gaatje gevallen. Maar de renners dachten ja, dit is drie seconden. Dat maakt niet uit. Al onze tijden gaan op een hoop en dus het gaatje wat in het groepje van wat Car-Pass had. Ja, die krijgen ineens een paar seconden aan zijn broek, terwijl die renners Hampel daarvan dachten daar van overtuigd waren dat het om dat ene seconde ging en niet op drie na.

[00:19:25]

Dus dat hebben ze tijdens de koers. Hebben ze de spelregels veranderd? Maar de renners die zich dus maanden hierop voorbereiden? De boeken duiken. Tien besprekingen houden. Die waren ze even vergeten van op de hoogte te stellen tussen de renners, waren not amused en lieten dat zaterdagochtend en ook vanochtend zelfs nog. Paul Martens van Jumbo, maar ook renners van Ignis die hadden. Officieel hebben nog een brief naar buiten gebracht waarin ze zeiden van ja. Dit vinden wij niet tof.

[00:19:52]

Uh, zo is het niet. Zo is het niet eerlijk koersen, want doordat ze de UCI de regeltjes veranderden voor verruilden ook de rode trui van drager. Die ging weer terug naar Roglic die de rit won. Nou hoop gerekend, een hoop gekonkel. En het komt ook wel een beetje amateuristisch over hoor. Als je ineens tijdens de rit de de de ja en de waardering van de rit gaatde gaat wijzigen van sprinters naar een rit met een finish bergop.

[00:20:19]

Ja, eigenlijk hebben ze helemaal gelijk zou ik zeggen. Ik weet niet of het nou ja ook. Ze hebben gelijk. Proportioneel is om 1 er 1 voor 1 de fietsen stil te zetten zogezegd. Staken is altijd goed actie.

[00:20:34]

Ze hebben bijna ook geen andere middelen. Dat is een beetje het wielrennen. Rij het. Ja, je mag blij zijn dat al die ploegen nog nog nog blijven staan. Warende geloof ik een paar die zeiden van John. Wat is dit allemaal voor poppenkast? En die wilde wegfietsen, maar die keken dan om na 50 meter en dan zagen ze dat toch iedereen stil bleef staan als de knepen ze ook maar weer in de remmen. Ja, de de. Het ontbreekt aan een grote stem vanuit het peloton.

[00:20:56]

Er zijn altijd dat is overgeleverd aan individuen. Daar is er een wieler vakbond, maar daar. Daar vechten ze mekaar intern ook inmiddels al de tent uit. Ze willen dat dat systeem anders opgezet wordt van Van Stemmen. Nu heb je per land een stem en niet per individu. Tja, dat gaat allemaal veel te ver om hier te bespreken. Maar euh, het. Het is goed dat renners zich laten horen. Het is alleen altijd een beetje jammer dat dat dat er toch een beetje voelt als een tandeloos monster.

[00:21:23]

Ik dacht overigens maar misschien heb ik dat helemaal verkeerd meegekregen. Dat het euh euh niet zo was. Dat jij je hebt verkeken op hoe, hoe die puncher op het einde was, maar dat er daadwerkelijk ook een fout in het route boek was. Wat ik hoorde. Euh, op Eurosport en de commentaren ook al euh euh. Zich verbazen over dat heel anders uitzag dan in t roet te boek stond. En dat zou natuurlijk ook verklaren waarom. Euh.

[00:21:46]

De UCI zich ineens bedenkt omdat het een hele andere finis is dan ze dachten.

[00:21:51]

Ja, dan zou je gelijk in kunnen hebben. Dan moet ik. Ik ben ondertussen nu eens even aan het scrollen naar het euh, naar het grote boek. Dat is wel aardig dat je dat merkt, omdat dan alle voorbeschouwingen die overal worden geschreven als sites als Wieler Fleet of bij Tour Paul euh zich allemaal baseren op dat route boek. Dus je zag overal de voorspelling dat het een sprinters etappe zou worden. Ja, en als het goed te boek dan daarnaast zit.

[00:22:14]

Ze gaan in de laatste kilometer van. Nou ja, dan moet je ongeveer een lijntje trekken van van van 50 meter naar 90 meter, dus dat is een overbrugging.

[00:22:23]

Van Uhm ja nee, dat is. Dat is een paar procent. Dat is dat is 4 procent. Dus ja, dat zou normaal niet iets moeten zijn. Waar en een vlakte aan het einde ook nog af. Euh, waar? Maar uhm, waar sprinters zich op op stuk bijten. Dat dat dat geloof ik niet. Dus ja ja ja ja, het is een beetje vreemd. En dan zie je toch het verschil tussen de Vuelta en de Tour.

[00:22:46]

Want waar ze in de Tour en zeker in dit jaar met alle korona lockdown perikelen waar ze in de Tour echt alles fysiek verkenner. Sla ze slaagden in de Vuelta. Dit soort ritjes over. Want ja, op papier zoals route boeken laat zien, redelijk simpel en euh, we geloven het wel. Dan ga je dat is een mooie brug overigens. Het route boek van de Tour. Want Swiss Speak wordt die gepresenteerd. Weet jij al iets meer? Marthijn Ja.

[00:23:15]

Het ziet eruit als een beetje een klassieke tour met euh. Euh, twee tijdritten. Dat is erg lang geleden, zeker als je naar de lengte kijkt, want bijna 60 kilometer achtenvijftig kilometer tijdrit. Dat is het meeste sinds sinds 2013 en slechts tussen aanhalingstekens drie finishes bergop. Dat dat waar het afgelopen jaar wel wel 5, 6 7 was. We beginnen in in Brest. Daar blijven we een aantal dagen. Daar zitten onder andere de Mûr de Bretagne in en op de vijfde op de zesde etappe.

[00:23:46]

Even goed kijken op de. Op de woensdag. In ieder geval is dan de eerste tijdrit. En dan gaan we met reuzensprong verplaatsen we ons richting 1, richting de Alpen. Daar hebben we onder andere een finish in Uh in Tiene. We komen een keer langs in Al Beviel en in Valance. Uhm, en dan gaan we weer met reuzensprong en naar de om naar de Pyreneeën. Daar ligt een beetje het zwaartepunt, want daar rijden ze een aantal dagen.

[00:24:09]

Uh in de ronde in de rondte met onder andere een finish op Luz-Ardiden met een traditionele start in in in. Dan een UH en wederom een tijdrit op de afsluitende zaterdag. En dan een nare naar Parijs. Euh, ja, dat is dat Darwinistische wel vaker. Maar het is dus een euh ja. En eigenlijk wel weer een beetje klassieke tour met met een lange rollende tijdrit. Euh, Mûr de Bretagne in het begin. Dus uhm ja, ik schets het ongeveer voor me.

[00:24:37]

Alle verliep een paar dagen in het geel. Frankrijk Blay. En dan neemt Dumoulin hem na de tijdrit over om natuurlijk niet meer af te staan, zodat we allemaal wuppie weer onder kunnen onder kunnen binden.

[00:24:47]

Gekkenhuis. Nou kunnen we die ook weer aftikken op deze manier. Ik zag dat Preud'homme had gezegd dat ze heel erg hopen op waaieretappe is dat ze wel vier of vijf etappes op het oog hebben waar dat zou kunnen gaan gebeuren.

[00:24:59]

Nou, dat zou op zich tuurlijk wel lekker veel spektakel kunnen beloven als ze rijden inderdaad vaak langs de langs de kust en lange stukken het binnenland in open gebied waren. Inderdaad, het klopt wat Prudhomme zegt. Wie ben ik om hem tegen te spreken? Maar na de Tour zijn er zeker een aantal ritten waar dat op de loer ligt.

[00:25:21]

Seniors Jacintha Jouwen hebben. En dat is de Australiër Alex Edmund en nou goed.

[00:25:34]

Het is nog niet per se een naam die tot de verbeelding spreekt, denk ik zo ja. Nee, ik heb. Ik heb even gekeken wat ie gedaan heeft. Maar hij heeft de Ronde van Hongarije dit jaar gereden en daar viel die niet op. Ik weet niet of dat wat wil zeggen hij veel kilometers gemaakt is. Een aardige jongen. Tijdritten kan die behoorlijke rijen dus achter in de twintig wordt overal opgesteld in kleine koersen. En ik denk dat ie z'n ogen uitkijkt in de Vuelta.

[00:25:59]

Hij heeft overigens wel een en een actieve wielerfamilie. Hij heeft een euh euh. Een zus die professioneel wil rent. Ha ha, Annette Edmondson. Een meer op de banen. Succesvolst en zijn vriendin is ook professioneel wielrenner. En die is ook succesvol op de baan, meer dan op de weg. En euh, zo heel nu en dan zie je hun gezamenlijke tackel die zijn eigen Instagramaccount heeft. Jawel, ook op de fiets. Zij krijgen een eigen inside account waar je altijd heen met deze wereld.

[00:26:32]

Ik zit al met mijn kleindochter. Daar komt nog een teckel langs. Waar brengen we? Ik zag ze ook dat eigenlijk zelf euh. Nog contractloze is voor volgend jaar. Dus dat er zit een beetje een piep zak. Wellicht.

[00:26:47]

Het is even als de hoogste klassering en van dit jaar, want hij is in de Vuelta is de tweede keer dat ie bij de eerste honderd zit. En eigenlijk zie je dat hele patroon door het hele jaar heen. Hij zit altijd tussen de 100 en de 150. Dat is veelzeggend.

[00:27:01]

Ik vind elk zo'n typisch Australische Michotte een renner, zo'n jongen die je op de baan. Hartstikke hard. Kakà. Ja, hij heeft ooit een keer een bronzen medaille gewonnen op de Olympische Spelen van Van van Rio op de 10 procent. Daar werden ze met 3 50 uit mijn hoofd weggeblazen door de door de Britten onder leiding van van Bradley Wiggins. Uhm en uh, maar dat is zo'n ramp. Zo'n jongen die hartstikke veel rijdt. En ja, een beetje zo'n motor van z'n ploeg is toetsenwerk goed, maar ze echte ze.

[00:27:30]

Het lijkt als altijd alsof zijn liefde, net als heel veel Australiërs toch op de op de baan euh euh. Ligt. Hij is overigens ook nog één keer slecht in het nieuws gekomen in de Ronde van Kroatië. Euh, ja ja, daar wordt ook gefietst. Euh, daar stak een keer na de finish een man over. En daar? Daar reed Edmund z'n keihard tegenaan. Ja, wat die man daar op de weg deed is me een groot raadsel.

[00:27:50]

De schade viel overigens mee, want hij viel in een plas water, dus geen rook rash over andere grote schaafwonden vorige voor deze Osy, die overigens met zo want zo zijn ze keihard. Die Australiërs anders gewoon de dag erna wel weer opstapt hoor. Schaafwond of niet, wat hebben ze denken allemaal van Stuart O'Grady geleerd? Die kon ook door muren heen rijden en de dag daarna gewoon weer en weer opstappen. Uhm, en hij is een keer tijdens een koers tegen en bij aan gereden met met 80 per uur zoals ie zelf.

[00:28:19]

Instagram. Ik weet niet of dat een goed werkwoord is, maar dat levert. En dan weet Mart ook als je terugdenkt aan Jonathan Walters in de Tour bij Crédit Agricole. Zijn hele oog zat dicht en hij had een gigantisch grote wang. En ja, hij zag door één oog kon die bijna niks meer zien. Dus hij zei toen van B. Om het Mo Neel.

[00:28:41]

Hij heeft dus humor. Hij heeft zeker humor. Gelukkig maar. Die beginnen overspel. Een trend te bespeuren bij de renner. Negenenzestig, want een week geleden was dat nog onze Tsjech Charney en die reed op dezelfde dag nog solo naar de overwinning toe. En euh, d. De laatste aflevering bespraken we Willie Smith en diezelfde dag nog zien we Willie na goed vijfenveertig seconden in z'n eentje in de aanval. Dus ik denk dat hij tijdens die tijdrit eigenlijk de mensen na minimaal tot drie jaar zeker welk deel vleugels van deze hij krijgt vleugels van deze behandeling in in de coupé.

[00:29:22]

OK. Nee, geen idee. Geen idee.

[00:29:24]

Mart demarreert. Terug in de tijd? Hoelang was Miguel Indurain? Wat had het over lange renners?

[00:29:34]

89 gokken en zesentachtig bij 76 kilo. Gram um. Hij reed 2 12 Tour de France achter elkaar. Twaalf etappes won die. Hij eindigde twee keer niet en zijn hoogste klasseringen waren 97ste en 47e. Totdat die in eens een goeie apotheek vond en vijf keer eerste was, praat ik daarmee buiten mijn boekje? Nee, maar kan ik het bewijzen? Nee, hij is één van de grote dag. Dat zeg ik met nadruk. Is één van de grote renners die nooit is teruggekomen op zijn verleden.

[00:30:16]

Als je zo'n Tour ziet 84e 92e dit een finish de finish. Diddens Fins ja ja, vermoeider van zeggen.

[00:30:26]

De Giro eerste, eerste en derde, vier etappes gewonnen, twaalf etappes in de Tour gewonnen, twee keer de Dauphiné gewonnen, drie keer de Ronde van Catalonië gewonnen, twee keer Parijs-Nice gewonnen, goud op de olympische tijdrit van Atlanta 1996. Het is allemaal fantastisch. Hij was de grote zwijger. Wij probeerden hem dingen te ontlokken. Hij antwoordde nooit. We namen Spaanssprekende in dienst bij de NOS om het makkelijker gesprek te maken. Hij antwoordde gewoon niet. Miguel Indurain was de grote zwijger ooit één ren zat ik in de nacht in een hotel.

[00:31:06]

Terwijl het negenendertig graden nog warm was, zat ik voor een open raam en zat Miguel Indurain naast me. Het contact was nihil. Alain Catteeuw. Dat soort dingen, kijk caliente. Wat is het warm. Ja, dat soort dingen meer. Toen kwam die eens. Kwam die in de Amstel Gold Race rijden en zei Leo van Vliet. Macht, ga jij hem even interviewen voor het publiek hier in Heerlen? Want daar stonden we toen. Ik loop naar hem toe.

[00:31:35]

Hij kijkt me aan en hij zegt in héél goed Frans. Dus zetten John als semble dan louter la ren avec un Soden. Ik krijg het heen en weer. Hij praat dus wel goed Frans. Hij kan zich wel goed uiten, maar hij doet dat alleen als hij dat wil. En ik zeg wie euh is, kunnen we van ver. Een paar weken elke Mohrmann Westbahn doen. En hij deed het gewoon. Hij voor het publiek deed hij een hele andere man voorkomen dan die was ook die Miguel Indurain.

[00:32:10]

Die startte bijna niet in de Vuelta, bijna niet in de Vuelta. Drie keer gaf die daar op. Het interesseerde hem bijna niet, totdat er een gesprek kwam tussen de leiding van TV1. Dat is de zeg maar de Spaanse NOS en gaf miauwen, antiquarisch en zijn ploegleider. En die zeiden je kan de uitzendingen van de tv. Kan je nu gaan redden door Indurain in de Ronde van Spanje 1993 te laten rijden? Maar het exemplarische geen idee doe ik niet aan mee.

[00:32:45]

Unipublic. Dat was toen de organisatie van de Vuelta heeft geprobeerd om let wel een geheel op het lijf en leden van Indurain uitgeschreven. Hoewel, taarten maken. Twee weken lang vlak, vijf dagen achter elkaar maar de bergen in, zodat die niet kon missen. Hij moest een binnen en savary en in de ruïnes redden. Nog geen idee alsjeblieft. We gaan alles eraan doen om Miguel in Spanje te laten rijden. In Dorine zei Nono. Dat was het niet, maar als je dan niet volgend jaar rijdt, rij het jaar daarop.

[00:33:26]

Nou, zegt hij, daar wil ik over denken. Dat werd naar buiten gebracht en andere Spaanse ploegen spraken er schande over dat één renner zo gepamperd kon worden om aan de Vuelta deel te nemen. Once en Clas, dat waren toen de grote ploegen onze met ZULEN en met Bruyneel en CLAS met Rominger. Die vonden het verschrikkelijk dat er zo onderhandeld werd over zelfs financiële voorwaarden om in Spanje te rijden. Maar Spanje had Miguel Indurain nodig. Hij deed het niet.

[00:33:58]

Ook in vijfennegentig kwam die niet opdagen. Ze hadden hun jawoord gegeven, maar het werd een No No No. Rominger won toen zes etappes en het waren de andere grootheden die wonnen. Maar Banesto gaf helemaal nooit meer thuis. Miguel Indurain stapte in zes en negentig op in de Ronde. 96 was zijn laatste jaar Tour toen die door Riis uit de gele trui werd gereden en in de toen in het najaar gereden. Hoewel, DTA gaf die op in een etappe die de kenners zich nog lang zullen heel heugen.

[00:34:38]

In de etappe vlak voor Covadonga stapte die van zijn fiets en hij deed dat niet zomaar mee. Hij liet zich lossen uit het peloton. Hij stond nog gewoon bij de eerste in het algemeen klassement, maar hij was ons, de hele wielerwereld. Alle toespelingen op misschien wel epo. Zeker wel eco epo. Die was die allemaal zat. Hij reed alleen over de weg en boven hem bleef een helikopter van TV1 hangen. En de Spaanse televisie nam de laatste beelden van Indurain met dodelijke precisie op.

[00:35:18]

Daar reed een man die vijfmaal de Ronde van Frankrijk had gewonnen, die olympisch kampioen was geworden, die alles had gewonnen wat je kon winnen. Tweemaal de Giro, een Yentel man en een zwijger en hij reed de parkeerplaats op van een twee sterrenhotel. Stapt dan af bij een 5 sterren hotel zouden wij zeggen. Maar nee in een klein hotelletje Radisson fiets naar binnen, zodat die onzichtbaar was voor de camera die in die helikopter zat. En dat was het laatste wat we als coureur van Miguel Indurain konden zien in de Vuelta.

[00:36:00]

Heb ik wrok ten opzichte van hem? Nee, hij heeft nooit tegen mij gelogen. Hij heeft slechts heel vaak tegen mij gezwegen, zoals die tegenover iedereen gezwegen heeft. Behalve die ene keer bij de Amstel Gold Race, toen die zich ineens herinnerde dat we op een late zomeravond in R.M. Zaten te puffen voor open ramen. En toen ik tegen hem zei Wil je zo direct wat zeggen? Was hij de eerste die naar voren stapte. En ik kan jullie allemaal meedelen.

[00:36:34]

Ja, hij kan praten. Ja, hij is geestig. Ja, hij heeft een geestelijke lading. Miguel Indurain lijkt heel erg op een mens.

[00:36:46]

Hm, Che Claro. Mooi Maaswaal. En waarom denk jij dat hij zo terughoudend was om met die Vuelta mee te doen? Mart? Het paste niet in de Vuelta die toen genoemd werden waren de Vuelta is van 93 en 94 en dat waren dus de lente. Vuelta is en hij zag veel meer in de lente giro en in de zomer Tour. Om die te winnen. Dat ten eerste. Uhm. En hij kon op een of andere manier niet overweg met de grote verwachting die Spanje voor hem altijd klaar zetten.

[00:37:23]

Hij zou op zijn dooie gemak zou winnen, maar hij wist dat. Rominger, Zülle, Escartin. Dat waren allemaal uitgedachte renners. Samen zouden ze tegen hem gaan rijden. Dus dat was een bewuste keuze vallen. Wat niet wegneemt dat ik hem een groot renner vind. Groot Zwijger ook, maar ik had wel graag één keer in Madrid met de laatste leiderstrui willen zien. Dan had ie het plaatje rond gemaakt en dat is jammer dat hij dat niet gedaan heeft.

[00:37:57]

Het grote boek Marthijn, zullen we ze een blik op volgende week werpen in het Route boek? Ja, dat lijkt me een goed idee. De laatste week van het uur van het wielerseizoen. We zijn bespreken november normaal te zijn en worden daar alleen nog maar koersen die op Curaçao verreden worden. Maar er wordt gevreesd. Nee, dan wordt er bestaat ook niet meer. Maar ja, we fietsten nog in november een grote ronde. En de laatste weken? Die staat op ons te wachten.

[00:38:24]

En dan euh. Ja, wie weet wanneer we weer gaan fietsen. Want euh, door de Tour Down Under en de Cadel Evans Classic. Die zijn ook al afgelast. Dus ja, ik hopen dat het dat gauw dat het gauw beter gaat worden. Afijn, jij wilde dat de de laatste weken van mijn weten euh. Morgen is het rustdag morgen. Dan spreken we over maandag. Uhm en dinsdag staat er dan een individuele tijdrit op het programma van 33 kilometer en 13 finish.

[00:38:51]

Let op! UCI jury. Die finish is wel bergop, want de laatste om anderhalf of twee kilometer. Dan kom je een muur tegen, want het gemiddelde stijgingspercentage loopt tegen. De vijftien, dus met de grote platen droop af. En dan terugschakelen naar naar de kleine. Woensdag is een heuvelachtig ritje met drie bergjes van de derde categorie. Donderdag is een nog meer heuvelachtige ritje met vijf bergjes van de. Van de derde categorie met Finish Bergaf zogezegd. Vrijdag is het al een bergachtige rit met redelijk vroeg in het parcours.

[00:39:26]

Bergen van de tweede en eerste categorie en een zaterdag is het dan euh euh. Bal ze zogezegd met even goed tellen 1 2, 3 4 5 6 beklimmingen. En de laatste is dan speciaal zoals ze de categorie in Uhm in Spanje noemen en met finish bergop. En zondag is het dan euh ja, Kerber zogezegd niet omdat het parcours spectaculair is, maar omdat het nergens op slaat. Een defilé op weg naar Madrid, naar de payday baan van Madrid.

[00:39:54]

Let wel, het is. Ze wijken nu voor het eerst af van het centrum van Madrid. Want daar. Als je daar alleen al twee keer inademt hebt je korona. Ja ja. En daar wou ik iets over zeggen Mareen.

[00:40:08]

Ja, jij ook eigenlijk. Maar hoe is het?

[00:40:13]

Ja, maar hoe is het? Kijk, als je vanavond naar het nieuws hebt gekeken. Als je de kranten hebt gevolgd van van wat er allemaal om ons heen gebeurt. Ik bedoel as we speak is Corona de ongekroonde koning van de wereld. Engeland is op slot. Ierland is op slot. Wheels is op slot. Frankrijk is op slot. België is op slot. Italie is op slot. Spanje is op slot. Wat zeg ik? Spanje is op slot.

[00:40:41]

Ze ga je gewoon door. Ze rijden gewoon door. Is dat om aan te tonen dat er niets boven? De Ronde van Vlaanderen ging in België, de Tour in Frankrijk en nu de Vuelta in Spanje is het om spierballen te tonen tegenover. Het virus is het om te bewijzen dat je wel een koers kunt rijden waardoor mensen niet direct positief worden van dit verschrikkelijke virus. Waarom rijden ze daar door? Je mag niet meer naar Spanje reizen op dit ogenblik.

[00:41:20]

Je mag als je Spanje uitkomt mag je veertien dagen in quarantaine en toch rijden we in de richting van Madrid. Toegegeven, het centrum, dat bereiken we niet meer. We gaan naar de paarden baan, maar er zit iets onlogisch in. De hele redenatie doorgaan tot het eind. En jij zij straks? En dat vond ik heel goed dat zij het tegen mij persoonlijk dat ze in Engeland ook door voetballen en in Engeland voetballen ze door. Dat weten we nu omdat als je voetbalwedstrijden op televisie uitzendt.

[00:41:54]

De komende weken door miljoenen en miljoenen mensen niet op straat gaan en thuisblijven. En als je thuisblijft, heb je de meeste kans om niet geraakt te worden doordat Go Leren Virus wat rondwaart. Maar ik weet niet of dat in Spanje ook. De gedachte achter het laten doorgaan van de laatste weken is. Ik vind het ongelooflijk spannend. Ik. Ik steek geen beschuldigende vinger uit omdat ik er niet genoeg van weet. Maar ik vind het wel gedurfd. Laat ik het zo zeggen.

[00:42:30]

Hm, ja, daar ben ik met je eens. Dat hebben we ook al eerder geroepen met euh, met z'n allen. Ik denk dan toch dat ze hem dat dat schrijven de. De renners zeggen dat ook na praten die altijd wel een beetje de organisatie naar de bond, maar die vinden deze euh. Vinden dit de meest veilige koers waar ze coronoides in hebben. In hebben gereden. Uhm, maar dat blijkt ook wel uit het aantal besmettingen vergeleken. Zeker vergeleken met met de Giro.

[00:42:57]

En ik denk dat dat ook de instanties de overheidsinstanties dit nog wel een onbeheersbaar circus vinden. Dat zou kunnen dat mensen met een pennenstreek kan een autonome regio de Vuelta verbieden om op te rijden. En ik denk ik mag toch aannemen dat dat als ze echt vinden dat dit een gevaar is voor de volksgezondheid, dat ze dat dan ook zullen doen. Daar staan gelukkig weinig mensen langs de kant. Dus ja, die zitten dan allemaal achter de de televisie. De Vuelta heeft in Engeland zeker niet of de vooralde heeft in Spanje zeker niet hetzelfde effect als het voetbal in Engeland.

[00:43:28]

Er blijven echter geen miljoen miljoenen mensen voor thuis. Ik denk dat ze blij mogen zijn met 2 3 miljoen Spanjaarden voor de televisie, als ze dat al dat wel halen. Uhm. Maar afijn. Uhm ja, ik. Het voelt ook onwijs tegenstrijdig, maar ik heb dan toch nog wel het vertrouwen in de in de instanties. Maar ja, dat dat is wel vanuit mijn een stoeterij in Soest waren waaruit die analyse opper op loslaat. Je krijgt wel de indruk dat t UM bijvoorbeeld in de Giro euh wat minder goed uitzag.

[00:44:00]

Daar waren toen ook een aantal renners sowieso besmet. Een aantal ploegen zelfs de Vooruit gestapt. Uhm, bij de je zag er een hoop meer publiek langs de lijn staan ook. En dat is hier zie je bijna geen publiek. Je ziet geen renners die met Corona uit koers stappen. Dus dat geeft je wel een wat beter gevoel. Maar ik vind wel dat heeft wat ongemakkelijk. Tegelijkertijd is het misschien ook wel goed dat in ieder geval voor de liefhebbers ze in de relatief saaie tijden wel een verzetje hebben.

[00:44:31]

Ja, dat ben ik ook met je eens. Maar volks gezondheid gaat boven alles.

[00:44:35]

Ja, jouw voorzetje Marijn, bedankt nog weer een bruggetje. Ik heb het even uitgezocht, want we hadden het. In de vorige podcast had ik het met Michael over het verzet. Tandwiel uh, wat? Wat zijn reden? En uhm, ik dacht euh. 34 30. En toen? Euh, Michael. Die vond dat beschamend, want die reden in z'n carrière nooit. Nooit kleiner dan een eenenveertig 25, moest ie schoorvoetend toegeven. Maar het is nog erger, want de renners bij Sunweb.

[00:45:04]

Daar heb ik het even nagevraagd. Die hebben vandaag met 34 32 rondgereden. En uhm, nou ja, dat is dus betekend. Dus 34 tand wieltjes voort en uh 32 achter. Dus je rijdt bijna één op één. En als je dan nog 100 omwentelingen per minuut doet zijn we toch bij de tweede hoorcollege wiskunde terechtgekomen. Dan rijden 13 kilometer per uur. Nou ja, en en. En hoe is dat dan als je op een. Nee. Nou ja, normaal Nederlands verzet rijd.

[00:45:31]

Je kan goed fietsen en je hebt een beetje wind mee en je rijdt 53 16. Dan rijden bij 100 omwentelingen bijna 40 per uur. Dus wat een verschil. Een aantal tandwielen al niet kan maken. En dat zag je dus vandaag op de Angliru. Met koffie molentjes reden ze naar boven het verzetje.

[00:45:47]

Wat een leuke leuke wiskundeles was dit. Hou ik van cijfertjes en getalletjes bij Taman zeker? Nou nee, daar was ik dus eigenlijk. Ik was eigenlijk alleen maar goed in wiskunde A, want een geval van van scheikunde en natuurkunde snapte ik dan werkelijk waar weer geen hol? OK. Nou, over wiskunde wel. Anderzijds zijn privéleven bloot. Jongens, op deze manier start de boulevard bubbel waar.

[00:46:13]

Inderdaad zeg ik nog even zeggen hoe klein, hoe klein Coco in mijn hand was.

[00:46:17]

Oh oh. OK, opa gaat slapen. Zo ja, maar niet voordat we met wiskundige precisie onze voorspelling voor komende week hebben neergelegd.

[00:46:31]

De natte vinger, euh, en en dan moeten we toch altijd nog even de stand opmaken van hoe het afgelopen week is gegaan. We verspeelden de etappe van vandaag op de Angliru. Euh, nog even om snel terug op te halen. Michael die zei Wout Poels Martijn, goeie Kosta. Martijn zei Sep Koos en ik zei den Martin. En eigenlijk was Croes de enige die het had kunnen doen. Drie tiende punt. Oké, ook heel snel.

[00:47:01]

Ja, tuurlijk aftikken en door hun goed. Euh, wel wat lol. Tweederde zei daar geloof ik. Martijn zeg ik uiteraard wel dat het hele getallen komen. In zicht? Precies. En wie gaan we nu? Wie gaan we nu voorspellen? Nou euh. Ik vertel eerst nog even snel dat André van Meerkerk, Sytske van Pinxteren en Bart den Blanken dit goed hebben voorspeld. Die bij iedereen van Meerkerk. Ik wou ook. Jazeker, dat is een regisseur.

[00:47:32]

Euh. Tussen aanhalingstekens geweest bij de ROZ en bij anderen denk ik ook.

[00:47:38]

Maar ja, hij voor hen regisseert veel veel voetbal voor en voor Fox. Maar daar hoeft ie toch niet deze deze voorspellingen goed te hebben. Hij is groot Fiedler.

[00:47:47]

Nee zeker, maar hij is groot wielerliefhebber en kan zelf ook nog een potje fietsen en zwemmen. Het is zeer sportieve gau en judo. Niet te vergeten. Leuk dat ie heeft meegedaan. Ik gok ik. Ik wist de feliciteert André. Ja je.

[00:48:00]

Je kan hem volgende week met een mondkapje op tegenkomen. Heel goed dan. Uh uh. Moeten we het gaan hebben over de tijdrit van dinsdag? Want dat is wat we gaan verspelen in een natte vinger.

[00:48:09]

Nee, nee jongens alsjeblieft. Daar zit geen enkele behoorlijke tijdrijder meer in. Nee, dat is wel een beetje waar. Kon er vrij weinig vinden. En er is een voor de hand liggende zou ik zeggen ja maar. Maar ja, weer noemt Smeets ja. Ze geld zetten op een Fransman? Oh. Vertel op Rémi Cavanda dacht ik ook. Maar Schreck. Ja, oké. Ja ja ja. Hij ziet er wel sterk uit. Euh, al wie jij?

[00:48:43]

Die mag jij eigenlijk. Mag ik zal ik ook kunnen een euh, een. Een verrassende naam noemen. Ik zat te denken aan de revanche van Froome.

[00:48:53]

Nou ja, heb ik je ook even aan gedacht. Ho, dat zou toch leuk zijn? Ja ja, nooit. Het zou wel leuk zijn, maar het kan niet. Nee, maar die rijdt geen deuk in een pakje boter. Hij is vandaag nog redelijk mee. Ja, ik had dan ook zijn, want ze verwachten nog steeds minder worden. Wat zijn meteen het geboden? Ik zeg u ook, Lies? Ja, dat is ook een goeie gok.

[00:49:18]

Ik had niet meer verwacht dat we vandaag nog zouden zien. Vroem. Nee, hij probeerde er zelfs nog even. Dat had geen lang leven beschoren. Bart zou inderdaad wel een truc speciaal zijn. Je krijgt van mij drie volle punten als die wint. Zo ja, drie volle punten. Ja hupsakee doen we gewoon met extra spanning. Ga je kijken dinsdag? Heel goed.

[00:49:36]

En euh, waar hebben we de volgende podcast die ons eigenlijk volgende week donderdag of zo? Ja, wij spreken elkaar donderdag weer donderdagavond en dan ook die voor iedereen vrijdagochtend vroeg of donderdagavond heel laat te luisteren. OK. Heel leuk is het om te doen. Dat zeg ik tegen degene die naar ons luisteren. Opa heeft gesproken. Ga lekker genieten, maar ja. Dankjewel jongens, tot vorig jaar Radio 1. Europa houvast.