Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:01]

Ik heb net nu alleen tegen Frans verteld en ik weet wie ik het vertel, ik denk dat ik te snelle zinnen in een film zet. Als je dit allemaal achtereind wat telt, zit het gewoon netjes neer te bevatten. Ook Stitswerd.

[00:00:16]

Dit is het verhaal van een man die luistert naar de naam Oefen.

[00:00:21]

Zeven jaar geleden danste hij voor het laatst op een liedje dat ik geschreven heb, een Limburgs liedje en zijn links liedje was Houdt Leekens vast aan jou?

[00:00:32]

Ja, ik ken bovendien mag hij danst met een dame die ik wel ken. Regi klote gewoon. Regi vertelde mij dat deze Oben op die avond in het café van Regi al zijn beste vrienden vertelde dat hij binnenkort zou sterven.

[00:00:49]

Nee, toch verschrikkelijk.

[00:00:51]

En dat hij besloten had zijn laatste weken eenzaam door te brengen op een eiland. Iedereen hou je beste vriend gedood.

[00:00:59]

Regi danste nog één keer met Oevel en Oevel vertrok om te sterven.

[00:01:07]

Dit is de dode hoek en met foto's in het café van Retie is een hoekje ingeruimd voor overleden stamgasten. En de reden dat ik in dit bizarre verhaal ben gedoken.

[00:01:18]

Een verhaal dat me net als die Oeren al maanden niet meer loslaat. De reden is te vinden in die dode hoek.

[00:01:26]

Het is een hoek met foto's van overleden met foto's van zijn.

[00:01:35]

Daar hangt Hoeven niet en die hangt jou nog niet. Nee, hij leeft nog. Zie Mario. Is gebleven. De laatste dagen een beetje een beetje.

[00:02:05]

De sterke geluisterd naar de laatste dans, een podcast van de Týr radio in een van mijn Frans Pollux en ik ga jullie vertellen over doden die nog leeft. De kussens liggen er al vol, maar daar is in de dode hoek hangt de manier van 93. Hangt hoeven niet mee. Waarom hangt die dan niet? Omdat je nog niet dood is? Overleeft nog? Volgens mij wel.

[00:02:43]

Dit is Nico, al tig jaar vaste gast in het café van Retie en vroeger een vriend van Oever. Net als deze stamgast Frank.

[00:02:53]

Ik ben er niet over gepraat nadat uit is gekomen dat het allemaal niet klopte.

[00:03:00]

Klopt niet. Dit klopt zeker niet. Nee, hij is naar Gran Canaria gegaan en heeft daar nog jaren geleefd. En hij leeft nog steeds, overleeft nog steeds en leeft nog steeds. Ja, hij leeft nog.

[00:03:16]

Ja Sparta. Ja, ik weet ook niet. Misschien is die wonderbaarlijk genezen of zo. Maar de laatste berichten zijn euh, dat die ergens euh ja. Nee dacht dat ie gewoon nog leeft. Ik heb hem niet meer gesproken. Zou je verwachten na wat jij allemaal beschreven hebt, wat je nu juichend hier door het café zou lopen en dat ik meer opluchting in je gezicht zou zien dan dat ik nu zie.

[00:03:43]

Ja, natuurlijk niet om u.

[00:03:48]

Ja kijk. Stel, hij was wonderbaarlijk genezen denk ik dan. Tja, dan kom je terug naar huis. Juichend kwam je tegen al je vrienden vertellen van jou. Ik ben, ik ben wonderbaarlijk genezen, zo weet ik niet.

[00:04:02]

Maar ja, Roethenen leeft nog.

[00:04:07]

Het is al meer dan 7 jaar geleden en hij heeft zich gewoon verstopt voor iedereen. Hij is gewoon meer er tussenuit genaaid. Hij is gewoon gevlucht, denk ik. Wat vind je daarvan? Wat hij gedaan heeft? Het is dus bizar met zo'n ziekte spotje niet, want het feit is dat de i o gingen euh, fitness. In januari en maart kreeg ik zelf de diagnose kanker. Dus. Ja, het kan zijn dat hij daarover ligt. Over zijn ziekte, waar heel veel mensen ja, want heel veel mensen of families kapotmaakt.

[00:04:47]

Ja, dat begrijp ik niet. Zeker wij. Wij weten bijna zeker dat die gewoon de boel heeft voor de gek heeft gehouden. Ja, opgelucht, ja. Kun je je van oplichting spreken?

[00:05:05]

Een emotionele oplichting? Kijk dat geld wat die opgehaald heeft hier toen duizend euro voor wat het was. Dat kun je ook wel oplichting noemen. Maar dat het gaat om zes tientjes werk maakt zich natuurlijk om gewoon om om de hoek. Durf vier mensen zo euh. Zo voor het blok. Ja, moet je dat nou zeggen.

[00:05:32]

Ga maar eens hier achter de bal zetten. Lees maar eens op. Dat je zware kankerpatiënt denkt dat er niks meer aan te doen is en dat voor al je vrienden.

[00:05:46]

Hoe kom je erop om zoiets te verzinnen?

[00:05:49]

Want het is gewoon verzonnen werk. Dat je met zo'n ernstige ziekte spot. Al je vrienden zegt ik ga dood, ik ga dood en dat klopt geen zak van.

[00:06:02]

Dat kun je toch niet begrijpen als je had gezegd van ik heb de boel opgelicht. Ik moet er tussenuit. Had ik nog respect voor hem gehad? Nadat hij met een ziekte waar duizenden mensen elke dag mee vechten dat gebruiken als excuus finger laagste van het laagste. Dat. Dat doet me zo'n pijn. Nee, ik ben niet opgelucht dat ie leeft. Ik gewoon een lul. Waarom? Waarom? Het was natuurlijk de eerste vraag die je te binnen schiet en ook de laatste.

[00:06:43]

Ik probeer me voor te stellen dat ik het zelf zou doen en probeerde het ook maar eens dat je tegen je beste vrienden, je familie, je geliefde zegt.

[00:06:51]

Ik heb kanker. Ik ga dood. En dat dat niet zo is en dat je vervolgens verdwijnt. Bedoel je had ook gewoon gewoon kunnen verdwijnen zonder dat te zeggen. En dan de manier waarop theatraal met de feestavond en een speech in een kroeg geld aannemen van mensen die je willen steunen. Huilend gaan dansen op je favoriete liedje met je beste vriendin. Wat was daar aan de hand? Wat was er aan de hand met oefen? Wat dwongen om dit te doen?

[00:07:23]

Of waarom deed hij zoiets? Ik wil dat heel graag weten. Namense vrienden van toen natuurlijk, die hoodie in het misschien nog altijd tot tranen toe geroerd zijn en boos. Bovendien mag, maar ik wil dit ook voor mezelf weten. Ik wil weten of dat smeulende gevoel diep in mij en misschien diep in elke mens. Om alles achter te laten schepen te verbranden en ergens anders helemaal opnieuw te beginnen.

[00:07:57]

Of dat smeulende gevoel makkelijk aan te wakkeren is? Of ik het gevaar loop dat mij dit als de omstandigheden juist zijn, dat mij dit ook overkomt.

[00:08:09]

Dat ik ga willen dat mij dit overkomt.

[00:08:15]

Maar nog te snel, want er zijn een paar opties.

[00:08:17]

Volgens mij nu al wat, bijvoorbeeld als Hoeve toen echt ziek was. Echt kanker had, echt terminaal dacht te zijn en vervolgens is genezen. Kan dat? Nee, het was heel zeker hij was naar verschillende Alghero in Nederland geweest en. Nee, dat kan niet. Tenminste, wat mijn. Wat ik daarvan weet is dat dat absoluut niet kan. Als je opgegeven bent ben je eigenlijk opgegeven en mijn naam is gooi dan bagger. Ik ben sinds 2013 werkzaam als longarts in het Elckerlijc Ziekenhuis in Helmond.

[00:08:53]

Bij longkanker. Dat is een beetje een sluipmoordenaar, want die die openbaart zich vaak pas laat omdat als er in je longen een tumor groeit, dan voel je dat niet. Doet geen pijn. En het geeft vaak eigenlijk bijna geen klachten. Dus als iemand zich bij ons meld, dan is vaak al sprake van een uitzaaiing of andere ernstige problemen, waardoor je helaas al een aantal behandel opties niet meer kunt aanbieden.

[00:09:17]

En goed, in de tijd van chemotherapie was de overlevingskans zelfs vrij zondag. Nu de immunotherapie erbij bijkomt en combinaties daarvan met chemotherapie, ziet het er allemaal wel wat gunstiger uit, maar uiteindelijk blijft het een ongeneeslijke ziekte. Ja, voor de goede orde Loenhout dan Bakker zegt hier niks over het concrete geval van H. Hij heeft hem nooit behandeld, heeft hem nooit gezien en praten in het algemeen over de ziekte longkanker die Oeren zei te hebben. Een terminale varianten van hem.

[00:09:48]

Dat is dus heel vaak zo, omdat je met klachten pas heel laat te laat binnenkomt. Wat merkten zijn vrienden toen van die ziekte?

[00:09:57]

Elke keer als die kwam, dan was de dokter of greep die zich zo stom zijn om zijn rebbe.

[00:10:06]

Zo van elke pijn van bijna geen lucht. En hij speelde het heel overtuigend. Maar niet dat je zelf van dat die slecht uitzag of euh. Kijk, ik heb andere mensen gezien met longkanker. D'Ieteren helemaal weg. Maar dat had hij niet. Ja, het klopt gewoon niet. Als je muziek kun je nu terugdraaien met longkanker. Ik heb me daar een beetje geïnformeerd. Longkanker is meer zo dodelijk. Hij zei dat die terminaal was. En dan gaat het heel snel.

[00:10:36]

Ik heb het zelf in de familie ook meegemaakt, dus ik weet. Ik weet er een beetje vanaf.

[00:10:42]

Nou moet ik daar wel bij zeggen dat er natuurlijk wel situaties bekend zijn van mensen die heel lang nog leven. Nadat de diagnose gesteld wordt. Veel langer dan dan de statistiek zou zo suggereren. Kun je daar wat over zeggen? Uhm, nou ja, dat zijn dan zijn verhalen die dan terug hoort. Vooral op euh, op congressen en zowel van bijzondere situaties. En dat dan is die diagnose wel gesteld en en een behandeling gegeven waarvan je eigenlijk zou verwachten.

[00:11:09]

Nou ja, dat gaat vroeg of laat niet meer werken. En dan gaat ie die tumor weer groeien of opnieuw uitzaaiingen. Of wat dan ook. Uhm. Maar dan gebeurt dat niet. Tja, dat is niet altijd een goede verklaring voor. Zou dit met oever gebeurd kunnen zijn? Een behandeling die aangeslagen is. Het probleem is dit. Hij vertelde dat hij longkanker had, dat hij terminaal was, nog maar een paar weken te leven.

[00:11:35]

Maar op Gran Canaria is die vervolgens niet meer behandeld, dus zou de behandeling in Nederland zo lang doorgewerkt moeten hebben dat deze terminale patiënt op Gran Canaria nog zeker drie maanden in leven bleef. Kan dat, dokter? Ja, dat kan zeker. Zes maanden kan. De druk kan ook. Na twaalf maanden kan het ook. Dat kan, maar dan zie je meestal wel dat er progressie van de ziekte ontstaat.

[00:11:57]

Als je niks doet. Drie à drie jaar is wel heel lang na zes dagen.

[00:12:08]

Ik denk dat er wel situaties zullen zijn waarbij dat zo is. Kijk, daar ligt natuurlijk ook maar net aan in welk stadium dat je besluit om niks te doen. Want en kijk, als het een heel vroeg stadium is, dan kan het misschien wel meerdere jaren verstrijken voordat er iets voordat iemand echt zo ziek wordt ervan dat die eraan komt te overlijden.

[00:12:25]

Maar als je stopt met behandelen op een moment dat de doktoren jou al hebben verteld dat dat er niets meer aan te doen is en dan nog 6 jaar leeft.

[00:12:35]

Dat zou een grote uitzondering zijn.

[00:12:38]

Maar hoever was die uitzondering? Af en toe sturen die nog een mailtje naar Roermond. Of hij belde even om te zeggen hoe het ging en dat hij zijn medicijnen moest betalen. Of zijn oude vrienden nog wat geld konden sturen. En dat deden ze. Natuurlijk deden ze dat, want ze geloofden. Waarom zouden ze niet geloven? De argwaan werd weggestopt.

[00:13:00]

Op een gegeven moment hadden we ook telefonisch contact. Weer een keer te zijn. Nee, het gaat hartstikke goed. Ik kan eindelijk. Voel me heel goed. Ben 20 kilo bijgekomen, 20 kilo bijgekomen kandidaats. Ik heb longkanker. Dat wil ik normaal nooit. Dat iemand daarvan bijkomt. Komt dat door de medicijnen? Het is natuurlijk niet zo vragen. Wat is de. Dat komt door de medicijnen. Ze komen vervelend. Het was natuurlijk heel mooi en erg gesteld op zijn uiterlijk.

[00:13:29]

Had maatje 32 32 en een emmertje in de trein. Ik heb een emmertje. Nou, dat zat er dus niet meer. En dus leven gingen mij eigenlijk goed. Daarna op de Canarische Eilanden. Lekker in de zon. Ja, maar met de tijd kwamen er barstjes in het verhaal. Losse eindjes. Geruchten. Botsende versies van dezelfde waarheid. Ik heb hem ook aangeboden om met hem naar het ziekenhuis te gaan. Ze vertelde me dat ze zes keer in Duitsland woonden.

[00:14:05]

Dat die met hem meeging. Die was maar de mee geweest naar Maastricht en die was later ook maar meegegaan naar Nijmegen. Voor die sakkeren op die manier. Ik heb toen die een Gran Canaria was met zijn zus gesproken.

[00:14:22]

En toen zei zijn zus Ik ben je dankbaar dat je met mijn broer naar Maastricht en Nijmegen geweest bent. Dus ik zag Renate. Jij bent toch met hem mee geweest?

[00:14:35]

Tegen zijn zus vertelde die. Ik ben niet naar het ziekenhuis geweest en tegen ik zei ik ben met mijn zus naar het ziekenhuis geweest. Eigenlijk ook heel naïef om te denken dat dat achteraf niet uitkomt.

[00:14:46]

En nog smolt alle argwaan weg. Tegenover die ene zekerheid over zoiets.

[00:14:52]

Zo hoeven toch niet liegen dat je echt wel eens aan de bal vertelt wat orde. Volgens mij ligt die hele zaak op en. Nee, dat kan niet over zulke dingen. Euh, Denderkaai niet verzinnen. Ja, tuurlijk kan ik hier maar staan. Huilen is als jij me morgen vertelt wat reageer eerst zo'n prachtig gesprek had. Maar ja, morgen ga ik vertrekken. Wordt een cadeautje rijk. Dat geloof ik dat. Hoezo zou ik dat niet geloven? Maar toen werden de barstjes in het verhaal.

[00:15:25]

Twee scheuren om precies te zijn. En die scheuren heette Arie en Jan uit Brabant. En toen een keer van de zomer. In augustus of september streken opeens twee jongens hier op het terras en die vroegen. Uhm ja, jij kent Eric heel goed. Eric kent wel een paar erix, maar die hebben we leren kennen op de Canarische Eilanden en een Duitse jongen. En die had weer een leuke schoen gehad. Zich negerzoen. Eric Oeyen, een man ex-man, heette Erik, Neenee, hij heette Erik, werd gezegd, want dat had hij zelf verteld met zijn man Eric en Eric.

[00:16:18]

Dat was een begrip in Roermond en zei nou ja, dan kennen jullie hem anders dan ik.

[00:16:23]

Hier reed die gewoon ogen. En ze is terminaal. Zij schrokken zich praktisch terminaal. Werd maar niks vanaf 17 juli niet verteld. Nee, die heeft ons helemaal niks van verteld. We zijn hartstikke gezellig op stap geweest en hebben avonden daar een Djumbo voor dat de op de Place des Inglés gehangen. En hij was heel leuk en hij had zijn bluesgroep meer verkocht. En dan had die 10.000 euro zwart geld van de Hadad. Was je dan daaruit ingegeven? En als dat dan op was ging ik terug naar Roermond en dan zou die dan met Eric, zijn ex-man, een nieuwe lunchroom beginnen aan de Maashaven.

[00:17:06]

En zij dacht dus nu al een tijdje geleden we komen eens kijken waar die lunchrooms zich zo breek me echte klomp wat ik bedoel. Hij is huur in januari vertrokken. Terminaal. We zitten nu in september, dus ik heb toen gemaild. Wat is er aan de hand? Erik zeg of wete nu. Daarachter zeg maar wie je bent toch niet de boeren bezwijken. En ook voor de meeste andere stamgasten was dit een klap. Oevel had tegen twee Brabanders een lulverhaal opgehangen op opgeschept.

[00:17:43]

Een andere naam gebruikt en niks vertelt over zijn ziekte.

[00:17:47]

Jij bent wel echt ziek. Met dit internaat zie interpreteer ik nu wat meel. Dat is wel echt ziek was en dat ie en het verschrikkelijk vond dat ik hem niet geloofde. Of als hij dan zijn papieren op moest sturen waaruit bleek dat hij ziek was. En ook graag liefst morgen nog naar daar was je heel kwaad. En daarna? Euh, ja, dat was het. Daarna heb ik nooit meer zelf zelf gesproken of gecorrespondeerd.

[00:18:20]

Het wordt een beetje ongemakkelijk, want wat als ie wel ziek was? Wat als oeverwal longkanker had? En toch gewoon stond te feesten en het niet heeft verteld tegen Arie en Jan? Maar ja, da's geen misdaad. En dat we het echt niet aan hem gemerkt hebben. Ik heb toch behoefte aan een dokter die zegt of die nou kan of niet.

[00:18:38]

Dokter, je moet je voorstellen als die ergens boven in een hoekje bezet en daar rustig kan groeien zonder dat hij in aanraking komt met grote bloedvaten, met de wand van de borstkas waar die in kan groeien en pijn veroorzaken. Of is heel centraal in je longen de luchtwegen dicht drukt. Daar kan dat tuig een hele tijd zitten zonder dat je daar noemenswaardig last van krijgt. Ja, maar deze man was al opgegeven.

[00:19:04]

Tenminste dat hij die zelf hij was terminaal. Als je dan nog niets merkt na een half jaar of na een jaar. Of nou ja, als hij nu nog zou leven. 6 7 jaar, dan is het toch wel echt een uitzonderlijk geval. Soms. Soms zie je uitzonderlijke verhalen uit de normale verdeling waar je dan naar kijkt. En de statistiek? Die heeft de hoekjes helemaal links en helemaal rechts op de curve. En daar kan je natuurlijk net zitten, maar het is wel.

[00:19:32]

Het is wel een kick ass.

[00:19:32]

Als je praat over uitgezaaide longkanker dan. Uhm dan euh.

[00:19:39]

En je hebt helemaal niks gedaan, dan is het wel bijzonder. Maar ja, vraag je me nou van.

[00:19:44]

Is dat nou 100 procent zeker? En een lariekoek verhaal? Ja, het is moeilijk om dat zo maar te stellen.

[00:19:53]

Ik moet die Brabanders te spreken krijgen. Ik moet weten dat zij zich nog herinneren van toen, want of we werkelijk ziek was. Dat is de cruciale vraag voor mij en voor zijn vrienden. Maar hier knal ik, dat moet ik toegeven, ook vol met mijn hoofd op iets dat me steeds meer dwars gaat zitten. Namelijk wat geeft mij het recht om zo diep in dat hoofd van oever te kruipen? Een man die gewoon ergens anders misschien opnieuw is willen beginnen.

[00:20:24]

Ja, emotionele oplichting noemde Regi dat wat Oevel gedaan heeft, maar daar krijg je zelfs geen voorwaardelijke celstraf voor. Dus wat geeft mij het recht? Ik wil het gewoon heel graag weten en hij heeft op het liedje gedanst hebben. Dat is misschien en dat helpt misschien. Ik heb tien jaar geleden in New York gewoond. Een tijdje niet heel lang, maar wel helemaal in mijn eentje. Weg van alles. Weg van dat veilige Venlo, waar ik de vorige keer over vertelde.

[00:20:53]

Weg van vrienden, van geliefden van alles. En ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. Ik ben ook nog nooit zo ongelukkig geweest. Dat golfde enorm op en neer, maar het was fascinerend en ik voelde me vrij en ik voelde me los van alles. En ik was ook weer heel blij toen ik terugkwam. Maar dat is altijd een beetje blijven knagen. Dat gevoel en oever weet hoe dat is. Dat weet hij omdat hij dit niet voor de eerste keer deed.

[00:21:24]

Want hoe zijn Risi dat?

[00:21:26]

Nijs gewoon meer tussenuit genaaid weer hij al eens eerder gedaan. Namenlijk Tony rond 1990 vanuit Duitsland naar Roermond kwam. Hij zei dat hij voor de liefde kwam en in zekere zin was dat ook zo, maar wat hij achter had gelaten in Duitsland, dat verteld die niet eerlijk. Na een paar jaar kwam het hoge woord eruit, maar achteraf bleek dat die daar getrouwd was. Een vrouw had een kind en niet gelukkig was in die relatie, want hij was homo is en daar is ie gewoon van weggevlucht.

[00:22:01]

Later bleek dat ie niet wist wat ie moest en zo is heeft is een rugzakje paukenist die naar Roermond gekomen zijn familie aan zijn ex. Die hebben hem gezocht, want die wisten niet waar die zat. En dat heeft zeker een jaar anderhalf jaar geduurd voordat ze wisten dat die in Helmond was. Hij heeft geen verantwoording voor zijn gezin genomen en hem laten zetten eigenlijk.

[00:22:27]

Maar dat heeft ie hier nooit verteld.

[00:22:29]

Euh, nee. Zelf euh. Zelf ontkende hij dat het andere Reeder redenen had. Maar het was wel degelijk waar dat hun kind had dat en een vrouw die van de ene dag op de andere gevlucht is.

[00:22:45]

Ja ja, ik wist het begin niet. Niemand wist het eigenlijk een beetje later, toen we wat meer bevriend werden. Toen heeft ie die dingen wel verteld, maar niet niet dat ie letterlijk gevlucht was. Dat ie daar echt aan. Zonder iets te zeggen gewoon in de steek gelaten had. Dat hebben we later pas weer via via gehoord. Als moeilijk wordt dan vluchtiger. Een vrouw en een kind. Als je dat eenmaal gedaan hebt, dan is het hek van de dam.

[00:23:15]

Ik bedoel, dan is het allemaal niet zo erg wat je achterlaat. Ha, dan heb je het ergste wel meegemaakt. En dan word vluchten misschien een. Een automatische reactie kost het je niet eens zoveel moeite. En toch ben ik ervan overtuigd dat er meer aan de hand was dat er een reden was waarom we zo rigoureus gevlucht is in 2013 naar Gran Canaria dat de grond te heet onder de voeten werd in Roermond en het alle eerlijkste is omdat dan Oever zelf te vragen.

[00:23:46]

Maar ja. Hij weg? Ga je zoeken! Maja. Van ex-majoor. Alsof die van de aardbodem verdwenen is op internet je kunt een boek Vis van NEX vangen.

[00:24:01]

Nou, ik moet toegeven ik heb hem wel neergekogeld. Ja, maar ik vind hem niet.

[00:24:07]

Nee, misschien onder een andere naam. Ik heb alles geprobeerd wat volgens een emailadres was. Dat is gewoon niet meer. Telefoonnummer was er niet meer uit zijn Narcissa. Euh waren dat niet meer. En achteraf denk ik ook ja, begon ik.

[00:24:23]

Ik denk als ik hem tegenkomt stop ik een schop onder een kilootje gewoon.

[00:24:32]

Eigenlijk is het duidelijk om uitsluitsel te krijgen op deze vraag of het allemaal lariekoek is. Zit er maar één ding op. Dit moet een speurtocht naar over zelfmoord. En om over te vinden moet ik praten met meer mensen die een rol hebben gespeeld zeven jaar geleden. Dus ik maak een rondje langs de stamgasten van t Café en ik moet ook gaan praten met de ex-man van Oued, tevens compagnon Eric Madi. Eric en Regi, die liggen mekaar niet zo goed.

[00:25:00]

Dus hij komt niet in het café en ik denk dat ik een pas moet bellen en vertellen over mijn speurtocht naar zijn ex. Als ik genoeg weet, want stel Eric heeft nog contact met ons en hij laat hem dat weten, dan krijg ik maar één kans. En misschien wel dan weer niet bij mijn klagen. En ik moet meer weten over de lunchroom die overhaald en javel hier vertrok. Daar is iets raars mee aan de hand. Dat speelde sowieso meer in Oevers verleden.

[00:25:24]

Die brand die toen uitgebroken is en die van de verzekering euh, problemen had met de verzekering en die het de twee wietplantages opgerold. En dus wij. Wij denken gewoon dat het gewoon door de grond te heet onder de voeten is geworden. Maar had dat dan eerlijk gezegd niet zoiets verzinnen? Ja. Nou, dat weet ik niet. Drugs? Een Frode. Ik weet niet of ik dat zomaar zou vertellen. Hoe dan ook, wat ruzie hier zo tussen neus en lippen door zegt over oever waarvan je oren misschien geen klapperen.

[00:26:03]

Dat ga ik allemaal nog aan de orde stellen. Tenminste, dat is het plan. En je hebt Arie en Jan natuurlijk, maar hoe vind ik Arie en Jan? Ik weet alleen dat ze zeven jaar geleden in Mill woonden, dat ze een stel waren. Dus ik bel wat mensen. Ik mailde lokale krant Ik zoek natuurlijk op internet, maar ik vind ze niet. Misschien zijn ze dood. Misschien zijn ze uit elkaar verdwenen. Geïmmigreerd dus. Ik besluit al mijn vrienden en volgers op Facebook in te schakelen.

[00:26:37]

Dat is een aardig legertje, mede dankzij dat liedje Halt Megens vast had ik daar al over verteld over het liedje.

[00:26:42]

Trouwens Happiness was Top2000 ha. Of heeft u dit liedje dus?

[00:26:49]

Dat legertje Facebook mensen, daar moet vast iemand tussen zitten die Neal als zijn broekzak kent en in de tussentijd ga ik praten met Ron om tips van Regi om van de frietkraam te rammen.

[00:27:07]

De microfoon staat al aan. O, mag ik wat vragen? In het Nederlands kunnen we heel even gaan zitten. Ik weet het.

[00:27:14]

Wij eten in Limburg geen patat, maar wij eten echte friet. Wat een prachtige zaak! Vroeg in de cafetaria.

[00:27:22]

Welke rol heeft eigenlijk een soort Arie en Jan ervaring in t klein gehad? Ook hij was toevallig op Gran Canaria toen oever daar zijn sterren vakantievierende.

[00:27:35]

En hij zit gelukkig niet in mail, maar gewoon in Roermond.

[00:27:39]

Ze hebben toen een percentiel ben ik tegemoet komen wonen en toen is. Euh, toen kende ik oer. Zal ik je nu wel eens rondlopen? Was Horyn. Voor de rest was er niet veel meer te worden. Nee, zei ben ik op vakantie geweest in Gran Canaria? Nou kwam ik in tegen van Ron. Dus wij zaten zouden een aparte romantica hoor. Hij had tonnage loswal Mendels.

[00:28:02]

Hij zat in een vakantiepark dat in de vakantieparken van toen de terugkwam naar Rotterdam.

[00:28:09]

Heel eventjes kwam endaar dus tegen in het uitgaansleven. Je was uiteengegaan en hij stond en jij wist verder niks van zijn verhaal.

[00:28:16]

Nee, dat wist ik niet. Dat had ik dat vooral willen horen, daar niet van hebben meegekregen. Na de ramp was een van als je ziek zou zijn. Ik zou zeggen dat die Ulli hier wegging, maar ook naar Israël is om om dan te overlijden en te tikken. Volgende dus dat verhaal hoor ik naderhand pas, want anders had ik daar al lang niets over gezegd tegen hem van.

[00:28:33]

Wel wist ik dus niet van me, maar je hebt hem daar wel gesproken. Ik heb de efkes bij hem gesproken van vakantie was, sommige dagen moest lossen. Mijn drosten dat dat wist van de dat hoorde ik ook voor andere overigens dat ie daar zat. Zo'n euh, we hebben efkes, maar er is meer gesproken dus van euh. Maar niet over ziek zijn of wat dan ook en zag er ook niet ziek uit of zag hierin een grillig Dormaels. Was dit toen ik hier ook rondliep op het laatste dus van de zachte?

[00:28:59]

Niet echt anders uit zijn hart. Misschien iets langer, maar dat was het was iets aan het drinken bier. Ze dronken een biertje en hij zat daar bij de Matsoe Matsoe. Dat is in de Jumbo's 90 dag om op de terrassen van toen ze staand bier wat van. Met nog een paar mensen om me heen zie je bijzonder kletsen, lachen.

[00:29:20]

Zoiets van nu dus. En soky dat dat iemand te herkennen. Euh, nee was mij niet. Maar hij wist waarschijnlijk niet dat ik Weesie en Tüür beter zou leren kennen en dat ik dat verhaal naderhand ook te horen kreeg van wat zich hier afgespeeld had. Maar dat wist ik op dat moment dus niet.

[00:29:37]

Zij schrok niet. Denk jij omdat die zich niet realiseerde dat jij het wist? Niet dat jij ook niet dat jij daarna ook bij resistent zou komen en subjectief denkt van dat hadden ze zich waarschijnlijk niet bedacht.

[00:29:50]

Wanneer was dat precies in 2013, want hij is hier in januari vertrokken en ik ben toen in Bergen altijd naar de Karnavalraad zou moeten, maar het begin mag zijn geweest.

[00:30:01]

Dus da's nog redelijk snel nadat die hier vertrokken.

[00:30:05]

Je weet natuurlijk de horeca, je hoort veel denk ik. In Roermond heb je dingen gehoord waardoor je denkt dat kan het verklaren dat die vertrokken is.

[00:30:12]

Ik weet het. Hij had een en een restaurantje om de hoek. En daar is de keuken van de afgemat.

[00:30:18]

De brasserie. Euh, buitengewoon.

[00:30:21]

Dus ja, nee, dat weet ik niet. Ik was daar nooit geweest, maar zelfs hier om de hoek. Het bordje staat nog nog leeg overigens. Uiteindelijk heeft hij wat ik begrepen heb. Heeft u wel pas geld gekregen van die verzekeraar? En met dat geld is ze gewoon gelijk vertrokken. En hoe weet je dat? En om hoeveel geld ging dat?

[00:30:37]

Of hoeveel weet ik niet van. Maar dat is wat mensen hierop wordt. Met mensen die rond de bergen mogelijk willen. Moeten we onthouden wil ik er maar Tatianus die vertrokken.

[00:30:46]

Dat zou dan het middel zijn. En met dat geld kon je vertrekken. Maar enig idee waarom die dan zoeken? Hoezo radicaal? Zijn er nog meer verhalen?

[00:30:54]

Wat ik ervan begrepen heb wil niet zeggen dat waren ze er van gehoord hebben. Een stad die nog snel schulden zou hebben bij de verhuurder. Ja, dat is dus gedaan. Want ja, dat is gewoon met het geld dat ze vertrokken. Wat ik gehoord heb ze ook.

[00:31:06]

Een brand. Schulden en verzekeringsgeld. Dat begint er op te lijken. Het is wel ViaVia informatie, dus dat moet ik even dubbel checken. Ondertussen heb ik gezocht of Hoeve echt van de aardbodem verdwenen is digitaal. En dat is zo. Je vindt geen enkel spoor van hem online, ook niet via zijn oude e-mail adres. Uhm, ik heb wel alle stamgasten van destijds gesproken. Alle Vrienden van Oever. En daar is eigenlijk maar één iemand die niet met mij wil spreken.

[00:31:38]

En dat mag je helemaal zelf weten, maar dat valt hem altijd wel een beetje op. Jacqueline die reageerde op mijn Appius met dit heb je hier niet medewerking aan. Ik heb begrip. Hiervoor is er veel succes mee en vriendelijke groetjes. En toen met dit hele verhaal is gebaseerd op allerlei Amesz. Ik weet het echt niet. Sorry. Prima. Natuurlijk mag je helemaal zelf weten, maar zit hier meer achter.

[00:32:07]

Oh en Arie en Jan uit Mill. Weet je nog op wie ik mijn Facebook leger had afgestuurd? Nou, dat viel tegen. Uhm, geen en Jan geen mail. Totdat er één iemand belde wiens buurvrouw de moeder was van de buren van iemand die voldeed aan de beschrijving van Jan van Arie die jou ja ja, gek.

[00:32:38]

Ja, hallo, welkom.

[00:32:40]

Ik heb lang mijn zus, ook in Brabant. Dank je wel.

[00:32:43]

Verder reis krijg je natuurlijk navigatie, zelfs inmiddels zat terwijl je verzekerd is makkelijk te vinden.

[00:32:51]

De volgende keer in de laatste dag. Ik val hier bijna van mijn stoel. Jan van Arie Ja, ik heb iets van twintigduizend euro bij Me Cherso en de twintigduizend euro van Oever. Iemand die in 2013 is overleden. Daar hoef je zes jaar later niet nog een Brammetje over te maken aan de NOS.

[00:33:11]

Zie. Is gebleven. Zaten wereldklasse zien. Mario Been Stege is geen nieuwe. Beetje een beetje dus is gebleven. Ze zijn naar de WHO Has, zijn middelen hebben een zeer variabel loon, zoals. Stelo. Een beetje. Rob Geboers, op toetsen en gitarist BJ Pageant, speelde met mij het liedje De Letzten Dans. Liedje en podcasts zijn gebaseerd op een verhaal dat ik ooit hoorde van Regi, dus dank aan haar en al haar stamgasten in Resistent en natuurlijk en Jan en Arie, oftewel Arie en Jan enkel waxen, Marion Boskamp audiogids, stage, Sam Huisman interviews, montage en die zijn niet deed ik zelf.

[00:35:48]

En als je met plezier geluisterd hebt, neem dan alsjeblieft even de moeite op een review te schrijven. Dat helpt namelijk bij het zichtbaar maken van deze podcast aan anderen. Wil je contact zoeken dan op Facebook Pollux muziek? Zeker als je denkt te weten waar is je?