Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:01]

Het is tweede kerstdag 2002. De familie van Patrick wacht op een minnend restaurant voor de kerstnummers. We hebben ook heel vaak gebeld.

[00:00:09]

Ik had zoiets wel, ajo, maak je niet zo druk. Dat gebeurde wel eens dat gewoon twee of drie uur te laat kwam.

[00:00:16]

Wij zijn uiteindelijk maar gaan lunchen. Het was volgens mij om twee uur en half drie was het er nog steeds niet. Uiteindelijk gaan ze maar weer naar huis. Toen de bel ging dat er echt alle drie opveerde van en ik heb ook echt geroepen van daar is ie het maakte ik de deur, opent een van de twee mensen voor de deur. En toen had ik gelijk in de gaten dat niet pluis was. Op 27 december 2002. De politie heeft op tweede kerstdag het stoffelijk overschot van een 36 jarige man gevonden in zijn woning in Heerlen.

[00:00:51]

De man, die alleen woonde, is op gewelddadige wijze om het leven gekomen. De politie heeft twintig rechercheurs op de moordzaak gezet. Toen heb ik uitgeroepen. Patrick!

[00:01:05]

Was tennisleraar. Wie wilde hem dood? Reserve zijn van iedereen in gedachten en sommigen zou je echt vast willen pakken.

[00:01:13]

Zou je er misschien een potje mee willen janken of zo heette maar dat niet? Dat deed niet. Iedereen was verdacht.

[00:01:21]

Hij wilde de verkeerde vrouwen, maar iedereen kende hem ook.

[00:01:27]

En de hele tenniswereld. Als je op stap ging je dag, wat kunnen we doen om vrouwelijk geslacht bij ons te hebben? Dan moet je hem daarbij hebben en je zult allemaal. Hij kent iedereen. Vijftien jaar later is de moord op Patrick nog steeds niet opgelost. In Nederland zijn er ruim 500 onopgeloste zaken. Cold cases. Waar ging het mis? In een politieonderzoek bij Patrick? Wat zegt dit over de kwaliteit van de opsporing in Nederland?

[00:01:54]

Uiteindelijk is de geloofwaardigheid van het omissies wel echt helemaal weg.

[00:02:00]

U heeft dus in de zaak van de moord op Patrick nieuwe aanwijzingen gevonden waarmee de politie verder zou kunnen rechercheren?

[00:02:08]

2 juni deel 1 van de podcast De moord op Patrick.