Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:06]

Dit is het verhaal van de moord op Bart van de Laar, 36 jaar, succesvol platenbaas in Hilversum. Dit is het verhaal over de muziekbusiness begin jaren tachtig, met schimmige deals en miljoenen contracten. Dit is het verhaal over extravagante feesten met prostituees en de nieuw opkomende druk cocaïne. En dit is het verhaal over een van de grootste gerechtelijke dwalingen ooit in ons land. Dit is de Showbiz Moord, een podcast van NPO Radio 1 en AVROTROS. In de vorige aflevering van de showbiz moord is ook dat Bart voordurend sinds testament veranderen.

[00:00:51]

Hij ging van de ene zwendel naar de andere zwendel. Ze probeerden natuurlijk dan met de ene zak de andere te vullen en op die manier iedereen te vriend te houden.

[00:01:03]

Woord en daad, want het was dan ook het Eurovisiesongfestival. Maar wél jammer dat ik nooit te weten gekomen. Dat heeft Francis Goya.

[00:01:14]

Die heeft Nostalgia zelf geproduceerd. Hij heeft miljoenen albums verkocht over heel Europa. Mihály is ook helemaal belazerd door Bath en Amsterdam.

[00:01:27]

Even toen ook zijn auto total loss gereden en vanaf dat moment alleen welkom bij aflevering 4 van deze podcast over de showbizz moord.

[00:01:39]

In zeven afleveringen zullen Lammert de Bruin en ik Babs Assink, twee journalisten met een voorliefde voor true crime verhalen in het verhaal vertellen van de moord op Bart van der Laar, nu bijna veertig jaar geleden. Dit is aflevering 4, de doorbraak.

[00:01:54]

Er zijn andere machten bezig geweest om mijn zaak, mijn zogezegde bekentenis, dusdanig kloppend te krijgen.

[00:02:03]

Bergen Die man hebben al een tijdje op het spoor gezeten. Dat het aan de kook gerelateerde moord was twintigduizend gulden was ook niet niks.

[00:02:12]

Ik zat natuurlijk ook in gillende geldnood, dus dat speelde eigenlijk een rol.

[00:02:20]

Ik heb daar zelf nooit aan getwijfeld. Met name niet op de manier waarop hij volledig een verklaring heeft afgelegd bij de politie. De Hilversumse politie verhoord in de weken na de dood van Bart van de Laar. Honderden mensen. De moord is voor het korps het grootste onderzoek ooit. In de eerste dagen na de moord richtten ze zich behalve op secretaresse Patricia ook op het vinden van een auto. Buurtbewoners hebben op de dag dat Bart wordt aangevallen een Simca met een Belgisch kenteken zoekend door de straat zien rijden.

[00:03:07]

De auto wordt ondanks herhaalde oproepen in de kranten nooit gevonden. Maar dan wordt de politie een paar weken na Barts dood getipt door Interpol en ineens lijkt 1 en 1 2 te zijn.

[00:03:23]

Op 27 november 1981, zeventien dagen na de moord, wordt op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs namelijk Bartsch oude vriend Sylvain Tack van Radio Mi Amigo aangehouden. In zijn grips been zit drie kilo cocaïne verstopt, vertelt journalist Derk Sauer. Is ie gearresteerd met de met een euh, ja, echt, maar met een gipsberg nog wel origineel om iedereen grips bij de wereld te brengen. Ze zijn gewoon iedereen nagegaan die die contacten hadden en en van de lui die die was op dat Mi Amigo.

[00:04:02]

Dus dan is voor de hand liggend en bovendien die cocaïne. Dat was natuurlijk. Dat was één van de eerste dingen die zij hoorde. Die Van der Laan gebruikten enorme hoeveelheden cocaïne. Dus het was ook helemaal geen gekke gedachte. Wij hebben al een tijdje op dat spoor gezeten. Dat het aan de kook gerelateerde moord was.

[00:04:24]

Sylvain Tack had nog regelmatig contact met Bart van de Laar. Gezien dat gipsberg aan alle verhalen over drugs, feestjes en de Belgische Simca wil de Hilversumse politie erg graag met Tack praten. Eind maart 1982 schrijft de Leeuwarder Courant het volgende. De Hilversumse politie verwacht binnenkort de ontknoping van de moord op producer Bart van de Laar. Zeker is dat de moord op Van der Laar verband houdt met handel in witte platen of smokkel van verdovende middelen. Het onderzoek richt zich momenteel op één van de Belgische leiders van de voormalige zeezender Mi Amigo.

[00:05:06]

Diezelfde maand maart komt er een tip binnen bij de toen nog vijfentwintigjarige Telegraaf verslaggever Peter de Vries. Iemand vertelt hem meer informatie te hebben over de moord op Van de Laar en hij laat De Vries naar station Amersfoort komen. Maar dat loopt slecht af, zo schrijft Het Parool. Daar aangekomen werd hij door zijn tipgever meegenomen in een auto richting Emmen, waar hij door de man en een handlanger werd overmeesterd, geboeid en geblinddoekt. De ontvoerders belden vervolgens De Telegraaf. Ze eisten losgeld, aldus een politiewoordvoerder.

[00:05:42]

Er werd een bedrag van 2 miljoen gulden gevraagd. Uiteindelijk krijgen de ontvoerders spijt en besluit één van hen een dag later. Peter de Vries weer terug naar Amersfoort te rijden. Om hem rustig te houden krijgt De Vriese een kop koffie met slaapmiddel erin, maar de ontvoerder verwisselt per ongeluk de bekers en neemt zelf het slaapmiddel. Hij wordt moe en valt in slaap achter het stuur, waarna De Vries er in slaagt het stuur over te nemen. Hij levert zijn slapende ontvoerder zelf af bij de politie.

[00:06:21]

De ontvoerders blijken helemaal niks over Van der Laar te weten. Het was slechts een lokkertje. En het onderzoek naar de betrokkenheid van Sylvain Tack leverde evenmin iets op. Wel wordt Tack veroordeeld tot zeven jaar cel voor belastingfraude, smokkel, drugshandel en medewerking aan een illegale onderneming. In 2006 pleegt hij zelfmoord. Het politieonderzoek is nu helemaal vastgelopen en dat komt mede door het ingewikkelde leven dat Bart er op nahield. Dat vertelt voormalig hoofdinspecteur Minnaar van de politie Hilversum in het oude radio interview met het Theater van het sentiment.

[00:07:06]

Het was een lastige zaak, omdat Bart van de Laar die had een heel wijdvertakt net van kennissen en vrienden, ook van business, dus betekende dat vanaf het begin af aan al onze aandacht eigenlijk over drie velden verdeeld was. Dat was een gewilde plaat ter wereld en de televisiewereld waarin hij een bekendheid was. En dat was de de homoscene in de de sportwereld in Amsterdam waar ik contacten had. En hij gebruikte ook cocaïne en zei men. Dat bleek later ook nog een metro, maar hij gebruikte wel cocaïne.

[00:07:39]

Dus ook in die wereld hebben we opsporings werkzaamheden moeten verrichten. Is er iets dat het politieonderzoek kan versnellen? Bevriende sterren starten een inzamelingsactie om de gouden tipgever een flinke beloning te kunnen geven en Songfestival zangeres en vriendin van Bart Linda Williams.

[00:07:59]

Raadpleeg zelfs een helderziende, vertelt ze aan Henk van der Meijden in zijn programma TV Privé. Linda is misschien een pijnlijke zaak, ik weet niet of je daarover wil praten, maar het ging mis met je carrière en je mannetje. Maar een man waar jij veel vertrouwen in had, dat was Bart van Berlaar. Euh. De producer? Die werd enige maanden geleden vermoord in Hilversum en dat was was ook nog een vreselijke klap voor jou. Natuurlijk ontzettend.

[00:08:31]

Nou, dat is heel moeilijk voor mij geweest. Want euh, nou was er eigenlijk dan maar één waar ik dus vertrouwen in had. En daar was een baard. We hadden een ontzettende fijne vriendschappelijke relatie en ik weet wel dat er ontzettend veel over hem geschreven is. Heel veel negatieve dingen. Maar ik ken hem dus als mens en als vriend. En het was zo'n keer.

[00:08:55]

Hij was er voor mij, voor mensen die ook jou geholpen heeft met het songfestivallied, raakte in financiële problemen en is toen vermoord. Een paar dagen daarvoor had jij nog contact met hem.

[00:09:08]

Ja, hij is nog bij ons thuis geweest. Hebben we nog voor een avondje muziek gemaakt? Fijn gezongen. En ja, we hadden de plannen we zelf een elpee op gaan nemen. De liedjes waren al klaar, dus ja, dat was dus een enorme steun voor jou.

[00:09:24]

Ik heb nog een foto van jullie tweeën die bij het Songfestival. Bart viel toen weg. Hij is vermoord. De dader is nog nooit gevonden. Jij bent mijn helderziende ook gegaan. Heel wat mensen op te vragen wie dat gedaan heeft. Heb je daar uitsluitsel over gekregen?

[00:09:42]

Nou, er zijn wel dingen verteld en dat heb ik meteen doorgegeven. En verder rest weet ik dus niet wat er mee gedaan is.

[00:09:58]

En dan, op 10 januari 1983, komt er plotseling een doorbraak dankzij een aflevering van het net nieuwe AVRO programma Opsporing Verzocht.

[00:10:12]

Presentator Will Simon vraagt daarin aandacht voor de moord op de Amsterdamse taxichauffeur Gerard Lohmann, die in de vroege ochtend van 3 december 1982 doodgeschoten is. Een taxi wordt gevonden. Elke avond rond de klok van 10 uur, behalve in de nacht van zondag op maandag. Dan nam hij begon Gerhard Lohmann zijn werk met deze Ford Granada. Die nogal opvallende lemuur plekken zijn werktrein was hier in de buurt van de Zeedijk en rondom de Nieuwmarkt. Dan schakelde hij zijn klanten op, veelal prostituees, die naar hun werk gebracht of van hun werk gehaald moesten worden.

[00:10:52]

Daarnaast maakten ook veel andere belanghebbenden BCD geburen gebruik van zijn dienst.

[00:11:01]

Na deze uitzending komen er bij de politie twee verschillende telefonische tips binnen én bij de politie Amsterdam van een Engelssprekende iemand en één bij de politie Baaren van een Nederlands sprekende man. Beiden geven ze de tip dat de politie bij hun jongens prostituee moet zijn, die behalve over de moord op de taxichauffeur ook meer zou weten over de moord op Bart van de Laar. NAM Martin Harnik woonplaats Baarn waar, heeft de recherche die naam eerder gehoord? Hij gaat bij de politie een lampje branden.

[00:11:39]

Martien Hun is het jaar ervoor al door de politie als getuige gehoord. Vlak na de moord op Bart van der Laar. Bart had tegen betaling gebruik gemaakt van Martines diensten. We zoeken maar 10 op en hij vertelt ons hoe hij eind jaren 70 als minderjarige jongen in de prostitutie terechtkomt. Uiteindelijk ben ik, heb ik mijn coming out thuis gehad. Was niet op een vriendelijke manier. Over de doden niets anders dan goeds.

[00:12:10]

Maar goed, mijn vader was beroepsmilitair, later wel uit.

[00:12:15]

Uiteindelijk vertrok ik met een rode koffer met kleren en 35 gulden in een envelopje. De wijde wereld in. Nou, dat waren genoeg mannen die mij uiteindelijk ja wel wouden huisvesten.

[00:12:28]

Ik heb in die jaren heb ik Pim leren kennen. Mijn allereerste vriendje Pim, die woonde in Amsterdam, kwam uit een zeer gegoede familie. Hij had wel een groot probleem. Euh, dronk veel homoseksueel joodse familie.

[00:12:41]

Uiteindelijk is Pim ook ten onder gegaan aan zijn eigen verslaving, aan de drank en aan de doop. En dit hield eigenlijk maar niet op. Leeft daarmee daar een half bij? Iemand die naar huis rijke oude man.

[00:12:56]

En natuurlijk moest hij afgerekend worden. Ook gewoon in bed. Een standje buiten.

[00:13:02]

Je werd de wereld meegenomen van sauna's, cruising, oudejaars alles en nog wat. Maar ja, op een gegeven moment sinds je kop teveel en er moet weer een nieuw koppie gevonden worden tussen de benen. Zoals ik dat vroeger zei.

[00:13:20]

Wat voor mannen maakten er gebruik van Martines diensten? In ieder geval ook vooraanstaande Nederlanders, zoals Ramses Shaffy en Pim Fortuyn.

[00:13:28]

Meneer Fortuin had toen nog een baard en haar rookte pijp. Die had zijn eigen land bedacht. En uhm, nou, die heeft toen toen bij mij weet ik bij Jeroen of bij een ander. Ja, ik was beroofd door zo'n kutmarokkaantjes. Nou, dat kutmarokkaantjes was ik, want ik had vroeger donkere krulletjes.

[00:13:48]

Je hebt Pim Fortuijn beroofd. Ja, ik heb je cheques afhandig gemaakt.

[00:13:52]

Aan 30 euro cheques ter waarde van 300 gulden het stuk. En die heb ik keurig netjes ondertekend en die heb ik uitgegeven gegeven. Waarom doe je dat? Waarom zou je de cheques willen vervalsen van een fortuin?

[00:14:11]

Waarom? Ik geloof dat ik op die euh.

[00:14:17]

En hoe oud was je toen? Had je iets met hen?

[00:14:19]

Nee, nee, maar we zaten in de Keleti op de regels. Bree had krokodil baar en daarna zijn ze de Keleti. Dat was het.

[00:14:31]

Later werd het grote dance disco. Nou, daar zat meneer Fortuin wist begot niet wie die was.

[00:14:42]

Maar ik kom wel met me mee naar huis. En dan zou die zich een land laten zien, een eigen munteenheid bedachten. Toen heb ik mijn leven duidelijk gemaakt dat ik.

[00:14:55]

Ik ging niet op bezoek en na toen is er iets gezegd van euh ja, ik betaal nooit voor.

[00:15:03]

Ik zeg als je met mij iets wil, dan ga je daar gewoon voor betalen. Nou, het heeft een aantal onaardige dingen tegen mij gezegd. En toen ging hij naar toilet en te denken wat mij uitschelden. Opa, klaar had ik die cheques. En toen was je 17:18. Was ik 17.

[00:15:32]

Martin wordt door de kinderrechter veroordeeld voor het vervalsen van de cheques en wordt psychologisch onderzocht. Een van Martins andere klanten in die tijd is Bart van der Laar.

[00:15:42]

Bart was natuurlijk wel de feestvierder. Ze had veel in het buitenland, maar was ook regelmatig te vinden in Amsterdam, dus in de nichtje. In dichte kroegen aan de Amstel Bar namen. Je zag al aankomen met schuurde, sportte, oudtante en ja, het was een hele flamboyant man en knap.

[00:16:06]

Wil niet zeggen maar als ie begon te lullen, dan was je altijd wel onder de indruk van de avonden waren dat met Bart de Yja.

[00:16:14]

Het ging hoofdzakelijk meneer legde z'n neus vol. Het was seks binnen een half uur en dan was het klaar.

[00:16:21]

En dat betaalde je dan ook gewoon voor en achteraf. Daarna zag ik dan Bart regelmatig in Hilversum op het Rancid en was het hè? Oei, oei, doei. Dat zin meer niet. En ik had ook gewoon zoiets van. Uhm ja, als je overeind wilt blijven in dat wereldje dan is discretie wel vereist.

[00:16:43]

En ik geloof dat ik me daar toch altijd wel aan gehouden heb.

[00:16:46]

Hoe vaak heb jij het met m afgesproken? Eén keer, één keer, één keer maar één keer in dat hotel.

[00:17:00]

Nadat Martin hoort dat Bart vermoord is, draait de geruchtenmachine in het Gooi al op volle toeren. Ook Martine wordt destijds als getuige gehoord. Hij vertelt de politie over de extravagante feestjes en de trucs die daarbij volop gebruikt worden. Kon u op. Euh. Ik weet niet of het effect van cocaïne kent, maar als je snuift kan je ontzettend veel drinken natuurlijk. Het libido is weer heel even net zo groot als toen je een pilletje was bij de heren en dames.

[00:17:28]

Dus ja, men had een feestje met elkaar, maar dat moest allemaal wel geheim blijven.

[00:17:34]

Terwijl iedereen het eigenlijk al wist.

[00:17:36]

We hadden in Hilversum de bekende club Baccata die als hele jonge meiden rond euh, die daar eens aanwezig waren op die wilde feestjes.

[00:17:51]

Schandpaal. Dus het is ethisch. Euh, ja, ze hebben het over de Gooise matras. Maar ik zal altijd erom lachen. Ik heb nooit begrepen wat ze daarmee bedoelde. Achteraf denk ik bij mezelf na ik weet nu wel wat een Gooise matras die je. Martin vertelt dat er in die tijd een heel netwerk is van jongens prostituees die met taxi's vanuit Amsterdam naar klanten worden gebracht. Via diezelfde taxiritten wordt ook drugs geleverd via taxi's, illegale taxichauffeurs.

[00:18:20]

En een van die chauffeurs was Gerard Lohmann.

[00:18:24]

Die is met de kogel in hoofd gevonden in de Kerkstraat, doodgeschoten na een. Geert Lohmann was mijn illegale taxichauffeur, ook als ik klanten had in Amsterdam die gewoon verlekkerd. Hierbij reed ons altijd Yagi uit. Vroegen mij ook wel eens af van kan je dit even bij die in die aanbellen? En zeg wat is dat aan iemand uit? Ik denk ook goed, maar uiteindelijk kwam ik er wel achter dat ik af en toe gewoon eens wat wat cocaïne kon afgeven op die straat of daar of daar of daar.

[00:19:03]

Terug naar de politie Hilversum. Die krijgt na de uitzending van Opsporing Verzocht over Gerard Longman twee telefonische tips binnen, die behalve over Lohmann ook over de moord op Bart van der Laar gaan. De recherche vergelijkt de bandopnames van de telefoontjes en komt er al snel achter dat beide bellers één en dezelfde persoon zijn. Rechercheur van de politie Hilversum, die Martine in de zaak Van de Laar heeft gehoord, meent zelfs Martine stem te herkennen. Een doorbraak, vertelt voormalig hoofdinspecteur Minar van de politie Hilversum.

[00:19:36]

De oplossing was dat opgegeven naar aanleiding van dat programma Opsporing Verzocht. Dat zit er zo even, al zei iemand zich meldde die vertelde dat hij meer wist van de zaak van Berlaer. En dat deed hij zowel bij de politie Amsterdam als meen ik. Bij de politie Baaren. En toen bleek dat het één en dezelfde figuur was die bovendien ook nog z'n telefoonnummer had opgegeven. En op die manier konden we vrij gemakkelijk zijn identiteit achterhalen. En ja, dat was natuurlijk reden voor ons om eens met iemand te gaan praten.

[00:20:08]

Ja, dat was een man die toch al enige tijd contact had met Van de Laar. En we hadden een intern onderzoek al een keer eerder gehoord. Want de tweede helft november ongeveer toen Chalk als getuige op het bureau geweest. En dan is er een verklaring van hem afgenomen. Ja, dat was toen geen enkele reden voor ons om hem als verdachte aan te merken. Dus hij is gewoon weer vertrokken toen. Waarom heeft de toen 23 jarige Martin hun ik zelf twee keer met verdraaide stem in één keer in het Engels de politie gebeld en zo op zijn spoor gezet?

[00:20:41]

Wat aandacht? Of ging het om de uitgelogd? De beloning?

[00:20:45]

Ik heb een alias gebruikt. Ik heb die banden uitgediept, heb ik teruglezen.

[00:20:51]

En toen dacht ik ook bij mezelf waarom ik dat eigenlijk gedaan heb. Omdat ik eerder gehoord ben als getuige. Dus ik moest met iets anders op de proppen te komen om uiteindelijk.

[00:21:02]

Euh, dat gedoe rond Bart van de Laar open te breken. Waar voor je dat zo belangrijk?

[00:21:08]

Waarom is dat zo belangrijk vonden? Twintigduizend gulden was ook niet niks.

[00:21:13]

De beloning die de beloning op Van der Laan was ook niet niks.

[00:21:17]

Ik zat natuurlijk ook in gillende euh geldnood, dus dat speelde eigenlijk een rol.

[00:21:26]

Een week na de uitzending van Opsporing Verzocht op maandag 17 januari 1983, staat de politie bij Martin op de stoep.

[00:21:34]

Stond onder de douche, keek Raam uit. Ik zie op een gegeven een paar politieagenten lopen of mensen in burger. Nou, toen werd er aangebeld. Toen kwamen die twee heren die me ook hadden gehoord als getuige.

[00:21:47]

Euh, Bijlsma en Van de Pas in begeleiding van de hoofdinspecteur Minar.

[00:21:55]

Die hielden mij aan op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Bart Van Laer. En wat gebeurt er dan op dat Hilversumse politiebureau? Het gaat er in de verhoren stevig aan toe. Martin wordt urenlang verhoord en voelt zich op een bepaald moment zo onder druk gezet dat hij de moord op Bart van der Laar bekent.

[00:22:17]

Wij weten gewoon dat je het gedaan heb. Zeg het nou maar, wij weten het gewoon. Je kan ons niks mee wijsmaken. Wij hebben gesproken met de familie van je. We zien de toe in staat.

[00:22:31]

Etcetera. Uitzetten, uitzetten.

[00:22:38]

Wij rusten niet uren voordat jij bekend als. Moeten we de poten onder de stoel van Aarschot. Wil jij je moeder nog levend zien? Jonge.

[00:22:51]

Nou, dat gaat niet worden hoor. Als je bekent, dan kunnen we zorgen dat je opgenomen wordt in een kliniek. Alleen als je bekend. Zij is weg hoor. Zorg Zorgt Wei Wei Wei echt als jij? Niet bekend. We gaan net zolang door. Het was het half elf halfuur, toen ging de telefoon. Mijn moeder van. Dat is dus precies zelfde tegen gezegd als u zo bekend gaat naar een psychiatrisch ziekenhuis wordt opgenomen krijgt hooguit twee jaar.

[00:23:33]

En dat kan niet geholpen worden. Deze depressie is angst, etcetera etcetera. Dus wat zei mijn moeder met die merknaam waarmee jonge? Ik weet nog zo graag terugzien.

[00:23:45]

Toen dacht ik ja, als ik ken. Wat moet ik dan bekennen? Het hele gekke is dat het. Ondanks alles ontdekte medicijnen toen ook. Ik beschik over een goed geheugen, dus alles wat ik gelezen had in de bladen. Daar pikte ik dingen uit. Dat legde ik neer.

[00:24:07]

De heren rechercheurs schulden aan en dan is het tijd van. Op de vraag waar de gedachte was dan dan en dan antwoordde ik van ja, maar ik was daar helemaal niet. Dit alles wat hun uitkwam werd getipt. Alles wat u niet uitkwam werd niet getypt. Dus al mijn ontkenningen werd niet niet uitgewerkt op papier. Pas er omheen dat het uitkwam dat ik begon te lullen. Ja, nou, toen was het daadwerkelijk oké. Kwart over elf halftwaalf kan inspecteur ruisen.

[00:24:45]

Daal en Nicolson, heel vaderlijk figuur, ging ook een beetje rusten uit van die man, maar wel een beetje een dreiging. En die begon ook met de keet te gaan.

[00:24:58]

Maar toen brak ik ook een getekend. Maar klopt het wel wat Martine de politie verteld dat hij op de ochtend van de moord een jonge jongen uit het huis van Bart zag komen en in blinde jaloezie. Bart heeft neergeschoten. Voor de politie is het duidelijk. Eindelijk hebben ze de moordenaar van Bart van de Laar te pakken.

[00:25:29]

In een moordzaak zijn allerlei details die in het huis ook aanwezig waren of juist niet aanwezig waren. De manier waarop Van der Laar werd aangetroffen. Dat zijn dingen die alleen een verdachte kan wezen. En dat heeft natuurlijk ook in die tijd wel eens wat in de pers gestaan. Maar allerlei kleine details die, die stonden niet in de pers. Dus als een verdachte wordt aangehouden, dan ga je juist op die details vragen. En als hij dan blijkt dat hij heel gedetailleerd verhaal daarover kan houden.

[00:26:01]

Want aanvankelijk heeft die daar volledig meegewerkt aan het onderzoek en heeft ook volledig bekend. Dan groeit de overtuiging dat hij het inderdaad gedaan heeft. Al de volgende dag staat Martines bekentenis in de kranten, Het Parool schrijft op 18 januari 1983. De Hilversumse recherche heeft de moord op de Gooise platenproducer Bart van der Laar opgelost. Gistermiddag werd in Hilversum de 23 jarige Martien H. Uit Baarn aangehouden, die in de loop van de avond bekende. Van de Laar op 10 november 1981 met twee pistoolschoten om het leven te hebben gebracht.

[00:26:38]

Maar wat is die bekentenis waard als de verdachte die later weer intrekt? Dat hoor je in de volgende aflevering van de showbiz moord. Dat was eigenlijk de gedroomde moordenaar.

[00:26:49]

Iemand die er niks mee te maken had. Niet in de showbizz. Die zat in de war. Dus sowieso een suspecte figuur.

[00:26:59]

En volgens de reporter die over mij bekend zijn, kwam ik de eerste dag al binnen met vragen.

[00:27:04]

Kan iemand een moord bekennen die Dini gepleegd heeft? Weet nog dat de rechercheur tegen mij zei na. En geloof me, ik heb al zoveel moorden meegemaakt.

[00:27:12]

Is het Nou Camp Nou?

[00:27:23]

Ja, ik. Ik haatte die man. Ik heb nog nooit iemand gehad, maar ik haatte die man echt. Ik heb jullie geholpen en je hebt mij als creatieve klootzak gewoon zo verschrikkelijk fucking bestolen.

[00:27:35]

Wil je de volgende aflevering van de showbiz moord niet missen? Abonneren dan in je favoriete podcast app? Of kijk op NPO Radio 1 Pantanal Slash podcast. Enkel Radio 1, AVRO, TROS podcast in de podcast, Jongbloed onderzoeker Wies Verbeke en ik. Wat er nodig is voor een gezond en gelukkig lang leven gaan echt grote veranderingen komen, waardoor er ook echt uitzicht komt op een heel lang leven. Een persoonlijke ontdekkingsreis van twee nieuwsgierige leken, op zoek naar de zin en onzin van allerlei onderzoeken, rages en adviezen.

[00:28:10]

De wetenschap, het nieuws, de luisteraars, vraag en de leefstijl van een jong bloed is een podcast van NPO Radio 1 en AvroTros. Wanneer je in je favoriete podcast app of kijk op Radio 1 punt Danel Slash podcast.