Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

Dit is een aanslag op onze rechtsstaat. Eerst was de advocaat van Nabil B. Kroongetuige in het liquidatieproces rondom topcrimineel Rieder Taichi. Elke moord is heel erg, maar als deze moord te maken heeft met de verklaringen die zijn afgelegd door de kroongetuige, is het nog erger. Welkom bij de vijfde aflevering van de Dagny podcast van Het Parool. Mijn naam is corrigerend, maar tegenover mij zit zoals altijd misdaadjournalist Paul Vugts welkom. We hebben het steeds over Friedemann Tagging, natuurlijk als grote verdachten.

[00:00:30]

Maar het draait natuurlijk niet alleen om hem, want hij wordt verdacht van het leiden van een criminele organisatie. En in deze aflevering hoop ik dat jij ons wat kan vertellen over hoe zo'n organisatie in elkaar zit.

[00:00:41]

Ja, dat kan ik zeker. Mensen die veel films kijken over misdaadseries. Die hebben we misschien een beetje. Een maffia achtige systeem in de hoofden van de Italiaanse maffia is bijvoorbeeld een kenmerk dat je heel erg aan de hand van familie structuren en zo je organisatie opbouwt omdat je omdat dat het heel erg werkt met 100 procent vertrouwen. En nou ja, je vraagt op iemand die in leven is en je oom en dat wordt als kind groeien in die organisatie. Hier is het wat anders.

[00:01:07]

Laat ik zeggen gewoon drugs syndicaat. Als je daarover mag spreken, moet ook op vertrouwen worden gebouwd. Maar in dit geval op een iets andere manier. En in tactisch geval is de. Een belangrijk deel van van de leidinggevenden. Een groep van de organisatie die heel groot is, kan echt juist vrienden van vroeger.

[00:01:25]

Want jij hebt een en iedere aflevering vertelt dat hij in een soort jeugdbende zat.

[00:01:29]

Ja, hij zat in een jeugdbende. Die noemt zichzelf de bad boys. En die deden. Euh. Nou ja, van kleine tot iets grotere misdrijven en straatraces, daar hebben we het over gehad. Mensen die toen een beetje de jeugdbende leiden waar hij een niet zo belangrijke factor was, zijn later voor hem gaan werken als een soort adjudanten. En dat is nog steeds en in het hele spectrum van, zoals de organisatie nu volgens het Openbaar Ministerie uitziet. Er spelen mensen uit die groep een grote rol en een tweede groep uit Utrecht rond de familie Raso I Said Kazuki wordt beschouwd als rechterhand van opgepakten, een paar maanden nadat toch is opgepakt.

[00:02:08]

Ja, klopt die ze begin 2020 opgepakt en taichi eind december 2019. Je ziet die structuur. Dus je hebt de leiding en een groep die zich die ook echt elkaar heel erg vertrouwt. Daaronder. En dat is erg interessant. Heeft die groep geprobeerd de organisatie in divisies op te bouwen, zodat de verschillende armen van de octopus van elkaar niet weten wie ze zijn, wat ze doen?

[00:02:34]

Want je bent ook altijd bang, lijkt me. Als je in zo'n organisatie zit dat een keer iemand doorslaat of een keer iemand iets verlinkt.

[00:02:40]

Ja, en om dat te voorkomen heeft de groepering twee strategieën gehanteerd. Ene strategie is pure angst creëren. Wie praat, die gaat. Iemand die ooit maar iets tegen politie zegt of tegen rivalen ofzo die weet dat ie het risico loopt geliquideerd te worden. Helaas weten we inmiddels dat zelfs diens familieleden soms of een advocaat werkvisum risico lopen geliquideerd te worden. Dus angst is een pijler om de orde te handhaven zeg maar. De andere pijler is het opsplitsen van de organisatie in allemaal losse brokjes.

[00:03:11]

En dan heb je bijvoorbeeld de Hitler's die huurmoorden moeten plegen, dus die echt schieten. Dan heb je de spotters die moeten voorbereiden dat die huurmoorden kunnen worden gepleegd door de gangen van doelwitten na te gaan, door ze te filmen, door ze te volgen en zo je hebt driver's chauffeurs. Uhm, je hebt mensen die auto stelen. En dat zijn allemaal losse groepjes die elkaar geacht worden niet te kennen.

[00:03:34]

Maar die mensen werken natuurlijk wel heel erg samen. Want als jij een spotter of als iemand een hitter is, die moet toch ook iemand hebben die een driver is om weg te komen?

[00:03:42]

Ja, dat die die twee wel. Maar de spotters die dus een doelwit in kaart hebben gebracht en zo. Die spotters hoef niet te weten wie de Hitch zijn en de Hitler's hoeven niet te weten wie de spotters zijn. Dus dat is een strategie die heel belangrijk is. En dat zie je ook nu in. Uh, nu de grote onderzoeken allemaal lopen tegen Takkie en zijn uh uh beweerde, moet ik dat nog zeggen? Criminele organisatie. Daarin zie je heel erg dat die losse groepen ook apart voorkomen.

[00:04:10]

Is er een soort staatsniveau onder dat soort banen dat jij dat je begint als kleine jongen, dat je dan een spotje bent? En als je dan iets beter bent mag je gaan autorijden en als je nog beter bent geen liquidatie plegen? Of is het meer zijn? Dat zijn natuurlijk ook een heel ander soort jongens waarschijnlijk die dat ten dele test.

[00:04:28]

Laat ik zeggen, de haters en de duivel zijn de spotters. Dat is een beetje n een soort. Euh. Uhm. Salarisschaal zou ik zeggen. En dan heb je tussen kaders zoals het middenkader waarvan zo'n nep waarbij je ook naar eigen zeggen ook deel heeft uitgemaakt.

[00:04:42]

Je hebt natuurlijk veel meer kennis, zou ik maar niet veel meer weten. Het is net als in de grootbedrijf. Heb je dan. Die wordt ook beter beloond. Die mogen meer weten en die mogen meer beslissingen nemen. En dan heb je daarboven natuurlijk. Uh Taichi en. En de echte vertrouwelingen om hen heen, met wie die dagelijks. Heeft En dat ze bijvoorbeeld zijn Kazuki aan de ene kant en Mao euh. Iemand uit die bad boys, Ben aan de andere kant in Azië.

[00:05:07]

Vanaf daar gaat het alweer verder. Malev broer Mario.

[00:05:10]

En die ik toch nog wel een. Wel wat familiebanden eigenlijk. Kijk, dat zijn de dingen waar je in alle culturen eigenlijk van uitgaan dat hij familie zijn. Dat je die kan het best kan vertrouwen. Natuurlijk ook om je geven. En dat valt soms bij. Heeft soms altijd tegen.

[00:05:33]

Denk jij dat toch je natuurlijk als opper baas van die organisatie dat hij wel ook precies weten wie de spotters zijn en de Hitler's? Of dat hij dat er al zoveel tussenlaag tussen zitten dat hij niet eens weet wie dat zijn?

[00:05:46]

Nou, hij weet zelfs niet, lijkt zelfs niet het fijne te weten. Als al die berichten die Atag je worden toegeschreven inderdaad Donaghy zijn gestuurd, dan gaan we in deze podcast maar eens even vanuit dat bericht. Verkeer? Merk je wel. Dat is of niet precies weet wie de Hitler's op straat uiteindelijk zijn geweest. Wel ongeveer, maar hij heeft van de tussenlaag en zo. Daar heeft ie wel totale controle over. Althans, degenen die de toestellen gebruikt bij die berichten wordt gestuurd.

[00:06:12]

Volgens justitie is dat taichi. Dan zie je heel erg dat die nouja de laag direct onder hem die heel fanatiek aanstuurt. Er is heel veel communicatie, ook in het berichtenverkeer dat van iemand, maar die we misschien van naam kennen.

[00:06:27]

Al die in zo'n tussenlaag zit is dat zo'n cetera. Zo kun je bijvoorbeeld bijvoorbeeld Nebo bij de kroongetuigen die. Waarom is Nebel bij zo'n gevaar voor voordrachtakte? Organisatie als kroongetuigen? Omdat die zowel naar boven als naar onder gekeken heeft. Dat is weliswaar niet klassiek middenkaders, maar wel euh. Hij was wel een belangrijke figuur die die contact mocht hebben, in elk geval met verschillende divisies. En daardoor heeft hij de recherche en het Openbaar Ministerie tot in detail kunnen vertellen hoe volgens hem die organisatie in elkaar zit.

[00:07:03]

En ook met die structuren die ik net noemde. Dus hoe die is gescheiden zijn allemaal. Dus hij heeft overzicht en dat is waar. Het grote proces Marengo op wordt gebouwd om enerzijds de verklaringen van nabij en wat er allemaal nader onderzoek uit is gevolgd. Tweede pijler natuurlijk de V. Die veelbesproken PGP berichten, pedicures, privacy, die versleutelde berichten die uiteindelijk onthuld zijn en waarin ze allemaal met elkaar communiceren. En steeds als er weer nieuwe stukken in het dossier opduiken, is dat een belangrijke kern daarvan.

[00:07:34]

Dus je hebt die berichten. Die worden dan heel erg weer uitgesponnen en geduid door de recherche. Plus gekoppeld aan wat Deboel bij als kroongetuigen heeft verteld. En dan zie je ook dat Kijk Natuur probeert het Openbaar Ministerie te verifiëren wat al wat er waar is van het verhaal van Nebo B. En dat wordt weer vaak gedaan door die tekstberichten daar aan toe te voegen.

[00:07:58]

Maar we gaan even terug naar die organisatie. Dit is de spotters, de drivers. Uhm, nu, met het onderzoek van die pgb's komen daar ook nog steeds nieuwe personen naar boven die verdacht worden dat ze in die organisatie hebben gewerkt. Het zullen niet allemaal bekende namen zijn.

[00:08:11]

Nee, en het bijzondere aan dit onderzoek is dat heel veel namen tot vijf jaar geleden volstrekt onbekend waren, inclusief Rideau van Taji. Van de buitenwereld. Kijk, bij bijvoorbeeld Willem Holleeder kennen we zo'n beetje de helft van de hoofdrol van de spelers die aannemingen of die met hem zaken hebben gedaan of door die door hem zijn vermoord.

[00:08:30]

Een veel kleinere organisatie anders.

[00:08:34]

Willem Holleeder was ook wel een hoppers en zou zo'n opportunist dat hij zich steeds aansloot bij de sterkste man wat het beste was. Precies, en die groepen waren redelijk in beeld. Ook doordat de recherche gewoon Hollandse netwerken zoals ze die doen veel beter in beeld had dan de Marokkaanse jongens van Marokkaanse origine en van Taiji en horen we uiteindelijk pas in het grote onderzoek 26 kopen waar we ook al eerder over gesproken hebben. Maar toen in 2015 twee gestolen auto's van een groep uit Rotterdam die auto stal voor criminele doeleinden.

[00:09:05]

Toen twee van die auto's naar de omgeving in Nieuwegein gingen wat dacht je resideerden toen zij die gevolgd zijn uiteindelijk in een opsta, nooit uit zo'n garagebox terechtkomen? Daar heeft de recherche camera's gehangen en geluidsopnamen gemaakt. Gaandeweg kwam toen ineens 2015 een groepering in beeld die helemaal niet in beeld was. De groepering van Taji. In dit geval ging het eerst om spotters. Toen leren we voor het eerst over taichi, de recherche erbij. Dat gaat ook weer een beetje simultaan.

[00:09:33]

Het is vaak niet zo. Als misdaadjournalist weet ik niet niet alles over de onderwereld en zeker niet de finesses als er nooit onderzoek naar naar wordt gedaan. Dat Jort uit de straat wel allemaal geruchten en verhalen. Maar het krijgt pas een context en een groter geheel als je als de recherche ook uitvoerig onderzoek doet naar en dan zie je dat ook. Die andere dan onbekende criminelen komen dan in beeld. En dan zijn er een paar jaar bijvoorbeeld Itera Soky. Zijn broer Mohammed Kazuki zou die zitten nu allemaal vast in het grote liquidatieproces Marengo en daar komen inderdaad stapsgewijs weer allerlei nieuwe bij.

[00:10:07]

En dat komt met name door verklaringen van de kroongetuige en van die PKP berichten waar ze steeds verder in door ze. Je ziet dat dat het bericht uit het berichtenverkeer dat taichi met al zijn argwaan zou wel heel erg steeds in contact blijft met met de top van zijn. Nou ja, wat ik zeg een criminele bedrijf. En dat dat wel, dat het heel belangrijk vindt dat er ook snel weer wordt geantwoord en zo veel weet. Ja ja. En ook dat die mensen tot de orde roept.

[00:10:41]

Ook hoge mensen bijvoorbeeld toen de hele zaak 26 Kooper in 2015 tot arrestaties leiden toen bleek dat de recherche inzicht had gekregen in een groepje spotters. Later was het Voest en we weten uit het berichtenverkeer dat volgens justitie door hem is de berichten door hem zijn gestuurd. Weten we heel goed dat dat hij dan ook echt heel en andere tot de orde van. Hoe hebben we dit nou? Hoe he sukkels? Hoe hebben ze dit nou zo kunnen verkloten? Dat de recherche ViaVia heel makkelijk heel veel informatie kan krijgen?

[00:11:15]

Hoe heeft die ploeg? Die had ook weer een eigen leider. Hoe diep werd het boek genoemd? Hoe heeft boek dit zo kunnen verpesten dat we nu zo in beeld zijn? En maar dat zegt die daarna overigens weer in latere berichten tegen een belangrijke handlanger van OK. Dit was fout. Laten we daarvan leren en laten we dan niet te lang meer bij stil blijven staan. Een mannetje van een bedrijf is dus in die zin zijn er wel parallellen tussen CEO's.

[00:11:40]

En toch moet ik er wel bij zeggen dat in de onderwereld van veel criminelen bijvoorbeeld Rico, de Chileen die ook alweer een in de zijlijn een rol speelt die veel bedaard zijn en zou daarvan wordt gezegd. Dat zouden wel goeie CEO's kunnen zijn geweest in het bedrijfsleven. Over Taiji. Hier zijn de meningen daarover verdeeld omdat hij zo impulsief is uh en zo ad hoc beslissingen neemt, waardoor het ook soms moeilijk te voorspellen is wat die gaat doen. Dat dat misschien in een normaal bedrijf wel een probleem is.

[00:12:07]

Als je een normaal bedrijf werken ook best veel vrouwen. Maar hoe zit dat eigenlijk in zijn organisatie?

[00:12:11]

Want wat je weet en vooral mannen, wat je in zijn organisatie tekent en in de dossiers. En dat zijn vrouwen als in vriendinnen, ex-vriendinnen, zussen van verdachten. En dat zien we wel. En die worden dan bijvoorbeeld gearresteerd. Ook in de zaken Kooper Omdat ze mogelijk informatie hebben omdat ze zelf ook in het berichtenverkeer holletjes hebben gespeeld. Omdat ze soms wel eens als uhm loop meisje worden gebruikt om om dossiers ergens te halen of informatie te verzamelen dingen over te dragen.

[00:12:42]

Op de achtergrond bij Stesses figureren waar er wapens bijvoorbeeld scheide opgeslagen naar een bijrol, eigenlijk in de marge. Zie je wel best veel. Best nog wel wat vrouwen in de dossiers rond Taiji nu figureren, maar niet als beslissers.

[00:12:58]

En we hebben tuurlijk, die organisatie zijn veel jeugdvrienden uit de jeugdbende waar in de omgeving van Utrecht in zat. Hoe ver is die organisatie ook in het buitenland gegroeid? Is die ook goed in beeld?

[00:13:09]

Dit is ten dele wel in beeld. Kijk, dag jezelf en andere hoofdrolspelers zoals Saeternes, Suki, euh zijzelf. Tuurlijk naar het buitenland gegaan. Euh van nou ja, van Kazuki en van je allebei. Is wel. Jarenlang is er veel onderzoek naar gedaan waar zij precies hebben uitgehangen en zo. Nou, uiteindelijk is Kazuki dus in Colombia gepakt, waar hij hele goede contacten had met andere drugs syndicaten en zo gauw vanwege de drugshandel, maar waardoor ze daar ook konden verblijven buiten het zicht van de autoriteiten.

[00:13:38]

In een latere afleveringen over Hebben en van Takkie is bekend dat die deels in Marokko veel gewoond heeft. Dat daar ook maar een mooie villa naar verluidt heeft in Dubai villa gezeten is dat ook wel eens uit Spanje. En het is misschien wel interessant om nog even te vertellen over teruggrijpt op 2015, toen zijn groep voor het eerst in beeld kwam. Toen zijn dus in juli zijn die spotters, die groep spotters, zij de eerste dagen statische verricht. Eerst acht en later nog meer verdachten.

[00:14:05]

En dan gaat hij met zijn groep echt jagen op informatie. Wat weet euh. Wat weet de recherche? Wat weet justitie? En in hoeverre ben ik zelf in beeld? In augustus dus. In de weken na die arrestaties wordt hij steeds onrustiger en paniekerig dan ook wel. En dan zie je hem ook steeds meer berichtjes sturen die echt heel snel heel veel informatie nodig heeft om zijn eigen situatie te kunnen inschatten. En op 19 augustus 2015 vertelt hij aan meao.

[00:14:32]

Via de berichten dat ie dat. Ja, dan is de bom gebarsten. Maar dan denkt hij, heeft ie het idee dat de Marokkaanse veiligheidsdiensten achter hem aanzitten? Het wordt te heet onder voet, heel heet onder de voeten en de Marokkaanse geheime diensten staan zeker in het milieu wel wat hoger aangeschreven als die FWD van ons. En dan schrijft ie. Ze zoeken me voor 32 moorden. En al die wapens, die hebben ze ook onder mij geschoven zeg.

[00:14:58]

Ze hebben maar op een haar na gemist. Orders van de koning door die kut wapens die kk thats. Die hebben mij geneukt. Zwaar. Hij bedoelt de Nederlandse autoriteiten de Tatarstan hebben kennelijk in Marokko geïnformeerd, volgens hem dat die enorme partij wapens die is gevonden bij die spotters 31 moorden. Daar spreekt hij zelf over woordelijke. Want hij is inmiddels voor minder aangeklaagd en hij ontkent alles, maar hij begint zelf over 32 moorden die hij heeft cirkeltjes eigen hoofd opgeteld.

[00:15:27]

Of hij heeft gehoord dat de geheime dienst dat soort informatie heeft? Dat weten we niet. Dus ik kan niet zeggen dat hij hier een soort per ongeluk een bekentenis doet. Maar en dan vertelt hij ook dat ie onmiddellijk gaat vluchten uit Marokko. En dan zegt ie en vertelt hij dat ie met een jetski op een zodiac gaat en een heel snelle speedboot maar naar Spanje gaat proberen te komen. En dan vertelt dit ook uiteindelijk aan zijn vrouw. En dan zegt ie ook dat ie op het strand dat het gelukt is dat ie op het strand eruit is gesprongen, dat iemand op een motorhelm heeft opgepikt dat ie ergens heeft.

[00:15:58]

Dit is allemaal uit die PGP berichten. En het zijn dus niet alleen de berichten naar zijn euh handlangers, een criminele organisatie, maar ook zijn privé berichten.

[00:16:07]

Ja ja, wat ook. Hij communiceerde ook met zijn zij vrouw die voornamelijk in Dubai verbleef. Via de PGP en hij zegt daag, en dat is wel interessant. Dat is dus in augustus 2015. Euh, dat ie vreest dat ie levenslang gaat krijgen als ze te pakken krijgen en dat ie misschien wel zijn gezin, z'n kinderen en Den Haag nooit meer zal zien. En dan voel je ook wel een soort empathie in die berichten door schemeren. Dus dat is wel wonderlijk.

[00:16:32]

Als je dat soort dossiers zit te lezen dat je eigenlijk komt, lijkt het alleen maar om keiharde criminaliteit en om impulsieve gedachtes. Zij die moeten dan denk je ook vader. En ineens toonde zich ook een vader en loopt die haar met een koosnaampje. En euh ja, dan denk je goed ja. Kennelijk heeft ie ook die kant.

[00:16:56]

Dus in 2015 is er eigenlijk op het nippertje ontkomen uit Marokko op zijn jetski omdat hij dacht dat ie gepakt ging worden en is dan eindelijk rond. Diezelfde tijd zijn er dan ook andere mensen uit zijn organisatie opgepakt.

[00:17:08]

De gebeuren omdat men twee dingen de zijne zal een in Nederland arrestaties verricht van die spotters groep 26 koper. Dat onderzoek ontwikkelt zeker. Daar komen daardoor allerlei verdachten in beeld. Maar ook parallel daaraan vanwege de Coward, later voor het kooktijd, maar ook vanwege een belangrijke getuige, Ibrahim B. Over wie we eerder gesproken hebben en door de berichten die allemaal uiteindelijk gepakt worden, ziet zienden Nederlandse autoriteiten de opsporingsdiensten ook dan ineens in hoe enorm zijn organisatie is. En dan gaan ze ook echt volop hem op die organisaties jagen.

[00:17:37]

En dan zie je stap voor stap dat ze jezelf in beeld krijgen, dat ze liquidaties in beeld krijgen, maar waaraan hij wordt gelinkt. Dat zijn aanslagen en op de media bijvoorbeeld panorama en beeld. Kijk, en dan is zijn vrees blijkt dan inderdaad reëel te zijn. De doos van Pandora is opengetrokken en inmiddels zitten er tien meer dan veertig verdachten vast in twee grote processen die nog in Nederland, in Nederland, met name in Marengo proces tegen hemzelf en zestien medeverdachten.

[00:18:08]

Dat een trits liquidaties en dat gaat om moordplannen die uiteindelijk niet zijn uitgevoerd, daar aanpalend aan. Heb je het grote proces? Er is dat gaat over die motorbende. Carlo Wagneau komen we later op terug, maar daar zitten ook al weer ook weer twintig mannen voor vast. Nou, je hebt die groep dan die spotters in de zaak kopen die zelf veroordeeld tot forse celstraffen. Dus ze gaan wel richting de vijftig. Je ziet ook allerlei zaken. Dan wordt er bijvoorbeeld.

[00:18:34]

In HOOFDDORP is er op enig moment een hele partij wapens gevonden. Zwaar wapentuig. Nou, recherche zoeken, zoeken, zoeken vanuit die wapens. Dus van wie kan hierachter zitten? Dat wordt er inmiddels ook weer gelinkt aan hem. En zo zie je dat allerlei live lijnen inmiddels naar de organisatie van tuigje lopen. Daar wordt trouwens de opsporingsdiensten op één ding goed oppassen. Hebben we de tijd van Holleeder ook gehad? En in de tijd van Gwenette Martha belangrijke crimineel?

[00:18:57]

Dat niet alles maar even aan een kingpin wordt gekoppeld, omdat op straat natuurlijk iedereen nu bij alles denkt. Ouders zou al fantastisch zijn. Snap je het weet heb je allerlei informatie, bijvoorbeeld via de inlichtingendiensten dat alles van Takkie is, terwijl iemand ook heel makkelijk kan proberen de wapens waar ze verantwoordelijk zijn voor op hem te zijn.

[00:19:16]

En nu er zoveel mensen dus vastzitten in de afgelopen tijd, denk jij dat zijn organisatie dus ook helemaal in één is gestort? Of zijn er al weer zoveel tentakels en mensen bij nieuwe mensen bij betrokken dat zo'n organisatie best wel gewoon doordraait?

[00:19:29]

Ja, dat dat tweede het is euh. Ik denk dat het heel naïef zou zijn van de opsporingsdienst ervan dat veel van onszelf om te denken dat het nu af is met deze groep. Kijk, er zijn altijd drews. Ik heb ook wel een idee van mensen die nu belangrijke posities innemen in. Laat ik zeggen de organisaties. Daarnaast zijn er natuurlijk ook. Internationaal wordt het natuurlijk wel gekeken door concurrenten. Of ze je nu misschien een deel van die druk leiding kunnen overnemen.

[00:19:56]

Maar nee, je ziet wel. Je ziet duidelijk dat er mensen ook wel indirect familieleden van hem nog in beeld zijn als opvolger soort van opvolgers.

[00:20:06]

En er zijn dan toch ook als je familie bent, dan lig je toch al zo onder een vergrootglas? Jawel, maar je kunt onder een vergrootglas liggen. En dat wil nog niet zeggen dat ze meteen kunnen pakken als jij ook weer slim bent en op tijd naar een buitenland gaat en probeert heel goed via al die dossiers die daar nu zijn overzicht te houden van wat weet.

[00:20:24]

Wat weten de opsporingsdiensten van je organisatie dus heel slim op te bouwen met al die verschillende mensen die niks van elkaar weten?

[00:20:30]

En je weet natuurlijk ook wat in het verleden funest is gebleken. 1 van de zaken dus waar je van kunt leren waardoor zaken mis zijn gegaan. Probeer het beter te doen en dat dat nu weer volle gang. Dus de ordinatie 2 0. Die staat er wel door en dat is nu volop in beweging. Voor ons gevoel. De volgers van deze groeperingen. Ik denk niet dat er iemand van van ons is die zich er echt mee bezighoudt. Die denkt dat deze mensen helemaal af is.

[00:20:59]

Ja, dat is niet zo.

[00:21:01]

Paul, dank je wel voor weer heel veel informatie. Daar komt natuurlijk gewoon nog een aflevering aan. Waar gaan we het dan over hebben?

[00:21:08]

Daar gaan we het hebben over hoe rideau een dagje en ook Itera Suki lang uit beeld zijn gebleven van de opsporingsdienst die erg naar hem op zoek waren. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Mao en diens broer. Jij, je gaat niet door. Ik hoor wel weer dat je helemaal de diepte in gaat. Dat gaan we gewoon voor de volgende keer bezien. Heb je deze podcast met plezier geluisterd? Geef ons dan een recensie op iTunes en delen vooral ook met al je vrienden.

[00:21:31]

Heb je vragen of opmerkingen, mails en naar het toneel? Mijn naam is corrigeert me in deze podcast werd ook gemaakt door Paul Vugt redactie, Rita Schroyen en Jeroen Pen techniek en montage. Lisette Spiegelaere bedankt voor het luisteren.