Transcribe your podcast
[00:00:00]

Welkom bij een podcast over media, met Alexander Klöpping in Airstop fout. Elke week praten we over ontwikkelingen, media en technologie. Je kan ook vriend van onze show worden en er zijn weer heel veel nieuwe vrienden bijgekomen, namelijk Geert Hinken, Eva, Albert Fabián, Bram Tijl, Flip Linssen, Geert Morton, Gerard Visser, Shawn Double You, Maxime Horzels, Tibo Beijen, Ivo Arnout Beth, Chris Vermaas, Yorick Hildegard. Lezen nou uitroepteken. Ook Caroline Romário uit de BetekeN Heleen, Ruben Bel, Olivier S.

[00:00:29]

Ton. Allemaal mensen die via podcast over media punten lid zijn geworden omdat ze vinden dat jij de vorige aflevering een heel goed idee had gedeeld. Namelijk een soort bubbel software, bubbels, software waarmee je je in no time in elke bubbel kan inpluggen en dan te zien krijgt wat een is. Deze mensen hebben gestemd met hun geld en hebben gezegd ik wil dit doen, was een idee van Alexander II. Alexander deelt veel ideeën en dat ga ik even in een soort kader plaatsen.

[00:00:53]

Context doe je deze podcast kunt zien. En natuurlijk aan de hand van een recensie van Liroy 4. Die heeft in de podcast app van Ajax heeft ie A-licentie 8 geluisterd, geluisterd, achtergelaten op de plaats van zijn luistergedrag. Uhm ij. Helaas kapt Apple de titels van podcast licenties af. Dus ik kan lezen dat er staat een podcast over Alexander zijn in Petabyte Pinte. Geen idee wat er daar komt. Wat spannend, maar de inhoud is echt op zich wel veel.

[00:01:19]

5 sterren. Ik luister nu sinds eind seizoen. 2. Dit is nu het begin van seizoen 6. Het valt de laatste tijd op dat het eigenlijk een podcast is waar Alexander zijn verhaal vertelt, waar hij mee bezig is geweest afgelopen week en Ernst-Jan geeft hier zijn mening over. Alexander hecht weinig waarde aan de mening van A. Ook andersom.

[00:01:37]

Als Ernst-Jan niet verteld, lijkt Alexander altijd af te doen als onzin. Soms lijk je je wel een beetje alsof papa. Da's dan Alexander op kantoor weer een goed verhaal heeft gehoord. En mama Ernst-Jan hier over wil zeggen, maar papa is nog niet uitgepraat.

[00:01:50]

Die dynamiek en de leuke topics zorgt voor 5 sterren. Het kan dus tot een heel boeiende podcast luisteren, leiden Liroy aangeeft. Want daar geeft het vrijstellen die dynamiek. Ilsa 19 '89 zegt of overigens al sinds het prille begin luisteren naar deze podcast al veel van geleerd en mee gelachen. Onlangs heb ik ook ontdekt dat het monotone stemgeluid van Alexander er nen Ernst-Jan. Ze hebben allebei motels stemgeluid uitstekend functioneert als white noise om je baby in slaap te sussen. Win win dus met deze energie.

[00:02:21]

Met deze complimenten, deze observaties over onze unieke dynamiek gaan we een nieuwe aflevering in. En daar praten we slapte uiteraard weer over de politieke ambities van Alexander van Premier Clubbing. We analyseren bijvoorbeeld of het Wilhelmus door Gerard Joling zou moet worden gezongen. We kijken naar de blockchain kippen in China. Dat klinkt wel abstract, maar ik vond het echt super inspirerend. En uhm, er zijn ook nog een paar. Eigenlijk heeft Libo gelijk, want daarna haalt Alexander paar business idee.

[00:02:47]

Ieder gedeeld heeft het beste idee en ik kan daar een kers op de taart regelen. Manier om de avondklok te overleven. Je had hem meer in deze podcast over media. Ontzettend veel plezier, mijn papa en mama.

[00:03:17]

Nog maar luttele uren geleden zaten we in jouw woonkamer voor een avondklok samen zijn zegt dat nou niet. Ik fietste naar huis. Waarom? Klap? Je zou uit de Schenning. Daarover is er dan niks privé. Wat is het wat? Wat? Dit lijkt een fietstochtje naar huis. Maar dat gaat, zo ga ik zo missen. Komende weken. Komende maanden. Maar ik heb het vooral. Ik ging dus het vuilnis buitenzetten gisteravond en dat ik me realiseerde.

[00:03:42]

Ik kan naar buiten. Het feest was het geworden met z'n tweetjes. Dat ik me realiseerde. Ik ga nu de deur opendoen en dat ik dacht ik kan dus vast voor mijn huis staan. Dat zal me zelfs met de avondklok wel mogen van de boa. Maar dat ik dacht ik ga hem niet naar buiten na half negen, want ik ben. Ik ben een gezin, maar mijn gezin is men tegenwoordig die niets anders doet dan kinderen monden voeden. En euh.

[00:04:10]

Omdat ik dacht ik wil helemaal niet naar buiten, ik ga hem niet naar buiten. Maar dat het niet kan vind ik vervelend. Ja, het is net als dat je een wasmachine koopt en dat er gewoon heel veel functionaliteit is dat je denkt ja, ik gebruik toch al 30 of 40 programma 60 beetje hand was. Maar die andere dingen zijn heel veel functies altijd. Je gebruikt dat in de praktijk natuurlijk niet. Wat is originele vergelijking? Als je dan moet kiezen tussen twee wasmachines, namelijk soort van de Apple onder de wasmachines met gewoon alleen de functies die je gebruikt.

[00:04:36]

Of als we het hele gamma voor veel Henks die je twee dagen heb aangehaald. En dan stoom of weet ik veel wat wasmachines doen over was gestreken worden in de washi toch die omdat je toch het moment zou kunnen hebben dat je dat gaat gebruiken? Dat is de avondklok een beetje. Ja, het is een week van grote veranderingen. De avondklok die O'Grady van bieden. Jouw verjaardag, een hoogtepunt, een louter hoogtepunt. Heb je nog Gratiën met je meegekregen?

[00:05:02]

Nee. Ik heb het hoogtepunt dus gemist. Wat was het hoogtepunt schijnbaar? Volgens Twitter was het hoogtepunt de. De Balkan werd met verhalen dichter. Van 22 naar Gorman.

[00:05:13]

Eigenlijk is onze podcast ook gewoon één lange spoken word toch? Ja, maar hetzelfde niveau. Ja ja, ik word als niet zo platform van Rutte. Het komt. De accomodaties uit Jamaica 21 doen we al lang mogen spreken. Jongen na Willem-Alexander in de troonrede? Nee, in ieder geval. Ik vond het grappig om te zien. Dat haalt volgens mij het gaat in mijn kabinet-Ruijs ook echt wel beter worden. Die die soort van je. Dat is een nieuw kabinet aantreedt.

[00:05:40]

Dat wordt gewoon een moment om te vieren. Gunde mensen toch om de democratie te vieren. Waarom in Nederland? Luisteraars die vorige week niet bij waren. Alexander heeft toen zijn kabinet aangekondigd. Premier Clubbing wilde worden. Het wordt een. Ik vrees voor ons allen dat dit iets is waar hij wekelijks op terug blijft komen. De onbegrijpelijke referenties. En sorry hoor ik met haar inzet voor de natie. En kijk, dit soort uitspraken de hele tijd. Stel je op als ik er af en toe een vraag over gesteld aan Alexander dat ik dan met een gemeenplaats terugkomt in geval euh.

[00:06:09]

Fijn dat je dat wel doen. Ik zag dat die dame en bijna Gorm Sportvriend. Die had iets van een paar tienduizend volgers en na de inauguratie had ze een paar miljoen als grap goed zien. Maar ik heb dit is die focus van iedereen daarop ook. Ze heeft het heel goed gedaan en het was natuurlijk heel mooi, maar ze heeft heel veel Twitter volgers erbij gekregen als een soort van maatstaf. Is toch een indicatie van wat ze teweeg heeft gebracht bij mensen.

[00:06:31]

Maar waar? Ik heb het dus gemist, want daarvoor trad Garth Brooks op en had je wel countryster. Had je wel gehoord van Corr? Autumn Discover Weekly, één van de meest Benja, volgens mij de top 3 best verkopende artiest in Amerika ooit. Ja, ik heb mijn fans Wikipedia opgezocht. Daarom wou zeker zijn stadion countryzanger hele ding daar. Ja, dat is net als een snelle bollekes in Nederland. En hij was daar. Je hebt niet door hoe groot het is.

[00:06:56]

Hij is de slanke bollekes uitnodigen voor jouw verkiezings partijen, een feest en een leuke vraag. En kom je Brabantse roots aan? Ja, je moet dingen dicht bij jezelf houden. Dat is wel een smiley's nobelen. Dus ja, feitelijk is het voor Lubach wat wij zeggen. Ernst dat uhm, die man trad op en dat was natuurlijk een gebaar van van naar de Unie. Dat ging allemaal over less united. Maar ja, dat redelijk expliciet gemaakt is, zeggen we show don't tell.

[00:07:25]

Maar de show die daar niet echt aan mee. Hij trad ze op als de Republikeinen, eigenlijk toch een icoon van de Republikeinen Midwest Engels. Daarna ging die knuffelen met oud presidenten, zonder mondkapje, mondkapje. En toen op een gegeven moment, toen de Republikeinse senator van van dienst De Gorman wilde aankondigen. Toen begon ik met praten. Het was een heel hard gelag. Toen keek hij om. Wat gebeurt hier? Ik wil op onderzoek uit dat misschien een politiek tintje aan.

[00:07:57]

Toch iets met het knuffelen? Je gaat mij niet vertellen je niet weet dat dit het verhaal was. Op Twitter gaan zoeken. Heel breed, we gewoon breed vangnet waar gaat eindigen met het sleepnet. Eerst Wikipedia gelezen, daarna op Twitter. Gezocht op zijn naam, zoals moet door alle boze DaMarcus heen ploegen die over mondkapjes en de gezondheid van de president hadden. Tot ik op. Nou, ik denk na 10 minuten eindelijk achter was gekomen van iemand die daar aanwezig was in de pers boel en vertelde dat hij z'n cowboyhoed was vergeten en terug was komen rennen om Skoubo Roethof.

[00:08:29]

Want laten we maar Bush laten liggen. En dus nee, dat is niet zo raar. Ik heb het wel. Ik heb wel meegekregen wat ter hand was, maar toen ik helemaal klaar was met het onderzoek was er mij naar Gorm en ook klaar met haar verhaal.

[00:08:40]

Ja, ja, ja ja, ik heb ze ook eens naar de wc gaan tijdens het doelpunt in een wedstrijd waar werd gebeurt. En het ironische is dat ik deze nieuwe. Ja, deze. Dit is het nieuwe icoon die staat voor een verenigd Amerika waar iedereen gelijke kansen heeft gemist door de meest Republikeinse artiest die optrad. Ik vond de ironie ervan heel mooi dat het de ironie. Nadat ze alsnog door ironisch. Ik vind het wel ironisch. Nee, dit is niet wat het woord ironie betekent.

[00:09:09]

Ik ben momenteel mijn zoon Edouard, worden ironie en sarcasme betekend. Ik heb medelijden met hahahahaha, terwijl ironisch jij moet ze met Alanis Morissette gaan praten. Ik geef toe dat mijn nacht niet lang was. Maar goed, zo blij hier te zijn. Ik ben blij orgasme. Je ben blij om. Dat was inderdaad de juiste toepassing. Wat? Wat? Wat? Uhm vond je?

[00:09:35]

Waarom wil je iets over de inauguratie hebben? Voor het boeiend. Boeiend? Ik vond het wel. Ik vind het vooral leuker het tegen live kijken. Ja, ik heb dat live gekeken. Eerst had ik de NOS aangezet om een professioneel CNN warm omdat ik dacht euh. Ik vind het vervelend dat die speeches laten worden uitgezonden, maar live is die ontwikkelingen onder. Ik vind het ook leuk om de Amerikaanse commentatoren te horen. Zo heb ik het op CNN gekeken en ik wat ik zeg gewoon een leuk gedachtenexperiment.

[00:10:04]

Je vindt het zal jou aanspreken als aanstormend politicus is dat ik het altijd probeert te vertalen naar Nederland. Zo staat Lady Gaga daar op zeer grootse wijze het volkslied te zingen. Spectaculaire uithalen, gouden de microfoon en dan denk ik. Wie zou het Wilhelmus zou kunnen zingen? Hmm, leuke vraag. Leuk een vraag. Hoe zou dat klinkt even doordrammen? Zou zijn? Iemand die zo verbindend kan optreden? Nou, ik bedoel het, het euh. Theatrale karakter hoe zich dat zou.

[00:10:30]

Ik vind het toch ongelooflijk veel soort van circusartiesten in onze stal der BN'ers. Maar zie je die wel eens nationalisme belijden op die manier? Nee, maar dat is natuurlijk. Gerard Joling zou het denk ik een heel originele interpretatie aan het Wilhelmus kunnen geven. Maar dat heeft.

[00:10:43]

Dat heb ik hem nog nooit zien doen. Nee, niet om te zeggen dat Gordon Johnny Lady Gaga want hadden Kalina. Trouwens, dat doet Gerard Joling wel degelijk. Die doet dat altijd op VVD congressen. Echt waar? Serieus. Die hebben altijd zo'n raar moment dat hij opeens het liedje gaat zingen, maar ook een liedje over hoe geweldig Nederland is. Ik weet niet of hij het Wilhelmus zingt, maar het zou me niets verbazen. De pot sierlijkheid daarvan is VVD echt niet vreemd, maar zij doen het zo duidelijk op effectbejag.

[00:11:09]

Want het is. Je weet gewoon Mark Rutte en Gerard Joling. Dat is niks. Dat is gewoon die Dudi. Het was nooit kampioen. Nee, die doen gewoon gezellig met elkaar. En dan onder het mom van dit is voor de gewone man. Voor de verschijning kon Mark Rutte niet thuis na een toeslagenfraude debat op zijn woonkamer. Dat ie nog even een plaatje van Jack to the tropics. Maar misschien had ie wel Geer Goor kijken. Dat zie ik.

[00:11:35]

Nee, nee, nee, nee. Je weet gewoon dat dat allemaal niet zo is. En dat al die aldie dan dat de hele verkiezingstijd gebeurt. Dat dat allemaal fake is, dat is mijn kabinet Anne-Jan. Maar ik denk wel dat het net alsof jij elke dag naar mijn Zoller bollekes luistert. Als jij mijn YouTube history gaat kijken, vriend ben, zul jij de snowboarders tegenkomen. Ik ken een repertoire, ik ken waar zij optreden en dat is niet uit de soort van.

[00:12:01]

Ik ga me voorbereiden op mijn kabinet omdat ik dat wat ik bekijk. Ja, van die zeggen als ik er naar luister op mijn fiets, onderweg naar een podcast ofzo. Maar ik, ik ken wel degelijk waar en waar let je dan op? Nou, dat is ik denk als je gewoon genoeg gedronken hebt, is dat echt heel erg leuk. Maar je moet je een beetje aan overgeven. Maar hoe dan ook, ik denk dat die hoe zou je die die inauguratie in Nederland kunnen toepassen?

[00:12:31]

Ik denk wel degelijk dat het vieren van verkiezingen. Wat gaan we dan? Wie gaan we? Een regering, de nieuwe minister president? Gewoon een nieuw kabinet. Dus ook de student ja, dus nu is dat het moment. We hebben de hele tijd naar de Westersingel toegewerkt. Dan heb je die verkiezingen gehad. Spannend gaat drie dagen duren voor de aankomende ding en wordt natuurlijk staat onder grote druk. Dan heb je de hele demarche demissionaire tijd en de voor en erna, dus het gaat voelen als een zucht van verlichting.

[00:12:58]

Waarschijnlijk komen die vaccins dan eindelijk op stoom en is op meerdere manieren. Gaat het voelen als dat er dat er kilo's van onze nationale schouders gelicht worden? Dan is er toch dan. Dan gun je toch onze natie een moment van ontknoping? En wat heb je dan? Een bordes? Foto en dan a. Een ANP fotograaf die op een trapje gaat staan. Dat we daar dan weer nieuwsberichten over gaan maken, over over over wat ze aanhadden en zo.

[00:13:21]

Het is allemaal zo en wij houden ervan mee. Premier Club. En hoe gaan we dat bij uw kabinet aanpakken? Wordt er inauguratie van uw kabinet? Nou, ik denk dat hier een goede mensen moet vragen om er wat van te maken. Maar wat is de locatie? Denkt u? Ik bedoel, je moet wel. Je kan goede mensen bijhalen, maar je moet zelf ook ideeën hebben. Dat geldt ook niet alleen voor je politieke loopbaan. Ook voor de art direction van je.

[00:13:44]

Je wil je wel binnen of buiten. Ja, ik vrees toch dat het nog steeds buiten moet en nog steeds zonder publiek. Tegen die tijd Kuip of de Arena buiten zeg ik dat toch niet in. In zo'n Kuip zitten is toch een open dak? Ja maar ja, nee, ik denk iets. Ik heb op zich niks tegen. Ja weet ik nog niet. Moet ik beter even nadenken, maar ik denk gewoon wel gewoon David Grifhorst. Dan zeg ik hoe gaan we dit doen?

[00:14:10]

David? Hoe gaan we dit in beeld brengen? Die brengt dat kruisen, lichtgevende kruisen in beeld. Maar waarom zou je niet een nieuw kabinet in beeld kunnen brengen? Dat vind ik altijd wel een Amerikanen goed in die zijn. Als er dan zo'n publiek bij is, negeren ze dat voorkomen. Ze weten dat het alleen maar om de camera draait. Terwijl als je vaak registratie van Nederlandse politici ziet, dan zie je dat ze zich vooral op het publiek richten en de Kamer daar vergeten.

[00:14:31]

Ja ja, al die treurige partijbijeenkomst. Inderdaad, die speeches tijdens een partijbijeenkomst van niet of van die treurige plekken. Dat is wel echt waar. Dat is echt waar. Ik hoorde dat de Amerikanen honderdduizenden vlaggen op de National Mall hebben geplaatst. Was ik best wat werk geweest? Goeie tragi. Maar inderdaad, daar komt het op neer. En ik denk dat we best meer van ons Binnenhof gebruik zouden kunnen maken. Dat is natuurlijk een prachtige locatie. Dat doen we een beetje voor Prinsjesdag, maar het is allemaal gemaakt voor vijftigers en zestigers.

[00:15:02]

Geen geen normaal mens heeft enige band met het Binnenhof. Dan moeten we maken je net alle vijftigers, zestigers abnormaal genoemd. Maar ik denk dat die een soort van dat die met meer plezier naar koninklijke dingetjes kijken die die traditionele NOS verslaggeving altijd dat hele special wat ieder jaar opnieuw is met Prinsjesdag elke keer exact hetzelfde is gewoon fantasieloos en saai. Het is bijna een soort moetje, terwijl het gaat over iets heel wezenlijks en iets wat we een moment waarop we als natie bij elkaar zouden kunnen komen.

[00:15:37]

Over of of vooruitgang gesproken. Maar dat voelt niet zo omdat omdat het omdat we zo kapot. Alle passie en alle alle originele oorspronkelijkheid is er uitgeslagen. Ook dat niemand met fantasie er iets aan doet. Hoezeer een beetje mistroostig van. Nee, het is een. Maar dat is het mooi. We denken altijd Nederlanders hou je er niet van. Ik denk dat wij hier een soort van onze minister presidenten op de fiets naar de koning fietst. Naar de toeslagen.

[00:16:03]

Naar de toeslagen affaire. Dat is dat wij de is een element van ons denken. Wij zijn zo. We houden zo van klein en zo. Maar het eerstvolgende moment staan met z'n allen op het Museumplein en in de Ziggo Dome en met z'n All The Passion te kijken en The Voice waar het allemaal zo grootse spektakel dingen zijn. Ja, ik denk dat je die twee gewoon met elkaar moet combineren. Je moet ze wel kwam met je eens de verkiezingen vieren en dat soort momenten die je moet bedenken.

[00:16:30]

Wat zijn de dingen die ons als natie binden? En is gewoon heel veel dingen in onze historie die heel gaaf zijn? Zeg maar het bouwen van een afsluitdijk waardoor we tegen de ik. Ik hoorde. Gisteren in The Guardian hebben ze even een keer geschreven dat Nederland de dat daadwerkelijk in zee hebben afgesloten door er een meer van te maken. En dat geen Nederlander dat noemt als iets waar wat bij Nederland, waar wij trots op zijn. We hebben niet de nationale waterwerken dag terwijl dat zou prima kunnen natuurlijk.

[00:17:01]

Dat standbeelden er vieren dat we kinderen gaan nabouwen op die dag. Maar het werkt twee kanten op. Want in Amerika heb je dit wel allemaal heel trots. Trotse beland je elke morgen zweer trouw in de vlag et cetera op jongens als hoeft voor mij niet. Nee, maar ik bedoel meer. Ze zijn dol op hun land, zijn heel trots per land. Ook heel erg. Ze schamen zich ook heel erg voor hun verleden. Dus er is altijd boetedoening voor hun slavernijverleden, voor wat ze verwerken, ze hebben aangedaan en.

[00:17:35]

Het is heeft twee kanten wij. Wij Nederlanders hebben zijn er niet trots op, maar schamel, zo niet voor ons verleden. Neem ik nu het boek van David Van Reybrouck. Het lezen dat overal stapels hoog ligt in verlaten boekhandels. Revolutie. Dat gaat over het koloniale verleden van Nederland. En ik ben nu op bladzijde 50 en NRC heeft al een genocide plaatsgevonden en een paar afslachting. En om je geest zelf om de pagina. In principe zouden we natuurlijk net zo erg als de Amerikanen alleen.

[00:18:06]

Alleen dat doen we dus niet de hoogtepunten, maar ook niet. Nee, we zijn in die mate niet met onze identiteit bezig. Ik vraag me af of je alleen het één kan hebben. Nee, zeker niet. Ik denk ook dat de andere kant. Ik ben nog vroeg in mijn samenstelling van het ministerie van Informatie, maar klinkt heel Aureliaanse. Ministerie van Informatie kan daar iets meer op vertellen. Je vindt informatie Orwelliaanse.

[00:18:30]

Het ministerie van Informatie klinkt alsof je in filmadaptatie wel zoiets van mij. Nu heeft ook Big Brother streven naar kijken met zijn allen weer naar RTL 5. Dus Broel de tijd gaat vooruit. Kijk, dit is dus wat je rijdt als politicus gaat doen. Dat is dus geen antwoord op de vraag geven. Maar het is een suggestie waar ik overheen Spreej overheen ga om over vertelt wat meer hierover informatie. Wat is het doel van het ministerie? Nou, ik denk dat de twee het mede produceren van alles wat ons als natie bindt.

[00:18:57]

En dat is niet alleen goed, maar ook slecht. Dat ben ik helemaal met je eens. Dat is een belangrijke taak van een overheid. En ik denk ook dat het ons land weerbaarder zou maken op moment dat we ons meer dat we meer en meer een gevoel van gezamenlijkheid hebben. Dus ik denk dat ons weerbaarder zou maken om meer informatie. Ik denk dat voor ons maar voor onze democratie heel belangrijk is en dat je daarmee Sirven hebt. Heb je dan een efficiënt.

[00:19:22]

Ook een ministerie voor dacht dat je ministerie informatie uit het aan ging over verlos mijn flauwe grapje dat het zou gaan over informatiestromen beter organiseren. Een hand techniek. Maar het gaat dus eigenlijk de soort eigenlijk een soort ministerie van onze nationale identiteit. En ook over de vooruitgang die geboekt wordt in ons kabinet. En waarom niet? Oh ja, het is een soort. Eigen soort ministerie van propaganda. Noem het propaganda propaganda. Wat betekent het woord propaganda dat je kiest elke keer die die die de negatieve ladingen bij?

[00:19:58]

In principe hele normale woorden. Propaganda gaat over het Jewell in ongeveer die boodschap. Ja, nou, dat is toch precies wat je nu bedoelt?

[00:20:05]

Die wil je wil met bachata, maar ook Aranda en horror dat in onze jaren voor de succes van jouw kabinet. Ja, da's toch niet erg? Je hebt ook een Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Paul organiseert prachtige boekwerken boekband die pers negatief te zijn. Jaja, je bedoelde dat neutraal? Ja, ok. Moest Joseph Goebbels denken om één van de meest smerige ondertonen zijn smerige ondertonen. Maar goed, whatever. Wij was gewoon legio. Ik sarren.

[00:20:40]

Alexander Islaam. Ik ben helemaal niet gestart. Ik ben heel boos. Nou ja ja maar ik. Ik vind dat je kritisch bent, want ik ben niet blij. Ik vind het alleen als alle Nederlanders kritisch zijn. Ik vind het ook wil best deze gesprekken mee voeren, maar moet dan wel enige. Ik probeer dan een beetje mee te gaan in lichte ironie en dat uit zich op deze manier. Maar ik heb er nogal een serieus vraag over. Over je net zei een kabinet succes.

[00:21:05]

Het kabinet promoten heb je het gevonden? Historiae dus ik wil gewoon dat er een film moet zijn over de aanleg van de Afsluitdijk. Waarom is daar geen film over gemaakt? Waarom in godsnaam is er geen film over? Ja. Goeie vraag over de waterwerken. Daar hebben we dan gewoon een potje voor om voor die mooie verhalen. Waar waren we allemaal trots over kunnen zijn? Als ik dit zo hoorde, denk ik wel dat een ministerpost voor het gebrek aan inzet.

[00:21:29]

Rutger Bregman is van harte welkom. Inderdaad ja, op meerdere posten zelfs. Het wordt echter de meest betweterige kabinet ooit een zakenkabinet. Als je ineens, als je het hebt over goede ideeën, dan gaat het inderdaad kloppen. Grootse ideeën ook. We gaan niet wat gerommel in de marge, want dat is gewoon. Het is gewoon zo. Politiek is zoveel zwart van mijn poppetje op hun plek staan. Dan wordt die iets opgeschreven zonder dat er echt een idee is waar we over vijf jaar willen zijn.

[00:21:58]

Weet je waar ze dat goed doen? Over vijf jaar willen zijn. Je gaat me uitlachen, want je gaat al negen China Okker door China.

[00:22:06]

China is een rijk land. Ja, er zijn heel veel dingen. Rara China. Maar er zijn ook dingen die je van China kunnen leren. Zoals de Chinezen die het al hadden kunnen wij van een realistisch systeem. En kijkt heel bezorgd naar hoe is men daar lag en nu kijkt heel bezorgd. Licht verwijten zoals Alexander. China heeft het moeten zetten. Haha, nee, ik zal even mijn Pamiers pet afzetten. Nee, je kan niet dat China dingen laten hangen nu we nu gaan met het invullen dat je dat je weet ik veel Campe wil oprichten voor politieke tegen de Oeigoeren.

[00:22:42]

Bedoel jij niet wat? Neem ik aan hier? Wat had ik van China leren? Maakt het nog effe Kaunos serieus?

[00:22:50]

Een brug maken vanaf de Oeigoeren dus? De Alibaba maakt van die gezichtsherkenningssoftware aan. Alibaba maakt ook cloud services zoals Amazon Bouchers dus maakt. En daar zitten allemaal. Maar het is niet alleen hosting, het zijn ook allemaal verwerking van van data die ze aanbieden in een soort van IP adres. Dus zoals Amazon gezichtsherkenning aanbiedt en waar je kan. Volgens mij kun je foto's uploaden naar leeftijds erkenning doen enzo en je kan ook een foto uploaden. En dan? Ik heb wel eens een.

[00:23:19]

Een vriend. Die had die webcam op de Dam goed aan. Euh, Annie Emmerson. Gezichtsherkenning? Jij die gewoon. Iedereen kan iedere gebruiker. Ja, en dat is gewoon. Volgens mij had ie gemaakt dat als er een vriend langskwam ofzo dat ie dan dus wel is moet die zijn voet aan die webcam en haar voet foto's van zijn vriendin.

[00:23:41]

En dan krijg je zo meldt. Ik moet altijd denken aan ik weet niet of die foto er nog online staat, maar kan je je nog herinneren dat als je toen je tiener was en dat je dan van die 20 van die clubs ging, dat er van die club fotografen rondliepen en dat je dan van die belachelijke poses aannam? Dit gaat allemaal nog uitkomen. Dat het allemaal naar boven wordt gaan. Wij zijn misschien de laatste generatie waarbij dat gaat gebeuren, want onze kinderen worden daar gewoon.

[00:24:03]

Die gaan daar over nadenken voordat ze zich laat fotograferen. Dat soort momenten. Maar ja, wij zijn de laatste generatie die keihard genaaid worden. Want er zitten in die overgangsfase. Anyway, dus geen Oeigoeren. Terug naar de Oeigoeren dus. Alibaba heeft daadwerkelijk software gemaakt om Oeigoeren te herkennen aan hun gezicht, zodat als je foto's en videobeelden voelt aan dat Alibaba algoritme dat aan de Oeigoeren gevild worden, dan weet je dat je ze kan Volterra. En uhm dat datzelfde hebben ze gedaan met varkens.

[00:24:36]

Hum! Dus en Mouzon of Alibaba heeft varkens? Gezichtsherkenning is software gemaakt. Varkens kop herkenning? Ja, Jacob hoogtepunt. Ik zal eens kijken hoe dit boek heet, want het is echt een heel vet boekwerk dat ingelezen is. Voor de eerste keer over kop herkenning hoor. Het heet Blockchain Chicken Farm en ADR stories of Takk. In China's countryside van een scheirs schrijfster. Die heet Chow Wei Wang, Fernão Blockchain, Kip Blockchain. Kom ik dadelijk koken, maar laat het even hangen.

[00:25:11]

Ze hebben er heel veel Albula. We hebben nog. We zijn nu bij de varkenskop herkenning en dat gaat zo terugkomen naar hoe jij. Je kabinet gaat dit land gaan besturen met je kabinet. En dan de belasting te halen en ook ergens nog voor een magistraal dat echt op 5 uur slaap. Uhm, varkens herkenning kob herkenning. Omdat in China er varkens zijn sowieso heel belangrijk in partai beleid. In China is een nationale varkens reserve met zowel levend als dood vlees.

[00:25:46]

En er zijn plannen om de varkensstapel efficiënt te vergroten en veilig te vergroten. Want Chinezen houden erg van varkens eten. En sowieso zijn boeren heel erg belangrijk in China. Om je een idee te geven acht procent van onze wereldbevolking is Chinese boer Hu. Dat is toch Creasy en zei de Chinezen hebben heel veel beleid gevoerd om de economische sterkte van boeren te vergroten. Dus bijvoorbeeld in de afgelopen 15 jaar hebben ze 750 miljoen mensen uit de armoede onder de uitkwam onder de armoedegrens omhooggetrokken getrokken door efficiënter agrarisch beleid te voeren.

[00:26:33]

En dat gaat door nog steeds. En de partij heeft allerlei ideeën over hoe die varkens stapel verbeterd kan worden. Ik zie je afhaken, maar nu begint de techniek techniek. Verhaaltje werkt aan een contrast tussen de grote sprong voorwaarts en dit te denken dat in zo'n korte tijdsbestek kan onder. Ongelooflijk, maar dit is gewoon het verhaal van Azië. Zoveel Aziatische landen is dat in zo'n korte tijd gebeurd. Denk aan Zuid-Korea. Het was in de jaren vijftig echt een chatte hol en nu is het een van de grootste economieën.

[00:27:03]

Het is in ongelooflijk korte tijd gebeurd. Een heel goed boek over gelezen Houssiau Works. Dit allemaal ontleed. Galis. Ja, het pensionaat. Ja, dat is in het wetboek. Maar uhm, die die gezichtsherkenning voor varkens gebruikt dus in megastallen. Wat zijn er voor megastallen aanbouwen alleen name van megastallen? Is dat allerlei ziektes makkelijker verspreiden dan als je gewoon allerlei kleine boerderij hebt? Dat die varkens álex wordt met elkaar en zou dus wat die gezichts ze gezichtsherkenning doet.

[00:27:35]

Is die varkens er uitpikken? Hang ik aan met camera's in die zich stallen, die wordt allemaal gevoerd.

[00:27:40]

En dat Alibaba boeren algoritme. En dan kan je dan wordt automatisch herkend welke varkens agressief zijn door eruit gepikt. En ze willen ook de koppen. Zie je ze aan de kop? Ongeloof oogwit ofzo? Brittney. En dat ze als sommige varkens te dik zijn of de Deens-Noorse zullen gaan, hele uniforme varkens, dan wordt dat dat is allemaal automatiseert. En als in het herkennen of accuraat herkennen. Na het afvoeren. Neem aan dat de man een kleine stap dan nog met de Oeigoeren.

[00:28:19]

Maar dat is dus de saam. De soort van publiek pizzaketen er waarschijnlijk ook of het beest ziek is of niet. Daar zou beginnen over dat er veel ziektes waren. Ja, maar ze inderdaad ze doen. Ze doen er dus van alles aan om die ziektes te voorkomen, inclusief het gedrag van die varkens herkennen. En dat is om voedselveiligheid verbeteren. En dit komt allemaal door publiekprivate samenwerking. De partij zegt dit vinden wij belangrijk, namelijk nationale varkensstapel. Dat is gewoon een serieus punt voor hun toekomst.

[00:28:49]

Maar de vijfjarenplannen is maken en dat ze dan tegen Alibaba zeggen om een leuk cloud service. Maar jullie maken er nu één om erkenning varkens. Je maakt nu 1 zodat varkens beter. En dit hoor je ook in Nederland gaan doen. Hoe kwam ik bij een grote rol? Jij zei dat we veel konden leren. Volgens mij van de efficiëntie van China. Het is het klinkt alsof jij met de overheid rijk is. Ik neig inderdaad naar naar een nieuwe wind op economisch gebied, maar ik zal daar later op terugkomen.

[00:29:18]

Maar nog een ander ding wat zijn nog meer nog een ander ding wat ze het doen is? Daarom heet dat boek Blockchain Chacon staat er voor. Het is een heel grappig boek, omdat de hil van dit soort rare voorbeelden in staan. Dus nog twee voorbeelden één blockchain chacon is kippen die mensen Chinees vertrouwen hun eten niet omdat ze de hele keten die eraan voorafgaat, maar waar ze een kip. Ze is in de glorie hangen. Ja of nee. Uhm, vertrouw ze niet.

[00:29:45]

En dat is gewoon een ding, want onze overheid is een vleermuis eten je af.

[00:29:49]

Nee. Camerasensor. Uhm, wat er gebeurd is is niet racistisch. Neen, gewoon een incident. Waar is een incident? Uhm, dat dat heel projecteert op de hele Chinese volk met zijn. Maar ga door die, want om de zoveel tijd hebben ze zo'n schandaal waar dan onder mensen of erger baby's bij omkomen. En dan is er een heel dinger voedselveiligheid. Dat verklaart ook altijd waarom Chinezen hier altijd al een babymelk wegkopen topbedrijf. En waarom je maar twee pakken babymelk kan kopen.

[00:30:25]

Anyway, zij was een gast die had bedacht. Weet je wat? We hangen een enkelband aan de kip op een moment dat ze kuikens zijn. De enkelband kan er niet af. De enkelband hangt houdt de hele tijd bij hoeveel stappen de kip gezet heeft. Per dag waar de kip is geweest, wordt een mooie foto gemaakt van die kip. Lalala en zijn hele leven wordt in kaart gebracht tot aanslag. Die enkel man blijft aan die poot zitten. En als je dan een kip koopt, dan kun je die QR codes scannen.

[00:30:50]

Van die kip en dan kun je zien waar die leverancier is en wat vakantiefoto's alle hoogtepunten van belang is voor voedselveiligheid. En dan natuurlijk een ding. Dat is niet zomaar in een of andere Miguel database opgeslagen. Die zit in de blockchain, want dan kan je niet vals viseren. Wat voor informatie daar opgezet is. Dus het is het soort papier gezien wat eruit ziet als je als consument thuis een keuken die kip hebt en je scant team en klant de werkhouding dat dan?

[00:31:24]

Wat zie je dan? Wat wordt daar pandje? Krijg je dan wat ik beschrijf? Een portal waarin je kan zien hoeveel die kip bewogen heeft en welke boerderij die zat? Ja, dat soort dingen. En een foto van toen hij nog leefde. Er geen chloor gebruikt en dan betaal je dus 14 dollar extra omdat je beheerteam dollar extra Beauvechain per 1 kipp. Ja, het kost gemiddeld placebo's importeert uit Nederland illegaal het importeren uit Nederland. Dus ik vond dat heel grappig.

[00:31:50]

Maar over het soort van moderniseren van de soort van landbouw gesproken. En een ander ding is taal. Je hebt het Taobao is een soort van shop koffie van van China. Het idee is dat je niet een emmerson hebt die een eigen warehouse heeft die alles verstuurt, maar dat juist heel veel kleine ondernemers vormen eigenlijk de verkopers. En Touba is dan puur de soort van de plek waar alles bij elkaar komt als een soort van gigantisch winkelcentrum waarin ieder individu zijn winkeltje kan runnen.

[00:32:22]

Zoals je op farmaciebedrijf geen centrale plek waar je alles kan zien wat top5 heeft dus. En Taobao is groter dan Amazon. Om een idee te geven. Ja ja, maar wat best zo groot is crisis voor iets waar de meest Nederlands nog nooit van gehoord hebben. Maar je hebt dus hele zij doen ze heel erg van die Quora af, zo fascinerend aan en er zijn waarschijnlijk heel veel. Nee, er zijn heel veel Chinese Tesla's waar wij nooit over horen.

[00:32:49]

Hier die minstens zo spectaculair zijn bijnaam Leistenen Sobotka, maar die gewoon niet bij ons op de radar staan. Nee, zand. Ja, echt een goeie. Maar dat is echt een goede podcast. Zijn de China podcast. Nou, dan is het maar net belachelijk te maken over de vergelijking met mijn kabinet in China. Maar hier heb je voor je het effe aan.

[00:33:05]

Nou ja, Alexander Yeni Scor. Als jij me hemel apolitieke inspiratie uit China halen, is het dan heel gek op economisch beleid? Wat vraagtekens bij het begin als het op democratisch vlak. Hallo, je zegt na 10 seconden geleden we moeten meer naar China kijken, want de Chinese Tesla is er vast nooit wat rijker, niet? Ik zei ik ben het ook niet met je oneens trouwens. Benedictijns. Ik zei alleen maar het verwarmend dat het heel interessant is om dat soort verhalen te horen dat er zoveel in China gebeurt, daar waar van curulis en denk ook hoop uit kunnen putten.

[00:33:37]

Bijvoorbeeld als het over energie gaat ofzo. Maar dat horen we nooit af, lezen we de rol van mijn informed minister van Informatie af en toe. Lesueur kan je er een mooi boek over lezen, zoals De nieuwe Zijderoute van Pieter Franko Pen of How You Works waar net over hadden. En dan krijg je opeens weer zo even mee wat daar allemaal gebeurt. Maar wat mij bijvoorbeeld heel leuk lijkt is een podcast over China. En dat je dan gewoon een thema hebt.

[00:33:58]

Groeiende westerse wereld hebben we Tesla een. In het westen hebben we Tesla en nu gaan we een uur lang praten over alle elektrische auto's of zelfrijdende auto's uit China. En dat dan de volgende keer met Emmerson. Jij nu een beetje doet en daarna met Facebook wordt ervoor gehouden dat je al die westerse bedrijven affloot. En dan de Chinese equivalenten daarvan. Ja precies. En om het een beetje realiseerbaar te maken gebruik je diverse bedrijven als bron.

[00:34:24]

Leuk? Ja leuk hoor. Nou, pakkend plukker tijd de ether gaat maken, de staalbouw gewoon gratis ideeën. Ja, ook value voor die vriend van Shell. Taobao heeft een regel dat als jij in het dorp. En er zijn duizenden zogenaamde Taobao dorpen. Als jij als dorp. Twintig procent van de bevolking eigenlijk als belangrijkste inkomstenbron Taobao heeft doordat ze dingen maken of zo ja, dan word je een Touba het dorp. Dan krijg je allerlei perks, waaronder een Machno.

[00:34:58]

Heel even secondair dus op. Touba is niet als een soort ETSI met Superfish dat mensen zelf dingen maken en die van vogels verkopen via OMX en Mouzon. Want het is geen centralis gecentraliseerde unie. Dit soort van het voorspelbare van Emmerson gecombineerd inderdaad met ETSI.

[00:35:14]

Maar dat klinkt een beetje als 150 jaar geleden dat iedereen zijn eigen weefgetouwen in huis had. En dan zelf daar zaken uit doen waar je goed in bent. En dat heb je dus wat nu maakt. Daar maken ze van alles, van kleding, hangers tot leuke kleding, wat je dan ook wel maken en waarvan je merkt dat daar markt voor is.

[00:35:31]

Dat koop je dan dus bij huishoudens. Ja, Gasparini sturen dat dan. Als je een Taobao dorp bent, dan krijg je ook je eigen taal behouden. Distributiecentrum appje in je door. Als bij die 20 procent Spurk ja onderhandelen. En dan nadat Schaaf. En dan gaat je dit gebied omdat je distributiecentrum per principe cent kost. Of die verzending gaat zou ophaler. En steeds meer dorpelingen die zich dan ook bij de volgende stap is dat ze dit in Afrikaanse dorpen willen gaan doen.

[00:36:00]

Ah ja, daar ook de houtbouw dorp van te maken. Moet er van Amsterdam een Goubau dorp maken? Het zou leuk zijn als we kunnen maken waar vraag naar zou zijn in China hier. Ja, babyvoeding, ja. Hoe?

[00:36:13]

Uhm, hoe kijk je uit naar geopolitiek in je kabinet? Wat is. Hoe ga je tot China zover? De EU en Amerika verhouden? Week nog niet zal beginnen. Ernst is het begin. Ik heb het gevoel dat ik aan een historische later Gases podcast terug luisteren en neem ze hier zijn ideeën begonnen. En ik xga me ook niet om te zeggen dat ik van heel veel dingen nog niet weet hoe het gaat werken. Dat zou een unieke politicus vragen.

[00:36:40]

Ik weet het niet. Ja, ik weet het nog niet. Anke. Ik denk dat heel veel Nederlanders dat verfrissend vinden. Dikzak, uhm. Hij moet er nog even bijkomen van die blokkering kip goed, maar hoe. Toch nog even terug naar jouw kabinet? Is jouw les hiervan? Zijn uit de overheid meer het zakenleven?

[00:37:04]

Aanstuurden Van Gaal nu zoals ze vroeger zeiden? We gaan nu eerst de agrarische sector helemaal oplappen en geen steken is natuurlijk agrarisch sector in Nederland. Dat is nog zo'n verhaal waarvan je denkt daar zouden we trots op kunnen zijn. Kijk in Nederlandse agrarische sector of het is een soort van boeren. Giftig chat of je hebt een soort van van. Van de bijna fascistoïde boeren organisaties die die met hun tractoren trekkers 0,21 een enorme afstand tussen jou en de boeren en tractoren rijden ze overheidsgebouw binnen.

[00:37:37]

En ja, maar ik heb echt. Ik heb geen geduld voor dat soort mensen. Oh, dat is natuurlijk ook nieuw aan jouw premierschap dat je niet meer iedereen te vriend wil gaan houden. Nee, nee, nee. Je denk niet dat je langzaam over de snelweg kan gaan rijden met een leuk geheime woning adres. Maar tegelijkertijd is er heel veel trots op. Of kunnen we heel trots zijn over onze ongelooflijke agrarische productie in Nederland? Dus Nederland is het tweede exportproduct of exportland wereldwijd?

[00:38:06]

Op agrarisch gebied heb je al je bacteriën op je computer staan waar je al al dit soort dingen op een rijtje zet. Dit staat letterlijk op de pas, laat staan een nieuwe Shai site gaan kijken met zo'n gave nieuwe vormgeving heeft. Maar ze hebben dus een rol in World Factbook. En dit is gewoon. Dit staat in dit citaat, want het is best wel leuk om naar de ogen van zo'n datsja te kijken naar wat schrijvers over Nederland. En dan is het echt.

[00:38:28]

Dit is in een alinea dat je wat schrijft over ons land. Is dit gewoon regel nummer 4 ofzo, namelijk voor de grootte van ons land? Niemand denkt aan ons. Zelfs in Duitsland denkt dat is een provincie. Ondanks dat en na Amerika en nog wel een slagje groter is, staan wij daarna. Is toch onvoorstelbaar. Zo efficiënt zijn we blijkbaar. Maar dit is toch vanuit een vierkantemeter halen? Ja, ik vind dat echt en. En hoezo?

[00:38:57]

Hoezo vieren we dit niet? En dan niet uit een soort van protectionistisch ding over boeren en ik? Ja maar goed, ik vind dat meer mensen dit zouden moeten weten. Maar dat kan dus naast elkaar bestaan dat je dat kan vieren en tegelijkertijd en ander moeilijk vind aan het kabinet. Vreemd is dat. Ik lijkt mij leuk om het vandaag nog even over jouw plannen te hebben en zo, maar het voelt een beetje particulier lullig vergeleken bij jouw kabinetsplannen zo als grootste.

[00:39:23]

Ik denk dat dat ook heel erg wennen wordt voor veel mensen. Maar ik denk wel dat mijn schat aan ervaring past. Als nu al een streep in de historie die getrokken wordt naar de kabinetten Balkenende en Rutte dat gaat zo'n schandvlek worden ook wel netjes van stilstand om te zien. Is dat jij? Jij kijkt nu al met gisteren erbij. Ben je weleens zo moe van de stilstand? Ik gok dat jij al 20 jaar lang met met open mond naar politieke tv kijkt en al die oneliners je eigen maakt.

[00:39:50]

En je hebt dus een soort reserva. Je hebt gewoon een soort reservoir in haar hersenen waar elke keer als ik iets zeg of ik een vraag stel, komt er al zo een hele mooie politieke. Hij probeert het in deze uiting te trekken terwijl het heel wezenlijk is. En cd's bijvoorbeeld. En dat vind ik zo mooi te zien, zo ontzettend gaaf. Kim maar één ding vertellen wat de afgelopen kabinetten zeg gewoon onze hé, ons hele leven. Wat hebben we gehad met Loonstrook?

[00:40:16]

Noemt de dingen drie dingen. Kok, Balkenende en Rutte gehad?

[00:40:19]

Wat is er veranderd behalve Karls kaalslag? Het is gewoon niets om zwart van te zeggen. Dat hebben we toch mooi gedaan met elkaar? OK Icarus. Hij uhm, iets anders. Ik ben nu even klaar met het kabinet. Ja, dat snap ik. Ja ook omdat het is groot.

[00:40:36]

Dus dat vermoeiend man, de hele tijd die tweede ook. Een zware opdracht. Ik zou het even niet doen eigenlijk.

[00:40:44]

Ik heb ook helemaal geen kijk. Nu staan de microfoons aan, maar gisteravond op jouw verjaardag. Heb je het ook gewoon gedaan wat er verder niemand bij? Wat bedoel je met gedaan? Gewoon dat de hele tijd. Dat je dit thema zo uitdiept en een hele tijd laag voor ironie de overheid maximaal.

[00:40:59]

Interviews geven over 5 jaar als dit helemaal uit de hand gelopen is. Over mijn vriend clubbing dat het wel moet zeg ja, ik weet. Ik weet het ook nog steeds niet. Of het nou ironie is of niet. Maar ja, het loopt uit de hand. Het loopt uit de hand. Ja, ik ben bang dat het al mijn hele leven rond met ik zou een roman willen schrijven, maar ik weet niet waarover. Maar nu heb ik een soort dystopische roman in mijn hoofd over de Armeense dystopische.

[00:41:21]

De premier van de Adonia die grapjes maakte, ironische grapjes maakte over hoe die premier was en opdat verandering. En op een dag dat er dan zoveel mensen zijn die alsjeblief vragen of de premier worden. Dat dacht ik doe het dan toch, maar dan met zijn circa een ver.di kabinet aantreedt in combinatie van technologie en show. Nou vooral optimisme.

[00:41:43]

De hele tijd een harnas van een harnas is een optimism en gemeenplaats. Ja, ik wou dat iemand anders deed. Had ik het niet over hun? Naverteld 4 jaarplan. Wat zij doen dit jaar? Ik heb mijn particuliere aangelegenheden. Ik heb er zo genoten van het maken van een jaarplan. Ruud Delta leggen uit aan de mensen van het ISS. Na een jaarplan en een concert van Rick Pastor, onze Hollandse goeroe voor allerlei allerlei wijsheden en interessante vragen waar je het lang over na te denken.

[00:42:11]

Ga naar het Twitter account.

[00:42:13]

Hij heeft ook een boek, een goeroe. En om daar daarin Grip heeft het boek Kennen we allemaal hebben het al zes thuiscoach over gehad, zegt hij. Inmaken, jaarplan? Ja, dat las ik de eerste keer dacht ik het was rechtsbeginsel 1980. Ja, dat is een mooie reden. Ik heb natuurlijk geen tijd voor. En wat zijn idées? Kijk uitgebreid terug op het afgelopen jaar. Nimda uren de tijd voor. Het is echt volgens mij. Als je een dag als je om negen uur achter je bureau zit en keihard werkt, dan ben je om vijf uur.

[00:42:42]

Ben je net niet klaar? Ze is uitgeput. Het is echt enorm om naar uit te kijken. Nee, maar Rik die zag dat hij zag met zijn moeite mee. Mensen doen dit niet zomaar uit zichzelf. Zij organiseerden in eind 2019 een jaarplan dag in de Jaarbeurs Utrecht om de Blender kantoor. En ik ging daarheen. Ik dacht ik wil dit, weet ik. Ik voel dat ik dit moet doen van Järvi. Ik voel me daardoor beter kampplaatsen.

[00:43:10]

Wat een jaar voor je kan betekenen. En hoeveel je eigenlijk kan krijgen een jaar. Ik had altijd als ik mensen heel enthousiast over gehoord dacht. Ik ga erheen. Ik sleepte een vrouw mee die een goed huwelijk is.

[00:43:19]

Dat je af en toe dingen voor elkaar doet waarvan je denkt na ik moet er niet aan denken, maar voor mijn man doe ik het toch maar mooi. En of partner. En toen dacht ik nou, dan ga ik. Gaan we daarheen? Gaan we zien hoe het gaat. En dat was hem. Het was spectaculair. Ik had een fantastische dag beleefd. Het was dus onder een systeem plafond en met alle mensen die ik niet ken en Rik als goeroe aan het hoofd.

[00:43:42]

Maar ik moet het toch stimulerend omdat iedereen hetzelfde aan doen is ofzo. Ja, het was iedereen zat daar na te denken van wat kan ik uit mijn leven halen? En dat vond ik vond ik heel inspirerend. En mijn vrouw ook toen. Toen spraken we af. Vanaf nu gaan we elk kwartaal een kwartaal of jaar doen, want dat moet ook van Rick, want eigenlijk doen hebben. Wij hadden daarvoor nooit gedaan. Dus waardoor hij eigenlijk op die dag vier kwartaal Revius en daarna een jaar Viiw deden.

[00:44:07]

En dan nog gaan plannen wat er wat er want daar komt. Dan moet je de onderdelen eerst terug en dan reflecteerde je aan de hand van de hoogte dieptepunten uit je agenda. Je bedenken wat vond je leuk en wil je meer van een wat van je niet leuk en wil je minder van laten zien? Dat was als je een lijst ziet, dan ga je dat eigenlijk pas realiseren wat je niet leuk vond. Ja, heel veel dingen bij gauw vergeten die.

[00:44:27]

Of dacht je dat het een jaar geleden was? Maar het was allemaal in één jaar. En dan vervolgens ga je per categorie heeft allemaal een categorie gemaakt van relatie tot gezin, tot werk, tot inkomen, tot spiritualiteit, tot gezondheid.

[00:44:38]

Ga je daar aan de hand van die categorieën nog dieper reflecteren? Thematisch reflecteren en dan daarna? Maak je parketzaal, maak je samenvatting hoe het kwartaal voor je was en een jaar samenvatting en dan ga je vervolgens vooruitblikken. Een brainstorm weer aan de hand van de categorie van wat wil ik eigenlijk volgend jaar? En dat we dus nu Jakarta gaan doen en vervolgens aan het einde van het jaar zo'n jaarplan dag samen een hotelkamer gehuurd. Want je kan nu overal hotelkamers voor vier tientjes huren.

[00:45:08]

Waar verwen jezelf? Kan je daar overdag zitten, dan mag je niet slapen. Dit was een hotel waar ze het bed hadden vergrendeld.

[00:45:13]

Maar hoe doe je dat? Het bed vergrendelen? Als is een soort. Het was een. Het bed was op een soort vliering en met een hek omheen hek was afgehakt.

[00:45:23]

Dat een sloppenwijk kreunde en Boeddha het bed duidelijk van je kon. Drie op de werken. Niet om maar even een paar uurtjes seks door te gaan. Hij zei dat ze haar zwanger zijn. Ja, dat ze gewoon seks hotel. Dat soort van je alleen met je affaire in deze lokt tijd toch in ieder geval. Het is het jaarplan dat jaarplan heeft zelf heel veel voordelen. Je haalt daar. Het heeft me een beter idee gegeven wat je in een jaar kan bereiken.

[00:45:54]

Heeft men beter inzicht gegeven wat ik echt belangrijk vind? Het helpt je ook. Het helpt, het helpt om je. Ik heb het een tijdje in het buitenland gehad en toen sprak ik daarover met mensen die die dag heel veel reisde en die zeiden elke keer als je in een ander land gaat wonen en een soort hoofdstuk in je leven. Dus mensen die die veel, veel verschillend plekken wonen voor hun werk bijvoorbeeld. Die geraken midden in de sleur minder in dat het leven voorbij vliegt omdat het afgebakend is.

[00:46:21]

Ja, dat is het cliché toch beter onthouden. Dus je creëert ook nieuwe hoofdstukjes, heel leven daardoor. Daardoor beleeft het leven intenser en vliegt het minder aan je voorbij. En wat je met zo'n jaarplan doet is eigenlijk zonder dat je hoeft te emigreren. Creëer ook een soort hoofdstukjes, want je gaat naar het type bedenken voor kwartalen en je jaar. Dus dit was de rode draad te zien. Ja, ja, dat.

[00:46:42]

Dat heeft heel veel voordelen.

[00:46:43]

Maar wat ik eigenlijk nog het mooiste aan die jaarplan en kwartaal dingen vind, is dat de activiteit zelf ontzettend leuk is. Dus ik blokt dan nu een vrouwelijk blokken, dan drie avonden in een week dat we dat euh, dat we zo'n Karthaus samen doen. Gewoon een dus veel stimuleren meer stimulerende activiteit dan bijvoorbeeld samen Netflix kijken. En daarna heb je ook goede gesprekken over wat je het kwartaal vond en waar je heen wil en wat ik ook doe. Is het dan elke dag nog aan een vriend een accountability partner ook bespreken, doe het afgelopen kwartaal vonden en wat we willen endus nu één keer per jaar ook wat we van het vorige nieuws had adminstratie.

[00:47:21]

Het is wat administratie, maar wat het eigenlijk is zijn gewoon ontzettend goede gesprekken met mensen om je heen. Ja, precies, want wij hebben dan bijvoorbeeld ook iemand. Ook in Japan. Maakt toch zeker. Alleen jij? Ik heb het wat geconcentreerder en een hele dag. Jij zou voor de maand januari. Hoe gaat het heel goed? En wat ik constateerde was dat ik. Want je kijkt niet alleen in je agenda terug. Wat graven in een jaar geleden is best wel moeilijk om te bedenken wat je allemaal deed.

[00:47:47]

Zijn agenda is fijn, want dan kan je niet veel zien met wie je ongeveer afspraken had. En dat soort dingen. Ik heb sowieso al de neiging bij Blendle helemaal de neiging om alles in mijn agenda te zetten. Maar wat ook heel goed werkt zijn foto's. En dan niet alleen omdat je kan zien waar je foto's van hebt gemaakt, maar ook van je screenshots. En toen in. En in al die foto app zit inmiddels van die functie. Een tijd dat je automatisch screenshots kan verwijderen, omdat die waar de suggestie van uitgaat dat dat minder waardevol is dan gewoon foto's.

[00:48:17]

Maar ik vind screenshots dus echt fantastisch. Ik zat laatst te denken. Eigenlijk in een zee van informatie. Weer verzamelen dus. We lezen allerlei artikelen me, allerlei e-mails binnen, allerlei tweets, allerlei foto's. Is gewoon heel veel informatie die we lezen en maken. En eigenlijk hebben al die programmaatjes wel een manier om de highlights eruit te halen. Dus ik ben heel erg gaan bouwen op de highlights die ik maak en artikelen in pocket wat weer naar mijn rot-weiß gaat.

[00:48:50]

Het highlight in boek en mijn Kindle het favoriete van threads. Het bookmark moet ik zeggen van threads. Dat doe ik ook vrij actief.

[00:48:57]

En wie ga dan naar je rijbewijs? Of hij die twee dingen blijft gewoon bij Twitter. Maar ik heb nooit veraf en in Gugel foto's ben ik heel actief. Foto's terrae sterren geven omdat je zoveel foto's maakt waardoor het gewoon als je er doorheen moet scrollen. Dat kan niet. Je kan gewoon het Scharn. Het is in mijn geval echt teveel en het feit dat je bij dat je dat je sterretjes plaatst bij dingen die boeiend zijn. Wat mijn punt is voor je gewone leven denk ik.

[00:49:25]

Voor de verduistert van. Ja, misschien dingen die niet zo eenvoudig te vatten zijn als dit is een artikel of wat dan ook. Mag ik dus heel veel screenshots in de praktijk. En dan rare momenten van dat een vriend een raar telegram bericht stuurt of euh weet ik veel. Ik heb een raar pushbericht krijgen van iets wat ironisch is of wat dan ook. En als ik dus gaan kijken naar al die al die screenshots van het eigenlijk ook een heel interessant deel van die reden bewust al.

[00:49:55]

Of als dit gedrag wat op het onbewust gedrag. Ja, waarbij eigenlijk achter kwam. En ook gewoon uit begintijd van Blendle dat ik screenshots maakte van SLEC conversaties. Wat gewoon heel grappig is om dat terug te lezen. En nou ja, je gaat niet je IMO Box uit 2014 nog erbij pakken om nog even je e-mail door te lezen. Maar screenshots wel ja. En dat is dus echt leuk. Ik heb me voorgenomen om meer te screenshots. Maar als ik weet dat ik daar dat dat ook een soort van vorm van dagboek bijhouden is, maar op een heel laagdrempelige manier.

[00:50:26]

Ja, ik kijk dat wel. Ik heb een Evernote document gebruikt om een screenshot in plaats van als mensen mij een compliment maken of ervoor bedanken en iets waar ik zelf ook blij mee ben.

[00:50:38]

Bijvoorbeeld of werken of zouden. Dan maken daar screenshots van. Dan heb ik een document en daar kijk ik dan assige. Het voelt als je niet goed kijkt daarin, dan kan ik er weer tegenaan. Maar het is ook. Het geeft ook een mooi inzicht in wat ik heel lief.

[00:50:51]

Ook daarin kan ik dan weer zien. Van wat zijn de thema's? Wanneer? Wanneer doet een bericht me veel en wat waar? Wat ging daaraan vooraf? Wat moet ik u misschien meer doen? Maar is dit een oproep om een jaarplan dag te doen? Het is een B.

[00:51:07]

Het momentum is natuurlijk een beetje verbaasd dat heel veel mensen dit doen rond de oudjaar. Het is nog steeds januari. Ja daarom ja. En Rick zegt ook doe het al willekeurige momenten, maar mijn tip kan het ook willekeurig moment rasecht. Je kan het ook in de zomer gaan doen ofzo, maar doe het vooral samen is mijn tip. Het is niet een individu wat mij betreft, niet een individuele bezigheid. Hm, al doe je alleen een review gedeelte als hem.

[00:51:27]

Niet iedereen voelt zich comfortabel bij Jadoulle of kwartaal doelen stellen en dergelijke. Uhm, dus dat. Dat hoeft al wat mij betreft ook niet, maar een terugkijken per jaar is echt een mooie activiteit. Zeker als je het zo. Geforceerd Zij kunnen zo geforceerd doet als. Op de pastoor methode of omdat je dan. Het klinkt misschien een beetje geforceerd of gemaakt, maar het geeft je wel die systematische aanpak. Geef je wel echt mooie inzichten? Ik heb nog twee business idee dit jaar Wil Delà!

[00:52:02]

Mag dat? Ja, dat vind ik wel mooi in deze podcast de veelzijdigheid, politiek zelfhulp nu business singles hebben de business jingle bells politieke dnl, BNR en de zelfhulp jingle en dikkerdje. Het hoekje cuwz doekje heb ik nooit voor, denk ik. Maar we beginnen met business idee, een business idee en is eigenlijk een bissing idee voor jou, voor mij. Dus wat ik nog steeds zit. Ik denk natuurlijk ook vaak over jouw bedrijf, de component.

[00:52:35]

En dan denk ik daar staan veel langer Cycloop is iets wat jij vaker hoor. Dat jullie langer artikel hebben. Wij hadden laatst een mooi opzetje. Dat jij hier doet aan. De laatste ALEWIJN gingen naar de BKB Academy. Dat is een BKB campagne bureau in Amsterdam en die hebben die doen sociale campagnes, niet het talent de klasse. Elk jaar waren ze dan mensen van alle windstreken vragen om een jaar lang met hen te leren hoe je campagne voert. En wij hadden de grote eer dat we over media mochten praten voor die groep afgelopen zaterdag een soort offline podcast en daarna dat zowel een kaas behandelen die wij ze voorstellen, wat een ontzettende luxe is.

[00:53:13]

En mochten het mocht een kaars van de correspondent zijn. Dank je wel nog daarvoor dat je me die ruimte gaf en ja, eigenlijk eens kwam. En de vraag was welke? Hoe kan een kostend een breder publiek bereiken? Welke doelgroep bereiken wij nog niet? Waarom niet? En hoe kun je die wel bereiken? Het waren vijf groepjes. In al die vijf groepjes. Zeiden je artikelen hen wel wat lang? Dus ja, Alexander ging geen ik hoor wat vaker.

[00:53:33]

Er was geen nieuwsverhaal. Nee en uhm. Criscito Xios ja, dat is een site die heel geformatteerd nieuwsberichten. Zwarte Luuc voor ieder artikel begint inderdaad met een aantal bullets. Eerst een uitleg en dan is volgens mij de eerste vraag is what you need to know? En dan is het zoiets van Why shut care? Of zoiets White's is important. En dan wat adders. Dus ieder artikel is wat je wel van kan leren of zouden zoals in het Tecno is.

[00:54:12]

Hoe klein het hele ding gaat over tekenbeten eigenlijk. Dus het is helemaal droog, gekookt naar alleen de belangrijkste informatie over praktisch toepasbaar gemaakt van. We weten dat je het OV gaat gebruiken bij de beide koffiezetapparaten om te praten met je collega's en geïnformeerd wil zijn of we weten dat je dit gebruikt om beter van te worden in je werk. En dat maken ze helemaal expliciet. En zij hebben dus een betaalde tool ontwikkeld die bedrijven kunnen kopen voor 10.000 dollar per jaar mag wel eens gezegd worden.

[00:54:42]

Maar na een toepassing ga ik al eens een keer een interview in Excel journalist en voor de media verslaggever. Hij is dan verantwoordelijk voor de media nieuwsbrief.

[00:54:52]

En het verandert dus ook hoe je geïnterviewd wordt. OK, want zij stelt dus alleen maar dit soort vragen. Dit is niet zozeer geïnteresseerd in het persbericht over die correspondent een crowdfundingcampagne. Ze hebben het dan vooral weten wat kunnen andere media mensen hiervan leren? En dat maakte het interview ook veel doelgerichter en ook een soort van. Het legde ook een soort verantwoordelijkheid bij mij neer dat ik moest na gaan denken over waarom mijn verhaal? Wat? Wat? Wat mensen zouden hebben.

[00:55:19]

Dat vond ik wel grappig. Dynamiek? Ja, maar ik denk dus dat dit. Dit is ook de Achtergracht of de gedachte achter het maken van zo'n betaalde SOV betaalde software het heel vreemd te zijn. Het is alsof NRC gaat zeggen. Je kunt ons inhuren om de nieuwsbrieven voor KPN te gaan, schrijven, de interne nieuwsbrieven voor KPN personeel. Dat is namelijk wat het is. Ze hebben dus een tool gemaakt waarin je een soort CMS achtig ding waar je nieuwsbrieven intern aan personeel kan sturen.

[00:55:47]

Alles wat Xios ook doet, naast een website en heel veel specialisatie nieuwsbrieven zoals de nieuwsbrief nu is vrouw politiek en ook heel instant lokale nieuwsbrieven zijn ze nu mee begonnen. Samen met twee nursery zijn volgens mij gister begonnen en ze gaan nog veel meer steden toevoegen. Dan krijg je een Xylos nieuwsbrief voor de Mohan en het zijn allemaal best wel relatief kleine steden. Ze beginnen niet met New York en Washington, maar slim. En naast het artikel is heel chill zijn om te lezen.

[00:56:17]

Omdat die vorm zo droog gekookt is, constateren zij. Dit is eigenlijk een hele fijne manier voor heel veel plekken, waaronder interne bedrijfscommunicatie. En dat is natuurlijk slim gekozen om bedrijven met veel geld over voor interne communicatie. Dat ze dat doen is ik kan zo'n nieuwsbrief schrijven en dan staat er al voor ingevuld. Why is is important? Is gewoon een koopje. Wat? Ze hebben beter hun zin daarvoor. Maar waarvoor? Maar behalve dat ze dat je een CMS hebt waar je alles investeert, krijg je dus ook coaching.

[00:56:46]

Dus bijvoorbeeld je hebt. Je krijgt echter CMS voor je interne nieuwsbrief waar alles in dit formaat gesture juist en hebben dus ook coaching van bijvoorbeeld iemand die in het vorige Witte Huis de Presidential Dely Breaks maakte die dan mee gaat kijken naar jouw interne briefings. Als je straks, als je een briefing gemaakt voor een president met een hoe moet je als een hele goede. Ik vind dat echt zo'n goede project, zowel van die foto die in de afgelopen 4 jaar af en toe foto's uitlekten van de notitie.

[00:57:17]

De brief is Huntsman waaruit Al Capps dingen bestonden. Toonmomenten of kijk eens die persoon die jij nu inhuurde? Ja, in feite wel. En ik denk dat dit voor grote bedrijven eigenlijk best wel nuttig. Kan zijn. Ik vind eigenlijk een heel slim ding, in het begin lag dat voor iets raars, maar het pakte je op jij in je vorige baan bij Blendle.

[00:57:41]

Hoe Paktia toen in interne nieuwsbrief? Dat is heel erg op gevoel, dus dat had helemaal niet zo'n dat. En dat maakt ook dat ik altijd dacht ik kan. Ik ben de enige die dit kan. Terwijl dit is natuurlijk ook een verdeling van die verantwoordelijkheid doordat je een scharnier systeem aanmeet en dus heel duidelijk meegeeft. Dit verwachten we van individuen. Precies, wij hebben wij hebben. Elke vrijdag sturen we een nieuwsbrief rond aan onszelf. En dan zijn er.

[00:58:10]

Dan kan je er dus een slecht bordje op woensdag ofzo. Volgens mij vraagt. Wat wil je delen met de Burum? En dan kan je daar zelf, dus dan heb je al aan toevoegen hoofdjes onder elkaar. Wat leuk. Waar mensen vertellen wat wat ze die week gedaan hebben of willen gaan doen. Ja ja, maar dat is het dus niet. Dat is iedereen gebruikt daar een compleet ander. Sommige mensen bij epistels van drie alinea's. Andere mensen hebben gewoon billups poedels.

[00:58:31]

Maar nu zit je er echt om een standaard neer. Zo communiceren we. Maar ik vind dit. Deze hele droog gekookte vorm van informatie vervangt natuurlijk niet een podcast of een lang verhaal of een reportage die heel mooi of bloemrijk is opgeschreven. Het vervangt het natuurlijk niet. Nee. Net zoals XKR-S niet de krant vervangt. Maar wat het wel doet is een heel specifieke aan een hele inspired specifiek informatiebehoefte voorzien, namelijk er eentje die best wel. Het is allemaal heel erg, niet te nauw.

[00:59:08]

En toen dacht ik waarom Uno en praktisch toepasbaar? Ja, maar dit lijkt mij dus fantastisch. Als dit een optie zou zijn bij de Cori is goed gaan we doen, want die stukken zijn lang en ze doen het bij volle Manji best wel aardig.

[00:59:23]

Dat springen droog koken in een minuut, maar het is alsnog. Het is het nieuws in een minuut. Ja, het is nog steeds. Ik weet niet. Ik vind die Xios vorm echt heel erg fijn en sterker. Maar ik denk dat mij zou stimuleren om dan vervolgens een lang stuk in te duiken. Terwijl echter andere type redacteur van ik denk echt dat Yonkers ook losse moet hebben die je doet. We zijn er wel mee bezig hoor, en we hadden bijvoorbeeld bij die correspondenten hier veel mee geëxperimenteerd.

[00:59:45]

Hoe lang duurt Read? En dan die samenvatting? Maar dat is nog steeds vrij breed. Want dan ga je gewoon een soort samenvatting krijgen, terwijl het format van Xios is dat je, als je daar even over na het kan natuurlijk vraag bedenken die dan voor ons beter bij de consument zouden passen? Ja, maar voor deze podcast denk ik dus ook werkelijk dat als je alles geband er al om slap gelul. Wat voor sommige dat is leuk om misschien naar te luisteren.

[01:00:07]

Hadden ook van jullie. Ja, maar ik denk ook dat er af en toe dat we links delen of boeken bespreken of wat dan ook die wel degelijk soort van waarde hebben. Die boeken althans met een paar Razia netbal. Maar dan is vooral de feit dat we dat eruit pikken of zo. Daar zit wel waarde in denk ik voor sommige mensen en de droog gekookte versie van deze podcast. Ik ben oprecht benieuwd of dat niet. Waarde zou hebben van meer podcast, kan ik bedenken waarom ik dat zou willen eigenlijk.

[01:00:34]

Dus ik vind het ja en maar alleen al volgens mij zo'n format. Ik bekijk het met het Met Je Jaloezie naar de nieuwsbrief van Tim Ferris is die weer? En die is niet per se inhoudelijk fantastisch, maar die heeft het concept van Five Bullet Friday. En er zit wat in zo'n format dat je dan kiest. Die altijd zijn favoriete quote, het favoriete boek dat het lezen is. Favoriete gekke experiment met zijn lijf dat hij aan doen is. En je weet gewoon elke keer als je nieuws krijgt.

[01:01:00]

Dit is het format. Naar binnen ga ik verrast worden en daar zit ik nu ook vaak de consument over na te denken. Van hoe kunnen we bepaalde formats gaan introduceren dat je daarbinnen mensen kan verrassen? Ja, in plaats van ja. Nu proberen we alles tegelijk te doen. Heel interessant, want daarmee leg je ook een zeer veel specifiekere verwachting klaar voor mensen die misschien het merk wel hoog hebben zitten, maar echt niet alles willen lezen. En behalve dat dat je als correspondent lid denk ik wel een soort van bepaald type mens bent zitten daartussen natuurlijk heel veel subcategorieën van ja van van.

[01:01:36]

Van verschillende type mensen. En als je die allemaal zou kunnen adresseren op de specifieke reden waarom ze content consumeren en daaromheen een nieuwsbrief kan maken waarbinnen je verrast. Echt echt vind ik echt een heel grappig idee. Dat ik een heel goed klassiek voorbeeld hiervan vind zijn de zaterdag magasins CIK vind ik die van de Volkskrant, Het Parool en FD. Die ze die lees ik vaak. En ik kan daar gewoon met bewondering naar kijken.

[01:02:01]

Hoe goed dat geformatteerd is en hoe je altijd weet dit dit eigenlijk bezorgt. Dit zit er allemaal in. Ik vind ook heel iets anders dan zomer is en dan de rubrieken eruit zijn is. En daarbinnen ga ik verrast worden. Het is nu wat Het Parool heeft, dan weet je gewoon van welke columns je gaat krijgen. Welke rubrieken zal nu net een hele vette nieuwe rubriek geïntroduceerd van een man die appartementen of huizen opruimt waar misdrijf had plaatsgevonden?

[01:02:25]

Heel lang hebben geleefd, zo als een venster op de eenzaamheid in de stad en dan schoon. Het is heel sterk dat je altijd weet dat is de PS van PS Magasin van Het Parool en daarbinnen ga ik dit krijgen. Maar ze gaan me er wel in en verrassen dat dat helpt mij om. Dat maakte het ook eerder onderdeel van mijn wekelijkse ritme. Wat ik precies weet? In een oogwenk Russisch gas? Ja, ja, ja. En bij de consument is dat nu gewoon te grillig denken.

[01:02:54]

Als ik ook was denk ik ook ja en niet erg. Ik denk ook dat het kan helpen in een soort van culturele relevantie van het merk. Dus het is nog steeds denk ik als je minister bent en je wil je of naar niet. Minister Magan je wordt ben ik stel je voor, je wordt partijleider in een open brief aan het land schrijven. Dan is de consument nog niet de plek waar je dat doet. En ik denk wel dat je dat zou moeten ambiëren eigenlijk.

[01:03:18]

Het is nog steeds logisch omdat in de kranten doen dan dat het bij de NAM dat het bij de consument zou kunnen en die culturele relevantie dat en dat dat beleidsmakers wat dan ook nadenken over waar ze boodschappen kwijt kunnen en dat ze dat in omvalt van de consument zou willen hebben. Dat lijkt mij geharnast, nieuwswaardig doel. Niet nu, maar wel paria's voor ons extra relevant om over die formules na te denken, omdat heel veel andere media begon de slott machine die nieuws heet.

[01:03:43]

Ik ken dat zelf in mijn eigen media gedrag dat ik gewoon. Als ik even niets te doen heb, surf naar nrc.next. Omdat ik weet dat daar. Dat is een slot machine en weet dat er altijd de kans dat er iets spectaculairs is gebeuren. Of dat daar iets dat omdat het is groter. Dat mechanisme hebben wij niet en dus moeten we gaan bedenken hoe dat dan wel voor elkaar kan, Anna. Zag ik dat Forbes er Stubb subtekst dienst gaat over business idee.

[01:04:10]

Trouwens Hippolytus én. 2. Is 2 ook voor mij? 2. Meer voor de goegemeente. Niets meer voor naar kan het ook wel doen. De S2 is dat vormt zijn eigen webstek gaat runnen, dus je als journalist kan je gewoon betaald krijgen om.

[01:04:28]

Forbes heeft echt rijke historie aan. Ja, en als je wil weten wat de hypes zijn geweest in het medialandschap door Forbes kijken. Helemaal als ze tien jaar geleden al alles opengooien. Iedereen mocht bloggen op Forbes, waardoor het merk lichte schade heeft opgelopen. Schade omdat iedereen zijn eigen advertorial daarover schreef. En nu is het dus nieuwsbrieven en subtekst. Bedoel je daarmee het betaalde nieuws aanbieden, maar dan onder het fors merk? Ik neem aan, dat is ook wel extra distributie gegeven en kan jij daar morgen Anni-Frid beginregel.

[01:04:58]

Volgens mij is dat weld idea. En uhm, toen dacht ik dit internet zou ook echt interessant zijn in Nederland dat je een journalist kan. Stel, je bent NRC journalist aanbieden om die nu bij een concurrent werkt en niet zou. Je zou niet zomaar wil overstappen naar NRC omdat onder dat onderdeel zijn van de redactie, maar dat je onder het onder de wet niet onder de vlag van en er zijn maar iets, maar wel iets van die van die merk Shayne overnemen dat je niet gewoon een Rendo bent met een mailtje nieuwsbrief omdat.

[01:05:29]

Volgens mij heeft dat echt effect. Het feit dat je gewoon een mail chimps nieuwsbrief hebt tegenover iets wat een NRC Pantanal. Het is een beetje. Ik had het laatst met z'n vriend hierover, die een Engelstalige nieuwsbrief bijhoudt en dat deed ie met een mailtje. Op Servus zei ik als ik jasak Oostappen er zo sterk. Want dat heeft nu, net zoals Medium vijf jaar geleden haar chat. Ja, dan weten mensen ook. Ik kan het plaatsen in in alle associatie subset acties, dus ik denk dat een waarde heeft om dat merk uhm allemaal merkt.

[01:06:00]

Gebruik als je een journalist bent, ook al heb je nog zo'n staat van dienst als Bas Heijne morgen zou beslissen. Ik stop en ik ga een een mail chimps nieuwsbrief doen is gewoon raar. Ondanks dat het zelfde artikelen zullen zijn, maar dat ze veel meer los vast verband zouden gaan aanbieden en heel veel autonomie aan de journalist zouden aanbieden om een nieuwsbrief onder de vlag van NRC te gaan doen. En gewoon zeggen alle abonnementen die je verkoopt daarvan machiya weet ik veel 80 procent houden.

[01:06:28]

En dan gecreerd en er zijn misschien niet zo maar iedere wappen je een nieuwsbrief laten schrijven, maar dat lijkt me echt interessant. En kunnen jullie ook doen? Marktplaats van ideeën Ernst de Taobao Onder de journalistiek heeft een paar DLM een paar dilemma's bij dit idee. Is dat waar? Hoe verhoudt zich dat tot de hoofdreeksster en verantwoordelijkheid niet. Nee dus dan maar wat er dan kan gebeuren is dat je dus een journalist ook volledig in de kou kunt, laat staan als bijvoorbeeld misgaat.

[01:06:59]

Juridisch. Hij zou juridisch hier geen verantwoordelijkheid voor hebben. Daarna of. En het is natuurlijk heel. Dan moet je er echt echt echt heel erg zijn en hebben we het genomen. Het is een heel kerkbalans tussen wat het met je merk doet. Want dit laatste experiment dat Ford hiermee heeft gaan liggen natuurlijk helemaal mis. Nu net over hadden dat iedereen blog op geen beginnen en vrijwel iedereen schreef met hoe kan ik het merk Forbes wat decennialang Gelade was? En natuurlijk ook die Forbes 500.

[01:07:29]

De Amerikaanse quote. En kan daarom dat hoe kan ik op dat merk? Kan ik daar gebruik van maken? En met z'n allen hebben dat merk langzaam gesloopt? Ook omdat Forbes daar vervolgens behoorlijk in imposante attaque op los op los losliet. Maar zelfs als je dat niet zou doen, dan is het dus nog steeds de balans tussen hoe verhoudt tot wat de redactie doet, waar, wat en tot wat die freelance financier, die nieuwsbrieven, ondernemende journalist. Ik snap.

[01:07:58]

Ik snap dat je dit moet overbruggen, want je hebt het wel wat gecreëerd. Jij zegt het moet wel een journalist zijn bijvoorbeeld niet nationalist.

[01:08:07]

Weet ik eigenlijk niet iemand die het maatschappelijke belang is en berichtgeving zo interpreteert dat dan boven bovenblad eigen commerciële belangen? Zeker en zeker geen Woppy. Ik snap dat dat dit subjectief is, maar als je daar met wat mensen over gaat nadenken en het een beetje in de gaten houdt komt dat denk ik echt wel uit. Maar het is het idee dat je dat je dat je een idee dat je een journalist niet langer dwingt in een keurslijf, maar zegt dat je CMS ga je gang zolang als je wil, zo vaak als je wil, waarover, waarover je.

[01:08:33]

Maar wil je eruit? Expert knopje voor je abonnees? Ja ja, inderdaad. Dat doet abstract natuurlijk wel, maar het stimuleren van ondernemerschap Nacionalista lijkt me heel interessant. En ik denk dat niet iedereen daar is geschikt of geïnteresseerd in is, geschikt voor geïnteresseerden is. Maar da's prima. Maar daar daarmee Charles die zich alleen maar willen verliezen in een onderzoek, er niet. Geen zin hebben om daarbij het instanties. Denk ook dat je juist de mensen krijgt die proefschriften schrijven of juist de mensen krijgt die in bedrijfsleven zitten.

[01:09:05]

En daarnaast gewoon weet je niet alleen een in in een bepaalde sector zitten omdat ze daar geld verdienen, maar omdat ze die bloed interessant vinden, bloed interessant, heel interessant vinden en daarnaast echt super inhoudelijk zouden kunnen schrijven over de sector wat normaal gesproken in de krant niet zou kunnen. Want je kan niet werken in een sector waar je over schrijft. Maar wat wel degelijk interessant zou kunnen zijn en dat je als je ook de berichten tegen die mensen zegt geef je lekker Oranje's.

[01:09:31]

Ja ja, je hoeft niet voor de vrede voor iedereen schrijft. Ja precies. Ja, precies ja, want dat is iedere nieuwsbrief nog steeds binnen. Ze zeggen dan we doen een niche, dus dan weet ik veel politiek ofzo. Dat is een niche. Het is natuurlijk geen nieuws, want elk stuk dat daarin verschijnt is natuurlijk geschreven voor voor iedereen. En terwijl wij in deze podcast doen. Is ons overgegeven aan niche? Ja, en dat levert trouw, blijft er ook zo marginaal anders op.

[01:09:55]

Het blijft daarom marginaal dormer. Het gaat optelsom haar marginaliteit.

[01:10:00]

Heb je een stadion of twee of acht of een lanceerplatform? Rifka B. Voor je premierschap bijvoorbeeld.

[01:10:07]

Ook New. Maar nog een tip geven, laat staan voor Industrieschool waar hij geslapen heeft, ben ik echt onder de indruk. Voor hoeveel je nog, geeft Engelman ik kwam op YouTube. Mijn YouTube algoritme is geweldig. Jouw YouTube oogcrème en jij zijn beste vrienden. Wederzijds veel liefde? Ja, ik kan ook het voordeel van een scherm vrije opvoeding dat je kinderen je YouTube algoritme neuken. Dat is wel waar. Die kwam ons spel tegen. Het heet Yeo, Gajser en Gajser is zonder klinkers.

[01:10:40]

Is het laatste deel. Dat ken ik, Kairat. Nadat het grappig. Ik ken het helemaal niet. Het was heel populair bij de vorige lockdown dat mensen thuis ging spelen. Ja, dat weet je met rare animaties. Ja, je ziet een foto van Google Streetview. Ja sorry, dit gaat echt klinken alsof ik uit een grot ben komen wandelen. Maar je ziet een foto streetview. En dan moet je in de enny waar in de wereld. Tenminste, dat kan je instellen en dan moet je raden.

[01:11:03]

En dan krijg ik Horemheb en dan moet je zo snel mogelijk en zo dichtbij mogelijk waar de foto genomen is doen. Op YouTube zijn dus allemaal filmpjes van mensen die Packing groeten in zijn, dus die zien dan hoe.

[01:11:15]

Hoe kan je daar goed in zijn? Nou, bijvoorbeeld thuis. Iets anders waar wel wat ik dacht. Ik bedoelde namelijk dat je moest raden waar woon je bijvoorbeeld op een Nederlandse kaart plaatsen? Moest aanwijzen dat ze een tijdje populair. Maar het klopt. En de mensen die natuurlijk bordjes in gewoon zien wat voor alfabet niet alfabet, maar wel zeggen dat wat voor karakters gebruikt worden. Het is een staalbouw dorp. Aan welke kant auto's rijden? Gewoon allemaal een soort van signatures, waardoor je maar die mensen die het heel vaak spelen die die bouwen dus echt een soort van zesde zintuig op hiervoor.

[01:11:53]

Dus die zien dan. Die hebben dan niet alleen door iets in Polen is, maar ook ongeveer waar in Polen. En dan niet. Nee, dat niet in de hoofdstad is, maar net in een kleinere stad zien ze dan gewoon aan. Ik weet niet de sfeer ofzo landschap. Ja, fascinerend. En dan heb je ze allemaal. Dus als je op je gooit de tijd zoek op sluiten voordat je de pinnetje dropt? Of is het?

[01:12:16]

Nee, het is gewoon een race tegen de klok. Is hoe sneller en hoe dichterbij. En dit zijn dus allemaal filmpjes van mensen en gemonteerd. Dus daarmee natuurlijk extra. Maar dan nog. Ik dacht al dat je alleen maar naar beelden te kijken van mensen die gewoon 20 meter verderop. Echt crazy en die praten aan mij over wat een interne gedachtengang is. Ik vond super interessant. Ik word heel jaloers van wat van doorstuurden zet het nationaux en het businessmodel van het Chioggia kyo.

[01:12:40]

Kaiser is dit is een keiharde pbo op zich. Je kan kiezen welke welk spel je wil spelen, dus bijvoorbeeld binnen Nederland, of je kan zelfs. Wat was het nou? Je kan zelfs rare dingen als het IQ veel alleen maar hoofdsteden of alleen maar binnen Amsterdam bijvoorbeeld. Daar was ik packing goed in. Jij was daar goed. Wat leuk, echt leuk. Maar dat Cédric speelde daarna met je mee. Of wachten met het klokje te lopen of dokken.

[01:13:06]

Dus ik ga dit doen met heel leuk sisal nodig had in het kader van Avondklok precies gaat, klinkt die avondklok Bob de Champagne en Sergio Gajser aan. Ja, daar heb ik wel echt zin in, dat meen je dat. Ik ga er helemaal het huiselijke omarmen dat ik dacht dat jij nu Stolica. Ja, en ik moest de huiselijkheid. Het is voor mij natuurlijk ook synoniem. Hahahaha, bedoelde ik gewoon heel veel tijd zuipen eigenlijk? Oké, na het succes met je jaar denk je wel nog aan het afronden van je jaarplan.

[01:13:35]

Ik ben heel benieuwd. Misschien dat ik dan een slimme zet zou kunnen doen waar we aan elkaar als Japan gaan verkennen.

[01:13:40]

Lijkt me heel leuk als je meer naam kappelle. Ironische gelul over de premierschap. Het is niet ironisch, is een opdracht dat volgende week nog.