Transcribe your podcast
[00:00:00]

Welkom bij een podcast over media met Ernst-Jan fouten en Alexander Klöpping bomvol aflevering. Jazeker, we hebben de volgende onderwerpen voor u deze week. We gaan het hebben over ontregelende interviews over authoring. Alexander heeft in een wetenschappelijk paper meegenomen en uitgeprint. GameStop de beleggings sensatie van deze week. Wat zit er achter? Wat zijn de media dynamieken? We doen even het nieuws via vlokje. We hebben gelijk gekregen en dat gaan we dat gelijk gaan. We halen ook. En we eindigen met leuke Whyte tips.

[00:00:29]

Hoi euh. En dit kunnen allemaal maken dankzij onze vrienden van de show die ik even heel erg welkom wil heten. Mijn nieuwe vrienden van de show zijn leuk dat je dus bij zijn Erwin, Raymond, Visser, Yoshi, Tuk, Charlotte, Jim Stromberg, Jasper Thijs, Anje, Stefan Vierkant en Roel van jouw Web dus een goedkope advertentie voor de firma Jou. Heel erg fijn dat jullie tientje gedoneerd. Actief gedraineerd, sponsor van de show. Euh, de dank.

[00:00:58]

Ik denk dat jullie erbij zijn gekomen. En wil jij nou ook vriend van de show worden? Dat kan voor hoeveel al vanaf drie euro per maand is niet duur en daardoor kunnen we heel veel afleveringen maken.

[00:01:07]

Ga naar WBV Point Podcast over media puntennood. Word vriend van de show en dan verwelkomen we je volgende week bij naam. En dan nu de show. De show.

[00:01:38]

Al beginnen we gaan beginnen en laten we heel eventjes. Iets rechtzetten of even een moment voor iets nemen, er is een. Een fietser in vriend van de show die wij niet zo goed kennen, die weten we niet zo te vinden. En zo heeft het kunnen gebeuren dat wij in een hartverwarmend berichtje hebben gemist. Want je kan dus gesproken berichten insturen als vriend van de show. Het Columbo inderdaad, om ons weer herinneren gebeurt niet heel veel. Vaak zijn marketeers die dan eventjes iets willen promoten bij ons.

[00:02:05]

Als je integere berichtjes wacht later kan het altijd zoals deze ontzettend lieve kinderen.

[00:02:12]

Lieve van Baar, Geert. Gefeliciteerd met je verjaardag, waarbij je als cadeau vindt van mijn show gemaakt omdat je elke week zin van geniet. Liefst skaband Emma.

[00:02:24]

Oh so lief, mijn hart kan dit niet aan. Het is echt schattig, Kaat en Ella. Allereerst keten Ella. Heel erg lief dat jullie dit voor papa Gert hebben gedaan. En excuses dat we dit drie weken op een Emmerson server hebben laten wegrotten. Maar alsnog. Ik hoop dat papa Geert luistert en dat hij alsnog blij is met zijn verjaardag. Ja, welkom propageert welkom papa Gert als vriend en wat een geweldige dochters heb je. Dit is euh.

[00:02:57]

Ik word er een beetje week van, merkt hij. Laten we daar gauw Leitz, gaan we er weer een beetje boos van wordt. Ook het CDA wordt er boos van. Nee, jij wordt dit duidelijk? Dat is niet iets waar je week van wordt. In ieder geval is dat ik. Ik wilde even over interviewen. OK, en dit bij Whitney. Ik heb een lang verhaal. En het begint allemaal afgelopen zondag in een studio bij het Vondelpark.

[00:03:21]

Hij was bij WNL. Ik was vervener op Zondag om te praten over VIER, maar ik was niet de hoofdgast. De hoofdgast was demissionair demissionair staatssecretaris Mona Keijzer van Media. En ook al zat ze daar als staatssecretaris. Waar was jij daar? Ik praat over vier. Eerlijk? Ja, het is een beweging waar mensen heel veel aan kunnen hebben. In deze tijden. Heel veel elementen in die voor iedereen nuttig zijn. Ja, en die belofte van financieel onafhankelijk is, dat willen ze gewoon horen bij BNN.

[00:03:48]

Daar zitten belangrijke financiële principes in. Ze hadden later in de week een programma over vierders. Het was een soort relax promote. De promo heb je gewoon laten gebruiken. Ik heb met heel veel plezier laten gebruiken, weet Mona Keijzer. En Mona Keijzer? Die werd dus een vraag gesteld. Die zat daar dus niet alleen maar als staatssecretaris, ook als CDA aardbaan, een campagne. En Rick Nieman die dus. De presentator laat een fragment zien van haar lijsttrekker Wopke Hoekstra, de man met de opgestroopt de mouwen en het voorlees boekje.

[00:04:17]

En die heeft net verteld dat de campagne boodschap is. Nu doorpakken, nu doorpakken. Dus laten we even gaan luisteren naar de eerste vraag van Rick Nieman en vooral het antwoord van Mona Keijzer.

[00:04:25]

En als ie zegt VVD.

[00:04:26]

De VVD heeft al die beloftes gebroken. Bedoelt u dan niet iemand in het bijzonder? Hij zegt VVD bedoelt. Daar hou ik me aan vast. Aan wat ie zegt. Kijk, weet je waar het hier over gaat? Is nu doorpakken?

[00:04:40]

A. Heel simpel.

[00:04:45]

Goed, dat is fragmentje Eenens. Ik heb meegebracht. Ik er ook nog een tweet meegebracht. Een mooi liedje met mediatraining. Kijken waar het hierover gaat. En dan gewoon bla bla bla zat.

[00:05:00]

Alleen de woordvoerder van het ministerie wijzigt niet eens van de partij. Heeft helemaal zelf maar gewoon diep in je zit. Ja, maar nu nog een ander momentje. Ik heb het niet zelf gezien, maar ik las deze tweet van Tim de Gier, de baas van Dag en nacht broodheer die hij heeft gekeken. Dit is m. Ja Margriet, twittert Margriet van der Linden, die op zes verschillende manieren tegen Jesse Klaver vraagt. Je staat op verlies in de peilingen.

[00:05:26]

Wat ga je doen? Zo irritant. En dan een suggestie van Tim. Vraag eens terug, er kijken minder mensen naar. Dit is dan de wereld daardoor.

[00:05:36]

Wat ga je doen na wat deze twee dingen voor mij samenbrengt? Is dat ik? Ik mis iets? Ja, het ontregelende interview. Dus wat? Wat? Wat? Rick Nieman had dat kunnen doen, dat deden niet, want het was dus niet zijn doel. Nee, ontregelende talkshow was het benoemen van je gebruik om de campagne boodschap en daar een dingetje van maken. En waarom doe je dat toch allemaal? Doe je Politeia nadat gesprekken voeren? Ik sta heel erg aan Männer keizers bedenkster van.

[00:06:07]

Die moet zich toch schamen als je in de spiegel kijkt. Dat ze dit de strot uit krijgt? Ja, maar je kan inderdaad ook de schuld bij Rick Nieman neerleggen. Hebben wij bij de tweet van Tim? Dan is het omgekeerd. Jesse Klaver had interviews kunnen ontregelt door wat terug te vragen. Denk je dat mensen dat waarderen? Want ik denk dat het in het geval van Margriet van der Linden dat die Helo dat dat hele hors race politiek namelijk gewoon de paringen gebruiken als willigt ervoor en daar nieuws van proberen te maken.

[00:06:38]

Ik denk dat die tokkies juist denken dat dat is wat de mensen beweegt. En ja, net zoals de politici denken dat als wij die campagne boodschap zomaar zeggen, dan werkt dat. Het is allebei komen ze, wij dus Marra keizer komt weg met. Met dat kunstje. En en mag het Verlinde ook?

[00:06:52]

Ja, maar daardoor mis ik het ontregelende interview zo. En je weet dat ik altijd iets trager ben met dingen dan dan dan jij. Dus dan de meeste mensen in Nederland. Ach. Dus ik heb pas deze week teruggedacht aan Ischa Meijer. Die was tuurlijk. Vorig jaar was zijn vijfentwintigste sterfjaar. En toen kon je de tv niet aanzetten of radio niet aanzetten of inloopkast opzetten zonder daarvoor over mij ging. Er zitten nu een paar weken 12:21 en ik ben nu ook in zijn 26ste sterfjaar en aan het herontdekken eigenlijk.

[00:07:19]

Druk de afgelopen tijd prima ernst. Je bent een beetje aan het inhalen. Ja, precies. En ik ken ik toen. Ischa Meijer overleed als ik 9 en ik heb hem, denk ik. Ik heb die paar van die fragmentjes van hem ooit gezien bij Zomergasten, hier en daar. Maar deze week ben ik dus even ondergedompeld in zijn oeuvre. Arjo of in zijn leven beter. Dus ik heb die serie gekeken van Michiel van ERP ivm boek, de verfilming van het boek van Connie Palmen.

[00:07:43]

Zijn voormalig of zijn geliefde destijds over is van mij. Nou, dan heb je die serie gezien. Nee. Het kan nog twee dagen op NPO start. Ik riep hem wel effe. Ik zou echt alle luisteraars gaat. Translink voor vrienden 88 sowieso. Maar Michiel van ERP mooi, heel mooi drama heeft ook Tony. Hij is nu bekend met zijn documentaires, maar heeft ook Ramses Shaffy toen naar die serie van gemaakt. Nu ben ik twee maanden van de leg van geweest op een goede manier.

[00:08:08]

Maar Isa Meijer de miniserie terugkijken. Ik heb toen een dik uur met Iciar op de radio podcast heb ik deels geluisterd op YouTube. Interviews opgezocht met bijvoorbeeld Ramses Shaffy. Dat is heel veel te vinden als je gaat zoeken. En je wil gewoon een leuke avond gewoon zijn werk zoeken en dat wisten ze. Dat was dus de man van het ontregelende interview en. Maar wat viel je op in het terugkijken naar een avondje Ischa Meijer? Nadat de interviews hem niet om de geïnterviewden draaien, maar om is hij Meijer.

[00:08:38]

En dat het een heel getroebleerde man was met die eis toen hij één was naar Bergen-Belsen afgevoerd. Hij heeft de eerste levensjaren daar meegemaakt en na de oorlog kon zijn ouders er niet meer over praten en die zocht eigenlijk alleen maar elkaar op. Hij was een soort banneling binnen zijn eigen gezin en daarom als een nieuwsgierigheid uit voortgekomen zou dus dan. Hij is een groot voorbeeld voor veel meer, voor veel jong. Voor veel journalisten is er maar tegelijkertijd denken. Je moet het ook zien in dat het gewoon de zoals hij als mens kan je niet nadoen.

[00:09:08]

Hij zit niet gewoon het effect van types als Donald Trump en Peter de Vries. Dat en Cherry model weet dat het spannend gaat zijn als er als ze er zijn. Sven Kockelmann vergeet Sven Kockelmann.

[00:09:24]

Waar dit soort mensen die. Nee, nee, nee, want ik vond het wel. Ik heb die intuïtie teruggekeken en ik heb bij sommigen echt, was ik ontroerd, bij anderen moest ik heel hard lachen. En ok. Er zat wel oprechte interesse in. Bij sommige van de intrusie. Ik zag oprechte interesse van Ischa Meijer in zijn gast. Ik heb ook interviews gezien die dierbaren uit moest zetten omdat die gewoon die persoon kapot maakten. Het lijkt me ook niet een heel prettig mens in die zin.

[00:09:50]

Maar het zat wel. Uiteindelijk zaten er wel echt prachtige interviews tussen uit in de sanda. Kijk, jij noemt zijn Kockelmann en daar lach ik een beetje om, omdat ik denk dat het confronterende interview zonder het of de de charme van Ischa Meijer. Ik denk dus dat de meeste mensen dat niet trekken. Dus bij De Wil Draait Door als Matthijs van Nieuwkerk echt een kritisch interview deed met Met Met politici. Dat was vaak de kritiek dat het gaf dat het vooral behalve dat die overduidelijk geïnteresseerd was in politici die tegenover zich had, een ander verhaal is, maar dat hij dat die mensen vooral gewoon ongezellig vinden om al te kritisch te doen.

[00:10:37]

En en vooral omdat je geen antwoord krijgt. Dat je dan blijft boeren, daar zitten mensen echt zo haha.

[00:10:44]

Arana gaat met rust, ook omdat veel van hen confronterende interviews confronterend zijn op de oppervlakte. Om de inhoud. Nou misschien, maar niet op de wat er achter schuilt, wat er onder is. Of je alsof je in het geval van Marokkanen kritisch een confronteer op het nu doorpakken gaat zijn. Ja, in plaats van wat wat je zei. Maar volgens mij voelde de onderstroom van. Waarom denk jij nou dat je dit kan zeggen? Hoezo denken hiermee wegkomen?

[00:11:10]

Om meteen weer van ja ja ja ja ja ja, die meer op die manier confronterend was. Ja, dat vond ik zo fascinerend. Heraan en ook wel enigszins inspireren, maar dat leidde mij tot. Tot twee vragen aan jou ook de eerste vragen Ik vind mooi hoe dit een hele opzet is. Kom maar na. De eerste vraag is. Welke intervieuw stijl vind je voor je? Iemand interviewt ook veel mensen nu in deze podcast. Volgende week bijvoorbeeld weer welke interviews?

[00:11:36]

Stel als belangrijke vragen via. Zou je zelf willen, Anan, hoe zou je jezelf omschrijven? Ik luisterde ook een beetje later dan de rest naar de eerste aflevering van afgelopen week. De eerste aflevering van Gijs Groenteman, Teun van de Keuken, hun podcast Teun en Gijs vertellen alles ja, grijzend steun. Echt echt de meest negatieve. Reclames in podcast die ik ooit gehoord heb.

[00:11:57]

Zo knap hoe zij een stukje chocola kunnen aan aanprijzen. Ja, ook natuurlijk tergend. Want je kan niet als columnist in de Volkskrant het ene normand oprecht bedrijven bespreken en het vorige moment betaald worden en je dan denken. Een één is in papier en de ander is door mijn oren. Dus daar is een ethisch verschil. Is natuurlijk echt waar. Jij van hem kunnen leren is dat zij je mag dit punt heeft gemaakt. Maar ik zeg is je goed genoeg geheiligd onderstreept.

[00:12:26]

Want het kan echt niet. Ik zet hem in een retorische. Ja maar wat? Uhm, wat hen zo briljant maakt in de context van een podcast is dat ze al deze dingen al noemen. Laat dit dan toevallig niet, maar wel elitair zijn. Ja, het is gevoelig punt, dus ik weet heel goed. Krijg je vast ook een reactie van zo'n Opeth. Ik zal het uitknippen en socialiseren. Uhm, weet wat je doet. Ze zijn hier gevoelig voor.

[00:12:50]

Podcast Howlett. Hoe kwam ik hierop? Oh ja, zij hadden dus ook een gesprek over een interview. Stel, Gijs Groenteman vertelde dat hij zijn interview stijl omschrijft als deurmat Gijs.

[00:13:02]

Ga liggen, kom er wel even mee aankomen over me heen, lopen over me heen en ik vind dat een catchy label dat goed bedacht, maar veel zelfinzicht over wat je precies wil doen en je als gast voel je je dan ook welkom? Ja, ik kan er toch een beetje Larry King van de Van van Nederland dan misschien? Mooi hoe je even kon je ook gewoon overheen wandelen. Even een monumentje opricht voor leukemie. Echte monumentje investeert beledigden en belabberde intérieur.

[00:13:32]

Larry Kirkwood de show ga ik even Larry King die Jerry Seinfeld interviewt zetten. Heb je dat toevallig voorbij zien komen aflopen? Was me niet zo respectvol om dat te delen. Na 10 dood was. Maar nu kan het wel weer. Maar dat hij Jerry Seinfeld interviewt over ouder. Maar videoDeze kan hem gewoon instorten. Dat hij het gaat. Comore voor vrienden van de show.

[00:13:52]

Exclusief videostream. Componist van Izzard. Ja, schrijf me in! Badakhshan you nemen we even een kleine.

[00:14:00]

Even kijken wat het kan vinden. Even een kleine detour langs Jerry Seinfeld, Jerry Seinfeld die. Je kent ze wel, die maakten de sitcom begin jaren negentig.

[00:14:12]

Je gaat het nu echt vonden als een belspel presentator en die steeds niemand gebeld is.

[00:14:19]

Een van autokoffer populairste lieten sitcoms ooit gemaakt. Laatste aflevering 20 miljoen kijkers.

[00:14:27]

En Larry King interviewt hem hier dus over. De eerste vraag die stelt hoe lang duurde Seinfeld? Negen jaar, antwoordt Jerry Seinfeld. Daar gaan we nu even wegkijken. Oké.

[00:14:36]

In een CNN decor Esko hangt een persoon, Yugi blijkt in Kessel You Junkie en Strobel. Johannes, Gerrit, Zalm en Johannes maken het zijn Gergeri eens dagen dagje. Het is dus een motions Rodahal, een peperduur Rassoul. Maar ja, nou ja, we zijn gewoon Shell.

[00:15:04]

En zelf is de levering aan zorggebruik ook nu vaak miljoenen dollars hebben ze nu en zeker een stroom lolletje. De Frans-Britse horenbeke toont aan hoe betrouwbaar is binnenmuur race? Mijn enige ervaring waren, maar blijkbaar over een ontregelende Irtysj Hugh Stracke.

[00:15:39]

Het waren dus 75 miljoen kijkers, niet eens 20 miljoen. Maar goed, moge Larry King rust in vrede. Wat is je tweede vraag? Oh ja, de eerste vraag was ja, want Teun van de Keuken, die is bevallen, juist van het confronterende interview. Die wil mensen kapotmaken en pakken. Een beetje zoals jij hem net probeerde kapot te maken. Zo interviewde hij ook kunnen voeren over bijvoorbeeld Nederwaard en euh. Tweede vraag is naar welke interviewster luisteraar graag.

[00:16:03]

Begin maar met die eerste. Steels laat vallen heel belangrijk een interview wordt gaan invullen voor hij voor de gast. Ik denk dat je altijd het terugkrijgt. Wat voor AZ als interviewer. Zet je een sfeer neer en een toon? Ik denk dat je altijd terugkrijgt wat je zelf met jezelf aanzet. Dus jijzelf vanaf het begin heel confronterend is dan? Dan gaat die ander dat nadoen. Spiegelen? Wie gaat dat spiegelen? Sterkte Musume. Ja, en mijn neiging is vanuit mezelf om gelijk heel erg dat op te zoeken.

[00:16:59]

Dat dat harde, confronterende. Maar dat werkt gewoon niet. Dat werkt gewoon niet als je niet ook persoonlijkheid inbrengt. En wat ik zeg, wat ik zo vet vind aan Ischa Meijer is dat het de combinatie is van heel hard en heel scherp en echt pijnlijk. En blijven boeren ook dat? Ik waardeer dat heel erg. Een interviewer als ze gewoon vasthoudend zijn, maar tegelijkertijd. Dat is wat ik bedoel met met kritische interviews op tv. Ik denk dus dat mensen heel weinig tolerant zijn voor dat soort echt strenge gesprekken die echt heel scherp is, maar dat ongemakkelijk is om naar te kijken en dat de meeste mensen daar gewoon heel laag tolerantie voor hebben.

[00:17:41]

Dus de reden waarom het bij mij werkte is dat hij zelf zo'n charmant karakter was. Hij zong ook vooraf een liedje in het Frans. Jawel, je stapte zijn universum in. En daarbij wist je dit. Dit hoort erbij, terwijl tolereert het van hem. Ik denk dat er één heel belangrijk ingrediënt is en dat het niet dat dat niet exclusief Ischa Meijer is, maar dat dat heel veel uitmaakt, namelijk een publiek dat er een publiek bij aanwezig is. Dit is de.

[00:18:08]

Ik heb. Een tijdje heb ik een podcast gehad over Literatuur Literatuur Fest. Dat is nu al weer lang geleden, maar dat namen we live op. En dan waren dat drie interviews met mensen over hun favoriete boek, bijvoorbeeld met Connie Palmen ook met jou. Jij bent ook gast geweest en was ook schrijver. Wat ik daar als auteur van WikiLeaks? Alles er alles wat je wilde weten. Zoiets ligt bij de ramps in 2011. Prachtig prachtig epistel ingeval daar.

[00:18:36]

Wat ik daar zo ontzettend leuk aan vond is dat je dat als je in het publiek hebt en het publiek komt voor jou dus komt voor de show. Daar kwamen we kochten en kaartjes en kwamen doorheen. Dat dat je dat vooral als je rol als interviewer enorm, want daardoor komt er meer macht. Misschien macht bij te liggen als interviewer. Dus wij hier wel eens een confronterend interview en we hebben ook al eens bij een gast gedacht. Misschien dat die school wegloopt.

[00:19:01]

En dan hebben wij een probleem en dat is het. Dan loopt die persoon weg, dus het is veel te veel gelijkwaardiger. Terwijl als je een interview doet en er zijn publiek omheen het publiek komt voor jou komt. Komt voor het unieke karakter van een programma. Dan heb je een veel betere machtspositie ten opzichte van de geïnterviewde en kan je die ook veel meer buiten zijn of haar comfortzone laten gaan. Interessant. Dat vond ik zo mooi. En die beelden uit die serie van Michiel van ERP dat je dat in een cafeetje in in Amsterdam, om de hoek bij artistieke eik en linde dat je daar echt zijn wereld instapt ook als geïnterviewde.

[00:19:31]

En dat je daar dus veel meer bereid bent. Je blootgeven? Ja ja, maar ik denk dus dat die die dat ontregelende dat eigenlijk wat je ziet in Nederlandse shows en de wil Radom heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Is dat het ontregelende gewoon? Ik denk dat televisiemakers of schoonmakers het ontregelende juist zijn gaan zien als tegenoverstellen wat je wil bereiken. Het is juist heel erg jagen naar naar naar na juist alle scherpe randjes afwerken. Dus hoe op één gemaakt wordt.

[00:20:13]

De Tokkies op 1 juli? Je merkt aan alles dat zij het is. Bijna alsof ze. Weet je wel dat Peter Vandermeersch vroeger van die lijstjes rondstuurde? Maar dit zijn de meest gelezen artikelen op de website met journalisten.

[00:20:27]

Straks gaan we nog stukjes schrijven met Salembier van het brandkasten, maar dat ik dat ik dat een beetje de suggestie werd gewekt dat hij dat niet moest doen, omdat dan iedereen een T-shirt van zou gaan schrijven, naar wat bandwerk daarna gaat schrijven en dat dat het soort eenheidsworst wordt. En volgens mij is dat exact hoe op één gemaakt wordt, namelijk wat werkte lekker in de cijfers? Die mensen gaan een ongetwijfeld minuutje minuten grafiek kapot analyseren en bedenken deze gasten meer en deze gasten minder.

[00:21:02]

En wat gewoon. Blijkbaar werkt en dan kun je ze ook niet echt kwalijk nemen. Is gewoon Maurice de Hond tegenover AB Oosterhuis zetten en dan zeggen let's get ready to rumble. Presentator gelooft je eindelijk het ook is om naar te kijken. Facilitator en niet niet iemand die maar goed toen is. Er zijn wel al die over al die oppervlakkige paniek die in een samenleving spelen die helemaal uitventen en niks. Niks nieuws of of of toe willen voegen of iets origineels willen doen.

[00:21:34]

Alleen maar mee bewegen in die golf die er al zijn. En dat is wat de peilingen zijn voor mij. Jesse Klaver voor hem. Dat is de totale voorspelbaarheid van fan op 1. Dit is helemaal niet. Het is niet de bedoeling om ontregelen te zijn voor talkshows van vandaag. En ik denk dat dat een reactie is op wat de mensen willen. Ja, ik kijk naar de Iciar, maar was op RTL 5 volgens mij als een soort buurtproject van Joop van den Ende dat het gewoon interessant vond om te maken en niet zozeer om te scoren.

[00:22:03]

En het heeft natuurlijk heel grote culturele waarde gekregen en had het toen toen misschien ook Wedekind was ik erbij. Maar het zal geen kijkcijferkanon zijn geweest weet ik niet. Maar ik denk wel dat de water twee kanalen of 5. Kijk er naar Zeeland te zien leggen.

[00:22:19]

Ik denk dat er wel enkele. Het lijkt mij heel leuk, omdat ik denk dat het dat wel terug gaat komen. U hebt u ook al bedankt, heel erg van karakter volgens mij. Als je, als je er als er nieuwe karakters gelanceerd worden die wel is er maar één die die soort van de. De aantrekkelijkheid van het kijken naar types als Peter de Vries en Thierry Baudet, gecombineerd met goede interviews. Ik denk dat dat dat je nog steeds je ogen niet kan afwenden, maar het als kijker.

[00:22:47]

Maar het vereist talent, want de DIMM en niet op de televisie te zien is het is gewoon prima. En misschien zit het ook wel meer naar een kastje of op het Yutu als Jo. Jo Roggen is natuurlijk een voorbeeld van PCI-E. Is iemand ontzettend populair en misschien laten doen? Maar het hoeft ook niet op primetime. Ik ben alleen wel. Ik ga me een beetje scouten, een beetje zoeken naar ik wil. Niet weer zo'n Amerikaanse Daud, wel een beetje Amerika moe van.

[00:23:12]

Gooi leuke Nederlandse ontregelende interviewer. Misschien dat wij wat mij dus heel leuk lijkt om te gaan doen is als het weer kan vaker met publiek mensen interviewen. Je krijgt dan echt een echter bijzonder moment dan om 9 uur s morgens in een studio. Het creëert een sfeer. Houcke liedjes zingen van tevoren waren allebei van muziek uit de junior musical The WWIK, een liedje van Sinatra. En dan beginnen we Gaga particulier voor de vrienden van de show. Ik vond dat liedje monumentje.

[00:23:44]

Maar hoe was het met met DNL voor het leuke maar in zitten? Hoe is het anders bij Renault zitten dan bij een andere omroep? Ik weet niet of ik ooit bewening had. Nou ja, zeg het maar. Ik kreeg de wagen waardoor je zegt. Ik twijfel ik dit moet zeggen ja, helemaal met je gedachtegoed. Die zei dat ook rijtijd niet groot wordt.

[00:24:03]

Kom maar eens bij.

[00:24:04]

Maar ik vond het wel. Ik heb me, ik Rick Nieman. Vond ik. Ik ben echt onder de indruk van hoe soepel hoor ik niemand. Dat programma presenteert het een beetje een beetje een slang. Echt, ik had een vis, had ik in gedachten. Een glibberig vis in het water? OK. Nee, echt, ik voelde me echt welkom bij hem. En hij zat. Iedereen zit toch een beetje gespannen? Ja, grote lichten op je neus.

[00:24:28]

En hij zit er echt in. Z'n huiskamer lult door alles heen en op een gegeven moment één seconde van tevoren moet beginnen. Beetje kijk bermuda's. Van Nieuwkerk was dat. Beide wil daardoor natuurlijk ook dat er een heel hard dier Rita Franklin aanstond, maar die voerden echt op hem. Toch zeker vaker waren geweest dan ik. En maar bij Rick Nieman heb je echt het gevoel dat ik in zee is huiskamers aan het Vondelpark zat. En het is ook wel eens leuk om bij een rechts georiënteerde talkshow te zitten en veel minder verongelijkt gedoe.

[00:24:52]

De hele tijd eventjes lekker praten om een leuk item over de wereld. Naar Korona, een verzonnen politiek. Het was het Broere mogelijkheid was de gast. Dat was een politiek stuk. Maar verder was in linkse discours wordt alles meteen politiek en ik vond het verfrissend om ook gewoon eens even een keer te praten over het individuele perspectief.

[00:25:13]

Ja, ja, nou ja, dat snap ik. Dat bedacht ik me net. Ik zou met glimlachte. Voor mij is gas linksmensen. Waar mij is is er niemand echt. Misschien wel het centrum van het gebrek aan conflict. Dus confronterend interview, maar canta door iemand met Arcandor matrix. Ja maar ja. Ik vind dus niet dat je moet proberen iets anders te zijn. Ik ben.

[00:25:37]

Kijk, jij hebt in hier mij teruggevraagd. Maakt niet uit of van mij het filmstijl is.

[00:25:41]

Ik vind het wel leuk om mensen hun kennis of hun voorliefde voor iets te laten etaleren. Dus dat boekenprogramma alles vertellen wat je favoriete boek is? Dat vind ik heel fijn. Ik heb een programma gemaakt over kunst Artest en dan was ik de leek en als een andere. Mijn co-host Mary-Ann was dan de expert en gingen we kunstenaars laten vertellen over over hun kunstwerk. En dat dan laten horen of bier Annejet van der Zijl als mijn hoogtepunt voorbij. Podcast of media tot nu toe haar een uur lang over horen vertellen over hoe ze een boek schrijft.

[00:26:14]

Dat is een interview stel. Ik heb daar nog niet zo'n catchy ding voor als deurmat. Gijs Nee, want je wil Gaga heel graag bewonderen en dan de toegepaste elementen eruit vissen. Dus je bent een soort mix tussen Matthijs van Nieuwkerk bewonderen en dan Tim Ferris achtig. De. De de toegepaste dingen voor je eigen leven eruit vissen is mijn analyse van jou dat laatste. Dat is Lake Wonderwijzer podcast, vindt Motivaction doelgroep. Maar ik vind het ook heel leuk om mensen gewoon te laten vertellen over wat ze hebben, wat ze hebben geleerd, wat ze weten.

[00:26:46]

En dan hoef ik er niet meteen iets aan toe te passen meeleven. Maar je hoeft ze niet. Rick Nieman zal een hele hoop wat er mis is met de televisie. Ook dat is een nogal thema is. Dit is wijs. Bijna de soort van de ik wou zeggen de vleesgeworden eenheidsworst, maar een beetje dubbelop. Het is gewoon. Dat is inderdaad deurmat. En zelfs als het kon confronterend lijkt, is het bedacht confronterend. Dat trek ik al helemaal niet.

[00:27:14]

Dat de deurmat is één ding, maar dan zo geveinsd voor de vorm. Nog effe een kritische vraag stellen zodat zodat er een soort van onafhankelijkheid. Theïstische Het heeft de zweem van onafhankelijkheid en dat willen benadrukken vnl. Sowieso een handje van om de hele tijd te benadrukken dat ze lekker rechts zijn, maar die lekker rechts laag. Dat zit ook in het ochtendprogramma is zo opzichtig. Het is. Het is alsof linkse mensen rechts proberen te doen. Zo voelt het alsof het soort van geveegd.

[00:27:48]

Had ik die niet? Niemand kan dan van die tussendoor opmerkingen maken en is vooral een begin. Moet ook lekker geld verdienen. Dat soort kleine dingen waarvan je denkt als je gewoon een parodie van een VVD er wil doen, dan ga je dat soort dingen zeggen. Dat doen ze bij Weena. Het is minder geworden, maar vooral een begin dit soort van die noodzaak om jezelf te onderscheiden. Het is echt genant en het is nog steeds best wel zo.

[00:28:13]

Ja, ik heb het niet gemerkt. AVLO. Ik vond het heel aangename, zonnige televisie. Ik zat er heel lekker in en een kopje koffie kabbelt lekker weg. Uitzaten uit. Remarque. Nog even over de conversie van dat programma, want dat jij de Juvenil interessant vind ik er een half miljoen mensen naar afgelopen zondag.

[00:28:29]

5000 daarvan zijn er mijn site gegaan. Dat is echt wel bizar, heel veel. Dat komt ook door Rick. Door iedereen een flinke Conception, die vertelt hoe lang een blog had rondgekeken en zo als enthousiasmerend. Vijfduizend mensen hebben mijn blog nog geen dag en 500 daarvan. Ik verzin je niet, maar het lijkt zo helemaal zo, grapt Funeste. 500 ervan hebben zich ingeschreven. Miniver Fokker 50 ervan direct weer uitgeschreven. Toen ik eergisteren nieuwsjes stuurde maar 450 dus aan overgehouden.

[00:29:03]

Ik vond dat echter echt een behoorlijk goeie conversie. Leuk? Nou. Ik ben twee keer fier genoemd op straat. Dit is niet jammer 4 4, dat vond ik ook een nieuwe ervaring. Sorry, dat wilde ik even kwijt. OK. Uhm, nog één ding ik dat ik hier dus over kwijt wil. Ook in dit reality zit een pistool en ik ben op jou. Rick Nieman verhaal is dat je dus. Wat ik echt bloed irritant vind aan een Nederlandse tv critici is dat ze mij.

[00:29:40]

Noem je mijn naam jij ook nu weer een beetje Yakima? Ja, alles proberen te modelleren uiteindelijk naar het uit het. Beetje het archetype is voor mij dan toch denk ik van alles moet confronterend zijn. Het mag niet altijd, maar altijd maar uit. Altijd maar Ionië uitlachen. Altijd maar die Marl van confronteren om alle intriges plakken en niet zeggen van is spectrum. Je hebt buurman Gijs aan linkerkant en je hebt reactionair. Aan de rechter Carnap. Ieder heeft Bizarro die goed doet.

[00:30:10]

Ik vind dat ik een prachtige zondagmarkt televisie. Maar weet je wat is ik? Ik denk dat ik het als je het zo zegt, dan ben ik dat wel met je eens. Ware het niet dat types als Rick Nieman en Ivo Niehe. Ik geloof niet dat het oprechte bewondering is. Het is. Het is gewoon. Het is allemaal te spelen voor mijn gevoel interviewers. Maar Ivo Niehe bewondert niet de gasten, maar wel ironie probeert gewoon.

[00:30:35]

In een een wereld die allang weg is, probeert hij dan weer het hier weer op de oude ziel. Hoekstra heeft hij glamorous geprobeerd te maken wat wel vet was.

[00:30:47]

Het was heel vet en het heeft ook een beetje gewerkt bij mij.

[00:30:51]

Ik kijk alles aan Wopke sinds het item van Van van Ivo. Ik zou het eigenlijk niet willen starten. Ik zie opeens dat we in het spel allebei knappe man meisje achtigen.

[00:31:00]

Die connectie, die het zaadje dat Ivan neergeplant heeft, doen in dat zeer oncomfortabele item helemaal ingestoken door Jack Jack. Het lek Jerry, je ziet. Je ziet de handtekening op de NPCF staan er zich toch ergens tussen mijn oren genesteld? En dat rijk heb je daar meer mee vermaakt met dat item? Dan met hem bij. Noem een willekeurig. Ja, ik snap het ook wel. Ze had tenminste nog een beetje van spiegelingen. Ook al was die spanning en de mensen willetje.

[00:31:26]

Ik bedoel wat ervoor. OK. Nou, het is gewoon geraffineerder dan het overkomt. Het lijkt dan alsof het allemaal gezellig is en bla. Het is uiteindelijk aan mij en ik word daar gewoon cynisch van. Ik vind geconfronteerd of vind ik echter. Dus dat is gewoon nieuwsgieriger, oprechter. En dat soort van die gezellige programmaatjes maakt het heeft. Ik vind het iets Slangenburg. Ze hebben al. Ik zeg niet dat hier gezellig alles gezellig moet zijn. Ik zeg juist laat duizend bloemen bloeien.

[00:31:53]

Jij kan binnen.

[00:31:54]

Vanmorgen regende een beetje, maar ik denk dat je m onder je jas gestoken had, want hij ziet er nog kurkdroog uit, namelijk het wetenschappelijke paper dat voor je ligt. Zaten aan de koffietafel hierboven altijd mandarijntjes? Je voerde een gesprek met botten en ondertussen las je ook het wetenschappelijke paper met een splits Toera die ik nog nooit iemand heb zien toepassen bij het lezen van mooie prensa Toera. Prachtig portret van geler van zo'n paper. Ik heb het gevoel dat je er wat over wil vertellen.

[00:32:21]

Het licht die ook weer pontificaal vertelt klopt. Wat is de titel? De titel is ander standing honorering.

[00:32:28]

Een overhoring zijn met een klein één grote wé. En het kan in het rijtje deurmat Gijs. Verwarring! Wist jij wat weet jij wat authoring is? Ik zou nu klinkt als online een prostituee, nauwelijks liever niet ver van de waarheid. Dus ik zat van die. Ik zal niet zeggen hoe, maar ik zat in van die underground illegale fora waar je gewoon ja dingen kan kopen die niet zeggen hoe spannend. Ja, nee, dat ja. Nee, dat doet er niet toe.

[00:33:00]

Nee, je zat zat daar. Je rende Inner Dano verlaten. Zeker? Channel door Daniël Verlaan. En toen? Daar kun je dus allerlei dingen kopen, zoals drogen en Morgan drugs. O ja, da's een ander woord voor drugs. Eerst Duits en bijvoorbeeld Zieler gaf opvallend genoeg aan dat bewegen natuurlijk mee met de vraag van die formuliertje. Dat je tijdens de avondklok gewoon op straat kan. 20 euro. Waar is die verkopen dan? Rijbewijzen? Verklaring omtrent gedrag?

[00:33:36]

Euh allem, alle mogelijke paperassen die je zou willen hebben. Maar dus ook sinds kort een avondklok briefje aller Andechs. Toch 20 euro. Maak ze die gewoon voor je kamp ze brengen. Ik denk niet dat ook zelf uitprinten mag. Prima. Maar wat je daar dus ook kon kopen, in het lijstje drugs papieren stond er authoring Pax Pax. Toen dacht ik wat is overhoring en wat is een pak? En toen stond daarbij kleine Dropbox 15 euro, grote Dropbox 25 euro.

[00:34:11]

Toen dacht ik wat is dit? Een toestonden als beschrijving bij makkelijk geld verdienen vanuit huis is dat ook nog bij legaal doe ik. Mooi dat je dat doen. We merken dat je makkelijk 500 tot 1000 euro per week daarmee kan verdienen. Door premium Snapchat krijg te worden? Dat is wat is Demian Snapchat? Ja en nee. Betekent hoer toch? Dat meen ik. Monica De Coninck gezegd tegen een paar vriendelijke dames die hen een lift gaven. Dat die kerst tegen ze gezegd.

[00:34:50]

Dat werd een nationaal schandaal. Het werd een schandaal. Sindsdien weet ik wat het woord betekent. Hoe dan ook. Euh. Dan ga ik googlen. En zo kom ik op een wetenschappelijke paper. Toen dacht ik waarom niet? Lees deze per Prydz me even uit.

[00:35:03]

Ik neem je mee naar vrijdagmorgen show. Het is dus een Cambridge paper over met de titel Understanding overhoring waar je het wil opzoeken. Echt heel leuk. Het mei 2019 zie ik. Wat het dus is of misschien? Sommige mensen luisteren denken, dat weet je wel. Maar ik wist dit niet. Waarover ik het ook niet. Nee, ik ga het je uitleggen. Authoring is dat je als man een meisje nadoet en dan geldt van die man aftroggelen dus een andere man van een andere man.

[00:35:34]

En die Pixar PACS zijn dus pakketten met foto's van vrouwen. Sommige foto's met kleren en vooral veel foto's zonder kleren en vaak ook video die dan waar ze geld mee verdienen door mannen op fora, chatbox. Wat voor plekken dan ook aan te spreken. En dan op wat voor manier dan ook. En er zijn heel veel verschillende methoden geld af te af te troggelen. Ja dus. Voor 20 dollar stuur je naaktfoto's naaktfoto. Dat is de meest basale versie.

[00:36:07]

En dan denkt die man dus het daadwerkelijk waarschijnlijk dat dat een meisje is die in ruil voor 20 euro naaktfoto's weer naar je toe boek? Ticket ofzo? En dat zijn er meer geavanceerdere versies. Het zorgelijk dat ik het zo uit mijn mouw schudt, maar zeer ernstig. Maar de paper beschrijft ook helemaal hoe ze hoe die mensen er ingeluisd worden. Dus dat je dat je best wel je creditcard soort script voor jezelf een valse naam creëert. Een hele personae met waar woon je met familie aanwijzer voor die naam?

[00:36:38]

Moet je die naam nog ergens aan? Dan kun je naar www. Vaak neem generator e.d. Kom gaan en dan kun je een random ledenraad vaak via email. Neem even raiden down! Staat er dan bij. Het is heel beschrijvend over wie je dat moet doen.

[00:36:52]

Dit is de handleidingen die je dan in die of je een VPN moet gebruiken. Exit huisjes. Hoe je met je Unver Fayt PayPal account moet omgaan is als het ware een soort van gebruiksaanwijzing voor je dit even tijd zou willen doen. Maar uhm. Wat ik opvallend aan vind is gewoon de het feit dat er dus fora zijn. Kijk dat dat er drugs en wapens en papieren werden verkocht, dat wist ik wel erg heeft herfstbladeren en werkgevers verklaring zijn wist ik allemaal wel.

[00:37:19]

Maar dat er fora zijn waar dus Pex van waarschijnlijk gestolen foto's. Want ja, dat lijkt me. Dat lijkt me. Ik heb dat boek van Daniel verlagen Gaze en daar wordt dat nu B. Vallen wat puzzelstukjes in elkaar die je beschrijft. En door al die foto's geript worden er op verschillende manieren aangehouden. En dus bijvoorbeeld zo in. Ik had ie. Ik was met mijn uh, ik meen mijn naïeve hoofd dacht ik dat de voornamelijke manier om daar geld mee te verdienen was toegang krijgen tot die foto's.

[00:37:47]

Gewoon dat je betaalt en dan toegang krijgt tot bijvoorbeeld weet ik veel gestolen. Gestolen foto's van Iqaluit servers en zo af en toe nieuws komt over bekende mensen. Dat zou ongetwijfeld ook gebeuren met onbekende mensen. Maar dat deze? Dat dit een hele losse tak is waarbij je mannen probeert er in te luizen dat het echte mensen zijn. Dat was nieuw voor mij. En dan begint het dus met een gesprekje. En dan wacht je tot een effectieve manier. Star beginnen deze gesprekjes dan bijvoorbeeld op chat sites.

[00:38:19]

Dus ga naar mijn Skype om om een gesprek als Asscher ik ben. Ik ben een meisje van 17. Als er gewoon niet eens Quran berichtjes die af en toe krijgt als er Manheim DMS is. Als er oudere mannen zijn die geïnteresseerd zijn, ga er mijn Skype zo. En dat Zevenaars dan niet toevallig, want dat ze ze afperste is ook een euh. Is ook een manier om geld te verdienen. Onder het kopje Altonaer Tracks is Blackmail is een koopje.

[00:38:46]

Dus kun je zeggen ik heb hier. Ik heb een piemel en die zit ik ohia. Eerst voor eerstekeer zoveel mogelijk informatie uit zo'n man. En dan vervolgens stuur ze een mailtje met je betaalt met 3.000 euro en anders dan gaat dit naar de naar de politie of ga ik mijn vrouw of wat dan ook. Uhm. En dat er dus een handel is in deze paks en dat sommige pex wat ze noemen saturatie het zijn. Oftewel de markt kent dat PEC al.

[00:39:09]

Er zijn meerdere mensen aan de gang naar al precies. En dan is het minder waardevol, maar dat er ook PEC zijn die die nog niet zo vaak gebruikt zijn en dat die extra waardevol zijn, wat zij dus ook doen is dat veel mannen willen video en wat er dus blijkbaar gebeurt is dat voor sommige van deze video's zijn er dus. Om allerlei losse fragmenten die worden opgenomen van een vrouw die bijvoorbeeld zwaait of een offenders het teken maakt met haar hand.

[00:39:41]

Omdat mannen een webcam willen chatten. En dan maakt ze dus als je op het station hoort. De trein naar Utrecht heeft acht minuten vertraging, wat gewoon een samenstelling is van allerlei losse audiobestanden die dan een zin vormen. Datzelfde doen ze met video en dan ze. Dan hebben die die mensen die dus die webcams bestuurders geen echte webcam is. Gewoon een reeks van video's die achter elkaar gemonteerd worden met allerlei fake storingen in het beeld, zodat de overgang gemaakt kan worden naar fragment ene fragment 2.

[00:40:12]

Als als als jouw slachtoffer dan vraagt wil je ze zwaaien om te laten zien dat je dat je echt bent. Chuck Causeway. En dat uhm, het hele tutorials over hoe je dat soort video's maakt om fake webcam dingen te doen. En dat is vaak een ingang om om zo iemand binnen te trekken. Het is een euh, je wordt deprimerend peper. Je wordt er heel vrolijk van. Maar ik ben elke keer weer verbaasd over de. De de.

[00:40:49]

Als je eenmaal die soort van donkere hoekjes van het internet induikt, gewoon verbaasd hoe diep die krochten zijn Mira weer heel snel. Het gerecht mogen lezen om weer een beetje geloof in de mensheid terug te krijgen. Want dit is echt. Het is één grote aldie die Totoro. Er zijn dus mensen die zitten in. Van die forums zitten ze tips uitwisselen over hoe je zo goed mogelijk mensen kan manipuleren in een zo effectief mogelijk in effectief mogelijke manier. En dan mooi in de Peperstraat.

[00:41:14]

Af en toe zijn er dan momenten momentjes van een soort van ethiek. Wat het over hoe zeg je dat schuldgevoel wat overneemt van I did it didn't viel. So good did it? I do it was great many. I just didn't viel more Lurie dwingen. Nou, dat stukje introspectie om dit item mee af te sluiten. Maar dat brengt mij bij een andere plek waar een forum gebruikt werd om geld te verdienen. Oh, gaan we nu?

[00:41:46]

Als we een jingle? Nee jingle bespreking van de week. Maar jij hebt een epistel waar jij prachtig van het van Mona Keijzer naar naar naar. Ja Tim, nou, ik heb het ook weer uitgeschreven.

[00:41:59]

Jij had het wel geschreven. Lullig over doen. Ik heb ook voor pagina's wellicht gewoon laten uitschrijven. Uhm, het andere is natuurlijk Reddit. Ja, bullshit dat. Ze hebben de hartfunctie gepakt. Gerrit is even uit. Hoe werkt het? Denk je echt dat dit uitlegt dan moet worden? Ik denk dat de meeste mensen natuurlijk. Nee. Nee dus. De helft van de luisteraars zegt ja tuurlijk hoeveel die artsen leggen. Ik heb de hele week op Twitter gezeten.

[00:42:21]

Ik weet niet of soort. Ik weet al lang wat shorten is. Rothman. Keep the big short gezien. En de andere helft van de mensen die denkt ik denk het wel en ik kan me een element toevoegen. De kortgezegd is een forum op Reddit waar mensen investeren. En de slogan van dit forum is For Change. De Bloomberg terminal verbluffend mooi. Maar dit zijn dus allemaal altist zoals ze zichzelf noemen. Die retard, die geuzennaam. Ja, oké, die de hele tijd aan beleggen zijn.

[00:42:56]

Prima en die doen de hele tijd allerlei weddenschappen. En die gaan best wel ver in hun beleggingen. Dus ook doodsbedreigingen van mensen die ze niet in zinnen. Zo is het internet cultuur in de toch wel. In de klachten ligt duistere vorm in het duister. Dus heeft het er hangt ook een soort zweem. Misschien komt er nog een zweem van het volk. Pakt de elite toch rond? Nee, dat zit in dit verhaal. Maar wat deze mensen besloten was GameStop aandeel.

[00:43:23]

Wat is GameStop? Ooigemstraat Bedrijf is een is een winkel waar ze fysieke games verkopen om een fysieke winkel waar je fysieke eenmaand open. Sergej Mania dat je zegt. Ik weet niet wat de verwachting is voor de komende jaren voor dit spel. Maar ja, het lijkt niet echt een industrie waar je nog heel veel geld in gaat verdienen. Fysieke games in fysieke winkels dus daar word altijd een beetje neerslachtig over gedaan. Aan het aandeel stond ik niet zo heel erg hoog.

[00:43:50]

En toen was. Ja, toen waren er een aantal mensen op dit forum die constateerde er zijn. De shortposities op dit aandeel zijn zwaar overschreven. Het aantal aandelen dat er uberhaupt zijn. Dus er waren meer shortposities, dus mensen werden die op verlies van dit aandeel dan dat er uberhaupt aandelen zijn van dit aandeel wat heel vreemd is. Dat kan blijkbaar juist een financiële constructie dat je dus kan denken. Dit bedrijf gaat in waarde afnemen, dus ik ga het shorten.

[00:44:20]

Dus ik moet het echt wat ik dit uitleggen aan Robert hoogdekker. Dus. Je betaalt dan je betaalt shortpositie. Je betaalt dan de huidige koers en je spreekt af dat je het dan weer terug kan kopen op een gegeven moment.

[00:44:36]

En als het aandeel daalt in prijs, dan moet je bijbetalen. Ja, dan is het aandeel. Nee, als het aantal daalt in prijs dan verdien geld. Als het aantal stijgt, dan moet je bijbetalen. Precies. En iedereen die glashelder uitleggen wat waar al die hedgefonds hadden gewed omdat het aandeel daalt. Lijkt me ook redelijk logisch. Het gaat niet goed met dat bedrijf, verdient en mag geen geld en mag er even wat bij zeggen dat. Dat is dus een irritatie bij veel van die nerds.

[00:44:59]

Is dat hedgefondsen dus shorten op bedrijven en dat dat ook wordt geïnterpreteerd als een soort aanval bijv. Bij Tesla gebeurde dit heel veel een paar jaar geleden dat er heel veel gestort werd op Tesla en er zijn mensen boos over. Vaak werden 80 types erg boos over de Tesla in de toekomst. Zoiets doe je niet bij Ilonen. Er zit dus een element van cultuur in en daarmee is het geschikt voor deze podcast. Er worden geen podcast over beleggen. Dus daar kan je een aantal dingen die soort van cultureel interessant zijn bij elkaar.

[00:45:25]

1. Is gamewinkel als op een forum voor gamers, dus daar is sowieso al een soort van gevoel van warmte bij. Ja dan uhm. Appje hedgefondsen inderdaad, die niet echt aangeschreven staan als warm, warm, warmbloedig. Serveer bij de leukers waarbij het. Dat die als die het zwaar hebben, want dat is gewoon de antique kapitalisme en menselijkheid maken met geld, anti ongelijkheid en waarde toevoegen. Dan is er een soort van sterk element van FoMu, want dit is de koers van het aandeel ging stijgen doordat die radiators allemaal op een bepaald moment alles op hetzelfde moment kochten en dat daar vervolgens weer nieuws over gemaakt werd.

[00:46:14]

Want het is gewoon. Reddit is dan Frenkie genoeg om als journalist toch echt achter je oren te krabben te denken. Wat was dat ook alweer? Maar ook wel weer groot. En naar mainstream is het niet, maar wel bekend genoeg. Ja, je hebt het echt al vaak voorbij horen komen als journalist. Ja, je kan zeggen het derde sociaal netwerk ter wereld ofzo. Ja, ik hoop dat je ook dat je het ook wel weer benoemt en dat je het ook wel weer serieus neemt.

[00:46:40]

Dus dat zit in een soort van Netz schaduw up up plekje dat het boeiend wordt om erover te praten. Om het een beetje spannend, zeg maar een beetje onbekend met hoe we gaan trekken, want je wil daardoor langs mogen komen om een keer uit te leggen wat Britten is.

[00:46:55]

Exact dat. Ja en uhm, nou dan gaat het aandeel omhoog. En vervolgens heb je het element van van V. Van voma wat iedereen krijgt waar ik ook veel last van had. Want je slaat even iets over op, red. Werd dus besloten. We gaan massaal die GameStop aandelen kopen om die hedgefondsen het van de te pakken, want dan gaan ze heel veel geld verliezen op een shortposities. De suggestie was dit uberhaupt onhoudbaar allemaal? Want er zijn meer shortposities dan aandelen.

[00:47:20]

Op het moment dat het aandeel omhoog gaat, dan kun je daadwerkelijk hedgefonds omver blazen ja, omdat ze zoveel geld moeten betalen om die shortpositie te blijven. Koffer om hun om hun winsten te blijven houden. Dat euh, dat ze dan daadwerkelijk zouden omvallen als dominosteentjes en die zich die dit niet. Of dit nou ook echt gebeurd is. Maar er is zijn koers punt waarop dit ook echt zou gebeuren is al een hedgefonds wat gebeeldhouwd moest worden door een ander hedgefonds.

[00:47:47]

Ja dus. Die rare V die suppression is dus krachtig genoeg om dit te starten en om ervoor te zorgen dat andere journalisten het als jurylid dat opmerken. Die begon erover te schrijven. Dus er zijn allerlei kleine elementen.

[00:47:58]

Van Uhm, zeg dat van media dynamiek. Ja, dat sowieso. Maar de zijm zijn elementen die bijdragen aan die animeerde dynamiek. Bijvoorbeeld Musk die erover twitterde. Dat maakt als je leest dat het makkelijker is om over dingen te schrijven. Dat is van bekend haakje, net zoals Reddit een bekend haakje is. Zowel als GT3 dingetje hadden gedaan dat het algoritme als podcast had geschreven, hadden we de kop van persbericht ILM, want je weet gewoon dat. Dat is een soort V.

[00:48:27]

Dat geeft het. Dat is een Sufjan element van vertrouwen en tegelijkertijd zeer van gekkigheid. Dus. Nou ja, dat is gewoon lekker. En dat maakt dat heel veel retail investeerders mee gingen doen de comments. Toen kregen ze commentaar. Politici gingen zich ermee bemoeien. De SCC ging zich ermee bemoeien en tussen burgers en de de Robin Hood EP die waar veel Amerikanen mee beleggen. Heel makkelijk, heel laagdrempelig mee beleggen. Daarom heet Robin Hood. Want is dit een soort Democratische?

[00:48:56]

Of nee, eigenlijk een beetje een sfeer van de gewone man, zoals Robin Hood vroeger in Nottingham Forest de rijke bestal voor dat aan de armen te kunnen geven. Held Robin Hood. Ons simpele zielen weerstand te bieden aan het Vanleeuw. En dat dan juist Robin Hood Gene is die de Didi die het onmogelijk meer heeft gisteren geblokkeerd. Dat je nog langer in ja, want het liep zo uit de hand. Deed dat op een gegeven GameStop was toch bijna net zo groot als het zat in de categorie Emmerson Tesla.

[00:49:20]

Echter een hele de meest waardevolle €1.000. En zie dat hedgefonds veel om de tertius vertrekt. Van wie? Welk bedrijf gaan we nu doen? Alle andere shorters aan te pakken? Waarop Robin Hood dus een vlucht naar de helft van de gebruiks van Robonaut had aandelen in GameStop aan besloot. We trekken de stekker eruit en dat is nu Booth en het verhaal is dat dat is omdat zij zelf ook geld moeten reserveren. Steeds. Ze hebben nu een miljard opgehaald om dit te kunnen.

[00:49:50]

Het mag een soort van gevaarlijk begon te worden voor het bedrijf Robin Hood en daarom zijn ze gestopt en andere suggereren dat het komt omdat het er druk is van die hedgefondsen. En sowieso is dat een grappig element, want het aantal fake accounts op dit forum was with. De prijs om fake accounts te maken is iets waar wat een markt is, dus dat er weinig vraag is naar W.K. Accounts. Gaat de prijs omhoog van van het maken van vqkz?

[00:50:15]

Is het internet zijn zo'n wereld als dat je Horyn. Je kunt gewoon op fora Reddit accounts kopen als je bots daarop maakt die er instrueert om bijvoorbeeld. En dat was de suggestie Begijnend. Op dit forum om andere aandelen te gaan kopen en het leek te gaan werken. De aandacht werd best wel afgeleid naar de grote bioscoopketen die daadwerkelijk dus nu geld heeft opgehaald bij deze Wetters. Waar de hebbben daadwerkelijk. Die hebben gewoon gezellig gaan nieuwe aandelen uitgeven. Want er is zoveel vraag naar, want opeens iedereen zit in onze bioscopen.

[00:50:46]

Dat zij daadwerkelijk op zij stonden op het randje van vies cement en zijn Nederlandse boekhandels die nu iets vragen. Zij komen nu daadwerkelijk de korona crisis door omdat zij meeging in deze mian. En zo zijn er veel andere aandelen Nokia en allerlei andere, waarbij dus de suggestie gewekt werd dat dat door die hedgefondsen gedaan werd om de aandacht af te leiden. Ik kan me zoveel dingen bij elkaar die die samen werken omdat er allerlei culturele onderstroom zijn. Dat maakt dit verhaal zo interessant.

[00:51:15]

Wat maakt dit verhaal ook historisch denk ik? Ik denk echt dat dit een punt is waar mensen later op gaan terugkijken van dat dus de gewone man via romantiseren nu een beetje Reddit lukte om die grote hardfruit. Maar ook dat is een frame en dat is vreemd, waardoor dit een leuk verhaal is. Maar waar beperkt? Waar linkse politici in Amerika nu op springen in Defensie kan men men nu via Robin Hood aandelen kon kopen. Dat kan ie niet meer zijn.

[00:51:41]

Heel populair. Vreemd nu ja, dat dat klopt. Dat klopt. En dat is een van de redenen waarom dit verhaal zo lekker werkt. Want ik denk als dat elementen niet in had gezeten van een soort van jacht naar rechtvaardigheid, dan was het eng geweest daar waar het enge nerds geweest die weer eens kapotmaken. Tot nu heeft het een soort revival of main street gevoel.

[00:52:00]

Ja ja, wat heel raar is, want het gaat over beleggen en over mensen toejuichen die vijftigduizend euro overhebben om in een aandeel te steken waarvan je zeker weet dat het klappen opruimen. Het is ook het toejuichen van een heel vreemd soort mensen eigenlijk. Dan nu de hamvraag heb jij GameStop aandelen gekocht? Nee, maar ik heb. Ik ben echt geobsedeerd geweest afgelopen week door. Ik heb vaker die koers gecheckt dan dan dan dan wat dan ook. Ik werd wakker, ik ging checken.

[00:52:24]

Ik ging sommige mensen hebben. Big Brother. Jij kijkt naar deze. Niet zo heel veel mensen kijken naar het probleem. Sommigen willen de morsig is niet blij, maar wil hier nog iets over kwijt. Nou. Het voelt altijd als je weet waar op de middelbare school zaten. Heb je de stoet? Ik voel, ik heb toch wel licht gevoel van revanche. Terwijl de middelbare school zaten, werden we echt verguisd. Niemand wilde bij ons aan tafel zitten.

[00:52:49]

Ja, klopt met ons Londoz. Net niet genoeg om aan de Magic tafel te gaan zitten. Ze is in ieder geval nog andere mensen waarmee ze meteen konden spelen. Mocht niet bij de hockeyer zitten. Nee, nee dus. Daar zit je dan als soort van alleen. Ja, onderkant van de middenklasse. Die hockeyers al bij het punt waarschijnlijk. En dat er toch revenge of the nerds nu echt? Ja ja, maar dit zijn heel veel van die kleine elementen.

[00:53:16]

Waar? Waar is het waar je dat tevens grote grote maatschappelijke en culturele impact?

[00:53:21]

Inmiddels ook nu de volgende rubriek Alle Alexander Ernst-Jan halen hun grote gelijk ook. Dat is deze week gebeurd. En feliciteert daarmee dat je je gelijk hebt gehaald. Je een tune een Jimbo kunnen maken met hete zeteltjes, al zou dat nummertje wel, want wij hebben het erover gehad.

[00:53:41]

Subtekst opstekende de je de golden boy van van de journalistiek, van de publishing industrie in Amerika en ook wel in visie zit. Het is heel gaaf om te investeren. Veel geld zit de media weer ook heel gaaf als je een toonaangevende journalist bent met een mening dat je opstapt bij het medium waar je werkt en dat je je eigen subtekst begint. En aan de andere kant als je zo. Als je pech hebt gehad en je raakt je scholastieke baan kwijt, voel je dat je bij een lokale Amerikaanse krant werkt.

[00:54:09]

Ga je ook je eigen subtekst beginnen? Hyperloop of subtekst? En het wordt aan alle kanten bejubeld, maar wij weten dat er zoiets is als de narratieve klok. Dus je begint om 12 uur, dan kent niemand je er één uur en dan steeds meer mensen. Nou word je steeds populair. Het steeds populaire tot het ongeveer zes uur is van dat moment is het downhill om daarna weer op te krabbelen. Het is vijf voor zes voor substantia, want.

[00:54:33]

Eén van de bekendste substance ondernemers die wij mensen, de ondernemers die hun imperium probeert het substraat. Hebben deze week substantia verlaten. En het zijn toch een soort vrienden van de show, niet het geld kennen. Wij hebben het heel vaak over hen gehad. Ja dan en neven.

[00:54:53]

De opruim meneer Super organiseert meneer en neemt een strategiegame. Die hadden zijn eigen bundel begon een tijdje geleden op substraten dineetje en die werkte vroeger ook bij subtekst en Rausing bundel Mooi. En die zijn weg, die zelf geld opgehaald. Parton. En die zijn nu een eigen bundel gaan onderbrengen bij hun eigen technologie. Dat is een. Een waterscheiding noemde dat volgens mij Rawhide Shep moment. Waar was jij toen in de tweede klasse? Ja, dus dit was op dezelfde dag dat Refugie gekocht werd.

[00:55:29]

Ja moet het ook over hebben. We hebben. We hebben drie items binnen het nieuwsbrief Blokje dit revu. Maar dat was dus een interessante dagvaardt bundelen en het ons bundelen. Want deze mensen gingen hadden dus OM bundelt de nieuwsbrieven binnen subtekst allemaal individuele nieuwsbrief jes waar ze geld voor vroegen. Toen hebben ze zelfs stukjes geschreven over hoeveel geld zouden we kunnen verdienen als we onze nieuwsbrieven zouden bundelen, waarbij de waarbij de. De samenvatting van dat ding was? Als je maar genoeg als je nieuws, als je als je doelgroep maar genoeg niet overlappen.

[00:55:59]

Dan is het. Is het relevant om te bundelen? Ja, als je overlappen een concurrent van ACARS niet afgelopen, geen concurrent van elkaar zou overlappen. Niet genoeg dus. Ze doen best wat brede dingen. Ondanks dat het allemaal wel valt binnen. Euh ja, het is toch allemaal een beetje media en zo. Maar dan wel heel erg. Media maakbaarheid? Ja, precies. Mooi. Dank je aan mijn slogan kunnen zijn van deze week en nu hebben ze om, bundelt An van van het hoofd platform Leidraad.

[00:56:29]

Ja en ja God, het is iets wat je wat natuurlijk dit is. Zij beschrijven zelf ook dat dit het grote risico is voor subsidiair. Op het moment dat subtekst niet heel veel meer te bieden heeft. En je bent al groot. En het gaat intérieur op je. Op de op de opbrengsten die je zelf zou kunnen halen door zelf gewoon een Stryper kantje te rennen. Het is een beetje zoals met Keizer Nero. Dit is de eerste messteken en nog meer messteken komen, terwijl zo meteen Brutus is begonnen bij subtekst.

[00:56:56]

En nu gaan er daar gaat er meer volgen. Ondertussen wordt natuurlijk ook de grond steeds heter onder de voeten van subwijk, want Twitter heeft inderdaad revue gekocht. De Nederlandse inlichtingendienst AIVD. Applausje voor de VU prijsvraag.

[00:57:08]

Heel knap en nu onze nieuwsgierigheid op de vuur. Wat Revu eigenlijk heeft gedaan is dat het een nieuwsbrief tooltje. Je maakt het maar. Die hebben ze heel makkelijk gemaakt om gewoon al die linkjes die het gedeeld op Twitter, media of andere sociale media te importeren te slepen in een mooie editor. En om Schreck en drop nieuwsbrief. Tool werkt echter wel lekker. Krijgt er echt zin van om een incubatie Netflix mail te zetten? Hebben we elke keer gedaan media en nieuwsbrief.

[00:57:33]

En dan kan je het nemen. Dat lag niet aan ons. En dan kan je daar ook geld voor vragen. Dus bijvoorbeeld Media Nieuwsbrief die wel werkt van Elgar. En die vraagt dan een paar euro per maand geloof ik. Dan krijg je zijn speciale brief over media ook nou revue. Die was niet zo groot als subtekst. Subtekst dat ontplofte natuurlijk. En vuur, dat was meer naar daar gebeurd. Daar gebeurde genoeg. Er zaten ook een paar inslaande gezichten machine van subtekst, maar heeft nu dus wel een prachtige exit bij Twitter.

[00:58:02]

Twitter heeft meteen vond ik al phet meteen gezegd iedereen krijgt een pro account volgens mij en gaat nu dat nieuwsbrief een nieuwsbrief maken. Nog meer democratiseren door natuurlijk aan te bieden aan alle 20 ja dus Twitter wél betaalde accounts gaan aanbieden. En de suggestie die een beetje gewekt wordt is dat je dus straks bij Twitter. Sowieso was deze overname een aanval op webstek. Ja, want het soort van begeleidend schrijven wat Twitter had maakt, ging erover dat de commissie lager is dan anderen in de markt.

[00:58:37]

En dat is gewoon maar één bedrijf. Dat webstek, namelijk 5 procent subset. Een stuk meer is ook echt weinig. Is echt weinig. En de suggestie is dus dat er een reden is om over te stappen van de webstek of van die krant die in die bredere beweging van grote kranten naar individuele betaalde nieuwsbrieven. Dat er reden is om over te stappen naar Twitter, dat Twitter sowieso een betere ervaring kan bieden omdat ze beter gaan zijn in acquisition. Vroeger, toen terwijl medianieuws weer begonnen.

[00:59:09]

Toen kon je nog met Twitter Cards kon je ervoor zorgen dat mensen in een tweet je konden abonneren op je nieuwsbrief. Met één klik dat geconverteerde echt als een malle zijn ze afgeschaft. En dat gaan ze natuurlijk nu voor hun eigen servers wel aanbieden. En dat nou, dan ga je gewoon heel hard op converteren naar apps op SIB. STEC is niet natuurlijk subset. Is niet echt een site waar je heen gaat. Misschien om je ooit aan te melden voor dingen, maar dat daarna?

[00:59:34]

Ga dan niet echt meer naar toe zijn. Wel aan proberen om dat beter te maken, maar tot nu toe is dat gewoon nog best wel basic. Ja, en dat maakt dat je niet echt. Je kunt wel op subsector Twitter account. Je kunt wel inloggen met je Twitter account om dan te zien wie je allemaal volgt en of die ook nieuwsbrieven hebben. Het is een beetje een shit ervaring. Je kan hem niet zien of die mensen überhaupt niet mail sturen bijvoorbeeld.

[00:59:58]

Het kan ook gewoon ooit accounts zijn die dood is. Dus het is heel rare ervaring dat er nu een beetje met de haren bijgesleept en je weet dat het Discovery gaat ze gewoon nooit echt goed lukken. Dat is gewoon zo iets. Wat zei je dat je een bedrijf begint met een bepaald iets? Daar zijn ze heel erg goed in ben. Ik vind dit. Hier ben ik het niet mee eens. Ik zie dit. Ik zie dit niet gebeuren.

[01:00:15]

Ik denk dat Servicedesk heel goed is in. Juist dat gevoel van support én maker en dat ze daar nu groot op zijn geworden en dat ze die discretie ook bij Pegatron. Het is ook geen Discovery toen hij het schoon. Je ontdekt het via de maker en het voelt alsof je de banden te maken hebt, maar niemand, subtekst of niemand.

[01:00:31]

Maar ik heb hier wel behoefte aan hoor. Aan een betere Discovery webstek, omdat ik denk dat ik van alle informatie die ik nu consumeert. Wat niet echt hard nieuws is dus dat en niet Twitter is de rest. Wat ik lees is denk ik 80 procent webstek nieuwsbrieven. Ik heb hier behoefte aan Discovery van goede Nederlandse nieuwsbrieven.

[01:00:52]

Ja, nummer dus. Ik denk dat ik denk dat de content die op subtekst staat echt ongelooflijk goed is. Veel van de content die erop staat en dat ik. Ik heb zelf gewoon het idee dat ik zelf moet schat graven om erbij te komen. Dus het is echt via subset subset nieuwsbrief die link naar andere subtekst nieuwsbrieven dat ik achter dingen kom. Ja, maar het is een hele archaïsche manier van van ontdekken. Ik staat er wel echt heel veel goede Guy's goed spel op.

[01:01:22]

Ja deze dingetjes als voorbeeld kan nemen, want jij bent gewoon een alleseter en jij geeft waarschijnlijk ook een nee, maar ik denk dat wat jij zegt over subtekst zou dit nooit kunnen. Dat ben ik niet met je eens, want ze kunnen dit echt wel doen, want ze hebben de content al en Twitter moet nog beginnen laat. Het wordt als het liedje over een paar jaar niet. Alexander en Ernst Young krijgt een grote gelijk, maar Aleksandrov instellingen zullen het zien.

[01:01:42]

Cilia en Twitter heeft natuurlijk wel een veel makkelijkere uitgangspositie, want dat is wel een destination waar mensen al heengaan. En ze hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om Twitter.com de website The Destination te maken, in plaats van allerlei apps die ze zelf niet onder controle hebben. En daar sluit ze nu eenmaal op aan en daar sluit ze eenmaal op aan. En het idee is natuurlijk dat er individuele journalisten zijn die op Twitter nieuwsbrief kunnen gaan runnen. Ben Thompson, die zei Het is ook een interessante doelgroep voor journalisten, want Twitter gebruikers zijn waarschijnlijk gemiddeld genomen meer bereid te betalen dan niet.

[01:02:12]

Twitter gebruikers is een aanname, maar om in je onderbuik. Volg je dat wel? Dus het is een interessante groep uberhaubt om om geld aan te vragen. Daarnaast is er al heel veel. Heb je al achterban opgebouwd op Twitter als journalist? Want dat is wat je de afgelopen 12 jaar hebt gedaan waarschijnlijk. En veel te veel tijd en heb besteed. Nou, dat kun je dan eindelijk een keer een kapitaliseren. Er komt wel hoop bij elkaar daar.

[01:02:35]

Ja en uhm. En waar natuurlijk op kan wachten is dat Twitter ook weer gaat bundelen. Dus dat alles. En dat is wanneer het pas echt interessant wordt volgens mij. Want individuele nieuwsbrieven gaan runnen op Twitter vult nog een beetje niche voor mij. Want zoals jij zegt ja, ik doe dat en ik doe dat met meerdere. Ik geef er een fortuin aan uit, maar de meeste mensen zijn niet bereid om dat te doen. Wat Twitter kan gaan doen is hetzelfde als wat Everything heeft gedaan, namelijk kijken waar overlappen de doelgroep dermate of wat medium doet of wat medium doet en dat ze een bundeltje maken.

[01:03:06]

Uhm, en dan krijg je dus individuele abonnementen naast een soort van Twitter bundel. De grap is natuurlijk dat Twitter wat Twitter kan gaan doen is naast dat je met een abonnement voor wat het dan ook gaat kosten toegang krijgt tot heel veel betaalde content op Twitter die gemaakt is voor Twitter door die journalisten dat ze ook content van publishers daarin zouden kunnen verwerken. Dus dat je bijvoorbeeld dat het voor dat het voor The New York Times makkelijk wordt om bijvoorbeeld x artikelen per maand aan die bundel toe te voegen en dat gewoon de keuze te houden aan de gebruiker welke artikelen ze lezen.

[01:03:47]

Dus als het door de Paweł heen kan met een paar artikelen en dat ze het genoeg interessant maken voor die publishers dat ze dan wel het Imares krijgen en zo dus dat ze dan kunnen we die target. Bla bla bla is net de GGD'en komt een expert knopje en en uh uhm, ik denk dat dat dat best wel grappig zou kunnen zijn, want dan heb je als gewone gebruiker een beetje het Blendle gevoel van alles bij elkaar. Plus hele interessante diepe content binnen jouw eigen interessegebieden die je niet in de krant gaat vinden.

[01:04:23]

Dus de Mega bundel die gaat ontstaan is volgens mij super interessant en ontbrak er nog één ding ik zou het zoveel interessanter dan wat Apple doet en zoveel interessanter dan wat DIMM de community niet. En dat Twitter ook eigenlijk het enige bedrijf denk ik wat nog vertrouwd wordt door de uitgevers, want Google heeft het verbruid. Facebook heeft het verbruik. Leuk dat je Facebook zegt, want je vraagt je natuurlijk af waar is Facebook in het hele verhaal? Hij voelde zich misschien een beetje op de achterbank gezeten deze week, tot ze over nieuwsbrieven ging.

[01:04:51]

En gelukkig hebben ze Mike Izaäk gevonden. Onze Mike, ook vriend van de show. De man die een boek over Uber heeft geschreven en hier aan tafel heeft gezeten. Die had Skopje gisteravond, namelijk dat Facebook ook van plan is een newsletter tool te gaan ontwikkelen. Independent Riders. Echt waar? Ja. Maar staat er nog iets meer context? Beisbroek is working on nieuwslijn tools voor journalist en bieders. According to Humpfrey Piepel vermeerdert de campagne is plant move forward.

[01:05:21]

Dat gaat dan over het gaat. Het hele. Het gaat helemaal over onafhankelijke schrijvers, de mogelijkheid geven om hun nieuwsbrieven aan allemaal hetzelfde verhaal. Ja, dit include futures. The Help Riders beeld ter followers aan Facebook. Curator Emil List. AS well as Pete subscription tools to helpt journalist Mamouni Founder nietlanger. Dus het is zes uur voor subtekst en in de modification van platformen waar je je nieuwsbrief kan tikken die ook nog bereikt meeleveren. Ja, want leuk dat je nieuwsbrief kan tikken.

[01:05:55]

En dat was natuurlijk nadeel van refereer. Je moest zelf je lijst opbouwen en dat met Mail Champ. En al die andere nieuwsbrief wil niets anders. De combinatie met een platform met bereik is wat het voor journalisten interessant maakt. Het blijft natuurlijk nog steeds zo dat in Nederland, als je het dan op Nederland toespitst, het aantal mensen een aantal grote journalisten wordt. Maar wie wordt de eerste journalist die zo'n overstap gaat maken in Nederland en die dan ook daar een beetje mee te lopen?

[01:06:22]

Wat denk ik verlost van journalisten? Heel erg niche allemaal ja. Maar waar en hoe het heel groots kunnen worden in bijvoorbeeld Nederland is als Facebook dit integreert met Instagram. En al die influential is een nieuws e-mail nieuwslezers kunnen gebouwd.

[01:06:33]

Dat gaat dat je juist niet dat jij het weg gaat bij de onderzoeksjournalistiek en de grote columnisten, maar dat je juist geld gaat vragen van van willen al die volgers. Invloed is het grootst. We hebben het met Dordts Schmidt thuis over gehad. Laten we even content maken. Type niet of ze kunnen typen. Nou, daar hadden een gewoon mens voor. Laten we even sissen, licht eindigen met wat toepasbare dingetje. Oké, ik neem aan dat ga het even hebben over iOS widgets.

[01:07:01]

Oh ja, daar gewoon even leuk weer. Lekker! Ja uhm. Maar zal ik beginnen? Ja, je kan dus in een callus, een nieuwe iOS die hier al lang heeft. En sinds een maand kan je dus updaten mensen de zero day in drie stuks. OK, ik heb deze telefoon. Daar kan je dus.

[01:07:19]

Hoe noem je dat eigenlijk? Noem dat widgets. Wat noem je inderdaad een widget? Widgets toevoegen aan je aan je scherm en je hoofdscherm bijvoorbeeld. Eén van de leukste widgets. Computer idee een tafel gekomen. Ik heb vroeger een keer in de computer idee gestaan en toen ingelijst. Moosbrugger. Waarom stel jij je computer idee? Omdat ik een site had. Heb je humor? En je weet je over geïnterviewd? Datzelfde gaat dus leutig over. Begint. Bestaat dat nog?

[01:07:45]

Bestaat vast nog wel. Ja, maar misschien koop pc totaal zijn geweest. Het was BCM Computerbril dan in een MECC tijdschrift MacWorld. Annie Hall waar ik heel vrolijk wordt, is de foto widget. En dat je er steeds naast de foto's zo prachtige trap, maar met alleen elkaar helemaal in Korona Tijde ooit op vakantie toe was, was ik buiten. Af en toe gaat het meest en krijg je bij zo'n figuur foto van iemand waarvoor je van die willen dat ie heel groot in je scherm staat.

[01:08:15]

Maar over het algemeen vind ik dat echt. Ik denk echt dat mij mijn leven een stukje leuker is geworden. Ja, jij bent ok. Read Wise heeft zo'n widget. Oh, die heb ik toen niet onze favoriete tool? Ja, en read wise is natuurlijk leuk om highlights in op te slaan, maar het is nog leuker als je gewoon in je leven een beetje kan verweven dat je af en toe highlights teruglezen die je ooit geheiligd hebt. Ja, want dan is het pas echt wat waard.

[01:08:38]

En dan weet je, het is natuurlijk een fantastische manier om gewoon af en toe effe zijn stekje te krijgen. Dus elke keer als je het opent of tenminste dat dat het scherm verschijnt weet je toch al iets van een refresh rate zitten. En dan krijg je weer een citaat uit een boek wat je ooit hebt gelezen. En dat is hartstikke leuk. Ja, zoals ik gaf hoeft niks te doen, niks te interacteren. Daarmee gewoon alleen maar te lezen.

[01:08:57]

Nog eentje. De Kindle widget. Wat ik proberen mijn telefoon altijd met je zo mijn hoofdscherm met je zo in te richten dat ik dat ik mezelf stuurde naar lees apps in plaats van meuk van mijn beginscherm was er alleen maar lesseps. En nu heeft. Maar met die widgets is het nog makkelijker te maken. Want er als ik de Kindle app dan pontificaal in beeld. Maar dat was alleen maar een Kindle icoontje. En nu kan je met je kinderen widget kan je dus het boek laten zien wat je momenteel aan het lezen bent, waardoor je al het in your face uit.

[01:09:27]

Oh ja, ik kan verder in Beyond Dikmakers, houten succeed en egor consumption. Nederlandse professor Piet Consumption. Maar in ieder geval dat boek De Zwarte Professor. Euh, ja, dat vind ik dus heel fijn dat het motiveert meer te gaan lezen. Ja ja, het is. Het is. Telefoons zijn natuurlijk zo. Het is zo aantrekkelijk als je een Twitter icoontje hebt en er staat zo'n rood bolletje met een getal in om daarop te klikken. Dus je kan.

[01:09:57]

Je kan zelf inrichten waar de drempel het laagst voelt als je je telefoon uit je zak haalt. En dat betekent gewoon al die pushberichten uitzetten van dingen waar je niet ingezogen wil worden, zoals zoals chat apps en juist heel erg toegankelijk maken waarvan je wil dat je het vaak gebruikt. En dan is het wel echt lekker om die dus ik ben. Ik heb Quindo Pocket Castella, de podcast die ik het laatst en luisteraars die meteen tip kan openen. En ook Storyteller heb ik gedaan.

[01:10:27]

Oh audio bodywarmer. Dus ik ben van jullie een boek aan het lezen bijvoorbeeld. Fluisteren moet ik zeggen welke dat ik in de auto zit dan die jammer Mommers over het klimaat? Oh ja, dus een lesje in zesenhalf uur. Lees je een boek eigenlijk? Door te luisteren. Dat zijn drie autoroutes die ik maak ofzo. Dus dat is te doen. En ik dacht wel euh. Ik vind de waarde van auteurs die zelf dingen voorlezen op papier interessant.

[01:10:51]

Maar in de praktijk zou ik eigenlijk willen dat die stukken worden voorgelezen door mensen die echt acteur zijn. Dat lijkt me echt leuk. Dat gebeurt ook wel in het Engelse taalgebied. Veel toch? Ja, maar ook bij zoiets wel of niet? Nou, ik denk dat er een premium lijkt te zitten op stukken die voorgelezen zijn door de auteur of tenminste boek die voorgelezen worden de auteur. Maar het lijkt me dus heel interessant helemaal. En jullie kunnen dit natuurlijk omdat jullie zelf de eigenaar zijn van die content.

[01:11:17]

Stories kan niet beslissen om dit te gaan doen met content van iemand anders. Pas echt tekst. Tekst, gevoel of tekst beleving wil hebben zoals een acteur dat kan, dan wil je eigenlijk ook dat hij de vrijheid heeft om die tekst een beetje aan te passen. Of misschien moet er zelfs iemand aan te pas komen die het kan vertalen voor voor een audio. Grappig dat je het zegt ik kom hier binnenkort op terug. Oh ja, kan je zeggen, maar ik heb er zo van.

[01:11:39]

Ja, maar ik zou dus heel graag ja. Ik vind sowieso en ongevraagd advies leuk. Ik vind sowieso dat jullie Julie's het daarmee hadden gedaan met het advies eindig voor de luisteraar, maar we gaan nu eindigen met een media advies van Alexander. Ik vind is dat jullie? Jullie hebben natuurlijk het oude monument waar je het audio ding zit gewoon in het amendement opdracht tot lidmaatschap. Maar dat is best wel een. Het wordt best een kerstboom met allemaal verschillende features.

[01:12:05]

En wat ik zou zeggen is wat als je een abonnement zou lanceren? Kan ook het hetzelfde ongewenst zijn omdat je niet in propositie de audioboeken jullie eigen audioboek centraal zou stellen? Je zou zeggen dat een abonnement wat kost aan een correspondent met 7 euro per maand heeft per jaar. Voor 70 euro per maand krijg je onbeperkt al onze. Per jaar krijg je onbeperkt al onze audioboeken. Je zit niet te grijnzen. Ja, nee, dacht ik. Ik denk dus dat als je die audioboek centraal zou stellen en je artikelen daar aan toe, dat maakt dat niet het hoofd, de hoofdmoot.

[01:12:39]

Maar je maakt die artikelen er aan toe en je trekt het van alle andere platforms af dat je eigenlijk heel internetpopulatie hebt. Mijn gevoel is dat dat beter zou werken dan ebooks. Het idee dat je in audio dat hij het heeft voor veel mensen soort van waarde over dat je er andere over wil vertellen over audioboeken en het wat. Dat is gewoon niet zo met een ebook. Wel misschien individuele boek. Maar het idee dat je audioboeken luistert is nog steeds iets waar mensen Toph over doen.

[01:13:02]

Net zoals podcast luistert iets ofzo. Er zit iets in de culturele onderstroom. Wat denk ik? Ik moest schrijven omdat ik het zo goed idee vinden dat het zou kunnen dat we hier aan werken. Maar lijkt me nog steeds heel leuk als je middagnieuws gemaakt een dag per week hoofd om bundeling bundeling kan worden bij de consument.

[01:13:15]

Ik ga een persbericht tikken. Nieuws maakt hij een ander opeen tot volgende week dag.