Transcribe your podcast
[00:00:00]

Welkom in Potterijstraat, Promedia met Ernst-Jan fout en onlangs naar Piping. Het is een special van iets waar je niet bij was waarschijnlijk, want anders vraag ik me af waarom niet op niemand luistert bent, maar euh. Waarbij we onze vrienden van de show via Zoem gezien hebben. Wij zijn nogal emotioneel hierover, want dit is de eerste keer dat hij daadwerkelijk mensen gezien hebben die luisteren naar onze show. Ja, ze hebben de kans gehad om vraag te stellen zonder alles.

[00:00:24]

Alles vragen wat ze wilden en dat. En dat hebben ze gedaan in de korte tijd die we hadden. En het is anders dan normaal, want we zijn niet tegen elkaar en praten we zijn vraag aan het beantwoorden. Dus misschien is het out of the ordinary. En euh, en wie is toch gewoon niet leuk om naar te luisteren? Wie het helemaal niet leuk en misschien vind je juist wel heel tof. En denk je de volgende keer wil ik daar zelf bij zijn.

[00:00:43]

Maar een podcast zonder podcast over media, zonder experimenten is geen podcast Artmedia Media. Daarom dus ga vooral luisteren. Kijk, kijk wat je ervan vindt en als je de volgende kinderbijbel zijn heel erg graag word. Vriend van de show via BBW, een podcast over media panel. Ja, want jullie maken nieuwe afleveringen mogelijk. En Abdouni samen met onze sponsor van deze week soepel? Ja, dank je wel. Beer in a Box, de nummer 1 Craft Beer Discovery Club van de Benelux, zijn studie ambachtelijke biertjes op van een ambachtelijke brouwerij over door het hele land.

[00:01:12]

En uhm, nou, ik ben er fan van. Ik heb zo'n boek thuis geschreven. Weet je wat wel een ding is? Alcoholvrij bier moet je ook hebben. Ontzettend hip. Het is fijn om te hebben voor vrienden die langskomen. Je ziet altijd vrienden bij die na het sporten, vindt het lekker en ook voor jezelf. Dat is natuurlijk top. Wat ik probleem vindt, het alcoholvrij bier is dat de standaard opties dat ik die heel saai vind.

[00:01:32]

Heb jij wel eens alcoholvrij bier gedronken van Brothers in Law Brewing of Brouwerij Hoop of Grutte Pier brouwerij? Ik ben altijd voor dingen kiezen waarvan je niet weet wat het is. Nou, dat kan makkelijk bij hen.

[00:01:44]

Nee, je hoeft het juist te kiezen. Ik kan gewoon zeggen doe zones voor het bier en dan gaan ze jou vervolgens verrassen. Eindeloze rij en alcoholvrij bier. Dus als jij ook zo'n origineel en ambachtelijk pakket wil, ga dan naar Bier In The Box s.l. Slash podcast over media en met de kortingscode podcast over media krijg je dan 25 procent korting op je bier.

[00:02:06]

Beer, de box met de naam Slash podcast over media. En dan gaan we nu naar de vriend van de show special vriend van Chögyal, vriend van de show. Veel plezier.

[00:02:38]

Het is wel leuk om jullie allemaal te zien zeg jeetje, holy shit, wat zijn wel veel? Hallo? Hebben ze 230 vrienden zich opgegeven? Heel erg fijn dat jullie er allemaal zijn. Uhm, je hoort het beetje lopen. Ik heb namelijk een iPad van Botje gekregen waar ik het bedje en dan de tube kan instorten. Dus dat wordt echt super professioneel voor jullie. Euh. Jullie kunnen vraag stellen we hebben eigenlijk weinig voorbereid. Nu moet ik ook zeggen dat als die situatie zich zou voordoen dat niemand een vraag zou hebben.

[00:03:07]

Dan zouden we het uur nog wel voor lullen. Dat is geen enkel probleem. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen vragen hebben. Ja, die kun je zo stellen. Uhm, op hand, klinkt Murray. Zijn stukken dan gaan om bij. We gaan om vijf voor negen stoppen. Wanneer er allemaal in de buurt naar huis rennen, dan zijn we op tijd binnen voor een avondklok. Dus we gaan deze tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken. Wat ik denk ik waar ik mee zou willen beginnen is uhm, wie denkt dat die de podcast ooit op de raarste plek heeft geluisterd?

[00:03:35]

Van alle 162 mensen die nu binnen zijn. Wie denkt dat die het op een keer hand race doen? Want dat zit allemaal in. In Zoem. Heel gaaf. Euh, steek dan je handje op als je denkt dat je de podcast ooit een aflevering hebt geluisterd op de raarste plek van ons allemaal. Je kan geografisch zijn of gewoon hele gekke bekken in huis, of qua sfeer of qua mindset kan je ook allemaal. We zijn benieuwd. Maarten Gerritsen?

[00:04:02]

Vertel. Wat is de gekste plek waar je naar ons geluisterd hebt? Het was één keer best wel gek dat ik door Hoog Catharijne liep in Utrecht. Ik was het luisteren podcast en ik hoorde Alexander praten.

[00:04:13]

Ik zag hem ook lopen, wat gek is. Luister! Ja ja, het winkelcentrum was al een rare oplevering. Ik luisterde iemand die eruit staat nadat. Maar je hebt niks gezegd. Nee, met mij geluisterd. Ik wil alleen dat jij jezelf ging storen.

[00:04:30]

Snap je dat? Snap ik wel ja. Heb jij toen die recensie erover geschreven over dit over dit incident? Of was dat? Nee, ik heb er geen woorden. Is het meerdere keren gebeurd? Dan kun je donder op zeggen. Jullie lieten al een hele tijd heen en weer. Dat is altijd wel een keer iemand tegennatuurlijk. Ja, dat is wel dat. Is even kijken hoor Lévi leven. Ja vertel.

[00:04:50]

Ik luister vaak op een spijker.

[00:04:52]

Mag die echt van onze vriend Bas Fransman? Avaaz bas van Avaaz heb ik zeker. Mogen we zien verpakken? Ja, ok. Dit is voor de mensen die iets later zijn bijgekomen. We hebben dus. De vraag is wat is de gekste plek waar je ooit naar onze podcast hebt geluisterd? En Levi heeft dus geluisterd naar het interview met de baas van Avaz. Die vertelde die per spijker met je lach.

[00:05:16]

En kijk ook maar het ziet er prachtig. Ziet er niet zo goed. Nee, maar hoe? Het zijn allemaal, zeg maar waar zitten die? Zijn het allemaal kleine speakertjes op die rondjes? Of is het dan n spijker per rondje op elk rondje dat iets van 20 Spijkenisser?

[00:05:31]

En hoe voelt dit? Hoe was de eerste keer? Laat ik het zo, laat ik het zo vragen. Eerst een paar keer dacht ik van waar ben ik mee bezig? Ben ik? Denk je nou ingetrapt? Maar na 20 minuten? Dan komt er een student Wiene Oeste ofzo. En dan? Nee, ik vind het al 20 minuten lang op gewacht hebt op die boost, maar je bent dit vaker blijven doen. Dagelijks echt Odoaker slapen echt en weet je dan.

[00:05:55]

En waarom dan wat? Wat brengt je? Volgens de sluitingsplannen Raymond Spanjar Immerzeel was geweldig fascinerend. Dank je wel, Evy Evy. Ik weet niet of je hier overheen kan. Ben benieuwd. Vertel. Waar heb jij ooit ons geluisterd? Ik ben deze zomer gestart met de luister en paaldansact René Binst van Frankrijk in een hutje in de bergen. Zonder stroom, zonder dit zonder dat tijdens het koken. Altijd en nu de podcast luisteren. Liefst als ik kook met een glaasje wijn.

[00:06:29]

Maar Touwladder is heerlijk, omdat super heftig om het allemaal achter elkaar te luisteren. Tja, dat moet ook af en toe wel emoties of trigger triggers hebben opgeleverd.

[00:06:37]

Was heel interessant. Iemand anders heeft het ook gedaan en die zei van uhm ja dat ge een bepaalde trend of ding herkent en terugkomen. Ja ja ja, dat was wel. Hebben we wel een keer volledig naast gezeten dat jij onze voorspelling hoorde? Jij weet je inmiddels wist 4 jaar later naar die jongens zaten er helemaal naast. Uhm, ik denk het niet. Durf het niet zeggen. Ik ben ook geen expert in de materie, dus ook. Nou, ik vind het wel grensgeval geviseerd.

[00:07:02]

Dit is gewoon alles is waar gebleken. Heerlijk. Heel erg bedankt. Nou dankjewel Johan. OK, we gaan wat we gaan doen, want we hebben we moeten. We moeten er bovenop zitten is dat we vooral ruimte willen geven aan jullie om een vraag te stellen of om onderwerpen aan te dragen waar wij Stinger.

[00:07:20]

Heel subtiel dat je wel bolte. Maar wat we gaan doen is dat jullie onderwerpen kunnen aandragen. Inderdaad voegt wel echt veel toe hoor. Uh en uhm. Om te beginnen gaan we een vraag doen die uh, die is ingestuurd te zijn. Sowieso heel veel vragen ingestuurd, maar ik begin met een vraag van Ben Ben die zei jullie behandelen en denkt dan dus na over als je zelf vragen hebt en die je ook wil beantwoorden, dan kan je eentje sturen.

[00:07:41]

Ik ben als je de band steek even je hand op. Als wij je hebt houden, kan ook ben Edman dubbel en je ziet er anders als gaan. Visor! En als we Benassi verschijnen kunnen we allemaal. Jullie behandelen veel uiteenlopende onderwerpen van speciaal zout waarvoor een nieuwe wereld open gaat tot verwarmde handvaten waar de mening over is verdeeld. Van Qrq kipp tot een camera robot van Matthijs. Nu vroeg ik mij af waar hebben jullie simpelweg geen mening over?

[00:08:04]

Nou iets leuke leuke leuke dat sport dat Ben dit ziet. Mooie observatie. Alle voorbeelden die je noemt zijn dingen waar Alexander zijn mening over heeft gegeven die hij heeft aangedragen. De vraag is eigenlijk waar heb jij geen mening over? Ik zal maar ik geen mening over hebben. Sport is eigenlijk echt heel saai. Nou dat een mening. Hmm oh ja, echt wat me echt koud laat maar zo maar zo koud dat je zelfs niet naar daar moet. Een beetje medium dus zich het K.G.

[00:08:30]

Dat vind ik echt een beetje van allebei. Ja, grappig zich. Het kakelt. Ik had een goed paar uur geleden een clubhouse sessie met Ziguy. Krijgt dat toevallig. En het is heel leuk hoe je dan? Moet je daar dan zo subtiel op terugkomt? Ik noem het maar even, anders denken mensen dat ze uit de lucht komen vallen. Ik vond dat een uhm. Jij bent hier niet hygiënischer, maar dan stel ik het voor. Voor de luisteraars die nee, ik kan hier nu ook gewoon allemaal echt zien en kijken of je het zelf interessant vinden.

[00:08:54]

Ik had het een clubhouse sessie met een demissionair minister. Toen dacht ik echt wauw. Het is zaak hier een beetje onder doen. Piek volgende week 20:21.

[00:09:01]

Dat de verkiezingscampagnes plaatsvinden op de betekenis moet opschieten. Hebberige natuurlijk Verrips.

[00:09:06]

Maar het werkte wonderwel. Het werkte zelfs met een demissionair minister. Werkte hoor je hoe consequent ik hardhouse in dit voornemen was het uhm, informeel. Zo'n beetje als dit tracht, dacht ik. OK, dit was al de ultieme je wat geleerd. Nee, het was gewoon. Het was gewoon meer een prettige ervaring. Ik heb niks geleerd. OK. Heeft er iemand een vraag? Volgende vraag Maartje en Hugo zijn je Geza? Kijk live! Samen zien.

[00:09:30]

Waar zijn jullie? Ja daar, hallo? Van een gezamenlijke rekening. Eigenlijk gezamenlijke zoemer. Is jouw indruk efficiënt in deze economische tijden?

[00:09:39]

Naast de vraag. Uhm, ik vroeg me af. Euh, wat jullie van onderwijs is misschien? Maar een goed lijntje met Sicard kijken heeft natuurlijk nog wel onderwijs. We hebben ook op de partij staan. Uhm, omdat techniek zo achterblijft in het onderwijs. Euh, dat je zelfs nog in informatica lessen Excel uitgelegd krijgt. Terwijl jongeren misschien al kunnen leren programmeren uit zichzelf zeg maar. Ik was benieuwd wat jullie mening daarover is. Vooral kabinet Clubbing.

[00:10:09]

Ja ja, heel wat is een groot speerpunt in euh. In de in de eerste in de eerste sessie. Dat was wat me het meeste het grootste haatten. Object in de geschiedenis van een podcast over media. You cabinet apolitieke plantage tv, lap op. Allemaal mensen die vertellen wie je alsjeblieft over ophouden. Ja, maar ik heb ontzettend goed nieuws voor de. We hebben vanmorgen in een podcast uitgebreid over de toekomst van onderwijs gehad. Ja, het is een verwijzing.

[00:10:34]

Je hebt gehuild. Je hebt een vormloze genoemd van het geluk om zijn held van het huilen van geluk te je, terwijl dat liet zien aan mij en het. Het ligt geheel in de lijn met Cabinet Clubbing. Dat wat jij daar zo in aansprak was de Hollywood achtige productie stijl toch? Ja, maar ik ben heel extreem hierin. Ik Aan de ene kant ben ik heel erg van alle laptops de klas uit en andere digibox de klas uit en laten we met krijt en stof en euh ja, gewoon op z'n meest ouderwets.

[00:11:01]

Euh, want kinderen worden al zat geconfronteerd met allerlei verslavende interfaces en bedrijven die niet geoptimaliseerd zijn voor. Voor goeie dingen, maar voor verslaving. Laten we. Laten we dan alsjeblieft op school een soort van vrijhaven maken van al die meuk naar een andere kant. Ik heb er echt op mijn middelbare school uren in de mediatheek aan Freistadt film Beverentunnel gewerkt en daar heel veel geleerd. Daarvan komt al heel veel geleerd. Ja, ik heb dat. Ik had dat nou goed.

[00:11:29]

Dat is inmiddels niet meer zo relevant, maar voor de meeste mensen. Maar ik had. Thuis had ik nog geen internet, maar in de mediatheek op Netscape. Ja, maar ik snap dat er 19 verenigd maar een ding was, maar zijn nog steeds. Maar nu is het contrast hebben. Nu is er contra. Nu ja, er zijn nog steeds mensen die thuis een inzet hebben. Ernst is een soort van ass over een hyperbool voor diversiteit. Roeiclub zijn ook mensen die geen alles hebben.

[00:11:51]

Als jij er voor alle Nederlanders internet uit toch op? Nee, helemaal niet. Dat gaan we eens opzoeken hoeveel mensen er geen internet bij Nederland zelf van schrikken. Premier, dit is precies met die maatschappelijke stages die jij nog moet lopen voor ja, maar dit is zo'n Celera kost Badense tijd om dan voor. Om dat soort van voor de Micro Micro Micro niet en daar dan opeens op geen micro na een aanvraag had gedaan. Natuurlijk is dit ironisch. Een van de meest breedbandklanten kandidaten voor de VVD.

[00:12:14]

Ik toch maar waar mijn punt was. Niet zozeer dat er thuis geen internet was, maar dat ik dus op school wel eindeloos heb kunnen bouwen. Ja, met dat HTML en doe je lekker thuis is mooi. Nee, dit is toch eens? Het is toch terug dat je in zo'n mediatheek parkeer en dat je daar geacht wordt zelf maar wat te gaan? Jij vindt het niet een vaardigheid waarvan je zoiets hebt? Kan je dat? Kan je op school?

[00:12:32]

Kan je dat ook? Wat je daarbij begeleid? Want dan maak je dus geen bouwers? Ja, informatica leraar. Ja echt. Ja, dat vind ik dus geen bouwers die je opleidt. Maar ook bij informatica is het prima. Maar ik vind eigenlijk dat dat er verder geen enkel excuus voor is en dat premier premier clubbing mogen middelbare scholieren n. Ik zeg toch het is heel duaal, dus aan de ene kant ben ik dat heel erg. En dan aan de andere kant denk ik heel erg.

[00:12:53]

Uhm. Uhm. Hoe meer Hollywood en hoe meer gepersonaliseerd en hoe meer een soort van softer die die de hele tijd optimaliseert voor wat je competenties zijn, vind ik ook heel gaaf. Maar ik vind dat middengebied waar we nu in hangen verschrikkelijk. Dus het moet voor mij 2 2 helemaal twee kanten op groeien. En dan heel erg die extreme in. Je hebt dan ben ik bereid zijn een soort duiveltje op je schouders die. Misschien moet je gewoon allebei tegelijk doen.

[00:13:23]

New super coherent, antwoordt Maerschalck. Hoop dat je er blij mee bent.

[00:13:27]

Ah ja, sorry dat dit Stinger.

[00:13:31]

Na elke vraag vind ik wel ok. Twan, jij zat al een tijdje te wachten.

[00:13:36]

Euh euh Alexander. Jij bent natuurlijk groot fan van verkiezingsavond zeker? Het is toch maar een kleine maand tot het tot de verkiezingen. En je wil dan natuurlijk eigenlijk altijd eind redacteur worden van de verkiezingsuitslagen. Nu heb je natuurlijk nu tijd over en dat zal wel niet zo vaak meer voorkomen tijdens verkiezingen dus. Want wat gaat het worden?

[00:13:54]

Ik vind het wel. Ik vind een groot compliment dat jij denkt dat de reden waarom ik niet voor de verkiezing wordt infarcten. Dat mijn keuze en mijn gebrek aan tijd is zeker heel zeker jouw. Dat vind ik heel lief. Nee, maar er is geld er door. Ik geloof echt dat jij de talenten hebt die je nodig hebt om een groot televisieregisseur te worden. Dank je wel maar. Maar je moet dan wel zelf die stap gezet. Je moet die heet die man David.

[00:14:15]

De Grifhorst is. BRUSSEL Bent u snel verliefd? Ja, die doet de passie altijd. Heb je het vanmorgen op podcast ook weer over gehad? Euh. Jij moet het gewoon een keer mailen en vragen. Mag ik stage bij lopen? Ja, eigenlijk is mijn antwoord op al jouw toekomstplannen. Loop eerst even stage. Hmm, poten in de modder. Begin daar gewoon en vind ik best eng hoor, om te kiezen wat ik nu moet gaan doen.

[00:14:36]

Ik kan me voorstellen in een uitprobeerden stage, duurt drie maanden en dan ga je dan aan iets nieuws. Geef jezelf een jaar kwalificatieritten. Ja, maar ik vind onderwijs ook interessant en ik vind stage nummer twee. Ja ja, ja, ik leraar. Ik denk wel. Bij de volgende verkiezingen heb ik genoeg kennis opgedaan in allerlei stages. Dat beloof ik je dan maar nu bij, nu bij deze thuan. Dat ik in ieder geval iets kan doen om euh, om ons land te vieren.

[00:15:01]

Vooruit ja. Kan de burger petitie beginnen voor jou? Hoezo? Dat je als je voor. Als je over via wie niet gevraagd wordt dat veel geld op de Heidenau algemene zaken of zelfs als huis propagandist maakt zijn UNMIK. Vertel, wat is je vragen over welke onderwerpen je gaat over praten?

[00:15:23]

Vroeg mij af wat? En dan vind jij het oké als mensen via een ViaVia goedkoop een abonnement hebben op Gugel omdat die zelf ook allerlei ow sorry Shuman, moet je niet judosport.

[00:15:40]

Ik wou iemand mythe klinkt. Hoe kom je bij je mik?

[00:15:43]

Dit is heel naar zijn zeggen dat het gevoelig ligt voor de hand.

[00:15:48]

Getipt om iets met Bugatti's? Is het echt iets om YouTube via minder geld via India met de roepies te betalen voor specifieke Go-Go zelf ook allerlei belastingen ontduikt?

[00:16:05]

Ja, ik heb dat wel in een podcast iemand horen zeggen, maar ik dat. Deze vraag heb ik toen. Euh. Gepareerd door te zeggen ik heb geen flauw idee. Ik vond het wel Kreatief van jou. Maar over de ethisch is dat zo dat het een vraag is op welk niveau wil je dit? Ik ben de Robin Hood van de streamingdiensten die heel veel geld bij gooien. Dat zelf eigenlijk. Jij doet het verschil jij. Als jij het verschil herverdeelt, geld doneert aan organisaties die zich inzetten, niks anders belastingontwijking.

[00:16:34]

Dan vind ik het ethisch. Ja, ik heb tijd. Weet je wat het is? Daar is natuurlijk. En net zoals ik wel eens een wat fascinerend onderzoek gelezen over hoe diefstal werkt. Dat was in The Economist één van de tofste stukken die ik ooit heb gelezen over een of andere Nederlandse hoogleraar die veel weet over euh, over criminologie en die eigenlijk een heel punt. Zijn grootste punt was gewoon uhm. De situatie maakt dat daar dat mensen een misdaad plegen.

[00:17:01]

Dus het moment dat mensen toen hij nog autoradio's waren die je zo eruit kon halen. Ja uhm, dat veel. Daar werden veel auto's gejat natuurlijk. Toen kwamen er auto alarmen en dat was gewoon het. Het feit dat er iets was wat het lastiger maakt om in te breken maakt dat het echt naam naar naar naar beneden ging. En als er iets was wat het de suggestie wekt dat het heel makkelijk zou zijn om te jatten, gingen mensen veel meer doen.

[00:17:28]

Waarmee hij eigenlijk zei. Uhm. Uhm, het is de situatie. De dief maakt dus helemaal niet per se de meerderheid van de dief zich helemaal niet op pad. Want ik ga lekker jat. Het is gewoon. Het gebeurt gewoon. Die situatie doet zich voor. Dus dat er VPM netjes bestaan en dat Google een abonnement aan. Kijk, het is best wel lastig om. Ik heb ook van die van die VPN netjes om Netflix bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix te krijgen.

[00:17:50]

Maar Netflix zit er bovenop iedere kans een kaart hebben. Jammer ook. Uhm, ip adressen. Zijn ze heel heftig in om, het is niet waar, je hoeft geen Amerikaans kaart te hebben. Je kan als jij naar Frankrijk gaat, krijg je de Franse Netflix. Ik heb een Amerikaanse Netflix account, maar als ik inderdaad misschien heb heb ik gewoon Nederlands content. Juist ja, dus het is waar je bent. Het is IP adres. Ja, maar dat zou nog steeds suggereert dat je die die die hack.

[00:18:15]

Waar? Waarom ik naar vraagt dat je dat nog steeds kan doen. Dat je wel net dat je wel lidkaart van Netflix India met je VPN nethe? Ja ja, maar mijn punt is dat Netflix die heeft. Maar van die blok lijsten met IP adressen van VPN's die ze dan heel actief blokkeren. En gokhal doet dat blijkbaar niet, want ik had echt wel wat ik gedaan. Tunnelbak. Nou serieus, als je tunnelbouw er niet blokkeert. De eigen schuld van Gugel.

[00:18:35]

Ik snap het helemaal niet. Dat is een beetje de situatie maakt de misdaad. Ja God. Dan heb ik per ongeluk een VPN aanstaan en die staat dan op India. Doe ik altijd een anders Kerviel in snapte helemaal Rowin hij, Jessica, Sam.

[00:18:46]

Je hebt ook een vraag vertel ja en ik wil de laatste tijd filmen. Euh. Algoritme op Nieuw-Zeeland bakvormen. Ik ben wel benieuwd of jullie een mening hebben over op wie beter uitlegt waar gemaakt worden. Maar wat doe jij daar dan mee? Wat doe jij met die algoritmes? Vertel zelf eens iets over algoritmes.

[00:19:08]

Ik ben net begonnen, maar laat Pierre aan de UvA en ben daar communicatiewetenschap en en ik ga onderzoeken hoe je met je uitleg bij de algoritmes en de digitale vaardigheden van de gebruikers kunt bevorderen. Uitleggen waren algoritmes.

[00:19:28]

Ja, dus dat is dat nu weer om bijvoorbeeld Netflix. Direct aanbevolen voor jou. En dat zou je op verschillende manieren een uitleg door te zeggen. Aanbevolen voor jou, omdat je dat hebt bekeken. Opslaan omdat jouw vrienden dat hebben gegeten. En ook op manieren weet jij je juist daardoor niet. Gaat bij zo'n algoritme hoe het nou precies werkt en hoe het op een aanbeveling komt?

[00:20:00]

En jouw vraag is hoe dat op nieuwssites of op nieuws andere op demand media? Jullie gaan lezen hoe of dat? Of dat goed genoeg uitvalt? Ja, bij Blendle hebben ook best wel veel aan. Bij Blendle zouden we ook de hele tijd voordat ze om het probleem te noemen namelijk je. We maakten allerlei selecties maken. Ik praat in de variëteit. Zij maken nog steeds. Zij maken allerlei selecties. Most club ging daardoor ook in mijn tijd. En dan Uhm deden inderdaad heel erg ons best om uit te leggen waarom een algoritme een bepaalde keuze gemaakt had.

[00:20:33]

En een reden om dat te doen was dat mensen heel vaak heel boos werden over de artikelen die we voor ze selecteerde. Omdat mensen heel bewust zijn van hun eigen gedrag op het moment dat ze weten dat een fout bepaald wordt door het algoritme. Dus op moment dat je daar als tool als stuk software een beetje prat op gaat, zoals wij dan wel prat op gingen gaan. Zij gaan nog steeds plat en gaan er prat op. Uhm. Lukt het ook echte reacties uit van mensen?

[00:21:00]

Dus ze gaan bepaalde artikelen niet open omdat ze bang zijn dat het fuck met hun algoritme. Uhm, ze worden heel boos op het moment dat iets niet bij een bepaalde keuze of bij een bepaalde onderwerp past. Als een artikel kozen wat niet helemaal daarin paste. Dus toen begonnen heel erg ons best te doen. Per artikel uit te leggen wat de reden was van een bepaalde artikel keuze. En zelfs met in en in een extreem hadden we t zelfs met allerlei variabelen.

[00:21:28]

Dus dan? Dan gaven we aan wat de variabelen waren waarop je die keuze maakt. En dan krijg je echt een score en die was zichtbaar dan. Want normaal is dat nooit zichtbaar, maar wij maakte dat dan zichtbaar. Maar ja, dat was wel echt het niveau dat alleen freaks dat leuk vonden om te kijken heb men er milder van. In het algemeen. Nou, die uitleg heeft wel veel uhm uitgemaakt in de kritiek die we kregen, dus dat we het gingen uitleggen.

[00:21:50]

Uhm. Uhm, je hielp wel, maar ik denk wel dat dat pas gebeurt dan men dat je heel erg bewust gedrag veroorzaakt. En dat is bij veel nieuwssites wordt uberhaupt niks gepersonaliseerd. Ik bedoel ik ken weinig nieuwssites die dat doen. Eigenlijk misschien blokje af en toe. Maar als je eenmaal een account hebt, dan kan je heel basisniveau je onderwerpen kan hij kan je onderwerpen. Dat is toch geen algoritme? Dat is gewoon. Nee, ik weet niet eens ook geen.

[00:22:15]

Geen geen euh reclame minister op basis daarvan. Da's waar we allebei de componenten hebben dit gedaan. Hebben we Mitchells bekomst van gehad toen we 3 jaar bestonden in 2 of 2 jaar bestonden in 2015. Toen wilden we de mensen die 2 jaar lid waren bedanken door hen een mailtje te sturen met daarin hoeveel minuten ze op onze site hadden doorgebracht. Uhm, hoeveel artikels hadden gelezen. Een beetje zo'n day Spotify Duitse tv achtige e-mail en die eindigde met Omdat je veel artikelen van auteur X en ouder ei hebt gelezen, vind je waarschijnlijk deze auteur ook interessant.

[00:22:46]

Dat hadden we. Dat was een drip campaign, dus het werd elke keer verstuurd naar mensen die 2 jaar lid werden en waren dus bij het debat van de eerste 200 mensen. Deden we dat en die, daar reageerde echt een buitenproportioneel groot aantal mensen woedend van. Die voelden zich dus bekeken. Ja, en dat is misschien ook een beetje kosten. Hetpubliek eigen wil natuurlijk ook. We hebben. We hadden en hebben veel kostprijzen daar over schrijven, over algoritmes en ook de gevaren ervan of de risico's ervan.

[00:23:13]

En die hadden zoiets van euh. Ik wil helemaal niet dat je in de gaten houdt wat ik lees. Terwijl er gewoon een pagina op de site stond met dit jaar archief. Dit is waar de artikelen die jaren geleden op het continent. Maar dat we daar vervolgens analyses op deden en suggesties op basis daarvan gaven als een soort surveys. Dat viel niet echt in goede aarde. Vond ik opvallend dat het uitgezet. Nu ja, ja, maar t is gewoon omdat mensen bij jullie niet verwachten dat je zoiets doet.

[00:23:36]

Nee. En serveersters. YouTube zei er niet van opkijken of spot natuurlijk dat van Pocket gekopieerd is. Ja natuurlijk. En en daar is veel helderder dat algoritmes gewoon een onderdeel van een Discovery is. En dat is bij jullie niet. Bij jullie is het allemaal best. Wel hebben wij de hardware goed aan. Maar Jessica, heel veel succes. Succes met promoveerde en laat ons weten wat je wat je bevindingen zijn. Misschien dat er ooit eens even over kunnen praten in de podcast.

[00:23:58]

Ja ok. Stenger. Ja, er zijn heel veel mensen op. Ja, ik zie Kast bijvoorbeeld. Ja, ik heb er een pak voor. Voor Ernst wat ik ook al op opgestuurd, maar nu en dan hoor ik wel zeker niet meer hangen aan je lippen.

[00:24:18]

Nee, volmondig ja op in een podcast dat eens. Heel snel boekenlijst bijvoorbeeld. Euh Abraham, ik al dit boek van Abraham Lincoln. En toen heb ik dat ongezonde boek 900 bladzijden geschreven. Ja, en ik dacht hoe leest ergens een boek? Ja, ik bedoel hoe ik een bepaalde kick. Of hoe zit dat precies? Het viel me op tijdens een leuke vraag.

[00:24:37]

Dit is echt een leukere vraag. Kan je mij stellen en en ik ga hier een kort antwoord op geven, maar het lijkt me heerlijk om hier nog een keer een uur lang over te praten. Ik heb er een aantal aantal overwegingen. Ik ga ik helemaal lekker op punt van stoel zitten in Bête. Ik doe waar ik. Ten eerste zorg ik dat er overal in huis boek aanwezig is. Ik heb mijn kinderen. Dat is mijn basis. Basis voor ieder die ligt op een nachtkastje.

[00:24:59]

Ik lees elke avond, afhankelijk van het boek, van een half uur tot anderhalf uur. In dat boek af en toe gaat een boek ten koste van nachtrust de stad. Daar maak ik veel meters voorop. En dat zinken komen in me telefoon natuurlijk. Als ik lees dan als een boek mij gegrepen is als boek van linken dat overal en nergens. Ik zal niet al te specifiek worden. En uhm. Maar ik heb ook bijvoorbeeld papieren boeken gewoon door het huis slingeren, omdat ik niet in het bijzijn van mijn kinderen op een e-reader of een telefoon wil zitten lezen.

[00:25:23]

Dat vind ik een verkeerd signaal. Lijkt het kan net zo goed als bekende iets Candy Crush. En bovendien schijnt het uit onderzoek goed te zijn. Als je kinderen je boeken zien lezen, dan gaan ze zelf later ook meer lezen. En dat gun ik ze heel erg. Uhm. Maar eigenlijk door niet te denken van ik ga ze een paar uur lezen, maar gewoon weer elke minuut die ik kan kan vinden. Omdat ik eventjes kan lezen probeerde ik dat te grijpen.

[00:25:42]

Dus ik heb op mijn telefoon, op mijn homescreen. Er staan alleen maar wider apps en de rest allemaal verstopt in is heel ver weg. En daarnaast lees ik gewoon snel. Toen ik vroeger op de basisschool moest ik. Heb ik boeken altijd twee keer gelezen omdat euh, de euh, mijn juf nooit geloofd dat ik het boek daadwerkelijk uit had waren. Dan las ik het gewoon daarna nog maar een keer. En dan geloof ik het wel. En op een gegeven moment heeft mijn moeder wat van gezegd.

[00:26:03]

Toen is de juf mij elk jaar gaan over hoorde. Bij elk boek dat ik gelezen heb. Toen mocht het wel. Wauw. Dus ook genetische. Of denk ik aanleg ofzo? Hoe lees je dan ook zo? Zo schuin en zo nee, ik heb daar geen techniek voor. Ik weet gewoon niet beter. Ik lees gewoon blijkbaar snel. Hmm ja in en kan je dan twee regels tegelijk lezen ofzo ik veel en met je ogen kan zien, maar ik w.

[00:26:24]

Ik weet niet waar waar. Ik heb dit nog maar dat je langzamer gaat lezen. Om echt iets goed te begrijpen. Af en toe als ik een passage. Ik lees nu de wetten van Connie Palmen. Dat is nogal een filosofische roman. Daar lees ik passages. Af en toe een paar keer maar echt even over na te denken. En kan je dan wel echt genieten van taal op het moment dat je zo snel leest? Zeker? Ja, je meer.

[00:26:45]

Je krijgt hier echt de ster. Als je een paar honderd bladzijden met een boek doorbrengt, dan krijg je de stijl mee. Je geniet niet meer op het moment dat je langzamer leest dan dat je het echt in je op kan nemen. Wat blijkbaar. B. Het is net als je een podcast op twee, snel twee keer snelheid dat de emotie wordt eruit geslagen. Nou, ik denk dat er een vechtpartij komt krijg je het mee. Maar verder.

[00:27:04]

Nou, ik denk niet dat dat bij mij bij mij het geval is. Ik heb niet het gevoel dat ik dingen mis, maar ik krijg je wel als snel uberhaupt afwezig bent. Volgende vraag. Annique Vertel, wat is je vraag? Ja, ik had er vragen over. Euh, nee, dat er genoeg over kunst gepraat wordt in media in het algemeen. Want voor mij is dat superbelangrijk onderwerp. En voor zover ik weet alleen hoor ik jullie daar bijna nooit over.

[00:27:34]

Twijfelt volgens mij toch wel iets na Ercis v Pero, lid van ons tweeën. Maar ook dat is onzin.

[00:27:43]

Alexander zou Barbarie uit ons erg vertelt over een kunstwerk dat jij aan je eigen dat je zelf gemaakt hebt.

[00:27:49]

Maar wat bedoel je? Times voorpagina ding? Ja, kunst is meer jouw vriendin. Een gadget? Nee. Vind kunst. Uhm, nou zo. Ik weet niet waar die telkens doel, maar ik wou het zeggen. Vanmorgen hebben we in de podcast ook over kunst gehad. Wij zijn een heel actief, maar ook over je eigen media dieet samenstellen. En euh, als je jouw vraag is, vind je dat kranten of tijdschriften in hun binnen een reeks keuzes genoeg aan kunst besteden, vind ik moeilijke, moeilijke vragen te beantwoorden.

[00:28:15]

Maar ik denk wel dat uhm, dat het wil dat je volgens mij als kunstliefhebber nu in een tijd leeft dat je een mooiere, mooiere media dieet op het gebied van kunst kun je bijna niet. Euh, dat ik denk dat op het hoogtepunt van van kunst verslaggeving leven. Want zo Compère mening dat er zijn zoveel optimistisch. Ik volg een blog a hyper lurken uit het uit Brooklyn die dan euh, door twee jongens al al vijftien jaar houden. Zij je kunt schrijven zij prachtige essays over kunst.

[00:28:47]

Nou, dat had vroeger niet bestaan. Hij parler jack. Het was je waar. Nog zo'n ding uit je RSS rider kunst dat. Hoe komt het tot je veel via Instagram? Maar ook is er iets zwerm Marian Couzijn voegen? Die heb ik vroeger een kunst talkshow gepresenteerd. Hard Fest voor de VPRO trouwens. Pardon? En daar de. Ik volg dat soort mensen van die mensen die goed in de kunstwereld zitten en die daar. Daar krijg je niet elke warm pleitbezorger van.

[00:29:12]

Toegankelijkere kunst maken op tv of kunst. Programma's over kunst maken op tv. Dat was de premisse van Art Fest. Dikwijls de domme leek en zelfs de expert. En dan gaf zij kunst colleges en stelde ik de vragen die niemand durfde te stellen. En daar heb je nu je bijvoorbeeld. Laat het nog één tip geven. Kunst kijken met Co en co. Van kopen, want Hekking en Jukic. Dat is een nieuwsbrief over allerlei tentoonstellingen. Een beetje slechte tijd daarvoor, maar die la highlighter, de meest interessante tentoonstellingen door het hele land.

[00:29:40]

En dat doen ze op zo'n toegankelijke, leuke manier. Daar hadden NRC lezers dertig jaar geleden echt geen toegang toe. En wij nu wel. Dus ik denk dat er heel veel mooi aanbod is. Je moet het alleen wel helemaal zelf bakar schrapen en samenstellen. Wat een optimisme. OK. Rutger dook als je iets.

[00:29:58]

Ik vroeg mij Oleksander je nu volgens mij niet zo heel veel te doen. Klopt misschien wel heel druk, maar ik ben wel vooral benieuwd. Uh, wat ga je nou doen? Heb je al een idee? En die vraag heb ik eigenlijk ook voor Ernst-Jan. Als jij de correspondent niet hebt. Of misschien ga je er wel afstand van nemen. Op een gegeven moment heb je al iets in je hoofd wat je heel graag zou willen doen.

[00:30:17]

Nou, voor mij is de afgelopen zeven jaar. Blendle was heel heftig. En uhm, uhm, ik heb me wel voorgenomen om een hele lange tijd niks te doen eigenlijk. En met niks doen bedoel ik dan niks. Wat voelt als FRAND als soort van waar ik mijn verantwoordelijkheid nemen? Word je dan niet een beetje bang voor wat er nu met een podcast gebeurt? Want het wordt wel steeds serieuzer? Ivo Bianca. Het begint steeds serieuzer te worden.

[00:30:43]

Het is vrijdag ook al aan als je stress begint te geven. Ja, ik zal het aangeven, maar ik ben nog niet getriggerd. Het voelt nog steeds als een CPP is ergens. Uhm dus uh. En ik merk ook echt dat het me heel erg wat ik aan t begin van Blender heel erg hielp is dat ik heel erg uhm uhm heel erg op intuïtie alles deed en uh, heel vrij en heel euh. Ja, zonder. Zonder echt iets van iemand aan te trekken.

[00:31:14]

En hoe volwassener het bedrijf werd, hoe meer ik mezelf van dat. Niet de schuld van het bedrijf dat de schuld van mezelf. Maar hoe meer ik een soort van rekening ging houden met alles, dat verkrampte me enorm. Dus dat had heel erg veel gevolgen voor mijn creativiteit en vormen voor soort van oorspronkelijkheid. Voor oorspronkelijkheid van ideeën. En ik denk eigenlijk dat ik het op mijn best ben op het moment dat ik dat eigenlijk dingen beetje redelijk willekeurig tot stand lijken te komen, omdat er dat ik bepaalde dingen die ik lees kan combineren met dingen die ik gehoord heb van iemand anders en bij mij.

[00:31:51]

Ik associeer altijd heel erg veel, dus op een moment dat er dat ik iets van iemand hoor. Dan zet het me op heel veel manieren maak ik allerlei connecties. En daar begin, daar beginnen vaak ideeën. En dan heb ik iemand nodig om daadwerkelijk dat voort te stuwen, zodat er dat pgga mee gebeurt. En dat is mijn grote zwakte. Als je het aan mij overlaat dan sterft het maar in combinatie met iemand die heel erg euh kan drijven zoals de herp fout.

[00:32:17]

Gebeurt er dan echt wat? En nu? Jij verenigt die twee? Euh, idee? Eigenlijk best wel, maar daar ben ik achter gekomen en dat ben ik kwijt geraakt over tijd. En dat is nu langzaam weer aan het terugkomen, merk ik. Door weer over dingen te lezen die in mijn kokertje van CEO van een bedrijf altijd buiten me gezichtsveld vielen, omdat dat gewoon geen gewoon geen aandacht voor kon hebben, geen Meines voor had. En ik vind het heel leuk om dat te merken dat dat stapje voor stapje weer een beetje aan het terugkomen is.

[00:32:47]

En ik geniet daar eigenlijk wel van van dat proces. Dus ik ik, ik voel ik helemaal niet de neiging om nu halsoverkop ergens in te duiken, omdat ik veel te veel te blij ben met het feit dat dat. Dat ik voel dat die die ja, dat mijn spieren gewoon aan het ontspannen zijn in mijn nek en zo. En euh. En en mensen om me heen merken dat ook aan me. Dat er weer allemaal rare ideeën komen en ik weet niet.

[00:33:11]

Dan krijg ik een grijns van op mijn gezicht, dus dat mooie weer een beetje een beetje kent een beetje petekindje. Jaja, dat zegt zoveel. Dat zeg je goed maar. En jij na de Corroy naar de Cori. Ja, de Cordius niet. Dat is nu. Dat doe ik nu acht jaar. Zolang bestaat het ook. En ik heb geen plannen om iets anders te gaan doen, maar ik heb wel mijn man. Ik herkende de nekspieren omschrijving niet hebben.

[00:33:32]

Ik heb mijn zwakke momenten bij de korvetten omdat ik denk euh, laat het in godsnaam allemaal even stoppen, die verantwoordelijkheid afgelopen jaar aan het eind. Euh, in december natuurlijk gestopt zijn met die correspondent. Noodgedwongen en dat was. Dat was heel heftig proces waarmee tien mensen hun euh inkomsten verloren. Midden in een in een crisis die in de landen waar zij vaak woonden nog veel heftiger was dan nu in Nederland. En dan heb ik als ontsnappingsplan te zien. Ik denk dat elke ondernemer dat heeft.

[00:34:01]

En dan fantaseerde ik wel over een een een euh ja schrijf kamer in huis waar ik dan een boek schrijf. En dan maak ik kapot kast met Alexander opvrijdag en misschien nog een interview podcast erbij of een interview programma. En eigenlijk alleen maar make up. Zonder zonder. Zonder manager. Tegelijkertijd denk ik dan ook weer als je trimmer alleen doet bij jezelf houdt, dan zou ik denk ik veel te raken. Maar ik vind het heel leuk om met anderen te doen, zoals nu de podcast.

[00:34:28]

Doen we nu met een team van vijf mensen en dat had ik heel veel energie uit. Dat we nu met z'n vijven zijn in plaats van we met z'n drieën tot twee maanden geleden. Uhm, maar iets meer maken lijkt me. Op lange termijn lijkt me dat dan ook fijn. Alleen ja, met tekort binnenkort. Mensen zijn we daar nog bij. Ik ben er nog niet klaar. Nog lang niet. En ik? Ik ga nu bijvoorbeeld uhm uh, met een leiderschap coach aan de slag om dat ik net als Alexander zal herkennen.

[00:34:55]

Ook hier. Ik alles maar doe zoals ik het normaal zou doen. Dan loop je omgeving tegen de grenzen aan en dan merk je dat het niet meer goed gaat als als leider. Dus nu gaan we binnenkort aan zo'n groot project begint om te kijken wat ook. Hoe kan ik weer een stap verder? En voorlopig? Ik heb niet gevoeld ik daardoor iets in forceer. Dat ik tegen iets in de gaten wat ik interessant vind. Ik wil dat ook echt.

[00:35:13]

Ik wilde ook echt een betere leidinggevende worden bijvoorbeeld. Of een beter ondernemer. En zolang het zo voelt als dat ik iets leer en dat ik geboeid blijf, blijf ik hiermee doorgaan. Denk je wel? Nou, wat is er zo geworden?

[00:35:25]

Ja, mooi. Mag ik nog? Een klein vraagje dan Bram Achterplat. Ik zou ook zeven jaar nu een eigen Snofroe bedrijf zeg maar. Ze krijgen het wel een beetje die stuurt. Hoe heet je Alexander wanneer ze mijn bedrijf Lomas OK, evenementen, software voor zakelijke evenementen? Maar uhm. Alexander had je. Wanneer had je het gevoel van ja shit. Dit is het moment. Ik voelde het als te laat. Euh, wat je zegt, maar die Yva dat je wilde stoppen, zeg maar dat je erachter kwam.

[00:35:52]

Dit is of je het gevoel dat je te lang door bent gegaan.

[00:35:57]

Uhm, weet ik wie nou? Die zijn echt wel momenten dat ik dacht ik ben te lang doorgegaan. Maar ik ben ook gewoon heel trots dat ik het euh. Dat ik de hele rit heb uit. Zongen inclusief euh, fatsoenlijker overdracht dus met alle transities. Ja, ja, want. Ja, want het staat wel echt gewoon nu. En. En euh, hoef ik ook me daar niet zorgen over te maken. En dat is ook wel echt iets waar ik eigenlijk heel erg trots op ben.

[00:36:29]

Wat niet bijzonder sexy is. Allemaal overdrachten en zo, maar waar ik wel trots op ben dat dat gewoon staat en blijft bestaan, ook zonder mij. Nou dat ik handig als je dan als jij onderneming zot bent the interview podcast beginnen en dan dingen naar boven. Zal ik niet eens weten. OK. Onverwachte stinkdier wisten we zijn de laatste. Dit is veel te kort. We gaan er al heel gauw twee vragen toch nog heel snel weer ook weer een nieuwe.

[00:36:55]

Nu iets doen, want ik vind het heel erg leuk en ik woon op twee minuten fietsen. Ik heb elektrische fiets bij. Dus we hebben nog zeven minuten. Ja hoor, we allemaal heel dichtbij gezien. Wat is je?

[00:37:04]

Vraag hij. Mijn vraag of er andere bekende media podcast, namelijk die van Play off van Kimble Media. Kennen jullie die zeker? Ja ja, ook een van de favorieten.

[00:37:16]

Nog voordelen die van jullie alleen. Wat vinden jullie van alle ophef? Vooral rondom pjv voogd die nu gaat stoppen? Euh. Rondom het Bonapartes scandal eigenlijk Wintervuur, dat de megakerk gaat en niet echt stoppen.

[00:37:28]

Hij is meer op een soort van. Oh, dat is nieuw. Jezus Christus op, waarbij de play al tijdelijk weg ging dat ie lief of absoluut zat.

[00:37:36]

Sorry ijs. Hij heeft op Twitter zie we een tweet gepost over dat systeem.

[00:37:42]

Want ja, voor de mensen die niet weet wat er gebeurd is. Als ik het goed samenvat kom je van rang 1. Euh, reply. Al zijn. De populaire podcast had een aflevering gemaakt over een serie overschuiving over diversiteit bij Bonar aflevering tot nu toe twee afleveringen over Bonaparte en daarover de cultuur daar. En dat die cultuur wat? Wat was daarmee zo agressief? Heel euh, wit? Ja, en eigenlijk was het Chaucers van de mens met een kleur.

[00:38:09]

Die mochten in de keuken Algera alle recepten voorbereiden. Als het maar niet te etnisch was. En dan konden witte mensen met de eer gaan strijken. Uh in in dit magasin ok.

[00:38:21]

Via een andere foto trok de ene ja, dat was echt een heel ding, dat gewoon gekleurde handen op een foto. Dat was echt een grote vooruitgang en dat was een hele hoop gedoe om dat voor elkaar te krijgen. En toen was er iemand binnen Gymclub Media, de uitgeverij waar waar beplakken op Binnenhof B bijhoort en die zei ja, maar bij Palio is een soort silo binnen Gimli het ook heel erg witte, masculiene silo waar uh waar ongeveer hetzelfde aan de gang is en waar ook bijvoorbeeld uh uh efforts om diversiteit te introduceren in het bedrijf werden tegengewerkt door de hoost.

[00:38:56]

En ja, in de en in G. G. Volgens mij speelde de rol van de vakbond hier ook in. Dus als je een vakbond wilde beginnen en die wilde liever diversiteit nastreven en er waren mensen die waren tegen de vakbond aan het strijden. Want in Amerika is dat een ding ieder iedere groter, ieder groter mediabedrijf. Uhm, daar ontstaan nu vakbonden en dat is een heel gedoe om die euh euh ja, om om in die strijd. Over wat wat de macht wordt van de vakbond FIRS, dat van het management.

[00:39:24]

Wat vinden wij? Kijk, wat ik hier? Euh. Wat als je dan als journalistieke organisatie anderen de maat neemt, dan moet je. Moet je zelf ook jezelf een hele hoge standaard opleggen? We hadden bijvoorbeeld La Lazlo, dus die correspondent. Het ging niet goed en toen zou dat toch stopt. En toen had ik een mail geschreven aan het hele bedrijf als soort samenvatting van de van de The Comprimeert Enhancement. Dat dat we niet doorgingen in die mail was toe gelekt naar jullie daar.

[00:39:49]

Een site die verslag doet over zionistische bedrijven, nieuwe LEP en daar stond de hele mail van mij integraal op de site. En toen hadden we daar interne discussie over. Van wat erg dat die mail gelekt wordt door iemand die bij ons werkt en dat kan niet. En dat waren meteen de eerste reacties. En toen dachten we van wacht. Wij vragen elke dag aan andere mensen om informatie te lekken over vermeende misstanden of dingen die misgaan bij andere bedrijven. Dus daar kunnen er helemaal niet.

[00:40:14]

Nu de soort van een Morrell High Ground nemen en zeggen van onze medewerker zou niet mogen lekken. Het is het goed, bedoel het. Het is het goed recht van de journalist van nieuwe LEP om aan een medewerker onze vragen van deelde e-mail. Uhm. Dus als je anderen de maat neem moet je kijken ook ook naar binnen kijken. Dus wij. Als wij bijvoorbeeld over duurzaamheid schrijven bij andere bedrijven dan dan kunnen we dat niet doen vind ik. Uhm, zonder zelf ook na te denken van hoe is de duurzaamheid bij de consument geregeld is.

[00:40:43]

Bijvoorbeeld bij een nederlaag bij een krant in Nederland die heel veel over duurzaamheid schrijft? Komen dan soms boze brieven binnen van jullie die aan de ene kant schrijf je over duurzaamheid en hadden we een betere, een betere wereld moeten. Maar tegelijkertijd bieden jullie vliegreizen aan met jullie, het reisbureau voor jullie krant. En die dubbele standaarden kom je als toeristische organisatie in een tijdperk waar je lezer of kijker of luisteraar zo mondig is, gewoon niet meer mee weg. Kan niet anders de maat nemen om voor jezelf het niet goed doen.

[00:41:09]

Dus dat is mijn meta analyse van de situatie in dat vierjaarlijks nu ja, dat ik zo'n PvdA gevoel daarbij krijgt dat ze zichzelf zelfs hebben kopmaken. Ja en dat het overduidelijk is dat we de beste bedoelingen zijn op zoveel momenten waarbij. Ja, wij zijn wel zo jaloers op van die Tefal mensen die VVD ers er alles van allerlei afglijdt. Ja maar ja goed. Ja, maar het is maar net zo. Het gaat er net over de standaard die je jezelf oplegt.

[00:41:36]

Ja ja, als je het als je. Als je prikt is wat je preacher.

[00:41:41]

Maar dit is wel het tijdperk van de deuren door podcast die allemaal nu door de mand vallen of aangepakt worden. Je hebt de replay als een podcast. Ik weet niet hoe terecht het in dit geval is omdat een V een vakbond. Dat is dan een heel. Dat is gewoon zo politiek in Amerika en dat gaat om meer dan alleen maar diversiteit. Ja ja, maar t gaat om meer dan diversiteit en ik weet er gewoon niet van. Ik vraag. Ik weet het niet.

[00:42:03]

Als er iets gebeurt dat er dat er mensen zijn die tegen de vakbond hebben gestreden en dat dat dat een reden voor gedoe is, dan denk ik ook voor dat gaat ook wel weer ver. Maar ja, God, ik ken de details ook niet. Ik weet het nog niet. Ik hoop dat het een enigszins bevredigende, bevredigende, totaal niet bevredigend. Ook nog één nog één vraag toch kan wel een minuut nog waard is.

[00:42:27]

Jullie hebben het vaak over over de New York Times, maar ook over een stukje tekst. Waar lijken jullie dat het medialandschap in die jaren staat? Jay-Z's.

[00:42:38]

Met nog één minuut te gaan. Succes?

[00:42:43]

OK. Nou, ik moet heel vaak denken aan die podcast die we hebben opgenomen. Derk Sauer. Ik denk alweer vier jaar geleden ofzo. En Derk. Derk Sauer is een mediaondernemer. Heeft een euh. Euh is er op een gegeven moment wel. Hij was hoofdredacteur van Nieuwe Revu toen hij ergens in de Tonie in zijn dertiger jaren is hij naar Moskou verhuist met zijn gezin. En daar heeft ie samen met Annemarie van Gaal heeft ie een media imperium uit de grond gestampt en met de ondergegaan bête startte Playboy en Cosmopolitan.

[00:43:10]

To the point ook bijvoorbeeld een kwaliteitskrant. En die wilden wij intervieuw. Want als mentor voor ons, voor mij zelfs letterlijk. En toen wilden we hem vragen hoe kijk jij naar de media en naar zij? Daar kwam hij met een vreemde. Wat ik nog steeds vaak gebruikt, namelijk er komen wereldmerken en er komen nieuwsmerken en alles daartussen gaat kapot. Dus ja, de New York Times wereldmerk subtekst. Nu zit daar, nu is nu niets nog. Blijft het dat?

[00:43:36]

Of gaat het naar die wil maken? Maar alles wat daartussen tussen inzit? Dus toch? Of door te kort door een beeldmerk? Of blijft van niets maar wat daar tussenin zit? Dat heeft geen bestaansrecht meer. En ik blijf daar zo trouwens naar kijken en heel veel valt gewoon in die richting. Ik vind hem mooi antwoord. Mijn excuses aan Bram en Guus en Levi en Frank. Heel snel gaat t gewoon weer. Gaat wel. We gaan snel doen, want het is een super post.

[00:43:56]

Avondklok kunnen we eindeloos doorgaan tot 2 uur s nachts, 3 uur s nachts wat jullie willen? Ja prisca, avondklok. Of kunnen dit gewoon vanuit huis doen? Misschien ook veel efficiënter. Anyway, ik ga op de fiets springen en en race, want anders kom ik een boa tegen. Oh Aniek, ook nog sorry aan jou. We gaan dit heel snel weer doen. Ook van ontzettend leuk dat jullie daar. Dat jullie de ware. Ik vind echt heel bijzonder om jullie te zien en dat jullie de tijd voor ons nemen om naar ons te luisteren.

[00:44:17]

Laten we heel even eens konden fantaseren over de dag dat we met z'n allen gewoon in het echt zien dat we ergens een mooi theater afhuren zal maken.

[00:44:22]

We gaan het doen. Beloofd, beloofd, beloofd. Belooft heel leuk dat jullie dood waren en tot snel dag. Hahahahaha.