Transcribe your podcast
[00:00:00]

Hallo allemaal. Bepaal van de nieuwe podcast De Leeuw Lult. Ik dacht iedereen had een podcast. Ik vond ook een podcast. Dit wordt een hele leuke podcast. Ik heb twee vrienden die komen om de week bij mij als vriend van de show die het Groenedijk en of Hans Kesting hebben lachen. Maar we kunnen ook heel serieus zijn en wil het nieuws halen.

[00:00:19]

Breaking news wordt ook blauw lult elke woensdag in je favoriete podcast app. Luisteren, genieten! Even zwaaien misschien traag. Bij hoelang doe je dit nou zes jaar welkom bij een podcast over media met Alexander Klöpping en Ernst-Jan Fout. Het is een emotionele rollercoaster waar we zo doorheen gaan met z'n allen, vertelt Alexander waarom. We gaan afscheid nemen van ons logo's. Als je op dit moment ziet in het artwork, is het logo veranderd. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit een een trigger is waar heel veel mensen waarschijnlijk zijn.

[00:00:54]

Is enorm geschrokken, want je ziet al die nieuwe afbeelding. Misschien dat mensen luisteren met verbazing of nog erger. Schiet je vervolgens te zoeken omdat je niet kon vinden dat je dacht dat je verkeerd?

[00:01:03]

Of ben je gewoon fris, woest, maar ook heel goed kan voorstellen dat de nieuwe podcast van de jongerenafdeling van de VVD was?

[00:01:11]

In deze aflevering gaan we je meenemen in het proces hoe we hier gekomen zijn. Maar niet voordat we eerst uitgebreid stilstaan bij het grote verlies wat we met z'n allen te verwerken hebben. Daarvoor hebben wij een keur aan artiesten gevraagd om mee te werken. Is er een muzikant gekomen uit Sittard en euh, trompettist? Ja, en we hebben er nog meer. Nou ja, het is een t is een cadeau. Wat maar blijft een cadeau aan jullie?

[00:01:36]

Aan jou en onze vrienden van de show. En ik wil ook even de nieuwe vrienden van de show verwelkomen. Ik als vrienden blijven na wat ze vandaag gezien hebben. Maar of Charney kernwoord Gigante is? Ja, maar toch leuk dat ze erbij zijn gekomen. En dit is wel bijzonder, want deze mensen dus de laatste mensen die erbij zijn gekomen.

[00:01:51]

De enige nog oude artwork de jullie zijn de oudjes van van alle fans dus welkom.

[00:01:57]

Marlijn. Job Roos. Diederik van Huystee. Charlotte Coen. D Reint en Gijs. Erik van Kempen. Büchel. Thijs Fassaert. Prisca Rens. Nagtegaal Bart. Guido Maurice Eric. Pieter Kees Gerard Moyo. Győr. l'Arche. Marc Bolster Jochum Coppey Laura Paap Pim, Kamiel en Richard. En dat is een dikke punt. Vanaf nu forks de blockchain. En vanaf nu zijn die andere mensen die er nu bij komen zullen nooit meer bij dit deel van de blockchain komen.

[00:02:23]

Dit staat nu vast. Er zijn wel dunt gezet, dat is waar, maar je kan wel de eerste van de toekomst zijn. Dat is dan ook weer mooi als jij het nieuwe tijdperk van POM wil inluiden. Word dan vriend van de show op podcast over media op internet. Voor 3 euro per maand krijg je allemaal exclusieve perks, zoals nabespreking van de interviews, online leden, evenementen in de toekomst ook fysieke leden, evenementen. Ik ga binnenkort aan e-ink-scherm met The New York Times erop aan de muur weggeven aan mijn vrienden.

[00:02:47]

Een voordeel club?

[00:02:48]

Gaan we volgende week volgens mij lanceren. Dus kom erbij.

[00:02:52]

Bij POM via podcast over meer op internet. En daar gaan we nu luisteren naar een heel emotionele show.

[00:03:19]

Uitwonende akela zou beginnen. Het is een zware dag. Dit is geen leuke dag. Daar gaan we mee beginnen. Nee, nee, het wordt een euh, markeer punt in de historie van onze podcast. Het einde van onze huisstijl is daar na zes jaar en dit gaat voor veel mensen als een klap komen. Die ja, je gaat daar het hele weekend natuurlijk. Ik heb door moeten de halve week in bed gelegen. Ik merk Kogan dat mijn fysieke weerslag heeft gehad.

[00:03:50]

Je stem is ook zwaarder geworden. Met een beetje geïntimideerd.

[00:03:54]

Ik heb een paar grijze haren bij. Ja, maar het was onvermijdelijk moeten professionaliseren. We moeten professionaliseren. We hebben een een bureau genaamd Vruchtvlees uit Den Haag uit Den Haag.

[00:04:07]

Die hebben in het afgelopen jaar gewerkt aan een nieuwe huisstijl. Even voor de rekker, dat lag niet aan hen. Dat lag aan ons. Want net als een emotioneel proces waarbij er tijd nodig. Ja, we moesten tot de kern terug van wie wij zijn. De Way is gelukt. De wijze daar. Ja, maar we gaan daar straks over praten met de de maker van de nieuwe vormgeving. Maar we kunnen niet dit moment voorbij laten gaan zonder de huidige vormgeving die inmiddels niet meer in je scherm staat, maar die mensen misschien wel herkennen van de gradiënt.

[00:04:42]

Het Napster logo, het met zijn logo slippy cluppie en de iMac. De veelvuldig gebruikt van Emms of Comic Sans ms.

[00:04:52]

Ik heb eigenlijk altijd een hekel gehad in deze vormgeving. Jij haat liefde. 1. Vond jij deze vormgeving stom? Ja, dat is ook het verschil tussen jou en mij. En dat maakt ook de hele vormgeving proces zolang namelijk. Ik heb de hele tijd het idee dat ik er niet mag zijn en dus moet ik grappen over mezelf maken. En jij bent in een jij denkt juist professionaliteit is wat we moeten uitstralen. En dan ga je juist overboord. Daarmee dus bij jou gaat het allemaal in Pak en Ashya, Shayne en dus allebei.

[00:05:22]

Waar zijn we natuurlijk niet comfortabel in ons vel? Nee, jij compenseert dat met meer geld en ik compenseert dat met.

[00:05:30]

Ik ga wel even in de schaduw staan en mezelf een beetje belachelijk maken door mijn eigen Dexcom voor te verhullen.

[00:05:37]

Jij, jij omarmt het amateurisme. Ik hoor over de top. Correct? Nou ja, dus jij had toen met jij werkte ik even terug in de tijd. Jij werkte toen met Moncayo al en voor de correspondent. Ja en dacht Gana ophoudt met het klooien met dat nee, dit is functioneel. Dit is functioneel. We nemen dit dus op video en Ernst heeft opeens toegang tot de Chromecast gekregen en het permanente afgetest. Vanaf nu. Maar jij werkt met Moncayo en ik werkt bij Blendle met designers.

[00:06:09]

En dat was al de eerste stammenstrijd. En wie gaan we kiezen voor wie echt kan kiezen naar dezelfde die je schrijft heb ik gewonnen en het logo word je dus al die jaren hebben gebruikt. Is een gradient die bijzonder lelijk is met letterlijk in kleur die conflicteren. En dit is maar wat er zo leuk aan is. Het is is dat het onze internet jeugd eigenlijk weergeeft. Ja, er zijn verschillende versies geweest die ik nu af en toe is. Dit is leuk.

[00:06:36]

Mensen die de video kijken. Hoe kunnen ze dit zien op Spotify en YouTube? Laten we nog wel even weten via de gebruikte kanalen, maar we hebben al een release naar versie gehad met Winamp er nog in Winamp 3. De Lamaze is een Windows 98 SE icoontje, maar dat g daarvan dacht ik. Dat is te hoog gegrepen. Eerst kroontje dus die moet eruit. Toen was er een versie waar jij opeens prima opstond. Een mooie foto. Kwalijker.

[00:07:05]

Dat jij die plofkoffer hebt? Ja, ik heb één zo'n foto genomen Emergis, waarvan ik denk de kiloknaller. Nog af en toe denk ik zal ik mijn baard afscheren? Zie deze foto uit handen nog. Uhm, het is sterk protest aangetekend tegen het zegt nee, ik wil dat Alexander ook ongelukkig opstaat. Ja en nee. Wij kozen voor het screenshot uit jouw Sillicon Valley. Dat werd een Gugel Returning Glass, Gogel Glass. Met mijn oprechte verwondering kijkt Burmeister momenten van oprechte emotie en uiteindelijk kwam er Napster bij een Moussem en de Balan.

[00:07:40]

De compositie was in de laatste versie tot vandaag gewoon perfect, maar de compositie is dood. Nog heel even wie heeft het gemaakt. Emile Janson, inmiddels gevierd designer maker van de Korona Miller. AP. Maar staat Tidal gewerkt? Bepalender gewerkt? Ja, wij weten hoe begonnen is dit? Dit is denk ik zijn bekendste. Vroeger werd het is het hoogtepunt. We moeten duidelijk natuurlijk ook naar kijken we nu ook wel even doen. En we hebben dus een NV.

[00:08:08]

Maak van de van dit logo Fons de Boel Tokene. Ja, we hebben daar eerder over gehad, maar dit deed dit. Dit kunstwerk is dus nu voor altijd opgeslagen in de blockchain. Ja, jij kunt dat kopen als je dat wil. Ja, via een vriend van de show. Daar staat een. Uitgelegd met een link naar Marktplaats onder andere dachten maakt even toegankelijker voor voor iedereen. Net zoals de nieuwe huisstijl onze podcasting toegankelijker moet maken voor iedereen.

[00:08:35]

En daar kun je bieden. En als je dan die ANV koopt, dan is het wel, dan ben je eigenaar van dit werk. Het werk verdwijnt van je koffer aard, maar in AS Neft zal het altijd blijven voortleven. Dat biedt ook troost. Ja, zou ik zeggen. Over dertig jaar kan je om op een feestje, kan je zeggen. Weet je nog dat Artwork de eigenaar van juist het hoogste bod is op dit moment 1337 euro 1307?

[00:09:03]

Misschien is het een goed moment om erbij te zeggen dat we de opbrengst doneren aan een goed doel.

[00:09:07]

Welk doel? Het Jeugd Fonds voor Sport en Cultuur. Cultuur? Cultuur? Zo fanatiek. Wij doen deze actie die al die persaandacht die we een ingedeelde doen. We natuurlijk om aandacht te vragen, want we denken dat daar enorm veel commerciële kans liggen voor makers. Ja, jij denkt dat creatieveling? Ik denk dat je iets minder optimistisch over kunnen. Kunst? Kunstwerken aanbieden, foto's, manuscripten kan je allemaal niet te koop zetten. En het is een moeilijke tijd voor creatievelingen, want theaters en musea zijn dicht.

[00:09:34]

Dit is een manier om toch nog even wat geld binnen te halen. Ja, eigenlijk ontzettend. Maar ook dat loopt ons reacties op die veiling, die loopt tot over volgende week vrijdag tot 1 april, is geen grap. Je moet het echt echt eigenaarvan. Ja, dus kijken een vriend van Choupette en Piet mee. Ja, op deze unieke token. En dan gaan we nu dit logo.

[00:09:57]

Dit oude logo eren we niet alleen de bijbel. Voor de duidelijkheid een draaiboek. Vandaar deze nog ongemakkelijke voortgang.

[00:10:08]

De kans gegeven om een laatste eerbetoon aan deze oude huisstijl te geven is massaal gereageerd. Een hotline geopend.

[00:10:17]

En daar konden mensen een voicemail achterlaten. We gaan even naar een paar voicemails die jullie ingestuurd hebben. Luisteren. Beginnen met instar.

[00:10:25]

Tussen haakjes.

[00:10:26]

Alleen festivalitis door de één lelijk als kroonland door alle klaar te stomen op podcast is voor deze tegen. Ik stond eigenlijk om nog een dag eerste van leider. U doet het code achter dat het van het koppel was. Ik luister sindsdien terug. Luister ik elk kopkansen naar het Griekse Marcio Blancos.

[00:10:51]

Ja, dit is natuurlijk wel wat ik probeerde te veroorzaken met jjt laagdrempeligheid. De ellendig te zijn die. En het werkt blijkbaar om mensen aan Hinssen voor gevallen. Maar misschien is dat gewoon mijn soort staatkunde. OK, dit is nog iemand die twee Technorati.

[00:11:07]

Iets terug na een tijd van enorme etno op Inglis. Voorproefje van wat hij ons allemaal kon brengen in de vorm van clicking het idee dat we allemaal met een Nobelprijs zouden rondlopen en nooit meer geld betalen voor onze muziek. Daar kijk ik enorm weemoed terug.

[00:11:24]

Dit is dus iemand die heeft heeft doorzien wat Forme multi gelaagdheid probeert aan te brengen in het logo samen met Emiel. Dit zijn die kleine qhs inderdaad, die die uiteindelijk gaan over grote beweging in onze maatschappij. En sommige mensen nemen dit dit kunstwerk op. Ops 2 is wel Velho en sommige mensen doorzien de diepere lagen die jij met Birdie te leggen. Een roman lezen voor het leuke verhaaltje met ook mensen die een roman lezen om vervolgens te begrijpen waar de wereld om draait.

[00:11:52]

En dat was deze luisteraar dus ook. Leistra van het eerste uur.

[00:11:56]

Hij was als luisteraar van het eerste uur gaat de De Man Natuurlijk Awards en ik moet zeggen dat het me meer telt dan ik dacht dat jullie het uitstel gaan veranderen. En dat komt omdat ik alles op de voet gevolgd van explain na dat het komt is de huidige huisstijl tot aan de Schleiz die de nieuwe huisstijl heeft gemaakt. Maar wat als vooral bij mij is dat ik bedacht hoe lang ik eigenlijk al zo intensief naar jullie luisteren en echt tot mijn oren tijdens het ACLO post, tijdens het coco's, tijdens het opruimen?

[00:12:47]

Ik eigenlijk bij jullie ben ik jullie enorm bedanken voor deze fantastische podcast die jullie mij al jaren bieden. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe huisstijl. Cortès kom dus bijzonder om die emotie te horen.

[00:13:03]

En zijn stem. Ja, je maakte herzien. Je maakt het. Je maakt nu cynisch. Nee, ik was oprecht en vind ik dus ook. Ja, zit hier maar een beetje intiem in zijn oor.

[00:13:12]

Dat bij zoveel mensen een iets mee.

[00:13:17]

Maar dat is natuurlijk wel zo voor die groep die al die jaren geluisterd heeft voor onze grote doorbraak.

[00:13:21]

We doen nu 100 200 000 luisteraar vermaand. Gaat natuurlijk naar haar nu als een razende 2 miljoen 3 toegankelijkheid van het artwork. Vanaf nu gaat alles echt heel bijzonder om. Dan nu nog even hier samen. Samen met Coen voelt bij stil te staan. Weet jij nog hoe het voelde in het begin van deze podcast aan jouw keukentafel zaten? Om een bod om deze podcast op te nemen, wil hij gedacht kijken met welk gerecht ging er in Uhm. Allereerst dat één van onze tweeën na drie afleveringen zou opgeven.

[00:13:52]

Dan ga ik eigenlijk nog steeds elke keer dat ik hierheen kom vanuit uit dat we er geen zin meer in hebben. Maar vooralsnog stopt het wel. Grappig. En denk dat ook wat zegt dat over ons? Ja, over onze vriendschap. We hebben het gevoel dat we elkaar elk moment in de steek laten. Misschien dat het spannend eist. Volgens mij zegt Esther Perel dat ook over relaties. Je moet elkaar niet voor granted nemen na mee naar huis gaan.

[00:14:15]

Kijk maar waar heb je het al? En ik denk ook dat we in het begin dachten dat het echt allemaal media analyse zou zijn, maar dat blijkt toch met de tijd. Jij had het verhaal. Ik heb het terugfluiten. Jij was Egypte. Hoe vaak naar New York voor Blendle? Met uitgevers praten een dagje op de vlucht terug dacht je? Ik moet al deze wijsheden delen met Nederland en vooral met jou delen. Ja, dan met een microfoon erbij.

[00:14:39]

Maar ik denk heel vaak als ik een gesprek heb. En dat is ook mijn manco. En misschien ook iets van deze tijd dat ik er gesprek voor denkt dat zo'n leuke podcast zijn dat het verschrikkelijk is. Ik haat mezelf voor het constateren van dat feit in mijn hoofd. Maar ja, dit is wel wat ik dan denk. Ik heb dat ook al eens. Ik heb pas een avondje gepraat bij jou of mij thuis. En dan achteraf spijt dat ik het niveau niet aanstond.

[00:14:59]

Wat wel echt ook raar is. Laten we wel wezen. Maar goed, dit is wel een paar honderdduizend luisteraars verder, dus wat dat betreft is dat goed gegaan. Nee, maar dat was mijn verwachting. En ondertussen is het meer ideeën vormen en kijk ik voor mijn ideeën terwijl ik met je apparaten. Ik vind dit ook een soort openbaar notitieboekje. Ik ben. Ik vind het iets moeilijker om een ideetje voor een track praat. Ik bereid het soms voor.

[00:15:22]

Ik merk als ik het voorbereid denk, dan beet dat ik alvast het nadeel weer heb gedaan. En dan met jou tot ongekende grote hoogtes kan stijgen. Maar jij bent ook iemand die echt in die podcast gewoon je gedachten kan vormen. Klopt, dat is hoe ik? Dat is hoe mijn hoofdwerk. Knap. Ter plekke? Nee, dat heeft niks met knap te maken. Ik kan niet iemand ervan vooruitdenken. Ik vind dat knap als iemand die die op papier moet.

[00:15:43]

Ik ik. Ik ben dankbaar voor jouw voorbereiding. En heel mooi, jij hebt ook een papiertje voor je neus. Ja, fing mooi. Na die emoties overheerste het woord dat hoort iedereen. Maar hoe denk jij terug aan het begin? Ik moet het ons even toestaan luisteraars voor ons ook emotioneel maken door te gaan, maar ja, jij bent aan het produceren. Het is geen Radio 1. Ik ga even achterover zitten. Ik dacht toen we zijn er wel een beetje laat bij met die podcast.

[00:16:10]

Dan dacht ik. Ja, grappig. Wij dachten echt dat we hekkensluiter zouden zijn. Achteraf. Maar nu is het ineens Paul de Leeuw. En het is fucking Aaf Brandt Corstius en Marc-Marie Huijbregts. Ja maar Jezus Christus. We zijn ver gekomen en we hebben het voorspelbaar geleden. Vroeger, wanneer gaan Shailene? Janny van Dijk was? Ja, maar goed is Paul nog steeds. Is maar Linda nog steeds niet. Nee, maar nee. Ik heb dus een nieuw idee voor een farmabedrijf.

[00:16:39]

Dit vind ik ook knap dat jij dus terwijl we zo in het verleden zitten en zo met onze emoties onder onze arm dit jaar toch weer vooruit kan kijken. Vertel een nieuw bedrijf. Ik ben dus gefascineerd door het idee van prediction markets en aandelenbeurzen. Als je aandelen koopt, is het in feite een weddenschap op een bedrijf op hoe het met dat bedrijf zal gaan in de toekomst. Doch ja, alleen. Het is een weddenschap gebaseerd op heel veel aannames, waardoor het eigenlijk moeilijk is om te bedenken waar je nou precies op.

[00:17:05]

Stel je koopt aandelen Gugel, dan doe je aan de ene kant de weddenschap op weet ik veel of waar ze dan ook aan werken. De macht die ze gaan krijgen. Maar misschien ook op de toenemende regelgeving dat het misschien schadelijk is voor het aandeel ook al. Dus je doet heel veel aan immers aannames. En dat er zoveel verschillende aannames zijn is best wel moeilijk om te bedenken. Waar werd ik nou eigenlijk op als ik een aan de hoek koop?

[00:17:27]

Dus? Bestaan ze? Bestaat zoiets als prediction markets? Een beetje zoals je op voetbal kan wedden op voetbalwedstrijden? Kan wedden dat? Wordt de uitslag met de Toto of Unibet ofzo? Maar dan met hele concrete vragen uit het leven. Dus bijvoorbeeld stel over de verkiezingen goed onthouden. Tijdens het WK of een WK in de afgelopen tien jaar had ik dan heel erg begaan ben met Oranje en jij intussen heel erg aan Hocking werden. Jij bent. Het is ook mijn manier.

[00:17:52]

Het is mijn manier om te verbinden met de wereld waar ik eigenlijk niet bij hoor. Die emotie voelen bij de wedstrijden. Alleen als ik geld betalen ga ik dat vanzelf wel voelen. Maar het is dus en ik denk dus daadwerkelijk dat dit soort van maatschappelijke relevantie kan hebben. Bijvoorbeeld als je zou zeggen op Corona. Stel je voor, je kan wedden op de avondklok. Gaat er vanaf weet ik veel. Wat nu? Wat is nu de dag dat hij ervan af gaat?

[00:18:15]

15 april ofzo? Door niet meer toe. Nee, het wordt elke keer weer dat blikje waaruit we eruit geschopt, maar dat je kan bijvoorbeeld kan wedden tafellaken wordt daarna weer. Wat is de maatschappelijke relevantie ervan? Omdat als je gaat werken met eigen geld op onderwerpen? Dan is het een incentive om meer te gaan lezen over een onderwerp. Ik heb dat met aandelen als ik een aandeel kopen van het geld dat de PS voor het een beetje voelt. Mijn bedrijven hebben echt een hele actieve belegger geworden.

[00:18:40]

Dat is zomaar ontstaan na afloop. Maar ik vind dat dus heel leuk. En 2. Ik denk ik denk dus dat het interessant is om anders dan exit polls mensen gewoon een beetje blaffende telefoon te stellen wat ze zogenaamd gestemd hebben, maar dan vervolgens uit de uitslagen er volledig naast zitten dat als mensen met hun met hun euro's stemmen op een onderwerp, op een op een vraagstuk dat ze meer een beetje beter nadenken over waar ze op gaan. Wedden dat er daadwerkelijk misschien gaan?

[00:19:10]

Omdat mensen financieel gemotiveerd dus na ons gesprek vorige week. Bas Heijne die zei we zijn toch nog allemaal verlaten ophef en lukte ook nog even over hebben trouwens. Want wat de implicaties daarvan zijn voor de journalistiek zeg jij. We geven de intrinsieke motivatie gewoon op. We gaan wedden zodat we allemaal financieel gemotiveerd zijn. Nee, ja, maar ook. Dus bijvoorbeeld stel je. We gaan het aantal bij de overschrijden jaar na jaar op dat moment. Dit is gewoon een helder ja of nee vraag.

[00:19:36]

En dan kun je daar werden en dan heb je dan verdien je geld. De BV Clubbing roomt dan een beetje af natuurlijk, maar voor de rest wordt het geld verdeeld onder mensen die goed gewed. Een kritische vraag wat er gaat gebeuren is mensen gaan derde groots gaan inzetten op iets. En dan gaan proberen die werkelijkheid te beïnvloeden?

[00:19:51]

Ja. Met Izebel lijkt me dat uitstekend ja, maar kan ook zijn dat mensen bijvoorbeeld shortje erop dat ze denken we gaan het niet redden. Ik weet niet of ik ja, maar dat ze dus de wereld negatief gaan beïnvloeden om zo hun weddenschap aan. Net zoals ik laatst hoorde. Iemand die dan in zijn penoze café in Amsterdam zat en dan van iemand hoorde dat die 5.000 euro betaald had gekregen om een stok in de wielen van de Tour de France renner te steken omdat dat ridderschappen zou sinds luden.

[00:20:18]

Maar goed, je kan een kritische noot. Denk ook nog even aan. Hoe kwam ik ook weer hierop? Dat was een reden waarom ik hier op kwam. Omdat het hadden over het ik zei toen dachten dat het wel laat waren met podcasts. Waar bleek? Nou, dat is dus één van die dingen. Linda de Mol. Die gaat voor of na 31 december 2021 een podcast hebben. 5 euro. Nou ja, dat is dus grappig om op inzet.

[00:20:38]

En ik denk dus dat het ook heel leuk is als bron van journalistiek. Dus dat je kan zeggen nou euh. De meerderheid van de mensen denkt dat John Linda de Mol voor het eind van het jaar een podcast heeft. We gaan over bellen met een expert. Dan heb je gewoon leuk BNR programma. Nou, hartstikke mooi. Zij zie ik het forme nog niet klaar met dit onderwerp. Nee, ik. Ik heb. Ik denk dat het rond is.

[00:20:59]

Nog even terug naar het begin van een podcast. We namen toen ook echt één keer per maand en soms wel een kwartaal. Niets onregelmatig. Af en toe maak ik Bas Heijne blij met het constateren dat de meest populaire afleiding die we ooit hebben gemaakt met hem was. Maar het komt dat we daarna een kwartaal niks opgenomen hebben.

[00:21:13]

The Long Tail werd geholpen. Maar ja, nee, er waren af en toe periodes dat ik depressief was omdat er geen geld meer bij Blendle op de rekening stond. En zo kon ik echt niet meer lullen over bloemetjes. 27 relletje. Maar tegenwoordig doen we dat dus wel. Tegenwoordig professioneel elke vrijdag. Wat er ook gebeurt in de week daarvoor lig ik zeker met Kom je toch wel met mijn ranzige glazen stemmen aanzetten. Jij ook? We gaan even door, want die emoties dit.

[00:21:40]

Dit is weer dat Radio Jord het aanbod. Sorry maar ga even door. Kom kom, kom maar. Emoties gaan tughra. Emoties. Als jij nu ook emotioneel met het einde van een tijdperk. Dan ben je niet alleen. Dat is mijn tekst hier. Dan ben je niet alleen. Er zijn zelfs luisteraars die een heel nieuw liedje klinkt het. Alsof het random is. Maar zo hard, dat is niet zomaar een luisteraar. Ik heb een artiest gevraagd.

[00:22:00]

Dit is toch ledenstop? Dit is last minute binnengekomen, maar ik zeg ook een luisteraar. Bianca is ook een luisteraar die niet heeft gegeven. Daar gaan we nu luisteren. Ja, dit is niet het enige. Er zijn twee lieden, is niet iedere uitgezette nummer. Dit is een nummer uit de combine die omhoog is gekomen. Dat zegt een hoop. Gaan we naar luisteren? Bent u dan nog dicht?

[00:22:21]

En. Erg jammer dat jullie artwork eruit gaat. Dan word ik wel een beetje melancholiek van Uhm. En daarom heb ik een liedje voor jullie gemaakt. Knorretje komt mee in onze koopkracht en in elke zone waar ik elke week naar huis te halen wordt, is mijn favoriet. Net zegt u waarschijnlijk niets, maar het is kort van toe en ik weet nog hoe het was. Om het Watling kom ik zo'n kermis niet te vergeten door een trui te kopen. Onder toeziend oog van Kleef en de kan stoppen.

[00:23:24]

Niet voortaan zonder Gerardi en. Als een terrorist in ons land nooit voorbijreed, zo heette.

[00:23:44]

Wie heeft dit ingestuurd? Ja, dat is gewoon een geheim op de hotline binnenbrachten. Dit is toch van het dorp? Ja, zo ja van Wim Sonneveld. Wat hem? Dat is een melancholisch lied van gemaakt.

[00:23:58]

Je kreeg het kasteel Steelpan om een andere reden. Ja, jeetje, wat overweldigend. Ja, maar er is dus nog een lied, maar dat heb ik professioneel laten produceren.

[00:24:13]

Maar toen wist ik nog niet dat de luisteraars graag weer liederen zijn. Onderschat de Leigraaf. Ik heb die laten produceren, de luisteraar zwaar onderschat. Maar ik heb dus ook aan Marcel Hartveld gevraagd of die een euh. Singer songwriter. Singer songwriter en een echte. Met alle respect voor voor de Leeuw. Dit klonk ook al heel mooi. Dit was fantastisch. Maar maar om een track te maken naar aanleiding van euh, van onze van ons vorige huisstijl een ode.

[00:24:41]

Uhm, en die heeft daar geschreven. Ik heb mezelf ook nog niet gehoord voordat dit project de eerste aflevering van een podcast van is waarnaar luistert is toch eens een keer. In de podcast proberen we nu al een half uur lang gewoon door met luisteren. Ik ben heel benieuwd wat er dus hier is. Ik ga er vanuit dat het een nummer 1 hit gaat worden. Maar, zei Hatzfeld met het nummer. De nieuwe huisstijl opent vanaf.

[00:25:09]

Ik luisterde vroeger naar zo'n podcast van twee heel normale gast. Met daarbij een blij portret nog vol baby Faith in een stijl die buizen paste. Ernst-Jan ging los in Comic Sans, want hij is journalistiek getraind en Alexander? Die kon dan als geen ander. Daardoor bullshit, been en speed. Kreeg ik een tijdloos meesterwerkje thuis binnen, noem maar gewoon wat er gebeurt als twee nerds losgaan op het. Die Ebbe. Huisstijl wil voor deze tijd, dan is dit het lijkt me een verdomde aktueel, maar ik zou niet weten waarom je dat wil.

[00:25:58]

Hij is gemaakt voor deze tijd. Nou goed. Maar ja. Deze tijd is koud. Deze tijd is koud, deze tijd is koud. Virus over heel de wereld, alles zit op slot en de horeca gedwongen dicht, cultuursector kapot. En dan denk je dat het ergste wel geweest was. Krijg je dit binnen van je favoriete pop? Geen kabinet wordt ooit zo VVD als die nieuwe foto van deze twee. Kijk nou hoe dat alleen al lacht in die liberale klederdracht, met een blik alsof zij al weten wat ons gezamenlijk verleden over de rug van alle leden via een enquête op Marktplaats heeft opgebracht.

[00:26:45]

Ja, da's dus precies hoe die lacht. Misschien was ik niet echt lid, want ik heb nooit enig flikker betaald. Maar ik heb met heel veel plezier jarenlang Yuli Shit! Gratis net afgehaald.

[00:27:01]

Nu nooit meer die prachtige lach van Lippi. Nooit meer Hayles of hem zijn. Het zal niet lang duren. Er is geen kip die ons clippele ooit nog kent. Arme vent. Als je een actuele huisstijl wil, dan is dit het. Als je iets wil waarbij de tijdsgeest past. Dan is dit handig als je iets zoekt wat bij de dijk past. Ja, dan is dit het. En goed, misschien vindt iedereen het prima. In dat geval sorry dat ik stook.

[00:27:36]

Maar ik vind dit jaar gewoon zo verschrikkelijk. Servers Rickey. Socquet. En jullie huisstijl ook. Oranjehuis wel. Oprah's del. Crum nog terug? Ik heb ook zo'n spijt. Tumba Macha pluisjes former chartaal.

[00:28:03]

Wat mooi ook bij deze ouderzorg. Eventjes dood, echt dood. En dan kunnen we maar één persoon de schuld van geven. En dat is Roman van Vruchtvlees, Cirio, Van Vruchtvlees.

[00:28:18]

We gaan mij verder.

[00:28:23]

Hallo Roman, Hallo hallo! We zitten nu naar het nieuwe logo te kijken. We hebben net heeft stilgestaan bij het oude artwork. We zijn eigenlijk best wel emotioneel, dus misschien dat je daarmee rekening kunt houden. We hebben nu het nieuwe logo in beeld en gaan nu proberen in de toekomst te kijken. Zou jij ons kunnen vertellen wat we nu, wat we nu zien? En dan als we als vormgever natuurlijk met jouw beroep. Ik zie een drop shadow ojix.

[00:28:46]

Ik zal mijn onthouden.

[00:28:48]

Nee, goede shit benoemd. Inderdaad ik. Ik moet eerlijk zeggen ik heb het niet zelf gemaakt, maar mijn bedrijf vruchtvlees. Wij zijn hier met dertig mensen, designers en strategen. Wij hebben aan jullie merken identiteits gewerkt, maar wat jullie zien is inderdaad pom. We hebben het merk POM hebben we neergezet. Dat wordt in jullie media imperium pom. En ja, en dat is een heel krachtig letter beeld. Wat was je zo op een billboard kunt gebruiken?

[00:29:19]

Hij maakt aantekent Siemens op eendrachtig letter beeld op Billboard op billboards.

[00:29:25]

Ja, is echt een heel brute list. Typisch ook wat je heel groot kunt gebruiken en ook echt op je wolkenkrabber als Sinaaise kunt zetten. Dus dat was natuurlijk een beetje het ambitieniveau waar we voor gingen. Media imperium bouwen wat schaalbaar is en waar allerlei soorten titels onder kunnen vallen. Hoe?

[00:29:48]

Dat is pom pom. Hoe was het om met ons te werken? En dan mag je even denken eerlijk zijn.

[00:29:56]

Nou ja, jullie zijn best zo kritisch natuurlijk. Ja ja, zeker zijn wij waren anders dan de meeste andere.

[00:30:03]

Sander is kritisch.

[00:30:05]

Nee, nee, jullie zijn niet anders kritisch dan gewoon gezond, gezond, kritisch. Het gaat om natuurlijk om jullie, om jullie kindje, om jullie.

[00:30:12]

Wat is het geheim? Het meest vervloekte hebt ik. Een van de voorstellen was natuurlijk om een fotoshoot te doen waarbij jullie in driedelig pak zijn gekleed, maar dan geen broek aan hadden. Dus dat leek wel.

[00:30:27]

Maar ja, dat durfden we niet. Maar er is toch niet aan te geloven vandaag. Het is een tof idee, want daar heb je dan net ook die zelfspot erin.

[00:30:36]

Maar aan de andere kant zien eruit als ernst heeft het geen zelfspot. Daar hebben we jullie voor nodig. Maar hij heeft de televisies.

[00:30:42]

Hoe vond je het Alexander over hun eigen imago? Sprak in de kast met jullie. Was het verrast?

[00:30:47]

Nouja, het is jullie zijn natuurlijk het merk podcast over media. Dat we ook geprobeerd te verbeelde in die identiteit. Je hebt jouw Ernst-Jan IMPAC serieus en Alexander meer casual als de linkerbil lijke blijkbaar al.

[00:31:09]

Leuk toegankelijk.

[00:31:10]

Eerst had hij een grote droom bestuurder in zijn handen moest hij. Het moest er toch uit waarom ik er trouwens van mij? Ja, maar dat zal ik dan beantwoorden voor je roman. Nou, ik heb mijn eigen focusgroepen laten kijken naar het logo en dat bleek gewoon te mezelf als uiteindelijk karikatuur te belachelijk te maken. Teveel gewauwel. Ik moet uit de schaduw komen. Ernst dus daar. Daarom is de drone verdwenen. De broek is aangegaan, de drone is weg.

[00:31:37]

Ja ja, ja, precies die stropdas. Wat vind je van mijn das? Is een groot stuk volwassener. Het is gewoon klaar voor de volgende stap.

[00:31:45]

Ik denk dat dat niet een beetje uitziet als een makelaar. Nee, helemaal niets. Heb Skil maar maar alsnog.

[00:31:53]

Nee, hij komt daar heel erg goed mee weg. Alexander, Ernst en Jan, dus ik denk dat dat het gewoon een waanzinnig goed werkt. Ja, we hadden een aantal strategische sessies jullie gedaan. Heel veel. En om tot de kern te komen van wat jullie nou eigenlijk willen. De aankomende tijd. En toen kwam het toch uit van ja, dit is verder uitbouwen echt als een media imperium. Dus daar is ook een soort meer schaalbaar merk systeem voor nodig, zodat jullie ook nog nieuwe titels wellicht in de toekomst onder POM kunnen gaan laten vallen.

[00:32:26]

Want wat gebeurt?

[00:32:27]

Want dat is nu heel groot in beeld. Hoe? Hoe stel je dat voor? Dat dat naar andere uitingen te vertalen is?

[00:32:35]

Ja, deze om concrete Nath over het artwork. We hebben Pon. Dat is zeg maar het paraplu merk. Het overkoepelende merk. Dat is zeg maar jullie Kim Lithos en piekjaar als de Linda en Po en Po. Precies en daaronder kunnen dus meerdere titels vallen. We hebben dat systeem van wat jullie nu gebruik van een podcast over media. Dat hebben we in eerder. Het dus daar, dat is ook heel flexibel, dus je kunt daar bedenken van oké.

[00:33:01]

Dan kunnen we daar ook een podcast over geld, bijvoorbeeld van Jean-Noël financiële onafhankelijkheid plaatsen. Zo houden dat systeem ook in ere en dan kan je er eigenlijk alle kanten mee op. In een kinderboek over het internet, ik noem maar wat.

[00:33:15]

We hebben een brutaal mesties systeem. Formeel Blija. Nee, dat is het lettertype van POM Sorry.

[00:33:23]

En het beste nieuws van de dag is dat de gradient die is bewaard gebleven. Absoluut. Neem je er mee?

[00:33:28]

Het is natuurlijk ook een beetje voelen als een evolutie in plaats van een revolutie. We hebben wel mooi ook gekeken van elkaar. Wat kunnen we nog gebruiken van het oude artwork? Wat waanzinnig is natuurlijk. Emil Johansson heeft het fantastisch gedaan. Het deed ons met pijn in het hart. Moesten we daar natuurlijk aan gaan beginnen. Maar we hebben wel gekeken van wat kunnen we hergebruiken zodat je wel die herkenbaarheid houdt. Daarnaast hebben we jullie natuurlijk ook opgezet prominent, want het draait uiteindelijk om jullie en gezichten spreken ook meer aan.

[00:34:02]

Dus we hebben ook nagedacht over hoe is dat artwork ook heel schaalbaar? Klein postzegel formaat. In je podcast app, maar ook heel groot op een billboard of op je website, zodat het beste schaalbaar systeem wordt en waarmee meerdere titels de onderkant laten vallen, is klaar voor de toekomst voor de komende tien jaar.

[00:34:21]

Ik heb drie dingen opgeschreven billboards, brutaalste en schaalbaar. Ik denk dat we klaar zijn voor de toekomst. Thanks you, Ronner. Nou ja, het glazen en de gaat veel denken aan te werken.

[00:34:32]

Het is een. Het is een bittersweet moment. Want zoals je zegt we zijn ook allemaal erg gesteld op de vormgeving zoals die daar was. Maar is begrijp ik jouw woonadres staat nergens online.

[00:34:43]

Toch hoef je je geen zorgen te maken over je veiligheid. Op een gegeven moment kijken naar de toekomst en wij kijken naar de toekomst. En jij hebt onze toekomst gedefinieerd. Roman samen met jouw team en wij zijn daar. We zijn daar zeer dankbaar voor.

[00:34:55]

Dank je wel. Ik denk ook echt dat het clubgevoel van Ponder nog heel erg inzit. Want dat is in Footsie toch een beetje een lid van de club. Als je naar Tom luistert als lid van de telecomgroep. Ik denk dat ik heel erg belangrijk is. Het is klaar voor de toekomst inderdaad, dankzij gecondoleerd met het gecondoleerd. Gefeliciteerd, gefeliciteerd! Precies! Dank je wel. Dank je wel tot snel tot snel. Als een emotionele rollercoaster. Ik begoeden, media, mediatraining trouwens, die roman en zo ontregelende interviewen en toch telkens terugbrengen naar de belangrijke punten.

[00:35:32]

Echt knap kan je met respect naar luisteren. Is het werk van deze man. Heeft hij goed gedaan? Euh, we gaan wat ik zei. Een emotionele rollercoaster waar hij even een blik in de toekomst geworpen, maar dat gaat nu toch weer terug naar t verleden. We hebben vorige week aangekondigd dat als je een mooie voorsprong instuurde, dan kreeg je dus nog heel veel merchandise. Misschien waar we niets meer zien en een camera met 60 camera's.

[00:35:57]

Camera 3, die mok bijvoorbeeld.

[00:36:02]

Dat soort dingen hebben allemaal nog liggen in onze loods en daar moeten we van af. Verveeld met mokken, die loods. Die geven we meer mocro's die dan ingebeeld hebben. Dat? Ja, ja, dat is een ding. Ja, want we hebben dus over. En dat gaan we nu kapotmaken. Het is ja, dat hebben we bedacht omdat het ons helpt met verwerking.

[00:36:21]

Dus botsen schakelt nu over naar een mobiele microfoon en we gaan naar buiten om euh, dit moment te delen met de hele buurt.

[00:36:33]

Amsterdam West mocht gaan kijken. We zijn aan het opnemen. Ze even maar met voor mezelf zijn daarbij gaan en Marijn is er ook maar één heeft warm gespeeld. Toch? Marijn is warm en zwaar. Hij is warm. Het overdreven? Nee, ik vind.

[00:36:50]

Ik vind dat clipje dit verdient. Alleen al in een clip. Hier vind ik het de moeite waard. Kijk, je hoort wat Lenten vogels. Je hoort de bladeren die aan de bomen aan het groeien zijn en een nieuw seizoen.

[00:37:01]

Misschien een boze buurman of buurvrouw. Maar naarmate het optreden vordert, laat me nou poëtisch zijn.

[00:37:06]

Een nieuw seizoen wat zich aandient. Maar niet voordat we de winter gedag zeggen en het markeren met een mooi stuk muziek, lacht Marijn Gottfrid.

[00:37:41]

Pumpkin. Dit was de taptoe uitgevoerd door Marijn van. Fanfare Sint-Cecilia uit Sittard ja, dit voelt heel goed.

[00:38:31]

Dit volkslied is heel mooi. Dank je wel, maar niet alleen vond je dit gepast.

[00:38:39]

Ik vond die duiven daarbij ook een beetje over de top van iets te veel 4mei.

[00:38:44]

Ja ja knikken. Ja ok. Volgende stap om onze soort van mentale gesteldheid te helpen verwerken.

[00:38:54]

Gaan we dan nu ritueel? De marchandise die over is nadat het weggegeven is, gaan we kapot maken, ritueel kapot gooien. We nemen allebei een mok veiligheidsbril.

[00:39:05]

Nee hoor, daar staan de bezems het ook al klaar om het op te vegen, want zo zijn we dan ook alweer. Als deze mok op de grond is gevallen, ja, wat die op tegen een muur?

[00:39:17]

Nee voor een muur als ik de brokstukken veiligheidssector.

[00:39:20]

Belangrijk als de melk stuk is, dan is is het einde daar. Ja, dan is het officieel. Daar kijken ze weer tegelijk doen.

[00:39:28]

Kijk 1 2 gekocht of niet goed. Welkom bij de toekomst te garanderen. Ik luisterde vroeger naar zo'n podcast van twee heel normale gasten. Met daarbij een blij portret nog vol baby Faith in een stijl die buizen paste. Ernst-Jan ging los in Comic Sans, want hij is journalistiek getraind en Alexander? Die kon dan als geen ander daardoor. Dope, shit, been en speed. Kreeg ik een tijdloos meesterwerkje thuis binnen, noem maar gewoon wat er gebeurt als twee nerds losgaan op het.

[00:40:12]

Na die hippe. Ja, kijk, als je een huisstijl wil voor deze tijd, dan is dit het. Hij lijkt me verdomde actueel. Max zou niet weten waarom je dat wil. Hij is gemaakt voor deze tijd. Goed. Maar ja. Deze tijd is keutel. Deze tijd is Kurt. Een virus over heel de wereld, alles zit op slot en de horeca gedwongen dicht, cultuursector kapot en dan denk je dat het ergste wel geweest was. Krijg je dit binnen van je favoriete podcast?

[00:40:52]

Nou lekker. Geen kabinet wordt ooit zo VVD als die nieuwe foto van deze twee. Kijk nou hoe dat alleen al lacht in die liberale klederdracht, met een blik alsof zij al weten wat ons gezamenlijk verleden. Over de rug van alle leden via een enquête op Marktplaats heeft opgebracht. Ja, da's dus precies hoe die. Misschien was ik niet echt lid, want ik heb nooit ene flikker betaald, maar ik heb met heel veel plezier jarenlang jullie shit gratis net afgehaald.

[00:41:32]

Nu nooit meer die prachtige lach van Kliphuis, nooit meer haves of hem. Het zal niet lang duren. Er is geen kip die ons clippele ooit nog kent. Arme vent. Als je een actuele huisstijl wil, dan is dit het. Als je iets wil wat bij de tijdsgeest past, dan is dit als je iets zoekt wat bij de tijd past. Ja, dan is dienend. En goed, misschien vindt iedereen het prima. In dat geval sorry dat ik stook.

[00:42:07]

Maar ik vind dit jaar gewoon zo verschrikkelijk. Zelf verschrikkelijk. Socquet. En jullie huisstijl ook. Oranjehuis wel. Oprah's del. Straks komen? Ik zag een boze andere kijk van dag en nacht toekomst kunnen we alleen met alle werken om. Dag en nacht kunnen dat doen, dus we moeten er echt even op aan voordat we kijken of we niet dat Iberië. We hadden vorige week de meest GPL achtige aflevering van gemaakt, dat deze week naar.