Transcribe your podcast
[00:00:00]

Hallo allemaal. Bepaal van de nieuwe podcast De Leeuw Lult. Ik dacht iedereen had een podcast. Ik vond ook een podcast. Dit wordt een hele leuke podcast. Ik heb twee vrienden die komen om de week bij mij als vriend van de show die het Groenedijk en of Hans Kesting hebben lachen. Maar we kunnen ook heel serieus zijn en wil het nieuws halen.

[00:00:19]

Breaking news wordt ook blauw lult elke woensdag in je favoriete podcast app. Luisteren, genieten! Even zwaaien misschien traag. Van harte welkom bij een podcast over media met Ernst-Jan Fouten en Alexander Klöpping. Even een kritiseert evenmin. Nee, die muziek op bracht. Kleine waarschuwing vooraf. Alexander heeft iets nieuws. Heeft een sound board. En daar is ie als een kind zo blij mee. Maar ook en ook nog een beetje spannend. Het is licht onzeker en niet heel soepel.

[00:00:50]

Uhm is gek, daar niet, maar ik ben er wel heel blij mee en ik hoop. Ik denk dat ik denk dat het echt beter gaat worden.

[00:00:56]

Nee, we hebben een toch wel verder vrij inhoudelijke aflevering. We hebben gewoon weer lijstjes format. Even geen tips deze week. We lopen even wat belangrijke maatschappelijke dingen af, zoals solisten hebben een probleem in Amerika. Want ze moeten hun eigen relevantie weer bewijzen nu Trump en het koor uit de opvolgsters vertrokken. Hoe gaan ze daarmee om je spreken? Wij product denken in de journalistiek is het antwoord. Uhm.

[00:01:17]

We hebben natuurlijk onze logo volgens oude logo's en evt beschikbaar gesteld. We gaan mee gaan bellen met de winnaar, bekendmaken wie de hoogste bod heeft gedaan en wat het bod was. Ja, en we maken ons zorgen om datalekken en onze nonchalance waar daarmee naar gekeken wordt, hebben een Snowden moment nodig. Over datalek krijg je er langs verbleken alles wat na een kwartier lang. We hebben het over onze historie op FOK! Forum.

[00:01:39]

Ja, en we doen eventjes die voor club KLOKK updates over Subtekst. Als je niet weet wat dat is, maakt niet uit. We leggen nog uit dat we allemaal dankzij de vrienden van de Shauna zijn bijgekomen. Echter hield sinds vorige week vrienden van de toekomst. Want we hebben vorige week in de toekomst alle. Is dit allemaal sinds Selien Charlot vorige week? Nogal opzienbarend interview. Als ik de reacties mag geloven. Ja, dit is allemaal sinds wij het nieuwe logo ook.

[00:02:02]

Oh ja, dit gezegd wisten we we dus dat er nu een punt. Je hebt de mensen tot en met. Richard Liesveld was de laatste vriend van die show die lid is geworden met het oude artwork. En dit zijn allemaal mensen die lid zijn van de toekomst. Dus we hebben n eerste euh vriend van de toekomst en onze eerste vriend is ga ik eerst zeggen en daarna volg volgen de andere nieuw. Nieuwste vriend mag daar op reageren. De eerste vriend net als Jesse, Jesse, Jesse, Sheshi, Jesse, JP en we gaan door Ed.

[00:02:27]

Koning Jop Wietze, Cindy, Dennie, Derk, Jan, huisarts, Jac. Roegiers Abel Stefan Michiel, Sara Bosscha, Lotte Germán de broer van Rob Jannah, Nick Daan na na na na na na een Franse val. Jasper heb ik Sjoerd.

[00:02:43]

Marloes Vlinder. Juan Guang Vlinder Gwan. Maaike Snijders. Bor Skunk. Kim Vanderheiden Lippert. Arend Robin Fiction. Paula Tongetje wea. Van Buuren Fjord. Jord Fransen. Charlotte Julia. Lucas Reijns. Willem Jelle. Ruben Valentin. Stella Coenen. Sophie Annet. Tom. Bert Haarsma. Jelmer de Boer. Michel Brinkhorst. Anet. Samantha Gir. Tom Martijn. Iris Dyron. Jasper Robbin Fenna, Yara coach coach. De coach die een coach en coach coacht al coachende Koen Jan Koen drie slokken dezelfde avond nog een keer Euro.

[00:03:23]

Rouveen. Spreek je uit als Previn. Sorry Nice. Milan. Mark Tomasso Gelling. Sam Simons. Sybren Okker. Auke, Inke, Jony en Fleur. Ruben, Martijn, Marijn, Elise, Stefan T&T. Teun Herd, Tim en Daan van Riel.

[00:03:40]

Potverdorie, wanhoopt vrienden. En waarom worden mensen naar Vrienten? Omdat je dan bijvoorbeeld een exclusieve nabespreking van de interviews krijgt.

[00:03:47]

Ja, dat was vorige week en dat was deze week. Dan kan je er terecht. Heftige nabespreking. Je hebt waarbij we lagen allebei op de grond met een dekentje mee. Kijk in onze ziel en het is een nieuw kwartaal, dus we gaan binnenkort weer een online Portael evenement doen voor onze leden. En vanmiddag trekken we ons terug in een hotelkamer met de redactie en gaan we praten over 50 mensen die wel allemaal cadeau tasje gedaan. Wij gaan ze ook even knuffelen.

[00:04:12]

Allebei negatief.

[00:04:13]

En uhm, daarin gaan we spreken over de lancering van de podcast over Media Voordeel Club met prachtige prijzen. Maar nu eerst de Bottarga. Ik gewoon veel plezier.

[00:04:47]

We gaan beginnen, gauw beginnen. Ook HPOU niet. Die had ik over Lilare. Ik denk dat geen enkele reden waarom. Wat ik wel heb is. Vanavond in OPEEN Wiebren van Haga vindt al gegooit maar volkomen onzin en ook te gast Willem Engelen. Hij vindt ook alles onwennige. Alexander heeft iets nieuws het nieuwe gadget bijgenomen of nieuwe softer meegenomen. Het is een euh heeft een iPad bij zich. Op die iPad heeft ie een programma sound bord en dagmenu.

[00:05:17]

Zet hem elk gestopt is kan ik het zelf gratis gaat laten. En daar heeft ie allemaal tunes. Maar ik heb wel onze versie van wat relevant is in onze wereld namelijk.

[00:05:29]

Het is maandag 2 april, dit is de Deley. Ik wil zo gelukkig niet zo gelukkig wel Lomé Jinek. Goeiemorgen Nederland. De score van The Voice van het Jaar was geworden. We hebben allemaal zijn best gedaan. Ik heb de uitslag nu hier in mijn handen, maar kan het overal neerzetten. Heb je alle dwarsbanden sluitende lijnen en om dat geluid?

[00:05:57]

Ik heb wel de bumper van de surprise show aan het Rad van Fortuin. Het is lekker, maar dit is de grote toevoeging aan ons repertoire.

[00:06:09]

Benny Hill binnen de totale allergy die wij de komende zes afleveringen gaan kennen. Omdat jij dit ding Yves Dapperbuurt eigen te maken. Ik heb er ontzettend zin in. Ik zoek ook nog vooral van Radio 1 en van 5 miljard nog jingles. Ik denk dat dat inhoudelijk gewoon contextueel nog heel erg van pas gaat komen. Als programmable komen wordt sowieso een verrijking. Hij Ik wil beginnen met recensie. Da's een beetje onorthodox. Dat weet ik ook heel contrair. Maar ik wil dat je deze recensie, red.

[00:06:34]

In je achterhoofd houdt. Het is de essentie van meneer kaasfondue. OK, vijf sterren subjecten. Recensies, ontspannen? Kijk. Komt die tijdens de bevalling? Is het belangrijk om te kunnen ontspannen? Inmiddels twee kinderen op de wereld gezet, luisterend naar POM Thank. Ja. Die met. Maar, maar dat is toch bizar. Het is meneer kaasfondue.

[00:07:05]

Ik vermoed dat die over zijn partner heeft die uitgevallen was met een tijd, maar met waar ze toch een bijzonder idee. Een heel bijzonder jaar. Dat iemand dan al die uren met Wenen ons geluisterd heeft. En dat er dus twee kinderen zijn geboren die niet als eerste hun ouders hoorden praten.

[00:07:23]

Maar ons vind ik ook een mooi idee. Dat ze hun eerstgeborene niet ernst en de tweede Jan hebben genoemd is ook verbazingwekkend. Nou, heel vervreemdend dingen mee te beginnen. Je zou hier, maar je zou nu maar aan bevallen zijn denk ik ze even op.

[00:07:38]

En dan het iTunes door de camera nog eens even kijken. Wat heb ik nog misschien? Ja, wat heb je nog meer? Effe bedenken wat ik grappig vind de sofa of zoveel tijd kies Out Boy Soundbar Perikles is wat willen jullie? Ik was vroeger heel erg fan van de Staatsloterij show. Dan zal spannen Marc Klein Essink. Niet alleen de score en zelfs de basisschool realiseerde ik me dat hij in de SCOR geweldig was. Die klinkt zo. Heel erg blij, dit is John de Mol.

[00:08:12]

Dit is John de Mol producties praat eroverheen. Nummer vijf nummer 8, nummer 23 in de bonus of de week prijs of schreef. Ik krijg gemakkelijker met je dichtslaan, want ik zal dit ding wel dicht doen wat ik vroeger vooral deed. Dit brengt meer afstand tussen ons dan het ook.

[00:08:32]

Ik weet zeker dat er een moment, kondigde de Hill morgen de inzet. Laten we onze we doen. We gaan even terug naar het oorspronkelijke format lijstje. Met onderwerpen gaan we even doornemen. Eruit. Hartstikke leuk. Laten we beginnen met Donald Trump, weet je nog niet. Het is wel echt properly gecanceld. Ja, het is van het ene op het andere moment. Jack Dorsey, die zijn nu zit klaar. En toen was het ook echt klaar.

[00:08:56]

Ik had altijd zoiets van is toch een beetje overdreven dat Donald Trump door Twitter groot is geworden. Hoe groot kan de invloed zijn? Maar het is dus wel. Nu Twitter en Facebook. Wanneer die geen toegang meer tot de Circe heeft, moet hij dus echt dat die via een brief probeert te posten, want die elkaar niet weer afgezet afgeblokt wordt. Echt bizar. Maar uhm. De Amerikaanse politiek. Donald Trump Ik wou even voordat er heengaan. Heb je gisteren, red.

[00:09:20]

Dat? Ik heb gisteren acht uur nagekeken en ik was de hele dag heel druk. En ik had al door dat er van alles aan de hand was. En ik was niet zoals de speldt een berichtje een boek uitlezen. Dat was geen berichtgeving. Ja, ik had. Ik was bij de redactie boekenlijst. Ik was iets anders en doen.

[00:09:34]

Ik dacht dit is een goeie dag voor het achtuurjournaal om even te kijken wat er allemaal gebeurd is. Opdeed in de Kamer. En toen bleef ik even hangen nadat segmenten zag ik biedronde voorbijkomen. Oh, die het allergrootste infrastructurele steunpakket heeft aangekondigd. Geschiedenis zou in de Orde van de Nieuwe Leeuw volgens Rob Trip. En toen was ik even zo'n Bielefeld dat hij onnoemelijk een retorische truc deed die tot twee keer toe in een toespraak heb je het gezien? Nee, dat die dus hij presenteert.

[00:10:02]

Dit pakket zijn ongekend groot pakket en dat moet nog door de door het Congres en zijn Senaat krijgen. En toen? Hij vindt het heel belangrijk dat er komt en wat zijn retorische truc is dat hij de overige katheder hing en zij rely niet ticketjes dan V-teken. Ik had echt. Ik werd er echt enthousiast van. Ik had echt zo'n beetje week ik niet grintweg Amerika gevoel. Ja ja ja. Maar goed, even terug naar de takken benoemd kijken. Het is zo'n Heuts.

[00:10:31]

Terwijl zijn even tegen Donald Trump. Ja, die was op een gegeven met president via en moest het ook hebben over. Onze eigen Donald Trump. De heer Rutte. Maar wat bedoel je nu eigenlijk? Dit heeft een grotere prioriteit dan Donald parkeerder. Donald Trump heeft triggert mij eventjes Rayleigh. Het tweede item was dit, maar ik weet dat het eerste item was dat het namelijk de derde. De Fyra van gisteren zette fietsen onder de. Gisteren, gisteravond, gisteravond in de Kamer een game, de kassa in de stortbui.

[00:11:06]

We gaan nu rechtstreeks naar de duiding van ons politiek commentator Alexander Clubbing Alexander Yazid in Amsterdam.

[00:11:10]

Vertel, wat hebben we gezegd gezien? Ik was vooral gewoon. Ik heb echt vermaakt gisteren. Want dat je met popcorn op de bank. Nou, ik was inderdaad wel gekluisterd aan politiek. 24. En Twitter en politiek 24 samen. Op dit moment is ook echt goud als dat met Assad een betaaldienst zou zijn als de Uitnaar bij een hoogtepunt is.

[00:11:31]

Dat Wopke Hoekstra zei dat hij iets uit elkaar getrokken werd en dat er geen Whitehaven kaart. Wopke is flink uit elkaar en de kijkcijfers trekken over de kant om de conclusie doen.

[00:11:42]

Maar hoe hoog? Hoe gaan we dit doen? Ik snap er echt helemaal niks van. Ik. Ik was er altijd. De Borgen scenario had kwamen hoofdgestel.

[00:11:50]

Borgen is een Deense Deense. Wie daar de. Heb je daar het ding van? Nee, jammer. Dat is namelijk echt een hele lekkere hele lekkere. Op de lijst. Ja, en dat is een Deense serie die gaat over de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Fictief dan Brigitta Nyborg. En die is een Democraat. Ook geloof ik. Net zoals zegt K.G. En die heeft al een epische speech op de verkiezingsavond, waardoor ze de zittende waardoor ze een enorme verkiezingswinst behaalt.

[00:12:18]

Niet zo dus. Wordt niet de grootste partij, maar door het momentum wordt ze wel de eerste. Ik dacht na misschien gaat het nog wel met zicht. Gebeurde dichtbij in de buurt gekomen, maar nu misschien alsnog tot totdat premier kan. Dit is klaar. Is een dooie mus. Is zich het K.G. Had dit kunnen fixe. Jouw Kliphuis mate had dit kunnen fixen, maar opeens opeens wilden ze het ding op haar tempo doen en wilden ze. Dingen laten terugnemen, kon het vertrouwen toch weer komen en werd het een motie van afkeuring.

[00:12:44]

Weer geen Bargoens scenario dus, maar ik snap ook niet wat er met haar aan de hand is. Twintig zetels eraf D66. Niks snappen echt. Ik snap er helemaal niks van, maar het was wel ongelooflijk vermakelijk gisteren. OK. Straks na de break heb je daar iets voor hoor.

[00:13:03]

Uhm, ik merkte ik ben nog niet echt geroutineerd erin. Sfeertje? Nee, ik heb te weinig bumpers. Ik wil dat al wat meer bumpers doen. Peter R. De Vries Bloemberg. Straks naar de break? Donald Trump was 4 president van Amerika, alles klaar werkt wel, maar even terug het onderwerp raakt willen hebben. Ja sorry, Donald Trump was op een gegeven. Aan de macht en zij in 2017 nieuwe spelers stellen een all forms variabel tanken.

[00:13:32]

Van der Bikers Without My Durrani vergooien duintjes. En dat was een hele goeie groeiversnelling. Denk je wat? Dat is dus waar gebleken? Kan je je nog herinneren voordat hij verkozen werd? Dat dat er zo een hele grote network baas had gezegd good Donald Trump, want hij is ontzettend goed voor ons ratings. Dat was voordat Trump kinderen in kamp ging opsluiten zonder dat je zoiets kost. Heeft hij ook goed voor. Ja en nee. Maar toen kon je dat nog zeggen als pa als zenderbaas zonder meteen had moeten aftreden.

[00:14:05]

En maar het is dus zo uitgekomen die voorspelling van Trump dat dat dus nu minder goed gaat met de Amerikaanse media. Want dat was de boodschap. Deze week een artikel schrijven. De cijfers voorlezen was een post heeft 26procent at in februari dit jaar 60 procent minder bezoekers dan in januari en 7procent minder dan het jaar daarvoor. Dus niet heel spectaculair. Er moet natuurlijk bij gezegd wordt januari was natuurlijk wel een ongekend spectaculaire maand, want dat was met Capitol bestormingen.

[00:14:30]

Dat is toch wel één van de grootste prestatie die Trump in zijn centrum geleverd werd. Het New York Times had 17 procent minder bezoek en dan het jaar ervoor. CNN was 55 45 procent van haar kijkers kwijt. Ten opzicht van vorig jaar. Ja dus, al die media. Alle grafiekjes van alle Médée wijzen naar beneden. Waar gaat iedereen al heen? Dan weet ik clubhouse Facebook gewoon Netflix weer.

[00:14:58]

Ja euh. Andere vorm van vermaak is wel wat. Wat Trump natuurlijk deej was dat ie. Progressief liberals. Enorm deed doordringen van het belang van goede journalistiek. The Washington Post ramde haar tagline rond rond het aantreden van Trump in Democracy, Days in Darkness, maar is niet alles is. Wat dat betreft heeft die man gewoon gelijk. Heeft niet. Is Trump niet gewoon? Alles heeft een geweldig verhaal lijn. Ja, misschien even schijn maak je het. De ene kant, je de vorm, het vermaak.

[00:15:31]

Dus dat merkte ik, maar volgens mij zelf ook opgebiecht in een aflevering een paar afleveringen geleden dat ik nooit meer op de New York Times keek, terwijl ik daarvoor elke dag tijdens Trump elke dag op de States werd. Zo spannend was. Dat is de vermaak kant, maar heeft ook de kant van en daar. Daar wil ik heen. Betaal voor ons, maar het was belangrijk. Het is de New York Times aan het aantreden bij het aantreden van Trump had drie miljoen abonnees.

[00:15:54]

Toen die wegging een half miljoen. De paus. Dat één miljoen. Daar was de paus het één miljoen abonnees heeft verdrievoudigd naar 3 miljoen. En ook bij De Correspondent het stuk. Nog steeds volgens mij. Het stuk dat de meeste leden heeft opgeleverd is wat. U kunt natuurlijk zien door elk stuk mensen lid worden. Het was een stuk van van Rob. Rob Wijnberg. Rob Wijnberg en Rob Wijnberg. Groot denker. Euh. Rob Wijnberg. Chuan!

[00:16:20]

Het duurt allemaal te lang. Hoofdkern ja, maar we gaan hier inkomen. Het is totaal pompstation dat ik het gewoon. We nemen de luisteraar mee en als ontwikkelaar moeten oefenen. Ja, huistaken, ook een jaar overgedaan. Het zou nog wel even duren. Rob Schrijver artikel Zo verslaan me Donald Trump. En dat leverde tweeduizend nieuwe leden op. Zelfs in Nederland hadden zo'n drumband omdat de dewar duidelijk maakten. Als je dus geen goede informatievoorziening hebt, dan krijg je dus een potentaat aan de macht.

[00:16:47]

En uhm. Dus ik ben ik b.

[00:16:52]

Ik was al heel benieuwd van hoe gaat zich dat nu ontwikkelen als iemand weggaat? Gaan al die? Ga dan al die media abonnees verliezen? Nog even het mooiste voorbeeld daarvan was Vanity Fair. Kan je nog in dat zij in 2000 16 hadden? Zijn een recensie geschreven over het restaurant van Donald Trump Tower in op Fifth Avenue in New York. Had ie de steek hadden gegeten? Steek echt heel erg. Las geweldig dat Trump heel erg boos over was en naar Vanity Fair ging uithalen die het net die recensie heeft verder Diver destijds 13 000 abonnees opgeleverd.

[00:17:22]

Maar dus wat er ook nog eens dat als een soort politiek statement maken van OK. Welke kant is tegen Trump? Dan gaan we daar. Gaan we daar ons geld aan geven? Dat is nu helemaal weg en ik ben heel benieuwd wat het gaat doen. In de eerste effect daarvan. Belandde in mijn mailbox via Maurus Martijn. OK, ook een correspondent houdt gast in deze show, ook wel echt een vriend van de show. Die stuurde een mailtje door van The Intercept.

[00:17:43]

Dat is die site die onderzoeksjournalistiek doet en was eigenlijk een soort smeekbede. Het subject van IMO plot Brave Leaves Do Nations Down Girl in Zemun Trouble. Die intussen draait voor een groot gedeelte op donaties. Wat was dit zo als de delict? Nee, ik doe dit ding gewoon dicht. De dj, die intussen opdraait voor Godinne, groot gedeelte op donaties van lezers en sinds Donald Trump uit uit The Office is daarover heeft verlaten, zijn het aantal donaties bij The Intercept gedaald met 60 procent.

[00:18:23]

Als dit bij de consument zou gebeuren, dan zou ik dat Hakimi zetten, dan zou ik huilend onder een dekentje het dekentje thuis liggen. Paniek is toch bizar 60 procent minder. Maar misschien onderschatten we de toch echt wel. De mate waarin abonnementen nemen op kranten ook gewoon een soort van bron van vermaak is. Of een. Dat dat de aanleiding is of een politieke daad. Ja dus. Lid worden van abonnee worden van Vanity Fair omdat ze worden aangevallen.

[00:18:55]

Ik ben echt benieuwd of mensen zeggen dat natuurlijk een politieke daad. Maar ik vraag me Doelder. De reden waarom je toch over Trumps hele tijd gaat lezen. Want dat is wat je in The New York Times doet, namelijk lezen over wat die nu weer voor iets raars gedaan heeft. Dat is misschien een politieke daad, maar dit is ook vermaak. Toch kan terugkomen dat 57 procent minder kijkers heeft op primetime nu. Dat is gewoon puur vermaak en moest dat anders per jaar times.

[00:19:22]

Dat is omdat je die moet daar geld overleggen. Ja, maar dat kan niet. Hetgeen maakt Netflix vrijdag ook geld? Wordt het ook gewoon gewoon vermaak? En ja, soms vind ik er een beetje cynisch dat dat abonnee worden tijdens een nieuwsmedium. Dat gevoel bij de post, de maxi 1000 Darknet zal het puur uit vermaak is. Maar waarom gaan die Capitol rellen zorgden voor zo'n verzorgder voor zo'n spike in Traffic? Omdat omdat iedereen iedere seconde er van wil meekrijgen.

[00:19:49]

Dat is niet Sombreffe. Dat is niet te betalen. Ik denk echt dat. Uit het bouwjaar is ook heel veel over geschreven dat mensen lid werden om dat zetje in de rug te geven, zeggen ze. Ja, maar mensen zeggen ook dat ze de krant lezen omdat ze graag de wetenschap bijlage lezen.

[00:20:07]

De stelling dat de 72.000 leden van de correspondenten het vermaak lid zijn van onze site was geleden. A. Nee, dat denk ik niet, maar ik. Ik kijk soms wat bij in Amerika, bij lokaal nieuws of uberhaubt nieuws. In Amerika wordt veel meer gemarkeerd. Dus ik vind dat als je naar Amerikaans lokaal nieuws zelfs kijkt niet het top echelon, maar gewoon de lokale nieuws in New York bevat. IPTV la slagje bijvoorbeeld. Dan hebben ze van die van die terugkerende segmenten van bijvoorbeeld dat ze dan.

[00:20:48]

Dan gaan ze Charles Predators achteraan opeens uit het niets in een uitzending. En het blijkt dan dat ze daar een vast ding van hebben, met een vast logo en een vast laddertje en een vaste persoon die dan de Charlet pediaters in de wijk achteraan gaat. Of dat doen ze daar ook altijd. Pain et de pump. Als de gast, als de gast priesters weer te hoog zijn of waarmee ik maar wil. En en zo hebben ze heel veel van die segmenten die ze zichzelf toe eigenen van die onderwerpen die ze die nieuwsprogramma's zich dan toe eigenen.

[00:21:17]

En daar komen ze dan over langere periode op terug. Ik moet denken aan Nieuwsuur met die verkiezing specials, maar eigenlijk verder ontbreekt het in Nederland. Wij. Wij hebben niet de Telegraaf die op de op het orgel gaat voor 130 rijden, zeg maar dit soort van actie actie voeren in de journalistiek. Ik wil niet te zeggen. We moeten meer actie voeren, scholastieke Nederland. Maar je kan wel die die die soort van narratieve arx die ze in de mirc die in Amerika en nieuwsprogramma's heel normaal zijn.

[00:21:47]

Dat doen wij hier totaal niet. En ik kan me voorstellen dat er wel degelijk een relatie is tussen Honert Art kunnen volgen, zoals gisteren bij het Kamerdebat en opeens iedereen apolitiek vindt dat het kijk tot het normaal niet gebeurd is. Gewoon door zo'n moment van gezamenlijkheid. En dat kan je creëren door ordinaire arx in te over iets langere periode een onderwerp of een punt claimen. Hoe verhoudt het zich hiertoe dan dat ik denk dat als je dat als je dat doet?

[00:22:17]

Dat je dan als het ware dat element van vermaak meer faciliteert. En dat alles is gebaseerd op de premisse dat er wel degelijk een groot deel van die stijging komt uit wat mensen gewoon vermaakt willen worden. Dat de Trafic allemaal instort is natuurlijk een correlatie tussen traditie Tremmerie abonnementen. Absoluut maar, maar bij de Intervet bijvoorbeeld. Daar gaat dit. Daar gaat deze vlieger niet op. Dat is hetzelfde als de kostprijs. Daar ga je niet heen. Om vermaakt worden zal er wel op doorwrochte stukken eens over nieuws gaan.

[00:22:47]

Nee, ik denk dat dat waar is. Ik denk dat bij jullie veel meer over over mensen hun passies gaat.

[00:22:52]

Ik denk dat heel veel journalistieke media nu alle vier heel makkelijk gehad om hun noodzaak, hun rol in de democratie te kunnen uitleggen door te wijzen naar Trias. Je krijgt als je geen goede Joystiq support krijgt Trump. Ja, dat was. Dat was één één zinnetje glashelder. En dat leverde de Interceptor 60% meer leden op of donaties op. Nu dat wegvalt, moeten de media zich er allerlei bochten gaan wringen om uit te leggen waarom ze weer zo relevant zijn.

[00:23:22]

Dieren die vermaak kantel, geluid dat is gecoverd. Dat nieuws is verslavend. Dat kan je zonnetijd tijdens geloof ik. Maar hoe maak je die? Die onderzoeks media? Die moeten nu echt weer gaan denken. Hoe worden we? Horen we relevanter?

[00:23:35]

Nou, ik denk dat dat. Follow the money dat heel aardig doet. Hoe doen ze dat nou verliezen? Inmiddels kan je wel een beetje voorspellen wat het type dossiers is waar zij induiken. Het zijn namelijk vaak grote, niet sexy bedrijven waar ze of mensen. Er worden ook vaak mensen aan de hoogste boom opgeknoopt waar je helemaal niet zo heel vaak van hoort, maar die toch belangrijk blijken je eigenlijk altijd een beetje kunnen opereren in de schaduw. Ja, waar?

[00:24:03]

Waar dus niet? Niet de super zichtbare politicus, maar die ene wethouder. Nee. En ik denk dat NRC zich steeds maar aan het profileren is. Niet toe schandalen. Echt verdoemd? Goed. Ja, echt indrukwekkend. Maar het is niet dat ze vervolgens daarmee heel erg te koop gaan lopen. Het is niet zo ook dat we meer meer praters naar boven halen. Je hebt al lid. Dat zou de Amerikaanse krant veel makkelijker doen. Dat is het voorbeeld wat jij zo zegt.

[00:24:29]

Is het een beetje Goar? Maar ik kan me best wel voorstellen dat dat je wel degelijk daar iets omheen kan. Jij denkt niet dat de exacte kopieën zijn die aan de verpakking rollen, maar ik denk wel dat je daar dat je daar integere campagnes. Zo kun je nou ja, ook iets heel zinnigs om geld voor over te maken naar NRC. Maar dat succes in het Zanddijk denkt dus echt dat dat. Dus je moet dit specifieke. Een collega van mij was deze week op een op een online conferentie over product denken in de journalistiek.

[00:24:58]

Dat dat. Dat is dit soort denken. Dus je kijkt naar wat je hebt. En als hij dat pakketje? Heb je gewone abonnees op, maar dan kijk je naar wat er zijn. De producten daarbinnen die we aanbieden bijvoorbeeld. Deze Miami toe aan journalistiek? Hoe gaan we daar een product van maken? Euh. Dat we daar vervolgens abonnees op kunnen gaan werven bijvoorbeeld. Ja, en dat gaat echt zoveel belangrijke discipline in de journalistiek worden. Nu onze onze de luxe van kijk Trump weg is.

[00:25:23]

Ja. Ja, ja, dat bedoelde ik, maar ik denk dat de super. Ik denk dat super belangrijk punt is en dat ik wil hij verder. De interested dat ze echt een heel lekkere mail. Ik zal de verkijken over mijn nationalisme krijgen. Die hadden deze afsluiting The Daily Dempster Fire, spectakel of Cramps, White Houses en dit patroon Tierenteyn vent cc systeemcrisis or government corruption. Robin must continue to ruda the buses een holte parrott workout. Ja, daar ga ik niet meer.

[00:25:53]

Het is natuurlijk waar het mooi ronkend opgegeven, maar systemische oorzaken aanpakken voelt niet meer. En dat is een minder sexy dan een oranje gekleurde man in het Witte Huis die je alles boeit kapot te maken. Ja dus. Kijk eerst een hele verkiezing waar je niet over de lavera kan gaan en na één dag een telefoontje had om half acht in plaats van negen uur binnenkomt en je hele in rep en roer is. Dat is hetzelfde. Het is gewoon lekker bij op één.

[00:26:20]

Mag jij je nieuwe datgeen nu bespreken en mag een Tempe inbrengen op deze Lider? Er wordt een beetje verlegen van je sound board.

[00:26:29]

Wat leuk om te zien. Echt leuk om te zien. Kwetsbare kant van Alexander en ik. We hebben een avty die we hebben verkocht van ons logo, ons volksbal token, ons oude logo wat vorige week ten grave hebben gedragen.

[00:26:46]

Wat was dat een emotioneel maar emotioneel moment. Goed. We hebben die het oude logo, de originele Yes pech gemaakt in 2000. Na 16 2016 door Emiel Janson op een op de blockchain geparkeerd.

[00:27:05]

En daar is voor geboden op geboden. En ik ben nog heel even wat zijn deze oculair? En daar kan je dus gewoon digitale goederen. Kan je die maak je schaarste is er maar één van. Het kan je dan verpatsen. De schilder bent kan je van gaven en kan je zeggen dit is mijn beeltenis. Digitaal, online. Er is maar één origineel van. En dan kan je je verkopen. En er zijn heel veel mensen geweest die daar nu Christie's heeft.

[00:27:26]

Het veilinghuis heeft hier zelfs al zaken mee gedaan. 69 miljoen dollar is het duurste kunstwerk tot nu toe en wij dachten we pikken een graantje mee van de hype en gunnen de mensen in het land de mogelijkheid om dit unieke stuk kunst te bezitten. En de opbrengst doneren we uiteraard. Zo zijn we er ook aan. Wie doneren we aan het Jeugd Jeugd Fonds voor Sport en Cultuur?

[00:27:49]

Juist, en de relatie is cultuur. Want wie weet dat deze nog wat kunnen? In het sant verdienmodel voor cultuur makers, dat vind jij. We zullen zien hoe dat gaat. Maar hoe dan ook, we hebben de NFJ verkocht. Hier kan iets heel moois onder doen.

[00:28:06]

Doe iets waarvoor je je gewonnen. We hebben de. We hebben de Neftçi verkocht en jij wil weten hoeveel het ook zal blijven. Je hebt de uitslag in envelopje. Ik heb die uitslag hier. De notaris heeft gekeken naar de winnaar van DFT. De winnaar is. Jacque eerste bedrag zeggen ja, dat is niemands 13 137 euro. 13 is gek van dacht ik dacht wel leuk, zou leuk zijn als er honderd euro mee op. Nee, dit is niet gek.

[00:28:42]

Dertienhonderd. Dat is toch ook een Nördlingen 3.7? Wat is dat ook heel fijn. Ik wilde op de fiets, dacht ik. Al gaat er door maar door. De winnaar is een winnaar. De winnende bieder moet ik zeg is Richard de Jong en ik ga me even bellen.

[00:28:54]

Leuk hij, Richard. Gefeliciteerd met met het met het winnende bod.

[00:29:01]

Applausje voor die.

[00:29:05]

Jouw winnende bod gaat geheel ten goede aan het Jeugd Fonds Sport en Cultuur, dus dat zijn artsen. Dat is een mooi doel. Wat was de reden dat je dacht ik bied die 1337 euro. Zo is het natuurlijk een mooi getal is. Ja en nee ook een lokaal goed doel. Je kan nieuwe technologie chercheurs. Ja en euh natuurlijk ook al een beetje handel drijven. Dat snap ik.

[00:29:33]

Ja, want dit is euh ja. En wie weten wat het hierna nog waard gaat worden? Dat ze dat? Dat blijft men niet. Die mensen kunnen kunnen kunnen weer op jouw ding bieden. Dus wie weet kan jij nog even lekker speculeren. De originele van de podcast over media heeft dat is.

[00:29:49]

Dat moet je natuurlijk eigenlijk nooit. Dat mag je eigenlijk nooit meer verkopen, dat snap ik, maar die vertelt ze ook. Een zorg rond elf thema's kan je. Daar kan je er wat meer over vertellen. Want je wilde deze transactie speciaal aanpakken om door die zorg.

[00:30:00]

Nou ja, er is al jaren natuurlijk ook kritiek op van alle blockchain. En euh, staat niet bekend om zijn energiezuinigheid. Nee en die uh, die Nesty. Euh ja. En Livestock. Gewoon enorm veel energie. En het lijkt me een beetje zonde om voor een geintje. Euh, ons idee van het opbreken een goed Olga's in de lucht is om behalve een retourtje naar Parijs. Ja ja, we zijn realistisch. Klinkt misschien kunnen doen via een Trivos steek plots en daar zijn een aantal experimenten ups op gezet.

[00:30:39]

En dat lijkt me heel tof om te kijken als Dolberg is Haushofer, Loozen lijsterbessen van onze wijsheid bij privacy van Yari zijn. Maar kun je kun je iets? Wat is je? Wat is? Wat zou je eerste poging zijn om dat om dat zo te doen?

[00:30:54]

Nou euh. Daar bestaat dus de peddels. Blockchain? Euh. Die werkt dus met prisons, waardoor al die energie in transacties wordt gestoken. Die hebben een up. En dat deze lungs wat Latijn is voor hier en nu en daar kun je dus je artwork aanbieden. En dan is er niet zoveel CO2 uitstoot tot gevolg. Ja en klik maar om te kijken of dat werkt voor deze transactie.

[00:31:24]

Maar hij is nu dus hij is nu dus committed op de Italian Blockchain. Daar moeten we dan dus eigenlijk uithalen. Als ik het goed begrijp. Ja misschien ja moeten Byrne, want dat kan niet.

[00:31:35]

Kan een en evt burner. Dat vind ik ook niet goed. Dus de Burney en evt. En dan commit we hem op. Hij weet niet of je dat zo noemt, maar op de Tessels blockchain mix je mint. Madariaga draait uiteraard ook Kenai. Het lijkt me uitstekend, dank je wel hiervoor voor.

[00:31:50]

Niet alleen voor het bieden, maar ook voor dit oplossend vermogen dat je hier tentoonstelt. Spijt me. Ik heb hier nu over van geleerd.

[00:31:56]

Wat doe je voor werk in Shard als ik vraag mag ik euh ontwerp helemaal niet aan?

[00:32:03]

Nou, kijk eens aan wat hebben we toch een lekker Venn diagram met onze luisteraars. Dat is heel cool. Nee, nee, nee, nee, nee, nee, ik vind het. Ik vind het een eer. En euh euh. Geniet van die die live long credits voor het hebben van lucht.

[00:32:19]

Dit adviespunt adviespunt natuurlijk uitprinten en dat is toch even pech. Zou ik inderdaad weten. Dank je wel iets uit. Chargeer dus snel dat jij door. Nou dat is toch Byrne en Minter die handel? We moeten Berna, ik gaan burner. Ik ben echt. Je bent met je verliefdheid gevoel. Als dit soort dingen gebeuren met onze luisteraars zelfs dan weer denk je waar we het aan te danken. Ja, dat slappe gouwe. Vergen slappe augur geouwehoer. Wat jij wilde het hebben over die een beetje de consument?

[00:32:48]

Stel je eens.

[00:32:49]

Twee weken geleden was iedereen in rep en roer over dat enorme lek bij Graadjes Keuning of Lubach.

[00:32:56]

Hij heeft er zelfs al een mooi item over gemaakt. En nu komen waren nog. Ik kan me nog even wachten. Plasje overheen. Nou, wat wil je erover kwijt? Ik zal zeggen wat ik daarover kwijt wil. Heb je een soort? Hoe heet die man ook die op Schiphol inbreken?

[00:33:07]

En al zeggen ik sta hier achter twee, Germán? Nee, die hebben. Ik zou me ook niet herkennen, moet ik zeggen. Maar datalekken zijn natuurlijk een ding van onze tijd. Waarschijnlijk. Jouw gegevens liggen op vele plekken op het dark web opgeslagen, met jouw voorkeur en je adres en telefoonnummer. Ik bij mij was Fedora een keer een hack. Dat was denk ik de meest een soort van persoonlijke als in. Daarin stonden ook de burgers die ik dan kocht in de 16.

[00:33:39]

Opmerkingen die ik erbij zetten, vooral als je cheeseburgers dks alstublieft wil. Maar ook bijvoorbeeld dat ik dat tegen de Korir zei in moet. Weet ik veel. De onderste rij moet sneller rond, maar heb je er voor bui de onderste deurbel? In plaats van mijn eigen deurbel wat mijn deurbel stuk. Nou, dat is dan iets wat ik ooit in 2000 18 een keer heb gezegd. En wat dan weer uit zijn database? Dat ik op zo'n forums.

[00:34:08]

Dat heel. Dat voelt echt als een inbreuk op je leven, maar het zijn nog hele onschuldige dingen. Nu was dit autowijding daarvan en dat was Lubach. Punt. Ja, de NOS loopt heel erg uit. Uit te leggen waarom het zo erg is en geeft ondertussen hout toe. Maar goed dat ik a uit uitstort. Dat moet journalisten heet het met datalekken doen en het überhaupt met alle security en privacy issues. Journalisten moeten zich door heel veel bochten wringen om uit te leggen waarom het zo erg is.

[00:34:36]

Want het lijkt heel abstract. 7 miljoen 7 miljoen gegevens van 7 miljoen mensen zijn gelekt, maar daar gaan ze. Dan voelen ze de noodzaak om dat zeggen. Dat is heel erg, want dan zou ik zeggen zijn 7 miljoen mensen. Dat is heel erg, want er zijn ook mensen met borstjes. En dan weten waar die Porsche staan. En dan kennende kan daar ingebroken worden. Bla bla bla. En het feit dat je nu nog moet. Dat was met privacy ook altijd.

[00:34:58]

Of waarom netneutraliteit belangrijk is. Het is altijd moet de journalist een soort van glijdende schaal op om. Om als het ware beelden te maken. Waarom? Wat er op het spel staat, zeg maar voor nerds. Dat heel evident, want die denken sowieso vanuit worstcasescenario scenario's. Dat is een beetje. Nou, dat is een deel van het werk. Maar voor journalisten is het een noodzaak om elke keer beeldend te maken. En daar zat ik te denken.

[00:35:25]

Wat is het moment dat het echt dat die uitleg niet meer nodig is? Want ergens is de luxe dat we niet hoeven uit te leggen wat de gevolgen zijn van zo'n datalek. Dat dat nog nodig is om dat beeld maakt de mensen zegt wel dat het nog nooit echt heel erg is geweest, want dat moment gaat natuurlijk komen dat het echt echt heel erg is wat te lijkt. Bijvoorbeeld ik noem maar wat allerlei medisch gegeven. Maar dit is toch bij naaktfoto's bijvoorbeeld.

[00:35:53]

Is dit toch al gekend? Is het jammer dat er genoeg publieke schandalen geweest om te weten als ik een naaktfoto van mezelf maak? Ik voor oppassen? Ja, dus op kleinere schaal is het. Is het inderdaad. Ik let heel erg. Maar stel je voor dat van heel Nederland, want we hebben het over Mark Rutte en zijn op papier naaktfoto's. Daarna heb je zeker ook de stropdas aan van de club uit Uruguay. Had nu echt heel snel.

[00:36:23]

Waar was ik mijn god? Waar was ik? Ik was in het luizige het wachten tot het een grapje zou vallen. Nee, het ging. Ik zei ja ja, zei Van.

[00:36:37]

Wanneer wordt de Nouwens beeldend genoeg voor mensen dat de nostalgische Commers vroeg te maken? Nou, volgens mij is het naakt van die allerlei kleinere gevallen is het is het al misgaan, maar moet je voorstellen. We hebben nu heel veel discussie gehad over Margote en een meisje wat die wel niet gestuurd had. En dan is van één één telefoontje is het probleem wie dat geweest was na. Dat is gewoon een data punt en waarschijnlijk als je de hele telefoon van Margote zou kijken.

[00:37:04]

Dat is één grote brij aan compromitterende data punten. Wat dat betreft was het hele uitlekken van die notulen of het uitlekken. Nee, het publiceren van alle notulen van die verkenners was een mooie fout. Het was een mooi soort van inkijkje in het tijdelijkheid van dat GroenLinks van het eigenlijk niet superbelangrijk wat er nu gebeurt met het klimaat en D66. Hoeft het helemaal niet te hebben over de halvering van de veestapel en de inzet van de van de onderhandelingen werd als het ware openbaar beetje WikiLeaks achtig, maar dan bewust.

[00:37:36]

Stel je voor dat dat zou gebeuren met je leven en dat het bijvoorbeeld zou gebeuren met zoiets Cresus als. Alle mailboxen worden op één moment openbaar. Alle Ymir boxen gewoon de hele tijd een beetje extreem voorbeeld, maar dat gebeurt natuurlijk dagelijks. Maar waarom is het? Dit is gehackt en dat mensen als het wachtwoord gebruik individueel marcha. Maar wat? Wat is precies de reden dat we aannemen dat dit soort dingen niet op schaal gebeuren? We hebben net dat schandaal.

[00:38:04]

We hebben net dat. God weet wat nou de ware massaal exchange servers gehackt solar wind zouden alweer naamdrager, maar massaal werden Microsoft Exchange Chairs gehackt, waarschijnlijk door de Chinezen. Wie dit meegekregen? Nee was niet spectaculair genoeg blijkbaar. Dit is dus fokking spectaculair, want alle ex-zangeres. Dat is waar iedere overheid op draait hun om hun mailserver en server zegt dat jij. Zoek naar het snode moment. Dus het was, want je zouden de soort analogie kunnen trekken met surveillance.

[00:38:33]

Dat je wist dat mensen zich daar misschien bewust van. Je wordt geserveerd wordt geheel in de gaten gehouden wat je zegt. En toen? Toen ik naar buiten kwam. Wanneer was in 2014 ofzo dat er dus echte nze dus echt zo'n groot surveillance programma had dat ze overal konden meelezen? Toen werd het pas spectaculair genoeg om mensen daar bewust van werden. Zo'n moment zoek jij. Uhm ja, maar ja, dat zoek ik inderdaad. Maar dat is. Ja, dat is zo.

[00:39:01]

Maar ik denk vooral wat wordt het ding waarop mensen hun gedrag gaan aanpassen? Want nu is het nog zo dat. Ik zit af en toe al te denken ja, ik moet eigenlijk een beetje, ontzielde de de de silo die Goebel dit moment voor mij is. Ik heb heel veel om. In Gugel moet ik eigenlijk op opdelen in verschillende silo's. Als er één bracht wordt dat ik dan in ieder geval nog bij al die andere silo's veilig zit. En dan niet in je e-mail en je kalender en al je messaging.

[00:39:29]

En dat allemaal bij één partij is dan gewoon niet zo handig. De enige manier om om om dat voor elkaar te krijgen is jezelf bloot blijft aan informatie. Dus toen ik het boek van Daniël Verlaan las een tijdje geleden, toen ik las dat er naar gaat, had hij het over al die hacks en hoe kwetsbaar je bent. Dan heb ik wel weer een maand lang heel erg geïnvesteerd in de almen, maar wacht er nog eens nalopen om het toestel nog nalopen.

[00:39:53]

En het is. Je moet jezelf bloot blijven stellen aan die informatie. Maar wat natuurlijk veel fijner is. Gewoon lekker een struisvogel te zijn, want ik heb het al druk genoeg met andere dingen. Ja dus je moet geconfronteerd daarmee worden. Nou en ik, ik, ik ze. Maar ik zat een podcast te luisteren van van Tim Ferry. Super interessant gesprek met een gast, weet hij. Het is zo'n Sillicon Valley visie met die man die de hele tijd journalistieke popmuziek día basi, Biaggi by Baar, Baloji en die zij eigenlijk.

[00:40:21]

En dit is een iemand die ver de toekomst in kijkt en nogal radicaal is eigenlijk. Zij die wij vinden het heel normaal dat we onze echte naam voor alles gebruiken, maar op internet was het vroeger heel normaal dat je avatars gebruikt. Als je op een forum ging op FOK! Forum Blogger naar jou gerelateerde artikels. Eerst was ik.

[00:40:39]

Wat was jouw? Wat was jouw NYK? Neemt u een terras? Daar ga ik echt niet zeggen. Dit is dus het punt. Vertel en ik ga dat niet zeggen, maar waar vertel en dan ga je niet zeggen omdat er een waarde zit in verschillende personages hebben, want aan die naam zit allerlei historie gekoppeld. Post geschiedkundige Boi 87, gated Boi 87. Alles wat ik toen zei toen ik 14 was op de middelbare school zit, hoef ik niet per se aan herinnerd te worden.

[00:41:07]

Ik had het wel. Ik heb dat ook wel owner en ik neem gedijen. Godzijdank ja maar.

[00:41:12]

Dus vroeg op het internet was dit heel normaal. Toen wij op de middelbare school zaten had iedereen voor alles wat ze op internet deden avatars. Hadden ze verschillende avatars en in ieder geval op fora manier in je op om en zelfs je Hotmail e-mailadres gebruikt. Tenminste als soort van vaag ding voor hun. Voor de ED. En dat maakte dat je op dat je wel anoniem was. Maar je had wel een identiteit privé en dat ze interessante combinatie wel een identiteit hebben waardoor je reputatie kan opbouwen en waardoor je iets bent in een community.

[00:41:42]

Heb je nu door de plee gespoeld? Want wat Mark Zuckerberg eist van ons dat we allemaal met ons volledige naam en dat is op een of andere manier, is dat cultuur geworden? De mensen die imperium als een kaartenhuis in elkaar gezakt? Ja, mensen zetten nu een punt achter naam voor hun dime adres. Dat fundamenten normaal in plaats van iets wat meer verwijzend is of iets abstracter is. En hij deze Pala Baye Baloji zegt zijn. Andries Norris visie geen geen.

[00:42:10]

Geen kattenpis. Die zegt dus eigenlijk we zouden dit weer moeten inbrengen. We zouden. We zouden weer onder avta. We zouden weer normaal moeten gaan vinden om onder avatars ons te registreren. Bij dingen denkt hij dat dat gaat gebeuren. Hij zegt. Dit wordt in de bol dat dit gaat gebeuren, want hoe? Hoe meer we van dit soort echt grote heks gaan krijgen en gaan. Jij zegt nu driemaal ja, dat wel. Het voelt een beetje onrealistisch dat alles Hajime accounts gehackt worden.

[00:42:37]

Maar waarom eigenlijk? Want die Exchange servers waren Chinese hackers die overheden, lokale overheden en landelijke overheden targeted. En die hele mailboxen hebben leeg vreten. We hebben geen idee wat de schaal eigenlijk van die hack is. Hoort niet heel veel van. Maar het zou zomaar kunnen dat er allerlei e-mailsysteem zijn van overheden, ook in Nederland, die daar door leeg getrokken zijn door de Chinezen. Good news. Wat dat voor effecten heeft op hele lange termijn? Want het gaat.

[00:43:12]

Maar bedoelt deze divisie dan ook dat de Avatars harder gaan gebruiken voor werkgerelateerd, voor alles voor je hele leven? En dat zoiets als je hele naam gebruiken of je Imares gebruiken waar je naam in staat? Dat zijn gewoon hun identificatie dingetjes waardoor je ook in databases kan cross reference. En ik denk dat hoe meer we bewust worden van die, hoe meer data lekkerder komen. En er zal nog dat snode moment komen. Hoe meer druk er zou ontstaan tegen die mengen van die databases.

[00:43:44]

En want dat kan nu nog omdat je je naam gebruikt. En als jij je naam gebruikt bij. Weet ik in ieder geval dat de gebruiker ook gewoon hetzelfde iemand rsb. Alles precies en hoe makkelijker je het maakt voor bedrijven of kwaadwillenden om databases aan elkaar te linken. Hoe kwetsbaarder je jezelf opstelt. Dus waarom is het eigenlijk niet normaal dat je weer verschillende e-mailadressen bijvoorbeeld gebruikt voor vier verschillende dingen die niet realiseerbaar zijn? Waarom zou je niet ook valse namen kunnen gebruiken?

[00:44:15]

Zelfs in relatie tot misschien zelfs wel de overheid waar je een identiteit hebt en niet naar jou persoonlijk te leiden? Ik snap dat er allerlei uitzonderingen op allerlei uitzonderingen voor zijn. Maar wat als je in de basis zeg maar vanuit die fold zou rijden? Redeneren vanuit je vanuit je avatar? En wat als je bijvoorbeeld Portinari tijd? Dat zei je op geen moment ook Avatar. Stabiliteit zou kunnen hebben, waardoor je kan zeggen. Ik neem een nieuwe naam aan, maar niet mijn hele post.

[00:44:48]

Geschiedenis verdwijnt. Maar de karma die mensen mij gegeven hebben op Reddit die blijft bestaan. Waardoor mensen weten wel een soort van dit is. Dit is niet iemand die niet als ik in het vliegtuig zit er zelfs vanaf nul te beginnen. Zoals wij nu onze tiener identiteiten of in mijn geval zelfs mijn twintiger identiteit kwijt zijn hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen. Precies, want waarvan een vrij hoog abstractie niveau. Ben heel benieuwd hoe dit. Ja, maar ik denk dat dit heel typisch.

[00:45:15]

Ja, dit is natuurlijk heel typisch voor iets wat nu als iets voelt. Wat? Wat is daar nu nog in de fase dat wij mensen, dat mensen nog moeten beseffen dat ze niet op elke surveys hetzelfde iedereen dezelfde wacht moeten gebruiken, maar je je je kind gewoon op een briefje geven zeg maar. Er is geen chemie vezel in mijn lijf die eraan twijfelt dat dit op een gegeven moment gaat ontploffen. De de. De. De data dat de data die over onszelf, die we over onszelf opgeslagen worden, dat die in verkeerde handen kwam en dat we daar hele persoonlijke, hele vervelende gevolg van gaan ondervinden.

[00:45:54]

En dat we dus niet anders willen dan dat we daar beter mee omgaan. Net zoals je niet overweegt om ook geen slot op je huis te doen. En dat ja, nou dank je wel. Leuk vooruitzicht ja. Ik maakte me daar druk om over vijf jaar. Dat is wel heel leuk dat onze redacteur Bianca die kijkt tegenwoordig luistert naar afleveringen die wij vijf jaar geleden opnemen. Voorspellingen uit Eran Shawcross en voorspellingen uitkomen. Maar ik zat dus ook te denken, want bijvoorbeeld ik heb.

[00:46:20]

Ik heb al vaker in die Facebookgroepen van wuppies rondgekeken en Zwarte Piet ook wel van die Zwarte Piet moet blijven. En Nederland weet ik. Allemaal van die Facebookgroepen waar mensen de meest racistische drek onder hun eigen naam publiceren. Gewoon Irma de Vogel uit Heerhugowaard. Met de foto's klik je erop en dan zie je inderdaad de gezellige vakantiefoto's teisteren. Want het is maar omdat het in de airmiles bubbel heel normaal is om dat soort dingen te zeggen. Ja, en omdat Irma zich volkomen onaantastbaar voelt, omdat zij denkt dit heeft geen gevolgen.

[00:46:52]

Maar wat als er een zomer is? We zouden nu volgens mij heb ik dat eerder gesuggereerd. Jaren geleden. Maar je zou het al die iemand of die namen kunnen schrappen en gewoon een lijst kunnen maken van dit zijn racisten. Dit is een lijst met alle namen op van iedereen met Facebook. Eural daarbij al als Crépy die hele profielen leeg. Dit zijn racisten en al hun foto's die ze ooit hebben.

[00:47:14]

Ik denk niet dat het op dit moment een probleem is voor Irma zolang ze niet ergens gaat werken. Maar wat als een probleem wordt? Maar precies wat als er automatiseert filter komt waarbij je, als je als werkgever iemand gaat aannemen nog door een systeem te beslissen is en dat je in een in een een of ander systeem. Niemand heeft dit gebruikt, maar dit is echt kattenpis om te maken dat je een naam kan invoeren of een Facebook profiel van LinkedIn profiel.

[00:47:38]

Doe dat ding cross reference met die naam, want je gebruikt dezelfde naam en dan kan zien wat voor direct die persoon zegt. Gaan we even even nadenken over die persoon willen aannemen? En in deze cultuur waarin sowieso tweets in 2013 weer naar boven komen om je te cancelen is? Dit ligt in de lijn der verwachting dat dit gaat gebeuren. Want wij hebben in die zin geluk dat van een generatie zijn dat er nog avatars gebruikten toen we tieners waren. Ik moet al denken aan Quel scherpen dus de tweede of derde doelman bij Ajax die was toen hij 11 ofzo was.

[00:48:08]

Hoezo weet jij de derde doelman van Ajax? Wat is dat? Zie met sportmensen in, maar waarom komt hij dan vaak Ardooie?

[00:48:14]

Het kan vriezen, we kunnen winnen of na pakweg. Dat is een Ajax liedje. Is gokken erg? Maar serieus? Waarom? Wanneer komt de derde man überhaupt op het veld? Is het als twee vrij heeft? Nou kijk, zoals nu is, de eerste keeper is geschorst voor een jaar. Waarom? Omdat doping? Nou ja, was in juni? Helemaal niet. Niet helemaal goed. Gaan mensen met plas en had een aantal tabletje van zijn vriendin gebruikt en er een verboden stof in.

[00:48:40]

Dus die is. Die zit nu. Die is nu geschorst, dus nu is de tweede keeper. Die kan ook ziek zijn. Maar Stekelenburg is een veteraan die heeft op het WK van 2010. Doe jij daar nu al evenveel aan? Het juichen was in totale onwetendheid, maar wel leuk. Mede toen hij de keeper en de stemmend Kells Garp is nu de volgende lijnen. Wat ze dus wel eens doen in de beker dan bijvoorbeeld de laatste. De tweede doelman in de beker is ook een vierde in lijn van ongetwijfeld.

[00:49:05]

Ja, maar dat weet je niet. Ik bedoel die, ik ben even zijn naam kwijt. Ingeval Kjell toen hij 11 was was er nog een Feyenoorder en die had dus op Twitter allemaal dingen gezegd over over het neerhalen nare dingen over Ajacieden. OK.

[00:49:20]

Taalgebruik dat je je niet gebezigd bezigen. En daar werd hij. Toen een transfer naar Ajax kwam werd je daarmee geconfronteerd. En toen was het bijna de hele transfer. Was die niet doorgaan omdat de F-side zich daartegen keerde? Ik wil maar zeggen dat was mij niet overkomen, want mijn nickname mediamensen niet. Ja, maar moet je voorstellen wat voor chaos je kan creëren als je dit zou doen? We gaan racisten filter maken of we gaan iedereen die op zwart naar Zwarte Piet fora is, maar ook wuppies met dikke trol leggen is een mooi nieuw projectje.

[00:49:53]

Want je maakt een schrapers, je gaat iedereen die waar waar er op wijst dat die 5 geen gekkie Bill Gates Korona maar ik. Ik kan me oprecht voorstellen dat je als werkgever denkt na gooi bv door de scanner. Mag natuurlijk niet, maar doe je doe je stiekem toch? En uhm wat voor wat voor te maar wat voor wat dat is? Dat lijkt me niet goed. Ja en dan.

[00:50:20]

Maar het is wat ik.

[00:50:22]

Ik heb dat zo vaak dat je denkt dit zijn dingen die zo evident makkelijk mis kunnen gaan. Ja, maar ik kan zeggen dat het niet mis daar nog niet kan. Zo ook de straat oversteken om de fiets pakken. Overreden worden bedoeld is een hoger risico. Zal ik zonder hem de andere kant het vizier op links zaagblad.

[00:50:38]

Daar zat ik ook aan te denken. Dat wil ik geen aandacht geven. Nee, dat zijn allemaal voorbeelden van de van de vanuit ons brief naar de andere kant van Walvisbaai. Zeker andersom kan het ook. Nee, maar ik wil ook niet helemaal zeggen dit moet je doen, want het is lekker om racisten te pakken, want ik snap dat dat een veel te eendimensionaal beeld is van een van de mensen dat je er mensen niet op moet afrekenen. Mijn hele punt is dus ook jij kan ook een kick out zwarte piet activist te veel te maken en dat gebruiken.

[00:51:03]

Ja ja, oké, we gaan door, maar daarom moeten portiers hiermee weer gaan. Mijn punt is gemaakt. Maak je geen zorgen. Al als een creatuur lang.

[00:51:11]

Uhm, heb jij nog iets wat je wil bespreken? Ik heb nog heel even een subtekst update. We hebben allebei natuurlijk een vaste rubriek in onze in onze podcast. Heb je daar nog iets voor? Heb je een iets litertje dat leuk maar samengaat met de nerd overclock? Optijd van subset? Nee, nee. Ga je gang. Euh. We hebben dus een vast concept in onze podcast, gebaseerd op een blogpost. 2008 is het of zou de nerd overclock?

[00:51:37]

Dat is een dat elke technologie startup gaat door narratieve klok heen. Om 12 uur is het feest. Iedereen boos op webstek? Ja, en dus elk bedrijf gaat door naar de naar de hosanna fase waren waarin er miljoenenbedrijf zijn gestook. Iedereen heeft gezegd het is een fantastisch bedrijf dat op een gegeven moment op de narratieve klok zes uur. Vanaf dat moment wordt minder gezellig. Het is nu 7 uur, subtekst om 7 uur. Het kan nog erger gaan, kraaiden of sax.

[00:52:02]

Die fase is normaal. Acht uur is het tornooi al en om 9 uur is het opstappen. En we zijn nu met subsidieren. Het was een gegamed als het in zo'n jubel fase wat wij al zeiden. Ben benieuwd hoe en wanneer de native klok in keek wanneer het 7 uur nadat is misslaat. Er zijn drie dingen die spelen voor subtekst en er zijn nu overal blogposts opduiken. Maar waar waren deze drie termen zijn voor elkaar. De eerste is even marktwerking, Facebook en Twitter natuurlijk aangekondigd.

[00:52:28]

Wij gaan ook nieuwsbrief services ontwikkelen en mensen betalen. Mensen betalen dus dat. Mensen beginnen nu barriers te worden over servicedesk van gaat weggeveegd worden. Aan de ene kant kunnen ze niet zoveel aan doen dan twee dingen die waar waren. Wat van binnen komt had een groot probleem ze zijn eigen gebruikers. En over twee dingen Bous politieke kant. En dat geld kan de politiek. Kant is dat. Kijk, op Facebook gaat de Zwarte Piet activisten en kick out Zwarte Piet activisten gaan samen.

[00:52:54]

Die hebben niet het gevoel van ik wil niet op Facebook zitten, omdat daar ook mensen van andere Specter zitten. In die zin een neutraal inclusief ja, neutraal en maar bij substraten is dat niet zo. Inclusief Schill subtekst betaalt de makers zomaar. Ja, zomaar gemaakt. Geef ze bepaalde deals. En dat ze nu voorschotten. Ja, dat ze groot zijn geworden is natuurlijk een risico als maker om een betaalde nieuwsbrief te beginnen. Dus wat doet subtekst? Die geeft jou een bedrag.

[00:53:19]

En dan zeggen ze dat er is. Krijg je gegarandeerd. Ook al hou je niet te veel op, dus heb je een jaar lang op zich geen zorgen. Maak om inkomen, kan je radio aan je focusgroep werken en dat heft die neutraliteit op voor gebruikers naar dan. Zijn er geheimzinnig over. Ze zeggen niet die die voorschotten hebben gekregen. Ja, dat is het volgende punt. Maar nu zit het nog aan de politieke kant. Waar? Wat?

[00:53:41]

Wat? Wat subset lijkt te doen, is een soort goedkeuring te verlenen aan bepaalde makers. Dus je hebt dan in Amerika even de wook kant. Aan de ene kant en de de consument Greenwald aan de andere. Aan de andere kant. En die zijn nu ook kant. Zij zijn heel erg boos dat subtekst ook geld geeft aan boze witte mannen die zeggen dat het allemaal onzin is. Dus ja, en waardoor zo op beginnen te stappen ook de woke mensen.

[00:54:07]

Ja ja, maar er zijn elders heen gaan dat ze niet meer geassocieerd willen worden met subsidieren. Omdat subdiaken dus niet in geslaagd is neutraal te blijven als Facebook het wel eens door die officiële component en het tweede wat er nu misgaat is die financiële component. Dus ik ga weer eventjes iets voorlezen. Die voorschotten zijn nu. Er zijn nu dus een aantal makers die verdienen meer dan een voorschot. En onderdeel van de deal is dat dat ze dat geld niet krijgen is Matthieu Iglesias.

[00:54:38]

Ik ga er gewoon voorlezen. Heeft 98 100 abonnees die betalen. Dat staat. Dat is goed voor 860.000 dollar per jaar. Lekker ja, maar geen keersluis. Dat is denk ik. Maar denk dat de gelijk is en wat hij verdient bij Fox als maar nu is natuurlijk totale zelfstandigheid. Als die gewoon normaal had gekozen voor zonder dat voorschot, dan had hij 90 procent daarvan mogen houden, want subtekst pakt 10 procent. Dat is de normale deal die iedereen kan krijgen.

[00:55:08]

Zoals jij morgen subtekst begint mag je 10 procent. Mag je met je afdraagt 9 punt houden, dan haalt hij dus 775 000 dollar overgehouden.

[00:55:16]

Maar met die deal die het voorschot wordt genomen heeft een kwart miljoen voorschot gekregen. En nu mag die 5 of 10 procent houden van wat daarbovenop komt en dus een slechtere deal. Dus in plaats van dat hij er nu 750.000 dollar uit, waardoor hij voor zorgt dat hij er nu de helft aan over duizend dollar. Is de controverse substance niet? Dus nu yes. Dat is nu wat ze zeggen dat je hem nu overal op postes over de subtekst scam waar ze op sucks subset.

[00:55:46]

Ja dus mensen zijn boos. Ja, ik vind het bizar. En als er een soort van weinig ondernemend soort is er zijn journalisten. Ja, ik zei ik zal ik zeg ik gewoon, laat het gewoon liggen. En dan zijn allemaal doodsbang. En als het om geld gaat. Ze zoeken mensen, journalisten bij wie wij altijd zo cynisch en kritisch voor het geld meer kunnen hebben.

[00:56:12]

Dit risico is voor je weggekocht. Vriend krijg je niet. Ja, daar betaal je voor. Risico wegkopen, ik blijf ook wel gek. Subtekst zegt de hele tijd een hele tijd. Je kan gewoon is het een export knopje in. Je kan gewoon al je Albanese uitgaansavond betalen. Laatste is met Stripe en niet eens met SIB STEC. Best wel netjes gedaan. Ja, je hebt gewoon je eigen BTUW relatie met je gebruikt, met je met je status.

[00:56:32]

Je kan er oprecht gewoon vertrekken. En dat is wel zo uniek als wij. Wij zitten bij vriend van de show, bijvoorbeeld met ons podcast. Helemaal als wij daar nu weg willen. Nee, dat kan helemaal niet, want het terrein aan de Tierney wij zouden hebben ze tegen al onze vrienden zouden moeten zeggen Jo begin hier nieuw betaal later. Ik weet niet eens met wie de betaalde plaatsjes met Arjan. Bij het Stripe met Mollie werd ik ook, weet ik, maar het zegt genoeg dat zij dat niet weten.

[00:56:57]

Moet je nagaan. Dus ik vind die kritiek op subset vind ik onterecht. Ik vind dat het wereldland twaalf uur voor ze moet worden. NA was een warm en prachtig landdier, gebruik wordt heel mooi, ernst, heel mooi. Nou, zit weer op. Eind juni kom op het volk. Ik heb geen tunes alleen maar ik heb niet onze eigen tunes. Ik heb alleen maar even kijken wat. Ja, de slinger, die heb ik.

[00:57:24]

Ik heb alleen maar. U hebt onze eigen dingen er niet mee. Ik heb alleen tunes van anderen ingezet.

[00:57:30]

Wetteren Met een chronisch. Met een beetje naar. Ik weet dat dit als nam. Het was geen klapper.

[00:57:46]

Ze zat in de bankjes. En dan was de jury bezig. En dan weet je gewoon je bent niet dat beeld. Het krappa. Dit was echter het einde en pas toen die drie seconden voor het einde goed van ja, ik ben de drie keer bij Will daardoor geweest en ik heb altijd een idioot. Altijd ziet te klappen en de nukes onderscheiden van de pro's.

[00:58:08]

Weet je nog over Ajax gesproken. Heb ik dit wel heel graag nog even over Ajax. Ik ga dit. Kom maar kom nu ook maar door. Ik heb dus. Nou, ik ben ik. We hebben dus een keer naast Johan Cruijff gezeten. De wil. Daardoor heb ik dit wel eens verteld. Nou, ik herinner het me ja. Voor jou was dat gewoon een normaal dingetje. Voor mij is dat een anekdote die ik met mijn hele leven meedragen.

[00:58:29]

Dat dat we dus. We zaten daar dus als vrienden over begin de aardbeving in Japan en Wijbosch. Een pathetisch item dat wij daar wat wij daarna samen maken waren. En ik mocht daar naast Johan Cruijff zitten. Er is fout en Alexander clubbing over een aardbeving in Japan. En dan dat. Het was ongeveer net zo dom als dat het nu klinkt, maar jammer genoeg reden dat we toen telkens gedreigd werd dat dat niet het item Jarmo gemaakt omdat ze een beter iemand hadden gevonden en waardoor ik de hele dag prima aan het eten maar ik wil.

[00:58:55]

Naast Johan Cruijff zat ik naar de Johan Cruijff. Het was Alain Clark, was het optreden die speelde en een nummertje. En toen begon iemand uit het publiek mee te zingen. En toen Johan Cruijff zijn linker elleboog Zappelin links van hem stootte me zo aan, zei ie Chakkar, familie van een. Dat heb ik heel hard gelachen, dus Johan Cruijff heeft ooit een grapje naar mij gemaakt. En als ik nu deze tournee hoor. Voor mij is Will. Daardoor behoort hij tot het verleden en dan denk ik aan dat moment dat ik altijd altijd in mijn leven zou koesteren.

[00:59:25]

Ja. Die begon met klappen. Heb je toch een cynisch beeld van het leven? Nou, dat was het werk. Hopen dat je het leuk vond om te luisteren. Sommige mensen maakten zich zorgen dat het er professioneel zouden worden. Dat valt reuze mee. Dat is echt absoluut niet gebeurd.

[01:00:03]

Dit is echt. Het is zoeken. Ik wilde me nu heel spontaan Deezer inzetten, maar je moet ook heel erg zoeken. Kan je niet een soort van icoontjes gezichtjes eraan plakken?

[01:00:11]

Want ik heb eens de hele tijd een makkelijker je keuzes kunnen maken. Ik ga je wat suggesties ook sturen voor dingen die toch wel hebben. We hadden tunes echt nog gewoon gezang gehoord. Het duurt erg lang. H het is gewoon de tune. Ze prijzen, hij gaat maar door. Ik zei drie minuten.

[01:00:41]

Zo is bij. Het is ook zo jaren 90 of 80 cadeau. Ik heb dit dus nooit gekregen. Ik kom uit een gezin. Ik zet hem niet op de loop bij, dit is gewoon dit. De mp3 gouverneurs die textiel. Deze scholen mogen de tarieven per. Ik hebben de mooiste. Van de. Na deze show gaat door. Dit was Talpa toen nog echt. Wou je weten ook dat John met zo'n halfvol papier in zijn handen staat achter de camera?

[01:01:37]

Weet je wel zo, mijn zoon zijn zoon opgerold. Paar A4'tjes een gele Avid en dan zou draaien draaien. Dat dat dat publiek achter hem was.

[01:01:47]

Helemaal gek dat Hennie Henny Nuur heeft gepresteerd en het onverwachte de mooiste prijs zou. All out for major gebruikt het woord CPL langer met de week.