Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:08]

Pengen el rètol a l'aire lliure màxim relleu es veu. Es reconeix que s'ha fet arreu. Aquest treball. 1915 Filadèlfia Estats Units. L'estadi Farga és una nena de només 13 anys collons 13 anys ja sí però sí que té mala idea avui no és la infantesa d'aquesta nena. Ens saltem jo vull saber com va créixer que diguis allò que tenia una mirada pura i brillant que no és la nostra protagonista la de 13 anys és la mare la Sadi Farga només té 13 anys quan dóna llum a la Eleonora una nena de mirada pura i brillant d'uns gestors de mirada brillant.

[00:01:35]

En aquest cas probablement el pare és més gran ja si en té 15. Així hi ha un quadre més els pares de la petita Leonor no estan casats. O com vols que siguin. Però si no ha fet ni la comunió no tenen ni edat de treballar encara.

[00:01:52]

El pare abandona la mare i la petita Leonora poc després de néixer i la mare que té 13 anys no abandona la filla però habitualment la deixa un pot amb amics amb parents o fins i tot amb algun desconegut. Només hi ha una persona que es fa càrrec de la petita. La seva besàvia. Tenir 30 anys sigui seguint aquesta piràmide. Malauradament però la besàvia mor mentre dorm al llit abraçada a la Leonora. Quan la troben morta al llit el cadàver està tan fortament abraçat a la nena que li han de trencar el braç per poder treure la criatura era un braç un tall d'alzina.

[00:02:34]

Ara les iaies tenen els ossos com una canya. Excepte la petita Leonora no tindrà una infància fàcil.

[00:02:44]

No sé si m'he adonat que és filla d'una noia adolescent.

[00:02:53]

Un pare que ha desaparegut és completament pobra i per si no fos prou difícil tot plegat és afroamericana. I això als Estats Units de principis del segle XX no ajuda gaire. En sis anys comença a anar a l'escola. Ha trigat sis anys però al final estem dintre la legalitat. Doncs no no comença a l'escola. L'escola no ha trepitjat mai i amb sis anys comença a treballar netejant terres de cases de rics. Bé en sis anys gotes de Júpiter és veritat la veritat això no fa tant mal.

[00:03:24]

No no no no. En deu anys la violen. Bé jo per favor.

[00:03:31]

Prou perquè portem dues pàgines. No havien passat mai tantes desgràcies en dues farmàcies a 120 llars de foc.

[00:03:40]

Bé doncs espera espera perquè després de la violació comença a treballar en un club que hi havia a la cantonada del seu carrer prostituta en deu anys és on treballa al bordell però ho fa fregant el terra netejant gots i copes tovalloles i llençols. Tot per cinc centaus que alguns dies prefereix no cobrar. Si la mare a canvi li deixa escoltar la Jukebox del local cançons de Messi i Luis Armstrong.

[00:04:15]

Molta d'agradar Louis Armstrong perquè aquest estil més no cobrar que escoltar la meva música ja no hi ha fans com aquests no són tots morts. Amb onze anys ara s'hi comença a fer de prostituta. Sí és l'única manera que té de poder tirar endavant la música. Les cançons d'Armstrong i Bessie minuts són la seva única evasió de la realitat. Bé la música amb dotze anys també comença a fumar marihuana i a cardar se algun got de whisky. Bé jo estic fart de dir que estic una mica espantat perquè tot el que hem dit avui ho havia sentit en aquest mateix programa però dilatat és de 50 o 60 anys.

[00:04:55]

Senyors sí però és que és una darrera l'altra i la pobra només té 12 anys. Espero que es mori amb 15 perquè tot aquest patiment això no va enlloc. En 13 anys i els pocs diners que ha pogut estalviar amb la prostitució fuig cap a Nova York per provar sort com a artista. El primer lloc on aterra és el pots en Jerry un club del carrer 133. Es presenta davant l'amo del local i li diu que vol ser ballarina l'amo li diu que balli i ho fa i que va bé com en Miquel Iceta.

[00:05:32]

Es veu un noi que no veu per qui un raspallar estava jugant al Twitter tiene derecho al rojo. Sí sí sí però la Leonor no ha fet de prostituta tot aquest temps per anar a Nova York i tornar el mateix dia que no potser no balla bé però és la seva oportunitat i l'ha d'aprofitar. De cop i volta es posa a cantar a Viena.

[00:05:58]

L'any vam veure néixer la petita Leo no és ella Gera és la petita Leonor. En aquell moment el local a banda de l'amo hi havia els clients habituals borratxos que només callava quan agafaven un coma etílic. Però es va fer un silenci absolut només se sentia la veu d'aquella nena ho descriu textualment l'artista a les seves memòries. Si en aquell moment algú li hagués caigut una agulla a terra hauria sonat com una bomba. I és en aquest moment que la Leo no es canvia el nom a partir d'ara es dirà Billy.

[00:06:28]

Li agrada. Sona bé l'agafa també en honor de la seva actriu preferida del moment la bilis d'or que cantava molt bé. Doncs no ho sé perquè feia cine mut potser sí però a casa semblava comença a actuar en diferents locals i clubs comença a néixer el que més tard es convertiria en una estrella del jazz. La petita Leonora ja no és aquella nena immersa en la misèria. Ara és una cantant admirada és la Billy la Billy Holiday.

[00:07:08]

Canta com mai ningú ho havia fet fins llavors potser no té la tècnica ni la formació però la gent que la van poder gaudir en directe expliquen que la passió i la interpretació en tot el que deia era sobrenatural. Tot i així els inicis tampoc són fàcils per a la mili i ja no és tan pobra però cobra menys que els seus companys pel sol fet de ser afroamericana l'obliguen a entrar per la porta del magatzem dels locals on actua i té prohibit establir cap mena de contacte amb el públic blanc i negre cantava una jove i cantava en la butxaca per no saber que.

[00:07:39]

Això és que és clar és clar per més que agradi la seva música la vila necessita evadir se de tots els comentaris racistes i menyspreus que ha d'aguantar dia a dia clar i que continua fumar marihuana i fotent se algun whiskey. Efectivament. Bé ara hi ha afegit l'heroïna Tamar sinó la marihuana whisky heroïna combina combina combinar i laminar com l'heroïna que combina Antonin amb tot el que té.

[00:08:09]

Combina les actuacions cada vegada més nombroses amb estones de soledat on només hi ha les drogues. Passa per diferents orquestres i grups locals teatres i el 1939 es presenta per primera vegada com a liderar amb una banda de músics i ho fa al Cafè Society mira la peli de diàleg. Sí sí però per sort el clarinet del tocar l'actuació i canta un tema que l'acompanyarà fins als seus últims dies estranys fruit. Una cançó escrita en occità és una cançó que molts anys després de ser interpretada i molts anys després de la mort de la mateixa artista el 1999 la revista Time la va considerar com la millor cançó del segle XX.

[00:08:56]

és millor no tenir. Claret és la millor cançó no la més ben gravada.

[00:09:15]

La lletra és també una cançó dels blues per ballar a la Festa Major. No m'ho he imaginat pas tocar de nou diu la cançó dels arbres del sud en penja una fruita estranya sang a les fulles i sang a l'arrel cossos negres balancejar se amb la brisa del Sud. Convida a ballar tampoc semblaria l'himne dels Jocs. No seria raro com a himne de Vox. Seria estrany. Els primers deu anys de carrera són prolífics. La bilis sòlida i grava més de dues centes cançons tanto eh.

[00:09:44]

També és prolífica en el terreny de la mort. Té relacions amb diferents homes moltes vegades músics de les bandes on tocava però en la majoria d'ocasions tot són relacions turbulentes i molts d'ells fins i tot maltractadors. Potser és un dia que ha viscut Sant tranquil. Se n'han trencat uns quants ja sí. I perquè la ruïna no el tenim efecte de Sort il·lustrar ho il·lustra bé quin soroll faríem. Silenci que gira en silenci. El 1942 es casa amb Jimmy Mont roig un trompetista.

[00:10:17]

Però això no impedeix a Billy Joly de tenir més amants que cançons del repertori. Paral·lelament a la seva vida erràtica l'abús de l'alcohol i les drogues la fama va en augment. Aconsegueix cantar al costat de Louis Armstrong quan era petita l'escoltava la Jukebox del bordell on ella mateixa va acabar fent de prostituta i ara està cantant amb ella. Billy Holiday travessa les fronteres americanes i la seva veu arriba a tot el món. Tot i així la veu comença a deixar entreveure que abans d'actuar no es fa infusions de farigola precisament.

[00:10:47]

Li passa una mica com Sabina. Potser no sé si té un Carmelo fossin Matthew Girls. Llavors escoltes els primers discos de Joaquín Sabina com un àngel canta aquella veu. Sembla d'ombres. Sí sí sí sí però la igualtat.

[00:11:05]

Però trobo duro jo no l'he conegut i amb la veu maltractada i llavors escoltes d'Esquadra no m'agraden. A mi m'agrada amb la veu cada veu que és cada moment i així per exemple el Sergio Dalma sí que té la mateixa veu sempre però no ha dut la mateixa vida que Joaquín Sabina. No perquè ja seria sota terra. Però és que el seu germà Josep Capdevila disc dels deu anys té aquesta veu en penso que si no puc confirmar que ho farà però tampoc puc desmentir ho.

[00:11:38]

Ja vindrà i el dia vindrà perquè és molt trempat. és dels teus tres empats que he entrevistat. Doncs vindrà perquè tenim un piano i tenim la Neus que toca el piano. Sí que és cert que a més fer piano i la Neus i més necessites. En fi el 1952 es casa amb un altre home Luis Mackay un mafiós bastant violent que aconsegueix apartar la de les drogues un temps i impulsar encara més la seva carrera musical. és a dir una bestiesa.

[00:12:07]

I resulta que el dolent fa tot bé. Tot i així la Billy no aconsegueix sortir del pou o trobar se la cistelleria avui sortirà cara.

[00:12:16]

Jo perquè no faig servir gots de plàstic els borratxos. Sí que és veritat. Ja ho sap saps si no jo sóc jo que li perdoni sóc Morralla borratxo posem el got de plàstic.

[00:12:27]

Tot això no és el mateix efecte dramàtic. En una pel·lícula dos borratxos barallant se i l'altre intentant trencar li un got de plàstic al cap.. Allà ha més daño. Per desgràcia no tiene que matant per 6 3 hores. La gota malaia.

[00:12:50]

En fi el consum d'heroïna considerat delicte en aquella època i per ara és perfectament oposició a qualsevol pàrquing no és il·legal. Crec no. Ara bé vull dir si tot enganxa un mosso d'esquadra ha tingut un pico fotent un pico no poden portar a la presó et diran no que no hagués aquí no hi ha en estacions de Sants perquè no toqui el Parlament de la Generalitat.

[00:13:15]

Però no hi ha fira truquem després al Cubillas sí que ens ho digui que ens ho digui el nostre assessor. Primer li hem de dir no és per nosaltres no. Jaume però si tu el Parlament de la Generalitat vols fotre un cavall poden tenir ho només et donaran el consell de no fer ho o no ho faci o ho faci bé. Deia que el consum que en aquell moment era delicte. Actualment hi ha un buit legal sabem ara exactament. Ens hauríem d'assessorar combinat amb la mala relació entre els policies blancs i la gent afroamericana.

[00:13:49]

Bé acabo com ara. I si això sigui no ho hem de consultar ja dedicada a la relació continua igual. Acaben portant Billy Joel i d'ell a la presó. Tot i que acabarà sortint la presó tampoc acaba de ser un trampolí cap a la reinserció i la rehabilitació sinó tot el contrari. La mili cada vegada està més enganxada a l'alcohol i les drogues i li retiren el permís per poder treballar durant alguns anys. Ostres no fotis el permís de cantant et treuen perquè no hi ha cantants que els haurien de retirar el permís per treballar.

[00:14:22]

No em facis dir noms abans que la Billy vol dir. A finals de la dècada dels 50 la Billy fa una gira europea antològica i el 1958 publica un àlbum colossal que malauradament serà el seu últim àlbum Leidy instint i.

[00:14:47]

Si no t'agrada aquesta veu de l'última època no està bé. Escolto odio el que diu escolto odio. Encara no fa un any que ha publicat el seu últim àlbum quan es veu obligada a ingressar a l'hospital pels seus problemes amb l'alcohol i les drogues a la mateixa habitació del Metropolitan Hospital de Nova York el 17 de juliol de 1959. Es mort encara primer el 17 de juliol de 1959. La policia li presenta una última denúncia per consum de drogues lleu però alguns amb els vots era del policia.

[00:15:31]

Ací sí que arriba borratxo i d'erosió a terra. Una denúncia que no comportarà gaires conseqüències perquè Billy Jolly i mort aquell mateix dia per cirrosi hepàtica. Amb només 44 anys es deixa un llegat de més de 300 cançons enregistrades molt mal enregistrades entre elles semblen fatals. Un llibre. Bé és l'època es feia així feia així de malament un llibre amb les seves memòries. Alguna incursió en el món del cinema també passa a les pel·lícules i mires les pel·lícules que ha fet.

[00:16:01]

Normalment feia l'esclava negra de majordoma que malament perquè en el moment de la seva mort tenia Celda 70 70 cèntims el seu compte corrent o trobar se al seu enterrament hi van assistir més de 3.000 persones. Ojo. Ara no podríem fer mal escollir això. Gent entre elles grans artistes del món del jazz un gènere musical que va evolucionar gràcies a l'aportació de Bill i jo li deia a la Verge Santa Teresa. Quina veu es troba a la divisòria.

[00:16:35]

Aquesta nena ha dormit amb la seva iaia li ha mort al seu llit i li han hagut de trencar el braç de la llar sabut treure de tantes desgràcies. Se m'havia oblidat aquell amic que era quasi qui era el més maco de tot el que li ha passat. Li ha passat molt bé.

[00:16:49]

En fi veiem el públic què pensa la Bíblia i entra al búnquer sí o no que és el guapo home home home hàbil i jo li deia un aplaudiment per ella que entra al búnquer. Endavant. Neus Rossell aquí tenim del públic avui al búnquer tenim gent de Lleida de Girona del Lluçanès any i Barcelona som dels àngels de los han acabat la frase que han Laus a la sèrie que ha fet aquella noia i en Josep Mira què aquest diu Josep. Què hi fas aquí.

[00:17:34]

Estic fent la tesi del vostre llit on és on és la usant per als que no sabem molta geografia suïssa Suïssa. Aquí la teniu ja coneixies. No és que la Neus ha estat a Ginebra perquè si no teniu clar Lausana estàs fent un màster.

[00:17:50]

Dius he de robòtica robòtica robòtica Master de robòtica ara escola. També es fa robòtica. Sí potser sí que cal ara que el càmera s'ha llançat a la nostra llar. Ara s'ha indignat amb el comentari de la Neus. Però no és igual l'escola de robòtica Lausana. Molt bé i amb perspectives de tornar a Catalunya. O et quedaràs a Suïssa. Paguen molt bé aquí sí.

[00:18:20]

I tu vols en un banc suís o en un de català que és el mateix suís era l'atracció per venir a Suïssa Sergi José.

[00:18:32]

Bé molt bé molt bé molt bé escolta en robòtica eh. I has fet algú de profit o no vull dir algun robot un robot un robot destacable que faci que pugui destruir la humanitat alguna cosa en què treballes.

[00:18:45]

Ara ens centrem en fer esquelets sobretot per la gent que no té mobilitat i parit allò que aguanta el cul.

[00:18:55]

He vist a vegades aquests que treballen en cadenes de muntatge de cotxes vídeos i imatges al TN que fan com una mica de Ciutadilla i ha un robot que els aguanta el cul Curiosity i amb això està molt bé això. Això mateix és això és això està bé està bé d'ex esquelets però un esquelet complet ens fa tota la pinta tres mil euros amb 300.000 euros l'any per anar a comprar supera digueu me Rocco.

[00:19:31]

Perfecte. Vénen gent de Lleida i Girona de Barcelona però malauradament no ha vingut ningú.

[00:19:37]

Deia que si vols venir de públic envia un correu al punt que arroba. Quan arrenca aquesta ja ha passat a Alemanya News i és un municipi de la prefectura de Guangxi dins de la província de Hubei i està situada al sud de la República Popular de la Xina. Terra el reguitzell de noms que ja hi ha en el preu. Així mateix algú té 900 9.000 habitants i està dividit en 16 pobles. No té bandera ni escut ni parlen el dialecte deien entre nosaltres eh 909 mil habitants dividit en 16.

[00:20:27]

L'1 de no som pobles hem de ser ciutats. Al meu entendre ha dit 900.000 habitants dividit en 16 pobles pobles són pobles de 80 un poble o un xinès és un poble un poble de manera que parlen el dialecte de G i fa poc que tenen una estació de tren nova. Molt bé molt bé. Mira mira d'això a i a tu. Sí sí i no. Ara un dialecte allà no sigui prou complicat és molt ja que si mandarí vas baixant baixant aquell poble un dialecte del llogaret.

[00:20:59]

Això sí si no en tenen. No no no dormo sinó que sàpigues no em passa per casualitat. Però no té gaire res més a dir. Però dilluns vaig parlar d'un poble que no tenia senyals de trànsit. Exacte. Bé doncs deia seria l'antítesi com l'antítesi. Al contrari la gent tendeix a donar sinònims. Les màquines van pensar que no posar senyals de trànsit era més segur. Sí he pensat que el que era més segur era ruixar amb aigua a tothom qui hi creu i quan no ha creuat Fotis però els vianants en el pas de vianants sí.

[00:21:41]

Si tu no vas a creuar en vermell exacta surt un mosso d'esquadra que es dutxa amb aigua i més la regidora es tracta d'un sistema de pilones grogues equipades amb una tecnologia de reconeixement facial instal·lats als dos costats d'allà on has de travessar ho jo jo jo ho estic veient com a no mira com dispara sigui atenció que si creu és quan no toca. Vam tot això no és aigua àcid clorhídric és breument aigua però aquests no ja ho sabem i comencen amb aigua de mar serà amb robots d'aquests per poder caminar.

[00:22:16]

De moment estan en fase de proves i només n'hi ha cinc. Però la intenció és avisar els vianants que no poden passar. I a més gravar los i fer fotos de totes aquelles persones que ho fan i les fotos aèries van directament a comissaria perquè aquestes persones siguin identificades aquí a un tema. Deixeu me obrir l'any que estic trobant com a pare que és que quan tu vas amb el teu fill sigui jo jo fer veure que respecto al vermell del pas de peatons perquè simplement hi ha la meva filla davant em costa una mica de veritat i a vegades passem en vermell.

[00:22:51]

Jo no ho he de dir així no ho sé no em vull amagar. A mi em passa com a mestre no sé què vull dir i a vegades a Barcelona potser no però en ciutats més petites es donen situacions ridícules que no passa a ningú. Si a un quilòmetre a la rodona hi estàs esperant per creuar. I llavors creus i tens un nen petit que et acompanya que diu estar vermell sempre t'ho diu Bueno ja no anem a parlar o això a veure si està vermell però saps que m'he trobat jo al contrari que és perquè no creuem els quilos i ja hi ha un nen valent que diu no no ens hem de refiar del que ens diuen les marques.

[00:23:32]

Ara el nostre és antic. Ara hem de mirar de polir brillant pensant en el Consell de la Generalitat de Catalunya. Si aneu amb un nen petit ho heu fet sempre i quan no vingui cap cotxe. A part d'aquestes pilones també hi ha una línia al terra amb leds de color vermell verd. I a més han afegit una veu que diu ara hi ha llum verda. Si us plau travessen el català així. Jo dic que està ben fet. I quan és vermell diu ara estan en marxa els llums vermells.

[00:23:59]

Si us plau no creu i és perillós si això ara estem obrint un altre tema endavant que és que els cecs només són sexe. No sóc gilipolles. Sí ho dic perquè els missatges d'àudio de les màquines. Ha arribat. 3. Escolti és veritat és veritat el senyor no s'hi veu però entén el català perfectament. és una persona completament normal. Parli com una persona normal. Sí sí. I tendeixen a cridar Eh. Quan a algú li crida crida més perquè com qui sé qui vol no hi serà.

[00:24:36]

Perdoni és que es pensa que sent millor que vostè i tot molt alt. Vull dir Jo no sé si algú ha estat a la gasolinera de l'Esclat. Arriba un punt arriba un punt que he deixat jo i he arribat a marxar sense posar gasolina abrigat. Estic sentint massa gent parlant si hi ha molta gent posant gasolina. Seleccionat el centre de client i compte del client activa ja hi ha dies hi ha dies que les màquines es posen a xerrar entre elles entre elles i entre elles entre elles dir prou i a llarg termini amb aquests idiotes.

[00:25:14]

Què passarà. Vale és una màquina però no cal fer la parlar com una. El que ho grava és un senyor o una senyora que ho gravin normal i que no hi ha el perill que si ho anaves normal pensis que està parlant una altra persona. A vegades i amb molta naturalitat a les màquines. Però passa i amb el GPS del cotxe ara no recordo qui em va explicar una anècdota meravellosa en un ascensor. Si ets tu no jo recordo però em va explicar una anècdota meravellosa d'un matrimoni que anaven amb ascensor i es va sentir sentir això planta 1 portes obrint se.

[00:25:51]

Hi anaven un matrimoni si el senyor i la senyora de la xica que hacer su trabajo. En quin punt hem d'interactuar o no amb les màquines per donar ja la tenim una estudiant de robòtica robòtica. Les veus ara parleu amb els vostres electrodomèstics. No perquè l'altre dia l'altre dia en parlaven d'això al programa l'estat de gràcia em parlaven de si parlem amb algun electrodomèstic i amb el cotxe amb el cotxe sigui amb el cotxe perfecte i he parlat amb rumba. He parlat molt més parlat amb en rumba alguna vegada i emprenyar molt.

[00:26:41]

I l'altre dia l'estat de gràcia la Maria Rovira deia que ella parlava amb la extractor abans de pagar lo deia bueno bueno. I és que l'avala molt. Era el moment de pagar lo. De cop és a l'estepa siberiana. és una meravella. és molt maco. De què estaven parlant Neus. No no era això del futur. Tu és el que ja he dit ja. Home és clar i net. Ara ja s'han apoderat les màquines d'èxit. De moment això no ho han fet els xinesos si ho van fer dels xinesos.

[00:27:18]

Tornem quatre dies està implementat tornem al tradicional de sempre que és el que funciona. Els jocs de taula i la salsa de calçots. Ara per més que hi hagin hi serà sempre. Ara fallem amb la nostra secció jocs i calçots. Ara tenim va regalar entre la gent que ens acompanya habitualment avui al búnquer un magnífic joc de taula en català que es diu l'arma tramposa. Ens agrada moltíssim. Mida de butxaca. Si bé la policia americana de Salvador Illa exacta o pantalons d'aquí o el que vulgueu que combinar ho tot pantaló pantalons i americana de Salvador Illa nomen sí sí sí GEC caçadora texana ample envellit o Blanco.

[00:28:03]

Això ha sigut tota la vida així les coses de la vostra mida un joc de taula en català dels Amics de vi i un pot de salsa de calçots magnífica de Conserves Ferrer que seran per a qui en sap dir la cançó que tocarà la Neus ara. Això mira aviam si ho fas bé no ho sé però sostingut no funciona gaire d'acord. Bé ho tindrem tot sostingut no funciona a tu la sua completament. A mi també una mica però si em passa hauràs de fer servir el celler i dedicar s'hi.

[00:28:31]

No té un buit sostingut. Jo fa ràdio ja que no en tocar algú no va bé no ha de sonar així si això.

[00:28:44]

Jo li he reconegut balneari si us dic. Recordo música dels anuncis de loteria no poden donar la a vàlida.

[00:28:56]

De moment ens els guardem per si ningú no hi ha res millor. De moment és el que més s'hi ha acostat perquè és l'única parlant que té a veure amb la Neus. Com ha sigut en pau ara en pau en Xavi que ha dit la lluna de lluna Clar de Lluna.

[00:29:16]

A veure si és que n'hi ha dues i un altre és de l'any que també tocava el piano perfecte. Vas a un concert de música clàssica i ara interpretaran Clar de Lluna de l'altre que no teniu una mostra.

[00:29:39]

Potser no s'hi val. N'hi ha tres de coneguts seguiu provant. D'això durant 12 anys ha estat una altra encara més. Veure ho bé va molt bé tot ben clar de lluna de Beethoven això ho ha dit en pau i en Xavi diuen que sí que es pot observar una lluna de Beethoven en pau i en Xavi de Barcelona que s'emporten el joc d'alarma tramposa. Joc de taula en català i la salsa calçots de Conserves Ferrer un aplaudiment per a ells i per la Neus.

[00:30:38]

Això és el punt. El ple de Sant Julià de Ramis. No és una cosa que ja fa dies que escolto plorava i me n'he adonat deia. Poca gent de Barcelona que truqui a mi em sembla que sí que truca gent de Barcelona. El que passa és que s'estan fent s'estan fent passar per gent de poble i això ho noto per l'accent en l'accent de províncies. Però fixeu vos que hi ha un piló de gent que truca que fan servir l'adverbi pas d'una manera indiscriminada per tot un Déu un Déu és nostre de províncies i sabem fer servir igual que el basc.

[00:31:35]

Esteu fent servir el basc i el déu per sobre de les vostres possibilitats i de Barcelona. Si us plau us atendran segur. Veieu en Jordi i la Neus atendran igual. Si parlava amb el vostre assetjava. No passa res. Us estimeu igual. Escolta molta informació eh.

[00:31:57]

Sant Julià de Ramis poble on va votar Puigdemont i saber on havia de votar havia de votar i no la final on es va fer aquell canvi de cotxe sota el pont amb les altre que volia dir el pas. I vosaltres heu detectat gent de Barcelona que es fa passar. No m'agrada l'expressió de províncies i això també té 19 províncies. A mi tampoc m'agrada anar a Hisenda províncies o bé no tenen a Madrid sinó a la província de Lleida Girona. Déu me'n guard però no per tant la gent de fora de Barcelona.

[00:32:28]

Però la gent de fora de Barcelona sí que són que són Catalunya i Catalunya són també ells tenen dret a ser anomenats ciutadans de Catalunya si han estat a les eleccions i el trànsit és el trànsit jo no ho he detectat. Primera notícia no. Segurament ens han colat molt. Des d'aquí estem oberts a que la gent de Barcelona participi al programa humanitari i m'agrada molt l'alberg que feia servir. és que no truca ningú. La gent no truca en aquest programa envien notes de veu i estem oberts a que la gent de Barcelona.

[00:32:56]

No cal que feu servir un nom fals ni un poble fals. També et diré que si hi hagués hagut algun d'aquells clàssics l'hauríem detectat ràpid i segurament ell sabrà Maite i truco a Sant Hipòlit de Voltregà. No no. Potser t'hi trobes. Però no és l'única. Respecte respecte les comarques respecte respecte però si tots els accents són macos no és però va davant meu. Lleida projecte de Lleida. Mira ara sentirem un altre accent.

[00:33:32]

Volia dir alguna cosa. Fa uns dies va parlar de Tor. Sí el Pallars Sobirà. Sí sí va dir que no quedava ningú veu així que hi ha gent d'aquell poble a Tor. Jo sóc de sort però queda algú allà un restaurant que a l'estiu està obert ser mengem molt bé.

[00:33:53]

Si voleu fer una visita que evidentment volem fer una visita a Sort. No ho sé jo sóc de sort però el restaurant és del tot. Hi ha un restaurant a Tor excepte que és on fan palanca de Manresa. Si no demaneu canelons anirem tenim. De fet vam dir mig en broma que aniríem a fer un programa de torn. Si hi ha cobertura no ho sé no ho sé no ho sé hem d'anar ho intentaré. Hem d'anar a tort i a mi em fa gràcia veure el lloc en si i llavors per allà també hem d'anar un dia a Salàs de Pallars a una pizzeria que m'ha agradat molt de Girona.

[00:34:40]

Ja ho vaig dir que era la millor Pizzeria del món la millor o pitjor que he menjat de la teva vida. A Salàs de Pallars sales de Salàs. Sí senyor sé si així és coneguda. Haurem d'anar hi haurem d'anar i ja hi anirem al Pallars al Pallars al Pallars al Pallars Pallars Pallars Pallars Jussà Pallars ningú del Pallars. Depèn. Quan es reconèixer a final de paraula es va estendre una mica. Vaig sortir amb les idees molt cansat. S'ha de pronunciar totes les lletres són maques s'han de pronunciar totes però això només ho fan a Lleida.

[00:35:14]

Pronunciar les. Totes totes és veritat és veritat. Que no és blanc no depèn aprendre com l'enganya sí sí. A la província de Lleida mai es pot sortir una altra cosa coses tenim coses. Si vols fer una pregunta diu no a tot arreu. 6 34 68 77 70.

[00:35:42]

A mi tothom mira sóc una gironina perduda per Barcelona i ara tornant en bus m'agrada aquest dubte. A partir de quina edat et suficientment gran per fer servir seients reservats per a la gent gran del transport públic és clar. és tot molt estrany. Acaba de passar una casualitat d'aquelles maques que la noia que va enviar la nota de veu és de Girona i es diu Berta i està avui entre la gent que ens acompanya a través del Zoom. és la segona vegada que ens passa això públics i això vol dir que ens escolten molt poca gent i sempre són al mateix preu que les ràdios màgica Berta.

[00:36:34]

Quina edat diries que és l'adequada per poder començar a fer servir aquests seients. No ho tens clar. No. Però segur que t'ha passat que en algun moment del dia et sents com si tingués setanta vuit anys. Jo crec que en aquell moment has dit dir Perdoni senyora Txiqui d'aquí perquè estic rebentada perquè vostè per més gran que sigui avui no ha quedat res en tot el país. I jo estic cansat. Exacte. Exacte què ha de fer un avi de 80 anys.

[00:37:03]

El bus on va vostè vostè que el tinc calat que vostè només va cap allà. Fa una volta a la plaça donar menjar als coloms i torna a casa. és que està fent cua. Estem en pandèmia confinats. és veritat que hi ha Nabis Sé bé que ocupen aquell lloc i a vegades tindrien ganes de fer una oferta no sé si estàvem o parlem realment. Realment està molt cansat. Avui Antonio perquè jo vinc una mica apartat si més carregat tot vull dir que avui el sucre amb el sucre carregat un sac de 25 quilos de sucre perquè és l'única explicació.

[00:37:43]

Gent Gran i embarassades sí embarassades abraçades respecte. Home evidentment no ens hi poseu bé. Sempre de respecte. Sé que o no respecte. No es trenquen les embarassades i respecte però se les ha de tractar bé si volen veure sols a deixar se veure que està embarassada. Jo no he estat embarassada de cap dels tres que estem aquí. Podem dir ho però no. Jo no però el meu tiet el tiet el meu tiet que es diu Mariano jo. Sí sí sí el veig que ja és això d'estar amenaçat perquè pesa molt.

[00:38:22]

Durant molt de temps ja prou n'hi ha prou i a la gent que queden embarassades les embarassades que han de parir a l'estiu veus amb mal de panxa i aquelles suades i aquella calor. Jo em fa patir a vegades pateixo tot això una mica sí perquè a l'home fent la cerveseta. Sí sí noto això no. Això no és el cinquanta per cent eh. No home no ens estem atribuint uns mèrits que serem pares desgraciat està esquerdant unes olives aquí l'atur com una altra la gran nova la gran part ho fa ho fa tota ella tota ella qui poses algú allà però ho fa tot ella Miravet.

[00:39:01]

Tu tens alguna pregunta per fer nos ho era aquesta. Entenc un altre però tan gran ja han superat la gran millora.

[00:39:12]

Anava a preguntar vos si ara sí o no.

[00:39:18]

Qui el grup està dividit. Migdiada. No jo no perquè sóc incapaç eh. Bàsicament per una qüestió meva personal que no puc dormir al migdia em costa molt. Llavors sí que a vegades tinc cinc minuts tontos aquests de fer una mica de cafè i si et toca el sou a la cara que en aquell moment perds el món de vista ja no hi ha una sensació molt agradable. Estareu d'acord amb mi que és quan toca quan és hivern fa fred a fora entre la.

[00:39:48]

Estàs fent un cafè ben dinat i el sol et toca a la cara. Et converteixes en un gat vell molt vell i vigent amb cara de gat gent llepant se la pota. Sí sí sí sí sí sí sí sí sí sí. Estic absolutament d'acord amb tu però dormir que hi ha gent que es posa el pijama i orina. Oriol Alsina Molina sota el llit. Bé cal dir però que la meva companya de pis és cordovesa i veu bé. A qualsevol lloc i a qualsevol hora i tot molt bé tot fantàstic si no és així acaba tranquil·la.

[00:40:28]

Jo Jo faig aquestes dormida sí i de veritat que no responc de tot el que i després he noves llavors Tu dorms o no jo no perquè jo alguna vegada que he fet alguna migdiada Et lleves amb la cara que sembles un quadro de Picasso si és que segons les senyoretes d'Avinyó m'aixeco i amb aquella mala llet que tinc al cervell encara no està a matèria ni que és que estic no estic que la gent faci una mirada però jo ho trobo excessiu successius dormir set o vuit hores al vespre i si no a l'estiu convida més a l'estiu.

[00:41:05]

A vegades sí però perquè si no hi ha res més a fer no hi ha és un tema que m'avorreix molt més i adormits que ser o no un dormir fàcil. Nosaltres no no no no no no és difícil. Bé jo sóc de dormir quan toca o sigui a la nit a la nit i en canvi jo quan dic vaig a dormir al moment. Ara aquesta gent que van en cotxe i si poses la clau al contacte la clau del contacte i el mateix soroll de l'arrencada del motor ja se sent el rumb del nou costat.

[00:41:41]

és veritat. Això és intolerable. Però vostè i jo el copilot no pot no pot dormir i el copilot que hauria d'estar hauria una multa que l'hauria de parar. Mosso d'Esquadra si i quan apareixia el copilot a multar lo i multar lo. Perquè vostè està atent que el conductor un veí evidentment evidentment. I dic una cosa que encara és pitjor encara ja que quan s'adorm i el conductor això ja ho veu tot baix d'una mala educació que quan amb algú que es posi el despertador a les cinc per despertar se a les vuit.

[00:42:13]

Per exemple què és allò que jo necessito té torna a dormir. Ja m'ha passat més de tres hores. Sona bé posa fi a sis anys després al pare i torno a l'acte. Què passa amb una persona al costat que no sap dormir després es queda una estona així i tornes a veure al cap de deu minuts. I tu vas veient tot aquest espectacle. Bosses això és a les vuit que hi posa abans de quatre minuts. Home jo ja hi està esperant a aquest vagi sonant i veure aquest espectacle.

[00:42:46]

Noi no té lloc o no és el que sí que m'agrada més adormir me amb la tele de fons això sí que 3/24 3/24 i llavors tens aquella opció de la tele que si et paguen és maco i això és allà i ja que hi ha uns canals ara que posen canals per dormir. Ah sí sí. Efecto Ximena tu per tu com que ja tens llar de foc tot és igual. Però un tir de Barcelona que té prohibit tenir xemeneia. Té un canal de Netflix per exemple si mirem ara va haver hi una xemeneia.

[00:43:20]

Si això hi fa soroll de foc batega però no fa olor no fa companyia. Aquest de Manresa no fa companyia no ens interessa passa en Josep té una pregunta per a nosaltres a veure què collons li passa a la gent que quan tu li dius però no contesta on ja pots anar a buscar el bar a veure en defensa en defensa de la gent en general per acotar una mica.

[00:44:01]

No perquè no per no posar te a buscar lo. Exacte. També Life si aprendrà les perdut. CASTELLFOLLIT DE LA ROCA és expert en moltes coses perquè aquell cingle. Evidentment no sé si s'han perdut molts anys de Castellfollit de la roca però sí que podria donar se a l'avinentesa i llavors tindrem un lloc on començar. Però sí que és ha aquesta paranoia. Si no hi arriba aquell moment què estàs buscant a la tassa del vàter si és que ja dius que ja hi és.

[00:44:31]

Sí sí sí és el moment de començar a buscar. Hi ha gent que no estratègies molt disperses no de com com busques no hi pensem una mica. Primer pensar molt bé. Ja veurem darrere. Compte. Compte. Clar hi ha un moment d'immediatesa que pot ajudar. Per exemple el vers lliure ja que li va caure una plantilla a l'estació de Baqueira Beret es va llançar. Home no s'hi pot fer res. Es van quedar molta gent aturada. és clar que he hagut de Montilla dic.

[00:45:01]

No cal que se'n comprin unes de noves. De fet si cap problema i això és una cosa que has d'actuar has d'actuar. Saps com cauen les ulleres de nedar al fons de la piscina. Si té color de piscina. és així de quin color són les ulleres blau turquesa el fons de la piscina està estriat com les ulleres vermelles que mai va quedar sinó vermella. S'ha dit que no ens tornen locos amb el camuflatge. Si us plau si no és veritat que s'ha de dir no.

[00:45:35]

Mira ja està clar que ens estem aquí 10 minuts buscant. Ara si és un Vendrell que hi havia els plànols d'una bomba nuclear allà veure on era l'última vegada que l'has vist una cosa això el meu germà em va enviar tot el possible perquè sabia que ens ho passàvem fent treball i no fer les oposicions les oposicions de professor. Es va enviar totes a una tal Neus Rosell que no sóc jo. I el fort és que ja li he enviat com tres o quatre correus abans i ella anava dient que no sóc la teva germana.

[00:46:07]

Correu electrònic o convencional dona correu electrònic transport. Sí sí sí. Bé vigileu vigileu no perdeu les coses i llavors ja no haurem de buscar. Ja està clar i si són coses de poc valor. Deixeu ho estar veus que la vida és molt curta. No perdeu busquen merdes. El búnquer. La pell i la Neus som el limpio i el gual de Berga i tenim dues qüestions per fer vos la primera sèrie. Vosaltres quan poseu al rentaplats els governs com els poseu de cara amunt o de cara avall i la segona qüestió seria torneu nos això.

[00:46:57]

Molt bé com diu jo guanyo això que te'n vas anar a Ginebra a piano i això vol dir que no donaria una mica per més però prepara una mica el dia abans perquè Clàudia i de vegades ens equivoquem amb la melodia. Els acords que hi posem de vegades no estan bé. Hòstia que està molt bé que jo amb la flauta dolça jugava al cole però costa una mica de pagar molt sou entre tots els catalans. La cosa era un tema de tots.

[00:47:26]

Manresa i Vic mare ha dit Mare de Déu no Mare de Déu tu dius molt bé mercès Neus que ja és a dir al replà del rentaplats al rentaplats. Doncs mireu puc parlar amb propietat. Si jo no els poso ni del dret i del revés perquè tinc una edat. Tinc un rentaplats Miel li van dir és el millor. Sí sí sempre és el millor i veig espatlla Amaya. De moment no s'ha espatllat bé. Fa tres anys o quatre castellà i i els governs es posen en horitzontal en una safata superior.

[00:48:00]

Això és molt més entretingut. Però després quan els agafes és més ràpid i es posen tots junts ganivets avets ganivets de ganivets forquilles forquilles pots posar hi ganivets de mànec de fusta. I si no s'espatllen bé si hi havia un espai massa es bufa vall de llàgrimes no deixa espai mi poder ho he fet i ho he pogut fer i viu aquest trinxat a la zona. Es pot fer en principi a casa i després al posar els coberts cap enlaire. El meu sogre es va obrir les venes amb això quedar clar es va voler.

[00:48:34]

Entenc que sí home perquè no voler suïcidar en un riu que flueix me'n vaig. He decidit que vull que el meu vida vagi llaurant i que no crec que sigui la manera bé per simular un accident es va tallar es va tallar Xina estava a punt d'agafar els coberts i amb un ganivet Raca i va haver de córrer perquè bé no clar qui amb una truita no s'arregla. No no no hi has de posar algú més. Més trista il·lusió és trobar punts en esprai.

[00:49:05]

Sí si hi ha algun reflex aspecte neutre el tema Cross Cros de Ginebra. Sí que vaig anar a fer del cros allà que el Cros és un mètode pedagògic del Cros del cros. Sí és un mètode que és viure la música a través del cos. Si aquí no vaig anar a Ginebra vaig anar a Granada també a fer més coses però què passa que no puc tocar aquí i això pren un obsequi un obsequi. M'enteneu. Perquè per què. Doncs perquè ja us creieu que no.

[00:49:36]

No sabem quina cançó és aquesta no sé què News. Doncs només faltaria tocar aquestes coses. Jo sempre és del piano he noi del terra i la terra era la terra és un altre bé amb nosaltres. Durant aquest any vam dir que ens passaríem l'excusa del piano i que l'any que ve l'any que ve ja si Catalunya Ràdio renovada el búnquer hi havia una segona temporada. Li comprava un piano nou a la Neus perquè no tingués més excusa. El tercer clàssic malgrat que valia veure què passa en va haver va perfecte fent deixes no tenim més pregons.

[00:50:11]

Així doncs ja està doncs sense l'Acadèmia no seria la primera vegada que s'acaba el que diu el programa abans d'hora. Però això això els aniria bé aquí. Aquí els adolescents els adolescents si no ho tenen tot pautat i no els podem donar més temps no no no no no no. Escolta el missatge final d'avui si no poseu els coberts de cara amunt. No tots. Jo veig que els poso l'any de sortides no molt vagis amb les fruites amunt o avall aquelles amb un sol lema del Sindicat de cuiners com aquelles i si escau escalf perquè necessiten forquilles amb força al braç i copes avall amb els ulls forquilles mòbil i una sèrie de cuiners han revolucionat aquesta tarda han destrossat la comissaria dels Mossos d'Esquadra en 30 minuts ja aquí no ens arriba una notícia d'última hora que tampoc és que ens hagi interromput perquè havíem acabat mentre no siguin notícies de morts.

[00:51:17]

Pots explicar el que vulgui afegir informació d'última hora relacionada en l'àmbit sanitari. Ostres un altre virus no no no. En aquest cas són bones notícies es tracta d'una nova vacuna que sortiria al mercat d'aquí pocs mesos i que podria. La verola dius ara aquest descobriment de rellevant importància podria iniciar una campanya de vacunació a la població i avançar cap a la seva eradicació ja que provoca la mort del 30 per cent de la població que la pateix fotuda la verola. Oi tant.

[00:51:44]

La vacuna ha passat tots els controls necessaris i com acabem de començar es trobaran circulació d'aquí a pocs mesos. Doncs vinga és el que diuen perquè després arriben quan arriben si arriba que si és que si no es transmet tot i que sembla el nom d'una deessa grega ho deixem aquí tornem com sempre a les deu al món. A Catalunya Ràdio.