Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:07]

Aquí arrenca el repte de regularitzar la situació extrema. Es reconeix que s'han fet arreu. Aquest treball. 1899 Illinois Estats Units. Els dos trompetes bé també BBB no està ben actualitzat. Ara escolto un fill a casa dels Minguell. és el segon i es dirà Ernest com l'avi. I aquesta tradició perdona que interrompen no sé si m'agrada gaire sol i com l'avi li hagués agradat molt. Ja no és entre nosaltres eh. Li hagués agradat si l'hagués diu Xavi o Jordi vale parla bé era un nen es dirà Jordi.

[00:01:27]

Bé part normal però no val. Però és que els avis normalment es diuen Segimon o porfiri mentre que per tota la vida he llegit i Gigi la viceversa també funciona la teoria vull dir.. Es dirà aquests noms que posen ara Jan Pol es dirà Jan. Tota la vida també vull dir que quan sigui gran Jan encara eh. Però Kevin Kevin es dirà Kevin un senyor de 72 anys. Com es gestiona el que fas. Kevin Hart fumadors té la pastilla esta noche clara.

[00:02:04]

Kevin jo perquè ja m'he acostumat però entenc que jo quan tingui 120 anys i i que t'espera la pastilla no crec que et diran és. Jordi que a partir dels 60 et diran és veritat i si no ja ho demanaria. Jordi Guillem Jordi de tot va bé. El que sí que li agrada l'Ernest és anar de cacera amb el seu pare. Cada estiu fan llargues excursions i pesquen alguna truita l'Ernest. M'he descuidat els oficis del pare si el seu pare és metge i la mare és músic.

[00:02:35]

De fet de ben petit el nano comença a tocar el cel o bé mira no li agrada no li agrada li agrada no li agrada el que li agrada és el que us comentava ara que és anar a caçar amb el seu amic que a l'estiu fan llargues excursions i pesquen alguna truita i també foren quatre tiros i maten un conill o dos. O sigui música no però anar a matar conills tigres amb l'escopeta si no és que si deixes triar un nen petit.

[00:03:02]

També és veritat però també és veritat preveure a veure quina educació estem donant o no allà. L'Ernest és un bon esportista. Fa boxa atletisme waterpolo i futbol americà a l'institut comença a aficionar se al periodisme i edita una revista d'esports. Serà el primer contacte amb el que serà la seva gran afició. La seva gran passió les lletres. Però el jove Minguell un nano ple d'energia i amb una mirada pura i brillant. No en té prou i decideix allistar se a l'exèrcit per anar a combatre a la Primera Guerra Mundial.

[00:03:38]

Per desgràcia no aconsegueix passar la prova d'ingrés perquè no s'hi veia que pugui. No sabia que fossin tan estrictes. T'ho he dit on no s'hi veia cap d'olla. Però per anar borratxo la prova no crec que no s'hi veia no s'hi veia ja que no s'hi veia. No hi veia de lluny no hi veia salts. Tenia molt mala vista. No pots donar li una escopeta. Un diu que no i veu de lluny a la guerra no val un momento señora que me a hacer cualquier equipo és clar que a la guerra no.

[00:04:06]

Però tu et vas treure el permís d'armes sí. I encara que siguis enreixat els donen eh. Sí és com el de conduir. Hombre Hombre. El que és més perillós conduir o tenir una escopeta. Molt bona pregunta de seguida el cas és que tenim el pobre erm que em vingui sense poder anar a combatre i a defensar el seu país però se li presenta una altra oportunitat allistar se a la Creu Roja malgrat no dir veus. Si en comptes de posar una mica despertarà aquí el poses allà tampoc no passa res.

[00:04:44]

No t'equivoques l'artèria si no hi ha fet no em torni que té les dades escanyant subratllava que s'estan aplicant al coll. El destinen a Itàlia a conduir una ambulància perfecta. Fer el trajecte només de dia però no ho va fer Minguell segueix ple d'il·lusió també quan esclata una bomba i la enganxa de ple quan sortia d'un bar. Ara ja no està ple d'il·lusió. Més aviat ple de metralla que se l'emporten a l'hospital només porta al mes a Itàlia i encara no domina l'idioma.

[00:05:24]

No entén el que li diuen els metges.

[00:05:26]

Clar que els regals que aplicant estat repugnant que es podrà votar ara no hablo español porta Alfredo va jurar guardar de miracle.

[00:05:42]

No li han d'amputar la cama però l'explosió li deixa el genoll ben trinxat al cap de dos anys de guerra aventura i molta experiència al sarró. L'Ernest en té prou i torna cap a casa. Minguell s'hi troba bé a casa se'n va fer de periodista per un diari de Toronto. Coneix noies i són borratxa dia sí dia també arnès que massa escrigui mañana anava llavors va saber que savi li agrada escriure però també sap que la millor manera de trobar inspiració per a una novel·la és viure una vida plena.

[00:06:21]

S'enamora d'una noia la Laia Richardson 8 anys més gran que ell i els dos se'n van a viure a París. Com no has de ser feliç a París amb aquesta música no hi ha fórmules amb aquesta música no ocupa que el joc més és el que està tocant la música l'alegria i en canvi de res és tan feliç que ho fa per afició. El París dels anys 20 és el centre de la cultura mundial. Allà l'Ernest es fa amic de Picasso Miró o Jim Jones amb qui comparteix inquietuds literàries i moltes nits de borratxera que Hemingway s'enamora de la nit de París cosa que acaba afectant el seu matrimoni és clar és aquella agenda que m'estimo molt la meva dona però és que m'agrada molt.

[00:07:14]

M'agrada molt la nit i la nit. A mi la nit en part és teoria Josep Maria la nit m'agrada la gent el trabajo El mundo de la noche no el mundo de la noche clar trabajo alguna noche diferent si t'ho diuen Dini o diuen Bad Man. Sí sí si no és per un ofici que treballa de nits a Can Tarradellas per exemple i el trabajo en el mundo de l'acció imagino que deu fer doncs deu anys Botifarra i dotze de la nit a les vuit del matí.

[00:07:44]

Home si no fos perquè per aquests herois ara després què faria un país sense vehicle com aquest majories. Minguell tirava més cap endins cap embat Manel es converteix en l'ànima de les festes pel seu caràcter jovial i ben parit. La gent comença a conèixer amb el sobrenom de Papa papa. és allargada el Papa no diu mai que no va fer un vot i comença a agafar un hàbit que l'acompanyarà durant molts anys anar als Sanfermines. Sincerament jo no m'imagino un Papa en Papa Hemingway corrent perquè està feta ben borratxo que a més no et deixen córrer si vas borratxo no hi ha un senyor que et mira borratxo i que mira si estàs prou bé si passa massa bé o ell no córrer davant dels toros.

[00:08:35]

A ell només li agrada tocar la part més de la festa. Saps allò de córrer davant dels toros no ho toca tant ara posar se segur que al món i anar a la Pepa. Això sí això sí si acaba de sortir d'un bar i ja està en un altre i es divorcia de l'EI amb qui tenia un fill i es casa amb un altre. La Paulina Minguell no perdia el temps marejant quan es divorciada és perquè ja tenia una altra cosa arreglada bé com els micos sí que no deixen anar una branca fins que no en tenen una altra agafada.

[00:09:07]

Estàs comprant Minguell amb un mico. Si que passes endavant endavant l'Ernest i la Paulina tornen a Estats Units.

[00:09:17]

Home de ball i la seva primera novel·la de Sant Ulises o bé traduïda al castellà com Fiesta.

[00:09:28]

Com ho veus habrá que traduir este libro. Una nova els honoraris que significa que ja està Claro que lo he leído que hay fiesta. La festa és un èxit el llibre Hemingway es converteix en un escriptor respectat i ja treballa en les seves següents obres. Té la Paulina embarassada. Els seus llibres generen molts de cèntims i sembla que tot va bé a la seva vida.

[00:09:59]

La música no diu el mateix jo no quadrava. Tot va bé la seva vida i tot el que té és de bon escriptor ho té de marit i responsable quan no està escrivint és de safari caçant búfals a l'àfrica pescant a alta mar o als Sanfermines. La Paulina farta de fer se càrrec de la família tota sola mentre el seu marit se'n va a viure aventures pel món el deixa però Hemingway ja tenia una altra amant Marta i el jorn i es casa amb ella al cap de poc.

[00:10:28]

A més es compra una segona residència per passar hi l'hivern. Què dius a la Cerdanya. Exacte sí a l'Havana a Cuba aleshores li agraden més els mojitos que la que hi brilla si bé. Arriba la Segona Guerra Mundial i ningú hi torna a ficar li el cuquet de fer de corresponsal li diu a la Marta que se'n va a Europa i ella li diu que ni parlar ne que si va a Europa ella també hi va. és clar que sí. Jo em compromet jo vinc amb tu carinyo l'Ernest emprenyat perquè no li volia morir diu que si bé va vine però en comptes d'aconseguir li un vol amb la resta de corresponsals la fa viatjar en vaixell concretament en un barco carregat d'explosius.

[00:11:14]

Aquí estaràs bé carinyo aquí pot dinamitar carinyo. No fou més no només arribar a Londres. Minguell s'embolica amb la Mary Welsh una altra corresponsal de guerra i li diu a la Marta que vol el divorci. No hi ha temps per paperassa i la Marta se'n va amb el primer avió que troba a Europa està en guerra i té Minguell que normalment va borratxo 12 hores al dia. S'apunta a un bombardeig. Literalment. Acompanya als soldats al desembarcament de Normandia. Sobreviu a diverses explosions i assisteix a l'alliberament de París.

[00:11:50]

Bé tenint en compte que aquest tiu anava cada any en els Sanfermines la Segona Guerra Mundial és un passeig home els bascos i bascos dels anys 40 no vulgui saber com eren. Devia estar allà. El desembarcament de Normandia pensant hi no hay toros aquí no hay Res més. Malgrat això els toros són toros sobren els barcos aquells baixen torna a ser corrents o ja te'ls trobes a la platja que t'agrada més perquè els toros que són aliats o nazis.

[00:12:17]

L'experiència soviètica hi tinc. Jo crec que només cap als nazis els li tocaria perquè no seria maco si deixar córrer els toros allà els deixen els dos bàndols. Sí perquè el toro no té amo o no. No vull dir no sap distingir entre un nazi i un americà. No. En principi no sé que el nazi li doni pinso.

[00:12:45]

Llavors és un plus. O sigui tu estàs matant gent però pot tenir un toro per darrere i amb Pito. Llavors no ho saps mai. Jo crec que la guerra estaria millor si ens suposaria dos cops abans d'anar hi. és que m'està acudint a una cosa aquí que podria solucionar molts conflictes arreu del planeta que seria solucionar la geopolítica amb toros que en comptes de tenir exèrcit sí que val molts diners. Només es pot lluitar amb toros valen valen B o sac de pinso cada quinze dies i llavors te'ls deixes anar.

[00:13:15]

Llavors un conflicte entre Espanya i França i tal cadascú que porti el seu toro Vinga endavant i només un toro a cada bàndol o quan un toro a cada banda jo ho faria per començar i llavors que lluitin els toros ja està. Qui guanya doncs ha guanyat la guerra i ens estalviaríem una massa morts de gent i està molt ben pensat. I mira mira com estem. Sí que hi hauria algun animalista que no li semblaria bé la idea que jo prefereixo que morin dos milions de persones perquè esteu maltractant un toro.

[00:13:47]

Segur que no hi ha encara que hi ha d'haver estat realment. Ara mateix escolta i tot el tema dels refugiats morts al Mediterrani i els nens encadenats a una fàbrica d'armes i tot això s'hi ha de morir un toro no un toro espanyol perquè aniria cada toro pintat amb la seva bandera. Sí perquè si no és molt difícil diferenciar un toro o d'un altre jo perquè no sóc sóc expert però la bandera i un número així com el número 3 Antoni la vaca cuando se da cuenta.

[00:14:16]

Si s'hi poses noms fan més pena feia pena. O sigui mira de la idea de conflictes bèl·lics s'haurien de solucionar si ja no amb dos toros sinó fent el concurs amb Ramón García fent un gran Prix La vaquilla oi compiten Alemania i los aliados on s'ha vingut el jovent que estaria molt bé. Bé no bé perquè si guanya la vaca nazi de capitular. Seria però si això. Això seria mal faria. Crec que faria audiència eh. S'estan jugant el futur del món com el Gran Prix que es jugaven Mariscal.

[00:14:55]

Ara bé escolta ja no sé ni on passava. No saben parlar ne. Bé no és l'Ernest amb una ampolla de whisky a una mà i la màquina d'escriure l'altra. Minguell volta per Europa de batalla en batalla de nou homònima i borratxo. Carai li donen l'estrella de bronze al mèrit al camp de batalla. Estrella de Bronze. He decidit d'hora de plata perquè aquest home era escriptor no era soldat. A mi si no li donen el Marca Leyenda o Creu de Sant Jordi que a mi no m'impressiona de moment.

[00:15:28]

A veure. No és el Marca Leyenda però l'any 52 guanya el Pulitzer. Aquest el donen a qualsevol meitat l'any 54. El Nobel de Literatura. Bé bé comprovar com et dic una cosa que vingui de Castellterçol. Si no li haguessin donat un mono escrivint el mateix no li hagués donat. Aquell mateix any era un viatge a àfrica pateix un accident d'avió que gairebé acaba amb ell i la seva dona. Però encara tenia dona sí i així li havia posat les banyes amb una actriu de dinou anys.

[00:16:03]

Però encara estava casada i. No sabem quina hi hem perdut o ja no fa estona. El cas és que mig mort decideix agafar un altre avió només enlairar se l'avió esclata. El públic del búnquer és digne d'entrar Minguell. No encara és viu encara sigui. Minguell sobreviu a l'explosió amb cremades i pèrdua de líquid encefàlica però la paraula ja està fent molt sí i el durants sigui líquid encefàlica i Si tu veus. Si pot servir per regenerar se. Has de veure aigua i posar te cap per avall.

[00:16:47]

Tot i això no es vol perdre una excursió que ja tenia pagada per anar a pescar. Ostres el Fondo és tapar. Tampoc sé quina quantitat de líquid encefàlica fa falta per pescar. Home zero no passarà si pot fer un pes mort amb una canya menjar vigent pescant amb una pedra. Si deixem allà i piquen igual èpica és que els peixos també. Si no és l'animal més intel·ligent no ho és. No ho veig l'Ernest el Papa va pagar Minguell està trist.

[00:17:26]

Els seus amics es van morint tots llums joies Scott Fitzgerald Gertrude Stein. Tots cauen. Ell està cansat amb diabetis migranyes constants canvis d'humor i gairebé sempre borratxo que Minguet ja no és aquell jove vigorós que voltava pel món. Li cauen fot ja li cau si no no el tira. Ai. Tot i això encara li queda esma per fer un viatge. Se'n va anar a Madrid. és que és vostè. Li queda una setmana on va on vol anar a viatjar a Madrid a fer el testament.

[00:18:01]

No se'n va anar a peor. I allà va assabentar se que un dels seus ídols l'escriptor Pío Baroja estava malalt. Va anar a xerrar una estona amb ell i a portar li una ampolla de whisky perfecte perquè és el que sempre s'ha de fer com visites a un malalt malalt que estiguis portat unes plantes cargols bombons. No tinc el sucre o llom amb formatge o un whisky sí senyor. Al cap de dos dies en Pío es va morir que em vingui deprimit en veure que tothom que coneix es mor.

[00:18:34]

Se'n torna als Estats Units. La seva dona fa dies que avisa als veïns que l'Ernest està deprimit i que sempre estarà una mica perquè aquest home però deprimit perquè com d'abril perquè hagi d'avisar els veïns doncs se'l trobava a la cuina amb l'escopeta dins la boca dient que es volia morir bastant bastant deprimit si no és dolent. No és molt avui s'ha capgirat.

[00:18:59]

El dia següent d'haver presenciat aquesta escena la seva dona torna a casa després de comprar el pa i ahir va passar volant la tapa.

[00:19:08]

Efectivament és l'esquela és el recordatori que hi vol posar posarem el Papa s'ha burlat la tapa incapaç de gestionar la tristor de la vida que tan bé va aconseguir plasmar a les seves novel·les Hemingway va suïcidar se als 61 anys. Ens deixa una extensa obra escrita. I si aneu al bar La Florida de l'Havana i demaneu un Papa Hemingway us portaran a un biquini ben carregat. Ni que sigui per això que en pau descansi. Ernest Hemingway ha trobat una foto que no estava bé.

[00:19:45]

Sí és d'agrair això amb ulleres ulleres perquè no s'hi veia no s'hi veia feliç i escrivint i escrivint que és el que feia quan no en una taula que ha de ser quan portes un rato escrivint aquí han de cardar un mal dels llombards era perquè estaven ben tort en aquesta foto ell és ample d'esquena és un diu Zapata.

[00:20:04]

La veu lamentava d'un cop de puny ara difícil però bé el fi sembla pública no es creu ningú és digne d'entrar al búnquer sí o no sé com us agraden els alcohòlics vendidos sagrada on diu que té nom de còctel. Si hagués estat a la guerra que va estar al desembarcament de Normandia i va sobreviure ambulàncies senyor captiu va ser de tot un aplaudiment per Ernest Hemingway. Bravo. Aplaudiment per Ernest Hemingway com ens agrada la ràdio i la ràdio on passen aquestes coses News qui és aquest públic encantador que aplaudeix tant.

[00:20:39]

Avui tenim gent de Palma de Mallorca de Barcelona d'Andorra Olot i la Ràpita. De fet tenim en Genís Dulsat que ens volia explicar una cosa Genís dia després si nosaltres som tres estudiants. Si i un qualsevol pas per conèixer si els dimecres de Rams i escolto Cobi evidentment i volem escoltar vam escoltar també el matisa.

[00:21:18]

és obvi. Perquè ara que no pots caminar pel carrer tranquil·lament i menys per Barcelona que tot just només hi ha flames dels Mossos pallissa com cosa que dies dies i ens vam girar i vam veure un noi en cotxe pujat a la roda d'un cotxe molt petit el senyor al cotxe era molt gros i estava a terra estava a terra d'esquena recolzada a la roda.

[00:21:53]

Llavors i anem cap allà. Segon perquè no el podia agafar i eren els seus amics li deien John Arch perquè van descobrir que és la mort de Juan March. On ets. No sé què hi ha les altres. Don Juan March no li pot contestar. La gent no la tenen no tenen pressa la gent tranquil·litza molt moltíssim.

[00:22:22]

No puc contestar i si és que hem d'agafar ho hem d'agafar un vol cap a Berlín d'aquí les hores i ens falten Juan March i vam intentar aixecar lo amb unes cordes o unes politges a l'Anxo Carro i ja va agafar i va començar a xerrar una bona senyal.

[00:22:49]

Sí sí que ho han fet sense hora i vaig xerrar una mica perjudicat però al final ens vam entendre i el van portar a casa que no hi havia res. I els amics ja estaven preparats amb les maletes ja està a punt de marxar cap a ell. I això ho van deixar passar van dir moltes gràcies i encara no sabem si va arribar a Berlín o no. Ostres sí que així ens ho han mort ens. Si Joan March manifesta manifesta si les poden haver li fa molta molta mandra perdre un avió.

[00:23:25]

Sí sí sí sí sí he jo dir un amic encara més també Juan March no s'hi pot posar els amics i de ben segur que hi havia gent jove si anaven a marxar. Sí sí sí. Jo March o sense voleu dir Home sí clar per molt amic que siguis la maleta feta estareu d'acord amb mi que es preveu un final potser més espectacular de una. Jo no. Jo penso que ja s'ha anat desinflant. Sap molt bé. Hi havia molt detall.

[00:23:58]

Sí i s'ha anat desinflant. Jo ja no espero res de les anècdotes des d'aquella anècdota d'aquella vegada que li van tirar una cabra per la finestra si jo ja anava va tocar sostre i si la literatura catalana fos ja no espero res.

[00:24:14]

La gent de Palma de Mallorca Barcelona Andorra Olot però malauradament no ha vingut ningú de maquillar si si venir de públic tenir un correu al punt que roba carregat impúdica. és de la màquina. és això no ho sé. La gent la gent sap que no sóc jo perquè perquè el fred no és la via no aquella raó. Ara no és un poble del municipi holandès o Hostel Wert. Perdoni però no hi de Frísia Països. Ara sí que ho he vist escrit tampoc em veia amb cor nom que comença amb dues os.

[00:25:03]

No no no prou. Té 1.040 habitants comptats. L'any 2017 hi va arribar a ser el poble més gran. Això que he dit o els bilingües. Molt bé hi havia un diari holandès que tenia 1.900 habitants però ara ja és un altre nom que no diré un altre lloc i d'un altre nom que no diré encara no és el més gran és el que ens és igual de Sixers. Això que ha fet la Neus. Quan tu llegeixes un compte per exemple es resumeixen en un petit poble d'Holanda.

[00:25:35]

Ja està. Sí és veritat però la premsa té aquella aquella afició que a nosaltres ens surt completament d'una dada va indicar perquè porta on la gent vingui a dins un petit poble tingués ben rebuda entre els planificadors i enginyers de transport perquè va ser el primer poble que va introduir el concepte d'espai compartit és bàsicament compartir els carrers amb tothom siguin cotxes camions ciclista o espai públic. Molt bé tot l'espai públic mira això comporta eliminar vorals marques del terra senyals de trànsit semàfors bicis tot fóra gens modern.

[00:26:12]

L'enginyer de trànsit més famós i és conegut per la seva aversió a senyals de trànsit no li agrada és que estèticament no són lletres que ho fan en una ciutat molt maca i tal. Després de posar unes top models que tinc doncs jo m'estimo més que els cotxes però tinc clar que si no no et mira ell considerava que crean una major sensació d'incertesa faria que els conductors reduïssin la velocitat i faig el tacte és el motiu pel tanto que aquest poble no hi ha senyals on pot sortir algú de qualsevol carrer.

[00:26:44]

No hi ha sumat la gent dient més a poc a poc clar que és que funciona. és com si aquí ens deixem tots els presoners i siguem tots els assassins. I veure què passa al llibre Què passa. Doncs jo diria que passa i veure què passa que el país funcioni. Evidentment perquè la gent vigilarà tot el seu lloc. Els polítics sí i els intermediaris i tots es juguen la vida si telediaris i votes directament al productor. Que no hi hagi un intermediari cap intermediari.

[00:27:10]

O sigui que és el gran mal de la societat que hem de veure com hi ha gent que es queda i comissió per fer coses que no són res. De fet bona tarda davant aquest home deia que és tan obvi tot que al final no he vist els 500 civilitzar o enteneu si ja està bé i què diu Mira passo o me les sensibilitats. Si hi ha un senyal a l'entrada del poble que diu que el límit de velocitat és de 30 quilòmetres per hora però llavors ja hi ha la frase a sota que diu espai lliure de senyals de trànsit un senyal de trànsit que indica que no hi ha senyals de trànsit.

[00:27:44]

Jo veig el senyal Making. El Sol solet la zona 30 va treballar el teu dia 10 l'anglès escolta o sigui tu a tu mentre vagis de 30 per dins el poble. Fer la sortida no ho diu però després tu pots fer el que vulguis no perquè un cop has passat per dins 30. Bé sí però sí. O sigui et diré una cosa si vas a trenta pocs accidents tindràs més o menys igual a 30 si camino de 16 eixos aixafa igual sense quan encara pateixes més de 30 carros i a la comunitat de persones amb discapacitat visual auditiva que no hi estan gaire d'acord amb això per què.

[00:28:23]

Home t'imagines no sentir res. Bé sigui sigui sense vosaltres no sigui massa clar si no hi ha senyals i ells no poden veure si bé però que hem de veure ho secs uns i un cel clar un cec com sap quan pot creuar. Vols dir no. Ell té els sons si tenen aquella cosa va dir Titi. I no hi ha però un cec i sent ja no o sentirà quan ja és a sobre. GIRONA 30 i un sol se sent el triple que nosaltres 5 o 10 vegades més i llavors et ve cap aquí.

[00:28:59]

I amb els gossos evidentment que un no és pas tonto. Sota un camió un gos o un home que volia dir ara amb els cotxes elèctrics serà obligatori que facin soroll perquè si no no els senten Xina i hauran de portar com un MP3 el soroll de fer realitat la mare de veure si és una obra del cor fa un acord elèctric fa cosa de tot això d'electricitat. Jo quan era jove i anava per Europa no estava acostumat que hi hagués tramvies elèctrics i vaig estar a punt de morir mil vegades.

[00:29:35]

Com camuflar. Si bé Gaudí Gaudí precisament el va atropellar un tramvia elèctric Sergi Tesla sembla que ha anat funcionant perquè ciutats com Alemanya Suècia o bé ciutats d'Alemanya Suècia o Regne Unit també han començat a implementar aquest poble sense senyals de trànsit exacte. De fet aquí a Biscaia així Vieta rebia el correu. No hi ha senyal. Doncs ho trobo fantàstic. Mira pròxim les pròximes eleccions que s'han reduït un 80 per cent dels accidents. Doncs molt bé em sembla molt bé altres dades molt breus.

[00:30:10]

M'agrada molt m'agrada molt poc la màquina ens apuntem aquí no hi anem a arreglar alguna cosa entre la gent que ens acompanya habitualment avui al búnquer a Catalunya Ràdio. No tenim senyals de trànsit tenim la salsa de calçots de Conserves Ferrer. L'altre dia em vaig menjar jo també. Sí sí sí sí així és que no m'agraden els calçots es pot ficar a tot arreu. A mi què m'importa que digui salsa de calçots. No sigueu hi sigueu si hi ha una mica més enllà que sigui.

[00:30:41]

Aviam si en Pitu Roca hagués fet cas de tot el que diuen els pots on seríem ara on seríem. Doncs ja t'ho diré jo estaria fent entrepans. Feu servir una mica el sentit comú. Ja sé que la societat tendeix cada vegada més clar que només fins a les deu de la nit perquè el toc de queda bullit se m'està esquerdat molt bé però com que posa salsa de calçots rebé una bufetada Teresa Teresa agafes la salsa calçots i la carn. I si sóc suc xai jove xai que no m'agrada gens el Xai Xai sucat amb aquesta salsa amb el futur xai amb tomàquet i salsa de calçots esmorzar balena.

[00:31:18]

Proveu proveu també tenim un magnífic joc de taula en català el cara a cara i el joc de taula de diversos jocs de taula en català els periquitos caixes si són aquests lloros magnífics d'aquesta illa. I tot això per qui serà per qui en surti la cançó que tocarà la Neus en la seva pianola màgica del Far West havia. és catalana. No no no. Però s'ha atrevit a quedar s'hi. Ostres. L'altre. El de bar No votis. La meva experiència.

[00:32:04]

Jornada de reflexió no ho podem fer. Ara bé avui 22 de febrer quan són les eleccions allò que encara no han sigut no sembla que no ho veia. Tinc poca neu menjant tres samarretes el Barça que a mitjan estiu marxarà al mercat. O sigui no hi ha una expressió en català que us esteu anant per les branques dona i la Neus l'ha fet servir. Esteu marxant de les branques. Vaig més enllà i va molt bé sigui ja que el tema ha anat tan enllà que ja ha marxat jo vull dir una mica més Neus va.

[00:32:41]

Els d'Olot fan cara d'estupor. Si la gent de la Ràpita no sap d'on baixa la Tronada ja feia la tornada. No no que ni el títol ni la pot haver tocat Caritat Humana qualitat humana.

[00:33:10]

A veure. Vaig donar una pista al títol de la cançó és el nom d'un satèl·lit Spútnik.

[00:33:18]

No no ni així. La lluna la lluna de dies és un poble lliure com es diu Neus. Com es diu la cançó ha estat a dir la lluna. Però es diu al·lèrgia que és en basc és jaspi. Així doncs mira que qui ha dit que és per dir ho perquè em va semblar que anava a dir que anava a dir que anava a dir això vol dir que algú coneix Vadillo és que conec veus en aquest editar però no en tenia i deia que sí.

[00:33:54]

Això sí que sé que si bé farem desert em sap greu però mira que nosaltres i jugàvem a jocs de taula nosaltres. Un aplaudiment per a la Neus. I vosaltres per haver participat. Això és el punt. Pello i Neus Guillamon i tenim un pont que també hi tenim unes qüestions que preguntar vos bé més que unes qüestions el dubte és com ho podem fer per triomfar com vosaltres no podeu donar algun consell a alguna recomanació per poder tirar endavant el nostre cas perquè tenim pocs seguidors i ens agrada molt el vostre i de moment quan el prenem com a referència però ens costa una mica hem de dir que no ens doneu com a consell que tinguem alguna noia perquè la tenim eh tenim a la Marina i tenim Mauri que són els nostres dos col·laboradors però ens falta alguna cosa més.

[00:35:15]

Sabem que els missatges massa llargs no els agraden tant a Déu. Molt bé estava jurat eh. Vull dir això estaven s'havien preparat ara establert i s'agraeix de tant en tant hi han ficat un efecte de sou d'una vaca al municipi.

[00:35:30]

Ni al final.

[00:35:34]

M'agrada molt quan dit tenim una noia. Mauri Si no hi ha una petita mola que presentin algú que si haguessis de conèixer Mauri i que no siguin Mauri el tapat de l'equip ara ja veu donant li més protagonisme. Ara això passa quan passa que el col·laborador és millor que tu has de saber recollir veles. Sí sí sí. I si ets el col·laborador vigilar si la presentadora no et mati ha passat consell des d'aquí des de la ràdio pública de Catalunya s'ha de fer això no per treballar.

[00:36:15]

Home això sí sí sí sí que ho és que tot Sonarà a tòpic tot i a més a més és mentida. Vull dir que tot el que els puguem dir és mentida. Deixeu vos portar feu el que us agrada sigueu vosaltres mateixos. Que això de vosaltres mateixos només serveix per a gent que val algú. Exacte. Cada dia datiu he sentit dir sigues tu mateix. Al contrari intenta imitar algú que sigui millor que no i que a més a més a ser bons no és garantia de res.

[00:36:44]

No no no no no no jo visc gent boníssima que no té feina i després aquesta mateixa emissora un programa que dius vull dir que no és més interessant que quedeu per anar a dinar amb algun directiu. Exacte. Exacte. O sigui si em podeu fer tot això de l'esforç i fer el que us agrada i ara hi ha una via més ràpida que és intentar vos fer amics d'algun partit polític amb previsió de que guanyi les eleccions. Ser molt amics seus i llavors fer com s'ha fet sempre en aquest país a través de la corrupció aconseguir una família humil i treballar.

[00:37:18]

Efectivament si feu vos amics d'algú de dretes perquè segur que els d'esquerres són molt bona gent però mai et tornen els favors. Veuen que estan contra els seus principis a fer los i així no sigui això no hi hagi un tiu d'esquerres d'esquerres pures autèntic del PSC tu li fas un favor i et ve de gust perquè combrega amb les seves afiliacions polítiques. He he. I perfecte. I un altre dia vas allà i diu Home com em demanes que torni el favor.

[00:37:48]

Però què és això. Llavors aquí estarem el favoritisme no sé quin camí li fas un tiu del PP de l'Opus. No estic dient que siguin de dret. No no no no no ho són però t'obliga a un cop de dreta a un més de dretes que fas un favor al PSC. Li fas un favor un favor sí i tu un altre dia de la teva vida passin cinquanta anys i dius que sóc català. I tant per a ells és sagrat això.

[00:38:12]

Això sí que és maco llavors això és corrupció o és amistat línia gallina. No és que sóc molt amics em van deixar uns diners B. Bé. Escolteu que sou molt joves. Això ha fet poc cas m'agrada molt. Si s'han de fer més bé encara perquè no acabarà saturat perquè només escolta si vols canviar de 10.000. I en Tito a Mallorca. Però el que és essencial és aquest pot que ens situï en tina xim xim xim. Jo tinc una amiga que per no dir que fa sexe diu que facin la faixa.

[00:38:49]

Si fessin així per si sol no em veig més Guarro. Té 33 anys i té Xim facin 27. Està molt ben establert aquí i allà on xim xim i amb la bandera. Bona nit bona nit. és una pregunta reivindicació perquè Quan contactava amb algú de Mallorca Menorca Eivissa i Formentera i algú de ses Illes. Ui no ses illes no són de Mallorca de franc és clar havia demanat que Eivissa Formentera i Cabrera tampoc poca llavors és només per als catalans continentals que una mica confosos Vols dir que sou de Catalunya sou de Vilamalla que no som al costat però respecte.

[00:39:37]

De Vilamalla hi ha molt bona gent ja han venut més de la meitat. Entenc perfectament perquè és com quan em diuen que sóc de comarques diverses que si bé no sóc de totes les comarques sóc només d'una comarca llavors entenc que no et sentis de totes les illes de Mallorca. Sí és veritat però de totes maneres l'expressió Ses Illes es pot fer servir en algun moment o no.

[00:39:58]

Aquests són Tomeu Penya no és un nom no siguis una cosa que no ens esteu dient que és una cosa que ens hem inventat els de la Catalunya continental sec. Així de contundent perfecte per fer ho que nosaltres ho considerem purament administratiu.

[00:40:24]

Com ens ensenya als nens que ensenyen si és bo ja que això és manar que no dir que tot el conjunt dic són els Països Catalans Illes Balears Balears o bé molts estrangers.

[00:40:39]

Si deu sentir que aquí fa molts anys que coneixia a Sevilla en època de fenicis que venia gent i els qui volien venir a terra no arribaven en barca i vet aquí que les pedres ballaven els defensors de Catalunya diguéssim els que estaven a la primera línia. No no es defensaven els budistes fins que van arribar turistes. Exacte. Exacte. Doncs ha apuntat i desterrat el nostre lèxic a partir d'ara. Si això ens ho hauries d'haver dit Neus perquè tu tens amics a Menorca la setmana passada era amiga de l'alcalde de amiga.

[00:41:25]

Ah sí sí sí i després de tot és del PSC. Si no és ara lector que sàpigues que no tornarà mai perquè és d'esquerres ni d'anar mai. El lector em va enviar un àudio si bé dient això que van parlar de l'himne que va sonar. Que és clar es veu que no era himne. No és que la setmana passada vam sentir un himne. No sé si el tenim per Lluís Companys. L'himne de Menorca ens van colar com una cosa terrorífica.

[00:42:00]

No sabem quin. No vol dir que una activitat tantes he e The River que ja és preciós és preciós. Resulta que no és no l'himne de Maulets ja és un mal menor escolta atents a atendre un àudio de l'alcalde celebra. O la Neus. Miret ha comenta una mica quin és l'origen d'aquesta cançó. és una cançó popular no és oficialment signe de ser ciutat d'amor i Soriguera es troba en la visita del rei Alfons XIII que el 1904 va fer una visita a sa ciutat d'amor entre moltes visites a moltes ciutats espanyoles.

[00:42:52]

Fa dos anys quan ja en tenia 16 que havia estat nomenat rei i per aquella visita es feien exiliats i joves i adolescents que tenien pràcticament edat del rei van preparar aquesta cançó per fer li una recepció. Ja està aquí però després la bestiesa Espanya. De fet em va dir que tenia una cosa que va dir De fet seria una cosa que podia interessar més encara més era això que és que Tomàs Molina sí va cantar amb ell aquesta cançó que no és sinó Mas Molina va cantar aquest himne i això també com ho havien estat els tres allà al balcó al balcó.

[00:43:44]

Sí sí sí va entendre de fet no sé si tenim música alegre això això ara més que entrar en Tomàs Molina ens sembla que. Tremosa té. L'alça dirigida des d'una casa com la moderació té gran importància. Tomàs Molina. Ara Bravo bravo Tomàs Molina ha valgut la pena i ha fet aquest grau tan singular que ja podem plegar. Tant que aquests li agradi i Tomàs Molina també va ser Tomàs Molina. Sí de fet tot i que no és això amb l'alcalde també canten junts i així ho faig perquè són amics o el que passa no sé si van fer aquell dia perquè cantant aquesta cançó que uneix èxits amb aquests aguts o bé ens apuntem coses que hem de saber com les Illes Balears que quan algú ens parli de nou per exemple no diem que és de ses illes sinó que és de Maó Menorca en tot cas aquí i després que aquesta cançó que sentim no és l'himne de maó sinó que és una cançó que es va tirar endavant per Alfons XIII.

[00:45:19]

Sí que és dels que tornen els favors normalment. Llavors tretze termal. El búnquer. Bona nit Bons Aires hi una cosa que em fica molt nerviosa és aquella gent que quan es converteixen en pares i mares comença a dir l'edat dels seus fills en mesos puix entenem que fins a l'any es diguin mesos que hi ha gent que et diu no al meu fill de 18 mesos no el meu fill de 26 mesos que els passa això ho diuen així no ho entén.

[00:45:55]

Votem sí. Fa molta ràbia. Jo no vaig aprendre mai. No no no no. Si els anys em costen. Farà 26 mesos. Jo no vull tenir fills per no haver de fer aquests caldre més hores de fer avui. Jo puc entendre ho. El primer any té dos mesos perquè si no canvia res. No pot ser com no pots estar amb zero i sense ha fet un any quan no té T0 T T i amb dos mesos no pots dir ara farà falta.

[00:46:18]

Es veu que també perdoneu això ara en tinc 30 en faré 31. Va bé però sense il·lusió. Molt bé que dit sigui cinc anys i mig. Sí evidentment però també és un cas molt rar. Tinc sis però en faré 12. Diguem ho clar això ho diu ben clar pares que ho diuen no en té cap a no clar cap a infinit. Si vas fer 12 anys cap a 65 va patir una avaria en conèixer el teu Figner aquell any Grande no compteu amb mesos i després hi ha una dada que hi ha pares que els donen molta importància que és el pes quan et pesa el pes depèn de qui poden et pesa el nen valent se si no no els ous de segons quins pares també pesen bastant perquè hi ha la corba a la corba està dins la corda des de dins de la corda et van apuntant el nen mira ara pesa tant àrab en àrab i llavors has d'estar dintre la corba del nen el nen.

[00:47:19]

El pes d'un nen no pot tendir cap a zero. No només això és símptoma s'està morint s'està morint però aquesta porta de pes ja està bé de salut. Si bé el pes i quan li mereix el carro això també és molt important. Es veu que si comença a créixer el cap d'una manera desmesurada l'has de mirar. Però ja ho veus a simple vista la meitat. Però tots els nens fins a 7 graus no sí sí sí sí però ja hi ha uns paràmetres per si mateix tal capa de Madrid més o menys val.

[00:47:47]

Passa que els nens van molt tapats. Si tenim tendència abrigar se moltíssim és l'únic canvi físic perquè ploren els nens tot el dia perquè va molt abrigar si tenen calor. Els nens tenen sempre a més a més que són son o sigui que és un nen i és com un radiador. Home sense febre. Vull dir que no sempre estan en com una central nuclear. és brutal. Jo me'n recordo quan recordo d'una vegada aquelles coses que pateixes. El meu fill sempre va descalç.

[00:48:10]

Heu vist com té les plantes dels peus i que és un tou de greix i no és com tu eh. Sóc molt fan d'aquells metges que diuen per favor no hi ha metges Escorial o metges. Ens agrada ens agrada a favor. M'agrada moltíssim el ginecòleg que va tenir la meva xicota l'última visita Entrem i li diu a tot ha anat dient que estava tot bé més o menys grau entre els preocupa és que no trobo ara no neutrons són tot apuntar lo té o no però només el meu fill.

[00:48:42]

I així va per aquí. Ja està bé molt a favor del ginecòleg despreocupat. La nova sèrie de TV3 ja escriurem el guió avui ginecòleg despreocupat i centèsima tira tira cap a Lima i en lliuri d'Andorra.

[00:48:59]

Tenim una pregunta a veure tot i que té actualitat veig que diu adéu ara hòstia hòstia. Entres en un buit legal aquí he Inscriptions la clau. Ara em creixerà el nas està dient una veritat. En aquell moment dient una mentida. Del mascle és Rodin. Ara ja ja ja hi havia en aquell moment diu una mentida. Però el moment es transforma en veritat perquè reacciona. Però si està dient una veritat el Mas hauria tornar enrere perquè només creix quan diu una mentida.

[00:49:49]

M'explicava problemes el present. El problema és el verb present exemple de CiU ara creix el nas. Això és mentida. Això és per tant ja comença a créixer. Mas però si diu ara creixerà el nas. és mentida perquè en principi no té perquè créixer li. Però clar l'encert mai mentidera mantindran moltes solucions. Entesos. Jo no hi ha solució i la frase A poc a poc la frase bàsica ara creix. I si a mesura que van tenint el nas mantenint que estàs dient perquè té entitat pròpia és com xutar el penal i fer la amago perquè es llenci el porter abans de tocar la pilota.

[00:50:27]

No hi ha dubte que el joc sigui una metàfora futbolística és encara és més complex que entendre. Ostres. és molt interessant el tema de Pinotxo. Es nota que Andorra no han de pagar impostos i tenen temps lliure per pensar. No hauria de fer el trimestre de l'any quan no l'han de fer. Suposo que l'han de fer igual però és més fàcil si has de ficar zero a tot arreu. Ara. Ara quan siguem Youtube ens anirem tots a seguir endavant amb els youtubers.

[00:50:58]

Endavant amb força les lluites oberts i els castellers els agrada més parlar d'impostos sense fer ho. Arriba una notícia d'última hora a hora de deixar aquí malauradament que no hi hagi morts si atenció notícies tecnològica d'última hora ens informen que s'acaba d'aprovar amb èxit el primer cotxe autònom una furgoneta Mercedes Benz que ha conduït sense conductor humà per una autopista a 100 per hora. Aquest gran avanç ha estat gràcies a un equip de la Universitat de Munic experts en intel·ligència artificial la tecnologia del cotxe autònom encara està en fase beta però això significa un gran avanç per a la implementació dels vehicles no tripulats.

[00:51:41]

No m'agrada aquesta notícia perquè m'agrada conduir que conduïa i no porti un robot porti un cotxe més intel·ligent que jo que ja ho és que no es mou més gent. Doncs deixem ho aquí volia acabar amb una pregunta que no sé si seria un problema i que tu què prefereixes un robot o un taxista. Fins aquí el programa a Internet com sempre a les 10 a Catalunya Ràdio.