Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:07]

Aquí arrenca el repte i es repeteix la xifra i no es preveu mai. Heus aquí els seus reflexos rel la guanyadora. 1899. El club de Varsòvia Polònia. La petita li fer el menú és una mena de mirada pobra i brillant. Filla d'una família jueva de classe mitjana els seus pares no li poden oferir grans luxes però mai falta un plat a taula i la Lia rep una bona educació. Els anys passen ràpidament i la Lia creix enèrgica i valenta pel gust de la mare.

[00:01:27]

Potser una mica massa enèrgic enèrgica i tot quan la Laia comença a l'institut s'interessa per l'anarquisme. Comença a llegir sobre el tema a debatre sobre política i assistir a reunions il·legals amb altres anarquistes polonesos fumar porros la culpa de la por el juliol. Què se n'ha fet d'aquell aquella nena de mirada dura i brillant que no veu a la seva mare no li agrada que vagi a aquestes reunions il·legals i li amaga les sabates perquè la Laia no pugui sortir al carrer. M'agrada administrar pathos d'una reunió no anarquista ventre de mediadora anarquia e anarquia.

[00:02:11]

I tots Mira el teu quarto que no trobes ni les sabates ocultes. Tens raó és que és anarquista és anarquista. Quina tècnica eh. No havia pensat en això. Dir als seus pares que els anarquistes no robar li la sabata als nostres fills perquè no marxin de casa. Això està molt bé com podrien fer a les presons. No hi hauria presons. és la gent que ha comès delictes. Li treus les classes a altres i ja no poden sortir perquè no es pot canviar les quals no tot.

[00:02:37]

Hi ha gent que ho fa per vostè. Ja en parlarem. Un dia en parlarem d'aquests que sé que volen sentir tocar la terra. M'agrada perquè entre la Terra estàs en contacte amb la terra estàs trepitjant l'asfalt desgraciat. Falta mig Metro. Dilluns va tenir una escopit d'un senyor que no fa gaire que s'ha escoltat i xeringues d'allò que ho fos. Estaria bé aquestes experiències que fan a la natura. Mira ara què mirarem sobre escorça perquè mirarem sobre xeringues on qui és ara que vagis a habituar una mica.

[00:03:07]

Aquella excursió que val 30 euros i els nens es descalça ni textures dures textures ens ho trobo barat o 30 euros. Aquesta situació no durarà gaires anys ja que era una necessitat de la Lia de formar part del moviment anarquista és massa forta i decideix anar se'n a Londres. Se n'hi van ella i la seva germana.

[00:03:32]

A sopar li espera que Londres el moviment anarquista sigui molt més extens però tot just baixar del vaixell topa amb la dura realitat. Els budells no paren de rondar i les dues mossos ja s'han gastat els pocs diners que portaven a sobre. S'instal·la al barri de l'est en un barri d'immigrants ple de fàbriques il·legals. Ella i la seva germana treballen en una fàbrica tèxtil una fàbrica il·legal evidentment. Tot el dia davant la màquina de cosir per poder se pagar una pensió de mala mort.

[00:04:08]

La Lia volia anar a Londres per fer se la SER i mira què ha passat. és el rotllo de Londres rotllo a Londres però jo l'Andrés a cosir a cosir nena a cosir a la Lisa li queda energia per unir se al moviment anarquista londinenc de parla jiddisch. Però la cosa no fructifica i decideix marxar a Rússia on la revolució està triomfant d'un lloc. Sí sí així també. Quan no estàs ben lloc de problemes t'ho he de dir que Londres a Rússia tampoc que estàs fent que estàs fent que estàs fugint endavant.

[00:04:44]

Ara Endavant fes t'ho mirar. Afronta els problemes als carrers és com aquests que diuen la meva ex. Estava loca de tres o quatre que aviam si estava bé. Qui és el Loco a veure quan arriba a Rússia veu que els seus ideals anarquistes són represaliats pels bolxevics. Seguidament es trasllada a Ucraïna Benga i Dale i d'aquí per allà on s'uneix a l'exèrcit. Jo era la mare la que parlava ara. L'església m'ha sortit. Allà s'uneix a l'Exèrcit insurreccional revolucionari anarquista comandat per Nèstor Magno.

[00:05:22]

Un dia també farem la biografia el paio més tornat més noble és el del cunyat que no bevia. No ho sabem però els pares de Nadia ja ho saben tot això. O que el que semblava d'Erasmus és que la seva mare ja feia bé d'amagar li les sabates el passaport li hauria d'haver amagat ara la situació a Rússia és molt confusa. Els anarquistes ucraïnesos s'enfronten contra totes les faccions russes contra l'Exèrcit Blanc del tsar però també contra els bolxevics és a dir contra l'Exèrcit Roig.

[00:05:54]

Ben bojos eren no era persegueix tothom anarquista i ucraïnès els bons i els dolents. Coses que dius bé només faltava ser català com a.

[00:06:04]

Encara que moltes dones combatien a primera línia la nostra amiga èlia no participa activament als combats. Ella va en un tren que segueix l'avanç dels revolucionaris. Porta a porta molts diners és el cotxe escombra la gent que va quedant enrere l'èlia aprofita per recollir nens orfes i gent que ha quedat desemparada després dels combats. El cotxe escombra és efectivament l'any 1921. Les forces bolxevics els persegueixen i acaben dissolent l'Exèrcit insurreccional revolucionari anarquista. Li diuen tries però és terrible exèrcit insurreccional revolucionari anarquista passa massa massa.

[00:06:47]

No hi ha cap repressió contra ella i permeten sortir del país. La Lia gairebé en surt escaldada del conflicte rus però ha pogut salvar la pell. Però dia els teus pares que els tens en un sin vivir sí en mil i una cartera de tant en tant. és que no costava res. Es casa amb un anarquista alemany només per aconseguir la nacionalitat. Sempre ha somiat que jo. A mi m'ha passat això de casat amb un alemany. No però sí que m'agradaria que Catalunya fos independent si em vingués una murciana molt guapa demanar matrimoni però aconseguir la nacionalitat només perquè en aquell moment ho vam aconseguir.

[00:07:24]

Ara sí vam aconseguir una senyora de Múrcia. Ho hem aconseguit. Per cert ja no ens podem pas Josep no li presentaré un cosí cosí meu que estarà encantat de casar se amb vostè. En fi és un matrimoni de conveniència i la parella no es tornarà a veure mai més.

[00:07:45]

La Lia torna a Londres. Google Maps Maloku e Block seguint la l'exercici de nou canvia de nacionalitat. Allà aconsegueix la nacionalitat britànica casant se amb un ex soldat indigent anglès. Perdonin espera que no m'hagi perdut un ex soldat indigent anglès Endavant. Mentrestant han tocat el timbre a casa d'algú del públic. Es veuen a obrir si volgués algú oblida ràpid que aquestes hores rasca i paga 10 lliures a l'ex soldat indigent per casar se amb ella després de casar se. Es perden la pista l'un de l'altre.

[00:08:18]

Al cap de poc la nostra amiga de mirada pobra i brillant se'n va a Palestina on organitza una Federació d'Anarquistes. Insisteixo els seus pares ja ho saben tot això perquè s'hi ha d'enviar una postal des de cada lloc. Deuen tenir la nevera. Hi ha postals a Palestina. Jo no dins d'aquell noi en biquini a la platja també. Ai las Palestina Serrano no és raro raro. Més que platja bé deu ser una navalla de filferro. Cap al 1935 torna una altra vegada a Londres i comença a recaptar diners per als mariners alemanys que s'han organitzat per lluitar contra el nazisme.

[00:08:57]

També a Londres forma un col·lectiu de treball integrat per dones d'arreu del món immigrades a Anglaterra. Les seves assemblees són un caos. Bé que són anarquistes eh si no són especialistes en fulles d'extrem a les assemblees. Ningú parla el mateix idioma però al final sembla que es poden arribar a comunicar en aquestes assemblees i parla espanyol anglès polonès català jiddisch fins i tot hi ha membres de Grècia i Turquia. I un bon dia si el carter el carter que el sol dur la correspondència comenta diu Mai puc arribar a saber la nacionalitat d'aquestes dones em diuen que vénen d'un lloc que es diu anarquia però vés a saber entès això.

[00:09:43]

. Després de la Segona Guerra Mundial decideix visitar els seus familiars de Polònia. La informació sobre l'extermini dels jueus a Polònia li ha arribat esbiaixada i vol comprovar amb els seus propis ulls si ha sigut tan greu com estan fotent el boig pel món i ara se'n recorda de la família ara. Ara només hi han hagut de recordar que els estan accelerant perquè és el moment de veure ser mares. He vist el otro día fui al cine sic i Vila ha vist la lista.

[00:10:11]

Creo que tindria gaire a veure a tu familia que quan arriba a casa seva aquella casa on havia crescut allà on no hi trobava mai les sabates ara no hi troba ni la seva mare. Per favor. Tota la seva família i tots els seus coneguts han mort a mans dels nazis durant la guerra. Ara ara és el detall al tall aquell de la PM hora tard a ficar l'altra.

[00:10:39]

La culpa el juliol tiraran a l'àliga ja té 60 anys i ja no té l'energia d'abans. A més a més per culpa d'una operació ha quedat cega d'un ull i està perdent la visió de l'altre. Ja els passa als anarquistes que el tema dels ulls aquest no sé per què els que va van en una manifestació que se'n surt així es cau la Terra cau a terra.

[00:11:00]

No se sap mai perquè si ets anarquista un dia o altre aquesta olla ja ha passat o què ha passat.

[00:11:09]

També s'està quedant cada cop més sorda. Encara li queden forces per ajudar els guerrillers que estan lluitant per enderrocar el règim franquista. La Laia es dedica a portar armes de contraban. Les porta amagades dins del seu equipatge i les entrega els maquis de manera afectuosa als maquis catalans. L'anomenen La iaia Magna vista ja que Rússia havia donat suport a la revolució de Néstor Magne Magnus vista i Josep portat un tal Pere de macarrons i un parell de Ca 47 i nosaltres i un esquirol perquè aquí la nit a la nit és humida o confieu les granades al microones eh.

[00:11:50]

No s'equivoca. No porten ferro la aquí oi.

[00:11:59]

La Laia rep un missatge que el seu marit ha estat ingressat a l'hospital. Quin marit l'ex soldat indigent britànic assassí cicle encara està ingressat. Des del dia que es van casar no ha tornat a veure mai més la salut de l'ex soldat és delicada. Ella però el visita a l'hospital. De tant en tant li porta bombons i tabac.

[00:12:17]

Mira això és molt casar per interès i encara sorgirà la mort. Mira no li tabac per això a un malalt no morint no. Això és viure a la presó. Clar bombons. Per tenir millor una ampolla a més bombons no m'agraden. La Laia no sent cap atracció cap a aquell bon home però ella és una ànima caritativa De fet ho ha sigut tota la vida. Li fa companyia i el visita regularment.

[00:12:44]

Home doncs que no el visiti tant que l'acabarà deja de fumar que s'està morint i que si li pogués por eso no fumo.

[00:12:53]

No no és per les bombones d'oxigen que del costat no has vist mai això. El que tu amb la bombona d'oxigen al costat i fumant sempre m'ha inquietat per sempre. No no passa res si no és inflamable el I fumi. Els últims anys de la Lia Femen són d'allò més tristos. Estar sola sense família sense ningú que parli la seva llengua materna. Sort en té dels seus companys anarquistes que intenten cuidar tant com poden però ella cada cop més cega i més sorda es torna també molt esquerpa.

[00:13:25]

Una persona que havia viatjat per tot el món no vol admetre que ha de dependre dels altres en el seu dia a dia. Arriba un punt quan la Laia té 90 anys que es torna totalment paranoica i agressiva amb les seves amistats. En una ocasió li agafa un brot de paranoia al mig de Londres i comença a atacar tothom pensant se que els seus amics la volen atropellar amb els cotxes i les motos que circulen pel carrer ja ja ja ja ha acabat trobant que aquí va per l'esquerra.

[00:13:52]

Ja ho sap i l'esquerra sí que passa és que ja no hi toca pobra dona. Finalment la Laia Feldman mor l'any 1993 després d'una vida plena d'aventures anàrquica mestres. Mira. Volia fer el dia filmant quina cara de mala llet i polonesa. Sí que és veritat que no li agrada que li ha agradat la història de la Lia què n'hem de fer de fer el món públic del búnquer. La deixem entrar sí o no.

[00:14:21]

Se l'ha vist bé ja la els maquis. Clar que no estava final. Sí però no menor l'aplaudiment va entrar al búnquer. Bravo. Molt bé molt bé molt bé. Neus Rossell ha deixat entrar al búnquer era avui perduda allà ja tenim gent de qui o de Terrassa de Girona i de Barcelona. Mira. Qui és el cinquè. Mira l'Alba. Què hi fas. Els qui. Jo vaig venir d'Erasmus fa deu anys i aquí estic molt millor. Encara no estic estudiant estudiant un altre cop he.

[00:15:07]

Aquests dies es pot saber és públic si sóc investigadora bé de comerç internacional.

[00:15:15]

Per això ha anat a fer el. Evidentment que Espanya estudiés comerç nacional. Exacte. Estudiant comerç internacional per poder negociar amb Catalunya quan sigui un estat independent només haurà de fer el cinquè i ja el i per comerciar. No era gaire peix tampoc no sé ara mateix molta neu o neu.

[00:15:38]

Segur que tenen petroli i petroli són petroli sempre. No sé si hi ha petroli aquí a la Garrotxa i el petroli dels de roca. La fem bé perquè està molt fondo. No es fixa mai que vas per la Fageda si són 1,8 s'hi trepitja. Oi que hi ha qui sota petroli. Petroli. Hòstia. No es pot dir que entre els espanyols es quedaran els catalans. Ara bé no ha sigut fins ara que hi penso més gent que els i Terrassa a Girona a Barcelona.

[00:16:15]

Però malauradament ha vingut ningú de Berna. Si vols venir de públic envia un correu al punt que arriba un punt que. I també perquè és com una mica trista d'un nen pobre però lliure el que viurà aventures exacta d'aquell punt. Estic molt contenta perquè perquè tots els que us escoltàvem ho sé però no me'n recordava gens que havia portat a terme aquí hi va haver coses. El guió jo et les Neus. Jo vaig estar a Ginebra a Ginebra si és aigua de Ginebra està molt lluny de Berna.

[00:17:02]

Sí sí que és perquè la ginebra està tocant a França i a França perquè és més barat vas a comprar el pa a França. De fet anava a córrer i de cop les matrícules eren de França vaig molt lluny. Què em diu de país i anaves a França corrent. Si curiós em sembla molt fort. Verne és una ciutat de 133.000 habitants i és la capital de Suïssa que és anomenada Confederació Helvètica. Molt bé molt tant. L'àrea metropolitana arriba als 300.000 habitants.

[00:17:32]

La gent que està declarada patrimoni cultural mundial de la UNESCO gràcies al seu patrimoni urbà medieval té casc antic. Té sentit maco això s'acabava al casc antic i la majoria d'habitants parlen alemany i són protestants. Sí ja que la majoria d'habitants parlaven espanyol. A Suïssa a Ginebra parlaven tres idiomes. Ah sí sí que miri aquestes coses de gent em sembla que hi hagi algú lliure com la secció de protestants eh. Jo també estaria com alemany. Home gran mandra cívica.

[00:18:08]

Berna està en un altiplà sobre una península muntanyosa envoltada pel riu. Li deu dies després. Ara és el crit dels mariners qui els deu escoltar nos amb ungles pintades pujant per un desnivell. Un ós amb ungles pintades l'escut de la llana. Diria que jo vull però si és la bandera d'Espanya. Com ho saben els suïssos i els poetes. és com la bandera d'Espanya dibuixada per miri quin pati mira la cara de l'ós que ha patit molt fort perquè veus les ombres que té.

[00:18:41]

També en té una a l'entrecuix si té una ungla a l'entrecuix eh. Sí que és veritat. Va una mica el 14 eh. Però està pujant amb la pota davant està complint. Per favor s'està demanant una mica d'ajuda. Jo crec que tota la mirada i tota la situació vénen derivades que s'ha mossegat la llengua. Diria que bé afortunadament Verne no només té aquest escut amb l'ós sinó que també té un estatus preciós al mig de la ciutat. Es tracta d'una escultura de gairebé 500 anys d'antiguitat anomenada disfressa.

[00:19:17]

Sé que vol dir menys i criatures menys criatures. Ningú sap perquè i allò allà però fa cinc cents anys que la mainada està horroritzada que és com l'inici d'una frase feta amb menys criatures i té diré que el llegat per traspassar la traducció deia menge nens. Jo he volgut posar Criatures per l'ocasió la veritat en blanc nens com nenes molt bé li hem agafat aquesta llibertat. No sé molt bé molt bé perquè a més fa més por menys i criatures ja que els criatura és tendre o estigués abans d'hora.

[00:19:51]

Ara estic veient que és horrorós. és una mena de senyor. Si va amb barret. Si a sobre d'una font i es pot veure un nadó mig ficat a la boca d'aquest criatura amb una avarícia escandalosa perquè amb una mà s'està menjant un nen i a l'altra mà dreta i tres més esperant fent cua per inserir se els mesos. Ho he fet bé. Bé hi ha una mica de resignació eh. I ara també et diré que els deu criar amb pinso d'engreix perquè el nen que té agafat el braç esquerra de l'espatlla el colze compto tres molins.

[00:20:30]

Sí senyor. I sorprenentment perquè a part carda uns bons abdominals eh. Té tabletas i gent. El clàssic la clàssica persona que només engreixa dels braços uns abdominals perfectes llaurats i uns braços de mort i un total sinceritat deuen fer només abdominals brioix i historiador i a més a més fan el dors i les cames obertes. També sé si és millor que el Barça canari oi. L'obra va ser construïda l'any 1546 per l'escultor renaixentista Guillén Déu molt Horta. Sí sí és una de les coses més antigues de la ciutat lloc de pensar ja hi ha vegades 1546.

[00:21:11]

Em pensava això que faig números de la plaça estem al 2019 2022 perquè l'article que vaig llegir deia que a primera vista l'escultura era algo inquietante. Però no acabava la frase dient que al final no he he. Perquè em pensava i al final tirava. La mar no és lletja del tot eh. A mi m'agrada més això que algunes coses de ferro rovellat que fiquin a les rotondes d'aquí menys temps per distreure i al detall. I si surts d'un bar borratxo la nit.

[00:21:40]

Suposo que en aquesta població del Bar segurament em vaig llevar ben bé el mitjà això jo li faria una millora que és que el nen que té la boca tragués aigua pel cul i fos una font que sabíem que seria el pitjor que no hi ha. No hi ha història i aquí vull dir que no està posada aquí perquè va venir una llegenda que sí que és gratuït perquè la religió li venia de gust. Totalment. Sembla magnífic si anem a regalar a un nen petit.

[00:22:06]

No anem a regalar a mitges ens van regalar un pot de salsa de calçots de Conserves Ferrer o Josep Gordi efecte joc de taula en català de vi. El joc de l'Alhambra Papin o de joc així perquè és dels grossos que ens agrada per qui serà aquest joc i la salsa de calçots. Doncs això serà per aquí en Sergi la cançó que tocarà la Neus. No sóc i estic fent coses és difícil molt difícil ha pujat massa el nivell B perquè se'n van queixar i jo faig cas de l'assaig error assaig error.

[00:22:48]

He. Hi ha cares de patiment que no estaven a punt de saber ho però no no no ens hauríem de saber perquè és molt maca aquesta gent sap ben bé bé perquè sap que sempre hi ha pobles on no es pot concloure amb aquesta teoria és molt perillós vol no seria enlloc. Pel que fa a la tornada la tornada de tornada val del que pensem. La tornada d'un Doneu molt aviat. Mas ha tornat a tornar a aquesta bestiesa els diners que es va avançar en un sorteig.

[00:23:42]

és un poema és un poema és una pista de joc és un bar musical. Si no fos perquè és un poema d'aquí puc dir si de la Maria Mercè Marçal i parla d'un col·lectiu de persones que estem en una situació que no és bona. Quin dia els catalans es les a les dones catalanes. Escolta que no toca una mica més amb aquestes pistes a veure si el grup va. La gent està vagin a estar amb ells. La idea està gaudint del grau de dol Bruixa de dol.

[00:24:41]

Mira t'emportes el joc de taula que s'alça sobre el port de Roses perquè la cançó es diu fer camí de la Mireia Vives i la Nova Cançó de fer camí i podem esdevenir Mercè Marçal. I la música l'ha posat Borja Penalba i les interpretacions Mireia Vives i Gemma Humet que canta molt bé i canten molt bé però la dificultat era terrible i aquesta Lisbeth. La Neus això ho ha fet amb la voluntat de quedar se al joc ella i la salsa. Segurament que jo em dóna la gana i la penso regalar.

[00:25:17]

En Sergi és qui ho ha dit no en blanc amb l'àngel àngel amb l'àngel que ha dit bruixa dol que és el que s'hi ha acostat més oi tant que serà una parella el regal. Un aplaudiment Berlanga ja li parlant. Això és el punt. Hola Neus i malparits. Sóc el David de de les Planes de Sant Cugat i us volia comentar una cosa que em preocupa últimament. Com és que no ventríloc. Com és que hi ha artistes que es dediquen a l'art de la ventríloc.

[00:26:21]

és que ha passat que no li agrada gens a ningú dit tots els qui feien una mica de moda. Què passa també és una sort. Sí senyor vinga.

[00:26:44]

Com Mira ha clavat exactament el problema que preocupa la societat. Miri me en primer ordre eh Vox. Ser ventríloc. Vox. De fet la gent ha començat a cridar en comptes sobre les dones. On són els ventríloc. Sí sí sí sense dir los que ja no tenen veu eh. Home. A mi m'agrada molt em van mirar la Noche de fiesta que quan era petit i jo mirava Noche de fiesta els divendres a la nit crec que era el dissabte a la nit el dia.

[00:27:15]

Dissabte a la nit hi sortia americana vint i sis. Després. Jo mirava també la desfilada de biquinis eh. Però després feien Mari Carmen i sus muñecas. I després feien Escenas de matrimonio amb Pepa i Avelino una cosa completament educativa. és una cosa. Sí sí sí sí sí efectivament. M'estàs parlant de l'any 36. Sí que també hi sortia aquell noi que no estava bé i que anàvem tirant va dir es deia amb Tito Rabat Tito amb un Tito.

[00:27:47]

No no ho recordeu. No hi anava a i tots els seus recordem feia un monòleg del morro Xirau era antes. Ho feia com si no estigués bé del cap ben alt anar los a buscar la fi està molt bé com es deia. O sigui que no té res a veure amb això. No i No sé si eren nois i noies ha fet prou bé aires i ara ja és difícil com es deia aquell tio buscant humorista. Noche de fiesta. Això en quin any era això de deia el noi l'he trobat Jaimito Borromeo Jaimito Borromeo Jaimito Borromeo que anava amb uns tirants negres.

[00:28:33]

I no ho facis així vaig a posar un tros que arribeu molt que fa molt ric és molt intel·ligent. Mireu aquí sort imita el vermell i aquella música. Més que aquelles tinc un desplegament de mitjans escales amb llum sobre milers d'euros que dóna dinat a causes socials la cortina que està corrent sola ara per darrere. I per favor no digueu li. Vegem ne Bienvenidos a mi la noche de la salida. No està bé del cap aquell que sent veus algú aquí no està bé és un nano que no s'adona que vols dir que el portaven en un cotxe i el deixaven a l'entrada i se li donaven una pastilla.

[00:29:21]

Ara per imperatiu perquè es fa això que parla malament en comptes de feliz diu Feliz Cumpleaños Riaño fill li és. O sigui per dues frases trobo d'una aberració tal no recordava eh. és horrorós i tot el país dient deixen passar un trosset més és que aquesta cara que mira mira mira podria llevar la contabilidad del Corte Inglés de memòria la llista els té llamando pollo o Cabezón on no hi havia la veu segons Moreno parlant o no parlava. Així és com el Bueno era de gran hermano.

[00:29:55]

Correu això la vostra esment. Aquest gilipolles no ha de tornar però sí que hauria de tornar a marxar Manises muñecas perquè aquest no era ventríloc. No ho sé que no sé que estigués encara més malament del que semblava. I la veu la posés José Luis Moreno que podria ser José Luis Moreno que era ventríloc que era ventríloc però que no ho feia tan bé com Mari Carmen ni sus muñecas. Estàvem d'acord o no hi ha una generació que fa estona que ja no sap que els darrers següents Molero José Luis Moreno un dels seus més rics d'Espanya i del món del món que home de negocis que a part era neurocirurgià així i baríton que dius bé cantava òpera no també era tenor.

[00:30:35]

No sé quin registre. Però clar tots neurocirurgià la carrera sí hi apareix ventríloc. Quina bogeria és aquesta mostra en quin doble. Quina bipolaritat Magí morta que es destinen a millor quiròfan per operar te i et surt un ninot on va atendre una pequeña infecció quan el bisturí. I la més complicada és neurobiologia i el metge parlant amb ella. Si és així però què he dit és Rubi no va aportar li qui ara no mira. Parlant de ventríloc vam demanar des del búnquer que ens enviessin.

[00:31:14]

Mascotes no la tuberculosi si ens enviessin aquí en tenim una tenim un ninot de peluix que és la tuberculosi. Doncs ens hauran enviat més tenim més ninots de malaltia. Això és molt gros això que està passant la gent està més boja aquí teniu aquesta petita tuberculosi una tuberculosi i Rosa rastafari curiosa també li fa angúnia. Hi he parlat. He pensat en el tema perquè quan em dic ventríloc tenim tres estrelles que porta això cap aquí perquè vam viure el moment en directe i se'n parlava amb la dissenyadora que està fent coses perquè estàs fotent.

[00:31:59]

és la tuberculosi. El programa és molt maca. Això ens ho va fer com si no hi hagués. Llavors ella es va dir la qual cosa que ens segueix i ens ha empès és una de les bestioles més maques que mai perquè encara no has vist la sífilis i la sífilis també la sífilis. és preciós i això ho deixarem per aquí perquè és meravellós. Ens podeu enviar les vostres malalties quan vulgueu. és a perigeu o a dormir amb el cul a l'aire ni en llocs humits.

[00:32:36]

Si no vindré a buscar vos. Imagina que estàs estirat al quiròfan i de cop apareix aquest ninot al costat del metge. Ostres tu pero hay que tú pero que tu però ja ja ja ja no és el metge aquí.

[00:32:53]

En fi gràcies a gràcies perquè tots els ninots són magnífics i ens hagi de Girona té una pregunta per a nosaltres. Bé doncs no és el primer cop que vinc ja vaig venir un altre cop i vaig encertar la cançó de la neu. Mira bé això dóna un plus a tornar los posat al currículum i em van dir que em enviaria. B. B. B. B. B. B. I que no ha arribat no arriba el carter.

[00:33:25]

Vaig rebre la salsa de calçots i vull saber què va passar. Marc Brugués que ja hi ha hagut una permuta va elevar la Balaguer tot havien regalat joc de taula. I així amb rodetes que és pinya en el miler per la gent que no ens segueix habitualment. Va arribar a una salsa de calçots de Conserves Ferrer. Jo diria des de la neutralitat crec que ha sortit guanyant. Sí però si vols una pinya. Si vols una punyetera llauna de pinya ja venim a portar sí farem arribar la farem arribar no hi ha cap problema que així ens rodetes de la pinya en el millor vale oi.

[00:34:07]

Doncs és el cap dels collons i prou perquè vinguin amb salsa de calçots. Que no no tot és provar ho a la vida. Bé jo sempre si s'hi poses a dins del forat Ferrat no sí si no ho sembla. Jo m'ho espero a totes aquestes coses. Espero que les faci en Jordi Roca. Sembla sembla un ou ferrat si no t'hi veus. Neus Lloveras que recorda que sólo deu papereres. Per tot arreu 6 34. 68 77 70 i bandarra.

[00:34:52]

Els volia fer una consulta. Vosaltres sou els que quan aneu a una festa d'aniversari ja sigui de petits o grans. Porteu el típic regal. Penseu que això ja està antiquat i ara som tots molt moderns i anem a les festes només passar nos ho bé sense regals. Jo és que em trobo molt antiga en aquest sentit i el nivell de frustració és evident. Res no és això. Gràcies per tot déu. Interessant sobre un període de reflexió al voltant d'aquesta pregunta hi havia festa d'aniversari en què hi havia una taula dedicada a arribades i abans es feien passar per caixa diguéssim deixi el seu regal en aquella taula i llavors podies entrar al violent.

[00:35:35]

Sí home sí aquella volta molt gran jo al matí. Sí sí sí Bueno però el petit hi havia un Rolex de diamants. A mi em va passar una vegada en una festa que vaig ser convidat d'última hora i em vaig afegir a la festa. O sigui que vols dir que em van convidar com a segon plat a veure. Endavant endavant endavant. La persona que era el seu aniversari i jo era el meu amic en aquell moment de la taula digué ell va fer una festa amb els seus amics i era el seu aniversari amb els seus amics més íntims.

[00:36:05]

Amb ell jo i ell ens coneixíem de segones i tal però Hòstia què faràs avui. Jo faig una festa a més si vols venir amb vint i vaig pensar vaig a comprar li un regal ja que convidar i sopar era va semblar un regal i els seus amics íntims. Ningú havia comprat res. No vaig ser l'únic que portava un regal i vaig esdevenir el millor després. No perquè no vaig. No vaig gosar treure en cap moment i no vaig tornar a portar a casa.

[00:36:29]

Sí va ser molt violent allò. Quina cosa. Sí però em pensava que eren els seus amics aquests li havien regalat a algú és molt estrany que no som tan amics són molt amics que fan. Jo no recordo haver anat mai a cap festa d'aniversari i no portar un regal s'ha de portar un regal un insult això encara que sigui en una xerrada. Una altra cosa és un casament. Això ho podem parlar d'esperar. Després o ara ara mateix seria casament.

[00:36:55]

Casament s'ha de portar regals sempre hi ha aquella cosa que ho trobo d'una violència demencial que és la llista llista de noms. és horrorós el compte corrent també i compte oi. Bé la indemnització amb el compte corrent és això un rescat. Ara bé si hi hagi gent que et conviden al seu casament que en principi et conviden perquè volen gaudir de la teva companyia aquell dia. No perquè els facis un regal. Que jo el casament que no és mai un casament si.

[00:37:29]

La meva mare es van casar més vull dir es van casar amb els teus fills. Vostè perdoni refereix que altra gent entén que hi ha una segona relació als dos casaments abans de casaments a l'Estat. En total Neus 4 poder 4 poder dir que no. Crec que tot igual que jo vaig dedicar me a casaments. Si algú em diu que hem anat més de 30 casaments sí però facilitem i puguem dir quins són els millors són els casaments gitanos. No en tingueu cap dubte.

[00:38:02]

Allà no hi ha cap pressió perquè tothom sap el que ha de fer i ja està. Què vols dir no. Si et conviden a un casament gitano o sí que ho passi però són molt divertits no et donen un número de compte perquè ingressi cosa que ja saps què vas allà amb un sobre i un sobre. Normalment les eleccions diputados són perfectes. Doncs allò si s'escau. Hi ha moltes coses en tots els casaments veure fer ne allò que és una tradició maca.

[00:38:34]

Si no veus a ningú que hagi anat obligat allà va anar bé. Els moments que més he gaudit jo hi estava treballant. De tots els casaments que heu anat a quants us venia de gust anar. A un punt si el meu és un tema a resoldre és un tema a resoldre. Resoldre és un incentiu. Si algú està cuinant cola. Avui estem cuinant i algun dia s'escola alguna olor. Avui alguns cuiners ens cal sempre amb encert i s'ha mort avui fa olor de col.

[00:39:21]

Fa olor d'alcohol l'àngel de Barcelona va fer una pregunta l'àngel de Barcelona és com un paper dels Pastorets. Si la meva pregunta és quan normalment tothom tu ni jo m'hi sento o estàs amb el teu millor amic ja s'està discutint amb una altra persona i veus clarament el teu millor amic. No té raó. Li porta la contrària durant la discussió o t'espera el pare. No això no era així. L'escarabat així ha muerto. I encara que estigui reconeixent que la Terra és plana o regles sí sí.

[00:39:58]

Molt bé molt bé està descrivint la història del PDECat faci una metàfora tan bona ha fet. Primer de tot. Primer de tot has posat com a exemple que la Terra és plana com a exemple de bestiesa que jo fins que no vegi la terra dins d'un coet ara no em veig en condicions d'assegurar i assegurar li a ningú que sigui totalment com diuen que cada any canvia és rodona forma una el que és com tot és molt lletja eh. Bé doncs en què quedem.

[00:40:31]

T'han d'enviar t'han d'enviar naus a Mart i no i no hi anem a fer excursions. és que s'acabaria ràpid la tonteria el que va fer voltes per la terra. Però jo juraria que he vist alguna foto ja que no l'he vist però vist. Jo no sóc periodista no hi trobo una teoria bastant absurda pel poc que sé de Física bastant tirant a molt però si l'única prova que tenim és una foto. Si també hi ha fotos també tenim una bola. Sí però no de la bola feta a ficar la bola que l'ha fet malbé.

[00:41:09]

Ja no seria una bola. Si a l'escola hi ha una bola i a les teulades el gimnàs. Exacte. No no. La discussió era interessant. Vols anar endavant. Jo ara estic fent entrevistes a pares i mares sí que es fan entrevistes a veus. I he hagut de dir moltes vegades això que m'està dient Aquest noi eh. A veure és que té un millor amic i no es para a pensar cegament. El defensen així. Sí sí els nens no ho fan això està molt bé a veure que també fan com els gats i que els gats també a mi mai després d'un cop de cop esgarrapada ja està eh.

[00:41:42]

Però també penses que a mi el defensarà. No hi ha una cosa. Hi ha una cosa que em fa molta ràbia a mi que és que tu vas defensant una teoria i tal salta sempre que et diu és que sempre penses que tens raó. Home evidentment que no és clar és que no mira vaig defensar una teoria i miraré aquí una hora xerrant amb tu defensant una teoria que no hi crec ni jo ni jo. Està bé. Estaria bé que hi hagués gent així.

[00:42:07]

Sí endavant en el tema del millor amic també és una cosa que canvia amb els anys. Sí home jo sap què se n'ha fet del jo amb els dies sóc jo. Si et fas gran i no tant però el teu primer millor amic Tomás Borges el teu primer millor amic meu primer millor amic. Sí sí sí i es viu. Sí sí jo no ho sé imagina però no seria amic no seria tant millor amic. Però en aquella època de la meva vida que jo vaig tenir quatre anys era el meu millor amic però clar ara que ara.

[00:42:35]

Qui és aquell senyor igual. Igual és un joc de boxa els que sou pares quan el vostre nano la vostra nena es fa millor amic del que menys t'interessa de la classe que siguem molt lluny d'això. Sí però aquí hi ha una cosa dels nens que després anem a fer la festa d'aniversari i conviden als pares que tot interessen. Què és això que els fills potser no són gens amics ni de bon pare. Home doncs hem viscut la situació d'haver de jugar amb un nen que dius Escolti i si sou amics i vosaltres em sembla molt bé papa i mama.

[00:43:05]

Però a mi no em seu que jo aquest nen aquest nen no tinc res a veure tinc res a veure. Ha passat a El mestre que m'han dit no m'agrada que aquest sigui amic d'aquest sinó el meu fill és amic d'aquest i no m'agrada que dius. I llavors com ho gestiona no ho sé veure. Jo no puc dir doncs aquell nen se'n va al passi bàsic que en comptes de ser quart Maria Manuela han canviat de curs perquè no li agradava als seus pares els pares a casa i a l'escola hi anirà.

[00:43:31]

He deixeu vos en pau. El búnquer. Bon amic meu amic i no sé que en Marc de Vic hi tinc una qüestió pregunta i reflexió nos la podria venir fer en persona perquè estic sopant a tres taules al restaurant Olympia de Vic. S'hi pot llegir i així em poden contestar a tots tres. El tema és què en penseu de la gent que posa les llums antiboira als cotxes sense que hi hagi boira. No m'ho explico. M'he trobat gent a dins d'un poble il·luminat perfectament hi ha res.

[00:44:15]

Mica en mica mica de boira hi aporta la llum antiboira i és necessari quan estàs una carretera tens un cotxe amb els antiboira clients i jo estic carretera ja pots treure la llum ja la pots treure el vehicle de davant Vale. Jo estic jo. Què en penseu d'aquesta gent. Com ha afectat els llums de boira s'haurien de treure dels cotxes no serveixen per a res. Dius i la gent que dius Osona boig. La gent que hem nascut en la boira ja sabem conduir i ja sabem moure amb llums normals i corrents.

[00:44:49]

Els altres els altres quan hi hagi boira que no circulin ens sap greu. Mira mira no els dic cap bestiesa. Aquesta part final de la compro avui vinguin cap aquí que coses de la vida. Hi havia boira carrera però m'ha sortit un cotxe a davant i que s'ha incorporat vingut d'un camí de pedres amb un cotxe gris boira si sense llum era el model de turisme. Vostè era gris boira dic i dijous dia jo que ja em costa molt perquè no vaig amb els llums antiboira jo trobo com combinació és dificilíssim.

[00:45:24]

és a dir cap aquí cap allà dins cap a tu. Quan s'expliquen els limpias de davant de darrere i tinc al davant. Ara vull posar al seu darrere com ho faig quan ho aconsegueixo. S'apaguen els partits per a prendre aprendre. Ja ho arreglarà. Però sí sí he patit he patit perquè dic aixafa aquest senyor que era un senyor gran. Segurament li passarà com a mínim passarà quan tingui setanta anys que no trobaré els antiboira. El que no heu de fer la gent que no estem acostumats a conduir amb boira és posar les llargues que veus gent a veure aquest sí sí sí que ho has provat lloc anar amb el 61 ben petit posava llargues i poc veia res eh.

[00:46:00]

Les llargues es fan amb una pantalla de llum a davant i la no veus res però ara veig que si no t'agrada no és que no serveixen per res o si no millora la visibilitat amb els llums de boira. Quan algú s'acosta molt és darrere. és que no té per què prestar se. Ja ho sé però ho fa si les coses els llums antiboira si es pensen que estàs frenant i es va elevar el metro. M'he trobat meditat no poseu les llargues i no poseu els llums de boira aneu amb llums normals i es veu perfecta si no ho veieu prou bé no conduir.

[00:46:34]

I això és motos llum normal llum de posició que és una altra cosa absurda. Què és això llibertat de posició de posició i de l'Olla. Vostè va amb els llums musicals com les motos. Sí per sempre. I ja està. La moto de llum de boira. Clar que no que no no li agrada tenir lloc de boira va anar pel Sàhara és d'àfrica Twin. On són els llums de boira carda en l'hòstia. Quan li van exposar llargues dintre que no que no han entès que no s'hagin hagut d'atendre repoblada.

[00:47:14]

Vivia a Muntanyola i Fenals no viu al poble diu poble que com si fos una riuada de valia més poblada.

[00:47:25]

La Laia de Barcelona era valenta per a nosaltres ens sembla bé que moltes vegades no respon a les preguntes dels nostres avis. I al final no responen el que toca.

[00:47:41]

Molt bona pregunta. Ara mateix a Catalunya Ràdio tres sonen al búnquer. Bona nit per jugar hi Neus i Núria. Magradaria saber la vostra opinió sobre els menuts i aquesta manera de fer me les ampolles de més bona nit i sens dubte. Escolti les ampolles i aquella manera de fer que tenen els mesells els que volen fer coses els hotelers els hotelers aquella llei que comença i comencen a aixecar l'ampolla i tiren des de dalt i disfruto. és maco allò és una agressió.

[00:48:27]

Jo Jo sempre he tingut la intenció no ho he posat mai a la pràctica però he de demanar una cosa d'aquestes fet que faci de l'espectacle i després no veure m'ho de dir només ho he pagat per veure com li fa i li fots un bitllet i ja està a la solapa. I ja està. Respecte això de La noria és que hi ha gent que em diu Núria perquè no és que fa cara de Nuria. No m'ho han dit. No. Jo tinc un amic que es diu Roger I que no s'aguanta.

[00:48:56]

Fa cara de l'Eix que perdona és diu ben segur que el consistori no no no és que la gent li diu Aleix ara li va oferir més nano diu que ja està. és possible que l'Eix sigui tenir una mica de carn de mal parit. A l'eix Pregunto pregunto com és que conec aquest nano no jo. A més a més que seria més malparit un Aleix o un àlex a la és més mal parlar i va rapat i que és més qui diu que és més qui més qui vol que és més millor Aleix o Rubén.

[00:49:27]

és que aquí no hi ha vida no hi ha de tot però si és més malparit l'àlex que l'Aleix no s'hi amaga que si el fa córrer és l'aigua es troba estable i es troba. Una frase de Josep Carner. I malgrat això hi ha algú que em va dient Núria també. També em passa a Twitter que em passi una persona sigui una o dues. Com que és una persona no sé qui em diu Núria i fa com dic Núria hi penso però és que jo no ho sé.

[00:49:55]

La gràcia de la federació és que s'han abaixat sí o no és que no em fa res no fa res no et fa res no et molesta algú et fa et fa algú ja no t'agrada no aniria bé que no t'hagi d'agradar l'èuscar desig sí. Veig que sí que ara li molesta el tall li diu més glòria a la Neus. Per favor que s'ha demostrat que no li agrada li molesta i la d'ara no hauria d'anar on venen. No ha passat mai que et diguin que no tens cara de pillo home.

[00:50:31]

Llavors hi ha gent que sempre hi ha gent que li fa molta gràcia descobrir el meu nom que és com es diu Lluís si vas a la Viquipèdia suposa no fas gens de cara de Lluís. Això sí com va passar fa notar que aquesta és la via perquè m'has dit tota la vida penso que és la vida escolten. La pregunta és sobre el marc mental que llavors la gent diu que no sembles prou exercici. Perdó perdó. També hi ha també hi ha a mi em molesta una mica el cambrer que vol començar a posar la Coca cola.

[00:51:03]

Aquest el coneixeu on ubicar Geli i llimona i si et ve a portar la Coca-Cola a està esquerdant de set. Si has d'esperar dos minuts i mig perquè comença a cardar de la Coca-Cola de tal manera que l'espuma puja fins dalt de tot del got i llavors has d'esperar que baixi l'espuma. No no ho toquis i no toquis. Jo ho faig jo ho toquis. S'ha passat amb les seves funcions. M'estàs dient No sé si és que a mi em posaré es posa nerviós que hi hagi una persona allà que estigui tocant les vostres coses.

[00:51:33]

Si una mica una mica hi ha mala posició és que tothom hi ha a la presó i ha estat una mala passada.

[00:51:39]

Doncs mira ho hem de deixar aquí perquè ja parla per part notícia d'última hora. Que no sigui redactada volem que acaba d'arribar a una notícia d'última hora a Espanya. Acaba d'ingressar a l'organització de les Nacions Unides. Fa pocs minuts s'ha firmat l'acord i acredita que Espanya passa a formar part de l'ONU. Mentrestant Mali perquè si no cal remarcar que el govern espanyol últimament ja havia acostat posicions amb els Estats Units gràcies a uns acords militars favorables a la potència nord americana finalment ha aprofitat aquest context favorable Espanya ha aconseguit entrar a l'organització de les Nacions Unides.

[00:52:18]

Molt bona notícia segur que serà positiu per a tothom. Deixem enrere el franquisme sí home i aparecer un nou ordre mundial. Sí senyor. Segur que estarem molt més protegit dels nostres drets fonamentals estaran per Catalunya serà o també hi haurà de veure's llavors veurem aquí hi tornem com sempre a les deu al búnquer. A Catalunya Ràdio.