Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:01]

Zes torengebouwen bij Chris. Een goeie dag, maar Michiels spreek ik met kerstmutsen, Pantanal dialect. Hebben jullie ook bij kerstmutsen?

[00:00:16]

Niet bij weergalmt in de buurt? Komt u maar beantwoord?

[00:00:20]

Nee, want ons kerst gaat heel vaal en troosteloos zijn natuurlijk. Ik heb wel gebakken, maar we leven nog wel.

[00:00:33]

Wat vind je zelf van de kleur beige?

[00:00:38]

Ja ja, ik denk niet dat ik ze volgend jaar wil verdienen. Dat denk ik niet. Ja, ja, nee.

[00:00:49]

Heb je nog andere tips voor een troosteloze kerst?

[00:00:54]

Maak je keuze neem ik geen idee van.

[00:01:06]

Hallo, ik ben Goedele Liekens en mijn tip voor een vale kerst in zijn illegale road trip naar de Dorpsstraat in Ekeren. In België oranje gebied, maar heel erg veel. Ali spreekt met de lomm van Thimo. Heb jij nog tips voor een zalig troosteloze kerst? Uh, ow uh, de fles grijpt naar de fles.

[00:01:42]

Zoek je vrienden op in een hallucinatie met een drankje en denk je dan meer bij die officiële dingen?

[00:01:49]

Euh ja, elk jaar. Vreemd genoeg toch? Burbage omdat ik van whisky hou. Ik wil dit jaar oud en erg fijn een Flatcat.

[00:02:04]

Joppe Heleven. De vraag is. Wat is voor jou de meest bagger kaas? Bijzette. Alleen Meise of iets iets wat je ook echt tijdens een Beisem kerst nodig hebt? Het mag al Troostwijk zijn geloof ik. Ja precies. Ja dan overduidelijk passerel. Mondorf. Wat is dat voor kaas? Het is een kaas uit de Jura. Wordt alleen maar in de winter gemaakt. Hij zit in een bakje, eveneens Barger bakje overigens. En hij is warm en zacht en rijk en nootachtige.

[00:02:39]

En als je in een hele bijgebouw bent, kun je hem in de overzetten. En dan heb je kaasfondue aan mijn kant. Dat is pastasaus rijk. En in jouw lievelingskleur is dan in een iets klassiekere kleur geel geel. Eigenlijk zit ik te denken aan een kaas die bijna al oranje is. Nee, de onderop gelegen is geel. Ik wens je een zo niet vael mogelijke kerst toe.

[00:03:13]

Na een paar hetzelfde effect gerechterlijke door. Denk je wel Colaker.

[00:03:19]

O ja, en wat helpt er nou beter tegen België dan een lekker potje zingen over Geele dingen?

[00:03:36]

Grétry, Zinni, Vuchelen Dimming Funk, Kirstin De Zomer in Bemelen. Parma's zijn van podcast Afblijven van Kla en van Paard en Ballade Friso filmen in hun buurt TGB Zoetig Meurice Street. De Xenos is eenmaal een wesp en heeft bij jou nog ijdeltuit. Slechte cxy citroen, vpny niet hemelumer gif mee. Boekje met friet in radio deo. Het doden en het leven. Eindig is dus een Tuva en dus een flinke absint, slakjes, kaas en de grote platina.

[00:04:12]

De kleur geel is heel goed, dat is existentieel, is de inkeek. Kunt u dit u niet veel chiquer?

[00:04:20]

Rivette met een hoekje hygiënisch, nieuw, stabiel of nauwe fijne geele kerst.

[00:04:36]

Allemaal zouden was een man de geel kerstspecial van de bevolking.

[00:04:43]

Wijze jaar. Dit was een poging tot een soort kerstkaartje voor jouw. Ik ben Michiel van de Weerd of en hopelijk is het gelukt om met deze fikse handbooggilde in ieder geval deze kerst wat minder vael te maken. Deze aflevering was natuurlijk onmogelijk zonder het fantastische kerstmutsen, punt en al legendarische Korine. Heirman als Goedele Liekens, de geweldige Alon, mijn taaladviseur. En ja, wees lief voor collega's. Eens bellen is belangrijk. Liever en Jong van de podcast Kaes en Hou Je Van Kaas abonneert dan als een malle op Kaas, een podcast over kaas.

[00:05:24]

Abonneert gelijk ook op de fantastische podcast van Wizz Beats thema feest Wizzair Beats. Tijdens mijn beste maakte de muziek van dat fantastische nummer wat.

[00:05:34]

Ik zongen. Dankjewel Rowena Meulman. Dat je zo fantastisch blokfluit hebt gespeeld. Dikke laag aan het lot. Broos en dikke laag. Aan jou de luisteraar. Hop. En ook nu is dat Pepijn Koolen. Oh nee, het is Maarten van Rossem. Piaf Kerst daarbij zijn de heren wroette, Mal krast is nou niet bepaald mijn meest favoriete feest van het jaar en dat is ook wel logisch. Kerst vindt namelijk z'n oorsprong bij het christendom. En zoals we allemaal weten, het christendom past nu ook weer niet van de vrolijkheid.

[00:06:23]

Nee, de mensen daar namelijk vallen om de haverklap op hun blote knieën voor haar maag. Haar lijk vastgespijkerd aan een kruis. Niet bepaald een goede start van een leuk feest zou ik zeggen. Van vroeger. Seppe zullen van alles bij bedacht liedjes zingen om een stervende boom. En alles is nep. NEP personeel, nep kaarsjes. En met een beetje pech is die stervende boom ook nep. Daarom is mijn advies als je dat nou toch niet echt een gezellig feest van kan maken.

[00:06:58]

Waarom laten we dan niet uitblinken in treurigheid? Dus ik zou zeggen shed op 23 december uw vriesvak op een kier. Ga vervolgens met een schep en een emmertje langs bij uw lokale garage. Schep daar wat, smeer uit de goot. Gooi vervolgens dat emmertje thuis leeg in uw vriesvak. Tot zover de voorbereidingen. Trek dan vervolgens op kerstavond alleen een paar natte kerst sokken aan en een beige onderbroek. Draai van de drab in uw vriesvak. Mooie de eise of grijze ballen.

[00:07:39]

Ga vervolgens in de deuropening van uw buut deur staan en sodemieter. Iedereen die langskomt. Een ferme eis. Bal in het gelaat. Prettige kerst.