Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Hallo, dames en heren, dit is geel en da's een causerie. Een podcast over Geel.

[00:00:07]

Hallo, ik ben Michiel. Maar dat waren we. Hij kan doen.

[00:00:15]

De wereld is echt zo raar. En al maanden probeer ik dus iets met dat scheid virus te doen. Maar net echt geïnspireerd raken ik er niet van.

[00:00:27]

Dus. We gaan er gewoon een feestje van maken, deze aflevering geen moeilijk gebouw, geen virus, want het is allemaal nogal moeilijk zat. We doen ons best toch? We zijn goe bezig, jij en ik. En omdat kleine ondernemers het ook al eens lastig hebben nu in deze moeilijke tijden, zit deze aflevering vol met heerlijke gele reclames. Ze zijn leuk, net als jij. OK, we have. We zien wel waar het schip strandt en weet je wat?

[00:01:05]

Ik bel Wim. Hallo, vertelde hij, Wim, hou je, lacht Michiel. Wim Gielens is een fijne Vlaamse man. Dankzij hem ken ik het prachtige woord causerie en luchtig verpozen een babbeltje. Laten we nou dat afschuwelijke woord podcast gewoon weg citeren en vervangen door causerie. En Wim mij trouwens ook heel veel over Vincent van Gogh en maakte daar een heerlijke causerie over. De droefheid zal duren. Vincent van Gogh is natuurlijk de koning van de kleur geel, dus James kunnen we vast wel wat leuks mee.

[00:01:50]

Wat betekenen de kleur geel voor hem wel? U weet waarschijnlijk hoe goed het jou niet te vertellen dat hij sinusitis statisch was en dat hij het dus met kleuren hoorde ook. En dat hij andere dingen te bij kleuren dan alleen maar geel. En hij noemde. Uw zoon noemde hij oud. Zo'n hoge nood geel. En dat hoger mag je dan wel interpreteren als de extase nabij. Ik maakte hiervoor een reeks over eten en wie wil ik nog een keer afmaken?

[00:02:48]

Maar we zitten allemaal in euh. In een nogal bijzin. Tijd met een scheids vrienden. Wat hebben we nodig?

[00:02:57]

We hebben fijne dingen nodig voor de kleur. Geel is fijn en eten is fijn. Ja maar. Waar komt dat bij elkaar, want Vincent van Gogh had geel. Klopt dat? Om te beginnen bij Vincent van Gogh? Bij u aan het verkeerde adres als het over eten gaat? Het is iets wat hem helemaal niet interesseert. Tegendeel, hij. Hij ergert zich blauw. Hij ergert zich blauw op. Wat we zeker weten is dat die tijdens een crisis die hij vooral heeft doorgemaakt in Aarle en in Saint-Rémy.

[00:03:35]

Euh, dat die effectief tubes verf leeg drukte in zijn mond. Ja, maar eigenlijk heb ik die is er geen enkele bron die zegt dat het specifiek geel was.

[00:03:48]

Zullen we nu in deze tijden waar we behoefte hebben aan mooie verhalen en niet aan de waarheid, gewoon accepteren dat die gele verf uit? Ik vind dat we dat moeten doen. Ja ja, absoluut.

[00:04:02]

Dat klinkt iets wat wij als mensheid nu hard nodig hebben.

[00:04:06]

Absoluut absoluut. En als jou om bewijzen vragen Michiel, je moet zeggen ja, maar tijdens die crisis schilderde hij geen enkel schilderij waar nog veel geel op voorkwam, want hij had er geen meer. Hij had ze allemaal opgegeten. Voilà.

[00:04:22]

Pfff, zulke. Moeten wij die verre van Vincent dan ook maar gewoon gaan eten van extase? Ja, dat klinkt wel aangenaam. Maar welke ver was dat dan? Die ome Vincent had? Dit is het geluid van mijn schuurmachine. Dit is het geluid van mijn compressor.

[00:04:47]

Mijn lijm afzuiging. Deze machine staat nu stil om langs bij ambachtelijke schoenmakerij en detaillisten en zet me aan het werk. Riddersstraat 9 in Den Bosch. De solisten Pantanal.

[00:05:04]

Vincent van Gogh stuurde aan zijn broer Theo vaak brieven waarin hem vroeg om allerlei verf aan hem op te sturen, vaak onmogelijk. Grote hoeveelheden chroom. Geel. Oftewel Lood 2 chroma. Tijd om ons een scheikundige hulplijnen in te roepen waarmee uw Niels Hendrickx, zoon Niels Hendrickx en Allo Allo! Hoe is het nu om FC Utrecht supporter te zijn?

[00:05:34]

Euh, vervelend? Vertel.

[00:05:38]

Het is balen en we mogen niet naar het stadion. Ik heb in totaal één wedstrijd kunnen we bekijken.

[00:05:45]

En wat doe je nu als trouwe fan?

[00:05:48]

Euh, voor de buis zitten met een biertje erbij?

[00:05:58]

Misschien heb ik iets voor je waarmee je je leven weer wat leuker wordt. O euh, jij bent mijn scheikundigen. Hulplijnen? Ja.

[00:06:10]

Is er een manier om lood twee chromatisch in te kapselen? Of met een scheikundig proces om te zorgen dat je er niet aan kapot gaat als je het eet?

[00:06:22]

Nee, dat is er niet het geel eten. Dan ga je dood. Ja, eigenlijk wel. Of is dat dan? Euh. Is dat dan wat we nodig hebben? Weet jij een geel pigment?

[00:06:40]

Wat wel veilig te eten is, is al meer. Je zit namelijk nu in de anorganische chemie. Als je iets wil hebben wat veiliger is om te eten, dan moet je meer richting de organische chemie. Ik ga zeker in keukenkastje kijken. Misschien heb ik niet staan.

[00:07:04]

Ik heb kerriepoeder en zo ook jullie.

[00:07:10]

Een andere Sperry niet.

[00:07:20]

Ja, en trouwens, ze hebben niet zo heel lang geleden ontdekt waarom die schilderijen van Vincent eigenlijk helemaal niet zo geel meer zijn. Lood, twee chroom, het verkleurt namelijk ontzettend snel. Had ik de wereld bijna beige laten eten, maar wat gaan we dan wel eten?

[00:07:41]

Hallo, hallo, ik ben Thijs, ik ben Michiel en dit is het compliment. En dit is geel. Ik vind Michiels manier van inspreken geweldig op tv. Het compliment is een Cosaert. Ik zou het leuk vinden als je gaat luisteren. Ik geef daarin complimenten.

[00:07:58]

Laatste laat de causerie Hartkamp je land. Dat was het Louwyck.

[00:08:08]

We willen dus dat mensen het fijn hebben. Maar welk geel pigment laten we mensen dan eten? En hoe krijg je de mensen daadwerkelijk zover dat ze dat gaan eten?

[00:08:21]

H. Maarten Reijnders Ja, Harry en Maarten Reijnders. Euh, jij, weet u iets van complottheorie? Is het niet?

[00:08:29]

Dat is helemaal correct.

[00:08:31]

En dan vragen misschien de luisteraar zich af. Helemaal jongen, dit is een podcast over de kleur geel. Waarom zitten we met Maarten Reijnders aan de lijn? Die dingen weten over complottheorieën?

[00:08:41]

Ja, ik vraag me ook heel erg af.

[00:08:44]

Momenteel lijken complottheorieën redelijk effectief. Ja zeker, dus er zit iets in de mechaniek van complottheorieën. Wat mensen activeert?

[00:08:54]

Ja. We zitten nu in een hele tijd en vinden het allemaal heel moeilijk. Eigenlijk, waar we allemaal behoefte aan hebben is iets veins. Dus laten we nou gewoon fijn maken met elkaar en complottheorieën blijken heel effectief om mensen ergens toe aan te sporen en aan te zetten. Kunnen we het niet omdraaien, want de mechaniek achter complottheorie inzetten om juist het voor de mensheid fijner te maken? Dus eigenlijk is de vraag hoe maak je een zo effectief mogelijke complottheorie om de mensheid te helpen?

[00:09:34]

Voorwaarden? N. Het truken ze meegeeft dat het waar zou kunnen zijn.

[00:09:42]

Voorwaarde 2 2 een soort van iemand waarvan mensen een week of nabi heeft misschien wel meer stall, al zou dit natuurlijk om te gaan propageren dan voorwaarden.

[00:09:54]

3. Het zal wel helpen natuurlijk, als er ook in invar mensen zich ook achter deze theorie scharen. Er ligt ook nog met een mooie ik voorwaarden.

[00:10:06]

Vier vanuit de basis van compote hij is vaak wel dat er een groep is die iets in het slecht voor heeft met ons vaak een eliten ofwel PYL gaat zeer vaak of de farmaceutische industrie miniature of regeringen weerwerk vecht het ons voor. Ja, dat is helder. Zo gaan we mensen helpen om het fijn te hebben. Maar wat is eigenlijk onze complottheorie?

[00:10:37]

Dit is het geluid van de krant zonder jouw verhaal erin. Jammer, want je hebt veel moois te vertellen over jouw bedrijf of organisatie. Ik leer je hoe jouw verhaal wel opgepikt wordt door de media. Ik ben een Arend de Geus. Ga naar mijn website, veel hooi, puntenloos slash blog. Lees mijn artikel en meld je aan voor mijn webinar. Denken als een journalist en dit is het geluid van de krant met je verhaal erin klinkt heel anders toch?

[00:11:07]

Maar wat is eigenlijk onze gele complottheorie? Maar ik ga toch echt denken aan het aan het geel in India?

[00:11:15]

Helemaal in het begin van de panden in maart nog geloofde allerlei leden van de regeringspartij daar dat het zou helpen om koeien urine te drinken, wat natuurlijk ook de kleur geel heeft.

[00:11:28]

Ja. En ik geloof ook, ze zijn toch vrij snel weer mee opgehouden. Iemand ziek werd? Euh, dat moeten we dan negeren. Dat is helemaal niet waar. Er is niemand ziek geworden. Het is een hoax.

[00:11:39]

Mij plezier uit. Dan zou je moeten natuurlijk moeten denken valt dit?

[00:11:43]

Dit is inderdaad het Meral. Deze drink van koude urine. En er is juist één die dat voor ons geheim probeert te houden.

[00:11:54]

We hebben ons complot. Nu nog even de voorwaarden aftikken voorwaarden n.

[00:12:08]

Het moet waar kunnen zijn. Ik haalde er een expert bij. Michael Kars. Hallo, je mag dat mannelijker zeggen hoor. Hallo, jij bent de kleurpigmenten. Expert is het niet.

[00:12:22]

Naar het schijnt. Ja, een geel pigment. En dan iets met koeien urine. Weet jij iets? Indien yellow op t. Vertel. Het is een heel warm geel, transparant pigment en uit India afkomstig is. Werd veelvuldig gebruikt door heel veel grote meesters in Europa die geen flauw idee hadden waarmee ze aan het schilderen waren. Maar uit onderzoek is gebleken dat het gemaakt werd van de pis van koeien die gevoed werden met een dieet van alleen mango bladeren en piss wordt hoog als droog gekookt tot een soort smurrie tot ballen gerold en die werden dan verscheept naar Europa, waar grote kunstenaars als Van Gogh een groot schilderij mee maakten.

[00:13:13]

Dus ook Van Gogh heeft in die een J.Lo gebruikt.

[00:13:16]

Starry night je prachtige mooie maen. Dat Oranje dat is in je yellow. Je bedoelt dat geel? Euh ja, maar in je yellow neigt is gewoon heel geel geheel. Check Deze theorie is Roar. Maar kon je urine is niet super excessen, Böll werd het toch juist dat zoveel mogelijk mensen het fijn hebben?

[00:13:43]

Dan is het de mango bladeren of is het de koele urine trein dat die mango bladeren wel echt die hele diepe warme kleur aan het pigment geven.

[00:13:54]

Het kan ook mensen urine zijn. Kijk, het kan mensen urine zijn. Wist je dat de kleur geel in de regenboogvlag staat voor zonlicht en dat roze zelfs voor seks staat? En wil je nu nog meer van die zinderende zomer weetjes? Ga dan mee op LLTB Tour. De Diepholz stadswandeling door Amsterdam.

[00:14:23]

Jeugdhuis Zenith. Gratis bwww met Lipitor. Punt Amsterdam tot zaal. Omdat we in een tijd leven, willen we dat zoveel mogelijk mensen het juist fijn hebben om dat voor elkaar te krijgen. Bouwen een complottheorie en aan de eerste voorwaarden daarvan voldoen het dubbel en dwars. Want het zou niet alleen waar kunnen zijn. Het is zwaar, Okke, door naar de volgende.

[00:15:04]

Een autoriteit Ton van de Kroon is gelauwerd auteur van tien boeken over persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Die zijn vertaald naar maar liefst zes talen. Daarnaast geeft hij trauma begeleiding in Gazastrook en dat niet alleen. Tom is ervaringsdeskundige wat betreft Koudijzer.

[00:15:25]

Sommige mensen hebben nauwelijks last van België. Is het niet meer dan een griepje? Gaat het zo over? Maar er zijn ook mensen die er maanden last van hebben. Ik was daar één van en de doktoren wisten eigenlijk bijna niet wat ze aan konden doen. Dus wat ben ik gaan doen? Ik ben uiteraard zelf een beetje gaan doctoren. Er zijn middeltjes die mij ontzettend geholpen hebben en eentje is heel erg gek. Urine therapie op de urine is eigenlijk een overschot van het bloed en daar zit eigenlijk informatie in.

[00:15:56]

Zo zit je bloed op dit moment uit. Dit is er te veel, dit is te weinig. Dus ik dacht stel nou dat ik iets van die urine drink. Ochtend urine. Dat is een methode die komt uit India zodat mijn lichaam weet ook dit is wat er niet klopt aan mijn bloed. Binnen twee dagen had ik geen verschijnselen meer. Je moet even over een drempel heen om het te gebruiken, maar hij heeft het niveau erg geholpen. Met gewone natuurproduct, waarvan ze dan niet willen dat je dat weet.

[00:16:28]

En dat is natuurlijk ook heel erg aan bij de angst die zaken ook bij complotdenkers bestaat voor de farmaceutische industrie dat het toch allemaal geldbeluste bedrijven zijn die willen voorkomen dat we op een goedkope manier gezond blijven.

[00:16:43]

Dus als we gewoon urine gaan drinken, dan houden we de macht in onze eigen handen. En dan staat de elite met altijd geld in. Al die middelen staan om buitenspel.

[00:16:51]

Ja, volgens mij is dat een beetje waar we naartoe moeten dan. Euh ja. Computerbril Opoe Geel is de kleur van de zomer is een roman.

[00:17:13]

Hij is heel leuk, dat vindt iedereen. Iedereen schrijft dat, maar het is ook een aanklacht tegen reclame. Dit is ook een reclame. 6. Wat nu? Een. Geel Geel is de banier van het. Tegenwoordig is de complotdenken iemand die vragen stelt. Onderzoek doet en zelf blijft nadenken. Dit in tegenstelling tot iemand die klakkeloos het nieuws volgt en bevelen opvolgt en niet meer zelf nadenkt.

[00:17:49]

Maar wie is die tegenwerkende elite dan? Wie probeert de kleur geel van ons af te pakken? De belga. Terug naar Michael. Heb je t wel eens gegeten? Qui pis? Nee, in J.Lo? Nee. Hebben jullie het in de winkel? Nee, het wordt niet meer gebruikt.

[00:18:13]

Mag niet meer van wie niet? De Dierenbescherming? Godverdomme. Is dat dan die elite? Dat zou goed kunnen.

[00:18:24]

Ja ja dus. De Dierenbescherming weerhoudt ons ervan om het fijn te hebben.

[00:18:36]

Dan hebben de Bad Day, de Dierenbescherming, Goor pedo's. De invloeden Sauers. Ik ben Chris Zegers en ik drink elke ochtend urine doe je mee, want alleen samen krijgen wij de Dierenbescherming onder controle.

[00:18:55]

Herstellen Geele waarheid.

[00:18:57]

Ik ben Halina Reijn en ik drink elke ochtend urine doe je mee, want alleen samen krijgen we de Dierenbescherming onder controle. Hij stak gele waarheid.

[00:19:06]

Ik ben een Goedele Liekens en ik drink elke ochtend urine. Wil je mee? Want alleen samen krijgen we de Dierenbescherming onder controle. Herbekijk de hele waarheid. Ik ben Astrid Joosten en ik drink elke ochtend. Urine doe je mee, want alleen samen krijgen van de Dierenbescherming onder controle. Hij stak geen waarheden. Ik ben de gasten waard. Winnaar van een nieuw woord en ik steek elke ochtend fileren. Hiermee komt er een samengedreven bij de Dierenbescherming zonder controle. Velen waren Lieke van Lexmond en elke ochtend is iemand demeest, want alleen samen krijgen we de Dierenbescherming onder controle.

[00:19:47]

Hij stak meeneembaarheid. Nu wordt het toch wel tijd om die zogenaamde dierenvrienden ter verantwoording te roepen, maar eerst naar de reclame.

[00:19:59]

Hallo, ik ben Rodham en ik ben een animator, met mijn animaties help ik jouw verhaal zo goed mogelijk te vertellen. Volgens de drie ha methode van Rodham helderheid, herkenbaarheid, die herkenning en met humor.

[00:20:15]

Wil je meer weten? WWW. Punt Roodehaan punt. NL. De Dierenbescherming bellen aan. Ik ben best zenuwachtig. Goed Midas Dierenbescherming is strevend goedemiddag met Michiel van de pastorie geel. Eigenlijk heb ik maar één vraag aan jullie kan je mij vertellen waarom jullie als dieren bescherming de kleur geel van ons zouden willen afpakken? Euh, u, want u bent van koos geel, ga je dikwijls zeggen dat ik niet helemaal uw euh u vraag en waarvan u bent eigenlijk?

[00:20:57]

Maar we zitten nu in een hele mooie tijd en de kleur geel kan ons helpen. Euh, dus ik snap niet helemaal waarom de Dierenbescherming die kleur van ons zou willen weghouden, dus daar zou ik graag meer over willen weten.

[00:21:14]

McCrea, kunt u daar iets meer iets duidelijker over Sajan? Wordt dit nu ergens opgenomen op dit moment dat u met mij in gesprek ben?

[00:21:21]

Ja, dit gesprek kan worden opgenomen voor podcast doeleinden.

[00:21:25]

Want dan ga ik sowieso het gesprek niet meer met u in verder voeren hierover. Waarom wil je niet gewoon antwoord geven op mijn vragen?

[00:21:35]

Want is vragen is uhm. Waarom wij de kleur geel voor u willen afpakken van van het Nederlandse volk? Dat je nou goed. En ik weet niet precies waar het over gaat is Uhm Pencil duidelijke zijn van Paris of al is hij kruisende.

[00:21:58]

Ik ik. Ik moet iets bekennen. Ik was echt kei zenuwachtig voor dit euh. Voor dit gesprek. Ik doe doen onderzoek naar euh, complottheorieën en hoe die ontstaan en waarom die ontstaan. En euh, urine therapie is nu een van de dingen die populair worden tegen die uhm.

[00:22:20]

De kleur geel en van de kleur geel kleurstoffen is indi een jallo gemaakt van koeien urine.

[00:22:27]

En dat is verboden door de Dierenbescherming. En nu probeer ik jullie als boeman af te schilderen. Zeg ook het VRT gesprek krijgt een beetje een rare wending. Waar? Uhm ok. En euh, ja, ik moet zeggen dat ik. Ik had me echt heel erg voorbereid op dit gesprek, want ik moet echt heel boos zijn. Maar ja, ik kan helemaal niet boos op jou zijn ze.

[00:22:57]

Israelisch had zo goed nieuws, dat weet ik niet. Zou je willen liegen? Euh, nee, ik ga niet liegen.

[00:23:07]

Als je het van ik weet niet waar u het over heeft meneer. Dat je echt zo dat je zo overkomt als je als arrogante elite die iets van van mensen probeert weg te houden zeggen nee ik.

[00:23:19]

Euh, ik ga dat niet doen. Zo uit naam van de Dierenbescherming, dat ga ik zeker niet doen.

[00:23:28]

Mag ik je bedanken voor je sportiviteit? Zes in ieder geval en met allen werkzaam ze elke brainstorm daar. Na Geel Het Donker in theatergezelschap Vloeken in de Kerk maakten de Porthos erg donker over hoe je het donker in jezelf betreedt. Zeker in deze wijze uit, die verdacht veel op een rouwproces lijkt. We biechten de duisternis tegemoet met muziek, spoken word en persoonlijke voordrachten. Je vindt vloeken in de kerk in je causerie hebt.

[00:24:22]

Euh, dat was m dan. Dit is het einde van deze aflevering. Ik ben Michiel Vandeweert of moet ik nou een euh disclaimer te geven?

[00:24:37]

Je snapt het wel. O ja, mevrouw van de Dierenbescherming. Sorry, het spijt me, hierbij doneer ik 20 euro 20 aan de Dierenbescherming. Dan doe je mee. Hij STEC hele waarheid. ESTEC sorry. Deze aflevering was compleet onmogelijk zonder Wim Chielens en luister naar zijn causerie De droefheid zal duren. Niels Hendriksen, Maarten Reijnders en in zijn boek is gratis te lezen op de BBC. Pantalone waarheid punten. Michael Scars. Tom van de Kroon Wizzair. Peter van de causerie Technofeest Cobi en de band Bussels.

[00:25:11]

En natuurlijk onze influenzavirus Pepijn, koning Josien, wijkhuis Karina Heirman, Rik Papa Voisin en Lucas de Waard. Deze aflevering is opgedragen aan Tim Smet en Dikke Love aan Lotte Broos en alle ondernemers die reclame hebben gemaakt voor deze aflevering.

[00:25:28]

Fantastisch lieverd en ook dikke love aan jou, de luisteraar. Vind je geel helemaal geweldig en wil jij Geel daadwerkelijk uitdragen in de wereld? Alsjeblieft, vertel door iedereen over de schrijver recensie op Apple, iTunes en Spotify en vertel het je buurman. Vooral praten met elkaar levert. Dat was het op twee. Katy aan Jabeek? Vraag het maar tot FOD's Elderveld staken hier een eind weg te Bazille in dit geval geen microfoontje in heeft het helemaal geen zin omdat er helemaal niks wordt opgenomen.

[00:26:18]

Afijn, er is mij gevraagd om iets in te spreken. Normaal doe ik dat niet, want ik vind eigenlijk dat er al genoeg onzin en bullshit op de radio en de televisie wordt getoond en moet laten horen. Maargoed, dit gaat over mezelf. En daar wil ik wel een uitzondering voor maken. Euh, bij Daan is Maarten van Rossem. En ik moet toch wel bekennen dat ik elke ochtend mijn ochtend urine drink. En dat vraagt u zich thuis natuurlijk af wat is dat voor een idioot gedrag van zo'n ouwe gek?

[00:26:53]

Nou, ik zal het uitleggen. Ten eerste komt het frame zelf, dus daar is ook niks mis mee. En daarnaast heb ik tot op heden ook nog helemaal geen nadeliger gevolgen hiervan ondervonden. Sterker nog, ik zou het iedereen aanraden en daarom roep ik dus ook nu op boe lekker mee. Want alleen samen krijgen bij de dieren bescherming onder controle. En daarbij hoort om een hachelijk sossen uur geboorde geel erg modern is en die estec is hij stuk geele waaruit.