Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:05]

Hallo, hallo? Ik kan kijken op de of daar ook nog iets van recensies in zit. Ik denk het niet.

[00:00:17]

Ook dit is trouwens ik, Robin Peeters. En dit is het verhaal van een kleindochter die zich afvraagt of ze niet jarenlang het verkeerde geloofd heeft.

[00:00:30]

Toen kwam er een inzinking.

[00:00:33]

Ja, als ik dat zo lees denk ik ook. Want toen de knak in oma's leven. Ik heb geen idee. Mijn oma is geboren op 19 februari 1939 en toen ze drie jaar oud was werd ze gevangengezet in een jappenkamp in Indonesië. Een plek die ik dacht te kennen van haar verhalen. Verhalen waar nu van blijkt dat ze misschien iets te mooi waren om waar te zijn. In mijn herinnering heb ik altijd geweten dat het niet normaal was dat er iets met mijn moeder was tot wat wij moesten doen of hoe we leven.

[00:01:12]

Dat het niet klopte een ruimte in een woning, wel mensen in en wij staan daarvoor kan niet als je gaat naar de hoofdkamp hoofd. Daar kunnen wij niet in. Jammer dan. Meer krijg je niet in twee riots. Kiri Narodowy. Somé Bolin. Hoe lang zoeken twee Giot zuk?

[00:01:39]

Daarna Kiri J. Narodowy en Jos Somé Bolleke. Hoe lang zoeken? Het kamp van mijn oma is een podcast gemaakt voor Caro NCRV en NPO Radio 1. Het kamp van mijn oma kan je luisteren op de website van NPO Radio 1 of op elke andere plek waar jij normaal je podcasts luistert.