Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Een kolom mag ook wel een beetje kietelen en een colum mag ook wel een beetje jeuken en een kolom mag ook wel een beetje. Euh, een beetje zand in je badpak. Maar waar een reeds het zand strooien om het zand strooien.

[00:00:09]

Hallo lief mensen. Welkom bij! In de kop van een podcast waarin cabaretiers van het BNN VARA radioprogramma Spijkers met Koppen in gesprek gaan met hun grote inspiratiebron uit de cabaret wereld. In deze aflevering mag Marcel Harteveld al zijn pen vragen loslaten.

[00:00:24]

De enige echte Youp van t Hek. Dit is in de kop van. Ja, het cabaretten van Spijkers met Koppen mag iedere keer iemand uitnodigen. Een van hun grote cabaret helden om daarmee over het vak te praten. Ik ben Maes Hartveld en ik zit hier met één van mijn grote helden. Euh. Scherp columnist en meester cabaretier Youp van t Hek, die omschrijft het goed.

[00:00:51]

Ja, ja, er is mij gevraagd welk fragment van jou voor het eerst indruk heeft gemaakt op mij mijn leven. En daar heb ik dus een fragmentje bij. Ik was toen acht jaar oud en toen gebeurde dit.

[00:01:04]

En ik zit ontzettend simpel in mekaar. Veel simpeler dan iedereen denkt. En ik dacht God, laat een kind niets te. Ik zei tegen dat jongetje sta, maar wil staan op. Een mannetje krabbelde overeind en een mannetje liep weg en die vertegenwoordigen. Die had het allemaal gezien. Dus die schrok zich de peering. Maar die laten zien dat kan.

[00:01:38]

Kan hij het ook anders doen? En het mag bekend zijn dat ik een behoorlijke hekel heb aan vertegenwoordigers en zeker aan vertegenwoordigers die een met haar vrije worp ervaren rot zijnde. Lekker hard en jij lekker veel geld en lekker netjes. Het was gedaan met de aarde, een magnesium bom die zo weer lachte. Maar ik zag dus als kind van achter. Mijn ouders keken vaker cabaret op televisie en ik inhoudelijk krijg ik er niet zoveel van mee. Daar was ik nog net te jong voor.

[00:02:10]

En toen kwam meeleest die knal. Toen zaten we allemaal zo een cabaretier met special effect.

[00:02:14]

Ja, en de eerste keer dat ik hem ook gebruikte euh. Kreeg ook brand in in Dordrecht op de op de bulen. Toen kwam het beest twee mannen met een teiltje water.

[00:02:25]

Die kwamen dan maar, want geen vrouwen met haarlak. Daar is dat nog gevaarlijk geweest voor eerste rijen. Of dat. En nee, nu moet je van tevoren altijd twintig pagina's inleveren met het werk. Is er vuur? Is er? Ja, ja, misschien is dat daar wel begon. Je zou kunnen ja. Ik mag al mijn fans vragen op je loslaten. Ik dacht ik heb even een snel blokje. Dan is het meer voor mezelf. Maar dan is dat geweest en kunnen we daarna wat inhoudelijke ze eigenlijk voor korte antwoorden.

[00:02:49]

Dit is goed. Heb jij een favoriete Youp van t Hek? Grappen uit de hele oeuvre?

[00:02:55]

Niet echt. Nee, nee, nee, niets meer. Niet iets zeggen. Wat is het programma waar het meest trots op bent?

[00:03:01]

Uhm, ergens in de verte denk ik.

[00:03:05]

Is er een programma waar je achteraf van zegt. Daar had misschien meer ingezeten.

[00:03:09]

Uhm ja, eigenlijk alle programma's wel. Ik gok dat de laatste een keer wel zal terugkomen op de radio ofzo.

[00:03:19]

Ik denk we wel beter gekund.

[00:03:21]

Ja ja. Is daar een liedje? En dan een van de liedjes die niet gelijk mensen te binnen schiet en waarvan je zegt daar ben ik echt trots op. En bij mensen eigenlijk niet goed genoeg naar geluisterd.

[00:03:30]

Wie zal mijn wagen duwen? En dat is uit volgens bij alles of nooit? Ja, is dat? Ja, Johnny doet maar door de stad. Ja en wie duwt Uwe? Of heeft u het aan ons nooit over gehad?

[00:03:43]

En dan heb ik er nog één vraag en die is eigenlijk voor een vriend. Stel, je zou zelf een Youp van t Hek programma willen schrijven. Wat moet daar dan zeker inzitten? Humor? Ja, dat is toch het enige? Nou, het moet grappig zijn als ik. Als je dan een cabaretier gaat, dan moet je een euh een leuke avond hebben en alles wat ik verder nog ingestopt heb. Dat is mooi meegenomen. Ja, maar als een te afgeladen boodschappen karretje is en ik ik, ik kom wel eens bij dat soort collega's, zit ik achter zaal.

[00:04:14]

En dan vind ik het na een tijdje geen reet aan dat hij daar twee minuten. Weet ik wel dat ie op het goede spoor zit en wat ie bedoelt dat die beter is dan mij? Ja, maar volgens wijzer cabaretier nooit beter dan de zaal zelf. Ook een redelijke hond. En dat moet je ook met je uitleggen. En dat maakt het grappig dat dat.

[00:04:34]

Ja, want daar is binnen het theater wordt er veel gesproken over engagement. Ben jij een ge? Is een cabaretier met engagement?

[00:04:42]

Ja, ik ben wel geëngageerd met heel veel mensen met heel veel minderheden en mensen die. Maar het ligt er bij mij niet zo. Duimendik bovenop. Ik had vaak eerder een grap andersom maken. Uh, die ben dan kan eigenlijk bij. Aan dat jongeren aan welke kant ik sta. Maar ja ja, het moet grappig zijn.

[00:05:03]

En is het altijd duidelijk vanuit je theater, personage of jezelf als privépersoon aan die kant staat of niet?

[00:05:09]

Nee, dat we dat doet, maar dat maakt dat moment niet uit. Nee, maar goed, humor. Daar kan je er op uw makkelijk eigenlijk bij. Het tweede fragment Uh, waar heeft jouw broer het over? Humor in de familie en vroeger?

[00:05:21]

Dat is best apart dat het knaapje van 4, 5, 6 jaar oud en vader en moeder en 6 broertjes en zusjes en het dienstmeisje aan tafel stil kreeg en erg stil. En dat is daar iets wat voor nodig hoor, om al die hekken dan hun mond te laten houden. En daar staat ie te vertellen. Heel karakteristiek voor Joepie was als je ging staan zo'n klein manneke en bewoog dan. Dan ging je op 2 voetjes. En dan? Ik ging er net niet van de grond met het hele lichaam alsof op uw boot stond.

[00:05:54]

En dan ging het heel. Heeft u op toneel nog wel eens minder? Maar als klein jongetje, dat was het dat ie een uitslag van 30 graden links en rechts stond niet zo te vertellen. En dat is ie ons allemaal stil te krijgen. En dat is toch ja, dat is toch wel apart?

[00:06:07]

Opvallend, want deze broer heb ik helemaal stil gekregen. Die is overleden. Ja maar ja, het raakt me ja. Kende je het fragment al? Nou precies, denk ik. O ja, was het uit? Euh, hoge bomen. TV monument. Elke struik kan zoiets. Maar uhm ja. Binnen de familie.

[00:06:25]

Nou, ik kom uit een groot gezin. Acht kinderen. Euh. Dit was Carol die hoorde. Die is in 2011 overleden. En uhm. Uit 2012 2012 overleed hij. Uh. Wij waren met acht kinderen, twee meisjes, zes jongens. En je moest echt grote bek hebben. Wel die te volhouden aan de tafel.

[00:06:48]

En dan hadden jullie dat alle acht. Nou, het voorjaar was bij ons de jongste vier dan. Toen waren de oudste vier eigenlijk al het huis uit. Ze hebben. 9 was, was mijn oudste zus al aan anders studeren en en dus jij was de. Ik was er maar zeven nummer. Ja ja, ja en. En was je de grappigste uit gezin?

[00:07:10]

De rest denkt van niet. Ik denk van wel ja, want ik heb je wel eens horen zeggen dat mensen die het hebben over hun grappigste collega dat dat helemaal niet wil zeggen dat je dat op het podium kan.

[00:07:18]

Nee, soms is iemand in een in een koffiepauze of in de gonaden een dineetje. Heel geestig, maar op het toneel moet je en je moet echt zeven of acht rollband toespreken. Dat is toch een andere discipline? En euh, daar komen andere dingen bij kijken.

[00:07:35]

En had de familie me veel met theater? Mijn ouders wel. Mijn ouders gingen naar de opera, mijn ouders gingen veel naar het Concertgebouw en mijn ouders gingen naar Toon Hermans. Niet in het toneel, maar ze gingen wel naar Toon Hermans Wim Kan. Die platen lagen ook bij ons thuis. Zo ben ik er ook wel een beetje als klein mannetje ingerold, want mijn familie die zelf op zaterdagavond al feestjes te vieren en te drinken dus. Zondagochtend werd die laat wakker en dan was ik vaak al wel wakker.

[00:08:04]

Tommy ook mijn jongste broertje. En dan lagen die platen daar. En wij draaiden die platen. Louis Davids. Euh, Wim Kan? Toon Hermans en niet. Zelfs bij een broertje. Toen dacht ik wil supporter worden. Wat hij ook geworden is, dacht ik dat ook doen. Ik wil wel cabaretier worden. Dat lijkt me wel. Als je dan toch in je onderarm bloedvoorziening lijkt het wel leuk ja.

[00:08:25]

En Toon Hermans, is dat het grote voorbeeld?

[00:08:29]

Toon Hermans was bij ons thuis heel erg populair en bij in heel Nederland toen en was het stil op straat. Als hij op televisie was en ik vond Toon Hermans weergaloos door de timing door.

[00:08:44]

Euh. Dus zowel van de plaat als een tv als het theater je een hele zaal eigenlijk. Wat iedereen dan laat zijn. Ja, hij deed eigenlijk niets. Nee, maar doe maar niet. En dan doe je toch alles en hoef je daarover ze tante vertellen over het boek Portael of. En ja, hij overtuigt wel echt met zijn liedjes. Mooie liedjes. En uhm ja, ik denk dat ik daar als kind bijster geluisterd heb. Ik heb een foto van jou gezien met Toon Hermans aan de keukentafel.

[00:09:15]

Ik weet niet wanneer dat was, maar is het. Is het iemand waar jij n op n ook mee over het vak sprak?

[00:09:19]

Ja hij. Uhm. Hij was echt een held zoals voetballers als Cruijff hadden. En op een dag toen euh, nam mijn zoon de telefoon op. En toen? Toen was ik al. Ze hebben al redelijk bekend de. En speelde ik al veel. En toen zei die meneer Hermans voor Jan Telefoon. En toen? Euh ja, ik zei met Youp ja maar toon echt eenheids die normaal man belt bij toeliet. Maar hij belde mij wel. En toen belde ik mij met de mededeling dat ie het vorige gekeken en zat.

[00:09:54]

Ik vond het ontzettend leuk, maar ik heb het aan een half uur uitgezet. En euh, dvtx. Oh, dat doet bij u al dat eerder. Wat moest u lachen met het leuke gesprek? Ik zal het je zeggen, maar ik heb het web uitgezet. Televisie is maar een heel klein kastje en jij bent een mannetje. En je gaat zo verschrikkelijk te keer in dat kastje dat ik werd er op een gebben doodmoe van. Ik ga het wel een keer uitkijken toch?

[00:10:20]

Want je bent grappig, maar doe rustig, doe. Dat is het enige waarvoor ik je bel. Doe rustig, doe, doe iets, Callenbach. En toen dacht ik Goh, wat aardig dat je bent. Haal verbeeldt dat ontzet. En is dat ook? Als je, als je zelf naar Toon Hermans keek, een van de dingen waarvan je dacht als je hem zag. Dat wil ik leren. Nou, als je later kijkt dan daarna. Hij stond toen hij eist op het podium achter de microfoon en vertelde het verhaal.

[00:10:47]

Ja, en dat deed die eigenlijk vrij langzaam. Dus ik liep daar. Ik heb daar eigenlijk al drie keer. Als je dat bij de oude webcam kijkt, was dat ook zo. Die mannen, die deden heel veel aan redactie vertelden heel goed hun verhaal aan al die mensen. En uhm. Ja, nou. D. D. Vandaar uit, kwam natuurlijk eerder afgesproken hebben Tolic en euh, ja, daar komt dat gesprek aan de keukentafel.

[00:11:16]

En is er dan een moment dat van jou dat kwartje viel dat je dacht oh. Dit is mijn zou ik me belden. Toen viel het kwartje al dat u dacht ik al wat aardig dat u belt, meneer Hermans. Ja ja, ook echt ontzettend aardig. En toen ging ik erover nadenken. En toen zei ik dat later tegen Joop Copán en die zei ja. Beetje gezeur is wel, maar hij heeft ook wel een beetje gelijk. Als vaak kritiek zit een deel in dat je denkt ja ja ja, maar geld ik nou?

[00:11:42]

En het feit dat die nummers opgezocht en Dragt was gekomen en me belde. Euh, ik vond het eigenlijk heel aardig. Toen ben ik er wel een beetje op gaan letten. Je hebt altijd zeker geweten. Cabaretier, heb je daar ooit aan getwijfeld?

[00:11:55]

Een goeie vriendin van mij, die woont in de in Toronto in Canada. En dan heb ik altijd nog goed contact met hen die zij begreep. En tegen mij. Wij waren in 1972 met z'n tweeën in Carré bij Herman van Veen en zaten we helemaal bovenin. En toen was ik dus achttien. En toen zei jij tegen mij. Opletten. Ik sta daar. Houdt eigenlijk. Had gezegd dat gezegd ik zeg het toe ben jij naar Canada gevraagd? Dat hadden ze gedaan en dat vond ik zo leuk.

[00:12:28]

Zijn ze echter een hele dierbare vriendin van mij. En zeg nou, ik sta binnenkort weer in Carré. Je bent er ooit geweest tegen hard gesteente weekkrant. Toen heb ik er uitgenodigd uit Canada en is er op mijn verjaardag naar Carré gekomen. Ik zeg want als ik het jou als eerste heb gezegd, vind ik ook dat je te keren. Mee moet de cirkel rond. Ja, zeker rond. Ik vond het wel leuk dat, maar ik kon mezelf niet herinneren dat ik dat wat is ik wel vrij brutaal.

[00:12:55]

Dat is op je achttiende en op je negentiende ben je met Nahr begonnen.

[00:12:58]

Ja, zoiets. Rond die tijd ben ik begonnen met cabarets. En hoeveel jaar heb je dat gaat Cabaretten vind ik wel? Ja ja, nee. Nou nou was de cabaretgroep Jazz Cabaret. Dat je met een barkruk in een steegje naar en dan maar naar Pepijn en naar de Gouden Karper in Winsum, nu het Dorp van het jaar. Euh ja, al die zalen heb ik gezien er en en voor heel weinig publiek zodat iedereen nu met Korona meemaakt. Heb ik.

[00:13:25]

Ik had toen al mijn eerste coven 19. Ik heb dat voor Korona ook wel gehad.

[00:13:30]

Nou ja, je weet hoe dat gaat dat. Dat is voor heel weinig mensen, maar ik heb daar wel mijn kilometers gemaakt. Heel veel geleerd en heel veel ook geleerd wat die goed en wat je al dan niet goed doet. Dat is gelukkig van mijn 19 man bij hen en er komen ook geen 700 mensen naar iemand toe die nog niet zo goed is. En toen op een gegeven moment in 19 vierentachtig dus 10 jaar later ja te doen kwam dan wa wat ze noemen de doorbraak.

[00:13:57]

En euh. En ja, toen vanaf toen. Ja, is het altijd vol geweest.

[00:14:03]

Nou, dat is een heel mooi bruggetje naar het volgende fragmentje mevrouw van der Velden. Goeiemorgen, Minka en Van Breukelen van de bank in het meedenkt. Goeiemorgen! Hoe gaat het geen paret en financieel ook grieperig lenen, betalen, lenen. Talen lenen, lenen, betalen.

[00:14:46]

Leen lynchpartijen New Line alleen Pellicom een compacter pakt aanpak pakt dan pakketten pakketten pakket aan Pakistan. Je bent veel rijker dan je denkt. Laat die welvaart nou niet aan je neus voorbijgaan. Kom nou lingerie dalingen.

[00:15:06]

Waar zie je die auto en is jouw auto maar je auto? Wordt jouw auto geen compleet slim herinnering?

[00:15:17]

Een nummertje? Best wat losgemaakt? Ja, en het leuke daarvan was dat ik. Ik speelde het in Uh in Man Vermist en Joop. Koopman was toen al mijn grote vriend en tevens impresario en die had toen na een paar try outs gezien. En toen zag het er na afloop te praten. Er zit een beetje wat ik mis. Ik zei en het is zij die een nummer, een echt nummer, een ouderwets cabaretten. Maar dat. Dat dat en doen.

[00:15:43]

Nou ja, toen viel zo'n gesprek. Dan zeg ik daar misschien moet ik dat lenen, lenen, betalen, betalen. Moet ik meer? Euh ja, dan moet je even apart voor gaan zitten en spot zo. En daarbij. Toen begon ik er met die voet, maar dat deed ik gewoon eigenlijk zelf om het makkelijk te maken voor mezelf. Want euh, later zijn de mensen tegen mijn oude moeder van die voet wat bijzonder. Nou, ik heb mijn moeder dan het liefst zouden het hele programma zijn, want we zeiden vroeger altijd thuis.

[00:16:14]

Hou je poot is stil wat ik. Ik zit heel vaak tijdelijk, nu ook de dingen uit te leggen. En de microfoon? Die stond dus naast me. Dus v d. Dat ontstond toen zij begreep het zijn een een en een vriendin van mij. Zij die voetbal. Dat werkt hartstikke goed. Welke voet die hier mee beweegt zich beweegt? Bijvoet bij ja, weet het niet. En toen zei Anne Naar geluidsbanden doet ie elke avond. Ja, klinkt waanzinnig.

[00:16:42]

Daar moeten we gewoon zo houden. En toen hebben we ook inderdaad de microfoon verplaatst. Dat ik net naast de standaard stond. En zo is dat nummer gegroeid en gegroeid en geslepen en beter geworden en beter geworden. En toen kwam en dat was echt de allergrootste massa. Toen kwam de televisie vroeg wat bij alle cabarets. Die had Alles Is Anders show met Aad van den Heuvel en die vroegen een nummertje. En toen werd ik ook gevraagd daarvoor. Ja, eigenlijk wel leuk om te doen.

[00:17:12]

Heel lang gedumpt. Of ik dat wel de Marica zou doen, zeg ik. Nou ja, laat ik dat er maar doen. En nou ja, dat grote toeval was. Toen was er een enorme rel gaande. Een beetje te vergelijken met wat nu was met Gijp en en en en en Akwasi en Derksen. Weet je zo'n soort rel waar iedereen naar kijkt dat ging over ruzie tussen Gerard Reve en Boudewijn Büch? En euh. Toen had Arthur de Heuvel die kondigde aan en ik.

[00:17:42]

Ik heb A. Boudewijn Büch en Reve was helemaal uit Frankrijk gekomen om het uit te praten en we hebben dan ook nog cabaretier Youp van t Hek. Niemand kende mij en ik denk dat het nummer en die avond waardig zes miljoen kijkers was op een maandagavond Nederland, even voor Nederland 2. Ik was de enige. Ja, en iedereen keek naar die ruzie en de vanaf de volgende dag was door. Alleen dat de Merlene alleen het betalen betalen ze echt.

[00:18:11]

Het is allemaal geluk op bij elkaar, want voor je dat tijdens een uitzending al.

[00:18:15]

Of ben je dan vooral met de stress bezig om het toch op de rails te houden? Want ik kan me voorstellen. Je weet op dat moment ook dat half Nederland kijkt.

[00:18:21]

Ja, ik had hij eenmaal geen idee van. Ik was hartstikke jong, ja en ik denk dat 30. En ik deed dat. En euh ja, in dat beetje wat jij zeg. Ik was blij dat goed gaan was bedekt die kwijt was geraakt. En toen merkte ik de volgende ochtend toen wat. Toen belde mijn dezelfde Joop Koopman die belde zit. Ik heb heel raar nieuws voor je, maar alle voorstellingen. Zij belde op 12 uur alle voorstellen van de rest van de tournee, waar in een klap uitverkocht en enzovoort, enzovoort.

[00:18:50]

Toen de De Wereld Draait Door effecten avant la lettre?

[00:18:53]

Ja maar toen ja en ik. En toen ben ik ook weer wat dat is, wordt ook het theater. Dus toen begon ik op te treden. En dan voor de pauze van de nummers. Wat na de pauze voor de pauze. Dan deed ik al af en toe. Zo en dan geen hele zaal ging zitten en daar zag je ze elkaar aanzetten.

[00:19:10]

Ja, ze komt het er komt. Dan zeg ik nee, dan komt er niet. En dan? Dus ik ging er ook alweer mee spelen. En dat had ik eigenlijk, serpa we alweer van toon geleerd. Je moet altijd weer ook weer. Je moet een paar meter voorliggen op je publiek en je noemt Joop Koopman een aantal keer. Het is een naam die ik in combinatie met de jouwe heel vaak hoor, maar vooral in. In een in de cabaret wereld van Joop Koopman was er vroeger.

[00:19:33]

Die heeft jou eigenlijk het enige wat ik kon vinden. Wat jij over hem zei was twee dingen dat ie een keer je kleedkamer in kwam en zei Ik moest vanavond heel vaak moet afnemen voor bekenden. Ja, wat ik een hele mooie uitspraak. En na zijn overlijden dat jij eigenlijk zegt dat je alles wat je weet van het vak aan hem te danken hebt. Ja, hij was euh euh. Hoofd amusement geweest bij de VARA. Daarna was ie even directeur bij euh, in in in Orfeus Apeldoorn.

[00:20:02]

En daar was ie binnen twee maanden weg. Dat ben met Bonje met echt bloed, bonje met iedereen ruzie, want dat bleek daar nog één en andere notabelen commissie te zitten die de programmering d. En nou goed, dat wou niet. En zij vond Jansen. Die was wat bij impresariaat Lumen en die dacht ik moet die man daarbij hebben. Bij het impresariaat. En toen kwam hij erbij en toen kwam ik in die tijd ook toevallig bij Uh, bij uhm, bij impresariaat Lumen en zodoende na de voorstelling zagen elkaar.

[00:20:35]

Nou, hij zei nooit teveel. En dan de volgende dag belde hij mij en dan nam hij even het lijstje door en zei die euh, je zei dat. Daar moet je volgens mij zeggen of die meer zeggen of. Je moet het nog een keer herhalen.

[00:20:49]

Maar noem je dat regie? Nee, adviezen en daarbij het was een vriend en waren heel erg O'Day dat u tegen mij zei daar is nou toch een. Ik heb televisie gekeken is wel een programma. Een zekere Robert ten Brink. En daar komen mensen. En die gaan dan hun liefde uitmaken op tv. Je niet. Kijk maar. Vanavond is het. Dan typt hij mij dat ik iets moest zien. En zoals we nu gewoon dat heel normaal vinden.

[00:21:22]

Dat All You Need Is Love en dat Benz daar hun broek uitdoen in hun lul laten zien is allemaal prima. Is dat ooit iets laf is? Nou ja, maar gewoon geestelijk doen en dat was toen was dat echt totaal? V.

[00:21:34]

We zijn nu aan gewend en Temptation Island al die onzin. Maar als het nieuw was zijn alle dingen die nieuw waren in de wereld waar ik later hartelijk om kon lachen. Ja en euh ja. Hij was eigenlijk de man die ook. Of dat ik me belde, zeiden de Jan Blokker gelezen in de Volkskrant. Jan Blokker, geweldige columnist en dan las ik m dik.

[00:21:55]

Ja ja, ja, ja ja, geweldig wat ie schrijft. En. Daar kon ik weer mee verder. Zoals ik nu elke ochtend wakker word. Alle kranten lees en daar kijk en zie en denk dan heb je nu nog iemand met een dergelijke rol.

[00:22:08]

Nou, nu heb ik. Ik heb mezelf. Ik heb band met mijn impresario, de opvolger van Joop en Hans. Enkele vrienden en onzeker hebben dat over veel per dag ook. En ook over gewoon organisatorische dingen, maar ook gewoon over wat in de krant staat. En euh, alles maakt ook vaak het ingelijste als ik bij de voorstelling is geweest. En is dat dan van dezelfde orde? Ja, anders weer Hans.

[00:22:32]

Let weer op andere dingen als in een totaal andere figuur. Ja en. Maar ja, ik heb geen jaknikkers om me heen. Vind ik wel heel prettig.

[00:22:39]

Geen neen. Nee nee. Een ander groot ding wat waar iedereen aan denkt volgens mij bij jouw carrière, is de oudejaarsconference. En die kwamen niet uit de lucht vallen, want wij vonden dit fragment nog Youp.

[00:22:53]

Zou jij durven doen wat Wim Kan deed? Zo tegen het oude jaar een jaar doornemen met de mensen?

[00:23:01]

Uhm ja, ik zou het wel durven, maar nu nog niet. Ik denk dat je. Ik moet eerst nog heel vaak in theaters gespeeld hebben. Ik moet eerst nog dezelfde ervaring. Wim Kan was ook geen eenendertig toen ik dat geloof ik. Maar nu wil ik. Ik denk dat ik nog heel veel moet leren en heel veel zalen euh, vanbinnen moet hebben gezien. Want alle zalen waar ik nu speel heeft Wim Kan al 20, 30, 40, 50 60 70 keer gespeeld en ik moet eerst nog heel veel leren.

[00:23:37]

Ja en dan? Ja, het lijkt me fantastisch. Martijn Koning had dit fragment nog nooit gehoord.

[00:23:42]

Dat ik oh oh ja, Martijn. Martijn had Martijn.

[00:23:46]

Ja, maar tegenwoordig schieten ze ook als paddenstoelen uit de grond.

[00:23:49]

Iedereen moet lekker zelf weten. Ik heb mijn eigen euh, die dit was. Koos Postema was volgens mij was die 65 80. Die vraag stel. En van jouw grote helden? Nee, maar we kenden mekaar. Nee, Kosova Cosemans, goeie journalist. En euh, ik zat daar toen. Ik weet niet meer waarvoor het toestel die vraag was ik ja, ik zou heel graag willen oudejaarsconference. Ik was in 85 ook al gevraagd door de VARA en ZD.

[00:24:16]

Nee, dat lijkt me door mij vachten, want ik speelde hartstikke lekker het theater. Ik dacht waarom zou ik? Een jaar te vroeg op een meao gaan. Dan Lama vachten, het roest in rook zeven of acht '80 weer en zij gaan. Dan wil ik doen en dan pakweg drie maanden Traa fouten. En zo ben ik toen. Nou ja, eentje in de kleine komedie. Heb ik het doen? Ja, ook dan. Dan komen we vanzelf bij deze pukkel drinken.

[00:24:45]

Daar heb ik nou een hekel aan Buckler, want die lullen van een jaar of veertig in eigen cafés. Maar met die autoglas rot is op jonge twijgen een beetje bezopen te worden. Gaan ze weg. Ik ga in de kerk zuipen, idioot. Fuif dat niet ideaal breukvlak drenken? Ja, dat was allemaal toeval het. Het aardige daarvan was dat euh, ik. Ik begreep het niet zo goed. Ik ben zelf wel een caféganger. Ik ben zelf een.

[00:25:09]

Met vrienden. Alcohol, alcoholvrij bier. Nou ja, dat begrijp ik niet. Ik kijk. Ik begrijp best dat iemand een avond niet drinkt. En aan de waarheid. Daar ben ik zelf tegenwoordig eentje van. Want ik drink, drink veel minder dan vroeger maar weinigen. En maar ik alcoholvrije wijn. Ik vind het wel raar. Ik hoor al smeerlappen, viezerik en ook onvrij bier dacht ik neem daar gewoon een slaatje. Maar dat was dus eigenlijk de de The.

[00:25:33]

De grap die ik wilde maken van jou is op dat rare gedoe.

[00:25:37]

En toen had je dat was eigenlijk het bekende bier Klaus Thaler, maar dat bekt helemaal niet. Klaus. En toen kwam Buckler uit Buckler lul. Dat voelde lekker worden. Ja, dan sta je in de kroeg daar. Zo'n buckle met die auto. Dat flink. Is Oban dan goed? En zo kwam dat RIN met bij elkaar in die ene conference is maar veertig seconden.

[00:25:58]

Ja ja, want het viel me eigenlijk ook op, want ik ken het eigenlijk ook als. Als kind dan. Als je andere programma's hoort en over cabaretiers gesproken wordt. Weet jij heel veel in één adem met Buckler genoemd. Terwijl als je dan hoort hoeveel grappen over Buckler er in het programma zitten. Valt dat eigenlijk wel heel erg? Ja, maar misschien staat Buckler ook meer symbool voor wat er in programma's tegenwoordig gebeurt, zoals bij Wim Kan. Vonden politici het een eer, als ze genoemd werden, werden grappen over gemaakt.

[00:26:21]

En zo is het bij een Bufero zo blij dat ze genoemd werden. Want euh Hans, mijn huidige impresario had heel de studenten baan bij Heineken gehad en die kwam bij die try outs in De Kleine Komedie. Heel veel eindelijke mensen tegen. 7 uur die allemaal. Ja, wij vinden dat zo leuk dat ie als Buckler noemt. Dat is echt een prachtige reclame, want niemand kent Buckler nog. Geweldig. Daar hebben ze achteraf iets, al zijn ze iets anders over denken.

[00:26:46]

Ja ja, vieren en relletjes die ontstaan naar aanleiding van het programma is dat een beetje? Is dat de krenten in de pap? Ik bedoel, is dat ook mooi aan het vak dat als jij iets te grazen neemt, dat dat je vindt dat dat een publiek vindt?

[00:26:56]

Nee, weet je mijn columns uh en mijn theater overtreden dat? Ja, ik kijk. Ik leef. Ik ben ik. Ik lees de krant, ik op internet. Ik kijk tv. Ik verbaas me. En dan schrijf ik een stukje over dat waarschijnlijk een stukje. En dat dat opeens bom iedereen daaroverheen dom wordt. Euh, dat vind ik toch vaak alleen maar grappig. Dat zegt daar vaak iets over over. Euh, over die over die momenten.

[00:27:24]

Ja, ik moet daar vaak ja, we hebben wat. Onderdeel van mijn vak.

[00:27:29]

Wat korte hoogtepunten achter mekaar staan kwam er op. Ik zie het als één van andere getatoeëerde homo die de Carsid deur niet kan vinden, zo. Dat godverdomme, wat een nichtje is dat zeggen.

[00:27:42]

Jezus Christus, wat een homo is dat het ergste wat ik dit jaar heb meegemaakt, maar zo op een op een in juli, op een zaterdag en zondag in Amsterdam aan de Prinsengracht zwaaien er allemaal homo's op een bootje. Dat was ook heel gênant, niet? Niet alleen met die vrienden met 480 duizend andere Nederlanders. En ze kwamen er allemaal homo's op een bootje langs. En dan vonden wij homo's op een bootje. Die homo zijn dan daarna getrouwd? Lag hij trouwens?

[00:28:10]

Dat hij trouwt? Ik heb zelf even de aanvaring gehad over het woordje pist night I. Ik zal het niet terugnemen, maar het is zo raar dat dat niet meer kan. Het vroegere in Amsterdam was dat gewoon woord. Nogmaals onder de nichten. Je hebt nichten en pist. 19.

[00:28:28]

Er is inhoudelijk heb ik het gevoel al genoeg over gezegd. Het ga deze allemaal een beetje uit hetzelfde bakje allemaal. Ja uhm, als je Arie Boomsma. Is dat iemand waar je sociaal dan ben? Arie Boomsma.

[00:28:40]

Wat die laatste keer flikte bij die bij die Derksen? Ik denk je kan best over die ex zeggen dat je te kut programma vindt of dat je hem racistisch vindt. Of dat je dan dat je echt je vingertje op gaat steken en zegt tegen de adverteerders niet meer adverteren dat dat. Daar zit je voor mij zo verschrikkelijk in de verkeerde hoek. Jammer, want hij was oproepen tot boycot. Ben jij zo'n trut? Daar ben je zo'n ongelofelijke trut. En euh ja, ik ga ook niet bij zijn sportschool te staan waar al die types die de hele dag voor de spiegel naar hun eigen spierballen en hun eigen lul staan te kijken.

[00:29:13]

Die ga ik ook niet zeggen dat sponsorden mee moet stoppen. Iedereen. Ik ben een enorme liberaal. Iedereen moet lekker doen wat ie wil en daar moet keihard gelachen worden. Maar is het niet gek dat dat soort dingen verschuiven? Op een gegeven moment heb je de keus of je daarin meegaat. En dan heb je de keuze die erbij gaat en dan in nog 70 woonden, vroeger aan de Prinsengracht. En als die bootjes langskwamen en iedereen ging zwaaien naar homo's in een bootje.

[00:29:35]

Ja, ik ben cabaretier. Ik maak er een een en een laatste had ik een keer gezegd als grapte. Dat ging over uh uh Thomas Cook with was ontstaan. En toen zei de directeur van het Rijksmuseum. Die had de deur dichtgetrokken en de Ann-Sofie familie achterliet. Hoezo zo zwaar? Zo ernstig en legertent, denk ik. Ja lul. Het zijn toch gewoon schilderijtjes? Daar heb ik het liggen. Godverdomme mensen doodgaan in het ziekenhuis, huis op dus dat schrijf ik dan op.

[00:30:06]

En meer is het niet. En te ver ik van euh. Het zijn maar doekjes, anders koop je er een paar. Ik ben cabaretier. Dat is een grapje.

[00:30:14]

Ja, maar in hoeverre kijk ik ik? Ik heb de column ook gelezen. Ik heb ook de heisa gezien. Het voelt ook als een vrijbrief dat je binnen een column wat jij zegt, want ik kijk rond en ik kijk wat ik vind. Dat schrijf ik op.

[00:30:24]

En anders mensen daar overvallen dat je zegt ja, prima. Nee, dat vind ik ook prima. Nee, dat vind ik ook de. Dus dat. En daar ben ik dan weer boos over worden vind ik ook wel goed.

[00:30:34]

Ja is dat, maar is dat als doel? Goed, maar een deel is het natuurlijk ook gewoon een column. Het is ook geschreven door een cabaretier en dat lijkt wel eens. Daar heb ik wel het gevoel dat mensen als je dingen leest dat ze zegt dat ze het niet meer lezen dat er door een cabaretier geschreven is. Nee, dat de grapjes.

[00:30:52]

Een column mag ook wel een beetje kietelen. En een column mag ook wel een beetje jeuken. En een column mag ook wel een beetje. Euh, een beetje zand in je badpak.

[00:30:59]

Maar waar nu reeds het zand strooien om het zand te gooien, dat weet ik niet. Dat werkt niet. Maar het is een beetje mijn ergernis aan de theaterdirecteur die schilderijen familie gaat noemen en een en een. Een directeur van het Nationaal Toneel die zei dat hing een sfeer als er voor iemand is was overleden, denk je? Flikker op. Dan is er nog nooit iemand doodgegaan in je familie. Lul!

[00:31:23]

Dat is wat ik bedoel.

[00:31:25]

Ja, het is toch best met dit soort dingen? Ik lach er ook altijd om. Dus maak je toch een raar soort medeplichtig? Lijkt het.

[00:31:29]

Nou ja, maar als er iemand dood zit in je familie, heb dat een paar keer meegemaakt. Dat is knap verdrietig. En dat is iets heel anders dan dat je toneelstukje niet doorgaat. Waar normaal ook maar 35 man naar te kijken staat natuurlijk. Bij een hoop mensen voor iets groters.

[00:31:42]

Ja, het staat voor iets groters, maar het is ook een vrij elitaire club dat. Dat de die toneelgroep. Dus doe maar, doe maar, doe maar rustig. En ik heb zelf het openbaar over mezelf te verdedigen. Ik heb godverdomme veertig theaters opengehouden in Nederland door actie te voeren van de Kleine Komedie tot Pepijn, enzovoort enzovoort. En toen heb ik uit die hoek uit die culturele hoek nooit iemand gehoord.

[00:32:05]

Nee, precies zoals het zou, zolang het naar hun zin gaat.

[00:32:09]

En daarbij, het ging mij meer om de toon die zij aansloegen. Als je het gewoon leest, gaat het over de toon.

[00:32:16]

We maken een mooi bruggetje naar je laatste programma Papa.

[00:32:19]

Ik denk dat ik weet wat ik ga doen. Later zei je wat ga je doen dan? Nou heb voor cabaretier? Toen keek mijn vader me aan zijn mouw. Da's een goed idee, want er moet gelachen worden. Ga dat maar proberen. En nu hoor ik aan de dood stille Carré dat u met z'n allen tegelijk bent. Rafaela.

[00:32:50]

Een beetje normale vader die zou zeggen ok, maak je maar eerst de school af, dan ga je een studie doen en daarna zien we wel of je dat nog wel. En dan zit hier nu ook buikje.

[00:33:04]

Denk en godverdomme, die klootzak is bij ons thuis geweest. Maar ja, mijn vader zijn gaat proberen.

[00:33:10]

Mijn vader zei nog wel iets bij. Hij zei één ding je moet zorgen dat je niet zo'n allemand cabaretier, want je zegt wat bedoel je daarmee? Zit je dan? Je moet zorgen dat je zaal vol zit, want je moet er van leven.

[00:33:20]

Maar je moet er ook voor zorgen dat een groot deel van Nederland een onbedaarlijk actieve zeeklei heeft.

[00:33:26]

En toen zei ik trek. Hoe bedoel je dat papa's? Nou, heel simpel. Het grootste deel van Nederland bestaat uit eikels. En je moet niet willen dat de eikels je leuk vinden. Want als de eikels je leuk vinden, dan komen ze ook naar je zaal.

[00:33:45]

Ik zeg nee, ik zei de zaal waar. Nou, ik denk wel dat je de wat ik euh in de loop van mijn leven hebben opgebouwd is een totaal eigen publiek en ik weet heel veel mensen. Euh, als de jongeren van Ik ga een avondje naar Youp van t Hek. Dat ik. Deze moet je daar nou alleen. Dat is een hele grote groep die vergaard hebben hoe gaat en qua kijkcijfers? Euh. Die heel graag doen. Maar kijken en doen is een hele grote groep die er niet aan moet denken dat ze naar me toe moeten.

[00:34:15]

Heeft je vader het echt gezegd? Ja, hij heeft ja gezegd. Nee, maar ik had grote geluk dat ik was. De zevende van acht kinderen. Ja, en die zes boven mij waren al totaal mislukt. Dus de lat lag laag. Ja willen de vaders vader was ook al wat ouder. Mijn vader was 43 toen ik geboren werd. Dus euh. Toen ik 26 was was hij al tegen de zeventig en met pensioen en uitkeek al heel anders naar het leven.

[00:34:39]

Rustiger, kalmer en de rest van de familie. Ja, die waren allemaal keurige baantjes en dingetjes. En hij vond het, merkte ik op. Op z'n oude dag ook wel geestig dat er eentje tussen zaten die zei Ik heb het idee dat ik wel de enige die zei als je het gaat doen. Het is hard werken en dat bleek ook zo, maar dat is het nog steeds. Maar natuurlijk wel heel leuk werk. Stom vind ik ook.

[00:35:00]

Je hebt het in je programma. Of dat vind ik helemaal niets om van mooi overheden die wel een dagje meedraaien in het theater of die wel een keer komen kijken. Ik heb zelf met jou een Fretz in het tweede jaar van de toneelschool een brief gestuurd. Toen hebben we vier keer aan de keukentafel gezeten en het stomme is dat ik toen iedereen die daarnaar vroeg van hoe gaat dat? Zei je tegen Jezus. Wat een aardige vent. En dat dat. Dat kan je dan bijna niet rijmen met je Tejater persoonlijkheid of of als jij zegt een van de missies in het vak is zorg dat iedereen een onbetamelijke tyfus hekel aan je hebt.

[00:35:28]

Denk je ook een beetje? Waarom eigenlijk?

[00:35:31]

Nou ja, neen, niet. Niet een hekel aan heeft. Euh. In het normale bestaan. Want in mijn normale bestaan ben ik een doodgewone man. Alleen het moment momenten, tweede opstap ben ik een toneelspeler. Mijn zoon was 12 Julius en toen zei iemand een keer tegen hem in een winkel. Wat vindt u daar thuis van wat jou vader allemaal op het toneel zegt? En toen keek ie heel lang diegene aan. In ieder geval. Ja, zo'n zoen grachtengordel kut, die keek je aan.

[00:35:57]

Zij die mijn vader speelt toneel. En de liedjes bij. En ja, het is mijn vak. Ik ben cabaretier. Ik ben columnist. Ja, dus ik schrijf stukken en ik treed op. Ik ben nu weer bezig met de oudejaarsconference en dat wordt niet de afgekloven karkassen van euh, van de ko vit. Dat wordt het niet. Terwijl, je zou daar best wat over kunnen zeggen ja, maar alles is al wat.

[00:36:25]

Er is al heel veel over gezegd. Maar misschien ga ik daar wat over zeggen. Wat er allemaal over gezegd is dus.

[00:36:32]

Maar het punt is dat je euh euh. Het vak wat ik doe is echt een vak. Ik is echt mijn werk. Ik doe dat en en met ontzettend veel plezier. Maar ja, ik heb vroeger bij Wim Kan. Nooit gedacht mijn tweede taal. Ik dacht dat ik ben bij cabaretier.

[00:36:48]

Nee, maar da's een ander stijltje natuurlijk. Dus. Dus Wim Kan maakten grapjes over politici. Tenminste de dingen die ik van hem ken. Die gingen minder op de man af, zoals jij af en toe op de man af gaat.

[00:36:59]

Ja, maar ik zit wel eens bij andere cabaretiers te kijken. En dan komen ze op met een boodschap, een karretje en afgelaten boodschappen karretje. En dan halve. Nee, maar dan aan een half uur ben ik eigenlijk al beetje klaar. Dan? Euh, ja, dan zit ik al met eigen gedachten. Ja of nee. Dan ga ik aardige dingen tegen mijn vrouw fluisteren. Euh, en dan? Daar kan de cabaretier niks aan doen. Maar euh, ja, als het er allemaal te dik bovenop ligt.

[00:37:27]

Vandaag ook wel een beetje.

[00:37:28]

Ja, ik weet dat ik twee dingen weet ik nog van. Van de keukentafel schrap sessies is dat jij zei indien cabarets. Wees grappig. Dat was eigenlijk het motto. En veel schrijven veel schrappen. Ja, dat eigenlijk als een soort kern. En dat. Dat herken ik wel heel erg in wat je maakt. Ja, je had een verhaal over Alles is nooit volgens mij over een tekst van drie kantjes, maar alleen de zoon van God van was overgebleven als een soort unicum van, maar ook om te zien hoe ambachtelijk je je bij een programma komt of hoeveel werk daarvoor nodig is om een programma te laten lopen voor een euh ja.

[00:37:59]

En als je een try out hebt gespeeld. Euh, dat je niet als gebruiker je aan het einde. In de vallei, euh. Je door allerlei mensen laat pijpen van ja goed hé. Nee, ik zit best wel terug in de auto en denk dat moet beter. Dat kan anders. Misschien moet ik daar mee beginnen. Misschien moet ik daarmee eindigen.

[00:38:16]

Dat kan ik ook van toon ook dat ze altijd zeiden van die zat achter in de bus of achter je met een bandje. Zat die hele voorstelling nog door het paleis? Weg pleuren? Die dingen. Ja, ik heb hier staan en of je milder bent geworden door Korona. Maar dat we die kunnen we invullen denk ik.

[00:38:28]

Ja, nou ja, ik ben in. In zoverre ben ik milder geworden. Dat euh, ik weet nu wat het is, want ik heb het gehad en ik kan het niemand aanraden, echt niemand. En ik had een milde vorm. En maar ik was er slecht aan toe. Ik was er echt slecht aan toe. En euh, ik heb gezien wat al die euh mensen om mij heen gedaan hebben om niet alleen mij maar euh het halve amaq in leven te houden.

[00:38:53]

En ik vind het een godvergeten schande wat er nu gebeurt en vooral dat het het loopje van de Kamerleden de vraag dan nog dat de twee. Ja, dat lijkt altijd meer zo geestelijken. Dat gaat zeker de oudejaars halen. Het declareren van de taxi van de Henk Krol. Als je op vakantie gaat. Dat geeft precies aan. En Henk Olten met dikke vingertjes in de kas. En en en samen op de foto. Jaja. Ja, maar dat soort dingen.

[00:39:20]

Het zou wel zo grappig.

[00:39:22]

En euh ja uhm, wat we was het voorjaar als het over de oudejaarsconference hebben. Kan je zeggen wat voor de helft zijn als op de helft? Ja, dat zou je vergeten af en toe.

[00:39:32]

Het grootste deel komt nog, maar er is veel gebeurd. W. Van Akwasi tot inderdaad de kofoed tot de totale euh. De de virus. Waanzin. Euh Arie. Euh ja, d'r komt maar of ze allemaal langskomen. Dat dat zou moeten blijken. En ik gaat spelen in zalen. En als het toch doordat er maar de helft of een kwart zit dat ik toch denk ik krijg de sfeer niet goed. Dan ga ik. In december ga ik beslissen of ik het op tv wil.

[00:40:01]

A en als het op tv is, waar, waar wordt dat dan? In Carré? Wel, en dan voor dat.

[00:40:07]

Henk van der Meiden heeft de Zirkus voor mij afgezegd. Al aardig vol. Ja, eigenlijk leuk.

[00:40:14]

Oh ja en uhm. En na de Oudejaars, want de Oudejaars is nu. Dat is na oud en nieuw klaar. En je hebt gezegd ik ga nog één groot programma maken. Dat is de wens. Dat is het idee. Ja, en is dat ook? Stel dat het theater nu blijft zoals het nu is.

[00:40:28]

Ik weet dan stel ik misschien nog een jaartje uit. Maar mijn grote idee is om nog een keer een tour te maken door Nederland en België. En dan echt alle zalen te spelen waar ik gespeeld heb. Zou zijn dat je heel veel. Ja, en zijn deel is ook afgebroken, maar dat kan niet in een jaar. Hij gaat ook niet in. Nee, nee, mijn andere. En daar wil ik eindigen op een zeventigste. Euh. Op 28 februari 2024 in Carré.

[00:40:56]

En daarmee laatste voorstelling gegeven. En dan heb ik heel erg veel gespeeld. Heb ik 50 jaar gespeeld? Is de Ginter. Nou, die zal als euh, hekwerk bij een eigen bedrijfje. Die is ongetwijfeld. Ik denk als ik morgen geen directe evtx te doen heb. En dan denk je gaan zitten met dat speellijst met een beetje alle. En je telt alle mensen op en kom tot heel veel mensen. En euh ja ja. Maar het belangrijkst vind ik zelf dat ik net zo ongelooflijk veel plezier gespeeld heb.

[00:41:30]

Het is natuurlijk in deze tijd dat. Matthijs van Nieuwkerk nam afscheid van DWDD. In een in een lege studio deed heel goed. Hij deed heel goed. Maar ik zou jou was als Youp van t Hek die we kennen meer gunnen in het theater als dat de laatste rin zou zijn.

[00:41:44]

Ja, maar misschien hebben we het dan over vaccin. Of hebben we ook ingezien dat wat we nu doen? Dat het een beetje paniekvoetbal is? Nee, ik ben geen. Ik ben een van de weinigen die geen virologen zijn. Ik ga daar niet te veel over zeggen. Nou, dat is niet veel voor nodig hoor. Nee, weet ik, maar ik heb de mensen, ik. Ik ben in het ziekenhuis geweest. Ik heb er gelegen. Ik wel.

[00:42:05]

Ik ben zes, zeven, acht weken bezig geweest om een beetje behoorlijk weer te herstellen. En uhm, ik heb. Nou doe maar voorzichtig.

[00:42:14]

Je heb je cd's van Lange Frans het raam uit gegooid. Van de week begrijp ik ook terug. Graancirkel, deskundigenverslag en France.

[00:42:22]

Ja lieve nou een.

[00:42:25]

We zijn er eigenlijk is er wat is jouw grootste wens voor de toekomst? Jij zegt ik wil tot me. Nou ja, je zeventigste zou je idealiter een laatste voorstelling spelen.

[00:42:33]

Ja, da's een beetje het gevoel. Ik speel liever twee jaar tekort dan tien minuten dat al lang. Is dat dat je inderdaad naar waar ik ook wel snap dat men vergeet. Nou dat had die maar niet meer moeten doen. Weet je zoiets? Ja en dan ben ik 70 en dan denk ik nou, misschien wil ik altijd al eens dat ene boek schrijven en dat is dan de graadmeter. Ik bedoel wat? Wat is een. Wat is een een euh.

[00:42:55]

Waarom zouden mensen zeggen nu had die moeten stoppen? Is dat een energielabels?

[00:42:59]

Ja of dat je ook ja je wordt ook gewoon euh. Maar er zijn al weg. Ik ben ouder. Ik ben de begrippen ben gewoon 70. Het is misschien ook wel heel leuk. Ik heb een ontzettend aardige vrouw en obese te denken en zullen dat nu een keer die reis gaan maken die we altijd al wilde maken. Of zullen we nu? Of zal ik nu een keer die verhalenbundel schrijven? Eindelijk naar Parijs De Einder? Nee, maar er zijn zoveel dingen die leuk zijn.

[00:43:24]

En misschien? Ik heb. Ik heb het rondje euh, 50 keer gemaakt door Nederland met onbedaarlijk veel plezier. Ik kijk ontzettend uit naar die laatste grote tour. En dan is het ook wel mooi. Ook bij mijn hele periferie, die zijn er allemaal vijfenzestig.

[00:43:42]

Is dat ook wel iedereen het recht heeft om nou jongens? Het is een voordeel. Het is heel erg leuk om te doen, maar het is ook werk. Het is ook gewoon een circus wat al jaren met veel succes en veel plezier gedraaid heeft. En het is denk ik ja, heel gezond om te zeggen. Nou, dat was het. En had je het afkondigde door Felix Meurders en ja, ja, nee. Ik moet het nog zelf doen, want Felix, die zit ergens anders kwijt.

[00:44:12]

Maar die zit aan jongens. Dit is Joep. Joep heel erg bedankt voor dit gesprek. Graag gedaan. Ja, met veel liefde en heel erg bedankt voor het luisteren. Heel erg bedankt voor kijken als je zit te kijken. En tot volgende week met andere mensen.

[00:44:26]

Volgende week zit hier Kiki Schippers en Paul de Leeuw en VJ een leuke podcast. Laat dan een recensie achter en vergeet hem niet te delen. En volgens Spijkers met koppen op Instagram Facebook voor nog meer Calleri.