Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:07]

De mens opeens.

[00:00:13]

Sorry hoor, maar u begrijpt dat het ook echt niet kunnen houden bij het zien van zo'n jonge kerel die dit doet terwijl Faisal. U luistert naar de nieuwe afleveringen van de podcast In het Wiel. We gaan praten over een seizoen waarin al vreselijk veel gebeurd is. Veel overwinningen voor Team Jumbo is maar een hele goede. Annemiek van Vleuten, veel vreselijke valpartijen, onveilige situaties goed. Belangrijk thema op dit moment in het seizoen is begonnen. Tegenover mij zit zoals gebruikelijk Thijs Zonneveld tijdens een hele goede morgen.

[00:00:52]

Het is nu maandag 17 augustus. Ik zei het al vreselijk veel gebeurd. Hoe kijk jij daar zaterdag naar de polder over, denk ik.

[00:01:02]

Ik schrok me a place to be voor de verschrikkelijk.

[00:01:14]

Het is wel een punt waar er vaker niets gebeurd is, heb ik begrepen. Bakelants en De Plus zijn er precies daar overheen. Op precies dezelfde plek. Hij kijkt. Natuurlijk maakt hij een stuurfout. Hij wil graag bij dat groepje blijven. Nibali zet de boel onder druk. Hij is het er net achter. Te vaak de gevaarlijkste positie in een afdaling. Dat je net iets moet goedmaken, dat je eigenlijk elke bocht net iets harder instuurt dan dat je zou willen.

[00:01:44]

En dat zie je volgens mij ook gebeuren. Hij komt er te hard uit en is dan eigenlijk te verrast dat het muurtje wordt inspringt, want er zit een soort hoek in het muurtje. Dat bruggetje krijgt een versmalling. Maar. Als op dezelfde plek in voorgaande jaren precies hetzelfde gebeurt, dan ik. Ik krijg zo'n. Einstein heeft ooit gezegd dat de definitie van in scène die is rubidium, een samenvatting over een over gen en expect different result outcome en dat dat dat gevoel ook dat gevoel overheerst.

[00:02:27]

Elke keer dat raakt mij elke keer zo dat dat organisatoren gewoon denken. Vorig jaar zijn hier Kubot jaar voorheen. En nu ja. Laten we maar niks doen, want de kukel de vasten dit jaar geen in. En ja, dat is daar geen geheim. Net hebben gehangen of in een grote hooibalen hebben neergezet. Ja, ik vind dat zo cynisch cynisch. Ja, ik vind het naïef en cynisch tegelijk. Hetzelfde had ik hetzelfde met zo'n valpartij in Polen, waar iemand een paar Playmobil hekjes neerzet die bedoeld zijn om renners tegen te houden die in feite eigenlijk alleen maar gevaar opleveren omdat je daar dwars doorheen gaat.

[00:03:11]

Met alle gevolgen vandien. Dus alleen maar meer dingen breekt. Ik vind dat ook zo. Gewoon ja, die neem maar niks doen. Want je denkt na het zal toch wel goed aflopen. Ja, ik word daar echte. Ik denk dat die aanblik. Dat moment dat je de fiets van Evenepoel tegen dat muurtje zag staan. Dezelfde aanblik als je ooit zag hoe wat er gebeurde. Toen Norio over de balustrade heen ging, stond ook al eens een fietser.

[00:03:43]

De aanblik van eenzaamheid en onzekerheid. Een fiets zonder baasje. Hopend dat zijn baasje nog ergens ademt, weet ik hoeveel meter dieper. Dit is gewoon hoe wielrenners zijn eigen petje op. Eten. Eigenlijk voor hetzelfde geld dat eventueel toekomstig winnaar van Team Tour de France is. 16 die Roos en 14 de Ronde van Lombardije achter. Voor hetzelfde geld was bestendigt gewoon klaar geweest en of met z'n carrière of met z'n leven. En ja, het is een wonder dat die er zo vanaf is gekomen.

[00:04:26]

Volgens mij nog maakt dat je boos. Echt, al jaren voer je ook in die boosheid machteloos. Ik denk dat boosheid heel veel vaak voorkomt uit machteloosheid. En nu dus ook ja, nu dus ook ja, ik vind dat ik deel, ik vind ik. Ik vind dat het een geheel van het wielrennen. Dat maakt me boos. Ik kijk. Iedereen werkt er op zijn manier aan mee aan deze situatie. De UCI voorop, omdat dat de organisatie is die ervoor zou moeten zorgen dat renners en rensters op alle niveaus veilig kunnen sporten.

[00:05:09]

Maar even de allerbelangrijkste taak van een bond. Nou, dat krijg je gewoon niet voor elkaar. Er is ook geen ehm, probeer ook niet om het voor elkaar te krijgen dat. Dat vind ik zelf ook echt heel, heel tekenend en heel frustrerend. Dit is niet een item wat hoog op de agenda staat. Er wordt niet gevraagd aan renners. Wat zouden jullie graag willen verbeteren? Is dat anders dan een paar jaar geleden? In een refereer ik even naar de tijd dat jij zelf koerste?

[00:05:41]

Nee, nee, eigenlijk niks veranderd. Ja, het is in die zin in die zin veranderd dat ik denk dat het alleen maar nog gevaarlijker is geworden, want het materiaal zorgt dat je harder kan fietsen. Euh. Er wordt beter getraind, ook op 1 op dalen dan 15 jaar geleden. Nou, wat harder en sneller, het gaat gewoon harder. Wat volgens mij een heel belangrijk is, is dat het langer gesloten blijft. Nederland is dat. De slechten zijn veel beter geworden en de goeden zijn ietsje minder geworden.

[00:06:10]

Is het niet verleerd? Gewoon ontzettend, waardoor een peleton veel langer groot blijft, waardoor renners veel langer naar voren blijven knokken en voor iedere meter blijven strijden terwijl dat je sowieso zien. Als je nu beelden uit de jaren 70 80 gaat terugkijken, dan verbaas je elke keer over hoe ver ze uit elkaar rijden en in kleine groepjes zijn. Hoe weinig punten, dat zie je gewoon net. Ja, dat zie je in de slotrit in de Dauphiné zit je naar twintig man te kijken, weet je wel de hele dag?

[00:06:35]

En ja, dan heb je het zo. Zo was het vroeger eigenlijk de hele tijd en tegenwoordig wordt er zeker ook in de klassiekers wordt er zo lang uit voor iedereen meter op iedere meter in diameter gestreden. En ik heb ook. Ik heb als ik de Ronde van Lombardije ook die laatste afdaling zitten kijken. Als je over een soort fietspaden naar beneden rijdt, kruip door, sluip door. Dat is eigenlijk is het echt? Jij zit volgens mij daarnaar te kijken met een soort angst samengeknepen billen.

[00:07:08]

Nee, daar geloof ik niet. Ik denk juist dat er heel veel mensen zitten te kijken en heel veel mensen die nog niet die niet op een fiets hebben gezeten en een keer van schrik N90 van een berg af gekochte of gereden zijn zonder te vallen. Ik denk als je dat een keer in je leven gedaan hebt, dan zit je met geknepen billen naar zo'n filmpje te kijken. Ik denk dat heel veel mensen dus gewoon spektakel zien en heel veel mensen denken.

[00:07:33]

Gelukkig gebeurt wat de gave route, de gedregd hard. Dat denk ik echt. Die zijn helemaal niet bezig met waar jij mee bezig bent. Ja, misschien die dingen een mooie koers. Zijn verschillende elementen. Je hebt de UCI. Je hebt de renners vakbond. Je hebt de renners zelf, de ploegen. Je hebt de ploegen en je hebt de organisator van de desbetreffende wedstrijd. Ja, want zoals wij in de Vuelta al drie jaar staan voor te beschouwen.

[00:08:03]

Op een heuvel, de heuvel waar je niet tegenop kan lopen. Dat heeft ook iets heel raars. Dit stuk heeft de 4 kilometer een finish bergop en dan 16procent overbodigheid. Op wat voor manier vinden anders? En daar wordt het even 28 en koppels stoomt kasseitjes. Ook al wordt dat steeds gekker en idioot hoor. Maar kijk bergop over geijkte paden. Dat is nog één ding, maar dat bedoelde ik bergaf overheid. We hebben in de Vuelta ook gewoon downhill secties over grind af gehad afgelopen jaar.

[00:08:39]

En dan geldt de regenen. Jaja wist niet dat het ging regenen. Maar iedereen daar ook niets eigenlijk ook gewoon bijna uit de Vuelta had kunnen crashen. Het is. Het is gewoon zo'n aaneenschakeling van EK organisatoren. Organistoren is het niet belangrijk, want je ziet gewoon aan hoe ze omgaan. Je ziet wat de Ronde van Polen doet bij Playmobil. Hekken en een massasprint in een afdaling leggen. Boete niet. UCI is er niet mee bezig, staat niet hoog op de agenda.

[00:09:10]

Boeit ze niet. Renners Vakbond is een soort papieren tijger. Die stemt dan alleen maar mee met wat de UCI uit vraagt. En er zijn nu wel steeds meer renners die zich erover uiten en die boos zijn en die je hebt gehoord. Wat Dumoulin zei van de week toen Kruijswijk was gevallen in een idiote afdaling. Nee, dan zegt Den Martin zegt daar dingen over. Greipel zegt de dingen over. Voor de duidelijkheid dat soort dingen zegt nou dat het dat het Thibeau Spinosa bijvoorbeeld.

[00:09:39]

Dat was één van de weinigen die die afdaling verkend had. Pineau was samen met zijn ploegmaat met Groupama. Die was daar duidelijk wel wezen trainen al maanden geleden en die had toen zij ook in een persbericht na afloop. Wij dachten. Dit is dus óf de route niet, óf ze gaat het nog laten asfalteren. Het was de route wel en ze hebben t niet geasfalteerd en rijden dus naar beneden over 15 procent over een weg met alleen maar grind en een putten.

[00:10:07]

En kijk, je zou eens zo. Je zou zo graag willen dat renners dat dan dat de eerste twee, drie renners die daar naar beneden gaan meteen in de remmen knijpen en een ander spreiden zeggen. Hier wordt niet gekoerst, alleen dat is zo moeilijk om omdat er in het peloton is er geen gemeenschappelijk brein. Het zijn geen mieren die allemaal met elkaar communiceren. Wel allemaal hetzelfde denken. Het zijn gewoon jongens die allemaal denken. Ik wil vandaag die wedstrijd proberen te winnen of ik moet proberen hier bij te blijven, of ik wil proberen dit gat uit te diepen.

[00:10:41]

Moet terugkomen. Het is zo lastig om midden in een wedstrijd te zeggen wat nu? Terwijl het eigenlijk zou willen, want ik denk dat Joost eigenlijk ook zouden willen weten. Maar ik wil ook wel aangeven dat het ook wel een probleem is van wat ook media en en fans dus de consument ook raakt. Wijs van de media maken ook vaak een soort heroïsch romantisch beeld van renners die hun fiets van de fiets pakken en weer doorgaan. Die binnenkomen helemaal onder de schaafwonden die door rijden met een kapot kapot sleutelbeen.

[00:11:18]

Dat vinden we knap bewonderenswaardig. Heldenmoed precies zo'n loze kreet. Ik wil. Wanneer was het de voorgaande Tour die viel in één van de eerste etappes? En die brak zijn schouder na acht dagen door. Een koers die volgens mij nog zelfs Parijs gehaald. En dan elke dag op een half uur binnenkomen. En dan is het geld opgehaald voor het goede doel. Gewoon voor een wielerbaan, want de kasticket harstikke tot dat hij dat doet. Maar als we als je eerlijk bent, stuur volslagen idioot dat je renners door laat rijden.

[00:11:47]

Waarschijnlijk onder de pijnstillers met met met breuken. Maar ja, dat is nu. Dat vinden we dan een zogenaamd mooi aan wielrennen, dat heroïsche en het romantische. Waar is dat dan niet mooi? Is het niet heroïsch natuurlijk? Ja, dat is ook het een en een. Dat zit in het wielrennen gebakken. Dat je daarom ook moet je bekijken. Ook na omdat het zo'n zware sport is. Omdat renners zo duidelijk lijden, omdat de Strade Bianchi dit jaar leefde.

[00:12:19]

Je kan drie dagen je ogen niet openen als je die wedstrijd helemaal rusthof. Nee, helemaal eens. Je kunt dus je kan niet aannemen tijdens het fietsen omdat je longen vol gezogen worden met stof. Maar waar is dan de grens? Nou, dat is een hele goeie vraag. Maar is er geen grens? Nemen we nou, er is wel een grens, maar die wordt altijd bepaald door iets wat er gebeurd is. En dan zeggen we. En nu zijn we daarover.

[00:12:52]

Goedemorgen Annemiek.

[00:12:54]

Hoe is het voor Annemiek van Twenty20 Annemiek aan het doen?

[00:13:11]

Je wint alles, maar ook ongelofelijk hoe heb gedaan. Maar uiteindelijk kom leunen op Wambacq werd door elkaar bekroond. De promenade Labeeuw gewoon lekker putberg en blijkbaar een plek op de bank. Het moeilijk werd door te trainen bij een kodokan pranayama opoe met de kronobergs een paar jaar lang pernambucano leerperiode. Maar bedenken waar ik nu eigenlijk even over de actualiteit.

[00:14:00]

Je hebt veel gewonnen, van aard, te veel gewonnen. En wat daarnaast opvalt is dat er ongelooflijk veel en hard gevallen wordt. Veiligheid in koers zijn is een groot thema. De afgelopen weken. Hoe kijk jij naar de veiligheidssituatie in de koers? Is het onveilig op dit moment? In veel wedstrijden? Campagneleider kapitaal kan in groep niet meer veilige parcoursen, banken veiliger geworden. Maar het kan ook bij de mannen. En ook nu komt met een ongelukkige samenloop van omstandigheden samen.

[00:14:50]

Maar ik denk dat men heel goed, ook al heel goed, waardoor de trekker ontpoppen op gevaarlijke koersen worden. Juist omdat we daar ook gebeurt en dat de renners ook niet komen, moeten de renners in opstand komen. Dat lijkt me duidelijk niet meer van start in Almelo, maar ongevaarlijke Iwaki nu lekker aankomt om Kodiak aankomst per berg af gaan. Hoop ik ploegleiders daar waar er voor staat kan worden van die afdalingen in de Dauphiné die echt niet kunnen ontmoeten.

[00:15:39]

Renners maken ook al behoorlijk uit werknemer coma waaruit blijkt hoe duurder uitvalt niet meer typical zijn aanstaande welkom. Maar dan toch een markt. Heel concreet stil. De koers is dit jaar op een parcours waar jij dit accepteer ik niet eens. Als voorbeeld wordt Klosters. De koers van de koers niet. Kan je online racen, maar dat is wat anders. Maar stilte is onveilig. Ga je dan niet starten?

[00:16:17]

Maar dat blijkt nu moeilijk ongelijk. Al bijeengekomen coureurs Nico. Je moet er niet aan denken. Aan het je moet de werknemer gewoon een werknemer die wat mij werkt momenteel aan de bak moet. Echt meer bij de ploeg en niet bij de renner.

[00:16:41]

Wat vind je dan een rol die weggelegd is voor jezelf? Want jij bent wel natuurlijk draagt de regenboogtrui. Je bent de allerbeste op dit moment in de afgelopen tijd. Jouw stem telt.

[00:16:55]

Jij denkt juist wel in een eerder stadium voordat alle ploegen daar arriveren. Dan maken we daarvoor al die tijd nog toelating van kan worden gedaan. Wist je dat het met de verkenningen voorbereiding op het internet leerde kennen? Kan geen kwaad. Wat echt niet kan. Moet je dat eigenlijk al aankaarten bij je ploeg? De ploeg moet kwam in actie komen. Ik denk dat de manier is om het te doen. Daarbij kwam ook Courthouse om tegen de goede renners die ook bijna honderd nieuwe partijen hebben.

[00:17:36]

Wat is er dan een idee om een onderzoek te veiligheidsadviseurs aan te nemen? Heb je een concreet idee over hoe dat eruit zou kunnen zien? Nee, ik heb. Ik heb nu gehoord, maar ik heb een plan opgelegd. Ik had eigenlijk ook een beetje goed gewerkt. Een vreselijke tuimeling. Iedereen houdt zijn hart vast. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en dan volgt toch al snel het geruststellende bericht dat Evenepoel bij bewustzijn zou zijn. Wij moeten denk ik als ik als consument volgens media ook soms met iets minder genoegen nemen.

[00:18:27]

Dat je dus het hoeft niet altijd maar over de meest idiote parcours te gaan, het hoeft niet in de sprint 80 uur te gaan. Nee, het hoeft niet elke dag een bergetappe te zijn. Hoe doen we dat? Ik probeer het me voor te stellen. Ik snap ontzettend goed wat je zegt. Volgens mij begint het met het besef dat het mensen zijn en niet soort van moderne gladiatoren. En we moeten af van dat hele. Ja, het hoort erbij.

[00:18:57]

Daar moeten we echt vanaf. Dat is dat, heet dat. Dat is dat zit zo in het DNA van alle geledingen in het wielrennen. Ja, vallen hoort erbij. En ja, doden hoort erbij. Dat zegt ook genoeg met Méthode horen niet bij. Ja, als je op de fiets stapt kan je daarvan afvallen. Dat is alles. Maar dit als een voetballer. Die kan ook omvallen op het veld en die kan zijn enkel verzwikte en een schaatser kan uit de bocht vliegen.

[00:19:23]

Maar als een schaatser uit de bocht vliegt, dan gaan we wel nadenken. Hoe kunnen we dan de consequenties van die van zijn val zo klein mogelijk maken? Zei de luchtkussens langs de baan en we denken na over Bakalli uur. Snij de 5 was te pakken in het shorttrack en in wielrennen. Wat doen we niks. Ga jij je allemaal lekker in een lycra pakje met die berg af? We zetten geen hooibalen neer te zetten en jullie zoeken maar uit.

[00:19:49]

En als je valt zeggen we uit. Had je mij niet moeten doen? Ja, maar de sneeuw vast te pakken vind ik een goed voorbeeld. Wordt in shorttrack gebruikt? Eigenlijk verder nergens. Langebaanschaatsen willen ze niet aan. Euh, dat soort kleding is beschikbaar voor. Als je op de fiets stapt is kleding beschikbaar die beter beschermt dan een lycra pakje tegen schaafwonde. Als je over gierend geluid of wat dan ook. Maar dat wordt niet gedragen. Want dat is langzamer.

[00:20:17]

Je hebt zelf recentelijk in een windtunnel gestaan, je hebt met de procentpunten kunnen aanwijzen waar, wat de winst oplevert, enzovoort. Dus het is weer wel, maar t zit natuurlijk ook in de sport gebakken. Dat als je een tien keer sneller kan, maar videogames, dan doe je dat. Nee, volgens mij moet je daar dus regels over maken. Net als Helm moeten zeggen we gaan vanaf. Nu is dit de outfit. Punt ja, die is ook gewoon een organisatie die heel goed is met regels, dus dat zijn heel goed in.

[00:20:49]

Logisch dat je sok belangrijk bij de start, bij de start. Als je 100 meter verder optrekt dan is het ook niet. Kijk, er zijn natuurlijk. Er zijn natuurlijk een paar hele makkelijke winstpunten te halen. In feite laat iemand die de renners vertegenwoordigt parkour checken. Kijk of alles ook deugdelijk is zoals het in de regels staat. Nu is er een UCI commissaris. Die komt dus officieel bij. Elke koers komt kijken of dat allemaal goed is gedaan. Ik heb zelf me mede een koers georganiseerd.

[00:21:26]

Drie jaar lang. Arnhem Veenendaal Classic. Dan komt er dus zo'n. Zou een commissaris die Haider op bij het vliegveld? En dan uhm, fristi gevulde koek. En die wil een mooie hotelkamer. En ik haal de mop en de eerste jaar. Ik dacht en we gaan het parcour nu rijden en ik ga laten zien dat hier werd geprobeerd om aan veiligheid allemaal dingen te doen. En dit rondje hebben we de vluchtheuvel dan dus exact. En we willen graag.

[00:21:57]

We hebben soorten alarm licht te helpen dgz. Ik dacht ga ik ga, laat ik je. Hij moet dit checken toch? En hij zei ja uh, brengt me maar naar de finish. En hij is bij de finish uitgestapt. En toen is die op een terrasje gaan zitten om te lunchen. En daarna zei ie. Waar is mijn hotel en het hotel gegaan? En de volgende dag krijg je dan een ingevuld papiertje. En dan heb je geslacht wel alles.

[00:22:24]

Dus ja, dat is de manier hoe ze het nu doen. Dan vind ik het niet gek dat je dan wat kosten. Daar betaal je dus gewoon. En dan is de wedstrijd en dan zit ie nog ergens een keer in een auto. En ik weet nog dat ie de eerste twee uur heeft zitten slapen in de auto. En ja natuurlijk hé. Veenendaal Hartstikke leuke dingen doen. Je weet er alles van. En dat is het dan. Dus ja, ik, ik, ik.

[00:22:53]

Natuurlijk moet, daar moet er iemand zijn die die regels die checkt of de regels zijn nageleefd. Alleen durft niemand die het doet ook. Dus dat is handhaving, dus handhaving handhaven. Sommige elementen bestaan dus wel, maar worden niet nageleefd. En 2 is is 2 is innovatie van de regels. Waarom ga je in godsnaam niet bij elke sprint rit kun je zeggen. Op 3 kilometer van de streep wordt iedereen z'n tijd opgenomen en die telt. En die paar sprinters niet willen uitvecht.

[00:23:20]

Die laatste paar kilometers letterlijk uitvechten in plaats van dat je met 200 man na die laatste. 200 meter rijd je dan met 20 man naar het laatste 200 meter na hoe kertsj? Daar wordt de sprint niet minder voor mij. Ik overigens wel. Ik ga je even onderbreken thuis, want ik luister dolgraag naar je, dat weet je al.

[00:23:41]

Maar het is wel een repeterende plaat. Dit gesprek hebben drie jaar geleden ook al gevoerd. Tien jaar geleden ook al gevoerd.

[00:23:50]

Ik hou je mond wel. Nou, dat hoeft voor mij ook niet, maar het is er wel gebeurd. Nee, ik ben ook een beetje onder de indruk van het feit dat het eigenlijk zo vanzelfsprekend zou moeten zijn. Het zou kunnen zijn dat dat is natuurlijk, maar dat is het gewoon gek. Kijk, heb het nu over. Het is absurd. Simpel is het. We hebben nog niet eens over lijnen bij de finish of of of airbags in de fiets.

[00:24:16]

Of weet ik wat voor wat? Voor een hele grote innovaties die je zou kunnen toepassen en waar je volgens mij wel over na zou moeten denken. Maar het gaat in eerste instantie gewoon over echt over de aller aller aller simpelste dingen. Gewoon checken of de hekken ook staan, checken of er niet een paal in de laatste honderd meter staat.

[00:24:35]

Gewoon. Common sense in feite als daar. Daar is het. Daar schort het nu al aan. Maar Common Sense is ook niet een sprintten organiseren in een afdaling. Als je nou over Polen. Ja maar ja, dan is het heel koel om te zeggen dit is de vaste sprint in Procycling. En daar is ook gewoon een UCI commissaris die zegt ook ja, dat is echt daar. Daar word ik echt stil van. Trek met Korona nu precies hetzelfde uit.

[00:25:05]

Waarschijnlijk een hele dikke hotelkamer gehad. In de Ronde van Tsjechië 1 1 maken ze allemaal regels. Is hier zo en de renners moeten uit elkaar liggen. Allemaal aparte hotels, maar kan niet een buffet zijn waar ze allemaal de Ronde van Tsjechië. Acht ploegen in één hotel en die eten allemaal van het buffet. Ja ja, ik zie je zo langs geweest. De organisatie jaja. Dat lukt dit echter niet om om de andere hotels te vinden of te betalen.

[00:25:29]

Maar ja, de UCI zei ja, maar goed geprobeerd? Check. Als je sokken maar goed, zitten je nog voor je. Wanneer de wizard een hele goede Morison organiseert, riskeert.

[00:25:59]

Hoe ben je wakker geworden vanmorgen, terugkijkend op de afgelopen week? Word je dan blij, wakker of zorgelijk?

[00:26:11]

Beide eigenlijk de plek waar beide kampen? We hebben een paar mooie opsteker geschreven op zwarte sticker. Op een lange rij een rondje ziekenboeg doen. Hoe is het met Steven Kruijswijk op dit moment? Als keeper moet je gewoon even afwachten. Champlain vanmorgen door de volgende check out bij voorbaat het oude weer om zeep helpen. Hoe zie je er mentaal aan toe? Ja, berusting. Dit is wat er gebeurt. Dit kan gebeuren. Dat weet je enorm. Balen dat het probeert te hopen dat het wel kan.

[00:27:17]

In welke hoedanigheid? En hoe is met die anderen de de gedoodverfde favoriet om de Tour te winnen? Primoz Roglic? Welke van de drie, vier die je ook, maar die heb ik wel bouwen. Dat het allemaal op last van jou en ook, maar die hebben we niet voor niks. Verder uitbouwen op Khadak Carus het onderspit. Helemaal hardcourt. Het was een ongelofelijk zware zou worden dat leek op de opstanden beter dan met oppakken. Wat vond je er zelf van?

[00:28:06]

Moest je hem tegen zichzelf in bescherming nemen of zo? Iemand die je zo middels vier paar weken en dan dit jaar werd PADI palmares, maar met oog op dat grote doel is dit jaar kwam die ook op mij niet verstandig in.

[00:28:46]

In al die successen van de afgelopen weken. Want het is natuurlijk ook dat is de zonnige bladzijden uit het boek voorlopig. Je zegt het kan altijd gebeuren. Zo'n valpartij, ergens heb je daar inderdaad rekening mee gehouden. Zit het altijd stiekem in je hoofd als een kwaad stemmetje? Of moet je het toch gewonnen hemelbol overdondert als het gebeurt? Wielrenner is nou uit sporten gevaarlijk sporten. Je rijdt ook dit dicht op elkaar. Daarna gebeurde dit niet doordat ik daar de hele dag door bookmark.

[00:29:29]

Alleen weten dat dit pak. Je moet je ook in de Tour vorig jaar volgens mij drie keer in deze Tour campagne alles binnen. En ja, ja ja, Avercamp vrijheid zegt barbarij. Paulin Amaro. Allemaal blijven door niets anders. Je hebt gister aangegeven dat jullie het zo zat zijn met hoe de UCI omgaat met de veiligheid van de renners. Dat jullie in eigen hand willen gaan nemen. Kun je dat toelichten? Ja, we hebben een ploegmaat die je al Mookse, de jongens.

[00:30:17]

Dit gebeurt heel wat. Wat wel en niet mag gebeuren op de afdaling bij de start van een wedstrijd. Auto's op talloze oordeelde blijkbaar de afgelopen twee weken, maar al langer dat dit al veel langer alleen. En de bal al wat langer wel met die ploegen al bekijken en kunnen we het niet beter. Professionele handigheid en met name pijlen op onze renners acteren en het gaat erom dat er regels zijn en de minimale eisen waaraan een parkour moet voldoen. Barack Obama praat moet doen en daarom zijn er een aantal A-lijn.

[00:31:30]

Die worden palmtak nageleefd en kan het op heel veel plekken heel veel startjaar op. En dat moet. Dat moet beter. En daar waar hebben we toch wel wat langer over? We hebben politieke leiders die niet doorheen. Het is op zijn politieke discussie denk ik niet meer dat het een business discussie владимирович met onze die en die hebben recht op het speelveld. Is dat optimisme ook een renner? En als organisatoren verloren had omdat je een eerlijk speelveld, maar ook een pijnlijk sportspel om je sport uit kunnen oefenen?

[00:32:17]

En naar de voorbeelden van mijn petjes gitaar Ament Altmaier. Gewoon weer opstaan om dat heel lang kunnen uitbreiden. En zo zijn er meer sporten. Parnell die nog steeds gevaarlijk blijven. Het houdt altijd een risico in. Brengt met Majorette heel hard bergpad. Wij alleen denk dat er wel veel meer gedaan kan worden om de risico's minieme risico's te minimaliseren. Dat gebeurt nu veel te weinig in de buurt met een appel. Dit moet anders om onze renner te beschermen.

[00:33:02]

Renners die erom lachen en kijk ernaar. Kijk er naar uit dat dit ook een serieuze partij wordt. Hoe gaat het eruitzien die zo'n organisatie? Hoe ik het zou zien dat er een bedrijf komt die overal apetrotse, namelijk ploegen, maar ook renners, gebeurt nu veel door vrijwilligers, waardoor ook de ploegen hebben. Bij extreem weer werd het protocol bijvoorbeeld waar een ploegleider wordt aangewezen die dan kijkt. Hoe zit het met het weer? Maar ja, je moet het doen met de informatie.

[00:33:42]

Die is niet altijd accuraat. Die heb je niet altijd op orde. Dat moet je professionaliseren. Zo zal dat extreem worden. Protocol als ook de veiligheid. Professional kijkt naar aanreikte goed op orde. Heb je die wel eens? Cobouw? Normaal loop je zo snel Marc en Marc en co. Als je als je denkt dat het een massasprint wordt, maar een soort totale duur, ook aan de dijk. Dus blijkbaar ook waar je kunt sprinten, zodat er ook een soort uitwijkmogelijkheid is dat je gelijk indijking dus de verantwoordelijkheid.

[00:34:29]

Pakken jullie. Maar het is wel uit. Het is natuurlijk een business idee. Het gaat natuurlijk echt over geld. Als je dan weer mensen echt voor wil inhuren om de wedstrijden te checken, wie gaat er rente betalen? Dat zullen we met elkaar moeten doen. Het probleem is dat je op die hebben uitlacht, minder geld ter beschikking hebt, zoals bij hele ploegen en de renners waar je hele anti-doping systeem wint. In de wielersport betalen op een heel groot deel ervan.

[00:35:06]

Zo moeten we hier ook naar kijken om het geld bijeen te brengen, zegt Peter Kropholler. Het moet verder uitgewerkt worden. Laten we de komende maanden gebruiken dat we volgend jaar een stuk veiliger park. En dan nog blijft het een gevaarlijke sport. Nogmaals, we gaan ook zo hard mogelijk een berkhoff in een wedstrijd braai op de openbare weg. We kunnen niet alles voorkomen. We kunnen wel heel Nakamoto. Het moet ook niet meer zoals de Engelsen dat zeggen die er ook honderd keer per jaar bij die net Baqouba gaan waar we allemaal zijn met.

[00:35:51]

De rook uit die elk op mij rekbare MARPOL en moet elkaar nu ook echt aanpakken. Niet te lang praten, maar pakken en hangt aan. Een hele goeie zet is, maar dat is wel bij gebrek aan initiatief van de UCI. Of Renners Schoolband en dan gaat de ploeg het zelf maar doen. En wat dikker. Want wat hier en een inherent probleem is, is dat dat ploegen veel ploegen hebben het al moeilijk is. Iemand moet dit gaan betalen.

[00:36:34]

Die ploegen betalen nu dus al. Het grootste deel behoort van het anti-doping budget, dus om de ploegen betalen om zichzelf te laten controleren. Dat komt in feite op neer. Ploegen hoesten ook een heel groot deel van het WorldTour budget om allerlei dingen te regelen. Dus de ploegen betalen al heel veel. Vooral de WorldTour ploegen. Dus jij zegt alle druk ligt op heel veel belangrijker zaken. Al bij de ploegen die nu nog iets bij hun verdienmodel is. Natuurlijk ook zo wankel als het een economisch voordeel is.

[00:37:02]

Vrij wankel en dat is ook weer een aparte, maar als aparte gespikkelde, een aparte podcasting. We moeten misschien ook maar doen. Ondertussen is op de plek waar wij zitten wordt het langzaamaan drukker en drukker. Het is achtergrond, geroezemoes van een lunch, koffie, maar we gaan lekker verder. Heb je niks voor mij geregeld, dan denk ik dat je moet kletsen. Je wordt niet gegeten. Man erqw, tfl fietsen. Ja God. Wie eerst zoekt dat niet hoor.

[00:37:36]

Heerlijk. Heerlijk! Zit een soort uhm. Verlosser. Alles waar we het over gehad hebben. Waar dit zit ook een soort bij een deel van het peloton. Het is een nuance die ik nog bij een het zit dadendrang zit een soort zorg, zoals een fles ketchup die de hele tijd krijgt.

[00:37:56]

En het kijkt wel lekker. Ik heb me verheugd op die wedstrijd. Het is in niks tegengevallen. Nee, het is echt. Elke wedstrijd is eigenlijk al de finale begonnen voordat de tv inschakelt, voordat de uitzending inschakelt en een paar dingen verrast. Euh, de de de pauwen van Jumbo Vis Mario Been verbaast door het de aaneengeregen succes in de meest aansprekende wedstrijden verlopen. Lijkt me niet verbaasd dat ze heel hard rijden. Ik ben niet verbaasd dat ze veel winnen, maar ik ben wel verbaasd dat de overmacht zo groot is.

[00:38:43]

Wij wisten dat we heel goed voorbereid waren, blij dat de afgelopen maanden de Colonna periode als Mandla was. We willen en dan de concurrent uit deze periode komen. Daardoor blijven ook wel wat zonder wedstrijden, maar tegelijkertijd wel play offs op. Hierdoor moeten we dan op het forum zijn. Ben je verrast over jullie vormpeil? Over jullie dominantie de afgelopen twee weken? Ik ben wel baas boven iedereen uit. Een beetje als Barbaro. Maar kijk. Ineos verwacht ik wel dat die gewoon echt in orde zullen zijn.

[00:39:28]

Ik zou het pakket niet en vooral in de laatste week, na een paar keer de eerste week van de Tour. Denk je vandaag bij de derde week zijn jullie oppermachtig. De verwachtingen van de Rabo renners die ik voorbij zien komen in de hoop dat die naar de. Je je heel erg ziet, is dat ze volgens mij wat wat Korona heeft gedaan om wat Korona pauze in te huren en heeft gedaan. Een break van vijf maanden geweest midden in het seizoen, maar normaal gesproken heel veel wedstrijden waren geweest.

[00:40:10]

Euh, kwam het nu aan op trainen? Voeding en training en voedings begeleiding. Dat was volgens mij heel belangrijk. In die maanden. En je ziet dat de ploegen die dat het beste voor elkaar hebben dus het meest geïnvesteerd hebben in begeleiding afgelopen jaren. Dat die veel beter uit die korona breaks zijn gekomen dan de ploegen die eigenlijk tegen hun renners zeggen. Jongens zien maar een beetje Movistar zeg maar.

[00:40:36]

Hou je fit om mee te doen, dan moet je zelf regelen en stuur nog een kaartje naar alle.

[00:40:43]

Mogen ze daar gingen? Volgens mij zei ze. Wat waren ze van plan? Ik weet niet of ze dat nog gedaan hebben. Volgens mij was dit jaar het begin van het jaar zijn ze het eerste trainingskamp geweest. Ik vind het wonder dat de laatste jaren zo hard hebben gereden. Maar ja, dan ben je heel erg afhankelijk van van van van renners als individu. Die zaten soms gewoon überhaupt vast in hun huis. Zeker in Spanje en Italië kon je gewoon weken je huis niet uit.

[00:41:07]

Nou ga jij maar lekker elke dag vier uur op een Hollaback zitten is wel lastig. Leuk hoor dat Swift, maar het is leuk wanneer ze misschien twee uurtjes maar elke dag tenzij Robert Geesink. Tenzij je rood geven, want die heeft een ongelooflijk aantal uren op dat dingen versleten. Ja, die had ook het mooiste uitzicht dat zich ergens op een balkon in Andorra. Nee, daar zie je ook aan dat die prima in orde is. Maar dat was wel voor heel veel renners een probleem.

[00:41:36]

Dus ja, heel veel ploegen kunnen dus niet bieden of zijn niet gericht op het bieden van de begeleiding op dit niveau. Een Jumbo firma wil onderhandelen. Nee, wat wat ze bij Jumbo hebben gedaan is bijna al die ploegen moesten wel ergens bezuinigen. Dus ja, je hebt ook heel veel ploegen gehad die hebben gevraagd hebben gevraagd aan de renners en staf. Lees maar wat geld in 30 procent, 70 procent, soms zelfs 100 procent aan en begeleiding. We kunnen het niet meer betalen, dus leven maar in.

[00:42:07]

En ja, maar dan moet ook Corona test worden betaald voor voor wat er nog komen gaat. Dat is echt veel geld. Moet ook aan de ploeg overgelaten. Het kost je zo'n 2 tot 3 ton. Dus ja, als jij ergens moet bezuinigen dan ga je toch denk dat er toch veel ploegen zijn die dan gaan bezuinigen op gaan, toch ook niet meesturen op trainingskamp? Extra sterren toch rennen minder naar hoogte. Die twee kopmannen, die gaan de hoogte, maar moeten daar nou echt die 3 knechten ook mee sturen?

[00:42:37]

Niet iedere niet 2 masseurs, maar n. Nou ja, als je ergens gaat bezuinigen, je toch zo nakijken voor je gaat het kader euh. Daar zitten de kosten dus dus de lasten bij Jumbo hebben gedaan. En ze hebben die ploeg eigenlijk gewoon niet in twee gesplitst in Corona tijd. En ze hebben gezegd dit is Tourploeg. Deze acht renners plus een reserve. En dit is de rest van de ploeg en de rest van de ploeg die ging naar een soort gesponsord trainingskamp in Oostenrijk.

[00:43:04]

Moesten we allemaal wat plaatjes maken en wat leuke dingen doen voor de plaatselijke Oostenrijkse VGV.

[00:43:10]

Ze zaten weer een Gerlos in de winter en daar ging geen kok ook mee. Dus ze hebben daar wel letten op voeding en dat soort dingen. Maar dat is niet zo uitgekiend. Als de kok niet mee was en de diëtiste naar het trainingskamp van de Tourploeg gingen na 10 jaar die nou echt hoogtij. Dus niet 200meter meter waar ze in Oostenrijk zaten, maar tweeduizend plus dus die hebben daar een en een hoogtestage gedaan. En dan ook nog eens met met 8 9 renners die zo goed zijn dat je dus ook nog een soort van echte onderlinge competitie hebt is nu kijk.

[00:43:51]

Kijk naar iemand als Van der Poel die rijdt in een procontinentale ploeg. Die gaat op trainingskamp. Ook ze gaan allemaal doen ze zowel een trainingskamp en anders gaan ze zelfs vaak genoeg op hoogte. Allemaal hard als Van der Ploeg als Van der Poel omhoog gaat. Ja, dan gaat ie met procontinentale renners op hoogte op trainingskamp en laat die daar elke dag tegen zijn. Dat zijn goede renners stuk voor stuk. Maar het is niet alsof je met Wout van Aert, Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk.

[00:44:17]

Robert Gesink en dan is Tony Martin nog de slechtste bergop. Dat is gewoon ja. Dus ja, volgens mij is die korona pauze heeft en heeft de de ploegen beter gemaakt die het al beter voor elkaar hadden en die al betere renners hadden. Daardoor kon dit soort onderlinge competitie meer barsten en er komt dus gewoon meer gebruikmaken van van voedings en trainings begeleiding. En dat zie je terug. Want het is niet ontegenzeggelijk op dit moment natuurlijk dat je een bevist, maar rijdt heel hard ineens een stukje minder hard.

[00:44:52]

Maar het kan wel een koers controleren. Quick Step rijdt heel hard. Een paar jongens van Trek en Astana rijd je hard, maar je ziet eigenlijk dat de procontinentale ploeg er totaal niet aan te pas komen. En ook de ploegen die wat minder zijn ingericht en die minder geld te makken hebben. En die tien? Zo weet je wel, doen ze mee überhaupt? Het is echt verschrikkelijk en het is niet alsof die eerste paar ploegen zoveel harder gaan. We hebben de afgelopen weken heel mooi met alle vermogens aangegeven.

[00:45:21]

Zo kun je dingen vergelijken met voorgaande jaren. En dan rijdt Jumbo in Tudela en rijdt keihard de Columbia op. Voor je gevoel, want er zitten nog maar drie of vier jaar te wapperen en dan ga je de tijd kijken. Dan zijn ze gewoon een minuutje of anderhalve minuut langzamer dan Pino vorig jaar en uitvoerig. Zoundi rijdt in op de Sylvio in de Ronde van Lombardije en rijdt die alles op een hoopje. En moet Mollema de draf in een gezegende stijl en vroeger zijn.

[00:45:48]

Een halve minuut langzamer over 13 minuten dan voor. Molenmaker wegreed. Het is niet zo. Het is helemaal niet zozeer dat die eerste paar ploegen nu zoveel harder gaan.

[00:45:57]

Integendeel gaan ze gewoon niet. Nee dus het is echt wel ten opzichte van de rest. Zijn die gasten daar gewoon beter doorheen gekomen? Dat is wat je waarneemt.

[00:46:10]

De wind waait in de wind, is in de VS bezig met een speciaal fruitbier die er niks mee, ditmaal extra koud en was voor 10.

[00:46:24]

Scott toewerkt het wit. Scott mismeesterd. Uit hoe lang zit je nog bij je huidige ploeg?

[00:46:36]

Vraag je een week later.

[00:46:38]

Wat gebeurt er al iets? Heb je nog een andere? Wat ga je doen?

[00:46:43]

Verlicht ons met jullie werken aan het alle ploegen, maar Compaq heeft hij dit jaar bij de top niet bepaald worden gewaardeerd. Bellewaerde Park laat ook wat. Daarnaast zijn er in het peloton een paar ploegen die zouden kunnen passen bij jouw ambities, maar dat zijn er ook niet zo heel veel.

[00:47:21]

Dat klopt inderdaad, maar ik kan gelegd worden. Terwijl ploegen met nobele ambities en ook een pak ploegen met een mannenploeg daarna op autowegen op marktplein werken die op mekaar cocabladeren. Het neen kamp profiteert van de ontwikkelingen die er die worden gedaan, ook mannen die ook bij vrouwen ontwikkeld worden. Dit boek legt uit waarom het boek Joke van het boek klinken.

[00:47:57]

Dat is logisch.

[00:47:59]

De nieuwe Jumbo's is nog niet helemaal lekker overzichtelijk. Maar Mentink Ook hier waren allerlei, namelijk bij elke ontwikkeling de kartonnetje niet heel lang meer harkt. Wij denken dat het een hele mooie tijd hebben, maar bij mijn huidige boeken kan Marjoleine dat ook Japan kunnen blijven. Huidige de ook bij oud papier met een goeie tijd een hele goeie periode gehad. Ik ben heel blij de bij nieuwbouw weer gewoon doorgaan.

[00:48:44]

En waarom blijkbaar? En dan hoor je niet te veel omvangrijker dan de waarheid. We horen het graag. Ik ga je toch niet kunnen verleiden tot een mooie uitspraak?

[00:49:02]

Nee, het gaat niet meer. Iedereen deed mee.

[00:49:09]

Luc Koe moet je ook Okri zijn? Weer een stapje verder. Live op televisie wil zich bijna.

[00:49:39]

Wat zegt hier dit ik heb. Ik heb niet. Ik heb in Spanje een beetje navraag gedaan en daar ligt dus inderdaad een contract voor een klaar Telefonica. Het bedrijf achter Mobistar wilde heel graag hebben.

[00:49:53]

Maar als hij zegt kiellegging, dat is de. De heis motto van Sunweb. Daarom. Ik zie hier is dit een rookgordijn voor ons in de ogen blaast. Het zou echt een hele goeie truc zijn dat ze dat soms gewoon in het ootje neemt. Ik vind het wel mooi, maar je moet je de uitzending mee af te sluiten met deze. We laten het in het ongewisse. Deze puzzel jij nog lekker eventjes een paar dagen speculeren. Out of my comfortzone, zegt ze.

[00:50:28]

Ze hebben zich wel out of the conversation, maar mogen straks ook wel uit dat Confessio. Ja, maar wat? Hoe omschrijf je Annemiek van Vleuten de comfortzone? Nou, die heeft een soort convento gemaakt waarbinnen Annemiek van Vleuten past, waarbij ze alles kan doen rond om wedstrijden waar ze zin in heeft dat ze geen sponsen verplichtingen heeft. Dat ze alleen mee op trainingskamp kan gaan wanneer ze wil dat ze l'Ouest de la Haye tot haar beschikking heeft. 6 miljoen Hoogstade per jaar in haar eigen favoriete hotel ergens in Divino.

[00:51:03]

De tweede huis, een tweede huis. Dus ja, als je dan na vandaar naar de ploeg gaat die in het peloton bekendstaat als met de meest strikte regels en de kleinste postzegel om te bewegen, maar wel met heel veel begeleiding. Dat is wel uit hun comfortzone, zeg maar. Het is wel al 180 graden. De andere kant op een Movistar waar ze waarschijnlijk ook tegen wil zeggen Adweek.

[00:51:32]

Doe je ding.

[00:51:42]

Wordteen goedemiddag. Verschilt zijn verblijf bij Martijn Berkhout? In welke mate is jouw werk veranderd door Couronne Naudé?

[00:52:01]

Op zich is het werk hetzelfde gebleven, alleen merk je wel dat het ADO moeilijk worden. Het is al moeilijk en gaat in stijgende lijn, ook in de wielersport. Ik bedoel het business is erg zwak, maar je zag wel langzaam de begroting van de ploeg omhoog. En ook daarmee de beloning van de renners. Ook algemeen wordt van jong tot oud en ook om minder tot de top drie in de top Malmo. En je ziet daardoor Korona die weer op de bank branden.

[00:52:44]

Ik denk net als in de normale maatschappij moet de moed moeten kloppen zeg maar. De resultaten daarvan moeten nog komen en merkte je dat in mei juni eerst een soort van positief gevoel binnenliep. In de wereld van Abakan Model, een jonge renner, werd nooit gesproken over een nieuw contract. Maar nu merk ik wel dat het allemaal wat onzekerder wordt. Zowel voor op intrede in de jaren erna is het veranderd. Ben je bang dat er ploegen omvallen? Denkt Tōjō daarbij hppu aan omvallen.

[00:53:23]

Ik denk dat zeker geen moeilijkheid er niet voor gestudeerd hebben. Het ging allemaal al gebeuren. En er zijn ook een aantal teams die niet in staat zijn om in actie te komen. Is Baye niet dat de sterke ploeg die goede sponsorcontracten ook beschikken over een Jumbo Labora Sunweb junior die eigenlijk gewoon door met het moet aangaan? Die kunnen de renners aanpak bewoners verbeteren die toch wel een beetje biomarkt op deze situatie. Superteam schrijven in het wielrennen en nog een aantal ploegen onderaan de WorldTour bedoel entity die niet mee kunnen in het spel omdat er gewoon geen garantie hebben op bijkomende te doen.

[00:54:22]

We krijgen vier ploegen die optimaal kunnen blijven presteren in alles om hun zaken op orde hebben en haakt af.

[00:54:30]

En ik denk dat dat proces versneld wordt door Couronne, waar een aantal ploegen de afgelopen jaren ook heel erg in trek waren. De EU nieuwe gaat het toch ook wel naar een moderne vorm met wat nadenken over komen trainen en alles wat daarom enkel op. Maar ja, dat wordt misschien nu wel minder olie aan het al moeilijk genoeg krijgen om behoudt en rooster van 30 bij elkaar te sprokkelen. Dat is zorgelijk en zeker zorgen dat het ongezond voor de sport. En dan heb ik niet eens pro-continentale.

[00:55:11]

Je hebt een systeem donders natuurlijk veel sneller en dan heb je de ploeg van modderpoelen niet goed in elkaar. Maar daaronder heb je dat van teams die altijd wel bestaan omdat ze gewoon in de Tour mee mogen doen. Openlijk. Maarja, degene die ook op omvallen staan Debo ploegen die ik net noem maar op procontinentale niveau en daarna nog wel wat neerkomt denk ik het heel lastig hebben.

[00:55:43]

Dus eigenlijk wat we ook in de koers zien. Na de korona bleek dat er een paar teams ver bovenuit steken en dat het voor heel veel teams alleen maar riemen vast zo lang mogelijk weer te volgen. Dat ga je dus komende jaren ook nog krijgen.

[00:55:59]

Ik denk dat je nu in de koersen een dominee in de Ronde van Polen en de Wilkie met Anibal hebt gezien op de eendaagse koersen. Dat is al een resultaat met Corona, want die ploegen, waaronder Jumbo Carty, die hebben op dit moment de middelen om te gaan om alles in orde te hebben op materiaal, voedingskabels, SOBI en al die andere teams. Die hebben zich een beetje verscholen achter Corona protocollen, Marialoop en ook bank met geld uit om nog een keer extra omhoog te gaan.

[00:56:33]

Dat soort dingen te doen. Kan hier wel echt het verschil op moment dat je in een koers door de bergen gaat organiseren? Ook al heel veel in deze periode heel veel verontruste renners aan de telefoon.

[00:56:49]

Nou, die had ik al het hele jaar. Dat maakt het ook al zo toen het allemaal begon. En dan in het begin in Pannerden hebben koers. Wat gaat er gebeuren bij de eerste tien? Gaan korten op renners salarissen, want ook daar weer mee te maken? Kijk naar, ik heb het ook bij de huidige markt en volgend jaar heb ik het al over de situatie zoals die nu is. Als ik nu terugkijk. Er zijn al ontzettend veel renners niet gewoon op dit moment gekort worden in het Laar.

[00:57:23]

Ik bedoel een scrollt rijdt nu weer rond in het peloton als er niks gebeurd is. Maar de renners zijn natuurlijk gewoon 7 procent gekort op hun salaris. Die rij over een appel wel een aantal en tussendoor nog gekocht aan een non-profitorganisatie die nu nog niet is opgericht. Dat was toch ook weer niet? En nu ze weer een. Maar ja, latei natuurlijk. En dat wordt ook een superteam in wording. Was het eigenlijk al wat A-diploma toen bijvoorbeeld komen?

[00:57:58]

Komende jaren zou het ook een vraagteken, maar dan aan een Liepaja. Onzeker renner die waarder al met korte Clarke en dat wordt alleen maar erg naar het einde van Jackie Baga koersen. Hoe zit moslaag eruit? Die tijd nodig jullie ook niet? Die vraag is er altijd al in het wielrennen door. Door het systeem zegmaar van teams en de Bissing model is al heel erg onzeker dat dit nu alleen maar worden een hoop renners klaar zijn eind van het jaar.

[00:58:33]

Hoop renners, carrières die zo abrupt worden beëindigd door deze situatie. Ja, ik weet wel, want de vraag naar jonge renners is heel groot. En er worden nu echt ook veel jonge renners getekend die normaal gesproken Balen-Olmen zouden zeggen. Nadien moet het nog even bewijzen. Laat die nog maar het blijkt te zijn. Krijgt nu tegenwoordig wel een contract. Het is een goede ontwikkeling voor jonge renners waar we heel blij mee. Die campagne kan ook in Europa.

[00:59:08]

Coureurs die al een tijdje tussen zitten en die misschien wat meer claris hebben, maar niet presteren omdat de koersen tijdens Korona niet goed draaien die nu al in de problemen. Probleem? De Canadalaan wisseling komen.

[00:59:23]

Waar komt die interesse voor jonge renners vandaan? Omdat die goedkoper zijn. Is het zo simpel?

[00:59:29]

Nou, dat is dan weer een uitkomst denk ik aan het feit dat de wielrenner gewonnen wordt. Daar moet je heel blij zijn dat je als jonge renner het van het jaar en ook al op het moment dat jij je overkomt. En je bent gewoon heel succesvol bij de beloften en je weet. En je kan niet winnen op de baan hiero. Dan ben je voor een ploeg eigenlijk meteen een renner die ook in de WorldTour kan presteren. Het is gewoon een investering in talent.

[01:00:00]

Investeer je niet jaren wachten? Nee, je kan ze meteen gebruiken om het te behalen. Is ook nog niet zo duur. Al langere tijd snap ik. Het is een hele goede investering. Alleen het verloop wordt daardoor wel groter. Binnen het wielrennen, ook als je 15:26 Deventenaar bent. Je moet presteren, ook in Bauknecht bij nog. Je zal iets moeten laten zien in welke rol dan ook, want anders is er wel weer een nieuwe.

[01:00:33]

Grappig, als de druk op presteren groter wordt, kom je ook weer in situaties dat je sneller grijpt.

[01:00:40]

Een mega gevaar. Maar op het moment dat ook de begrotingen van de dienst naar beneden gaan en dus ook gewoon concreet inkomsten, betekent dat er bij de UCI ook geen geld meer is. Dat is er volgens mij ook niet meer. Er wordt gezegd dat dit helemaal geen goede ontwikkeling. Ik hoor ook helemaal niks daarover. Het onderwerp anti-doping is op dit moment geen onderwerp aan en uit en we moeten er ook van gaan. Ik bedoel, we hebben wat problemen.

[01:01:14]

19. Veiligheid. Dat lijkt me ook niet openbaar. Kunnen we er niet bij de.

[01:01:33]

Je bent zaakwaarnemer van van twee van de meest besproken renners van de afgelopen weken, van Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen, was de beginnen bij die laatste. Hoe gaat het moeilijk om te zeggen ik bedoel, hij is nogal moeilijk. In mijn situatie heb je alleen maar aan herstel kan denken. En wij ook. En het enige wat we kunnen doen is aan de rust geven en de sport zodat hij dat kan doen. Het is ook moeilijk om te zeggen hoe vaak niet in het voorjaar.

[01:02:12]

In verhouding tot een week geleden hadden de partners voor, maar dit moet nog een mega lange weg. Kun je wel communiceren? Communicatie is zegt me om hem heen heel beperkt. En dan hebben we Expresso. Het is gewoon medische staf familie en daar blijft het bij, waardoor ze weer te hopen dat die weer wielrenner wordt en weer op dit niveau. Of op zijn oude niveau terugkomt. Ik durf er zeker op te hopen omdat ik dat ook zo graag voor hem wil.

[01:02:52]

Een andere renner met wie ik werk bij die val op training en die ligt op intensive care. En die rijdt nu in de Ronde van Wallonië en zeg maar een hele andere valpartij in een tijdsbestek van een maand eerder. Geen koers. Bizar dus. Niet te doen. Toen ik dat telefoontje kreeg dat die werd afgevoerd met een helikopter maakt deel niet uit of hij ooit nog terugkomt. Niet alleen om maar ook niet weer normaal functioneren als mens en koersniveau je het zo bizar snel en een heel andere Opentij bepaalde hetzelfde moment ook.

[01:03:36]

Het gebeurde één seconde, denkt Jana Pittman. Fabio terug als wielrenner alleen maar bij het Pajottenland, jonge Ouse die normaal kunnen functioneren. En inderdaad. Nu denk je toch al zo snel hersteld. En eigenlijk dat lichaam dient. Dat ongelofelijke sterke lichaam van een functioneer gewoon weer. Dan mogen we ook weer dromen over Fabio die klinkt. Maar ja, die weg daar naartoe is natuurlijk mega lang. Want het is niet alleen het fysieke deel, maar ook het mentale deel.

[01:04:08]

Het enige wat wij daarin kunnen doen is om zo goed mogelijk faciliteren, zodat niet kan denken aan Koen willen. Dat is het andere deel van de valpartij. Er zijn alleen maar verliezers. En en en willen zich ook in een ontzettende moeilijke periode leggen. De moeilijke periode die je ooit hebt meegemaakt en ook voordelen aan het zien. Wanneer iedereen ooit komt rennen, wanneer je kan koersen. En ook dat is hetgene wat we moeten afwachten. Vandaag het tweede reekshoofd.

[01:04:49]

Broei mentaal. Die moet het. Ik heb het interview gezien bij de NOS. Ik denk dat dat ook al wel. En ook dat ik niet op één lijn dag branden. Maar hij gaat. Ik neem aan dat die ploeg op 4 juli anders psychologische hulp krijgt of niet. Dat is ook die eerlijkheid. Dat moet gewoon. En Fabio nu op het niveau Jellema fysiek snel werk in de ploeg begeleiden omzetten in een Jumo is maar de kern van pabo's kan je nog maanden kan delen.

[01:05:41]

En wat dat betreft bij organisaties met heel veel ervaring, maar ook met de middelen om de jongens zo goed mogelijk is. En dat hebben ze al contact gehad onderling. Je bedoelt Dillingen, maar je moet je voorstellen dat Parbo nog niet op het niveau is dat ik met iedereen aan kan komen. Maar er is ook een pak. Het doet natuurlijk niet alleen op medische abbeel alleen maar beter. Maar dat moment zal er zeker komen dat ze ook elkaar persoonlijk zullen zien.

[01:06:23]

Hoe kijk jij naar de uitspraak van de Fèvre al dan niet vervolgen van. Groenewegen is voor deze valpartij een ontzettende gecompliceerde zaak en wij, de renners die zowel dienen als Fabio alleen maar zo goed mogelijk kunnen begeleiden en steunen en ook zorgen dat de onafhankelijke dijk adviseert. En wat verpauperd, zegt hij.

[01:07:08]

Het lijkt wel gek van jou aan allebei de kanten van van van de consequenties van deze valpartij staat, maar dat is verschrikkelijk. Beide jongens werken vanaf 18 jaar, 18 jaar en dit. Dit type. Marc Dillen heeft ProRail ook aangegeven in het vervolg het Parbo Zo verschrikkelijk hard. Dit is echt een nachtmerrie voor iedereen. Alleen maar klaploper en aantekenden deel. Bizar om daar Indesit en bij kantoren gewoon voor jongens zijn zo goed mogelijk. Hoe moeilijk omstandigheden ook zijn ze daarin helpen.

[01:08:00]

Maar schrik? Hoe kijk je naar de hele veiligheids discussie nu in het wielrennen? Het gaat ook jouw renners aan, maar wij hebben dat heel Agorakis meegemaakt. Wat dat ook in de koers bizarre incidenten hebben gezien. Eén van onze renners in het kleedden was Pieter Stellinga, nu een Red Bull coureur geworden. Maar hier hebben we altijd begeleiders carrière en om van Baskenland. Tegen een paaltje waren dranghekken voor paal meer bepaald. Dat was het taaltje waar ze een pion op hadden gezet.

[01:08:37]

Dat de renners het hadden moeten zien in de massasprint en iedereen op een lint en het hele peloton liep langs een aardappel bepaald niet verbrijzeld. En zoals je misschien nog weet viel ook de hele wielerwereld over elkaar heen en waren er ook ontzettend veel reacties. Maar toen de rook was opgetrokken hoorden we niemand meer. En daar hebben we wel geleerd, want die zaak, zeg maar. En dat kunnen we nu ook meenemen in de pijn van de jonge Paridae. Maar als ik kijk naar de veiligheid.

[01:09:15]

Absurd natuurlijk en hopen dat dat nu wel kwam.

[01:09:25]

Maar Gailly jullie de organisatie van de Ronde van Polen aansprakelijk stellen? Net zoals jullie toen de organisatie van de Ronde van Baskenland hebben aansprakelijk gesteld in die zaak van Stettiner. Ik kan daar natuurlijk nu niet inhoudelijk op ingaan. Nu nog in de situatie dat anders bekeken moet worden. Maar waar gaan we binnenkort? Onze cliënten en Parbo? Die ongelofelijke plakboeken hiervan niet. Maar ooit moet ook terug komen rennen. Alles in het werk stellen, we kunnen en wat hij kan doen om het gelijk te halen.

[01:10:02]

Ieder geval compenseert hij wat nu is gebeurd en daar aan was dit ook meteen het hele feitelijkheid verhaal. Het is een gedachte bij jullie. Het is gewoon een ja zeggen, maar je mag het niet hardop zeggen. Ik zeg niet nogmaals ik zal niet op jacht Boccara. Nee, maar hij gaat er alles aan doen om het zo goed mogelijk dat ik reken en bijhebben in het leven. En we hebben al bepaald voor de veiligheid. Maar ja, wat er nu natuurlijk gebeurt in het wielrennen, die over de hele linie zeg maar wat nu met de media erboven en die kooktijd die elkaar opvolgen?

[01:10:55]

Iedereen super gefocust op de koers omdat er heel lang geen sport is geweest. Laten we hopen dat de nu op gang komt waardoor dit nooit meer gebeurt.

[01:11:07]

Hopen we met Chomé even over het transfer seizoen in het begin al? Alfio werknemers zijn wat veranderen verandert is de timing van de gesprekken. Laat ik het anders introduceren. Er was altijd de tweede rustdag van de Tour de France was altijd een soort iconisch moment dat er over contracten geclusterd in Frankrijk onderhandeld. Betrekkelijke Is dat een verschrikkelijke dag, Abdelmalek, dit soort koehandel. Maar gelukkig wordt het wel minder belangrijk door. Je breekt timings met een idee over welke renner je gaat tekenen en hoe begeleiden.

[01:11:55]

Kan je dat niet terugbrengen op één dag, maar in elke poule bijna tien moppen? ADO aan het woord. Het klopt dat dit een iconisch is dat nu weer. Zo zit iedereen dan weer op de iconische dag te wachten op Google.

[01:12:15]

Ik zie dat niet hoor. Waarom ook niet komen? We kunnen die bubbel niet in. Ik denk niet dat dat niet gebeurd is. Die druk voor jou die je thuis vindt plaats daarmee in de ploeg.

[01:12:32]

Ook de ploegen die gewoon het geld hebben en die goed voor elkaar hebben. Die hebben bijna 5 procent tegen één renner. Het zijn de mindere ploegen die er inderdaad op wachten. Ook het algemeen niet uit luxe en nog heel wat niet zijn. Wacht nog even af om te zien wat er gebeurt. Je ziet nog wel andere verhoudingen. Peloton is er goed uit, die drie maanden. Rajcomar? Nee, dat heeft ook invloed. Maar het is niet zo normaal als NT2 nog een kopman zouden moeten zijn.

[01:13:12]

Annemiek van Vleuten denken de directie aan de contracten.

[01:13:15]

Die zou een enorme verbetering ze zijn nu al betwijfelen. Toch gaat Niki Terpstra de Tour halen waar hij in de eerste etappe ging naar de eindzege in de Ronde van Wallonië. Ik denk het niet echt meer. Het is ongelooflijk. Dat was waarschijnlijk mijn carrière einde seizoen. Maar als hij goed wil zijn in Parijs-Roubaix, straks de Ronde van Vlaanderen, dan moet hij toch eigenlijk de Tour, hij ook nog, die Reena en nog andere etappekoersen wordt lacht. Ik weet niet wat ik wel weet, wat niet kan inhouden.

[01:14:14]

Maar het feit dat ik op een heel goed niveau koersen moet kunnen halen, vertelde hij. Wie had gedacht dat we allemaal beelden vanuit Polen naar het pikte dat niet om naar Nederland te gaan. Er wordt nog op dat moment niet over nadenken. Het is ook niet voor niets allemaal zo goed dat de zijnen een bijzondere band zou. Rochlitz stakingen Brulin dik 200 kranten. Depoorter, Herpt, Djibouti aan Tuchman. Triestheid is van Jamba, Rochlitz Changwat vijvertjes Vadis justo.

[01:15:00]

Zo kijk naar de Dauphiné, want dat is natuurlijk naast de wat vervelende episodes met de valpartij van Kruijswijk onder andere. Dat was een overmacht van profits. Maar in welke mate is dat hersteld? Als je kijkt naar de rest van het peloton? Als we de Tour gaan rijden, krijg je daar ook te zien wat je dus nu de afgelopen tijd hebt gezien. Dat er een paar ploegen heel erg in orde zijn ten opzichte van de rest ligt er heel erg aan hoe ze heel ploegen die laatste twee weken gaan invullen.

[01:15:35]

En ik denk dat er echt wel een hoop renners in paniek zijn. Een hoop ploegen, al dan niet als ze het willen toegeven. Maar die heb ik wel gezien. Als jij de afgelopen week tegen Jumbo hebt gereden. Je bent helemaal zoek gereden, dan heb je denk je wel echt holy money. Weet je, je zou maar Bardet heten ofzo. Of Richie Porte of Pineau net zo goed ja. Het enige wat ze kunnen is gewoon proberen zo lang mogelijk te volgen.

[01:16:01]

En dan zijn ze de. Ja, dan zitten ze gewoon in een groepje met met nog vier of vijf jumbo's. Het is al heel wat als je Shep kiesgedrag kan rijden en scepticus is. Staat gewoon vierde of vijfde in de in de hiërarchie. Bij Jimbo weet je direct als een straaljager omhoog, ook als die een dagje voor zichzelf mag rijden, dan is het open.

[01:16:22]

Dus ja, kijk, het is nog twee weken en zeker de laatste. Wat kan je? In twee weken en twee weken kan je heel weinig ook. Dus je kan nog wel heel hard trainen en Wijdemeren te laat eigenlijk. Wat je nu moet doen is in twee weken is een beetje onderhouden. Waarschijnlijk gaan de meeste ploegen nog een keer terug naar hoogte om nog op een soort hoge prikkel te halen. Wanneer? Wanneer moeten je dan naar buiten komen? Die hoogte prikkel je dat allemaal gericht op de derde week?

[01:16:48]

Je loodzware? Zo lang zo lang mogelijk in die tour meenemen. Dus de meeste, die hebben al al lang hoogtestage gedaan. Die kan zijn een hoogte terugkomen die de rijders wedstrijden. En dan ga je weer terug naar hoogtestage om een soort Brickell van hoogdekker te krijgen. Het effect van een hoogtestage is nog steeds weten we nog steeds heel weinig van waardoor het nou wordt veroorzaakt. Die wordt dat natuurlijk gezegd. Rode bloedlichaampjes kweken een soort natuurlijke pipo en dat is best wel moeilijk.

[01:17:16]

Wetenschappelijke bewijzen waar het in ieder geval heel erg op lijkt, is dat dat je ademhalings spier iets minder moeite heeft. Zeker ook op hoogte om te functioneren, dus dat dat iets van energie heeft. Misschien is dat wel juist wel het grote voordeel van een hoogtestage. Heb ik echt nog nooit gehoord. Deze kunnen, daar zouden we echt een expert voor moet uitnodigen eigenlijk. Maar de meeste experts weten eigenlijk nog niet of zeggen ook dat ze echt niet precies precies weten waar hoogte nou precies goed voor is.

[01:17:50]

Dus dat werkt is. Empirisch gezien kun je dat wel wel vaststellen, maar het zou dus ook kunnen werken omdat je bijvoorbeeld veel toegewijde Threadneedle daar zeker en fraudeerde bent zeker.

[01:18:02]

Ja nee, tuurlijk ja als je thuis bent is toch altijd wel iets moeilijker om alleen maar bezig te zijn met sport, stofzuigen of stofzuigen? Ja, je kind in bed liggen. Die monteur moet toch ondanks alle shit vergeten om luiers mee te nemen. Werk bij de Kruidvat moeder. O ja, ja natuurlijk. Dat is zo beoogden wel echt anders. Je kunt hoogstens de oogstjaar natuurlijk wel een stuk toegewijd trainen, zeker als je daar ook nog diëtist is.

[01:18:32]

En kolchozen weet ik wel. Maar dat is natuurlijk ook heel veel moeilijker te regelen als je thuis bent. Dus ja, de meeste ploegen is terug naar hoogte en dan een aantal dagen voor de tour zullen moeten allemaal melden. 2 weken doe je niet zoveel meer. Je kunt wel zeggen hoe ver ga je je je vorm nog rekken als je robotische draaien? Zou je daar bijna bang van worden dat je denken? Het is nog een maand, ongeveer tot de laatste week van de Tour.

[01:18:58]

Nog meer ga je dan nog ga je nog een maand vasthouden? Ja, maar ze zullen wel heel veel geleerd hebben van vorig jaar. Wat ze zelf eigenlijk niet weten. Wat ze zelf zeggen is dat ze dus op trainingskamp naar heel bang waren. Is dat zelfs als die jongens teveel tegen elkaar zouden zeggen de hele tijd. Ja jongens, iedereen boven is. Euh, dat ze dan te vroeg in vorm zouden zijn. Dus dat ze eigenlijk wat je het laatste de laatste puntjes op de i zetten is dat je in een korte felle interviewtjes ga doen zeg maar.

[01:19:32]

Werd Westra simulatie echt? En dat hebben ze geprobeerd. Dat hele tijd weg te houden is dat ze heel veel inhoud, inhoud, inhoud en dan pas het laatste blokje moest er op worden gezet. In die wedstrijden dus eigenlijk wat ze zeggen is. We waren ook nog niet in vorm. The best is yet to come. Even over het even over de hiërarchie, want we hebben natuurlijk steeds gepraat over de drie kopmannen en dat het heel moeilijk is. Jumbo heeft gewoon gezegd.

[01:19:58]

We hebben erover gepraat. We gaan met z'n drieën naar de Tour en we zien daar wel even kort gescript. Kruijswijk is natuurlijk hard gevallen. Schouder uit de kom. Dat valt nog maar te bezien hoe die de voorstaat. Maar is de schifting een beetje doorgevoerd de afgelopen weken? Is Rock liedjes niet gewoon de. Als je het van tevoren moet zeggen de kopman voor de Tour? Ik denk dat zij wel een beetje zou ingaan. Tuurlijk, natuurlijk houden ze vast aan.

[01:20:24]

We hebben drie kopmannen. Met Kruijswijk weet je uberhaupt niet of die start en in welke rol. Maar ja, als je ziet hoe hard rock liet rijden en ook Rodalies, hoe hard je rijdt ten opzichte van Dumoulin. Op dit moment. Wat als jij zegt in twee weken doe je niet veel? Nou ja, gaat ie. Gaat ie dat gat niet meer dichten? Je ziet wel dat Dumoulin echt wel echt nog aan het groeien is. Is dat echt?

[01:20:55]

Ja ja, vind ik echt. Of is dit ook een beetje hoop? Nee, da's niet hopen. Want als je ziet dat ik ja, ik heb die Tour de l'Ain ook al die etappes gereden en toen had ie bijvoorbeeld in de tweede etappe echt moeite om te volgen en werd ik echt afgereden. En dat in de Dauphiné of komt het totaal niet? Je ziet ook dat die de opeenvolging van dagen heel goed verteerd en dat die eigenlijk dag na dag een beetje opschuift in de uitslag en je laatste dag in de Dauphiné wel extreem zwaar.

[01:21:18]

En wat je eigenlijk ziet is dat die moeite heeft om de versnellingen aan te kunnen. En dat is wel iets wat je heel erg meeneemt uit wedstrijden. En ja, hij heeft niet alleen een cologna pauze gehad, maar heeft nog veel langer een pauze gehad. €400 de 22 24 dagen in 24 dagen met een strandrace dus weliswaar, maar kan wel eens het verschil maken in de derde week van de Tour.

[01:21:43]

Weet je wel.

[01:21:45]

Dus ja, ik, ik geloof, ik geloof. Ik geloof zeker dat Dumoulin heel goed gaat zijn in de Tour. Zeker ook aan het slot van de Tour. En zeker die laatste tijdrit naar de platgebeld. 4. Je moet hem heel goed liggen, dus hij kan zeker een enorme slag slaan in de laatste week. Maar als je als er ook iets zo goed is als nu en de verhoudingen zo zijn als nu, ja, dan gaat ie in.

[01:22:07]

De eerste week is meteen al super superzwaar en heb je meteen na aankomst bergop. Je zag gewoon die cytosine ook. Hij zat gewoon hij mee en moest remmen. Ook liet Gadverdamme Man Houri wegrijden. In jouw column ging het over hoe die wegnaar bij die andere zonder blikken blozen staan. Niks nieuws.

[01:22:27]

Dus ja, ik. Ik zou wel eens willen zien als ie straks na het krijgen van de eerste dinsdag van de Tour. Volgens mij is er meteen een aankomst bergop na ongeveer Merlet. Ja, ik ben wel benieuwd wat er gebeurt als Hoogewys daar in plaats van in de laatste 300 meter zegt. Toen doken jongens als die gewoon halverwege de klim. Ik ben weg. TalkTalk is geen bewaartijd allemaal en rijdt heel scheef. Maar ja, het is natuurlijk ook wel met dit soort dingen.

[01:22:57]

Je moet als je de Tour wilt winnen in een hele goeie ploeg moet je ook wel een beetje je ploeggenoten. Oké, maar dan nu de vraag of klem zetten. Ja, dan gaat ie doen, zelfs zoals het nu gaat het verschil maken in t begin. En dan zijn de verhoudingen duidelijk. Mijn vraag aan jou heeft Dumoulin er vrede mee? Je kan niet eens op z'n kop kijken, maar heeft hij daar ook niet een beetje vrede mee? Dat die de ultieme hulp gaat zijn voor de winnaar van de Tour de France?

[01:23:26]

Nou, ik denk mocht dat scenario. Ik denk dat hij als. Ik denk dat ie heel blij is met zijn eigen conditie. Als je ziet waar die staat na meer dan een jaar niet koersen top. Super knap dus. Ik denk dat ie daar heel blij mee is sowieso. Ik denk dat ie ook al heel blij is dat er zoveel renners in dienst nog goed rijden. Het gaat niet zozeer aankomen op Dumoulin. Al heel vroeg geleden zijn er meer Coesens goed.

[01:23:56]

Gesink is goed. Bennett is hier nog, was er nog niet eens bij.

[01:24:01]

Dus ja ik. Ik denk dat die die wint ook. Ik denk dat ik denk dat Dumoulin daar wel met veel vertrouwen naar uitkijkt. Dat ie weet dat het lang kan wachten. Het gaat niet in de eerste week meteen al afhangen van of Dumoulin op kop gaat draaien, maar ook niet slecht. Als Quintana Pineau een keer geeft aan daar heeft u dus dus nog 3 4 voor. Parijs draaide gisteren nog voor ze kunnen. Van Aert kan ook heel veel, heel lang.

[01:24:27]

Een renner.

[01:24:29]

Maar we komen ook goed, want die massasprints winnen en Milaan-Sanremo die dan ook is. De jongen die dan ook gewoon nog op kop rijdt en Quintana eraf rijdt in de weg. Dan moet je toch ook wel ha. Dan word je de afgereden door de man die in tour dus in feite verantwoordelijk is voor de eerste week. Ook bidons halen. Jasjes jasjes ophalen? Ja, dat is toch. Dat is toch bizar? Het is bijna eengoed en je wordt er echt nerveus van hoe goed het op dit moment gaat.

[01:25:03]

Ja dus. Dus ik denk dat Dumont dat ook wel dat ook al weet. Dus dat het moment dat ze dus moeten gaan kiezen. Gaan we iemand oproepen? Ja of nee? Dat is niet super. Nee, nee. De andere kant is natuurlijk ook waar wil ik je toch even voorleggen? En dan gaan we over Annemiek van Vleuten praten met jou goedvinden. Aan de andere kant dus ook waar? Als je t een jaar wil doen waarin die net wat meer kans is dan euh.

[01:25:28]

Maak dan gemiddeld. Dan is het ook dit jaar natuurlijk. Maar je weet net over die extreme niveauverschillen in dat peloton. Dat spreekt op dit moment in zijn voordeel. In die korona paus heeft denk ik wel eens een vooroordeel uitgewerkt. Uiteindelijk ja ja, dat denk ik wel denk je als. Als het allemaal een maand twee maanden eerder was geweest, heeft hij gewoon minder tijd om die achterstand in te lopen. Dus ja ja, ik weet dat ben ik ook wel mee eens.

[01:25:58]

Maar ja, de manier hoe we het dubbele als je gewoon wat. Inderdaad wat. Nou ja, kijk, dat is natuurlijk wél een Nederlandse wielerliefhebbers die die die een voorbeschouwing doen, maar ook een andere keer doen.

[01:26:12]

Veel zitten toch te kijken naar een Nederlandse ploeg met Nederlandse kopmannen en Nederlandse helpers en een Sloveen die eigenlijk de beste is. Daar hebben we wel wezen, dat mogen we nu wel zeggen. Maar toch ook weer met dat met de bloemen lopen natuurlijk. Wielrennen is een teamsport zeker, maar wielrenners ook in individuele sporten. Ik denk dat er toch wel veel Nederlandse verkijken met die idee van ja. Allemaal leuk en aardig die schansspringer, maar zou het ook wel leuk vinden als Nederland zou winnen.

[01:26:41]

Dus die zit er toch wel meer te kijken naar. Dumoulin is ook niet nieuw. Niet voor niks gehaald door een Nederlandse sponsor Nederlands supermarkt die daar betaalt. Meneer Van Eerd zit natuurlijk ook op die manier. Dat is natuurlijk ook interessanter als Dumoulin in de tour wint. Dat is dat is wel zo. Sportief gezien denk ik dat ze daar niet van af laten hangen in de ploeg. Maar zo kijken het Nederlandse publiek er natuurlijk wel naar. Dus ja, wat is de manier waarop Dumoulin de Tour wint?

[01:27:10]

Dat die nog net iets beter is conditioneel dan in de Tour? En nee, ik denk dat dat dat dat realistisch is, dat dat wel gaat lukken. En dan is het de schade beperken in week 1 achter. Mee in het zog van Roglic en het treintje in week 2. En dan in week 3. Dat of Rodalies minder wordt of dat de koers situatie zo euh in scene wordt dat ze het niet meer onder controle hebben. En kijk, zoals die laatste heet een d'Auvergne.

[01:27:47]

Dat kan eigenlijk al. Dan kan je alle kanten opvallen door een totaal gebrek aan controle. Is ook niet echt een niveau in de Giro. Vorig jaar was die kleine week 3 echt niet goed meer, ook een beetje ziekjes, maar was die echt niet meer. In staat om het verschil te maken. Was echt op het tandvlees. De laatste tijden dat die Landa nog rijdt nog voor het podium moesten de Kuylen in de Vuelta de laatste week ook net iets minder dan in de race in de week 1 en 2.

[01:28:14]

Echt de keizer en was ie in de week 3 meer. De koning was ie nog steeds. Ze wonnen het nog steeds vrij gemakkelijk en kon ie soms ook misschien nog iets meer laten lopen. Maar wat moet iemand als bobbeltje alleen echt sterker bergop? Dus ja, dat zou voor de jongere een beetje de uitkomst zijn. Heel lang mee. En dan nu die laatste tijdrit een gigantische lap op geven. Nou zo ook. Lieten ook niet slechter kunnen rijden.

[01:28:46]

Wij verwijzen met alle liefde door naar de volgende week maandag a.s. Daar gaan we dan namelijk weer opnemen. En dan komt er nog een teken. Dat gaat wel hoofdzakelijk over de Tour, de laatste stand van zaken. En dan komt er nog een update zo vanuit NYX ergens fotoprinter. De die moet wel de betreffen. We slapen in gras. Je kent die streek en ook je derby natuurlijk. Goed, tot zover de in het nieuwe Bockel podcast van deze week.

[01:29:25]

Volgende week dus de grote Tour voorbeschouwing namens Thijs Zonneveld. Een heerlijke voortzetting van de dag. Dit was een tot de volgende. Heb je genoten van de podcast van Tijs en Hidde? Luister dan ook eens naar de podcast Luci Kiest. Daarin ga ik Jerry Tuinder op bezoek bij Kees Graafland in Zuid-Frankrijk. Hij woont aan de voet van de montagehal in de Cevennen. Je weet wel, die berg waar Tim Krabbé zo lyrisch over was. In zijn bekroonde boek De Renner en waar de zesde etappe van de Tour de France dit jaar eindigt.

[01:30:03]

Samen met Kees ga ik op zoek naar de verhalen achter de montagehal. Een podcast over extreem weer, vuur, eten, oorlog en een moord.

[01:30:13]

Nu te vinden op Dependent, Spotify en iTunes.