Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:03]

Luistert naar weer een nieuwe podcast van In het Wiel. Welkom in Frankrijk. We gaan de tour op de voet volgen. We zijn inmiddels dus in Frankrijk aangekomen met de frietkramen. U heeft het misschien al kunnen zien op social media, onze nieuwe mobiele studio. En tegenover mij zit zoals te doen gebruikelijk thuis, zonder veel thuis Bronzwaer. We zitten in Geel gebied.

[00:00:26]

Ik heb u vroeger, toen ik heel klein was, een keertje gezwommen. Da's niet waar. Ik ging altijd met mijn ouders kamperen. Deze buurt zat altijd op een camping in Draguignan. Zo zou je hij dacht ik.

[00:00:39]

Dit zwembad ken ik echt en heb je verborgen gehouden omdat ik dacht dat rijk was aan het begin van de opdracht.

[00:00:49]

Nou, dat is de Amerli, 35 jaar geleden. En wat jij niet weet is dat we natuurlijk even een beetje hebben aangezocht. Waar jij vroeger altijd was? Nee, maar dat is de leugen. Bij komen is de mooi zwembad waar we kunnen niet naar binnen kijken. De tour gaat beginnen. We hebben beloofd aan onze luisteraars dat we nog even met een update kwamen vanuit de regio Zuid-Frankrijk. Dat is deze. Om te beginnen. Lotto-Soudal is begonnen. De podcast ging 30 minuten over we over de korona maatregelen, eventuele gevolgen, enzovoort enzovoort.

[00:01:28]

Maar je moet het even uitleggen wat Lotto-Soudal heeft twee gevallen hij uit. Er zijn één positieve test en één verdenking is iemand die dus een aantal van de symptomen heeft die bij we nog bij koolwitje horen. Dus die zijn allebei naar huis gestuurd. En daar was het eerst zo eigenlijk tot een week geleden, dat als je twee van twee positieve gevallen had bij de renners en of staf, de ploeg naar huis moest. Waarom is dat een paar dagen geleden toch van tafel geveegd?

[00:01:58]

Omdat de ploegen dat toch wel heel streng vonden? Ik had het idee vanochtend, maar dat klopt. Het was volgens mij gisteren. Maar ja, anders waren we dus nu al één ploeg kwijt geweest. Maarja, als het als derde test dan hebben we wel een beetje een probleem. Maar dit is toch goed. Je kunt u zeggen het begin is het lastigste, want dan arriveert iedereen in die bubbel. En dan begin heb je de meeste kans op positieve gevallen.

[00:02:27]

Dan komt iedereen overal vandaan. Er zit zoiets. Je zit natuurlijk met die incubatietijd van Corona. Dan weten we niet helemaal precies, maar het is ergens tussen de vier en veertien dagen. Je hebt hier in de Tour de renners en stafleden worden op min zes en min drie dagen getest. Goed. Dan kan je. Daar zit nog gewoon een overlap in. In de eerste dag van de Tour ook. Dus ja, ik denk dat die eerste dag van de Tour behoorlijk spannend zijn.

[00:02:53]

Of daar positieve gevallen toch nog gaan komen. Dan kan je dus minstens december drie getest hebben. Kun je al twee keer twee keer negatief zijn getest en als er na tien dagen gebeurt, dan zit je op de maandag van de Tour uit mijn hoofd.

[00:03:09]

Hoe het ook niet zal zijn dat ze testen gaan doen, maar dan kan je wel gewoon met de snot snotneus pijn in je keel. Het zal je overkomen. Volgens mij ieder dingetje in je keel dat je je nu voelt, dan heb je jezelf toch ook al? Ja, maar als je naar huis gaan.

[00:03:30]

Helemaal niemand heeft niemand gaat het over.

[00:03:42]

Ik las nog rondom een uitsluiting van een wedstrijd van BORA hansgrohe dat de organisatie ook wel bang is voor vals positief. Een vals positieve test. Ik heb daar het. Nu gaan we UGA op een terrein komen. Gaan we op het terrein begeven waar we niet super veel verstand van hebben? En dan gaan we af op wat staat er wat?

[00:04:09]

Wat hoor je daar over en wat lees je over? En dan gaat het dus om een en een vals positieve percentage van 1,7 procent. Dat lijkt me aardig problematisch in de Tour, dus ik weet niet hoe ze dat gaan doen. Als je een positieve test hebt als de Tour eenmaal is begonnen, dan kun je wel nog een nieuwe test afnemen, maar die is nooit meer op tijd voor de volgende etappe. Dit is één van de zovele dingen waarvan men eigenlijk niet goed weet wat hier nou precies mee gebeurd.

[00:04:39]

Volgens mij is dat wel een van de redenen waarom Z. Waarmee ze die testen de standaard test zeg maar vooral de rustdagen doen, zodat ze dus eigenlijk zodat je dus eventueel nog wel misschien een tweede test zou kunnen doen. Lijkt me nog steeds te kort dag. Maar soit. Kortom, een beetje onduidelijkheid om te voorkomen dat deze duidelijkheid een volledige dag gaat. Gewoon elke keer. Misschien moet toch gewoon eens een soort van disclaimer maken deze Tour. Gaan we gewoon dag voor dag kijken of er nog een tour is en als er Parijs halen?

[00:05:16]

Dan denk ik dat we al dat het al pure winst is verlost van ieder dan even gewonnen en hoeveelheden aankomen.

[00:05:24]

Maar ja, ik denk dat jij volgens mij gaat ploegen zo in. De renners er zo in dus volgens mijn fans en media moet er net zo goed zo in. Gaan we de zo in? Euh toch? We gaan er wel zo in dat dat er ook een kans is dat de prijs wel gehaald wordt. Even de toe toto een rondje door het hotel doen. Het gaat natuurlijk heel veel over de Toto. Heb je met je Pero netjes ingevuld?

[00:05:53]

Ik heb er zo strekdammen altijd. Nee, ik heb de kip nog helemaal niks ingevuld. Het kan nog. We zijn nog niet begonnen.

[00:06:03]

Nee, ik merk aan mezelf dat ik echt soms nog. Dan begon ik weken voor de Tour. Dan ging ik namen opschrijven die ik echt per se in de ploeg moest hebben. Kwam ik gewoon meestal op driekwart van het peloton. En dan moest ik dan daaruit nog een ploeg van negen of tien gaan maken. Rampzalig. Maar jij doet toch nooit mee? De laatste jaren niet meer? Nee ook. Ik dacht me. Maar dan is die hetprobleem dat echt dat ik van alle kanten de vraag krijgt wie moet ik nemen?

[00:06:31]

Als ik in de supermarkt sta, komen mensen naar me toe om te vragen wie ze moeten nemen. Of ik nog een dark horse heb? Noem eens even drie dagen horzels van dit jaar. Die dagen horzels.

[00:06:43]

Maar ook al beginnen we op een licht donker zijn. Luister toch niet naar deze podcast, dus de mensen die deze podcast luisteren hebben dan wel een voordeel.

[00:06:52]

Oké oké, ik zou Mac Cinema zijn, net als hun club. Goede klimmer, maar ook snel. Dus dat is een jongen die in. Ik denk dat wij de Tour heel veel bergetappes en etappes gaan krijgen. Waardoor ontsnappen ze het gaan halen? En misschien ook wel dat er een keer zo'n vluchter een paar dagen geel overneemt. Als je die hebt, dan zit je gebeiteld. Dus ja, waar?

[00:07:18]

Waar zoek je naar in? Die je zoekt eigenlijk naar normaal. Zoek naar een combinatie van allerlei klassementsmannen, de sprinters jongens die altijd de punten pakken, zeg maar. En dan zoek je naar een paar van die inderdaad van die Dark Horses die stiekem heel veel punten pakken. Een onmogelijke opdracht. Je moet een verrassing kiezen. Je moet een verrassing. Maar goed in je moet je vooraf kunnen kunnen weten dat ik de moeilijkste, maar je kunt wel van voor een deel.

[00:07:42]

Kijk, je kunt zeggen je zoekt een renner die goed kan klimmen en die redelijk explosief is. Alle verliep. Iedereen die kan dat heel goed. En ik denk dat Alaphilippe geen klassement gaat rijden, dus dat hij na een paar dagen zegt ook plan-B. Ik ga ritten kapen. Hij zit er niet mee in de vlucht. Heb je een probleem? Die moet je ergens eraf rijden. Anders klopt die achterstevoren binnenstebuiten, met twee vingers in de neus. In de sprint heb je zoon en schoonzoon in zo'n lijstje Belgen die dat heel goed kan.

[00:08:13]

Van Avermaet, Naesen, De Gendt. Maar sowieso voor Van Avermaet. De laatste woorden al heel veel ritten worden, al zijn we al erg lang. Van Avermaet kan echt goed klimmen, maar vaak één of twee dagen en daarna gaat het toch wel goed. Hoe lang de Tour vordert, gaat hij toch wat meer meer afleggen tegen de pure klimmers. Dus jij hebt zo'n klein snel mannetje nodig en dat die Hessisch echt heel goed is? Die Sunweb rijdt ook echt voor etappezeges.

[00:08:41]

Dus die krijgt ook een vrije rol eigenlijk. En die is een goeie klimmer. En snel aan de meet was hij wereldkampioen bij de beloften. Ook hier zie Heerse was één. Ik vroeg me nog even af wat ik dat soort lijsten klassementsmannen van al die van al die ploegen door te nemen om te kijken wat er verder naast Dumoulin en Roglic nog in deze Tour rijdt. Is Martinez al te goed omdat die dominee heeft gewonnen? Ja, dat vind ik al geen dag hoor.

[00:09:11]

Als je het over de 100 meter geen gehoorzaamheid aan de klassementsmannen neem. Ik denk wel dat die veel wordt vergeten. Dat zou goed kunnen. Ja ja, je hebt er daar twee. Hoe doet ook wel een beetje aan het profiel. Ja, je hebt die site ook nog.

[00:09:24]

Sergio Julita vroeger geweldige keeper geweest.

[00:09:33]

Ja DICA zelf gevallen, maar dat is wel niet waar. Het is wel een renner die heel goed klimt. Eenhele echt goed ijsschots is dat. Ik denk niet dat hij klassement gaat draaien en dat dat als klassementsrenner bij die ploeg bij Jef aan stellen. Dan zal dat eerder Martinez zijn en Uran Uran. En dan zal je niet veel meer rijden in dienst. In de eerste etappes misschien. En dat is heel jonge Diego. Die gaat van alles of niks spelen.

[00:10:01]

Weet je, die gaat gewoon kijken. Misschien wel een van de eerste etappes, ook al ga je in de aanval. En als ik me teruggepakt laat ik me op twintig minuten rijden. En dan heb je dus tijdens. Één keer heb je de kans om ritten te winnen. Dat gaat we heel veel renners gelden. Dat gaat van Mollema ook gelden bij wijze van spreken. Kun je je klassement rijden? Heb je het gevoel? Het zit er in.

[00:10:21]

Kan ik mee met de besten? Kan ik echt meedoen voor top 5 of 6 op 7? Daarna wordt het al twee keer overwonnen, maar wordt ook al je achtste en negende. Ga je dan laten lopen en een klassement rijden? Ga je dan liever voor de etappezege? Beweert hij. Allebei heel moeilijk.

[00:10:40]

Dat we 2 0 zoveel makkelijk kunnen kiezen. Dat is niks. Die keuze wordt altijd veel te makkelijk voorgesteld.

[00:10:49]

Ik zou kunnen voor kort bij Asinius kiezen ook heel erg voor voor etappezeges. En dat is een jonge snelle kerel. Heel explosief dus. Dat is echt iemand die je op een hele steile aankomst heel goed uitkomt. Kostner Flory kost nog vrai. We hebben dat ze hier in beeld staan, dus ik dacht ik help even wat kost De Vroey? Kostner vergooit. Uhm, is Petersen nog in de Tour over die ploegen hebben? Ja, die wonnen echt wel een knappe etappe in de Giro, maar nu ook hun naam.

[00:11:34]

Heeft het altijd leuk als je Peuteman suggesties afschieten zoals het goed.

[00:11:43]

Je hebt het moeilijke. Het is moeilijk. Kijk, je hebt veel renners die hebben. Die hebben al een functie. Geisha's Herrada. Cofidis had Spaans kampioen moeten worden. Schakel de ketting eraf of die had een ketting en lekker ketting in de laatste paar honderd meter van het Spaans kampioenschap. Dat is ook wel echt een goeie. Die zou ik ook wel noemen. Dan heb ik er drie geleden toch? Nou, dan heb je er wel drie genoemd. Goed klassementsmannen, wat ik daar wil ik het een beetje over hebben.

[00:12:17]

Je hebt natuurlijk de ultieme favoriet is Roglic.

[00:12:22]

Samen met vijf sterren van Roobeek en dan sterren voor Bernau en humor zou ik zeggen ja, niet via een half voor of bestaat het niet? Dat doen we niet geloven. We kunnen zeggen tien sterren Van Robaeys en negen sterren bij controles. Wel een dikkere Derboven dus. Ik zou zeggen vijf sterren, maar ook die iets viersterren voortduwen en bijenhal. En dan zeg maar de derde ronde die vechten om het been. Maar dit is een interessante groep brengen. Dat ik ontzettend veel hele goeie renners is.

[00:12:54]

Ik zou zeggen Buchmann, mits fit, mits fit. Als die niet fit is trouwens. Dan is Lennard Kemna ook echt een hele goeie Takhar oud Sunweb getransfereerd. Die gaat Medië. Dat is. Die was in de Dauphiné ook echt fantastisch. Die was al zo fantastisch dat het bijna geen Douglass meer is. Maar goed, als Boerman fit is dus al zal dat zal kennen ook één van de laatste helpers zijn.

[00:13:23]

B-label mag zijn, want zolang je geen 15kilometer is, bleek uit het kostenplaatje. Ze hebben bij Bora echter op papier een geweldige ploeg. Alleen Boerman is heel hard gevallen. Chapman heeft zijn sleutelbeen gebroken in de Ronde van Lombardije. Weet je nog, die mevrouw met die auto die de verschrikkelijk. En die staat en die doet gewoon mee met een gebroken sleutelbeen.

[00:13:53]

Daar moet je even wat van vinden in 10mei. Een enorm risico. Dat is toch totaal onverantwoord? Als we nou eens ophouden en een beetje normaal doen. We hebben die hele veiligheidsnet discussie waarin wij die zelf slachtoffer van geworden is. Eens en daar gaan we hem laten starten met een gebroken sleutelbeen. Volgend jaar is weer een Tour. Hupsakee. Ik ben het met je eens 100 procent. Laten we hopen dat het goed gaat worden. Maar laten we nog meer hopen dat die niet nog een valpartij extra veroorzaakt omdat die de hele dag achterstevoren op z'n fiets zitten.

[00:14:26]

Van de pijn. Hoe goed is Sagan? We gaan, we doen het gewoon, elke ploeg per ploeg. Maar dan moeten we bovenaan beginnen. We zijn allemaal een beetje de eerste van die Borås. Ook goed is Sagan. Goed genoeg om een ritje te winnen en om in poleposition te staan voor Groen mag meer omdat de rest het niet. Lullige Sagan is echt lang niet meer wat het geweest is. Je hoort wel echt veel verhalen, ook over jongens die met hem trainen dat het niet meer zo.

[00:15:01]

Het is allemaal niet zo. Het moet allemaal niet meer echt. Die scheiding heeft ook aardig ingehakt. Dat was vorig jaar. Tijdens de Tour kwam het bericht twee jaar geleden dus niet voor. Twee jaar geleden.

[00:15:15]

Het is meer een beetje als als Van Aert nou zou mogen gaan worden voor Groen! Dan zou ik zeggen dat Van Aert die gaat, die die. Die gaat gewoon winnen. Als hij dat ons allemaal gaat denk ik en even uitsluiten dat mag niet. Dat mag niet, maar het wordt niet aanvaard dat niet kunnen winnen. Van Aert is een hele goeie kandidaat om Groen niet te kunnen winnen, maar had wel kunnen winnen. Mathues vind ik het daar ook zo.

[00:15:42]

Waarom stel je Mathues niet op? Je hebt ook gelijk. Maar wat dacht je van de maar?

[00:15:52]

Tamelijk kansrijk voor Groen, tamelijk tamelijk tot zeer Borra. Echt een goeie ploeg. Bogtman na Sagan. Roeiploeg goed, wil je nu bovenaan beginnen?

[00:16:07]

We gaan op doordoen Idiots Inias grenadiers die elke keer zeggen ik ga 0 keer zeggen. Het was de laatste keer dat de Minions al eens grenadier alle Baldo Bernal vroeg met Thomas thuis. Dit lijkt mij een volkomen logische keuze, dus alle ballen op Bernal. Ik ben heel benieuwd hoe Car-Pass of Car-Pass in vorm is dit bedoeld is. Dit was de paniek was dus eigenlijk aan het voorbereiden voor een koers die een maand later begint. Dus ik denk niet dat die kan volgens mij toch maar goed, ik weet ook niet hoe hij dat zelf vindt.

[00:16:52]

Hij mocht voor zichzelf rijden in de Giro en moet nu eigenlijk in dienst gaan rijden voor. Of zouden ze tegen mij hebben gezegd als je goed genoeg bent, mag ik weer zelf rijden. Ik denk wel dat ze dat gezegd hebben. Dan wordt het leuk. Ja maar ja. Maar ja, zoals jij zegt. De kans dat die echt heel goed is, dat denk ik ook. Sivakov was goed, maar ik geloof daar niet in. Gewoon echt een klassement.

[00:17:14]

We tellen hier Nederlander nummer één Dylan van Baarle. We tellen de maar 7. Ja, eigenlijk ongebruikelijk weinig. De laatste jaren zijn we allemaal heel goed.

[00:17:28]

Dus ja, euh, het zijn genen. Zijn niet zomaar zeven Nederlanders. Van Baarle rijdt hartstikke hard, maar normaal gesproken moet die echt alleen maar zeker zijn brommer op het vlakke en nog een beetje bergop gaat kan men nog lang mee, maar daar kan je morfisme de ploeg. Van Is dit de beste ploeg op dit moment? Zo simpel is het ook. Ja, fantastische ploeg. Tony Martin en aanmoedigende Theo Janssen worden voor het vlakke werk. Geesink die bergop kan overnemen.

[00:18:04]

En dan hebben ze er gewoon nog Van Aert die bij Quintana en is eraf rijdt bergop. Die hebben ze dan als vijfde bergop. Leuk. Bennett en Kusel, maar zo lang mogelijk uit te stellen dat DLN en Roglic een keuze moeten maken, op kop moeten gaan rijden en Dumoulin er ook iets horen bij de behoren. Allebei bij de drie grote favorieten van de Tour. Als er een kans is dat een Nederlandse ploeg de Tour gaat winnen. Als er ooit een kans was de afgelopen.

[00:18:36]

Twintig jaar, 30 jaar. 40 jaar na Zoetemelk. Dan is dit wel een kans veertig jaar misschien Breukink PDM, dat was een goeie kans. Zoetemelk de 81 80 80. Dus starten als de grote favorieten, terwijl Inias en Skai de afgelopen vijf toernooien gewonnen is natuurlijk best wel bijzonder, dus dat toont aan hoe goed ze uit die Korona reeks zijn gekomen. Ze gaan ook heel veel van het gewicht van de koers moeten dragen, maar ik denk dat ze daar wel in staat zijn.

[00:19:12]

Na goed Borra had Asir Douze. De tocht door de eindeloze noem ik hem altijd de eindeloze Lombarden volgend jaar naar Sunweb.

[00:19:25]

Wat een verschrikkelijk goeie renner, maar hij moet daar. Ik vind het ook logisch. Hij gaat daar weg omdat het de beste klaar is. Ook hij heeft heel veel druk van het Franse publiek. Hij is tweede en derde in de Tour de France. Die gingen natuurlijk allemaal roepen. Dit wordt onze nieuwe Tourwinnaar. Logisch ook als je zo jong, zo goed bent. Tweede en derde in de Tour. Dat vergeet je bijna nooit. Wat knap. Dat heeft de laatste etappe niet kunnen maken.

[00:19:52]

Je ziet echt dat die de laatste jaren wel wordt overvleugeld door renners uit ploegen waar toch beter de begeleiding nog beter is. Over jongere generatie die nog een stukje exclusiever is, dus hij zoekt heel erg. De laatste jaren zou eigenlijk de Tour niet rijden zijn, naar de Giro gaan. Beetje druk vermijden natuurlijk. Dus het is volgens mij een mooi afscheid rond worden.

[00:20:14]

Bij een ploeg en ze hebben ook al aangegeven dat ze veel meer gaan richten op etappezeges. Daar hebben ze wel echt goeie ploeg voor, want ze hebben met Chiro Kosova, Latour, NAS'en, Peeters, Venturini, Jarmo. Hebben ze eigenlijk renners? Ik denk dat je Daan gaat krijgen dat de hele ploeg in ontsnapping zit en dus even vooruit. Twintig man weg van huis. Die gaan echt wel rit winnen. Deze gasten kunnen dat niet. Dat gaat echt wel ergens hard.

[00:20:44]

Die gaat de samenstelling van die groep een keer kloppen. En dan gaat winnen. Venturini goeie sprinter ook, maar wel sprinten voor een zesde plek. Misschien leuk voor je potje. Ik ben benieuwd wat mij betreft één van de twee snelste mannen van dit peloton, dus die in die vier vlakke ritten en de drie ritten die eventueel in de sprint zouden kunnen eindigen. Gaan ze in principe werken voor Bennett en in de andere ritten gaan ze ook kijken of wat Alaphilippe doet?

[00:21:19]

Kan Alaphilippe nog? Zou de konijnen uit de hoge hoed toveren als vorig jaar zeggen. Maar ik zeg nee. Maar waarom niet dan? Nou ja, ik was wel echt. Hij was vorig jaar echt extreem goed en alles klopte het hele parcours klopte de dagen dat hij er werd afgereden, werd het na tien jaar net zo goed. Vorig jaar reed je nog tot de dag van de Dag van de Sneeuwlawine. Achteraf had hij net zo goed tien minuten kunnen verliezen.

[00:21:46]

Die dag werd er één keer uitgehaald en kwam nu nog een heel eind in het klassement. Maar ik denk dat voor wat er vorig jaar gebeurde, dat dat een van zijn laatste vorm was. En zo is ook de afgelopen weken was die ook echt niet zo goed. Dus ik denk dat het voor Alaphilippe best wel snel. Misschien bent u toch gaat proberen aanklampen. Het eerste weekend gaat kijken, zit erin. Zit er niet in. De de zaterdagrit zal zeker daarbij zitten.

[00:22:15]

Zondag al zal dat een moeilijke woorden worden. Maar ik denk dat hij dat wel redt. En dan zal vooral. Dinsdag zal het er vooral van afhangen. Kan je op een aankomst bergop? Kan dan echt mee, want dat is gewoon eerste categorie zwaar zwaar. Ze hebben uiteraard met jongens als Devenyns, Jungels, Cavaignac hebben ze ook allerlei opties in overgangsrit. Op momenten dat ze voor etappezeges helemaal gaan kiezen is wel eens indrukwekkender geweest. Voorafgaand. Step.

[00:22:51]

Heijstek Quick-Step is nooit een klasse mensenbloed geweest. Neen, neen, maar ook waar qua kanonnen. Hetzelfde geldt in bijna 3, 3 en 4. Da's ook waar in Jongens een keer een ontsnapping. Na goed Groupama, die die vreselijke ploegleider Marc Goossens van het peloton kan welgevallig genieten van alle ballen op de Thibeau. Ja, Tibo Pineau, ja deze. Dit is eigenlijk gewoon de. Het lot van Bardeen is ook hem ten deel gevallen. Maar Barb, waarbij Bart eigenlijk al is afgeschreven door Franse Julie.

[00:23:37]

Alle hoop is op Pino. Ja, alle hoop is op Pino. Als er een Fransman is die de Tour dit jaar kan winnen, dan is het dan is het Pino legendarisch dramatisch afgestapt vorig jaar vorig jaar. Wat een bilder! Ja, je moet echt een Nookie waren. Mochten de hele week niet meer ophemelen. Die docu moet je wel zien. Daar is drugsmarkt.

[00:24:04]

Bordje Kinoo is gemaakt door de Franse televisie. Die mochten overal bijzijn en dan zitten ze dus echt te huilen op de rand van het bed is echt prachtig. En dan zegt die ook iets. Supporter Formido. Dat is ook wel erg lief. Is dit nu echt wel alles? Pino en de Tourorganisatie heeft ook echt een parcours gemaakt. Een Pre Pro Pino parcours net na. Weet je hopen dat dat dat één van de topploegen al snel aan de leiding komt, dat ze die elke renner moeten opdoken en de enige tijdrit waar Pineau schurft hekel aan heeft, die loopt door zijn eigen achtertuin.

[00:24:50]

Dus ja, ook wel echt wel. Op papier echt wel een goeie ploeg in ondersteuning bij de dood vonden kwamen ze al flink tekort. Dus als het echt hard gaat dan heb je aan Rudy Rudi.

[00:25:01]

Sebastian Reichenbach, die volgens Tom Dumoulin een daalders, een automated groot gelijk, goed qjs, fantastische renner van het thema was en een hele goeie renner aan het worden is, hebben met David QDU misschien wel één van de alle talent vostell renners van het peloton in dienst. Maar die is niet helemaal fit. Dus daar zitten we over zes jaar over te praten. Dat je net niet geleerd heeft vanwege het zou goed kunnen. Publiek zou goed kunnen begrijpen. Begrijp me klaar.

[00:25:34]

Wout Poels was Wout Poels wel honingdauw.

[00:25:38]

Woont in Monaco, dus die rijdt hier wel een thuiswedstrijd in de eerste dagen in ieder geval. Het begon als een heel ambitieus project project begrijp ik. Waar een hoop geld McClaren erbij voor allerlei wetenschappelijke ondersteuning ook windtunnels etcetera rolt. Elk woord gehaald van Skai. De Performance Director. Maar het is eigenlijk dit jaar in elkaar gestort als een kaartenhuis. De door de. Financiële of door de economische crisis in korona tijd en de daling van de olieprijzen, zo bleek toch wel een stuk minder geld zijn van de sjeikh, dus renners zijn daar gekort op hun salaris.

[00:26:18]

Zo wel echt een hoop onrust in de ploeg. En ja, best wel een beetje een los zand afgelopen weken. Je ziet ook dat Poels gewoon niet goed reed. Heeft gekozen om te gaan trainen. In plaats van een dominee te rijden wat enkel verstandig was in de Ronde van Polen ging het gewoon niet goed. Maar Poels is wel een renner die alles wel heeft. Kan niet zomaar twee ritten winnen. Dat is. Blijft wel. Het zit er wel in.

[00:26:44]

Dus ja, als het misschien wat die nu heeft weten te keren door gewoon voor jezelf te gaan trainen en dan maar een beetje los te laten verder wat de ploeg allemaal regelt. Ja blijkbaar. Garain hopen ze natuurlijk op Landa. Landa. Die heeft jarenlang van ploeg naar ploeg geholpen. Altijd geroepen ik ga je kopman zijn.

[00:27:05]

Dan moet je die doen wat je voor je andere keuzes, andere keuzes te maken. Lekker laat staan en rijden samen met Aru en Doenrade naar Skai die we voor Vroembos rijden. En toen koos die van alle ploegen waar je mocht kiezen. Koos voor het Movistar van Valverde.

[00:27:26]

Nu mogen we eindelijk heeft Mikel Landa een ploeg ter beschikking die voor hem rijdt. Is dat dan ook echt zo? Ja, dan denk ik wel te zitten. Hier ook wel een paar namen in die zelf. Het is in principe wel echt waar je met EPO Bilbao goede. Hoezo een goeie renner? Religie? Colbrelli voor de sprints. En dan Poels en Valls. Waar gaat Poels voor Langerei? Is het zo simpel toch? Het licht brengen. Ik denk dat ze wel starten met het idee dat ze al iets moeten gaan doen veranderen.

[00:28:02]

Met landen is altijd is er altijd wel wat. En stel dat het drie weken goed gaat, dan is er altijd nog de tijdrit in België en daar verliest die waarschijnlijk 14 uur al dan niet 5 minuten eenenveertig.

[00:28:17]

Mikel Landa 62e in de uitslag, maar dat beeld in die in die Movistar documentaire op Netflix ook dat ie dan niet dat ie dan de tijdrit gaat draaien.

[00:28:27]

Is de Giro en nergens een bochten vergeten die bijna rechtdoor rijdt? Ja, het is. Ik ben wel.

[00:28:36]

Ik vind het wel echt. Ik ben wel ergens gecharmeerd van de manier van aanvallen bergop en dat het Landis mooi zoals het in Spanje heet vrie Landa.

[00:28:49]

Maar ja, het is gewoon niet in de top 10 kunnen rijden. Maar misschien wint ie een rit met een fantastische uithaal bergop een keer. Maar ik geloof niet in dat het voor top 3 is.

[00:29:03]

Goed Procycling, echt goeie ploeg. Hebben de Dauphiné gewonnen, maar dat was wel echt te wijten. Vooral aan Martinez die kwam bovendrijven in een soort tombola. In de laatste rit, maargoed, dat heeft hij wel zelf afgedwongen. Het gedwongen terug dat die in die positie kwam en toen ook, liet ze niet meer starten. Toen was Pineau ineens de best geklasseerde in de Dauphiné en zijn ploeg kon het niet controleren. Vooral ook omdat Wout Van Aert op de eerste de beste klimmetje even gas besloot te geven.

[00:29:40]

En toen was de hele koers aan bonken. Dat was een mooie truukje, maar ze hebben. Met Martinez en Uran en Gita hebben ze drie hele sterke mannen. En dan Bettino en Carthy en Keukeleire en Van Garderen en Pauwels in dienst. Ja, da's gewoon een goeie ploeg.

[00:29:59]

Van Garderen, bestaat die nog mensen? Ja, die bestaat nog. Maar die koerst al 28 jaar. Ging ook ooit. Dit jaar ook uit de Tour gingen gaan winnen. Ja, in potentie nog steeds fantastische renner. Maar ik denk dat het geloof daar een beetje toch wel een beetje uit. En dan Arkema is voor jou dacht ik nog wel even. Misschien kan het wel hebben het er nog over gehad. Quintana heeft een kleine Colombiaanse klimmer ingeslikt.

[00:30:32]

Hij had in één keer weer de oude benen, maar die zijn wel verdwenen.

[00:30:38]

Die zijn echter achtergebleven ergens. Contador was ook een renner waarvan we dachten dat die zes keer de Tour ging winnen. Die was zijn eerste Tourdeelname op het podium. Dat was fantastisch. En wat die ze zitten is nog van vlagen in dat hij in één keer weer kan vliegen. En dat deed ie dus. In het voorjaar reed de Tour de Provence van tour naar Chalet Arena, op een manier waarvan iedereen dacht Holy die. Als we dit het hele jaar gaan krijgen, dan hebben we een probleem toen kwam Corona, toen krijgt hij last van zijn knie.

[00:31:09]

Het is allemaal niet meer van het. Dus ja, ik. Ik denk dat het lastig wordt. De hele ploeg is wel rond hem gebouwd, behalve Baggio. Die zal wel zijn eigen plan mogen trekken, want alles anders komt ie niet. Bolletjestrui, zo is de bolletjestrui. Ook leuk de Toto tip. Movistar Movistar. Wordt dit een probleemloze Movistar? Nee hoor.

[00:31:39]

Eric Massa is de kopman. En anders natuurlijk. Mark Solaire?

[00:31:44]

Ja, maar het is uiteindelijk natuurlijk wel weer. Dat gaat natuurlijk indien zij deze tour staat genoteerd. Is dat nou even gewetens vraag? Is dat nou iemand die je sowieso opschrijft in een taupo? Stel, je zou meedoen. Valverde Go' voor de voor de Seco. Hij rijdt dit jaar ook wel echt niet echt niet goed. Maar dan toch. Ik kan niet zonder. Ik alleen Roethenen Valverde. Dat is totaal onbelangrijk. Zij die dan uit de bank komt zitten lees colloquia Valverde.

[00:32:24]

Ja, dat is natuurlijk een fenomeen. Nog steeds. Maar het gaat niet goed bij hebben, het gewoon niet voor elkaar. Dit is echt een ploeg die ook echt in het jaar moet groeien, vaak en afhankelijk is van veel van Valverde. Herleest die dit jaar voor een ploeg die je normaal gesproken niet op trainingskamp ging is het best lastig als je vijf maanden eigenlijk af kwam trainen. Dus ja, een beetje ingehaald door de tijd ook. Movistar. Natuurlijk wel, ook al als het gaat.

[00:33:02]

Ik bedoel ja, wel heel wonderen zijn als Maz wel een klassement rijden of Valverde. Dus het zou ook maar zomaar kunnen dat die in toch wel een top tien.

[00:33:12]

Dan zie je als je goed is het gewoon niet gebeuren. Het is echt al lang geleden dat die goed was. Als Japan kiest, hebben ze ook niet geweldig. Dat was ook niet geweldig. Dus ja, Valverde zal ongetwijfeld weer een speciaal uit de hoge hoed toveren, maar daar gaan ze natuurlijk vooral wil zien in al die bergritten. Dan trek. Interessante ploeg, interessante ploeg. Mollema kopman. In theorie samen met poort voor het klassement die het poortje.

[00:33:47]

Heeft de absolute nog steeds de kwaliteiten om een klassement te rijden? Maja. Ik weet niet of die er zelf nog echt helemaal wonen, maar als echt aangewezen kopman hij zijn als iemand op 1 staat, dan is hij bij ons in de podcast De Helemaal. Begin van de jaar was het eigenlijk al besloten dat hij kopman is in de Tour. Voor het klassement en poort als het een beetje meezit, daar zit het nooit mee bij port in de Tour.

[00:34:11]

Dus ja, ik hoop voor hem dat ik. Ik zou het vooral leuk voor hem willen dat die gewoon echt leuker op zijn. Zit je na 160 meter flirten met een plaatselijke Franse schone? Ik zit niet te vluchten.

[00:34:25]

Ik kijk wel drie keer uit, maar ik zit hier al te vertellen overtrek en jij zit gewoon naar de meisjes te kijken.

[00:34:30]

Nee, ik zit niet te flirten. Luister, laat me nog even uitleggen. Daar komt achter jou langs. Komt er een rood autootje met twee giechelende meisjes erin? Ik werd even afgeleid, gewoon afgeleid. Meer niet. Gaat door. T Is niet interessant genoeg ofzo.

[00:34:44]

Ik heb geen idee wat ze me niet gezegd hebben. Misschien moet je de Nieuwewandeling winnen. De korte uitstap in even aandacht voor een commerciële mededeling fiets je zelf, heb je een doel en weet je niet hoe je er op de beste manier voor kunt trainen. De Johanne app kan je daarbij helpen. Deze app maakt een op jou toegespitst trainingsprogramma. Het past zich aan aan jouw wensen, jouw tijd, jouw trainings groepjes, jouw doel en jouw veranderende agenda. Wielrennen is van iedereen voor iedereen.

[00:35:25]

Pak je fiets, kies een doe en download de Johanne. Handig en verstandig trainen was nog nooit zo makkelijk.

[00:35:32]

Doe mee! Johan. Wel zal de ploeg in het zand zien wat wat Mollema doet. Was echt wel goed de afgelopen weken, maar gaat nu echt voor top vijf. Voor op die manier. Waar? Waar ligt de grens dat hij zegt? Ik laat een klassement lopen en ik ga proberen een etappe te winnen. Zo lastig hij midden in de middenin de Tour nog overschakelen omdat die switch te maken. Da's wel erg lastig. Ja, en Mollema heeft daar zelf ook wel over gezegd dat die natuurlijk een een volhouder is.

[00:36:13]

Dat kan heel goed. Aanklampen kan hij natuurlijk. Fantastisch. Ja dus. Dus ja, ik kan wel een goeie notering krijgen. Ouwe verder zo goed als Pedersen, de wereldkampioen, Niclas etc. Hele goeie klimmer en tijdrijder. Scouts stuiven en Teuns. Voor de sprints. Van alle markten thuis deze ploeg. CCC, CCC geplaagd is al uit elkaar gevallen natuurlijk. Verwacht niet teveel teamgeest, want ploeg van deze ploeg. Ja, iedereen is gewoon op zoek naar een andere werkgever.

[00:36:46]

Ga jij? Als je bij zesenzeventig geen contract voor volgend jaar? Ga jij jezelf elke dag wegcijferen voordat de camera's in beeld zijn voor iemand anders? Zou wel moeten. Natuurlijk zijn wel professionals. Maar ja, het is ook wel een beetje ieder voor zich. Enne, voor je eigen contract. En het is een ploeg die je gewoon eigenlijk helemaal gaat voor etappezeges. Daar hebben ze ook echt wel geschikte renners voor. Als het. Als het een beetje voor elkaar krijgen.

[00:37:12]

De marky hired Trentin, Van Avermaet, Zakarin, Jetske. Ook echt goed in vorm afgelopen weken. Simon. Ja, daar zit wel wat.

[00:37:24]

Ja, je hebt je geeft al veel prikjes weg, dus we gaan het zien.

[00:37:28]

Zoveel meer potentiële winnaars dan het aan de ritten op. Klopt. Heb je alleen nog de tijdrit? We moeten dan nog best wel veel Cofidis snel Cofidis Viviani gehaald. Die heeft dit nog niet. Wist je van tevoren voor de knaken getekend bij Cofidis? Niet voor het sportieve aspect geloof ik, ook uit eigen ervaring. Coven is altijd een galis, maar ze hebben wel met Gio Marter een ontzettend goede klimmer mee die echt voor een klassement gaat kunnen meedoen voor top 10.

[00:38:04]

Herrada voor ritjes gezoete en radar voor een dagje bergtrui. Heliport om maar in theorie om Viviani te helpen, maar dat gaat toch niet helemaal van een leien dakje. Embrechts met Pocock Shar pei. Wat zijn daar ben ik echt heel benieuwd naar? Die woorden had ik ook in mijn mond. Goh, wat ben ik daar naar? Ja, heel jong. Ja, ik heb toch het idee dat ik wel mee gaat doen op een podium. Lijkt misschien al eerder opengesperd.

[00:38:37]

Voor plek drie misschien, maar. Het is die goed, maar gaat wel echt klassementsrijder. Iemand als die kan natuurlijk ook twee etappes winnen. Het idee is dat het klassement. Je moet wel een ploegje hoor. Het is ook hypocriet. Aru de la Cruz is niet meer wat het geweest is denk ik, maar geen slechte renner. Voor Melo reed je van Formido.

[00:39:04]

Ik geef dit jaar voorbeelden. Dat snap ik. Polanc Kristoff voor de sprint. Geloof ik niet meer in nee. Lengen een marcato. Gaan we naar Astana? Alle ballen op Miguel Angel Lopez hebben eigenlijk net voor zang en vlas Venturi twee ontzettend goede klimmers die ons kwam zijn, maar waarom niet? Die zijn niet die Hareide dieren die hebben gezegd jongens. Geef ons maar fikkie. Wij gaan proberen hier te winnen. Daar zit wat in. Die bestaat nog meer dan de Tour.

[00:39:39]

Maar als de dieren nog wordt gehouden. Exact. Misschien staat er gewoon niks meer te doen, maar die flaps of jutte bieden uiteengereten partijen die je blij mag zijn dat niet iedereen je ook wel echt wel goed doen. Goed, een ondersteuning met vrijgeleide je iets. Žalgiris Jenko rijdt nog niet zo hard als afgelopen jaren. Luis Leon Sanchez werd Spaans kampioen in Harrell Tenggara. Jonge, goede Colombiaanse klimmer Lotto-Soudal. Alle allemaal op. Dat is alle ballen op. Thomas De Gendt.

[00:40:14]

Dat zou ik belieft nog zo'n truken uit als vorig jaar. Wat Cappel was dat? Maar daar gaat toch hele warme gevoelens richting Oostende? Want absolute. Ik vind het jammer dat Wellens er niet bij is. Het is natuurlijk hard gevallen. Serwir. Maar ik denk wel dat heel veel Sibir Frison het tegen elkaar intressant dat de rol van Degenkolb gaat worden. Toch wel. Hij is wel een renner die graag wil er ergens een keer voor zichzelf sprinten, maar kan dat met nieuwe jonge kamishibai ook echt goed in bergje over.

[00:40:54]

Samen met Ben het snelste van het peloton in theorie. Scott. Was nog niet veel van t jaar? Nee, moet het hebben van Adam Yates. En natuurlijk Chavez. Nee, ze moeten het eigenlijk hebben van president Poetin snel door sprintte voor Mezgec.

[00:41:21]

Nou, die rijdt niet slecht. Nee, dat is een goeie 4de 5de plek. Sprinter, als je heuvel op gaat moet ik in mazzel hebben. Israël stoot ook Nacion. De nieuwe ploeg van Vroem gaat in de tussentijd ook niet nog de Vuelta gaan rijden voor de Inias. Wel sluit het af en dan stapt die over. Dat denk ik bij je zekeringen, zekeringen waar. Dan hebben ze ervoor gekozen om een soort wedstrijd in een wedstrijd te gaan houden.

[00:41:49]

Voor in de sprints gaan Greipel, Hofstadter en van Van Asbroeck dik tegen elkaar sprinten.

[00:41:57]

Ik denk dat we heel goed zouden kunnen zien dat we een achtste, negende en tiende plek gaan krijgen. Dat hebben we tot nu toe op geen ton. Greipel heeft het.

[00:42:08]

Dat is wel een geweldig sprinter geweest natuurlijk, maar dat laatste jaren heeft ie niet meer het niveau wat ie wat ie had. En ik ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen in die sprint. De kopman is Dean Martin geweest, die aan de start staat. Die brak zijn schedel ergens in de Dauphiné, ook al was het Braks verschenen in de Dauphiné.

[00:42:34]

Had een schedelbasisfractuur iets hoe hij zijn harde valpartij? Dan moet hij ook wegblijven. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen. Hij vertelde dat was wel een mooie. Hij moest naar een moesten in de korona test doen en zei Ik zit hier in de wachtkamer. Na doen ze de. In de wachtkamer zit helemaal vol en voelen zich niet heel fijn bij. Wel een sowieso de hele aarde. Gast en ik kan ontzettend goed bier drinken.

[00:43:04]

Dean Martin en Martin Hermans voor een ritje.

[00:43:08]

Ja, inderdaad, het lijkt me heerlijk goed de keer. Volgens mij debuut in de Tour. Ben Hermans vind ik heel leuk, vind ik leuk. Leek statistiek. OK, ja, da's een goeie statistiek, het team totaal direct in de gavi. Ja, dat is ook wel eens een sterker team geweest. Waar waren we toch nog even gewoon over Niki Terpstra moeten hebben, want die zit ook weer op de fiets. Ik had nog wel ergens ergens het scenario dat die nog gewoon de Tour zou starten.

[00:43:41]

Hij had het bijna kunnen denken. Hij reed in Wallonië weer in. Wallonië is nogal wat anders dan de Tour, zeker als het meteen zo hard gaat. Na een vierdaags ritje wat wat was dat jij? Kent hij je al die Franse wedstrijden wat hij had gereden? Ja, hij was op weg naar iets. Nu zag ik op de eerste klim uit een Chohan.

[00:44:00]

Zo ja, die bedoel ik wel met Ilian en Nicolò Bonifacio Bonifacio. Dat is een brokkenpiloot. Die legt er nog wel een paar happen op een hoop op een Kanes BinckBank en Mathieu Koedoe.

[00:44:19]

Wat ik met. Veel eerlijkheid kan zeggen dat dit de enige in het peloton is waar ik nog nooit van gehoord heb, geloof ik. Ik zou het niet weten. Ik zie die man is deze deze naam voor het eerst?

[00:44:35]

Boerenkool. Zo goed gaan we eten over als iemand een verhaal over Bouguereau heeft.

[00:44:42]

Boer Goro stuur inzendingen via de social media en T&T Procycling eigenlijk. Misschien wel de meest ondermaats presterende ploeg. Nou niet. Zullo doet de best leuk. Afgelopen weken plotseling. Nee niet Zullo red. Eigenlijk een beetje de naam in het seizoen. De enige die echt goed rijdt en punten pakt zie je nog wel. Het eerste weekend, de rigy winnen je toch, aldus De Boer, die alle vier Italiaans kampioen en Europees kampioen mag je? Wel jammer. Hoe werkt het?

[00:45:20]

Los van de wereldkampioenentrui, wat hoef je niet te kiezen? Maar hoe werkt dat?

[00:45:24]

Volgens mij mag je ook in de ideale Italiaanse trui rijden. Ik hoop echt dat Italiaanse trui pakken. Zou echt jammer zijn omdat jij vindt dat de Europese trui natuurlijk lelijk bouwt. Kampioenschap het Europees kampioenschap.

[00:45:40]

Sorry hoor, ik heb vandaag kijken naar Van Vleuten. Was mooi geweest, maar ik vind dat. Dat kan ook gewoon een peperduur eten. Laat ik het nog steeds. Ik hoop dat ze nog steeds een mooie wedstrijd.

[00:45:51]

Ja, het is een beetje en ik weet zeker dit jaar echt naar een soort tussen gewriemel verfrommeld boud kampioenschap en het WK. Ik weet het, vinden ook constant hoe ze dat doen. Loop komt gewoon uit dat we hebben dat gedaan. Testa! Kotor. Wat met Couronne nou is daar getest? Die wordt nog een keer getest. Alles komt wel uit een ander dubbeltje, om zo maar te zeggen ja, maar dat zijn er wel meer die we niet besproken in Pozzovivo niet meer zien.

[00:46:22]

Hard hard gevallen, nog niet helemaal terug. En. Leeft die nog, leeft nog? De winnaar van de Amstel Gold Race, daarna niks meer gepresteerd. Diddens voor de sprint aantrekken. Boasson Hagen Walsje Gogel en Romain K-otic Sunweb. Da's interessant. Ik vind hun selectie keuze wel echt opmerkelijk. Ik ook, maar dat heeft vooral te maken met wie er niet zijn, wie er niet zijn. Inderdaad, Mathues vind ik echt een van. Ja, want die had zich goed wassen.

[00:46:59]

Was het ook zo een beetje dat het Mathues dus misschien op rekende? Ja, dat denk ik wel. Ik denk wel dat ik had gedacht dat die er bij zou zijn. Ja ja, echt als sprinter Plessen. Voor deze tour was het wel heel geschikt geweest. Zo'n ritten die een klimmetje daarin niet overleven. Als sprinter? Makkelijke vraag. Moeilijk antwoord. Waarom hebben ze dat niet gedaan? Ze hebben altijd een heel strak plan natuurlijk bij Sunweb. En ze hebben gekozen om euh.

[00:47:25]

Of zij hebben gekozen of die renners hebben gekozen. De lezingen verschillen daar nog steeds een beetje over. Oberyn Kelderman vertrekken. Bij de ploeg draaien allebei de Giro. En ze hebben eigenlijk wel echt gekozen om in de Tour gewoon honderd procent te gaan voor etappezeges en geen andere plannen te hebben. Ze kiezen altijd voor één plan ze nog steeds prima inpassen. Dat lijkt mij ook leuk. Alhoewel je natuurlijk vorig jaar wel een beetje had, net zoals in de Tour.

[00:47:57]

Echt waardeloos. Toen moest Elke Bostock de sprint voor me aan. Hij zat en stond nog wel redelijk kort in de groene trui klassementen, maar ging niet in de sprints. Dus ja, ik denk dat ze ook met dat we dat met die wetenschap hebben ze misschien een andere keuze gemaakt. En dan hebben ze gewoon gezegd we nemen een sprinter mee. Dat is kaasboer. Daarvoor zetten we het rijtje op. Vind ik ook het woord te zeggen door. Bij Sunweb is het vorig jaar allemaal misgelopen, maar de jaren daarvoor was het elk jaar hosanna.

[00:48:27]

Halleluja. En in het voorjaar hadden ze fantastisch. Echt heel goed. Parijs-Nice was ze blonk echt uit. En ze hebben met de Ceunen krak anders. Nikias Arndt, Benoot, Boel, Hersi al eerder genoemd, triootjes, nieuwe Casper Pedersen, Niko ofzoiets. En heel opvallend. Joris Nieuwenhuis. Veldrijden van origine. Ik ben heel rustig podium op een Inka op het veld.

[00:49:00]

Dat is tegen AA achter Van der Poel. In een van de poel loos tijdperk zal wel vooral een dienst zijn voor een nieuw huis, maar ben benieuwd voor UBL. Ja, ik ben ook wel echt benieuwd of Bull echt het net doet. Hij zit er wel tegenaan en. Jourdain heeft ze geklopte allemaal, maar in de Tour ze Kölob is nog wel iets anders. Maar ik ben wel. Hij zit er wel echt tegenaan. Hij zit wel tegen de grote doorbraak aan.

[00:49:35]

Zou zomaar kunnen gebeuren als er een Nederlander geel kan pakken. De eerste rit gehouden. Het zou minder verrassend zijn dan Mike Teunissen vorig jaar. Ja, zeker weten. Zeker weten. B. Die kan zaterdag gewoon in het geel staan. Laten we er nog eventjes een beetje druk opleggen. In Ieper zijn er altijd is zijn Böll en zijn Bennett en Jahwe wel echt een tikje rapper en ervaren. Maar als die nou heel even schouder aan schouder en dan 2 2 omwentelingen moeten laten lopen of.

[00:50:15]

Marc Hier zie je zoals gezegd dus n van jou. Bruno Benoot. Maar goed, ik ben ook ontzettend benieuwd naar Benoot. Wil ik wel even overhebben voor Benoot. Wij geven de relativeer. Wij mogen tis zeggen omdat die naam zo mooi is. Echt geweldig geweldig. Euh, luister vooral de podcast even terug met het grote interview met Tiesj Benoot. Bij hem thuis was vond ik ontzettend leuk. Euh. Tot slot beenprothese, vitale Koen Versyp de KTM. Dat moet je elke keer zo zeggen.

[00:50:52]

Die krijgen de prijs voor Londen, de prijs voor de voor de langste naam elkaar Pinerolo.

[00:51:05]

IE niet slecht. Hij won de Tour de Savoie, maar dat is twee puntenkoers. Die gaat er echt nog wel een rit bij zitten, maar afmaken lijkt me te veel gevraagd. Nou, dat was een. Het hele rijtje doorgenomen. Wie wint de Tour? Maar Roglic. Ik weet het niet. Ik dat de prijs aan. Tot zover deze podcast. Ik hoop dat u iets aan gehad heeft aan deze tour bouwe bijdrage.

[00:51:54]

Mocht u dankzij deze tips de tour door te winnen, dan raden wij u aan om tegen uw vrienden en familie vooral zelf te claimen en ons stiekem een fles wijn of een biertje te sturen. Mocht u verliezen, dan kunt u hier zonder problemen de schuld geven aan Hidde van Warmerdam. Uitstekend. De man die de geen u weet wel, die dikke prijzentafel. Tot zover in het wiel, de podcast Wij zijn er de komende weken vanuit Frankrijk bij. We gaan veel podcasts maken.

[00:52:29]

We gaan veel video uitzendingen maken en dat kunnen we allemaal zien. Gaan we u op de hoogte houden via de social media? En dan kunt u terecht op de verschillende platformen om ons te vinden in het wiel. Bedankt voor het luisteren. Slotvraag aan Thijs Zonneveld. Wie wint de groene trui? Ik ga u laten tot de volgende. Tryksza Say. Maar de winterband niet profiteren van die tussensprint, puntjes rapa. Mooie. We eten wat we gaan eten.

[00:53:13]

Welke rol de brief?

[00:53:20]

Heb je genoten van de podcast van Tijs en Hidde? Luister dan ook eens naar de podcast Lucic kiest daarin ga ik Jerry Tuinder op bezoek bij Kees Graafland in Zuid-Frankrijk. Hij woont aan de voet van de Montague in de Cevennen. Je weet wel, die berg waar Tim Krabbé zo lyrisch over was. In zijn bekroonde boek De Renner en waar de zesde etappe van de Tour de France dit jaar eindigt. Samen met Kees ga ik op zoek naar de verhalen achter de Montague, een podcast over extreem weer, vuur, eten, oorlog en een moord.

[00:53:53]

Nu te vinden op Dependent, Spotify en iTunes.