Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:03]

Tijdens een hele goede morgen goeiemorgen, elke ochtend tijdens de Tour de France God handen wrijven is het weer zover het gaat beginnen.

[00:00:12]

Elk jaar meer zittingen zijn oké. Elke ochtend tijdens de Tour doen we een voorbeschouwing in de vorm van een podcast 15 minuten. We hebben een wekker gezet. Als de wekker gaat, dan is het klaar. Akkoord, wat stom. Waarom? Ik moet er misschien nog wel veel meer dingen zeggen.

[00:00:32]

Nee, daar zijn we ook. Druk hoor je helemaal niet. De tijd loopt ook zeker, de tijd loopt. Hoe ben je opgestaan?

[00:00:41]

Nou euh. Vandaag wel met het idee dat er iets heel bijzonders gebeurt op de dag waarvan ik niet had gedacht dat ik dit jaar nog zou komen, namelijk de dag dat de Tour begint. Nee, het voelt voor mij een beetje als Sinterklaas. Ja, ik vind het een beetje een cadeautje. Jawel, ja, heerlijk. Het gaat beginnen. Of we eindigen weten we niet, maar we beginnen in ieder geval. Begin in ieder geval. We hebben eindeloos voorbesteld, ze allemaal hartstikke leuk.

[00:01:07]

En euh, goed, we gaan nu specifiek kijken naar de dag van vandaag. Het is vandaag niets rond je rondje niet. Niets nieuws, niks nieuws morst weer. Niets nieuws. Maar vandaag is niets nieuws.

[00:01:22]

Vandaag is de lightversie van niets nieuws, dus toch een redelijke rustige warming up. Nee, niet dat zitten. Dat is sowieso niet zo in de Tour. En zeker niet met een etappe zoals die vandaag voor de wielen ligt. In Nice eigenlijk. We kennen het allemaal van Parijs-Nice en er wordt natuurlijk al een hoop gekoerst in deze omgeving en niet ligt aan zee. En ja, eigenlijk op een moment dat je het binnenland rijdt rijd je gewoon per definitie omhoog.

[00:01:49]

Je kunt echter vanuit niets kun je naar de 200 meter rijden geloof ik.

[00:01:56]

Het is wel echt super bijzondere plek. Waarom niet? Worden niet voor niks allerlei renners? Omdat het een prachtig gebied is om te trainen. Jij hebt die ook gewoon een klein stukje naar het westen X-SAMPA Evans. Maar ik teken hier wel. En een koers die je wil. Dus ja, het is een fantastisch gebied om te fietsen. Ja, dat vind je ook echt. Dat vind ik ook echt. Ja, als jij die Imagbudu natuurlijk. Je mag niet meer doen dan mag wel.

[00:02:22]

En dan moet je in katernen geloven dat je nu nog niet. Als je weer terug naar Nederland gaat, maar als je de kans hebt om hier te gaan fietsen, ja, doe dat. Dat komt omdat je gewoon overal heb je of dalende lijn of stijgende lijn. Het is vooral veel regen, dat is heel. Kijk, je hebt wel. In de Alpen kun je die prachtige klimmer en liggen heel veel bekende beklimmingen. In Nice heb je heel erg veel wegen.

[00:02:48]

Het is net allemaal iets lager. Je komt vaak van 100 of 200 tot 300 meter, maar je kunt gewoon naar 16 700 meter zo rijden. Je kunt dus ook echt 2000 Plus rijden als je zeg maar richting de Italiaanse kant gaat. De Bonet bijvoorbeeld. Ik ken nog een aantal jaar geleden in de Tour, het jaar dat. Hoe heet ie ook weer? John Lee Augustijn in de. In het ravijn viel. Weet je dat nog dat ie moest overhandigen die Sinterklaas bijna omhoog moest worden getrokken?

[00:03:15]

Ja van Barloworld.

[00:03:17]

Ja, dat is echt echt heel, heel, heel hoog.

[00:03:20]

Dus het is wel een heel bijzonder gebied. Ik vind het een beetje een vergeten gebied. Vaak niet voor profwielrenners, want die profiteerde hier maximaal. Die komen je vaak genoeg 156 kilometer vandaag. Ja, we hebben twee jeugdcategorie gecategoriseerd de beklimmingen. En eigenlijk nemen we datzelfde klimmetje, deed de Ik ga netjes zeggen de Côte de Rinie.

[00:03:46]

ZOETERMEER Het is officieel een klimmetje van derde categorie 5,8 kilometer aan 5 procent, maar de klim in zijn geheel is eigenlijk 13 kilometer. Het gaat een beetje in trapjes, waarbij eigenlijk dat rondje meerdere keren gaat. Twee keer die klim en eigenlijk drie keer, want we starten eigenlijk ook tegenaan. Je start bergop. De vrouw van in La Course, die hebben meteen vanaf onderaf aan. BAM! Meteen klimmen. Bij de mannen is die eerste helft van de klim geneutraliseerd, maar is daarna net zo goed omhoog starten.

[00:04:21]

Als je mee wilt zitten in de eerste vlucht je Berrer warme hap.

[00:04:27]

Zo simpel is het. We gaan. We gaan mannen op de rollers zien. Dat denk ik wel. Nou nou, Rollez zijn er tegenwoordig ook niet meer toe. Ja, hometrainers is taksen.

[00:04:39]

Na de vraag van de eerste rit is wordt de sprint? Ja of nee? Die twee beklimmingen gaan echt wel een selectie teweegbrengen. Daar gaan daar sprinters worden afgereden. De vraag is vogels komen niet terug om te sprinten.

[00:04:58]

De laatste 25 kilometer en misschien iets meer de laatste dertig kilometer zijn redelijk makkelijk grote banen. De sprint zelf is echt koninklijke sprint over de Boulevard des Anglais. Lang rechtdoor.

[00:05:14]

Daar hebben ze niks tussen gelegd. Gewoon rechtdoor gaan. Dus je hebt echt wel een goede kans om terug te komen. Zeker als het vooraan een beetje stilvalt. Licht tuurlijk gaan hier worden afgereden. Stel je dan wordt er wel afgereden en wordt er niet afgereden. Dan gaat QuickStep heel hard op kop rijden en dan gaat de lotto daar achter proberen jongeren terug te brengen. Dus dat soort scenario's ga je wel krijgen. En er is nog een scenario dat een vlucht uithaalt.

[00:05:38]

Als ik heel eerlijk ben, ik geloof er niet in in de eerste rit van de Tour. Nee, omdat na een lange gewoon zo ieder vrezen. De belangen zijn mega. Iedereen wil elke keer vooraan zitten. Iedereen is bang voor valpartijen. Dus ook de klassementen. Ploegen gaan vooraan en ook op elke klim beginnen gaat hard tempo rijden. Die willen gewoon eigenlijk gewoon geen gezeik. Dus ja, bij Ineos en Jumbo ga je meteen al zien op de eerste rijen.

[00:06:06]

En dan wordt het wel heel lastig voor vluchters om weg te blijven. Dan moet je dus eerst de klassementsproeven afhouden en dan moet je in de laatste 30 kilometer ook nog alle sprintersploegen van je afhouden. Die gaan waarschijnlijk ook al mee controleren, dus ik. Maar ik denk dat ik graag met een reden. Maar hoe laat is het de volgende?

[00:06:26]

Ik ga me pakken dat de ronde boekdrukker bij de klok rond de klok van twee. En wat is dan verwachte aankomst als het 44 per uur gaat? Je hebt 4, 2 werd er 40 uur. Nou, ik denk dat het nog wel harder gaat. Het gaat hij.

[00:06:46]

Ja, ik denk dat misschien wel 5 46 gemiddeld gaat. Ik denk dat we ergens tussen half zes en kwart voor zes finishen.

[00:06:55]

Ja, want dat is het. Dat is misschien wel het gevolg. Wat je meteen ziet morgen is dat het gewoon snoei en snoeihard gaat. Omdat iedereen voortaan iedereen daarbij iedereen fris wakker. Is het ook gevaarlijk? Nou ja, de eerste etappe in de Tour is altijd gevaarlijk. Dit is minder publiek. Dat maakt wel een verschil. Dus je renners hebben waarschijnlijk net iets meer ruimte. Is iets fijner iets meer het gevoel voor ruimte? Denk ik wel. Misschien ook wel ja, maar zeker omdat je jezelf heel goed moet plaatsen voor die beklimmingen.

[00:07:26]

Gaan de sprinters die willen gewoon vooraan beginnen? Die willen gewoon de mogelijkheid hebben om langzaam door dat peloton heen te zakken. Scheelt ontzettend veel als je met bijna 200 renners start. Als je vooraan begint of achteraan begint. Ja, dat is wereldtop schilder. Iedereen wil als eerste aan die beklimming beginnen, dus dat zijn gevaarlijke punten in de afdaling gaat, het scherpst van de snede.

[00:07:46]

De sprint zelf is redelijk. Euh euh. Rechttoe rechtaan normaal chicane in op de op twee kilometer, maar dat gaat meestal wel goed. En ze komen er meerdere keren langs, dus daar mag je. Eigenlijk mag je verwachten dat dat nog als ze elkaar heel houden? Dat het ook gaat, maar dat weet je ook. Weet je waar ik me op verheug? Want wij zien nu dat het plaatje van hoe de finish de Boulevard des Anglais loopt langs het water en daar beneden is een stuk strand, maar hij loopt natuurlijk in een bocht.

[00:08:21]

Ik verheug me op het schild dat je dat dan in de verte op 600 meter komt. Dat die blinde wilde leeuwen. Die komt zo dat hoekje om. Dat vind zo mooi shot. Nee, je moet wel echt goed rekening houden met. Je ziet de finish heel ver liggen, dus je moet echt goed naar de bordjes kijken om aan te gaan. Dus je gaat wel echt ploegen en sprinters krijgen die te vroeg. Je ziet het liggen wat jij je wilt aanraken, maar je moet wel echt wachten op de laatste 200 à 250 meter, maar dat is een kwestie van durven.

[00:08:52]

De wind speelt echter wel een rol. Komt een beetje wind uit het zuiden. Dus zeker met een sprint ook. Dan moet je eigenlijk aan de kant zitten van de stad, niet aan de kant van Van der Zee. Dus als je aan de kant van de zee gaat sprinten, dan zit iedereen in je wil. Dus jij gaat wel klagen dat je aan de ene kant wel de de deur moet worden dichtgedaan? Zeg maar levert altijd wel gevaarte op.

[00:09:13]

Maar goed. Laten we hopen dat de heren sprinters ook wel enige een paar dingen hebben meegenomen van de afgelopen weken. Nou, je praat toch een beetje over alsof het gaat gebeuren.

[00:09:25]

De sprint moet wel echt een hele hele bijzondere kopgroep zijn die wegblijft. En dan moet er ook echt dingen daarachter gebeuren met sprinters of die moet er niet goed zijn gemoeten. Problemen zijn dat dat die ploegen niet op kop gaan rijden, maar in principe als Lotto Quick Step gewoon op kop gaan rijden. En ze hebben de steun van de klassementen. Ploegen die allemaal vooraan willen zitten. Misschien ook nog wel van van Sunweb. Misschien dat Sagan een mannetje bij zet, want het wordt wel heel lastig hoor om weg te blijven.

[00:09:54]

Dus daar hoeft die klim gewoon net niet onderscheidend genoeg voor. Nee nee. Maar wat je wel gaat zien natuurlijk is dat dat sommige ploegen gaan proberen die ene sprinter eraf draaien. Bora als Sagan goed omhoog rijdt, wat hij in het verleden natuurlijk altijd de beste deed van de sprinters. Dat zijn ploegen die als Sagan goed is tegen het Opper-Beieren en binnen ieder niveau lastig te maken. Juan kan natuurlijk ook redelijk goed voor een sprinter, ben het ook. Dus die zijn ongeveer gelijk drie.

[00:10:25]

Wiers op dit moment naar jouw idee de betere van de twee kennen elkaar heel weinig ontlopen. Ik vond Juan net wel dat je beter bent, maar ze hebben allebei een gigantische aanzet. Juan is zo klein en je likt echt zijn voorwiel als die sprint. Daar heb je helemaal niks aan als je het in het wiel zit.

[00:10:45]

Vorig jaar zat hij elke keer als een soort kleine balletje in het wiel van Van Groenewegen werd gekatapulteerd door Groenewegen.

[00:10:56]

Waar waar ze bij Motown heel erg van baalde, had Groenewegen nog een paar kunnen winnen als dat anders was geweest.

[00:11:02]

Maar als je 18 uur in de cel zit, heb je echt niks aangaande aan de aard en de kracht van de dreiging. Dat is echt zo en dat is heus wat minder. Nou ja, nou ja, je kan beter achter Greipel zitten ofzo. Nou ja, dat is een soort soort stoomwals. Alsof je zelf achter een vrachtwagen zit.

[00:11:21]

Greipel. Het was een paar jaar geleden wel een sprint voor Greipel geweest. Is die af? Is het gedaan? Dit hele aardige kerel, maar dat is wel gedaan. Als die negende rijdt dan heeft ie het goed gedaan. Zonder de te bagatelliseren gamers negende worden, dat doe ik wel net daaronder en we hebben m gisteravond in de uitzending gehad. Het item staat inmiddels online ook bol. Ja, ik wil toch nog even over hebben vandaag gedonderd.

[00:11:55]

Nou ja, je hebt en je hebt echt. Kijk, je hebt. Volgens mij heb je bijna een jongen. Zijn echt de twee favorieten. Daaronder zit je met een trosjes sprinters zoals Viviani. Geweldig verleden, geweldig afgelopen jaren gehad, maar bij Cofidis wil nog niet echt lukken en Kristoff ook nog niet.

[00:12:14]

Geweldig, maar daar zitten zeker jongens ook als als Bolsstraat tussen.

[00:12:21]

En ja, eigenlijk nog echt wel een tikje daarboven misschien? Ja, ik denk dat het in heel wat tour totaal staat. En terecht. Ja, het gaat wel minstens vier kansen krijgen en misschien wel vijf of zes of zeven. Dus ik denk wel dat die dat je een grote kans maakt om sowieso top 3 te sprinten. Maar ja, als het één keer mee zit dan wint ik wel. En dat zou natuurlijk wel echt de grote doorbraak voor ons zijn.

[00:12:52]

Hij zit er tegenaan. De doorbraak voor het echt grote publiek. Wie heeft hij voor zich? Wie neemt die met zich mee? In die sprint? Ik denk dat Casper Pedersen als laatste man is.

[00:13:04]

Em is echt een euh, hele snelle jongen, maar ook iemand die echt goed kan piloteerde en Bol versloeg bijvoorbeeld Fabio Jakobsen begin van het jaar. Op die manier dat Casper Peters ook echt een fantastisch afzetten boel houdt. Wel van een lange sprint mag sprinter niet. Zo'n jonge sprinter die als een stuk niet uitkomt, maar dan wel echt volle bak dwars door de wind, regen door naar school en kantoor.

[00:13:34]

Ehm. Maar ja, ze hebben natuurlijk ook daarvoor.

[00:13:38]

Ja, ze kunnen wel met Sunweb hem echt afzetten. Kijk jij Benoot en zeker zeer graag Andersen voor je uit hebt? Ja, dat wil wel. Ja, die kunnen we hem wel neerzetten waar ie moet zitten. En dan iets dus eventueel dus ook wel heel geschikt voor jou. Maar het kan. Het kan.

[00:13:56]

Je zal zolang geleden meelopen in de gele trui. Wie was de laatste vraag?

[00:14:04]

De laatste moeten we nog over mogelijk slecht weer hebben. Vandaag kan er worden wel her en der een onweersbui over regenbuitje voorspeld. Zeker in afdalingen. Zo wordt dat wel echt. Dus ja, we hopen dat dat een beetje meevalt.

[00:14:20]

Maar t is wel gewoon eind augustus. In Frankrijk kan er elk moment kan elk moment gaan instorten, maar het zou echt zo op een hele nare, vervelende manier passen in wat we de afgelopen weken hebben gezien.

[00:14:36]

Ik hoop zo dat dat we daar een beetje mee breken. Dat we dat niet meer zien.

[00:14:40]

Maar dat is een domme opmerking, want iedereen roept dat jij zin in La Course ook wel leuk. Dat is er bijna voor de tv gaan zitten. Paar uurtjes nog lekker. 10 uur kan je niet meer fietsen dan dat ik nou eigenlijk extra goed op kan. Ik nu nog eventjes.

[00:15:03]

Wat is dat? Ook. Nou ja, ik ga fietsen. Ja, inderdaad veel plezier. We zien hoe ga je om 10 uur voor de tv? Toky de docu. Dit was de podcast. De voorbeschouwing. Dag 1. Etappe 1 en La Course vandaag dus. Het belooft een heerlijke dag te worden gewacht tot later. Vandaag en morgen ochtend is er weer een podcast dag. Heb je genoten van de podcast van Tijs en Hidde? Luister dan ook eens naar de podcast Luci Kiest.

[00:15:39]

Daarin ga ik Jerry Tuinder op bezoek bij Kees Graafland in Zuid-Frankrijk. Hij woont aan de voet van de montagehal in de Cevennen. Je weet wel, die berg waar Tim Krabbé zo lyrisch over was. In zijn bekroonde boek De Renner en waar de zesde etappe van de Tour de France dit jaar eindigt. Samen met Kees ga ik op zoek naar de verhalen achter de montagehal. Een podcast over extreem weer, vuur, eten, oorlog en een moord.

[00:16:05]

Nu te vinden op Dependent, Spotify en iTunes.