Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:06]

Luistert naar een nieuwe aflevering van In het Wiel, de podcast We Gaan, de voorbeschouwing op de tweede etappe en de etappe van vandaag. Het is zondag tijd. Zonneveld zit zoals te doen gebruikelijk naast mij tijdens een hele goede morgen. Goeiemorgen zondag. Altijd een moment dat ik even moet denken aan jou, waar ik ook ben. Want dan denk ik ach Wasserman cao's en waar is mijn joggingbroek? En zou de organisatie van het grote rondje op dat moment op die zondag rekening gehouden met het hebben met het feit dat ik heel graag broek lang op de bank wil kijken naar een mooie koers?

[00:00:43]

Is dat dit jaar op de eerste zondag gelukt? Volgens mij gaat er iets fout met je als je op de zondagmorgen had amaai.

[00:00:49]

Meteen is dat zorgelijk vind ik. Zorgelijk vind ik zorgelijk. Een beetje medelijden met je vrouw. Ik zal het er over hebben.

[00:01:01]

Ik ben voor je dichtgeknoopt. Weet je wel. Een beetje uit het veld geslagen door een beetje vroeger, toen wij nog een koffietje heel goed en koffie deSpaanse double looten of men hupsakee kan hebben. Ze hebben er wel echt wat van gemaakt deze zondag.

[00:01:21]

Gelukkig, daar was ik naar op zoek. Wat een ontzettend interessante etappe vandaag. Je hebt heel vaak in de grote rondes inderdaad. En zeker in de Tour. Dat de eerste zondag echt zo'n saaie, vreselijke sprint is. Hoe anders is dat dit jaar?

[00:01:40]

Het is een bergetappe, vuurbol, bergetappe. Er zit toch een heel groot stuk dat je nog bij kan komen? Jaja. Dat maakt het des te interessanter, des te interessanter. Legt uit wat de lead game doet. We gaan weer van niets naar nieuwe missies.

[00:01:58]

Niets was gisteren niets nieuws, niets nieuws dat allemaal rondjes rijden. Kleine rondjes. Maar we maken vooral eerst een hele grote ronde verder het binnenland in. En als je bij niest binnenland rijdt, dan Raye omhoog. We gaan naar de Col de Columbian, zeg maar niks. Zit u al als in Parijs-Nice? Ja, 500 meter en daarna de col de Turine op 600 meter. Dan moet je even zeggen dat ze allebei kleuringen, allebei in. Als het later in de tour had gezeten en waarschijnlijk allebei deze beklimmingen hadden waren buitencategorie geweest.

[00:02:39]

Nu geven eerste categorie klim. 16,3 kilometer, 6,3 procent 16,3 kilometer jongens, daar kom je aan en daarna gaan we de Turine 14,9 kilometer aan 7,4 procent met met stukken daarbij boven de 10. Tja, je kan me nog veel vertellen, maar dit zijn gewoon cols van buitencategorie. Door die categorisering is altijd een beetje doen vergeten wat de geest verdrijft. Het is vandaag een frpu bergetappe. Alleen de vraag is wat gebeurt er na die twee lange beklimmingen? Dan heb je aan een lange afdaling van de Turine, waar er nogal wat te doen over was eerder deze week.

[00:03:24]

Toen de renners vakbond zei Die afdaling ligt er slecht bij. Allemaal grind. Grinta, zo mag leidde dat zaterdag schoongemaakt een Zamboni overheen hebben gestuurd.

[00:03:37]

Dat vind ik een gevaarlijke uitspraak zeg. En dan heb je er goed, dan kom je beneden en heb je nog de Col d'Eze van tweede categorie. Dat is niet zo'n hele lastige klim, dus niet hele grote percentages. Wel vervelend na zo'n zware aanloop. Precies tussen Nice, Monaco. En dan krijg je meer naar beneden. En dan komt er nog een hulpje op het laatst wat geen niet gecategoriseerd is, maar wat ook wel nog een smerig dingetje is.

[00:04:04]

Er zitten gewoon enorm veel hoogtemeters in de wind vandaag. Gewoon iemand die echt goed klimt. De vraag is winter en klassementsrenner. Of winter een? Dat wil ik aan je vragen. Is de. Is het nou zo dat je met zo'n Tourstart en met zo'n voorbereiding van al die klassementsmannen? Euh denkt dat ze hier al uit hun hok komen? Om het maar even makkelijk te zeggen. We zien vandaag. Je had ze sowieso zien. Ja, want het is te zwaar om je niet te laten exact wat je wil gaan sowieso zien dat Jumbo gaat sowieso gewoon.

[00:04:38]

Die gaat gewoon doen wat ze wat ze eigenlijk van plan zijn om drieweken weken te doen op kop rijden. Tempora je zo hard dat de rest gewoon in het wiel zit en denkt die onzin. Ben al lang blij dat ik kan volgen. Maar wat ik niet verwacht vandaag is dat je echt Vogelpoel aanvallen krijgt van Roglic of Bernal. Daar is de finale leent zich daar niet echt goed voor. Daar moet je echt. Moet het echt een koers situatie zijn waar bijvoorbeeld Pino wordt afgereden?

[00:05:15]

Nou, dat is na gisteren natuurlijk wel euh. Dat kan. Als die klap hard genoeg is geweest, dan had er dus veel meer gekoerst worden. Of er zijn andere klassementsrenners die in moeilijkheden zijn. Bogtman voelt zich nog niet goed. Bernal heeft last van zijn rug. Zoals bekend wil men dat er zoiets gebeurt. Dan krijg je een hele andere koers situatie en dat is ongunstig voor de vluchters eigenlijk. Als dat niet gebeurt, denk ik dat er grote kans is dat een vluchter weet hoeveel kilometer is.

[00:05:42]

Het van start vandaag naar het begin van de klim, de eerste kilometer of 45? Maar je moet wel rekening houden met de tussensprint. Die ligt al na 16 kilometer, dus of Bora gaat het peloton gesloten houden. De eerste 16 kilometer zijn sprinten in dienst van Sagan of ze gaan Sagan of Sagan proberen mee te springen en gaat proberen de sloot tussen tussensprint punten te nemen. Maar goed.

[00:06:17]

Ik denk normaal gesproken in een normaal scenario zijn gaan er zijn is nog te vroeg in de Tour waarop andere sprintersploegen denken. Laten we het sowieso maar hebben. Immers, Mads Pedersen. Waarom zou die niet voor groen gaan? Nou ja, met deze mensen die in theorie voor Groen zouden kunnen gaan. Waarom doet hij dat niet? Zeker na gisteren. Dus ja, ik. Een logisch scenario zou zijn dat het peloton bij elkaar blijft. De eerste zestien kilometer sowieso dat er dan de sprinters hun ding doen en dat je.

[00:06:47]

Daarna krijg je 600.000 miljoen aanvallen en rijdt er een goeie groep weg met echt goede renners. En er zullen een paar renners bijzitten die je bergop niet zullen niet zullen redden. De grens ligt voor mij ergens bij Van Avermaet, die kan dat, zo'n kiele kiele, die het net. Ik denk dat ik misschien wel te zwaar is. Maar hij heeft ook best tours gehad waarbij dit soort etappes wel kon overleven. En er waren vaak beklimmingen van 70kilometer kilometer en niet van 16u15 kilometer.

[00:07:21]

En het ligt heel erg aan de groep die meekrijgt. Maar er gaan wel een hoop renners zijn in dit peloton, die denk ik heb vannacht misschien wel een kans. Ja, zo is het nou zo. Zat er even over na te denken, is het zo dat Roglic zich moet inhouden op zo'n dag als vandaag? Want als je die finale bekijkt. Ja, dat is denkraam. Dat is op zijn lijf geschreven.

[00:07:49]

Nou ja, ja, schrijf het wel lastig om ze om weg te rijden uit het peloton was nog te groot is. Het onderscheid is al gemaakt op die twee CLIM normaal gesproken. Normaal gesproken krijg je een groep van twintig vijftig als er als Tempora een groep van twintig, vijfentwintig man op die beklimmingen, die dan bovenop de Trini over is. Dan komt er een lange afdaling waar nog renners terug kunnen keren van achteruit. En dan moet je met zeg maar met een man of veertig, vijftig moet je in de finale en dan moet je dan gaan wegrijden op de Col d'Eze.

[00:08:22]

Op dat laatste heb je ook wel een hoop energie die je kunt verspelen. Maar dat ligt dus heel erg aan de situatie. Het kan echt anders zijn als Pino dan wordt afgereden op een van de eerste beklimmingen. Dan is het meteen zitbal, koers aan gas en dan. En dan gaat het. Dan gaat Jumbo en Jos die gaan denken okay, dan zetten een mannetje in Dubai. En dan?

[00:08:43]

Z. Jumbo's van Aartje in de brommer stand rima. En dan kan vanaf vandaag kan ook zomaar als er andere ploegen gaan controleren. Is het ook wel een etappe die vanavond zomaar zou kunnen winnen als je met dertig man gaat sprinten? Of met 40 150, dus het is leuk liket als er een heel veel verschillende scenario's mogelijk zijn. Ja, ik vind het leuk dat ze deze erin hebben gelegd. Zo vroeg in de wedstrijd. Doodleuk zeker naar gisteren toe was je zo treurig.

[00:09:14]

Ik had het geen zin gehad. Beschermt die gasten een keer, gaat het nou, gaat het nog enigszins als een stunt van formaat krijgen? Of gaat dit ook weer overwaaien? Het is gewoon dezelfde. Ja, ik kan wel zeggen er verandert dus niets. Maar is al is al jaren geleden was hij al volledig. Hij ziet wel dat renners steeds meer. Er zijn steeds meer beu zijn wanhoop Brennus die zich uiten. Wat ik wel echt goed Goetelen vonden dat er een en de hand namen dat er nu al zoveel eensgezindheid is.

[00:09:51]

Op Astana uitgezonderd word je daar Dogon? Ja, ik wil het echt wel heel mooi dat die ploegleider achteraf, zei Martinelli achteraf. Het was echt heel goed dat de wedstrijd werd geneutraliseerd door de renners.

[00:10:05]

Oortjes zitten en dan na afloop zegt dat opgeschoren uit. Beste opmerking was Dumoulin. Jouw vader, ging je woorden, je loopbaanjaren op zijn bek.

[00:10:23]

Lekker kun je nu ook wel zeggen, omdat het allemaal wel meeviel, maar je zult niet geleerd. Het wordt wel interessant om te zien hoeveel renners al last hebben van de valpartij van gisteren. Meer dan de helft in het peloton heeft gisteren op asfalt gelegen en sommige wegen gleden naar. Dan gaat het allemaal nog wel, maar voor iemand als Bernard viel het voorspellen echt vervelend. Het kan, vertelde geld, zei Kneisky. En ribben daarbij. Of? Daar ga je wel echt last van hebben.

[00:10:59]

Er werd gesproken over een flinke bloeduitstorting rond drie ribben. Ergens omdat de ribben zitten je longen en die heb je nodig als renner. Ja dus, maar dat merk je eigenlijk morgen misschien al. Maar over een paar dagen kan je echt zeggen wat voor effect dat heeft. Maar goed dat Pino en Benoit in Sivakov. Wat een lijdensweg hé. Lekker morgen beginnen lekken. Eerst gaat die eerste 45 kilometer. Hier ga ik niet te hard van. Iedereen wil meezitten.

[00:11:36]

Dan begin je lekker aan een col van buitencategorie die allemaal vermomd is als eerste categorie col.

[00:11:42]

Als je iets wil met de bergtrui, dan moet je wel meezitten vandaag.

[00:11:47]

Dan moet je aan de gang. Maar hoeveel is die Lovaart? Won de bergen trui vorig jaar voor Roemenië. Dat is een gekke manier, maar die heeft toch een hele rare reden. Hem geen goede Tour ritten, geen goeie Tour. Die start dan toch met de bolletjestrui. Toch heeft het wel ergens publicitaire. Ik zou toch al in antwoorden als Mollema bijvoorbeeld zou zeggen Khaybar voor de bergtrui. In Nederland krijg je er wel een beetje achter. Alleen is een ploeggenoot echt blij mee.

[00:12:18]

Mag ik hem maken? Ja, zeg maar Bauke Mollema, Bauke Mollema. Het is wel een ritje voor voorbehouden voor Bauke Mollema dit jaar.

[00:12:29]

We hebben een reactie gegeven. Dit. Dit zijn wel ja, die dit. Hij? Hij gaat er niet worden afgereden. Nee, hij gaat er zeker bij zitten. En als er ergens dan een moment komt in de finale waar Bauke Mollema Gleb er even tussenuit is ook nog best wel rap. Na een zware wedstrijd. Je kan nog heel erg molenmaker malen in dat laatste stuk. Lombardijen. Klik. Leuk dat je zo'n aankomst. Maar toch. Dus dan moet het echt heel diep in de finale zitten.

[00:13:12]

Er gaat geen initiatief nemen. Hij heeft gezegd de klassement. Klassementsrenners gaan in principe niet uit hun hok komen, sowieso niet tot en met col. Is dit typisch zo'n dag waarvan je in de Tour historie altijd hoort? Je kan m hier. Je kan de Tour niet winnen, maar je kan hem hier wel verliezen. Maar je kan hem elke dag verliezen. Het is vooral een dag een dag waarop je voor het eerst een klein beetje zicht krijgt op de verhoudingen.

[00:13:48]

Daar is iedereen zit toch altijd wel allemaal uit tour met ideeën? Ik ben goed, maar ook echt met twijfels. Als je bergop rijdt, dan voel je het wel wat je hebt. Meestal voel je het wel de eerste keer dat je echt bergop. Hoe was dat bij jou twee dagen geleden? Wat deed ik twee jaar geleden fietsen? Ik doe bijna elke dag, waaronder de eerste keer gingen voor de eerste fietsen. Het da's makkelijk als je in je eentje rijdt en waar je bijna altijd bij jezelf.

[00:14:24]

Ik had het al als deze advocaat aanvaard om mezelf te verliezen. Maar het is vooral als je in een peloton waar je wilt weten hoe de rest is en hoe de verhoudingen zijn. Er zijn toch al een hoop vraagtekens, al hoop Favorita, Jaap.nl met zijn Ruggero? Bleach, Buchmann. Waar staan die? Vertelde Guido Boeckmans startschermen meteen afgeblazen. Dat? Dat soort dingen zijn wel echt heel interessant. Daar komen we vandaag dan ook meer te weten kunnen dat voorbanden lekker voor een etappe gaan als die wordt afgeblazen.

[00:14:52]

De koersen je wekker leiden, we zijn klaar en klaar. Ja, dan zijn we verplicht om op te houden op dankjewel thuis. We gaan ervan genieten. Vandaag een paar eitjes Kenichi regelen, het zwembad eens even regelen. Lampi Daarbij we kunnen er binnenlopen en je achter ons hartstikke leuk restaurantje vriendelijk vragen. Ze werden door van de 4,4 Jitte Gooijer, dat in de bosjes omtovert tot wonen.

[00:15:34]

Heb je genoten van de podcast van Tijs en Hidde? Luister dan ook eens naar de podcast Lucy Kiest. Daarin ga ik Jerry Tuinder op bezoek bij Kees Graafland in Zuid-Frankrijk. Hij woont aan de voet van de Montague in de Cevennen. Je weet wel, die berg waar Tim Krabbé zo lyrisch over was. In zijn bekroonde boek De Renner en de zesde etappe van de Tour de France dit jaar eindigt. Samen met Kees ga ik op zoek naar de verhalen achter de montagehal.

[00:16:01]

Een podcast over extreem weer, vuur, eten, oorlog en een moord. Nu te vinden op Dependent, Spotify en iTunes.