Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:06]

U luistert naar weer een nieuwe ochtend podcast. Tijdens deze Tour de France van In Het Wiel is een hele goede morgen.

[00:00:13]

De is een broodje sexy, het zijn. Het is een lied, een broodje Pellerin lekker, een koffie brood en een koffie broodje met de dag koffie broodje bij ons. Dat is een hele goeie vraag. Sorry hoor, maar dat is weer wat.

[00:00:34]

Nou ja, dat gebeurt ook wel eens. S smorgens vroeg al s morgens vroeg gewoon aangesproken. Welke kant is de supermarkt op? Goed thuis. Ik dacht dat ze evenwaardig van jou, dat ze Rädecker kwam vragen. Die eerste moet wel gevonden worden.

[00:00:53]

Wat gaan we doen?

[00:00:56]

Het is vandaag de eerste aankomst bergop dag. Dat is een dag om je ontzaglijk op te verheugen. De vraag blok dag. Ja ja, ja, goed.

[00:01:09]

Vandaag kun je niet zeggen nee, je kan niet meer schuilen. Jij kan niet meer wegsteken. Een beetje een beetje nog zo zoals het is.

[00:01:17]

Het is een beetje zoals de eerste aankomst bergop in de Giro. Nou ja, zo precies zo'n zaak is dat. Want dan weet ik zo niet dat het wel. Het is wel akelig bergop, maar het is nog niets voor Paul. Alle registers open.

[00:01:33]

Nee dus niet. Dit is niet de zwaarste eerste categorie berg die ze hebben gepakt.

[00:01:40]

Maar heb je dan ook de kans voordat je gaat uitleggen hoe je in elkaar zit? Heb je dan ook de kans dat ze het dan toch een beetje rustig aan doen dat er zonder zo'n kopgroepje?

[00:01:51]

Ik denk wel dat ik denk eerst echt wel de kans groot is dat de vluchters het gaan halen. Maar dat geeft niet als het daarachter mooi als de koers is. Als de kopmannen elkaar echt het leven zuur maken. Ja, oké, nee, dan is het fantastisch. Maar het risico op een scenario vandaag is dat dat ook niet gebeurt. Dat ze elkaar toch nog een keertje stilhouden omdat er nog zoveel komt dat Jumbo en Inias gewoon tempo rijden en dat ik vrees Irak.

[00:02:20]

Iran wordt er afgereden en Aru worden afgereden. Dat is het dan. Ja Kamp kan hij daar zit.

[00:02:27]

Daar is het weer net te zwaar voor denken.

[00:02:29]

Oké, oké, dat geeft maar op.

[00:02:31]

Leg eens uit de. Na Ashram weglekt. Iedereen heeft dan altijd over Merckx en Ocaña, maar de laatste winnaar was Horrocks.

[00:02:44]

Als ik mooi op je fiets zitten. Heel belangrijk. Leg uit wat is mooi op je fiets? Niet zo stil en zo zo'n mooie hoge rug. Mag ik er nog één noemen? Tim Wellens?

[00:02:59]

Ja, dat vind ik echt. Alleen daarvoor vind ik het echt wel jammer dat Tim Wellens niet in de Tour is hard gevallen vlak voor de Tour. Wat dit? Dat is misschien wel de mooiste renner qua stijl van het peloton. Moeten we niet proberen om Tim Wellens voor de podcast in te halen? Ik vind ik een goed idee, dus wel leuk. Ja, vraag hoe het met hem is moet voor hem ook vreemd zijn. Ooit hoop ik ooit dat ik zo mooi kon fietsen als Tim Wellens.

[00:03:32]

Misschien had ik hem over de streep. Weet ik zeker wel.

[00:03:37]

Wel wel wel. Sisteron ocharme net over. Na een Collegio derde Confession, vierde col van derde colletje van derde. Dus het is wel een lekkere aanloop om de benen een beetje te masseren. Nog niet zo ver zo'n zestig kilometer. Maar ja, die aanloop leent zich dus wel echt heel goed voor een groep met vluchters. Uitstekend. En welke ploeg gaat dit controleren?

[00:04:02]

Ja, je hebt gelijk aan QuickStep. Daar geloof ik niet Thomas.

[00:04:13]

Misschien wel dat voor Powhatan ofzo. Weet je wel dat zo? Dat zoiets zou nog kunnen als het dan als t verschil niet te groot wordt dat er dan nog met een paar ploegen denk ook na een wedstrijd voor Martinez die tja, die kunnen kiezen over Uran. Ja dus. Dus het kan, maar dan moet er wel echt een ploeg zijn die die euh die denkt op oud is. Het is drie minuten dat. Dat gaan we dichtrijden, maar voor hetzelfde geld heeft de vlucht dan al acht, negen minuten.

[00:04:43]

Kan ook zomaar een Nieuw-Gent uitdragen. Dat kan wel. Dat is wel fijn voor de ploeg als Ineos en Jumbo. Dat de Quick Step er daar waarschijnlijk al stevig achteraan rijdt als er een renner bijstaat die te dicht bij het klassement staat. Maar kan me zometeen ook op de samenstelling van de vlucht.

[00:05:02]

Maar we gaan er naar de slotklim.

[00:05:04]

Ja, ik luisterde rustig naar een heerlijk slotklim, de slotklim Orchestre Merlet. Euh, een beetje een alopecia. En dan de laatste zeven kilometer zijn echte klimmen. Aan de 6,7 procent, in de eerste kilometers makkelijk. En daarna volgt kilometers van 8, 6, 7, 6, 7, 4, 6, 7 en 7. Dus het is een vrij gelijkmatige klim. Hoop haarspelden, dus het is wel echt een klim waarbij je de verschillen klein zullen zijn en waarbij je redelijk goed tempo kunt blijven rijden.

[00:05:37]

Dus als je wilt wilt aanvallen het is een Miguel Angel Lopez klim we op de grote versnelling. Er is geen klimmer waar ze waar je echt nou eens één punt hebt, waar het super steiler wordt en waar je echte gaat hebben dat er mensen breken. Ik verwacht daarom ook niet al te veel grote verschillen, maar daar gaan echt wel gewoon hier wel klassementsrenners. Beetje kraken. Je gaat wel zo'n beetje haarscheurtjes zien dat je denkt snel. En Pineau hangt er weer niet lekker aan.

[00:06:10]

Landen als toch niet helemaal goed. Landen zelfs vroeger, als die nu al moeilijk precies Baghdadi afgaat. In de laatste 500 meter zou dat volgens mij een beetje klassementsmannen. Maar ik verwacht eerlijk gezegd dat de dat gaat halen. Ja, dan wilde jij over de samenstelling van de. Heb je even je aandelen?

[00:06:31]

De samenstelling van het. Ik denk dat Sagan in de vlucht zet ziet er als volgt uit. Als de Sprint Asteroid begint de sprint echt op vijftig kilometer voor het eerste echte klimmetje. Dus het zou goed kunnen dat Sagan weer in de vlucht zit. En net als een aantal dagen geleden, toen die ook gewoon door te sprinten punten meegraaide. En daarna dat ie zich langzaam maar een beetje terug laat zakken. Renners die mee zitten in de vlucht naar de sprinters, niet de de aantrekker ook niet.

[00:07:00]

Dus dan ga je een beetje op zoek naar de. De Gendt rijdt nog niet goed genoeg. Volgens mij zie ik dat ook niet. Eerlijk gezegd denk ik dat kon een vrouw. Ongetwijfeld zal je proberen om mee te zitten om nog wat puntjes te sprokkelen voor zijn bergtrui. We hadden het gisteren over die over, die konden voor het eerst kijken van die etappe. Maar jij zei die jongen die die sloop zichzelf op deze manier?

[00:07:24]

Ja, ik vind dat niet super verstandig mee omgaan. Maar goed wat jij? Kijk, dat ie voor de bergtrui rijdt lijkt mij hartstikke goed. Maar hij was de eerste dag ook al aanvallen.

[00:07:37]

Hij was de eerste aanvaller eigenlijk na de neutralisatie. Op 20 kilometer van de streep met tegenwind een beetje naar beneden. Dat is wel echt een beetje drie doldrieste aanvallen. En je zag eigenlijk in die sprintte Stege Perez gisteren. Die moet je eigenlijk winnen. Hij is heel goed in bergop sprinten. Dat zag je eigenlijk dat hij al een beetje naar de naar was. Dat is beriberi. Die eerste grote col. Ik begin de dagunduro door elkaar te halen. Maar waar die op de hoe hard hartkliniek Daraya, dat is wat die kan.

[00:08:12]

Echt wat.

[00:08:13]

Dat gaat er een beetje uit als je als je zoveel van jezelf vraagt. Ja dus ik ben benieuwd hoe die dat. Of dat de opeenvolging van dagen omgevende te veel wordt. Maar hoe werkt dat dan? Het is gewoon een jongen van 24. Zelf heel graag Roethof is dat je de bergtrui mag dragen als niemand die geweldig dat je die keuze maakt. Maar zo'n zoon, zo'n ontsnapping om het Balten openen in de regen in Nice. Nou wordt ie dan gestuurd.

[00:08:40]

Ook ik weet niet zo zoveel jeugdig enthousiasme, denk ik te horen.

[00:08:45]

Je zag eerst gister geen gist en reed die ook door. Toen pakte ik de puntjes en liet Ben toch een beetje begaan. En toen reed hij samen met Hans Peeters ook een jonge kerel door die zag dat Jos van QuickStep geïrriteerd waren. Die heren gingen meteen twee tempels hoger en meteen terug. Hou je hier mogen voor ruiterij die beesten pakken, maar we gaan niet door die gek doen. Het wel leuk dat er gasten zijn die je een beetje doorheen rijden en misschien moeten ze dat ook altijd wel zo houden.

[00:09:15]

Maar ja, ik denk wel. Hij gaat naar bergduivel deden gaat er weer een mens zitten, maar je zag gister wel dat je al een stuk minder was dan je.

[00:09:26]

Verder heb je Charel, zo'n zoon ben je klimmer van je zeer. Maar ik denk vooral Lennard Kemna is op tien minuten gereden omdat hij viel op de Col d'Eze. Zonder al te veel erg, maar moest daar gewoon passen. En hij heeft het zelfs zin om dan heel hard te blijven doorrijden en om twee minuten of drie minuten binnen te komen. Je beter tien staan. Als die meezit is een vlucht zoals vandaag. Dat vind ik een hele grote kandidaat voor de etappezege, maar in dezelfde tijd zijn ook Grossé Gartner en Mühlberg er.

[00:09:58]

Jan Polanc. Ehm, Crist Nijlgans.

[00:10:10]

Romain Sica. Zakarin, Edet. Parkdeel misschien wel staat op 4.40, dat soort jongens. Jij loeren loeren op de kans die er vandaag komt en de eerste veertig staan eigenlijk gewoon tekort in het klassement. Dat gaat Quick Step niet zomaar laten gebeuren. Die gaan niet. Aru staat 41ste op twee. 24. Dat gaan ze niet doen. Die gaan zich geen zes minuten geven, want dan weten ze was aan de Vlietstra kwijt. En wie weet krijgt hij hem niet meer terug.

[00:10:50]

Dat was anders geweest. Als Jumbo van Inias aan de leiding had gestaan, dan had het gemogen. Quick Step gaat binnen in de marge. Quick Step gaat die trui iets feller verdedigen in deze fase van de Tour. 4. Leuk eigenlijk weer alle verliezen in het geel. Of zal ik zelf antwoord geven?

[00:11:09]

Ik vind het leuk. Ik is een bijzondere renner, zei hij. Hij brengt natuurlijk waar hij valt aan. Hij brengt leven in de koers. Dat vind ik leuk, maar ik vind ook wel een beetje een soort incarnatie van verklaar. Ja, da's nooit goed.

[00:11:25]

Maniertjes. En hoe die dan met Jersey probeerde echt een beetje euh beweging te maken. Met de €800 heerste een beetje Schrock. Elke keer een beetje uitzenduur die Tinie Charmant. T. T Verdriet hielp wel het verhaal. Het was een bijzonder verhaal, zeker opengetrokken menselijke kant van het verdriet van zijn overlijden van zijn vader direct na afloop. Een in het geel op het podium en zo dat. Dat bracht wel je menselijkheid met zich mee. Kwetsbaarheid werkbaarheid is toch een mooi?

[00:12:00]

Dat is beter dan geven. Dat was beter dan het klokje van ons zeventigduizend euro, wat onze pols had zouden zijn. Maar wat is dat de bronzen klokken? Ongetwijfeld het niet dat u dat zelf gedoogd heeft. O, dat zie ik hem nog wel doen. Zie je dat hem niet doen? En dan Maharaj. Wat heb je er nou aan? Wat heb je nou? Wat heb je nou een roerloze onderweg?

[00:12:20]

Eigenlijk is er voor om te zien hoe laat het is. Want kijken alweer een tijd terug bent? Ik weet het niet. Goeie titel ook voor sportboek Spoorzoeker. Ja, dat zou wel een loods van mij nemen. Maar ik moet wel alle verliep stukken.

[00:12:40]

Vorig jaar heeft hij de Tour heel interessant gemaakt. Dus ja, ik ik. Ik hinkte op twee gedachten bij Alaphilippe. Nou, wat jij ik je nou? Wat ik precies wat ik zeg? Ik vond het eigenlijk een heel vervelende man. Ik vond het helemaal niet leuk dat hij weer in het geel stond, omdat het zo doet denken aan vorig jaar. Vorig jaar vond ik het ook al dertien dagen te lang. Dus ja, ik, ik weet niet ik.

[00:13:10]

Ik had niet zoveel met een maardie. Dat verhaal vind ik dan mooi. Ik vind het ook wel een beetje Movistar dat je vandaag zo'n dagje dat Solaire in de kopgroep zit en dat dan Valverde zijn ploeg op kop zet. Ja, helemaal uit.

[00:13:28]

Dan verdwijnt uit het zicht. Wil dat ze de klimmer draaien.

[00:13:31]

Erik mag dan als eerste gelost en dat is verder dan keurig 7e wordt zo'n dag.

[00:13:42]

Nou nou ja, daar doelde ik een beetje op. Er werden mooie tijden. Ach ja, we hadden nog niet genoemd, dus het is altijd leuk om te. De kapitein van peloton even te noemen en we nog weinig zien. Ja, we hebben het nauwelijks over hem gehad, maar dat terzijde. We hebben nu hebben volgend jaar wel een pion in de ploeg. Annemieke. Annemiek van Vleuten. Ze begon er zelf over. Dat zou dat stilhouden.

[00:14:13]

Laat het toch niet meer naar de podcasts dat zij gaat bespioneren?

[00:14:21]

Onhaye SP.A. Ik vind. Ik vind het leuk dat ze nog twee jaar rondrijden. Ja, ik ook. En ik? Ik ben een echte omschrift. Benieuwd, want zij zwakt het altijd een beetje af. Maar die die tour hé. Binnenkort begint de Giro voor vrouwen, wat voor haar echter een geweldige wedstrijd was. Wat is dit? Eitjes zijn klaar, de eitjes 15 minuten eitjes nemen die ieder over twee jaar.

[00:14:52]

Natuurlijk die die die Tour de France overal. Ja, ik denk dat vooral belangrijk wordt en hoe die wanneer dat is wat jou zit.

[00:15:01]

Dat je ziet dat heel dicht tegen door het moeten doen van mannen. Ja, dat zou het mooist. Ik moet in de tour voor mannen. Ik weet niet wat dat gaat doen. Neen, gaan ze niet doen. Het boren van de Giro voor vrouwen is tijdens de Tour voor mannen zo stil.

[00:15:17]

Dat is echt het allerslechtste moment van de kalender. Aandacht, technische media, technisch. Verschrikkelijk. Verschrikkelijk hé. We gaan rijden. Beetje goede ja, ik bedoel wij. Moeten we jou daar ergens uitgooien? Ga ik die klim nog op Yar'Adua rijden?

[00:15:40]

Het was al het kommetje bekeken Grothe. Als er maar een beetje rustig Tourneur klinkt.

[00:15:45]

Eerst nog eens een kommetje pakken op de route. Zo is het niet gelukt gisteren.

[00:15:50]

Nou ja, ik moet nog zelfs even kijken in de vijftien minuten zitten erop.

[00:15:57]

Ik kijk heel snel even dat dat een tactiek die toelaat dat tantaal zeggen dat ik heel rustig. Zou het niet kunnen. Oh God, Sanne reed reeks sneller dan bijna het hele peloton, behalve Felix Gross Shatner. Oké, ik stond al tweede. Staf Scheirlinckx had ergens in 19:43 sneller gereden, maar er was maar één sneller gister.

[00:16:30]

Zo lang zou deze dat.

[00:16:34]

Een waardige conclusie. Het zal vandaag harder gaan. Ja, als dat vandaag weer gebeurt dan klopt er iets niet.

[00:16:47]

Tot zover podcasting in het wiel aan de koffie volgden uitzendingen, voorbeschouwingen direct na de finish en om acht uur. De uitzending van In het wiel brandde uit.

[00:17:03]

Heb je genoten van de podcast van Tijs en Hidde? Luister dan ook eens naar de podcast LSI kiest. Daarin ga ik jullie tuinder op bezoek naar Kees Graafland in Zuid-Frankrijk. Hij woont aan de voet van de Montague in de Cevennen. Je weet wel, die berg waar Tim Krabbé zo lyrisch over was in zijn bekroonde boek De Renner en waar de zesde etappe van de Tour de France dit jaar eindigt. Samen met Kees ga ik op zoek naar de verhalen achter de Montague, een podcast over extreem weer, vuur, eten, oorlog en een moord.

[00:17:36]

Nu te vinden op Dependent, Spotify en iTunes.