Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:03]

Dit is een podcast in het wiel met Theo Bos en met Thijs Zonneveld hierin goedenavond, goedenavond, dit was gewoon meteen uit te lachen.

[00:00:11]

Voor onze dinertje.

[00:00:12]

Het is wel wij hebben u dit seizoen drie keer iets gedaan met Theo. Is dit ons drie keer uit te lachen? Bloedhonden.

[00:00:21]

Maar het is mooi, mooi, mooi Jango. Ik moet er even aan wennen.

[00:00:26]

Misschien hoe we gaan winnen? Hoezo moet je er nou winnen?

[00:00:33]

Ja, apart. T Is een aparte, aparte show. Maarja goed, hier heb je dus echt serieus veel geld uit te geven.

[00:00:40]

Ja ja en weet je waarom? Maar met jou in mijn achterhoofd dacht ik als we nou iets modern Japans van maken.

[00:00:48]

Ja ja, het heeft wel wat een Mario Kart achtig zo zie je, maar dit kon je niet gewoon zo ergens op.

[00:00:55]

Of bij Bol.com. Theo Bos We gaan praten over het openingsweekend. Kuurne-Brussel-Kuurne vandaag in de Omloop gisteren. Waar hebben we vandaag naar zitten kijken?

[00:01:16]

Uhm, ja, da's is een hele goeie, echt weer een vond ik een euh, uniek wedstrijdverloop. Ik heb het. Ik heb het eigenlijk. Ik kan me niet herinneren dat ik zo'n wedstrijd ooit eerder heb gezien. Dat een euh, dat zo'n sterke renner zo vroeg in de aanval gaat en dan eigenlijk het hele peloton op de pijnbank legt en eigenlijk helemaal kapot rijdt. Euh, alle sprinters waren kapot. En dat iedereen zoveel moeite had om om weer om weer terug te komen.

[00:01:51]

En dat je dan ja, dat je het dan gewoon bijna redt tot de finish. Euh ja, dan vond ik dat. Dat vond ik echt tamelijk uniek. Ik heb. Ja, ik kan me. Ik kan het me niet herinneren dat ik zoiets eerder heb gezien.

[00:02:05]

Ja, we hebben in Kuurne. De laatste jaren zijn er soms gekke solo's geweest, maar dan was het een kilometer of twintig ofzo. Vijftien van Van Ass Green stijvere, die reden wel op zich wel lang rijdt Jules. Ja, hij heeft nog. Die slaat ook nergens op.

[00:02:21]

Het is ook nee, maar het is ook het hart tot zich helemaal niet proberen te. Het is ook helemaal niet.

[00:02:26]

Hij gaat helemaal niet weg met het idee. Ik ga even de tachtig kilometer solo rijden, gaat gewoon weg met het is nog. Er zit nog 35 kilometer. Ik verveel me. Ik koers maken, de koers maken.

[00:02:37]

Dat wilde die.

[00:02:39]

En jij dacht ik ook Theo toen die wegreed met Narváez. Wat die het fantastisch deed hij trouwens. Ja, echt, met N-VA is het toch ook? Ja ok.

[00:02:48]

Als je kunt, maar je hebt nog wel genoeg 2 3 gasten. Dan wordt het misschien nog leuk, maar dit slaat nergens op.

[00:02:52]

Nee precies ja. Ik dacht van euh. Dit is vrij kansloos, want straks komen die andere groepen komen weer bij elkaar. En dan heb je best wel een groot peloton wat op een gegeven moment ja gaat organiseren. En dan gaan ze gewoon man op kop zetten en die blazen gewoon het gat dicht. Weet je wat dat is? Normaal een normaal wedstrijdverloop alleen. Hij rijdt dan zo hard in die kopgroep. Euh, op kop. En inderdaad euh, die jongen van Ineos die goed, de andere jongens reden ook goed.

[00:03:23]

Die draaien toch best wel goed mee. En daar had ie ook nog wel wat aan. Uhm. Maarja hij deed soms colbertje, dat was echt. Dat was gewoon verschrikkelijk. En hij bleef gewoon heel fris tot diep in de finale. Bleef gewoon heel fris, want je zag ook de jongens die erachter rijden. Dat groepje met euh, met al die kleppers met Van Avermaet, Degenkolb, Dylan, Teuns. Ja die gingen ook. Die gingen allemaal op een hoop eigenlijk.

[00:03:50]

En Dylan Teuns zag je in een finale die probeerde ook nog wat te doen om het alles of niks omhoog ging.

[00:03:56]

Nou, die heeft ongeveer tweeënhalve kilometer op kop gereden, zonder resultaat. Die was gewoon klaar. Dus je zag gewoon dat ie heel veel energie over had. Nog in die finale en dat dat vond ik. Dat is gewoon heel knap als je dat toch nog kan.

[00:04:10]

Ze kwamen op een gegeven moment op een kilometer of vijftien van de streep. Kwamen ze op dertien seconden? Ja, en toen dacht Ajah, maar weet jij die groep groepen daarachter liep ook wel een beetje samen.

[00:04:19]

Ja, was leuk. Weet je wel. En dan? En toen kwam er een soort strook tegenwind en Teuns reed daarachter op kop. En dit was eigenlijk misschien wel de beste op de rest ongeveer. Ja, die kon op het klimmetje en reed die andere het snot voor de ogen. Teuns op kop. En die gasten daarachter zaten gewoon een volle bak te draaien. Van der Poel gaat op kop rijden op een strook tegenwind waar je normaal gesproken denkt dat je die vluchters.

[00:04:43]

Die zijn er op. Dus zeker als een strook tegenwind is over en sluiten. Daar rijd je gewoon weer zo eentje rijdt die het weer van 13 seconden naar 22 23 en dan gaat de rest er ook weer geloven.

[00:04:53]

Ja ja, het was echt ja en eens hoe strook tegenwind.

[00:04:57]

Ik weet hoeveel Watt die dan levert om die gasten gewoon daarachter kapot te rijden. Maar het is. Je zit gewoon te kijken naar de allemaal top profs. Echt de beste renners van de wereld. En dan is er eentje die zo schrikbarend veel beter is geworden die harder kan trappen. Ja echt. Ik blijf het bizar winnen maar te kijken.

[00:05:18]

Ja, ik denk ook als bijvoorbeeld de gisteren had gereden in de omloop. Ja, dan was die ook gewoon. Was hij gewoon met alle Philiep weggereden. En dan waren ze waarschijnlijk ook gewoon weggebleven. Dus euh ja, dat is ook het verschil met gisteren. Gisteren reed ie dus niet en vandaag wel. Als ie vandaag ook niet had gereden. Daarna was het ook gewoon een compleet andere wedstrijd geworden. Was het misschien ook hele saaie wedstrijd geworden, maar omdat rijden omdat hij zo hard voor brommend is het erachter ook gewoon een hele leuke strijd geworden, vond ik.

[00:05:51]

Het was gewoon echt een mooie wedstrijd geworden. Spannende wedstrijd eigenlijk alle wedstrijden waar Van der Poel aan meedoet.

[00:05:56]

Misschien effe met uitzondering van die eerste paar wedstrijden naar de Corona Lockdown vorig jaar, maar die nog niet op z'n best was. Uhm, al die Vlaamse wedstrijden waarin hij meedoet draait de. Koers om hem. Hij wanneer hij gaat, dat is het beslissende moment. Dat is waar ik de koers wel of niet wordt gemaakt. Het is helemaal niet. De renners maken de koers. Het is gewoon Mathieu van der Poel maakt de koers en de rest is in de reactie aan draaide en hoopt dat nou ja, goed.

[00:06:24]

Ik ben werkelijk met 80 man op teruggekomen. Nou ja, als je als je alle verliep in dezelfde wetten heb zitten en van aard, dan zijn het dus die drie volgensmij die daar echt bovenuit steken. En euh ja, zei ik. Ik denk niet dat hij beter is dan van A af. Ja of misschien wel dan. Alle verliep misschien iets beter op dit moment. Ik weet het niet. Van Aert moet ik nog zien. Maar ja, een goeie Van Aert ja dat is euh.

[00:06:51]

Ja. Ik denk hetzelfde kaliber. Dus ik denk wel gewoon als hij met z'n drieën weer in een wedstrijd zitten. Ja, dan worden het gewoon weer een euh ja. Een team sprintje met z'n drietjes reizen weer weg. En euh ja, de rest heeft volgens mij het nakijken.

[00:07:08]

Maar toch is het bizar, want we hebben natuurlijk vaker wel zo gezeten in wat voor setting dan ook. Met de met grote verbazing over de prestatie van Van der Poel gesproken. Maar hij blijft je telkens weer verbazen. Ja, dat is zo bijzonder. Ja, hij doet ook hele rare dingen.

[00:07:26]

Ja, het is niet gek als je vandaag gewoon koerst om te winnen. Nee, laten we eerlijk zijn, als je er ook als een koerst om te winnen vandaag, dan dan dan euh. Rijdt die euh op op een moment weg ergens diep in de finale. Of hij probeert een pelotonsprint te winnen.

[00:07:43]

Ja, hij heeft volgens mij dit niet doen als hij in dat groepje had gezeten met Van Avermaet, Degenkolb als Garain het had gewonnen. Hij had alleen maar een beetje mee hoeven te draaien. En dan? Euh ja, waar was er een groep aangesloten of niet? En dan had ie waarschijnlijk gewoon die sprint gewonnen. Dat is volgens mij toch zijn grootste kans om euh. Om deze wedstrijd te winnen. Maar ja, dat daar heeft je dus kennelijk geen trek in.

[00:08:10]

En dan trek die door heel vroeg. En ja, misschien ook niet. Misschien is verveling ofzo of euh dat die denkt van ik moet nog even een doorgedreven training hebben. Wat denk je dat het is? Euh, maar ja, wat die dus wel in dat interview zei van euh.

[00:08:30]

Uhm ja ik. Ik ga gewoon weg en ik ga. Ik ga het gewoon proberen en ik hoop dat ik een aantal jongens met me meekrijgen. Een goed groupie. En dan doordraaien tot de finish. Dat was een beetje zijn intentie. Wat jij net zei ook. Koers maken? Ja, koers maken. Alleen dan rijdt die wel weg. Euh. Was op de Kanarieberg volgens mij dan euh.

[00:08:54]

Ja dan kan er nog n gast mee en kun je ging het ook een soort van proberen.

[00:09:00]

En toen begon jij zachtjes te giechelen. Moest ik echt lachen? Dacht ik. Hij probeert serieus mee te springen, maar dat lukt gewoon niet. Oh, die zat te wringen. Tenenkrommend. Ja. En het wordt verschrikkelijk gevoel zijn. En dan? Dan heb je dan. Dat is dan kun je die rijdt dus op kop van het peloton. En dan heb je daar ook nog gasten. Twintig, dertig plekken achter die al blij zijn met het tempo.

[00:09:22]

Wat? Wat ze dan rijden op dat moment. Dus die zit daar dan wel op de limiet. Die kunnen ook niet meer. Je kunt niet eens meer versnellen, zeg maar. En dan zien ze Van der Poel heel hard weg sprinten dus. Ja, dat is gewoon een verschrikkelijk gevoel voor die gasten.

[00:09:40]

Maar ja, heel knap van Van.

[00:09:42]

Maar het is toch. Toch is het dus ergens zo dat die dat die het belang van met plezier koersen en euh doorgedreven training. En ik zie het wel. Dat vind ik dus eigenlijk elke keer zeker in deze wedstrijd die groter dan probeer de wedstrijd te winnen. Dus ja, dat zal misschien weer de Ronde van Vlaanderen. Zo is het misschien heus wel anders en dan wacht die heus wel ietsje langer, maar ook niet heel veel langer. Maar dat verbazende wint ze best.

[00:10:11]

Ja, maar hij wint de wedstrijd met net zijn wapens. Zou je eigenlijk wedstrijden? Als je alleen maar richt op uitslagen zou die waarschijnlijk talloze wedstrijden kunnen winnen. Gewoon door te wachten. Ja, maar hij wil niet. Hij wil mooi winnen. Ja, ik denk denk ik dan. Maar ik heb mij wel geamuseerd. Ja, we zien we even naar hem luisteren. Dan moet je inderdaad Theo. Moet je even tijdens bijpraten over hoe dat allemaal tot stand kwam.

[00:10:43]

Luister eerst even naar Mathieu van der Poel na afloop in de microfoon. Uiteindelijk.

[00:10:54]

Hoe ging het goed? De benen waren goed, maar ja, zeker was de aangename kennismaking wel met deze wedstrijd. Je altijd wel op z'n zin kan vallen? Natuurlijk doen ze dit. Dit was ook je plan voor vandaag. Je van iets verder dan ik had gepland misschien? Maar euh. Ik had ik gevoel met iets meer om aan voorop te komen. Maar uiteindelijk denk ik dat zekering een slechte poging was. Het is eigenlijk net niet het halen. Ik had verwacht dat je in de finale laat werd.

[00:11:29]

1 punt, 7 wat je ingelopen.

[00:11:31]

Ik denk nu ga je nog één keer komen, dan nog plaatsen voor die sprint eigenlijk om nog mee te doen, maar de beste was er wel van af.

[00:11:43]

In de sprint zat je op links, zet je net een beetje ingesloten. Had je nog wel hopen voor de winst?

[00:11:49]

Na de winst niet, maar misschien een dichte ereplaats. Had misschien nog wel geluk, maar ik zat inderdaad fout. En zoals ik zei het beste was er ook wel af. Het beste was er ook wel af. Ja, ik vind het toch ergens een teken van menselijkheid. Geheel gelukkig van worden na dit. Hij had het dus niet in zijn hoofd om toch nog een keer te springen, want dat dacht ik wel van ja, die geen moment worden dat die andere toch een beetje een blok aan het been vorm.

[00:12:15]

Hij gaat gewoon nog één keer alles of niets poging, maar dat besloot hij toch om te gaan sprinten. Ja. Had je hem anders geadviseerd? Of is dat?

[00:12:25]

Ja ja, goed, ik weet dat het inderdaad misschien was. Waren zijn benen echt helemaal af. Euh ja, dat. Dat kan natuurlijk ook. Maar ja, zo zag het er niet uit. En euh ja, ik denk toch. Maar ja, kijk, jij zit natuurlijk ook best wel een grote groep achter. En er zitten dan nog jongens. Die kunnen zich helemaal leeg rijden tot jouw tot zijn achterwiel en dan sturen ze weg. Weet je wel, is dat vooral dat laatste stukje?

[00:12:51]

Dat is heel moeilijk om dan nog weg te blijven omdat er dan gewoon gasten gaan. Zich opofferen weet je wel. Die gaan gewoon echt alles wat ze hebben. Nog een keer n snok en dan klaar. En als je daar een paar van hebt. Ja, en daar zaten er genoeg. Nou ja, dat was met als iedereen. Die deed dat volgens mij één keer nog.

[00:13:08]

Ja, de rol van als ik was echt wel interessant. Die probeerde die reed weg te rijden. Dat lukt niet. En daarna bleef hij wel doorrijden. Een doorbraak om het gat dicht te rijden. Ja ja ja, terwijl die niet per se een sprinter had die die na die dit af kon maken. Maar na afloop kwam Peeters ook meteen naar hem toe en vroeg waar hij.

[00:13:30]

Ik werd misschien nog wel een kleine kleine Deense Deense verjaardagskaart extra.

[00:13:40]

Als ik straks de Deense connectie. Ja, Goedele was het volste recht van als je natuurlijk je hoeft en tuurlijk niet iemand te laten winnen. Maar ja, de winst om daar ook normaal een beetje gek.

[00:13:54]

In die laatste kilometers kwam ze wel heel erg endus van de zijkant. Misschien hoopte Van der Poel ook wel dat ze nog net net ietsje langer. Ze kwamen ineens wel heel snel het laatste stukje laatste 15 seconden waren. Menke Boom dichtte.

[00:14:04]

Die laatste keer de laatste kilometers en er stond dan stond na dat windje was wel sterker dan dan gisteren eigenlijk. Dus ja, daar had ik me voor vanmorgen ook een beetje op verkeken. Ik dacht echt euh. Minder wind. Maar euh. Ja, wij werden wakker. Strakblauwe. Ja, ontbijten op de kamer. De bomen stonden allemaal stil na de sowieso al, maar de gebel helemaal niks. Nee, als geen zuchtje wind. Toen liepen we na de start terug door de finish straat.

[00:14:38]

En toen dacht hij ja. Je blaast toch wat? Ja. En toen kwam het. Ja dus dat euh. Dat heeft denk ik ook wel een rol gespeeld dat het toch wel erg behoorlijk uit elkaar geslagen werd. Want ze rijden op de Kwaremont gewoon met echt een hele grote groep. Ja en euh. Maar ja, goed. Ja dat het is. T Is ook gewoon heel lastig hé. Dus ja, dat is toch ook Kiddy die die lastige kasseien klemmetjes?

[00:15:00]

Dat ga je echt wel voelen in de benen. En euh ja, de maar euh ja die die. Ik weet niet precies wat er met hem gebeurd is. Maar euh ja. Die redde het uiteindelijk toch niet voor Van der Poel.

[00:15:14]

Quilt gewoon één vaktaal die Sprint toelaat. Maar ja, zijn eigen familie Merlier waar die van tevoren alle kaarten op had gezet. Ja, onze eigen ploeg. Ja ja ja. Gooit ze gewoon allemaal overboord. Door hem wordt zo'n koers. Eigenlijk is het jammer dat alle verliezen van de Tour dit weekend misschien in de koers rijden. Als die twee samen in de koers hadden gezeten, dan was het waarschijnlijk nog spectaculairder geweest en haalt de de kopgroep het waarschijnlijk wel.

[00:15:47]

Ja ja, denk ik ook. Wat vonden van het openingsweekend? Nou ja, ik vond vandaag euh, echt heel spannend. Echt een leuke wedstrijd en gisteren was gewoon toch wat. Euh, wat saai tussen aanhalingstekens. Ja uhm, nou mag ik best zeggen. Nou nou ja, het was een beetje saai. Vandaag maakten heel veel goed thuis. Ja, ze zat op de bank. Bingo ben je. Heb je meer van Kuurne gezien dan normaal gesproken?

[00:16:19]

Ja, zo is het toch. Op negentig kilometer zie je toch nog gewoon te denken dat je er staat aan. Maar ik? Ik ben nog niet stil. Een nieuwe bank zit ook nog gewoon rustig. Effe waar episch te sturen en voor je het weet kijk je omhoog. Weet je wat? Waar is die alweer weg?

[00:16:38]

Weet jij dat je nu al dat ideaal ergens een keer 50 of 60 keer gaat en dit keer omkijken om te kijken welke groep die je eigenlijk? Maar nee hoor, je gaat gewoon op zoek op 5 zesentachtig en kijkt gewoon ook niet meer om. Ik denk het gewoon ook, maar daar kijk ik naar Ajax mee. Ja prima. Ik denk dat ik nog nooit van die kerel gehoord had. Waarschijnlijk die rij. Nogmaals jullie echt fantastisch.

[00:17:00]

Maar echt heel goed vond ik het toch wel echt opvallend dat van de Boer dat niet denkt ergens in.

[00:17:06]

Als ik er 30 seconden voorrijden hou ik effe in en dan probeer ik een paar gasten uit hun tent te lokken om ook nog over te springen, want dan maak ik echt een kans. Hij gaat gewoon meteen. Dit is het. OK. Prima. Ga ik rijden en dan gooit is brommen en dat is het. Dat is wel echt, die niet. Ja, dat het nog maar een paar. Bijna iedereen. Als je over zeker. Je wordt van jongs af aan al geleerd dat je moet rekenen.

[00:17:29]

En als je naar de grote jongens gaat word je helemaal gezegd dat je moet afwachten en nadenken. Weet je wel? De tactiek tactiek had ploegleiders in je oren zitten te schreeuwen. Wachten, wachten. Het wordt een soort. Je wordt toch heel erg aangeleerd dat je calculerende moet koersen? En Van der Poel, maar ook een paar van die andere jonge gasten die zijn overgekomen. Je hebt volkomen schijt aan die ga gewoon eerst koersen en daarna zien ze het wel.

[00:17:53]

Maar iets als deze ontwikkeling en laten we wel wezen dat is. Je ziet het op zaterdag, ze zit er weer. Weet ik. Hoe lang zitten er naar uit te kijken? Eindelijk te worden. De omloop is, de omloop is en dan valt die toch een beetje tegen. Bij de vrouwen was prachtige wedstrijd bedoeld. Doel daar vliegen ze daar ook altijd in. Maar bij de mannen was het echt, was het wel een beetje een tegenvallende koers en dan krijg je zondag krijg je dit best van de Boer.

[00:18:19]

Het is gewoon een zegen worden voor de sport. Is het al deze gasten die dit doen?

[00:18:23]

Nou is het ook niet zo dat Van der Poel nodig had richting strade, want dat is natuurlijk wat hij heel erg in zijn hoofd heeft. Die u aanbidt pc tour. Ja, dat was niet. Viel natuurlijk weg. Ja ja ja, ik weet niet wat die deze week heeft gedaan qua training. Maarja dit zijn euh denk ik voor hem hele goeie wedstrijden. Hij heeft gewoon echte Kaija de finale gereden, een wedstrijd van 200 kilometer. Ja, als je straks 1 Vlaanderen en Ruben gewoon mee wilt doen in de finale.

[00:18:56]

Dat gaat ie sowieso doen. Ja, dat zijn dit echt hele goeie prikkels denk ik. En euh ja, wedstrijden waar je toch weer een stapje kunt zetten.

[00:19:03]

Dus t is toch een beetje berekenend? B. Het is een beetje nagedacht. Hij doet niet zomaar iets.

[00:19:08]

Ja ja, hij maakt het goed. Hij maakt het gewoon zwaarder voor zichzelf. En euh. Hij heeft natuurlijk zoveel overschot. En kijk. Voor hem is het gewoon zo'n wedstrijd meerijden en dan een sprintje winnen. Ja, dan heeft ie. Dan heeft ie gewoon echt heel. Ja, best wel weinig onderzoek ver onder zijn kunnen gereden. En uhm dan? Dan heeft ie denk ik het gevoel van shit, ik moet mezelf iets meer pijn doen om mijn lichaam aan prikkel te geven om euh ja toch ja op dit niveau te blijven of stappen te zetten als een voordeel van die gasten die al die toppers.

[00:19:45]

Dat is die rijden soms wedstrijden. En dat niveau in die wedstrijd is lager dan wat zij in een V in een training hebben. Dus dan zijn ze echt een beetje bang dat ze aan het ontlenen zijn. Dus dat kan ook. Dat kan ook. Ja en uhm maar goed. Ja dus. Hij heeft nu ook Samina toegevoegd aan z'n wedstrijdprogramma, dus hij probeert wel een beetje die wedstrijd prikkels op te zoeken. En ook euh, bijvoorbeeld Cornelis is er bijvoorbeeld z'n ploegleider.

[00:20:13]

Euh, ik weet niet of u vannacht trouwens ploegleider was, maar dat is ook echt wel iemand een beetje van de oude stempel van euh, echt wel wedstrijden koersen rijden om, je hebt koers hard uit nodig. Weet je wel om om sterker te worden? Koers? Hardheid. Heerlijk woord.

[00:20:29]

Ja, maar dan zullen ze wel intressant hebben. Het is echt trainen is in feite als je jezelf buiten de comfortzone plaatsen, dus je moet. Je kan je lichaam alleen. Ik word alleen maar je lichaam word beter. Gaat zich aanpassen. Ik meen dat jij ook iets anders doet dan normaal. En als je zeker die wedstrijden in de woestijn is, staan er soms wel een bekende. In wind staat dat je dacht dat je de hele dag 150 watt rijdt en daarna een klein sprintje trekt aan en in de finale en dat je echt zo zit als dat je er echt als het ware.

[00:20:59]

Wat heb je nou eigenlijk gedaan vandaag? Je wordt hele lange hersteltraining. En vandaag? Een heel groot deel van het peloton had gisteren al gereden in in de Omloop. Die waren best wel ook een beetje verrot. Vandaag en zeker een eerste uur was er niet hard gereden in Kuurne en er was een moment dat ik 20 uur reden.

[00:21:20]

Ik denk dat Van der Poel zich dan helemaal kapot zit te vervelen. En ook al gaat het vijftig einduur en een tijdje ook al rijden ze wel hard.

[00:21:29]

Hij is moet je voorstel dat je zo goed bent dat je gewoon hij is.

[00:21:34]

Hij kan ondertussen ook nog gewoon lekker bellen naar huis en computerspelletjes spelen voor waar de meeste al op het tandvlees zitten. Dus ja, als je een prikkel wilt geven dan moet je dus wel dit soort extreme dingen doen. Dus wat dat betreft is qua trainings technisch. Ja, dit is misschien wel ook één van de weinige manieren hoe die zelf uit de comfortzone haalt als dienst doet als peterzon. Dan had ie waarschijnlijk vandaag een matige trainingsdag, maar hij deed vorig jaar dat die was dat de Eneco Tour voor Ronde van Vlaanderen of toen die ook een best van lange solo deed.

[00:22:09]

Euh, was dat 40 kilometer of BinckBank? Of? Ja ja, Briony 50 kilometer in die etappe met de Geerits met de muur.

[00:22:17]

Ja dus, zei hij, staat toch wel mee bezig volgens mij, want dan gaf die toen wel aan van de Tour was. Wel had ik wel even nodig nog voor van Vlaanderen. Ja dus deze had hij ook even nodig voor Strana wellicht? Ja wellicht. Ja ja ja. Blijft toch een wonderlijke prestatie? Ja, leuk. Ja, heerlijk. Ja, het was ook leuk om met je te kijken.

[00:22:40]

Theo ok. Nou, dan weet je waarom. Want dat je heel erg enthousiast werd, dat was leuk. Ja, nee zeker. Euh ja ik. Wat doet ie? Nou ja, het is toch. T Is toch weer onverwacht zo weet je zegt inderdaad euh. Ja dat is gewoon Alfetta. Toch even na afloop, want de De Teijsse weet van niks. En we hebben na afloop stonden we met elkaar bij de microfoon. Keurig op tijd. Ja, euh, alles geregeld camerawet.

[00:23:07]

Je klaar. Je had de microfoon in de in de hengel om om op anderhalve meter te blijven en in de verte zagen we. We kregen allemaal telefoontjes, dus we hadden gezien dat Van der Poel niet gewonnen had. Peter Ze wel ja. En in de verte. Ik zag dat rood wit blauw kwamen onze kant op. Ja, en toen? Nou ja, dan?

[00:23:28]

Euh. Alle journalisten die staan dan te knokken met elkaar. Da's voor mij ook nieuw natuurlijk. Euh ja, voor een Paquot. En dan moet hij zeg maar een beetje links aan de weg, zo in een soort fuik. En dan komt ie langs ons heen. Dan komt ie door de micro, door de microfoon. Alle journalisten zullen wel wat vragen stellen, maar hij recht door zo rechtstreeks naar de bussen.

[00:23:52]

Dus iedereen zal omkijken en die zagen om zo met juist ja, nog eentje. Ja, een paar gasten proberen nog een beetje achteraan te rennen. Maar ja, dat had geen nut. Dus euh ja, het leek alsof die echt pistolet was en dat ie echt echt gewoon teleurgesteld was. Zo kwam het op mij over en in ieder geval ja, dus toen dachten wij dat gaat dat niet worden. Gaat het niet worden. Dus moeten we nog maar iets met jou maken.

[00:24:19]

Ja, dus een camera op jouw tekst en uitleg op een gegeven woord zeggen dat is ie komt de jaren hebben. Toen kwam ie toch nog even terug. Ja, precies op het punt waar jij stond. Ja ja, dat was mooi. Dus ik had dan meteen 1 partij, 1 gelijke microfoon onder de neus en er gaan ze was mooi. Nou uitstekend. Leuk als ie, was ie weer pissig over die fotografen en na afloop.

[00:24:47]

Nee, nou ja, goed, dat heb ik ook pas later meegekregen. Daar heb ik verder. Nou ja, hij heeft hier verder ook niks over gezegd. Leg uit wat er gebeurde.

[00:24:58]

Ja, er staan twee rijen fotografen in de eerste rij fotografen, dus aan de euh, linkerkant van de weg voor de renners waarvan de boel dus helemaal zat aan de linkerkant. In de sprint, die stond gewoon eigenlijk weer veel te dicht. Dus ze moesten daar. De meesten konden er omheen sturen. Maar Van der Poel had volgens mij zo aan de linkerkant dat ie niet meer naar rechts kon om die fotograaf mee te sturen. En die stuurde dus volgens mij links.

[00:25:23]

Ergens nog tussen op de Horie fotograaf. Misschien is er overheen gesprongen of weet ik veel, maar dat zou zomaar kunnen. Hij reed.

[00:25:33]

Hij reed links, ergens gewoon vol in die stapel met fotografen. Ja, ik sprak.

[00:25:38]

Ik sprak Leon van Bon. Net trouwens. En die die tegenwoordig fotograaf. Ja, die stond daar ook tussen. Die zei dat ie gewoon dat er gewoon niks aan de hand was dat ie wel echt keihard remde. Rechtdoor rijden en vol in de ankers, maar dat die euh ja, dat in ieder geval is of zo, of iemand geraakt had of zoiets, maar het is toch in dit kennen we toch het ook een beetje pesten rijtje?

[00:26:01]

Dat is geen denk je een fotograaf te laten schrikken? Nou, dan denk ik dat u nog even denkt wat staan jullie nou weer dichtbij? In de remmen?

[00:26:10]

Ja, inderdaad, dat zou maar zo kunnen. Ik snap niet waarom ze niet nog 50 meter naar achter kunnen. Zeg je een groothoeklens op maat? Nee, juist niet.

[00:26:20]

Misschien moeten wij als ik zeker waren de kranten over die foto's dan niet meer algemeen thuis?

[00:26:24]

Ik geef geen groothoeklens. Dat weet ik toch allemaal niet? Jij zegt het dan ook niet.

[00:26:29]

Ja, ik hou het dan bij een goede lens lens waar je ver mee kan inzoomen. Goed uhm. Wat mogen we? Wat mogen we verwachten? Want dit? Euh ja. Vandaag was het natuurlijk heerlijk. Dat hebben we nu 20 minuten lang bewierookt. Euh. Samir wordt dus plotseling een leuke wedstrijd. Want van de boer uit. Ja nou. Is wel vaker een leuke wedstrijd geweest trouwens. Ja denk ik ook. Is stiekem een hele lastige wedstrijd.

[00:27:01]

Terpstra won ooit een paar jaar geleden twee keer. Volgens mij rijden ze op een soort. Het is net hoe Wallonië rijdt is ook een soort lokaal circuit. Ook een keer en met een paar hele vieze euh. Volksblad stukken en een paar klimmetjes met kasseien. En de finish ligt ook bovenop zo'n soort. Ja euh, hoge kassei. Het ding is ja, dit is echt de speeltuin van de boerenstiel. Maar ja, het is altijd Quick-Step tegen de rest.

[00:27:30]

Daar is nu wordt waarschijnlijk QuickStep tegen. Ja, ik wil nog effe tappen.

[00:27:36]

Toch nog even terug, want de schietbaan nog iets te binnen. Gisteren thuis had jij euh. Annemiek van Vleuten voor de microfoon na afloop. En die had het in een heel sjiek woord over de risicobereidheid. Zij wilde euh, op een moment in de in de omloop toch eigenlijk niet alle risico's nemen die nodig waren om een gat te dichten waar ze nou eenmaal achter beland was. Van der Poel zou eigenlijk ongeveer hetzelfde vanochtend over de keuze Omloop of Kuurne. Zij die deze wedstrijd iets wat minder gestrest.

[00:28:13]

Ja, weet je je koers in België, dan kun je echt dit je geen voorstelling van maken als je het nooit gedaan hebt eigenlijk. Het is. Je rijdt over wegen naar iedereen, kent een beetje de wegen in België. Dat is allemaal oud touwtje aan elkaar. Betonplaten, een soort soort halve kasseistroken soms. En dan heb je daarna weer daarnaast weer een fietspad.

[00:28:37]

Grindplas ja, auto's staan vaak wordt geparkeerd tussen de tussen het weggedeelte en het fietspad. Het is overal links, rechts dorpje, in dorp uit. En als je daar niet precies weet wat er gebeurt. Soms gaat het bij het ondernemen op een hele grote brede was als er gekke koersen.

[00:28:59]

Als het op een massasprint is. En dan in één keer ga je rechts links en dan zit je op een klein ieniemienie weggetje en dan kom je nooit meer nooit meer naar voor antwoorden. Dan zit je op positie 50 en dan kan je never nooit meer 30 posities winnen. En dan zit je op de Oude Kwaremont, op de Molenberg. Of weet ik veel waar je dan zit en een beetje. O ja, hierbij. En dan een tijdje voor je.

[00:29:19]

En dan zijn er dan weer vier groepen weg. En ik snap dat wel van Van Vleuten ook. Het is wel soms ook echt. Je moet er echt met het mes tussen de tanden rijden en je zag gisteren op de beelden ook dat ze gewoon alleen mijn laatste positie reed en dacht ik rij zowel naar voren als het moet. Dat kun je doen als trekker in. In Wallonië is of als het zelfs in Limburg lukt het nog wel op een klimmetje ofzo waarin in Vlaanderen.

[00:29:44]

Volgens mij gebeurde het bij de vrouwen ook op de Molenberg, bij de mannen ook waar waar de grote schifting gebeurde. Dat is een klimmetje van 300 meter hoog, Erichot 300 meter. Het is wel steil en boven heb je een soort uitloop. Maar het stelt eigenlijk niet heel veel voor. Dat is een plek waar waar al die renners bij de mannen zag afsnijden, weet je wel. Dat is de Molenberg.

[00:30:09]

Als je daar dus niet bij de eerste 40 zit, dan ben je dus vervolgens 50 kilometer aan de achtervolgen. Het is, dat is zo'n essentieel punt en iedereen waagde zijn leven en al die ploegleiders zitten daar in die oortjes te schreeuwen. Nu loopt toch een beetje een beetje naar beneden. Dus ja, je rijdt gewoon met 60 70. Euh. 6 7 breed. Ik begrijp wel dat als je dan niet start met het heilige moetje en de Mesters die het tanda dat je dan op die plek wel een probleem hebt.

[00:30:45]

Ja, dus dan is het ook begrijpelijk dat Van der Poel zegt. Ik ga wel naar Kuurne voor die meters in plaats van de omloop.

[00:30:54]

Nou ja, het geeft vooral gewoon aan volgens mij wat hij belangrijk vindt. Hij had Omloop en Kuurne eigenlijk al van zijn programma gehaald omdat hij tour zou rijden. Dat ze überhaupt weer in beeld kwamen was te wijten aan die korona test van een staflid. Ja, dan ga ik hier maar weer naartoe rijden. Maar hij heeft gewoon al best wel lang geleden in overleg met de ploeg dus besloten. Ik vind Omloop en Kuurne niet belangrijk, want de doelen die daarna komen strade in Milaan-San Remo en alles wat daarna komt, dat vind ik belangrijk.

[00:31:24]

Dus ja, hij heeft al veel eerder de keuze gemaakt. Omloop en Kuurne. Maar ja, het zal wel leuk hoor. Maar goed zijn koersen natuurlijk ook. We hebben al eerder heb ik meer daarnet ook gehad, maar eigenlijk laat die dus alles uitschijnen dat die het niet super belangrijk vindt en dat onze gasten daar hun leven willen wagen. Ga je gang. Ik ga lekker een beetje spelen.

[00:31:43]

Hij houdt gewoon toch vast aan zo'n planning die die heeft gemaakt van de winter voor dit seizoen. Op deze manier ingegeven is moeilijk.

[00:31:54]

Het is een moeilijke Benninga wat hij wil, want hij wil natuurlijk van alles. Dit jaar wil hij wil en de voorjaarsklassiekers goed zijn, dus hij wil een strade winnen. Dat is al begin maart. Dan wil die Milaan-Sanremo eigenlijk winnen. Dan wil die Vlaanderen en Roubaix. Ik wil niet goed rijden. Dan moet er het liefste in de periode die daarna komt moet er twee kilo af ofzo richting de Tour. Hij wil die gele trui pakken in één van die eerste ritten.

[00:32:24]

Dan moet hij ergens halverwege de Tour afstappen en dan moet hij naar de Spelen om te gaan. Mountainbiken is best wel qua planning is het best wel.

[00:32:32]

Nou, dan vergeet je nog het WK wat er aankomt. Wat? Wat toch best wel neergelegd is voor dit soort jongens.

[00:32:39]

Dus ja, logistiek gezien. Je kan niet elk. Je kan dus niet elk weekend alles maar meepakken. Maar nee, maar ik zal toch even Klassik, Samsø, euh, Sébastian zal ik niet overslaan. Milaan-Turijn. Je kan er maar zeker zeggen ik kan er maar winnen. Maar ja, God, ik denk je waarschijnlijk hebt die gewoon op straat lopen. Trainende afgelopen week. En gaat er wat affluiten betreft.

[00:33:10]

Ik kan wel wel voor nageslacht, want van Vleuten zei ja, ik kan niet zo lekker daarachter en ik kan echt een goed gevoel. Ach ja, ach ja, als je voor de 21ste Plecker een goed gevoel wees. En lekker dus ik heb het allemaal even nagekeken. Maar zoals dus van al die vrouwen toch wel de snelste op de muur.

[00:33:29]

Dat klopt.

[00:33:31]

Klopte dus ter snelst de muur tijd.

[00:33:33]

Ja, ergens ergens ergens na achtervolging in de uppie. Dus ja conditioneel. Ik denk dat er niet zoveel aan de hand is dat we natuurlijk wel gelijk had. Strava ligt niet op. Ik denk dat het na ongeveer twee minuten sneller was dan JBL op 3 minuten en dat was sneller dan jij.

[00:33:56]

Als ik na een week 15 okki lexa ben jij maar 15 seconden langzamer dan dan Annemiek van Vleuten. Na drieënhalve minuut vind ik dat nog wel de moeite hoor.

[00:34:10]

Ik vind het goed eigenlijk, maar Theo, het zou me aantrekken.

[00:34:14]

We hebben ook weer niet gedaan. Ha ja, ik was onderaan bij de brug. Was ik al gelost eigenlijk. Wat gaan we woensdag doen? Thuis? Ja, ik denk dat we Samina met de nabeschouwingen en vooruitkijken naar Strada. Zullen we even afspreken hoe we dat uitspreken? Wat Samijn of Samyn? Samyn? Samyn. Samyn. Wat zullen we zeggen?

[00:34:45]

Samyn Volgens mij zit Samyn, dus het me niets. Het is dan geen. Het is nog Sahin Grec Grec en Sami gymlessen. Sami die de Rexroth in het Frans. Theo die woont samen zijn. Sami Samain.

[00:35:03]

Ik heb geen idee, maar we moeten hier even vragen wat jij Daniel Samain Samyn samen kletsten.

[00:35:18]

Man man, man. Geen idee. Jij bent echt in de pot met inkt gevallen en toen toevallig sportverslaggever geworden. Was zwart. Zit je goed? Euh heren. We zetten er een punt achter, bedankte Jos voor het openingsweekend. Fijn dat je deze kant op kwam. We hebben het overleefd. Thuis. We spreken elkaar woensdag en dan hebben we het weer over Mathieu van der Poel.

[00:35:47]

To tell you. Zet je dubbel cassette, denk maar klaar, want ze zijn er weer. En kan ik iemand nog geen bij schenken. Dit is Jans Moeder Overste. Veel te goed voor deze wereld en kookt het liefst voor de hele buurt. En dat is Sander. Da's een beetje de Hannibal van onze club. Degelijke huisvader hoor Manuel. Soms een tikkeltje jaloers, vooral op sportieve veertigers en op mensen die niet in het beurstijden hilversum. Maar jij zeggen Wietske, ons groente die nog het liefst elk weekend in de lampen hangt, maar met twee jonge kids zit, alleen licht ziet worden met Duplo en Nijntje.

[00:36:27]

Jongens beginnen elke zaterdag een nieuwe aflevering van de podcast serie De Veertigers, te beluisteren via AD.nl. Slash. De veertigers, alle podcast apps en sites van PZC, Brabants en Eindhovens Dagblad. BN De Stem Tubantia, De Gelderlander en De Stentor.