Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:03]

Tijd, zeggen zowel Batam Klinker als Woltjer, klinkt zo. Doe de achtergrondmuziek ietsje zachter. Wat is er aan de hand? Nou, stemmen weet je kwijt. Handiger? Handige dan.

[00:00:23]

Nou, ik ging dus wel nieuwe column bundel ging ik voorlezen als audioboek. Ook toen stond de hele ochtend gepland, eigenlijk daarvoor.

[00:00:35]

En ik ging proberen op een ochtend door De Jaegere.

[00:00:41]

Dus ja, ik voelde begeven me na een uurtje of twee uurtjes te hebben. Een beetje schoren met drank. Kom op zeg sturm.

[00:00:46]

Heb ik nog even twee uur doorgetrokken, maar hij zo dik dit boek.

[00:00:50]

Ik kwam er toch nooit helemaal doorheen, dus ik moet morgen weer terug morgen. Met deze stem ja, ik weet niet hoe ik morgen wakker wordt. Maar we gaan nu een half uur kletsen. Het worden hopeloos.

[00:01:01]

Ik vind het wel lekker zwoel. Ja, het is ook Katja Schuurman. Jetlag? Ja, er zijn momenten die het toch snel beginnen.

[00:01:16]

Dit is de podcast dan in het wiel. Elke woensdag zijn we er met uw wekelijkse update van het profwielrennen een thuis te gelijk. Maar eerst over de dag van vandaag, want dat was in Italië nog een wedstrijd. De Trofeo Laigueglia Lecco Elia. Een koers als het Gods Yohji. Ja, ik zat te kijken via zijn semi illegale Strebelle op RAI Sport. Het was fantastisch deelnemersveld sowieso met Nibali en Bernal in Landa en de hele Rataplan stond aan de start en ze bleven over in de finale met een man of vijftien ofzo.

[00:01:55]

Toen deed Mollema een maakte net nadat Bernal had aangevallen met shampoo geloof ik van Aeschylus zeggen dat er zo'n eenzaam moment is waar het even stilvalt en pats weg was. Hij wist het ook meteen. Dat was meteen boem. Hij was weg en daarachter dachten we allemaal dat we heel even kijken naar elkaar. Had er nooit in twintig seconden. En toen moesten ze dus gaan ronddraaien om een terug te pakken. De laatste twintig kilometer rijdt die gewoon zo hard dat ie gewoon nergens meer terug te pakken was.

[00:02:26]

En dan proberen staat daarachter nog een beetje een haast klassieke Mollema. Een beetje een echt een echt een blamage. Ja, wat heerlijk. Ja, echt heel. Het is echt goed begonnen aan zijn seizoen zeg ik. Dat dacht ik ook. Aan wat rijdt die gozer goed?

[00:02:39]

Ja, hij heeft ook al veel wedstrijden gereden in vergelijking met veel anderen. Hij heeft al besjes gereden door de auto, maar wordt tegenwoordig open op maritiem berglopen. Maritiem? Ja, daar won die al een rit en werd hij derde in het eindklassement. Uhm ja, dus hij is sowieso supergoed in vorm. Maar dat is ook wel een beetje Mollema. Dat is elk jaar zo. Dit maakt eigenlijk niet uit waar je m opstelt. Hij is altijd goed.

[00:03:07]

Hij wint in het verleden. Won die ook 1 Tour San Juan al als eerste wedstrijd van het jaar of helemaal aan het eind van het jaar. De Japan Cup ofzo. Weet je wel, de Japan Cup, het Molman in Japan Cup gewonnen? Ja ja, dat was toen nog over gesproken dat het terre dat woord had gezegd dat Willem had gezegd dat het nog een rondje was.

[00:03:24]

En toen was het nog een rondje in de. In de podcast Toen mijn modderbaden eind 2019.

[00:03:32]

Het is stiekem. Het is. Stiekem is het zo'n goeie renner. Het maakt gewoon niet uit wat voor een parcours je inzet. En hij heeft een zo goed als een goede neus voor het moment waarop je moet gaan. Het is ook niet dat iedereen weet het ook wel ergens, maar het is ook gewoon ja, dan gaat die. En dan denken ze ook allemaal ja, er gaat ook weer te hard. Dat je zo dat gat ingenaaid want Landa Bernal gingen daar nu achter rijden.

[00:03:55]

Ik had nog eens geen streep dichterbij. Het is wel indrukwekkend. Een knappe prestatie van Mauri Vansevenant Straus die haar derde ritzege. Jonge jonge Belg van Quick-Step. Het is maar dat de afgemeld is. Ja, het is echt goed. Dit is echt heel goed doel. Dit was geen dit was gewoon een wedstrijd. Met de. The Big Guns. Als je daar als je zo'n jong ventje zo goed mee doet. Knap Koryo Jean Poesen zeggen ook zijn jonkies.

[00:04:20]

Ook zo'n junkie is ook echt een hele goeie. Vorig jaar had vorig jaar een beetje zijn neus aan het venster voor je door Toto. Is dat wel een goeie voor je? Voor je reden jaartotaal? Ik weet nog niet of je de tour rijdt, maar dat zijn van die jonge gasten parapente.

[00:04:35]

Weet je wel, van die gasten die al al echter al heel goed zijn. Dus ja, die moet je wel ergens in je toto hebben als je dat voorspellen speelt. Het hele jaar niet te veel weggeven. Ja, mag dat niet dan? Nee. Ja, oké, oké. Maar ja, daar daar is het misschien ook wel voor. Dat klopt wel. Uhm, dan over gisteren.

[00:05:04]

Ja, daar ben ik toch te vroeg met die zin, maar ik vind hem zo leuk. Maar wat ik wilde nog even zeggen dat we probeerden nog in deze podcast Mollema nog aan de telefoon te krijgen. Ja, het ligt eraan hoe snel die klaar is bij de huldigingen en de dopingcontrole. Ja ja, dat er gaan plassen. Ja, Kelderman, nog altijd heel lang over plassen. Is Mollema sneller plassen dan zo'n beetje de vraag? We zullen wel zien zo privé.

[00:05:28]

Uhm. Samyn Samen Samain Samijn zeggen dus zijn we eruit. Nou uhm.

[00:05:38]

Nee. Nee.

[00:05:41]

We hebben eigenlijk alle drie de uitspraken van mensen toegestuurd gekregen. Ja, met hoofdletters. Overigens mag ik iedereen bedanken voor hun bijdrage. Maar ik kreeg met hoofdletters. Kreeg ik vanuit. Nou, laat het even het Antwerpse gebied West-Vlaanderen. Kijk, het is Lusa. Mijn ja nee. Ik heb een topband toch al wat verder ingedoken. Uhm, de naam is afkomstig van een euh euh. Frans Belgische renner. Euh, maar had een Franse vader en diep.

[00:06:15]

Hij overleed tijdens een criterium ergens, reed op een toeschouwer ergens in de jaren zestig geloof ik. En toen hebben ze. Uiteindelijk hebben ze de naam van die man gebruikt om GP Samyn, zeg maar. Maar het is mij lijkt net als jij een Franse vader hebt en de naam is van z'n vader. Dan lijkt hem dus een Franse uitspraak nog steeds in Wallonië. De uit Des Samhain lijkt mij uitgesloten. Ja, dat is gewoon de vernederlandsing van de van een Frans woord.

[00:06:44]

Het lijkt mij dus ja. Samir S. Samy heeft laten horen.

[00:06:49]

Ik kreeg een appje. Kan ik dat laten horen?

[00:06:52]

Maar bieden bij de microfoon? We zullen zien. Ik laat het weten dat het ja, dat stuurt. Iemand wacht. Heb jij dan een Big Pharma? Nog piekfijne in Aalst is, kijk dat. Dat klinkt mij in Wallonië Frans Le Samyn de sending le Samyn in Le Samyn.

[00:07:20]

Dus wat jij zei? Ere wie ere toekomt. De Griekse gastvrijheid wordt nog een beetje meer in zijn meersseman. Volgens mij is dit een beetje finished in het sminia zoals Jamin. Ja. Een beetje. Het is in Oostende, maar we moeten wel doen wat deze meneer zegt. Wie is dit trouwens? Wat mogen we daar iets over prijsgeven bij? Dit is een anonieme bron. Oké, oké, over die wedstrijd. Ja, ik vind niet altijd het is een soort.

[00:07:49]

Ja, het is een soort kermis rondje, bijna een soort cross. Op sommige momenten dat ik elk jaar daar zie je gewoon een zandbak Rube. Euh ja, maar het is. Het is het zijn zonder de 100 Ambac maar 100 bochten. Dat is een plaatselijk rondje ongeveer twintig kilometer waarvan je het gevoel hebt dat het je op een postzegel wordt gereden en alleen maar rondjes draait. Ondersteboven binnenstebuiten en loopings door huizen door tuinen heen. Over ervan weet ik wil dus alleen maar links, rechts, links, rechts, links, rechts, kasseistrook op af.

[00:08:19]

Idioot Kermes rondje. Maar ik vind zo wat ik leuk krijg van die wedstrijd. Ik vind zowieso leuk dat op dinsdagmiddag is. Wel het gevoel dat ik de enige ben die zit te kijken met een paar leden van het geheime genootschap van de joggingbroek. Wat ik verder leuk vind is dat je daar zo ziet hoe hard het gaat dat de motoren gewoon echt moeite hebben om die wedstrijd in beeld te brengen. Het was zijn moment te begeven met op veertig meter van de streep.

[00:08:46]

Duma was een groep weggereden van 25 man. Toen ging Mathieu van der Poel begon. De training, ging eveneens in zijn eentje het gat dicht bekommeren en diegene zat een stuk alleen maar draaien. Keren was met kasseistroken de test en zo. Hij reed gewoon door drie tuinen. Hij sprong over een heg. Euh ja, die camera motor. Die moest gewoon aan alle kanten. Moesten zijn gas geven. Hij hoorde van alles over de grond schrapen en weet echt wat over ongelooflijk stuurmanskunst dat hij überhaupt van de broer kon voorblijven.

[00:09:16]

Maar je ziet daar zo goed hoe hard dat gaat tegenwoordig. Want ook op zo'n rondje rijzen dan gewoon 4.40 nog wat gemiddeld jou, terwijl je alleen maar aan het remmen bent. In feite terwijl je moet remmen voor die honderd bochten.

[00:09:28]

Ja ja, maar het was wel weer een euh ja, zoals tegenwoordig in elke wedstrijd. Van der Poel aan de start staat paraat om Van der Poel in die wedstrijd. Ja, laten we er dan maar over beginnen. Hij reed. Euh, kun je echt zich volledig in dienst van andere. Ja, daar draaide tot bij. Het was. Ja, het was weer gewoon Vincents Van de Poel. De 25 man Reeweg. Daar zat Merlier bij. Dus zijn snelste ploeggenoot eigenlijk.

[00:09:59]

Het was ook niet. Het was niet per se aan hem om het gat dicht. Aan de andere kant er waren allerlei koppeltjes. En dus maar de vraag of Merlier dan in zijn eentje al die koppeltjes moet gaan volgen. In de finale met 25 man zijn weggereden. Dus van de boer. Wie had op een gegeven moment samen met waarschijnlijk met de ploeg? Maar het kan ook zomaar dat eentje had verzonnen. Ik ga dat gat even dichtdraaien, lukte vrij.

[00:10:19]

Waren ploeggenoten eerst een stukje eraf, ging Van der Poel. Die gaf gas, bloed en een Notermans om het gat dicht.

[00:10:27]

En toen? Uhm, krijg je eigenlijk in de finale? Moest je weer dat. Datzelfde gekke harstikke. Hij is dik in en euh Sénégal demarreerde van van QuickStep. Eigenlijk de beste renner die daar aan de start stond van van je QuickStep en Van der Poel gaat mee in het wiel eigenlijk. Ze draaien op de Grote Baan, ze draaien weg. Met z'n tweeën eigenlijk. En Van der Poel neemt niet over seks. Eerst dacht ik de is toch niet zo goed?

[00:10:56]

Of wat doet de overheid toch in dienst? Kijk naar zijn stuur. Toen zag je het al. Dat is een stuur rechts. Heel raar vasthield zag je toen al. Ja, dat zag ik toen al omdat ze je zag aan zijn houding, namelijk dat ze dat een beetje scheef zat. Ehm. En je zag een paar kilometer later dat er iets aan hing aan zijn stuur. En nog een paar kilometer later hing dat ding. Het werd steeds erger, zeg maar.

[00:11:21]

En ook begreep het Fielder zelfs wat af was. Zijn stuur was gewoon gebroken en er vielen gewoon dingen van zijn stuur af terwijl dat gebeurde. Was hij bezig met aanvallen te beantwoorden van Senegal. Vanmarcke ging dan ook nog een keer, Wisniowski ging nog een keer. Hij was gewoon in zijn eentje naar de vijf beste renners, eigenlijk in koers aan het lamleggen. Die waren weggereden op de laatste kasseistrook met een kapotte fiets met een kapotte fiets. Maar effe serieus moet je nadenken als ik als Fences.

[00:11:50]

Als ik mijn stuur zou breken. Ik zou echt niet niet niet weten hoe snel ik aan de kant moest gaan staan om Tom te stoppen. Ik zou doodsbang zijn dat ik van alles zou dat het bestuur zou breken. Ten tweede als er één stuk breekt, dan kan het in het midden ook gebeuren. Ten tweede als je een rechter zoals in een rechter shifters hing er dus geen moment helemaal. Ik kon je niet meer. In begin Condi daar nog een beetje mee rakelen en mijn remmen denk ik.

[00:12:15]

Maar die dat ding brak steeds verder af met Bungelde die gewoon een beetje kon die niks meer mee. Dus hij kon niet remmen met achter hem. Hij kon ook niet meer schakelen. Hoe doe je dat? Hoe kan je dan de rijen overspannen geluid effe serieus? Hoe doe je dat? Hoe kan je daar nou? Gewoon aanvallen beantwoorden van Senegal. En hoe rem je in bochten? Dat gaat toch niet? Ik heb daar achteraf dat ik over na te denken.

[00:12:49]

Geelhoed, hoe heeft u dat nou gedaan? Ik heb de neiging om een foto te nemen van je hoofd. Ja, maar dit is weer gewoon een zotte verbazing. Ja, wie doet dit nou? Het was eigenlijk als je er over terugdenkt is het best wel gevaarlijk.

[00:13:02]

Toch iedereen die deze foto kan straks bekijken hoe winterbier? Ja, ja, ja, ik ben daar zo over verbaasd. En dus wat deed die volgens jou? Hij legde zijn handen in het midden. Wat is straks niet meer? Mag pas het Duarte en trokken soorten speeldatum. En wie won er bij de eerste ploegen? Ze ploeggenotes hem? Draait het allemaal nog goed? Nog nog nog goed uit. Maar het was ergens. Hij denkt er dus niet over na dat het dus een risico is.

[00:13:31]

Blijkbaar is het misschien ook geen risico als je zo goed kunt sturen. Nee, daar zat ik ook aan te denken ja. Is het dan een risico? Ja, ik weet het niet, maar hij krijgt er toch weer voor elkaar.

[00:13:44]

Maar om die wedstrijd te naar zijn hand te zetten tegenover een Bauke Mollema. Nu heb ik tijd. Ook nu heb ik tijd. Hou dan onder de onderbreken we alles en dan gaan we Bauke Mollema even opzoeken. Je had ik jou gestuurd en die zeker een excuus. Dames en heren. Ach, voor Mollema hebben we toch wel even geduld. Ik ben zeker.

[00:14:21]

Klinkt als een telefoon. Bauke Bauke Mollema van harte gefeliciteerd met zijn schitterende overwinning van Bauke.

[00:14:38]

Benen nog? Ik ben in. Ja, daar hoor je heel goed heldere ruis op de lijn. Bauke. Tijdens een hyder hiervan in het wiel. Fijn dat we even mogen bellen. Nogmaals gefeliciteerd. Wat was het voor de halve dag vandaag?

[00:14:57]

Peter Ik bedoel als laatste parcour Rikkie afdaling. Hij heeft het recht om een. Dat controleerde de koers wat makkelijker om je afdaling in een finale. Je haalt denk ik dat ik moest de billen en janet in iedereen en een flink aantal en ja, ook parcoursen afmaken. Nou ja.

[00:15:32]

Thijs noemde het net een Moller maatje. Was het een typische euh overwinning voor jou? Nou ja, ik weet niet wat, is mijn opinie niet allemaal op dezelfde manier? Zelf Angello denkt niet. En euh ja, in dit soort koersen. Paktika overwinningen. Ja ik. Ik voel me goed. De hele dag bij laat de WK continued. Jala kon ook noteren dat ultra met meer mannen. En dan denk ik ook meter aan paladijnen. Ik denk Amanda daar nog bij hadden.

[00:16:13]

De oude. Ik had me voorgenomen om niet te lang te wachten en kunnen kandideren als Antalya komende dierenzaak. De samenwerking met Oranje Jaca op 1, 1 en 1. Ik kom even.

[00:16:36]

Wist je met het meisje meteen dat het de goeie was? Jaren dacht ik een jaar lang dat ik eenmaal per kilometer aan een middel tienvoud en ja, ik wil alle. Ook de oude open kwam met bouwen. In 1018 hadden we Warren Bernal en landen onder meer.

[00:17:07]

Volle bak aan het draaien, maar die kwamen geen seconde dichterbij. Raye Hartman. Wat heb je gedaan van de Winter?

[00:17:15]

Ik heb een goede winter. Gaat inderdaad al een tijdje. Ik ben begonnen. Ik denk dat er al heel wat andere jaren om het honderd jaar in uur en dat met de dieren werden geteld en dat beter een andere de. En ja, ik ben er daarom ook nooit. Ik. In januari. Ik wil ook meteen aan het einde.

[00:17:56]

Is het dan ook nog een soort van payback voor teleurstelling van het uitvallen in de Tour naar het EK van de winter?

[00:18:05]

Die manier om je winter te draaien? Alleen in de andere kant. Ja, ik wilde graag in Italië. Ook omdat ik in Parijs niet alleen. Er komen bij andere RAW13 Industria op zondag alleen al even rust om de leeuw.

[00:18:39]

Heb jij nog enige last? Ergens in in die pols die gebroken.

[00:18:51]

Dat was toch geen onredelijk Boucles gedemarreerd, maar ga is weg. Zie je dat in één keer weg? Dat is de koers ook. Zo gaat het. Ja, zo gaat het. Is Bauke Ikke ook. Ik ga nog één keer proberen terug te bellen, want het is te leuk om het even te horen. Het zit gewoon lekker in de bus aan de champagne. Ja, die denkt ook. Dat gezeur aan de prosecco en in da's maar. Hij is bijna thuis, pijnloos thuis tegen.

[00:19:31]

Ze bekijken het. Nou, je mag nog eens een keer wel mee. Iedereen die daar op vakantie is geweest, heeft gefietst. Die weet dus, legde het hele ontvangst. Het weer een beetje Laigueglia, zo'n beetje over de grens bij. Monaco Toldo iets Ferdinands zal nemen het. Ja Bauke, sorry, ik ben niet waar. Misschien, maar we zijn er weer.

[00:20:05]

Nee, ik ren hier een weg met allemaal penoze langs de Middellandse Zee. Euh, ja, het ging hier werkelijk al hoor. Nou, dan ga je snel door. Ik. Ik voel me als ondervind jij nog enige last van de polsbreuk die je die houdt?

[00:20:20]

Nou, ik voel het nog zeker wel. Niet op de fiets eigenlijk je, maar met gewone dagelijkse bewegingen af en toe. Merk ik wel dat het niet de niet honderd procent is. En ik kan zo'n best nooit een sedney worden, maar kan niet horen dat het Bellême belemmert, me niet kan, kapot springt op de fiets. En dan kan hij alles doen. Alleen nog echt gericht op komt in extreme oekel dan.

[00:20:51]

Maar dat is best een enge constatering. Toch dat het dat er een kans is dat het bij dit is helemaal niet meer goed komt.

[00:20:59]

Nou ja, niet goed zit goed genoeg denk ik wel. Er moet dan wel een plaatje die komende winter uit. Ja, daar kan de bewegelijkheid nog wel iets ten goede komen. Maar dat hele gecompliceerde breuk. En idioot die de auto dat laat die lopen. O ja, dat zal het slecht met verbruik heb ik denk ik ook. Gelukkig gaat het apparaat heel goed is gegaan en dat ik al snel weer op zit. Maar je kan wel je je kinderen optillen.

[00:21:36]

Thuis. Dat met één hand enkele dat Pieter Bilek. En het is zo lekker met een linker linkerhand. Dus ik ben rechts, dus ik heb het kabeltje in rechts. Ik draag, wij blijven komen. Maar ja, dat mag ik polymere Atalay. Maar belemmert het allemaal op de fiets zeker niet.

[00:22:03]

En jij kan je strade winnen.

[00:22:08]

Heel mooi rijden is wel heel lastig worden denk ik, maar ik heb gedaan. Denk ik. Ik ben in ieder geval een paar. Maar goed, ik opmaaktaal.

[00:22:25]

Laat ik als je als jij weg bent ze weer gaan. Beginnen ze op tijd DBL deel ik die aan en probeer ik nog wel wat sterker dan hier in de koers. Ik dat Nicole rijden, maar ik voel me hier goed en heb inderdaad al koers ik al meters. Ik moet me denk ik ook alleen ego heb ik al wat minder ervaring. Mijn leeftijd niet. Dat dat me nou echt goed atleet kan dat niet.

[00:22:58]

Nee, dat is gewoon de wet van Pipi Langkous. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.

[00:23:05]

Nou nee, ik ben er ook niet bang voor dat appetijtelijk pas een jaar geleden. En ja, ik kan de hele mooie koers aan het aambeeld komen. Dit jaar ook al aanrijden op het niebert à la Rona. Ik heb er altijd al in.

[00:23:26]

Succes schijnt nog een paar veldrijders mee te doen, dus doet het ook wel leuk.

[00:23:31]

Inprenting en ik ben al heel rap. En natuurlijk, dan moet je maar. Maar omdat de ene of andere manier alle succes.

[00:23:42]

Baugniet ontzettend fijn dat jij van de telefoon wil komen.

[00:23:47]

En. Tot de volgende dag. Ik dacht dat het winkeltje direct heerlijk was, heerlijk om Bouge te horen. Altijd die route. Ja, het is een prachtig. Kan die stralen winnen beantwoordt. Die eigen vraag is.

[00:24:13]

Ja, dat denk ik wel. Of is het met die kanonnen die naar dit is door de bouwkunde heen? Bauke wint niet zijn wedstrijden als de grote favoriet in de wedstrijd. Hij wint wedstrijden omdat die er altijd bij is in de finale en omdat hij dan profiteert van het ene moment dat iedereen heel even naar elkaar zit te kijken. En ja, daar gaan we dan nog maar weer terughalen, want hij kan eigenlijk alles heel goed. Hij klimt goed. Hij rijdt ook goed.

[00:24:36]

Alleen hij daalt goed, dus dat is heel lastig. En dat is wel zo'n scenario denkbaar dat Van der Poel en Van Aert straks elkaars Wortman neutraliseren met Alaphilippe in de strana. En dat Gent-Wevelgem. Naya dat dat scenario. En dan is er. Dan is er een moment voor een renner die dat ziet, die het tactisch vernuft heeft om daarvan te profiteren. Dat is dus wel typisch Mollema. Maar goed, jij moet eerst maar daar in de finale zitten, want het is wel wat Nollevaux zeg.

[00:25:07]

Het is wel een parcours met ontzettend veel hoogtemeters. Dat wordt echt wel heel vaak onderschat. Mensen denken aan bij staatsbanken, vooral aan de zandweg van de grindweg gentes en denken dat het voor veldrijders is. Maar helaas de muur door. Terwijl als je daar ze gaat kijken naar hoeveel hoogtemeters heeft die koers? En je kijkt ook naar de Gambari, zeg maar. Dee Dee Dee Dee Dee Dee Dee wordt het gabber cabaret. Is een Vlaams wandsworth? Of zou de haalbaarheid zijn?

[00:25:42]

Maar wat proberen wij daar naar de lichaamsbouw van Van? Van de renners die de afgelopen jaren goed doen lijkt Jbari jou. Dan gaan we onthouden. Luca Wari volgens mij. Maar dan heb je Duqu. Van Aert is dan een uitzondering. Dat is een grote sterke gozer. Maar ja, alle verdiep u rijdt daar goed. Vogelzang zijn ook wel heel veel klimmers die het goed doen. Worden. Dus het is een wedstrijd waarin de klassieke renners eigenlijk tegen de klimmers rijden.

[00:26:11]

Dus het is een beetje een western. Die ligt misschien wel meer richting Luik-Bastenaken-Luik, nog dan meer richting Ronde van Vlaanderen. Qua. Zijn er een paar hoogtemeters en qua parcours? Wie daarvoor geschikt is en dus dat. Dat is wel euh. Dat is wel belangrijk. Dus de Molemans gaan daar zeker mee doen als goed. Wie ze niet? Wie is er niet, is de afgelopen weken nog nooit een vraag geweest, Blood Red niet. Maar ik zeg dat was ik ook wel.

[00:26:40]

Ik zat in de startlijst. Kan je die mister krijgt? De winnaar van 2000? Ach 10 euh. 19 denk ik niet. 1018, denk ik. Hij won in het jaar dat ze van Aartje derde werd. Ja ja, ook Roland.

[00:26:59]

Toen deze bar detweede toen Van Aert die kramp aanval kreeg. Ja, dat klopt op ja, op een studie. Ja nee, die rijdt volgens mij Parijs-Nice. Reed die vorig jaar ook goed? Oh ja, natuurlijk ook nog in Gent zondag. Ja, ja, ja, het is een Volvo game. Gaan we beginnen?

[00:27:17]

Nou ja, nee, het is kijk strade is is is echt een fantastische wedstrijd en in nood aan geworden. Dat ik vind dat zelf echt een voorbeeld van hoe snel eigenlijk innovatie in het wielrennen gaat. Iedereen heeft het over de Strade reed al alsof we allemaal weten wat de Strade is. Beetje Strade Bianchi. Het is een gevoel van een oude hierzo UCI klassieker. Romantisch. Dat thick bestaat pas net na. Wanneer was de eerste aflevering 2007/2008, geloof ik of zo?

[00:27:51]

Men spreekt tot de verbeelding. Het is gewoon een wedstrijd die is is gewoon. Het was gewoon een tourtocht. Maar het is ook heel lang niet heel serieus genomen. Toch of heel lang na ieder jaar wat minder serieus. Het was al een aantal jaar was het er één punt één wedstrijd. Dus niet zo'n grote wedstrijd met weinig geld. Maar het was al heel snel. De werd één wedstrijd met het beste deelnemersveld. Omdat al die renners dachten. Dit is feit.

[00:28:13]

Hier moet ik aan meedoen hetgeen de Giro ging. Een paar keer die wegen opzoeken en voor je het wist was dus de Strade een soort van halve klassieker. Dat het nu is, of misschien wel een klassieker. We gaan nu allemaal gasten die weer gaan doen. Ja, ik moet goed zijn voor de Strade Bianche. Kijk naar Van der Boelvaar, Janey. Ik moet goed zijn hoe de Strade Bianchi. Het is een heel ons heel snel een hele prestigieuze wedstrijd geworden.

[00:28:39]

Als je als je die gasten laat kiezen tussen je dan wil het nieuwsblad winnen. Hoef je de Strade Bianchi winnen, dan kiezen Zilverstraat en banken hem.

[00:28:47]

Ja, dat vind ik niet zo heel gek niet? Nee. Een paar jaar geleden is dat al heel gek zijn geweest om er aan te tonen hoe ver dat. Ja, dat is mooi toch? Het is mooi weer, heerlijk. Ik vind het wel leuk dat Mollema ook zegt ik heb er zin in. Ja, dat lijkt me. De renners vinden het eigenlijk ook gewoon spektakel wat je zegt. Gewoon echt een bijzondere wedstrijd om te doen om te rijden.

[00:29:09]

Ja, we hadden het kunnen zijn. Maar we hebben besloten om het niet te doen. Code rood en toch. Ja, dat lijkt me reden genoeg in quarantaine te. Ja, nou ja, ja, nee, we gaan geen regels verbuigen over. Nee, nee, we zijn zulke nette jongens. Ach man, waren we maar wat minder net. Misschien overval ik eerder mee, maar ik wil even weten uhm. Hoe is het met Hiroshi? Uhm, hebben wij namelijk nog niet besproken.

[00:29:45]

Nee, je hebt de uh 2 weken geleden een bericht over gemaakt, nu dat er op basis van een vertrouwensbreuk uhm het contract beëindigd is. Ja. Vervolgens kwam daarbij in de zelfde in t zelfde omvalt. Van die berichtgeving kwam het bericht dat Hersi naar u ging.

[00:30:05]

Ja nee, dat was wel uh. Als je even de volgorde op een rijtje. Uhm. DSM maakte begin januari bekend dat Hersi zou vertrekken bij de ploeg. Vrijwel meteen daar achteraan kwam iedereen met de ja wij beheerste aangetrokken. Dus was voor heel veel waar. Als we heel veel mensen was de conclusie eigenlijk. Hirsi Ali verdient meer geld en bij DSM kunnen ze weer niet met de koopman omgaan. Dat hebben we na een paar weken geduurd, zeg maar een dubbel lijntje.

[00:30:30]

Nou ja, precies in een meer in het in, in de zegmaar in de in de lijn dure Akio Githo. Degenkolb weet je wel allemaal, die jongens die zijn vertrokken bij Sunweb. Wat nu DSM is omdat ze? Ja, dat ze bij die bij die ploeg. Uhm ja toch op de ene of de nieuwe moeite hebben om de grote jongens binnenboord te houden. Is het lekker? Het had er ergens de schijn van dat het bij Hersi ook zo was.

[00:30:54]

Alleen was het moment zo raar, zo vlak na de ploegenpresentatie en na gewoon een begin van een nieuw wielerjaar. Dat ik ja men daar toch wel vragen over gaan stellen en werd begraven. En toen bleek al snel dat het toch wel heel anders had. Dus dat er niet met geld te maken had of niet met dat ie niet werd gefeliciteerd. Wat volgens L'Equipe de reden was dat ie weg zou gaan. Uhm. Een Zwitserse Boelvaar kranten kwam met dingen dat die 34 duizend euro zou verdienen bij DSM.

[00:31:22]

Het kan allemaal helemaal niet. Weet je wel, 34 duizend euro. Ja, dat kan helemaal niet. Dat je het minimumloon van 50 tegenwoordig uitgeschreven. Hij was wereldkampioen bij de beloften. Weet je wel. Ik was er slecht voor die je niet bij. Diepblauwe? Nee, nee, dus dat is echt. Ja dus eigenlijk. Dat was dus niet het geval. Uhm ja, hoe het echt zit. Uhm, wat er exact is gebeurd blijft.

[00:31:45]

Euh. Voor een deal. Uh uhm onduidelijk. Wat wel vaststaat is dat DSM hem zo weinig vertrouwde dat ze tijdens de Tour al twijfels hadden en dat ze in de afgelopen de laatste maanden van 2020 heb geprobeerd om hem eruit te krijgen. Eigenlijk. Dus daar hebben ze heel lang over onderhandeld. En uiteindelijk hebben zij hier Hershey UM zover gekregen dat het contract is ontbonden. Zij hebben de breuk geforceerd. En wat voor wat ik heb begrepen is dat. En dat Hershey geld had meegekregen om weg te gaan en dat Hershey en Cancellara.

[00:32:23]

In eerste instantie wilden ze dat DSM zijn manager Hershey zat bij Danilo Hondo. Die US werd vanwege operatie Adelaide levenslang geschorst, dus die kon ook geen manager meer zijn. Toen ging Yersinia Cancellara. Uhm.

[00:32:38]

Uhm. Ja, toen heeft. Euh, eerst in Cancellara hebben gezegd tegen deze, dan maken we er een mooi verhaal van dat de eerste nieuwe kans krijgt op een groter. Weet ik veel. Een nieuwe stap in zijn carrière? Ik dat december gezegd. Nee, we gaan niet liegen. Euh. En toen zijn ze eruit gekomen door het zeggen. Eerst zien, dan Cancellara, heb ik toen afgedwongen. Eigenlijk dat DSM niks mag zeggen. Ook en die heet dat een non disclosure agreement.

[00:33:08]

De show op die manier zijn ze uit elkaar gegaan en daarom is er zoveel onduidelijkheid. Nog omdat deze hem dus eigenlijk niks mag zeggen en Hershey en Cancellara niks willen zeggen. Ik mag wel wat zeggen. Jij mag zeker zeggen jij mag ook wel zeggen. Een vertrouwensbreuk gaat niet over of je een extra reep chocola mee naar je hotelkamer neemt. Nee. Waar gaat het over? Is dat? Is dat ergens toch eigenlijk? Of is dat gezellig? Het is niet een positieve dopingtest, want daarmee kunnen ze gewoon iemand uit de ploeg knikkeren.

[00:33:36]

En dan word je gewoon geschorst. Hoef je niet te onderhandelen? Nee, dan is gewoon dat als je het. Dat is gewoon anders. Rond het jou al klaar. Maar er zit natuurlijk nog een heel groot grijs gebied daarvoor. En bij de ene ploeg zit je wel zeggen in het grijs gebied dat met de andere ploeg. En dan gaat het over euh, waar ben je? Laat je zien wat je met je doet in je trainingen? Laat je zien wat je doet qua voeding en weet ik val.

[00:33:58]

Ben je helemaal bij je transparant? Neem je je trainers? Neem je je hele staf mee in je dat je het samen doet? Zeg maar dat je laat zien wat je allemaal doet. Of doe je dat niet en reageer je ook niet op men dat daar vragen over worden gesteld? En dat is. Dat laatste is bij Heerse dus gebeurd is. En euh nee, dan woorden van meerdere kanten dat die zoek was tijdens de eerste Lowdown. En dat die vragen over bepaalde dingen zoals euh.

[00:34:25]

Wat die dit toen deed en wat ie deed is trainingen en weet ik veel wat allemaal. Dat hij die niet wilde beantwoorden. Dus ja, dat is een heel gek. Het is heel gek. Euh, wat er gebeurd is. En ik denk dat het echt nog wel meer duidelijk over moet worden, maar dat dit. Euh ja, dat het een hele serieuze vertrouwensbreuk is, dat is wel duidelijk. Anders wordt die breuk niet geforceerd. En laat wel wezen, bij u zijn ze ondertussen zichzelf ook al een beetje op hun achterhoofd aan het krabben.

[00:34:49]

Want ik wou zeggen want eerst zou eerst starten in de Tour rijden, maar niks werd afgehaald. Toen zou die begin in de droom Nordeste Classic werd afgehaald. Uhm, toen zou die beginnen. In. Parijs-Nice is hij ook afgehaald. Dus nu begint hij zijn seizoen in Catalonië. Ja, dat is zo. Zijn we nu aan het onderzoeken wat er nou eigenlijk aan de hand? Beetje laat misschien? Ja, je misschien net wat iedereen moeten beginnen. Of ze willen zolang mogelijk uit de media houden zodat het zo in de hoop dat het gaat liggen.

[00:35:28]

Ja, die deze twee handen zo door je neus. Ja, dat zien de luisteraars niet. Ja, nee, ik ook.

[00:35:37]

Dat gaat ik natuurlijk ge. Dat weet ik natuurlijk niet. Nee, maar in Corona tijd kun je t lang volhouden.

[00:35:41]

Jawel, je kan hem wel buiten de pers houden. Maar ja, de eerste moment dat ie boven water komt nog in de wagen zou staan waren natuurlijk. Ja goed dus daar.

[00:35:50]

Zo staat het niet voor. En er wordt dus elke keer wordt ie elke keer een paar dagen voor de koers die ie zou rijden. Wordt ie wordt ie weer afgehaald en dat is het. Wordt vervolgd. Mogen we zeker weten zeker weten.

[00:36:08]

The Sound of Cycling. Wekelijks laten we een euh. Doe een beroep op onze collectief geheugen. En vorige week claimde ik een Slowaaks commentaar. Euh euh. Gevonden te hebben bleek niet helemaal waar. Via Twitter ben ik gecorrigeerd. Het is zeker geen Slowaaks, want als dan. Ja nou ja, ik ga niet mee raden. Stond er ook niet bij. Het klonk zo.

[00:36:33]

Het is de eerste beursdag aparte Chisora controle dat ze in januari juli bij beurs kwamen. Vele minder, Mili niet. Dat is iets waar cruciale zondag de sector Servische politie op verschillende Subito klinkt ook al een beetje Russisch of zijn klinkt een beetje Russisch, maar dat vond ik te makkelijk.

[00:36:59]

De vraag was welk moment uit ons collectief geheugen hebben we het hierover? Dat hebben we gesteld. We wisten nog niet helemaal hoe het ging werken, maar we hebben meerdere goede antwoorden gekregen. Ja ja, niet zo'n beetje ook niet zo'n beetje ook. Ja, dus we moeten een loting doen.

[00:37:13]

Wie er heeft gewonnen heeft het fragment.

[00:37:17]

Was nauwelijks inzakte ik. Ik zal de juiste inzending. Ja, da's goed, zou ik even noemen. Uhm is gedaan door veel verschillende mensen, dus we hebben een notaris ingeschakeld natuurlijk. Zo zijn wij notaris t Zonneveld, Heidenheim en we hebben de echte heul heul serieus gedaan.

[00:37:40]

De winnaar is TOM Rustpensioen. Gefeliciteerd Tom. Gefeliciteerd! Want wat mooi was, is dat hij ook nog zei hij zei en het is wat de juiste. Het juiste westrijd namelijk. En de Ronde van Vlaanderen, zeker die ene waar. Die werd gewonnen door Philippe Gilbert en waar Peter Sagan jou bleef hangen achter een jasje van een toeschouwer. Maar Tom rustig. BYU wist ook nog de naam van die toeschouwer te melden. Ja, vind ik extra punten waard ook.

[00:38:13]

En dat is Passewaaij was een waaier. Ja, geweldig natuurlijk. Het was een waaier overwegend legendarisch geworden. Was waar. Als je zo'n naam hebt kan je natuurlijk niks anders dan wielrennen worden. Zeker Bas Waaier werd jouw renner geen onverdienstelijke? Sterker nog, ik heb bij hem in de ploeg gezeten. Echt? Ja dus ik. Ik rijd nooit bij bosmaaier in de ploeg en was was een goeie, goeie wielrenner. Die kon, maar ik kon wel lekker trappen, maar die had dus die stond is op die plek en die had zijn jasje over het dranghek gehangen.

[00:38:47]

Niet in de diepte. Het idee dat Peter Sagan daar zo lang zo vlak langs ging rijden en daar zijn rem greep in zou parkeren, heb je hem wel eens gesproken hierover? Nee, nooit contact geweest. Zou eigenlijk wel leuk zijn. En daar moeten we volgende week eens proberen hetzelfde gewoon even bellen. Ik zei ja ja, hoe die zich voelt of als ik nog iets hooijer.

[00:39:09]

Je zakt toch 34 keer onder die onder die kasseien? We gaan voor volgende week beloven bij deze Passewaaij Banzai. Goed, we hebben een opgave voor deze week. Ja. En dat heeft eigenlijk ook een beetje mee te maken dat ik in ieder geval heel veel reactie kreeg van ja, wat is het nou voor een spel? Want Den Haag van mensen snappen er geen reet van. Collectief wat? Oftewel wat maakt het een beetje makkelijker zodat meer mensen een introductie krijgen voor het spelletje te spuien?

[00:39:38]

Uhm, de goede leider niet onder, want het is een fantastisch fragment. Luister goed kwaliteit van de audio, niet al te best. Komt Johan Boskamp, zo maakte Marc Wilmots?

[00:40:08]

Ja, we wilden het u niet onthouden, we kunnen het goede antwoord net zo goed meegeven. Inkoppertje inkoppertje goede inzendingen mogen richting de instroom van. In het wiel mag via Twitter. Van mij van Teijsse. Geen idee. U weet ons zeker weten te vinden. Stuur het goede antwoord op. Uhm. Hoeveel extra informatie erbij komt kijken. We hebben ook een prijs. Da's interessant. We hebben een prijs met een prijs. Dus euh. Tom rusten? Is.

[00:40:37]

De eerste winnaar van het boek Ik ga even opzoeken. Ik wil de titel even goed zien. Dat lijkt me heel belangrijk. Man man man. Had je ook gewoon kunnen voorbereiden. Daar is niks voorbereid op. Euh, een paperback van from marginal gains. Doe het circuit door circulair revolución over duurzaamheid in de visindustrie industrie. Ik heb gelezen. Zeker een aanrader. Ja ja, heel internet. Wel echt instant interessante ideeën over hoe kun je nou überhaupt afkomen van die weggooide cultuur in het jodelen, maar ook smart continu vernieuwd wordt en een soort RIAS constructies voor een racefiets en dat soort dingen.

[00:41:12]

En wat serieus interessant dus die je komt jouw kant op. Heerlijk zie je. Heb je altijd dan willen? We zijn er uiteindelijk door deze uitzending podcast aflevering. Geef het een naam, maar niet voordat wij nog gesproken hebben over alle Rendo Valverde. Adios Amigo, het naderende pensioen van een Spaanse wielerheld. Wat las ik? Ik kreeg toegestuurd voor onze goede vriend Theo Bos. Ja, je weet het toch. Dit zag je toch wel aankomen of niet hé?

[00:41:49]

Dit zag je toch al mijlenver aankomen?

[00:41:53]

Het is toch verschrikkelijk Allesandro. Het is hoeveel. Hoe lang heeft dit volgehouden?

[00:42:00]

Nou ja, wat is het einde eind februari? Wat leven nu? Begin maart? Begin maart heeft de tweeënhalve maand volgehouden. Ik kreeg een Apple TV en een twitterbericht Valverde Re opent Possibility of Erding extra hier toe carrée Frans cycling nieuws. Former World Champion Mouse over Tony First.

[00:42:24]

Prozaïsche Washer Borsato. Wat snel gegaan, al lag ik al klaar, laat RKC Waalwijk. Nou ja, natuurlijk gaat ie dat dit zo. Daar begint ie al h. Het is nu ook officieel. Valverde twijfelt weer aan zijn pensioen.

[00:42:41]

Deze rubriek gaan we Noria houden. Weet je dat Rebellion ook weer een nieuwe ploeg heeft?

[00:42:47]

Ja, ik las het. Weet je wat het echte verhaal is? Zowel van Valverde als Rebellin? Waarom zo lang doorgaan? Nou, dit is wel een roddelrubrieken die misschien eventjes een deuntje van RTL Boulevard opzetten. We zouden bij Maria heb ik niet. Ja uhm, Valverde heeft alimentatiefonds.

[00:43:08]

Die moet wel eens een Go-Daigo ex-vrouwen betalen waarbij de Abedin is het nog wel erger? Je hebt de 3 weg toen Rebellin werd betrapt op doping? Ja, lang geleden in zes Biber levens geleden, zeg maar. Toen zei zijn toenmalige vrouw Davide. Uhm, het is nu de nieuwe regel dat je allerlei dingen moet terugbetalen. Jaarsalaris enzo. Als je op doping betrapt. Wat als ze nou alles op mijn naam zetten? Niet dus. Davide Rebellin zet alles op de naam van de vrouw Ribe de Bie.

[00:43:44]

Was weg. Die was vertrokken, nooit meer teruggezien, teruggezien. Dit is een in de categorie rode roddel. Het is wel waar, dit is naar verluidt. Ik kan hier geen brol over doen, maar dit moeten we.

[00:43:59]

Dit is wel serieus te nemen. Dus ja dus. Daarbij willen hebben, die rijdt op z'n vijftigste toch nog, maar vindt ook wel een beetje zielig. Ik ook nu allemaal wel een beetje zelf veroorzaakt. En misschien was het dus gewoon een lul, ook tegen zijn vrouw. Nee, Rebellin is een heel aardige man. Ik weet het niet. Ik weet het schitterend hoor. Nou, deze roddel rubriek ten einde. Zaterdag zijn we er weer naast raden.

[00:44:28]

Uhm, ja, lijkt me goed plan. Lijkt me goed, plan ze meteen even Van der Breggen vast leggen, want die was nu aan het fietsen. Ja, die wordt nu al fietsen en we niet gered hè. Maar ik moet weg ook. Uhm, bedankt tot zaterdag. Euh, dan een nieuwe podcast van In het wiel. En dan gaan we alles over Strade bespreken en hopen we dus ook Anna van der Breggen even aan de telefoon te krijgen.

[00:44:50]

Tot dan toe.

[00:45:00]

Zet je dubbel cassette, denk maar klaar, want ze zijn er weer. En kan ik iemand nog geen verbijt schenken. Dit is Jans Moeder Overste. Veel te goed voor deze wereld en kookt het liefst voor de hele buurt. En dat is Sander. Het is een beetje de Hannibal van onze club Pleyte. Degelijke huisvader hoor, maar wel soms een tikkeltje jaloers, vooral op sportieve veertigers en op mensen die niet in het beursstijging hilversum. Maar jij zeggen Wietske, ons groente die nog het liefst elk weekend in de lampen hangt, maar met twee jonge kids zit alleen licht ziet worden met Duplo en Nijntje.

[00:45:29]

Jongens beginnen elke zaterdag een nieuwe aflevering van de podcast serie De Veertigers, te beluisteren via AD.nl sluisje. De veertigers, alle podcast apps en sites van PZC, Brabants en Eindhovens Dagblad, BN De Stem Tubantia, De Gelderlander en De Stentor.