Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:13]

E.PADILLA Bon dia són les 12. Catalunya ha registrat 611 casos de coronavirus les últimes 24 hores. També hi ha hagut set morts. Ara mateix el risc de rebrot es manté a un nivell molt alt i la velocitat de propagació del virus continua per sobre de l'1. La bona notícia és que avui hi ha 18 persones menys ingressades als hospitals i per tant la xifra baixa a 641. Això mentre preocupa la situació arreu si es fan més proves massives a Sabadell per trencar la cadena la transmissió del virus es busquen sobretot persones sense símptomes d'entre 15 i 35 anys.

[00:00:45]

L'informe de Metges sense Fronteres sobre l'abandonament que van viure a les residències durant la pandèmia que es va donar a conèixer ahir no deixa ningú indiferent. El president de la Federació d'Entitats d'Assistència a la tercera edat Montserrat Falguera recorda que la situació entre el març i l'abril va ser molt crítica als centres de gent gran. Parla d'una descoordinació que venia de lluny i també de falta de previsió i de recursos com a causants del que va passar amb els avis.

[00:01:08]

Ho ha dit el món a RAC1 i tot i així diu que no es van sentir abandonats per l'administració.

[00:01:38]

Asseguren que la van trobar a l'altre costat. També reconeix que els residents han perdut qualitat de vida que no poden rebre els familiars. Per això demana que les visites es mantinguin perquè si no diu els avis potser no moriran de coronavirus però sí de tristor i incertesa entre els alumnes universitaris. Quan falten poques setmanes perquè comencin les classes des de la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya diuen que hi ha poca informació sobre com serà el curs. L'objectiu però és que sigui tan presencial com sigui possible que l'aforament sigui de dos metres quadrats i mig per estudiant i que els alumnes s'estiguin asseguts a un metre i mig de distància.

[00:02:12]

Ho ha explicat la directora general d'Universitats victòria a Girona en el marc general. A les aules segons a Girona hi ha la distància de seguretat. No caldrà portar la mascareta i Alfonso Guerra surt en defensa del rei emèrit i la monarquia és un dels 70 signants d'un manifest en què es demana que es respecti la presumpció d'innocència de Joan Carles primer i que té el suport de figures del PSOE i del PP com Celestino Corbacho i Esperanza Aguirre. El socialista diu que s'està fent una caça de bruixes i que s'ha de respectar tot el que el Rei emèrit va fer per Espanya.

[00:02:57]

Afegeix que no és moment de fer canvis a la Constitució. De fet assegura que vivim en una república coronada.

[00:03:04]

Ho ha dit a la cadena pública via pública.

[00:03:23]

També considera que el rei Felip sisè no ho ha fet bé apartant d'aquesta manera el seu pare considera més aviat que la seva marxa ha fet mal a la institució i ara els esports. Mitjans. El Barça ha fet oficial l'arribada de Ronald Koeman més detalls Marta Ramon. Roma començarà presentat aquesta tarda a les 6 com a nou entrenador del Barça signarà el contracte que el vincularà amb l'entitat per a les properes dues temporades fins al 30 de juny del 2022. L'acte no serà telemàtica es durà a terme a l'Auditori 1899 prou ampli per mantenir distàncies de seguretat amb aforament limitat.

[00:04:04]

S'hi espera com és lògic l'assistència del president Josep Maria Bartomeu per donar li la benvinguda i portar el timó. Tot plegat s'ha fet oficial. Pocs minuts després que també se segueixi el nomenament de Ramon Planes com a nou secretari tècnic després que ahir éric Abidal acordés la seva sortida del club l'espanyol Fran Mérida és la primera incorporació d'aquesta temporada el migcampista firma per dues campanyes més una altra opcional després d'acabar contracte amb l'Osasuna el presentaran a la una del migdia a l'auditori del RCD Stadium.

[00:04:34]

El Vila real ha notificat un altre positiu per coronavirus a la plantilla del club groguet s'ha vist obligat a suspendre l'estada de pretemporada que havia de fer a Alacant i en ciclisme l'equip xinès ha deixat fora del turc de França Chris Froome quatre vegades guanyador i Geraint Thomas vencedor un cop de la ronda francesa el líder serà el vigent campió vernal juntament amb Richard cada pas d'aquesta temporada. Thomas se centra en el Giro i en la Volta a Espanya i el temps a partir d'avui la calor revisarà i serà molt intensa a l'interior a més a la costa augmentarà la xafogor i les nits tornaran a ser de més mal dormir.

[00:05:08]

Tot plegat amb domini del sol que només es combinarà amb alguns núvols poc importants. Això és tot però ara deixem amb la competència i tornem amb més informació a la una. Ciutadans de Catalunya. Presenta un programa basat en fets reals amb els nostres caps. Aquí comença la competència especial 50 anys. Tot i a tothom des de la d'aquí al bell mig de la Diagonal de Barcelona. Benvinguts a la competència especial 50 anys d'un programa en rigorós diferent avui sabem el bo i millor de la temporada 2019 2020.

[00:06:04]

Així avui recordarem algunes qüestions que ahir ja vam comentar a mitjans de març del mes de març com ara la vaga i les manifestacions del Macba o altrament conegut com el dia que es va inventar el dir ho intenti. No m'ho invento jo prou vaig dir que no es va contagiar ningú durant la manifestació del dia de l'obra el dia de la dona o fou la manifestació del dia de l'home com li diria a la NASA. Tots els dies malauradament precisament també recordarem avui un estudi que deia que el noranta per cent dels homes del món viuen amb prejudicis masclista o el que és el mateix un 10 per cent dels homes són homes.

[00:06:44]

Tot això i molt més la competència especial 50 anys un programa que no passarà a la història fora de competir. Bona companyia un bon Quinto una mitjana. Si continuem parlant del coronavirus no tot són males. L'acte final que passeja per la Diagonal sense perill d'atropellar un ciclista o un runner d'aquells que va córrer ha hagut de venir un virus qui no ha fet la feina que no s'ha atrevit a fer Ada Colau fixa que calli Catalunya ja a. Parlem de bones notícies ja a Catalunya ultima un assaig pioner per evitar la transmissió del virus.

[00:07:25]

Molt bé arriba just a temps de plantejar nos explica ens explica Oriol de Balanzó fa poc més d'una hora s'ha presentat aquest assaig clínic. Es tracta d'un estudi dirigit pel Departament de Salut de la Generalitat i el de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Pujol. Si els convergents no són germans pareu o es cobraran més un 3 per cent a l'Hospital Germans Trias i Pujol no té res a veure en principi amb el 3 per cent si és el que es coneix popularment com Can Ruti que és l'hospital que queda a la muntanya va demanar així ho van rebutjar l'acord.

[00:08:06]

La nostra salut. La gent de Badalona mai segons ha explicat el metge i investigador Oriol Mitjà el bo que tingui el coronavirus infecta entre el 5 i el 15 per cent dels seus contactes. Aquí és trist que a mi que no gerani sóc un semidéu de. Els meus amics oi. Escolta una cosa que ara ha començat a ploure aquí a Barcelona. Jo estic amb el telèfon o al costat del seu hi ha uralita i bé pot un soroll. Jo suposo que deu sentir això és per la ràdio.

[00:08:46]

Però si voleu després sentir com plou em sembla que Pedrell ja va treure el telèfon amb pel seu obert. Molt bé no li recomanem que no tregui el telèfon pel celobert. No val la pena. Efectivament Plou a Barcelona. Si que ja estava previst que avui plogués no només a Barcelona sinó a molts punts de Catalunya avui dia també. Jo us faig l'actualització de les notícies del temps. Ara si està plovent comença a ploure aquí o ja us ho dic jo sóc Mònica ho sap.

[00:09:26]

Bé doncs ja tenim a la Mònica i torno cap a l'assaig clínic aquest que havia presentat Oriol Mitjà amb la consellera de Salut Alba Vergés. Deia que l'assaig clínic estava molt bona cosa del periodisme de terror de terror. A més estem donant una bona notícia d'esperança d'aquí a tres setmanes veurem si és un mètode efectiu o no correcte. Bon dia fem bon dia explicar vos com funciona l'assaig clínic. Vostè és l'expert en aparell digestiu sobretot al tram final de l'aparell digestiu.

[00:10:17]

Recordeu que el coronavirus es transmet bàsicament en llepar tasses de vàter que no fem desinfectant amb aigua i sabó però el que diu s'ha contagiat així tenim un amic vigili que tos. I vostè coneix com funciona aquest assaig clínic han presentat avui als investigadors. Primer farem una mostra de població de tot tipus els que fan boletes que fan des de fa tres anys i és tan grans com els Simpson o la representació de tota la societat va dir Pedro Sánchez. La femta no té color polític.

[00:10:56]

Segur que vostè sap de què va aquest assaig. Aleshores analitzarem les posicions i si detectem que hi ha coronavirus la cara del pacient el pacient s'ho pensaran dues vegades a l'hora de tornar hi. En qualsevol cas no el veuen molt greu. Escolti molt bé. Moltíssimes gràcies. Recordeu quan diu el Govern català que destacà que no es queda a casa però sobretot no feu res per sobre de tot. Per cert que no perdona Dalmau també perquè si voleu ser podem sentir un moment en aquests moments.

[00:11:33]

L'alcalde d'Igualada Marc Castells està ja una mica quina és la situació a Igualada i a la Conca d'òdena. Recordem que totes aquestes poblacions del voltant d'Igualada continuen confinades tot i que teòricament el govern espanyol havia assumit el comandament de Mossos i de donar les ordres de qui estava al nou confinat en tot l'estat espanyol. Aquest confinament de la Conca d'òdena continua sent efectiu perquè els Mossos d'Esquadra continuaran també fent aquests controls d'entrada i sortida de la ciutat i ara no sentit moment en el marc Castells que està en aquesta situació en cada direcció format pels alcaldes i les alcaldesses dir los també que avui hem tingut la notícia que ens preocupava molt el combat contra aquest episodi el combat sanitari contra aquest episodi de coronavirus.

[00:12:21]

Alhora també volíem assegurar nos que no emmalaltit també la nostra economia i l'economia productiva perquè estaven arribant senyals d'alarma que feien preveure que si no s'activava els mecanismes per garantir en tot cas l'alcalde d'Igualada Marc Castells aquest matí ja havia explicat que des de l'Ajuntament llançarien una sèrie de mesures per combatre precisament les conseqüències econòmiques del coronavirus cosa. Bon dia tothom va fer aquell dia Madrid una cosa que no puc estar per sota del rei d'Espanya on els darrers dies en parlarem en parlarem perquè beneficia el coronavirus.

[00:13:09]

Estat Rei emèrit un gran sarau després en parlarem va estar bé. No pateixis que tens Poltrona reservat i estimat. Jo en vaig jo em vaig apuntar perquè aquí aquí passa tot al carrer tot i la maduixa amb xocolata. El micròfon no pateixis per cert deia que avui aquests investigadors els investigadors d'aquest assaig clínic insistien un cop més que a dia d'avui el mètode més eficaç per frenar el contagi és no sortir de casa però si hem pogut veure imatges del metro de Barcelona per exemple rebentar de gent i estacions de Rodalies de Madrid també.

[00:13:56]

Bon dia acabat de llevar. Com sempre ha estat així si hi hagués alguna nova llei cinc hores aneu a treballar encara que el Govern hagi donat permís per anar a treballar. La gent que agafa el transport públic tot i que des d'aquí no ho desaconsellen com també desaconsellava les autoritats doncs que la gent estigués en menys d'un metre de distància els uns als altres. Si jo he separat els meus els meus treballadors això que dius que és un metre i un metre se separaran una mica una mica més si escolten a molta gent no té altra solució que el transport públic tot i que des d'aquí deia l'Oriol aconsellaria un helicòpter i jo he hagut de comprar ne un de més gran per mantenir aquesta distància de seguretat.

[00:14:46]

Però amb el pilot un tema que em preocupa molt el contagi coronavirus. El virus és pobre. Cada cop que escolta això no es pot arribar a enganxar les llaunes i insistir en el missatge que deia el president de la Generalitat de Catalunya en Quim Torra. Bàsicament tan senzill com quedeu vos a casa. Bé jo m'ho pregunteu jo no sóc biòleg. Doncs sí que sóc biòleg però no de biòlegs sinó de biòleg. No sóc una eminència mira no es poden posar portes al camp.

[00:15:33]

No podem demanar a la gent que es quedi a casa perquè som latinos no ens en general els polítics a la vida i és així. La salsa de la vida això és veritat que pot i no diré una cosa. El president espanyol Paula Sánchez es diu Pedro Pedro. El president espanyol Pedro Sánchez això el president espanyol Pablo López. Pedro Sánchez. Pedro hòstia és que té tan poc carisma aquest home que no ha estat capaç de retenir el nom de tot això.

[00:16:13]

Bé jo el que seria el presidente del Gobierno español. Sovint li va sortir dient que podem fer de tot. Podem anar a treballar. Podem anar comprar volem anar a passejar el gos podem agafar el metro podem anar a l'estanc a comprar ho està fent tota l'obra d'emergència i confinament d'això obtenir més opcions que mai per sortir de casa. Vull dir que raó té tot el que jo sentia i no sabia si estava parlant de mesures de seguretat o d'una agenda cultural per fer coses que encara no havia sonat com a casa.

[00:16:55]

No és veritat que el president espanyol i el català no s'han posat gaire d'acord amb les instruccions. Això com equidistants no els hem de fer és confiar doncs en Pedro Sánchez. A veure molt poc equidistants aquí no comencem el virus ja no té color polític. El virus no entén de fronteres. Això no pot explicar li només la frontera d'Espanya perquè Mali no. Amb el temps doncs ja li podem dir al coronavirus que potser d'aquí a uns sis o set cents anys si a Andalusia potser té fronteres pròpia evidentment que vostè vol dir a més la tercera africana a qui vostè farà cas al president espanyol i al català.

[00:17:43]

I l'altre fa com que té el poder però acotant una miqueta el cap. fora en una foto no fem broma Això és com va dir el filòsof més important que tenim nos les rajoles dels barris populars. Això ja ho deia una rajola d'aquestes de ceràmica que pengen dels moros mando jo. Homes com Quim Torra es pot ocultar totalment d'acord amb acceptaré feminista però jo sóc havia aliat encara que ho tindrà malament les dues coses no et diguis el que escolteu. Llavors encara no hem anat a publicitat encara la curiositat direm sí sí o no.

[00:18:34]

Encara ara hi ha anuncis deixeu me destacar un titular d'aquesta roda de premsa que estava fent amb Marc Castells alcalde d'Igualada ha demanat si us plau la petició ha demanat que a l'antiga Mútua Igualadina sigui confiscada per les autoritats sanitàries i poder hi muntada. Campanya per poder atendre tots els afectats pel coronavirus a Igualada. Veurem si això té resposta en aquest cas hauria de ser del govern espanyol que és qui teòricament ha assumit el comandament en termes de salut. Doncs molt bé fem cas a l'alcalde d'Igualada tothom gent que està confinada amb Iguana aïllada a Igualada.

[00:19:17]

Una abraçada des d'aquí si us plau que havia muntat una mena a Mèxic on podem fer arribar tota allà podem fer arribar tot el que necessitin o poden fer arribar a la gent que està aïllada a la zona o també d'Igualada i etcètera etcètera. També si voleu podeu fer cas al govern espanyol que anima la gent a sortir de casa si cas a Quico Novell disfressat de patir un gran acte simbòlic que un expert que va dir això fa només uns dies atenció nosaltres queremos que Espanya no va a tener como mucho más allá de algún caso diagnòstiques queremos que no hi ha transmissió enlloc.

[00:19:58]

Si mai transmisión muy limitada i un control. I és que en aquest lloc s'hi estan les coses. Pintura i escultura del segle XXI queden recollides a l'esquerra del MACBA.

[00:20:25]

Jo sóc d'extrema dreta i si no tenim diners però si val 50 anys aquesta és una ocasió que no pots deixar escapar.

[00:20:37]

és electro 3 El Corte Inglés últims tres dies amb un 15 per cent de descompte addicional en les millors marques d'electrònica Samsung i Philips. Cotxe elèctric 3 només fins aquest dimecres El Corte Inglés i a la nostra pàgina web s'escapi és la teva última oportunitat amb un 15 per cent addicional en electrònica. Atenció. Si tens una hipoteca és molt probable que contingui una clàusula abusiva com clàusula terra multi divisa i o despeses hipotecàries bufets ressalts revisem la hipoteca i et calculem gratuïtament els diners pagats de més informa el bufet Terrassa puntCAT o el 93 5 8 5 11 44.

[00:21:19]

és Rosales més de 20.000 sentències guanyades a la banca et mereixes els millors advocats va venir a la casa a la platja quina tranquil·litat arribar i veure que tot està bé.

[00:21:33]

Com abans que veníem no sabíem si ens trobaríem ocupada. Vam fer molt per posar nos un armari confien Securities Direct davant d'un intent de robatori o d'ocupació podem verificar la intrusió i avisar la policia. Segons la Securities diré experts en seguretat que ens el 944 45 46 ho calcula a Securities Direct. Més fàcil l'única actualització constant. Per què no us perdeu res de res. RAC1 cap al portal de notícies de RAC 1 la competència i als 50 anys tot aprofitant que avui no n'hem estat parlant ni de política ni de judici ni de Pablo Casado.

[00:22:28]

Justament avui hem parlat de política del poble. La Junta Electoral. Casualitat o no m'interessa. Jo vull parlar de les escoltes de la meva i jo vull parlar d'un estudi que no diu res que no sapiguem però posem dades al masclisme perquè en general seu tot passat però ara mai hem anat mai prou bé amb la mania de demanar el seu el passaport perquè és un altre país on es diu visat si no fos gratis als Estats Units així com així les coses s'adonen que el marxisme té les mateixes el meu espai no com a dona la dona m'explica que sempre parla sobre el pitjor marxisme deixa parlar una altra vegada.

[00:23:39]

Trobareu aquesta plantofada a la cara. Serem gairebé sempre en contra de la demanda de les nostres associacions diu en peu de pau. L'interrogant interrogant al final per si de cas d'acord. Bé però escoltem això és com es deia també a la seu de l'ONU a Nova York passant pel bon estat de dret. Com a molt bon viatge passeu passeu passeu el Monasterio o parador nacional excepte Paradores com el de províncies Parador Nacional i província de decidir en una paraula parador o un hotel encisador no escolta directes a la cafeteria de l'ONU perquè la meva vida consolidats va dir que fan unes croquetes boníssimes de aneu a l'ONU aneu a poblar les de la directes i les estrelles de les estrelles de les llaunes de tres de vuit les de la City són molt més bones.

[00:25:04]

Ens ha fet aquest apunt de les croquetes. Si és que no estàvem parlant de les croquetes. El cas és que aquest estudi de l'ONU diu que el 90 per cent de les dones i els homes del món viuen amb prejudicis masclistes. Els homes del món som aquí però el 90 per cent de les dones. Les dones i els homes del món viuen. Ja ho he dit que no hi ha res pitjor que una dona. Aquest és un moment és en aquesta frase i no hi ha res pitjor que una dona.

[00:25:31]

Aquesta frase és masclista per ha de ser pitjor una dona que un home perquè un home no és marxista per naturalesa. L'home no és un home coix no hi a veure amb el xip. No venim amb el xip. Una cosa és que un cop i un cop neixen la tot i tu dius que no són gossos que no anem amb el xip estrellat. No vull enganyar els hòmens veniu amb el xip. Això és així. Una dona i una dona existeix que es llença pedres sobre la pròpia Uralita món està molt malament.

[00:26:19]

Un home també és llançat. Això és el que s'ha d'acabar. Altres dades nefastes són que a més de la meitat de la població mundial creu que els homes són millors líders polítics que les dones. A favor d'aquesta obra és no demanar l'opinió ni una cosa però de les dades on no hi està a favor. és per això que a mi no m'han preguntat valorar ho si m'haguessin preguntat diguem som millors líders polítics que les dones de Franco. Però que escolti una cosa o un polo era una dona.

[00:27:03]

Franco no era cap líder i Franco no era cap líder. Carmen Polo troba una joieria i se li quadraven tots clar perquè si no li regalava al seu marit degollar tallessin el coll. Franco no era un líder polític era un dictador. Això és un grau per sobre del líder polític que això designava Pedro Sánchez Franco que és un dictador. Aquest és un resum una altra dada també el 40 per cent de la població mundial creu que els homes són millors executius empresarials com per això.

[00:27:34]

Efectivament la meitat de la població pensa això m'estàs dient que hi ha una altra meitat de la població que creu que les dones són les millors en una empresa on anirem a parar. Així les dones que es dediquen a dirigir empreses durant la crisi és molt més greu unes quantes i no una aventura nova. No hi ha hagut una crisi mundial amb els homes dirigida al món. Imagina't la crisi mundial seria molt pitjor encara bo no vol dir també quan us dic que no vull sentir les vostres opinions de ningú perquè sentiu la teva opinió del almenys és una dona però la teva veu morir un altre home o una dona en diuen Oriol i és un aliat aliat també quan jo vol resoldre.

[00:28:27]

Jo el teu moment i vull demanar on ja gran. Uns comentaris molt positius del teu espectacle. També va pagar la ràdio i ja definitivament li van dir no us escoltarem mai més que gràcies a tu el teu amor no sé avenir que no sabem què som de cintura cap avall de cintura cap avall una mort finíssima cintura cap avall entens que et estic dient No perquè sempre faig el primer de cintura cap avall és tot el cos tot el que tinc per sota el penis.

[00:29:03]

Si estic fent la vertical pont el punt més àlgid en el punt més àlgid que això deu tenir nom com. Havent de pagar el castell del Montgrí que el castell de Santa Caterina no era com està els braços per estar tres setmanes la de l'ordre de què parlava amb aquestes dades del feminisme perquè és la setmana que toca parlar d'aquestes dades. Teniu més números tenir més números més una dada escandalosa el 28 per cent dels enquestats entre homes i dones creuen que està justificat que el marit tregui la seva dona.

[00:30:00]

Home això no és que no li permetien blaugranes que en tinc prou. Tinc molt que no posi nerviosa m'estic posant nerviosos però estic nerviós. I és sobretot violència. Bé entre les persones en absència de violència això sempre ho he dit i sempre ho diu la gent. Una absència de violència es pot parlar de poc més és el cas de l'estat espanyol no es pot aplicar al cent per cent si calli. Carles Andreu i Cuixart acabem els números si més no en nombre de vegades una mica massa però jo entenc perquè tu tens el teu problema és insuportable.

[00:31:14]

Quin problema tinc un problema vull i tots sabem que la zona és per una qüestió natural puix que a ningú li expliques que l'altre no va veure cap paraula electoral com a home propi. Té raó perquè jo si el veig sí que sento que empitjora el dia i justament això em passa. Que parlava de la quan tenim visita i quan arriba la que potser no arriba mai la Caputxeta Vermella ressonància un llibre és un conte sempre és quan tenim límits i que la porta allà hi van haver un paquet d'arròs tot recordant quan et baixava perquè quan va venir la plaça després d'escoltar primer la competència i després 50 anys el president Quim Torra ha enviat una carta a les autoritats europees reclamant el confinament de Catalunya nombre que ja s'ha acabat el problema no està ja està ja no entra del coronavirus ja que té un aire europeu i rep una carta postal de Quim Torra el primer que fa venir en una carta d'Espanya és obrir la nova és tocar la amb les mans o bé arreglar immediatament la cosa malament que li hem d'explicar al seu dia ens diu alguna interferència potser del Jose Antonio José Antonio Primo de Rivera.

[00:33:35]

Ja més o menys intensa estratègia. En tot cas els conceptes Quim Torra Europa i Cort tots junts en una mateixa frase i mentre fluixet per endavant voteu ho veureu quan tenim pressa. Doncs sembla que potser sí que Europa ens mira una mica sense anar més lluny ahir el president Torra va concedir una entrevista a la bici a l'edifici on va fer bodes Bautista i. Jo la vaig veure a l'entrevista. El president Lluís Torra d'agenda assegura que no vaig escoltar la idea de contractar una pòlissa de ni una cosa.

[00:34:26]

Vostè parla anglès i es va quedar claríssim. I Vidal farà cinc cèntims de la. Bon dia ha fet arribar una carta al president del Consell Europeu del Comitè Europeu de les regions i a la presidenta de la Comissió Europea i en aquesta carta denuncia la gravetat de la crisi del coronavirus i insisteix que s'ha de continuar immediatament. Si us plau els catalans hem de deixar de ser egoistes i de pensar només en nosaltres. Exacte exacte. Hem de deixar de pensar només en nosaltres pensant només en els madrilenys.

[00:35:01]

Això i això ho veieu com n'és de difícil entendre's amb una mica de bona voluntat. Ara ens toca ens toca de fer és salvar Madrid anar de cara a la pròxima pandèmia que vingui d'aquí uns anys potser ens toca salvar nos a nosaltres. Però jo crec que de moment un gest és la gràcia del federalisme. De moment sembla que l'estratègia de l'Estat espanyol continua essent la de no confinar cap territori en concret la ministra espanyola de Defensa Margarita Robles va acusar ahir Quim Torra deslleial i li va repetir el mantra que el virus no entén de territoris.

[00:35:38]

Doncs així ja tenim el primer ministre. Això no vol dir màgiques i màgiques. Vostè es troba bé. Potser sí o potser no vam treure l'entrellat pot ser simptomàtic. és un misteri. Dijous asimptomàtics. Però escolti estàvem parlant d'aquestes declaracions de la ministra de Defensa espanyola Lita Robles repetint li Quim Torra això que el virus no entén de territoris. Quin misteri veu aquí any 2020 després de tot Europa confinat en territoris dins de les seves fronteres tot Europa. No hi ha una aldea poblada per irreductibles espanyolistes que es resisteix encara tot a Xina confiat confinat un oficial de confinat a àustria ha tancat al Tirol i a tota la Llombardia on fins als seus 40 milions d'habitants força mai ho havia a termini i tot està confinat a Alemanya ha tancat la ciutat de Friburg.

[00:37:01]

Llavors per Espanya es va tancar a Madrid. Això es pregunta tothom. Doncs la resposta la trobareu aquí va deixar escrit el profeta més nostrat nostre. Feia dies que no sortia. Vostè va deixar escrit que el govern espanyol no voldria tancar a Madrid durant la pandèmia del curt és a dir la profecia no es troba al segle II al segle XV. L'any vint del segle X colpeja el planeta i va tenir per baixar la Valletta. Déu n'hi do unes quantes vegades.

[00:37:54]

Aquesta bonica predicció que ho reclamarà tothom començant pel president nostre però també un tal Almeida. L'alcalde Fali rostre ja sabeu que a Madrid no hi la. El govern espanyol ara continua això diu el govern espanyol presidit per mani qui Massimo Dutti preferí i deixa tot Espanya seria una mica Misteri de la nostra era. No sé si això ho va deixar escrit al segle XIII. Efectivament. Efectivament això. També des del punt de vista polític no podeu agafar els senglars i disfressar se de gossos malgrat perdre la policia la gent vagi bé a vostè.

[00:38:57]

D'altra banda ahir el Ministeri de Sanitat espanyol va ordenar el tancament dels hotels allotjaments turístics i càmpings en el termini màxim d'una setmana. Pot entendre que a Espanya encara hi ha hotels i càmpings oberts als càmpings i pensador que tot això ja feia dies que estava tancat però el pitjor és que poden continuar obrint salons i això fins al 25 26 fa que la gent que la gent està als caps policials resulta tranquil·la. Jo no puc sortir al carrer a mirar les obres i els paletes han comprat aguantarà inútil però d'inútils que ens governa en contra seu perquè jo ja no vull saber res més d'aquest món ja és obvi veure una cosa ben el seu la companyia especial 50 anys.

[00:39:59]

Si estàs pensant vendre un rellotge pensa la central de compres de rellotges a són experts en rellotges moderns i antics Rolex i Cartier que et porti el teu rellotge de gamma mitjana i te'n valoraran sense compromís. A més garanteixen la màxima taxació Crist al carrer València 256 cantonada amb Rambla Catalunya. Necessites ajuda amb els teus pares aquest estiu. Vols marxar tranquil de vacances sabent que els qui tenen bones mans. Qui té l'empresa líder de cuidadores a domicili per a gent gran i Raúl sense una etiqueta blava al front.

[00:40:36]

Factura elèctrica al cap i no em puc treure un se suma al pla d'ajust amb fins a deu 1.110 euros de descompte del pla molt més a més instal·lació i punt de recàrrega gratis finançant amb Llombai i finançar a través de Banco Cetelem fins al 31 del 8 al 2020. Més informació i un esperem a les nostres instal·lacions ahir un dia més tard clars que ho és tot del carrer Viladomat i també a la nostra exposició digital.

[00:40:58]

Consulta a la nostra web masterclass punt és Necessites ajuda amb els teus pares aquest estiu. Vols marxar tranquil de vacances sabent que escoltant en bones mans qui té l'empresa líder de cuidadores a domicili per a gent gran i té només fins a final de mes fins un 50 per cent de descompte en la instal·lació del parquet. Si el compres a contracti fins al teu parquet a meitat de preu o pràctic a Girona viuràs patrimoni monumental amb més de 2.000 anys d'història museus gastronomia Quilòmetre Zero comerç de proximitat rutes ciclistes.

[00:41:34]

A més aquest estiu podràs descobrir i redescobrir la ciutat amb les visites guiades gratuïtes organitzades per l'Ajuntament de Girona. Més informació a Girona punt turisme a galeries de tres i rematar amb els preus sofàs butaques de relax i matalassos a preus irrepetibles amb descomptes de fins al 60 per cent. Vine a la rematada final de rebaixes de galeries de transició i remata els preus últimes oportunitats només a galeries de tres punt com en hora punta que encara és més fàcil descarregar els culpa i compartir els teus poc preferits començant a disfrutar l'àudio.

[00:42:37]

La competència especial fent canvis. Primer recordem la nostra situació és la de dones occidentals privilegiades però en aquest món convivim amb dones que ho tenen molt més difícil malgrat que líders no escriu en negreta. En tot cas es refereixen a les dones africanes africanes i americanes escolta ni asiàtiques que també són blanques a vegades això sí que és racisme perquè et penses que les negres viuen a l'àfrica però no estan entre nosaltres. M'agrada la Moreneta per exemple. En principi no ho era la sabana va nacionalitzar i també ho era tot de la Verge Maria també tots han passat.

[00:43:29]

Jo sóc més de la Verge de la Mercè Blanchett que són les dones africanes efectivament que també ho tenen molt més difícil. Amb carinyo perquè a mi sempre m'ha agradat molt en negreta l'orientació escarlata molt molt molt però s'han dit com es diu no és casual. Llavors ja heu vist la pel·lícula i tant una pel·lícula com la més maca maca masclista i maca. Una cosa és. Mental no et dóna el millor. Fem un repàs ahir hi va haver diferents manifestacions arreu del món a llocs on és difícil manifestar se.

[00:44:34]

Per exemple a Islamabad al Pakistan les dones valentes que van sortir a reclamar els seus drets al carrer van ser rebudes a pedrades per molts homes que eren menors de pocs d'allà. Ara no cal sempre anar tan lluny. La policia francesa també es va acarnissar amb la mani nocturna de París del 7 de març obligant les manifestants a baixar al metro i a no deixar la sortir. La primera ja la tenim Brimo la Brimo dels Mossos d'Esquadra la Brigada Mòbil Brimo canina franja pot ser una mica acollonit i que no sàpigues que dir que en absolut no és tant estatal acollonit que de moment no ha tancat la boca i imagineu la acollonit.

[00:45:17]

Era una paraula que defineix a la perfecció de tots a un plat inventat això és el que ha creat aquest mot tan bon gaudirem de tota la platja i un plat qual va segons viu. De tota manera no anem per aquí. Recordem també que a l'Iran el que està de tenir una mesquita és molt variat. Li demana el món. Ens vam equivocar. Omplir el dipòsit trencar el va agafar. Sé que hi ha pols al món exterior. Es veu que té una mesquita a l'Iran tot el record de l'Iraq a més de la pols de la mesquita allà on puja baixa perquè no deixar entrar a la mesquita anaven tapada tapades i algunes que em penso que tampoc ho volen això deixeu me parlar de l'Iran que recordem com dèiem que les dones pateixen una repressió constant en aquest país del seu codi penal.

[00:46:29]

Per exemple ordena que les dones que no portin el vel siguin multades i puguin passar de deu dies de dos mesos de presó o rebre 75 fuetades a l'oració fiquen aquí una part d'una religió que tampoc jo amb la religió de la meva vida manllevant la religió. No ens fiquem i el podríem ficar amb totes les religions que ens lligava amb les religions fiquem amb totes les raons totes són masclistes vull dir que són tots i que no ens podreu veure també en tot cas ens fiquem amb totes les religions si voleu però ara específicament amb la política d'un altre país masclista com és Espanya Espanya també.

[00:47:06]

Ara toca callar també. Tothom calla. Ara tothom calla si allà no els homes bé deia que malgrat el codi penal tan estricte l'Iran moltes girar full de la seva selecció és que avui hauríem de callar perquè no hi parlava ratllada. Els grans van cedir. Avui ja és M Nosaltres I bé jo parlo avui per si de cas em torno del coronavirus no puc parlar ho dic tot avui a casa meva i tirat a terra ja no puc deixar discreta sempre està en bones però tothom vol dir que quan va pel carrer també no em pas enrere d'aquí que jo vagi acompanyat.

[00:48:06]

Pensa que els homes no els agraden les dones que parlen massa això jo que estic sola. Jo ja he dit Ja bastantes vegades que igual que volen no. Una dona que 26 que elogia de la porta diu que si a més van menjar llaunes de cervesa dos homes havies de guanyar un moment perquè estic parlant de dones i concretament de les dones iranianes i volia acabar de dir el que volia dir que malgrat el codi penal i això s'ha de tenir molt en compte moltes iranianes han protestat des de l'any 2017 surtin al carrer sense vel i el Govern per reprimir les encara més ha endurit les penes i les acusa de coses que no tenen res a veure amb el vel.

[00:48:59]

Però així les poden tancar la presó de fet el 2018 l'advocada que defensava aquestes dones va ser condemnada a 33 anys de presó només per defensar les dones que han sortit sense vel de casa seva quan els contenidors no però mai mirin cap a casa tinc estoc de mistos que no ho fan durant el tercer dia de glòria. és una cosa que crema ara mateix algú deia menjar actualitzar les notícies relacionades amb el coronavirus en dos dies no podem fer el programa és a prop però estarem a l'aguait.

[00:49:38]

Això ens fa por la broma que fa por. Si no hi ha programes ben fet vagi molt perquè una cosa és segura encara que hi hagi carronya virus les peles dels qui no tanquen el que tenim. També actualitzarà en el cas del suposat 100 milions de dòlars que el rei Juan Carlos el rei emèrit Juan Carlos tenia a Suïssa a Suïssa i havia informat Bruguera. Juan Arbó Ruiz és un formatge que està d'acord amb 100 grams groller que. Arribat ja no forma part de l'espectacle es grava que és un monòleg sobre formatge és una part que estic treballant sobre un monòleg feminista que ja compta amb notes de formatge treballant i treballant.

[00:50:48]

Treballa en una mostra com és el formatge per a mi m'encanta us recomano feu vos un biquini com fa un líquid que pot ser bullit amb aigua de mar natural alguna cosa molt saludable que la seva vida és molt complicada. Mar i muntanya. El formatge Barti és com menjar formatge per exemple compri deute elemental tota la vida que alerta de no mirar massa als models de l'estiu homes amb camisa blanca i semi transparent escortada fins al melic senyores amb estampats i esclops bermudes de camuflatge samarretes de tirants de colors llampants exquisidesa que poden passar de llarg quiosc de la cúpula extra de Nadal als seus setanta cinc premis de 400.000 euros i més de 110.000 cupons premiats.

[00:51:50]

No badis perquè sigui a l'estiu comprar el cupó extra de Nadal fer on fer quan jugues tu i juguem tots jugues responsablement i només si ets major d'edat. Jo també vull tenir descomptes i participar en sortejos.

[00:52:03]

Doncs ara demano targetes addicionals del Club Vanguardia també per la Laia veniu tantes i puc demanar ne fins a cinc. Si ets subscriptor de La Vanguardia o Mundo Deportivo en paper pots demanar fins a 5 targetes i pots gaudir de descomptes sortejos i esdeveniments exclusius demanen al club guàrdia cava. Aquí el descompte dels teus somnis a Hipercor i El Corte Inglés 50 per cent de descompte en una selecció de matalassos de les primeres marques i amb tots els serveis que fan més fàcil les teves compres enviament a domicili retirada del matalàs vell Hipercor i El Corte Inglés especialistes en descans.

[00:52:48]

Pot estar escoltant la competència l'especial 50 anys no hem de parlar de la mesura contra el malbaratament d'aliments que ha aprovat el Parlament de Catalunya.

[00:53:04]

Prepareu les carmanyoles. Això és la llei de llençar menjar era el nom tècnic no és la llei. Parlem de la llei contra el malbaratament alimentari que ha resumit és que els restaurants estaran obligats a facilitar una carmanyola a la clientela que vulgui endur se el menjar a casa o sigui que va aprovat una llei. Fer una cosa ser que les mares hem fet tota la vida que vol dir tota la vida. Home encara que a la taula del plat. Si no t'ho menges per dinar o menjarà per sopar i no d'anar a França per als nens de l'àfrica ja hi ha més menjar un plat de bledes amb remolatxa i gust de sorra humida com aquesta vegada es moren de gana.

[00:53:47]

Els restaurants tampoc podran llençar el menjar que hagi passat la seva data de consum preferent. Quin món Esteu deixant al vostre. Aquesta llei demostra que tenim un govern efectiu per deixar una destrossa important aquesta casa ja sabem que ha caducat el menjar caducat no es podrà tirar endavant ja que almenys de moment data de consum preferent la data de caducitat és a dir viu preferentment consumeixi abans d'aquesta data això no vol dir que no es talli menjar després. Jordi tu practiques el teu viure i ha de vendre coses caducat perquè tothom li deia amb això que no es pot llençar el menjar que hagi passat de la data de consum preferent no confondre amb la caducitat.

[00:54:37]

Jo sempre vaig preguntar per pel món molt a sobre del menjar faristol no només les meves restes de menjar per al paper i em preocupa d'anar a les taules del voltant on això acabarà si més no. Espero que espera que la gent acabi. Hi ha un joc de tapes una dins de l'altra com una cosa molt interessant i fora de Barcelona i el rentaplats i funciona molt bé el restaurant funciona igual. Va molt bé que funciona molt bé funciona molt bé les tapes i les carmanyoles analitzen el retorn d'aigua la tapa sempre les deixa anar a part perquè el plat controla és expulsat dóna la volta a la tapa entre posat en la puta vida rentaplats només el poso jo anomeno la rentadora.

[00:55:34]

Criticant la mala llet. Perdona al meu marit que li agrada tirar endavant tira de Mancini i que deia que s'endú una carmanyola als restaurants. Torna el joc perquè clar no es pot malbaratar el menjar és a dir quan vostè entra al restaurant o quan quan reserva taula es reserva per a vostè i per a les carmanyoles no. Això és molt seriós amb el menjar i això no pot ser que el meu gos ha de menjar les coses bé perquè normalment els restaurant és clar quan dius Escolta que no podia posar molta varietat mandó la mitja paella aquesta obra et miren amb una cara puntualitzat puntualitza que no sóc pobra va sobrat analitzat empesa pel i preu a la gent que demana que li posin tapes al restaurant i les mirades dels cambrers ara que treballa és la mirada de la propina que em deixarà aquest que s'endú el menjar cinc cèntims.

[00:56:49]

Una cosa això de l'excusa que el menjar és per al seu gos ho fan també amb les taules del costat que diu que també s'emporta el menjar. No és que això ja ho fèiem amb la meva dona ho feien amb la seva ex amb la seva la Montse l'incomoda una mica perquè ja demanava que em posessin els caps de encara que ja els dies xiclet no podeu fer res perquè la xocolata els caps de va dir escoltin això no pot emportar però per què.

[00:57:15]

Home amb els caps de xocolata encara es pot fer un bon brou a casa o bé donar una mica de fàstic que Xuklis no acaba sempre i sempre queda alguna cosa és molt frustrant xuclar un cap de gamma més humà i a casa més frustrant se n'aniria pel terra per exemple mostrant una recomanació Grècia també porto el terme un terme de casa per abocar hi tots els culs de dia de les ampolles i a les taules que es va llençar per l'aigüera la Mare de Déu o bé quan vostè acaba de dinar va anunciar culs de vi o culs de les ampolles d'alt voltatge a veure des de la meva taula jo ho veig i els ajunta tots a bon terme.

[00:58:02]

Faig una mena de torns però prou barreja. Ja ho farem amb l'oli i els olis es barregen. Se'n diu de cupatge. Vostè ja li regala una altra manera de dir que aquesta està fent de cupatge i està que és barrejar vins fent que els Mossos de cop barrejar barrejar se. De tota manera no cal exagerar. L'aigua. L'aigua a l'aigua no la regala l'aigua tota d'obres. Sí i tant i tant. La veritat és que això de posar les restes de menjar i recordar els moments més feliços d'haver viscut en un moment de felicitat plena en el moment en què et posaven sobre les sobres en entrar a la Montse em mirava més mal ha superat una separació dolorosa en el seu moment però ja està bé.

[00:58:50]

Ara bé una mica quan sento l'anunci de Montse però es veu així. Escolti però està destrossada per superada la línia de separació entre dones i homes que tornen a la ràdio separats interiores interior es dispara perquè d'aquelles deia Montse el més bonic que tenia era a l'interior del recinte de l'Estació del Nord i la bellesa exterior tinguessin sempre cara.

[00:59:39]

Fins aquí la competència espacial 50 anys avui un programa realitzat per Tomàs quan Oriol de Balanzó donats a Ferrer el dentista que mai està d'acord amb els altres nou Manel Vidal Jordi Calafell Marc Matamoros òscar Andreu i òscar Dalmau. Recordeu que d'aquí a quatre dies s'acaben les vacances i tornen els tapes de pollastre a la planxa davant de l'ordinador. Si teniu ordinador.