Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:13]

Patrons naar zijn verbaasd. Want wat hadden Trouve Kees? En ik dacht dat? Tim Krabbé heeft de renner geschreven in dertig jaar geleden, veertig jaar geleden. En dat boek is populair onder wielrenners. Laurens ten Dam. Die had het laatst nog over dat ie is geweest. En het zou geweldig fietsen hier is. Maar als ik dan hier kom fietsen dan. Dan kom ik ongeveer 1 twee fietsers per dag tegen. Terwijl als ik in Girona ga fietsen dan kom ik één of twee fietsers per vijf minuten tegen.

[00:00:40]

Waarom?

[00:00:40]

Waarom komen mensen hier niet fietsen als het hier zo'n ongelooflijk mooi is?

[00:00:43]

Want dat vind ik ook dat. Dat weet ik ook niet, maar ik denk dat het voor de meeste Nederlanders een onbekend gebied is. Toch nog een onbekend gebied. En als mensen hier komen nou ook bij ons komen logeren. En dan redoutes toch over God, wat een schitterend gebied is dit. Ik ken het helemaal niet. En euh. Maar je hebt zoveel afwisseling van hoogvlaktes tot middelgebergte en aan de andere kant kun je ook een uur aan zee. Cogebi.

[00:01:12]

Dus ja, t is gewoon een heel mooi gebied met alle mogelijkheden voor veel fietsen, wandelen en waar je eigenlijk voor het groene toerisme zeg maar. Maar ja, waarom mensen nog zo rustig is? Ja, dat denk ik toch.

[00:01:29]

T Onbekende.

[00:01:31]

Ik ben jij en ik ben kneus. We zijn allebei wielergekke, fietsen zelf regelmatig en kijken alles wat los en vast zit.

[00:01:37]

Al van jongs af aan maakt ons hart een sprongetje toen bekend werd dat de zesde etappe van de Tour de France dit jaar eindigt op de Mont. In de Cevennen. En niet alleen omdat deze berg in onze Nederlandse fiets. Dena zit door het beroemde boek De Renner van Tim Krabbé, maar ook omdat ik rond de flanken van de Mont Eikelboom vanuit Zuid-Frankrijk voor een Runar ziet.

[00:01:55]

Samen met mijn vrouw en niemand, daar is iets mee. Het is een eigenzinnige bergen. Napoleon beval dat de kastanjebomen in de swenden moesten worden geplant. Die overal, behalve op de Mondego. En als het in de vallei dertig graden is en je fiets naar boven, dan kan dat op die top opeens maar 5 graden zijn en heel hard stormen. Daarnaast zijn er nu tal van andere verhalen de ronde over de modder, van epische wielerfanaat tot bosbranden en zelfs de dood.

[00:02:21]

Reden genoeg om een onderzoek te gaan en de lokale verhalen van mannen te ontdekken. Welkom bij de podcast Les Cyclisten.

[00:02:29]

Welkom in de zevenen plaats 5. Dat laatste feit is nog een redelijk drukke weg, dus nog niet helemaal fit gevoel, maar hier gaat het eigenlijk beginnen voor de renners in de etappe naar de montagehal. En hier gaat het ook voor ons beginnen vandaag. Het idee is dat wij de laatste vijftig fietsen zien en elke aflevering binnen de 5 kilometer. Vijftig kilometer samen fietsen. Dat is dus het idee om het parcours te verkennen en de berg en omgeving te bespreken.

[00:03:19]

Maar goed, dat samen fietsen. Dat gaat snel mis. Haarspeldbocht gaan staan, kort nog innemen. Kijken jullie eventjes wat vaker dan maar als ik zo vooral zijn kont afgeschoren, benen best dikke onderbenen gesmeerd. Van die halfhoog sokken werd staat een raining solo, dus het gaat gezellig worden.

[00:03:57]

Met die gezelligheid komt er later op de berg wel goed. En het mooie is dat ik nu door mijn versnelling even goed de tijd heb om rustig uit te leggen waar de eerste aflevering over gaat. De fietsster is meer te onderzoeken. Kijken wat de Tour daar gaat veranderen, zochten we als eerste. Burgemeester, inmiddels ex-burgemeester. Directeur. La. Zijn net aangekomen op voor de eerste keer weer op de Água na de korona restricties, om het maar even zo te zeggen.

[00:05:22]

We komen aan en en we belanden met onze neus in de boter, want er staat hier een groep Janda Marie Pompier. Brandweermannen, politici, burgemeesters, mensen van de Tour de France zelf. Die staan hier de Tour te bespreken. Ze hebben net gehoord waar de finish is, dat ze iets voor het restaurant en en waar de tourbussen moeten staan en waar het publiek komt te staan. Ze hebben het wel over publiek. Dus uhm ja, we gaan proberen zo te kijken of we daar misschien een vraag over kunnen stellen.

[00:05:53]

We zijn hier om de burgemeester te en te spreken. Die spreken we zo. Dus we gaan hem zelfs heel wat vragen stellen. En ja, daar komt is een tour met publiek en en het lijkt toch allemaal echt gewoon door te gaan. Wat verder wij. Maar ja, het leek erop alsof ze bij aankomst er echt aan te bespreken waren. En ik hoorde iets van we gaan vanaf elke morgen. Elke week hebben we een bijeenkomst of een soort van sessie om elkaar bij te praten.

[00:06:21]

Dus we zouden er nu echt vol voltijds mee bezig en serieus mee bezig. En we zien ook dat er wegwerkzaamheden gestart worden langs de wegen, sleuven getrokken om met het internet aan te leggen voor de pers en de aankomst. Goed te registreren aan het weerstation wordt een en ander opgeknapt. En dat doen ze ook niet zonder reden. Dus je ziet er goed uit en ik ben benieuwd als wat de Thoma Vidal! De burgemeester van Valle raken. Of eigenlijk van de gemeente valt.

[00:06:47]

Wel wat ik erover kan zeggen nog straks mensen gaan opzoeken, maar voordat we de oud burgemeester vinden stuiten we op het hoofd Finnish plaatsen van de tourorganisatie.

[00:06:58]

En met het geluid uit bevestigt hij met een knipoog en een duim.

[00:07:02]

Oei, oei, republiek probleem. Bij de problemen met die bevestiging in onze achterzak lopen we naar de burgemeester die ons bij de eerste zon staat op te wachten. Vrolijk zwaait trouwens Kees. Vraag hem gelijk wie de mensen in haar wagen en dat zie ik aan mijn arrivé. De plannen zijn de Tour de France Person of de pompje de Forester Evo.

[00:07:23]

De zit zitten qua zit je in een Renault Shola, een bijeenkomst om de aankomst van de Tour de France op 3 september op de top van de Mont ook wel voor te bereiden. En daarbij waren. Dat hebben jullie goed gezien. Alle diensten van de staat die een rol hebben bij de organisatie van de dag LUTJEGAST, de aankomst van de renners hier op de top. Zo rond 5 uur zijn daar bij de finish bijna op het hoogste punt van de airco helemaal solus om.

[00:07:46]

Iets lager bij het skistation zal de technische zone worden ingericht, met alle journalisten hetzelfde materiaal. De koersdirecteur kende de reclamekaravaan en publicitair.

[00:07:56]

Ik vraag hem nogmaals en voor het publiek is het dus mogelijk om naar de etappe te komen kijken. Paula Publics apprecieerden voor de omzet. Dat is mogelijk nu het publiek langs het parcours naar de wielrenners komen kijken. Op de Col de la Muse en de Monte Carlo bijna aan de finish. Natuurlijk zullen er maatregelen gelden. We zitten namelijk in het Nationaal Park Cevennen. Dus misschien zullen toeschouwers een stuk moeten lopen omdat regelzucht zijn afgesloten voor auto's. Maar komen kijken zal zeker mogelijk zijn.

[00:08:25]

Een tour finis met publiek is, dat is nu al duidelijk. Het lijkt wel of Korona door de harde wind op de top van de eikel is weggeblazen.

[00:08:34]

Maar is er dan helemaal geen twijfel geweest? Natuurlijk wel. We konden ons tijdens de lockdown nauwelijks nog voorstellen hoe een tour te organiseren, maar zoals het er nu naar uitziet is het mogelijk. Kan de situatie in september anders zijn? Alles kan dus nog veranderen. Maar voorlopig schijnt letterlijk en figuurlijk een zonnetje bij de finish van de etappe. Vragen de burgemeester. Wat niet speciaal is aan het fietsen op en rondom de montagehal en of de Tour de France. De mensen buiten de Cevennen hiervan nu eindelijk gaat overtuigen.

[00:09:03]

De successen qua exceptional of wat bij Quick Step Detd skibond aan toe die zo uitzonderlijk mooi is, dan is dat we hier midden in de natuur zitten, in een nationaal park, een mooie steile klim en zelfs de Col du Sud en de Mont d'Or gewoon. En we hebben goede wegen. Eigenlijk is alles aanwezig om je goed te kunnen fietsen tot die propjes wedel e pasco kan omvallen. Cyclisme scheren met nal in Japan. Ik zeggen dat er nu al wat renners zijn die de berg beklimmen.

[00:09:29]

Maar anders is het er erg rustig en zie je in een uur of langer helemaal niemand. Er is hier nog geen echte fiets cultuur of wel vraag ik in Japan.

[00:09:36]

Cultuurdag cyclisme siiw, sciarrino en Akim die je willen hebben hier best wel wat fiets clubs, maar ik denk zeker dat de Tour de France enorm zal bijdragen aan een verdere ontwikkeling van het fietstoerisme. Dat denkt u echt? Vraagt Jurrie. Ja, dat weet ik zeker. Je ziet het nu al de laatste weken. De titel International, dat is eigenlijk het effect van de Tour de France. Er zijn nog veel meer fietsers op de berg. Merk je dan echt je nu of veel meer fietsers die dan onder bomen klimmen?

[00:10:02]

Meer dan anders het geval was?

[00:10:04]

Wie of wat boekte de ranke Denise volle? Dan willen we boeken Prisca danken. Volgens de burgemeester werkt het is. Er zijn nu al meer fietsers op de eikvaren door de aankomst van de Tour. Over twee maanden en twee daarvan zijn in aankomst.

[00:10:17]

Maar of die het gaan halen zijn met anderhalve kilometer klimmen en een meter of twintig dertig. De wielercommentator speelt een beetje met een beetje uitlopen om genadeloos toe te slaan, maar ik denk dat gelach overdreven. Boven zwierven, hoewel onze hartslag al flink oploopt. Weten we na een paar kilometer zeker wat een mooie regio is dit om te fietsen. Iets dat er bij mastellen kan al lang weten. Daar zijn ze al jaren, fietsfanaten en hun gasten ook. We zijn aangekomen op de Mastella kamp, is een camping in de buurt van de Montague en is een echte fiets camping, zijn twee broers die eigenaar zijn en we allebei heel erg veel van fietsen en één van de twee broers die gaten.

[00:11:45]

Bijna dagelijks fietsen met de gasten tochten van 100 en 150 kilometer. Leuk is dat ze allebei een beetje Nederlands spreken, want de één van de twee broers is getrouwd met een Nederlandse. We gaan hen eens even of ze gaan op zoek naar hun om te vragen hoe zij fietsen in de Cevennen omschrijven en waarom vooral de ene broer echte elke dag zo veel fietst.

[00:12:17]

We hebben Kristof en Cedric gevonden, de twee broers zitten hier tegenover ons aan tafel. We hebben water gekregen en een lekker koud drankje. Kristof Ceuterick jullie fietsen je zo vaak zoveel. Jullie kunnen alle kleine weggetjes. Wat maakt fietsen in de Cevennen en richting de Mont ook wel zo mooi? Of zo speciaal of juist moeilijk? Het is mooi, dat is het wegschieten waar je kan fietsen en je kan er naar de Ecole de Weski colamerk. Er de mogelijkheid om te fietsen.

[00:12:43]

Dat is het groot verschil met de Pyreneeën. En er zijn tien of vijftien kleine corren, tien of vijftien manier om naar de Mont Highways te gaan. Dat is een enorm voordeel dat je niemand kent dat er zoveel mogelijkheden zijn. Dat blijkt ook wel, want daar ligt een boek voor ons. Met ongeveer 1 pond niet ongeveer, maar precies 150 routes. Je hoort routes die die allemaal vanaf hier zeg maar in de Zenne. Verder is tijdens de rit de Tour Sirk heb je de tocht tochten worden gefietst.

[00:13:17]

Daar is dat 50 tot goed en 12 duizend kilometer. Twaalfduizend 31 kilometer, 31 kilometer precies en de hoogteverschil is 2 feit thuis en 8 en 93 meter. Dus dat is wel alles van de camping. Dus je kunt op de camping 150 dagen met meer. Dat wij niet alles gedaan, maar ook goed. Alle en van 7 kilometer tot 150 200 kilometer en uitdijt terug op de camping. Dat lijkt me echt wel een fiets camping te noemen. Ik ben wel benieuwd hoe reageren de gasten op fietsen en wanneer zijn een verrassing?

[00:14:06]

Dat is een grote verrassing voor de mensen. Zij weten niet, ze kennen, wij hebben en begint bekend te worden. Dat is in de Uilenburg duidelijk beduusde Pierre. Nee, uitrijden. De Tour de France komen nu voor de tweede, derde keer. Het wordt de derde keer dat, dus ik denk worden meer bekend voor de mensen. Het is maar en dat is voor mij. De mensen moet je durven om de kleine weg te fietsen is de truc.

[00:14:38]

Zit hem eigenlijk in de interesse in het evenwel niet te grote Roeters te volgen met een kleine routes te volgen? En dan gaan alle mogelijkheden eigenlijk open. Hij maakte van Kleinzand. Om te horen. Denken jullie dat dat de modderbaden, zeg maar de Tour die nu komt, extra gaat toevoegen aan het vizier? Denk je dat mensen meer bekendheid gaan gaan gaan geven en meer ja? Wordt de modeacademie die ze cool? Misschien, maar de monticola is niet zo moeilijk?

[00:15:07]

Niet zo moeilijk, zegt Kristof Nouwen. Hij is die Liesbeth met stijgingspercentages tot 18 procent zeker vergeten. Kees vraagt het aan zijn broer Cedric.

[00:15:18]

Wat denkt Frederik? Met het oog op de etappe van de Tour? De combinatie van Lucid en Mantsjoekwo kan de inzet voelen door de combinatie van zweetgeur in Tapt geïdentificeerd als QHM dan lekkerder worden, zegt DePost fantasietjes om uur.

[00:15:43]

Het gaat erg erg zwaar op de codenaam Lucette en de grote stijgingspercentages tot 17 18 procent. Ik denk dat we in het toppunt altijd verschillen tussen renners gaan krijgen. Het enige is dat er na de Lucette een kleine afdaling is en daarna een stuk plat en dat dat het moeilijker maakt om als aanvallen de etappe te winnen. Vooral de fonkelnieuw vertelt Haditha missies. Dan weet je hoe sommige Cordula dus dit soort usurpatie geeft, gewerkt aan een hele mooie etappe.

[00:16:15]

Dat is nou precies wat Christian Brydon, de baas van de Tour de France, voor ogen had toen hij over het parcours besloot. Dat vertelde hij ons als we hem bij toeval tegenkomen bovenop de Mont. Op de dag dat de etappe eigenlijk had moeten plaatsvinden, geeft hij een persconferentie in het museum naast de finishlijn. Hij zit in een klein zaaltje, hoeft de toekenning van de tentoonstelling is een persconferentie, staat op het punt om te beginnen. Je ziet hier de poses van de man dekbladen en die zet en zeg maar het schema.

[00:16:50]

En iedereen probeert een plekje te vinden op een halve meter afstand. Ik met ben hem hier op. Een prachtige omgeving. De klim van Inkwam is met soms 3 4% niet zo stom, maar door de Lucette ervoor te plakken. De renners eigenlijk om aan te vallen. En dat dan op ruime afstand van de finish. De finale wordt dus langer en dat in combinatie met de televisiebeelden van deze omgeving. Het wordt formidabel.

[00:17:31]

Op 3 september zal Washington B ook. Te midden van alle Franse journalisten trekt Kees de stoute schoenen aan en probeert er tussen te komen.

[00:18:01]

Kees Graafland, de journalist, de Nederlandse Nationale Algemeen Dagblad.

[00:18:06]

Als Kees en Christian Prudhomme elkaar hebben gevonden, stelt Kees de vraag of de muntjak wel een mythische berg in de Tour de France kan worden.

[00:18:14]

Door Apple om minister worden.

[00:18:29]

Is er een decoen nodig? En dat is hier in het verhaal van de kampioen bij de mond. Elk geval is wel duidelijk dat doe je niet elke jaar zullen zijn. Het ligt niet om de hoek. De ploegen en renners zullen na de finish nog één of twee uur moeten rijden naar hun hotel. Dat maakt het lastig als ze bij de ponten calvinisten of bij niemand is dat makkelijk? Dat is duidelijk.

[00:18:50]

Los daarvan kan het prachtige kader hier bijdragen aan het verhaal van de winnaar. Daarom hebben we dus de Lucette ervoor geplakt om niet een ouderwetse tour berg te krijgen met een erg geleidelijke lange klim. De grote kampioenen moeten nu aanvallen denken aan de puncher als Julian Alaphilippe. Daarmee kan de wel bepalend zijn voor het verloop van de Tour in de week erna, maar dat is de droom.

[00:19:12]

Misschien is dat er die dag wel veel wint en gebeurt het allemaal niet en wordt het een gewone etappe.

[00:19:17]

Net als andere jeneverstoker.

[00:19:24]

En dan? Dan stelt Kees het Franse nationalisme op de proef. Nou, Brydon net uitgebreid en verteld dat de Fransman geen tijd pakte tijdens de laatste Touretappe waar ze over de eikvaren reden? Vraagt Kees Machine, directeur zich nog. Kan herinneren dat een Nederlander nee toen won.

[00:19:40]

Andere, maar juist Jonna Noorlander. Wat wil je maar niet zeggen? Hebben jullie in Nederland niet toevallig een kampioen met een Franse naam? Heeft u mijn vraag begrepen? Hebben jullie in juli land niet toevallig een Nederlands kampioen met een Franse naam? Vooral De Fassin als was inderdaad de verdienste van manga's, reportagemakers T'Joncke elke vrouw. Dat checken hoe ze verder zijn Ciampino, Rumour. Handige man pipi doen. Tom Dumoulin.

[00:20:40]

Dat moeten volgens hen woorden als winnaar op de Montaguti. Een Nederlander met een Franse naam, iedereen blij en misschien die mythische status die ze zo graag willen in de regio. Niet alleen omdat een lacam wordt gezegd dat de Cevennen een mythische burgemeester. Ook bij de VVV in wagenbak, een plaatsje aan de voet van de Mont en kwalen smachten ze naar een berg met een mythische status. We zijn aangekomen in een vallei Rak aan de andere kant van de vader, maar er kwam ook een manier om omhoog te gaan, maar niet de manier waarop de Tour de France omhoog gaat.

[00:21:12]

Maar we zijn hier aangekomen omdat we gaan spreken met het. Yannick Michel en Kees Verhoeven vertellen dieses Yannick.

[00:21:20]

Michel is werkzaam in het UN Office de Tourisme, zeg maar de plaatselijke VVV. Hier en daar vallen ronk en uhm, zij weet alles over het toerisme in deze regio. Of naar fietsers wandelen of iets anders. En de aankomst van de Tour de France.

[00:21:35]

Tuurlijk mag je eigenlijk zwemmen, want het ziet er echt fantastisch uit. Het is een riviertje met helderblauw water. Midden in het dorpje en. Tja, ik weet niet of wil het gaan zien in de. In de beelden van de Tour de France, maar het voelt de Tour de France.

[00:21:54]

Maar voordat we naar binnengaan in het gemeentehuis, keren we even terug naar het eerste puistje van de laatste vijftig kilometer van de Tour. Etappe Mark's het zwaar heeft en zich afvraagt waarom er ook alweer is gaan fietsen. Eigenlijk reeds wist ik al van jongs af aan, aangezien vroeger mijn vader dat veel deed en de nodige. Hoe zeg je dat cyclosportieven wieler ritten georganiseerd voor toeristen fietsen in België en Frankrijk op bijvoorbeeld de Alpe d'Huez, waar hij van kinds af aan mee ging op vakantie en daarnaast ook zelf stukjes fietste van een vierde tot mijn 50 jaar lang.

[00:22:46]

Geremixte CrossFit, daarna gevoetbald. Tot mijn 26ste op mijn zestiende een keer een brommer, een gevaarlijk gat en een kruisband gescheurd. Dat is met voetbal altijd een beetje moeten oplossen. Tussendoor maar gestopt met voetballen. Omdat ik op de eerste werkdag met krukken binnenkwam. En toen gezegd ik verdiende niet zo heel veel, maar dat moet je anders gaan doen. Toen ben ik grijswit. Per jaar langer dan een gevierd in Limburg, België, Frankrijk Quast, Thymus, een orgaan 26 27.

[00:23:34]

En dan gaat het allemaal nog makkelijker. Kunt nu 40. Drie kinderen jonger kinderen. Gebroken nachten. Twee jaar woonde ik in Zuid-Frankrijk in een prachtig weer. Maar ik heb zoveel lopen klussen om zoiets klaar te maken. Gewerkt. Af en toe altijd met een gezin dat al fietsend een keer kwam. Ik denk dat ik elk jaar misschien vijf keer op de fiets stapt, dus ik ben allemaal Kubitschek waard. Zijn mag verdwijnen. Ik was eigenlijk wordt overleven.

[00:24:21]

Waarna terwijl ik lekker aan ploeteren is op het eerste colletje en bijna bijna bijna boven is zijn mijne binnengegaan in het gemeentehuis.

[00:24:37]

Invallen waar we in paniek hebben gevraagd of fietsen rijk is voor de regio cyclisten.

[00:24:45]

Een cyclo toeristenbus. Welnu, die de volgende zaken doen wankelen en pakten hoe enorm demande toeristen toeristenplaats mee de.

[00:24:59]

Belangrijk is dat fietsen, maar geen exacte cijfers van hoe het er nu voor staat dat de regio bij enkele Nederlandse fietsers zeer geliefd is.

[00:25:07]

Dat merkt de Waal bij Basel Lacam aan. Behalve de eigenaren spraken we daar ook wat gasten. Maar we zijn hier op de camping nog en we zijn met een rondje gelopen. En Kristof, die wees op op een euh meneer daar aan een andere tafel. En die meneer Frank. Frank heeft al wat grijze haren, maar ziet er bijzonder afgetraind uit. Nog? Frank, wat is jouw leuze? Negenenzestig, en hoe lang kom je aan judo op de stumper?

[00:25:29]

Twintig jaar en ik begreep dat. Jij hebt een bijzonder verhaal over hoe jij ooit bent begonnen met fietsen. Dat is hier gebeurd. Wil je dat vertellen? Ik ben hier dus op een gewone fiets altijd geweest om een keer naar het dorp te gaan, maar ik vond het fietsen leuk. Na mijn voetbalcarrière en euh, Nuijten kwam Cederic mijn tegen dat ik op met een fietser was en dat er een wielrenner achter me aanging. En die zei kwam ik terug en toen zei die Wil jij, jij moet gaan fietsen?

[00:25:55]

En dan hebben we samen een fiets uitgezocht en sindsdien heb ik het virus te pakken gekregen. En vanaf dat moment is het hier gewoon schitterend. Dus als je iets wil doen moet je in de swenden komen.

[00:26:07]

En wat vind je mooi aan het fietsen? Hier en daar is regen dus omgeven.

[00:26:11]

Iedere ieder euh, hoe moet ik dat zeggen? Iedere dag is anders. Waar je ook komt, dat is even mooi. Of tegenover een en een steile helling hebt over minder steile hellingen hebt het afdalen eerst weer schitterend mooi. En als je iets gedaan hebt om boven te komen, dan denk je van jij. Daar heb ik het voor gedaan. De omgeving is schitterend en dat blijft. Dat is je bent je nooit. Je raakt je nooit uitgekeken.

[00:26:37]

Ik ben daar eens serieus. Ik kom hier. Drie weken trainen zoals je, net als wij. Uhm, t is hier een hele mooie omgeving.

[00:26:45]

En dat wat brengt de naar jou? Weet je wat je niet in Nederland of in de Alpen of in de Pyreneeën kan vinden?

[00:26:49]

Ik ben hier nog nooit geweest, dus was voor mij sowieso effe kijken hoe het hier is. Maar ja, in de Alpen en Pyreneeën is toch wel wat minder weer heel wisselvallig en neerstrijken cols zal heel mooi weer. Hij kan hier ook al van allerlei klim op rijden, dus ik heb hier eigenlijk alles wat ik nodig heb.

[00:27:06]

Het boek van de renner, dat klopt echt precies, zoals de omgeving hier in een Cevennen beschrijft. Het is dus echt gewoon zoals het is.

[00:27:15]

Deze fietsen zijn me overtuigd. Dat is duidelijk. Maar goed, jij niet bij de TGV in wel raak. Niet alleen deze man in een Cevennen, maar ook al fietsvrienden over heel de wereld, terwijl schoolkinderen buiten met troms aan de gang gaan? Vraagt Kees haar. Of ze denkt dat de Tour met haar is om meer fietsers deze kant op te trekken.

[00:27:33]

Epauletten Rasmussen Poele. Cyclisme groffe. Uhm. Sexwale importance. De lorrie willen.

[00:27:41]

Tour de France is doel van Tombeau Koersels. Dit. Ze verwachten veel van de Tour aan Collstrop. Ik wil. Ik doe het overal ter wereld uitgezonderd. Zo komen dus ook mensen die niet zelf wielrennen. Maar dat wil via de tv volgen met de hopelijk mythische finish op de Mont. Gewoon aanraken. Tijdens de top van Burren is de grote wegen en beukers echt het hart van de zevende hemel. De mensen zullen zien dat deze regio in de mond ook wel bekend is, maar niet zo bekend als bijvoorbeeld de Mont Blanc.

[00:28:11]

Toen het ontdekken waard zijn.

[00:28:13]

Bascule direct naar een hattrick. EPA. Ik kom als hij tekort, nu niet Papaoutai in de samplen.

[00:28:23]

Komend jaar Hellemont van mooie beelden om meer fietsers te trekken.

[00:28:30]

Dat is de belofte die de Tour de France met zich meebrengt. Ik twijfelt er in ieder geval niet aan. Maar is dat genoeg voor een mythische status? Ik probeer het haar te vragen. Gelukkig merk jij niet een beetje mee aan mijn Frans.

[00:28:45]

Is dat finish in het Frans? Ze vinden dat de man, euh, Alexa Jane, de cyclisme I als de ideale persoon om te bepalen wie.

[00:29:06]

Euh ja, deze Porky semitisch. Klik hier voor Villumsen Lysander zijn Vooijs en nu zijn we. Het veel demande magna in een kostencontrole.

[00:29:21]

Drankjes voor de mensen uit de omgeving en de buren uit de regio Istiqlal, ofwel een mythische berg. Vroeger werd er hier elk jaar namelijk een klimtijdrit georganiseerd door de lokale wielerclub. Die ging van les perroen tot aan de top van de Mont Markwell. Die klimtijdrit was een hele happening en trok pas veel volk, stelt René.

[00:29:41]

Verder komen er op dat ik wel veel wielrenners om te trainen. Ze klimmen in een omhoog minuut tijd op in vergelijking met andere keren.

[00:29:52]

Je moet het zo voor je zien. Ik kwam ligt tussen grote steden als nieuw in Montpellier in het zuiden. Een mio meer in het westen. Die mensen komen hier regelmatig sporten, want ik wil simpelweg de hoogste berg in hun omgeving. De mensen komen hier. Maak je dan echt een dagje uit van Jan Trot Donk Lutjebroek Toerisme?

[00:30:13]

Sta ik wel al een mythische berg, maar dan vooral voor de mensen uit de omgeving. Het fietstoerisme op Dankjewel is nu nog vooral regionaal.

[00:30:23]

Zelfs het zoekwoord semiotiek kun je Wolfje mee Common Sense Cesaris te komen, Get Georgiana Lucullus en dessert poedermelk.

[00:30:37]

De man heeft op fiets gebied al lang een mythische status.

[00:30:41]

Ook een regionale mythische status. Maar het is een begin en. Vroeger was er een klimtijdrit georganiseerd door een lokale wielerclub. De Niet Moustier is de president die Veloclub Montaguti en woont in LSB. Het laatste dorp voor de top. Die Zyban spreken hem in het restaurant van zijn familie.

[00:31:19]

De leraars weten hoe het nu zit met de klimtijdrit aan de mythische status. Krijg je natuurlijk alleen door een mythische cycloon dat iedereen de berg zelf ook in wedstrijdverband kan fietsen. Niets blijkt vol te zitten met verhalen over Franse renners Lance Armstrong. Maar het beste verhaal is het verhaal van Bernard Hinault, de grote Franse kijk in de krant Remiremont.

[00:31:40]

Up to get rich or scoutsjaar. You only Belmodo. Waar zit waar je binnenkort jouw meelift van categorie winnen? Almond Babysitten? Danau in Hoei? Dan weer kan de wind heel even een koude winter in je mond. Heb je je eten? Ja, ik heb de Côte de la projectdag topsport van de band in La Chapelle ACLI met mijn Bernadina waar je New York drinken.

[00:32:07]

Essink, voor Winkel niet tot de Fransen vertelde, vertelt net dat de. Waarna Juneau op de set tijdens de Midi Libre op de Col de la Sized 14 procent op gegeven moment steil en een reyn 42 21 versnelling. En dat dat meteen naar hem niet eens. De Tour ging naar een voetje aan de grond en dat is hier wel een euh. En en een een verhaal dat vaak wordt herhaald. Is de Tour renners die mogen wat verwachten?

[00:32:32]

Of de Tour van dit jaar net zulke mythische verhalen gaat opleveren? Denys denkt aan de hel, maar hij ziet liever een andere manier om de Montague als een mythische status te geven.

[00:32:42]

Ik voor klassieke Sawa Servier avec le Larry die de Tour inzet.

[00:32:48]

Als je zo redeneert, weet ik dat ook. Ik zal jullie anekdote vertellen. In 2015 zaten we met de organisatie van onze cyclosportieven, die we al 21 jaar op en rond alcohol organiseren, en de Cycle regio Occitanie aan een maaltijd. We waren met 100 tot 120 personen, sponsors, gemeenteraadsleden, etcetera en op een gegeven moment vroeg een vromen. Wat moeten we doen om van de monding wel een mythische fietsbrug te maken, net als de Mont Ventoux en andere bergen?

[00:33:18]

En ik antwoordde dat herinner ik me nog goed. Nou, dat is simpel. Tien miljoen euro nodig. Dat is niet zoveel hoor. 10 miljoen euro. Daarmee leggen we een weg aan van hun recht omhoog de montaigu al wel op. Dat is dan een Beech die 17 18 20 procent omhoog loopt en voilà, dat kost 9 miljoen. En dan hebben we nog 1 miljoen over. Daarmee halen we de tour binnen die over die bij gaat.

[00:33:43]

En daarna hebben we hier een mythische fietsbruggen You want to go away.

[00:33:50]

En dan de hamvraag. De tijdrit. Wat is daarmee gebeurd? De tijdrit bestaat helaas niet meer daarover meer. In de negende etappe, maar er sinds 2000 wel een sportief met elk jaar een publiekstrekker, zoals Denys dat noemt en waar hij erg trots op is. Zo trots dat hij ze één voor één begint op te noemen.

[00:34:11]

Zowel een noodlanding als een Nederlander bij het paleis van de ambassadeurs van onze Cyclo. Ik ga mijn best doen om me helemaal op te noemen. Het begon met een niet zo heel bekende Italiaanse wielrenner, maar daarna hadden we Kristof Lorrain, een Franse wielrenner uit de regio die de bergtrui won in de Ronde van Californië. Wat opvalt als je minimaal een kwart miljoen euro inzet onder u en die meer op zo'n manier de maatschappelijke zetel om die job tot moment in 2007 hadden we.

[00:35:01]

En dat is één van mijn beste herinneringen. En niet omdat jullie Nederlanders zijn hoor. Het was Joop Zoetemelk. En dat was enorm. Zoetemelk laat aan Deficom rond middernacht. Het was al erg laat en we waren bezig met de allerlaatste voorbereidingen. En hij zei ik heb nog niet gegeten, dus wij regelden wat te eten. Voor hem sprak ik een tien minuten.

[00:35:22]

Ik had gelijk het gevoel om hele leven te kunnen eten, omdat van de club geregeld de dag van de cyclobal hem zou blijven, zodat die ook niet steeds van Leemans fietsen. Nog groeten. Maar hij was al zestig jobs. Hij was super. En hebben jullie ook nog een fiets truitje van de club voor me? Wat zo'n persoon? Iemand wie wij als kind keken? Een truitje van onze club vraagt. Dat vond ik heel erg mooi.

[00:35:48]

Kent u Rik Lista, die Konica?

[00:35:52]

Dat lukte omdat ik zijn zoon kende. Karel Carrol Zoetemelk deden mee aan het Frans kampioenschap wielrennen voor militairen. Hij won en ik werd tweede en dus kende Carl op de.

[00:36:10]

Zo ging Denys nog een tijdje door. Totdat we dit jaar CAMA dit jaar, dit jaar nog helemaal niemand.

[00:36:20]

Let wel voor dit jaar en dat is geen geheim.

[00:36:24]

Moet ik nog iemand regelen en lopen er veel lijntjes? Maar ik weet het nog niet. Het is nog niet besloten.

[00:36:30]

Werk aan de winkel dus. En als wij als makers van podcasting ik liefst een handje bij kunnen helpen? Dan doen we dat natuurlijk graag. Wij stellen Thijs Zonneveld en Thomas Dekker voor onze collega's bij In het Wiel. Volgens ons allen die nog een weddenschap is staan. Tot slot nog een woordje van een loco.

[00:36:47]

Als je het hem vraagt, is het eigenlijk al lang niet. Sterker nog, hij hoopt dat zijn verhaal als hij is overleden een handje Haerden van de eikvaren in zijn grafkist stopt.

[00:36:58]

Maar die twee bekoorlijk. We hopen dat dit drama mooi kunnen worden. Je denkt dat je pas aantrekt. Xiu, aldus de premier. Op die manier poetsen we met een peperduur uitterlinden decor zowat de decors af. Zo zie je hoe pak je dat zo je weg als.

[00:37:25]

In een roze. Doe het dan zo hier luisteren naar de eerste etappe van Lizzie kliste een podcast van het adv, gemaakt door Kees Graafland en Jerry Heiner.

[00:37:57]

De muziek die je hoorde is van de Franse zangers Ericson en André Monreal. De podcast is afgemixt of Noterman.

[00:38:09]

Volgende keer gaan we op zoek naar de 7 0. De inwoner van deze streek. Wie is dat eigenlijk? Hoe leeft de 7/0? Vroeger en nu? We praten met mensen waarvan de familie hier al generaties woont en met de nieuwkomers, zowel Fransen als Nederlanders. En we zoeken contact met vertrokken 7 Nolle. Wat is hun gevoel nog bij de regio? Dramaserie Uno Roozen. Toe zal. Zo.