Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:01]

Was het niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral ook naast de fiets.

[00:00:08]

Dit is de levensloop vriend Facebook's, in staat als tweede in de herwint groep Berto Apero, houdt weer even halt.

[00:00:23]

De actualiteit roept waren voorgaande afleveringen uit Italië diepgaande verhandelingen over de Italiaanse wieler cultuur, doorspekt met anekdotes uit de eerste hand. Deze aflevering pakken we net even anders aan. Het is morgen koers, laten we dat vooral niet vergeten. Was per slot van rekening de aanleiding voor deze trip en Koers vraagt om voorbeschouwing.

[00:00:44]

La Classici Cima Milaan-San Remo beleeft dit jaar de 100 11de editie en het wordt een Primavera in de zomer. Moet niet gekker worden, maar ook kom maar door. Wie zijn de favorieten? Wie wordt de opvolger van Hennie Kuiper als laatste Nederlandse winnaar? Zijn de sprinters op de afspraak of pot iemand? Bij Elite? En wat is het effect van dat aangepaste parcours? Kortom, het is de hoogste tijd voor je periodieke portie wieler gebabbel, rechtstreeks uit de longen uit het land van de laars.

[00:01:14]

Mijn naam is Stefan Bolt. Tegenover mij zit Laurens ten Dam. Vrijdagochtend 7 augustus. We zitten aan de keukentafel van schrijfster Lidewij van Noort, de schrijver die ook onderdeel is van onze mooie groep Petto en onze avonturen door Italië, die wij later deze week nog terug kunnen horen in de podcast. Het dorpje heet Mornie. Deze krijg je er een doek over de bevestigende knik ergens in de prachtige, charmante op een flinke hele flinke steenworp afstand van Milaan. Morges koers.

[00:01:51]

Wat is Milaan-Sanremo voor koers voor jou? Heeft die een apart plekje in jouw hart? Zeker? Ja, ik heb met mijn mogen rijden, maar euh, ik weet nog dat ik. Toen woon ik in Veldwezelt en de ik direct naar de koers naar huis gevlogen zaterdagavond. En ik. Ik was er een week al in Italië om voor te bereiden. Volgens mij heb ik twee nachten nog van die koers gedroomd. Wanneer was dit in 2007? C&W Dus dat was de je als je een eenmaal rijdt?

[00:02:20]

Ik heb dus één keer mee mogen maken. Die finale Cipressa op de afdaling van de Cipressa is lastig, dus zintuigen. Alle vijf staan open werken en kom dan Bob weer op die Aurélio af die die ene dan naar jou kijk je om had geluk toen het eerste groepje van dertig man. Dat weet ik nog. En dan die Poggio op en weer, die afdaling naar de Via Roma. Zelfs ik dacht nog, want die had me helemaal gek gemaakt.

[00:02:46]

Bij de eerste kon sprinten Unibet tijdje Unibet uit. En ja, goalie komt over de meet die Driemond kilometer. Die is echt zo voorbijgevlogen vormen geboren. Echt nog nog twee nachten over die koers dromen en dan kan je wel nagaan wat een impact had op je brein heeft. Zeg maar als renner. Dus ja altijd. Als ik die koers daarna zie, dan voel ik nog dat en dan weet ik wat die renners die er echter voor gaan en die finale zo willen rijden meemaken.

[00:03:12]

En dat die 300 kilometer is zegt niks over de intensiteit van de laatste vanaf de graaf. Ja, maar we gaan zometeen over parcour hebben. We hebben een agenda. Jongens, we hebben een agenda.

[00:03:25]

Er zit die fris gewassen haartjes strak in het gelid. Thomas Dekker, voormalig wielrenner, ook nog tegenwoordig analist. Uhm, zelfde vraag voor jou eigenlijk. Nou, ik moet zeggen.

[00:03:39]

Milaan-Sanremo. Ik vind het een prachtige koers. Ik vind het een prachtige koers voor de televisie. Ik heb denk ik een stuk of drie keer gereden en de eerste keer dat ik m reed was in 2006. En toen had ik na de Tirreno gewonnen. Is een hele stressvolle week gehad? Natuurlijk, altijd van voren blijven rijden. Geen tijd verliezen. En toen merkte ik wel dat er bij Milaan-Sanremo dan een tandje wordt bij geschakeld en dat heel veel renners en Tirreno of een Parijs-Nice rijden als voorbereiding op de wedstrijd.

[00:04:12]

En uhm, in die in die tijd had je natuurlijk echt het. Voor de Italianen. Ja, het monument. De grote koers, de hele winter getraind en daar gaat het los. En ga jij om in dienst?

[00:04:27]

Of was het de grote Thomas Dekker show?

[00:04:30]

Ik zeker niet indien niet gevraagd te worden. Maar ik had mijn handen vol om om geconcentreerd te blijven. En de 300 kilometer is denk ik klinkt altijd heel ver. Maar er zijn veel zwaardere koersen qua intensiteit en qua jezelf leeg rijden. Uhm, ik weet wel dat het toen wij daar vertrokken dat we echt anderhalf, twee uur bijna 50 per uur hebben gereden om uit Milaan om die kopgroep weg te laten rijden. Dus dat is altijd wel lekker, want dan heb je er eigenlijk al weer 100 opzitten.

[00:04:59]

Gratis en voor niets. Euh, lekker snel gegaan.

[00:05:04]

Maar het is in principe geen koers voor mij.

[00:05:06]

Die bij janauri. Noem me zelf wat namen van gasten die in team zaten. Om het beeld te schetsen here. En uhm, ik weet niet eens die momma eigenlijk ver weggestopt.

[00:05:20]

Ja, want als jij dan niet wint dan maar dan stop je nooit weg.

[00:05:24]

Nee, nee nee, dan ging het zeker niet om leden. Die koers, die had ik eigenlijk beter niet kunnen rijden bijvoorbeeld dat jaar.

[00:05:29]

En uhm, uhm ja, ik vind het een prachtige koers. En zeker als je voor de televisie zit. De spier voelt de spanning van die grote baan en het opdraaien naar de Poggio. Cipressa. Die afdaling. Ja, het heeft eigenlijk alles wat een wielerkoers moet hebben en altijd vrij grote winnaars. Een mooie, prachtige herenliefde natuurlijk. En ja, ik moet zeggen dat ik heel erg moet wennen aan aan dit wielerjaar. Ik ben blij dat voor alle renners en sponsoren het weer begonnen is.

[00:06:02]

Uhm, wat ik krijg ga je onderbreken. Sorry, want hier gaan we het zeker over hebben, want dat is echt een heel gek jaar. Maar t is ook een gekke dag. Eigenlijk zijn de afgelopen 3 4 dagen al een beetje gekke dagen, want we zijn 1 juli. Maar eigenlijk. Iedereen in de wielerwereld is erg bezig met de val van Fabio Jakobsen. Daar heb ik het daar over. Twee dagen. Twee dagen terug. De laatste update neem je dit op om uhm, zeg maar 2 uur euh.

[00:06:29]

Vrijdagmiddag. Wat weten we? We weten dat die een verbrijzelde gehemelte en een verbrijzelde luchtpijp heeft opgelopen. Dat die problemen heeft met de ademhaling door de door een bos wond borst wond. Gisternacht om 5 uur is geopereerd onder meer aan zijn gezicht in coma gehouden tot vannacht. En de allerlaatste opdeden is die week. Die kregen we net binnen. Dat dier dat ie wakker is en in goede conditie is, houdt de gemoederen bezig. Een leeuw? Ja zeker?

[00:06:54]

Vanaf woensdagavond denk ik dat gebeurde en ik moet eerlijk zeggen dat ik daar heel veel over over nadenk. Over het hele jaar, over de hele situatie zeg maar. En dat ik euh. Ja, dat ene. Ja, de eerste berichten waren hij is gewoon in levensgevaar. Ja, dan kan je alleen maar hopen natuurlijk dat u dat dat waar ik het levensgevaar. En nu is het voor hem een hele lange weg naar een stel publiceren. Zo'n ongeluk gehad gezien?

[00:07:23]

Nou ja, zo'n zoon, zo'n harde klap. Thomas, zo'n klap met die snelheid.

[00:07:28]

Euh ja, kunnen natuurlijk allemaal Casartelli. En die beelden zijn toch veelvuldig voorbij gekomen? Hoe ironisch? Of hij is vernoemd? Ook naar Fabio Casartelli natuurlijk. In 94. Volgens mij was dat toch vijfennegentig?

[00:07:45]

Ja, dat zie ik nog steeds voor me. Maar dit? Ja. En met alle moderne technieken en social media zie je zo'n filmpje heel vaak voorbijkomen. En dan vallen er natuurlijk een aantal dingen op.

[00:08:00]

En dat is uhm, dat wil je op de.

[00:08:03]

Ten eerste hoe het begint natuurlijk dat dat Groenewegen het gat dicht gooit. Dus dat is de grote fout. Maar dat is ook wat de sprinter heel vaak doet. En dan kan Fabio ook kiezen om te remmen, maar dat doet de sprinter niet. En zeker niet die 2 van dat kaliber.

[00:08:19]

Op een vrij jonge leeftijd Fabio de de coming men, Groenewegen de gevestigde orde en Fabio had ook maar was ook gaan winnen. Dus die had het gevoel dat ie eroverheen kon komen. Dus bij alle twee geen twijfel. Ja maar ja, Groenewegen maakt hier een hele grote fout. En dan door een samenloop van omstandigheden. Is het eigenlijk? En hij valt op die op die nadar of die hekken en die hekken, die doen niks.

[00:08:48]

De hekken die zijn luciferdoosje of gewoon tv staan. Niet alleen Kaladze. Het valt gewoon om. En op dat moment. Door die slowmotion op social media zie je ook nog dat zijn helm af is en met met 80 per uur. Als je bijvoorbeeld die val van Cavendish ziet een aantal jaren geleden met Sagan. Die blijft op die op die dranghekken eigenlijk een soort van glijden. En dat is ook een hele vervelende valpartij. Maar hier komt hij dus gewoon met die hoge snelheid naar de grond gekatapulteerd.

[00:09:17]

En dat even natuurlijk waar die borst en gehemelte. Ja, dat is worden gewoon misselijk van.

[00:09:24]

Als je dan ga bedenken hoe kapot dat allemaal is. Ook weinig kunnen kijken of eerlijk gezegd. Als ik zoiets zie dan ben ik direct weg. Maar als je het analyseert als je van 80 naar 0 binnen 1 seconde gegaan. Als je Cavendish en Sagan zit dan gaat het nog 2 3 seconden door islamisten inperkte is. Hij brak ook zijn slag schouderblad, maar die is veel veel kleiner.

[00:09:44]

Dus daar heeft hij de rekken die niet vast stonden. Ja, was een onderwerp van gesprek en zeg maar de boarding die tegen de hekken aanstaren zit die ook nog een soort van glijdende functie kan hebben. Van beide was geen sprake. Halletwee zat niet vast. Dit was zelfs ja, maar helaas heel slecht neergezet. Dat kan gewoon niet. Natuurlijk. De vraag waarom moeten we een massasprint gaan doen?

[00:10:09]

Een aantal jaren achter me achter elkaar, op een weg in Polen die een klein beetje afloopt. Waarom ga je?

[00:10:18]

De organisatie gaat er prat op dat het de snelste sprinter is uit het van het seizoen, zeg maar.

[00:10:24]

Dat dus de. Nou ja, dat. Ik vind het echt. Ik vind het diep triest dat wij niet blijven. Dat wij als wielersport niet kunnen leren en de veiligheid van de van de sporters. Dan heb je net het coronavirus overleefd. Je hebt al die trainingen gedaan. Waarom moet je nou op zo'n spectaculaire plaatsvinden? Het interesseerde Wyle volgen echt helemaal niets die voor de televisie zitten kijken dat ze op dat moment dat de ego van hun eigen en de baas van een van die wedstrijd en die finis daar wild wil hebben.

[00:10:57]

En daar moet iets aan gedaan worden in de toekomst.

[00:11:01]

Weet je, wat hebben we daar idee over gewonnen na een sprint? Waar die niet afloopt? Het is 65 68. Op een vlakke weg is ook prima. We hoeven niet bijna 80 te gaan rijden. Meer veiligheidsmaatregelen bij de in de laatste kilometer hebben niet ook al gehoord hoor.

[00:11:17]

Die boarding moet gewoon vastzitten. Hij moet daarop vallen en dan moet ie. Die moet niet weg kunnen schuiven.

[00:11:23]

En dan zijn er de reacties van bijvoorbeeld de Patrick Lefevere die elke keer maar even tot jou, omdat ik daar volgend jaar wat van die eigenlijk als eerste reactie heeft. Euh. Ik ga een klacht indienen bij de politie. Dit is is een poging tot moord en meteen worden van dat soort van die orde eigenlijk.

[00:11:43]

En daar zit natuurlijk kijk, in de emotie handelen we allemaal wel eens een keertje. En zeggen we misschien iets te veel. En hij gaat er dan later doen ook nog voor Fabio. Maar Fabio z'n gezicht wordt niet beter als je naar de politie gaat. En het probleem in de wielersport is veel groter. En ik denk dat Lefevere ook uit een tijdperk komt dat er heel veel dingen gebeuren in het wielrennen.

[00:12:07]

Uhm, hij heeft ook renners in de ploeg gehad die dingen niet goed deden. Ik herinner me vorig jaar ook nog een renner van Van Step die iemand anders slaat na de finish. Weet je wel, je mag bepaalde dingen niet doen, maar het kan gebeuren in emotie. En als je zo lang in de wielersport zit, weet je ook dat het een instinct is van Groenewegen. Maar het is nooit de intentie om Fabio Jakobsen voor het leven misschien te verminken.

[00:12:33]

Of of nog erger. Of misschien kan je wel nooit meer opstappen. Laten we hopen dat het allemaal goed komt en dat ie hier euh euh ja over een lange periode waarschijnlijk op terug kan kijken en kan kijken. Ik heb dat overleefd en ik fietsweer dat. Wat is dat is te hopen. En dat is ook te hopen voor Groenewegen met die intenties. Die zijn op dat moment nooit zo geweest. Ik ga nu iemand bijna dood draaien. En uhm, ik wil.

[00:13:00]

Ja, ik vind dat wel wel belangrijk om gezegd te hebben en iedereen staat vrij om welke reactie dan ook te hebben. Maar nu zijn we al een stukje later en een paar dagen verder. Volgens mij schiet het voor niemand voor beide partijen ook echt totaal niet op. Als dit voor een rechtbank moet afgehandeld worden.

[00:13:17]

Maar jij benadrukte steeds jij was eigenlijk steeds eigenlijk met beide bezig en met beide Groenewegen en Jacobskerk eigenlijk wat vanaf moment was meteen wat wordt wat je zegt. DeLong handelt uit mijn instinct, maar dat is natuurlijk niet zijn bedoeling om om dit de gevolgen kan je niet overzien zeg maar. En dit is. Ik weet niet of je vroeger keek. 12 steden, 13 ongelukken en dat is voor mij bijna zover. Jouw carrière is die Daya die omhooggaan, Groenewegen die op 1 op de hoogste rots staat.

[00:13:50]

Iemand die ze die Eddy die een cumming is. En dan? Eigenlijk is dit voor beide carrières misschien wel een kantelpunt. En ik heb ook echt met Thelen te doen. Hij heeft natuurlijk iets gedaan wat echt niet mag, maar hij overzag de gevolgen niet. En ja, maar wat gebeurt er? Wat gebeurt er met een coureur die die die die leest in de krant? Dat er dat er euh euh, nagedacht wordt over strafrechterlijke vervolging? Dat er misschien een geval dat in theorie gewoon niet zoveel uitmaakt, maar gewoon het gevoel dat Fabio het ziekenhuis met een verbrijzeld.

[00:14:23]

En dat we vechten voor z'n leven en dat die uitkomen wordt gehaald. En of ie nog wel gaat fietsen en daar zou. Ja, ik denk dat dat een meer euh meer is hoger speelt dan dan een overvaller die naar de politie gaat zeg maar. Ja, ik wil ook nog eens gezegd hebben we hebben het over veiligheid enzo. Dit soort acties moet wat mij betreft gewoon ook bestraft worden als die gevolgen niet zo zijn. Ja, want dat is het gebeurd.

[00:14:48]

Ze zeggen dat de splitsingen mooie sprints doen. T een aantal keer in een carrière en maar vaak als. Als dat nu weer eens uit de Tour gegooid toen. Maar vaak als t goed afloopt gebeurt er helemaal niks. Maar als je iemand dan twee of drie maanden schorst, want nu roepen ze daar allemaal om dan?

[00:15:04]

Dan dan dan krijg je. En dat gebeurt n twee, drie misschien wel vijf keer. Dan krijg je automatisch wel dat mensen gaan denken van ok, je weet je hoe het hoort. Het hele schandaal groeit en ook een nieuwe generatie op die dat vanaf de junioren amateurs van De Lijn afwijkt.

[00:15:21]

Automatisch als gelijk vanaf een jonge leeftijd bestraft wordt, dan gebeurt dat niet meer. Maar ze doen ook allemaal de profs na de junioren en de amateurs, dus als ze zien dat de daad bestraft wordt. Werkt 2 kanten op wanneer je je slijpt als het ware van jonge leeftijd. Al een automatisme daarin je dat je in een volledige euh ja, maar je zit in een tunnel in zo'n sprint. Je denkt nergens meer over na. Dan moet je juist terug kunnen vallen op die automatisme dat automatisch moet zijn.

[00:15:46]

Niet van je lijn afwijken ben ik met je eens. Het is echt het verschil tussen de oorzaak bestraffen of het gevolg bestraffen gebeurt. Het tweede gebeurt nu in het eerste daar. Maar daar gaat het mis.

[00:15:56]

Uhm, nou. We wensen hem veel sterkte toe. Fabio en en iedereen die er bij betrokken is. Uh Dillingen. Op de eerste plaats een voorbeschouwingen op is toch wel echt? En hoe Fabio zich de laatste jaren aanzienlijker is. Echt een toekomstige winnaar van Milaan-Sanremo. Wat dat betreft vinden geen dat opdraaien natuurlijk net ietsjes beter bergop, bijvoorbeeld als een Groenewegen uitermate geschikt de ploeg.

[00:16:25]

De Keuning QuickStep om Milaan-Sanremo te winnen zijn dus dat gewoon in het al. Ja, laten we hopen dat hij. Terugkomt, Want toen zo zo'n goeie gozer. Ja, we gaan zometeen natuurlijk door, maar eerst een klein berichtje van Duursport start deel 2 van dit wielerjaar. Scherper dan ooit. Je stelt doelen en je doet alles voor om ze te halen. En zodra en alleen dan je trainingen. Materiaal en goede voeding. Woorden zijn kan goede en hoogwaardige sportvoeding een ultieme aanvulling zijn.

[00:17:02]

Sportvoeding kan net de sleutel zijn om je scherp gestelde doelen te halen. Profiteer nu van kortingen tot 20 procent op je eerstvolgende bestelling. Ga direct naar Duursport Pantanal. Lisle Richtprijs. Dat is Duursport Punten Nijlens lees Lusteloosheid Fest voor jouw deel. Duursport Punt. Terwijl Redfield en Govert. Door met de show. Wat is dit voor gekste, zo'n man de stoppen bij stoppen? We zitten op een heel seizoen in drie maanden. Hoe kijken we hier nou? En we moeten het seizoen ook een beetje te de kans geven om erin te komen.

[00:17:38]

Want we zitten einde van de eerste week, maar toch even gewoon onderbuikgevoel. Als we over twintig jaar terugkijken en er en Van der Poel heeft in Milaan-San Remo of Milaan-San Remo gewonnen, zeggen Cerdanya en aardappeloogst die wat gekke korona jor jaar. Ik denk dat de geschiedenis er ook uit als Van der Poel en dat er misschien wel mee wat gebeurt nog zoveel andere wedstrijden gewonnen.

[00:18:00]

Ja, het voelt toch een beetje gekunsteld hoe dit allemaal deze deze agenda ook. Het is ook wel weer typisch wielrennen. We gaan alle grote rondes organiseren. We doen evengoed de klassiekers monumentje, kleine rondjes om voor te bereiden en we proppen dat tot ergens van de tweede week in november in de agenda. Of dat realistisch is qua coronale? Dat vraag ik me ook af. Maar het staat nu in ieder geval.

[00:18:24]

Ja, het zegt wel weer heel veel over onze sport. Dat wij dit verzonnen krijgen.

[00:18:28]

En wat zegt het dat het een hele opportunistische sport is?

[00:18:33]

Wielrennen is geredeneerd om de huidige status in de huidige situatie in stand te houden. En het is niet aangegeven als kans om een nieuwe situatie een nieuw doel te dienen.

[00:18:42]

Nee, nee, dan hadden natuurlijk. Hij had nu natuurlijk een uitgelezen kans gehad om iets anders te gaan doen.

[00:18:48]

Althans misschien wel een ploeg. De UCI met elkaar te laten samenwerken en tot een oplossing te komen. Misschien wat veiliger zou geweest zijn heb ik het niet over veiligheid in de wedstrijden, maar gewoon voor het virus. Het rondreizende circus wat het wielrennen toch echt is en de duurzaamheid van de sport. Duurzaamheid van de sport. Wat had je al gezien voor.

[00:19:14]

Nou ja, ik denk toch wel eens een stuk minder wedstrijden uit moeten. Ik vind het. Het is natuurlijk heel onrealistisch om drie grote rondes te gaan organiseren. Drie weken. Een ploeg is daar over het algemeen vier 25 dagen dat ze aanwezig zijn in een land om een grote ronde te doen. En die gaan dus tussen de drieduizend en vijfendertig honderd kilometer door een land heen fietsen.

[00:19:38]

Uhm ja, ik vraag me af hoe ze tot twee weken of juist gecanceld. Uhm, ja, ik vind dat ze heel moeilijk te zeggen. Maar ik vind dit wel heel onrealistisch klinken allemaal. Ik denk ook dat al die grote rondes nog niet gereden zijn. Ik denk dat dat ik wel een beetje.

[00:19:57]

Maar er is natuurlijk al heel veel moeite en heel veel hoop gecreëerd voor heel veel mensen. Het idee dat de ploegen hier wel achter staan? Ja maar nee, de ploegen. Maar dat is natuurlijk té opportunistisch van van zowel de UCI als de ploegen. Ook de huidige site Maes stopt miljoenen in een ploeg.

[00:20:11]

Euh, je hebt geen recht op op heel veel startgeld, op heel veel televisie geld. Dus het enige wat je kan doen is je de naam van de sponsor uitdragen. Dus ja, ik begrijp wel dat die er achter staan. En wij zijn alle twee renners geweest. Hoe je jezelf in de spiegel aankijken? Lekker opportunistisch door het leven. Dat doe je als topsporter.

[00:20:31]

Daarom dus. Ik denk dat de ploegen daar wel mee. Euh ja, dat ploegen dit wel zag zitten. En als we nou heel eerlijk zijn is het vooral belangrijk dat tour gereden wordt. Ja, al is het maar om het wielrennen te Raapstraat als eerste. Precies, dat hebben ze wel voor mekaar. Hebben ze wel voor mekaar. Dat is een euh, een vastigheid. Maar ik denk dat we inherent aan. En het antwoord van Thomas namelijk ik weet je wel.

[00:20:57]

Het is heel moeilijk te zeggen wat de oplossing zou moeten zijn. Is dat er geen zeg maar bovenliggend doe en een idee is over hoe je de totale kalender opnieuw zou kunnen indelen. Als je dat principe kent, dan kan je de keuzes over welke koers je Warnier plant en of je zegt van naam. Weet je, dan maken we een grote ronde kalender en we maken bijvoorbeeld grote koersen, eendaagse koersen, kalender. Dat soort principes zijn ideaal.

[00:21:18]

In principe blijft volgend jaar alles bij het oude. Dat is wel wat er gebeurt. En ja, Wout, ook terug te komen op jouw vraag van het rare seizoen. Ja, ik moet eerlijk zeggen dat ik ook minder inzit dan als San Remo, bijvoorbeeld na Tirreno en Parijs-Nice. Op zich was dat best een mooie opbouw. Dat je die koersen kijkt. Wie is goed? 1. Welke sprinter rijdt de Tirreno? Vroeger moest je Tirreno rijden om te winnen.

[00:21:42]

Dat is de laatste jaren toch al weer een beetje anders. En nu? Er is geen Milaan-Turijn gekeken. Uit de Ronde van Polen kan je toch niemand halen, want die rijden dezelfde. Maar weer een klassieker. Wat ook heel raar is dus maar wat spelers. Die kan je niet opschrijven voor zaterdag zeg maar. Dus ik zit wat dat betreft wel minder in. Ik weet niet of dat bij jullie hetzelfde gevoel speelt.

[00:22:05]

Maar ja, nee. Volledig mee eens. Ik heb geen zin om die knoestige te bekijken. En ik denk als ik je morgen op de bank zit en de laatste 60 70 kilometer.

[00:22:16]

Dan hartstikke leuk vindt. Maar het is gewoon heel anders.

[00:22:19]

Als je dit als een afzonderlijk seizoen bekijkt, zitten we nu bij de start van het seizoen iets dichter bij de Ronde van Valencia. Zeg maar wou ook echt. Ik echt doen is een grote tombola. Wie er dan wint weet wat nu eigenlijk Al Qaeda is.

[00:22:33]

Welk soort kan je wel weer een paar namen opschrijven? Maar dat gaat zeker weer een verrassing tussendoor zijn. Morgen is weer helemaal nog niet hebben gezien dit jaar bij de dieren.

[00:22:42]

Zo is kijk naar parkour. Dat is al een verrassing op zich en ik pak hem daar even bij. 299 kilometer per jaar. Cijfer Afrika eigenlijk niet. Zeker negenennegentig. Trek jij dat?

[00:22:53]

Nou ja, we hadden ze die kilometerlange nog altijd gewoon geveegd.

[00:22:59]

Merkelbeek kilometer. Tinkerbell 2 91 is wel al een lange neutralisatie en die hebben ze morgen ook. Nou komt ie. Ze hebben wat zij hebben Herrenberg een aanpassing gepleegd. Normaal start in Milaan. Gaan de renners vervolgens via de top 10. Oppast naar de kust, naar de drie capi capo Melo Servier en Mele. Dit jaar werkt de Regia regionale politiek niet echt mee. Geen doorkomst in Ligurië kuststrook. Door die aanpassingen gaat alleen de laatste 40 kilometer identiek zijn in plaats van de Tōkyō.

[00:23:30]

In de drie capi krijg je nu de klim naar Nila Balbo op 130 van de meet. Volgens PIFA, dat is jouw voormalig ploeg zeg. Die is lastiger dan dat Torino. Ze hebben gister verkend en daarna de Collodi Nava op 70 van de meest smalle wegen. Dat is echt maar de laatste klim voorafgaand aan de voordat ze beginnen met de Cipressa en dat is een smalle weg gaat naar zijn. Volgens Piva las ik net. Nou, vervolgens krijg je de Cipressa op 27 van de meet en de Poggio schnitzel hoort.

[00:24:03]

Gaat Het geld gaat geen andere winnaar zijn? Nee, nee, het is 500 hoogtemeters. Meer dan wat ik begreep was vooral in twee procent bergop toch? Ja, echte Sanremo is sowieso een koers in het voorjaar dat je nog een hele dag dingen kon doen en alleen de laatste 50 kon kijken. Ik denk dat morgen niet anders gaat zijn. De koers gaat, het gaat het uitwijzen. Er zijn wel zes renners in mijn team in plaats van paar jaar geleden.

[00:24:27]

Acht terug naar zeven. Weet je wat voor doen het verloop? Nu doen we er zes. Twee weken geleden aangekondigd.

[00:24:34]

Dat is ook alleen mogelijk in het wielrennen veranderen. Dat nu doen in Disneyworld. En we gaan. Je mag allemaal drie spelers minder gaan. 3 tegen 3 doen begaat niet uit te leggen. Wielrennen wordt gewoon meegedeeld. 6. Maar ik stond er op voor. Nee nee, nee nee. Want ze hebben gezegd dat dan maar met zes.

[00:24:53]

Mogen we volgend jaar einde contract? Ja. En dan? Nee, nee, natuurlijk nooit aan het wielrennen zelf gedacht meefietsen.

[00:25:02]

En als je zes renners in je team hebt, wat gebeurt er dan in een koers van Vandenbroele? Ja, zeker? Dus binnenkort wel ja. Maar daar komt onder controle toch? Dus dat zijn dus in principe. Die ene renner die minder mee is is gewoon degene die op kop gaat rijden. Niet dat ze kopman minder nemen of iemand die in de finale zijn werk kan doen. Wat betekent dat? Ja, misschien andere renners eerder op kop moeten rijden.

[00:25:23]

Daar is gewoon meer chaos. En dan bedoel je meer minder controle is er dus voor. Voor Van der Poel. Misschien is het goed dat voor iemand die echt gokt op die laatste sprint is het gewoon ruk zeg maar. Spielberg had wel een mooie teksten. Ja, ik denk dat als het zo doorgaat dan hebben we over. Dat je over een tijdje geen crimesite. Weet je wel. Individuele sport in plaats van zes man. Over Silber gesproken.

[00:25:48]

Die baalde daar wel van, maar uiteindelijk denk ik dat het ook gewoon gaat. Ik vind wel mooi dat u dat zegt aan de hand van zijn principes van Yoran. Dit kan je toch niet twee weken van tevoren? Ik heb er verder ook over gelezen. Wie zegt ja, ik heb. Ik heb zevenentwintig renners. Ik heb vijf dokters of weet ik veel? Mechanicus Aan het begin van het jaar gaan ze opeens alles met een man minder doen. Dit is dan een incident.

[00:26:10]

Maar stel je voor, dat gaat ze opeens allemaal doen. Wie gaat mij al die mee? Altijd al personeel betalen ook eigenlijk niet nodig puzzels niet meer te leggen op een gegeven. Dat dat het vinaya. Tomas heeft al genoeg duidelijk gemaakt. Slaat gewoon nergens op dat je dat zomaar een mededeelde is. Bergen of op wiens lijstje staat de Silber of die van jou? Ik zou het prachtig vinden.

[00:26:29]

En Couvreur naar mijn hart. De laatste tien jaar toch echt wel heel veel mooie dingen laten zien. Maar ik denk dat Team San Remo nooit meer gaat winnen. Hij heeft een voordeel voor de luisteraar. Hij gaat het laatste monumentje wat volgens mij zijn domeinextensie. Euh Dida, die de uitroep bijgewonnen in Lombardije gewonnen. Als er twee koersen uit elkaar liggen zijn dat en hij heeft twee jaar geleden zijn Streiff voor vijf heijstek gelanceerd. Dus hij gaat voor hem aan, gingen ervoor om de resterende.

[00:26:59]

Maar toen had hij de drie gewonnen. Drie monumenten en de monumenten zijn Vlaanderen, San Remo, Lombardije en Luik en hij had Luik en Vlaanderen en Lombardije al gewonnen en daar moesten ze nog Roubaix en San Remo winnen. Robert Hunter, die het eerste jaar al een gas streed. Hij zat er iets minder scherp bij op de op de zaak. Hij was een Bourbaki wel afgelopen. Ik heb deze week zin in, maar ook hij kan dus ook fluctueren in gewicht bij winnen.

[00:27:31]

Want toen hij in Lombardije al eens die er ligt en euh. Kijk wat Thomas zegt, dat is natuurlijk zo'n enorme diesel geworden eigenlijk. Dat dat voor hem dat hele expressiever lastig is. Als iemand willen winnen in t begin van zijn carrière, denk meer kans. Zeg nooit nooit bij hem. Hij draait natuurlijk gewoon bij de eerste op. Hij is natuurlijk. Hij is niet zo explosief meer als dat hij was, maar hij is wel explosief genoeg om nog mee te gaan en hij kan heel goed dalen.

[00:27:56]

Maar er zijn over het algemeen als je dan beneden komt, hij in een groepje zijn die al die mannen redelijker helpen, want je bent gewoon vinnig.

[00:28:03]

Wat zou je me adviseren als want ik strooit zand uit te pakken omdat die wat? Wat moet je doen? Moet die in een soort van Femi vroege vlucht?

[00:28:11]

Of hij met echt hopen dat ie nog aan het wachten tot ver in de finale gaat? Dan nog wel op de Poggio?

[00:28:20]

Ja, en dan zien en op z'n Nibali is misschien. Maar laat ik het zo zeggen. Ik heb hem niet opgeschreven. Zeg maar als als als winnaar. Wie heb je opgegeven als winnaar? Nou kijk, we hebben een beetje discussie, want volgens mij hadden we in eerste instantie allebei dezelfde opgeschreven. Dat kan echt niet. Waterstralen? Ja, maar dan ga ik voor mijn dak. Ja ja, mijn dag hoor. Zou dan de maan zijn. Waarom?

[00:28:45]

Hij won eergisteren Milaan-Turijn en volgens Ramon Sinkeldam sprintte weer de waardes als vanouds. Die had die dus met hem op trainingskamp geweest. In Frankrijk waren mannen me de eerste paar dagen eraf sprinten dat de mastodont chagrijnig werd. Het water en de molens dat zo'n lieve goeie jongen die zegt ja, maar jij hebt net de hele week al. Die zat er al een week lang. Je hebt al de hele week in de bergen getraind en je bent een beetje boerden.

[00:29:12]

En dan laat volgens mij de eerste dag daarna gewoon weer een sprintje winnen zeg maar. Dat is echt zo. Verhalen uit de oude doos. Tot nog Erfurter. Ik weet dat het nummer. Een voorbeschouwing. Podcasting van Bettini en Bartoli.

[00:29:24]

Ja natuurlijk. Lang geleden, toen Bartoli zeg maar zijn hoogtijdagen beleefde, was Bettini en zijn superknecht en euh, die trainen altijd Toke rondom Luca Bartoli woonde in Monte Carlo, een plaatsje waar wij ook hebben geslapen. En daar kwamen ze wel eens in de rondom Luca trainen. En dan werd er een test gedaan of werd een lange rit achter een smart of scooter bij Chiny.

[00:29:51]

En dan was die kinine in de overgangsperiode. Dus dat Bettini eraan zat te komen, dat ie hetzelfde niveau en af en toe misschien nog wel beter was. En je kent nog wel die taal, die foto dat Bettini Bartoli op zijn rug heeft in het hotel na een lange zware dag. Want zo werkt dat in Italië. Podcasting hiërarchisch ingedeeld. Het hele land. En dat de Chaco dan op een gegeven moment had besloten om niet tegen Bartoli te zeggen als hij een test moest doen op de Monte Serra, maar gewoon zochten zoals die bij het huis aankwam.

[00:30:23]

We gaan nu een test doen, want anders had ie de nacht van tevoren niet geslapen. En euh ja, toen kwam ook de fase. Dus dat Bettini de krekel af en toe een stukje beter was. En toen was check altijd alsjeblieft Paolo. Zorg dat je af en toe een klein beetje inhoud, half wieltje daarachter en rij je maar niet elke keer het laatste stukje van de klim af. Want anders heb ik weer een wekenlang euh. Psycholoog Pierre psychologie die ik moet gaan toepassen is dus voor iedereen beter.

[00:30:50]

We weten hoe het ongeveer zit. En euh ja, zo is zie je dat het wielrennen ook mentaal net zo belangrijk is als het fysieke niveau levert.

[00:31:00]

Je krijgt toch wel een moraal als je als je met de fiets isometrische voor wat je weet precies als wij met z'n tweeën gaan rijden.

[00:31:07]

Nu is het heel duidelijke euh, als je alle twee prof bent in met alles weer goed in orde en je ga 5 6 uur. Of het nou in Zuid-Limburg is, de Ardennen of in Toscane of hier in Piemonte na 5 6 uren. Heb jij heel goed in de gaten wie die dag was?

[00:31:24]

Maar Ramon is wel zo'n goeie jongen die dat uit zichzelf hoeft te treden. Tegen om te zeggen heeft die psychologie zelf al wel door naar zijn goeie? Het lijkt er allemaal ook weer. Ramon is een super goeie knecht en gewaardeerd in iedere ploeg. En euh ja, dat is natuurlijk ook een kampioen in z'n vak. En wat als je hem in de Tour door de laatste kilometer ziet surfen en dan op kop door de laatste bocht ziet gaan wanneer het moet?

[00:31:53]

Dat is gewoon iemand die z'n vak verstaat op dat gebied. Maar euh. Nou ja, dan maar Thomas konden.

[00:32:00]

Waarin? Ja, ik heb er echt natuurlijk over na. Ook over nagedacht. En het is natuurlijk best wel. Als je gaat kijken de laatste de de berichten uit de trainingskampen tiene hoe en Van Aert zevenenzeventig kilo en de Strade Bianchi. De hitte had geen invloed op hem. In bijzondere vermogens, aan uitleveringen in in die warmte dan in Milaan-Turijn. Eigenlijk zeggen dat je ze nog wel sneller sprint als deed. Maar natuurlijk een wielrenner in zijn ego. En ik ben echt misschien wel in de beste vorm van mijn leven.

[00:32:34]

Ook omdat iedereen om hem heen dat zegt. En hij wint die koers. Maar ik denk toch. En dan ga ik een klein sprongetje maken als er een koers qua parcours geschikt is voor iemand. Is het Mathieu van der Poel vertrekken uit Milaan? Het is heel overzichtelijk en gigantisch. Draaien en keren finale. Qua sture is er niemand beter.

[00:32:57]

Uhm, ook al afdaalden trouwens weet ik. Ik niet zo vaak zien doen. Maar ik kan me. Ik. Ik heb geen enkele twijfel dat hij dat niet kan, want hij weet Yarmouth mouten.

[00:33:09]

Maar ik heb er wel filmpjes zien op downhill parcours, dus dat moet allemaal geen probleem zijn. Ilúvatar In principe is het natuurlijkheid misschien nog niet honderd procent, want hij heeft ook misschien een rondje nodig en een paar prikkels. En ik geloof echt dat de voorbereiding bij een Jumbo Fizz maar beter gaat als bij een appelsienen Phenix. Euh, en zeker omdat een bout van Aert met mensen in de Alpen aan het draaien zijn die zometeen waarschijnlijk op het podium in de Tour de France gaan staan.

[00:33:37]

Dus de omkadering en de kwaliteit van de renners is zoveel beter als bij de ploeg waar Mathieu rijdt. Maar Mathieu is in intrinsiek niet. Misschien niet intrinsiek is een betere wielrenner qua. Bij IK of bij US. Maar het totaalplaatje vind ik vind u misschien in België niet zo, maar dat is mijn mening. Dus ik denk ook dat hij op het bot gemotiveerd is door Strade Bianchi, zijn grote concurrent, al jarenlang in het veld op de weg te tillen.

[00:34:08]

Elkaar naar een hoger niveau steken. Dat hebben ze altijd gedaan en ik denk dat dat het verschil misschien wel gaat maken.

[00:34:14]

Van der Poel zag nog langs ze in de in de verzengende hitte.

[00:34:18]

Sagan nog lang en misschien wel net ietsjes rapper omdat hij niet zo is afgebeeld zoals in de Alpen. Misschien heel veel body goed. Tegen warmte kunnen Van Aert nu heel veel overschot hebben, ook in een Milaan-Turijn en terrein maar net wat vinniger.

[00:34:31]

En dat sprintje op de Via Roma wordt spannend door jongens. Daar hebben een beetje weggespeeld. Maar ik ben ook wel een klein beetje benieuwd naar jouw mening hoor. Nou niet solo. Mag ik even bij Weimarer of Thomas, want dat lukt dus wel. Vraag komt ie niet solo? Een goeie sprinter. Tweede in Kuurne, een ander voor Couronne en komt terug. Is tweede in. Een koers waar ik even Benjani van weet. Kijk, zo jij ook naar die twee broers.

[00:35:02]

Euh.

[00:35:03]

Opgegroeid in Milaan dus hij heeft zijn neus alweer in het venster gestoken. Geens en een goeie sprinter heeft dat er nog mee deed. Deze logica wordt overal tweede en gaat nu opeens Milaan-Sanremo. Ik snap het niet hoor. Hij is in Milaan, maar dan blijf je toch in Milaan Sanremo zoeken. Hij draait op. Ik had alle Filippi om jou te vriend te maken of uit te halen die je die zegt waar hij voor bent. Want ik ben nou eigenlijk allemaal naar de kloten van vandaag.

[00:35:33]

Van de val van van mijn vader ik. Maar alles bij voorstellen en andere plekken die toch alle. Filippi ging toch echt al een keer serieus aan in strade op 80 kilometer van de meet. En toch ongewoon. Wel echt lekker gekoerst.

[00:35:49]

Thomas Waar wij zitten? Waar? Wij waren blij dat we het leven houden. Jullie hadden het ook zwaarder begrijpen. Jullie hebben niks gezien. Nee, dank voor jullie info reisden ze op 80 kilometer en van der Poel ook.

[00:36:03]

We zijn dus al aangegaan. En toen in de finale weten we natuurlijk dat Van der Poel een slecht moment dat ie lek reed en alle verliezen is even goed gewoon doorgereden volgens mij. 15.25 zowat of gewonnen. Weet je wel denk ik van ja, lekker doorrijden, maar toch met het idee. Ik denk niet dat die Milaan-Sanremo gaat winnen. Maar uhm, wat denk je van hem van de Tour dan? Nee, dat gaat niet lukken.

[00:36:24]

Maar waar jij? Dit jaar gaat het niet lukken, want je hebt dit nu. Heb je nu gezien wat er nu aan de hand is in en in Frankrijk? In Tour de l'Ain? Nou, daar staan twee ploegen aan de start. Budgettair en vermogens, technisch gezien het allerhoogste wat je kan nastreeft in het moderne wielrennen rij en gaat dit jaar voor iets anders. Waar gaat het over vandaag? Na drie dagen koers in Frankrijk. En daar staat Jumbo fris, maar met haar Tourploeg dat.

[00:36:52]

Ik heb die koers ook een keer. Jij nog als auteur ook. Wat je vertelde, een bron is, alles heeft gewonnen in t verleden. Daar houd je trouwens het voordeel van de corona. Daar is de organisator die je die weet niet wat ie meemaakt. Zeg maar 3 4 miljoen euro startgeld. Allemaal gratis dus die komen daar voor. Die? Ja, die komen duiven. Zodat duiven voor de eerste keer de komo van de berg Yoav en die die blijven ook vanaf vanaf.

[00:37:19]

Vanaf nu bij elkaar blijven ze bij elkaar tot na de Tour. Hoeveel spreken we zijn nu? 8 augustus, 9 augustus, 7 augustus. Vandaag achter de Pisano bij elkaar tot 20 september. En dat opeens dat je dan hoort dat Tom Dumoulin met Primoz Roglic verkering heeft. Maar nee, we zijn echt zo naar mekaar gegroeid dat de hele aantrekkelijke jongen echt is dat Tom doet met de ex van Wout Van Aert. Ik wilde in Tienen een flinke knauw gekregen hebben.

[00:37:50]

Dat gaat ook impact hebben, want je moet maar. Het is wel lekker om me een beetje sfeer in de ploeg te hebben. Als je zo bij elkaar bent. Dus ik ben benieuwd wat ze met vroeger noemt gaat een moeilijke diene en een dilemma zijn. Zou je hem meenemen? Ik zou hem nooit meenemen. Zeker niet. Ook niet uit goede wil, hij zal toch wel even geregeld hebben dat die contractueel halverwege is en zullen zeggen want ik moet verplicht rijden.

[00:38:16]

Waarom zou je opzeggen als je hem niet nodig hebt en gaat weg? Ja ja, dat is waar. Dat gaat toch echt wel. Waar we dan nog tien jaar zal mijn plezier wel moeten blijven, zo zei komt er aan Tom Waes nog.

[00:38:27]

Waarom heb ik over Chris Froome die die rente de. De Mol van toen op?

[00:38:33]

Ik ben absoluut. Het is bijzonder hard en je gaat nooit meer de Tour winnen. Nooit.

[00:38:38]

Ik hoor ook wel uit peloton verhalen dat die Noor wat hij heeft al gekoerst.

[00:38:41]

Waar was het in Burgos na de route Occitanië oudkomers? Ja, in ieder geval had hij nog wel werk aan de winkel heeft. Maar hij heeft daar op kop gereden. Het was niet extreem indrukwekkend, zeg maar. Maar ja, een beetje verrassend een koers aan te komen jongens. Ik hoop trouwens wel dat ze Meneba gewoon voor ja, zeker voor ons rond is voor de televisiekijker thuis.

[00:39:04]

Die overigens morgen pas om als de man bij Van Weer teruggaat naar waar de podcast voor bedoeld is.

[00:39:08]

Milaan-San Remo half zeven finalisten findings. Na de barbecue kan je al aanzetten. Vanavond weet je dat je er zeker? Nee hoor. Heb jij een barbecue met de jongen? Dan kan ik al vanaf de bank regelen. Het is bijna klaar, zet ik wat lager. Is dat ook geïmplementeerde heb? Is dat hier? Misschien kan ik dan ook barbecue als het met een EPP werken. Maar misschien coleider, ook al contract rauw vlees aangeraakt. Dus alleen maar klaargemaakt op je bord.

[00:39:38]

Let ook op Thomas. Hoe schil ik een perzik? We hebben vanochtend voor het eerst. Ik heb nog nooit een app. Dit is Thomas. Ik heb nog nooit een appel geschild Dekker bij zich uit te houden. Dit is gewoon luisteren. Vanochtend hebben we geleerd hoe je een perzik schilt, het biertje die ook op dat uur wordt. De appel.

[00:39:55]

Ik heb daar gewoon nog nooit gedaan, maar jij hebt ook wel dingen gedaan. Ik pak sommige dingen niet en dan ben je heel blij mee. Iedereen halfzeven morgen erfenis en uhm op de Belg stond euh. Het wordt heel heet. Ze rijden, bakken of in t worden. Het worden. Euh. Omstandigheden gelijk. Schaduwbanken. Tijdens of na hebben twee mannen hier nou naar? Ik zie twee triestige. Dit gaan ze weer lekker.

[00:40:24]

Comas was het oude. Nou ik euh. Ik heb daar ook gevierd met het grote verschil gaat zijn is dat de snelheid gewoon redelijk hoog ligt. Dus je hebt gewoon wel wat niet in de rij. Langs de kust is toch altijd wat wat frisser die wind?

[00:40:37]

Euh, dan is alleen het laatste stukje straler was 35 gemiddeld. Ja, ja en nee. Gewoon als je 40 50 door het landschap beweegt heb je gewoon wat wind die je wat makkelijker in een koude. Waarom? Waarom wordt een auto op een gegeven moment in de bergen over zee over oververhit? Omdat die luchtkoeling niet meer heel erg werkt?

[00:40:59]

We gaan het meemaken. We gaan het meemaken. Het is net zo warm, alleen het voelt veel minder aan. We gaan afronden. Jongens, zijn we wat vergeten? Afsluitende afsluitende uh, opmerkingen nog? Kijk jullie aan volgens mij we alles wel gehad en dan gaan we afsluiten, maar gewoon in goede banen geleid hoost. Nou ja, dat ben ik. Mocht je nog vragen of opmerkingen op dan niet zijn per mail beschikbaar podcast het liefst lawijt uit persoon kom.

[00:41:26]

Dat de review achter. Dat zorgt ervoor dat er beter gevonden worden is vooral heel leuk om te lezen. Vooral de afgelopen dagen toch weer een snelle podcast.

[00:41:34]

Geen ego technisch gezien dus. Houden maar even uit aan tafel zullen wij. Dat zullen we even. Zullen we even een stuk van Marco wellicht op tafel? Marko Pantelic zegt 19 uur geleden ben je nog niet, maar Pantelic gaan voetballen van Ajax lijkt podcast ook dat geheel terzijde. Plezier, het plezier druipt uit mijn speakers. Plezier en fietsen, de koers, maar vooral het verhaal achter de renner. Genieten. Doe mij nog maar drie podcasts. Thomas Dekker trouwens, die lult over dat laatste dan gewoon weer top Pluto's Zwolle.

[00:42:12]

Een maandje rust heeft ons goed gedaan, zegt ie. Ga zo door en dank je wel Pluto.

[00:42:19]

Check ook Lift Slow of Leidsegracht richtpunt SCC voor de toffe swept die we hebben. Rys Stockt Stolsel Hostel. Dit blijft heen en weer lopen geloof ik als vier koppels. Horzel de regeltjes shirt, sokken, kusjes, sokken, T-shirt met een kopje Kray h.

[00:42:38]

Jij krijgt zeker zelf nog nooit koffie gezet, maar zeker wel opdrinken. En dan vooral omdat we wel eens op een knopje gedrukt. Vooral omdat we in de kopjes Thomas hebben. We hebben dus meer kopjes en daar hebben we net een tekst uit het manifest over van Gifslangen uit Fest ingezet. En als je dan je kopje weer terugzet zie je eerst iets doodsimpel. Dus er staat levende moment en dan vermeld leef in het nu is er niet voor jou is het een goede stok achter de deur.

[00:43:05]

Een kartel Ten Dam. Ik hoop wel dat je die tekst. Tekst Eerste keer Ja, ik zit op Instagram van Thomas. Dankjewel jongen, je bent scherp. Jij mag nog een keer komen. Moet het toch helemaal over Egmont?

[00:43:18]

Nee, dan gaan we nog wel even weten. Hoe voelde dat vandaag? Dat je gewoon op tien minuten. Ik ga je morgen vanaf morgen nog harder trainen. Of denk je van ik zit op schema. Ik zit volledig op schema en kijkt weg. Binnenkort meer. Binnenkort meer zelfvertrouwen. Aflevering 71 zit erop. We spreken elkaar weer. Hoe dan ook en waar dan ook. Voor de tussentijd. Kalypso Riftvallei.