Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze podcast maken we samen met De Muer, het Wilier tijdschrift van Nederland en Vlaanderen. Was dat niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral ook naast de fiets. Dit is de Lips Slow Right First podcast. Menuhin in het starterswoningen, screenen in gips, aanpassingen in Hajj, de herwint en zijn Lenne.

[00:00:26]

Als je zijn Instagram feed van beneden naar boven scrollt, valt ergens halverwege een overgang op. Zijn er wat oudere platen gevuld met winterse taferelen van een Qoros kant? Riskeer later de meer recente platen steeds meer zomerse fietst afgereden zijn.

[00:00:40]

Eerst van een gesigneerde renner met een goeie kop en een mooie zit hype. Oliver Naesen Alleen al met de komst van een langlaufer gaat het toch op enig moment echt professioneel uitzien. Met de laatste foto als hoogtepunt. Koers in een outfit van Androni Marti Wiggo. Wel Arko van de ijzige sneeuw naar de fiets, zo vanuit het niets. Een 22 jarige Spanjaard, cross-country skiër op de Spelen van 2018. En nu heeft de grote. Gianni Savio voor twee jaar vastgelegd.

[00:01:09]

Ging fietsen. Voor zo'n meisje bleek het wel aardig te kunnen. Voor je het wist werd je getest. Ze stelden uitzonderlijke waarden vast waarop Don Jeanny met deze slag sloeg. Zoals je dat ook al weet met Bernhoven. Jonge langlaufer met ineens een wielerleven voor zich. Opmerkelijke wendingen in de carrière van renners.

[00:01:27]

Gedwongen en ongedwongen zijn. Van alle tijden ging jarl Son Pantano niet de politiek in, werd Juan Miguel Mercado niet professioneel bankovervaller met niet minder dan zestien overvallen op zijn palmares?

[00:01:38]

Hij was Evenepoel niet op weg naar een glansrijke carrière bij PSV en Zico Waeytens natuurlijk Zico Waeytens.

[00:01:45]

De renner die op zijn 28ste stopte en bokser werden. Ja zelfs van de ijzige sneeuw naar de fiets. Ik noem geen namen. Het is allemaal gedaan, maar andersom, dat zie je maar zelden. Al is het maar hoe je het bekijkt. Niemand anders dan dopingzondaar de luxe Riccardo Ricco hing op z'n zachtst gezegd noodgedwongen de fiets aan de wilgen en opende een paar jaar terug een ijzerwinkel op Tenerife. Zijn specialiteit kokosnoot. Hij houdt naar eigen zeggen van complexe samenstellingen waar de balans helemaal juist moet hebben.

[00:02:15]

Goed verhaal. Ricardo, maar toch van de fiets naar het ijs. Maar dan anders.

[00:02:21]

Ik ging op zoek naar Ricardo zijn Instagram om te zien of zijn fiets een tegenovergestelde ontwikkeling van de jonge Spanjaard zou laten zien. Fietsen onderaan. Hij is bovenaan geen succes. Ricardo houdt z'n fiets verborgen. Tuurlijk blijft een Asghar. We zullen het recept van het kokosnoot ijs naar Tenerife moeten afreizen. De jonge Spanjaard woont er in de buurt. Misschien wilde hij ook wel mee, al lijkt het maar meer een straalkapellen. Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie wieler gebabbel My Name is tegen Bolt en tegenover mij zit ie over een opmerkelijke carrière.

[00:02:53]

Carrièreswitch gesproken. Laurens ten Dam zo van wielrennen naar mij.

[00:03:00]

Maar ja, wat ben je eigenlijk allemaal als er op z'n minst opmerkelijk veel uit te lenen? Ja, maar ik fiets nog wel veel. Ja, ook dat blijft de rode draad. Een beetje een soort vele langzame Fijnaut als fietser. Hoe lang blijft het eigenlijk nog doen? Meteen mag je niet verwacht bij wat nou als de nog wel een tijdje. Maar het begint ook dat de kriebel om om die man euh keer zelf het vuur aan de schenen te leggen dat ze misschien moeten een keer naar Riccardo afreizen.

[00:03:28]

Kunnen we? Kunnen we daar mooi fietsen? En maak een podcast met de Bad Boys of Cycling? Dat is serieus, goed idee. Je krijgt hiervoor de. Ik vroeg mij af is Thomas Dekker dan een bad boy of sijx?

[00:03:40]

Euh. Nou ja, ik denk het wel ja. Je moet iedereen. Ik bedoel, dat is er eentje die je vroeg in de. Naar de hoeren snoeren. Sla snuiven, alles. Alles wat God verboden had hoor. Dus je moeder die je. Die kan er volgens mij, de bokser Zico Waeytens. Die kunnen we dan ook alleen hebben. Dat zou dat kunnen. Maar die bankovervaller, dat verhaal. Hij is wel gepakt 16der overvallen Mikel. Ja dus ja, ik weet het niet.

[00:04:05]

Mensen mogen zomaar. Mensen mogen suggesties insturen. Want ik denk wel dat als je naar die mannen gaat dan kom je zeker met een verhaal thuis en Thomas zit bij ons een verhaal. Met Thomas heb je zeker een verhaal. Dat weten we allemaal. En dat ik denk dat het met al alle andere namen die we net voorbij hoorden komen ook zo weer. Ja, ik denk ook dat het wel meteen laat uitschijnen wat ik tegen elkaar vanmiddag heb, want toen ontstond het idee.

[00:04:27]

Want het is natuurlijk kansloos als we gaan zitten. Mee lullen met een paar boeven.

[00:04:31]

O ja, vertelde Valerio. Daar zijn wij ook. Wanneer is de schone? Laurens ten Dam is ook meteen de smet in Canada. Ik kan wel genieten van de verhalen. We hadden net euh, we zitten hier al half uurtje. Weet je nog maar mag ik zeggen ook. We zitten hier in het verhaal van Piet Moeskops en ze koken in de melk. Kwam al over tafel zeg maar. Dus dat soort verhalen zijn van alle tijden en daar kan ik wel van genieten.

[00:04:55]

Heel even kort moest met voor. Met mij voor. Ik denk wel goed ja. Ik denk beter dan euh, ja ja zeker. Ik assisted over mijn fiets voor hem. Tevreden? Ja zeker. Hou je podcast voor. Gaan we achter de week? Natuurlijk doen we alleen nog een berichtje. Ik zeg want ik kom je weer naar huis. Ik denk dat ik je pijn kan adviseren, zegt zelfvertrouwen. Alles grote mond. Euh. Ik trok een goeie dag.

[00:05:16]

Toen ging meteen s middags mensen. Per dag dat ik wel zin had om mensen te trainen. Wij zaten in, stonden in de lift naar boven en toen hadden we alle twee onze join up naar boven. En toen gingen we het even hebben over uhm, over hoe ze infectieuze en hoeveel we geleden hadden of niet bijhouden. Euh, dat is een onderdeel van die komt erop neer. Maar ben je anders? Da's mijn vraag. Ben je anders gaan trainen?

[00:05:37]

In de afgelopen drie, vier maanden? Door die euh, Torbjörn eigenlijk? Ja, ik ben wedervraag. Ja ja, ik ben wat minder uren gaan maken en wat harder gaan fietsen af en toe. Ja, da's misschien wel wat. En ik voel me nog goed. Bij de zittende trainer moet u dus ook al zoveel trainers in Nederland die zeggen nu pas achter komen. Wat een domme pech. Ja, ik had echt ook jaren eerder moeten doen.

[00:06:01]

Weet je wel, dat is twee en een halve Keibler. Bozovic is ook genoeg in plaats van alweer vier, vier en een half uur willen maken. Dus maar ik kom nu ook helemaal blijf thuis als ik tweeënhalf uur heb en dan op strand een beetje gas gegeven. Dus gaat goed. Klaar voor 9 januari. Denk het wel ja. De Bettel gaat er komen. Ik heb zelfs zoveel zelfvertrouwen dat Thomas Ivan mag hebben. Dan gaan wij en jij Nikky.

[00:06:23]

Ja, ik heb ook wel vertrouwen in de namelijk voor de mensen die wij die denken. Wij hebben het over. Want waar gaan we naar onze gast? Waar we het over Jack Lisle ruim 5 punt kom. Daar zei je alle regels staan voor de wet, ook voor de negende. Je kan ook vooral zelf meedoen. Zoek een maatje en ruimt snot voor de ogen. Precies. We gaan op scherpst van de snede koersen. 9 januari Waar zijn we?

[00:06:43]

Ja, we zijn terug in Culemborg bij. Hier zat ik volgens mij. We hadden toen net over begin augustus ergens euh. Euh, zat ik hier al met. Dat was dik 40 graden. In Nederland was er een hittegolf. En toen heb ik een interview gedaan met Mag ik nu wel zijn? Met Zeker voor voor ze ook een documentaire documentaire over het boek. Zijn 22 was nog schoon voor het boek De Renner. En euh, prachtige loft, uitkijkend over het pittoreske Culemborg.

[00:07:16]

Naast de naast de Sint-Janskerk neem ik aan of of kathedralen. Wat is. Ik weet niet hoe jij er tegenaan. Het is een katholieke kerk en geen kathedraal, denk ik. Maar wie niet naar Brazilië valt, zit kartonnetje. Nee, wel ja. We hebben we kwamen de ochtend beneden. Beter we dit. We kwamen erachter dat er volgens mij vorige week maandagavond. Ja, maar dat is acht dagen terug. Hier ergens lang stil langs een lek hebben gestaan op zoek naar een voetveer.

[00:07:42]

Wat wat in de winter niet gaat. Dus moest er even lang geen fan van Culemborg over? Heukelum, Spijk?

[00:07:50]

Ja ja, maar het voetveer van. Wat was het Schalkwijk of jaren?

[00:07:53]

Kan er een heuckelom geweest zijn, het café van Fabio? Nou, het was uhm.

[00:07:59]

Het was de avond dat alles dicht ging. Dus de volgende dag moesten we dat. Een tripje van drie dagen en de volgende dag moest het een heel klein cafeetje. Dat is waar de Fintele van Fabio Jacobs is gevestigd. Hij had het nog mee. Mooi. Gauw ging gingen terug. Bert. Welkom in de podcast. Dank je wel. Kan je dat moment nog herinneren? Die uhm, die die jou? Op de film lijkt het wel alsof het 52 graden in plaats van veertig graden is.

[00:08:25]

Kijk dat nog herinneren. Dan heb je de film gezien. Twee vragen die ik twee keer gezien hebt. Ja, ik voel me echt heel erg leuk. Tof. Ik voelde mij echt zelf ook een glansrol. Al zeg ik het zelf. Nou ja, glansrollen. Elke middag een kleine bijdrage, maar ik vond het wel heel erg boeiend om hoe je het in elkaar gestoken hadden.

[00:08:41]

Ja, en gewoon door er zelf naartoe te gaan. En en en en je hebt natuurlijk het decor mee. Ha ha. Die kwam er ook heel goed uit. Vond ik dus een fijne Cevennen, want ik had graag met je aan één van mijn favoriete prachtige Franse regio's is onbekend. Maar behalve dan bij wielrenners. Nou ja, ik vond het echt heel erg goed en sloot schitterend aan bij je timing. Was goed. Jouw trein was natuurlijk heel goed met die etappe in de Tour.

[00:09:07]

Maar moeten we wel zeggen dat we dat we tijdens die trip want misschien uhm, als je t over décor heb heb je t ook over die mooie vergezichten en over die gorgeous wouden gemaakt. Nou zijn we in die trip twee drones kwijtgeraakt neergestort. Eentje is gewoon weer gehaald.

[00:09:25]

Eentje is gewoon bij Ullevi is die is die tegen een huis aan geknald waarvan de eigenaren pissig werden. Weet je wel waar de brug bij Lawyer en die ander is? Windsurfers man Bisback U. Die is gewoon weggevlogen, is gewoon weg. Die vliegt nog zijn eigen Derwa. ViaVia hebben we wat. Wat droombeelden ook nog kunnen regelen voor we hebben dat niet hadden Avalonia.

[00:09:47]

Maar het is een prachtige omgeving. Wie was die blauwzuur? Die drone? Elze, onze Bruno, onze camera Bruneau onder onder andere bombing? Ja, Bruno Venanzi was al aan het oefenen.

[00:09:55]

Ja die euh. Erger was het er alsnog de. Het was de droom van Vincent, geloof ik. Vincent kraste de droom van Bruno. O ja, dat was dit jaar al zongen wij waarheden.

[00:10:07]

Ik zeg en ik stond daarboven op de eerste klim te wachten en ik denk van pleinvrees. In New York weet je ook waar ze omhoog fietsen klinken. Hartstikke mooi.

[00:10:13]

Wat was dat toen jij? Jouw recordpoging? Nee, dat niet. Maar het was die Levien. Die eerste klim was best wel een mooie gelegenheid. Dat is de mooiste. Zal ik daar tegen een boom te wachten en krijg je op een gegeven moment Happy van Steve Combino mee?

[00:10:27]

Maar voor vandaag gezever over de laatste beelden van die droom die op een muur afliep. Heb je die nog ergens mee geslagen?

[00:10:33]

Nee, die hebben niet. Nee, want die die de. Ja, die zullen we wel hebben. Die andere droom, die is weg. Dus we gaan ook de beelden van, maar die al die tweede die tegen de muur hangen. Ja, die moet van twee dagen. Leuk voor iedereen lezen.

[00:10:46]

Oh, wat waren ze zuur. Ha uhm. Wat drinken bij jongens, vooral wie moet even open? We hebben hier. Wat hebben we op tafel staan? Met 5 5 fles hebben we hier staan 6 4 rood. Ik dacht dus nog vroeger nemen, te beginnen met de witte. Deze Gené degelijk uitgekozen zijn vooral die ken ik deze niet.

[00:11:08]

Vallee door een sancerre, maar altijd goed a sancerre dat goed komt uit de of Seesen doos. We hebben voor Bert een ofzoiets Indo's mij meegenomen. Nou ja, daar zit ook een zelf is wel heel erg ziek. Ze geeft het Weyler het wielerseizoen op wielen. Of bedoel je dat het wielerseizoen zo fantastisch was? Lidar?

[00:11:27]

Ik vond het geen slecht, zo best een goede en goed jaar flesje poep onwaardig. Maar toch. Ja, nee, ik vond het. Het was allemaal een beetje op mekaar gepropt. Dat vind ik het een beetje te veel, want Johan was die Giro afgelopen.

[00:11:42]

En dan moest je en moest je gelijk weer inhalen bij de bij de vooralde. Bij de Vuelta had ik wel een beetje moeite mee. Dan moet je weer omschakelen. Speelde bij ons ook de Giro hebben we nog volledig gevuld.

[00:11:51]

In de Vuelta of ze. Maar ja ja, da's een beetje ha. Als je als je de sport wordt als sport te veel wordt. Ja dan dan. Champions League. Als dat van poel naar poel naar poel fase.

[00:12:03]

Want dan geloof ik op een geven moment oké, maar dan wel. Je moet en je hebt je pauzes nodig. Indurain. Je moet even denken ook al is het hier afgelopen gelopen en dan gaan we. Denk ook wel dat dat de dag daarom het zo goed wielerjaar was omdat die pauze was zo lang zeg maar. Van april, mei, juni, juli pas de Tour. Dat was natuurlijk. Ja nou ja, het begon met Strade Bianche jaar in augustus.

[00:12:24]

Dat was euh, dat je ja daar had je zo lang zit te wachten en zoveel zin in gekregen dat dat dat. Ja, die eerste twee maanden was dat fantastisch wat Kramer gezien heb. Maar een Vuelta die euh ja, die kan ik me eigenlijk niet meer helemaal voor de geest halen.

[00:12:40]

Is er één beeld, want we gaan niet het wielerjaar overzicht 2020 doen. Daarvoor kunnen we iedereen uit de maar roadbook verwijzen naar wat hier op tafel ligt te pronken. Nee, dus geen beelden. Dat is het beeld van de zaterdag van de laatste dagen van de Tour de France. Zat ik in een hotel in Parijs, want ik was na een vraag naar Parijs gegaan, wat eigenlijk niet mocht. Maar onze onze Mûr verslaggever Jeroen Wielaert? Die had drie weken in de Tour gezeten.

[00:13:05]

Ja, gingen we ophalen. Ja, en toen zat ik al op een hotelkamer. En daarna even kijken. Het is nog even een kleine euh. Vanmiddag staat er een punt achter, dan heeft hij gewonnen. Die Rodalies is eigenlijk een formaliteit, is een formaliteit. Misschien is die niet meer in supervorm, maar wat kan er fout gaan? Weet je wel? Ja ja, dat was dus wat wel? Dat maakte wel indruk.

[00:13:32]

Het is nog een ouderwetse manier van openmaakt. Defensie had op de mag haasje over. Even voor de voor de neus door de luisteraars Fransen.

[00:13:40]

Ja, Bert vertelde de afgelopen vijftien seconden, terwijl die ondertussen wel weer open was voor een fles wijn, opentrok het beeld iets specifieker van die dag. Wat mij nog erg voor de geest staat is het beeld van Van Aert en Dumoulin die maar dat scherm aan het kijken waren. Verbijstering? Ja, het was eerst een soort van ja neutraal. En dat werd langzaam bergaf. Tom Dumoulin. Dat ging helemaal over naar voorbijschiet.

[00:14:09]

Je zag hem. Het was een. Het was een film op een gezicht, maar dat is natuurlijk ook sport, toch? Teleurstelling hoort erbij. En ja, maar dit was me nogal een teleurstelling. Wat mij bijstaat. Als je dan toch over de teleurstelling hebt, vind ik Marijn Seemann, die dan wegloopt bij de opstart van Stoeltie. Die zegt tegen de NOS Sorry jongens, ik moet echt gaan. Maar dan hebben ze nog die right microfoon op hun eigen hoor.

[00:14:30]

En dan gaat ie bellen, maar gaat ie bellen met z'n vrouw.

[00:14:32]

En dan zegt ie alles is nou ja ja, alles is naar de kloten. Echt dat beeld.

[00:14:38]

Ja ja, dat Lassche nog een interview met een vorige week in Volc. Volgens hem was dat.

[00:14:43]

Hij heeft er allebei gestaan afgelopen waarin die zichzelf heel erg kwalijk neemt dat ie zich zo heeft gedragen. Dat er bovenop die berg toen. Ja, nee, dat is natuurlijk man die heel erg denkt in discipline, in in structuren en die zichzelf even kwijt geraakt als het dat voelt. Die geloof ik wel. Maar wat het allerergste van Nederland?

[00:15:01]

Hoe dat het misschien nog wel schrijnender maakt is dat hij. Ja, want we hebben ook in de podcast gehad. En toen heeft ie mijn Hilmar. Daar geloof ik ook echt in. Ik denk dat die daarom zo succesvol geworden is. Hij zegt ik ben pas een echt goede coach geworden toen ik mijn eigen ego kon uitschakelen. Niet meer mijn eigen show kon laten. Nu had ie even terugval.

[00:15:17]

En nu had ik een kleine terugval bij Appie. Naast Tom Poes oud, waardoor het is natuurlijk geen grandioos succes coach. Het moge duidelijk zijn maar dat dat beeld was.

[00:15:29]

Hij legt nu ook uit waarom u zo kwaad is dan altijd dat een krasje op de kringlopen ja, het was en het was. Het was de klim fiets van een rochlitz dat zomaar even van een zwarte fiets zonder lacuna is. Nog een paar honderd gram lichter omdat er geen ja als er in elkaar zit. Ja als. Als daar dan een een of ander nitwit krenken af gaat trekken. Nee dus. Plus door alle korona protocol loopt binnen de ploeg, maar ook binnen het wielrennen mocht er alleen alleen Rochlitz.

[00:15:54]

Waar gaan die fiets zitten? En dan mechanieker? Ja zeg maar als ik kan een virus opzetten. Psychidae. Dan worden de fietsen ontsmet. Handvaten enzo. En dan gaat er opeens zo'n nitwit gaat. Ik snap het ook heel goed. Ik zou het nog veel eerder hebben gehad.

[00:16:07]

Ja, maar in zijn positie was natuurlijk niet slim. Nee, nou, ik denk niet dat veel verschillende uitgebraakt naar dit soort roadies met zeemannen had gewonnen. Hij geloof me nog niet achter ze.

[00:16:18]

Het is doodzonde, want voor die ploegen waar ze zijn uiteindelijk wel natuurlijk. De ploeg van het jaar is zijn volgens mij de ranking. Hij wint nog effe de Vuelta, maar dit was wel. Ja, ze winnen nog een paar grote grote prijzen met Van Aert natuurlijk. Het is zoals nu droomseizoen. Ja voor die ploeg en ik. Ik moet zeggen ik vond het ook weer niet zo heel. Het greep mij niet aan. Maar dat komt door. Dat komt door de persoon Roglic die mij die mij niet euh waar maakt mij niet emotioneel of die maakt liveset zo maar geen sentiment.

[00:16:48]

Als dat als het New Dumolin was geweest iemand bij wie je meer betrokken had, trek je de haren. En waarom is dat anders te mechanisch?

[00:16:56]

Dat vond ik ze ook. Ook in de in de.

[00:16:57]

In de Vuelta te veel robot Entente te tuffen. Te verdedigend. De te berekenend. Dat ze dat. Dat? Dat ze kommetjes pakken in de laatste twee kilometer.

[00:17:10]

Ja, Lotus zit ook nog 198 kilometer voorin. Wat ik ook wel wat zien. Je bent ook een egoïstische wyle consument. Ja, ik wil gewoon meer spektakel meer.

[00:17:20]

Spaargaren ook wel altijd dezelfde antwoorden zou ik kijk, waar ik ik heel erg heen kan komen als je bijvoorbeeld een Lumileds zit zonder gas. Zijn gezicht is natuurlijk altijd een open boek. Als het al snel stom chagrijnig is, daar mag iedereen van.

[00:17:32]

Tom Bloemmolens moet iedereen zeggen, maar een hele goeie amateur psycholoog Tony DeGiro van 2017 won daar op.

[00:17:39]

Europa wint dan in het roze weer. Nou ja, normaal laat je zien dat je bij Aging heel uit stekke toch weet hoe blij die was. En daardoor leef je zo met je bijlag mee eigenlijk. Ja, dat heeft Rochlitz wat minder, want hij geeft altijd dezelfde antwoorden. Maar ik kan het ineens niet kwalijk nemen.

[00:17:57]

Zij fietsen José en ik. Ik, ik ben een consument. Zijn we gewoon Vandenbroucke?

[00:18:02]

Hij hoeft mij niet. Hij hoeft, maar hij hoeft mij niet te vermaken met zijn woorden dat zijn taak niet. Maar natuurlijk mooi meegenomen als dit wel doet.

[00:18:09]

Wie gaf er? Uh, interessantere interviews, Menchov of Roglic? Nou ja, het lijkt wel alsof de scoutte aanzienlijk bewijzen. Ja, ja, ja, dat is zijn vergelijkbare persoonlijkheden. Jongens die heel hard kunnen fietsen en verder zal grap was er geen boodschap aan.

[00:18:27]

Ik heb dus met Menchov in de ploeg zijn Rochlitz ook een beetje gelijk. Aardige gelui dat zo'n aardige gast kan zijn, bijvoorbeeld in Offeciers en Menchov. Als je als je met hem de Cauberg kleding dus in oktober weet je wel dat was buitenseizoen. Maar we hadden net over rokende wielrenners ook een pakje per dag. Weet je wel dat we eigenlijk nog maar één of een stop maken bij mij?

[00:18:48]

Wie rookte de hele winter door en wodka drinken en euh, en op jacht in de winter en zo. Maar dat dan komt er een journalist aan. Is misschien de cultuur. Roken weet ik niet van wat het oosten dan? Dat was het begin, want dat schild ervoor. Ja, terwijl als dat schild weg was.

[00:19:03]

Fantastische echter. Aardige vent. Mooi mooi. De twee hebben inderdaad al wel een paar gemeen. Die moeten elkaar aan een tafel zetten. Uitzending?

[00:19:13]

Ja, en terwijl wij proosten en de luisteraar hopelijk de klingen wordt, die gaan we Berte introduceren. Groenlo Bert Wagendorp Groenlo, 5 november 1956. Na 20 minuten zijn o er zijn wel aardig doen beter dan andere dat. Maar na 20 minuten over gaan zou het scenario bij Groenlo 5 november 1956. Schrijver journalist verhuisde in 88 na een studie Nederlands in Groningen. Zijn eerste job bij de Leeuwarder Courant naar de Volkskrant. Voor die krant versloeg hij tussen 89 en 94 zes keer de Tour de France, zegt hij op Wikipedia.

[00:19:49]

Ja, dat klopt. De biografie waarvan een onder 35 delige podcast serie zouden kunnen vullen. Volkskrant columnist van De hoogste orde. Ja, in 95 verscheen zijn roman De proloog, de beklemmende beschrijving van een doorvaarten nacht van een wielrenner die de proloog van de Tour de France moet winnen. Een ja in mei 2013 verscheen Van Toe, waarvan er meer over de toonbank gingen dan Peter Sagan. Podiumplaatsen verzamelde. En ja, hij schreef voor Hard Gras, het literaire tijdschrift over het Bal spelletje dat voetbal heet en Zwart IJs.

[00:20:19]

Hetzelfde concept alleen voor t schaatsen, maar beleefde natuurlijk zijn echte moment zo fijn. De echte Coming Out is een tijdschrift dat hij samen met het Illustere Genootschap der Zwaargewichten van de Nederlands Wieler Literatuur Kroon, Ouwerkerk, Smeets oprichtte. De Muur. Eigenlijk richt ik het op met met Maddelein OK! Da's een detail. En met Bart Jumanji heet het dat dat volgens de eerste redactie kan. Je kan je. Want wat is dat? Is een vraag beeld. Zal er twee of drie Nederlanders mee naar het moment dat idee voor de muur?

[00:20:49]

Ja, nee, eerst uitleggen wat wat de muur is.

[00:20:53]

De muur is een en een ja boek zien zou je kunnen zeggen. En het is een tijdschrift in boekvorm waarin de nadruk heel erg ligt op de tekst. Nu iets is iets betere fotografie en waarin het gaat om om de verhalen rond het wielrennen. En dan niet de verhalen van de koers, maar de verhalen daarachter. Dus met een internet, een soort verdieping ten opzichte van de reguliere journalistiek. Dat is dat het begin. Wij gaan kijken van wat gebeurde er nog meer?

[00:21:24]

Is het bewust dat het zo tekstueel is? En ja, minder grafisch. Iets wat wat je in vele boeken of veel magazines juist dat grafische.

[00:21:33]

Ja, dat is dat is het. Dat was toen een bewuste keuze. Ja, ik zit nu wel. We zijn wel bezig met het kijken of we het iets meer naar een magazine kunnen trekken. En dan in een beetje naar de vorm van Van Ruler. En. Omdat omdat je geen ook een wat jonger publiek wil trekken. We hebben wij een vrij oude lezers die houden van die die van boeken houden, zeg maar. Ontstaan er lange verhalen in het verhaal van achtduizend woningen zijn echter lange lellen.

[00:22:03]

Maar wat ik altijd mooi vond als een van de rubrieken de laatste ja, nou ja, dat was niet het begin, maar wel beroepswielrenner. Ja ja, dat kan ik erg genieten. Het kijk naar Antonius het doet. Hoe maakt Theunisz het aanpakt? Of hebben we nu aflevering 33? Allemaal waren er vier per jaar, dus kun je over een half jaar oud die rubriek is. Ja ja, dat ben ik toch ook al oud worden als ik zeg dat is van de laatste 2000 tiener Amanda Todd.

[00:22:30]

Ik had je vroeger en dan heb je nog steeds de Paris Review of Books als een boek, een en een tijdschrift in Parijs. Wat gaat over literatuur? En als dat elke maand is het Louwyck. Een schrijver in en die wordt over zijn beroep ondervraagd. Wat voor type machine heb je? Wat? Hoe? Hoeveel sporen schrijf je per dag? Maar dat soort details? Ja, toen dacht ik op beginvan moeten wij ook hebben met met de wielrenner hé, dat je gaat vragen van wat neem je mee als je gaat trainen?

[00:22:58]

Voor mij is dat echt genieten. Weet je wel, maar als ik mezelf teruglezen is toen ook heel anders. Volgens mij zit ik in mezelf op die vraag, want hij komt direct terug. Nu ze weer hebben, zeg ik ja, ik heb altijd een paar repen mee. Maar meestal stop ik bij t Hijgend Hert of ergens in de Ardennen voor appeltaart. En zo ja, is die Regentiestraat misschien wel wat. Wel twintig trainingen mee voor dat tien keer echt open moet.

[00:23:18]

Omdat je daar de bakker niet meer haalt, zegt Matthys.

[00:23:21]

Zo zie je dat iedereen de dingen die ik, die kom je niet vaak tegen. In een andere interview zegt gaat gaat gaat over kleine impact.

[00:23:27]

Ik vind het een super interessante Åbo, zegt hij. Ik gaf de training. Stop niet bijvoorbeeld als ineens veel meer eten. Weet je wel.

[00:23:33]

Beste antwoord vond ik dat een andere man aan Tom Boonen vroeg. Heb je wel eens met je wel eens naar bed geweest met een ronde mis? Dan zegt die van nee, nee, nee, nee.

[00:23:45]

O ja, toch wel aanwezig, herinnert die zich echter schitterend. Ja, dat is vaak het in vraag heeft gesteld dat u uit maar tien vragen hebt u niet de vraag stellen waarvan ik antwoord weet? Zeker, dat was wel een beetje zo dat ik het allemaal even snel zijn hoor. Welke? Dit is het? De rubriek is zo leuk om dat kan ik me voorstellen dat mannen heel vaak de reactie krijgt van sporters? Ja, kritiseert mensen dat? Nou ja, juist.

[00:24:20]

Wat zou jij dat het juist willen? Stop je in je bidon? Het zijn ze ook vaak. Het zijn geen lange gesprekken tussen mensen. Moeten ze zo drie uur vooruit? Ja, maar dan moet je een wielrenner hebben. Die zijn vaak Vlaamse journalisten gewend. Ja, maar die zijn na vijf minuten al klaar. Hebben ze een pagina Kerckhoffs geworden?

[00:24:37]

Was er ook zo goed. Hij gaat heel snel. Hij gaat heel, heel, heel lang door, want ik krijg er altijd het verhaal toegestuurd. Soms komt u met twaalfduizend woorden aan Roman.

[00:24:46]

Want ja, hoe gaat zo'n tot de totstandkoming van een van een euh, van mij? Dit zie je. Hoe werkt dat? Zitten jullie dan?

[00:24:54]

Nee, we zijn echt een een euh. Ik noem ze altijd een auteurs blad. Onze auteurs zijn belangrijk, dus ik vraag ik. Ik bel Frank Heinen op, is er voor. Ik wil altijd een verhaal van Frank Heinen in de muur hebben. Omdat die vind ik altijd bijzonder. Ja, dus dat is de. Frank Heinen moet erin. En we hebben altijd diep iets gaan met zijn zoon. Foto. Every picture tells history die we ook graag in buisklokken.

[00:25:19]

Ja, natuurlijk ook graag.

[00:25:22]

Maar ja, dat is altijd goed weer. Altijd altijd ook. Maar dat gaat ook in details van vier en een. Hij heeft nog één moment en gaat vanuit dat moment helemaal terug naar een naar een waar gebeurd, wat er daarvoor gebeurd is en wat er daarna gebeurde. Maar het komt samen in die ene foto. Je hebt de één van zijn mooiste verhaal, vond ik. Dat heet Brigadier, die Kodak. Dat gaat over die agent die in de in de Tour van 2.9 gaan winnen.

[00:25:49]

Toewenst in in Amerika. Dat hij dat is. Zeg maar dat het aan de kust was het ergens. Zo sprint was dat. En Jalabert en Nelissen en Nelis die rij die rijdt tegen die agent op weg en daarin de man die me dat Sjöberg.

[00:26:05]

Helemaal onder het bloed. De asfalt en een wiep die je graag gaat helemaal uitzoeken. En die en die vindt wat voor cameraatje was dat van om zo'n wegwerp camera? En daar heeft Livo die agent die foto meegenomen achter achterop die camera vond hij staat het object dat ie fotografeert is dichterbij dan u denkt.

[00:26:24]

Volgens mij is het ook nog zo dat het niet eens voor zichzelf was, maar het was voor inlay publiek. Wilt u een foto maken met mijn camera? Ja, klopt ja. Maar ja, dat is toch fantastisch? En in zijn dorp werd hij inderdaad altijd daarna brigadier code. Maar het is niet zo dat jullie alle Armentières was. Het charmante ambieer. Maar ja, wat was het dan op dit moment? Grimi was toch ook weer op de ouderwetse agent die een foto wil nemen?

[00:26:49]

Maar kijk nu. Uhm, het is dus niet zo dat jullie fysiek bij elkaar zitten. Elke dag even om een beeld te krijgen van Nederland dat we dat doen.

[00:26:58]

Aan Den Dreef in t begin wel, maar dat het altijd draait om eindeloos gelul en het steeds beter zal je morgen weten er nog niks bij. Maar thuis en in de keuken waar een massa vrouw Karen. Die kan heel lekker koken. Dat was jammer, maar het heeft altijd goeie wijnen staan. Het was heel gezellig, maar daar kwam ik heel weinig uit.

[00:27:16]

Sinds tijden doen we het gewoon anders, maar er komen ook heel vaak mensen bij ons die je die vragen of ze in de muur mogen roken. Dat podium heeft natuurlijk inmiddels wel bekend gemaakt. Of of gewoon ja van allerlei mensen die vinden dat. Die vinden het een eer om erin te staan.

[00:27:31]

Tof is dat en dat is een woord dat onder om de hulp van onze luisteraars euh verwijzen heel veel af. Ja, dat kan. Volgens mij is heel veel af.

[00:27:39]

Het zit er genoeg. Vernieuwingen in de in de auteurs vind ik wel zijn de Fazil vergelijkt met 2002. We zijn nu 18 jaar samen, maar daar zitten nog steeds mensen bij die euh. Die er toen ook al in schreven. Rik Vanwalleghem van de Vlaming ja, maar het euh. Ja, daar komen regelmatig en we kijken ook heel erg op. Het is koers bijvoorbeeld. Ja waar mensen. Euh. Verhalen schrijven denken ook niet dat ze wel een goeie pen.

[00:28:09]

Maar Frank Heinen, die nu natuurlijk een grote naam aanhoorden, is die overal. Colossal en ook op televisie hoor je mailden overal Liesel. Ooit, in 2007, toen had ik. Hadden wij een boek uitgegeven met de bij de Volkskrant. Dat was een voorwedstrijd jaar aan Gebo, verbonden ergens bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Wij zouden er dan met ons team van het. Van de rubriek Het Nieuwe Schavot een beetje onze rubriek in de krant zouden we gaan voetballen tegen De Bezige Bij.

[00:28:37]

En toen kwam uitgever. Daar kwam een kleine jongen aan en die had zich opgegeven bij ons Sven. En daar was Frank, die als net afgestudeerd Nederlands was, de drie vierentwintig en zei Marc had mag ik misschien wel een keer een verhaal schrijven? Nou, dat examen altijd, stuur maar op. En dan zien we wel of het goed genoeg is. En toen schreef hij een verhaal over twitterende wielrenners. En dat verhaal? Dat won meteen de aardgasprijs.

[00:29:03]

Die heb ik heb ik gelezen. Helaas, het was dat 2000, 2009, 2007 2008. Is heel vroeg. Ik ben in 2009 Twitter een beetje begonnen. Volgens mij staat er nog een tweet van mij tussen. Ja, want dat was toen net een nieuwe datum in de Tour van 2009. We maten. Eerder was ik begonnen met twitteren. Dus hoezo nu?

[00:29:20]

Twittert al als die was heel vroeg. Maar dat het zo is? Frank daarbij. Die avond zijn de vergat zijn eerste verhaal. Het was echt zijn eerste verhaal. Fantastisch. Ja ja, mooi als je wel zou aankomen. Wandelen. Naast de Westergasfabriek. Maar met een te groot broekje. Zo en nooit.

[00:29:38]

Ja, hij kan ook goed voetbal trouwens gewoon niet. Hij wist wel welke Bijttebier die ging pakken.

[00:29:46]

Zijn er verhalen veranderd? Uhm ja, ik denk dat ik mensen anders anders Brive zeg maar wat ik wil. Vroeger was het echt zo van Martin een verhaal zijn uit de oude doos. Euh, of ging een interviewtje maken. Ik heb er zelf een gegeven. Ik wil geen interviews mee in de muur. Op één na. En dat is een prefixen titels af. Want dat is Lando. Ja, z'n beroep wielrenner, dat en verder niet. Ikke ikke.

[00:30:13]

En dat zijn er heel erg geestig maar geformatteerd. Ja, ik vind dat ie t Fortun sikes is is. Is intervieuw ziek? Hm, dat is een stukkie. Toen ik nog in een sportschool Israel's was een stukje. Wat was hetzelfde als een interview? Gewoon de vraag. En dan de even wat verhalen ophalen. Er ging naar Zwitserland hoe Ronde van Zwitserland 6 wielrenners interviewen en dat waar ik ging uitwerken. Dag en die gooiende dan tijdens de Tour.

[00:30:35]

Gooi je die de kranten in? Ja, ik vond dat te gemakkelijk. Weet je ik? Ik wil, ik wil. Ik wilde echt wel eerst. Ik weet niet of die titel nog steeds opstaat, maar wij noemen onszelf ook literair wieler blad. Ja ja, van literaire wieler tijdschrift voor het erflanden bedoel ik.

[00:30:50]

Wat dat doel was? Euh, goed geschreven. Ja, gewoon goed geschreven verhalen. En dat is. En dan is euh een vraag. En een antwoord was niet genoeg. Je had gemakkelijk iets te makkelijk, behalve als het zo extreem gebeurt als bij Nanno. Dan al vind ik het wel kunnen doorvragen. Klein weet je wel dat bijna bijna het oude school kranteninterviews. Wat is je favoriete kleur? Ja, da da dat dat soort vragen? Ja, hoe?

[00:31:15]

Hoe is. Even los van de muur dan?

[00:31:19]

Hoe zijn euh.

[00:31:21]

Hoe is de schrijfstijl van Nederlands journalisten of of of of wat ze heeft weten? Wielrennen op het leven? Ja ja. Hoe is die veranderd? Wat is er? Wat is het?

[00:31:30]

Het is een ander soort mensen geworden die na die daar in die in het wielrennen rondlopen, die net als een ander de wielrenner is veranderd vergeleken met 30 jaar geleden. Ja, en de journalist had de journalist ook. Ja, ja en de wielrenner is veranderd.

[00:31:44]

En daarmee bedoel je hoe welbespraakt hij is of wat. Wat?

[00:31:47]

Ja, dat inademt kwaliteit. Was ik over nadenkt. Dat hij weet wat hij doet, dat hij ook eens een keer een beetje aan aan euh a riffa reflectie doet. Of op waarom doe ik dingen? Wawa van wie ben ik de goden? De normale vraag die elk mens zich stelt is de de de d.

[00:32:02]

De input voor de machine, de grondstof meer dan alleen maar jou van pa. Moet ik morgen fietsen?

[00:32:07]

Maar waarom dan moeten zoenen? Dan moeten journalisten ook nog wat van vorm, maar ook gevoel voor hebben.

[00:32:12]

En ik denk dat er in het wielrennen dat. Dat was in mijn tijd ook al zo een ander soort ander soort journalist rondloopt dan een jaartje in het voetbal.

[00:32:19]

Voorbeeld ja, wat is verschil te. Ze zijn doorgaans wat wat hoger opgeleid en ze hebben een bredere interesse. Ik kon altijd heel goed in de Tour al wel geweldig ravotten. Dat ging niet alleen over wielrennen, wel veel. Ook al zal het laatste boek wat je gelezen had of bij een cd die je gekocht had. Dat was voor mij wel je ook daarom het wielrennen uitgestapt omdat het wielrennen was opreden breder geïnteresseerd dan van allerlei tour, maar daarna een beetje correspondent in Londen.

[00:32:50]

Toch was dat omdat sport was toch internationaal niet belangrijk genoeg een breder zadel gaat?

[00:32:55]

Gaat sport zich te veel herhalen vond ik in de jaren van Indurain?

[00:33:00]

In mijn eerste Tour was de mooiste van val, van van dat van na de oorlog en als de tour van 89 ritten. Bekende ontknoping Vion, Augsburger en LeMond. Nou, dit is als het volgend jaar weer zo is, jammer zou vinden dat u het nodig had. Hermans heeft leven nog een heel mooi boek over zeven, acht seconden waarin hij ook zegt dat was de laatste van de ouderwetse toeren. Daarna begon het gedoe allemaal met rijden met de ploeg.

[00:33:30]

Dat kwam in de epo. Kwamen ze dit allemaal toch minder, minder, minder leuk.

[00:33:36]

Dat heeft zich als een coudyzer vader zo mag geloven. Heeft dat zich doorgezet? Het zou meteen ook nog even heel even terug naar die tegenstelling. Of of die het vergelijk voetbal en wielrennen. Ja, en de rol van journalisten daarin is hard gras. Waarin verschilt hard gras van de muur? Even kwaad als het even was ons voorbeelden Kuga die je Henk Spaan had dat heel goed in de gaten dat er naast Vjjy naast de vacante verhalen ook andere soorten verhalen waren.

[00:34:05]

Ja, vraag na was dat er mensen waren die daar in geïnteresseerd waren. Dus hun benadering van. Het. Het is eigenlijk je hebt in Amerika, hebt ooit en de ontwikkeling had van new journalism. Dat is literair schrijven over over journalistieke onderwerpen. Verhalen maken ook volgens de opbouw van het literaire verhaal en die bushi opbouw naar die opbouw kan zijn dat je begint aan het eind al dat je ergens midden begint of en dan gaat. ONB gaat gaat terug terugkijken.

[00:34:32]

Of het niet vragen antwoordt niet nee, niet chronologisch. Makkelijke oplossing.

[00:34:38]

Zoeken naar een onderhoudend verhaal dat daar was, had glaswol, zegt Wegbereider. Die begonnen volgens mij vijfennegentig al en die hebben echter een nieuwe. Die hebben een grote invloed gehad. Daar is bijvoorbeeld dus zweep ook een meester in. Die begint met een ja, maar met een het om mijn situatie en die vertelt aan een heel verhaal. Wie denkt van ja, maar waar ik eigenlijk een beetje mee op zoek ben, is hoe leent het voetbal?

[00:35:02]

Dat is iets wat veel mensen bezighoudt hé. Zeg maar waarom wielrennen zo veel moeilijker?

[00:35:07]

Wat is verschillen? Wat? Hoe kan wel weet is dat speelt zich af op een of een binnen omlijnd kader. Linda regelt ja, dat is dat is. Dat is gewoon een grasveld met lijnen en daarbij telt het niet meer. Ligt de wedstrijd stil? Ja, dat is toch een groot verschil met net met wielrennen dat dat wat? Dat heeft de wereld als kader, dus dat wat dat het heeft. Het decor is de wereld zoals jij en ik die kennen en veranderen.

[00:35:32]

Ja ja, dat is gewoon een van de Grote Prijs van het wielrennen en kan zelfs een hele saaie Vuelta etappe als iemand maar door een eindeloze vlakte gaat kan toch mooi zijn. Tel. Voetbal is veel, is veel meer ingeperkt. Helemaal ingekaderd en iedereen heeft daar. Heeft er veel meer. Heeft van zichzelf al een verhalende vorm, namelijk van een een begin dat duurde een aantal uren gaat het langzaam naar een climax toe. En ik ben dan ooit nog altijd, staat er nog steeds op de rol.

[00:36:00]

Dat was ooit een idee van Frank Heinen zelf. Waarop ik heb gezegd dat vind ik prima. Gaat zelf maar doen. Die wilde. Die wilde namelijk een leeuw na een klassieker.

[00:36:10]

Een grote klassieker bijvoorbeeld Ronde van Vlaanderen. Maar het mag ook best de Scheldeprijs zijn met alle renners gaan praten die aan de finish waren gekomen. Want hij zei die renners hebben allemaal een verhaal. Een verhaal. Een eenvoudig kan misschien in. In anderhalve, anderhalve alinea, maar dat is het ook verhalen bij van vijf jaar werd doorgevoerd. Ja, dat kan je ook al met sloten doen.

[00:36:33]

En ja, je kunt 50 man die daar rijdt en die heeft gisteravond ruzie gehad met zijn vrouw. Of weet ik veel wat dat is? Zo dat. Dat is een soort ver als je zoon wat dat is en dat is een dikke moeder is een heel dik boek. En daar zitten dus eigenlijk hele mooie verhalen bij die nu ergens ja en die verdwijnen in de lucht. Die zijn weg en daar hoort nooit meer iemand iets van. Maar dat is het verschil.

[00:36:57]

Het is de derde muziekrecensenten. Dat kan misschien ook wel. Als je een goeie voetbalwedstrijd hebt, dan heb je er altijd maar twee.

[00:37:03]

Dan is het. Het verhaal is minder zitten nu het drama in de.

[00:37:07]

Ik kreeg de bal en ik schoot m erin. Ik heb van de toevallig Maradonna overleed dat, die docu van Diego Maradona. Dat was wel echt. Als je dan hebt over. Dan komt er eens een karakter achter. Wordt helemaal uitgediept. Achter een euh, achter hem een figuur op het veld. Weet je wel.

[00:37:24]

Dat heb ik eens met mijn zoontje 6, 6 en 8, waarvan 2 uur mee zitten kijken. Dat vond ik wel heel goed gedaan. Maar wat heb je het wielrennen eigenlijk veel meer? Ja, in het voetbal. Ja. Ja, dat natuurlijk. Maar dat komt ook doordat door de persoon Maradonna wat op welke sportleven had gedaan. Zouden ze heen kegelen? Had je nog gedacht van al wat dan had en wat een rare vogel zelf had? En wat dan ook wel?

[00:37:44]

Wat een romanpersonage al is het maar dat is.

[00:37:48]

Ik euh, Frank. Die heeft nu in het nieuwste nummer van De Muur een verhaal over alle Philiep. Hm, ja, maar dat is zo waanzinnig opgeschreven dan je denkt. Frank jonge, breid tien keer uit en jij hebt je volgende roman. Zo'n rare figuur? Ja, zo'n bijzondere figuur. Dit is een romanpersonage van zichzelf. Hoe die praat, hoe die denkt, hoe die hoe die in het leven staat. Hij, zijn vader en alles. Dat hele verhaal wat erachter zit.

[00:38:15]

De muziek en de hele verschillen.

[00:38:18]

Verschillende fietsers van wie van voetballers?

[00:38:21]

Qua kapsones rijdt. Ja, en daarmee de mate waarin ze geschikt zijn voor mooie verhalen.

[00:38:30]

Ja, het zijn individuen, individuele sporters. Dus zitten er vaak ook verhalen achter die euh ja, die zijn interessanter dan dan. En dan een voetbal is een teamplayer moet ie zijn. En dat zorgt ook voor een verschil in karakter. De wielrenner is een individu, is individuelen en is de dief niet voor niets van wielrennen gekomen, omdat die dat kennelijk leuk vond. Zet de scherpere randjes aan, waardoor je dan langzaam zit. Foqué een vaak meer tragiek aan.

[00:38:59]

Dat is natuurlijk sowieso een sport waar waar grafiek aan kleeft. Als je goed hoorde waarom ga jij in godsnaam iedere dag vijf uur door de polder fietsen? Weet je wel waarom? Wie doet dat? Elke wielrenner weet dat die het voetballen raakt als geblesseerd. Elke wielrenner weet dat hij een paar keer per jaar valt. Ja, dat is dat het een en een een dreiging die boven die boven die sport hangt. Boven dat boven dat individueel.

[00:39:24]

Daar moet ik altijd wel lachen om al alle jank verhalen als. Als iemand echt hard gevallen is, dat is wat zielig.

[00:39:30]

Nee, dan is het dat is wel zielig. Maar het gaat uiteindelijk, weet degene die dat. Die daar ligt, die heeft deze risico's bewust genomen. En het is zelfs nog erger. Het hoort bij de. Bij de verkoop. Euh, maar de heroic. Jammer dat de sport wordt deels verkocht op het gevaar. Ik had er met de Jos van Ender een uur en een en zo'n twistgesprek in NRC je over deze kwestie. Na de val van Van Evenepoel in juni dat iedereen ook zijn we alles af.

[00:40:00]

Daarom veel te gevaarlijk.

[00:40:01]

En toen kwam hij van hem geloof ik met zijn euh, met met met de zoveel tips om de veiligheid van de buren die op die pleintjes zegt van je moet. Je moet die mensen niet bewust aan allerlei gevaren onderwerpen, maar je moet ze ook niet. Je moet het gevaar ook niet uit die sport halen, want dat is één van de unique selling point op. Ja ja, dat dan. Dat het je weet. God die het kan. Het kan echt lelijk misgaan.

[00:40:24]

Je weet er al zowat alles van. Maar wat? Wat was Jossen? Punt al? Nou ja, dat je die wou. Er waren wel waar, want waarheen?

[00:40:30]

Als je dat je dat je dat je niet voldoende wist voor de Buning 100 procent C&W groep. Zeg jij nou dat je? Maar hij vindt ook niet dat je 100 procent zeker sic parcoursen moet gaan maken. Nee gaan, want dat dat dat trekt publiek je alleen maar op voor meeleest. Quiz gedraaide zeg maar ja met uitloven ziet wat er bij de Formule 1. Laatst gingen gelukkig weer eentje in de fik. Ja, dat kan bijna niet meer voor. En dat was altijd één van de van de van de aantrekkingskracht van de Formule 1 was.

[00:40:58]

Als ze de instappen weten ze niet zeker of ze als levend dier uitkomen. Erg, maar het is toch een beetje de Romeinse arena van vroeger. En dat is het vierde en ook wel zo. Dat dat risico's nemen, dat hoort dat. Nou ja, kijk, weet je. We hebben natuurlijk ook in onze podcast tijdens de Tour. Die afdaling is techniek van Hirsi bewieroken. Ja ja. En dat is natuurlijk wel ja, echt wel op het scherpst van de snede.

[00:41:22]

En dan zie je de renners rijden en dan geniet je daarvan me eigenlijk waar je geniet en misschien ook wel zo vallen omdat je weet dat het heel gevaarlijk is. Bloedstollend. Ik bedoel stond ja jij Zamboni kijken geen wielrenner, maar toen Risi naar beneden Rijssel Ebony zat te kijken. Wow, dat gaat hard ja. Vlak langs de muurtjes. En ja, precies goed is stuurhuis duur. Het was een genot om naar te kijken. Misschien het onbewust maak je een fantastisch mooie brug naar het volgende onderwerp.

[00:41:48]

Maar ik wilde nog één ding tussen zetten, namelijk jij in de shit en ga zo door met Bert. Maar eerst even dit. We maken deze podcast samen met De Muur, het wieler tijdschrift van Nederland en Vlaanderen. Dat vinden tof. Niet alleen omdat Wout en ik samenwerken opgeteld minstens twee kuub aan edities van de muur thuis hebben staan, maar ook omdat de muur elke editie er weer in slaagt bomvol te staan met fantastisch mooie verhalen. Van Mart Smeets tot Lidewij van Noort, van Bert Wagendorp, Wilfried de Jong en Renate Verhofstadt tot Nando Boers en Frank Heinen.

[00:42:22]

Elk verhaal werpt weer een ander en onverwacht licht op de koers. Elke editie is weer een cadeautje. Nou en. Wil jij nou ook vier keer per jaar de wieler verhalen Bommetje op je deurmat voorop ploffen?

[00:42:34]

Dat kan gaan naar uitgeverij De Middelpunten NL en Word abonnee. Je krijgt dan niet alleen elk kwartaal de nieuwste editie thuisgestuurd, maar je hebt direct ook toegang tot andere verhalen op de site die alleen voor abonnees toegankelijk zijn.

[00:42:47]

En als je nu abonnee wordt, krijg je ook nog eens de speciale uitgave Het beste van de muur als welkomstgeschenk. Nou gaan er zometeen beter nog na deze aflevering naar www. Punt Uitgeverij De Muur punten. NL. Word abonnee en mis geen verhaal meer over verhalen gesproken door met de podcast. Wat was je eerste fiets? Is racefiets een Pinarello? Je hebt nog steeds. Wat voor kleur? Blauwe Pinarello? Hoe af gemonteerd? Ik ben helemaal niet heel erg mee bezig.

[00:43:21]

Je kan er toe lopen als je wil. Staat vrij in de schuur. Ik heb hier een een kenne eendeel. Op mijn waterhoen staan karaca gekraaid.

[00:43:30]

Winterswijker Swifts jongen. Ik ben nog E9.

[00:43:34]

Ik ben nog vrij. Heb je een poging gedaan ooit?

[00:43:37]

Ja, ik heb wilde ik het wel eens zo'n houdertje Durov, waar ik dan een iPad op kan zetten.

[00:43:41]

Maar ik wat weer. Houd je het gedoe maar aan als wij wel helpen.

[00:43:47]

Ik wil wel graag dat ik zal e. Ik zou heel graag willen dat Smyslov meer uitbreiden in de. In de literaire site, maar virtueel weet je wel.

[00:43:55]

T is allemaal razend. Zo toch? De Londen zit erin. Ja ja, ik had je vroeger bij Tax zat. Die had ik ook. Ja, dan kon je de factuur opklimmen. Ja ja, Defour heeft ook zo'n systeem, maar het is toch juist. Je het wel? Op moment dat dat dat soort virtuele platforms de realiteit willen nabootsen is het toch al. Je wilt er juist door de fucking lava fietsen door de echte lava nemen.

[00:44:17]

Als ik al eens een dinges is denk ik, dan vind ik het al wel simuleerde dan dat je echt ziet waar je dat je euh tax had. Ook kunnen de de finale van de Amstel Gold Race.

[00:44:26]

Ja, ja, ja, dat vind ik wel stimuleren. Dit is een klein generatiekloof, maar als wij jou nou helpen. Zo omdat ik op te zetten waar ze wel een foto krijgen van jou of je op de fiets.

[00:44:38]

Er wordt hier halsstarrig weggekeken. Ik. Ik ga over naar de volgende vraag wat was eigenlijk de mooiste dag op de fiets ooit?

[00:44:46]

Dat was niet de beklimming van de fan toe. Waarom niet? Omdat ik daar met met wildlife en nog een andere jongen ophogingen en toen genadeloos achterkwam dat ik eigenlijk totaal ongeschikt ben voor klimmen. Maar ik wilde doen wat ik met dat boek bezig had gezien en dacht ik moet er toch één keer minstens zelf gedaan hebben. Johan, om te voelen wat dat is en hoe om die berg te gaan bekleden. Ik heb t ook een keer met Wilma gedaan. Mijn vriendin, die kon ook beter klimmen.

[00:45:12]

Mevrouw kunnen goed klimmen hé vrouw kunnen goed kijken kan je goed hebben, maar ze is heel licht. Ja, per auto chauffeur twee. Geen 60 kilo dus.

[00:45:21]

Heel erg terug naar die beklimming die je met Wilfried deed. Ja, maar jullie waren er met vakantie. Hoever kan je met je cottages waren vanuit de.

[00:45:27]

We zaten in een appartement in Avion en we hadden ons voorgenomen om de Van Tour te gaan beklimmen. Dat was de eerste keer. Voor mij was het ook Intermedia. Dat was in 2009, want je was al bezig met het boek of uhm.

[00:45:40]

Nou nee, nee, nee. Dat dit dit. Hoe werkt dat? Ja, dit was een en een. De foto zal in de Tour. Ja, wij waren te oud om dat te gaan zien. Dus waarom klimt een klimmer een berg zand? Omdat die de lege tagline A journey of wat is die avond? Ik heb er een stuk over geschreven in de DAT. Dat komt uitstel uit van toe. Ja, van euh, die het. Dat heb ik er later uit geschrapt.

[00:46:03]

Ik denk dat zal worden. Toch wel een grappig stuk. Waarom doe je het eigenlijk?

[00:46:08]

Want het is allemaal niet leuk, maar toch een beetje vrij naar Krabbé. Wat hier?

[00:46:12]

Nou ja, ik. Ik zat daar en je komt er. Je komt ook zo genadeloos achter je zwakheden. Maar als ik neem aan als je als je daar lekker hoog fietsland dan je denkt oké. Ik passeerde ze nog eens even maar.

[00:46:24]

Maar Bert mij was als ik. Ik voelde me al een stuk. Waar je gaat met Wilfried, stapt in de auto een afwil.

[00:46:30]

Piet s Ochtends rijdt ze, gingen naar binnen en gingen naar de niet naar Boudewijn, maar naar de andere. Hallo Sem.

[00:46:36]

Nee. Nee, nee. Zo nee. Nee. Weet je wel vanuit bij de wijn. Maar we gingen even een stukje fietsen.

[00:46:41]

Ja, Masao Moussa Maazou. Ja, dan zal dat wel doorslaan. Ja, wij ons omkleden. Mooi, maar ja, wilde ik dat? Dat is een jongen die euh, geïnspireerd bij iets dat sowieso weer ik geloof dat ie ook al die hele dure fietsen had die die goretti goretti en euh. En hij is natuurlijk grijs licht. En hij is of hij is ongelooflijk competitief. Hij had wel kleren aan. Ja, hij heeft zijn zijn van A blijven.

[00:47:04]

Beetje bij beetje bij mekaar. In het eerste stuk vals plat. Waren helemaal niet opvallend bij elkaar te blijven. Een waardig overpad om elkaar kapot te maken. A.

[00:47:15]

Nou ja, had je getraind? Hoe weet je dat je ziek bent? Ik vond in die tijd fysiek wel veel meer dan nu. Gezichts, dat zeg maar zo'n vijfduizend kilometer per jaar. Dus dat was toch één keer per uur. Geen geen Adrie van der Poel bij me toen ik las dat die 16.000 kilometer had gedaan afgelopen jaar. Rap, maar hij fietste gewoon wel honderd kilometer per week. Hij kon wel.

[00:47:35]

Ik kan wel een beetje fietsen, maar te zwaar. En toch. Ik wist het al toen ik ooit met vrienden uit Groningen ook een fiets had gekocht. Een ouderwetse Gazelle Champion Classic ruist commandeurs in de jaren zeventig, begin jaren tachtig. En dan gingen we naar de Holterberg vanuit Groningen. Toen wist ik bergings uitgingen.

[00:47:57]

De Holterberg ombrengt aan God. Ik kan niet klimmen. Ik kan je. Ik kwam me meteen genadeloos achterwegen.

[00:48:04]

En dat? Dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Dat was het, maar toch we een moeilijk bedwingen zo'n bergen. Ja, je moet aria je het? Euh, je doet het natuurlijk allemaal van het schrijf ik al. Je doet het uiteindelijk voor dat ene euforische moment dat je boven bent en dat je naar beneden kijkt dan jij Guo. Da's een behoorlijk hoog tweeden, omdat ik een bovenlucht. Maar onderweg naar hartje waar raakt je Wilfried kwijt? Ja, avontuur gelijk willen.

[00:48:29]

Wij werden hier bij de eerste poging, maar blijven bij elkaar over de streep worden weggereden.

[00:48:35]

Wel plots. Nou, dat is normaal in Buitenhof.

[00:48:39]

Wat is topsport? Wat is wel je mooiste dag op de fiets? Ja, de mooiste dag fietser is de zwaargewonde dagen.

[00:48:47]

De Ronde van Noord-Holland, Bauke. En dan de grote afstanden. 160 kilometer Westfriese Omringdijk zit er niet in. Ja, dat stukje. Ja, dat is de Dives bestaat nog steeds. Dat is ooit een ronde die ik samen met een vriend maar heb bedacht.

[00:49:01]

De Ronde van de West-Friezen ondernemen. Ja, wij deden dat voor het eerst in 2005 of 2006 gelijk.

[00:49:08]

Ja, daar zit wat achter de Westfriese Omringdijk wordt geclaimd. Nee ja, dat was echt zo wij je op verweven is met z'n tweeën. Daarna werd ze met z'n vieren geen harders. Een clubje van een man of 20 25. Die nodigen ze al elk jaar uit. Derde zaterdag van september. Maar de Ronde van de Omloop van de van de Westfriese Omringdijk met stop in arbeidsloon café De Roode Leeuw als dat in Ursem. Ja, hij zit zelfs niet op die dijk.

[00:49:34]

Ja, ik denk dat Samsung over de stop in de Ronde van Noord-Holland hoort.

[00:49:38]

Maar na vandaag gingen we dan gehaktballen eten en daarna was het even weer terug naar de dijk. En dan vanaf Schagen. Ja, vrij koers tot tot tot Alkmaar. Hij wist ook dat er ieder jaar op Gent in de stad was een beetje borden bij je linkten worden.

[00:49:56]

De mensen gingen echt gevaarlijke dingen doen om te kunnen winnen, weet je wel. Dus de geesten stopten we in euh, iets eerder bij de schotel dan dat hadden.

[00:50:05]

Dus anders als ik dat zou worden ben je wel echt een liefhebber van groepjes rijden en ook een beetje pijn doen. Ja ja, dat heb je er altijd mooi. Nou, dan vond ik echter dat.

[00:50:13]

Ze waren echter altijd geweldig waar ik het toevallig las om met een reden om even af te maken. Hetgeen kregen wij een verzoek van het comité? Die uh, die dan? Die de Westfriese Omringdijk wilde gaan promoten omdat het stond op het punt om wilde werelderfgoed te worden staat het opgelopen minuten?

[00:50:32]

Ja, misschien staat er nu wel op die zij van kunnen wij niet witty met wat jullie doen? Want dat was ons. Ik had wel eens een stuk over geschreven in de krant. Kunnen we daar niet eens promotie achter ons mee doen? Toen is het is de is de ronde van de Westfriese Omringdijk begonnen en die is nu voor de tiende keer ofzo. Ja ik ja, ik trainen best wel vaker wat ik toen zei, dacht ik. Hoe komen we er sowieso bij?

[00:50:52]

Maar we hebben dit bedacht, maar het is wel uit is. Het is een mooie ronde hondje.

[00:50:57]

Het is helemaal rond. Ja, vooral langs het langste IJsselmeer naar Medemblik. Ja, is dat waar? Ik fiets Crabbé ook mee. Fietste die daar toen ook mee, want ik weet dat die ook. Dat de wind jammer is ook een rondje met Friezen omringd zijn wel eens mensen mee geweest die ook weer de wind jammers.

[00:51:12]

Het is wel een iconische. T Is natuurlijk in Holland. Ja, wel een koning, zeg maar dat. Dus dat is dat zijn.

[00:51:19]

Vind ik de fijnste dagen. Hebben we dan een antwoord? En hij wil Hoflack vlak Plaxo, zo een beetje koers tent en toch een beetje wedstrijd en een gehaktbal in het midden.

[00:51:28]

Dat zou de goeiendag, goeiendag. Je komt dan ook achter je achter je eigen zwakheden. Want ik won nooit, want er waren altijd toch al een paar echte goeie bij. Weet je wat die jongens die veel meer fieste jonger? Vertel. En toen dacht ik al van euh. Als ik iets zou kunnen krijgen wat ik, waarmee ik gewoon en op z'n minst met de kopgroep mee zou kunnen uitzakken. Pak zaken betreft pak je natuurlijk. Ja ja, maar dat met jou en alle fietsers op drie na die ga je voor lul spuiten.

[00:51:58]

Ook hier meldt en dan is dat is dan.

[00:52:00]

Dat is nou helemaal niks. Het is triest. Het is gewoon een 100 of iets Wozzeck onbetekenend.

[00:52:05]

En toch krijg je dan al dat Bert Wagendorp was een grote PAK's. Dat type Atoma morgen op wielen flitsen is vrijwel helemaal klaar. Is helemaal nergens wat uit je hiermee de fietser gaat.

[00:52:21]

Ja, maar ik denk dat heel veel mensen dat wel erkennen hoor. S Avonds zou het zelfs niet de buurman.

[00:52:25]

Misschien hadden we zelfs met met het NRC kampioenschap voor journalisten. Ja, jammer vind ik tegenwoordig door een collega van mij. Die was vroeger amateurwielrenner geweest. Wie? ARD Schenk en weerwolf en Bennie Keulen. Of voormalig prof, die wij ook mee en weer aan het eind van de vader van de van de koers pakt die een fles een pak melk en giet dat zo in één keer naar achteren. Nou, Bennie wist meteen wat er aan de hand was. Die zei van een hoge hak dacht je weet ik ook wel genomen.

[00:52:54]

Wat is dat?

[00:52:55]

Ik weet ook dat Andria dat kennelijk was. Er is altijd iemand verdunt aan vitamine K. Heb krijg je daar ingenomen.

[00:53:01]

Dorsvloer, ik wist dinsdag op gelijk welke God ging schitteren. Uhm. Andere vraag namelijk eentje die die die een.

[00:53:18]

Als het over twistgesprek Kerber uh, ons nogal bezighoudt. Vrij naar de renner ook. Denk je na op de fiets word je geïnspireerd op. Fietsers ontstaan verhalen in je kop tijdens het fietsen. Euh, ja, maar eigenlijk moet je t niet doen. Want ik denk altijd negatief denk ik. Denk heel negatief. Alles is kut. Jeugd moet ervoor zorgen dat ik er te zitten denk ik.

[00:53:37]

Denk altijd als ik in een groepje zit waar ik net iets te hard gaat voor mij, maar waar ik wel bij wil blijven dan.

[00:53:44]

Dan zegt mijn hoofd niet van daarbij wel. Dat heeft Wilfried. Die kan zelfs die kant binnengaan. Ik kan over de grens heen gaan, om maar niet te lossen. Ik denk van jou ben ik nooit gaan douchen. Laten we lekker los, die gasten. Dat kan mij het schelen of waar het om en op de foto denk. Ik dacht ik ook van ik heb er later nog een paar keer gedaan. Waarom doe ik dit? Ik kan nu gewoon naar links sturen, omdraaien en dan zit ik binnen tien minuten op het terras in.

[00:54:13]

Bedraagt een hele tijd relativeren. Jaja, niet de goeie topsport zelf. Meelij tikkeltje Miya. Misschien ook wel. Ik vind het wel altijd euh. Met name in India eindigen in grote wedstrijden ding. Zie je die twee van die mannen de berg op fietst en je weet de ene. Ik kan het beter dan degene die het wiel zitten. Hoe houdt die gast op die tweede? Dat die eerst het? Dat snap ik wel, want als je op kop rijdt geeft er enorm veel moraal en je weet achter je zit iemand af te zien die ziet afzien.

[00:54:41]

Ja, dan word je zelf nog een beetje sterker. Ja, maar die tweede die niet mag lossen. Want hé, die vanwege het klassement of wat dan ook. Maar Bauke Mollema zeg. Maar ja, als je hoe houd je het vol? E BDB heb je er wel eens bij stilgestaan vooral. Want je hebt en je hebt slechtere benen en je zit ook nog qua moraal aan de onderkant.

[00:55:00]

Bij de banken bijvoorbeeld. Die kan zichzelf zo vastbijten in een wiel die laten. Je krijgt eigenlijk modeltreinen. Generaal Benny D. Die moet doodgaan voordat ie dat weer eens een keer loslaat. Naar huis gaan spreken? Weet je wel. Dus je hebt niet zoveel aan het wiel he? Nou nee, nee, maar dit is gewoon waar u gaat.

[00:55:17]

Dan heb je er wel een. Nee, dat is waar. Maar weet je wat bijvoorbeeld verboden is met het werelduurrecord is verboden om een stip precies aan de juiste snelheid vlak voor je beul op de wielerbaan rond te gaan dus. Dus het is wel mee zat. Ik begrijp wel dat het werkt.

[00:55:32]

Ja, het is een soort mentale, maar dat je over wat als ik kijk weet je wel. Dat is ook. Dat is wel iets wat uh wat zegt. Maar die gasten die klassement rijden. Wat ze wel meer af laat zien vind ik dan degene die zeg maar onder het laatst kon ik ook onderaan de laatste klim zelf laten lossen en naar boven rijden. Je gaat gewoon zo een stuk dieper omdat je gewoon van jezelf je mag en zal jij ook.

[00:55:58]

Jij was ook iemand. En jij hebt toch ook wel een renner? Hij was niet de beste die het ook kon. Ook wel eens aangeklampt. Ja, ik moest wel aanklampen. Ja dus dan. Dan moet je raad met taal. Je moet het zo graag willen. Ja, dat je maar alles wat je lichaam zegt een jonge Artemio. Ja, alle veiligheidssystemen gaan rood.

[00:56:14]

Ik weet echt niet precies hoe je dat moet. Misschien ga ik. Ik ga de held van Nederland tegen me in t hart. Maar ja, lekker bevallen.

[00:56:22]

Waarschijnlijk zegt Disclaimer ik distantieer mij uitschuivers. Toen dacht ik distantieer mij volledig van wat Leeuwenburg tijdens een bevalling zegt. Waarschijnlijk ook je hele lichaam van geeft die ruggenprik of zelf ook. Of euh ja, of doe een keizersnee. Of.

[00:56:42]

Of weet jij dat? Weet je wat jij je wil? Zo graag wil je dat kind dat je door alles heen. Alle patiënten die je normaal, die je normaal nooit zou accepteren. Ga je dan heen?

[00:56:53]

Maar dat gebeurt in jouw hoofd hetzelfde als wat bij een vrouw die je kinderen geen gebeurt. Nadat direct na de bevalling komt er een bepaald enzym in je brein, wat zorgt dat je het vergeet dat je het vergeet. Ja, dat dat anders. Anders zeg je voor de rest van je leven dat nooit meer. Nee, nee dus. Dat is evolutionair. Is dat vast? Nou De Croo die vertelde in het verhaal van ons over de Renne ja, die was toen in Colorado Springs zo diep gegaan met euh in zijn achterhoofd van je moet demarreren naar huis.

[00:57:21]

Precies de renner nagespeeld was zijn finest moment. Hij won voor Hinault.

[00:57:25]

Had je verhaal in de muur overgezet daarna en daarna. Daarna is ie nooit meer zo diep kunnen gaan. Nee, omdat ie klaar was.

[00:57:32]

Een beetje daarna is ie nooit meer zo diep kunnen gaan dus. Maar ja, dat had je met je techniek techniek. Gaan we van nog n bocht ofzo? Ik wou. Ik wilde gewoon vaak wel heel graag mezelf bewijzen. Of zou ook ja dat zou je zou de de de duinen van Amstel Feld moeten vragen waar dat bij mij vandaan komt. Thomas Dekker wil leider van zoveel. Ik wilde echt heel graag bewijzen dat ik het kon. Of iets. Weet je wel.

[00:57:57]

Daardoor ging ik heel ver en heel diep, terwijl ik ook echt niet de beste was, maar een techniek. Waarschijnlijk waren er wielrenners in in de jeugd die beter waren dan jij. Maar ja, dit is er dit. Dit is een cruciale eigenschap voor topsporters, en dan met name voor duursporters, dat je dat je door die jezelf ergens overheen kunt tillen. En niet gezegd. Het hoeft niet. Maar het is lastig om af te stappen in de Tour de France.

[00:58:21]

Maar je je, je gaat niet dood ofzo. Nee toch?

[00:58:25]

En toch. Nee, dat was geen haba. Dat wilde ik zo. Ja dat ze Mound zijn. Ik heb je hebt natuurlijk ook momenten dat je in de flow zit. En dan? Ja, dan gaat het zoals die van toe. Ik heb er van toe. In 2010 werd ik achtste. Ja, dat is voor mijn gevoel was tien seconden. Wat was jouw mooiste dag om te fietsen? Ben je daar wel eens?

[00:58:41]

Ja, was de mooiste hoekjes. Hoe kan dat? Want dat heb je. Dat heeft zelfs de Tour fietsen. Dat je dat je dagen heeft. Ik denk vandaag normaal vandaag. Vaak word ik er niet afgereden. Ik ga vandaag gewoon kijken, die anderen. En dat zelfvertrouwen stijl straalde.

[00:58:54]

Toen heb ik er vertrouwen na verteld dat onderaan de klim iemand in de zeik. Nou ja, ja, nou ja, het was in de neutralisatie voelde ik al goeie morene en ik had me helemaal natuurlijk. O ja, dit is weer extra bij de wanneer was ofzo. En tijdens het weekend is die 30 50 niet toe. Dat was natuurlijk al mooi natuurlijk, volledig buiten verwachting. En euh nee, neutralisatie voel ik al na. Ik heb ze ook goede benen weet je wel.

[00:59:18]

En toen was 14 juli. Dus dan heb je ook nog maar zit in een kopgroep vooruit. En er dat niemand van. Euh van Europcar. De ploeg Voeckler mee dus die moest op kop rijden en ging 60 per uur op de kant. Terwijl ik in het wiel van Tom Leezer en die moest dan bij me blijven. En die zetten mij zeg maar uit de wind. En. Dus die reed een metertje uit de kant. Weet je wel anders.

[00:59:38]

En ik zat daar zo best wel lekker in met Rurant. Een tactiek op Sampil zeg ik Tom moet effe pissen, zag ik. Ik kon me wel vermoorden, want hij bracht allerlei Lauwerijs t Gasthuis. Grapje. Geite goed. Vandaag komt hij op 10 kilometer van het geheel goed. Ik voel me super. Elijzen. Wil je nooit meer zulke geintjes maken? En uiteindelijk heb ik ook hele goeie voor toe. Maar ja, dat zijn dagen. Ja dan.

[01:00:03]

Ja die 3 heb je. Die heb ik denk jij. Die heb ik misschien ook maar twee keer in Carré. Maar het zit m de crux zit m inderdaad in t. Euh ja, t is eigenlijk. Het gaat verder dan lijden. Maar het betekent ook niet dat ik bovenop de vertoef, niet tegen dat hek aan. Nee, nee, wat je moet. Je kan er nog dieper.

[01:00:17]

al-Sharaa Je gaat nog net zoals bijvoorbeeld. Afgelopen zondag zag je wat je van de Tour winnen. Ja ja, die gaat dieper dan alle rest over de meet. Wout van Aert kwam er even lang. Die tikte schouder nog wel lopen en hij kon niks meer. Maar omdat. Gewoon omdat hij zo graag wil winnen. Maar het lijkt alsof je even met een ander brein fietst. Een brein dat sterker is dan en als je dat kwijtraakt op het laatst van je carrière.

[01:00:40]

Of je moet een paar keer teveel knechten of een Tom onevenredig veel te vaak voor Rochlitz rijden dan als je dat een keer kwijt bent, dan is dat.

[01:00:49]

En dan kun je je kunnen terughalen. Was dat niet het geval wat er vooraf was gebeurd op die dag? Ik heb mijn maakte wel vaker als ik ontspannen met voetballen was, het een naam als vanavond had gehad. Of een onjuiste avond met met bier alles te volgen wat echt beter speelde. Ja neerkomt, meer durfde meer.

[01:01:08]

Euh ja, weet ik niet soms weg. Soms gaat het ook wel te ver de focus. Maar ik weet niet precies of van focus is geen garantie. Ik weet wel precies dat ik me de avond van euh, belachelijk veel pasta had gegeten. En dat soort dingen omdat ik wist morgen vijftig kilometer en vanavond effe geen groenten, alleen pasta. Dat soort dingen dat tanks hebben. Ben jij nou doelman? Want die was dat helemaal niet zo geweest. Gast Morgenthau dat dat wat dingetjes, dat weet ik wel dat.

[01:01:31]

Maar ja, waar ik dat achteraf Nanou aanhaalde. Mysterieuze krachten die sport precies na of het offer, of het is gewoon dat inzien. Ja, we zijn echt project. Je gaat buiten je een ander brein. Mooi geformuleerd of à gekke breinen gesproken. Ze zullen het hebben over waarom eigenlijk? 1 uur 1 en 15 seconden. Euh, op deze tafel zitten. We hebben twee verhalen daaruit gepakt. Ja, uit de muur. Of moet het evengoed zeggen uit het boek?

[01:01:58]

Euh. Bert Wagendorp. Hoe zag Peter Sagan zijn geliefde verleiden? Eentje van komt uit een muur. Die willen we. Dat is het eigenlijk. De waarde, de titel van het boek. Elke plaat, het verhaal. Peter Sagan en die andere is de Barmen stil. Dat komt dat uit de rockopera samen met zijn kan beginnen. Uhm, kan je de euh de de Queen vertellen? Nee. Kan je de eerste alinea's voorlezen tot en met? Dan moet ik even goed kijken, want we zijn een plupart.

[01:02:26]

Het is echt ok. Ik tot en met de. Ook anderhalve pagina luisteraar ga zitten en huiver. Vooral die met echtgenotes of mijn geliefde heeft weinig met wielrennen. Zij ziet er het nut niet van in. De wereld zou er volgens haar zonder sport sowieso veel beter aan toe zijn. Ze vindt ook dat mensen niet met elkaar zouden moeten praten over de zojuist beëindigde voetbalwedstrijd of koers, maar over zinnige zaken zoals de geheimen van het brein, de lekkerste gerechten uit India of de aanleg van een balkon tuin.

[01:03:05]

Gesprekken over sport zijn volgens mij geliefde legeren, gesprekken over het absolute niets. Het niets vindt zij een interessant filosofisch concept, maar volgens haar hebben de deelnemers aan het Sportgesprek niet in de gaten dat ze het over niets hebben. Pas wanneer zij zich daar wel van bewust zouden zijn, wordt ze sport, zegt zij. Een fraaie metafoor voor het niets. Bijvoorbeeld in een gesprek over de tevergeefse achtervolging van Niki Terpstra op de Noor Kristoff in de Ronde van Vlaanderen van 2015.

[01:03:39]

Ik hou veel van haar, maar dat gaat me te ver. Zoiets kan nooit een metafoor voor het niet zijn. Kijk even terug hoe die Terpstra zat te geven. Noem dat maar niets. Ik zou zo gauw even niets weten. Wat verder van het niets is verwijderd dan Niki Terpstra in de achtervolging op de Noor Kristoff in de Ronde van Vlaanderen van 2015. Dat is niet niets, dat is alles. Het naakte bestaan the struggle for life. Het man tegen mangevecht die Terpstra weet dat hij gaat verliezen.

[01:04:10]

Maar toch gaat hij door. Magistraal een les in hoe te leven. Ze haalt haar schouders op. Hoort mijn geliefde een te praten of een coach of een ploegleider, dan spreekt uit haar ogen een mengeling van mij, waardigheid en oprecht medelijden. Soms doet ze, omdat ze van mij houdt, haar best om de gebruikte codes te begrijpen en daarmee ook ietsje meer van mij. Maar dat duurt nooit lang. De codes zijn Slowaaks voor haar. Het helpt niet als ik ze voor haar vertaal.

[01:04:42]

Bijvoorbeeld wanneer een renner iets zegt als ik demarreerde uit het hol van Niki Terpstra zei. Wat zegt ie ik. Hij bedoelt dat die in het wiel van Niki Terpstra zat, dat hij er toen onverwacht overheen sprong en een gaatje sloeg. Zei Ook Ik ga een stukje hardlopen. Heerlijk. Waar gaat het? Waar gaat het verhaal over? Dit is echter de eerste alinea van het de Tramp titelverhaal. Wanneer het gaat over euh. Over hoe? Hoe een persoonlijkheid in de sport.

[01:05:17]

Euh. Iemand die elke maand van die sport geporteerd is toch die sport binnen kan trekken. Het was op die bang die daar nog steeds staat zat.

[01:05:25]

Dat was in de Tour van 2015. Sagan die daalt af van de Col de Manse. Ik geloof dat hij de etappe niet eens won. Maar nee, hij werd tweede en was dezelfde als dat.

[01:05:36]

Barguil die Kegel iemand daar ook de bocht. Het was een hel. Dat was een hele technische, mooie afdaling. En hij deed dat op een enorm spectaculaire manier.

[01:05:43]

Maar later liet Jianlin SOMM Pantano, die vervolgens nog even provera. Die liet hij achter zich. Ruben Plaza won ook jouw duel. 30 seconden kan niet winnen en daarachter. Daarna kreeg medicijnen met met Froome en Sagan. Froome heeft Rumi, maar het ging om die afdaling die het wadi's. Volgens de politie aan doe ik. Hij daalt af en ik en kijk hoe hard en hoe knap van die haarspeldbochten. En toen kwam die die Sagan in beeld met zijn Vroey.

[01:06:12]

En toen was er even wat een leuke jongen is Dirk Geeraerd was een heel land. Hij was toen nog niet. Is Sagan van nu. Hij is nu wat cynische geworden. Was toen wat opener. Engels opendeur tijdens de jeugd. Hij was nieuw en hij gaf dat vuur. En die is heel speels. Je kon zien wat. De jongen doet het ook voor niet alleen maar om te winnen. Alles kwam vanzelf toch? Hij vond het ook niet erg als de leuke koers was geweest en hij was tweede geworden.

[01:06:33]

Al niet zo goed. Ja, hij begreep dat qua wapen. Wat? Wat? Wat? Wat? De sport consument zoekt amusement. Goed zijn de cijfers door die man up heel erg aangetrokken en ging daarna ook speciaal Sagan volgen zonder dat een interview met Sky News lezen.

[01:06:50]

Weet je dat deze nooit.

[01:06:52]

Ik vond nooit begrepen dat zij s avonds riempje of zoiets van euh. Zo kwam is op tv binnen seconden na, want ik kan laten.

[01:07:00]

Hij kwam later bij de VRT aan tafel en daar zag je veel oude tafels. Hij was ook niet. Hij verwacht niet dat iemand die nog eens een keer interessante dingen zei, ontweek. Zijn Engels was toch nog heel matig. Hij brabbelt eigenlijk maar wat. Ja, maar dat is dat is dat. Het is toch? Dat is charisma. Ja, de sport heeft wel de persoonlijkheden nodig. Enorm?

[01:07:19]

Ja, ja, nee, dat is echt zo. Je moet niet allemaal Roglic hebben. En dan gaat de sport kapot.

[01:07:23]

En en Vosse nu nog steeds de wielrenner van Sagan? Nee, nee, nee, ze is daardoor. Want dan dat. Dat er wat gebeurt. Iemand trek je die sport binnen?

[01:07:32]

Hm, jij beschreef hoe mooi het was voor het eerst pakte. Dat herken ik ook niet. Euh, dat ik een dialoog over de koers had met mijn geliefde. Dat is echt een droom. Je hebt hiermee echt als je nog tips heb je die landen en je moet dan.

[01:07:47]

Dan moet je iemands zwaktes opzoeken en dat dan exploiteren. Kijk, dit is wel interessant, want ja maar hier en hier om dat op te geven zei die ook van die Sagan. Ze zijn allemaal werd alsnog wereldkampioen geworden. Zij van de Ajay. Offerdienst is dus Victorien toen ze Piepel of the world is. Wat een fantastische zin zeg. Wat zegt hij nou eigenlijk? Tegelijk weet je wel helemaal. Dat heb ik er. Al heb ik nog nooit een wielrenner eerder horen zeggen dat ik dat eigenlijk niet anders wilde zeggen.

[01:08:17]

Hij wilde iets zeggen over het verschil tussen de echte wereld en de wielerwereld.

[01:08:20]

Ja maar goed, t. T. T. T. T Hangt ervan af wat voor D. De persoonlijkheid moet echt deel uitmaken van elke sport. Heeft dat nodig? Ja, zalig zijn. Er zijn er evenveel. Om een beetje context te schetsen. Dit was het jaar 2015. Toen werd u voor het eerst wereldkampioen. Ja ja Richmond ja. Daarna nog drie keer en daarna nog twee keer. Hij woonde en dat was ook het jaar dat hij volgens mij in 2010 begon, de eerste grote klassiekers te winnen.

[01:08:46]

Hij won al veel in, maar sinds 2010 prof vallen. Inspiraties. Maar dit was eigenlijk zo'n priem. En ik moet eerlijk zeggen laatste twee jaar hij is gescheiden van zijn vrouw. Ja, dat is iets met hem. Is ook niet. Hij heeft minder Frogers, minder vrolijk. Het schijnt dat die euh, een hele twee winters terug volgens mij een hele wittige kapot gezopen heeft. Wij spreken na de scheiding met merkt het wielrennen wel lekker? Nou Peter Sagan niet meer is.

[01:09:10]

Prima dat ik vind dat dat soort mensen. Die zijn echt heel belangrijk. Want kijk de fans die krijgen toch wel ja, die maakt het niet zoveel uit. Die kijken wel doordat door de show heen. Maar om je hebt als sporter om een sport levensvatbaar te houden heb je een groter publiek nodig. Heb je ook mensen van buiten die kleine kring van fan van van Finns? Heb je nodig om die sport levend te houden? Dat moet dan. Dan wordt het interessant voor de je in onze ogen.

[01:09:39]

Ze zijn er nog wel.

[01:09:40]

Kijk ik, zijn ze ook geen echte fan van Bauke? Bauke Mollema, dat het toch wat dan ook. Dat is ook wel een speciaal geval. Weet je wel. En ik? Ik sta, vertel ik er nog even bij dat die vroeger in dezelfde straat. Ik woon in Groningen. Daar kunnen Druid uit het Nederlands. Dan hebben we al jaren in dat huizen huizen van Blankenstein ofzo. Was telkens weer ja, dat was echt geweldig.

[01:09:59]

Het is zelfs voor in de straten en je kwam aan met een steger. Nee, dat is het inderdaad. Dit is te ver naar mijn tijd, vijf jaar ver na mijn tijd. Maar ik heb er wel verhalen over gehoord dat dat aantal landen aan een controle kwam van zo'n zoon Bauke.

[01:10:12]

Ik denk dat dat hier al die deuren zag in die in iedere student. Hij zegt de arme God waar moet wezen wezen.

[01:10:18]

Ja, het echt niet zo nee als bij Matthijs.

[01:10:21]

Dat die toch omdat hij het zo uit zal komen als foto's en een gat in de muur ook gewoon wijn kreeg ik een heel mooi verhaal over zijn groeiverhaal op zo'n hoog slapen.

[01:10:30]

Libera slippy dat kratjes, dat Erik Dekker. Ja, precies dat Erik Dekker voor het eerst daar kwam. Zo Nacra zegt met Bauke praten weet je wel. Die Dekker in de hoedanigheid van ploegleider bij Rabobank was in 2008.

[01:10:41]

Die was toen net twee jaar. Wie schrok zich helemaal de tyfus? Ja, ik kwam het huis binnen. Egeltje types binnen Spiez kratten bier overal. Die en bouwkunde is zo onverstoorbaar. Je kan, maar je moet hem wel nageven die was daarna wel de eerste die hier in Spanje ging wonen. Zeg maar als euh. Dus ja, die dacht ik keus na professionaliteit. Ja of nee. Je het zeker. Een poosje frisse professionele keuzes die niet meer alleen.

[01:11:08]

Dat was toen zo. Weet je wel, zo was ie. Die was er letterlijk. Binnen anderhalf jaar prof vanuit zijn studentenleven geworden. En is van een iets van die originaliteit die die had toen. Die heeft hij altijd wel vastgehouden vind ik. Maar in één zin in zeven jaar heeft hij nooit. Maar het is natuurlijk niet volkomen zichzelf altijd aan. Zeg nee, nee, nee, nee, je moet niet. Het is. Het is allemaal subtieler bij hem.

[01:11:27]

Het is die je moet en zal je moeten zeggen. Zij zijn het, want er zijn je fijnproever zijn van Van. Van de Croods en de in de interviews. Er zijn natuurlijk kampioenen die euh, zeg maar. Kampioen zijn is ook wel op de totale Reting van superhelden. En euh, en de mensen die ook mensen van van de tweede derde schil naar het wielrennen trekken is wel een belangrijke factor, zegt de wereldkampioen. Maar maar is dat alles?

[01:11:52]

Ha! Dus zitten fan van Van der Poel die wedstrijden wint? Euh, Anomaly liep die wedstrijden businessschool. Ik vind ik ook wel een magnetosfeer voor de sport.

[01:12:01]

Zijn het er genoeg voor de sport of kan de sporter magistraat heeft die loopt het gevaar? Vind ik dat hij euh, dat hij euh te berekenend wordt? Ja dat ie dat ie te humorloos Juliana humorloze. Nou ja, dan dat ik. Ik hoop dat de Richard Plugge van Van van Jumbo daar ook op gaat letten als als als als leider van dat team.

[01:12:28]

Dat ie het adjectief voor dat ie ook. Dat ie ook veel attractiviteit moet zorgen. Geen catenaccio wielrenners hebben een schitterende foto van in de laatste muur van Klaas Jan van de Wijven. Een trein die trein van fan van die sport houdt. Dan kun je heel grote. Kun je die ook bestellen? Ja, ik snap niet dat Jumbo nog niet op alle andere Jumbo vestigingen heeft hangen. Dit Disveld achter de groene tafel.

[01:12:49]

Het is ook wel een deel van het ontluisterende beeld van die tour. Ja, dan reizen ze met z'n zevenen wachten. Ja, van een fan van Jumbo. Geweldig. Dan is die ploeg sterk. Maar is het nou leuk om daar uren naar te kijken? Ik vond vind ik niet ik. Ik ben bij de discussie die we met delen van Balen hadden.

[01:13:07]

Maar ja, als je het materiaal hebt en je wil winnen. Dat had Brailsford toch wilde. Je had materiaal die wilden winnen. Ja ja, die koos daar gewoon. Roe vroeg zich loos voor. Als je gewoon een rationele keuze. En nu is die erachter gekomen. Nu die Theo ook een hart giro heeft gewonnen met zeven ritten. En ja, dat de publieke opinie in in Engeland voor hem natuurlijk belangrijk is. Gewoon als een Blatter om een boom is omgedraaid dat is zo leuk was een leuke koers volledig voor die ploeg.

[01:13:33]

Veel meer supporters.

[01:13:34]

Ja, en dat is dat is natuurlijk wel iets waar wij er rekening mee moeten houden. Maar ik kan me best voorstellen dat Plugge gewoon zegt ja, ik ga voor de grootste kans om de Tour te winnen en zo ja, voor wat het is.

[01:13:44]

Dat is moeilijk te kweken natuurlijk, maar dat gebeurt al sinds ze naar Armstrong deed. Het al met een mannetje met. Met zijn ploeg op kop. Maar toch. Armstrong die reed, die won de toerbus. Misschien saai, maar als je ziet wat hij achter zich verzamelde met liefst Drongen en wat is het een half miljard aan US. Qua persoonlijkheid is er was hier wel nog steeds ondanks het fraaie winnaar eigenlijk. Ik denk dat dat wat wat de. Het lijkt wel alsof het de afgelopen 3 4 jaar nog serieuzer is geworden.

[01:14:14]

Armstrong, die wilde daar altijd wel even een hele dikke poef geven voor een kilometer meer dan een kilometer van de Van der Meet zeg maar. Die wilde aan de voet nog eens aanvallen. Hadden wij voor Ullrich aankijken, zo weet je wel. En dat was zijn zijn overheersing. De drang ja van niet. Niet alleen te winnen, maar ook vernederen te hebben. Hij was er echter van streek om. Ja om iedere tourzege. Zat wel eens strikt dat je precies aan die waar je ritten won.

[01:14:37]

Weet je wel die anderen dat die ruzie kregen met Pantani? Ja dus ze waren wel een soort van exploits of gewoon Erhan e dingen. Die waren zelfs minder berekenend, was nog steeds berekenend en t was rationeel. Het was gewoon denken ok. Zoveel. Wat heb ik in totaal aan mijn ploeg? Die gaat als volgt opbreken. Dat wat dat maximaliseert de kans wint. Ja, maar hij had altijd nog wel een soort van 10 procent dat niet gehoeven vak jawel, maar zakelijk was zien.

[01:15:02]

Leuk was nu mijn demotie even over. En dan ben ik effectief. Ik ga maar na wat je de afgelopen tour won.

[01:15:07]

Wat? Wat herinner je je? Dat zijn toch? Ik herinner me beterde de etappezege van van die ene jongen van Sunweb, Hercynische of karamellen?

[01:15:18]

Nou ja, in dat dat dat hele uitgekiende spel van jij gaat dan ook uitgekiend. Ja, maar wel heel mooi uitgevoerd. Fantastisch, dat is dat.

[01:15:28]

Kijk als AZ als het gebeurt, als er niet gebeurt. Wat gebeurt als jij in een hotelkamer zit in Parijs, dan is het eigenlijk een.

[01:15:33]

En ja, ja, een logische tour en een logische tour. Alles gaat volgens verwachting dit jaar dat er. Maar dan hadden we in onze tour nabeschouwing. Nu gebeurt wat er gebeurt. Dat maakt in deze Tour. Dat is wat iedereen zich herinnert. Ontknopingen eigenlijk van de jaren 2000 is natuurlijk dit jaar geweest. Maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat een Plugge of een Merijn Zeeman nog wel gaan werven voor die rationaliteit. En ga voor het maximaliseren.

[01:16:02]

Uiteindelijk is het ook in hun belang dat het attractief blijft en dat het dat het wat het publiek blijft trekken. Ik kan de mensen vaak moeilijk uitleggen waarom ik. Zes, zeven uur na zijn koers zitten kijken. Wat denk je dat Jumo nu geliefder is? Doordat Pocket je er zo uithaalt? Dan dat ze gewoon de Tour hadden opgelopen en ik ja, de verliezer is altijd populairder dan Avantime. Nummer twee is meestal probleem nummer één, dat is gewoon zonde.

[01:16:29]

De nummer twee kreeg geen centimeter van jullie als pech die spechten in voorkomen.

[01:16:33]

Maar anders merkten ze dat ze gingen vallen. Toen vielen ze in de nacht. Dat was de commercie. Linksom of rechtsom speelt een grote rol. Denk je niet dat Jumbo meer euh, boodschappen gaat verkopen op moment dat met Super attractief? Euh ja. Super super attractieve wedstrijden waarin je uiteindelijk op gekloot krijgt. Een tweede wordt, je meer boodschappen verkoopt dan als je met zo'n zoemende Skytrain eerste wordt. Ik denk dat ik denk het wel. Ja misschien wel.

[01:17:00]

Ik mensen, dat begrijp altijd verlies. Beter dan weer. Meeste mensen verliezen ja gezien die. Die hebben we namelijk wel meegemaakt. Ja, winnen is iets wat eerst maar een klein groepje.

[01:17:09]

Ja, dat had wel wat. Wat wedstrijden wint. Veel moeilijk om je daarmee te vereenzelvigen. Maar ik denk het zou best kunnen dat je dat je met een avontuurlijke. Je bent meer talk of the town. Als er dingen gebeuren, dus dat moet ook een PR gevolg hebben. Over die over die tijd hebben we echt nog een weekend nagegaan. De weken daarna krijgt iedere keer als ik met Thomas ging fietsen over een Nikky, de hele tour geanalyseerd. Waar hebben ze toch anders kunnen doen?

[01:17:35]

Ja dus. Euh ja, je verhaal wordt dus wat gebeurt dan? Ja ja, maar weet je toch persoonlijke ambitie? Zo kan ik me voorstellen. Naar eigen zeggen wil die Tour gewoon keren. Weet je wel, want wij zitten hier. Dit is de spier. Roraima jumbo's is het probleem van het wielrennen. Renner zou op de inwonend. Ik vraag me niet hoe we ervoor moeten zorgen dat het ook lucratiever wordt om attractief te fietsen. Exact. Maar hoe goed bedenkt ze een regel voor wie je zou kunnen zeggen over kortere etappes?

[01:18:04]

Kleinere ploegen, kleinere ploegen, minder controle, niet langer dan tien minuten op kop.

[01:18:10]

Dat zou wel wat zijn. Ja ja, maar hij wordt zo'n schot gelost. Bij basketbal alleen dan.

[01:18:15]

Ja wat ik bedoel waar in. In de Formule 1 hebben ze een hele strenge regels hoe grote cilinder mag zijn en die de hele motor is gevangen in regels. Maar je kunt toch zeggen die fiets, die apparaatjes die erop zitten? Dat gaan we verbieden. Dat doen we niet meer. Die vond dat. Wat gebeurt er dan? Ja, nou ja, dan wordt het wegvallende worden.

[01:18:35]

Worden al wie komt er niet meer op improvisatie en gevoel aan? Want nu kijkt Frankijk de hele tijd op zo'n ding dat dit jaar niet. Maar dat heel te kijken naar je voltages je omdat ze weten. Ik. Ik kan. Ik kan anderhalf uur. Kan ik het wattage van volhouden? En dan zijn we er.

[01:18:50]

Al is het door de grote doorvoelde overhand te laten krijgen en organiseren dat gevoel meer positie krijgt. Omdat je niet zeker weet dat je degene die ontsnapt is, dat dat je die over 60 kilometer gaat in duel.

[01:19:02]

Dat zijn inmiddels zo goed met die dat.

[01:19:05]

Dat zal intern zeer weinig gaat veranderen, want je eigen wattage metertjes in je hoofd.

[01:19:12]

Reden te meer om de af te schaffen. Want dan is het goed. Dat is alles prima. Dat is dat het. Dan heb je natuurlijk vooral omdat je dat omdat je het snapt. Zoals Tom Tom Dumoulin bijvoorbeeld, die rijdt een tijdrit er echt niet op. Maar dat zit gewoon bij hem van binnen. Wat zou jij? Zou wel voordeel hebben als de rest niet meer mag volgen? Dat denk ik. Nou ja ja, dat weet je je zelf weer gigantisch opblazen in tijdritten weet je wel dat het dingetje is.

[01:19:35]

En toch geloof ik op een moment dat je kleinere ploegen heb dat je die die die attractiviteit dat je die 1 die de fietscomputer ze eraf haalt, dat je de communicatie alleen maar om veiligheid laat draaien, niet om tactiek. Dat je kortere etappes, kleinere ploegen. Als je alles gewoon is. Doe eens gek probeert dit alles in één keer in een Tour de France.

[01:19:55]

Wat doe je dan? Wat gebeurt er dan? Ja, dat gaat maandag desnoods in de Vuelta en ga je gaat en gaan wezenlijk dingen veranderen. Gaan er wel echt dingen veranderen? Het experiment zou gebaat zijn bij kwam dat jij? Het gaat nooit gebeuren. Maar nee, nee, waar en waarom? Als jouw vrouw al zei of jij geliefden zijn volgens mij. Nou ja, conservatieve sport. Ja dat kan goed.

[01:20:14]

Vrijs conservatieve sport die de rest wachten tot God tot het tot tot tot de wal het schip keert. Ja, want het kan wel conservatief zijn. Ikke. Maar als als blijkt dat het publiek zich ervan afkeren, keert de sponsors zich er ook van af. Keert zich er ook vanaf dat dat dat is anders dan een dominee voor zijn een domino effect. En dan?

[01:20:31]

Vandaag stond een interview met Plugge in het Financieel Dagblad. Waarin ie pleit voor minder koersdagen exemplaar is. Ja, ja, ja, maar ja, dat zal doorstaan zodat de Toppers. Want eigenlijk was deze tour natuurlijk ook heel tof. Omdat iedereen ging op reis naar de tour. Want ze dachten juist Korona. Voor hetzelfde geld kunnen we nergens meer rijden. Dus ja, dus alle toppers rijden weer tegen elkaar en dat maakt het natuurlijk ook heel tof. Ja dat.

[01:20:55]

Wat dat betreft is het jammer. Dat is dat is nog wel een vraag. Over welke lessen trekken we nou uit uit dit wielerjaar, waarbij we noodgedwongen tot een andere agenda zijn gedwongen? Dit is een. Ik dacht toen je dat roadbook voor de uitzending pakte, het roadbook daarbij. Ik dacht eigenlijk dat je dat zeg maar die toekomstvisie. Van die raffia heeft gemaakt, kan je dat wel eens lezen. En dan komt toch een beetje op neer dat je de derde schil of de tweede schil van van van wielerpubliek die hij echter taal niet meer.

[01:21:21]

De beste wielrenners fietsen niet tegen elkaar. Nee, de heide zeg maar de wedstrijdprogramma. Een soort van Skeeter door het hele jaar heen, maar gewoon neer geflikkerd omdat het daar al jaren staat. Ja, er zijn geen uhm, geen verhaal, geen narratieve meer om om te praten. Heel goed geformuleerd. En ja, dat gewoon gezegd. Je hebt gewoon een grote goed verhaal sport. En ja ja, je hebt een Godon sport en een en een euh en een klassieke sport.

[01:21:42]

En je kan. Daar draait het heel erg op dat er elke week knock knock die knokken de besten van de wereld tegen elkaar. Ja, je weet precies zondagmiddag USB aanzetten dat dingen of ze heel erg maar eens willen.

[01:21:52]

Omdat wat jij zegt Lauwers dat te. Dan krijg je dat gaat. Je moet, je moet storytelling doen. Ja, dat is wat mensen van sport verwachten. Verhalen. Die moet je en die in die leven jij als zelfs. Maar daar ga ik tegen inbrengen. Dat vandaag de grootste of dit jaar het grootse verhaal ook in de in deze setting met Gent-Wevelgem dat Van Aert van der Poel ruzie krijgen met elkaar. En dan euh, elkaar al acht jaar enemies van elkaar zijn en dat dat dan culmineert in Vlaanderen.

[01:22:22]

Dat is natuurlijk een, maar dan dat dat bekrachtigd toch wat we zeggen, namelijk dat week zondag, de zondag voor de Ronde. Maar die Vlaamse shit. De twee beste van de wereld. En de volgende dag? Ja, maar het Oostenrijkse Wheelie shirt gaan regelen en het volume telefoongids stuurkolom erover zeggen dat online musical over die rivaliteit. Dat is een verhaal dat ik denk. Dat snappen ze in elke sport een kopie. Barter Coppi, Bartali, Makro boren.

[01:22:48]

Ga maar door in voetballer Cristiano Ronaldo en Messi George.

[01:22:52]

En tegen iedereen die maar iets persoonlijks is.

[01:22:55]

Dat is goud, zo'n rivaliteit. Die jongens moeten ook niet weg. Dat vond ik een beetje zwak van die vandaag, van aard dat die langsliep die van de poel gaat lopen en er met klopje geen iemand nooit doen spugen doen.

[01:23:06]

Kwaad kijken. Goed ze dan. De vorige keer ben ik aan de beurt.

[01:23:08]

Weet je wel, een vraag die mij uit die rivaliteit is is goud seksfilm Van Aert en Wout en euh, en van de Pool wel eens van? Waar gaan we elkaar volgende week weer over afzeiken?

[01:23:18]

Als ze slim zijn doen uiteraard slim. Je zag en daardoor kijkt iedereen van de rivaliteit zijn ook gewoon gecreëerde rivaliteit. Die zijn de mannen, die zijn echt helemaal niet zo. Dan zijn ze klaar met hun sportloopbaan, al zijn de beste vrienden. Maar dat het nu bij al wat je wil.

[01:23:34]

Maar wat ik bedoel te zeggen is dat heb je nu ook al toch met met hun. Maar dat zou nog verder uit willen maken. Ja zeg maar, rijd je maar wat scherper. Ja, je wil ze eigenlijk gedurende een seizoen laten opbouwen naar een hoogtepunt. Dus dit plan gaf en even afgezien van hoe het nu is dat dat gat tussen nu is en wat ze voor staan, moet je eventjes voor lief nemen. Maar zeg bijvoorbeeld doe de belangrijkste grote ronde aan het eind.

[01:23:55]

Dat is en maakt een grote ronde wat kleiner. Kleine doet uiteindelijk waar. Maar dat maakt de Vuelta misschien een soort voorronde voor die fantastische dieren aan het eind. Pippeling kwartfinale. Nou ja, ik denk niet dat het snel gaat gebeuren, maar ik snap het punt en mag. Wat mij betreft is de rivaliteit tussen Van der Poel en Van Aert is er wel eentje uit het boekje. Die kennen elkaar al sinds de junioren steeds of nog eerder. Ja, ze praten niet echt met elkaar.

[01:24:21]

Ze hebben nog nooit langer dan vijf minuten met elkaar gepraat. Had ik wat interviews? D. D. Ze willen echt zo graag van elkaar winnen. Ja ja toch? Dat zie je aan alles. De moet. Maar het is toch heel raar dat in een sport als wielrennen die een mondiale sport wil zijn en je die Maurya publiek zoekt. Dat ze dat er euh bij de grote wedstrijden en dat zijn dat zijnde de een stuk of acht klassiekers. Ja, en dat zijn drie grote rondes.

[01:24:52]

Dat dat daar niet alle grote renners aan Nederland de beste maar het is.

[01:24:56]

Dat is waar. Dat is iets wat Plugge. Je conditie kun je je niet voorstellen. Dat dat? Dat de grote steden niet en in Londen zijn. En in een hoop na en als Wimbledon overslaan en baalde ik ook al die je lacht Beverweerd toernooi al wel. Het kan. Je gaat dan niet naar Wimbledon. Weet je wel, je niet? Michael Chang Ja. Nee, dat wil je niet hebben. Je wil gewoon dat ze alle drie de rondes zijn, maar laat je wél zien dat dat.

[01:25:25]

Dat is wat je.

[01:25:25]

Wat je nou en en de vraag die zou gaan volgens mij twee keer wel willen stellen. Waarom niet? En wat is dat? Dat de. Dat is de manier denk ik. Waarop de waarop waarop de. De sport nu georganiseerd is en goede doelen. Hoe de bakken met geld op de verschillende bureaus staan. Ik heb ooit een keer verhaal gehoord van een Belgische journalist. Die was een tijdje voorzitter van de Belgische Wielerbond en die was aanwezig bij overleg tussen ploegen en een Engelse investeerder.

[01:25:52]

En die Engelse investeerder die vond dat het wel verder eerder was geworden. Maar die had elektrische mula. Je had één miljard klaarliggen, maar die wilde dat het hele wielrennen kopen. Net als Bernie Ecclestone. Formule 1 had er één miljoen, maar we moesten de licenties voor ploegen waren voor hem. De organisatie wilde van de wedstrijd was het uiteindelijk wel ja, gewoon het Amerikaans systeem en dat ik dacht dat het een grote CCCP of hij zijn die nou goed deed.

[01:26:17]

Dit is een man die kunst is. Al die ploegleiders zitten rond de tafel. En dan is er staat een man en die ligt er met lichtbol. Legt niet uit wat hij van plan is. Gewoon het droombeeld van hoe het wielrennen voor hem volgens hem uit moest gaan zien. En daar zat een zak geld bij van een miljard, misschien wel miljard pond zelfs. Die wilde hij zei die die die euh. Die jongen die zei van ze keken hem allemaal aan.

[01:26:41]

Van. Natuurlijk doen wij dit niet, maar daar zijn we onze ploeg kwijt. Het is dus niet kunnen nadenken over je eigen boek.

[01:26:49]

Dit kleine deel belangrijk je heen naar het grote geheel. Want dat het ook in jouw voordeel is. Nou ja, dat klopt helemaal kijken als je het hebt over de Amerikaanse model met met de draft. Weet je wel. Juniors? Euh ja, wie? Jumbo's en wij pakken nu altijd alle de beste jonge talenten. Acquia, Cofidis. Ja ja, die moet het met de kruimels doen. Je dus wat moet je organiseren? Wie zegt dat? De slechte nummer 18 uit de WorldTour mag als eerste een talent kiezen?

[01:27:16]

A Weet je, dan krijg je al veel gelijkwaardiger op de embargo's.

[01:27:20]

Degene die het slechtst heeft gepresteerd dit seizoen krijgt de eerste keuze. Ja, ergens denk je dat er van dat is Amerika een socialistisch systeem. Het is wel in het eigen belang van die sport. Ja, want het.

[01:27:32]

T. T. T.

[01:27:33]

Uhm zorgt ook voor continuïteit in die van die franchiser zeg maar. Daar kan je dus beter van worden. Ja, ik krijg het vermoorden van een of andere schoenen. Leverancier uit Polen die volgend jaar weer de uitscheidt. Weet dus dat het Zittau continuiteit in en dat wat ontbreekt in die sport totaal weet je te vinden.

[01:27:49]

Dat is zo jammer, dat is dit jaar het geluk geweest. Uiteindelijk is het juist de enige sport die dus wel normaal doorgegaan is, omdat ze niet afhankelijk zijn van toeschouwers. Ja, want de kaartjes. Dat is het wielrennen. Die hebben een heel eigen businessmodel. Wat dit jaar ook het geluk was. Want bij de gratie van Corona hebben wij als enige sport een volledig jaar gedraaid. Waar de rest allemaal stilstond omdat wij het publiek niet nodig. Ja, op tv wel, maar niet langs de kant van de weg.

[01:28:16]

En tegelijkertijd als er een jaar was om om de boel om te gooien omdat het toch geen spek Boonjaar was dan wel had het dit jaar gekund. En dat is eigenlijk gewoon. De grote belangen hebben eigenlijk gewoon genoeg genoeg. Genoeg ouwe mannen, gezeik over ouwe mannen.

[01:28:30]

Gezeik gesproken. De barman steel hem Wat hebben we waar we zitten genieten? Eventjes wat er wat veren op de plek waar de zon niet schijnt. Dat omdat Armstrong, als het maar hebben over persoonlijkheden, de barman stil. Waar gaat het over? Laat ik eerst zeggen dat panacee is. Het verhaal jonne wordt helemaal gek van het eten van jonge jongens, zo rietjes wagendorp. Hij komt ermee weg. Hij is weg. Een goed gevulde koek van het Culemborgse pakhuis.

[01:29:02]

Nee, de barman stijl is het verhaal van de van een barman in Austin, Texas, die opeens wordt geconfronteerd met een met een met filmbeelden. Televisiebeelden waarop hij ziet dat Lance Armstrong die hij helemaal niet kent. Wereldkampioen wordt in Oslo 19 93 het is dat is het verhaal van de opera Lance ap Lainez. De rockopera die ik heb gemaakt met een aantal mensen zonder andere muzikale deel met Jan Willem Roy. Ha die ik weet. Ik ben niet, weet het beest.

[01:29:34]

De soundtrack van deze podcast doet. Ja, wist ik zeggen. Ja, ik ben een goeie vriend van mij, die met wie ik eerder al de Sint wilde processies één had gemaakt. Samen met andere mensen ook dit was het de opera bedachten We moeten nu zorgen, moeten met je thema hebben en dat Haneke kozen voor Armstrong tot. Tot verontwaardiging van veel mensen. We hadden één keer een bijeenkomst bij Jan Willem, toen nog op de woonboot. Gingen we beetje bij beetje die liedjes van ver.

[01:30:01]

Hoe moet dat klinken? En toen was het Wallach. Erben Wennemars was er ook bij. Ja, oké, het verhaal werd bekeken. Maar ik weet niet waarom. Maar waarom niet dan wel dat?

[01:30:09]

Maar hoe hij was dat hij zei ik vind dus Gander dat jullie over zo'n man een een en een opera gaan maken.

[01:30:17]

Dat is een eerder zei een eerbewijs is een margarines. Het is een interessante persoon of discotheek. Een verhaal over goed en kwaad, over over over alles, over het leven, over dit waarbij wij verder geen oordeel, niet in negatieve zin, niet in de positieve zin. We maken geen held van een heel ander, doet die barman ook niet, maar het is wel terwijl het wel. Gewoon een. Een Griekse tragedie is er in de vorm van een wat later rockopera is geworden, maar door de vorm van muziek en verhaal.

[01:30:48]

Dat was eerst en toen zag je wel, dan klopt het dat klopt het dat het beeld was dat zo zegt dat je vervolgens pas Armstrong als het brommende afspraken maken?

[01:30:57]

We gaan episodes uit het leven. Aemstel gaan we in veertien songs, want jaar later dacht ik dat eigenlijk. Floyd Landis zit er helemaal mee, dus hoeveel het eigenlijk ook wel?

[01:31:09]

Ik dacht dat dat oeverloos. Ja ja, waar hebben mensen in de auto? Hadden we met me en contacteer waarbij. Na iets anders maar Floyd loodlijn vloeit? Nee, nee, dat wat dat. En dat is ook natuurlijk.

[01:31:20]

Hadden ze een grond? Daar zitten zo'n twee opera's in het leven van die man.

[01:31:24]

Geven die op die misschien wel drie eenheid, gezien het Einhoven ze vrouwen maken die op die boot zitten? Nou zeg van William Baffin ja maar ja, ongelooflijk.

[01:31:38]

Maar ik vind het een hele boeiende persoonlijkheid.

[01:31:41]

Kan je iets vertellen over de over de ja waar ik benieuwd naar ben? Want het is best wel een verhaal. Euh, nou nou, vraag meer naar je kan schrijven. Euh. D. De woorden ook best wel politiek incorrecte statement neergezet zeggen ja toch? En is dat dan wel? Ja, ja, maar ja. Maar dat de mening van Bert Wagendorp is dat euh advocaat van de duivel spelen of juist die kant ja zoeken.

[01:32:06]

Of nou ja, ik, wat is dat? Dacht ik. Als ik, als ik. Of als ik het vanuit zelf ga schrijven, had ik ook gekund. Ja ja, want je verschuift het perspectief van de barman. Maar ja, ik was met zijn ouders naar de mening van Bart de watermassa's achter de bar en vertelt Leith als het ware de songs in. Ja, zo ging het werden bij de optredens. Frank Lammers was de barman en die ze kwabben.

[01:32:27]

En dan kwam er weer een song van één van de van de jongens. Maar ik vond. Ik dacht als ik diep. Als ik daar nou een Amerikaanse barman verneem die niet zoveel van die sport weet, maar die wel Amerikaans denkt, dan heb ik afstand. Ja, dat kan. Die kan ik objectief minnend vanuit zijn standpunt en afval na die sport laten kijken. En die heeft geen last van al dat moralistische gedoe. Die kijkt gewoon winnen en en en en die vraagt ook aan het publiek.

[01:32:53]

En dat zat er ook heel mooi in die voorstelling van jullie dan wel met je met je vromen koppen. Als iemand tegen jou zegt van. Jij kunt winnen. Ja, seniore van jouw bedrijf in plaats van die duffe boekhouder die je nu bent. Maar dan moet je even. Moet je wel even doen wat ik zeg. En dan moet je even dit nemen Ferrari. Ja, dan moet je je moet je een Ferrari nemen door Torgeir die zegt hoe ga je het doen?

[01:33:17]

Ja ja, waar ik het meest door getriggerd werd was het verhaal dat hij vertelt over dan heb je Betsy Andreu. Dat is de vrouw van van Frankie nu. En goed lieten dat ook. Ja, en Betsy.

[01:33:30]

Betsey is volgens mij de buurvrouw van Laurens van Frank. Je gaat altijd met lijst trainen op momenten. Ze ontmoetten elkaar in Como. Nou ja, daar op dat Wambé na houdt. Op het moment dat Lou Steel bang Paul Janke krijgt. Nou en dan gaat Betty gaat mee. Samen met Frankie en Rijnstate Ziekenhuis. Ja, nou dan zegt de barman van ja. Ik bedoel maar het mag voorlezen.

[01:33:51]

Ik heb meer dan verwacht.

[01:33:53]

Ik vond dat het meeste een van de meest uitgesproken bitje, want je hebt hier info over en over dat liegen populair is, op de bal komen en zo mogen raken.

[01:34:00]

Hij zegt bijvoorbeeld wat bête en Raoul is de vrouw van de beste vriend van Japan. Lijnen waar hij zou. En dan ga je ook vertellen dat ze al acht jaar lang daarna of euh nee. Als we dit. Dit is het verhaal dat er van in het ziekenhuis belt. Eindelijk gaat ze dus acht jaar lang of tien jaar lang gaat ze proberen Leinster van te. Ja, want dat is op persoonlijke missie. Maar dan zegt de barman. OK, ik heb het net uitgelegd dat het verschil tussen goed en kwaad soms moeilijk te zien is.

[01:34:26]

Maar in dit geval vind ik het wel heel duidelijk hoor. Die Betsey helpt met het gesprek dat ze heeft opgevangen tussen Leijnse en de dokter naar Wols. Dat is de journalist die je die ook nog wel ter sprake komt in het verhaal. Die je die een hetze opzette tegen Axon. Het doet er verdomme niet toe wat die twee bespraken. Maar als je dat naar buiten brengt, dan ben je een bitch. En als je daarna de hele fucking armoedige kut leven in dienst gaat stellen van het naaien van lens omdat je dat gesprek hebt gehoord, dan ben je echt een super bitch.

[01:34:51]

Die Walz gaat natuurlijk ook nu vrijuit. Die misbruikt een of ander hysterisch Balkan wijf om een punt te maken. Ben je niet goed bezig als je mij vraagt? Nee wel, dan getuigen ook. Maar jij kijkt zelf zo'n beetje geestelijk in orde zijn denk ik dan. Maar ja, journalisten, alles horoscoop. Ja, precies.

[01:35:08]

Maar daarvoor wordt dus de brahmaan is de barman van de ooit nog beschreven van Leijnse. Neemt achterburen mee. Dat zijn. Dat zijn niet zomaar mensen. Dat zijn geen vrienden van vrienden, weet je wel. Op dat moment niet alleen horen die je meeneemt op het moment dat jij de diagnose krijgt dat je een dodelijke ziekte hebt. En nou ja, ik vond het best, want iedereen zegt natuurlijk altijd A.

[01:35:31]

Weet je wel. Het was lullig voor haar, maar dit was natuurlijk een heel andere. Nou ja, goed. Het komt er niet voor uit Betty's westerse verontwaardiging over wat Leijnse doet. Voort uit ruzie, ja, die rains of de onenigheid tussen André en haar man. Ja, ha, ha, die verdient. Die voelt zich niet goed behandeld door Lens en die vrouw die gaten vol in jullie maakt. Want van iets zakelijk maakt ze iets moreel. En welke ruzie al die mensen en Franky dan?

[01:35:55]

Ja, vrank en vrij denk je die op weg moet bij die ploeg en de ouders die ook tegen Haren die zich voor die functie ook een lapzwans lady die. Die voelt zich dan zogenaamd door de lens gedwongen om ook dikwijls een tikkeltje kwijlend te kijken. Wat noem je wel? Ja ja, geen enkele eigen eigen eigen persoonlijkheid. Een eigen standpunt. Hij is hij. Euh. En dan uiteindelijk eigenlijk je dat niet. Want dat zijn vrouw. Die moet het hormone.

[01:36:25]

Heb je niet zo vaak gehoord.

[01:36:26]

Wat echt een waarheid als ook echt een sterke vrouw zou moeten zeggen.

[01:36:30]

Wij zagen in de docu zie je dat hetzelfde vuur mooi had. Dat is natuurlijk politiek correct om te zeggen van Leijnse, Staudt en Betsey. Heeft alles gelijk? Ja, die Barman. Euh, nee, maar wij deden het tegenovergestelde begonnen.

[01:36:44]

We geven ook echt wanneer je van die samenzweringstheorieën te produceren om een o'mara tegelijk binnen te halen werd wa wa. Wat was deze deze vraag die wa was de vormleer gekozen? Met die is die ongetwijfeld.

[01:36:59]

Zal toch vaker gesteld zijn je vraag maar toch de vorm die gekozen heb door je door de barman het verhaal te laten doen. Was dat een manier om je zeg maar je kroeg praat theorieles te heffen? Met alle respect gezegd. Het licht geeft geef je vrijheid? Of was het een alibi om van wat je dacht? Nee, dan kregen ze ook vrijheid en geef je een goed alibi om te zeggen van ja sorry. Maar dat zegt die bouwnummer zeg ik.

[01:37:20]

Dus wat is wel euh. Het is geen fictie? Ja, want die bestaat nu eenmaal niet. Maar hij zegt dit. Hij zegt veel van dingen die ik, die ik zelf ook vind dat hij onder zijn zeven gele truien gaat liggen met een dik Fukunaga. Had u ook gedacht toen vond ie wel mooi? Ja, nou ja, dat werd ook gedaan. Ja, dat klopt. Provoceren is fictie. Dat vond ik dat dat voor ik. Ja, het was natuurlijk een hele goeie renner.

[01:37:46]

Hij is gedegradeerd tot een dopinggebruik. Wat? Wat? Wat? Wat bezijden de waarheid is. Hij was ook gewoon een hele goeie renner. Ja ja en ja was zij was natuurlijk een enorme klootzak. Ook in z'n eentje intimiderende praktijken. Toen dit hele gevecht zich afspeelde. Maar het is natuurlijk wel. Het is wel een character. Gewoon iemand die die onder ze onder druk van de hele wereld hebben, want het was wereldwijd ja op z'n bank gaat liggen.

[01:38:13]

Triomfantelijk onthult die zeven dingen dat wij wel een mannetje of jawel, Coronet hebben.

[01:38:19]

Heb je wel eens n bal die je vergelijkt m ook met met Pantani? Pantani? Je zegt de althans de barman zegt hij heeft dezelfde honger en haast in zijn ogen. Alsof ie jarenlang op een dieet van een dieet van vernedering en nederlaag is gezet. Hongerig? Niet je haar te verliezen. Niet genoeg? Nee. De advocaat van een van de pas was de getalenteerde. Die had er eentje te pakken op een gegeven moment en die was. Je die hotels ging eten met de kerst.

[01:38:46]

Was in Oslo ook wereldkampioen geworden en die had natuurlijk inzichten.

[01:38:50]

Ik al heeft als ik een mooiere renner zou hebben. Dat was echt een schoonheid van een talent, maar maakt niet uit het niets die die die honger.

[01:38:59]

Die moorddadige drive van zo'n lijf van zo'n Armstrong Dacca. Daar werd hij toch door. En dat kwam wegwaaien vader. Dat staat in het begin. Ja bedrijfsvaardig. Ja ja, zo'n vader die niet zijn echte vader was en nam Gundersen. Maar ja, daar zit ook een mooie documentaire die hem sloeg, zeg maar. En ja, die, dat was anders een stiefvader. Ja ja, die vernederingen. Dat is natuurlijk wel heel veel mensen zo dat je de.

[01:39:23]

De drive zit ergens in je jeugdtoneel. Dat is de mensen die een hele B zijn om de erkenning te krijgen van hun moeder of van hun vader. En daar daar zoveel kracht uit halen als dat was die bij Leijnse was dat zo? Zelfs dat was de.

[01:39:38]

Heb je teveel met Mart Smeets over gehad? Want natuurlijk. Ja, die kennen hem. Ja Matser die je jaren vuurgloed staat een beetje te doen dan. Lach er zijn marge van. Euh ja noemde die lens. Maar ik vroeg hem nog.

[01:39:54]

En dan ga die zit ik keihard te liegen, zegt Marc. Wat had je dan verwacht? Dat hij jou als enige, maar ook Lyssens. Ja maar ik dit winaars. Ja nou ja, maar dat was. Dat was de kracht van de manier waarop Smeets interviewt. Ja, dat je echt het idee had van maar als Smeets minder goed dan P&W. Dat had ie zelf ook denk ik. Denk dat er daarom misschien wel een beetje mis gaat, maar dat gaat het idee als Mart en Lein samen zaten.

[01:40:21]

We gingen de deuren dicht en er was en wij zaten erbij. Ja, maar dat blijkt dus gewoon. Daarom was het ook extra kut. Dacht dat niet bleek te zijn. En ook voor Smeets dat niet zo bleek. En hij was er heel. Hij was al heel vroeg. Was daar toen de lesdag pas pas prof was. Ja, als je altijd in Austin. Ja Barri ja. Geen Zozo, studentenhuizen zelf bouwen? Ja, die bouwers verbouwen erbij om te trainen.

[01:40:46]

Maar als ze dat het denkwerk dat is. Dat is dan toch uiteindelijk weer euh, ook wel een beetje bij zoek.

[01:40:53]

Hij had er last van. Hij vond het wel vervelend. Hij werd bijna achteloos medeplichtig met die zat.

[01:40:59]

Wat natuurlijk ook onzin was. Van de markt wist het allemaal. En die heeft het nooit gehad. Nee, die wist het echt niet. Wist het echt ook niet. Niemand wist het.

[01:41:06]

Wat vond u van de. Van de van de opera?

[01:41:09]

Ik vind niet dat u gezien heeft waar ik niet. Zelzate Tim Prové was er wel. Die vond het echt geweldig. Ja, schrijf niet graag over doping.

[01:41:19]

Zo nee, wij hebben Tim een vraag gesteld over doping. Dat dat bedekt is met ja ja, dat was wel een eerste vraag. Daar kwam een antwoord op kort. En dan met je linksom proberen. Maar daar ligt.

[01:41:32]

Nee, want dat is toch wel ronde in hetzelfde jaar dat ik ook in De Avondetappe zat en een ongelooflijk bagger over me heen kreeg toen ik zei dat ik vind dat ik die Walsberger wel een beetje sneu gas vond dat je elf jaar van je leven besteedt om een wielrenner te naaien. Jan heeft al iets heel tragisch.

[01:41:50]

Ja, een onbenul staat ook in het boek van de barman aan sportte. In een zee van leugens die de wereld is, ga ik die sport aanpakken.

[01:41:58]

Ja, van de vader is alles. En dan is er ook iets mis met je toch? Maar goed dat die man heeft daarvoor gekozen, want in hetzelfde jaar zat Tinder ook en die ging dan niet voor één keer uitgelichte over over epo ging toevallig en die is dan wel. Die heeft zich dan wel heel goed ingelezen. Die had ook een stelling, maar die kreeg ook half Nederland over zich heen. Ja ja, ik denk dat u toen gedacht heeft aan Alabama.

[01:42:24]

Waar gaat werk over? Waarom zou ik mezelf hier? Ik vond het onder de molenmaker volgt. Ik heb, denkt Steven, drie keer gerept van dat verhaal. Dan moet je eerst lezen. Begin dan met de rest van Europa. Ik vond mooi geworden en dacht dat het nog niet gelezen had, maar ook dat hele proces een hele proces.

[01:42:42]

Ja, dat die hypocrisie van n n man moet hangen en die moet tot stof. Weet je wel wat? Wat? Wat is dat voor wat is? Kijk eens wat voor wereldwijde architekten? Ja, nu klinkt het alsof het. En dat dat gaat. Dat het. Als je t verhaal leest, dan is het gewoon een weergave van hoe het was of hoe het is zonder dat daar hij opgehemeld wordt. Of wordt het gewoon. Alle kanten worden belicht.

[01:43:08]

Ook naar weggezet. Onversneden dus. Dat is dus ook weer niet zo van. Ik merk aan mezelf namelijk dat nu je zegt van David Wols zijn we al dingen te doen. Ja, dat is natuurlijk een redenatie. Een armband week. Ik zei naar jou. Maar ik dacht daar ja, weet je wel weer wel.

[01:43:22]

Maar jij vindt het wel mooi als een journalist gaat peuren zeggen waar jij zei niet wat je dacht uit.

[01:43:28]

Ja ja, er hebben zich knaken terugkomt. Uhm. Maar het is dus het is. Dat is een uhm. Euh. Het is gewoon een opsomming of een uiteenzetting van eigenlijk alle manieren waarop je daarna kan kijken kan kijken.

[01:43:42]

Het verhaal is Emma O'Reilly, die die masseuse, verzorgster van US Postal, schitteren in een hbo of wo in in de Inn, in de in de Thill of de barman, zeg maar het mooiste liedje van de vanderauwera van de echte Molly. Daar gaan we nu even naar luisteren leggen door. Ja nee, maar daarin zegt ie ook echt daar ben je echt iets gemeend. Met Emma Emma, die had Emma. Die werd eigenlijk een Walser, een beetje ingeluisd van euh.

[01:44:08]

Ja dat was als je er ook ziet op tv komt ze best wel naïef over. Ja ja, maar je zegt ook echter. Dakota is al eens een slecht mens. Nou is ie echt een slecht mens maakte. Hij maakt deel uit van een lied dat ze nog nadat dit ze dit gemaakt was. En ik las ik interviews met Ariely waarvan ik dacht dat ze we zaten daar niet zo heel ver naast. Ze heeft hem inderdaad vergeven. Ja, zei ze, is ze hebben gesproken en dat is altijd goed.

[01:44:33]

Het is bijgelegd. Ja, hij heeft iedereen opgebeld geloof ik. Ja dus ja. En op een dag moet Emma hebben besloten dat ze Lens moest helpen uit liefde, niet uit haat. Toevallig kwam die dag net Bos langs. Het is alsof die journalisten zulke dingen ruiken. Het was de journalist. Nee, dat is mijn schuld. Ze vertelde Walz dingen over Lend die niemand wist behalve zij boos was. Helemaal opgetogen natuurlijk. Die denkt dat eenmaal Riley aan zijn kant staat en dat ze Lanzhou ook een kruis wil nagelen.

[01:44:59]

Maar het was een vergissing, denk ik. Ross deed het omdat hij Lens haatte, maar Emma omdat ze van hem hield. Misschien hield ze echt van hem. Ik bedoel dat ze verliefd was op Lens. Elke dag dat schitterende lijven, die perfect getimed. Dat perfect getekende lichaam, dat laat je niet onberoerd. Denk ik als vrouw. En zeker niet als ie als iemand ook nog tegen alles tegen je zegt. En zeker niet als iemand ook nog alles tegen je zegt wat er op z'n hart heeft.

[01:45:24]

Misschien voelde hij zich afgewezen. Dat ze graag wilden dat Lens haar ook eens een keer zou strelen, maar dat hij geen zin dat hij daar geen zin in had. Dat kan zijn. Maar ik geloof niet dat Salens daarom verraden. Ik denk dat ze hem wilden redden of zoiets. Zulke dingen hoor je wel eens over vrouwen dat ze de schurk wilden redden en van hem een goed mens wilden maken en samen lang en gelukkig wilden leven. En dat ze dan soms verdomd vreemde wegen inslaan om dat voor elkaar te krijgen, zoals een geliefde op de pijnbank leggen.

[01:45:49]

Wat moet het een feest geweest zijn om die Barmen alles te laten zeggen wat je wilt voelt een beetje hpqv, maar dat wist ik helemaal niet. Dat dat dat ie de vrouw van hem wat een neukt. Dat doe je in de topsport. Toen ik oud was helemaal niet over te spreken. Colombia lachen, maar dat je dat ziet als een mega. Maar ja, van de animale van de mannetjes apen op het op de bovenop de rots al het alfa afdropen aap.

[01:46:21]

Dat dat dat gevoel van Nema. Ja, jij hebt het dier. Je bent er al mee getrouwd. Maar alle vrouwen in dit in deze zij van mijn stam zijn eigenlijk van elkaar. Kijk maar parkeerkaartje. Ja ja, oké, slecht nog twee. Euh, zeg maar hoofdstukken. Of ze verhalen in het euh.

[01:46:40]

In het boek Hincapie. Trouwen? Ja, trouwen, zeg je. Uhm, zegt de barman. Moeilijk zeggen. Trouw is een manier om jezelf in een winnende positie te manoeuvreren. In wielrennen. Trouw is een tactiek. Ja, dat is een cynische omschrijving van wat trouwens trouwens is in het wielrennen. Vaak tijdelijk. Dat zal Laurence V. Die weet natuurlijk veel meer van ik kijk van de buitenkant, maar ik denk dat we dat de trouwe fan van van het ene seizoen de onthou van het seizoen daarna kan zijn.

[01:47:12]

Als het omdat het omdat het een zijn zakelijke afspraken. En je kunt beste met iedereen goed met iemand kunnen opschieten. Misschien zijn zelfs wel echte vriendschappen mogelijk, maar als het dure. Zolang T. T. T Is dat het ook zo is, ja, want ze zijn nog steeds samen. Nee. Ik denk dat dat dat was bij Hincapie zo'n voorbeeld is. Dat zegt die Barman nog ook. Dit is wel heel uitzonderlijk droog. Hoorde laatst mijn broer woont in Amerika.

[01:47:39]

Dat was in mijn missie in een of andere euh goedbedoelde Riyadh.

[01:47:44]

En daarna reden ze allebei zijn. Hij zit ook met een podcast, terwijl er nog. Ja, terwijl hij euh. Hincapie hoorde eigenlijk toch bij degenen die gedwongen door die inzaai en die kunnen het niet zo heel veel keus. Maar hij heeft een. Hij heeft een vrouw. Hij heeft hem een kus gegeven, zeg maar een Judas. Het is toch een beetje de verraderlijke discipel die ze.

[01:48:04]

Maar wel pas nadat Leijnse had gezegd doe het bava anders was dan mijn theorie. Weet je wat jij denkt dat er in die theorie heel veel? Ik ook, ja. Daardoor is er nooit wat ze zijn. Ze zijn nog steeds als je ze zit bij me in de podcast bijvoorbeeld. Ja ja. En sowieso van Hincapie hoor ik van euh euh. keV. Beste ploegmaat ooit? Vroeg ze laatst in een euh in de Cyclingnews podcast ofzo. Ja Hincapie, ja euh.

[01:48:29]

En ik hoor dat men nog Roches. Volgens mij zijn er zijn heel veel mensen. Ja Hincapie, dat schijnt echt wel een. Daar kon je wel bouwen. Ja ja, de meest verraad. Bestendige vriendschap ooit. Ja dus. Euh. Maar dat zei nog ja, dat zijn nog vrienden. Maar uiteindelijk moest ie moest ie wel. Maar denk je niet dat Lance ook over die Française?

[01:48:51]

Hinkende bij jou zoals James Joyce ook? Ik zou graag willen, maar het is hem niet way of eenenvijftig, maar waar ik.

[01:49:00]

Ik wil. Ik wilde afsluiten met een klein, maar heeft. Ja, want dit geeft een beetje aan wat je kent het wel.

[01:49:07]

Het uitzicht op dat op de fan toe. Als je eens in. Hoe komt zo'n boek over? Hoe komt zo'n verhaal eigenlijk tot stand? Is dat gewoon anders? Hoe ben jij een discipline schrijven?

[01:49:15]

Wij waren bezig met met hier met wie ik zat. De teksten zijn voor liedjes. Ja, die stuur je kan door naar Jan Willem. En die zat ergens een in een Frans huis. En die zinnen, die maakte soms vijf liedjes per dag. Die zat hij in honderd boerenschuur. Zat die die liedjes te maken?

[01:49:30]

Maar dit is één van jouw beroemde werkvakantie is geschreven. Ja, heel snel, maar ik heb geen idee. Ik hoorde dat jij weet dat jij op vakantie gaat. Schrijf je tussen half negen en een uur of vier jouw laatste woorden op, zeg maar voor woorden. Die waren mooier. Ja, dat vind ik vind ik fijne vakantie. Daarna ga ik eens even over op zoek naar een terrasje of heerlijk, maar ik wil ook geen straf. Ik vraag me wel eens af hoe we ons Leijnse over vijftig jaar zullen herinneren als de Chloé grootste leugenaar uit de historie van de sport.

[01:50:00]

Dat zou jammer zijn en onverdiend, dat meen ik. Vrienden was de beste wielrenner van zijn generatie. Hij was moedig en hij heeft ons vermaakt. Mij wel, tenminste met z'n grote bek. Het is scheve blik vinden van hem en die hongerige, haastige ogen. Maar wat het belangrijkste is hij heeft een verhaal geschreven, één van de mooiste verhalen die de sport ooit heeft opgeleverd. En dan moet u niet denken dat mooi hier alleen mooi betekent. Mooi in de zin van fijne, prachtig, grootmoedig, schoon, eerlijk, oprecht, nee.

[01:50:26]

Een ander mooi en smerig, mooi. Een leugenachtig, vals, hoogmoedig, arrogant, mooi en cynisch mooi. Als jullie dat dan zo graag willen horen. De veelkleurige mooi, het veelkleurige mooi van het leven. Van maagdelijk wit tot diep zwart, het goede mooi en het slechte mooi. Het mooie van de rechtvaardigheid en het mooie van de oneerlijkheid. Het mooie van de loyaliteit en het mooie van het verraad. Het mooie van de haat en het mooie van de liefde.

[01:50:50]

Dat mooie mooi, dat allermooiste. Alle diepste rijkste. Mooi. Het mooie dat pijn doet aan je ziel. Lekkerland zullen we gaan afsluiten en de kracht naar buiten heeft gewerkt.

[01:51:06]

Ja, maar daar gaan we eten. Dat kan je niet, want we moeten we. Euh, nee, we hebben een protocol. Ja, we hebben protocol. Het protocol. Euh, ik was er alweer van afgeweken. Zeker? Dit is een mooie afsluiter.

[01:51:19]

Terwijl uit waardoor we nog allemaal vanmeer aan voorman roestvaststalen Yamani is het nu effe niet zo gezellig. Afslachten krijg je niet vaak. Sinkeldam, Korner. Ja, we hebben niks rechts en niet vergeten. We Ramon Sinkeldam die die attendeert ons nog wel eens op dat wat we vergeten zijn die van t begin.

[01:51:36]

Er komen scherpe Kluisstraat wat goed. En euh nee Ramon, vandaag. Vandaag niks. Blue Sunrise.

[01:51:47]

Ramon zat wel in de volgende muur. Oh echt ja, met met de beroepswielrenner.

[01:51:52]

OK. Leuk, dat vind ik perfect, maar dan toch nog eventjes. Wat doe je voor? Voordat je gaat trainen met een week? Ik een dubbele espresso, suppletie of enkele quizje? Zuinige jongen geeft in de Eleazar 17 23 seconden bij het trainen van de P van de koffie peroti colletjes.

[01:52:17]

Brood!

[01:52:18]

Mooi woord. Blaudzun staat niet in de Top 2000. Wij hebben een oproep gedaan in de afgelopen twee. Podcast Dat Blues Sunrise van je een mooie soundtrack van deze podcast in de Top 2000 moest komen, dat moest gebeuren doordat mensen niet alleen de nummers uit de lijst zouden selecteren bij het stemmen op de Top2000, maar ook nog een eigen smaak. Wie geluk niet gelukt is, gebeurt vaak in de lobby. Is leuk. Dus beste luisteraars, maar gelukkig staat ie er wel in het Dikkie Dex.

[01:52:47]

De kieslijst Ricky Dirkx.

[01:52:50]

Uhm ja, één ingekomen pasje wacht eventjes. We doen het gewoon. Pascal Gielen Uitdagingen in de vroege korona tijd. De luisteraars per post en de vroege korona tijd bedacht ik mij opeens honderd dagen achter elkaar te fietsen. Zevenenvijftig 100, 1000 of zevenenvijftig. 100 kilometer later had ik 100, drie dagen, drie dagen extra in verband met een opeens geplande 370 kilometer tocht. Dit kent op voltooid. De laatste vijfentwintig dagen op het tandvlees lichaam en geest moe. Twee weken lang een koortslip en een gratis signaal bij dat het op is toch doorgaan.

[01:53:23]

Nu zie ik dat ik nog anderhalve maand heb om de vijftienduizend kilometer dit jaar te halen. Alweer lichaam. Eigenlijk hoop je continu moe bij weer die ongemakken. Er wordt gewoon en er wordt ook gewoon nog fulltime gewerkt waardoor. Toch kun je niet opgeven door elke dag door weer en wind een lekker tempo. Nu diesel rond de 30 kilometer per uur. Een podcast helpt maar één keer per week. Door door door een dag pauze. Zou fijn zijn. Maar ja, 14.700 50kilometer, dat kan toch niet?

[01:53:51]

Is dit normaal voor een fietser? Wellicht is een podcast over obsessies vind ik goed. Pascal rooide Pascal Gaze even op de pijnbank. Of we op de bank liggen, de dokter het en dan gaat u toespreken. Zo iedere dag fietsen kan beter, zeg maar af en toe dubbele fietsen. En dat een dag niet aan iedere dag fietsen. Want dan ga je echt de Príncipe n. Ja ja toch? Da's een beetje voordelen. Maar de obsessie met kilometer snap ik wel.

[01:54:17]

Ik zit om 24 uur. Ik zit tegen de vijfentwintig aan. Moeten we ook gewoon gehaald worden? Hij stopt met professioneel wielrenner 25 duizend kilometer.

[01:54:25]

Wie dit jaar vijfentwintigduizend gedaan? Ja, ja, nou nog niet. Maar dat gaat wel gebeuren. Bed, waar moet je nog wel? Ja, ik zit 7. Bij Strava heb je dat altijd en dan kan je je je doel. Swype! Nou nou ja, weet je dus ik. Ik lig. Ik lees iets van honderd kilometer voor op schema, dus ik ga het wel halen. Even voor de soort van benchmarken. Hoe ze? Hoeveel van de 180 renners uit het peloton?

[01:54:48]

Hoeveel denk je dat dit jaar zijn dat dit jaar nog? Jawel, allemaal blijft duren? Volgens mij was dat namelijk niet. Ik zag laatst al renners. 25 graden ga ik op terugkomen zetten. Sam Oomen vragen. Ik denk. Ik denk dat er renners zijn. Die verandert dit jaar niet aan de 25 km. Nee, nou ja, dat zou kunnen. Maar meestal rijden ze wel tussen de 30 en 35, zeg maar als wedstrijden meegerekend. Ja ja, ja, die heb ik niet.

[01:55:09]

Ik heb wel heel veel offroad, dus dat maakt natuurlijk je gemiddelde snelheid gaat omlaag. Dat zag ik ook langskomen. Gemiddeld had ik me achtentwintig per uur gegeven.

[01:55:17]

Ja ja, dat is wel iets anders. Dan zijn de uren best wel graaf of jaja.

[01:55:21]

Ja, ik had ook meer tijd aan websites zeg maar. Maar om op hem terug te komen wel respect, vijftienduizend kinderen. Zo ja, ik kreeg laatst iemand door. Die had het over 12 na en dan mag ik. Ja, ik heb 25. Dat is de helft ervan. Dat zou ook nog steeds veel vinden. Weet je wel. Dus hoeveel heb jij eigenlijk? Of doe je niet aan obsessies? Nou, ik heb euh, ik heb ik obsessies?

[01:55:44]

Nee Freek.

[01:55:46]

Nee, acht, ruim acht. Vals ook. Maar drie maanden platte o met drugsverslaafd en zo dus extra apolair voor die drie maanden. Eigenlijk heb ik eigenlijk mijn vraag ik heb je ook 12 half 12 in drie maanden had je echt in zomermaanden? Ik was helemaal geprepareerd voor die drie maanden schilderijtjes te heeft. Dat is echt waar. Dat de grootste groep die is tevens niet van de obsessies weet je wel, die denkt geloof. Nou ja, weet je.

[01:56:14]

Vandaag stond er 2 euro op. Ik heb een uur op de rollen gedaan, maar best goed hoor.

[01:56:18]

Nee, dat is niet waar. Als we stond één op en ik heb n gedaan. Ik had laatste twee en half na twee uur 30 30 seconden. Steven Kruijswijk coëfficiënten wat steeds zonder te stilstaan.

[01:56:29]

Maar wie weet wie? Wie maakt die schema's? Doe je dat zelf? Ja, en hebben we? Nou ja, euh. Euh ja, daar is een app die heet Join. Dat is een eigenlijk een automatisch weer de fiets coach ja, die op basis van algoritme kijkt van elkaar. Dan doe je zoveel. Dan moet je volgende keer zoveel doen als dat je doel is. Nou, plusje kan je beschikbaarheid ook per dag aangeven. Ze zeggen al vandaag op twee uur tijd vandaag 0 Luteijn en dan gaat hij dat niet.

[01:56:53]

Volgende week donderdag 6 juni wat te woord en opeens moet je veel werken en inkomen naar nul en past hij automatisch alles aan. Zeg maar voor de rest van de van de week joigny.

[01:57:01]

Dit is een koopsignaal. En waar regelen voor jou? Pro Pro Wat gaan werken? Ja ja, we hebben zelfs ook weer eigen schema. Dat je alles. Het is echt leuk, want dat stimuleert het ontzettend stimuleert. Vooral omdat je niet uit het veld geslagen wordt als je een keer een donderdag overslaat. Of heeft u gewoon vrijdag geen zin meer? En dat beetje dan ook. Maar des te lekkerder is het ook, want daar zit ook een functie in.

[01:57:21]

Die zegt die toch ook echt heel slecht? Je moet ietsje meer doen bewegen. Hij zegt probeer je niks meer te noemen is perfect. Ben je blij? Wat zegt die bij jou altijd laat? Je doet iets te veel. Ach ja, zelfs een jongetje. 5. Laat je wel Loekie. En bij STVV kreeg ik van tekeerging een bericht. Probeer meer te doen, mij iets meer te doen. Probeer iets beter, maar blijf op het juiste.

[01:57:46]

Ja ja, het is positief. In Beresteyn zegt hoe kan dat nou wat ik doe? Wat er precies wat de staat te zeggen?

[01:57:52]

Misschien moet je altijd een beetje omhoog schrijven. Ja zeggen. Ja ja, maar ik heb niet van die aard dat die dit wil zeggen. Ben ik eigenlijk niet, kan ik een half uur, iedere dag een half uur wel op een gegeven moment zegt je probeer mee te doen. Ik heb na zijn mijn greenock volume is weer perfect ja. En na na onze trip afgelopen maandag en dinsdag hierdoor er een boodschap iets teveel. Da's lekker, maar dat is echt met Bert Wagendorp of zoiets.

[01:58:16]

Iets specifieker daardoor nu. Nu ja, ik heb ook wel wat minder tijd.

[01:58:21]

Dat ik dat ik heb toch wel iets meer te plaatsen.

[01:58:25]

Had ik Mickie afgezet? Ja, dat is extra nieuws tussen de niet weten lusje. Tussen zijn huizen heb ik nog acht sprintjes gedaan.

[01:58:38]

Ja, dit is wel heel erg, want ik neem nooit Spritz. Ik moet wel weten waar ik sprintjes. Dit merk je. Merk je nu toch wat korter? Korte interviewtjes en forti. En die heb ik allemaal nog niet op elkaar.

[01:58:51]

Dat is Wilders wel de nieuwe fysiologische.

[01:58:55]

Tja, ik heb nog steeds maar beschikbaarheid. Altijd best wel hoog staan. Minder volume, hoger identiteiten die ik niet bij mij zie. Als de bronnen waarvan wij spreken iedere dag op 5 uur staan. Dus ik krijg nog steeds naar B. Ja ja, maar ja, dan moet je gewoon keus maken. Gewoon tijd maken gaat gewoon die kinderen een keer een dag voor Netflix. Fuck een verjaardag van je kinderen Schoutens. Want ja, tweede kerstdag en tweede kerstdag komen we meer te zeggen in welke tijd?

[01:59:23]

Ik ging niet langs de ouders vertelt beperkingen met een bakkie te doen. Tweede kerstdag, ik vroeger altijd trainen en dan maak je het verschil. Ja, de rest zit daar in ieder geval. Dan zou ik jou als je beschikbaarheid. Ik merk gewoon één ding is zeker jij bent mij niet prettig. Dank je wel. We hebben voor ons een fijn gesprek.

[01:59:45]

Deze het nog voor jou. Dank je wel over handige Bert en euh. En een klein pakketje. Een klein doosje. Hij euh. Hij kijkt ermee, waren gemaakt vol interesse. Hij probeert zijn oog handcoördinatie in uitgelijnd te krijgen en hem eruit te halen. Wat is voor jou? Dan ga je niet kunnen lezen? Die kan je tijdens de sloboda lückerath het leven in de bomen in Georges Smurfenlied dan wel lastig viel. Seks prostitués. Zeker één ziek worden Paik zou je liever al onder rood.

[02:00:20]

Iets dat simpelweg niet fraai levensmotto to be. Weet je wel.

[02:00:25]

De whisky die hier in gaat, maar er ook daar kunnen we voor zorgen. We hebben elke. Elke clandestiene stokerij uit Nederland. Ongeveer bezochten ze aanvulling, zowat allemaal in een straal van twintig kilometer. Om Culemborger zitten we.

[02:00:38]

Bart nogmaals dank. Euh Lou. We zijn er doorheen Dockside Muur aflevering 1, podcast negentig tot de volgende keer. Hoe dan ook en waar dan ook. En voor de tussentijd Laszlo Uitvouwen.