Transcribe your podcast
[00:00:00]

Deze podcast maken we samen met de Nederlandse loterij fan van wielrennen, partner van de Nederlandse sport. Was het niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral op naast de fiets.

[00:00:14]

Dit is de Lift Slow Ride 5 podcasting Avenue Menuhin in een staat swing in de damals, screen in gymzaal Singin in the Herwint en zijn Lenne wielerjaar 20:20.

[00:00:28]

Het net even wat anders. Februari dit jaar t Kuipke Gent. De ochtend van de Omloop. Het was eigenlijk al in ieders ogen te lezen. Ja, we zijn hier nu wel, maar eigenlijk is het een wonder dat het kamp opeengepakt met tienduizend wielerliefhebbers. Laten we er nu maar van genieten. Grote kans dat we nog grotere koersen dit jaar op onze buik kunnen schrijven. Alsof je s middags staat te koken voor gasten die misschien vanavond, misschien morgen, maar waarschijnlijk ook helemaal niet komen of mij.

[00:00:57]

Je staat uitgebreid te koken terwijl je alleen het voorgerecht gaat eten, salade of zo. Niet dat de omloop een salade is, maar de soep wordt niet opgediend. Of nee, stoofvlees. Hoe dan ook, ze kwamen niet uit eten. Kom je in de ijskast. Maandenlang geen koers. Het kwam allemaal meer dan goed. Het wielerjaar dat uiteindelijk volgde van de Strade begin augustus tot de laatste voor altijd. Dat is in november stelde niet teleur. De ene klassieker die de andere in rap tempo opvolgt.

[00:01:24]

De grote rondes die elkaars overlapte. Een klassieker seizoen tijdens de Giro, wedstrijden met een koersverloop waar niemand ooit rekening mee had gehouden. Speling van het lot, nu meer dan ooit chaos in de hand speelden. Wat als alle Feli niet tegen die motor was gebotst? Wat als Tom geen derde bal had gehad in de Tour? Wat als ze op Wilko hadden gewacht? Het was zoveel in zo'n korte tijd. Zoveel wendingen, zoveel hoogtepunten en verhalen. De koers was door het meerijden van het korona spook anders, sneller, gekker, intenser.

[00:01:56]

Wielerjaar 20 was als de runder stoof die je na een dag pruttelen noodgedwongen in de ijskast zet om na twee dagen op te warmen en hem in recordtempo naar binnen te werken.

[00:02:05]

Van korte duur. Niet het oorspronkelijke idee, maar op je vingers bij af te likken. Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie wieler gebabbel, maar namens Stefan Bolten tegenover mij zitten ze, Thomas Dekker en dat steunt dan. Manja Eind december 2020. Waar zijn we?

[00:02:25]

We zitten aan de werkbank van de opa van Jeffry tijdens de Captein en Thomas zijnhet. En wat ruik je ook? Dat zei community's in zijn kauwgom eronder geplakt. Ja, op school.

[00:02:41]

Vroeger weet je nog dat we een jaar geleden hier zaten. Ja, dat weet ik nog heel goed. Wat gebeurde er toen? Toen grootspraak sprak?

[00:02:52]

Grootspraak. Waar je nu behoorlijk van terug gaat komen bij nee, nee. Toen hadden tijdens een Pötsch podcast en ik was geen mini jaaroverzicht. We gingen het gewoon over jou of van mij hebben.

[00:03:06]

We gaan niet over Laurens en uhm ja, toen was Laurens. Voor mijn gevoel denk ik een beetje stoer doen. En toen zei ik ja, als ik een keertje gaat kan er altijd eentje stoer dat doen.

[00:03:21]

Al mijn hele leven bewezen natuurlijk. Uhm, als iemand als ik serieus zou gaan trainen voor een strandrace Egmond ofzo dan. Dan klop ik je zeker en normaal niet serieus begonnen met trainen.

[00:03:35]

Nee, nee, het is volgende week. Maar ik denk wel dat ik euh, dat ik wel een beetje op mijn voeding gelet.

[00:03:43]

Was je kerstloop? Dat heb ik gedaan. Rustig. Nou, leuk gedaan. Eerste kerstdag, euh. Uitgeslapen, stelt tweede kerstdag. Rondje gefietst denk ik. En ja, ik heb me met de kinderen gevoetbald en dat soort dingen. Of bedoel je radio? Nou, het zal wel zo zijn. Het zal wel spraakmakend geweest zijn als je niet weer de hele familie was over het rijden.

[00:04:05]

Eerste kerstdag zijn we even schoonouders op bezoek geweest. Ik heb pulled pork gemaakt van de vanochtend vroeg zeggen dat je er was. Ja, die was top. Ja, die kinderen, die vrouwen hun vingers erbij op de site. Anderhalf? Ja, dat ging iedereen één keer op. Maar euh ja, wat eigenlijk? Vrij simpel, die wij gewoon witte bolletjes met pulled pork. Maar ja, kinderen, die maak je er hartstikke blij mee. Ik zag jou s ochtends zag ik de de trekker leegzuigen.

[00:04:29]

Want als jij maar in mijn pyjama. Nou ja, ja, daar moet je dan net je kaplaarzen. Je moet toch een uurtje of acht, negen ook. Soms moest ik Baukje opgestuurd worden en eigenlijk was dat nog voor. Volgens mij zelfs voor het kerst omwaaide of direkte nadat ik tegen Thes zei van een euh ja, hij moet gewoon nu opgestookt worden. Dus ik ging weer in m'n pyjama. Heb ik die Boukichou uitgezogen? En nou ja, de hele dag een beetje gaat gauw met die RPP.

[00:04:51]

Weet je wel of je niet euh ja, dat ie op 100 honderd, vijf graden en dan kan een temperatuur zeggen boven de 85.

[00:04:58]

Maar goed ja, ik trok hem gewoon. Ja, smolt op de tong terwijl er veel Baukje saus. En hij kreeg ook voor het eerst dat ik dat eigenlijk had. Ik had hem ook op super smaak staan en je weet dat als je in Amerika naar zo'n zo'n goed Baukje restaurant gaat en je hebt Smokin niet. Dat zit er is zo'n de buitenste rand van het vlees, zo'n soort roze rand. Had ik ook lekker. Ik was trots, maar die kan je alleen.

[00:05:22]

Ik probeer die smaak qua functionaliteit te doen, maar die kan je alleen maar met lage temperaturen. Je moet low slow echt aandacht besteden. Nou ja, eerste kerstdag. Als je toch ergens langer de tijd voor hebt, weet je wel.

[00:05:32]

Dan stap jij toont een leeuw en slow levensmoe rijdt vast. Wat heb jij gedaan? Maar ja, lekker gegeten. Uhm, niet niet gedronken. Nee, geen alcoholische versnaperingen voor mij.

[00:05:46]

Maar ja, familie, vrienden fietsen lekker rondje gefietst met leeuw als net als vroeger.

[00:05:52]

Tweede kerstdag, tweede kerstdag was dat en nog lang Younnes geweest.

[00:05:56]

Dat was toch jullie? Ja, mijn leeuw had zich verslapen. Ja, ik was maar wat. Ja echt joh. Werd pas 8 uur wakker en wilde eigenlijk om acht uur al op de fiets zitten wanneer ik denk ja, drie fietsen, stukkie kerststal. Maar ja, precies daar ben ik om 12 uur weer terug voor de lunch. Dus daar heb ik eigenlijk te stoppen bij Bart Marbach gescript, omdat ik toch al om 12 uur terug op deze atleet stond.

[00:06:17]

Natuurlijk om half acht. Maar bij hoeveel shit heb jij ook? Nee Lex, bedankt anders. Zeg nou dat. Hoeveel shit zou hij jou gegeven hebben als dat was gebeurd? En hoeveel shit heb jij hem nu? Zal ik eens even kijken he? Ik ga nu eens effe in mijn kast en haalt zijn telefoon uit zijn broekzak. Toen Laura stuurde, kijkt met een zelfingenomen glimlach naar zijn telefoon. Nee, volgens mij was ik gewoon heel netjes. Hij zei ik zeg ik ben nu pas wakker.

[00:06:42]

Zou ie lekker toch? Zo ja, echt zo heel veel Greenlight het tegenovergestelde van shit geven. Ja ja, echt dat ik dat je nog meer schuldig voelt. En geslapen als een malle rij. 9 uur weg over gewaad en Oudkarspel. Lekker toch zeker? Het blijft vrij droog. Thomas we. De barmhartige leider van het Amstel veld. Zeg maar die mannen die ter zake werken voor het wereldwijd gaan jullie hier je kerst allemaal goed tot 2021. We zijn klaar met de World, we hebben een bomvolle podcast.

[00:07:18]

Wij hebben kort willen nieuws. Wij gaan 2020 natuurlijk fileren, waarbij we natuurlijk stilstaan bij die heerlijke docu die we gisteren gezien hebben. Code geel Jumbo Prisma docu. We moeten het natuurlijk en dat gaan we natuurlijk doen hebben over de Lived Slow Ride Feist Award 2021. De eerste editie natuurrijke de awardshow.

[00:07:36]

Ik ben erbij. Ik neem aan werden wij graag piekmoment partij geworden. Maar ik heb een lijstje klaarstaan. Heb ik vanochtend nog even gemaakt van renners die volgend jaar niet meer terug zien zitten? Mooie namen tussendoor, even aan jullie voorleggen ook. En als we daar nog tijd voor hebben, kijken we ook nog terug op een podcast jaar 2020. Want wij waren een hoop podcast gemaakt. Wel leuk om daar nog even kort bij stilstaan. Maar voordat we dat doen.

[00:08:02]

Gaan wij natuurlijk eerst in geuren en kleuren beschrijven wat voor godendrank we nu weer Tafelbaai bestaan uit de diepe krochten van wijn voordeel hebben gehaald, lauw worden. Eigenlijk moet ik het zeggen, want ik wij hebben meegenomen. Is deze uit de kijkdoos dat deze uit kijkdoos up the office box. En ik heb hem gepakt omdat wij het idee hadden om in januari lekker weer in het denia te gaan waar wij vorig jaar de podcasting bij deze hebben meegenomen. Met een podcast van Van Grec en Marian wegwaaien Berra.

[00:08:33]

Dat was de D. Dit was zeg maar de wijn die we die de enige wijn in de supermarkt die al achter slot en grendel zaten. Dan krijg ik het beste is goed genoeg. Acht euro vierenzestig, maar dat was toch zeker wel 13 euro wijnen. Ik denk dat die als die Protoss die noten protos was, maar dat was wel serieus. 3. Zo ja, hoe krijg je er van spare verstrekkers? Straks zit ik allemaal kort. Ik denk.

[00:09:01]

Wij kunnen. Wij kunnen niet naar euh, maar met Denia nadat we Denia Leeuwenstraat condita. Het komt uit Noord-Spanje. Ja, precies net boven net boven Madrid denk ik.

[00:09:11]

In ieder Noord-Spanje net boven. Ja, in ieder geval zijn de noordelijke helft van Spanje zit daar niet onder de verpeste van onze Ribera. De enige twee die hun school wel hebben afgemaakt zit hier met zijn schoenenketen diploma en mannen. Het is de fout bij Curiel en Ribera del Duero. Je hebt wijn en dan heb je deze gemaakt, want ik ga nu eventjes traditiegetrouw de smaak. Notitie heeft voorlezer gemaakt door het gerenommeerde Spaanse wijnhuis Alto Grande. Daar brachten de tempranillo druiven, wat de basis bestanddeel is van deze wijn.

[00:09:42]

Dat zijn natuurlijk termen als druiven afkomstig van zo'n 50 oude wijnstokken, maar liefst 18 maanden door de frank door op Franse eiken vaten. Na nog eens twee jaar rijping op de fles is deze reserve klaar om van genoten te worden. Wat een topper! Fruitige rijk, elegant, overtuigend, vol rijp rood en zwart fruit, vanille hout, tonnen Heister karakter bewijst. Ik denk is bijna wijs, ja, wijs, karakteristiek en springlevend dankzij een opgewekte frisheid overtuigen.

[00:10:10]

Zelf ben je overtuigd. Ja, het is een topper, het topref. Volgens mij hebben we m als eerste opgetrokken zodra we die doos kregen bij van Van Speijk. Daarna moest erin. Want eerst had iedereen ja nee top. Ik was eerlijk gezegd was ik wel op zoek naar een kwaremont. Ook nergens in Amsterdam vinden moeten we iets, moet iets aan gedaan worden. Dus ja, dit is een goede tweede. Het ook voor u lekker. Maar ik zit daar niet werkbalk voor roest.

[00:10:37]

Weet je wel. Ze hebben weinig Ribeira, zagen dronken, kunnen ook gewoon een pilsje zeg maar qua glaasje wijn zitten, glaasje rood en nippen.

[00:10:48]

Trouwens, die wijn die ik wil wel een foto van die van die van die werkbank in de podcast Notes. Iets schokkends? Ja maar ja, gewone mensen zien. Je zal hem niet hoeven. Ja, je mag m straks naar hem naar de voorkant van de winkel terug.

[00:11:00]

Misschien kan je me even meenemen die daarvan menig 5's laat zien. Maar wanneer ter zake heeft het cross virus alweer vat op jullie zeker?

[00:11:09]

Ja ja ja. Alleen is de n nog koningen na. Is dat iets? Nou dat.

[00:11:14]

Dat is wel grappig dat je dat. Is dat zo? Of is het een sport op zich? Of is de sport die tof is om dat te treffen niks is?

[00:11:19]

Nouja, Formule 1 als Max Verstappen niet meedoet. Denk dat we ook niet zo heel erg in Nederland gaan kijken dan maar. Wout van Aert en van der Poel trekken dit wel weer naar een ander niveau. Uhm ja, ook als ze niet meedoen. Euh, kijk ik af en toe. Maar nu zit ik hem toch al bijna altijd aan om 3 uur om effe even te kijken hoe hoe het duel gaat. En ze hebben een paar Crostis nodig gehad.

[00:11:44]

Van der Poel misschien iets beter uit de startblokken. Maar ja, het is natuurlijk een genot om naar te kijken. En ook omdat je weet wat deze mannen het hele jaar doen en kunnen. Of het nou op de mountainbike is in een grote ronde, in een klassieker. Ja, blijf ik het wel echt heel bijzonder vinden wat deze mannen kunnen? Dat is eigenlijk misschien nog nooit vertoond in het totale. Ik bedoel, wanneer was Ronde van Vlaanderen 18 oktober?

[00:12:10]

Ja, ja, twee weken na dierendag. En nee, maar die gasten zitten gewoon de hele winter alweer te koersen. Wat is dit voor cliché? We hebben ooit een keer de Ronde van Vlaanderen gehad. Twee weken na dierendag kreeg ik. Heb je eigenlijk iets met Leuven even weg? Heb je eigenlijk iets met dat De Katte gedaan? Thijs Weet je. Hij heeft eigenlijk op 4oktober iets met de Katte gedaan. Daar zijn jongens leuk voor. Ik.

[00:12:42]

Ik doe me even uit Lauw. Hoorde jij ook gewoon deftig spreken? Wout van Aert hoorde ik zeggen dat hij de dichter opzit dan vorig jaar op Van der Poel.

[00:12:53]

Vorig jaar reed ik toch niet zo hard in de toegevallen. De hele winter niet gereden, wat helemaal mis. Twee jaar terug. Twee jaar terug. Begrijp wat je bedoelt. Nederlanders, nog mooier is dit. Nederland mag niet avondster. Ook niet uiteindelijk. Want staat er niet op het als je weggedraaid kijkt terug. Wil jij nog iets over je dierendag zeggen? Nee, ik was heel benieuwd of je dat iets van het katje had gedaan. Nee, nee, nee, jij leeuw is eigenlijk elke dag dierendag.

[00:13:28]

Want je moet altijd goed voor dieren zorgen.

[00:13:35]

Nee, het is een aanwinst. De jongen van a new H zullen we weer pakken.

[00:13:57]

Ja ja, dan moeten we hem oppakken. Maar pak hem op. Nou ja, het. Ik ging u een punt maken dat ze mentaal zeg. Ik was twee weken nadien oppakken. Twee weken, maar twee maanden. Dierendag weken. Ja, maar twee maanden na die Haushofer zijn ze daar alweer bij met hun hoofd. Maar dat is ik bedoel, weet je wel, de resten van een van die gasten, die zit nu in Spanje op trainingskamp. Die zit wel lekker.

[00:14:24]

Op terrasjes weet ik veel wat. En die gasten moeten iedere week in en uit weer weer ook weer tegen hun grootste vijand koersen. Weet je wel, maar die hebben iedere week een bettel en iedere week vinden ze het net zo. Kortom te verliezen als je het vindt dat je 9 januari verliest. En het ligt ook zo onder een vergrootglas. Ja ja, waarom toch een beetje in het korfbal van het wielrennen? In Nederland en België?

[00:14:50]

Voor de rest is het natuurlijk niet niet zo heel veel. Die ene sport hangt van die twee en grotendeels al dan nog door de Belgische verslaggeving en de live uitzendingen.

[00:14:59]

Ehm ja.

[00:15:00]

Of je nou euh, het over van Evenepoel of weet ik veel?

[00:15:03]

Het is natuurlijk zo'n. Ja, ik zit gewoon wel gewoon met plezier. Ieder weekend zaterdag, zondag en dan hoop je van tevoren kijken of zij tegen elkaar is. Weet je wel. Dan komen er weer een paar bij. Toch een beetje bij beetje dat ik om drie uur thuis media dat dan scherm.

[00:15:19]

Papa heeft schermtijd dansen. Nee, het is en. En toch. Van Aert zit er dicht op. Of is misschien beter veel? Gisteren was er drie minuten bij hem weg. Ja ja, da's toch wel echt?

[00:15:30]

Het is misschien nu de conclusie dat Van der Poel een betere wielrenner is en Van Aert een iets grotere motor heeft.

[00:15:36]

Ja. Is dat een nieuwe conclusie? Was die? Uhm, nou, ik denk dat Van Aert het laatste jaar wel een grotere stap heeft gezet als Van der Poel.

[00:15:44]

Ik denk ook wel dat crossen dichter bij Van der Poel ligt. Wout van Aert die het won.

[00:15:50]

Maar ik vond wel grappig om te zien. Een begin natuurlijk. Deze mensen nooit commentaar op iets horen hebben of. Het is niet eerlijk of het parcours ligt me niet gunstig. Van der Poel was echt furieus over over het parcours. Dan volgde eigenlijk een wereldbeker onwaardig. Dat snap ik niet helemaal, maar het was niet heel technisch. Het was gewoon sporen trekken door een door een weiland.

[00:16:11]

Ik denk dat hij dat bedoelt. Ja, nee zeker. Maar ja, dat is dit associeer ik ook al wel met Cross.

[00:16:17]

Dit heb ik mijn hele leven ook wel gezien op de schuine kanten in of een of ander steil klimmetje of over een of een rondboog. Dat was vooral zeg maar. Dit parcours had ik ook nog aan gekund. Dat denk ik. Is dat wel een vrij diep gat in waar je tot je middel wordt weg weggezogen?

[00:16:33]

De drie mensen verdronken. Nooit, nooit meer van schaatsen? Nee, de wat dan wel?

[00:16:40]

Exemplarisch is dat Van der Poel zegt wat. Wat een kut cross is. Het is euh, wat ik het parcours als heeft gezegd heb. Euh. Dit is wereldbeker onwaardig. En dat meteen dan maar alle kranten vol staan met euh, met dat u dat gezegd op de heibel rond de cross stond in Eindelijk Nieuwsblad. Nee willen. Ja en kijk, ik vind het is echt wel mooi en mooi vermaak voor ons nu om naar te kijken. En euh, we wat.

[00:17:07]

Wat de cross nu wel groot maakt is wat Thomas net als zij van je ziet.

[00:17:12]

Je weet gewoon hoe hoog niveau die gasten op de weg gaan halen en dat ze dan in de cross. Laten ze dat weer week op week zien. Ik denk. Om eerlijk te zijn, ik wel. Dat ze allebei rond Vlaanderen iets beter waren qua qua lichaam van aard van aard lijkt iets groter van aard liever wat zwaarder.

[00:17:32]

Van der Poel zegt juist dat hij iets scherper is. Dus euh, over Mathieu weet ik het niet, maar die zag je gisteren toch ook al vrij snel plafonneren in zijn wiel. Dus euh, ja.

[00:17:41]

Maar ja, we hebben we van Van Aert gezien het afgelopen jaar. Of nou een cool was.

[00:17:44]

Dag dag na dag van een uur, een half uur. Ja, die kan. Die kan in de overdrijf dit gewoon aan. Het beste wiel van de Poele hebben we natuurlijk kijken.

[00:17:55]

Na Heffinck moeilijk te zeggen. Ik zou liever Van de Poel zijn. Jij zou liever Van den Boze. Maar wie is de beste? Goed, dat is het nemen. Dat vind ik veel interessanter. Maar wie zou je liever zijn? Jij zou Lieven Van de Poel zijn. Jij? Hadden ze al interessante vragen? Ze kunnen heel makkelijk zijn. Twee antwoorden Ja, nee natuurlijk. Ik denk dat ik liever Van Aartsen zijn. Eigenlijk wordt eigenlijk veel nerveus omdat hij de Tour rijdt en in de Van der Poel ook volgend jaar.

[00:18:25]

Ja, volgend jaar wel, maar hij heeft al meerdere keren in de Tour gewonnen. Rijdt in de Tour op kop van de groep dan dat. Dat is wat ik vroeger naar keek zeg maar. Dus. Maar de manier van koersen vind je van Van der Poel en je niet aantrekkelijker.

[00:18:38]

Dat zou Vanzo in de BinckBank Tour. Het is het die niet meedoen aan de Tour, anders wint je ook twee of drie ritten. Maar gewoon dat ze aangaan op een moment. Dat hebben we nog nooit gezien. Die reed gewoon op 50 60 kilometer aan en hij wint. Van Aert is net zo sterk in Vlaanderen. Misschien nog wel sterker. Hij wint. Dan klopt die hem. Ik denk dat Van der Poel. Chemie is het meest geniaal op de fiets.

[00:19:00]

Maar ik kijk, dat is wel natuurlijk. Maar het is kiezen, is een andere vraag. Het is een andere vraag hoe die koers natuurlijk gaat vragen. Wie zou je lief zijn als je, als je als je zoon van Aert die rijdt ook door de kant? Zo precies euh. Kan je er meer mee identificeren. Het ging iets in huis. Iets? Ja, precies, ik ben van der Poel is ook meer echt alleen kopman. Terwijl Van Aert zich ook voor andere kan cijferen.

[00:19:21]

Dus dat is misschien ook wel meer in mijn karakter. Dus wat dat betreft is. Is Thomas van de Poel? Ja, maar het is toch een beetje het idee. Heb ik nu dat ik naar twee twaalfjarige jongetjes op een pleintje aan t kijken? We hebben alle twee Johan Cruijff willen zijn, maar het kan op zich ook wel.

[00:19:40]

Want dat hij dan Van Aert is Nick van der Poel en zijn alle mannen serieuze zaken? Ja Fabio, is een interview. Oh ja, hoe heb je dat gelezen? Fabio Jacobse heeft voor de eerste verhaal gedaan in het AD. Interview met Thijs Zonneveld Zonneveld gelezen? Ja, zeg jij in je zijn meteen ja ja.

[00:20:00]

Ik vond het wel heel bijzonder om euh, natuurlijk voor het eerst in je volgende vanaf de zijlijn. En dan krijg je voor het eerst echt een heel goed opgeschreven interview. Heeft Thijs heel mooi gemaakt. Absoluut.

[00:20:11]

En uhm, ik vond het me heel, heel, heel helder. Ik vond hem heel volwassen overkomen.

[00:20:18]

Realistisch. En uhm. Ja, of wat moet deze man nog een weg af afleggen om uiteindelijk weer kijk en dan gaat ie zijn en uit goed wel.

[00:20:32]

Misschien ook nog wel een jaar langer. Maar als je het eindelijk zo meteen die sprint nooit niet meer kan rijden op de manier waarop dat hem rijdt.

[00:20:38]

Uhm ja, dan is je carriere gewoon echt om zeep. Maar ook ik weet dat het ook echt wel invloed heb heeft op de rest van je leven en op jou, op je, op je, op je, met je mindset zeg maar. En hoe positief in het leven staan.

[00:20:52]

Het is nu heel realistisch. En dat is mooi om te zien voor zijn zijn probleem is hij was en is sprinter. Ja, en hij zal niet snel iets of hij zal nooit een klimmer worden. En een klassieke renner is ook lastig, zeg maar een kleintje.

[00:21:08]

Hij heeft geen keuze om weer risico's te nemen. Ja ja, hij was. Hij zegt zelf daarover de kleding toch niet meer.

[00:21:15]

Ik heb ik ken gezien, maar ik ben bij me thuis geweest en zij die precies hetzelfde. En wanneer ben je bij hem thuis geweest? Nou, een tijd geleden al. Een maand of twee, drie geleden. Ik weet het niet precies, maar ik ben euh, langs gefietst. En in t begin schrok ik toen ik ja zie, de deur opendoet. Of je ziet ze, maar ik zag je. Wat zag je toen naar je? De.

[00:21:38]

Ik weet ik nu als je de foto's ziet. Euh. Maar toen hij liet bijvoorbeeld meteen staat praten aan tafel, liet ze jouw kijk makaak is helemaal weg, moet nog een stuk, bonkte, trok het omhoog, gooit zien wat je ervan wou. Weet je wel. En je zag toch al een wat breekbare euh ogen. Zeg maar als je naar zijn ogen keek. Maar toen op gegeven moment stopte, die start stond, die openging. Iets van de bank afpakken.

[00:22:00]

En dan ja, zeg maar zijn spieren en zijn lichaam. Het blijft wel. Het is een bolle billen hier. Een Pinky. Wat je juist bulletje. Ja toch dus. En dat had ie nog wel. Dus ik ging uiteindelijk ook wel opgelucht weg. En nee, ik, Thomas en ik verschillen daarin van mening. Want euh. Thomas die ze na dat interview zei Thomas tegen Maar ik denk dat ie het heel lastig gaat krijgen om terug te komen, hoewel ik wel denk van niet klaar zijn met de ploeg mij.

[00:22:25]

Hij heeft het heel fijn gehad met de ploeg. Euh, super om weer bij de ploeg te zijn. Dat is voor hem ook. Wij hebben een podcast met hem gedaan. De Coninck is voor hem natuurlijk. Alsof ie bij Real Real Madrid mag fietsen. Hij is trots op het polletje wat hij draagt, die die die die tarmac Di rect track zingt. Jaja, maar die Tamagotchi, die hangt in de woonkamer een beetje schoon. Weet je wel, zo'n training?

[00:22:45]

Zoiets? Euh, dus. Hij vond het ook heel fijn om weer met die mannen te zijn. En die mannen zijn zelfs ook naar hem toe gegaan om om met hem mee te fietsen. Ik denk dat ik denk dat het erin zit. Of ik. Nou ja, misschien is het meer dat ik heel erg hoopt dat het erin zit. Weet je wel. En euh jij? Jij zegt ja, jij hoopt dat natuurlijk ook. Natuurlijk kopen voor iedereen.

[00:23:04]

Ik hoop het ook natuurlijk. Twijfel. Welk beeld heb je daarbij?

[00:23:08]

Nou ja, we hebben heel veel wedstrijden gefietst. Leeuwen ik heel veel. 4 finales gereden. Massasprints. De hectiek en de valpartijen van in het huidige klimaat. De verschillen zijn steeds minder groot tussen renners. Iedereen wil meedoen. Er zijn zoveel belangen. Ja, ik vind het dan heel fragiel als ik dat dan dan dan zo lees en dat gevoel. En die blik in de ogen.

[00:23:36]

En dan? Ja, dan hoop ik natuurlijk maar dat het gewoon gaat gebeuren. En dat ik dit jaar als je het iemand gun. Dan is het die gast. Bezeten van de koers, bezeten van de fiets, bezeten van zoon van zijn eigen ploeg.

[00:23:47]

Dat is natuurlijk voor iedereen fragieler. Wie is al hard gevallen? Maar iedereen die een massasprint ingaat is dit leeuw? Dit hebben we nog niet vaak gezien. Thomas, jij zeg jij zegt jij zegt eigenlijk van. Het gaat om zulke kleine verschillen en je moeten zo honderd en tien procent in om überhaupt bij de. Bij de eerste twee, drie, vier te komen is en springt. Dan kan je dit bijna. Ja, hij heeft het n voordeel niet.

[00:24:10]

Dat is zijn ploeg en die gaat natuurlijk heel lang voor hem het proberen. En het moet eigenlijk zo snel mogelijk. Als ie dan eenmaal weer zo snel mag gesprint draaien. Ja en uhm ja, die Keuning. Euh. Heeft die laatste jaren bewezen. Of ze nou met een banned naar de Tour gaan. Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit. Maar dit was natuurlijk.

[00:24:30]

Euh ja, hun eigen protegé prof geworden na na CEG bij mij bij Quick Step en dat dat voordeel heeft die dat. Dat dat gaat gebeuren. En het is natuurlijk een Eino om. Hij heeft krediet. Ja, dat bedoel je. Vorig jaar deden we die podcast met hem. Hij zat bij de top 25 procent. Van de ploeg was er geen schatting, dus het zal dan wel de top 10 zijn. En als we 5 jarige was dan op een gegeven moment moeten de renners de skibaan eruit.

[00:24:58]

Want dan een dag later moet je weer trainen en dan mogen de grote man. Vroeger was super. Inmiddels zat hij dus ook nog tot 2 uur s nachts met Lefèbvre. Weet je wel. Iljo Keisse zit er nog als Tibi, Strube, Fabio. En en en Iljo zegt maar zijn we hoorden wel al echt bij de nee, maar dat.

[00:25:17]

Dat voel je ook echt wel aan. En natuurlijk geweldig goed overgekomen vanuit de beloften naar de profs. En dan gelijk de aansluiting. Maar ook Hummel zou nu ook zijn. Ja maar inmiddels. Of dat Hummel houdt nog steeds. Maar hij wist wel en was ook zelfbewust geworden door de ploeg. En dat was wel. Dat was wel iets wat ik ook nog wel terugzag in zijn blik. Nou, dat zelfbewust over hoe die praten over naar jou kijken. Hier krijg ik nog een stuk bot en je krijg implantaten zo realistisch op punten te raken.

[00:25:48]

Ik hoop dat die stemband heelt. Dat is zeg maar het meeste. Het grootste probleem voor op topniveau terug te komen qua ademende en dat zelfbewuster. Wat stralen die daar wel uit? Ik las dat je dat hier houdt en een litteken op zijn neus. Het kon niet weg laten halen, maar dat zou dan ook weer littekenweefsel opleveren door die misschien minder goed. Hij voelt goed, zo goed zo. Ha ja daarom. En ik denk ook wel euh.

[00:26:12]

Naja zijn vriendin weet je wel, maar kun je ook. Maar die zijn ze zijn ook wel hechter geworden. Nog weer weet je dus. Het eerste wat hij zei, want we hebben het hier langer over in een categorie klein. Maar dat is dus niet erg, want hij wilde naar Monaco en ze wilde naar Marrakech de plannen. Precies. Ja, hij werd wakker en hij zei niet blijf gewoon thuis bij pa, maar mijn broer, want hij heeft zoveel over hun nagels.

[00:26:32]

Als eerste wat ie had gezegd. Dat had je zijn geschreven denk ik. Ja ja, want hij kon nog niet praten. En jongens, het moment dat ie dat ie dat ie volgend jaar wanneer dan ook als eerste over de meet komt van een massasprint. Dat gaat wel even een momentje zijn. Ja ja, mooi. Ik denk de eerste keer op de fiets. Zo ja, maar ik kom ook terug te komen op delen. Wat trouwens net al zei weet je wel, ik denk dat het ook voordelen een grote opluchting gaat zijn.

[00:27:00]

Mocht ja ja en nee dat dat gaat. Euh.

[00:27:04]

Dat gaat hem weer in de goede week. Maar kan iedereen die die die deval had zomaar eventjes? Ja ok. Euh ja ie. We kunnen half podcast vullen met met dit interview zat veel goed. Maar als competenter was was ik heb het niet vaak kan nog. Het is niet vaak dat ik een artikel in de app met natte ogen atleten ben. Dat onderstrepen Chapeau Wielerjaar 2020. We gaan niet volledig zijn. We gaan niet alles bespreken in het kader van.

[00:27:36]

Laten we er een beetje de vaart in houden. Heb ik na goed gebruik meer last van wielen flits gejat? Vooral ik heb er eentje aan toegevoegd. Vooral omdat het zou alleszeggend lijstje was omdat we daarmee het hele wielerjaar samenvatten, maar twee ook jullie gedachte een beetje richting kunnen geven. Het wieler moment of verhaal van het jaar. Je komt hier zijn acht punten uit twee dingen zeggen ja, jullie mogen kiezen. Ik begin Balou. N de wederopstanding van Wout 2.

[00:28:05]

Het duel tussen Matsier en Wout 3. De val van Fabio. 4. De machtsgreep van T.D. 5. De tranen van álle verliep. 6. De blunder van alle verliep in Luik-Bastenaken-Luik. 7. De val van Remco en achterelkaar zelf nog even toegevoegd zijn er dus achter de lijdensweg van Wilco op de Stelvio. Meteen komt nog een sprint uit Vlaanderen of zo. Dat was het duel met Chaîne Oukhedou. Die heb ik als tweede, dus de wederopstanding van Wout.

[00:28:38]

Het duel tussen Matsier, Wouter van van Fabio en wat is bespotte account is precies de vraag welke springt het meest uit voor jou?

[00:28:44]

Ja, ik vind Wilco Kelderman echt wel sportief gezien, maar hij kijk die andere weten we allemaal dat.

[00:28:51]

Dat hij daar voor de overwinning meedoen. Die valpartij natuurlijk. Dat is een heel bijzonder moment. Maar dat is niet de momenten. Die kunnen we allemaal. Het liefst zouden die allemaal willen vergeten. Maar Wilco Kelderman had de Giro gewonnen, twee weken niet. Dat was ook een interview met ja, intraday ook goed gelezen. Heb ik niet huilend zitten lezen, maar wel zitten janken in mijn hart. Twee weken lang ook daarna zelf gevest. Slecht slapen, zei die ja, zo van wat als?

[00:29:21]

Wat als we het anders hadden gedaan? Had de Chiro gewonnen jongens? Dat jij denkt je honderd procent? Dat is de grote wat.

[00:29:27]

Honderd procent heb je nooit, maar hij had de Chiro gewonnen. Waarschijnlijk heel dichtbij geweest.

[00:29:31]

Kan je die? Kan je ons meenemen in jouw hoofd?

[00:29:33]

Wat ik die etappe ik euh. 07 mei. Wanneer was het? Het was op een donderdag volgens mij. Uija kwam. Ik kwam bij Laurens uit thuis aan en Stelvio Stelvio losse eindelijk Sjöwall Almeida door Sambo, maar op zo'n moment uit zware Maillard eraf.

[00:29:52]

Waarom denk je, dit zit in kannen en kruiken eigenlijk. En dan gaat de Rohan Dennis op kop. Die doet eigenlijk zijn beste beurt in het hooggebergte ooit, maar bevlaggen heeft hij al heel vaak bewezen dat hij hard kan fietsen. En die rijdt zo'n moordend tempo, wat eigenlijk net iets te hoog is voor Wilco. Ja, je ziet hem kraken op het moment dat Wilco kraakt springen keikop van die bank beginnen te vloeken. Ja, van ja, weet je op momenten op moment dat wat denk je gewoon Wilke, gaat het hier over?

[00:30:24]

Ja toch? En dan spring of spring af. Ja, dan springen op begeerten. Vloeken? Ja en dan begint zeg maar nog de 20 minuten lange suspens. Wat? Wat? Welke orders komen vanuit de auto van Sunweb? Gaan ze demarreren om Dennis te kraken? Wat eigenlijk mijn. Wat ik had laten doen misschien gewoon ouderwets wachten, wachten, maar ik was eerst gedemarreerd en dan kijken wat er gebeurt bij Union, net als je ze vaak gedemarreerd.

[00:30:51]

Nee, ik had ze eerst laten demarreren als ik in die auto had gezeten. Wat was er dan gebeurd? Nou ja, je hoopt dus dat Dennis meteen Skopje, want er is natuurlijk een labiele jongen. Of natuurlijk naar voor de luisteraar dat. Dat is een jongen met allerlei cd, euh, issues en depressiviteit. En alles. Ja, je hoopt gewoon dat als je denkt dat neem je dat wel. Je houdt wel van alles, maar het koppel laat vallen dat die demarreert.

[00:31:16]

Ze gewoon zijn we dit gewoon laten gaan. Hij moet gewoon wachten gelijk. Je kan wel iets natuurlijk iets heel moois verzinnen. Nu en dan moeten we dat allemaal gaan bedenken in de auto. En dat gaat niet zo goed met Dennis.

[00:31:25]

Af en toe niet hard in de Corona auto stiekem rijden.

[00:31:28]

Maar mijn eerste nummer? Serieus waar? Op dat moment dat ik daar tv zit te kijken heb ik gerept met zelfs met Karsten. Die zat commentaar te geven. Ik zeg je. Hij moet nu demarreren, zei Karsten toen. Ook Klaas in Duitsland had geen beltegoed. Nee, nee, hij moet demarreren. Want wat als Dennis kraakt dan moet? Dan is het dan. Dan rijdt Theo Gueugnon hard. Alleen kijk, als ze bij Ineos in de auto zo slim zijn om zeggen niks aan de hand.

[00:31:53]

Laten we maar voorrijden. En Dennis blijft bij Theo dan. Dan moet je op dat moment misschien nog wachten of een andere. Maar ik had het wel geprobeerd. Wat bedoel je dan met het laten gaan?

[00:32:02]

Hij moet gelijk bij Wilco blijven. O zo ja, dat is jouw laatste. Laten die boys gaan. We laat de gek een hart. En Dennis. Dan gaan we ze net. Zo slecht was je niet he? Was dat ook op dat moment zelf je eerste ingeving? Traditioneel het overzicht houden. Je hebt met z'n tweeën BTK en het waait boven op de top van die stijl veel altijd in.

[00:32:26]

In hindsight heb je gelijk. Alleen op dat moment had ik dus ook niet die beslissing gemaakt. Moet je nagaan ha. Ik had toen ook al zei ik dat ook altijd. Toen had ik ook voordeel. Toen er eind geweigerd. Ik ga naar een podcast, terug luisteren en mijn podcast niet veranderen. Straks hoor ik hem met alle winden mee, maar boven op de Stelvio is al best wel wind.

[00:32:46]

En doe het toch. Hij was blij met zijn derde plek. Euh, Wilco. Hij was blij en trots.

[00:32:52]

Nee zeker en zeker dat. Euh. En dat mag je ook zijn. Ja, maar heeft het toch twee weken niet geslapen? Maar euh ja.

[00:33:00]

Kijk als hij als hij één keer een kans. Ik denk niet dat hij nog snel zo'n kans krijgt. En dat is ook wel weer heel gek, want hebben het ook over gehad. Euh, op dat. Nu denk je van Theo geven en hard. Je gaat nooit meer een grote ronde winnen. J'ai hinckley. Die rijdt de grote ronde van zijn leven bij wijze van. Maar als je dan die waardes ziet die mannen trappen het hoogste niveau van het jaar, ja dan dan.

[00:33:21]

Ja, als je als je zeg maar objectief kijkt naar die waarden zeg maar euh. Noem je dat een Moneyball? Kijk zeg maar. Puur rationeel kijken. Dan moet je die twee gasten zus of zo. Sowieso die Yai, die moet je zo snel mogelijk in je ploeg nemen. Want euh ja, die heette die regels één van de beste omhoog dit jaar. Maar ja, het is toch anders als dat je nou ja, bijvoorbeeld een rochlitz draai of of een Quintana.

[00:33:43]

Of dat wanneer daartoe, omdat het gewoon andere namen zijn maar blijkbaar razen net zo hard. Bizar, juist toch beeldvorming.

[00:33:51]

Wat jammer dan, want jij zei de sprint jij was eigenlijk als ik was aan het zoeken naar die sprinters. Het is ook weer Mathieu en Wout. En dan de machtsovername van. Ja, we hebben zoveel mooie dingen. Kijk, ik heb vier. Ik heb. Normaal sta je één keer per jaar, volgens mij in 2019 alleen met de Amstel. Dan mathieu je iets wat niet kon. En nu heb ik zeker vier, vijf keer dit jaar op de op de bank gestaan.

[00:34:13]

Dus wat dat betreft was het een fantastisch jaar en kan ik ook heel moeilijk kiezen. Ja, dus ik kan niet kiezen tussen de di Tommaso had ik niet, maar ik had de keuze tussen de sprint van Mathieu en Wout. In de Ronde van Vlaanderen, met aan de voorgeschiedenis geen Gent-Wevelgem. En hij is een lul. Hij is een lul. Ja, precies. En toch de de. De. De laatste tijd dat in de Tour die de tour van een zesenhalf na negen tilt zegt.

[00:34:36]

Maar eigenlijk ja, dus dat is echt. Dat was ook een ontknoping waar we misschien ook nog op de fietsweek later met NHB, met Nicky, met rendier, met Thomas tot in de eeuwigheid. Tot slot tot de was misschien twee weken na de Tour waar het nog over die tijd.

[00:34:52]

En het is ook wel mooi in zo'n kort tijdsbestek gebeurd. Normaal heb je daar een heel jaar voor nodig. En nu zijn al bijna honderd jaar Korona heerste de wereld op z'n kop gezet. Maar qua wieler euh, dingen die we hebben mogen meemaken is het een sport die er wel redelijk goed is uitgekomen. Ja, waarom is dat omdat het is doorgegaan? Kijk, Frankrijk was dat het alleen.

[00:35:18]

Zeker als het ze er niet gefietst wordt dan. Dan hebben hadden we dit gesprek natuurlijk.

[00:35:21]

Grote voordeel van de wielersport dit jaar is dat ze ook niet afhankelijk zijn van toeschouwers in hun businessmodel.

[00:35:28]

Want ja, dat is één keer als het alleen met een pandemie gaat over een geluk dat er geen inkomstenzijde mee leven. Nu voor het eerst het hele model is gebouwd op iets zonder het hele model is gebouwd, omdat Frankrijk absoluut als eerste een groot sportevenement kon door laten gaan. Want op het moment dat Rauber moesten horen we gaan wat veel minder belangrijk is, want het is natuurlijk één grote reclamefilm en die hebben ze gehad. Drie weken lang in september geen Olympische Spelen, geen EK voetbal.

[00:36:00]

En daar was opeens de Tour de France. En de rest mocht hij er allemaal aan doen. Ja, maar die mochten. Zij hadden wel de eerste keuze na Turkije dat dat is.

[00:36:07]

Dat is wat gebeurt, wat lauw zegt en daar volg. Ik meen is het maar het manco van Van businessmodel van het wielrennen is dat het niet afhankelijk is van van volgers of van betalende leden om zomaar even te noemen. Dat is niet zo, maar dat was dit jaar wel lekker, want je het wat het was een sport die ook kan kan beoefenen. Iedere voetbalclub zit in een min of WorldTourploeg. Als je ze geld van hun sponsors krijgen gewoon prima draait.

[00:36:32]

Financieel gezien. Ja, je zou eigenlijk d'arte t starten. Sorry dat je ontbreekt, maar het startte met het feit dat die wedstrijden door konden gaan. Ja, dat kon ook niet bij elke sport. Nee, maar waar ik vooral benieuwd naar ben is wat gebeurde daar in die wedstrijden, want die wedstrijden waren zo cool. Ja, die waren zo spannend, zo onvoorspelbaar. Ik denk ook wel dat we natuurlijk de overmacht van een bijvoorbeeld een euh. Een jumbo vis, maar dat die er toch echt wel beter hebben aangepakt qua voorbereiding.

[00:36:56]

Toen ze eenmaal los mochten de bubbel die ze creëerde en dat er van het begin af aan zo'n hoog niveau hadden dat je dus eigenlijk helemaal geen koersen nodig heb om dat te halen. En dus het is van begin af aan eigenlijk vuurwerk geweest. Maar wat ook door al die renners natuurlijk best wel raden. Dat de Fransen een paar maanden niet buiten hebben mogen trainen. Dat ze op een roller bank in Andorra waren of in Monaco op het balkon zag je Wale verliep.

[00:37:24]

Zag je dat wel? Na alle friet duurde effe. Maar dat verklaart toch niet de t t wedstrijd? Dat verklaart toch niet het wedstrijdverloop? Dat verklaart waarom Been in vorm is en de maar niet zoveel zo onvoorspelbaarder gekoerst. Maar wat ik? Wat ik vooral verband vond. De conditie was natuurlijk wel een beetje flauw.

[00:37:41]

Ja, maar wat je ook ziet en wat wel het wielrennen misschien mee moet nemen in de komende jaren is dat je overal best wel de beste renners in de beste en de mooiste koersen zag. Ja en ik bedoel iedereen ging naar de Tour, want dat was de eerste en voor hetzelfde geld als ging de hele rest niet meer door. Nou, dat werd een maand later met Robel bewaarheid. En nou ja, eigenlijk in de klassiekers ook. Alle renners stonden daar anders over.

[00:38:03]

De klassieker renners stonden. Stonden in Vlaanderen aan de start, zeg maar. En die gingen daarna nog even door naar de Vuelta.

[00:38:08]

Maar Vlaanderen moest wel gereden worden, dus ik denk wel dat dat het publiek het heel mooi vinden als gewone sterren tegen elkaar rijden. En het neemt niet weg dat er niets Derre in de Giro een fantastische wedstrijd neerlegde. Maar het waren niet de mannen die in het Tour en in de Vuelta, maar we allemaal opklaren. Ja, dan moeten we ook eerlijk over zijn. Ja dus. Er is een limiet aan wat we wat we wat we aankunnen qua comprimeert wielerjaar.

[00:38:34]

Maar je voelt er als het was wat er teveel aan. Ja ja, zo kunnen. We hadden weer een vader. Zit er wel weer lekker naar de cross te kijken waar we met dit soort interval zijn. Vanderbruggen. Weet je, wat maakt dan zo'n dag als gisteren misschien januari marathonschaatsen? Hoe wist ik toch al een beetje herrie? Ja ja, ja, gewoon dubbel dubbelbesluit.

[00:38:55]

Ik bedoel Gerry was wel leuk, maar Gerry was er gisteren hoor. Een foto langskomen.

[00:38:59]

Toch hebt over wat zijn korfbal. Het is natuurlijk alleen in Nederland belang, maar toch kijk ik er graag naar. Lekker mama. Weet je waar ik ook graag naar gekeken? Gisteravond uitgesteld weliswaar, maar ik schreef. Het gebeurt niet vaak dat ik ergens voor ga zitten in de bacterie Cheratte notitieboek. Ik denk dit was eigenlijk pas na en we hebben het over code geel, de documentaire die achter de schermen kation kind up gemaakt heeft. Samen met de mensen waarmee u dat gedaan heeft.

[00:39:29]

Op van de Tour de France. Team Jumbo Prisma's Tour de France was gisteren op tv en de eerste paar minuten dacht ik nou, ik ga even kijken, stond toen even aan. Weet je wel meteen echt. Ik zat na een minuut Paap. Ik had die agenda staan, jij. Sterker nog, want ik zag jij, jij atheneum van gasten. Vanavond kijken we in een podcast over repeteren. Het is eerlijk gezegd dat ik 15:11 zeer oude docu ook.

[00:39:56]

Het waaide heel hard. Vandaag vallen oranje code geel. Waarom snap hem niet? Wie? Wat? Uhm, hoe gaan we dit aanvliegen? Wat was. Wat was je? De documentaire was afgelopen. Wat was het beeld wat je het meest bijblijven? Meteen op dat moment het beeld wat mij het meest bij mij, waar ik me Tetsuo gelachen was op het moment dat. Dat Rochlitz in de auto zat? Ja, kunst van het stil zijn is het eigenlijk, zegt Van Ja.

[00:40:28]

Weet je wat zegt hij nou? Soms kan je gewoon beter nee of ja pluggen.

[00:40:32]

Zijn Sherwin pluggen zijn. Hoe voel je? Hoe voel je? Nou ja, maar daarvoor zegt Primoz zegt iets van. Ik kan er echt niet zoveel over zeggen.

[00:40:42]

En laten we daar even niet over hebben gelogen. Weet je wel. Het is gewoon die jongen die heeft. En dan zegt Richard. Ja is goed. En daarna zegt ie. Hoe voel je? En ik? Ik dacht toen je zag ook Rochlitz wilde gewoon even helemaal niks. Ze zaten samen in de auto voor de persconferentie na de fatale dag. Er was een passage aan het eten in de in de bijrijdersstoel, terwijl plugt achter de auto zat. Achter het stuur zat een pluchen zegt Hoe voel je?

[00:41:08]

En toen zag je ze. Kijk zo even. Ik vond dat is de pasta zo beetje half prikken om de rucola, maar daarna kwam de prikken. Heel veel frustratie kwijt ook nog. Daar kwam eigenlijk direct erna ook wel trouwens ja over. Over de tijdrit van een tijdrit van Garcia kwam kwam vrij veel frustratie los. En wat? En wat me in de eerste helft enorm bijblijft is euh, Tom. Die kwam er slecht uit zeg maar. Dat op een gegeven moment zoveel met de zaal aan t wissel.

[00:41:37]

Euh.

[00:41:38]

Wat bedoel je dan niet met haar slecht uit? Euh, dat ze geen werd neergezet? Ja toch niet? Ja, dat was als geen ander wapen ten opzichte van de ploeg van zijn ploegleiding. Dat die zo gek. Ja, de ploegleiding was qua het Waterwet klaar met hem. Ja, maar ook dat je ja dat je als kijker op een geven moment dat Van Camp Nou is weet je wel. Maar ja, toen ging hij op een gegeven moment nog huilen.

[00:42:02]

Als je een beetje aan het jammeren en zo'n klein beetje op de bank en heb je even heel eventjes palette m v m v voor Context. Ben jij wel eens een drie weken lang in een grote ronde dat er een cameraploeg mee zal gaan in de Bourlau auditoren? Ja ja ja, jullie op een gegeven moment kwijt. Of wat is de. Ja, dat denk je helemaal niet. Maar het zie ook aan Tom en al die mannen en al die volgens mij euh hebben ze niet voor de camera.

[00:42:30]

T Is meer bij de ploegleiding dat het iets zeg maar dat die toch altijd wel bewust zijn met dat ding op hun hebben. Maar wat mij opviel dus in de eerste week na Tom Last. Euh, die die was ook zoekende naar zijn eigen vorm. Die ging ook met heel veel druk die tour in. Toch als mede kopman. Wat hij eigenlijk misschien voor zijn gevoel niet waar kon maken. Want tuurlijk hij op een gegeven moment zegt hij ook van nou, ik moest bijna lossen.

[00:42:53]

Ja joh, dat zegt Richard. Jij zat er toch goed bij? Maar ik hang er aan voor een vijftiende plek. Dat is niet genoeg om podium op podium te rijden, dus hij is zelf wel heel realistisch naar zichzelf dat hij niet goed genoeg is. En de rest probeert hem eigenlijk nog steeds een beetje omhoog te praten. Maar je ziet dat lukt al niet meer. Schade is beperkt tot bij de eerste. Nee, het is gewoon kut. Ik ben niet goed genoeg.

[00:43:13]

Weet je wel, ik zit niet lekker op de fiets. En dat dat komt. Dat komt een beetje, zei Kreeg over in de docu. Maar als je dan uiteindelijk de laatste week rijdt die wel weer goed. Zeikerd. Lou reed dan ook elke Kortrijk-Brugge over het zadel hoogte. De hardheid van het zadel. Wil je wisselen op een moment dat ook in een ploeg zit? De Ammon communicatie over de geest kan ik me nooit iets?

[00:43:36]

Mag ik de notities met jullie delen? Tomba Osteopaat Heel bewust veel praten. Tom tactischer oneens met de leiding. Euh. Euh, niet het heft in handen nemen. Tom biedt excuses aan. Tom wil samen omhoog en omlaag, omhoog, omlaag. Tom heeft Saurer Sertons en is een beetje bezorgd en deelt dat in de Bulls. Tom geeft aan voel me niet goed en dat is een eitje van zoveel dingen. Maar maar de de euh. Toen ik dat las en tot zo opschreef, want dat waren gewoon dingen die me opvielen.

[00:44:03]

Dacht ik meteen aan jou. Herken je Tom? Ja, want jij hebt meegemaakt in de buurt. Ik heb het vandaag. Ik weet niet of ik met jou heb gezegd om Mettes. Tom moet op dat moment nog leren om een beetje in stilte af te zien. Ja, en dat bij de ploeg weg te houden. Ja, want het gaat niet om hem. Nee, het gaat gaan om Roglic. Gaat om Rochlitz. Ja, en dat is.

[00:44:23]

Dat is eigenlijk wat. Wat er wordt dat ze hem eigenlijk ook nog in de laatste tijdrit of batty? Het is heel bijzonder en natuurlijk aan het einde van de Tour.

[00:44:33]

Hij wordt tweede, wat we echt wel goed is. Laatste tijdrit. Hij is zo teleurgesteld over het feit dat hij dan is geklopt door het Kadjar, maar het doet er allemaal niet toe. Het doet er op dat moment allemaal niet toe.

[00:44:47]

Of wil je als een houthakker op de fiets zit of dat hij ze op de benen had? Waar waarin in Bergen wereldkampioen mee zou zijn geworden?

[00:44:54]

Het doet er niet toe, het gaat erom. We hebben toen verloren door verloren heeft en daar zie je heel goed dat het Dumoulin helemaal niet om de overwinning van Rochlitz ging. Maar dat is natuurlijk heel pijnlijk als je drie weken lang voor de buitenwereld dat verkondig dat je op dat moment je er niet overheen kan zetten. Dus dat je dat eigenlijk belangrijker vindt. Wat ik heel goed begrijp als je gewoon een kampioen bent als Tom Dumoulin. Maar het is ook zo comfortabel.

[00:45:23]

Het past natuurlijk niet in het plaatje van Walbrzych geschetst? Nee, zeker niet in Rochlitz. Heeft. Ik vind het echt een van de meest memorabele wieler dagen die ik mij kan herinneren. Kijk in '89 met Vionnet Lemon heb ik niet meegemaakt. Ik weet de beelden maar in het moderne wielrennen. Iemand die een pak slaag krijgt en uiteindelijk vijfde wordt in de laatste lange tijdrit. Hierdoor de Tour verliest? Het ziet er allemaal heel knullig uit. Die helm zit niet goed op zijn hoofd.

[00:45:55]

Er zit geen geen kracht op de pedalen. En zij hebben echt gedacht wij. Wij zijn de sterkste ploeg. We hebben gedomineerd. We gaan hier de eerste keer de Tour winnen met Hooglied. Dat Tom zo gefocust is op zijn eigen tijdrit. En ja, het is misschien wel de grootste teleurstelling. Rogiers heeft ook aangegeven dat hij heeft gedacht om te stoppen met wielrennen. Maar wat ik daar wel uithaal is zijn eigen zoon. Hoe? Hij ging mentaal echt niet goed de Tour in.

[00:46:28]

Dat zie je. Nee, het is tien dagen lang kommer en kwel. Dat hij dan toch nog tweede wordt in die laatste tijdrit en dan zo teleurgesteld is dat hij verliest. Dat geeft toch wel weer aan wat voor eigenlijk?

[00:46:39]

Dat is de enige hoop. Komt de enige hoop? Hij heeft die ons dagen gegeven. Dat is wat we willen natuurlijk allemaal. Maar één ding ja, je wil die Roglic. Dit is geen de hoop dat dat het wel de kampioen voor egoïst. Kampioen Alfa's. Haal al fanmail is die je Noor die je moet zijn minder. En Pater. Ik bedoel je moet zijn om een grote ronde te winnen.

[00:47:02]

Dat is het Spui. Het sprankje, de klein beetje hoop dat we hier nog hebben.

[00:47:06]

Ze zeggen natuurlijk ook dat je wel de tweede dag komt naast de auto ineens lacht met ons. Ja, hij mengt zich in de tactiek van de ploeg. Ja, schrijf me onderwierp. Dat is een goeie. Ja, hij heeft gelijk. Hoe vind je dat die de ploegleiding daarop reageert? Maar ja, die wil het pas na de meet in de bus en niet op de dag.

[00:47:23]

Dat mocht Tony Martin zeggen dat ook nog één keer. Weet je wel. Ik wil niet als ik op kop aan het draaien ben. Iets van negativiteit en dat begrijp ik heel goed. S Avonds met je vuist op tafel slaan en niet gaan zeiken. Gedurende de dag, want jij gaat er op dat moment toch niets? Had vorige Melis kunnen worden, want jij hebt het ook helemaal niet goed gedaan. Snap je in deze hele tour? En uhm. Wat mij vooral bijblijft.

[00:47:49]

Uhm. Ik denk dat ze zich geweldig kunnen voorbereiden. De aanloop naar de Tour individuele kwaliteiten. Maar ik vind het best amateuristisch allemaal overkomen. En wat ons specifiek leidde het beleid, het leiderschap, de algehele sfeer, de koers tactiek. Ik heb het niet. Waar zie je het professionele BAM? Euh, de conditie van de renners? Moesten zij wel elke andere ploeg? Ze hadden toch echt met de kwaliteiten die een Roglic huist? De kwaliteit vraag is misschien is het wel een hele ja.

[00:48:25]

Misschien is Sunweb hebben we ook een docu van Van van Moe's toch 20 minuten in zijn auto zat. Ze hadden anders moeten gaan was nu. Zolang ze maar heel simpel. Maar is dat een wielrennerij ding wat ik zie? Ik moest eens Dave Brailsford denken die de. Laten we zeggen dat met alles wat je ervan kan. Ik zou wel eens deze harde schoolleider tactisch brein is Dave Brailsford. Die heeft de Tour gewonnen met renners die eigenlijk van tevoren nooit een Tour zouden kunnen winnen.

[00:48:52]

Uhm. Wat zeg je daarmee bedoeld? Nou ja, die heeft hier die ploeg die renners wel echt naar een ander niveau gekregen. Ja ik Roglic 20 het hele jaar overal en met alleen de Tour niet.

[00:49:03]

Ja ja ja ok. Maar die renners waarmee hij de Tour heeft gewonnen? Die wonnen. Had je ooit gedacht dat domme? Ik heb het nog een jaar mee gereden. Die wonnen dat jaar wel oké. Maar ook al koersen heel Olena zeker zeker.

[00:49:15]

Maar het is wel Roger. Iets is gewoon de allerbeste wielrenner van het afgelopen jaar.

[00:49:19]

Het is makkelijk met hem, net ik, maar het is toch heel duidelijk. We hebben nergens gezien. Ze hebben overal zoveel initiatief genomen.

[00:49:26]

Hij is supersnel aan het einde van een col op de top van een berg.

[00:49:31]

Uhm. Hij heeft één zwak moment gehad. Echt een zwak moment waarin de tour verliest. En dat is in die tijdrit.

[00:49:38]

Sparen, sparen, sparen, sparen, sparen, sparen, sparen. We hebben hier renners op kop zien rijden en die hebben beurten gemaakt. Nergens voor nodig. Nergens voor nodig Gesink.

[00:49:49]

Ik begrijp dat het heerlijk is met die benen. Ik heb in die Tour in 2007 ook die dag veel te hard op kop gereden. Allemaal prima. Hier moet je de handrem erop zetten, is de enige manier.

[00:49:59]

Dat hebben we na de Tour zit. Maar euh, wat ik wat? Wat? Wat mij opviel ook in die docu. Als je dan hebt over. Kijk, dit is wat echt over het leiderschap of over Maassen zal Luis al snel Masada. Ja, wat Boogerd jaar. Etappe 13. De opmaat naar het jammer is dat de Etna, nadat na de na de naar de na het verlies gaat die nog naast George Bennett op dat hij kiezen. Ja, mooi zo ja, we hebben.

[00:50:27]

Hij had geen ploeg en we hebben we uiteindelijk niet aangevallen. Dat is achteraf gepraat, zegt hij. Maar ja, ja, en dat is misschien wel oké waar, maar sleutel is. Hij zou de sleutel kunnen zijn geweest. Als je weet Frans weet je, slaat hij met de vuist op Frans zei je ook op een gegeven moment.

[00:50:42]

We mogen ook die rit. Dat Debock, professionaliteit, rechtbank. We mogen ook een keer zeggen dat het niet goed gaat.

[00:50:49]

Dit hebben we niet goed gevonden meester. Ik vond Frans echt het meest realistische.

[00:50:52]

Alleen op een of een manier. En ze liggen er vast een mening van. Vooral Cuty was er niet. Ja, precies, die wordt niet. Het gaat om de output Frans en niet om de dingen. Hij zag het allemaal wel, maar uiteindelijk heeft hij nog niet genoeg doorgedrukt dat het misschien. Ik moet steeds.

[00:51:04]

Ik moest steeds denken aan en daarna hebben we dat ook. We hebben ook niks. We hebben niks tactisch te horen gekregen van 400 uur beeldmateriaal. Is er nergens een keer iets laten zien over de koers.

[00:51:15]

Dat is één grote disclaimer over wat we nu zeggen het is allemaal gebaseerd op wat docu makers ons hebben voorgesteld tijdens afgezogen. En toch. Ik moest steeds denken aan een toch even parallel naar de voetballerij. Er zijn in het voetbal, in en in het voetbal zijn er coaches. Die hebben van een mindere ploeg nooit echt een subgroep ploeg. Maar Louis van Gaal was echt een tactisch brein. Kon je van vinden wat je wél was. Er was zo de helft van Nederland tegelijk konden halen.

[00:51:43]

De helft vond het een god, maar het was iemand die heeft succes geboekt op basis van zijn visie en van zijn de keuzes die hij die ploeg heeft voorgelegd. Is er een? Is er zo iemand in het wielrennen? Een beetje een verlengde van Jammers Sunweb had toch ook was het bij Sunweb als het een beetje hetzelfde nou of bij je? Of in de ploegbus van van Jumbo vis. Maar vallen dat soort woorden niet? Is er in het wielrennen zo iemand?

[00:52:05]

Ik morfisme. Die zijn nu aan het eind dit jaar gewoon droog. De beste ploeg van Jace cijfers hebben De Tournon verloren. Maar als je ziet wat Jumbo, vismeel of Lotto-Jumbo 2015 was toen ik daar wegging en wat het nu is dat je dan Marijn en Richard ook de credits moet geven over hoe ze die ploegen die vijf jaar hebben hebben? Absoluut. Maar ik heb het nu gehad. Ik het over de over de afgelopen Tour de France en natuurlijk een aantal dingen niet goed verlopen.

[00:52:33]

Nee, dat klopt. Maar dat is dan een wedstrijd waar je dan misschien een coach in wil zetten. Of of.

[00:52:40]

Ze hebben natuurlijk gebouwd. Je hebt helemaal een punt en maren en ik geloof dat een wielerploeg 80 procent uit zijn commerciële doelen haalt. Alleen naar de Tour de France. Dus ja, misschien in de toekomst. Je weet het niet.

[00:52:54]

Je zal altijd moeten groeien en altijd moeten dingen.

[00:52:56]

Dat dat de dat de basis, het fundament van Jumbo, enorm sterk is. Zeker hadden ze met hetzelfde elders en met dezelfde inspanning met dezelfde kwaliteit. Het anders kunnen doen om dan misschien wel de Tour te winnen? Mijn onderbuikgevoel zegt dat dat mogelijk was. Heb je dus alleen over de Tour na 20 20, maar kijk dan. Een ander voorbeeld van een ploeg die die of van euh, van mensen die zeg maar Stevo. Ik zou een ploeg bouwen.

[00:53:30]

Ik ga daar naar kijken. Wie doet wat zeg maar? Zou ik naar je morfismen kijken? Toch zo'n of zullen Alpecin? De gebroeders Roodhooft. Ik vind ook dat die de Halense weer een of andere Duitser die in september heeft volgens mij acht keer achter elkaar top10. Ik weet zijn naam niet eens hoor.

[00:53:46]

Die halen. Die haalden ze toen net voor dierendag. Een Duits kampioen worden ze ook gewoon. Duits, Belgisch en Nederlands kampioen. Datzijn? Dat zijn er twee ame die je noemt. Die had ik eigenlijk als antwoord op het.

[00:54:01]

Dat Van Gaal. En hoe heet die Duitsers dan?

[00:54:03]

Nee. Foto's. Het gaat om de Duitse renner Louis. Gingen? Nee, maar het te. Dat is wel een. Dit is wel dat zijn. Dat zijn vernuftige gasten die met z'n allen twee. Nou ja, de helft van de hersenen. Ik weet niet hoe ze dat doen. Precies, maar die zitten optredens of zelfs in de auto hebben ze ook dat systeem dat ze de voltages van de renners zien op een tablet? Dus een beetje een Moneyball achtig zeg maar.

[00:54:28]

Euh, dat Busnois spleetjes. Wat allemaal heel moeilijk uitgerekend is met de voet coaches bij een morfisme. Doen zij ook al twee jaar voor renners, tijdens de klassiekers en in de aanloop daarnaartoe. Dus we zijn best wel slim bezig om met weinig middelen.

[00:54:41]

Maar ik heb het eigenlijk bij mijn punt. Was dus dat het niet over deze dingen gingen. Ging mij dat punt. Wat wij gisteren hebben gezien? Over drie weken lang Tour de France tactiek? Ja, daar ging het. Maar wanneer zet je Wii op kop? En wanneer niet? Nou ja, ik wil gewoon een keertje horen.

[00:54:54]

Uhm, en een toegeruste natuurlijk helemaal niet aan mij te vertellen, maar dat zou ik leuk vinden. Nu hebben we ook een inkijkje gekregen. Wat gebeurt er in zo'n Tour de France gedeeltelijk?

[00:55:05]

Natuurlijk niet alles kunnen zien, maar hadden we dit anders moeten aanpakken? Is voor jou duidelijk geworden na de Documenta en voor jou voor naar de documentaire van vandaag. Hoe coolste shots de shots zijn voor de basis. Tactisch ben je morfisme op basis van een documentaire. Wie gewoon zegt linksaf geen. Volgens mij niet eens is er ook niet iemand. Volgens mij doen ze dat s avonds met z'n vieren vijven pluggen ze allebei. Dat is.

[00:55:30]

Maar ik zat ook nog een keer op dat ze bij de bus kwam. Rochlitz aangereden. En die zoon, die interactie denk ik van ja, je kan er ook niet zoveel mee als dit logo. Ja, je praat en dan weet je wel. Je bent natuurlijk gewoon een van de.

[00:55:42]

Hij communiceert, maar hij communiceert moeilijk. En dan heb ik het niet goed. Ik heb er niets mee. Nee, maar gewoon cvva. Hij is niet open als je niet kijkt wat Dumoulin en Rogiest zijn.

[00:55:50]

Twee werelden van verschil en van coaches die mula heel lekker. Ja ja, je verhaal kom je maar even op de rand van het bed zitten. Ja, doe maar jongen, we komen vandaag. Waar gaan we naartoe? Ha, hoe gaan we het morgen doen jongen? Aai over de bol en bij welk lied? Ja, ik zou me geen aai over de bol durven. Hooglied doet natuurlijk wat je aan het Hooglied ziet is dat die je kan van alles tegen me zeggen en hij denkt er het zijne van.

[00:56:15]

Maar uiteindelijk doet ie z'n eigen ding. Ja, dat denk ik Rochlitz wat Rochlitz is. En euh, ik denk dat Tom dat niet heeft. Nou als je op Tom inpraten. En dan gaat ie op een gegeven moment doen wat jij wilt dat hij doet. Ha, als het ermee eens is, maar hij is al een euh. En als hij er het zijne van neemt zegt ie direct in je gezicht dat er het zijne van hangt. Dus dat wat anders is.

[00:56:38]

En ik denk dat dat. Ja, dat is ook nog lastig om bij elkaar in een ploeg te bouwen, vooral bij Jumbo.

[00:56:45]

Vis waar vind ik altijd. Dat voelt altijd zo iemand die die zo euh feitelijk gesloten is. Je zag me op een gegeven net wel heel even in het Sloveens met potjes kaart uit fietsen waren. Papa papa, dacht ik nou even benieuwd naar wat je zegt Durmakker. Maar in een ploeg in een ploeg van Merijn Zeeman, waarbij communicatie ook moet zijn, waarbij A op tafel moet gooien wat er wat daar is en wat er gaande is en wat er in je kop zitten om dat op basis van die informatie het beste besluit is, is dat kan ik niet matchen met een jongen als op een gegeven moment zo'n onderonsje dat ie zegt van Marijn.

[00:57:20]

Misschien moet ik vandaag maar het geel pakken, want dan weten de jongens waar ze voor rijden en dat die dan tijdens etappes ok go overreed. En een winti rit. Nee, dat zegt de critica volgens mij. Nu moet je m winnen en je wint hem niet, want die tweede wordt eigenlijk afgedroogd door Poète. Da's ook wel een moment. Vond ik wel mooi om te zien dat Grischa wel echt zag van dit is een moment als je hier nu wint en drukte een stempel op de tour en probeert jij die pakt m toch nog effe.

[00:57:44]

Maar dat is natuurlijk met qua communicatie en qua euh wielrennen op een andere manier als vroeger.

[00:57:50]

Maar Marijn heeft natuurlijk ook niet zijn koel kunnen bewaren te hoeven dienen.

[00:57:54]

Lap. Nee, zeker niet. Maar daar heeft ie de afgelopen weken genoeg kunnen lezen. Daar heeft ie ook spijt van. Spijt van, geeft hij toe. Ja maar ja, dat is ook.

[00:58:02]

Ik heb hem rijden en het is allemaal. Ja, maar hij heeft het wielrennen.

[00:58:07]

Wielrennen echt veranderd?

[00:58:09]

Uhm, en het is heeft. Hij heeft echt een klein hartje. Maar dit is ook wel weer hoe ik me Reincken zeg maar ken. En dat is dan op het allerhoogste niveau een kort lontje bedoel je? Ja, ja zeker.

[00:58:21]

Ja, heel emotioneel. Euh. Dit is niet eerlijk. Ik blijf van die fiets af. Oprotten allemaal wat ik echt heel goed begrijpen door zo'n irritante gast.

[00:58:29]

Weet je wel. Wat doe je nou? Want ik ben hier al maanden zit ik in een bubbel en leven we met elkaar. Al die emoties, die fietsen. Maar het mag eigenlijk niet. Overigens even, dan hebben we de. Sluiten we het uit het hoofdstukje tactiek uit? Dat zeg je nou wel, dat mag eigenlijk niet. Ben ik ook niet helemaal met je. Ik zou het wel fijn vinden als renner dat daar een ploegleider van mij voor mijn fiets opkomt als profrenner.

[00:58:51]

Ja Magni. Louis van Gaal, die doet de ene kraker of die flikkert achterover om te laten zien dat iemand een schwalbe doet. Sta jij als speler op het veld? Denk je daar ook van na? Laten we vooral twee dingen uit elkaar halen. Eentje is. Het was allemaal goed. Zou Thomas achteraf niet de tactische keuzes die gemaakt zijn hebben? Wat we daar van verder op basis van de gegevens die we nu weten? Informatie die we nu hebben.

[00:59:10]

De andere is teamgevoel in die ploeg. Hij biedt dus aan plein public zijn excuses overgangs. Tijdens het avondeten zijn excuses aan voor zijn actie. Daar baalt ervan. Dat wordt dus maar die ploeg heeft bij stil gestaan en er wordt over gesproken tijdens het avondeten geloof de tongue meelij ook in de bus. En dan en dat klonk alsof het een vast agendapunt was waarin iedereen even wil je nog wat zeggen voordat we met de tien bespreken beginnen. Allemaal van dat soort gebruiken die die wel getuigen van teamspirit en van zo van ploeg gevoel.

[00:59:40]

Dus de stond daar wel linksom of rechtsom. Even afgezien van de tactiek stond er wel een ploeg. Jawel, wel gisteren een documentaire van een ploeg met een doel en een plan.

[00:59:49]

En dat zag er wel alleen echt uit. Alleen doelman Leijnen was bij. De laatste tijd is er op zaterdag, toen het toe verloren was, meer bezig met zijn eigen tijdrit. Euh. Het is wel logisch dat Tony Martin heel erg vroeg gevoel heeft. En Geesink die voor het eerst in zijn leven geen druk meer heeft. Hij zegt eigenlijk dat dat soort dingen is eigenlijk van een V van een ander niveau dan die soort van basale drang om te winnen en je oudtante die altijd de overhand krijgt.

[01:00:14]

Maar Marijn, die bouwt haar toch ook? Of die zoekt er ook op uit? En die is op hoogtestage. In 10 jaar zitten ze daar met acht man in die bubbel, of die kat probeert ie wel te smeden. Als je zo lang met elkaar ben.

[01:00:27]

En wat ja gezegd als ik mij, als ik met mijn aartsvijand op een onbewoond eiland aan stroom. Ja, dan gaan we toch op een gegeven moment de rug terug de rug naar elkaar leggen. En ja, ik vind het altijd een beetje wel een ploeg gevoel. Alleen je merkte wel in het eerste tien minuten of twintig minuten van die docu dat Tom eigenlijk een beetje het buitenbeentje in de ploeg buiten dat ploeg gevoel vind. Dat ook dat ploegleiders op een gegeven moment zijn.

[01:00:49]

Nou, ik ben er klaar mee dat Bahrein op een gegeven moment ook duidelijk te koop maakt. OK, dit gaat er maar van. Profaan is het alleen maar het kan wel, maar dit gaat niet meer over de radio van de renners. Ja precies, want die moeten met de koers bezig zijn. Dus als Tom iets wil dan steekt ie maar z'n hand op en dan wisselt ie maar men heeft de rest. Vanaf dat moment heeft Tom ook wel met een telefoon meegekregen in de koers.

[01:01:07]

Dat is perfect. Heel veel videobellen deed ie toch, maar Tom viel wel een beetje. Dat zag je ook gewoon in die discussie in in 3. Wat niet wegneemt dat Tom misschien wel gelijk had. Ja had gelijk qua tactiek. Weet je wel alleen. Iedereen die Real.

[01:01:25]

Ja, maar de manier van brengen. Ja, dat is echt. Maar wa wa was onhandig. Hij uhm, Russische vlag. Ik ga toch echt op tafel leggen. Word jij De Vlaeminck die die niet tijdens een potje pity misselijk is van een uitspraak die je zo nu en dan gewoon eventjes de aandacht moet pakken die zij dom noemen? Maar je moet gewoon naar een ploeg waar je enige kopman is.

[01:01:47]

Maar ja, mag, dat is misschien een euh in een ideaalbeeld. Heeft ie daar een punt?

[01:01:52]

Waar is allemaal geen sprake van. Dat kan gewoon niet, zo gaat andere. Waarom? Omdat die nog twee jaar contract heeft. OK. Maar nu en in een andere variant van dezelfde vraag gaat je morfisme volgend jaar weer dezelfde strategie van drie kopmannen uitspelen? Nee, dat ook al waren we dit jaar maar twee, maar ik denk van niet. Wat denk je? Wat denken ze? Neem ons van mij in je kop. Alle ballen op Hooglied. En niet te veel laat de koersen van tevoren en een klein beetje inhouden in de Tour.

[01:02:26]

Ja, dat hebben we al besproken. Hij moet rechtstreeks de hoogte daarnaartoe gemaakt. Wales. En toch zeg jij zeg jij straks? Euh euh? Herinner ik me nu ineens dat die er gaat bij te zijn? Liet Nelissen na dat hij wilde stoppen met wielrennen? ROCHLITZ Ja ja, maar dat is nooit een beslissing in je leven maken, in de emotie én in angst of in verdriet om hun blijdschap.

[01:02:49]

Waarom wilden die stoppen, Thomas? Denk je nou weer dat het behoorden toch? Ja, dat wat?

[01:02:55]

Hij vond het ongelooflijk dat hij geklopt is door Garcia, zijn mede landgenoot vriend. Na Monte Carlo. Zijn grote voorbeeld is Roglic. Hij kan niet begrijpen dat hij door hem zo geklopt is. En waarop insinueren we dan? Doping? Doping?

[01:03:16]

De moeder van de mijnwerker? Volgens de werkgevers stop ik. Ik ben toch niet? Ik ben er na die analyse van Jumbo. Ik ben niet helemaal mee eens. Ik ik. Ik geloof nog steeds dat dat een zuiver zuiver kan.

[01:03:32]

Maar hebben we even in het echt een open vraag? Eens nagerekend wat die je op die klim? Ja, dat heb ik 86.000 keer moeten bereiken. Ik ben uiteindelijk nooit helemaal zeker geweest wat er weer wat het is geworden.

[01:03:43]

Ja, het is redelijk extreem op die leeftijd. Na drie weken lang, een uur lang, maar niet buitenaards. Nou precies.

[01:03:52]

Nou ja, je zou het als buitenaards kunnen beschouwen.

[01:03:55]

Na drie weken lang op dat niveau te hebben nu 52 jaar Hobro in New York en dan heb je iemand die 5 geworden. Ja, die vijfde word maar net heb je het over zijn Hellum dat ie niet goed omhoog rijdt, dat ie geforceerd op z'n fiets zit ofzo. Het is het is.

[01:04:10]

Het is nog nooit zo vaak vertoond, evengoed met buitenaards. We hebben natuurlijk heel veel varianten sec. Een berg op rij in 36 halve minuut als Pantani aardig maar op deze lijn rijden.

[01:04:20]

Je gaat hier niet uitkomen. Het is een hele bijzondere prestatie, maar het jaar ervoor heeft die ook in de Vuelta de laatste week in zijn eerste grote ronde ook hele bijzondere dingen laten zien. En we gaan het waarschijnlijk nooit weten.

[01:04:34]

Maar ik vind het wel bijzonder dat twee landgenoten. Dat dit dus wel gewoon besproken wordt en dat het wel leeft in het huidige profpeloton.

[01:04:45]

Ja, en ook dat er iemand mag worden zaal gebruikt is. Hoe denk je dat Boeddha? Hoe weet je dat? Hoe heeft ook nog eens over nagedacht dat de rest van het Hallett kunnen? Ze hadden dat kunnen. Hoe de rest van het peloton na de laatste 5 minuten kijkt? Precies, dat bedoel je. Hij gaat kunnen zeggen zijn maar niet uit. Hij gaat dit horen. Logisch, ga je toch niet uitleggen? Ja, nou zou ik wel willen zien.

[01:05:09]

Het Sloveens met ondertiteling. Ja en ja, dat is zo. En ook ja, dat Jumbo dat heeft laten uitzetten zeg maar. Nou ja, dat is op zich. Volgens mij hebben ze wel.

[01:05:19]

Volgens mij hebben ze wel gewoon van tevoren moeten afspreken dat alles wat gewoon op dat je 100 procent.

[01:05:25]

Op zich is dat een goeie zaak. Ze staatsbedrijven hebben er alleen niet mee eens. Het is gewoon een publieke omroep, maar je mag niet als NOS of als ploegleiding zeggen we willen minstens een keer geen veto. Nee zo, dat vind ik heftig.

[01:05:37]

Zou jij het gaan maken? Drie weken lang en zoveel tijd en geld erin steken? En dan uiteindelijk voor de Jumbo is een supermarkt. Ha ja, maar t w van van vanuit die kant. Dat is één manier om ernaar te kijken. Ik denk dat als ik mijn reis eenmaal nog verbluffen zou zijn dat je 100 procent vrijheid geeft in een in een grote ronde waarin echt wat dingen gezegd gaan worden.

[01:05:55]

Ik zal wel, in ieder geval op z'n minst van tevoren duidelijke afspraken tussen alle racist, guillemaere, racistische, racistische dingen als kinderporno aan te pas genderneutraal. Alsjeblieft, we houden het effe gewoon even stevig.

[01:06:05]

Wij gaan naar inbouwde vijf man in de Kempen. Hoe je zelf de regie toch?

[01:06:10]

Of zij de NOS, alles behalve alles van jou. Hoe denk je dat Tom gisteravond heeft zitten kijken? Ja, ik denk dat ie niet gelijk heeft. Ik heb nog geen nee. Ik zeg ook wat ik zeg, hoe ik uiteindelijk daar kijk. En natuurlijk ben ik ben je bevooroordeeld, want ik ben een goede vriend van hem en hij is totaal niet veroordelend eigenlijk he leeuw. Bij mij gaat hij maar wat ik zeggen. Hij komt gewoon de eerste 13 dagen gewoon.

[01:06:37]

Wat ik zeg, hij komt er slecht uit voor publiek zeker.

[01:06:41]

Maar ook weer niet heel onsympathiek hoor. Ik vind het ook wel weer heel menselijk, maar het is maar je ga nooit ingaan. Je bent je ga. Lance Armstrong. Maar ik heb twee keer tegen de pers gezegd.

[01:06:52]

Het is niet zo best voor Tom. Neem maar jij stuurde Wieler Flits commentaar door die ik over het algemeen niet heel representatief vind. Maar in dit geval best wel een lijn. Waren we mijn eigen gevoelens even Steenkaai, want hij was, zegt hij. Nou ja, hij is tafels op.

[01:07:08]

Of ze gevoelens op tafel. Hij was inderdaad een beetje. Janke kreeg een beetje zeikerd. Hij was wel Symphoniker bij derde Balbi. Dat heb ik tijdens de tour ook maken. We hadden de. Ja ja, dan ben je ook de vrolijkste niet.

[01:07:20]

Huilen was toen en dat was niet met die ene Balmer hoor. Wel ja, dat was juist al helemaal in t begin dat ie zijn helemaal vergeten zadel. Laat Armstrong alles vast. Maar nee, ik heb ook mij. Mijn conclusie is dus dat. Het is gewoon een kampioen. Deze laatste week wordt ie gewoon nog tweede in die tijdrit. En eigenlijk eigenlijk wil ie gewoon zelf heel graag winnen.

[01:07:40]

Ja, ik denk niet dat het heel geschikt is dat er een kopman is die duidelijk beter is voor de mijncité van Kenny B.

[01:07:46]

Ten derde worden achter Rochlitz in een andere naam. Dat bedoel je. Nou ja, misschien leeft Laura gevast volgend jaar in ploegen.

[01:07:53]

Eising 2 0.

[01:07:55]

Hij in saldi Dureco en zou kunnen winnen. Nou dat dat waar hij is tegen Louis bij zijn ouders wel mee. En jongens even een paar uur om een paar dingen ben ik de enige die toen ie bij de osteopaat was. Tom dacht die zijn broek uittrok. Hij heeft. Hij heeft goed lijf man. Hij heeft hem geen wielrenners lijf. Hij vond ik ook. Ik vond hem ook niet. Hij haalt alles heel soepel, haalt hele smalle heupen Hatti en haalt een borstspieren.

[01:08:30]

Ik vind het best wel ended dat jij met kleren op de bank. Ik zat op de bank. Dat als Jezus komt door zijn strepen. Had jij een handdoekje op de bank die automatisch de kracht van jouw welbehagen personele volwassenheid verwacht om zulke gesprekken? Hij had een heerlijk gaan was ook zo vroeger captive. Dat is rancune. Ik ga nu kleren uit. Thomas, jij mag er ook zijn, maar de souplesse en het torso van Tom dacht ik. Ik denk dat jij met veel meer dan men omgaat.

[01:09:05]

Misschien ben ik Laura heeft ook dat kan ik niet overwegen.

[01:09:13]

Uhm ander ding. Jan Raas als ik zeg Jan, heb jij met Jan Raas Bril gisteren ook maar die zit te kijken. Van Dongen.

[01:09:21]

Ja ja, ja ja, dat heb ik gezien. Vandoorne is bijna door het dak heen toen de gewonden er tot twee Derick toe dat de ouderen ja en nee. Toen je een vraag stelde, bedacht ik wat Jan Raas gedaan hebben in de auto. Weet je wel. Dus als je nu gaat Brayer ruik je? Ja, dat was wel oké. Laatste punt dan ook wel leuk hoor, het zelfvertrouwen van mijn andere. Wat zelfvertrouwen van Wout Van Aert.

[01:09:51]

Ja Gerrit 2.0. Dat ie boos was. Hij was boos. Nou, dat hebben we ook mooi. Dat laat ik u alleen gaan. Ja, er is misschien iets te veel inschuivende. Moet je maar eens een documentaire bekijken. Het laatste wordt voor jou. Nou, over die docu dan.

[01:10:07]

Ja, we hadden net over lichamen. En waar ik nogal van schrok was hoe. Haven't Rochlitz aan de tour begon zo ja, zo ja, helemaal goed bloeduitstorting op zijn kont. Ja euh. Ja helemaal. Nou ja. Ja, precies helemaal nog als de littekens nog niet veel zwijgen. Dat is niks met dat schans en dat. En dat was het. Dat was drie weken na die valpartij in de Dauphiné Vierschansentournee, drie weken weekeinde nog zo uit vast.

[01:10:32]

Jij bent ook wel eens uitgevallen als je een heel bijzonder. Hij begon echt zwaar gehavend. Ja maar ja dus. Kan je nagaan hoe gehavend die was daar toen hij van d'Auvergne op hoogte ging. Dat is wat ik hoorde. Wel geluiden van het is. Het is nog maar de vraag of u moet starten of gaat start. Dat was dus best wel realistisch. Tuurlijk gaat die start. Weet je al zie je wel. Tuurlijk gaat die start, maar die was dat.

[01:10:55]

Ik denk dat echt. Hij was ook echt toegetakeld met het man die alleen kinase klimaatdebat. Ja ja, ja dus nee dat. Euh, hij is echt wel slecht aan naartoe begonnen. Maar dat is denk ik ook wel even euh, van de redenen waarom je wat minder explosief bergop was. Ik had m v en W en vraag en ik ga het toch maar even posten. Enig 2:20 moet kunnen. We gaan zo meteen door naar de naar de lisle ruit wijste woord waarin we allemaal mooi catchy hebben waar we winnaars gaan.

[01:11:23]

Euh euh uitroepen. Maar wat ik me afvroeg h. Hoe kijken jullie naar de 10e bevist, maar in relatie tot Ineos? Mijn vraag is eigenlijk. Waarin verschillen ze nu? Waarin verschilt Jumbo Vis Vista van Ineos? Laten we beginnen met tactiek en kracht, de kleur van het shirt.

[01:11:43]

Ja. Tactiek toe doen ze nou precies hetzelfde, doen ze het? Ik zou wel, want zij hadden in die auto van Ineos. Zo jammer dat je dit soort Dokus niet bij Ineos gezien. Ik ben erg benieuwd. Portal is dan niet overleden, maar die heeft denk ik zes tours gewonnen ofzo als ze als ploegleider hoe rustig liep live in de auto? Ben ik echt wel benieuwd naar wat ik ook wel frappant vond is bijvoorbeeld. Je ziet die fietswissel van Rochlitz, hoe gespannen ze daar naartoe gaan.

[01:12:13]

Gràcia in hun ogen en Frans Maassen tellen?

[01:12:16]

Ja dus. Het is natuurlijk voor hun alles de eerste keer. Maar in Jos zijn ze wel al gewend om toeren te winnen. Ik denk dat dat wel een groot verschil.

[01:12:24]

Maar hebben ze fundamenteel een ander aanvalsplan? Hetzelfde natuurlijk. Met Froome hebben ze vier keer iemand gehad die dan dat moordende tempo dan nog iets moordden.

[01:12:34]

Precies wegknippen zal je bij een aanval kunnen plaatsen en hopen dat van Roglic niet waar. Dat kan niemand tegenwoordig. Niemand heeft dat niveau die in die aanval.

[01:12:45]

Hopelijk vindt de Vuelta ook best wel Wiggins wint Tony door. Vroem. Ja Thomas.

[01:12:54]

Uhm. Dat is misschien al wel vergelijkbaar op een manier van wel euh, hoe Rogiest het zou moeten gedaan hebben. Een soort tussenpaus tussen twee haakjes, maar uhm.

[01:13:07]

Ja, ik blijf erbij dat ze gewoon te hard hebben gereden. Ze hebben Rochlitz zelfmoord. Bedoel je? OK ok. Zo lekker he? Was een mening hebben. Kijk nou genoeg.

[01:13:20]

Echt niet normaal. Zou moeten weten niet of ze wel liegen. Morgen krijgt hij het even voor de luisteraar en ongetwijfeld gaat ie 100 mooie mooie herinneringen. Maar we hebben net even een sanitaire preek gehad en we komen er langzaam in, terwijl we Lauwen Thomas aan te babbelen zijn. Over het euh, over het trainingsprogramma van Van Leeuwen vanmorgen Leeuw. Wat was het trainingsprogramma voor Thomas vanmorgen? Ja, voor die twee krachttraining en massage weet je wel. Ik denk vergastte jongeren parkeerder life door niet prof was.

[01:13:54]

En opeens weet je wel alles voor die nog lekker mannen over.

[01:13:59]

Mogelijk hetzelfde. Tijd voor de tijd voor de Lips Lindelauf Rot-Weiß stuks. Effe Masur bellen. Hoeveel stemmen zijn er uitgebracht? Lauw denk je. We hebben het gister hebben in het online gegooid. Jij achthonderd. Dit is vierende. Ja nee zei ik heb een verkeerd beeld. Zevenhonderd ZKo. Hoeveel stemmen zijn er 700? Nou vind ik dat het niet slecht is. Nee, ik had het over duizend puppies, maar daar zijn er een aantal afgehaakt bij. Waar dachten we doen?

[01:14:31]

We willen niet de standaard vragen stellen om en om toch wat structuur te geven aan de aan de die hards podcast die nou toch al anderhalf uur bezig is, maar dat geheel terzijde. Dus we hebben 1 2, 3 4, 5 6 categorieën UH en de daarbij behorende awards genomineerde agnomen identificeert. Succes te noemen categorie 1. Dokter Javel de award voor de ploegleider met het beste plan en gelijk aan zijn zijde vrij naar, hoe heet het ook weer als de bouwers.

[01:15:03]

Als je die niet kent, dan moet je onder stenen vandaan komen. Twee mooie booi van het jaar. Mooiste wielrennen van tak. Derde categorie de Korona Stunt Award. Beste actie om de l'on lockdown door te komen. Want er waren nogal wat wat vreemde acties. De tortelduifjes kat, rivier en wordt de tortelduifjes hoort welke. Elke zichzelf respecterende wieler podcast heeft een tortelduifjes en wordt na leiders telkens kijken alsof je water zie branden door woord voor woord. Voor het leukste, liefste, lekkerste wyle, stelletje van het jaar.

[01:15:33]

En dan komen de twee gebieden, de twee categorieën met een iets serieuze ondertoon. De rittenwedstrijden van het jaar feitelijk de beste renner van 2020. Ware het niet dat Mathieu en Wout van Aert daar niet aan mee mochten rijden. Die mocht hij zijn uitgeloot voor competitie. Want jij bouwt als je luisteren. Sorry, dit gaat even over sterfelijk en dan hebben de lift solo renner van het jaar de renner die naast het leven op de fiets ook het leven naast de fiets waardeert.

[01:16:02]

Ze services uitgereikt en die wordt zullen zeggen wat we hebben gestemd. We met zijn allen zijn alle winnaars, alle stemmen, alles wat hij allemaal winnaars. Hier chronoproef tasje, beste koop wilden we dat wel, maar dat konden we gaan. Zoeber kregen we technisch iets voor mekaar, dus wordt gewoon uitgeraakt. Hier is iedereen. Nou nou is de DA hoort is is is feitelijk niks, ware het niet dat de dat de stemmers zou zijn. Maar dan wel weer de stemmers op de mensen die gestemd hebben.

[01:16:30]

Dus de bijna op iets meer dan 700 mensen. Die krijgen wel een woord. Daar gaan we aan het eind van Bruijs drie dikke vette prijs krijgen, die namelijk een mooie barbecue zullen. We zullen. We zullen eens gaan kijken naar de uitslagen, de dokter Ivo of Woord van het jaar. De genomineerden zijn de genomineerden. De genomineerden Ellen Page hebben heel veel lol mee gehad, maar eigenlijk was het hard zo voor onszelf. Maar daar blijft het luisteren.

[01:16:54]

Vond dat jij ook wel meeste daarop inging hoor. Ja, je hebt wel een echte gangmaker, maar dat mag ook best. Dan kunnen leeuwen ik wel toegeven denk ik. En dan Piper Esra erop, die heb jij nog. Die heb jij nog 1 3 gezet. Euh, lekker bezig. Iwan Spekenbrink. Jouw oude baas toch? Ha Patrick. Transfervrij na jouw intro. Dat is van vandaag.

[01:17:15]

Dokter Ivo komt van de hoeren. Het kleine mannetje wat weer vrij naar James Bond is. We dwalen af. Allan Peiper. Esra Tromp. Iwan Spekenbrink. Patrick Lefevere. Richard Plugge. Wie denk je?

[01:17:26]

Het is nog altijd Geert Wilders.

[01:17:31]

Nou, het is uiteindelijk altijd een vijver.

[01:17:33]

Ja, maakt dat niet zoveel uit van Lycië Lefèvre? Hoe komt dat? Nou, ik moet zeggen dat ik de. Voor de visie en de sportieve resultaten is er geen betere. Team Manager, ploegleider. Ik denk dat hij echt nog wel veel invloed in de auto heeft. Het algemene plan en rekrutering van de renners.

[01:17:58]

Als het toch over dokter Ivo hebben jongeren is er toch ook geen keuze? God lofzangen. De zelfverzekerdheid. De zelfverzekerdheid waarmee hij dat zegt. Maar het is ook zo.

[01:18:08]

Hij krijgt twee aparte films Dorifel ja, maar wel op een leuke, charmante manier vaak. Ja ja, ik kan u aanpassen. Ik kan geen hekel aan hebben. En als je er bij hem in een ploeg uit. Dan ja, dan ja, voor mijn gevoel gaat, is het wel. Eentje die zegt maar ook dus die fiets. Euh, uit uit de handen van Van de Ven. Nee, nee, hij slimmer dan dat.

[01:18:32]

Hij komt niet in die positie. Denk je dat die dan via de pers gaat spelen met een oude dag die ook de verkiezingen trekt en weer ene brekken van Van Dale verliest? Daaruit weten we of deze begrijpen. Ik heb wat ik wil zeggen is. Als je bij de Wolfpack rijdt ja zeg maar als renner als Fabio weet je wel een man. En dan meteen een psycholoog familie in een café vliegtuig. Hup naar Polen toe. Hij weet wel wat belangrijk is en je hebt wel het gevoel van het willen houden van de wolfpack, maar die staat wel ook naar buiten.

[01:19:02]

Staat die zeg maar iedereen bij zijn renners weg te houden en naar binnen wilde je ook nog wel eens schoppen van om de renners een schop onder de kont geven, maar meestal geef je m dat misschien ook wel gelijk van ook al gelijk. Hij heeft ook vaak gelijk. Ja maar wat? Wat? Wat interessant is, is dat iemand met een hart op de tong is en die zeg maar die Eddy die die zegt vind die het conflict niet schuwt. Die uhm die heel vaak ook echt echt in conflict betrokken is.

[01:19:26]

Ook nog bij het vermijden. De Dylan Groenewegen die natuurlijk ook weer zijn mening klaar, maar het stemmend publiek. Als ik dan toch even dat bruggetje moet maken en er voor moet zorgen dat we hier vanavond nog steeds niet nog tijdstippen dorst, het allemaal toch zo goed Hollandse Noordhollandsche zeggen. 52 procent van de stemmen. Allan Peiper 21 en skateramp 3. Iwan Spekenbrink 14. Richard Plugge 11. 52 procent zegt gewoon echt een no brainer. Patrick Lefevere had ik niet gedacht.

[01:19:58]

Nou ja, ja ja. Het is kennelijk om die reden het al vijf, zes jaar op rij de ploeg met de meeste overwinningen. En toch krijgt dit iedere keer weer voor mekaar om een ploeg op te poetsen. Het is altijd kantje, kantje boord, zeg maar. En dan moet u weer alle. Hij heeft alle industrieterreinen van West-Vlaanderen al gehad. Ze behaalde echt geen tijd en hier maken ze ook niet. Daar kan je je gaan halen. Nou meneer Lefevre, ja gefeliciteerd, je bent de eerste winnaar ooit.

[01:20:31]

Terug naar de volgende K3. Mooi woord van het jaar zijn belangrijke. Laten we daar vooral niet lacherig over doen. Dat is iets waar we veel gewicht. Ken je, dan kan jij misschien uit je hoofd als je de genomineerde oplezen? Ja, volgens mij als genomineerde én Ramon Sinkeldam genomineerde 2.

[01:20:48]

Was er Punt. Sinkeldam genomineerde 3.

[01:20:53]

Was Raymon Es VVV's. Laurens ten Dam. Hoeveel procent van de stemmen? Denk je dat Laurens ten Dam gekregen heeft? Oh ja, misschien uh, 1 2 voor de moeite. Neiman mensen willen willen winnen. Daarbij serieus. Ja, de knappe, erg knappe jongen. 15 procent. 50 procent van de stemmen. Ramon. Ramon? Ja, ja, ze bedoelde eigenlijk ooit. Heeft een goeie maat van me gezegd toen je Nederlands kampioen was geworden en in dat pakje van FDG.

[01:21:25]

Zolang Ramon Sinkeldam in een voor Van 6 Sergiu rijdt, moeten ze per decreet hem Nederlands kampioen maken. Gewoon rood wit blauw zonder reclame. Zo gebeeldhouwd op de fiets weet je wel. Dus dat was jij. Dat zeiden wij voor de uitzending trouwens, want dat is gewoon de mooiste renner van het pak. Toen zei hij nou. Ramon Sinkeldam, Ramon Sinkeldam, Ramon Ramon Zomer Remo. Toen zijn er nou toch wel mooiere Jamaica. Hier zie je maar daar komen.

[01:21:52]

Zo wat wil ik?

[01:21:54]

Hou die gedachten even vast door Coro in de kou tijdens de laatste momenten. Dit is gewoon gewoon pech. Gefeliciteerd. Dank je wel. Ramon moeten we trouwens wel even iets geven gewoon. Ik bedoel je staat vrij dicht bij me die hun flesje hup flesje monkey. Overal is. Weet dat je goeie koffie. Ja ja, zoiets. Eindelijk goeie koffie. Gefeliciteerd! Volgende categorie. De crooners stunt. Er zijn nogal wat fratsen geweest. De genomineerden in de Lowdown tijd zijn Alberto Contador.

[01:22:23]

Voor de duidelijkheid de gekste, de gekste frats als het ware. Tijdens de lokt toch een beetje aandacht te krijgen. Ja, ze zijn Alberto Contador en Reijers. Achtenzeventig keren klim op Jack. Dat was de verrassing en verrassing. Hetzelfde geldt volgens mij voor van vóór Evenepoel, die film over de lol. Dan heb je nog niet eens de helft van interesting volgens mij, maar die ging gewoon veertig keer de muur oprijden ofzo. Jack Ultra Cycliste Thompson, die reed vijfentwintig rond kilometer in zeven dagen.

[01:22:53]

Vrij aardig dacht ik zelf gewoon gestoord. Is wel grappig. Komen we allemaal vrij in de buurt, behalve behalve één iemand en dat is ook diegene die je die wint. Wout van Aert die gewoon lekker even door de kansel durft cancelde te matigheid. Dus die diensten, die is de korona, de look na een periode lekker doorgekomen. Wout komen naar je toe. Nu gaan we naar toe. Half januari, half januari zitten in de kelder. Ook even moet er ook iets meenemen.

[01:23:20]

Weet je nog dat die dat die aan t vertellen was in de film? Dat die twee Germyns op zijn studio, die uit twee games op stuwend rij? Door die kans op en was een zegmaar voor de route en de 320 kilometer op te nemen. En die andere denies start en finish bij iedere strook, zodat die precies wist hoeveel kilometer onverhard? Nou ja, liever nog veel liever hoor. Dat vind ik echt. Ja ja, da's Wout. Gefeliciteerd!

[01:23:46]

Volgende categorie en hier willen jouw euh meningen eventjes de tortelduifjes van het jaar. Jou heb ik dan over Thomas Cameron, Vandenbroucke en Timely categorie of de genomineerden? 1. 2. Dylan Groenewegen en Nine Storms. 3. Julian Alaphilippe en nog heel even. En 4. Umi en Remco. Maar zou een beetje overdreven zijn, de achternaam Achterthof. Want dat weet iedereen. Om Irak remember Gilbert?

[01:24:19]

Delen vielen er niet meer. Alle Philiep en Marion Roets en imine Remco. Wie zouden er wat jou betreft winnen? Alle Filippi natuurlijk. Waarom nou van de wijk tussen die trui aanhad?

[01:24:32]

Een visie dat gelijk een tra met alle verliep bedrukt? Nee, serieus op de trui. Oh ja, en alle grimestand, zo actionaid hij zichzelf. Was dat, dan was een foto onder de zo. Maar dan hadden verliep op de buik van Marion knapperd. Ja, het is echt een kinderlijk stel.

[01:24:52]

Als je dat soort dingen nog allemaal beleeft. Je bent gewoon de allerbeste wielrenner in de wereld. Maar ja, het is ook zo mooi als ik terug denk. Je leeft gewoon niet in de werkelijkheid. Echt geen idee. Dat was sowieso een tendens om die gekke kerst onder de kerstboom stilletjes foto's op Instagram te zetten.

[01:25:11]

Kedive vind dat een beetje jammer, maar dat zal wel jou fetisj zijn dat je het een beetje volgt. Maar je krijgt steeds meer over jou. Thomas ik heb geen volgers op Instagram. Nee, ik volg niemand op Instagram, maar alles verliep. Zag je wel oké. Maar degene die gewonnen heeft is een wel erg kleine jongen. Tortelduifjes van het jaar. Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Wie denk je? Nou ja, ik denk ook Marion en alle verliep.

[01:25:38]

Maar we delen een nieuwe oh ja, die denkt dat Nederlands publiek toch een klein hart onder de riem van van onze delen, onze ethische gegevens die in een lastig jaar heeft gehad en gaat trouwen. Trouwen. Een vader hoort hij. Vader wordt God. Hiep hiep hoera!

[01:25:53]

OK. Ter zake. De Riot Fest renner van RAID 5 is de renner van het jaar. Julianalaan verliep gewoon de beste renner van het jaar, waarbij Van Aert en even of Van der Poel niet mee mochten doen. Alles verliep. Hershey, Pouga, Shar Roglic POC. Rock. Toch verliep folk en rock zo niet denk je ja, maar de beste renner, ik heb het hier over jou dit. Dit is gewoon de beste renner behalve de beste renner.

[01:26:25]

Gewoon een papieren te. Hij is ook uitgeroepen tot beste renner van het jaar. Is Rochlitz?

[01:26:29]

Ja, maar toch denkt het publiek iets anders. Toch of niet? Het publiek heeft anders gekozen. Ja, Mark Hiroshi. Het publiek gaat met de helft van de stemmen.

[01:26:37]

Jammer hoor dat de mensen die dit allemaal volgen.

[01:26:40]

Ja, ik vind het allemaal wel steengoede renners. De vijf beste renners die het afgelopen jaar zijn geweest. Ja, dat kan ik ook. Buiten Van der Poel en Van Aert. Ik heb jou ook wel eens heel lovend over Maxime. Ik vind het de mooiste renner van deze renners. Je had het daarnet weet ik kende de allermooiste renner qua stijl op deze jeugdige leeftijd. Die een paar keer voor is gaan rijden.

[01:27:02]

Heroïsch. Maar het is ene rit die net niet wint. Mensen dat ook wat doet. Ja, stijl en heroïek en de voorrijden. En dat ze dan. Tuurlijk, tuurlijk is het niet de beste renner, maar ze is ook loskrijgen.

[01:27:14]

19 procent heeft wel gewonnen, maar dat is precies Anten. Dat scheelt natuurlijk aan mijn rochlitz in Nederland. Wij hebben niet zoveel met Roger liet en dat is best wel raar.

[01:27:23]

Maar ja, da's eigenlijk wel gek, want zo'n jongen hier zie je nu eigenlijk ook register.

[01:27:27]

Vijfenzeventig minuten na code geel zitten kijken en is niet veel aan veranderd.

[01:27:32]

Maar dat gevoel mag dus niet. Dan kan je nou Hiroshi, die we misschien allemaal wel niet zo heel goed kennen. Maar wij hebben heel zeker met splitsingswet zo weinig als Rochlitz, maar hij komt toch heel sympathiek over bewijs van. Maar het is niet zo dat ik al veel interviews met hem heb gelezen of of of of podcast geluisterd. Of weet ik veel. Dus ik weet eigenlijk ook niet zo heel veel van je, maar toch kiezen mensen wel voor.

[01:27:56]

Ik denk dat hij heel dicht op dat zijn manager Fabian Cancellara is. Ja, nou ja, ik heb dat zijn echte vrienden. Hij is namelijk Cancellara toegegaan van William. Mijn manager worden.

[01:28:07]

Is hij dus echt vrienden met Spartacus? Ja, hij wel. Uit hetzelfde dorp waar hij is gaan fietsen door het veld terwijl meter vandaan woont. Maar door Spartacus staat toch ook in zijn contract dat ie op de Spelen alles mag gebruiken wat ie wil qua materiaal. Asmat snelste is bij doping, maar met doping? Ik niet, want dat mag niet van de UCI. Alles gebruiken wat hij wil.

[01:28:28]

Ik vind het een heel gevoelig wieltje.

[01:28:31]

Da's best wel staalmarkt dehele. Nou ja, ik weet niet precies hoe dat zit. Maar volgens mij staat er in zijn contract dat ie met andere wielen enzo mag rijden.

[01:28:40]

Ja. Een fietser weet ik, dus dat is weet ik niet, maar hij is geobsedeerd door de Spelen.

[01:28:48]

Ja, maar Rochlitz ook. Ja, dat zijn die van de week. Ja ja, alles behalve ballen op deze tour rijden, maar toch allemaal goed te spelen. Anderhalve week later of een week later staan.

[01:29:00]

Dat vind ik natuurlijk overal.

[01:29:01]

Ik kan me wel kan voorstellen in de twee weken afstand aan jongens ter zake. We hebben geen categorie gehad. Nog één categorie te gaan dus, Marc. Hier zie je als je luistert gratis leren. Ook namens Thomas, die niet in staat aan te kijken als bezoeker om recht is op Extra Terzake. Ook namens Thomas. De hartelijke groeten. We gaan naar de laatste categorie dan Thomas. Dan gaan we echt door. Het is waar ik. Ik zie dat je er een beetje moeite mee heb, maar nu zit je er maar even overheen, want anders draai je gewoon uit de levenslijn.

[01:29:28]

Dat is jouw categorie. Dat moet jij kunnen waarderen. De lift slow renner van het jaar renner van het jaar worden vier categorieën. En waarom zijn ze dan genomineerd? Ook dat is groeien. Die hebben wel al genoemd. Maar de renner die naast het leven die naast het leven op de fiets ook het leven naast de fiets Kourtit zo goed glas wijn drinkt. Een beetje kan backpacker ook gewoon af en toe eens een goed boek leest hé. Iets te meldt zich in bepaalde zaken.

[01:29:52]

Zou er niet tussen aan jou die echt fout? Ja, die zijn niet alleen sluw genoeg, maar waar ik? Ik heb Lou Lou. Bij mij. Ik heb bij de voorwaarden van de van de. Van de buit stemmen, heb ik gezegd. Er is uiteindelijk is er een veto voor de voor de jury, die bestaat uit mensen waarvan de naam niet kunnen noemen uit uit angst voor represailles. Laat ik eerst even de. De uitslag van de 700 mensen die gestemd hebben Anna van der Breggen, Jef van de Bosch.

[01:30:21]

Daniël Ross gitaar, bier, backpacken, Lachlan Morton die lekker met IE10 telefonie, televisie in mouten en Lekker Drive-In die daarna ook vermoord dieselmotor stellen. Ik heb het idee dat die al drie weken met elkaar aan het euh, backpackers. Het schijnt de televisie ook zwanger is. En Robert geen zin omdat die Ribeira drinkt. Was groot samen met Cheryl.

[01:30:49]

Jij bent hoost jongens. Ja, weet Thomas. Je moet eventjes stoppen met wijzen. Nee, je moet stoppen met zuipen man. Euh ja, het is gewoon niet weten dat ik volledig blind en deze luistert.

[01:31:02]

Heel nauw althans. Euh. Het zit heel dicht bij elkaar. Robert Gesink heeft 31 procent van de stemmen, maar de vraag is dan nu die comfortabeler. En waar jij ook gewoon een CNF moet? Sam Oomen. Alsnog tot winnaar worden uitgeroepen. Ik weet Golding wat zal komen naast het fietsen waarbij het lekker koken. Ja, lekker koken.

[01:31:23]

Met een beetje piano spelen lukt Contest echt.

[01:31:28]

Yes is een Mi-Wa man. Omdat hier niet toevallig ook heel veel Lanciano spelen. Hij kan gitaar samarium. Maar kan het dat die jongen schrijvers naast de fietsen lezen en schrijven, schrijven en schrijven? Misschien volgend jaar evenmin gitaarspelen? Nou, misschien wel.

[01:31:49]

Misschien wel gewoon bij de podcast erbij pakken. Er komt een plaatsje vrij hebben voor Robert Gesink.

[01:31:56]

Sowieso weet dat je luistert. Robert Gesink krijgt Jacq. Het is een menselijk ja, een beetje onverwacht. Een beetje buikspek in de kloffie niet procent. Ik vind dit echt wel gelijk, moet ik zeggen. 31 sluimerstand geeft aan het publiek uitgekozen.

[01:32:15]

Ik wil een referendum. WK nieuws baart natuurlijk uiteindelijk om gaat. Is dat er een winnaar van de trekker Barbertje is. Brent Van Lierde mijn eigen korona stunt van het jaar, zegt ie op de langste dag van het jaar. Een wieler bedevaart gemaakt van 330 kilometer naar Ploegsteert. Ik, de geboortestaat geboorteplaats van God en bij thuiskomst rustig twee MacDonalds minuten naar binnen gespeeld. Uiteraard met Alens heffingen hoor. In de oortjes. Topdag. Brent Van Lierde gefeliciteerd! Je krijgt een hele dikke Bart unanieme België uit België.

[01:32:51]

De barbecue gaat naar school in Ploegsteert, gaat naar België. De sympathieke vijfde keer. Als je dan 15 uur gaat fietsen, kan je weer gewoon Low en slow Radza gewoon opleggen. S Avonds als een wijntje met Robert Gesink, zeg maar.

[01:33:06]

Zo ja, als als Thomas op het balkon in Andorra. Moet je het deze microfoons?

[01:33:11]

Deze microfoon doet het woordje Ramon Sinkeldam, Wout van Aert, Dylan en Nine Mark Hiroshi. En Robert Gesink en Peppard Leif. Signals luisteren. Gefeliciteerd mannen. We gaan langzaam afronden.

[01:33:27]

Wat een jaar en wat een beetje. Weet je wie we niet meer terugzien? Nee.

[01:33:37]

Thomas Dekker. Ik heb dit is best al lang lijstje namen. Ook Stijn Vandenbergh Oscar.

[01:33:44]

Ga gewoon effe, jullie mogen allemaal je eruit. Pakketje volgende vanonder. We hebben de awardshow bij Thomas kan weer tot leven komen. En we hebben afgerond. Stijn Vandenbergh, Oscar Gatto, Pavel Bonjasky, Serge Pauwels, Rory Sutherland, Tom Leezer, Adam Hansen, Jürgen Roelandts Kaz, Enrico Gasparotto, Ian Stannard, Pieter Weening, Tom-Jelte Slagter, Artuur Officio, Yoann Offredo, Ramunas Navardauskas. Dat nog iets. Pim Ligthart en Cameron Vandenbroucke natuurlijk. Maar dat.

[01:34:18]

Welke naam springt het meest uit voor elke met twee namen die wel al iets zijn? Oude ploeggenoten zullen lend en weining bij de amateurs van de amateurs meegereden, heeft nog wat meer ploegmaats denken en de de een ex-ploeggenoot. Slagter ook. Slagter Ja ja, daarom. Ik zat ook al in Nederland.

[01:34:37]

Maar deze twee mannen en ja zullen Lendric sowieso vind ik al wel bewonderenswaardig.

[01:34:44]

Een prachtige carrière hebben sterke gasten altijd geweest. Een goeie ploeggenoot. En Weening is natuurlijk jarenlang jarenlang de laatste Tourwinnaar geweest die een rit wint. En ja, toch wel een prachtige carrière pieten gehad. Wang Mang doorheen. Daar sluit ik me bij aan. En wat bedoel vrijgezellenfeest Pieter die als laatste het licht uit. Een beetje naar analogie met de laatste uit de jaren tachtig. Behalve Allessandro natuurlijk, die de laatste tachtiger die afsluitbaar hebben zitten zegt hij dat is gewoon een fantastische kerel.

[01:35:17]

Sowieso persoon kerel, dat is er eentje die je meenemen naar de oorlog.

[01:35:23]

Jaja, zeker na iedere oorlog.

[01:35:25]

H ga je op stap. Dan doet ie het licht uit. Maar ga je fietsen dan lang fietsen, dan rijdt die ook het snot voor ogen zijn. Maar. Die gaat altijd vol. Wel jammer dat die ofja goed een mooie carrière gehad. Denk het wel en ook fijn hoe die terechtkomen. Is nu altijd vrijgezel. Ja nee, je vrouw kindje zeg maar huisje boompje baby. Ben ik ook wel blij voor baasje?

[01:35:48]

Ik las niet stotteraar die twee kinderen rijstwijn van van van Ooijen. Die eerste die je noemt bij Van den Berg heb ik ook bejaard ploegmaats van geweest. Ja, gewoon bij Unibet was was ik daar ploegmaat van bij. Rij prof. Ja, dat is.

[01:36:01]

Ja, daar kan je ook in een podcast mee. Een jongen die ging toen al was nog eind jaren negentig en is eind jaren negentig werd ik prof. Stijn Stijnen hield het net als Nicky Raes op de. Met zo'n Rage liefhebber nutteloos feitje misschien, maar leuk die gingen. Die ging dan met zijn maatje als ie zeg maar winterstop had. Ging je op de Nürburgring gingen met zijn oude BMW rondreed.

[01:36:24]

Pfff ik ik. Ik moest vooral ook een beetje denken aan jou vorig jaar. Wat? Wat? Wat een uhm. Hoe? Hoe dat eigenlijk? Hoe je eigenlijk een soort van geruisloos alles. In jouw geval niet heel geruisloos, maar best wel een lange lange lijst die het wielrennen absorbeert. Je poepje ergens weer uit, zeg maar. Maar ik denk wel dat dit jaar anders is door de korona. Als je al een beetje geen moraal meer had of last van je rug zoals Tom Leezer, weet je wel over wedstrijden.

[01:36:47]

Heb je dan nog gereden? Misschien? 10. Ja en dan? Ja, dan gaan ze ook geen energie meer steken in het korte seizoen zeg maar. Want ja, volgend jaar bij de Tona.

[01:36:56]

Ook zonder rugproblemen was het tijd om ook bekladding. Ja ja, tuurlijk, maar het heeft wel meegespeeld. Nee, maar ik bedoel, hij heeft dit jaar echt weinig koers gekoerst. Ook zelf dit jaar volgens mij qua koersdagen dus je. Je gaat wat geruisloze weg. Ik bedoel je rijdt in klassiekers dan niet meer in het voorjaar. En euh. Ik kijk normaal. Veel renners die stoppen die die doen. En dan nog één keer alles voor tot de klassiekers.

[01:37:18]

En dan? Dan is het klaar. Maar ja, dat was toen. Toen kwam Corona en daarna nog. Motiveer is lastig, maar laat ze hier wel. Euh, een lange lijst dat er nog iemand tussen waarvan ik dacht ik wist niet dat ie nog fietsen Catho. Ja, wist ik wel van bobbaan Borås dat ie zat in mijn Bonera? Wist ik hem eigenlijk ook?

[01:37:38]

Uhm. Laten we langzaam ging. Hoe heet ie ook stoppen? Die twee keer de Amstel gewonnen heeft Gasparotto. Ja, da's ook nog wel een naam. Toch niet als kampioen is de eerste jaar dat prof werd. Ja, die heeft nog een keer Di Luca mooi genaaid. In geen tijd hebben Liquigas al een frappanter, zeg maar in het peloton als je t heeft over in het peloton. Maar ja, Hantson ja ja, want Gatto heb ik nooit echt de vreemde snuiter.

[01:38:01]

Ja, hints en veel hoop. Maar ook Gasparotto viel wel op.

[01:38:06]

Koersen gewonnen? Ja, wat wel frappant. Of ja, persoonlijkheden in het peloton zeg. Hoeveel van deze gasten zal niet in het peleton blijven in de wielrennerij blijven? Vanwezer? Ja ja, ik las zelfs dat Pieter misschien een ploegleider wilde. Serieus Pieter, die wil het misschien wel zo mooi wat. Vroeger zei die altijd jongen, als ik toch eens na mijn carrière boswachter kan worden op Vlieland. Nou, dan zie je helemaal doen. Weet je wel gewoon naar Vlieland.

[01:38:31]

De heer Boswachtershuis. En dan op dat eiland passen. Dat vond hij al prima, zeg maar. Dus ja, dat verbaast mij ook wel dat hij eigenlijk wil. Toch al in t wereldje blijven twee kinderen thuis en af en toe wegwezen.

[01:38:47]

Waar gaan we volgend jaar ook een maandje? We gaan dan gaan afronden, mamma. We hebben hoeveel afleveringen hebben opgenomen podcast afleveringen dit jaar, toen daar niet te lang bij stilstaan maakt, maar toch eventjes Sitta genoemd hebben. Ja ja, rond de 40 40 afleveringen. Precies veertig. Kijk het jaar in vogelvlucht. Dumoulin als opener. We hebben de Denia tapes gehaald. We hebben dus met Van Bon gezeten voor rondzweven de boom in Gent gehad. De Corona tapes, de shortcuts Italië met dit onverlaat.

[01:39:18]

Perrotta Thomas, ontdoe de tijd en er zijn nog de podcast die euh, die die gecanceld zijn.

[01:39:25]

Al die gasten van Vliet die KRO al tijdens al.

[01:39:29]

Jets en zijn T2 Pieter Stettiner Tour de France. Tour de France? Ja ja. Eén momentje. En eenmaal met je die eruit uit hoeft voor je die.

[01:39:40]

Euh ja, toch wel. Als ik een podcast met las. De dag voor de Omloop Nieuwsblad weet je wel toe. Nog helemaal naïef.

[01:39:51]

Volle bak in een volle kroeg. Dat was de Heere. Vertrekt het tentoonstellingshal en een dag later eigenlijk. Euh, ja, naïef. Euh, ja, er was wel iets van Korona ik. Ik moest er met de evenementen afwassen in Nederland of in Duitsland al.

[01:40:06]

Euh ja, dat dat gevoel dat ook al snel terug te krijgen. Dat we gewoon met z'n allen langs ik langs het parcours ook van de koers kunnen genieten. Het blijft toch iets magisch. Al die bussen komen aan en je ziet die renners langskomen en ik hoop dat ze dat toch al eens snel kunnen.

[01:40:24]

Dat springt er van mij toch al uit. Nu zaten we gewoon in een kroeg.

[01:40:27]

Ja, Hm was lang geleden ook in de kroeg een kroeg aan de toog. Kijk nou, volgend jaar staat er weer genoeg op de rol. Dan gaan we allemaal volgend jaar over praten.

[01:40:39]

Niet nu zijn dit jaar 40 jongen, maar die gaan we pas in 1 uur. Een jaar eerder waren jullie eruit. Nu de papa van de naam nog eventjes niet vertellen, maar we gaan naar zijn hand. En het is niet raar.

[01:40:55]

Wiersinga kleiner en kleine broertje denken misschien ook Sinkeldam corner.

[01:41:01]

Zijn we nooit vergeten in deze afgelopen twee uur vast heel veel vertier. Nee, maar iets vergeten waarvan we hadden gezegd dat het alsnog ging wandelen. En dan gaan we afsluiten.

[01:41:12]

We zijn er doorheen. Geen wielerjaar 2020. Dank aan alle gasten. Dank aan onze partners zonder wie we dit hele circus niet hadden kunnen optuigen.

[01:41:21]

Dank ook aan alle luisteraars. Zijn we volgend jaar gewoon weer live luisteren. Ga fietsen!

[01:41:27]

Thomas bedankt waar ze zich tot de volgende keer opmaken voor de tussentijd. Prinsloo uit vast.