Transcribe your podcast
[00:00:01]

Jo, hondenasiel van Ellens trefpunt CC. Het heeft even geduurd, maar de schappen liggen voller. De hele wintercollectie is binnen en het ziet er verdomd knap uit. WINTERSWIJK Onder shirts, winterkermis, broeken en shirts voor zowel mannen als vrouwen en een witte jurk die leeuw benoemd als plofkoffer. Maar de Kamer kan trotseren. Geloof me nou toch Jaki en niet goed geld terug. En als je voor de kerst nog wat mooi soeks, dan ben je bij ons aan het goede adres.

[00:00:29]

Hebben podcast posters, Ridouane en dit is een hele mooie. Voor de koude dagen heb ik een van waardevast heugelijk gemaakt voor je lokale bittertje of ratte vier zomers zeggen of om je eigen La Bomba in te doen. Dus doe eens nou Lucky Luke je myShopi op Ellens terechtkunt. Saas-Fee? Dat is er Princesa. Dan zit je daar knap bij met de feestdagen. Mazzel. Moet snel zijn en over een halfuur flikker ik in slaap. Hij Lou. Iets andere intro dan normaal voor een gesprekje voor gesprekken.

[00:01:08]

Wanneer spraken wij maken eigenlijk?

[00:01:10]

Welkom beste luisteraar de avond na Dylan reed direct door naar euh, Zaltbommel, waar een lekker Chinese of Indische rijsttafel de weg tikte.

[00:01:19]

Ook een dag later trouwens was van op de fiets. Ja, hou jij niet degene die jou wil? Waarschijnlijk als smeerpijp?

[00:01:25]

Een dag later was ik ergens euh. Beademen. Hooguit fietsen had in de avonduren geplukt. Maar euh ja. Vorige week maandag Maarten Decroo in de podcast. Het was een euh en lang aangekondigd. Eindelijk toch? De gasten? Ja, nou ja, de aanleiding was ze dat die wist eigenlijk S. Stalhille alle Shayne tijdens euh. Tijdens de opnames voor zijn 22 was nog schoon uit het boek. Goed gelezen. Hij wist precies de glazen bol. Maar je moet er veel meer naast kijken.

[00:01:54]

Weet je op de KRO letten? Dat is echt fenomenaal. Dat heb ik nog even terug gedaan voor KOPKAP en sindsdien hadden we afspraak niet. We gaan d volgens mij een vlak voor de Tour op en tijdens de Tour. Tijdens een rustdag komen we een podcast opnemen, maar je weet hoe dat gaat. Het duurt lang en dat ik zeg nou. Ik belde hem twee weken geleden op. Ik zeg Maarten, ik zeg het wordt wel eens tijd.

[00:02:13]

We gaan het nu doen en hij was meteen in flessen wijn op tafel. We zaten tijdens één van die grote, mooie woon keuken van een honderden Roemeen. Wat een lekker sfeertje. Ja, Lift Slow heeft u wel uitgevonden. Over gehad. Vijf jaar terug volgens mij het centrum van Zaltbommel verhuisd naar een boerderij en eigenlijk probeert boer te zijn. Dat kost hem veel tijd, maar geeft hem ook wel veel plezier. Tweeënhalf uur per dag. Ja, hij heeft een paar paarden en dan doet ie de helft verkeerd geloven.

[00:02:39]

Dan wordt ie uitgelachen in huis. Alles uit leren. Maar ja, dat euh. Inspirerend hè?

[00:02:45]

Nou ja, het was iets meer dan het was. E en en de onze theorie die we van tevoren bedacht hadden dat en en mede gebaseerd hadden op hoe die in zijn 22 was. De film euh, uit de verf komen is Maarten is een man die er gewoon lekker de tijd moet geven. En dan komen al die verhalen. Die komen draaien en die waren daar. Nee, dat klopt, want hij krijgt natuurlijk heel veel kritiek op zijn commentaar bij de NOS.

[00:03:07]

Maar ik luister best wel voor fans. Een podcast en eigen podcast de De Krot Gast. Ja ja. En ik vind m daar altijd. Als ie de verhalen uitdiept over veiligheid of Colombia of dan komt ie veel meer tot z'n recht. Dus ik dacht we gaan beseffen de diepte in mij. Ja, alleen euh. Zijn podcast wordt denk ik ook best wel goed gered door z'n dochter en Steven. Dat kan wel echt praten. Ja nou ja, wij wel.

[00:03:32]

Volgens mij jonne de opdracht gegeven kijk n afslacht kan nog de tweede al aena vragen. En we stellen de vraag en dan begint ie en dan neemt u een afslag rechts af. En dan een minuutje later gaat ie opeens weer rechtsaf en dan de tweede links en dan ben je vergeten wat je vraag was. Hij komt achter z'n vragen uit. Ja, dat gaat naar twee afslagen. Jij de opdracht gegeven? Moet je m stoppen om zelf ook af en toe nog wel proberen samen te vatten?

[00:03:55]

Zag ik jou en avondwake afkomen? Van Maarten hele goede samenvattingen, zeg maar zelf wat beter kunnen. Dus euh ja, ik. Ik geef toe dat ik tijdens het gesprek af en toe door de kwijt was. Een beetje alsof je midden in het bos vier keer rechts gegamed, niet meer weet dat je dezelfde kant op gaat. Maar euh, ik. Ik ga er vanuit dat Jonna dat helemaal knap gedaan had. Ook wel charme. En het mooie is dat dat we anders ook gewoon weet je een Jan Raas die allemaal deuken in z'n plafond voor zijn auto heeft.

[00:04:27]

Een die hem met zijn vuist kapot de hele bekleding lag eraf. Dat soort anekdotes waar we anders weer niet mee rijden, halen we niet naar gevraagd. Maar inderdaad, hij kwam via een omweg inderdaad met de. Volgens mij had ie in Frankfurt een of andere koers verneukt en toen moest ie nog zes uur in de auto naar Zeeland zitten met race, terwijl de hele dakbedekking naar beneden hing omdat de race de dak uit de auto had geslagen zeg maar. Die man was hard en dat was een harde knarsen.

[00:04:51]

Ja, mooi. Hij komt echt uit een andere tijd. Hij heeft er uitgebreid over verteld. We hebben het over uit goede woorden, ook voor de 5 getrouwen. Ja ja, dat vind ik ook wel frappant. Als ik dan als een zachte man die ja in zijn testwagen is anorexia periode van 5 jaar maar uitgepraat. Ja zeg maar. Ze, Braas en Lefèbvre ieder op hun volstrekt andere manier hebben we een grote impact op de man. Maar ja zeker.

[00:05:15]

Nou, heel tof. We gaan. We gaan er naar luisteren. Zou meteen. Maar wij hebben de reden dat we hier nu nog eventjes euh. Tijdens de Elissen ref maandag lunch waarbij we een klein flesje wijn hebben opgetrokken, maar dat geheel terzijde. Komen we zo nog op terug? Euh, zitten is dat we nog wat administrative. Laten we zijn huishoudelijke maar huishoudelijke mededelingen hebben. Laten we die zeggen erbij pakken. Waar zullen we mee beginnen? Zullen begonnen is met Bettel beginnen?

[00:05:40]

Ja, lijkt me wel, want het is nu wel redelijk. Want gaan in de bettel je bed, het is. Nou ja, kijk, Thomas en ik hebben er sinds vorig jaar nou ongeveer rond. Deze tijd nam een podcast op bij Captein met Met z'n drieën en daarin nam Thomas de uitdaging aan dat ie me wel even los zou rijden tijdens Egmond Pier Egmond 20. Nou ja, we weten allemaal af naar in ieder geval Egmond Pier Egmond 20:21 gaat niet.

[00:06:04]

Maar de datum staat 9 januari en we gaan elkaar gewoon bekampen die dag op één of andere manier. De precieze details moeten nog uitgewerkt worden, maar Thomas en ik ga gewoon kijken wie de beste is op die dag. Maar nu kwamen in mijn vriendengroep best wel veel jongens die zeg maar een soort onderlinge Bartelds hadden, zegt Jan tegen Jelle. Of nee, Jan tegen Frank. Euh, Jelle wil niet die wil, die wil alleen maar gezellig bierdrinker naar een Mahau.

[00:06:32]

Ik weet je wel. Zo kan Jelle zakken. Ja, het is ook Jelle en Stefan tegen Dennis Hopper. Die hebben ook een bettel. Die zijn nog een beetje uit steggelen over Bekoe. Hij neemt me mee naar de Laguna, die gozer. Ja, precies de Laguna, klinkt het. Dat is niet. Geen idee. Is het niet de techniek? Niet de technisch? Ga je wel helpen? Verkennen de doorgang. Maar ik merkte gewoon de energie in mijn vriendengroep en ook tussen Thomas en mij, want ik ben toch wel stiekem best wel hard aan trainen.

[00:06:57]

Vanochtend nog effe 30 prettigst gedaan, dan heb ik het nooit gedaan. Euh, een power Mitters, dat zou je niet zeggen. Welke laatste volproppen? Laurens ten Dam brouwerijsite?

[00:07:08]

Krulletjes aangeschaft? Extra hotshot? Euh.

[00:07:14]

De geoïde is aangezwengeld door prestatie en is daarom dat jij euh, dat je die niet teweer hebt zodat je Johnny nooit.

[00:07:20]

Ja, het leek me gewoon wel eens weer eens leuk om te kijken. Ja, reken maar. Daar is energie aan het ontstaan in de groep. Euh Jan, die je verkoopt voor het eerst ook sinds 10 jaar weer spullen voor je fiets. Kijk hier Dennis. Die heeft namelijk speed skiet drivers gekocht. Dus daar ontstaat energie en mensen zullen elkaar bekampen. Toen dacht ik ja, waarom doe je dat niet? Gewoon een beetje breder trekken? Kan jij voor de luisteraar uhm vertellen waar we de hele lange lijst met regels voor deze dag zien?

[00:07:49]

De openingspagina van Lyft sloten steevast met komst aan. Alle regels allemaal en ze zijn er niet. Je moet alleen. Wat is een regel van een bettel? Ik ga die regel niet verzinnen toch? Ik bedoel, je moet gewoon een vriend of vijand hebben tegen wie je om het hardst failliet tot de streep of strijd is. Omdat je chronoproef veel of vier tegen vier of je gaat om het hardst tegen elkaar monopoli, wat ervoor zorgt dat je je vrienden die dag uitdaagt.

[00:08:14]

Ha! En het gaat niet alleen om rijdt vast. En daarna is het weer tijd voor Lyft. Daarna kan je samen een biertje drinken of weet ik veel. Je bestelt Chineze of What Ever? En euh ja. En ik hoop dat het in Nederland en ook het parcours maakt niet uit waar je wil. Gewoon vanuit huis. Gewoon niet dat je iedereen naar t strand van Egmond moet komen, dat hoeft helemaal niet. Ze hadden wat bij Dirty Consult nog een en een hele lijst met dingen waar het aan moest voldoen.

[00:08:37]

Ja, en nu moet je gewoon om het hardst je gaat te verslaan. Just guede duim. Ja, hij steekt de meekrap. Prepared by pre-paid. OK! Mooijman. Ja, veel mooi.

[00:08:46]

Ja vind ik mooi. En ik ben ook heel benieuwd wie tussen jou en Russell zit hier ook aan tafel. Hij zit die venijnig, maar zit nijdig naar Steven te kijken die hij stiekem keramiek spiertje die zo'n 500euro is. Dit kopen wat grasstroken. Nee, nee, nee, nee, nee. Maar ik ben Mister Short. Ja jij. Zullen wij gewoon benieuwd wie er gaat winnen? Wat hebben wij net in de lunch gebruikt gedronken? Nou ja, jij trok als eerste hier één of andere champagne open.

[00:09:10]

Ja, het verhaal is. We hebben natuurlijk de Giro weinig bockx gehad. De kopgroep en het peloton boxers zeg maar. En die is op die ze op waar voordeel. Sorry, was geen Barolo meer te krijgen en letterlijk niet. We een kerstloop samengesteld of Spica dat gedaan hebben wij niet gedaan. Maar ja, voordat we m gaan aanprijzen moeten ze wel even allemaal geproefd worden. Het idee? Het idee was een lisle, een rit vers kerstpakket, alleen dan zonder de tapenade, zonder de meuk.

[00:09:38]

Reckers, leve de test. Wat had je nou nog meer? Want wat er nog meer in een 1. Castelijns Kaesteker was bij die groep die pastei dingetje is. Al die meuk hebben we eruit gegooid. We hebben 6 klets 6 ton vlees uit Spijkenisse weren, want er zat eerst geen ribeira in. Hij moest er in de motor weer rijden. Euh, zal ik eens zeggen wat erin gaat zitten? Daar gaat? En uhm, een bourgogne. Een witte bourgogne gaat erin zitten en daar gaat een.

[00:10:03]

En die hebben we net nog even opengetrokken. N laagje mensen. Wat iedereen allemaal gekke dingen gaat denken. N laagje om eens te proeven. De super tusken die Renzo Marina Conca d'Oro. Waar komt dat vandaan trouwens? Kennelijk Misano naast Panza met ons favoriete restaurant. Dus ja, die weining komt gewoon die stokken. Daar kunnen we. Op pizza vanaf ons. Van de spreekwoordelijke gruizige. Trouwens, met jou straal. Het is druk elkaar. Doro zit een rooie Rioja in natuurlijk.

[00:10:34]

En dan reserva echt en kletsen van een wijn, een sancerre wit. Daar zit een euh, welke mis ik dan? Hoor je een witte broodje witte bourgogne zit erin en Ernst-Jan champagne dus. Euh, de feestdagen kom je wel door. 3 wit zeg maar met de champagne erbij. 3 wit, 3 rood. Ik zeg euh, top pakketje negenennegentig euro. Ja maar de valt. Volgens jou is ie super Toscaan of 40 euro. Ja, het is de.

[00:10:59]

We hebben twee open trofeeën 100 100euro inschuiven. We hebben 42 procent korting geregeld bij wijn voor Spacelab pakket bij Spica. Maar nogmaals dank. Dat pakket is nu negenennegentig euro komt vanaf. We gaan deze woensdag nacht van woensdag op donderdag live gooiden. Vanaf vandaag staat het lijf in mijn voordeel. Pniël Schleiz leeft. Laura bewijst. En vergeet dan vooral niet even de kortingscode of Sison te gebruiken. Dat is of is zo. En of Sison, want anders loop je die mooie korting van 42 procent mis.

[00:11:33]

Dus daar staat weer gewoon een heel dresmé conclaaf. Kerstpakketten voor je klaar. Punt. Nog één ding en dan gaan we naar Maarten Bluesman rechts moet in de topwijn uit. O ja, Verreck en dat zijn we vergeten toe aan het gesprek. Bij mijn hartje was het half n. Ja uhm ok. Het idee is niet van ons. Is van een luisteraar die zegt jongens, als je stemt voor de Top2000. Heb je ook de vraag. Heb je ook vrije keuze?

[00:11:59]

Dus je kan ook in een nummer naar eigen inzichten toevoegen? Euh. Maakt daar alsjeblieft gebruik van om blueszangeres van jij weer rooide zeg maar een soundtrack van euh. Van de podcast. Uhm daarbij in te voegen. En hoe vet zou het zijn als wij tussen kerst en oud en nieuw Top2000 luisteren? En met z'n allen? Het zijn zo lekker. Dat zou wel.

[00:12:19]

Het zou ik heel lekker vinden, want dan hoor je hem ook eens helemaal. Ja, want die tekst. Ja toch? Ja, supergoede tekst. Als je gewoon helemaal luistert. Dus dat betekent dat je tussen 1 en 6 december kan stemmen. En als vrije keuze blueszangeres van JW Roy moet invullen. Dus ook al zou je normaal nooit stemmen. Het is allemaal geen moer. Ga gewoon naar NPO Radio 2. Stem op de Top 2000 en vroeg JW Roy Blue Sunrise als vrije keuze.

[00:12:45]

En dan gaan wij tussen kerst en oud en nieuw wel lekker meeluisteren. Dat lijkt me heel tof. Het kan overigens ook. Ik ben t weten website Eponiem, maar dat kan ook in België. Trouwens ook is in België ook een Top2000, alleen dan noemen ze dat de top 1000 niet a gogo kwartier. Hoe heet die zender ook alweer? Nou kom ik later op OK!

[00:13:02]

Zullen naar Maarten gaan luisteren. Veel plezier met luisteren Maarten. Komt ie dan? Sorry, we gaan nog heel even niet luisteren naar uhm, naar euh. Euh Martin. Want euh, onze Regi uhm fluistert mij net in dat ik op zoek was naar Radio Donna. Veel plezier met Maarten Ducrot.

[00:13:24]

Was het niet Joop die zei de fiets. De fiets en verder niet? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral ook naast de fiets.

[00:13:30]

Dit is de liftenbouwer, ritprijs, podcast, Aveo en in het starterswoningen de Screening Cuypstraat single Hajj, de herwint en zijlijnen en Gérardmer 2005.

[00:13:45]

De laatste meters van etappe acht van de Tour van dat jaar een sprint à deux strijkijzer tegen strijkijzer, een frisse wind. Er uitzicht de Nederlandse huiskamers en wieler harten binnen door met een halve banddikte verschil Andreas Klöden te verslaan in een sprint waarin Leeuw zomaar ook aan het langste eind getrokken zou kunnen hebben. 2005. Ja, was lang geleden. Vorige week kondigde Pieter Weening aan te stoppen als profwielrenner en één keer in de zoveel tijd voelt het afscheid van een renner, ongeacht palmares.

[00:14:17]

Alsof we met hem of haar een eind komt aan een tijdperk. De laatste die vertrekt van het feestje en de deur achter zich dicht trekt. Zoiets. En Weening is er zo eentje. De finishfoto van de sprint in Gera Mair laat naast een rondvliegende Friese fluim van epische proporties. Bij nadere bestudering tal van relikwieën van die tijd zien. Sokken die nog in de categorie sokjes vallen 21 millimeter banden en Adidas BIP met witte strepen en een niet draadloze fietscomputer shirt waarvan het draadje naar de sensor op de voorvork door de mechanieker met de grootste zorgvuldigheid en precisie rond de REM kabel is gewikkeld.

[00:14:57]

Half jaren 2000 was de tijd van wapperende wieler mouwtjes. De tijd van schilderij, loze hotelkamer, muren en injectienaalden in cola, blikjes van je reinste combines en onversneden wielle romantiek van de Colnago. Zesenvijftig de tijd van Fassa Bortolo en Gerolsteiner. De tijd van Vladimir Efimkin en Sylvain Cannstatt die afijn, twee shows clades afgelopen Sluys. En ik stel me Pieter voor die diep in de nacht met grote stappen de V's kroeg uitloopt en nog een keertje omkijkt voordat ie de deur definitief sluit.

[00:15:32]

En dan zit ie dan toch nog een collega zitten op zijn kurk, hangend aan de bar, in diepe gedachten, met zijn wijsvinger verveeld, rondjes draaiend op de rand van zijn bierglas. Kom jij ook, Jo? Maar Pieters een collega met de samengeknepen ogen van een dood vermoeide kroeg verlaten? Het is de hoogste tijd. De magere, getaande verschijningen aan de barbecue trad op, maar maakt geen aanstalten mama Pieterse mag niet op mij. Ik doe er nog eentje, denk ik.

[00:16:01]

Okay, alle Gander ook. Maar Jowell. Wat jij de. Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie wieler gebabbel, daarna met Stefan Bolt en tegenover mij zit die. Laurens ten Dam. Lekker. Jouw mening? Die ging ook wel eens laatste de kroeg uit hoor. Maar uiteindelijk e herken je t een beetje? Dat dat weining is ook wel gewoon. Die was er toen al. Dat ik zag die foto enkel die in €2500 die toerrit.

[00:16:31]

En ik zit nu terug te denken. In 2003 waren we nog ploegmaats aan zeg maar euh, bij de amateurs. Dus bij hem ging het heel snel. Dat was dan ook een. Volgens mij was in de muur ook een euh, een. Een hele reeks. Pieter Weening wint de tour. Hm, komen de Nederlanders. Eigenlijk krijgen we ook. Drukken werd hem opgelegd. Maar ja, en hij bevestigde ook door in zijn eerste tour meteen een rit te rijden.

[00:16:53]

Ik reed toen voor Shimano Memory Corp. Weet je wel, dus. Hij is lang geleden. T Is echt een klasbak geweest. Super aardiger kerel. Euh. T Is niet dat we. Hij belt betekent ook met niet heel veel meer een man veel. Maar ja, vrijgezellenfeest voor mij was die week serieus. Ja, ja en nee is als laatste het licht uit. Ja, het wijst, achterhoudt, ploegmaats ging trouwen. Dus jij was. Ja, hij was erbij dat ze nou maar even bij stil staan.

[00:17:19]

Waar zijn dat zeker? Nou, we zitten in de keuken van maatje de KRO, dus da's het beste korte vers Marghem.

[00:17:27]

ZALTBOMMEL Wat hebben we er wel voor dat we nog uit gaan? Wat hebben we? Wat hebben we lekker gegeten op het dorpspleintje in dorpspleintje Zaltbommel.

[00:17:35]

Goeie groei, goeie Chinees kippetje. Dak omhoog.

[00:17:38]

Kenai natuurlijk, maar niet doet dan uitgiften afhalen. O ja, staafde Yes. Als je als je zeg maar met hem op pad bent, dan weet je in iedere stad de beste Indië hoor. Die is heel goed. Dat klopt het. Wij hebben een Indische rijsttafel op zitten peuzelen. Hebben we dit? Daarom zei je dat je niet mee hoefde te eten. Nee, dan wij, maar dat hadden we al. Maar wat ik zei, dat is nou ja, wel dat er net over.

[00:18:00]

Zo vaak is het zoals ook bij mij thuis opnemen. En Steven is er al drie uur eerder. En dan is er al heel veel gepraat over van alles. En dan begint de podcast en als je kijkt, dan moet je kijken. Je moet eigenlijk nog een keer gaan vertellen, maar dat is nooit meer zo. Is als kruit verschieten heet dat tv. Ik kwam meer te errv. Want het is in die zin. We zitten in een oude boerderij.

[00:18:19]

Is het? Uhm, ik las overigens. En dan gaan we aan. Wat dacht je dat je tweeënhalf uur per dag bezig bent om hier de boel de boel te houden?

[00:18:27]

Ja, dat kan ook in een half uurtje.

[00:18:29]

Maar in deze tijd is het ontzettend leuk om buiten te zijn. Het is een paradijs. Ik mag niks doen. Uh, ik ben zelfstandig ondernemer. Euh, alles ligt stil. Euh. Wat er gebeurt doen we online. Daar maak ik wel vorderingen in en maken we met z'n allen wel vorderingen.

[00:18:46]

Maar dat is de. Mijn vrouw heeft nog nooit zoveel tijd met mij doorgebracht. Kan ik je vertellen? Ja eigenlijk. We zitten met een grijns van ongeloof te kijken. Van nou zitten de bloedsomloop van de samenleving stil en dan zal het lichaam wel genezen. Tegen al mijn gevoel in. We zullen toch op enige manier mee moeten dienen, maar ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen. Dus ik zit hier opgesloten, herken me beter hier zitten dan bijvoorbeeld mijn zoon. Euh, in appartementje op twee hoog in Amsterdam Zuid.

[00:19:16]

Waar bestaat die die? Dat word je in een half uur ook kan doen en in tweeënhalf uur ook kan doen. Waar bestaat dat uit?

[00:19:22]

Nou ja, we hebben een beestenboel hier in huis. Twee paarden, twee honden, twee katten. Moet te horen, opgehangen worden, poep geschept en euh.

[00:19:33]

Euh. Op een boerderij is altijd wat te doen. Ze moeten dan weer we. Euh, bomen gesnoeid of weet ik veel wat allemaal. En ik ben fanatiek, maar ik ben niet de handigste. Lacht Maar hoe lang, hoe lang slecht? In combinatie kan ik je vertellen wat je wil. Ken je wel erg allemaal als ze dan toch even zelf kunnen gaan? De nieuwe hobby? Hij vindt het zelf al een behoorlijke Rocky ook, want hij Houtrak.

[00:20:00]

Hij heeft een huis aan het houthakken en dat wordt er ook buiten. Kom. Ik kom hier doen. Ja ja, ja ja. Nou ik heb net twee bomen thuis gedaan. Toevallig. Nou ja, hij krijgt wel wat uit je handen. En ik zie ik snap het wel, maar ik heb dat interview. Weet je wat je ook doet met matige lezen? En daar vertelt hij ook. Hij woont natuurlijk. Ja, daar wonen allemaal. Zeg maar boeren.

[00:20:20]

Zelf staat te lachen.

[00:20:22]

En maatje 60 zeg ik het goed. 2/6 62 en is in vijf jaar terug komen wonen.

[00:20:27]

En die is begonnen met zes stadse jonge, twee rechtenhouder en twee linkerhanden en tien duimen draaien.

[00:20:33]

Nu is uit de stad verhuisd. Te eerlijk toe omdat er gaan om jou. Dus inderdaad met die tuinen en de rest noem je nou waarschijnlijk op t verkeerde moment of de verkeerde alles op alles.

[00:20:42]

Alles wat fout kan gaan doe je een keer fout. Ja, maar dat komt er achteraf achter dat al die betweters hier om ons heen hartstikke lieve mensen die helpen. Die hebben die fouten, ook al waren ze 20. Want je moet de natuur zijn gang laten gaan. Alleen ja, wij mensen hebben nogal de neiging om wat te gaan controleren en zodra we gaan ingrijpen gaat het mis. Wat kan ik je verzekeren? Probeer je een natuurlijke weg te vinden?

[00:21:05]

Maar je ziet toch altijd te storen? En heb je t weer net op het verkeerde moment gedaan?

[00:21:09]

Net te veel af of er teveel bij of wat een man en nu in de podcast om die om die tijd maar wat te doden zeg maar. Hoe? Hoe luister je veel podcasts? Nu zit je helemaal in de in de pot kom, want je hebt zelf ook een podcast. Luister hier veel.

[00:21:22]

Nou ik, euh, ik luister. Euh, want ik zit veel minder in de auto dan dan eerst uitgelezen podcast momenten. Ja ja. En als we nu nog steeds als ik euh, ik zit na pak m beet twee keer in de week in de auto en morgen moet ik naar Zeeland.

[00:21:36]

Euh ja, dan zit je twee uur in de auto zitten. Gewoon podcast aan. En euh ja. Maar ja, dat is de.

[00:21:43]

Ik vind het de uitvinding. Het is het nieuwe lezen. Ja, het is echt en dat mensen willen. Ik dacht dat ik de enige was. Maar mensen willen echt meer weten dan dat geroep. Toeter van de journalistiek op dit moment. Wat ik de Olona journalistiek noem? Euh, van ouder is iets. O. De d. De Karwij. U stond van de week. Heeft een dopinggeval in de in de doofpot gestopt.

[00:22:07]

Wat blijkt? Dat gaat over een jongen wiens naam ik nou niet ga doen, want dan wordt ie weer doodongelukkig. Ja, die ja, die heeft een fout gemaakt. Daar hebben ze gewoon even gekeken. Hoe gaan we dat doen? Ze hebben de regels daarmee gebogen, maar hebben ze gedaan. Een moverende redenen. En dat hebben ze. Ze hebben leiding gegeven aan een situatie. Ik vind dat prijzenswaardig. Nee, om de regels over.

[00:22:27]

Dat noem ik nou zou ik graag partijtje de in de aula vallen waar iedereen een uur rondom gaat staan en mij gaat staan kijken.

[00:22:35]

Want dat een een met een beeld dat hij heel graag groeien in vergelijking met wat dan nodig is.

[00:22:41]

Is moet je een vraag te leggen. Misschien wat vechtpartijtjes? Wat? Nee, gewoon gewoon. Je kent toch wel beeld van vroeger? Ik weet niet wat ik bedoel. Ik bedoel dus de kou. Maar ja, die reflex was daar waar ze werd op Wielle overleed stond er aan het uitkijken waren verdomme ook. Uhm. Daar is in 2000. Wanneer was het elf? Ja en uhm, een sprake geweest van een euh, een positieve dopingplas waar eigenlijk geen.

[00:23:06]

Ik kende in zijn houtzaagmolen van. Ik heb het een beetje die van me af laten glijden, maar dat dan.

[00:23:11]

Als die als de betreffende renner zou stoppen, dan zou het niet in de openbaarheid komen. Precies? Nee, maar die jongen zat in de penarie en die was ontstoppen. En die heeft een soort laatste redmiddel en een soort wanhoopspoging. Ik wil het niet bagatelliseren, maar daar is een heel verhaal omheen. Dus geloof ik wel gemeld bij de USA zag ik. Het is allemaal gemeld en we hebben gezegd we gaan geen ruchtbaarheid te geven. Geen gedoe, want dit is eigenlijk een non issue.

[00:23:34]

Die jongen heeft eigenlijk hulp nodig in plaats van dat ie gestraft moet worden.

[00:23:38]

Het verhaal komt aan tafel dat het exemplaar is rond de manier wist ik. Daar is altijd een verhaal dat inhoudt dat mensen dus schaars met die mensen praten. Hoe is dat zo gegaan? Zijn die beslissingen gekomen?

[00:23:47]

En daar leent een podcast zich voor Heerle. Kijk nu naar de toestanden met de Belastingdienst. Die ken ik goed. Want heb ik voor gewerkt als server?

[00:23:56]

Ja, ik uh. In mijn organisatie. Dat vieze praktijken heb ik daar heel veel mee te maken gehad.

[00:24:02]

En dan zie je dat daar een soort systeem gaande is waar al die radix in mekaar grijpen.

[00:24:07]

Waar lopen wij wel eens tegen te hopen? Ook op tv van dan krijg je tekentafels uur en de bureaucratie neemt het over. Mensen denken niet meer zelf na. Het is veiliger om de regels te volgen dan om zelf een beslissing te nemen. Zeg me nou, ik ga het nu zo uitleggen en ik neem je verantwoordelijkheid voor. Nou, dat is bij de belastingdienst in het extreme en dan veranderen ze allerlei wetten. Dat is bijna niet meer uit te voeren en dan gaat het mis.

[00:24:30]

Daar gaan ze nu zoeken. Wie is de schuldige? Ja, en dan gaan we elke avond nationaal zitten kijken. Hebben we al een schuldige? Nou, die 1. Die Wiebes is wel behoorlijk schuldig. Nee, maar die ze is gewoon ook een oetlul die daar zit. En die komt er dan achteraf. Ik vind het heerlijk en daar is een podcast voor. Loopt er nou eens omheen. Er zijn verschillende perspectieven. Houden ze op met dat flapdrol van die meningen poepen?

[00:24:53]

Het is ontstellend en ik moet oppassen, want ik word geacht op mijn positie nogal eens een mening te poepen. En ik stelde vaak vragen bij ik zeg nee, ik persoonlijk kijken zonder kijken.

[00:25:03]

En nu vind ik dat, want ik heb dit gezien zo.

[00:25:05]

Welke podcast luister je die van jullie? Ik? Ik luister geordend. Pietersen ik luister. Uh uh uh, de kunststof. Ja uh, ik luister. Uh zo'n Pietersen ook.

[00:25:20]

Pieters en Joran Pieters. En dat is de. De controversiële denker waarvan iedereen denkt dat ie racistisch anti uh homo. En weet ik veel wat is, terwijl wie een buitengewoon.

[00:25:30]

Het is een Canadese professor die euh de wereld over reist met een uh uh, een behoorlijk filosofische boodschap.

[00:25:40]

Ja nou, die paar terwijl aanstootgevend te horen komen is behoorlijk aanstootgevend omdat die euh, die pleit juist over het opgroeien van mensen die leren om verantwoordelijkheid te nemen en leiding te geven.

[00:25:53]

En dat je dus niet het systeem laat beslissen, maar dat je het systeem moet helpen bij dingen die mensen voor mekaar willen krijgen. En wij hebben het hier behoorlijk omgedraaid. Bij ons worden de regels en het systeem en de bureaucratie wordt leidend en de mensen gaan eigenlijk uit beeld. Nou, daar hebben we voortdurend.

[00:26:10]

Plukken we daar de vruchten van? Of niet? Een goed voorbeeld is de Belastingdienst heus met en met de. Affaire? Dat vind ik een mooi voorbeeld. Maar nou is BVVO bij de Khieu zijn. Eigenlijk zijn ze weg gestapt uit van die regels toch? Want de regel is dat we de regels gebouwd actief bent dan maar.

[00:26:27]

Ik vind dat een ander. Want ik zet toch over na te denken. Maar ik zeg als ik dat. Ik vind het ook wel weer heel cru voor heel veel namen die wel in de publiciteit zijn gekomen. Snap! Dat krijg je dan van ja. Waarom zou je dan gespaard bewijs spreken? En ik ben met pek en veren dom.

[00:26:43]

Dan moet je dan kunnen uitleggen als leidinggevende in wat er nu gebeurt, die medio media Craxi die dit nu is. Euh, de schijnwerpers daarop. En dan gaat de immigratie zijn verlossen.

[00:26:55]

Ja, het is diegene die daarbij zijn geweest. Die zijn al uit dienst of ruïneert in dienst. Die wisten van niks en die er. Die gaan nu draaikonten. Nou, dan heb je meteen het hek van de dam. Is iedere vorm van hoe gaan we hier nou? Mayon? Is weg. Nuance is weg en behoorlijk met elkaar omgaan.

[00:27:12]

Samenleven? Euh, dat gaat er niet meer. Inderdaad moet je soms een afweging maken van jou. Jij bent een top professional. Valverde bijvoorbeeld.

[00:27:21]

Ja euh, we weten dat je het gedaan. Dat kunnen we zien in je DNA. Hij heeft altijd ontkend.

[00:27:28]

Vind ik heel bijzonder en nu? We hebben geen bewijs ja, behalve Dan Circumstances. Maar in het sportwereld werkt dat nog één keer zo.

[00:27:37]

We schorsen en daar zit een andere vent wiens naam we niet gaan noemen die uit de publiciteit is gebleven. En dat doen we dat niet.

[00:27:46]

Ja, dat moeten de autoriteiten wel kunnen uitleggen. Precies ja, want anders krijg je. Maar die uitleg is politiek. Daar schort het aan toch? De uitleg is dat waar schuurt het nu? Daar schuurt het. Omdat mensen, ook leidinggevenden nemen bijna geen verantwoordelijkheid in zich. Ik heb dat besluit genomen hier. Ik wou en ik heb op die plek gezeten en daar ben ik voor gekozen en aangesteld. En ik neem die beslissing, want daar ben ik van.

[00:28:08]

Ja ja, hoe je dat iemand zeggen.

[00:28:09]

Maar ja, dat nooit wat blijft. Dat zou wel veel. Lefèbvre die hoor dat soort dingen wel zeggen. Ja ja, ja ja, maar ze hadden ook geen controle. Dan moet je dus ook wel in de ploeg zitten voor je bewijs spreken. Wel beschermd? Ja toch?

[00:28:21]

Ja ja, dat kan natuurlijk wel eens fout gaan. Ik kan ook totaal fout zitten, maar dan moet je geen fouten zeggen dat je niet kan herstellen.

[00:28:27]

Hoe zou co? Hoe zou Coppey dat gebruik maken van een klein bruggetje kopie? Kunnen wij het hebben over de wijn die op tafel staat? Want dat is er toch. Het protocol in protocol zegt we moeten vertellen wat voor waar we op tafel staan. Leeuw, weet je nog van wie er deze fles gekregen van Lidocaïne Marina kopie nou van de kleinzoon van Coppi? Zeker? Of de kleindochter zo nijdig Marina was de de dochter van Coppi.

[00:28:52]

Ja, Coppi had het land in de Piemonte.

[00:28:55]

Nou, daar gaan we even uitleggen. We zijn met de Apparel tevens gewoon helemaal namelijk naar het dorp van Coppi gegaan. Ja ja, castanea. En daar is alles Coppi, dus daar is ook Coppi waaien. Maar hoeveel van die flessen heb je dan? Wij hebben allebei een Do You? We kregen twee doosjes. En zoals dat dan altijd gaat Balou dan verdeeld in de doosjes. Plus eentje voor hemzelf. Wij weten dat u wel zeg. Gaat u nou nee zeggen?

[00:29:18]

Zes flessen dus. We hebben van lieden waren twee door de oude bureaula was op.

[00:29:23]

Dus ze wisten dat jullie zuidelijke wijnliefhebbers waren? Ja ja, daarin Italië. En dan zijn we altijd een proef. En nu hadden we hadden we ook met wijn. Voordeel hadden we in een doos samenwoonst stelde tijdens de Giro met zes Italiaanse wijnen, maar de Barolo was er gewoon op. Dus toen zij steeds naar mate de naam deze Coppi waarmee. Dus dat is een Barbera shirt als allemaal.

[00:29:46]

Pyrmont? Is dit een kenner?

[00:29:48]

Ja, zelfs jongeren.

[00:29:51]

Ik ben in de Ronde van Italië 2010, want die startte toen in Amsterdam. Maar toen kwamen we in Montepulciano zeg ik het goed.

[00:29:58]

Omdat zien omdat Ratzinger al Montalto of munt op een montepulciano montepulciano waarin eventjes Kethel Cadel Evans ronde over die witte wegen.

[00:30:07]

Dat zou Montalcino zijn. Ja, het kan of moet het zo even natuurlijk. Daar zat een Nederlander. Euh, Notten.

[00:30:14]

Peter Nothin is een ouwe schaatser en die is daar getrouwd met de één of andere die elk geval Mart Smeets kent.

[00:30:22]

En ik sta er een beetje bij in de eerder genoemde lul met vingers en zo goed zo Marthijn.

[00:30:32]

Maar we bleken de midden het centrum te zitten en wij kregen dus allebei zo zo'n doos mee.

[00:30:37]

Maar ja, dan moet je met een vliegtuig gaan en dan sturen we wel op. Nou, echt niet normaal. Waar krijg je die doos thuisgestuurd? Was en lijken er jij?

[00:30:46]

Lauwen krijgt dat ook. Het nieuws hoort dat dat vaardiger één keer in de koers ging. Dat dan wel bij de achterwielen mee die ik had geregeld geritsel te hebben? OK. Nou, over die wijn gesproken. Dus we drinken nu een kopje wijn door komt. En. Want al die italien wijn, die uhm, de Barolo Brunello. Da's op. Maar wees niet gefreesd. Er komt een nieuwe doos aan voor de kerstdagen, dus dat wilde ik heb gezegd hebbende.

[00:31:11]

Waar gaan we nou naar Martin de Kroonen, wielrenner? Komt ie alvast? Martinus Antonius Duko achter Bril 19:58. Voormalig Nederlands profrenner, die na zijn actieve carrière onder meer in dienst trad als wieler commentator bij de NOS, zat vijftien jaar tussen.

[00:31:27]

Ja, ik ben nog niet klaar. Wat zijn vijf verjauw? Dat heb ik even lekker opgepoetst. Naast de studie psychologie aan de Universiteit van Utrecht als wielrenner begonnen 82 wereldkampioen ploegentijdrit 84 samen met Jacops, Breukink en Alberts. Meedoen aan de Olympische Spelen in Los Angeles en daar vierde worden op de 100 kilometer ploegentijdrit. Het is toch fantastisch waar overigens Alex Seguro kampioen werd. Hangt zou meteen over hebben. Het leven van een rockster te pakken. 985 begon hij aan zijn profcarrière op profcarrière bij Kwantum van Jan Raas.

[00:32:02]

Zeker over hebbben reed vijf keer de Tour, won een etappe en werd ook strijdlustigste. Renner won etappe in de Ronde van Komt. Langzaam mijn Dano en Ronde van Lombardije, Lombardije, Romandië moet ik zeggen. Dominee Libero Liberé en de Korst Classics. De koning van Biafra. Werd in 2004 bij NOS Studio Sport de opvolger van Wiske, Finidi was er ver weg. Erik Breukink, die ploegleider werd bij de Rabobank wielerploeg. Althans, dat zegt Jouwe. Wikipedia.

[00:32:29]

Uhm. Welkom in de podcast. Ja, goh, ik word oud, jong en zoveel op je kerfstok heeft dat euh. En je hebt genoeg gedaan. Hebt genoeg gedaan.

[00:32:40]

Daarom vind ik het ook zo mooi dat we hier zitten nu. Want euh. De reden dat we hier zitten is. We zijn hier gekomen om omaatje te interviewen voor de docu over de moeten rennen wat we gingen doen. En. En dat straalde zo rust uit. Hier zijn gewoon in de tuin. Het was lekker weer. Dat was. Ja, we hebben wel eens in de vijf jaar precies. En en dan? Euh, ik was B. En Maarten was nou ja en de generatie van V ook van euh.

[00:33:08]

Van een Peter winnen zeg maar de generatie. Nou ja, die zijn. Die zijn allemaal 20 jaar ouder dan ik. Ze hebben alles al meegemaakt. Ik denk aan Maarten die dat d. Hier was wel echt levensloos. Ja maar euh. Ik ik. Ik leven hier vandaag die dag ook al snel kennen dat. Hij heeft ook weken gehad, zegt of jaren gehad als ondernemer en dat je dat je verandermanagement doorvoerde na 60 uur in de week te werken was.

[00:33:32]

Was niks bij wijze van spreken en nam euh. Euh. En daar zit ie wel aan. We zitten hier. Ja, daar zit hier een Buijsman met rust. Ja, maar ook een man met rust tegenover dat. Daar waren we door over de euh onder indruk. En en dan stoppen we meteen met euh, met de veren op plekken stoppen waar de zon niet kon, maar bevonden je in je element. Op de manier waarop je euh, over de renners sprak.

[00:33:54]

In dit geval was het tijd. Ja, waarom snap ik dat die podcast? Euh. En een medium is waar je waar je lekker op gaat. Want dat is ook dat pak je de tijd die je nodig hebt.

[00:34:06]

En we vonden het ook euh.

[00:34:09]

In contrast staan. Een beetje met het snelle commentaar heren. Ja, ik voel die spanning ook. Ja, daar kan ik me goed voorstellen. Waar zit die voor jou, denk je? Het is al een strijd die euh.

[00:34:23]

Euh.

[00:34:25]

Ik ben in 2004 gevraagd, totaal tot mijn verrassing. Mart Smeets belde op en ik was geen vriend van hem, want ik had voor de Volkskrant een column gehad en dat gebruikte ik hem wel eens. Zou ik het nu noemen? Euh, om het tegen af te zetten.

[00:34:40]

Ik keek altijd vanuit het oogpunt van de wielrenners, dus als daar dan stond of marsleider, nou, dan komt de bus ook binnen. De enige die nog bereid is tot een snelle versnelling is euh, piet of zo. En dan keek ik naar gemiddelden. En dan waren ze net 5 minuten voor de sluiting. Controle van de sluiting van de contrôle waren ze binnen. Die gasten hadden zich helemaal t schoon beschreven. Sinds mei zouden ze dan wat minder ging te keer jongen.

[00:35:02]

Toen belde die op haar zegt Nou, we zijn het niet altijd eens. Maar ik heb wel een beetje tegengas. Vind ik wel lekker. En ik was verbaasd en ik wil en ik was vijftien jaar gewoon uit het wielrennen. Gewoon ook dat ik op paaszaterdag thuiskwam en dat ik even de tv. Omloop Het Volk. O God gemist, vind ik gewoon de Omloop Het Volk, want dan ben je er wel een gebleven.

[00:35:23]

Nu nog loopt een soort klok mee na. Uit de Omloop Het Volk zou toch doen wat je wil? Wat doe je dan? In plaats van nou ja, ik was ze van het fietsen euh. Thuisgekomen en een ik was mijn opleiding. Die had ik af en dat was ik organisatiepsychologie in economie. Dus ik zat een beetje aan de harde kant van de organisatieontwikkeling en euh eigen bedrijf in gehad. In de sportwereld. En waar was ik echt? En ik was ondernemer geworden inmiddels dus, want ik merkte dat de we hadden dat net in de aanloop over van die bureaucratie hé.

[00:35:58]

Dat dat mensen echt zelf verantwoordelijkheid nemen. Nou en.

[00:36:02]

Een adviseur als ik jou een probleem aanpraten, dan nu in mijn om het op te lossen. Ja en ik had toen al door van jou, maar dan blijven we in problemen ronddraaien waarbij we allebei belang bij hebben dat ze blijven. Al staan ze ja, als we echt iets gaan veranderen. Dan ben ik overbodig en dan moet jij je verantwoordelijkheid nemen.

[00:36:20]

Nou dat dat. Ik merkte al dat. Dat is een moeilijk spel. En toen ben ik voor mezelf begonnen. Want problemen aanpraten en dan gewoon de uren tellen. Dat dat was. Ik was dan ik moet anders en dat heb ik presteren van binnenuit genoemd. Het is de P of het moet van die mensen zelf komen als niet in het gaat er ook nooit uitkomen. En euh.

[00:36:40]

Dat kostte wel veel tijd. Maar ik had ook wel geleerd en ik ben zo intens dankbaar dat ik dat vuren heb meegemaakt.

[00:36:48]

Welopgevoed Jochi, euh, netjes mijn studie gedaan, altijd met puntjes gehaald.

[00:36:55]

En dat ik dan in zo'n wereld kom waarbij ik chantabel en quack moet geven dat ze beekvalleien, dat ik eerder op de Kwaremont ben, dat ik dacht dat ik hem.

[00:37:03]

Ik ben. Ook in de Ronde van Zuidwest Friesland zit ik in de tweede waren. Dan komen er een paar gelost uit de eerste. Waar komen die? In de tweede waaier bij mij? Wie ligt eruit? Ikke? Ja, hallo. Dat zal je ook wel herkennen. Toch? Maar ja, zeker de eerste keer je van ja, waar gaat die komen? Gaat ie komen? Ik wil de langste uit de ellebogen breed en geef je een kwak en je ligt eruit gehaald uit bed.

[00:37:26]

Dan ga ik je niet meer gebeuren. Dan ga ik zelf terug doen en dan ga je leren. Dan word je wel niet streetwise van waar je je ontwikkel van kracht. Die euh, die echt ontbreekt als je gewoon zoals mijn vrienden ingeloot van medicijnen of diergeneeskunde. Die zitten tot een drieëndertigste op school en dan moeten ze een praktijk gaan runnen.

[00:37:48]

Ze hebben tot 33 jaar nog nooit iets gedaan. Wat uit hun handen moest komen is natuurlijk fantastische misbaksels krijg je daarmee. Dat gaat ook altijd fout. Smeets belt jou.

[00:37:58]

Ja, goed terug naar je, want je hebt hier. We hebben ja, dat ga ik wel effe doen. Was het niet boos? Maar ik moest uitleggen Japanse die we die rust vandaan. Oh ja en wauw. Waarin je vertelde over die spanning. Maar daar ben ik benieuwd naar. Hoe je, hoe je die spanning troef. Wat me ons snelle commentaar en de rust in de podcast. Euh euh.

[00:38:19]

Mart is euh. Een maat van een vriend. Euh, dat kan ik nu echt zeggen. Hij is gestopt. Ik ben nou die afvang zeg. Die kon die rust inhoudt. Die zei ook regelmatig als ze mijn eerste allereerste poesen de Ronde van Vlaanderen. Zo'n schermpje. En er was een kopgroep. Bruylandts werd tweede of derde. En die euh. En Dinge wonnen. Euh, die Duitser. We Wesemann bij deze Wesemann.

[00:38:47]

En wat het begon met de kopgroep van 25 man die niet teruggepakt werd en jongeren komen er vijf minuten in. In het allerergste is een kopgroep van vijftien. Een man die je niet kent. Dus ik bij de Belg weet jullie wie is. En daar zat ene André Meganck. Die gaf mij vijfentwintig verkeerde valse namen.

[00:39:03]

Ja, axuy de chrono van anderen was wel zat mee.

[00:39:08]

Man man, man, collega Freek wist gelijk van jou. Maar even als je buren geven weet je gewoon je wordt geflikt of je flikt. Dus ik wist gelijk van nie ok dat dat echt klopt. Dus je kent voor de rest van je leven ja en je weet precies hoe je me op armlengte moet houden. Super lessen zijn dat. Dus euh, dat was wel even. En Mart. Martijn gewoon in het wiel. Ik leg de twaalf erop. Waarom noemt die jou Martijn?

[00:39:35]

Mogen we daar heel erg van? Ja, jij daar in het peloton. Ik reed in maart en wel opgevoede jongen. Euh. En dat race zeg van ja, dan moet u het peloton.

[00:39:44]

Dat hoor je tenminste wel. Daar komt het waar. Martijn, de Koning van Biafra. Dat was Leo van Vliet. Ik was. Ik had het beruchte hongerklop en die heb ik nog steeds. Ik moet een constante stroom van eten hebben, want als het even open is, dan krijg je er gewoon uur. Dus ik moest en dan at ik aan. Ik was echt bang om een hongerklop te krijgen. Ze kreeg ik aan tafel. Als er iets over was dat ik de snaai kom en je komt hier.

[00:40:09]

En toen zei Vervliet Jongens, we verzamelen een en een scheepslading voer voor de koning van Biafra. Het was niet omdat ik zo mager was, maar omdat ik gewoon alles op alles opvat.

[00:40:19]

En voor de jonge luisteraars Biafra is het voormalig ja dat ga. Ja, dat was in die tijd een Somaliër zeg maar. Ja ja ja jongens hebben thuis. Merk ik dat ook. Is dat zo'n groot succes? Ja, daar die hoek. Ja ja, dat moeten we al horen. Dat geef ik niet.

[00:40:33]

Het is morgen wielerleven. Dit zet morgen de kop van wielertalent. Maar dat is een land. Wat in vooral die tijd bekendstond om dunne mensen. Atzo Maar zeg nee, hongersnood. Japan zit net als Bangladesh met overstromingen als Biafra was voor de hongersnood. Daar gingen dan voedsel, schitterende pakketten naartoe.

[00:40:51]

Maar Mart gaf jou rust, want ga maar in mijn wiel zitten. Ik regel die uitzending wel ja. En wat mis je nu?

[00:40:58]

Ofwel? Nee, nee, nee, want waar ik toen tegenaan ben gelopen is dat. Euh, dat kijk 150 vertrekkers en heb je honderd vijftig verhalen.

[00:41:08]

En wat doen wij?

[00:41:09]

Kijk die wint. O die verliest. Nou daar hebben de nummer 1, 2 en 3. Maar wat is nou het verhaal? Ik vind dat interessant.

[00:41:16]

Ja en euh. In t begin krijg ik heel erg op m'n donder omdat ik dat probeerde uit te leggen tijdens de uitzending. Toen ben ik dat.

[00:41:22]

Dan word je wollig, ging hardop nadenken. Nou ga je echt wel werk van gemaakt hebben.

[00:41:27]

Dat was ook mijn vak van hoe geef je daar nou de sturing aan? Wat zijn dan dingen die per se 3 moeten zitten?

[00:41:33]

Wat niet? Wat zijn de rolverdeling? Hebben we er echt over nagedacht? En dat was nog nooit gebeurd eigenlijk? Hoe gaat dat nadenken?

[00:41:40]

Is dat? Is dat gewoon na elke uitzending?

[00:41:42]

Wie lullen noemen we dat? Martin Ik na de uitzending ging eerst eventjes stukken en dan wil je ook trouwens. Ja, en zijn vrouw noemt dat ook moeten jullie weer wíl lullen? Het is nog steeds een term.

[00:41:52]

Ha. En euh. Dan hadden we het over die dingen. En Mark wou daar nooit wat over zeggen. Maar dan kon ik m aftab hoe ie dat d. Die zit er gewoon een paar technisch heel belangrijke dingen in. Dus als hij de spreekstalmeester is moet ik dat niet ook gaan doen. En als hij met nieuwtjes komt en journalist dan moet ie dat niet oogaandoening. Ik moet met verhalen komen met analyse. Dat kan wel overlap in zitten, maar je moet het uit mekaar.

[00:42:14]

Er moet spanning op zitten, niet door elkaar heen praten of als je dat doet moet het toch gewoon gehaald zijn. En dan hoort t bij het beeld.

[00:42:20]

Dan is het ook. Ja euh. Een paar e. D.

[00:42:23]

En dat dit echt afspreken en dan ook analyseren. Hoe hebben we dat nou gedaan?

[00:42:28]

Dat dat was? Euh. Dat hoor ik noodgang aan als ik luister naar andere commentatoren. Dat die dat die daar niet over nagedacht hebben over het loslaten omdat er iets gebeurt ofzo.

[00:42:39]

En ging dat met Smeets anders dan met euh, met Herbert? Jazeker ja, met hebben ter wereld gewoon ingebracht.

[00:42:45]

Want Herbert W. Dat was heel sneu. Euh, want Mart was natuurlijk de Grote Markt. Nou ja, als er nog wat overbleef dan mocht Herbert nog even invallen. Het idee schaatsende kwam maar dat als dan de bergetappes waar en dan kwam Mart weer helemaal open.

[00:43:00]

Ik zeg helemaal vol. Het is echt leuk om binnen de quanti binnen met een hoedje opzetten, maar ik zie me dat zo volgens mij.

[00:43:05]

Dat was echt heel vervelend.

[00:43:07]

Herbert die zat daar echt als ie dan mocht maar tot op en. En er was leistenen die dan de rust probeerde in te brengen. Nou dat was best lastig. Dan hebben we.

[00:43:16]

We hebben best een tijd over gedaan euh. Om dat rustig te krijgen.

[00:43:21]

Want vergeet niet, tv is natuurlijk. Er staan honderd mensen te werken. Daar gaat een lamp aan. Ja, en dan zat er n in de schijnwerper en dat schept een druk.

[00:43:32]

Ja, dat doet niets met de anderen. En in dat spel spelen, dat is moeilijk om daar rust in te houden. En euh euh ik.

[00:43:40]

Daar blaas ik echt mijn partij mee. Je kan mij daar goed bij hebben. Dan wordt het rustig van dat dat. Dat realiseer ik me ook, hoewel ik ook echt fanatiek ben, maar waar die spanning op zit. En daar heb je t over. Is dat de tijd om daar echt op in te gaan? Om dingen is van een andere kant te bekijken?

[00:43:57]

Ja, dat is ook een soort tweede natuur.

[00:43:59]

Dat vind ik leuk. Bijvoorbeeld uh, maar die onzin niet. Die tijd is dat niet, maar we hebben nu een Krimcrisis gehad.

[00:44:06]

Denk je nou zo tijd. Maar jongens zitten thuis. Hoe doe je dat nou hoedde? Die hebben helemaal geprogrammeerd naar een week toegewerkt. En hoelang gaat het die in de lockdown nou duren? Er zijn een paar jongens zoals Van der Poel. Die zeggen van ik blijf doortrainen. Straks toppers, dan ben ik in vorm. Ja, helaas, het duurt 3 maanden. Oei, die die komt verkeerd uitgepikt. Jumbo vist maar komt collectief. Goed collectief, precies fantastisch, nou dat.

[00:44:33]

Nou ja, dan moet je induiken. Hoe doen ze dat? En je?

[00:44:37]

Dan vinden wij. Daar sta ik echt jong. Ik heb veel kritiek op u, maar dit is super professioneel vind ik zo goed. En dan wil ik weten dat die zeeman toen een keertje van.

[00:44:47]

Hoe hebben jullie dat nou zo precies voor mekaar kunnen krijgen? Dat is denkwerk, dus echt goed.

[00:44:53]

En daar ga je nu met je podcast achter.

[00:44:56]

Die podcast kan. Euh, daar een enorme bijdrage voor de Arnhemmers ook willen doen? Misschien?

[00:45:01]

Ik heb tien jaar geleden al zeg ik twaalf jaar geleden al zeg tegen jou. Wij zitten op de eerste rij als NOS. Maar ja, wij komen op plekken waar niemand anders mag komen. En als we daar niet bij kunnen, dan bel ik aan. Ik zeg ik ben van de NOS. En dan doen ze gewoon open. Dat doen ze bij niemand anders.

[00:45:15]

En Wieler Flits aanbellen zeggen ze nu wegwezen en euh.

[00:45:21]

Dus daar zouden we gebruik van kunnen maken om dat te vertellen. Dat van a. D. Dat is moeizaam, want de NOS is ook zo'n bureaucratische organisatie die uitzendtijd.

[00:45:30]

We maken die live uitzendingen, daar zijn dit de rolverdeling. We hebben een verslaggever en een ronde tafel s avonds. En aan die ronde tafel moeten gasten zitten en die moeten er allemaal. En je krijgt een soort afvinken van allemaal jouw item pjs.

[00:45:43]

Ja, en niet een verhaal. Ja, ook De Avondetappe is snel hè. Dat heeft niets te. De rumba tv. We zijn nu 35 minuten onderweg. We zijn weer begonnen aan een fucking ja. Nog een half uur door willen we voordat te beginnen? Nee, maar dat dat, dat die. Wat kan dat nou? En zou voor wat niet? En de media? En dat geformatteerde euh dat dat verzin ik me niet tegen wil.

[00:46:04]

Je moet ook andere dingen ernaast zitten. En laat ik die dan invullen. En dat? Dat is een zoektocht. Hoe dat moet.

[00:46:09]

En dan heb je dat nu meer. Nu je hier woont dat je juist ook de verdieping in wilt. Nee, nee, nee, want je had vroeger al gezegd maar daar had ik vroeger alleen. Euh. Dan maak je fouten.

[00:46:21]

Euh, je gaat op je bek. Gewoon euh hè. Dus ik. Ik stop als organisatieadviseur bij een bedrijf. Ik ga het zelf doen, want daar kan ik namelijk meer de diepte in. Nou, hartstikke leuk, maar dan ga je dat wielrenner erbij doen. Dan wordt gevraagd van ik kan je met het sport en dan dus.

[00:46:36]

Ik zeg ja ja, maar dat weet je.

[00:46:39]

Dan moet je Laurens ten Dam bellen ofzo? En want die vertelt een leuk verhaal over A. Of Jelle Nijdam. Maar jullie zijn een bedrijf, ik weet niets van bedrijven af. En het leuke aan wielrennen is dat je daarin 200 kilometer gewoon de hele dynamiek blootlegt van zo'n peloton. Dan wordt alles duidelijk.

[00:46:59]

Alle elementen die erin zitten worden geleefd in die twee in die honderd 200 kilometer terwijl. Jullie zitten dan met een stropdas voor en doen er zevenentwintig jaar over. En dan is het nog niet duidelijk. Dus. Laat me nou helpen om dat eruit te lichten. Dezelfde dingen spelen.

[00:47:13]

Haat en nijd. Ambitie? Euh leidinggeven of juist niet? Euh. Samen willen werken of juist niet. Of een beetje, maar dan wel voor jezelf.

[00:47:21]

Dat zou geen jaar na een bedrijf dat het dus op een moment dat ie dan gevraagd werd zeg ik vind dan wil ik het daarover kunnen hebben. Nou dan weet of het vrij snel duidelijk is. Zijn er een paar die dat wel willen. En in een paar jaar? Ik wil gewoon euh. Moet even iets vertellen hoe meer hoe je moet winnen. Zeg nou jeetje euh.

[00:47:40]

N heb ik er niet zoveel 102e. Doe nooit 180 mee. De vliezige 79 en de winter 1. En als iemand 5 keer per jaar een koers wint, dan is die zegekoning in het wielrennen. Dus we moeten het ook over verliezen hebben. Het gaat niet over winnen. Het gaat over heel erg goed je best doen. Super professioneel zijn en dan alle dingen in de puzzel proberen goed te leggen. En dan zijn er anderen die dat ook doen. En soms win je is een keer.

[00:48:07]

Als moet je maar gaan tennissen, dan win je de helft van de tijd als je een hele goeie bent. Huren is nou net precies het leven zoals het bedoeld is en dat wel. Je moet het leven. Je kunt niet zeggen even winnen. Flyers, fuck it, dat is zo onzin. En ja, de en die discussie aangaan dat. Dat is dat dat louter dat helpt. Dat gaan mensen nadenken. En dan gaan ze hun verantwoordelijkheid nemen.

[00:48:30]

Dat is eigenlijk wat ik het liefste wil. Als je als je meer verdieping kan geven, dan gaan mensen zelf nadenken en dan geeft het de mogelijkheid om om hun leven te leven om verantwoordelijkheid.

[00:48:41]

Als ik je zo hoor praten, dan heb ik het idee dat de dat we in euh. Als we daar door het kijken zijn en die hij zit achter de microfoon. Dat we met de bovenkant van de piramide horen waar namelijk Dreamliners en de 2 drie zinnen die de ronde zitten waar dit soort verhalen onder horen. Nou, dat is ook het is laag. Wellicht zit die laag n 2 3 en in de b in de.

[00:49:02]

In de uitzending horen we de dikke laag 4.

[00:49:05]

Dit is de echte spanning en die leidt ook echt af en toe tot V. Ik moet ik. Je kan best wel wat kritieken als als als als commentator.

[00:49:14]

Ja wel is dat euh, m zit je daarmee?

[00:49:19]

Ik? Ik neem het niet tot me, maar als iemand uit mijn naaste kring. Elke commentator krijgt kritiek. Je bedoelt niet zo specifiek over jou. Je zou je zelf moeten uitleggen. Staat in de spotlights en je doet een. Als je daar op die stoel zit, weet je dat je kritiek krijgt tussen wat ik doe. En dat vertelde ik net ik dat ik een aantal dingen heb die tot mijn professionele maatstaf behoren en die neem ik door. Maar Maarten Nooter met Herbert, met Mart en D in dienst mijn.

[00:49:44]

Die meningen doen ertoe. Dat maken hij ook. En ik ben zoals ik ben. Euh, dus dat. Dat is iets wat euh, wat mee hoort te klinken. Maar ja en euh. Binnen die professionele normen. Euh. En wat de rest uit dan van vind. Want wat ik af en toe lees als iemand. Uhm. Theo de Rooij is een maat voor mij. Die schrijft een stukje over het commentaar dat Roger iets niet heeft van meegereden in het wereldkampioenschap.

[00:50:12]

Achter alle verliep aan en zegt hij, daar hadden Nederlanders droge zakelijk commentaar bij. En de Belgen gingen helemaal los. En dan krijg je 87 reacties. Nou, ik luister toch niet liever niet naar die klootzak van een Duclos? Ja, dat is dat.

[00:50:26]

Ik kan je dat ze niet zeggen hoe weinig ik daarmee zie. Dat gaat volkomen hebben. Dat interesseert me niet het minst echt nul. Net zomin als al die mensen zich. Arnhem je.

[00:50:37]

Ik krijg heel veel aandacht van oudere vrouwen straks wereldje, maar dat doet me dan wel heel serieus.

[00:50:44]

Dat blauw haar hebben ze al eind 60 jaar en die vinden mijn stem zo mooi. Nou je ja, goeie stem ja. Dat weet ik dus niet, want ik hoor hem anders dan iemand anders.

[00:50:53]

Zou deze podcasts heel Neustädter z 'n bass maar morava.

[00:50:56]

Nee, maar als ik hem zelf worden dan denk ik wat en slome. Kom op man. Maar die euh ja, als jij je eigen stem wordt, dan ben je toch ook? Ja, dat klinkt anders. Hebt een goeie kraak, maar heeft tegelijk goeie kraak. Hij is de bariton met Stevens, de bariton. Maar die oudere vrouwen, die zeggen allemaal arm.

[00:51:15]

Maar die zeggen dus niet eens wat geweldig commentaar geven in die zin dat ik zeg nou lekker een gedicht voorlezen, dus dat gaat helemaal langs mijn hoofd.

[00:51:24]

Hoe smaakt die bij een goud? Jij is echt super goed. Kunnen wij? Kunnen we? Uhm uh, waar? We gaan een keer apart en uhm, een terugblik op het hele jaar 20 20 maken. Maar wie bij jou? Hoe gaan we tafelheer? Waar willen we daar wel even overheen? Wat is een beeld van het jaar 2020? Ja, wat in je opkomt?

[00:51:42]

Euh. Van der Poel? Ronde van Vlaanderen? Ja, maar er is wel weer enige twijfel. Nee. 0. Dat is. Daar komt alles in samen. Beste renner van dat moment. Euh. Je morfisme die twee hele belangrijke vissen uit het water wil halen en op.

[00:51:59]

Eigenlijk gewoon niet kunnen verliezen en toch verliezen is lullig voor ze. Maar dat maakt sport zo mooi, zo ongrijpbaar dus ze zijn. Ze zitten net aan de verkeerde kant van de lijn. Maar die die pijn die er ook in zit. Heerlijk man. En dan die van de Poel die alles fout heeft gedaan. De opbouw van dit jaar in Helo is een Olympische Spelen die zo op de millimeter geplant kan. Alles net. En dan valt dat in duigen en dan gaat ie doortrainen en komt verkeerd uit.

[00:52:24]

Dan kom ik niet uit.

[00:52:25]

En dan die sprint moet het gebeuren en dat gebeurt. Ja ja, dat kan niet als beter.

[00:52:31]

Nou ja, dan ben je de hele opbouw met een week van tevoren Gent-Wevelgem. De jarenlange rivaliteit. Dat ze elkaar in de krant een beetje aan af plassen zijn. Maar ja, ja doen was fantastisch. Maar we hebben heel veel mooie sport gezien, vind ik.

[00:52:46]

Elk jaar is er een beeld bij jou niet meer en daaruit blijkt dat de Ik zat ook podcast terug te luisteren vandaag en. En dat is wel grappig, want je luistert natuurlijk. Voor de luisteraar Ducrot, Rotgans is de mol. Mocht je dat niet weten door de verdieping naar die verdieping polka's nieuwe net besproken hebben de pot. Er was vroeger een katern in de Volkskrant en Steven Dale bouwt op zaterdag een DESY vinden. We praten doorheen regel één van de podcast die waterlanders luisterrijke en Daisy de zithoogte tonen.

[00:53:14]

Ja, dan maken we met z'n drieën.

[00:53:16]

Aanrader? Nee, maar ik zeg ik zat terug te luisteren. En euh, met de kennis van nu. Want wat maakte die was maar bezig. Die van de eerste kwam pas op rit 12. Want van tevoren saai? Ha ha, oh en euh. Hier zie je wel rit 12 volgens mij. Of die. De eerste kwam de dag nadat Hirsi zie eindelijk had gewonnen, want die had natuurlijk twee dagen eerder was ie geklopt. Na een mooie solo toen.

[00:53:41]

Ja en toen. Toen je voelde. Je hoorde ook echt dat Maarten hoopte van. Nou nou is deze rit geweest en mensen hebben gezien dat aanvallen loont. Nu gaan. Ja, ga het meer krijgen. Maar toen kwam ze nog een keer met zeuren krek. En andersom. Ja maar t bleef. Ik was saai, maar dan als je dan met de kennis van nu want die die dan komt die plante de bel 4 bij. Als laatste dag overheen weet je wel.

[00:54:01]

En dan eigenlijk is die hele tussen haakjes saaiheid is dan in één klap als Rochlitz had gewonnen. Als bewijs sprak een saaie tour geweest. En nu? Dan is het toch eigenlijk de ontknoping van veel van van de jaren 2000, zeg maar Laurazië.

[00:54:17]

Je hebt toch gezien dat zo'n tour?

[00:54:18]

Dat is eigenlijk een verhaal in 23 delen en dat vind ik. Ik ben altijd op zoek naar het verhaal van zo'n peloton. Raakt in mekaar gewend.

[00:54:27]

Dat begint. Nou euh. Hoelang is het geleden dat het zo onbegonnen werk was om een ontsnapping op te zetten? Dat? Dat ze gewoon iemand met een pistool op de borst moeten aanwijzen en nou wil ontsnappen? Nou, dan ga ik er maar voorrijden op.

[00:54:42]

Dat zag je gewoon als dat betekent dat er gewoon Amerikaans worstelen. En uh, in de visie van Jumbo, Wiersma en en de andere ploegen van jouw 6 jaren zo onaantastbaar, dat voelt iedereen, het peloton ook. Ja, dat kan ik er alleen maar achteraan fietsen. Heb ik Piper gebeld. De ploegleider van US Together.

[00:55:01]

En die zei twee weken tevoren al als je. We kunnen natuurlijk niks voorspellen, maar daar gaan rare dingen gebeuren in die derde week, want er is nog nooit een koers gewonnen. Met alleen maar op kop te rijden word je namelijk moe van. Dat kan niet.

[00:55:12]

Dit is gewoon tegen alle wetten in de moet iets gebeuren waardoor ze op de enige manier gaan kraken. Want dat is wielrennen is tijdreiziger.

[00:55:19]

Peiper is een ouwe. Vriend waar je toch nog steeds een vriend maar vanuit van fietswrakken hebben mee gekoerst. Het is die wij hebben. Peiper is de ploegleider van PAGASA.

[00:55:29]

Ja ja, we hebben trouw voor hem uitgebraakt en je hebt me ook altijd zitten. Is wel ja, dat is wel jammer wijze bij mezelf. Bij CSC niet meer werd er gewerkt.

[00:55:36]

Ik ben hem vorig jaar in 2019. Deze opzoeken in Parijs-Roubaix omdat die toen Dro dood dreigde te gaan. Ik zeg van uw even. Ik weet niet wat ruisende, maar ik wil je. Het is namelijk een ontzettend zachte man die een geluid inbrengt in het vuur en wat ongekend dwars staat op bijvoorbeeld het Raas patroon waar ik het net over.

[00:56:00]

Gewoon euh. Je bent een instrument in een spin in een spel. Nu demarreren op ik schiet je dood. Ja, dat was Raas.

[00:56:07]

Maar wat Manchester doet bij Ineos is van dit zijn.De. Dit zijn de mensen in de ontsnapping. Euh. Dit zijn de mannen in de ploeg die rijden goed. Dat zien we aan de verzuring tijd en ok. Dan moeten we die drie op kop zetten met zoveel wattage wat gewoon en wat te piepen. En Piper?

[00:56:22]

Die praat met die gasten. Je had eerst contact maken. Die kijkt. Het is aan. En is die ook bikkelhard? Bijvoorbeeld die Floris Gerts heeft in de ploeg?

[00:56:29]

Ja ja nu zeg ik heb nog een tijdje aangekeken en dat vertelde die over vorig jaar in Parijs-Roubaix. En hij zegt maar euh. Jonge Nederlandse renner Norio de lijn vol.

[00:56:41]

Ja, ja, het vinden we lastig. Dan ga ik. Ik had Floris ook te horen, maar dat heeft ie from Pieper rechtstreeks te horen gekregen. Je bent. Je bent echt een goeie wielrenner, maar er zijn momenten waarop het voor jou kan zijn. En er zijn momenten waarop je dan zonder terughoudendheid. Je moet in dienst stellen van het plan wat we hebben en het één kan niet zonder het ander. Je moet het allebei doen. En ik zie dat je bij allebei reserve.

[00:57:06]

Dus als je je op moet opofferen, dan hou je reserve van Stevoort dat. Maar als het dan voor jou is, dan is dat zo.

[00:57:11]

Dan staat het ook nog op reserve.

[00:57:13]

Dus je moet daar echt uit als soort faalangst. Of nou dat dat. Wat zou daar achter moeten komen uit dat?

[00:57:20]

Dat zijn dan de gesprekken tussen de coach en de renner, maar daar is ie mee bezig. Na welke ploegleider is daar echt mee bezig? Daar ken ik er niet zoveel van. Euh, wel een paar, maar toch wel een zeeman.

[00:57:30]

Ook al denk ik erover na. Nou, dan moeten we nog maar eens gaan vragen. Maar euh.

[00:57:36]

In elk geval is Pieper zeker omdat die het uit het ouwe wielrennen komt. Iemand die zo'n geluid inbrengt, dat is een totaal ander geluid dan een hele tijd. Heel even dat ik het dat ik het goed snap. Wat is er dan bijzonder aan hem? Dat is dat. Dat gaat dus verder, want er zijn meer coaches die. Echte aandacht hebben voor hun. Hij is één van de coaches die dat doet. Ja, en omdat ik hem goed ken vind ik nog altijd leuk om daarover te horen.

[00:57:58]

En ja, en ik hoor toch heel veel coaches. Met alle respect, want het is al heel veel verbeterd qua professionaliteit, maar die toch praten over euh plannen. Alsof het in hun agenda staat. Terwijl wielrenners nog net de sport waarin je wel een idee moet hebben. Maar zodra er zo'n twintig andere ploegen die ook een idee hebben. En als jij een agenda hebt is leuk voor jou allemaal die anderen hebben in een ander plan. Ja, dus je zal je hiermee moeten voorhouden dat zij mee moeten omgaan mee moeten delen.

[00:58:24]

Nou denk je dat je morfisme eigenlijk teveel alleen hun eigen plan gevolgd heeft. Te weinig idee, te veel plan. Nou ja, ja ja ja, dat is maar even.

[00:58:33]

Ze hebben een euh. Ze hebben in feite gewoon de hele weg. Zo heeft Tom Dumoulin met alle respect de Giro gewonnen. Goed drie weken lang achter Quintana aan te fietsen. Daar was hij bij.

[00:58:48]

Quintana reed op kop, Tom leverde hem een wiel af te zitten, kon zelfs nog een keer gaan poepen en in de. En hij heeft nog een keer zitten lullen met jou.

[00:58:54]

Achterin was ie ook nog 3 minuten kwijt konden.

[00:58:57]

Dat kon ook allemaal nog geregeld worden. Bedankt de Leeuw. Eindelijk klop. Nou ja, dus op een minder tijd. Rinzai die waar in die tijd pakten natuurlijk. Maar de partij is dus de. Er zijn meerdere euh wegen die naar Rome leiden. Je hoeft niet altijd op z'n ski's of of of achter als een Excel ziet een grote ronde te winnen.

[00:59:17]

Euh, nou ja, dan is dat t wat we. We spreken er met deel. Ja ja, dat is gezegd. En voor de luisteraar. We hebben net uh we. We doen tweemaal tweede A podcast op één dag nemen we op en we hebben uh, en die net dat soort Amerikanen heel duidelijk euh bullshit zijn.

[00:59:36]

Ja ja, zeg maar als je een grote ronde wil winnen. Van tevoren ik van tevoren dus een Pouga Attia. Die wint hem wel, maar hij zegt als je dat is niet van tevoren zo gepland. Ging over die tijd ook geen hart. Weet je wel. Je hoeft ook alleen maar te volgen. Hij zei mij als je de beste ploeg hebt met de beste renners kan je niet zeggen, maar zonder plan van volg maar ga maar vrijbuiter met de rest van de ploeg.

[00:59:56]

Euh, een ronde ervaring.

[00:59:57]

Vrij vrijbuiters. Brailsford heeft een radicale wending gemaakt die zelf ook in een interview aangegeven met zijn verleden.

[01:00:06]

Euh, waar hij mee op kop rekende. Wattage zijn? Ja, die heeft hij heeft gezegd. We moeten. We moeten meer offensief gekoerst, wat binnen ook zijn. En vertel nou willen zij? Euh. Wie weet? We hebben Brailsford. Heeft terwijl die juist van de school is van. Je hebt de beste renners en alle wattage door bij elkaar opgeteld delen door. Zoveel is het hoogste gemiddelde. Heeft die wint? Ja, dat zeg maar de afgelopen, gaat een Zwemkring verder.

[01:00:31]

Ja, dat maakt het wielrennen daarvoor voor de toeschouwer inderdaad niet in. Sander over de renners ook niet, maar dan maar. Maar maar. Maar om het terug naar het punt Brailsford die ziet wat er in de Giro gebeurt. Ik vind dat leuker, zou hij ze wel hebben. Maar ik weet niet of ze volgend jaar ook gaat doen. Mij dat is dus Brailsford heeft tegen die mannen gezegd, ook tegen tegen dit team.

[01:00:49]

Dat gaf dit nogmaals terug. Ja, het is eigenlijk. Dit is ook wel een manier. En ook wel een leuke manier eigenlijk.

[01:00:55]

Maar dat is denken binnen de lijntjes.

[01:01:01]

Euh, iedereen roept nu. Wielrennen is een teamsport. Nou jongens. Mooi meegenomen steek. Ajax wint de Europacup. Laurens ten Dam in de Tour als team kan winnen niet jumbo's. Wiersma, Laurens ten Dam, Winten. Po García wint de Tour niet.

[01:01:16]

A. A. E.

[01:01:20]

Die gaat de. Zo is het geweest en zullen blijven. En zo hoort het ook. Dat betekent dat je met 180 man aan een koers begint. En dan kunnen de 180 winnen en dat spel moet je spelen, daar gaat het om. Pijn lijden, ontzettend pijn lijden en pijn lijden moet je leren. Ik weet nu bij jou ging maar de eerste keer dat ik écht zat af te zien, dacht ik dat dood ging. En toen bleek nou achteraf gezien met wat ik nu weet.

[01:01:46]

Dan valt het nog best wel weer vergeten en je vergeven. 2. Je kan nog veel verder gaan, maar in t begin heb je zelf mee. Ik had wel eens zelf meegemaakt. Ik dat ik kan meedelen of zoiets. Je hoort een beter inkomen, je wordt er beter in.

[01:01:59]

Ik ben de eerste keer dat ik echt mijn hol lopen. Ik zat om een klim jongen en ik. Moet dit willen en enkel horen u zichzelf.

[01:02:07]

Ik stopt bij Leiden. Leer is dat jaren. Ding is dat ik kilometers ding is dat er gewoon is. Ik kreeg van mij. Weet je wat er gebeurde? Ik kwam weer terug in de afdaling, maar die kopgroep toen begon gewonnen. Wie was dat nou toch? Ik denk dat het Imboden was die begon tegen mij te schelden. Godverdomme. Je ziet altijd in hou je smoel dan de afspraken terugfluiten je, maar hij kan het ook vergeten.

[01:02:28]

Weer de datzijn Leiva. Nou ja, toch vaak. Ik weet je, als je voor een klassement rijdt in een grote ronde moet je Hira iedere dag parmaham steeds bij zijn.

[01:02:38]

Na mijn laatste jaar hoefde dat niet meer, dus dan ga je automatisch minder die ik. Ik kon minder afzien op het laatst toen ik heractiveren. Ja, echt minder afzien in een hangmat, minder diep gaan als ja knikken. Dat is wat aantal die gasten denken voor gesprekken aan. Kijk eens ja, als je echt wielrenner bent, dan leef je voor die koers. Je droomt erover. Je droomt over die Ronde van Vlaanderen, San Remo, dat is of die tour bij de eerste rijen.

[01:03:03]

En o ja, of als dat op een gegeven moment weggaat. Ja dan. En euh, ik bedoel, ik weet zeker dat de jongens die bij de eerste rij in de Tour zien het meeste af. En dan kan iemand in de groep Petr wel zeggen dat klopt, maar het is aan of uit niet een beetje dat. Dat klopt. Het is makkelijk in de groep Pettersen je af, maar dat is toch anders. Heel anders als je weet tot die Liem.

[01:03:23]

Ja, en je valt dood na de streep zie je ze toch toch op de grond liggen? Zeg je die eerste ja.

[01:03:30]

Maar als je je verantwoordelijkheid moet jij. Ik heb me met je helemaal zie. Jouw ploegleider is geweest wat discussie over jou gehad.

[01:03:38]

Ja, laten we dan te zeggen dat die zich als zulke poten onder je lijf en zo weinig winden.

[01:03:45]

Die vent moet een schop krijgen, maar het is wel een ander dan wat ik bedoel. Ja, nee, dat zijn, want hij is echt die vogel. Die kan zo goed met de fiets rijden is echt waar. Laten we een Joop of die hydride weer niet bij ons achterhalen. Ik zeg maar jij zou het niet kunnen zijn dat je een beetje is zoals ik ook een meermensen de helft ongeveer. Die zijn helemaal niet zo bezig met winnen. Die zijn gewoon bezig met zichzelf uit te drukken.

[01:04:10]

Gewoon. Ik ben hier en ik ga daar gewoon wat van maken. En dan ja winnen. Nou, dat zien we dan wel.

[01:04:15]

We doen dat. Euh Henno. Die was bezig met winnen. Als die niet. Als die niet won. Ik zat bij hem in de kopgroep parkeer en zijn grote concurrent vier jongens erbij. Die hield in de gaten, maar Violante ploegmaat Pascal Zjuul en die Sliti weg. En die ging zo hard er vandoor. Die ging winnen. Iedereen. O, wacht even, dat is ook niet nodig. Ja, te laat. Carlino eten te laat is, te laat.

[01:04:39]

Begint iedereen uit te schelden, rijden.

[01:04:42]

Gottfrid Ik zei ga jij als jij wil winnen, ga jij rijden? Weet je wat ging die betalen? Ik zie het artikel niet.

[01:04:47]

Dat doen we niet aan vrouw. Nee, dat vond ik echt de FOK!

[01:04:51]

Pascal ziel was echt iets lang, heeft zich later doodgereden. Dat de vader van V. Pas de vader van de jongen die zo gevallen is deze week. Ja gisteren. Ja in uhm. Euh.

[01:05:02]

Maar die wil dus winnen. En een alles. Ja, een tak winnen ten koste van alles wilde betalen. Wie ging schelden? Maar heel erg terug naar Alkmaar, waar wat heibel over over lafheid. Of omdat jij helemaal met je helemaal niemand die zegt want die moet gewoon echt gewoon die man. Die moet wakkerder zijn. Die moet godverdomme. Die kan echt als een goede renner man daar loopt. De klasse druipt er van af en je ziet er maar een beetje John Sloovere rouwbrieven.

[01:05:27]

Nou, zo weet je, maar dat is wat helemaal goed is.

[01:05:30]

Wat nou ja, wij vinden we. Je hoort ook wel leek het gek, want hoe had jij niet?

[01:05:37]

En jij weet hoeveel koers heb je nou? 2. Nou hier. Nee, zulke polen tienden worden binnen de top 10e in de gull in de Tour.

[01:05:44]

Ja hallo man. Ja nou ja, misschien kunnen dat misschien wel. Ja, niet veel. Volgens mij. Maar je hoort er ook. Ik vind hoe belangrijk was winnen? Nee, dat was helemaal niet belangrijk. Nee, precies daar. Nee, wat dat is dan eerst verwijt? De helft van de mensen zit zo in mekaar zitten kijken, maar dan ga je toch bij jezelf nadenken. Nee, ik weet er wel echt mijn best, maar in de koers zelf bijvoorbeeld.

[01:06:07]

Maar er zijn er weinigen. We komen uit bij Bella vandaan. Wie is dat? Dat had hij bij de amateurs wel ja. En iemand dingen bepalen. Won bij de amateurs 20 koersen op een jaar. En nu ook eigenlijk niet meer. Ga maar even, je ziet een euh. Ik vind hem afglijden.

[01:06:22]

Hij wordt gaat natuurlijk terug horen. Zeker willen.

[01:06:28]

Even opletten. Professor Dick. Zeg het nou gewoon, dat hebben wij al gesprekken hebben met hem in de auto gevoerd. Hij zal er geen nacht minder om slapen. Nou kijk, ik ben fan van Dylan van Baarle. Ik voelde me vanaf dat die overkwam met 1 in het wiel van Langeveld zat die bij US bij foto's in de ploeg. En zo ja, toen heeft u mij dat beeld uitgelegd. Ik heb hem een keer gevraagd. Bijna niet bang in die koers, want ik zie dat ze omwille van het plan de agenda.

[01:06:54]

Gaan ze op kop rijden met vijf treinen naast elkaar, terwijl een normaal peloton als er één trein op kop rijdt? Kan jij een uur gaan zitten? Nee, we gaan met z'n vijven naast mekaar. Want dat is ons plan. Is natuurlijk levensgevaarlijk, want die zesde vent waar het om gaat, die komt in het gedrang van die treinen die een schakel zijn. Paul spreekt de taal van het peloton niet en dan rijdt er een vent op kop en die is klaar en die stuurt naar rechts en die komt als een boemerang door het peloton heen gezakt.

[01:07:20]

Tot zover verder. Tot zover de uitzending op de NOS. Nee dus.

[01:07:25]

Ik vragen delen bijna niet broodzak. Ja, hij zegt ik schijt in mijn broek. Ze als. Het lijkt wel een dragrace raaigras is gewoon naast mekaar weg en dan gaat drenken die remparachute open en dan staan ze stil. Hij zegt dus niet te doen. En sindsdien volg ik m. En euh, natuurlijk zo heel professioneel.

[01:07:44]

Maar hij heeft een bijzondere aandacht, maar dat ook daar, dat talent druipt eraf. Nou, je ziet gewoon die jongen die kan. Die kan dat.

[01:07:50]

Je kan echt wat mooi coureur ook. Ja man, en dan komt in de Ronde van Vlaanderen altijd top 10. Gewoon zekerheid. Drie keer vier en nog een keer rijden op een achter dit jaar. Hij denkt dat dat nou gaat. Een stapje, maar gaat een stap maken. En dan gaat ie in één keer z'n kloten afdraaien. De berg rijdt dus eerst de Tourmalet op. Is die zes kilo lichter? Wat hebben wij?

[01:08:09]

Dat hebben wij. Dat hebben wij ook verkend. En eigenlijk was het antwoord van delen daarop van Ja Week. Ik focus me echt nu vooral. En nu meer de komende jaren nog. Als ik het even zo goed herformuleren op het voorjaar wel. Dus hij heeft niet het idee idee. Hij is inderdaad een paar kilo's kwijt, maar hij heeft niet het idee dat die concessies doet voor t grote plaatje van Schaaij voor die Neals. En dit wat dat dan?

[01:08:33]

Voor wanneer ik dat goed aanpakken. Ik vroeg ook wat doe je nou anders dan in trainen? Hij Zijn eerste jaren heeft u wel anders getraind, maar Ineos. Maar nu gaan ze weer terug naar tot en met april. Gewoon focussen op minder dan één minuut per groepssprint.

[01:08:45]

En dat soort dingen zeggen ze ouwe ploegmaat. Euh Stannard.

[01:08:50]

Ja, die zei dat het volgende over een heel wijze woorden.

[01:08:53]

En dan kom ik ook weer terug. Want de marketing rond, het maakt nou een goeie wielrenner. Dat is heel erg. Pijn kunnen lijden met je fikken tussen de deur zitten van de ellende. Atletisch vermogen en dan nadenken dan je kaarten op tafel. En dan moet je willen winnen en dan gaat het beter. Als je denkt ik ben allang blij dat ik hier zit en wat.

[01:09:10]

Wat ik bij herkenbaar het kleinste uitstapje. We gaan er dan wel eens fietsen en dan leg ik me natuurlijk graag winnen en dan zit ik te janken. En dan hebben het altijd over. Euh uhm. Rekensommetje gehad. Beginner achtige rekensommetje eigenlijk maar al keuzes maken. En ook bijvoorbeeld waar zitten we nu? Ik zit alleen maar naar je achterwiel te kijken zoals jij dat zegt. De tegenstander is gereduceerd tot een dunne laag op een strookje rubber en duw. En wel, dus het is wel herkenbaar.

[01:09:40]

Duidelijk waar we het over. Dus nu jij dit zo zegt je moet pijn leidend hartslag 180, stress van de koers moet je n weten waar je bent. 2. Je moet toch goed kunnen nadenken zodat je 3 een goeie keuze kunt maken. Eigenlijk is het alleen maar gaat het om keuzes maken. En degene die dat het beste kan en die wint is daar spannend vanaf. Dus ja, publiek de je, dat is de hel. Ja, en als je dat wil gaan controleren, dan zie je dat het heldendom aardig gereduceerd wordt en dat leuk is.

[01:10:05]

Dat komt nu weer terug. Maar volgens mij veranderen we nu van onderwerp in jouw zijsprong. Ja, we hadden we het over ja of het Dylan van Baarle? Ja, maar waarom zou dat overduidelijk van Bach veranderen?

[01:10:15]

Omdat je immers ik juist zijsprong kwam. Maarten zat hier met zijn vingers tussen de deur. Ja ja, die was wel wat. Maakt een goeie wielrenner dat je? Dat is dus als je dat spel toch kan spelen?

[01:10:27]

Ja en euh ja, je gaat er niet aan dood en je vingers tussen de deur, maar het neemt aardig wat aandacht in beslag.

[01:10:34]

Laat het maar je zitten. Je ziet wel gewoon wat Maarten bedoelt is ook. Je ziet bijvoorbeeld bij Sven van der Poel. Of bij Wout van Aert ook Van der Poel, die gaat gewoon. Ik weet niet door hoeveel muren die heengaat. Maar die, die moet en zal de koers winnen. Ja, zit hier op een Swifts reis. Dan kan je het niet zeggen. Maar dat is dat is echt wel euh. En het leuke is dat daar heel speciaal aan die jongen.

[01:11:00]

En ik denk ook dat ie als ie de. Als je dat verliest dan euh waar hij moet. Hij heeft ook iedere week zijn zin. Rooijen is een rode lap nodig en hij wil weer. Hoe chagrijnig was ie naar San Remo toen je deze hele Italiaanse campagne was? Testwagen is me mislukt. Nou, dat was wel effe ja. En dan wordt er ook snel geanalyseerd waar is misgegaan. Wat gaan we anders doen? Wat ik heel fijn vond aan dit jaar is dat die renners over de streep kwamen.

[01:11:27]

En daar stonden geen honderdvijftig fotografen met van die bodybuilders er omheen. Je kon die gast. Je kon die van de Pool. Kon je het het kusje wat ie op de mond van zo'n meisje gaf? Kon je gewoon de smack kon je horen. Je kon hem andere als een. Je kon hem met dat hoge stemmetje horen huilen. Dat D. Nou, dat is, dat vond ik echt dat. Dat mogen ze bij dezen geen journalisten meer achterna.

[01:11:49]

Vind ik ook niemand meer achter te uit zijn raam gehangen. Ik ga even een raampje opendoen. Het gegil van z'n vriendin mag van mij ook wel. Ja, en eigenlijk ben ik er niet zo verder van. Maar hé.

[01:11:57]

Dit zeg maar de. De stilte van een uh. En in euforie zijn de net gewonden geen gewonden hebben. De Rethink heb ik m. Is is ja. Is dat fantastisch? Dat vond ik echt mooi.

[01:12:10]

Ja, goed gezien waar je. Ja ja ja, jij geeft antwoord op je eigen vraag. Ja, ja, dat is ook gewoon een beetje. Jack van Gelder. Dat vind ik wel fijn. Ander ding? Euh, ik stel ook. Ik vond het wel jammer dat er geen publiek op die berg stond. Ja, maar dat was voor de meet. Daar ben ik met je mee. Maar je wil gewoon. Na de meet hoeft er niemand te zijn.

[01:12:25]

Nee alleen. Want dat er geen publiek is.

[01:12:28]

Ik vind het al een publiek sport die absoluut absoluut de pasgetrouwd in een tour werd geklaagd over het feit dat er veel publiek ja, ook nog zonder mondkapjes en of dikke alleen maar zo'n jongen heet Taffin. Wat is dat geloof? Ik vond relatief weinig publiek.

[01:12:39]

Barosaurus stond veels uit te gaan omdat ze beelden gaan de andere wereld over mijn mond. Eigenlijk was dat helemaal niks.

[01:12:45]

Nou zal toch niemand nee zijn zijn. Er zijn de renners? Euh, en dan gaan we t echt over de Coert Classic hebben. Zijn de renners mondiger geworden? Uh, Tony, Tony, Martin, Tony, uhm, ja, ik doe eventjes inderdaad mee aan mijn ogen, maar aan mijn vrouw hebben we. Daar hebben we dat stukje wel gezien.

[01:13:03]

Dat voel me in de Ronde van Spanje is echt startte niet. We starten wat hij heeft gedaan. Zo is de koning wel. Da's meteen duidelijk. Maar juist ja, recalcitrant mannetje. Maar waarom was dat ook alweer? Het ging er om dat ze een dag eerder de Boonen Wellens spleet of geen split chains the en in de Geim.

[01:13:20]

Ja nou en. En dat is bijvoorbeeld het derde voorbeeld is in de in de Giro was er misschien een iets ander supersterk kaas die de renners hadden. Maar goed, ze waren. Ze waren georganiseerd, want de beregenen en wie weet dat volgens lang nog geloof ik en ze waren er allemaal op. En ze wilden niet werken. Ze hebben zich ongeorganiseerd. Nee, maar dat vond ik wel even ding. En er komt ook een nieuwe renners vakbond voor. Zeer Jean-Mi.

[01:13:42]

Wie gaat? Wie gaat weg als Jarich? Stef Clement ze met met Luuc Eisenga ijsbeertje? Ja, een een tweede van andere.

[01:13:49]

Ah serieus? Ja. Ja, maar niet eens een afsplitsing, maar gewoon eentje. Daarnaast bestaan fankaart ja, met maar 300. Euh, volgens mijn handtekening of om WorldTour Tourrenners.

[01:14:01]

Ja, wat wordt het probleem? Euh, gaat zijn. Is dat er echt een aantal grote items zijn te wrapster? Ik vind veiligheid. Het blijft een terugkerend iets. En in feite is het zo op te lossen. Maar om de een of andere manier zijn die renners niet in staat daar hun plek in op te eisen en verantwoordelijkheid te nemen. Da's heel gek.

[01:14:20]

Dat was in mijn tijd ook. Dat is waar je nu niet in staat. Ofwel een stalen niet Bonné ook niet. Wat we wel konden was tijdens de koers dat we zeggen het is nu al heet dat we moeten 260 kilometer we gisteren ook. Ogiz was klote weer. En nu vier jongens even rustig. Ja, en dan Wuiten. De koersen niet binnen de koers kan je wel doen binnen de koers. En dan kwam de.

[01:14:38]

De organisator die zij aan de tv betaald hadden moeten rijden en echt gewoon en kwam Moser of Raesfelt elk met z'n tweeën.

[01:14:45]

En die zeggen in dit geval vind jij op de fiets of zitten wij op de fiets? Smoel houden is zo heerlijk. New cool dat ik dat was. Dat is nu weg.

[01:14:53]

Wat ik nu wel zie is dat er behoeftes ontstaat om die renners. Die hebben natuurlijk ook groene wegen daar zien liggen met euh ja, met Jacobse.

[01:15:03]

Nou, dat zou ook al meegespeeld hebben. Als ik er alleen al aan denkt de game nekharen overeind staan, hoe erg dat was en dat had natuurlijk. Euh, ik hecht er wel waarde aan. Ik heb het proberen uit te leggen.

[01:15:16]

Euh, de de mensen stijgen meteen op weer in die meningen. Als je gaat kijken naar de beelden dan zie je dat. Euh, dat de wind tegen is, een helling af en toe. En Jacob zou twee keer z'n benen even in. Die kan Turnhout stil, houdt ze stil en dan komt ie.

[01:15:31]

De lange duur komt er op snelheid langs en doet Groenewegen maakt zich breed. Maar als jij op snelheid ingehaald wordt, maak je breed. Dan word je als je rechts ingehaald wordt, je rechterarm naar voren geduwd en val je naar rechts. Hij geeft hem geen kwak, hij valt tegen hem aan. Daardoor vallen ze allebei en gaat hij het hek in. Dus het is niet een vooropgezette quack van niks kwakje erin. Hij maakt zich breed. Mag die niet doen.

[01:15:53]

Hij wijkt van zijn lijn af, mag die niet doen, maar de consequenties. Maar die had hij niet kunnen bevroeden. Die had die n niet kunnen bevroeden, heeft die twee niet gewild en drie heeft heel erg te maken met de omstandigheden waarin ze die koers rijden.

[01:16:05]

80°C enige €80 en die hekken staan los. Die hekken, die gingen gewoon dwars door het peloton heen eisen. Kijk je eens met zestig Perú tegen Hongarije, wil ik. Maar als ik het nu probeer aardlaag. Ik ga bijna huilen.

[01:16:18]

Is maar dat is dat is iets waar waar de renners moeder van zeggen. Voortaan koersen we niet meer op.

[01:16:25]

Hoe kan het dat er niet netjes bij tennis weet hoe dat gaat? Die wijzen een organisator aan en die zeg jij organiseert. Daar betaal je trouwens zoveel als komen we niet eens en dan ga je daar op de tribune zitten, maar geen klappen met je vips. En voor de rest mogen wij bepalen dat Formule 1 moest een verkeerd druppeltje onder een auto leggen, dan starten ze niet.

[01:16:43]

En Jurres, die start altijd tegen de naas op een weg zijn geval en twee stukken liggen gaan zeemeeuwen.

[01:16:48]

En het zijn over het algemeen externe partijen die in en die het vlees keuren en niet de ICY zelf.

[01:16:54]

Nee dus die renners die zijn. Die bepalen veel meer. En dat is natuurlijk goed ontwikkeld is.

[01:16:59]

Maar nu bepalen en dan helemaal niks. Nee, en dat de wielrenners euh, gewoon zo je bent. Het is niet dat ik me onveilig heb gevoeld ofzo.

[01:17:08]

Maar ik zou zeggen nee, ik weet gewoon stil. En euh. Hoe heb jij die hé? Die herken in de laatste twee keer? Ik heb meegemaakt dat euh, dat euh. Dat het publiek te talrijk werd en dat ze in Parijs-Nice in één keer hekken gingen is in dit laatste twee kilometer.

[01:17:24]

Levensgevaarlijk. Wat gebeurt er namelijk? Ziet eredeken en hoe vaak ik mijn leven niet redden? Dat er een kwak was, vielen me net niet, maar daar kon ik weg. Stoepje op, stoep af. En nu zie je vaak dat ze weer rechts voorvallen. En dan vallen ze linksachter nog een keer in de val. Als ik daar weer achter.

[01:17:39]

Ook nog heb je vier valpartij voor de prijs van N moest ze tussen die hekken klem zitten.

[01:17:44]

Ja, dat is zo. Maar ja, wat me Jammaers ik bedoel is veel publiek, dus dat moeten wel. Hekkerstraat zeg maar.

[01:17:49]

Dus hoe moet je die hekken dan maken dat ze schuine kanten hebben? Ja, zonder pootjes. En wat zie ik altijd in de laatste week in de laatste kilometer, dan is het tegen Rudy schaduwkanten. Maar de meeste hekjes, gewoon die pootjes. En dan zitten ze overal neer. Nee, doe dat nou nie. Laat publieken toe bepaalde plekken housen weg en zet dan goeie hekken neer die zorgen dat die Ridgway leidend is met alles, zo weet je wel.

[01:18:11]

In de Formule 1 heb je het net over. Dat heeft alles een keurmerk. Onze. Iedere bidon nauwelijk kan een bidon uit stuiteren. Maakt niet uit wat je op de fiets doet als Aalst, maar dat is geen gekeurde bidon houder waar je bidon in vast blijft zitten. Daar is geen gekeurd stuur wat wat gewoon niet breekt. Weet je wel, aldus De. Eigenlijk zou je overal een sticker op moeten kunnen. Is er geen is is de de. Dit is geen kwaliteitscontroles, alleen voor het vreemde.

[01:18:34]

Een sticker nee en ja dat in Ik ken. Dat zijn de ploegleiderswagen is nog maar zoiets. Die hebben allemaal geblindeerde ruiten als je er achter een ploeg waar onze auto draait. Is toch best wel fijn als je gewoon door die achterruit gewoon naar voren kan kijken of de auto voor je remt. Dat zijn dingetjes. Ik hoor ook hier Niki Terpstra. Nee, maar dat is niks. Maar Niki heeft heel veel over. Ja euh, maar ik ga niet.

[01:18:57]

Vertelt mij inderdaad ook iedere helm. In het café in de Formule 1 is gekeurd. De schroefje is euh. IS is gecontroleerd en bij ons die een mening wisten daar hadden. Misschien is het wel carrière eindigend geweest die bidon. Ja, voor hetzelfde geld rijd ik wel eens super. Geraint Thomas heeft die Britse heup. Hoe dat geluid? Ja dus. Euh, dat zijn wel dingetjes. OK. OK.

[01:19:22]

Nou nee. Kijk euh. Net over de mens is een sociaal wezen in een sociaal systeem. Het leuke is dat wielrennen euh. Heeft het in zich in z'n DNA? Euh, dat kan.

[01:19:34]

Kijk maar vroeger waren ze toch al eens zeggen is ben je na het eerst een nieuwe boek? Is de dwangarbeiders van de weg? Weet je dat wielrennen de begonnen? In het DNA zit ook dat die renners geen pionnetjes voor het grote gevaar vormt voor het grotere? Ik ben fietsenmaker.

[01:19:53]

Ik wil bewijzen dat je weer op mijn fiets van Parijs naar Moskou kan rijden en weer terug. Welke gek doet dat? De fabrieksarbeider? Voor de rest was sport Formule 1 auto voor de aristocraten.

[01:20:04]

Ja ja, wat dus? Wielrenners zijn gewoon over DNA ingehouden. U en ik moet eerlijk zeggen maar ik met mijn grote bek opgevoed als zoon van een linksige US marine man die PPR stemde tegen wat halve communistische en zeker VARA. En die komt welhaast zo naar psychologie gezet. Ja, mooi en ik kom in een peloton en ik word gewoon lijfeigene.

[01:20:29]

Ja, mijn zoon woont in die wereld niet. Dat voorjaar. Dan weer een stap toen jij ook. Hoe kwam jij in het peloton?

[01:20:37]

Als Eva's hemel helemaal leipe van materiaal de fiets. En toen had ik zo'n fiets, moest ik er op fietsen toen bleek dat er talent voor had. En ik kwam als een soort zij instromen.

[01:20:48]

Ik was me op mijn tweeëntwintigste echt begonnen bij bij de liefhebbers een Dupree bij de amateurs een soort EISA instromen.

[01:20:54]

Dus ik had. Ze hadden geen vat op mij. Ze kregen ook allerlei adviezen om mij klein te houden van jou. Je moet ze op de 12 gaan rijden. Je moet dit studente studente af.

[01:21:03]

En ik reeds bronnen. Ik wist niet eens dat dat bijzonder was. Ik kreeg geen gewoon zo hard mogelijk en ik reden op. Denk ik komen ze en de rekening een keer achter het peloton. Ha. Dan had ik de ronde ingrao. Nou, dat is natuurlijk krankzinnig. Die hadden ze konden wel tegen mij lullen, maar ik reed toch wel weer bij de profs. En daar euh, heb ik euh echt heel veel geluk gehad. Raas stopte in mijn eerste jaar vlak voor de Tour en rukte Jan Giesbers uit ploegleiderswagen en werd zelf ploegleider.

[01:21:34]

En hij zei de beste toespraak die ik ervan gehoord heb over motiveringsplicht jongens. De sponsen gaat ermee stop. Die is niet blij dat ik mee mee stop, want die betaalt me veel geld om tien etappes te winnen en ik ben gestopt. Dus die gaat de ploeg. De ploeg gaat stoppen. Het enige wat we kunnen doen is een goeie Tour rijden. Ik kan niet op de pedalen duwen. Dan moeten jullie doen en we moeten scheten laten, want elke scheet in de tour komt in de krant en scheten laten.

[01:22:02]

Dat heeft betekenis gekregen bij ons. Als ik Sonnenfeld tegenkom. Nu nog vragen wij mekaar. Heb je nog scheten gelaten van de week? Ja, is Tonkens een beetje Nauen of zo? Dat is gewoon. Ja, dat heeft betekenis.

[01:22:14]

We plaatsten we heel veel. Dat was jouw eerstejaarsprof. En toen vlogen we erin. Hadden we totaalvoetbal? Daar kon zelfs Tom Manders een absoluut een goede renner, maar geen hoogvlieger. Die kon een etappe winnen omdat we gewoon totaalvoetbal speelden. De koe Zoetemelk zat er in. Iedereen bleef bij Zoetemelk en we hebben ondertussen ervandoor. Ja, hoe gaan we dat nou weer doen?

[01:22:31]

Maar dan had ik ineens verantwoordelijkheid. En dan moest ik natuurlijk maken dat ik ging kijken hoe kon winnen. Dat kon ik natuurlijk niet afdwingen. Maar dan kom je in een situatie dat je meer kan dan je eigenlijk kan. En Zonneveld ondereen ik onder één man zonder n euh, jonge Lammers ondereen na.

[01:22:46]

Dat ging maar door hoe het met Jan Raas en euh. Hij is boos. Hendriks is huur en. Ook zijn Cromheecke afhalen. Wij willen Jan Raas in de podcast. Hij gaat nooit gebeuren, wij trouwen wel. Maar de zoektocht is leuk.

[01:23:00]

Misschien dat die hij gaat toch een keer milder worden. Want ik moet eerlijk zeggen ik noem hem nou, ik heb net zijn maidenspeech die als ploegleider hield. Heb ik integraal gehouden? Zou ik zo kort, zo kort was het. Was het.

[01:23:12]

En dat en het is waanzinnig, want wij stonden en hij zet er nog één ding waar jongens is maar één regel. En dan kijk je zo met dat brilletje, denk je dan.

[01:23:21]

Eén regel niet méér op kop. Zozeer dat ik niet meer op kop draaien als er een ontsnap. Er wordt scheten gelaten en waren niet bij iedereen op kop zon. Niemand is hier kopman mee op kop. En dan kwam er een wonde we jonge, we wonnen. Dit is tenslotte al de derde etappe en de zevende ofzo. En dan kwam Martijn, mag ik je feliciteren? En dan was die trots. En die man? Die heeft echt dingen losgemaakt.

[01:23:46]

Het is ongelooflijk hoeveel mensen met vuur in hun ogen over die kerel praten. En hij is gewoon boos geworden. Weg. Hij was altijd al boos, maar niemand weet waarom. En iedereen en iedereen heeft beelden en ideeën natuurlijk. Maar het echte verhaal. Hilaire Van Der Schueren is een vriend van hem. Ja, en die heeft heel veel regelmatiger. En Kees Priem heeft tegenwoordig ook een contract, maar die hebben ze een tijdje niet gehad. Maar Kees, die zegt ja, Raas race is de afgelopen.

[01:24:16]

Die belt aan. Ding dong motje. Je gaat godverdomme niet mee in de auto klootzak. En we gaan naar Antwerpen gaan we zuip Rob. En sindsdien is het traditie één keer in een half jaar elkaar Kesey. Dan ben ik goed mee. Die heeft me dat toevertrouwd. Dat ze dat dus rages. Niet gek, maar die kiezen mensen heel zorgvuldig uit.

[01:24:34]

Want hij wilde toen toen raadsleden die toespraak. Euh, jij won een rit. En toen was. Toen was je vertrokken in profpeloton. Want je was. Ja ja, je was zeg maar. Toen was ik dit buitenbeentje toch? Ja ja, maar de studente kan meekomen.

[01:24:48]

Ik kon me heel goed handhaven. Ik euh. Die ene kon hard fietsen. Ik deed mijn werk, ik won koersen.

[01:24:52]

Euh en en ik? Ik kan echt wel zeggen ik alles behalve de GAIS. Dat lukte me echt heel goed. En toen wou ik ook. Ik voelde, dat is de manier en ik vond het ook heerlijk om daarbij te horen bij die bende.

[01:25:04]

Mijn vrouw, mijn zoon, was in die wereld niet thuis en ik voel me daar wel thuis.

[01:25:08]

Ik ben daar is, maar dat is gewoon. Dit is het echte leven dat ge beschermde studenten geneuzel. Sodemieter op. Als een Kauwboy, zeg maar het jaar daarop.

[01:25:17]

1 of 2 jaar daarna toen euh. Toen was de de vrijbuiters ploeg was toch wel hachelijk, zei Raas. Ik koop mijn sprinter Van Poppel. En toen was de toespraak ineens Van Poppel Terwindt. Als Van Poppel gaat pissen ga jij ook pissen en voor de rechterlijke smoel niet zien dan deauto ok.

[01:25:33]

En Jelle die de tien etappes heeft gewonnen in de Tour of zo door in de laatste kilometer weg te springen. Die D.N. Één van de eerste etappe deed, die in Nijdam met je waarde. Maar dat mislukte, waardoor alles mislukte. Had je Raas moeten horen? Nee, dan was jij op de foto. O ja, Jan Ruiter houdt je hart. Godverdomme pastoor moeten worden. Had je daar kunnen uitleggen als ik je godverdomme nog één keer zie demarreren in de laatste kilometer en dan kan je in de trein wordt waar het klinkt ook alsof dat een man was die.

[01:26:03]

Misschien is dat wel euh. Ik vond uiteindelijk de tijdgeest hoor. Maar Bert die al een beetje eng was die het. Ik kan me ook voorstellen dat de renners waren die een beetje beetje in klapten. Ze kropen voor ja, dan ga je ook niet per definitie harder van fietsen tot daar.

[01:26:17]

Dit is de het is af en toe. Af en toe hebben mensen kijk. Wielrennen. Ik heb jouw steun in dit nodig. Er zijn wielrenners en er zijn er veel die als de paniek even ingaan. Die krijgt last van zelfs medelijden. Ja, ik heb er al drie cols gehad en ik zit andermaal lopende. Komen nog drie cols. En o, Adrie van der Poel bijvoorbeeld. Ik zal nooit vergeten waar de Ronde van Lombardije. Dat was mijn koers.

[01:26:40]

Een mooie koers.

[01:26:41]

Italie Herfst en Van der Poel komende Ghisallo die er al doorheen wappert gelost kan niet af en kwam die weer terug en en ik ging eraan geven gelegen in de generale ging Museeuw moest moesten nog één col over en ik was helemaal komt van de Poel weer aan zijn zijde. We zijn weer net zo ver als de eerste. Bracht van de eerste die gelost wordt. Zo nu en dan ben ik. Ik word inderdaad eraf gereden en ik zie de figuur hellingbaan. Ik ben binnendoor naar teruggereden.

[01:27:09]

En wie wint bijna de sprint van Kelly van der Poel? Alle dagen helemaal overal gelost. Na elke Kröll gelost, gelost, gelost. Geen zelfmedelijden. En ik had zelf mee.

[01:27:19]

En er zijn veel renners. Die zelf medelijden hebben de koers? Ja, dat heb ik nooit zo gehad. Eerlijk gezegd denk ik oh.

[01:27:27]

Ik moest al walmen, maar daar geloof ik toch wel wat. Wat ik dat had? Ja ja, ik heb niet veel zelfmedelijden gehad.

[01:27:34]

Maar dat je echt even doorbijten na zo'n race kwam godverdomme.

[01:27:39]

O ja, en dan. En dan ging het weer effe was. Ik had die tijdelijk tijdelijk. Dat het. Dat is dus geen 10 sport. Euh, zeg je met mij je je sport wel in het team? Ja, dat er altijd een grotere Jancker is dan jij, weet je wel. Want dat is toch wel lekker bij wijnlanden kut australier ofzo. Of radiostraling zijn heeft zoveel politieke voeling. Dat is een beetje de relativiteit genoeg. Ja ja, ik ken het ook wel bij mijn vriendengroep als ik.

[01:28:07]

Euh Jelle. Die wordt beter. Als er anders slechter is wordt hij beter. Ja, dat weet je wel dat. Dat gevoel. Maar euh. De relatieve remmen? Ja, ik kijk de sommige renners. Die hebben we inderdaad soms wel een schop onder hun kloten nodig. En euh. Maar ik ben het wel met je eens.

[01:28:24]

Die noemde mij nog iemand die een schop onder de kont gooit. Daar is ie niet meer. Nou ja, misschien ook wel.

[01:28:32]

Maar euh, voor een podcast met Hermans. Dat moeten we zeker doen. Hardy heeft. Hij heeft echt dingen te vertellen, maar die kleine die zo. Hij kan de sleutel hangen om die onderarm door de irritante jongen, die vent en winnen en helemaal uit de zijlijn komen crossed je niet serieus genomen. Nou euh.

[01:28:52]

Dat heeft rechter heeft echter Patrick Lefevere. Dat is er ook iemand. Als die op koersen aankomt, dan doet iedereen wel even een stapje harder. Ja, en wat zo'n figuur is natuurlijk ook. Euh Raas als niet? Nee nee, dat waren tegenpolen. Ja, maar ik bedoel maar. Ik bedoel voor de ploeg dat de ploeg denkt van.

[01:29:07]

Ik heb ik de mijn ploegleider geweest en race mijn ploegleiders. Lefevere is een hele zachte man voor zijn eigen renners en naar buiten toe verdedigden die ons tot op het bot. Ja, en dat doet ie.

[01:29:19]

Met zijn nieuwe lichting is hij voor Fabio is die helemaal tegen Groenewegen, maar dan is het omgekeerd. Is één van zijn renners is semi dader. En dan is die we dus naar Mart.

[01:29:29]

Het uhm, wat wat lauw. Volgens mij is omdat het tegenpolen zijn is het effect hetzelfde. Je gaat door het vuur.

[01:29:35]

Verdoet jij voortreffelijke sayers? Nee, serieus? Ja. Klopt, maar ook uit wat ik zeg. Voortreffelijk, zo weet ik ook.

[01:29:45]

Ja, dit is echt de essentie. Eruit pikken dus goed. Dat klopt even. Is de cirkel. Hij is een tegenpool. Hij bereikt hetzelfde als ze op de koers.

[01:29:53]

Zuinig met de hele ploeg, een stapje harder. En dat was bij Raas ook zo. Ja, Barbara's raakte dat. Op training werden ze te bang en een ze. Dat heb ik ook echt. Maar ja ja, voorbeeldje. We reden.

[01:30:06]

We reden eerder nog in zijn kaarten. We reden. Euh, rund um den Henge naartoe.

[01:30:13]

E n mij is nu heet dat.

[01:30:15]

Frankfurt is een hele moeilijke naam. Karsten Kroon, zaakvoerster? Ja, en mijn koers. Ik zet er alle jaren in.

[01:30:21]

De ontsnapping zoals ik solo en dronken jets rolt aan in een voorbij. Reden is een waardeoordeel, want er is geen publiek die door Duitsland heen door Taurusgebergte Jets rolt, dan in de voorbij Herp dokter Decroo. Waar vind ik dat rijdt? Ik wil niet grondverkoop van het koersen van die Duitsers vonden dat geweld wat er een doctorandus in het peloton. Maar ik zit in een. Ik zit in de. In de bijna kopgroep nog drie rondes te gaan op die op die klim daarin Frankfurt en euh.

[01:30:51]

Van Hooydonk de kopman. En die was best een beetje nerveus, bleek achteraf. Eddy Bosberg en die komt naar Marthijn.

[01:30:57]

Jij opent moet je als jij opent, dan kom ik dat ziek. Dus had je mij.

[01:31:02]

Had je mij groeien, dan ging ik harder dan ik kon. Ja dan. Ik opende de streep in de weg. Boem en ik rijden, rijden, rijden. Ik kijk om komende twee jaar. OK, ik hou benen stil in het wiel, maar je op kop. Nee, nee. Nee nee. Van Hooijdonk komt er aan. Weer twee. Nog n 3 begint rijden met 7 man. Ik denk ik ga een beetje lachjes, meedraaiende kijken, kijken, kijken.

[01:31:22]

Geen Eddy. Godverdomme is ie komt raso.

[01:31:26]

Goed, je reed op kop. Ik zeg je moet ik dan? Ik zit in de kopgroep. Ik probeer die koers te winnen. Waar is Van Hooijdonk God? Nou, ik ken demarreren. Ik zeg ik demarreren niet. Als je aan God verdorie prefereer. Rijdt hier trekken in serieuze. Wat zijn jouw eigen doelen? Ik zeg het is nog 3 ronde man. Ik wacht nou enzovoort. Ik demarreren na.

[01:31:50]

Je snapt wat van demarrages en je zal die winter derny's zijn.

[01:31:57]

Zoon rijdt tegenwoordig ook mee. Ik had in elk been dat ik een derny's is, maar het erge was ik moest nog zes uur terug in de auto met Raas.

[01:32:05]

Nou ja, hij had de hele dak van de auto, sloeg die altijd tegenaan, maar was helemaal kapot. De zon op de klep ging naar beneden als ik zeg tegen Jan dat we een uurtje of twee onderweg zijn, zegt Jan. Godverdomme postronde moeten horen dat je Draeckenieren Uitlegger Klooster, rekenaar van ordent later en die zeggen ja, ik was gewoon niet goed in en die race was zo nerveus. En ik zou dus die verlamden en ik verlamden dat dat een tegengestemd.

[01:32:34]

Toen gingen we minder kunnen dan we eigenlijk konden.

[01:32:36]

Wij gaan een podcast met Raes. Raes en De Vijver. Dat lijkt me wel gezellig. De Vijver is echt een held. Daar gaan we daar gaan wonen. Geen slecht woord over 11.5.

[01:32:46]

Nee, hij heeft natuurlijk z'n gebreken. En in het moderne wielrennen heeft ie een paar ouwe dingen meegenomen die ook wel tekenend zijn hé. De linkerhand was de rechterhand.

[01:32:55]

Schuld en morgen ze laten schuiven. Hij rijdt nog steeds een industrieterrein op om eens te kijken of er nog iemand is die die kent en die geld kan afhandig maken. En zo scharrelt die door. Maar ja, wat doe jij?

[01:33:09]

Ja, ik hang euh, ik aan op voor zijn camera. Ja ja, ik zit iets te karikaturaal neer. Die man heeft echt kennis van mensen. En hij is er echt voor zijn renners. En hij heeft ook voor mij, want ik heb echt. Toen ik wegging bij Raas kwam ik bij hem terecht.

[01:33:25]

Wayman. Ja. En toen ging exploiteren met mijn voeding. Koning van Biafra. Ik denk maar ik vreet teveel en ik ben euh, toch te weinig spieren. Dus ik denk dan moet anders doen. En euh, dat heeft ie echt heel veel, heel goed gedaan. Heel goed erbij jongen. Even nu ga je te ver. Dit moet anders. En luister. Dat die invloed op hem. Dat nam die tijd voor. Hij nam tijd voor mij.

[01:33:47]

Dat gebeurde nooit in vuur en gewoon even zitten. Hoe zit dat nou bijna doen? Armpje eromheen dat dat soort dingen hebben jochies.

[01:33:55]

Toen was je te varen, toen was je ook te ver gaan met je. Jaja Tae-Bum. Ik was euh, ik wil. Is geen anorexia, maar ik was euh euh. Calorie aan het tellen. En ik? En in combinatie met goed gecombineerd eten dus. En fruit en vlees en groenten en aardappelen en alles goed zeg maar, daar ga je niet bij mekaar. Dan moet je apart zo en dan moet er een tijd tussen zitten 3 uur. Dat het kan zakken.

[01:34:21]

Dus op een dag dat ik zesduizend calorieën moest eten haal ik me Calleri niet omdat ik gewoon te weinig tijd had om dat allemaal naar binnen te werken. Dus ik zat op de fiets nog allemaal zelfgemaakte dingetjes. Dus mijn eten werd meer een obsessie, waardoor ik ook te weinig calorieën. Dus ik ging eventjes heel hard in het begin. En toen zakte dat weg. En toen dacht ik dat gaat niet goed. En toen hebben t veranderd. En toen heb ik een prima toeschreven hebben.

[01:34:41]

Maar dat was echt wel effe een hike. Ik wil hem zelf te graag bewijzen en dat heeft hij heel goed begeleid. En dat heb ik later met hem over gehad. Ik heb wel twee agendapunten, maar die gaan we niet weer helemaal. Die ga ik elke week. Ik formuleert anders dan namelijk twee agendapunten nog één is Colombia. Euh, daar ben je geweest. Ja. En waar heb je vorig jaar een Kikker reportage over gemaakt? Maar wat was een mooi verhaal?

[01:35:06]

Dat is één en twee was te kort. Klein seks 19. Zesentachtig, dat was het WK in Amerika. Jij bent daar met. Met een stel toppers naartoe gegaan. Je won waren je mooiste etappe altijd en zo mag stellen. Waar moeten leeuwen en ik als en wanneer een mooie trip wil maken willen maken? En dat gaan we meemaken. Waar moeten we dan naartoe moeten? Dan naar Colombia? Of moeten we naar de Rocky maat het? Naar hoe heet het ook alweer?

[01:35:29]

De Moon toermotor op de Mondia dat was. Ik ben enorme Amerikanen. Fieuw? Ja, euh, ik kom uit zo'n linksige nest. Dus alles wat Amerika is? Weg ermee. Maar ik vind het fantastisch.

[01:35:44]

Jij ook trouwens. Ik heb daar vrienden zitten.

[01:35:48]

Dat is zo leuk. Ik ga. Ik ben euh. Tien jaar geleden hebben we ons hele gezin mee naar Amerika genomen. Helaas ging de broer van die vond dood toen we net drie dagen waren en moesten we weer terug. Maar in die tijd een stukje kiezel op en die staat echter wel hij. Hij is een combinne en geluidsniveau rond Kieffer.

[01:36:05]

Ja, ook uit de to koersklim zetten. Waar moet je heen? Ik voel. Ik vond dat Colombia was voor mij en een echt een shift. Euh, in in VI. Dat was echt een mini shift. Wat een liefdevol volk dat is en hoe die lopen te kloten. In deze moderne tijd met al die informatie die overal beschikbaar is. Maar terwijl het eigenlijk gewoon in Teenage Indiaan en euh. En je moet naar Colombia. Ja, dat is even wat leerzame dan Amerika.

[01:36:36]

Maar kennen jullie al? Want wat hebben die er aan overgehouden? Kijk Colombia zo ruig wij zeggen. Ik woon in Almere en dan doe ik gewoon effe een uurtje naar m'n werk. Nou, dat is dagelijk 4 dag reizen met 3 dagen met een ezel en dan 2 dagen te voet nog ofzo. Dan kom je er ook. Dat is zo ruig en zo hoog. Dus die mensen die wonen in in.

[01:36:55]

In stukjes berg gebied waarin ze onder Caris handbereik zijn. Dus die zorgen voor mekaar en die zijn op loopafstand van mekaar. En wat nou? Het leuke is de fiets, de fiets. En anders? Dat is het verbindende middel. Je bent samen onderweg. Onthoud dat nou de baas van het peloton. OK, we gaan snel, sneller dan een normaal mens zou durven per fiets. Maar we kunnen dat alleen omdat we samen fietsen dicht bij mekaar. In je eentje kan je veertig super getrainde met z'n allen 60.

[01:37:23]

Ja, hij fietste samen overal. Iedereen. Man, vrouw, jong, oud, ik. En omhoog met ik. Nou ja, je hoort dat ik weer in moet. De emotie is wel even zinnig. Ja, echt een goeie vibe. Dat moet er geen twijfel meer aan. Maar dan ga ik mij één van de dingen die ik me dik onthaal van de reportage onthouden heb, is de rol van Nairo Quintana die wij kennen als een euh.

[01:37:50]

Een Colombiaanse brombeer zeg maar Deseure. Ik heb wel een grapje toch? Ja, Nairo, Nairo blij, maar ook boos. Weet je wel, de kaartjes. Ze waren ook koud, maar wel warm. Die heeft toch geen uitdrukking opschrijft? Eigenlijk zou kunnen waar zijn ook twee moeten gaan en de burgemeesters verdrongen mekaar op het podium om te vertellen hoe belangrijk ze waren. Toen ging ze aan de kant. Nairo is er eentje. Die ging niet staan, die ging zitten op een bank.

[01:38:18]

En die ging de mensen uitleggen. Jongens. Als wij met onze sport in staat zijn met een peloton samen te fietsen, maar een sprankje hoop te brengen aan mensen doordat sportieve dingen laten zien, omdat we met elkaar fietsen, omdat we de lol van het fietsen met plezier van het samenzijn, het voor mekaar zorgen iets vernomen over te hebben. Als die geen fiets heeft dat we hem helpen. Het is trouwens een van de basis dingen in Colombia. Bernal krijgt meteen alle beste trainers om zich heen, want iedereen ziet een goeie renner.

[01:38:49]

Hier wordt hij weggekocht door de Rabobank. Die gaan er dan voor zichzelf houden en opleiden. Stiekem apart, want een andere ploeg moet hetzelfde. Iedereen gaat er om die genezen is. Genaro, zegt men, moet men elkaar om die jonge gasten heen gaan staan en ze meenemen. En al hebben we er maar één die we op het rechte pad brengen als we een maar één die we inspireren en ons werk al gedaan. Want wij zijn de nieuwe Qaboos, dus in tegenstelling tot de kapers van een drugsbende.

[01:39:14]

Wij zijn een nieuwe Kapels met onze fiets, wat zij die letterlijk letterlijk de mensen en huilende mensen historics stond.

[01:39:22]

Want ik mocht de vraagstelling was natuurlijk ferryboot zullen lezen. Wat ik denk moet toch ook nog een beetje. Maar het is zonde om me heen zonder mensen en die vissen dat ik berlanger want die zich mag kan je regelen dat ik me naar op de foto kan. Ik zeg nou ik zal eens kijken waar ik mee naar die mensen die die stonden gewoon te beven en ik bij hem op de foto te gaan. En en Bernal dan? Hoe is die is omdat V minder verbleekt?

[01:39:43]

Wijkcentrale verbleking? Ik een groot woord, maar absoluut in de schaduw van B. Quintana kan ook komen. We zaten in de streek van Kenia.

[01:39:51]

Want ik weet dat het als ik zijn tourtocht. Ja ja, er kan wel meespreken. Ik moet steeds in oranje denken met zijn zonnebril. En dat is Mick Jagger. Ja, dat tegen de geniale die film ook wel eens bekeken. Dat de muziek onder Medellin is een andere andere bubbel. En dat is Amsterdam. Maar ja, Amsterdam, Rotterdam. Ja klopt amor amara kickboxen. Vader is ook daar doodgeschopt volgens mij. In de stad? Ja. Ja, Oran.

[01:40:18]

Wat dan? Ik heb op de. Ik heb bij de geld pinautomaat gestaan waar lp's die er ook was ze fiets gejat. Ja ja, en die wou me tegenhouden.

[01:40:27]

Ik kreeg een mes en en die heeft toch. En ze hebben mijn fiets niet. En die dit is gewoon een straathoek. Ja.

[01:40:35]

Twee jaar geleden heb je je onveilig gevoeld. Euh. Daarin krijg ik die verhalen draag je mee. Euh. Maar ik was met Colombianen.

[01:40:45]

Ja, dat scheelt een slok op een borrel, kan ik je vertellen.

[01:40:48]

Want ik werd overal meegenomen in de wijk kunnen wij daar Vergouwen letterlijk en lekker gaan zitten als ik denk ik ga je kind Spaans 1 jaar. Maar ik heb Lauwereys voorheeft. Goed smaakt. Ja, ik Kasba. Kom je daar aan? Ja, ik heb ook nog een blauwe maandag een week naar school geweest zeg maar. Dus in het peloton. Ja, het is pelotonsprint. Ik verbaas me altijd dat jouw taal. Euh ja, ik verbaas mezelf. Ik denk dat ik de leraar op de middelbare school ook verbaast.

[01:41:21]

Ik had het de laatste tijd zo, maar ik heb wel de tijd gehad. Maar dat is natuurlijk wel de basis van euh, Spaans en Italiaans. En zo dat ik uiteraard. Ik heb altijd het met de NOS. Veertien jaar lang op en neer naar Spanje, vier keer voor de Ronde van Spanje. Ja, weekenden deden we alleen de weekenden en dan moest je veel meer met die Spanjaarden gaan reizen. En dan had ik een boekje bij me.

[01:41:42]

En dan kon ik Spaans converseren, maar dat op de snelweg. Het is een super taal. En jongens die mensen die euh die hebben gewoon een lied kloppen. En ja, absoluut mooi lied het bloed uitstralen namelijk ook maar lekker.

[01:41:56]

Dank je wel. Graag gedaan. Gezellig sneeuwpop. Het is het euh. Conclusie van ei van beheerster gespreksonderwerpen. Namelijke ja, maar het berust en euh, dat die die trekken bij die onderstreping nog een keer. Want dat is waar. Fijn om naar te luisteren zijn. Ik voel me wel opgewonden, maar ik weet dat ik de eigenschap heb om euh, ondanks dat Kur geëmotioneerd en of gepassioneerd, dat ik wel normaal kan overbrengen.

[01:42:28]

Absoluut.

[01:42:28]

Ja ja, maar dat is dus een en en uhm werd je wel eens een vloert wordt.

[01:42:34]

Ha ha ha. Nou ja, het werd wel eens een biertje. Overtuin is het commentaar.

[01:42:37]

Wou ik nog vragen? Nee, nee, ik dacht dat Martin bij de lunch nog wel eens een euh drink wijn. Maar daar heb ik echter durf ik niet. Nee, nee, want ik. Ik vind het een voorrecht om daar te zitten en moet je nagaan.

[01:42:50]

Je kunt gewoon praten en dan moet je dus een verantwoordelijkheid. En euh, die neem ik. En ja, dat zal alle tegenstanders oproepen.

[01:42:58]

Maar euh, dat snap ik ook wel, want deze boodschap, deze toon.

[01:43:03]

Daarin staat niet iedereen voor open dat het leven chaos is en dat je er mee moet leren leven. Er zijn heel veel mensen zeggen van sodemieter op. Ze moeten op kop rijden en ze moeten een oortje. Wel het niet veilig en die gelul van de micro. En dan zitten ze in een bubbel en dan krijg je de meningen Cirkus en dan? En dan is de conversatie. De dialoog is weg.

[01:43:20]

Maar denk je dat je je een biertje zou drinken? Dat je dan de dat je wel ontslagen wordt of zo eentje? Ik vind het een voorrecht om daar te zitten. Nee.

[01:43:28]

Ik neem het heel serieus. En euh. En als ik een biertje zou drinken zou ik euh. Daar zou ik Manisa maar van zijn.

[01:43:36]

Niet lekker bar voor het gevoel niet ja. Maar na afloop denk ik als er een biertjes drink tegelijk. Effenden. Even wegspoelen, want het is een enorme inspanning. Dit is echt.

[01:43:48]

Uhm, je zult dit jaar dit jaar niet anders zijn dan bij de start van een wissel. We zijn toch wisseltruc? Nou ja, ik had met Stef geregeld vorig jaar al. Euh, dat. Die uitzendingen worden steeds langer omwille van publicitaire belangen. En dan zit je soms een hele etappe te doen. En dat is niet goed voor het commentaar. Dat kan ik horen bij de Belg. Euh, je gaat dingen missen. Je energie leek weg en toen heb ik met Stef afgesproken.

[01:44:14]

Kan jij in die lange etappes? Als je er geen avond uitzending hebt geen analyse hoeft te doen, kan je niet bijspringen.

[01:44:19]

Doe de eerste paar uur voor je rekening te nemen. Natuurlijk werd Herbert ziek en dat was echt wel een shock, want dat deed ie een week voor de tour begon. Rugge.

[01:44:28]

Ja, tuurlijk hernia. Of wat had de vrouw pijn in de rug. Die heeft een motorongeluk gehad in 2000 ofzo. Haha, en die heeft ze onderrug verbrijzeld en is daarmee doorgelopen. En daar plukt hij nu de vruchten van. Dus het is iets anders dan een hernia, maar ongeveer wel derichting.

[01:44:45]

A heeft ook tramadol nodig, klonk het al. Ja, wij wens je niemand toe. Maar dat dat veertje brak? Ja, en toen moest er iemand anders J.

[01:44:56]

Joris en toen euh. T m en we moesten in dus alles veranderen. Herbert weg. Joris moest in die daarnaartoe niet er naartoe. En hoe gaan we dat dan doen? En toen hebben ze gezegd van nou euh, dunde, dan proberen we jou de laatste twee uur erin te zitten, want daar had ik. Dat is eigenlijk de.

[01:45:14]

Dat is de goeie spanningsboog. Krijg ik dan? Ja, maar daar moest tv eigenlijk steeds voor het zingen de kerk uit.

[01:45:22]

Dat zit er ook een beetje jaartjes uit. Natuurlijk. Ja ja, dat vond ik een beetje. Smeets die wat Macronaria heeft zitten. Maar ja, dat stond op het rooster. Ja maar dan moet je nagaan maar even. Dus dan hebben we de gekken de draak mee gestoken. Dit is geen manier van doen zo moeten doen. Maar we hebben BVVO. Ja daar ga breek me de bek niet open.

[01:45:41]

Ik vind het wel is. Wij hebben dit. De bureaucratie.

[01:45:43]

Die hebben hun eigen logica. Elkaar in, ondanks dat de mensen daar weldenkend inzitten. Zodra ze in die bureaucratie stappen, gaat die beslissingen overnemen.

[01:45:52]

Kijk naar de Belastingdienst, kijkt naar Nederwaard en kijk ook naar de NOS en dat is menselijk. Als ik op die rozige in die plek zou zitten, zou je ook dat soort taal van luisteren.

[01:46:01]

Het is niet aan Maarten, heb jij? Uhm, we gaan een ton gevraagd slibden. Dat ik benieuwd ben naar jouw euh. Heb jij? Heb jij gehoord dat dat Thomas Dekker weer aan het fietsen is? Nee. Nou, die zijn zingend fietsen die wat ze in december vorig jaar toen jij lekker in Colombia zat waren waar je keihard aan werkt, zat Thomas Dekker bij ons in de podcast. En je heeft natuurlijk wel braaf voer. Zo zal jij wel kennen.

[01:46:24]

En en en en opgegeven met de Kwant strandrace ter sprake. En euh, tenzij leer. Ik kan op het ouwe uurtje beuken op te stranden. Is dat mijn gereed? Och kleine klimgeit als je al sinds gisteren letterlijk alles. Als ik als ik bedoel ik leg me natuurlijk ook. Moge duidelijk zijn met mijn talent bij mijn baas van Hart. Ik zeg je dus. Dus jij zegt geen twijfel mogelijk mond Egmond, januari 2000. 21. Leg jij Louder op?

[01:46:54]

Zonder twijfel? OK! Staat Hoe oud is die vergeleken met jou? 5. Een jongen of 6 jaar? Hij is van zesentachtig, maar hij moet van ver of juist van 84 software kijken. Hij moet zo ver komen, maar hij traint nu vijf keer per week op de fiets, twee keer per week dag nemen. Wie is uit bloedfanatiek jongen? Het is alles of niks. Ze beginnen te knijpen gaan. Ik ga morgen filmen. Met moeite zoveel hoor.

[01:47:19]

Hij heeft morgen een maximale test en hij alles erop en eraan. Het is trainingsschema's. Lactalis metingen. Hij is aan zijn voet. Het is weer helemaal terug, maar die gaan dus rijden. Wat denk je? Pakkie m? Het is al gebeurd, maar nee, die gaan 9 januari. Ik wou zeggen dat je ziet of de verspreiden zich afvragen wil eigenlijk van jou wij. Hij wil van jou horen dat jij denkt dat Thomas wint. Dat lijkt het wel.

[01:47:46]

Moet ik wel even bij vermelden dat de De Egmond Pier Egmond aan Zee, de strandrace waar het allemaal een plaats zal gaan vinden? Je gaat niet door en dat alternatief zoals we dat nu hebben vastgesteld is. Ze mogen alletwee twee man in een team kiezen en zetten een set in een Pilon b pion bij Egmond. En wie zet een pion bij de pier? En iedereen zorgen dat zo'n materiaal Boorne is? Ze mag twee uur naar eigen inzicht twee twee jongens in je team nemen en de tijd van Thomas wordt afgezet tegen de tijd van de tijdrit die samengevoegd wordt.

[01:48:16]

Ploegentijdrit ploegentijdrijden? Ja ja, waarom ga je niet tegen mekaar rijden met twee tegen twee aan de kant? De andere kosten eigenlijk. Je krijgt geen peloton. Je krijgt het, maar dan mag dynamiek van de koers misschien een beetje pestis in concessie zijn. Het is een consensus driedeurs is historisch, dus het idee was Thomas en zijn vrouw. Dat is Langeveld en Van Baarle. Voor mij en ik. Ik probeer een beetje op de portier Nicky en Dumoulin zo ook trommelt.

[01:48:41]

Nou, dan heb je wel een leuke bed op hoor, dus dat moet je dan in overweging meenemen. Jammer dan dat. Dan had ik dit ook heel erg van die andere mensen. Nou ja, ja en hoelang is die al in training vanaf maart?

[01:48:54]

Ja, hij is echt al 6 7 kilo kwijt geloof ik. Ja maar dan ga je t afleggen.

[01:49:01]

Lekker water kan je eigenlijk helemaal geen moedertje lief. Dat is echt als die als die kerel bijna een jaar in training is. Dat is ie. Hij is vijf keer per week. Dat is gewoon een professioneel schema dan. Dan euh, ja, dan weet ik niet moet wijken.

[01:49:16]

Alles moet wijken. In Lauwse defense, wat als al? Als alle mensen met openhartiger omgaan, ga ik altijd een beetje mee. Hij legt m dan nog op en hij doet daarmee nu nog pijn. Ook op het strand. Hoe weet je dat nou precies?

[01:49:29]

Waar het wedstrijden waar je traint? Sháám? Je hebt al vergelijkingen. Pak die nu nog in, nu nog niet doen. Je moet die verliezen uit je man laten in de kaarten laten weer in mekaar te krijgen. Wat is sukkel? Je moet niet in je kaartje moest je toolbars geen hart. Daar hou ik niet bij. Dat woord wat in januari en dat je drie tanden. Ja, we gaan eten. Martje, we gaan het opnemen en daar komt een kleine docu uit.

[01:49:54]

Mooi woord. Hij heeft zichzelf zegmaar bij zijn haren uit uit willen lethargische toernooi, house en hij fietst gewoon weer. En daar heeft ie. Hij staat gewoon om halfacht s morgens bij me op de stoep. Om samen te gaan trainen zitten we om kwart voor acht nog in het half donker op de fietsen om naar het strand te fietsen en daar te gaan fietsen. Dus da's wel mooi. Blijft wel de Autonomous in de buurt, dus hij woont in Amsterdam.

[01:50:16]

Is er uitgerekend iemand de auto waar ik? Ja, echt serieus? Ja. Geloof je in geloof Jore niet. Maar dan ga je wel de ouwe Thomas, want hij laat zijn fiets achter en zegt ja. Dinsdag kom ik weer trails is hij.

[01:50:28]

Ik zou wel lekker zijn als ie, als de banden opgepompt zijn, fietscomputer daarop zit en de ketting is niet van de poes. Dus dat is ook zo van ene Thomas. Dan ga ik me niet fietsen en dan zeg je eens een fiets zo hard maar vijf dagen. Weet je wel dat ook? Hoe herstel je? Hoe kan je nou effectief trainen? Deed je het? Die vijfde dag? Dat is toch geen trainer meer? Zegt Steven. Dit lichaam?

[01:50:50]

Dat kan niet zoveel. Hoewel wij gaan, zei ze, gaan we met z'n met z'n vijf of zo.

[01:50:55]

Gewoon waren we met z'n vieren op de Veluwe fietsen en dan zie je alleen maar oh, wat dan maar dan fietsen?

[01:51:01]

Jaja. Nee, dan haal ik jou wel op de fiets. Ik nog even naar huis. Weet je al die ouwe mechanisme van net 10 km die je ieder jaar sneller rijden? Maar elke Tourrenner ook zou ik hem hier echter op terug en treden in werking. Het is fantastisch om te zien, dus. Nou. We zetten een streepje achter de T.D. Wil jij van m winnen eigenlijk?

[01:51:20]

Nou, dat is weer goeie vraag in de pot. Maar maak ik zeg ik zou écht wel als jij zo turnjuf of wat leuk dat je dit veroorzaakt. Dit ook. Ja, da's de B. Dat heeft ie aan jou te danken dat ie dat doet. De fiets is terug en ze leveren ja wat leuk.

[01:51:37]

Uhm, da's de bettel. We gaan nog een oproep ter oproepers doen. Hij heeft de administratie, maakte oproepje voor brieven voor de website, want elkaar heel veel mooie brieven en verhalen. Zou je er kennen? Ingekomen post. Daar zitten echt fantastisch mooie verhalen bij. Die willen we een plek geven op de website links. Lowy vastbond komt dus bij deze oproep.

[01:51:57]

Schrijf een brief alsjeblieft aan papier aan je, zet je voor een e-mail. Maar brieven en ook daar moeten we zelf betreft, is het adres van jouw huis te regelen. Nou, dat is we wel op de wedstrijd. Mag overal over gaan. Het is m v d t. T Voorbeeld is een brief aan de zee. Deze ook maakte aan jou de uitnodiging, een brief aan ons of aan jezelf en je jongeren, zelfs aan je jongeren zelf.

[01:52:19]

Inderdaad ja, uhm, het mag ook over gaan of een lief sluw overwaaide. Feest! De meest inspirerende verhalen publiceren we. En als je publiceert wordt logeren in een klein. Ze krijg je nog een opdracht is schrijf, schrijf je brief. Aan jezelf of aan jullie, over je jongeren zelf? Euh, het mag overal over gaan.

[01:52:39]

Maar als je een brief schrijft aan jezelf, schrijf dan een brief aan je jongeren zelf, met met met de gedachte dat je daardoor de wijsheden die heeft vergaard zegt dat ze echt een brief aan hartvorm matthis vraagje is vrij flexibel. Het gaat erom dat wij toestaan dat Sobry en Lyga die gaan. Die zijn we nu aan t verzamelen. Op hoeveel vorige keer gedaan? Euh.

[01:52:57]

Euh. Die die komen dorpsnaam. Ja, ja, ja, zegt Luc Şükür doorheen het dagelijks leven. Ja, dat er wat zijn. Wat? Ik ben een enigma. Ik besta niet. We doen wat we doen als de vinger op de knop uitslaat. Uhm. Je ziet een goeie consultant. Wanneer? Wanneer zijn we dan weer lauw? Wij zijn er weer eindejaars podcast. Oh, dat sowieso. Maar misschien gaan we zelfs een keertje reflecteren op het afgelopen wielerjaar dat gedaan hebben.

[01:53:23]

Misschien fietsen we dan nog wel een eventueel TwinTop. Na de zinderende. Het lijkt me wel oké. Maar nogmaals dank. Een heel leuk om te doen. Ja, dit was. Dit was genieten. Uhm, we zijn er doorheen aflevering 88 88.

[01:53:43]

Tot de volgende keer. Hoe dan ook. Er waren ook voor de tussentijd Levensloop richtte Fast.