Transcribe your podcast
[00:00:02]

Jo moest op dinners hier en elders terecht met zijn C. Hij moet je luisteren. Je kan hier wel elf vragen opsommen dat we lekkere warme spullen hebben voor op de fiets. En die gasten zullen wel weer roepen dat je lekker op de fiets moet springen. Maar weet je wat je eigenlijk eens moet doen? Gewoon een keertje lekker niet fietsen. Ga jij nou eens lekker op de bank hangen met je nieuwe wormen, warme een slecht joggingbroek en je dikke Mahmoudi?

[00:00:24]

Alles lekker Moschéni tas toch? Moet jou het nou lekker liss slow? Ja toch? En vergeet de nieuwe Maurienne sokken niet. Die staan ook online toespelen en je weet wat ze zeggen over Maurienne sokken. Ook Schwedt Lake Pick, Donche met Lanckman. Lang verhaal kort. Er staat weer een hele zwik nieuwe spullen. Chökyi Okay en Fun Mini 2 praatjesmakers. Neem even een kijkje op Ellezelles pitchers. Dat is surf punches. Later.

[00:00:53]

Ander onderwerp dat misschien wat zelden. Wat was je mooiste dag op de fiets ooit? Standaard vragende podcast. En dat hoeft niet. Een winst, euh. En een etappe of een wedstrijd die je hebt gewonnen. Zamorano onderbuikgevoel. Mooiste dag op de fiets ooit. Dat dan vraag hem is, dat weet ik zo niet, ik heb de kaart. Ik heb. Ik heb. Ik heb heel veel mooie dagen gehad. Moe is de dag op de fiets.

[00:01:24]

Ja, serieus, Pietje. We hebben de tijd begin, maar eigenlijk komt het later wel op de proppen.

[00:01:33]

Ik weet niets hoor. Ja, dat is ook een serieuze vragen.

[00:01:36]

Ja, dat is echt wel lastig, want ik heb heel veel mooie dagen gehad op de fiets. Ja, wat de mooiste is.

[00:01:44]

Het zou de mooiste geweest. Ik weet hoor, wat heb ik ooit gezegd? Let Gil omdat we hebben gelogen.

[00:01:52]

Maar er zijn we zoveel rijker bedoel je zegt iets. En dan denk je de volgende keer. Zwartwerk? Dat is maar. Het gaat ook niet om wat. Wat specifiek die dag is. Maar het gaat erom waarom dat die dag was. Dus het maakt eigenlijk niet heel veel uit welke van de tien dagen die je opkomen je noemt. Het gaat erom waarom dat zo was en al je de goede benen van je team gelukkiger of wat je heel lekker geneukt omvatte.

[00:02:16]

Ik wil de avond ervoor gezopen. Weet je dat soort dingen?

[00:02:20]

Ik zit er altijd heel. Kan er een training geweest zijn of lekker bij een gelijkspel al lastig. Ik. Gelukkig op de fiets. Ik heb het altijd leuk gevonden om altijd ergens heel gelukkig was ik ook. Ben jij niet te redden? En waar gaan we gaan even een beetje zoeken? Ben jij een renner die soms wel extra doorgelopen? Een in die klappen van Laudy keihard uithaalt?

[00:02:49]

Ben jij een renner die je op de fiets sprong en soms euh, om zich heen keek? Kijk je veel om je heen? Maar jij geen genieten van het. En om je heen kijken en ruilen hebben we een soort van zo'n oerkreet waar je fan van.

[00:03:03]

Lekker dat ik hier in zijn werk gaat fietsen met Steve en ik kan er wel een paar opnoemen die dat wel zouden doen, zei Amai ik. Ik heb dat zeker willen weten. Dat je soms lekker fietst. Dat dat de zon schijnt. En het is de eerste kort kort dag en je hebt lekker JBL.

[00:03:22]

En je neemt niet bij dat je denkt van ja eigenlijk. Ben wel. Je bent wel gezegend dat je op de fiets zit, maar echt wel. Wat mij ook altijd wel bij me opkomt, bij de meet, bij zo'n vraag, want je zit er lekker onderweg.

[00:03:35]

Dan gaan de jongens even lekker obin. Ik heb toen de.

[00:03:37]

Ik heb Giro in 2000 9 gereden en euh weet je wel.

[00:03:43]

Hadden we een dag eerder hadden we een bergrit gehad van 240 kilometer, waarvan de eerste 150 vrij vlak was. Wel een kopgroep met drie man mee en Menchov had Rossija. En toen moest Tom Stamsnijder komen en toen begon de berg was nog negentig kilometer met drie cols. Echt gewoon echt creatieve zwaar. En ik? Ik had ook niet zo hele goeie dag. Maar ja, ik was Menchov laatste man. En toen ging Cultuurschok op kop rijden. Was er nog met dertig man over.

[00:04:12]

En toen kwam er ook een goed klassement.

[00:04:15]

Toen kwam zoiets als een mooi verhaal over te vertellen dat ik zo hard dat mijn ploegmaten er komt. Alleen die terug naar die ging ook weer eens een keer op kop rijden uit die waarden. We hadden twee man bij waar ik die precies en ik kom over de meet tot aan de voet van de laatste klim. Afgezien de naam Dennis. Je mag het zelf doen. Weet je wel. Volgens mij zesenhalf 8 uur op de fietsen is kom daar in mijn hotel en Naya gewoon naar de klote.

[00:04:43]

Dag later rustdag. En het was denk ik. Ik had ontbeten en ik denk dan aan we gaan er zijn van lekker aan het fietsen. Of zou je wel gewoon relaxt Van Houwelingen Doeldok doen om me om om een kamerdeur? Ik weet wel wat met je vinger op de kamer, ik zo door.

[00:05:00]

Jij gaat met Menchov mij de rit verkennen naar het blok Haus. Waar ligt dat eigenlijk?

[00:05:06]

Weet je wat het is vanmorgen na komt? Goed blijkt dus twee uur rijden te zijn.

[00:05:12]

Stel je half elf half. Hij stapt op de fiets. Ik weet nog zo goed twee ploegleiderswagen is de mens of met breuk en ik met Van Houwelingen. Wel een beetje ouwehoeren. En inderdaad wat je zegt. Mooi enzo en allemaal. Nou, rustdag dus. Lekker chill. Ik start en ik weet nog zo'n mensen of start de 100 meter achter me ofzo, maar die was meteen weg als om half één. Die had natuurlijk op een rustdag op z'n Menchov.

[00:05:32]

Ze weet je alleen een uitgehold broodje Sjarm gegeten. Je hebt binnen drie minuten A-10 honger nodig. Thunnissen Cola gewoonweg is ingelost. Hij was ik niet meer. Weet je houden maar doorgaan met door. En dus die heeft toen een halve liter cola weg en die is weer gaan rijden. Maar toen reden ze daar op die blokkades in mijn eentje met een Rabobank ploegleiders. Auto achter me best wel met Van Houwelingen. Ik weet nog dat Van Houwelingen toen ik in naast kwam, ze aangereden.

[00:06:00]

Zo claimen een beetje om me heen te kijken.

[00:06:02]

Ik zeg ja. Als je hier toch eens gewoon je geld kan verdienen, weet je Hoogeloon niet afzien. Dat was helemaal waar. Ik wist dat ik pas om voor 50 bovenop hadden ze een hotelletje geboekt of daar niet geboekt, ook ter plekke geregeld. Wij kwamen ook de blokkades en er stond een huis. Daarbovenop bleek een hotel te zijn verhoudingen schietbanen binnen. Die boekte een kamer zodat wij kunnen douchen. Toen hebben we daar nog pasta zitten eten en ik was echt pas weer om half zes s avonds in het hotel weg rustdag.

[00:06:28]

Weet je wel, naar bed dus. Ja, maar het schiet me wel altijd te binnen. Dat heb ik wel een momentje gehad. Maar een dag later was ik ook goed, maar dat zijn dan wel wat. Zo zie je ook hoe anders het toen de tijd was. Ik. Ik werd zeg maar. Tien minuten voordat werd ik voor mijn kamer afgehaald. We gaan we gaan verkennen. Dat was ad hoc. Besloten bij het ontbijt is niet zo best ging.

[00:06:53]

Tegen Algerije twee uur. Past dit wel bij mijn persoonlijke doelstellingen? Dus dat was echt een heel andere tijd naar mijn huis. Pieter, lang genoeg tijd gehad om na te denken. Aja, klaar ik.

[00:07:06]

Ik denk dat de me mijn meest gelukkige dagen op de fiets dat zijn misschien toch wel de trainingskamp is die ik zelf individueel belegde. Zeg maar een uitje naar Gran Canaria gingen. Dat soort dingen? Dat verbaast me niks.

[00:07:19]

Weet je wel? Nou ja.

[00:07:20]

Nou ja, ik heb om zo nu en dan een kameraad van me mee.

[00:07:23]

Frank Ja nu, we zijn Franky Wiersema en zat die gozer die in zijn roze auto jouw beste vriend ging toen jij geholpen had een Desiro chemische auto rond te spuiten. Heb ik nog was ik looking to a?

[00:07:37]

En dus. Dus ja, die ging heel vaak mee. Ik denk dat we met z'n tweeën, want ik heb nog zes keer op Gran Canaria zijn geweest en dat was gewoon voor ons. Er was in die eerste jaren ging dat ginder wel echt wel een beetje wat Deroover hoor. Heel veel trainen was er niet alleen één na één avond op stap. Het ene na het andere op de rustdag was lastig. Ja, dat was de dagen erna was rustdag.

[00:07:57]

Maar dat was ook klinkt als een fantastisch leven. Ja, toen wel lazen toen ook toen was.

[00:08:02]

Toen was dat zo. Waar hebben we het over tweeduizend? Dat was ook niet de enige reis naar en. Maar ja, daar heb het ook over december.

[00:08:09]

Ik bedoel, dat is onze vrije maand dan eigenlijk in principe nog. Maar dat was ook dan ook effe een weekje of twee weken in goeie weer fietsen. En dan? Ja dan. Dan deden we gewoon. De training begon goed en ik heb nog het idee leven genieten.

[00:08:21]

Dat er vroeger veel meer gezopen werd, door wielrenners, gedronken werd door wielrenners dan nu. Ja, dat weet ik niet.

[00:08:29]

Het is ook zo. Naja als je ziet dan weer euh.

[00:08:33]

Naja als je al dat zeg. Ik denk niet dat bijvoorbeeld euh. Als je het over Rasmussen hebt of over een Levi Leipheimer of dat soort gasten.

[00:08:42]

Je doet ook altijd zo al. Maar dat is wel zo.

[00:08:45]

Als ik Pieter tegenkwam en bij wijze van spreken in 2017 een hotel voor de Waalse Pijl had ik dan na het eten, zei Pieter. Een beetje doen aan de bar, daar zaten we op een gegeven moment. Ja, dan wel een gaatje. Dan ga je ook in de haven niet langzamer fietsen. Je zegt bij wijze van spreken waar ik bedoeld. Letterlijk. Die dagen zijn of die. Ik zag Pieter niet vaak maar wat opgeven met haar refer. Roompot rijdt toch voor een heel ander programma als wat ik reed.

[00:09:11]

Maar ik weet nu. We hebben zeker nog wel een keer voor de Waalse Pijl ofzo. Ergens een biertje zitten drinken hoor. Ja, Waalse Pijl Luik één waar je dan nog wel wat?

[00:09:19]

Dat is toch wel wat koersen samengedreven in Zwitserland of Wallonië?

[00:09:23]

Grappig dat je dat noemt. Jullie hebben 123 dagen samengegaan in koersen. Pro Cycling hebben ook nog een tour samen gereden. Nee, dit is echt een race dagen pro cycling. Steeds heb je de Reest dagen en het aantal races. Dit vind ik weinig.

[00:09:36]

Ik had meer verwacht. Een vriend. Dat is een beetje zoals onze carrières gegaan zijn, want op gegeven moment kwam ik bij Rabobank in 2008. Ik was vier jaar weggeweest en volgens mij met 2008 nog samen tour gereden.

[00:09:48]

Na een 9 9 9 ben ik zou ik in de Giro gaan omdat ik een zitvlak blessure. En uiteindelijk heb ik volgens mij toen de Vuelta gereden.

[00:09:58]

Toen ben ik echt. Een hele poos heb ik geen Tour meer.

[00:10:00]

Hij heeft een tijdje uit het wiel weggeweest. Zeggen heb ik altijd Giro gereden, ook omdat de Giro?

[00:10:06]

Ja, Rabobank ging dat eventjes niet meer. En omdat je niet om die kopman heen cirkelden. Ja ik. Ik dan. Dat weet ik niet. Of dat het was. Maar ik denk wel dat ik gewoon intrinsiek of lichamelijk ben. Ik altijd wel gewoon goed genoeg daarvoor was, maar dat terzijde.

[00:10:21]

Dat maakt niet uit. Waarschijnlijk was.

[00:10:23]

Sorry dat je ontbreekt. Was jij een lastige gozer? Nee, ik was geen lastige großen. Maar ja, voor sommige mensen kan het wel lastig zijn. Gewoon eerlijk bent. En dat is iets anders dan je gewoon recht voor de raap bent en gewoon zeggen wat je wat je denkt. Dat kan voor sommige mensen wel lastig zijn, maar ik ben op zich geen lastige rozen. Ik bedoel als het mij niet zint, dan zeg ik dat gewoon en dan laat ik dat ook wel merken.

[00:10:41]

En daar ben ik het. Als ik het niet mee eens ben. Pieter is eerlijk, ik heb je veel.

[00:10:45]

Heb je gewoon even. Ik zeg niet dat zoiets. Ik ben gewoon even benieuwd. Komt ineens omhoog. Heb je veel zeg maar akkefietjes gehad op de heftige discussies of een aparte status?

[00:10:54]

Euh. Via de laatste jaren?

[00:10:57]

Ja ja, kijk maar raakte. Bij Rabobank weet ik wel dat ik dat ik ooit nog wel eens een keer. Afspraken heb gehad bijvoorbeeld 1 in de Giro rijden. Ik woon dan nog wel eens een hele tour rijden. Dat ze dat ze bijvoorbeeld. Dat dat dat nog eens een keer was van euh van ja. Ik zeg dan moet ik laten zien om überhaupt de Tour nog te rijden. Eindig maar bij de eerste 30 in de Giro en eindig de eerste 30 bij de Giro.

[00:11:18]

Maar ja, dan ben je gewoon geen twee weken voor de Tour. Weet je nog opgebeld? Jij staat eerste reserve, maar wel gewoon. Poesen Zeg maar ha dat je wel gewoon in conditie blijft. En dan dan in een keer van je. Je staat er nog wel op. Hoe is dat? En dan een week van tevoren gewoon of 10 dagen van tevoren? Gewoon van tevoren zeggen van jou. Het gaat niet door, maar wel gewoon dat ze gewoon weten van.

[00:11:36]

Valt er iemand af? Dan hebben we nog iemand achter de hand. Ja, van dat soort grappen houdt toch ook totaal niet zou zijn. Maar ben daar gewoon eerlijk en zeg gewoon voor jou is geen plaats in de tour. Ben je? Je bent eerste reserve of weet ik het wel niet wat? Maar ik weet wel um dat euh, klaar. Dat was een keertje.

[00:11:53]

Dat laatste jaar dat ik Hooijer is daar wat me nu meteen te binnenschiet is het mooi als coach die weet precies hoe dit is. Want Koos was toen.

[00:12:00]

Koos Moerenhout is Moernaut op het bondscoach. Die was volgens mij ook tot 2000. Of ik als kampioen in 2009 in ieder geval. Hij heeft best wel een tijdje gewoon met Pieter gekoerst. In ieder geval die bellum die die zeiden schoon, jij bent mijn man. Of jij. Je rijdt sowieso het WK. En dan was ie goed. Want ja, hoelang heb je op kop geen Yorkshire en en en dan? Ja. V jij altijd een KwK bijna terwijl jij voor Roompot rijdt.

[00:12:25]

En als je dat vertrouwen voelt of maakt het ook waar. Maar dat is wel een beetje wat mij onze carrières kruist, elkaar een beetje spitte. Die begon best wel hoog in de bomen. Rabobank ik. Ik kwam op een gegeven in 2008. Bij Rabobank ging de Tour rijden, maar ik heb eigenlijk altijd de Tour gereden. Pieter reden? Ja, Raynal me toen minder. Zeg maar. Toen is ie naar Orica gegaan. Dus ergens is het.

[00:12:48]

Heb jij niet gewoon zijn tour plekken ingepikt? Ten Dam?

[00:12:51]

Euh.

[00:12:52]

Nou zo zagen wij het allebei in ieder geval niet denken. Nee, maar we waren wel een beetje dezelfde soort renner. Ja, ik was natuurlijk Menchov. Beetje bij het oprijden van Menchov. Pieter kon ook goed bergop, zeg maar al hij. Pieter was toch iets meer van zijn eigen kansen gaan.

[00:13:07]

Zeg je nou ja, uiteindelijk uiteindelijk wel. Uiteindelijk heb ik ik, ik, ik, ik. Ik heb me jaren toegelegd en in 2005 heb ik een Tour etappe gewonnen.

[00:13:15]

Maar de jaren daarna heb ik wel altijd in dienst gereden. Alle koersen voor iedereen. Dus ik kan het ook gewoon echt wel aan mijn uitslagen zien, zeg je.

[00:13:23]

Maar je kiest wel je momentje steeds uit.

[00:13:24]

En ja, maar dat is waterpas geworden hoor. Dat is echt waterpas geworden na 2008. Zeg maar dat ik echt weer gewoon denk van ja nou uh.

[00:13:32]

In 2007 toen Rasmussen Geel eigenlijk de Tour winnaar was toen hij was Pieter ploegmaat. Rij gewoon in het stramien mee natuurlijk. Van van op kop rijden met Boogerd, Dekker.

[00:13:43]

Ja inderdaad, maar daar hadden we ook maar één doel voor ogen. Dus die gele trui binnenhalen. En nou ja, dat was normaal gezien ook gewoon gelukt.

[00:13:52]

Andere op zich wel ja, buitenom alle alle alle dingen om, euh, had je in de tas. Hadden we minder tassen en er was op zich want was wel gewoon een. Tot een moment dat hij uit koers ging was het wel gewoon heel leuk. Zeg maar om daar deel van uit te maken.

[00:14:06]

Maar ja, weet je, dat is allemaal geweest.

[00:14:09]

En euh ja en nee nee, nee nee.

[00:14:15]

Het is echter bijzonder bijzonder, ook met de andere tijden sport zelf geweest. Dat is natuurlijk wel echt een hele bijzondere gebeurtenis in de Nederlandse. Nederlandse wielrenner herken ik. Dit is wel echt een was. Het moet een avond geweest zijn lijkt zo zijn. Ja, dat deed dat wel.

[00:14:32]

Ik bedoel iedereen was ook wel. Baalde ook wel van van hoe dat allemaal ging zeg maar. Maar ja, ik bedoel ik ben niet kwaad om nu op Rasmussen ofzo.

[00:14:43]

Nee, totaal niet. Ik bedoel dat is ook. Ik bedoel achteraf ook dat ze wel vaker maar eens van de jongens die altijd met de vinger wijzen zeg maar ik bedoel.

[00:14:52]

Die gasten hebben we ook gewoon geld verdiend. Dan moet je dat geld ook gewoon allemaal teruggeven. Zeg maar als je daar gewoon zo principieel op tegen bent en je bij de jongens in de ploegen rijden, dan moet je gewoon al het geld waar je dan aan verdiend hebt. Moet je gewoon ook inleveren aan een goed doel storten. Ja ik bedoel dat was gewoon die tijd.

[00:15:06]

Dat was gewoon zo. En ik ben gewoon blij dat gewoon alles veranderd is en dat alles wel gewoon de goede kant op is.

[00:15:13]

En euh ja ik bedoel die mensen die zijn voor mij niet anders zeg maar bedoel.

[00:15:19]

Ik heb overigens wel het idee dat dat een mooi dag zeg, maar ik heb het idee dat daar.

[00:15:23]

Dat er in de afgelopen eeuw lang is het nu geleden zeg maar vijftien jaar dat er wel echt een soort van kentering is geweest in de manier waarop ook Nederlandse wielerpubliek er tegenaan kijkt. Was het in het begin heel erg? Bo's. Bijna haat. Ongeloof is het de laatste tijd weer, wat wat meer relativerend geweest, meer van een afstandje is dat niet is. Er is het gewoon niet aan alle sporten andere aan de gang geweest en is er niet alleen het wielrennen onder het vergrootglas gehouden zeg maar.

[00:15:53]

En dat is een beetje wat wat wat eindelijk wat steekt zeg maar.

[00:15:55]

Euh ja, maar dat is een vraag van nu die je nu stelt. Maar dat is dat dus dit. Dat is toch maar een relativerende manier waarop veel wielerfans er nu tegen aankijken. Mijzelf incluis. Maar dat was dat was zeg maar. Die drie, vier, vijf jaar geleden. Hetzelfde geldt voor Armstrong. Was dat niet de manier om ernaar te kijken? Was het vooral ook mezelf incluis? Was het een boze manier? Nee, gewoon zuur en gewoon.

[00:16:20]

Ik voelde me genaaid en dat is langzaam. Thomas Dekker ook in de podcast. Of we hebben. Ja, dat snap je dus ook.

[00:16:29]

Ik bedoel ja, dat was misschien via terug ook niet gebeurd. Exact. Dit is gewoon.

[00:16:32]

Dat bedoel ik met. Maar dat is ook. Ik bedoel. Vergeven is vergeten. Of. Ja, maar het is gewoon zo. Ik bedoel, dat was gewoon een ander era en dat is gewoon heel iets anders. Is dat? Ik bedoel maar die jongens, die zijn niet verkeerd geweest ofzo. Ik bedoel dat was gewoon.

[00:16:46]

Dat was gewoon. Misschien is gewoon part of the job. Ja, en dat is gewoon heel iets anders dan wat het nu is. Maar nu wordt er gewoon op gehamerd dat dat niet zo is en dus gewoon streng gecontroleerd buiten de koers om.

[00:16:56]

En dat was.

[00:16:57]

En dat was toen was dat ook niet zeg maar.

[00:16:58]

Dus uiteindelijk, als je gewoon nergens langs de snelweg iemand gaat controleren op snelheid en de rest van de wereld gaat de hardrijder en die gaat allemaal wel een half uur later van bed af. En denk je ook van verdomme, ik ga morgen ook een half uur later van bed, want ik wil ook een half uurtje extra slapen. Ik rijd heel wat harder over de snelweg, maar zo simpel is het gewoon.

[00:17:16]

Als geen controle op is, dan dan. Dan gaat dat soort dingen. Ga gewoon zo. En uiteindelijk is gewoon zo.

[00:17:21]

Euh ja.

[00:17:23]

Ik denk dat iedereen ook toen gewoon die die al die koers hebben gewonnen. Die gasten, die hebben gewoon ook allemaal talent gehad en die die konden en die hadden dat. In deze tijd had ik het ook gekund zeg maar. Ik bedoel we zijn allemaal vanaf de beloften.

[00:17:36]

Zijn die je? Waren dat de beste renners? En die zijn toen allemaal heel goed geweest.

[00:17:41]

En nooit ziet vertrouwensarts dat de coiffeur de commerciële bocht tegen Westerlo.

[00:17:46]

Maar ja, het zijn allemaal toprenners geweest. Dus ja, dat is dat. Dat is gewoon zo.

[00:17:52]

Maar ja. Klaar? Ja maar met andere terug naar Procycling strijd. Je hebt met 4 renners 8 seizoenen in het samen gereden. Chris Vraagje. Maar wie in dezelfde ploeg of us. Ja, ja, je all time team zegt altijd die uitspraak wat ik acht jaar, maar acht jaar 5/4 en Grischa Niermann. Yes is van 4 tot 11 2004.

[00:18:22]

Euh. Maar even goed aan Joost Posthuma jes van 3 tot 10 um date tussen de euh.

[00:18:35]

Maar vergat altijd alles. Oscar, riep Oscar Freire. Oscar Freire.

[00:18:41]

En dan zeker nog een vreemde eend in de bijt.

[00:18:45]

Evelyn Corsogroep? Nee, nee, daar moeten we trouwens ook de op de fiets zeggen, komt Sinkeldam Corner. Wie was er toen nog meer? Horrillo Zeker.

[00:18:54]

Heijman Met hoogheemraad kon ik niet afgeven tot mega en nog pijl. Ik anekdotiek aan dat je helemaal ja, hoe kan je die? Zo ja, welke? Welke? En mooi ook, want ook volgens mij 190 ofzo. Als je dan naar beneden scrolt 179 renners in de ploeg gezeten. Je hebt dus ook bijna 180 ploegmaats.

[00:19:14]

Zo zijn we eigenlijk bij moeten pakken, want ik heb ik begrijp. Ik heb me. Toen ik stopte heb ik dat ook gezien. Volgens mij 165 ofzo.

[00:19:25]

Ik heb 80 jaar, gaat het laatste fiets pieterman herinneren en zeg maar. Maar het grappige is dat sommige waar je misschien bij in de ploeg hebt gezeten er enorm zijn blijven hangen en andere waar je meerdere jaren mee in een ploeg hebben. Daar heb ik bijna nooit in, want dat is natuurlijk in een ploeg van 30 renners bij Rabobank. We gaan er even een paar pakken. Welke van die vier is het is? Heb je het meest en ineens een beeld bij over moment?

[00:19:46]

Of een anekdote van die vier van Posthuma, Freire, Hayman en Niermann Neerman? Goh, ik heb eigenlijk met met, met met allemaal wel duidelijk, daar we. Maar het meest in beeld bij.

[00:20:01]

Want want nou ja, het is dus met men met Posthuma.

[00:20:07]

Die ken ik al vanaf de amateurs natuurlijk. Ja, het is die de. Die is bijna bij de ballen bij de beloften. Die acht jaar komt er wel wat bij. Zeg maar wat. Rozema ken ik al veel langer, maar dat is wel al 10 12 jaar.

[00:20:18]

Reden bij bijna bijna Procycling. Steeds telde de profjaren Zanabazar naar voorzitter Naya Posthuma. Nou ja, Freire ja. Freire had zijn eigen dingetjes altijd. Dat kan je ook altijd wel verhalen kort goed vinden met hem.

[00:20:29]

Jawel ja, als je echt over een je zegt dan dat ik vrij individualistisch was.

[00:20:35]

Nee hoor, daar valt best wel mee hoor dat. Dat is echt. Dat is echt totaal niet zo dat ik heel individueel gelezen met Oscar leninglast was. Inderdaad die de Zeeuw. Zou je gewoon als privésponsors zou je gewoon kunnen opduiken.

[00:20:50]

En die Eddy zou gewoon een toeritten kunnen zijn die in 2008 onze mijn eerste tour dus samen toe de Boonen in zijn eentje de groene trui, maar die maar die duvy in een sprint ook.

[00:21:01]

Die hoefde geen trein voor zich. Die moest je gewoon. In de laatste vijf kilometer moest hij ergens goed afgezet worden. En wie dat deed dat? Ik denk dat Marc Wauters de eerste jaren heeft gedaan. Bij ons was toen Flecha en Flecha, maar die zette hem gewoon ergens af. En die zocht gewoon zijn eigen zeggen. Die was zo handig met de fiets.

[00:21:17]

En zo ja, gewoon zo koers slim zeg maar. En die zat gewoon altijd op de juiste plaats.

[00:21:22]

En maar die kon ook geen treintje hebben. Want als je een treintje had zeg maar dan wordt ie gewoon geklopt. Op pure snelheid werd je geklopt, maar hij werd gewoon omdat die gewoon zo handig was en overal tussendoor banden aan.

[00:21:31]

Dan won die weer in de race is. Nou ja, ik kwam in 2008 bij die ploeg, maar Oscar was al drie keer wereldkampioen, dus dat was voor mij gevallen. Lachend weet je wel.

[00:21:41]

En in 2008 was Boogerd was toen net gestopt als is hij boos stop was. Maar het was ook nog een beetje dat iedereen dacht dat ie moest trainen zoals Boogerd. En dat was gewoon van start tot finish. Kaja langs het strand weg en mocht Kaçar. En dan gingen we na 300 meter rechtsaf omhoog. Een klimmetje op een rij kozen koop. Nou, dan moest je zorgen dat je het wiel zat, maar die werden gelost. Maar dat meestal twee op trainingskamp in Threes blokken.

[00:22:06]

Ze noemen dat van drie dagen drie dagen. Wat Peter Pietermaat ook al zei op Gran Canaria. Dan ging de derde dag op stap 4 gerust. Echt waar. Maar Oscar, die deed twee dagen trainen. Had die de derde gewassen? Sqny? Een bejaarde die om of dan binnen 100 bij? Of ging je niet eens weg? Vandaag last van een knie en de vierde dag deden de rustdag mee. Dus wij deden 3 1 en hij deed altijd 2 2.

[00:22:27]

Maar dat werd geaccepteerd. Maar de vierde dag op de rustdag, met last van zijn knie deed ie wel een potje tennis met breuk Heppense of ofwel het zwemmen. En dan? Dat zei zijn verzorger ook altijd wat Joseba, Joseba. Het was Potro noemen. Hier was het foto als een jong jong sterk voor. Dat had ook zo zo'n sticker op zijn auto. Zoveel strooizout. Die woonde daar in Pamplona.

[00:22:51]

En die zei dan ook van nou ja, ik snap het niks van jullie trainen allemaal zo hard en Oscar. Twee dagen trainen met Jesseren. Nou, die benen zijn wel goed. Hij wint wel een rit op Majorca.

[00:23:01]

En jij zei niet tegen, maar dat was ook zo. Verder is er echter bijzonder rijk, maar die had zoveel talent.

[00:23:08]

Jonge gasten van elf toen die die. Ja, ik weet niet wat die thuis trainde in de winter. Maar hij kwam altijd op trainingskamp aan en zei die van ja, ik heb een beetje geschorst in de winter en een beetje tennis met gelijk tennis met marifoon.

[00:23:21]

En toen bij first day in de buik en plantenfysiologie.

[00:23:23]

Maar waar en zo doe je dat in Zwitserland? Hij deed dit olie forti minus roebling op de rollen. Wat ging in 5 van 40 minuten op de losse roller die dan een wazir? Ja, ik weet niet of het allemaal is. Ik kan me bijna niet voorstellen.

[00:23:38]

Maar ja, hij kon ook maar heel goed de schijn ophouden. Want op een gegeven moment vertelde hij op een gegeven met halfweg. Jaja, ik, de hele winter moet ik wel af en toe op de fiets zitten, anders krijgen ze me zitvlak zeg maar. Als ik weer begin weet je wel of last van zijn rug is. Maar dat was dus wat.

[00:23:53]

Maar dat was ja, dat was dan weer de januari periode. Maar ik hoorde ook wel van Louis de la Haye, de toenmalige trainer van Rabo. Want hij stapte altijd een week van tevoren af in de Vuelta en zei ja, ik ga me thuis voorbereiden op het WK, want dat was natuurlijk geen wereldkampioen geweest. Hij zou een vast recept voor wat verscheen, maar die dan had. Hij ging achter de scooter, achter de scooter van zijn broer.

[00:24:13]

Ja en ja dan dat. Dat ging je dat. En dan zaten na het CLIM in had hij natuurlijk altijd bij hem in Santander, waar hij ook maar woonde. Had ie. Dat was daar een Noordersluis. Ja, hij woonde bij Ufja. Hoe heet het dat jou in de buurt van Scruton Montagné?

[00:24:29]

Ja, wie ook. Oviedo zo debut of zo? Dus daar had ie dan echt wel specifiek zo van wat ie elk jaar deden om voor het WK goed te zijn. Ik weet nog wel dat de bevraging ook bij Rabo. Dat ie een keer in de Vuelta niet af mocht stappen weet je wel. Tenminste, hij gaat toch naar huis, maar je mag niet afstappen? Okay, en dan had hij het natuurlijk al geregeld. Had ie. In het begin van de koers was er een klim, een strakke ten volle bak in gang en bovenop stolsel.

[00:24:53]

Op te wachten in de auto stapt die er gewoon af in de auto, wat nog niet afstapt van de regel ik het toch zelf. Weet je wel dat ik niet meer bestaat? Maar nu stapt in de auto hup naar huis. Waar Oscar, die is al naar huis. Weet je wel. Dus katertje? Ja ja sorry. Over karakters gesproken. Matthew Hayman ja, ze anders. Lachen is een ander. Slaat het goed in de vingers.

[00:25:13]

Dat is echt eentje. Ja, maar met een Australische harde kop, zeg maar. Ja ja, dat is gewoon zo die. Euh. Als je gewoon nog ziet dat ie op het einde van zijn carrière nog eventjes in Parijs-Roubaix uit de huid Emmaus.

[00:25:25]

Vanaf de rollen, vanaf de rollen. Ja, dat is jaren. Sorry voor het verhaal. Is mooi verhaal natuurlijk. Goeie goeie stunt voor de Swifterbant.

[00:25:34]

Maar de. Maar in ieder geval schoon, ook altijd gewoon. Hij heeft het te danken aan zijn zoon, zijn werk werkstudent zegmaar, die altijd heeft gehad, zeg maar. En het is gewoon gewoon een karakter kerel. Het is gewoon in Australië ook dat die je gewoon hoort van dat ie daar s ochtends vroeg op de fiets stapt. Ik ben er zelf een paar keer geweest. Nou, dat is echt euh, ik. Die gasten diezelfde dag vroege vorm en oma in Den Haag geweest, maar dat is gewoon zo.

[00:26:05]

Nu en dan is het gewoon echt een hel om laten Trainor, want het is gewoon zo godsgruwelijk een warme wagen. En dan moet je gewoon.

[00:26:10]

S Ochtends moet je zes uur op de fiets zitten. En ja, die mannen, die zijn altijd s ochtends vroeg en af. Lange duur ritje. En ik snap wel dat ze goed zijn dat ze hier komen. Maar dat vergt ook wel heel veel mentale energie zeg maar, want daar zitten ze thuis en dan gaan ze nog door. Ze zijn heel heel jaar zijn ze onderweg geweest, maar daar komen ze thuis. Australie. En dan elke ochtend nog weer zes uur op de fiets stappen.

[00:26:29]

Ja, ik bedoel, dan kom je thuis om 10 uur. Maar wat ga je voor de rest van degene die gasten allemaal? Amarant. Het land is natuurlijk niet alleen warm, maar ook heel groot. Is dat een soort van vaste kliek daar?

[00:26:38]

Zelfs geen Isamu allemaal in mijn eentje. Kim Cameron en Canberra zijn er zijn er zijn, er zijn er met me. Michael Mevius komt ook uit Canberra te zijn. Er zijn er, maar er zijn er heel veel. Die komen uit Sydney en Melbourne en new tegenwoordig volgens mij ook heel veel puf.

[00:26:53]

Dus ik heb altijd hele jaar heel Nederland door. Komen die gasten vandaan? En ja, die trainen dus niet allemaal met elkaar. Maar je hebt daar wel heel veel voor.

[00:27:00]

Die groep brides zeg maar gewoon. Wat was daar dan ook bij? Een kameraad van mij en elk lief klein stadje?

[00:27:06]

Daar heeft gewoon zes uur s ochtends een bepaalde plaats.

[00:27:09]

Daar is te organiseren en dan rijden we gewoon 100 kilometer. Of sommige gasten ook Unocal na twee uur en dan gaan ze daarna nog werken.

[00:27:16]

Maar ja, er zijn er heel veel mensen bij. Die stappen dan op de fiets en echte dames. Train is daar op zich.

[00:27:22]

Aan de ene kant wel makkelijk, maar ik vind wel knap van de jongens dat ze dat ze acht weken thuis zijn.

[00:27:27]

Dat ze s morgens om 6 uur s ochtends op de fiets stappen en dan van jaar tot 10 uur s ochtends aan trainen zijn. Maar ja, ik bedoel. Je moet je voor de rest van de dag moet je er ook op inrichten, zeg maar. Ik bedoel je kan niet dat je tot een uur opblijven, zeg maar. En dan weer. Dus ja, die jongens die ik om negen uur s avonds weer naar bed.

[00:27:44]

Dus ja, de dag is vrij kort, zeg maar een Maya van Matthew. Wat me daar van bijstaat is gewoon dat het gewoon elftal altijd een werkpaard is geweest en altijd alles volgens Strix strikt volgens de regels. En dit moet ik doen en dat moet ik doen en past goed in deze tijd.

[00:28:02]

Ja klinkt niet echt warsco Australisch applaus en goed bezig.

[00:28:06]

Hij zou goed in deze tijd passen. Het is gewoon echter een. Hoe doe je nu zo'n plichtsgetrouwe? Heb je ook met de excentrieke Brit te vullen?

[00:28:18]

Dat is die hij doet gewoon wat hem opgedragen wordt.

[00:28:22]

Maar die jongen heeft er ook heel grote successen mee behaald.

[00:28:26]

OK. Uhm. En nu bij gestopt. Ja, pech stilletjes voor mijn gevoel. Ja, dat weet ik niet. Ik wil gaan. Euh, het euh, geen dikke vette artikelen in de krant. Afscheidsfeestje. Nou ja, dat is een diadochen. Ook een beetje 6 0 1. Teletekst? Ik. Ik was.

[00:28:50]

Ik was van plan om de Giro te finishen, zeg maar. En dan waren we bijna november geweest, dus het is gewoon een heel raar, heel raar jaar geweest.

[00:28:59]

Als je ooit van plan om te stoppen. Of had je als je nog als ik het had gezegd van Jupiter. Ik nog een jager? We gaan. Sorry, hier ga ik u voor. Wim werd eigenlijk een hele eer. Kreeg ik vandaag opeens een hele mooie luisteraars? Vraag. Ik heb hem klaargezet. Luister even.

[00:29:14]

Hij is Pizzi gast en ik wil je even bedanken voor die hele mooie podcast met Lou. Ja, met het pakketbezorging nu tijdelijk in dit kut weer kan ik echt genieten van jullie mooie verhalen. Hoop dat jullie in de Pieter Weening gaan vandaag. Ik heb een vraagje voor Pieter. Het viel mij op de laatste jaren Pieter echt vaak in een oranje shirtje rond. Fietste de prachtige. Er is het WK in Joncheere. Heb ik echt genoten van die man op kop.

[00:29:42]

Maar waarom is Cibona niet van de boer gaan rijden in de ploeg? Dat zou toch een perfecte combi zijn? Ook dit jaar nog effe een jaartje eraan of een jaartje van de Boer helpen. Nou, ik ben wel benieuwd. Bedankt en veel plezier.

[00:29:54]

Oei, oei, dankjewel Guus. Hoets. Goeie vraag. Maar vragen uit waar is de vraag? Ja, ja, inderdaad. Nou ja, klaar. Ja, ik denk dat er op geen ogenblik dan.

[00:30:08]

Dan zit het euh, in een carrière zit op een kantelpunt. Ik bedoel je komt wie je bent.

[00:30:15]

Boven de 35 jaar brompot was het allemaal leuk en aardig in reële termen. Uitslagen nog voor mekaar? Ja, en de afgelopen jaren heel lang geen ploegen. Duurloop? Best wel.

[00:30:27]

Inderdaad ja, ik had. Ik had eigenlijk al heel lang contact. Heel lang contacten, al heel lang contact contact. Al sinds november 2000 19 had ik ook contacten in contact met die lui met trek.

[00:30:38]

Maar uiteindelijk duurde dat en duurde dat en ze hadden me uiteindelijk niet nodig. En ja, toen kwamen de valpartijen eind januari.

[00:30:46]

En toen zochten ze nog iemand. En ik? Ik ben altijd gewoon door blijven trainen en dus ik zou eigenlijk in. Ik zou eigenlijk de Ronde van Catalonië al starten, voerde afgelopen jaar voor het vertrek voor Trek.

[00:30:55]

Ja dus. Maar ja, uiteindelijk kwam de korona vandenhoeck en. Maar ja, het punt is gewoon van van euh.

[00:31:04]

Ik kom van een ploegje als loonbod af. Ja, sommige gasten of sommige mensen zien dat gewoon. Euh.

[00:31:10]

In sommige ploegen die denken gewoon van de komt van jongeren afkomt er ook heel veel jongeren.

[00:31:15]

Jongere jongens die komen opzetten, zeg maar goeie talenten. Wat? Wat? Wat waren te winnen?

[00:31:23]

Of Renault wokb? Gaat die nog een beetje uitbollen hierover? Maar trekken ook? Nee, betrek had ik niet het gevoel bij Trek. Uiteindelijk, maar gewoon als je het bepaalde hierbij. Jaja, bij bepaalde ploegwerk sta ik snap wel een site in onze onderhandelingspositie was. Inderdaad, de onderhandelingspositie wordt gewoon lastiger. Ik snap snap ik ook wel. Maar ik had Roompot gewoon doorgegaan. Dan had ik het liefste nog gewoon een jaartje gereden. Maar het was ook Kono.

[00:31:47]

2009/10 vond ik ook al een heel raar jaar. Anders had ik met de vrede had ik het gewoon afgesloten na na die Roompot periode.

[00:31:54]

Maar dat was ook al klote Reie. Twee ploegen komen bij mekaar. Wedstrijdprogramma viel tegen.

[00:32:01]

Hele hele hele mooie koersen. Gronkjaer. Maar ja, precies ja. En de ploeg van Nuyens eigenlijk met de ploeg van Rome. Ja ja, ok.

[00:32:10]

En in uiteindelijke vorm waarin je wel een mooi wedstrijdprogramma.

[00:32:15]

Maar dat zijn is een programma voor de klassieke ploeg zeg maar. Euh, gewoon Nederland België. Alle mooie wedstrijden nadien even.

[00:32:22]

Maar ik wil ook eens een keer de Ronde van Catalonië rijden. Die reden we dan nog wel. Maar.

[00:32:26]

Maar ook wel eens een keer de Ronde van Zwitserland. Of gewoon de Cordia roman die al van via de verkeerde koers wordt. Vaker bergop sic. Ik kwam helemaal niet meer aan mijn trekken toe, zeg maar. Ik reed de Ronde van Noorwegen en de eerste jaren in de Ronde van Noorwegen.

[00:32:39]

Had je nog twee semi bergetappes erin? Maar ja, toen kwam ik al.

[00:32:43]

Die wilde ploegen daar naartoe, die moesten en moesten. Kristoff moest winnen bij wijze van en er waren keer vier vlakke ritten terwijl je daar echt gewoon je best moest doen om al die heuvels heen te rijden.

[00:32:54]

Ja, je makkelijkste koers was om zo nu en dan eens een klimmetje 5 kilometer, maar ze hebben echt hun best gedaan om alles gewoon wat, wat, wat wat heuvel op was gewoon te mijden. Zeg maar gewoon Boasson Hagen of Dingens kon winnen zeg maar.

[00:33:06]

Ik bedoel het programma, dat is vervelend. Euh, je had geen contract. Euh. November 2019. Zeg maar. Euh Trek-Segafredo.

[00:33:17]

Die hield je aan het lijntje. Een beetje eigenlijk totdat.

[00:33:20]

Nou ja, ik noem maar niet aan het lijntje hoor. Ik bedoel euh. Beetje anders zat ik gewoon als allez allez, dat was je zelf ook daar. Ja, als ik. Als ik in februari op Republicans niks was geworden, dan had ik er ook vrede mee gehad. Op een ogenblik dacht ik kolchozen hoor. Ik denk ik fiets gewoon drie uurtjes op een dag als ik het mooi weer is. En dan? En dan zijn ik al eens een keer vier uurtjes.

[00:33:38]

En dat is gewoon goed voor me voet, mijn lichaam. Het is gewoon goed voor mannen. Voor de sfeer thuis.

[00:33:43]

Jaja was de eerste. Is altijd goed hoor, maar je was er voor of ik. Ik wou gewoon nog eten. Ik vond dat. Ik vond het eigenlijk nog te leuk, zeg maar om te stoppen en. Nou ja, klaar dus er was eigenlijk ook het lontje eigenlijk ook nog wel. En Steven de Jongh? Die heeft uiteindelijk altijd nog wel aangehaald. Zeg maar van ja, het komt allemaal wel goed. Dus ja, dan ben ik ben.

[00:34:07]

Ik ben gewoon nog blijven fietsen omdat ik het graag desa.

[00:34:10]

En euh ja.

[00:34:13]

Maar ja, dat is dat is uiteindelijk gewoon een beetje de wet van de leeftijd denk ik dat het doet beslissen. Maar of iemand je graag wil? Ja en nee. Ik zou ik. Je komt uit op een ploeg van Van der Poel. Ik denk wel dat dat. Dat de zaakwaarnemer dat ooit wel contacten mee heeft gehad. Maar ja ja, die mannen hebben het afgehouden. Ja ja, weet je. Ik bedoel je kan. Je kan. Tegenwoordig kan je ook redelijk goede neo's vragen voor een minimum contract.

[00:34:37]

Ja ja, dat is en dat is het ook. Ik bedoel, dan ga je ook niet met vingers.

[00:34:42]

Ook gewoon een soort kosten baten financiele afweging dat ook nog niet eens bekeken.

[00:34:47]

Ik heb met trek niet voor het dikste geld gereden, totaal niet maar.

[00:34:51]

Maarja het is ook een beetje de waardering enzo.

[00:34:53]

Maar je krijgt ook als iemand gewoon zegt van ja kom jongen, kom je fiets ophalen en je wordt gewoon in je spreekkoor met een met met de ploegmanager van Van.

[00:35:02]

Nou ja, heel blij dat je erbij bent en bedenken dat je echt wat aan je hebben. Ik bedoel dat soort dingen ook. Dat doet ook al heel wat.

[00:35:09]

In plaats van dat je gewoon zegt Van Cauter stout of weet ik het al niet wat ik bedoel? Het is gewoon zakelijk gaat bekijken.

[00:35:16]

Ja, ik snap sommige dingen wel, maar als je gewoon iemand menselijk behandelt kan je misschien ook wat uithalen. Je hebt wel een lekkere tijd gehad voor die paar maanden. Dat je jawel jawel jawel tussen de Giro is was een tegenvaller geweest.

[00:35:28]

Maar dat lukte Dekker met een domme valpartij. Daaruit raak. Maar ik heb eigenlijk die Giro ploeg. Heb ik leren kennen op op trainingskamp zeg maar in de Dolomieten. En ik wist ook niet wat ik ervan moest verwachten, want ik kende eigenlijk niemand van die jongens.

[00:35:40]

Trainingskamp in de Dolomieten. Toch merchants met Vincenzo?

[00:35:44]

Ja, maar ik was de enigste buitenlander daar ik was. Het waren allemaal Italianen en ik was de enigste daar en ik zat aan een tafel en een blik pasten ze zich ook wel aan. Ik vond het ook wel. Ik ging praten of zelfs Vincenzo deed zijn best om mijn helm Engels te praten en dat is eigenlijk helemaal niet. Eerst dacht ik ook. Ik vond het eigenlijk een arrogante vent altijd. Maar een jaar later zit ie bij de ploeg en dan is het ook wel smaakzin.

[00:36:06]

Zo juist extra stokelaan humor. Maar dat waren in het peloton. Kijk je soms naar renner Reinier voor hetzelfde woord in het peloton? Werd ook ploegmaat van Garmin geweest. In peloton kun je hem niet uitstaan. Beste ploeg, maar die kan hebben toch?

[00:36:18]

Ja, maar dat is dan net zo vaak zo met jongens. Ik bedoel maar ja, dat is in heel de sportwereld dus Vincenzo wel de baas denk ik.

[00:36:25]

Aan tafel de capo. Ja ja, bij de Italianen wel. De kleine Italiaan zal naar Nederland. In Nederland werkt dat niet, maar in Italie is dat wel gewoon zo.

[00:36:35]

Niemand gaat van Stavelot dat de dat Vincenzo gaat staan. Ja, dat is echt zo. Ja ja, dat is echt een training.

[00:36:43]

En in training is ie goed. Ja, altijd op kop na de PCOB niet. Ik bedoel, je rijdt gewoon met acht rijden daar in de rol van iedereen tussen 2 en 2, maar was altijd wel Ciccone met Nibali wat verderop in testexemplaar.

[00:36:57]

Zijn goede keuze. Ja, het Ciconia.

[00:36:59]

Die gingen mekaar altijd testen waar ze ja wel mooi op Nibali konden. Ja die die die hij klokken werden. Keulen ja worden dus wel.

[00:37:08]

Zijn stoelpoten gezaagd? Dat maar. Dat zag je ook echt horen op training hoor.

[00:37:14]

Dat was echt geen Ciccone ging er vandoor. En dan? Maar dat was ook wel mooi hoor. Je hebt Paulus Longo met zijn motortje en een vernieuwer.

[00:37:24]

Jaja.

[00:37:24]

En in. Die neemt volgens mij het Ciccone ook al een beetje onder zijn hoede. En dan gingen ze volgens mij 1 2 minuten gewoon echt een omslagpunt. Had ie het in de partage meter van van Nibali, had ie op z'n mee op z'n brommertje staan en dan ging die altijd omslagpunt rijden en dan moesten ze 30 seconden de Faull heen sprinten.

[00:37:43]

En dan hij dan. En dan geen Ciccone die. Die ging dan aan zeg maar.

[00:37:48]

En dan? Ik zat er een derde wiel aan. Ik ging dan niet meer mee sprinten zeg maar. De rest was echter al hopeloos gelost. En ik zat er dan nog wel bij dat het zover. Dan gingen ze nog sprinten en een rego naar de bumper van hier. Dat was juist.

[00:37:59]

Vrijdag was het en denk ik en dan kan ik gewoon effe veertien seconden ademhalen. En dan? Ja, die gast. De jongen is echt oplevende. De auto die tegen elkaar sprinten.

[00:38:08]

Heel mooi, maar dat is dus ook kopman zijn. Dat je altijd van die gasten hebben. Effenaf klassen die gewoon als van die gasten hebben. Die jij die die ook zo goed willen zijn worden dus afgeplat. Als je als je Nibali pakt dan zie je de dieren. Die moet je dus niet.

[00:38:23]

Ciccone is ook gewoon echt niet goed hoor. Ja dus en die is echter jaren maar is ook genoeg in orde. Daar was ik was dan ook heel goed in.

[00:38:29]

Ik kon die gasten moeilijk bergop. Ik kon zien, ze waren beter dan mij. Vooral als Alonso een sprintje werd getrokken, maar ik kon ze daar op trainingskamp. Kon ik zo redelijk bijbenen zeg maar. Ik ben er ook wel goed vandaag gekomen.

[00:38:41]

Grappig dat je dit zo beschrijft, want het is in een scène die me doet denken aan waar wij het laatst nog over hadden. Waar we het ook met Hein Honig over gehad hebben, over de mysterieuze kracht en sport, over hoe bij QuickStep allerlei trainings vormen. Niet zo van we doen een blokje. Je zus en een blokje zo en dan gaan we weer naar Dartell, maar wat was het? We deden de foto's van Zana, spelvormen, zeg maar de schone koers nabootsen.

[00:39:06]

En en en jij? Ik zie het ook aan de kop. Je gaat er meteen van glimmen dat jouw manier van schrijven de laatste keer dat we de training te delen. Dat was de voorlaatste dag en ik hang dan aan het wiel.

[00:39:17]

Ik zie dat zo een en een Ciccone die ik die klopten.

[00:39:19]

De arme Nibali. Die had gewoon zijn dag even niet blik. Je zit achter die brommende aso en die stuurt in één keer uit en kies eieren voor het gelijk. Ik zeg nog tegen ik zeg wat is er aan de hand en dan zeg je niks.

[00:39:30]

Kijk ook de andere kant op. Komen we naar boven en daarboven?

[00:39:33]

Was de Alto met Italiaan is ook als jasje aan de allemaal van die twaalf flessen op. Het is godverdomme tussen 18 graden boven de en beneden is de heesters is 28, zeg maar. Maar alles komt op de hele, de hele hele hele winkel. Die gaat aan zeg maar en gaat aan de juiste data. Ja, ze zeggen ja, ik zeg doe mij maar gewoon even een regenboog. Ik zou de dijk naar beneden en dan doet die weer uit en ik kijk gewoon op zak.

[00:40:01]

We meenemen wat.

[00:40:02]

In ieder geval die van Nibali, die die die niet goed gooit zijn fiets tegen de auto aan en bashing die zegt nog moet ik die bidon bijvullen?

[00:40:10]

En er zijn gewoon helemaal niks aan en blijf gewoon zo zitten zo van. Dat stuurt Kusturica achter het stuur naar het vuur dat het gedaan met zijn nieuwe benen. Het is maar als meebesturen schitteren aan maar, maar in ieder geval.

[00:40:30]

Ik vraag me altijd af en die heeft een beetje humor.

[00:40:33]

Jazeker. Nee maar. Maar al die Italianen wel, hoor ik. Ja, ik. Ik stond versteld van de Zuidwal. We waren daar in de Dolomieten twee weken en wel een leuke twee weken gehad.

[00:40:45]

En ja, nee, ik dacht ook van jou. Het gaat allemaal weer ook om ja, behalve als je hem klopt. Je hebt ze. Nee, nee, maar het is gewoon ook echt wel een goede jongen.

[00:40:56]

Alleen ik denk ook wel dat hij gewoon een hele hele druk voelt van de ploeg en ook van van Van Hemert. Want zeg maar dat ie altijd altijd die druk voelt zijn haar. En dat hij daarom ook.

[00:41:06]

Als je daar met hem in de Dolomieten rond rondrijdt en je stopt daar bovenop een bergpas en daar staan mensen, dan moeten ze altijd moeten ze een fotootje met de maken. Ja, dat lijkt me gewoon vreselijk irritant.

[00:41:15]

Zeg maar. Ja dat is echt ja. Maar dan moet je wel mee om leren gaan zeg maar. Ik bedoel, hij heeft het al 15 of 20 jaar en hij doet het nog steeds en er staat nog steeds. En hij doet nog steeds mee voor de prijzen. Dus ja, hij moet.

[00:41:27]

Er moet toch wel lichamelijk en geestelijk toch wel heel sterk zijn.

[00:41:29]

Zeg maar ja, mooie remmen uit genaast. Uitgest gangers gesproken. Verspreekt nog veel mensen uit van de afgelopen. Nee, laten we zeggen dat het vijftien jaar dat het vijfde jaar noemen.

[00:41:44]

Veel vrienden gemaakt pieken. Veel veel is een groot woord. Vrienden gemaakt? Jawel, jawel, jawel. Ja, zeker wel. Ik heb ik heb nog wel en vooral de laatste jaren nog wel brompot. En zo heb ik me met veel van die mensen heb ik echt wel goede contacten hoor. Met wie nog wat?

[00:41:59]

Oh God. Ja, qua renners minder. Maar ik bedoel qua begeleiding. Ik heb van Zijlaard tot en met de bogerd van de verzorgers heel veel van elk van alle verzorgers.

[00:42:14]

Verzorgers hebben gewoon nog regelmatig in de week hem contacteren. Ja, dat is normaal. En wat is dat dan? Vertrouwensband mee opgebouwd? Flikkers, de Rinie, maar ook wel Roompot was ook wel een beetje een los ploegje zeg maar. Is ook al past je wel ja. Al was er wel veel lachen, gieren, brullen zeg maar. Dat is ook al een beetje dezelfde humor.

[00:42:35]

Er zijn ga je het hebt over de roze draad bij het Pietà. Pieter is altijd eigenlijk maar Raabe, want we werd een beetje te knellend. En toen ging je naar horeca. Toen werd dat een beetje te beknelling. En toen zocht hij ook weer zijn eigen fruiten op bij Roompot. De Nederlandse ploeg. Je hebt zelf gebeld, weet ik nog wel.

[00:42:52]

Volgens mij ben ik heb ik ze zelf opgebeld.

[00:42:56]

Ik weet dat ik haat, had ik. Ik zou in principe voor twee jaar bijtekenen bij bij GreenEdge. In eerste instantie was ik. Was ik ook akkoord ermee.

[00:43:05]

André Oblak dacht ik van ja, ik wil dat gewoon helemaal niet meer. Ik heb gewoon geen zin meer.

[00:43:08]

Had ze toen toen. Toen heb ik in één keer. Volgens mij de dag voor San Sebastian heb ik de mensen gebeld, ik zeg niet meer. Toen heb ik twee dagen later dan een week later heb ik honderd hebben Bogerd opgebeld, zegt is er nog een plaatsje vrij? Ja, ik had gewoon geen zin meer in.

[00:43:26]

Het is een Australische. Nee, ik had er gewoon.

[00:43:29]

Ik wou gewoon heel iets anders weer. Ik denk van ja, dan zit ik volgend jaar weer in datzelfde noorden die over onze kopman heen cirkelen.

[00:43:37]

Maar nee, nee, nee, maar ik heb ik heb.

[00:43:40]

Ik heb wel ik ben en later wel gewoon achtergekomen dat voor mij het beste was geweest dat ik gewoon om de zoveel jaar van koers had moeten veranderen. Een nieuw nieuw leven verandering moet blazen.

[00:43:49]

Ja, in plaats van altijd maar hetzelfde van wat je al weet van dit gaat komen.

[00:43:53]

En dit is voor mij was ik telkens elk jaar. Als ik ergens anders was, had ik ook het idee van ik moet me nu weer bewijzen. En dat had ik wel gewoon nodig.

[00:44:03]

Dan kom ik in een nieuwe omgeving. Niemand.

[00:44:04]

Ik ken niemand, dus. Nou, hier verwachten ze weer wat van mij. Dus hier moet ik wel weer 100 procent paraat staan. En dat dat was. Voor mij was dat gewoon wel een beetje. Wat een schop onder de kont zeg maar wat ik enkel in de zoveel jaren nodig had zeg maar.

[00:44:19]

En daar had ik dit jaar ook op betrek. Had ik dat ook? Ben ik ook echt gewoon? Echt alles tot in de puntjes getraind en alles wat ik moest doen heb ik gedaan, zeg maar. Het is jammer dat het gewoon zo'n zoon blijft.

[00:44:30]

Je huis was als derde over achter die brommer en misschien was er een andere Kaja dit jaar.

[00:44:36]

Broer van mij is het gewoon waardeloos nagelezen Opel.

[00:44:39]

Ook qua prestaties. Ja, ik bedoel het is niet dit is. Dit is niet wat ik was, zeg maar dit jaar bedoel zo'n jaar.

[00:44:46]

De laatste jaren brompot heb ik gewoon laten zien dat gewoon echt Ronald.

[00:44:49]

Mijn goede dagen had ik gewoon iedereen stond.

[00:44:52]

Ja, bijna bijna iedereen nog wel aankomt zeg maar kon zomaar op een dagen dat ik zou hebben dit jaar totaal niet gehaald. Dus zou je ermee om.

[00:45:01]

Dat is dus tijdelijke overheden. Dit schijnt een beetje de manier waarop het de kaars uit is gegaan dat het licht je daar van te woelen s avonds zuivert. Nee, want nee, ik mag allang blij zijn dat Kroon. Ik ben bijna 40. Zolang dit heb mogen doen.

[00:45:18]

Ja ja, dat is ook. Ik bedoel de meesten die voelen zich gewoon slechter worden als ze 30 worden. Ik bedoel, ik heb elk jaar bijna mijn koersen nog gewonnen.

[00:45:27]

Nee, maar ik heb ook wel zoiets van van ja. Nu ik in januari nou niet meer hoeft vind ik het ook wel prima. Ja, dat is. Het is niet zo dat ik gefrustreerd thuis zit, zeg maar omdat ik niet meer koerst. Nee, helemaal niet.

[00:45:38]

Wie geeft jullie een schop onder de kont? Ja, je moet de goede baas gaan, vind ik, ben ik ben, ik ben ik.

[00:45:48]

Ik ben in omgang hoor. Kijk een beetje om ons verheven. Langzaam?

[00:45:53]

Ja, maar ik ben een opruimwerk. Voor de rest een heel makkelijk jonge daders. Nee, maar je moet misschien wel iets schrijven. Wat ga je doen? Wat precies? Want wat wordt je nieuwe omgeving? Bewijs spreken? Zijn er plannen? Exact?

[00:46:04]

Ja, nou ja, klare kijk maar. Dit jaar ga ik een beetje effe even wat rondkijken. Maar ondertussen doe ik ook wat dagen voor Libéma Sport. Dus Libéma Pro's Prof. Cycling heet dat. Wat is dat? Ja, die zitten in de neutrale surprises in de wedstrijd zeg maar maximale wagens.

[00:46:20]

Is dat niet via priem Cees Priem heeft opgericht? OK.

[00:46:25]

Uhm ja, ik ben er eigenlijk een beetje. Via Richard Groenendaal ben ik een keer tussengekomen en dus ja, daar ga ik een aantal dagen dit jaar voor doen. Ze blijft in de koers, ik blijf.

[00:46:36]

Ik blijf als chauffeur dan. Of ja, als chauffeur, maar ik ook ook de boel een beetje coördineren, zeg maar. Ja, ik weet niet hoe. Hoe dat precies gaat. Ik ga me. Dit jaar gaan we dat zien in 1. Ik denk openingsweekeinde Parijs-Bercy.

[00:46:49]

Ja, die Shimane waren. Ik heb het verkeer van dichtbij merken. Dat is complexe logistieke shirtjes gaan de Tour ook doen, maar zeggen ja, dat is dat.

[00:46:56]

Dat gaan wij dan volgens mij niet doen. OK, maar wij doen wel Parijs-Nice en al die wedstrijden en Parijs-Roubaix en heel de Benelux en al die koersen. Dus daar ga ik dit jaar een aantal dagen mee.

[00:47:06]

Hoeveel en hoeveel sturen? Lüthi zou een bondscoach moeten meer sturen. Ja, dat is het bruggetje. Lekker bruggetje Leeuw. Wij dachten we hadden toen wij hier in de auto zaten hiernaartoe.

[00:47:18]

En ja of tenminste. Euh ja, toen in een auto zaten. Toen hadden wij het plannetje opgevat om om Ford t zeg maar even.

[00:47:28]

Afgezien van dat koos Moeraert nu de bondscoach is he? Waar we helemaal geen gesprek over hebben dat we het allemaal goed kennen. Wij dachten heb je geen sociaal? Heb ik geen connectie bij goeie renner op die baan? Maar daar heb ik nu even niks mee te maken. Wij komen namelijk van de week. T Is vandaag dinsdag. Afgelopen zondag zaten wij bijeen in Wormerveer bij Honig en wij dachten. Je zal maar. In de nationale ploeg hij ende verdommen Honig en Weening als coach hebben.

[00:47:58]

Nou dan maar dan. Als je er maar één verliest zijn Bram maar negentig procent bij jou zeker? Nee dus wij dachten. Bondscoach Benning, bondscoach Clara's uit. Ik denk wel dat ik aan een relaxte uitwerking op die gasten dan wel, maar we maken er een Geppetto van. Bito is er. Is dat iets wat je tof lijkt? Want we zien dat je het doet?

[00:48:18]

Ja ja, dat weet ik niet. Ik weet het niet. Ik.

[00:48:21]

Mochten ze me ooit eens een keer vragen in de toekomst, dan misschien sta ik er wel. Wat een voetbal antwoord.

[00:48:27]

Nee, nee, nee. Nee, nee, ja, ik weet. Ik weet het niet. Maar ook voor mij. Nee, ik weet. Ik weet het echt niet hoor. Nee, echt niet. Nee, ik weet het echt niet.

[00:48:35]

Ik. Ik denk wel dat coach het heel goed doet en ik hoop dat Kozen nog heel veel jaren mag doen. En Cozy heeft het allemaal. Euh. Coach Marc is ook ploegleider bij Axion toch?

[00:48:45]

Daarnaast. Ja dus, maar Kosice wil gewoon prima. Jongeren coachen moeten gewoon blijven volhouden.

[00:48:50]

Maar ik weiger tussen neus of jokes sites als Engels en dat zeggen geen vijf jaar niks meer Kousemaker, maar eens meer een zeg maar zot profiel van rol die je die toch weer terugkeren.

[00:49:03]

Ze kunnen met Arcadische, maar ik weet het, maar ik weet niet of ik dat gaat doen voor twee dagen naar meer info. Je wil het wielrennen wel blijven, zeg maar toch voor twee dagen per jaar of bondscoach zijn of over een aantal dagen bij is. Is dat genoeg of zou je er ook weer bijvoorbeeld? Ik zou ik zou zijn.

[00:49:21]

Ik zou liever wel iets iets willen hebben zeg maar waar je ook echt wel een beetje de. Ja, je kent het wel.

[00:49:27]

De koers, stress, de druk een beetje en alles. Dat is wel iets. Ik denk wel dat ik dat ga als.

[00:49:33]

Als ik dat totaal niet meer zou hebben, dan zou ik dat wel gaan missen denk ik gewoon dat gewoon zou zeggen van jou een baantje van acht tot vijf, dat je gewoon totaal dat je weet waar je hebt.

[00:49:41]

Dat mag, maar moet een prof zijn? Of mogen het ook CEG zijn bijvoorbeeld? Dat mag ook wel, maar het mag ook wel, zegt Frans Maassen bijvoorbeeld vroeger dit jaar. Frans Maassen heeft de mooiste. Baute van een wielrenner bestond er dus als junior. Een Franse tennisprof komt niet meer terug.

[00:49:58]

Maak je kennis vooral via het Frans. Moesten dingen ook regelen natuurlijk. Maar ik denk wel dat dat. Dat is wel.

[00:50:04]

Ik denk wel dat Fransen, mocht er nog een morfisme opleidingsploeg nodig zijn.

[00:50:09]

Junioren, ploegen, junioren. Dat bedoel ik met alles. Dat de koers is binnen drie uur klaar zijn.

[00:50:14]

Ha ha, ja, jij, jij en je. Je blijft graag verbonden aan aan de koers. Dat is ook nog vaststellingen in Nederland. Gekheid op een stokje, flukse sluiten mee.

[00:50:25]

Ja ja, nee, maar ik zal heus wel eens een keer als als iets op mijn pad komt zou ik wel. Maar ik heb daar voor de rest het. Het hoeft niet ofzo. Maar mocht dat eens Pieter. Die gaat toch ook niet opdringen? Of weet je wel? Nee maar harder. Maar dat hoeft wat. Je hoeft dat helemaal niet. Maar ja, het is al zo, maar het vooral, dat moet wel.

[00:50:43]

Het moet wel leuk zijn en misschien en misschien gaan we ooit zelf wel eens een keer. Maar even laat ik het zo zeggen. Ik denk wel dat die van meerwaarde is, Rama. Wat mij betreft wat ik doe wat ik. Vooral als ik een broerstraat honig zou ik altijd aannemen als ploegleider, maar daar zou Pieter ook goed tussen passen. Dus ja ja, we hebben dan een coöperatie met hem. Nooit sprintsters VIP.

[00:51:08]

Maar de vraag is wat gaat dat doen met jouw ambities om boswachter op Vlieland te worden? Pieter heeft een serieuze zaak. Ik heb gehoord dat er boswachter op Vlieland was voor de podcast besproken. Ja, nee, want dat is iets wat ik me altijd heb. Volgens mij heeft u me dat al verteld toen de sneeuw verklaarde ik graag woonde.

[00:51:26]

Kijk, vroeger, toen jong mannetje was, waren we altijd aan het vissen, wat eieren zoeken en dat soort dingen. Maar dat is inderdaad toen ik als ik 20 jaar terug in de tijd was geweest en euh. Ze hadden me een baantje aangeboden als boswachter op Vlieland en zo ja, dan had ik dat echt gedaan. No brainer.

[00:51:41]

Ik denk dat er nu in Nederland heel veel mensen zijn die zitten te knikken. Dat lijkt mij asbestslachtoffers job. Jij ook?

[00:51:49]

Zijn misschien niet maar zeggen jij kan ook gewoon al aan wal blijven zeg maar. Ik kom op tijd aan het einde van de dag komen. Paar zijn al verdeeld. Pak de bodul weer terug, maar dat heb ik altijd onthouden. Dat is er van assume dat toch na mijn carrière in Friesland gunnen. Want ja, het is. Het is dus zeker een een Bfr bekende Fries zeg maar. Ja ja Piet, ja maar zoveel. Ja ja, je hebt Lieuwe Westra, Pieter Weening.

[00:52:14]

Vroeger toch? Dat waren wel de wielrenners zeg maar. Of Pieter de Vries die we even kort en denigrerend. Nee, wij bekende Friese renners. Ik wou die berggroep. Maar vader. Mijn vader is een Fries. Die had vroeger al een fulltime groen.

[00:52:31]

Dat is echt waar.

[00:52:33]

Je hebt er in het begin jaren negentig heb je er een paar gehad en heb je de wieberen vrije feestdagen. Motorola?

[00:52:41]

Motorola? Dan had je Eddy schuurde. Latje? Euh. Had je Gerrit de Vries? Had je als je toen nog. Helden. En ja, daar had je volgens mij vier uit vier uit Friesland. In die eind jaren tachtig, begin jaren negentig die voor TVM reden zeg maar.

[00:53:00]

Nou, ze waren wel inderdaad kwiek en al waren wel de hoogtijdagen.

[00:53:05]

Had het het prof criterium in Nederland wat altijd gele trui had, zeg maar Verhildersum, Surhuisterveen. De laatste keer dat ik een reden heb ik slechte ervaring met het grote, zeg maar prachtig grote van Surhuisterveen. Maar dat was wel een criterium.

[00:53:21]

Was ook wel heel vaak gele trui, bolletjestrui of groene trui, meerdere truien en een K en een cross ook altijd naar de cross.

[00:53:29]

En wat ook belangrijk is geen entree vragen. Niet twaalf euro of vijftig vragen zoals in Brabant.

[00:53:33]

Doen ze aan, dan komen de Friezen niet meer of ze niet komen. Dat weet ik niet, maar ik gewoon zo'n sterren.

[00:53:39]

Daar zijn ze sowieso, al zullen ze niet kunnen betalen. Dan kunnen we ze niet betalen. Ze gaan we niet bij het volk neerleggen.

[00:53:43]

Dus ja, dat zou wel wat mooi mooi. Zullen we twee U-20 organiseren? Euh. Dit zijn een aantal Nieto achtige proporties. Nu even zo terug te kijken terwijl we eruit gaan met een met een luisteraars graag. Van Reinier H. Uit de Wee. Die vraagt zich af wanneer hij uitweek. Vraagt zich af waarom hij nu ineens op Twitter zit en op Instagram gevallen voor het grote geld, is zijn vraag. Hij stelde vast dat je ineens een Twitter account had geopend.

[00:54:18]

Je hebt helemaal geen Twitter. Nee, nee joh, dat heb ik wel. Twitter. O ja, ik zie dat iemand anders overgaan. Sorry. Vind je ook je vriend? Oh ja, ja, dat is inderdaad ja. Dat is vanuit de vorige ploeg wel van mijn laatste ploeg. Inderdaad moest ik dat. Twitter ja, dan moesten we Twitter en Instagram. En toen hebben ook iedereen waar ik in zit. Ik zit en ik zeg.

[00:54:38]

Ik zit er niet eens omheen. Dus ja, die had ik tegen die vrouw gezegd van dat vrouwtje wat ik zeg als u een mooie foto van bezit zet in de Merope in Smilde.

[00:54:46]

Dus dit is dus een Bruinier is jouw antwoord. Ik was een urly redelijk uoly met Twitter. In 2009 ben ik volgens mij voor de Tour van 2009 mijn kop gegaan en Pieter weet ook hoe daartoe maar Rabobank ging, weet je wel. Want was dat allemaal wat? In het begin werd dat enorm afgehouden. Zeg maar dat je dat jezelf soort outlet had naar de wereld. En Pieter was ook degene. Pieter was degene die ook zijn voornaam wou met je Twitter.

[00:55:12]

Dat is niks voor mij ga ik nooit doen. Maar dat zijn er heel veel renners. Dat zei Paul Martens. Dat zei Bram Tankink. Twee jaar later zat zaten al die mannen wel op twitteraars? Misschien toch wel handig. Weet je als Tiemen en Pieter is degene geweest die altijd voet bij stuk was. Ik vind niks, ik doet niks. Nou ja, qua ook niet uit totdat. Dus dat vertelde ik afgelopen sponsachtige dit verhaal aan Reinier Honig.

[00:55:34]

Ga, zegt hij op Twitter. Maar ik heb er zelf dus nooit wat opgezet hoor. Ik ben er ook eigenlijk. Ik ben echt drie Wiels. Piet heeft drie tweets en twee foto's op Instagram. Wel goeie foto's. Ja, wel goed, maar ik geloof wel dat ze die niet zelf moeten gooien.

[00:55:48]

Ik bedoel ik. Ik wil niet slaaf worden van m'n telefoon dat ik er zit te kijken. Van hoeveel likes heb ik? Al weet ik het wel niet, want bekijken delen hield voet bij stuk.

[00:55:56]

Sinkeldam, Korner. Ik heb er nog eentje waar je maar beter even euh, kots nunchuck. Ook nog een nog een goeie anekdote focussen natuurlijk. Maar daar waar.

[00:56:06]

Ik weet niet, ik weet niet of je dat was. Jij was daarbij. Volgens mij hadden we al een keer. Maar dat was wel mooi.

[00:56:12]

Dat was een ploeggenoten. Ja was ergens in november of in december hadden we een kennismaking. Ze weekend hadden we met de ploeg en aan Lowy delen media. Dat had het bedacht. Volgens mij zijn die nog tegen mij van met een kwinkslag. Zo van Ja, jij gaat dat wel leuk vinden.

[00:56:27]

Asha'man kan je gewoon weten, want de voorrang krijgen wij door van dat we dan wel op een boot zitten vanaf Franeker of vanaf Harlingen. Sorry. Vanuit Friesland natuurlijk. Heel mooi.

[00:56:37]

Ik bedoel, ik was in de winter ben ik wel vaker in Friesland. Altijd dus ik denk aan mooi dichtbij, maar boot vanaf Harlingen. Dus we stappen, we stappen naar een boot en de zeilboot was het ook nog maar te zwijgen sinds halverwege december.

[00:56:50]

Ja, inderdaad, hij was net begonnen met trainen en drie dagen op een boot.

[00:56:54]

Was het echt de meest klote weer wat je het meest uit. Ernstig klote weer wat je kan bedenken zeg maar. Grijze regenweer en buien en teambuilding die Naya waar we voor blijven gaan voor de hele of zo'n Lemstra Åke ofzo gingen volgens mij ook naar Vlieland of Harlingen.

[00:57:13]

We zijn Terschelling, Terschelling gebleven en actief zet zeilen en wij moesten dan voor de begeleiding zorgen. En dat was zeg maar de teambuilding. Dus de renners moesten koken voor de begeleiding was echt mee. Iedereen was net een week begonnen met trainen en dan gingen ze ook een beetje bekijken. Wat zeg maar het jaar voordat we voor. Voordat we door de commando's werden meegenomen, gingen ze een beetje kijken.

[00:57:34]

We zijn nu een bos in geweest. Weet je ook dat we in wel met een koordje dat we een rondje moesten maken? We allemaal van dat soort onzin team taferelen waarbij ze gingen kijken hoe de renners reageerden eigen. Zo kan je een team smeden, hoor ik het net over Oscar Rito. Die ging op die boot zitten en ik weet nog wel mensen of die bij echt zijn. Best met koken. En die gingen hun ruzie serieus maken om Spirito, die deze ham in zijn zak voorsteven zit.

[00:58:00]

In de hoek zitten een pak kaarten mee die er helaas zitten pokeren ofzo, maar die is niet van zijn stoel afgewezen. Maar ja, op een gegeven ogenblik hebben ze me zitten houden op zee en alles daar zat ook een motor zat achter die boot. Maar het zal wel even zo.

[00:58:17]

We moesten op die zeilen moesten we naar Terschelling gaan en en iedereen zat daar verrekken aan de binnenkant. Dus wie zegt ook van ik dacht wel dat er dat er dat de kachels aan boord was. Ik zeg godverdomme Lowery zeggen jullie Friezen zijn er toch altijd?

[00:58:32]

Ja, ik zeg in de zomer in de winter zei ik zeg hoe heb je dit ooit kunnen bedenken? Hoe idioot? Dus ja ja, daar klaar. Het is in ieder geval wel een Loewie. Hele goeie feiten hoor, maar het was een geluk. Dat was er wel, maar het was wel legendarisch. Dus uiteindelijk bij wij komen Terschelling halen de haven.

[00:58:51]

Nou ja, je weet het ook al omdat die Russen met die je met die wodka die en die en die autoloos die die Russen zaten gewoon.

[00:58:58]

Die denken gewoon we zitten hier in Siberië. Die zal de hele tijd zo aan die aan die kleine shotjes wodka en een augurk kan binden. Maar de basis is met z'n tweeën. Hij is met zijn shop en dus ook geen blikje.

[00:59:12]

Wij waren n avond waren wij op de Rap op stap en we komen daarheen om. Onder de knoet komen we uit en je hebt daar de Sefardisch.

[00:59:20]

Je hebt de zeevaartschool allemaal van die jonge knaap. Iets met van VTC prijs. Ja we zeggen ja, je hebt ja nee. Je hebt dan al van die jongens voor de Hielke en Sietse Sabina zeg maar al zitten.

[00:59:35]

Dus ja, wij zitten daar op stap te gaan halen weet ik.

[00:59:39]

Dus volgend ja ja ja, meerdere buitenlanders. Ja en we hebben heel jonge kinderen en één meisje in huis. Ja inderdaad.

[00:59:49]

Dus ja, die had natuurlijk heel de aandacht van fan van. Weet ik het wel al.

[00:59:53]

Maar ja, vond de plaatselijke jeugd van de zeevaartschool niet heel tof, zeg maar.

[00:59:57]

Nee, die vond dat niet tof en dus jammer. Daar hebben Dimitri die verliest dan volgens mij zijn telefoon ofzo ergens over de dansvloer en euh maar die stapt trouwens op plaats van een overstapje gewoon Zonneken editie toe.

[01:00:09]

Nu ligt aan de Russische accenten die de Kerner die denkt zo. Wat is dit hier dus een keer?

[01:00:15]

Ik denk aan de Russische maffia, is hier brilloze dichter, gaat dan met Dimitri de dakranden. Ik heb de telefoon terug. Licht kan weer uit het zicht van de lichten Nele en Dimitri, de enigste Rus die ze volgens mij op Terschelling ooit hebben gehad.

[01:00:36]

Maar ja, ik weet nog wel dat Langeveld Bassi waar Washi Langeveld dat was echt, die noemen we toen de tijd ook soms wel het drinken van een Dré Hazes. Weet je wel? Ja, die hij met zijn slippertjes. Ja, maar die hebben we toen nog wel echt vastgehouden. Die loopplanken, zeg maar. Terug naar die boot, die waren smal. Dat je daar van. Ik ga hem nu vasthouden, want anders loopt die. Straks zien we een lange Langeveld.

[01:01:03]

Heel mooi. Da's een goeie. Waarschijnlijk nog steeds tijdens groei om erbij te hebben. Zeker. De maatjes zijn mooi. Aartjes groeit, zijn massa bovenlichaam stil. Maar gelegenheid hoor. Kan je maar een avondje drinken kijken. Geloof ik nou.

[01:01:18]

OK zinkassen, dat was single dan Corne, want ik vind Siemens nog in de Sinkeldam corner waar wij waren fan van de quizt Siemens en het is uit. Dat is natuurlijk een jongen van de toch nog GFP. Die pakt een programma uit waarmee. Zijn er toch? Heeft ie denkt hé. Heb jij daar? Heb je daarmee euh, iets meer gekoerst? Nee, niks. Ik had helemaal niet.

[01:01:35]

Ik heb hem nooit gezien. Dus dat is dus een grote WorldTourploeg, want ik zag ook bij jou staan. Ik denk als je ander programma draait zie je elkaar.

[01:01:42]

Ik ken niet. Maar ja, het is ook maar 3 maanden geweest. En uiteindelijk die jongen. Die heeft ergens een domme tweet heeft ie gedaan en die is helemaal van het programma. Golfbiljart zeg maar. Dus ik heb hem nooit gezien.

[01:01:52]

Ja, maar even afgezien van Twitter uit jouw ellendige Twitter alleen maar uit. En inderdaad een tweet over Terugnaar. Dat moet helemaal zo lekker zelf weten. Maar het was vooral. We hebben een. Twee jaar geleden werd ie 1 wereldkampioen junioren. Echt op magistrale wijze weet je altijd kracht en een grote bek en een mooie, mooie rossige koffer waren we meteen verder. Wij dachten dat is wel een kleurrijk figuur waar jij ongetwijfeld een verhaal over hebt als je hebt gezien.

[01:02:16]

Maar nee, ik heb hem nooit gezien. Ik heb hem nooit gezien, dus ik kan er niks over vertellen.

[01:02:20]

Mannen twee en een half uur in Belgiëlaan vlogen, zullen we daar een eind aan draaien? We gaan euh, we gaan vertellen dat uhm uh uh, we op het punt zijn zeker niet kunnen vertellen. Ik jouw mooie Hubinon.

[01:02:36]

Hatice Pieter heeft kraste opgestookt. Dus die hangt daarover de het is. Ik woon in juli. Ja ja, misschien niet zo mooi. Maar jij hebt een emmertje. Ja, maar ik moet een emmertje. Nou ja, jij wil klein, jij iets kleiner. Nee, jij, jij wil zeg maar de. De bedoeling van kakkers, de Gooise inerte eronder. Ja, hoe? Die moet gewoon een beetje raar. Dan moet je in wonen zeggen maar die moet niet te strak zitten.

[01:02:59]

OK. Hij. Wie? Die aflevering van Esquire? Heb ik even gemist? Afijn, ze zijn er weer alles weer op stok. Als er echt mensen zijn, wordt Hans ook blij.

[01:03:08]

Pieter bedankt. En is het al. We hebben van je genoten. Niks Toba. Ik denk dat we nog wel even doorgaan. Ja ja, vraag gaan we nu uit. De media drukken me uit en we gaan gewoon werk.

[01:03:21]

Hoe dan ook, Pietje, bedankt. Wij zien elkaar de volgende keer hoe dan ook en waar dan ook.

[01:03:28]

In de tussentijd Laszlo waardevast.