Transcribe your podcast
[00:00:02]

Was het niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral het naast de fiets. Dit is de liefste leeuw, rijbewijs, polka's. Menuhin In het starterswoningen interval training samen zingen de herwint zijn Lenne, of het nou in de oesters zitten of de mosselen in de zilte lucht of de woeste zee.

[00:00:24]

De oneindig lange wegen of het vlakke land, of het nou komt door de geografische ligging zonet tussen Nederland en Vlaanderen. Of de wind die er altijd waait.

[00:00:34]

Er is iets van de legendarische en teruggetrokken Jo de Ro uit schoren. De man, die drie monumenten won en tot de komst van Janssen, gold als de beste Nederlandse wielrenner ooit. Tot Cees Priem van Kees Bal uit Swammerdam, die in 74 op z'n tweeëntwintigste de ronde wint. Tot Maarten Ducrot uit Vlissingen van Theo Middelkamp Nieuw-Namen, de koning van de Vlaamse kermiskoers tot Katy Ooster Hagen uit Sint-Maartensdijk, van de woeste raas tot Een minzame Hoogeland van Patrick totdat van de is iets met Zeeland of eigenlijk met zeven iets ongrijpbaar is.

[00:01:11]

Iets mysterieus. Rond het jaar 14 100 schreef iemand Een woest volk. Is het dat wetten nog verordeningen vreest dat yuc gezag of teugel gewend is koppig van aard en lichting beweging te brengen als de golven der zee?

[00:01:25]

Die schuimende het eiland omringt het volk leert slechts door wonderen. Deze vinden hier dan ook des te talrijker plaats en ontroerende verhardde gemoederen zijn we zijn hard zijn, we zijn niet hard. Zeven zijn eigenzinnig. Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie wieler gebabbel, met name Steven. Tegenover mij zit ie, Laurens ten Dam en jongen. Ja, lekker mam. Ja, in de haven van de Ierse kust kapitaalbuffer, vertelt Steffen tijdens het intro erover na te denken hoe dat nou alweer gekomen is.

[00:01:57]

Zo maar dat het natuurlijk is. Antietam is bij ons een podcast geweest, al hebben we je gebeld. Volgens mij de dag voordat de Giro begon toen ie nog mosdiertjes. Want Buffett kan jaar in Sicilië of waar zaten. Sardinië op Sicilië?

[00:02:12]

Euh ja, daar ergens op zijn eiland moest ie van mij vis eten. Was het nou serieus Cicilia? Wij gingen ook gelijk fout. Ja precies. Ja ministers zijn leven.

[00:02:24]

Maar euh. Toen. Antonini wilde van tevoren ik wel op. Ik zeg het weet jij wil graag inbellen. Weet je dat de eerste eis aan de grond zoals jij dat noemt, zegt wij hebben onze eigen Ikaria dus hadden ontvangen, hadden Ramon zeg maar om internet toch gewoon van de mannen in koers waar we een beetje. Want ja, ik zit zelf niet meer in koers, dus we moeten onze info hebben. Zijn aantal is goed, maar je moet wel een keer per maand de boot komen zuipen zonder podcast met bureaula.

[00:02:50]

Ja ja, je weet je goed. Nou, belofte maakt schuld. Ben ik altijd wel fan, dus volgens mij zit ik in twee of drie weken geleden. Zat ik hier ook in deze tent met ambtman. En toen hadden we meteen maar salmonella en t hofsteden opgetrommeld om om hier lekker Barolo te gaan drinken. En daarna? Je zit in een of andere fietskaarten op de hoek van voornamelijk de quisquater. Ja, zo heet die dus allemaal lekker. Wat hadden we alle mosselen.

[00:03:16]

We hadden de kreeft soep van Sam allemaal lekker. Voorafje is en was een topavond. Maar ja, weet je. Ik zeg aan het wandelen. We gaan ook nog een keer hier gewoon. Ik heb. Ik heb hier in het vooronder geslapen. Ga ik vannacht weer doen, weet je wel. In het schip is het hartstikke lekker, zegt Outrage Emla. Is alles wat je in deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door. Ja, dus dat lag hartstikke lekker.

[00:03:41]

Zeg nou. Ik ga gewoon een keer terugkomen, maar dan gaan we wel de microfoons op tafel zetten. Je hoeft niet anders te doen als toen gewoon verhalen vertellen over nou ja, waar we het allemaal maar over hadden toen. En dat gaat vast ook wel met de microfoon voor je neus. Nou ja, twee of drie weken later zitten we hier weer. Dus. Lekkere lekkere plekken te zijn. Euh, klein bootje en klaar uitlijnen. Een soort rubberbootje.

[00:04:03]

Ja, alleen aan iets. Nee, we zitten op een serieuze schuit. We zitten op penta. Op de achtergrond. Jou zitten we. De schuit heet El Niño. Daar is hier kerstverlichting die ons verwarmt. We hebben net de verwarming uitgezet, maar het is nog steeds goed de temperatuur. En tegenover mij zitten, jawel, we hadden nog niet echt geïntroduceerd, maar bij deze Antón normaal.

[00:04:23]

Eindelijk. Ik denk dat ik verdomd weet je nog dat wij jou toen hij in t Kuipje bij Zon in t Kuipje. Toen hadden we het over wat tijd. Echt een toffe gast. Daar zijn we nog aan toe. Zo gaan we nou gaan met een filmpje.

[00:04:33]

Weet je dat nooit? In t Kuipke was dat als je t mij. Sorry dat ik niet op de fiets filmtitel die toen nog wel.

[00:04:41]

Ja ja, zeker ook welkom. En dank je wel, zeg je hier. Voordat ik je voordeur. Je moet echt zorgen dat je. Dat is misschien een beetje irritant, maar dit is echt echt een praat. Erin praat anders nooit echt een rol. Uhm.

[00:04:53]

Zit je hier vaak eigenlijk op deze boot?

[00:04:55]

Euh ja, afgelopen periode wel. Euh ken. Dan denk ik nu iets meer als een jaar en euh in begin. Toen kocht toen ze ja zei m'n ouders en een beetje in ze wel ja. Maar waarom hier aan bod komen?

[00:05:06]

Je bent nooit thuis en euh. Euh. Ik had het sowieso al aan. Hoofd Euh, om booty te kopen, want vroeger heb ik altijd een klein rubberbootje gehad en naturapolis vissersbootje en toen al op het menu hing meer sport, dus had ik in geen tijd meer voor. Had ik het geld ook nodig om euh, om te schaatsen, om benzine te betalen? En dat soort dingen zijn verkocht. En toen was dit een keer en ook een droom om één keer boot terug te kopen.

[00:05:30]

En is een klein beetje uit de hand. Hoe lang is deze boot? Euh.

[00:05:33]

12mei geen bootje bij beetje uit de hand gelopen is de IS. Watersporten is er gewoon op het water zijn. Is dat iets wat je wat je je hele leven al gedaan hebt? Of is dat iets wat heel gewoon gangbaar? Dat veel mensen hier een boot hebben bijvoorbeeld? Ja ja, eigenlijk allemaal vriendjes.

[00:05:48]

Al de vroegere kleine rubberboot, jouw polyester bootje en euh. Ik werkte in de mossels en hoezeer ze die kruimels rapen, oesters rapen. En euh ja, in de vakanties was het overwerken of zwemmen. Ik was eigenlijk altijd behalve te vinden als je nooit thuis kreeg, meestal hoge straf omdat ik niet thuis was.

[00:06:09]

Van mij om acht uur vooruit, dan weer 1 uurtje waarbij die bellen in de dorpskroeg op z'n twaalfde. Je zei ik. Ik zat. Ik werkte in de mossels, werkte de oesters. Ik ging slapen. Wat betekent dat? Hoe? Dat heb ik echt geen enkel beeld. Dat is totaal geen denken dat de andere jeugdtrainer gaat uitbollen bij elkaar. Weet je zo dadelijk.

[00:06:34]

Het is een beetje een beetje hetzelfde als Bolle Opella eigenlijk. Je vaak al s morgens vroeg met de oesters motiefje uit. Je hebt die al percelen eigenlijk zoals een boer zijn akker heeft. Op de open land heeft de oester boeres in percelen op het water. Euh, daar liggen je oesters die worden opgevist. Dan euh. Maar dan met een net de nesse, die doe jij ik examen af. Daarmee ging die pik je in met de haak. Je wordt in de bak gegooid en vervolgens worden ze gesorteerd, gespoeld, gesorteerd.

[00:07:05]

En dan doe je dan ook. En tussendoor hoor je steeds 1 inpikken en uitpikken en sorteren.

[00:07:10]

Worden betaald per bak ofzo, want dat gaat bij per persoon, per uur waar u betaal en verdiende supergoede. Als ik dan euh ja misschien ben dan moeten we iets sneller weerradar geworden doen dan de meeste. Want ik ben best wel al begonnen met huren en al in de eerste kies ik altijd heel zacht naar school toe, omdat ik toen eerst nog niet zo veel sporten. En natuurlijk je Johnny wel. Freeway Johnny Hoogerland. En toen dacht ik al van ja, die is niet goed.

[00:07:37]

Jouw racefiets is racefiets, heel wat fiets en euh uitgebate thuiskomen weet je wel, maar niet gezien. Alleen toen op een uur in naar huis fietsen, want dan kon ik eerder werk aan meer geld verdienen.

[00:07:50]

Want ja, dat boogje moest natuurlijk ook betaald worden. En de benzine zoals het eigenlijk een beetje.

[00:07:55]

Weet je, hoe oud was je toen? Toen je aan het werk was?

[00:07:58]

Ik ben toen 12 was, begon ik eigenlijk als afwasser en toen ik dat is, denk ik een jaartje. Toen dat niet was, ben ik op de UCI bootje en monsterboete net. Woudenberg was dus net als nu ook toen ik uit de Giro kwam. Euh. Moest natuurlijk Corantijn alleen. Euh ja hè. In Zeeland is gewoon. Ja de meeste. Ja euh, die hebben we dat nog niet door.

[00:08:23]

Heel erg serieus was ook toen nu precies. Ja dus ze kregen allerlei baantjes waar je toen ik heb gehoord dat je weer vakantievierende op de boot kon komen.

[00:08:33]

En eigenlijk een beetje wel ja, zo gaat dat hier. Als je als ik weer op sta ik. Morgen om 6 uur moesten ze over en ik reed ze te werken. En er is geen 5 uur op een dag en geen inzage in Mahone 15 16 uur of een dag. Maar vroeger was zelf zoals je in café kwam, de stamkroeg.

[00:08:50]

Je had verder Uru, waar ik af en toe en wat heb je aan de rest van de week gedaan?

[00:08:54]

Euh ja, dus weet je wel wat aanpakken.

[00:08:58]

Maar jij kan natuurlijk morgen niet die je op de of de Bosso euh boot staan, want jij moet weer fietsen. Hoeveel? Je hebt vandaag ook weer fietsen? Ja, zeker 2 uurtjes denk ik. 3S een beetje opties en het rustig aan.

[00:09:09]

Ja ja, dat is in Thailand vakantie. Zoals jullie weten wij natuurlijk ook.

[00:09:14]

Groepen reden tweemaal interahamwe liesslagader. Ja, ze kennen je eerst 4 weken. Niks gedaan. Nu zie ik opgebouwd aan sinds gisteren Reinecke Groenweg geval gehad om om gewoon ombouwt te doen te geven. En hoe gaat die opbouw? Ja, moet afkloppen, maar de airco moet dus. Euh ja. Ik heb geen complicaties gehad na de operatie waar ik eigenlijk heel bang voor was omdat ik Djelisa dan toch. Ja ja, bak en slag slaan. Dat was wel even gaan voor.

[00:09:44]

Voor mijn beeld hetzelfde als wat die opa maasje heeft gehad.

[00:09:47]

O en wat wat sambal had een iets andere variant alleen. Euh euh ja. Bij mij was het niet zo dat ik een vernauwingen had van een echte vernauwing. Zijn waarschijnlijk wel gevonden toen ze m ophalen. Alleen als ik bijvoorbeeld rechtstoel pedalen dus ze onder emmery en zo als ik mijn rechterbeen daar had ik wel gewoon euh volbloed zegmaar aan elkaar. Dus was het. Want ik heb. Ik heb het wel. Ik heb drie weken terug doorgepraat. Volgens mij speelt het al een jaar of vier, vier jaar.

[00:10:20]

En euh. En het mooie is dat die euh. Vertel mij afgelopen jaar. Weet je wel. Als je dan blokjes moest doen dan. Ik kon alleen maar staan, want hij zegt net ook staat. Je kon alleen staatde blokjes die je kent. Maar ook als de klimmer die altijd staat bergop zeg maar. Dat is voor een wezen. En nu kennen we. Nou, dat is natuurlijk als je erover nadenkt. Best wel ja. Best wel vervelend geweest lijkt mij.

[00:10:43]

Ja. Vraag aan jou hoe was dat? Weet je wel? Want je weet eigenlijk. Ik ben beperkt. Als ik ga staan is het weg. Maar iedere tijdrit na die Rayyan niet eens volle bak omdat je weet van wordt tonics omdat ik in een tijdrit houden. Jij kan moeilijk staande partijen het fiets gaan rijden. Hoe? Hoe was dat? Weet je wel? Ja ja dan.

[00:10:59]

Eindelijk euh. Omdat ik wist wat want het was.

[00:11:02]

Euh ja, ik ben er fan van het schaatsen, wielrennen en euh. Toen voelde ik eigenlijk op een uurtje van dat. Als ik onder hun beugel hing. Raye Dat hoe minder bloed door mijn been kwam weet je wel. En toen ben ik eerst naar euh, naar Veldhoven gegaan als schep zo. Dat is via terugdenk Scheps Goof scherp opschept. Ja, dat is de Groeve. Die onderzoekt je en dan heb je een andere dokter.

[00:11:28]

Dokter Benner, die opereert in Nederland. Denk jullie even? Die heeft zelf mijn vader Ivan als één van de eersten in Nederland. Hopen ook wielrenner komen. Zo is de Toshiba in Nederland de eerste eerstejaars. Is die voor alle wielen en veel van mijn beeld.

[00:11:43]

Alle wielrenners die gekloot hadden met die met die gang van zaken gaan. En als we hier niet meer mee doen om, dan moet je op een gegeven moment niet geloven. Ze de lange termijn ergens in een serieuze. Want dat is echt. Krijg je iPhone ook? Het is nog misgegaan achter ons, want de voor z'n derde operatie.

[00:11:59]

Ja, ik zit in Nederland. Een Max op twee. Want dan niet goed is dan. Ja, dan moet je het accepteren. Veel, veel pijn heb je veel pijn, want dat effe terugkomen. Het was nou bijna niet zeuren.

[00:12:11]

Ja Hone beperkingen. Ja alleen omdat ik euh mijn gevoel was zeg. Maar ja ik moest al staan en euh. En toen ik die a tunesie scan had gehad lijkt me gevoegde waar ik eigenlijk bevestig. En dat was voor mij gewoon een hele geruststelling. Maar waarom heb je dan via mijn doorfietsen? Omdat het toen, toen de eerste jou was eigenlijk een beetje dubieus? Euh. Toen zei je vrouw. Ze vroeg mij. Ja, je bent er vroeg bij.

[00:12:37]

Euh, het is nu of dubieus. Ik reed er ook op dat moment gewoon nog heel goed. Alleen ik voelde het wel. Dus ik dacht van jou, weet je? We laten ons waar je heel wat onderzoeken, allerlei Scars, allerlei Jacques, euh en euh. En dit niet. Dus waarom niet? Weet je wel mijn vader dan natuurlijk gehad. Dus ja, ik dacht ineens twee ik ga gewoon daarheen. Ja, wat ben ik mis.

[00:12:58]

Ik ben er over kwijt en ik weet het niet. Ja, ik weet niet, weet je wel. Je had natuurlijk een goed voorbeeld, zeg maar. Ja nou ja, heel vroeg bij. Ja en euh. Ook goed. En wat zei die toen? Ja, toen zei die van euh nou ja, met jou euh capaciteiten. En ja, ik ben een natuurlijke licht klimmer. In Thailand. Het gaat sowieso niet worden. Zij die was ik best wel.

[00:13:20]

Best wel grof ja, best wel grof dragelijk. Terwijl ik toen op dat moment nog heel veel tijd en tijd trainde. Trainen eigenlijk wel. En euh. Hij zei van ja alleen. Ik sluit niet uit dat ik jou binnen nu en vijf jaar moet opereren. Dus euh ja, toen had ik afgesproken met hem om gewoon ieder jaar een check te laten maken. Kijken hoe het er voorstond en euh. Dan zag je ook gewoon in dat het steeds slechter gaat.

[00:13:43]

En dat voelde ik ook gewoon op de fiets. Dus ik wist uiteindelijk wel dat ik een keer geopereerd moest worden. Alleen euh ja, want ik zag dat ik nu ook heel blij ben dat ik geen complicaties heb gehad omdat ik. Ik heb al iedere keer andere operaties gehad, maar Mandos me getrokken om verstandskiezen trokken al in de winter en alles om storm stak bij mij altijd. Het is nu als je bang voor. Ik nu altijd heel bang voor dat iets gezeik.

[00:14:09]

Een beetje Koni, vond ik. Ik kon nu nog gewoon staand. Euh ja, eigenlijk gewoon gewoon staan.

[00:14:17]

Juist ja, als het kan. Nee maar ja, auto. Alles staat Tughluq.

[00:14:24]

Kijk je met mijn Mayne kwaliteit bij mijn gewicht verliest gewoon veels te veel in een tijdrit om een heel goed klassement te rijden. Dus kon ik het ook beter accepteren dan dat ik geen goeie tijdens de corrida ja eigenlijk dacht van Kijk. Ik weet niet wat ik heb. Als geprobeerd wordt weet je nooit wat er gebeurt. Euh, ik weet niet wat ik heb. Ik weet niet wat ik kan en ik ga het zolang mogelijk uitstellen. Alleen euh. Toen vorig jaar kreeg ik eigenlijk wel veel last van dat ik eigenlijk niet meer zin had, kon trainen en je kon woonblokken niet meer thuis doen.

[00:14:54]

Want ja, dan moesten de vind ik 5 staan. Gelukkig is dat niet zo. Heel veel problemen hier in Zeeland was bijna altijd wel, maar als ik bijvoorbeeld 5 minuten blokken moest dan moest ik hier vijf minuten om een Badal staan.

[00:15:03]

Vijf minuten winst tegen de Oosterschelde brug.

[00:15:08]

Ja dus. Ja toen. Uh we ook met Marc. Marc Lammers, mijn trainer Grischa Niermann won besloten van jou. Twan is er wel echt een belemmering. En we zijn ook wel eigenlijk dat het goed is dat je het gaat doen. En euh ja, weet je. Toen dacht ik had ik ook zoiets van Ron.

[00:15:24]

Nog een ritje in Zwitserland en tussendoor moet je nagaan hoe die volgend jaar.

[00:15:29]

Nee, maar daar is ook schrijver. Ik wist. Kijk, ik wist wat ik was, over wat ik ermee kon. Weet je wel eens? Ik dacht ja. Kijk, ik weet niet wat ik nu kan. Stel je voor, ik laat te doen. Ja, daar kan ik mee. Kan ik er misschien niet meer. De tijd was nu om er wat aan te doen. Alleen nu was afgelopen jaar ben ik toen op control gaan. Dansseizoen na Guangxi ben ik geweest.

[00:15:49]

Toen was ik eigenlijk heel goede monnik, maar heel die koers daar ook naartoe vire. Ik was echt heel goed is. Callaway heeft maar bij één van de hoogste niveaus van onze wereld. Ja maar hop alleen euh. Toen ook dat er zo. Nee, het was zoals in Californië zaken. Ja, er zat geen tijd in Guangxi. Gelukkig 1 tijdrit refereer al.

[00:16:11]

Govoni stond er bij de eerste tijdrit. Rapa natuurlijk wel. Rify Minuut Ashmore in een tijdrit van 30 kilometer.

[00:16:18]

Een maand kwam om. Zie topniveau? Ja toen. Euh, dus keihard. Euh, nou ja, het was gewoon wat mijn gevoel al een heel seizoen Waverse was er eigen woorden. En euh, nu echt zo erg dat ze zeiden van ja opereren. Maar we hadden moeten wel iets gaan doen. Zij zijn twee opties of we gaan nu doen en da's half december en dan maken we los. Omdat ik knik kreeg was ja en euh of euh, je hadden nog een seizoen met Oranje.

[00:16:49]

En we plannen het aan het eind van seizoen 1. In overleg met je ploeg. Euh, zo dacht je eigenlijk zo min mogelijk West omdat ik er nu ook nog goed mee kon koersen. Ik wist wat ik moest. Ik weet ja, ik kan belemmering. Ik moest iedere dag op Rolle oefeningen doen. Maar ja, ik wist wat het was en dat gaf me gewoon rust en vertrouwen om nog een seizoen euh zoiezo te rijden. Wat ik reken.

[00:17:12]

Want ja ik bedoel ik wil maar aan wil doen. In Guangxi. Ik reed de top vermogens alleen. Het was wel zo moest ik in het begin van de koers in het rood, dus als ze begin van de koers Shabwa gas gaven. Moest ik om pedaal staan. En ja, dan is dat denk je aan wij van euh, van Van der Westen natuurlijk leeg. En dat is logisch eigenlijk. Want ja euh. Zo lastig kruip je lang uit als eerste keuze.

[00:17:35]

Want je bent zo goed, je weet waar je beperking zit, maar die doet zich niet altijd voor. Ja, je rijdt goeie waardes, maar je weet ook dat het als een soort zwaard van Damocles boven je hoofd hangt, terwijl de plaatselijke boom met jou een stuk wou gaan gooien. En dat best wel. Heb je of heb je getwijfeld?

[00:17:51]

Want ja, zeker heel erg veel getwijfel je. Anders doe je natuurlijk geen vier, vijf jaar over om te laten opereren. Dus ook best heftig operatie. Hoe was dit jaar dan? Want dit jaar? Euh ja euh.

[00:18:01]

Dit jaar heb je eigenlijk een heel ander jaar naar de Giro gewerkt of naar het jouwe toegewerkt. Ja, eindelijk was dus de planning van euh met de ploegen besproken. Van jou ga ik nu doen in december. Euh. Uhm. Is de kans groot dat het nog een keer terugkomt en dat als dat uiteindelijk nog een keer euh moet inkorten omdat men aldaar ook verlengd was.

[00:18:23]

Ze zagen ook een stukje euh ader. Wat eigenlijk? Ja toch wel lichtelijk leek op een euh vernauwing wat er zo bleek. Wat was euh? De zin zei van ja kijk, als we nu doen is een tijdelijke oplossing. Maar als ik in december half december hulpkreet wordt en ik kon niet naar Thailand.

[00:18:40]

Nee, een grap is geen gat waardoor de waarheid uit je kogel terug. Nee, ook in Thailand. Nee dus.

[00:18:52]

Euh ja. Deze half december zouden ze opereren. Half december zei hij Kijk waar, je losmaken is minder ingrijpend dan wat ze nu gedaan hebben natuurlijk. Maar dan zit je half december vier weken niet fietsen. Euh, zit je half januari? Euh, vier weken nog? Waar nietsdoen? Zit je er half februari na een maand opbouwen? Euh, ja, dus dat was. Ja, in april eigenlijk weggegooid seizoen bijna plus het WK van Zwitserland op mijn lijf geschreven.

[00:19:22]

Een kort klimmetje. Als iedereen moet gaan rechtstaan op rotsklimmen. Dus ja, euh ja. Zo ga je dus analyseren. Daar heb ik erg goed over nagedacht. En toen kwam Corona. En toen kwam bureaula aan het roer. Ja, veel roet in het eten natuurlijk. Alleen euh. Ik moet zeggen euh, ik denk tot Lombardijen heb ik echt echt alles. Bijvoorbeeld aan en uhm. Euh. Qua oefeningen iedere dag op de rollen voor mijn slagaderen en zo.

[00:19:52]

En dan heb ik effe even laten vieren. En toen ben ik dus naar toe gaan werken naar de Giro. En euh ja, het WK aan gereden. Euh, maar toen. Maar ja, het WK als ik. Goed maar niet. Niet zo goed als wat ik verwacht had aan de Giro. Weten jullie wel hoe dat verloop was? Dus eigenlijk heb je een seizoen van niks gehad? Ja en nee eigenlijk. Eigenlijke klassiekers in Italië was ook supergoed.

[00:20:16]

Het hoogste niveau werd elfde in Lombardije. Euh, ook in Piemonte was ik eigenlijk goed. Euh, Milaan-Sanremo? Weinig te. Ja ja. Milaan-Sanremo regen. Met welke reden ook strade. Ja, schrijf me in! Ja ja, zo is best wel warm hé. Daar stonden uit te kijken om. Ik wil toch heel verrassend iets operatie satyr of uit mijn hoofd?

[00:20:46]

Scherp, scherp. Ja, je hebt die operatie gehad. Je klopt hier niet. Niet voor niets op hem op. Op tafeltje onder om na. En dat zie ik ook aan je kop. Het gaat. Het gaat. Het gaat nu gewoon goed. Ja, ja, ja zeker. En trekstraal ook al. Als jonge mogen wij een fietser gingen af en gingen wij aflaten. Ik mocht alleen komen voor de podcast. Als ik met een groep fietsen, kon ik me nog een keer affluiten zien.

[00:21:08]

Het gaat goed met hem. Euh, ja dus. Het is t. Het is dus niet voor jou. Ik gewoon klaar af. Klaar. Maar ook afwachten wat wat voor effect dit gaat hebben ten opzichte van eerdere jaren zeg maar. Ze weet niet wat dit kan waarnemen en een flinke stap vooruit zijn, maar het kan ook gewoon een klein stapje vooruit zijn om zelf te zijn. Ja, best spannend. Ja hoor. Ja alleen zeker. Ja, dat was vooral toen.

[00:21:31]

Toen ik niet kon fietsen, toen ik nog niet wist hoe het was was heel zeker. En euh. Nu kan je er aan twijfelen dril. Nu we dus weer al fietsen weer aan het trainen ben, heb ik eigenlijk afgelopen twee weken gemerkt dat het niet slechter is en dat het geweest is. Dus in het worst case scenario is het wel.

[00:21:48]

Ik had. Ja ja, dus ja, daar kon ik goed zwemmen. Daar kon ik eigenlijk goed mee koersen, dus daar ben ik. Dat geeft me echt super.

[00:21:56]

Eigenlijk niet al een paar keer en volle bak gegaan en heeft er gekeken wat er met die kleine klimmer zat.

[00:22:02]

Ja, stiekem heb ik wel een goed gevoel voor goed gevoel en toch zeker zou opschrijven na haar dood door te spelen. Alles open, nog vol zitten euh. Met dezelfde dingen. Dat is best wel. Gaat het ook niet vertellen. Ja, maar voor mij als ze als buitenstaander om het zo maar even te zeggen. Je wordt gewoon eventjes inbreuk gedaan. Dan zou zo'n beperking op je op je bestaan, zeg maar op je werk. Wat had met opdient na je carrière bij de bouw?

[00:22:28]

En als je dan n. T Is een heftige operatie, dus die ben je ook gewoon doorgekomen zonder gezeik. En dat je nu weer soms even tegen die euh naar de die winten met je kop in de wind kan rijden en volle bak zonder gas. Dat moet toch echt een V afzondert staan? Dat moet toch een papa natuurlijk. Ik zou echt zeggen van blijdschap. Ja, gisteren dus voor de Anthonisz bij Zo. Zo kan Chris dus gewoon terecht.

[00:22:52]

Terug van trainen. Goh, wat mama. Hoofdschermen op me gebaald aan groen licht gegeven en euh. Tot die tijd tot die tijd. Tot die tijd was ik eigenlijk best wel. Ja, voor zich voorzichtig en euh, met sowieso met rust. Ja bewust en met onderin de Bulgaria zo. Tuurlijk, ik heb gemount, maar het is een ja euh. Stiekem euh. Op de weg kun je nog. Was ik eigenlijk heel voorzichtig op de weg, maar eenmaal op ma mountainbikester, dan kon je niet echt.

[00:23:18]

Dus dan ging ik al. En dat was als je thuis was was er eigenlijk al een goed teken. Natuurlijk wilde ik toen al goed ging. Alleen toen Goof gisteren belde. Toen dacht ik van euh. Professor Mouton, Maaike en euh. Ik dacht gauw nog aan een stuk op de racefiets draaien. Kijk, ik voel onder in de beul rijden. Ik kon opeens zonder in Bujumbura. Toen dacht ik wow, da's gewoon denk ik viervoud dat ik gewoon serieus!

[00:23:41]

Echt echt onder in de bebouwde kom rijden. Dus toen dacht ik wel van lekker. Ja, ik kwam thuis en ik was echt. Euh ja hoor. Een beetje euforie weet je wel. Maar toen dacht ik ook weer gelijk van weet je. Eén zwaluw maakt geen zomer waar. Maar ja, dat gevoel heb ik gewoon echt wel gemist. Omdat je als topsporter weet Lou ook vier weken niks doen. Het is gewoon niks voor mij. Mijn eerste jaar bij soms wel goed hoor.

[00:24:03]

Ja, misschien wel. Misschien wel eerst mijn eerste jaar bij. Bij Rabobank denk ik dat ik euh. Dat ze toen al vijf jaar verplichte rust zagen waren. Niet fietsen, niet sporten. Alleen ja, kijken hoe lang twee weken of ver weg is. Twee weken voor de top voelde ik dat eigenlijk heel veel.

[00:24:22]

Ik kan me herinneren vorig jaar om deze tijd zaten met Van Avermaet. Hij had een maand niks gedaan. Vijf ze ja, vijf weken. Ja, wat ze het echter, maar dat was ook verplicht hé. Was opgelegd door testaan.

[00:24:30]

Ja ja, mensen wilden daarover. Maar kijk anders doe je niet de test thuis.

[00:24:35]

Dokter Dokters? Westreenen. Euh ja gezegd. Je gaat, die was ook al acht jaar lang. Ja, je hoeft het niet ieder jaar te doen. Maar ja, als je bij jaar na jaar twee weken ja, twee weken, tien dagen niks doet. Of toch weer twee, drie keer in de week bij fietsen. Niks omdat je bij spreken bang bent dat je dik wordt ofzo. Weet je eigenlijk vier of vijf dagen of vier, vijf weken niks doet?

[00:24:56]

Nou, dan ga je Parijs-Nice echt wel weer in orde zijn. Weet je, het is die onzekerheid. Maar als je daarvan uitzoekt en nu helemaal oke ja, maar ik denk ook.

[00:25:04]

Dit is gewoon wege. Ja, we zijn wielrenner geworden omdat je je hobby. Je doet het graag en Mikos het gewoon meer moeite om die twee weken zijn maar niet op de fiets te kruipen dan wel. Ik ging dan bijvoorbeeld werken aan woord of zo, weet je wel. Euh. Maar dan kwam ik terug van euh, van t Waring en dacht ik ga to have fietsen. Weet je wel? Ja hoor. Vind je mooi of schaatsen? Weet je wel?

[00:25:26]

Is het je bent in het omdat je het leuk vindt of je lichaam nodig heeft? Nee, dat soort kan qua stofjes ja ook denk ik. Ja, daar heb ik al gemerkt nu. Nu ik vier weken niks gedaan heb, dan gebeurt het toch wat in je lichaam hoor.

[00:25:39]

Als je niet op want ik had altijd zou het na ja week één inderdaad of twee naar tien dagen dat je een dag waar ik eigenlijk was. Zin om een keer een rondje school Caterham knallen op maat mag gebruiken. Weet je doet. Nou ja, toen heel Brugge op Riera na. Of gewoon euh. Als ik 4 5 weken, niks 2.

[00:25:53]

En met de deken heb ik toen sinds dat jaar. Maar dan ga je maar na 4 weken. Ja als je daar steeds minder zin om weer te beginnen. Nee, ik niet, maar je gaat op een geven met overige grenzen heen zijn na 2 3 weken dat je dat wel oké vind. Ja, want jij bent jij wel helemaal niet.

[00:26:12]

Ik was echt de man. Moesten ze vastbinden tot die 4 weken. Da's eigenlijk dat ik dacht van Witte. Sandy Sam Oomen noemde. Het is chirurg die ons we dan opbreken. De Messias en euh. Daar moest ik iedere keer aan denken. Van van euh. Nu ga ik met mijn stomme kop eerder beginnen, terwijl hij zo z'n best heeft gedaan om mij goed op te lappen. Weet je wel. Nou, dat kan ik gewoon niet niet niet verkopen.

[00:26:40]

Weet je wel alleen dat even mag je s avonds in bed lag, die zou ik mogen fietsen. Daar zag je eerst dat hoofd van Sam. Maar ik heb daar eigenlijk heel veel assa. Ik heb eigenlijk heel veel samenvatte. Ja, weet je, je zit gewoon in Maine om gewoon bezig te zijn. Weet je wel. Ik weet nog heel goed. Kwam zondag thuis. Mijn broer woont 300 meter verderop. Euh, maandag ochtend. Ik nam mijn broer wandelen.

[00:27:04]

Wandelen. Inderdaad, die operatie kan je amper wandelen. Ja ja, da's toch wel mijn broer gelopen natuurlijk. Nou ja, dan hadden we twee keer al een route lopen. Weet je wel. Een paar dagen later zat ik wel hier aan boord. Natuurlijk voordat je naar Reinier Honig, die natuurlijk ook geopereerd heeft. Die gast doe je hand op de bank liggen, op de bank liggen. Ik zei maar ik lig niet ook goed om ik u een mooi foldertje.

[00:27:26]

Weet je wel dat mijn been ook gewoon gestrekt lag? Weet je wel. Die zijn wat mag ik nooit op een boot zitten. Thuis op de bank zitten, weet je wel. Dus ja, alleen toen daar. Toen Sam, waar je wel eigenlijk heel erg duidelijk gemaakt van Tom weet je wel. Die man heeft zo z'n best gedaan om jouw hulp goed opereren goed te helpen. Euh ja, luisteren gewoon naar wat hij heeft gezegd. En euh, hou je gewoon aan.

[00:27:51]

Weet je wel. En ja, daar heb ik wel veel moeite mee gehad omdat ik gewoon ja weet.

[00:27:55]

Je kan gewoon niet stil naar huis te gaan en weet je. Ja, soms zeggen ze wel eens van euh ja euh. Dat kost toch veel energie of zoiets wel? Maar mij gaat het juist energie. E e ook soms harder dan volgens de gemiddelde Mosler. Weet je wel al vroeger was het al helemaal een hele dag. Nou ja, dan een dag normaal is natuurlijk niet. En stelt Van den Belt een Grischa Niermann al Miche aan de hexaan, maar zegt die avond ga ik als je helemaal op die boot wel.

[00:28:25]

Dus ja, op en nu hebben we ook goeie Bollansée gevonden. Dan vroeg ik van jou. Hoe lang moeten jullie morgen waarheen? Dat was bijvoorbeeld niet een keer 5 uur s morgens of 6 uur s morgens, maar dan was het al achter 2 tot 12 ofzo. Maar dan haal ik toch effe dat ik even weg was en dan naast mijn auto gaan fietsen. Weet je wel? Ja, dat zit er gewoon in. Lekker ja in je t zit.

[00:28:44]

Ja ja ja zitten hoor.

[00:28:48]

Ik ga weer maar wat zitten. Heerlijk.

[00:28:50]

Want dat geeft. Ik bedoel ja. Sommige mensen zien dat zeg maar, je wordt er beter van. Ja, sommige ook na een vlucht ofzo. Als je thuiskomt dan. Als ik op de bank Gallego dan is klaar. Maar als ik een rondje over de haven fietsen, dan kom je met een heel ander gevoel terug. Ja, ik denk nog niet koersbroek meer aan. Ook de eerste na de operatie trouwens mag je de eerste weken twintig minuten fietsen.

[00:29:13]

Hij moet koersniveau van de haak gewoon een stadsfiets rondje rijden over de haven. Weet je wel alleen dat je praat te sluiten? Ja Berg, ja, dat is inderdaad ja. Maar ik heb geen idee hoeveel mensen wonen er in Yerseke? Euh, zesduizend.

[00:29:27]

En je kent ze allemaal. Nou, niet allemaal.

[00:29:29]

Behalve kennis ook wel stukken vijfduizend. E. Kennen ze wel allemaal? Ja, nee, ja, nee, niet allemaal.

[00:29:38]

Maar ik bedoel het is wel heel Haagdoren. Ik bedoel als je als ik al over doorbloed, m'n broer of moeder of uh, als ik naam als ik samen met m'n moeder hing wel eens boodschappen doen. In de komende periode ben ik nog een week met m'n boot weg geweest. Gewoon echte eilandjes en zo gelegen en niks niet aan stroom.

[00:29:56]

Daar ga ik dan heen en weer. We zitten hier hier zeker niet op de Oosterschelde. Ben ik nou Veerse Meer ervaren passages door en daar voor anker gelegd en eentje in mijn eentje? En euh, mijn neefje kwam langs mijn broer en een beetje ma's van me, weet je wel. Want ja, in de koloniale periode was toch. En ja, de vis was super slecht en zo. Dus ja.

[00:30:15]

Maar vertrekt dat weinig of geen restaurants dicht?

[00:30:18]

Dus ja, die vrienden van mijn werk zit vol die Oosterschelde.

[00:30:23]

Euh euh. Ook ze mochten niet veel vissen. De restaurants zijn derde. Dus ja, dan ging men de vis waren dus veel jongens. Wou u meer vrije tijd? Dus die kwam dan bijvoorbeeld ook naar mijn boogje toe ofzo. Weet je wel. En dan zaten we daar een beetje aan. Ik kan me fietsen mee aan boord, mountainbikerace, een mooie racefiets, een ze bleven. Ik. Ja, ik heb maar helemaal geen man s ochtends vanaf je boot.

[00:30:42]

Ja, fietsen kwamen we terug al aan boord. Fietsen daar en dan zwemmen. En euh, wat lekker.

[00:30:49]

Ja ja, hadden die moeten moeten nomineren voor die leefloner? Robert Binnelandse prijs? Uhm ok. Dit was redelijk goed gelukt. De oliebol die Laurens van de Winst gepolychromeerde genaamd. Er is nog geen over die van mij. Maar dat terzijde. Wauw, wat hebben op tafel staan? Klaar mondjes? Lekker. Maar ja ja, we hebben nog. En we hebben nog een rolletje ook, want we kunnen we natuurlijk niet komen zonder euh, zonder maar uit naam.

[00:31:19]

Maandag in Amsterdam werd de. Kwaremont Je was te krijgen, toen heb ik jou de opdracht gegeven deze man mee. Ja ja, precies. Geen. Dank je wel. Voor die opdracht heb ik hem goed uitgevoerd. Top, zullen wij onze gast introduceren? Ja ja, van Jack van Gelder liep even in het Langenbach. Anthony de Hoek, 29 april 1990, 9 4. Dat is 4 jaar. Dat is het WK in in de Verenigde Staten.

[00:31:48]

Jaar na het WK af te voetballen heb ik toch nooit zo'n voetbal. Altijd stand Valderrama en Lamas voor altijd ook. Afijn, 94 wielrenner bij die walvis, maar ontkwam toch ook is de broer van Stefan Tobruk, de zoon van oud prof Patrick toe, die in 89 en 90 Tour de France reed en in achtenzeventig Nederlands kampioen mountainbike wordt. Perfect uur deze maand. Maar ja, was een beetje Baugé, want de Bart Brentjens was in t zesenzeventig olympisch kampioen geworden.

[00:32:25]

Dus toen was het geld op te verdienen in het land. Maar ja, met een echte ziel die gaat met het geld te verdienen is te groot. Bij een vijver krijg je zo'n vragen over stellen. Je Europa is gewoon in. Die was gewoon. Het was al 2 4 ha. In 98 weet je een mountainbike. Hoe was je mee?

[00:32:41]

Euh nee. Wat ik me soms euh. Ik heb het zoals bijvoorbeeld met Paul Martens. Euh. Euh. Eerste twee grote rondes heb ik met ploeggenoot ploeggenoot Paul op de kamer gelezen. Euh, kan ik heel goed mee opschieten? Had ik het eigenlijk wel eens over? Die belde Wellens naar huis en dan zie je die van ja, weet je met die Cuesmes M dit en dat aan de zijkant? Paul jonge awxa toen we een paar vroeger prof was.

[00:33:04]

Ik zei ik weet er bijna niks meer van. Het enigste wat ik nog wist was dat de actie op de rollen zat. In een schuur dat ik tramway ging zitten en een beetje ging spelen daar. En zo een vroeg van een mag ik je bal wel eens laten lopen en dan doe ik m af aan een probleempje. Zo ook. Dat soort dingen weet ik. Als antwoord op drie ja, zie je dat doen worden.

[00:33:25]

Maar dat soort dingen herinner ik me van E. Dat die bijvoorbeeld veel van huis was. Een Shove. Weet je niet? Nee, dat herinner ik me helemaal niet. Dus. Daar zei ik ook van je maak je niet zo druk joh. Ik zei ik weet er helemaal niks meer van. Deze dikkerds ook niet. Hij zei niet maar je snapt dat niet, weet je? Ik zei ja, ik snap het wel, maar ik zeg euh, ja, weet je.

[00:33:49]

Ik weet ook niet meer zoveel van die tijd. Ja, probeer het een beetje los te laten, weet je wel.

[00:33:55]

Dit is het euh. Voor tof dat die dat die wielrenner was een mountainbiker was en dat die zo met zo'n sporter was. Maar was dat iets te veel impact op je gehad? Jouw keuze om wielrenner te worden?

[00:34:06]

Neen, juist helemaal niet. Nee, euh. Ze hebben me juist eigenlijk een beetje ontmoedigd om euh ja, ik ben Mosselfeesten jongen kwijt.

[00:34:15]

Het kwam ook helemaal niet helemaal op om wielrenner te worden. Het was wel zijn, maar dat zou je van euh. Ik voetbalde dan hectare vooral als leuk. Tennis, voetbal euh.

[00:34:25]

Pingpong hockey, golf. Ja, dan weer hoger hockey in golf moet je hier in Zeeland niet meer aankomen. Nee, nee, nee, nee nee. Maar voor de rest vond ik eigenlijk andere sporten wel heel leuk. Maar ik was totaal niet sportief. Euh. Ik was euh. Denk tien keer zwaarder dan dat ik nu ben en ik was toen tien, twintig centimeter kleiner. Toen won ik. Ja, weet je. Ik was gaan sporten. Dan was je gewoon goed.

[00:34:51]

Ja, ik was wel. Ik kon het net zoals wel meer dan één keer in het jaar. Met voetbal hadden we de sponsorloop. Weet je dat zoveel mogelijk rondjes rond Felder lopen? En dan gingen we weer af. Vroeger was het kijken naar voetbal. Keek ik niet. Ik was alleen maar vliegtuigen gaan gooien en dat soort dingen. Maar die sponzen lopen net als ik bleef lopen. Ja, ik moest gewoon ja. Ik stopte gewoon niet meer lopen.

[00:35:13]

Ik was niet nieuw. Niet snel ofzo. Of kon niet goed stoppen.

[00:35:17]

Ik stond er gewoon in en dat was ook mijn met mijn te komen. Met het Schütte ook golf, zo weet je wel.

[00:35:26]

Ik schopte gewoon tegen die bal en dan zag ik wel waar die uitkwam. Weet je wel? Ja, daar zat gewoon totaal geen gedachte achter. Maar ik vond het gewoon leuk. En ja, met voetbal ook. De dag nadien vond ik gezelliger dan de wedstrijd zelf. Ja, ik kon ook echt niet euh, maar niet heel druk maken of er al gewonnen of verloren hadden. Weet je wel. Ja dus ja.

[00:35:48]

Maar ja, toen ging je wielrenner, want jij is bezig met een comeback. Maar dit dit? Euh. We gaan even twee dingen combineren, maar daar ben ik wel benieuwd naar. Weet je nog je eerste fiets te combineren met het gewoon een beetje de eerste FITA van mijn oom?

[00:36:02]

Euh, Heidi Nieuwdorp die zijn zoon? Ja euh. Als een tourtocht aan m'n vader hing met een pupil die dit deel trainde ging ie tourtocht draaien. 120 kilometer in België. Zij die van Toone. Hou je niet mee? Ja, maar ik heb geen fiets. Waarom was je voor?

[00:36:20]

Enkel 14.15u zoiets. Ik zei ik heb geen fietsen.

[00:36:26]

Ja, tweeduizend, nee, wat zeg ik je vader niet gefietst had. Nee, ik zei ik heb toch geen fiets?

[00:36:33]

Zegt hij. Jammer dat je van euh, van van neef Nick kun je wel gebruiken. Die heeft al een fiets voor je staan. Ja Primo wil ik ga mee. Dus ik ga 120 keer per dag een fiets zijn. Euh. Puntje bij paaltje raken die gasten nog af ook die meevallen trainen. Ja, ik had wel redelijk wat. Euh, handje.

[00:36:51]

Even voor mijn beeld. Euh. Als je uit je wel topclubs enzo en euh gewoon of gewoon een v d.

[00:36:58]

Ik zeg dat we hier het zouden niet meer weten. Kleur je geest begijnhof. Ja ja, laten we bij Ford fietsen. Ford verhaal zeggen op je gympies.

[00:37:07]

Ja ik zou eigenlijk niet. Misschien dat mijn vader nog wel klikpedaal of zoiets geregeld eens of iets dergelijks.

[00:37:14]

En toen meteen lid van de Van der Plaetsen.

[00:37:16]

Hoe heet de plaatselijke wielerclub Pierard Middelkamp van de partij? Ja, C2C of zo zijn het is de wielerclub. Ja, als minister wil ik wanneer. Dat was ook euh. Ik fietste dus wel iedere dag moeten wij. Ik voetbal ze. Ik werk de hele dagen. Ik moest iedere dag vijftien kilometer heen, vijftien kilometer terug fietsen. Dus dat dat naar school. Dus dat ik opeens 120 kilometer kon fietsen. Want die kwam natuurlijk ook niet uit het niets gereden.

[00:37:45]

Honderd vijftig in de week, zo het jaar.

[00:37:50]

En euh, alleen hoe ik ben begonnen.

[00:37:54]

Maar sporten waren dus eigenlijk euh. Het ging vriezen hier. Euh in de winter en mijn vader al Nore van die klap. En wij hingen met mijn vrienden dan in euh, hier in de nieuwe. Natuurgebied schaatsen en euh. Had die stiekem bevallen?

[00:38:08]

Is een zus zijn schaatsen en en van Gerard juwelenroof en ik containing, zei de snelste van de moeder van natuurgebieden.

[00:38:16]

Hier zijn we hadden moe, rijden af en zij die van jou met je grote Monten van t weekend in saus, kampioensschap euh. Dan moet je dan Meeuwssen meedoen. Weet je wel. Ik zeg ik doe er doe mee als ik op jou of jouw schaatsen maar euh mag doen van Van Salomons en de paar. Altijd te groot natuurlijk. En zegt de Yaris groeit. Zou ik meedoen? Ik werd tweede. Gelijk natuurlijk. Want ja, want ik viel de laatste bocht bij jou nooit nooit op een schaatsclub gezeten.

[00:38:42]

Nee, niks nieuw. Nee, niks meer niks.

[00:38:47]

Dus toen was ze Leo Jansen. Euh, ook mosselfestijn professor. Waar ik dus wel eens een dagje mee mee haves en zo. Euh. Het waren gewoon verlies van die Zweedse Klapdorp of een imitatie van een langebaanschaatser. Gene geen Viking.

[00:38:58]

Nee en daarom gingen ze op mijn kloten omdat die dingen kunnen gaan pootje over. Nee, die kunnen daarom weer. Maar waar zijn verhaal?

[00:39:08]

Ze zijn zo'n euh, die wonders. En euh, die ze día. Die zou natuurlijk wel dat ik best wel Dala had voor de schaatsen. Dus die zijn van euh ja. Ga je volgende week niet mee naar de baene? Schaatsen weet je wel wat? Euh ja, natuurijs was wachten op een duur klaar en ga je je niet meer op de banen. Ik kom je wel oppikken. Is goed van ja, ik voetbalde, ik van verschoont. Kan nog wel een hobby, maar ik ga wel mee.

[00:39:33]

Weet je wel. Ik Nore uren. Nou ja, dan gingen we ja van kwaaltje daar helaas op den duur schaatsen. Cookbook zelve. In de winter schaatsen. Dat meldt dat ging ook behoorlijk goed. Dus euh ja, wat moest je in de zomer doen skeeleren? Dus ja, ik skiën in de zomer. En toen werden opgepikt door de rest van grote ploegen. Henk Angenent C-ploeg al de Elfstedentocht. De laatste Elfstedentocht winnaar. En euh, toen moesten dus gaan fietsen.

[00:40:00]

In de zomer om ja conditioneel fit te blijven en een half uurtje skeeleren. En dit was in de tijd van de.

[00:40:06]

Van de van de zeg maar die twee dingen die Meldertse zijn.

[00:40:10]

Zo was de groep toen Michael en Ronald. Die ken ik ook wel goed die jongens. Ja en euh, dus helemaal niks.

[00:40:18]

Ja ja ja Arie. Kijk ook heel goed. Al die gasten hebben nog veel contact mee. Want ja kijk euh, hun kijken dus in de. In de zomer kijken hun buren wielrennen en kijk, in de winter kijk ik schaatsen. Weet je wel. En net zoals nu ook meestal. Nu is dat anders omdat ik hoop. Breekbaar, maar meestal de eerste keren na Guangxi. Bijvoorbeeld dat we afscheid padi van de ploeg. Maar de volgende morgen stond ik om acht uur stuurde Theo Janssen ziet een berichtje morgen om 8 uur.

[00:40:47]

Ja, prima. Ik ben dan maar een week schaatsen aan en gaan vet. Normaal schaatsen heel veel in de winter. Ja, normale schaatsen. Ik wel in de winter.

[00:40:55]

Ja, zeggen we, het schaatsen is fietsen zonder zadel. Is dat ook qua spieren zo? Wat jou betreft ziet er echt als een training. Wat je staat tegen de wind. Nou ja, goed kijken.

[00:41:09]

Dan was ik dus wat ik net vertelt, denk ik. Ik moest dus in de zomer veel fietsen en toen gingen we ook met die ploeg. Dus ik was daar ze. Ja, jonge gast in zo'n grote ploeg. Ik reed. Ook bij de beloften beloften divisie en hun rij bij de top divisie, maar ik ging met die gastjes mee op trainingskamp. Met Ruud Aerts, dat zijn mannen allemaal. En euh ja, ik visie die gaste. Niet direct zoek, maar toch al een tijdje van seizoen Wałęsa.

[00:41:35]

Maar toen zijn Henk en Ruud ook wel van euh, Jo het van euh. Zou Janice cross-over? Is dat fietsen niet wat voor jou? Weet je wel ja. Maar Ruud was een goeie wielrenner ook? Ja, die reed voor Van Hemert toen. Ja, klopt het dat ze trainen heel graag, ook in de bergen. Ik weet niet of je in de bergen op de Enzo marmot. Daar zou ik zelf Zandvleuge.

[00:41:58]

Zouden we op? Euh. Van der Valk hotel. Daar in Zuid-Spanje?

[00:42:03]

Wel jouw euh. Jouw omgeving. Nou ja, wat dat betreft daar Angenent. Goeie, want die is van veel fietsen en skileraar en niet heel veel van het krachttraining.

[00:42:11]

Veel zegt. En dan had je m v. Was heb je toen al? Euh. Was toen voor jou duidelijk? OK, als ik echt heel goed wil worden kan beter gaan wielrennen dan gaan schaatsen.

[00:42:21]

1. Die switches ook nu al gekomen toen ze wat saai en toen ook. Euh, ik heb dus eerst mijn middelkamp gefietst en dat was dan meestal. Dat ging al zo. Er als schaatswedstrijd de offscreen werfstraat en euh, dan belde ze op van tanden. Is de ring uitgevallen? Kun je morgen de fitnessruimte bedanken? Nou ja, prima hoor, maar mee weet je wel. En euh. Ze had het Johan Cruijff College te doen omdat ik natuurlijk toen wel schaatste.

[00:42:46]

Euh, dus ook me. Opleiding en sportkot combineren. Ik zat toen in de klas met Ricardo van Dongen, Ivar moelijker, Davy Reynst A. Allemaal wielrenners, gewest en best wel goeie wielrenners. Toen ook Ricardo bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen wonnen bij de beloften bij de beloften. Uh, en Nova was wel grappig van die gasten die wisten dat ik natuurlijk fietste voor de schaatsen en voor de schilderijen. Euh, ik reed toen die wedstrijd um in Limburg.

[00:43:15]

Euh.

[00:43:16]

Volgende laatste niet Hel van Voerendaal, maar Mergelland over die Berg en Terblijt. Ook zo'n rondje Daryll. Euh, de play offs bij de maar waar niemand fluim met die andere zo'n euh klimkoers daar. Ja, in ieder geval zo'n klimkoers daar. En euh. Ik hoopte hem op de weg daarnaartoe, want ze hadden maar 6 zaterdag om weggestuurd. Morgen is dat. Koersen kun je niet mee, want er is iemand uitgevallen. Hij is goed, dus ik atheisme of je was nog niet eens.

[00:43:44]

Heb je als we iets anders met zijn eigen ofzo? Weet je wel van e rijden daar ook?

[00:43:49]

En ja ja ja uh, zag je dan maar hoe ben je aan de start staan? Weet je wel? Dacht je dat schaatsen skileraar het wielrennen Ajax zei waar ik? Ik mocht meedoen bij de jonge. Ik ben toch lid en. Hij werd voor mijn twintigste en ik 23e. Zo lag en koersen er super slecht weer. En euh ja weet jij. Het ging gewoon geen goed af en ik vond het leuk. Ja, het begon steeds leuker te vinden.

[00:44:15]

Zo menu hing ik steeds meer fietsen en won ik het eigenlijk steeds meer. Fiets leuker te vinden, want als schaatser zat ik 35 duizend kilometer per jaar in de auto zelf. Ja, en dan carpoolen ik eigenlijk nog bijna altijd. En ja, weet je heel de zaterdag ben je recht voor een uurtje schaatsen. Euh, langebaanschaatsen is was niet echt aan mij besteed. 500 meter, vijftienhonderd meter. Ik ben natuurlijk geen sprinter. 1 5 kilometer, geen Roevens.

[00:44:41]

Wel echt heel goed. Ja euh, daar had ik wel verder in kunnen komen denk ik. Alleen toen op den duur dacht ik van ja. Moesten met schaatsen ook veel oefeningen doen. Euh ja, krachttraining Recke strak euh. En van die touwtjes en zo het elastiek en zo dat ik een grote hekel aan en deze ook gewoon op een baan. Euh 100 meter linksom, 100 meter linksom. En ja, dat ging ook een beetje tegen.

[00:45:08]

Wat is er nou toen twee winters natuurijs was geweest? Was het toen?

[00:45:13]

Ja. En dat was dus eigenlijk de keuze die dus gemaakt heb. Want ik heb. Ik ben op een heel Gursever tijd de schaatsers geweest omdat ik toen stond bij de beste 20 van de top van de beloften divisie. Die mochten de wedstrijden op natuurijs mochten die dus zeker ook de natuur winters meegemaakt. Ik heb Gideon rondgereden, vele meter gereden.

[00:45:34]

Was dat het jaar dat dat dat de Elfsteden net niet doorging? Ja, ja ja.

[00:45:39]

Alleen dat was het jaren voor elkaar. Als ik 17 toen kregen overal dispensatie voor, behalve voor Elfstedentocht. Ook toen had ik ook wel zoiets van ja, ik kan er niet doorgaan. Ja jij toen al die zoiets van als die Dolhain, dan zag ik gewoon al 5 kilometer stappen uit langs de kant. Dat doe ik gewoon mee. Kijk maar. Weet je wel, ik mag alle wedstrijden meerijden in een Elfstedentocht is een aparte vereniging. Ja, dus die zaal.

[00:46:03]

Je regels. 1. Wat?

[00:46:04]

Wat als er nu natuurijs komt? Zou je gelijk schaatsen? Ben je lid van de Friesche Elfsteden? Uiteraard? Ja zeker, maar daar staat ie ook. Sta je dan in een kooi? Dat mag natuurlijk. Mag misschien niet. Ik ga je wel voor dispensatie. Denk dat de ploegleiding dan wel eventjes spreken van.

[00:46:20]

De Fransman staat achter, maar wel vaker met Fransen over gehad dan ook wel eens met Richard Plugge, onze kroegbazen. Wat er ook gebeurt, wat er ook gebeurt als die komt bij Platini.

[00:46:33]

Ik ben ik en waar je, want we pakken de draad weer op. Eigenlijk waren we pakken de draad weer op, want net als Scapula. Jij mocht in 2015 met enkele andere beloften op trainingskamp bij Tinkoff-Saxo en kreeg daar een stage contract aangeboden. Reed in. Ik maak me even af en dan kom ik hier, al kom ik hier zeker op terug. Reed in 2016 voor Roompot Oranje Peloton. Streek in zeventien neer bij Team LottoNL-Jumbo en debuteerde daar in de Ronde van Spanje.

[00:47:03]

Reed uitslagen in eendaagse wedstrijden als San Sebastian en Lombardije respectievelijk 15 en twaalfde. Maar ook de Ruta del Sol en de Dauphiné Raye mooie klassementen, won bergklassement in Bretagne en Zwitserland. Het was een 9/10 dat je in diezelfde vorig jaar we zelfs de Ronde van Zwitserland een etappe op de Flume Verberk wist te winnen door 17 seconden voor te kijken wat Sant'Anna Egan Bernal kennelijk over de meet te komen. Anton toch ook welkom in de podcast? Nou hij. En waarom hebben we geen Jacq geïntroduceerd?

[00:47:35]

Maar nu terug met een trainingskamp? Ik stuurde Leeuw gisteren screenshots van alle van Procycling sets, van alle koppen van Team Tinkoff-Saxo, van Basta.

[00:47:49]

Wat bedoelt u nou jong serieus? Ik moest soms vier keer kijken. 24. Ik zag waar ik zag volgens Sagan. Contador euh, weet ik van wie er allemaal voor Kreutzer. En waarschijnlijk al die mannen weet je al die Bennati? Basso was. En wat bedoelt u nou? Weet je? En dan op vrijdag een aantal. Tolic Dat is wat ik zeg. Vaak weet je wel. Als ik effe was dat wel even ontgaan hoor.

[00:48:12]

Toen is ook wel echt wel heel heel op een hele bizarre manier eindelijke tot stand gekomen. Ik had net Enca gereden en Kain en euh in Goh 15 6 15 waar die kopgroep bij de profs zoveel ruimte kreeg.

[00:48:29]

Ja of nee. Nee nee nee. Maar Nikki won Nikki. Nikki die won. Euh ja. Bij jullie won ik niet en ik denk ik denk wel wel toch?

[00:48:37]

Ja ja en was dat? En euh. Ik was in kopgroep en was Blackfriars strijd. Ik werd zevende of zesde, zat in de kopgroep en ik was met m'n moeder terug naar huis stonden waar MacDonalds en euh. Toen was het allemaal nog normaal.

[00:48:53]

Ze weten natuurlijk niet meer goed. Personages Peter Smit Ik zonder wij. Zoals ik trouwens nog niet besteld. Artuur A. Van Donge. Toen we de ploegbaas van van Rabobank Development Team belden waren zij te horen en ik heb wat voor euh. Je mag mee op hoogtestage bij Tinkoff Saxo. Ik zeg kom natuurlijk, zei iemand anders voor de gek gehouden.

[00:49:17]

Weet je wel serieus? Ergens weet ik ergens wel gebeurd. Weet je wel. Hij zei nee toch? Luister nou uh. Als je wil mag je echt mee weken op hoogtestage naar de viool. Euh, ik zeg harder. Je maakt een grapje, weet je wel? Nee, want geloof me nou dit en dat. En euh. Hij zegt van al. Je moet alleen nog effe kijken, want ze willen weten euh ja, hoe je wilt vliegen.

[00:49:40]

Want is drie uur rijden met ja wist ik veel.

[00:49:43]

Livio leegt, weet, tekent wat ze. Nou ja, ook ik hoop behanger Görz nog steeds een beetje verbaasd dat ze hem gepikt hadden over hoe dat tot stand gekomen was. Ja, zeg ik tegen Moeten Rasul, we zullen wel doorrijden, maar dat maakt het niet mogelijk toch? Maar nu weet je wel. Nou ja, hoe je een paar dagen later contact gehad dan met de met die net net die mannen van Saxo aan de zijde van ja. Dit is alleen nog n probleem het hotel.

[00:50:10]

Alles is geregeld. Je mag twee weken met ons mee en alles wordt vergoed. Hou je gewoon begeleidde. We hebben de weet ik veel zal de verder man had al. En toen waren ze denk ik nog 6 ofzo over of acht of zoiets. En mannen bedoel je gewoon?

[00:50:24]

Ja, die diertjes die ze als de kleintjes scouten. En opeens kwam ik en of Martijn tekstveld en ik torbay euh. Over het trainingskamp mee in de video. Tijd tussen Martijn dus van mocht ook mee. En euh, toen vroegen ze alleen van ja. Het is alleen nog een dingetje. Euh, we zitten met. Ja, jullie kunnen de taxi pakken vandaan. Maar dat kostbaars van Gaal dit en dat is toen dacht. Toen dacht selecties begon. Toen dacht ik van chatte.

[00:50:50]

Straks kan ik niet heen omdat ik niet kan vliegen. Ik zeggen mag ik niet met de auto komen? Ja ja, prima. Hij goed. Ik dacht daar kan ik in ieder geval halen. Weet je wel. Ik disveld geweldig zeg. Dus toch al gaat de auto ze nou Martha, je vond het ook prima dat ze ik twee weken met de met Saxobank Tinkoff-Saxo meetraint op hoogtestage. En euh was goed plekkie voor mij alleen maar privé.

[00:51:14]

Eigenlijk was de eerste keer dat ik een echte lange Kohls trainde en toen ging mijn ogen echt echt open. Dat de dagvan dit te zijn gegaan. Zo weet je met zulke gasten mee. En euh euh.

[00:51:28]

Euh, wie waren daar als namen Bodnar? Boaro broertje van Sagan? Uh yeah McCarty. Maar wat me vooral bijstond was dat de. Waren nog zes of zeven andere stagiairs waar mevrouw rond was. Bobby Julich was daar ook en dat was Nico. Coach zou dan een trainer en hadden ze nog uhm ja en euh voedingsdeskundigen was ook mee. En dat soort dingen weet je wel. En Pino Tony een trainer? Ja ja, die was er ook bij die lui in een trainingskamp zeg maar.

[00:52:01]

En euh. Die gasten zouden dus ook in de hele dag in de auto achter ons aan. Euh, die analyseerde ons ook, waagt aan deze drie woorden rijke oefeningen en zal een personal euh euh fysiotherapeut wel Widerøe worden? Oefening en zo deden en zo weet je wel.

[00:52:16]

En euh en ja, daar gingen we echt mijn ogen wel open. Alleen dat was nogal wat.

[00:52:20]

Normaal hoor je altijd van een Rabo development toen. Maar ja, voor Reva. Nou ja, die hoeven geen koekenbakker. Hoeft er niks meer te leren bij de profs zeg maar. Maar ja, ik kwam er wel echt. Toch wel in een andere wereld dat je wel van weer een stukje harder gewerkt.

[00:52:32]

Ja ja, heel euh ja, heel anders. Sowieso gingen we bij Rabobank natuurlijk wel op trainingskamp, maar niet in de bergen als hoogtestage. En euh ja, écht. Ja, ik wist niet wat hem overkwam. Ik kreeg de bidons van Tinkoff en zo weet je wel. Kijk, als ik nu bidon waar geven valt de VA van Jebroer vers. Maar dan zie ik dat die mannen glunderen. Weet je wel te zien, maar weer een beetje terug.

[00:52:56]

Daarin weet je wel. Ik was gewoon zo blij dat ik die spullen kreeg en zo euh, om daar mee te trainen. En euh, nou ja, jullie kennen het ook wel. Hoogtestage eerste week rustig aan. Nou ja, daar kwam natuurlijk mooi niks van. Iedere burger die ik daar zag Vlaming van onder de Bovo en ook opa en euh, al die mannen van Tinkoff, die Rayen van deze paar. Die ja ja ja. En die zijn van.

[00:53:17]

Die hadden ze niet goed.

[00:53:19]

Die komt straks niet meer vrij. Weet je wel. Die heeft hij helemaal niet gehaald.

[00:53:22]

Ja maar ja, ik reed een weg was ik niet. Ik reed opeens 50. Walter Bihor omdat ik met die mannen mee mocht trainen. Weet je wel. En euh. Alleen toen van die zes of zeven mannen hingen. Ze werden dus drie Sayar. Euh. Ze hadden met mij sprak. Euh ja, dat ze mee is het heel erg aansprak.

[00:53:42]

Stagiaires even tussen voor de luisteraar. Dan mag je vanaf september ongeveer mee koersen in september. Ja, dus je rijdt eigenlijk nog voor je beloftenploeg. Zo ofwel Rabo nevelpanter. Ik krijg niet betaald. Soms krijg je wel een fiets, soms niet de fiets. Want vaak zag je inderdaad in september opeens jongens voor ploegen rijden om niet op een ploeg fiets. Dat je wel eens een stagiair. Weet je wel. Als ik zelf in peloton zat. Ja, en dat is eigenlijk om je te bewijzen voor het jaar erna.

[00:54:07]

Daar komt op neer toch?

[00:54:07]

Ja ja, ja, eigenlijk wel ja. Drie man. De kans eigenlijk om te laten zien. Laat het maar zien, weet je wel. Gratis voor de ploeg, maar je kan laten zien wat je waard bent. En misschien krijg je een contract bij KV. Ik krijg een fiets.

[00:54:18]

Nou ja, dat was de eerste van die zes of zeven mannen. Hadden ze allemaal een gesprek aan het eind van die twee weken? En euh. Nou ja, de laatste paar dagen waren best van stagiaires die om moesten draaien als ze vermoeid waren. En. En ja trouwens ging gewoon door. Dat ging. Hij ging goed. Hij kreeg gewoon moraal Flory. Ik weet ook niet.

[00:54:38]

Kwam Juraj Sagan. Ja, zal ik je zeggen.

[00:54:43]

Ja alleen euh. Ja Bobby. Ze zeiden tegen mij van euh. T Is nog te vroeg voor een WorldTourploeg. Steven de Jongh is ploegleider en die zei ook van witwassen.

[00:54:57]

5 jaar terecht en 21, 19, 19, 19 jaar 19 jaar en dit is 5 jaar alleen.

[00:55:04]

Ze hadden dus. Daar komt dus eigenlijk moois. Mooiste voor mietjes. Ze hadden dus drie jongens stage contract gegeven. Euh, Patrick Bafin, maar die had gelijk. Die had getekend bij BMC. Euh had ie niet verteld. Euh dus. Die viel dus af. Uhm, gasinstallatie. Simone een thily. Uh. Had getekend bij euh.

[00:55:29]

U denken of zoiets. Ja dat Rely wel een Muridae, Muridae, Lampre, Lampre-Merida. Die viel dus af.

[00:55:37]

Uh en uhm. Feliks Grosjean.

[00:55:42]

Ja, die waren het wel. Ja euh. Ja die werkt het wel. Dus eigenlijk alles tegen mij, zegt Van t Vallend wordt er niet. Je hebt te weinig ervaring, je koers was Nethe, maar we hebben wel potentie in je. Blijf je volgen? Maar ja, Bouba heb ik niet.

[00:55:59]

Ik was gewoon heel blij dat ik twee weken met hem mee op hoogtestage was en dat ik dat ik eigenlijk zag dat ik ja, niet onderdelen voor die gasten. Dus ik kreeg eigenlijk alleen nog wel meer voor al dat ik dacht ik. Ik kan gewoon proefboerderij. Ik liep nog stage op dat moment 40 uur in de week soms. Uh andere. Uh, waar die VVV op kantoren in Domburg. Gewoon weer een fiets op de fiets ernaartoe en op visite.

[00:56:23]

Weet je wel wat voor de. Voor de luisterrijke zat die dus nog in je in de soort van Twilight Zone? Tussen 1 ga je proefboerderij niet? Uh uh, studie schaatsen studie.

[00:56:37]

Daar zat je al maar van kort op ja. Als we echt al wielrennen, ik had gezegd toen ik, maar ik weet wel nog steeds De Kruijff. Ik denk nog wel Cruijff college, dus ik zal nog wel op school ook niet alle ballen op het wiel. Ja ja, ik zei van ok. Ik stop met schaatsen, maar dan ga ik wel om. Euh, een paar verder nog maar eens een keer tegen vallen. Lekker arrogant van je, had ik in een interview gezegd.

[00:56:57]

Ik stop met schaatsen, maar ik ga wielrennen. Gaan we op? Ik word prof. Hoe weet je dat? Nou ja, een paar koersen rijden weet je wel. Ook kun je achteraf natuurlijk ook.

[00:57:09]

Twee jaar later zat je met Tinka zit je. Je zeg je met Bobby Julich aan tafel.

[00:57:14]

Maar hoe je tijd puntje bij paaltje belde ze dus eigenlijk een week later. Dat zou eigenlijk gezegd altijd van jou. Je had niet de. Jos krijgt geen stays jaren plekke. Het is nog een beetje te vroeg en Steven de Jongh was dan ook heel eerlijk en vond ik ook heel reëel. En van kijk, ik kan je wel beide ploegen nemen. Maar ja, wilt koersen kan ik je op kop laten rijden. Ja, je bent jong nog. Euh, ja, da's ook niet echt goede ontwikkeling.

[00:57:37]

Weet je wel? Euh. Maar goed, de jongens konden die andere twee jongens, die kon natuurlijk geen stage gingen lopen omdat die bij een andere ploeg. Toen belde ze mij op en zei ze van jou, tante Cibo situatie Storify iets anders. Hoewel je toch een stage contract aanbieden, vind je het goed voor je het goed. Ja, tuurlijk flapdrol Dolly Parton op de rug.

[00:57:57]

Ze. Ik hou op. Wacht ik even terugbellen. Krijgen ook zo'n fysio. Zo ja, heel natuurlijk krijg je zo'n fiets.

[00:58:05]

Weet je wel waar ik het vetweefsel uitzond? En euh ja, toen de eerste wedstrijden was, euh.

[00:58:14]

Wie welke welke welke quizt hadden ze? Toen ik dacht dat blauwgele ara mooier en eerste is, staan er foto's van? Ja zeker. Die moeten we in de Noordzee.

[00:58:26]

Ik heb alleen die foto van post, zei hij toen. Niet in die Noorwegen. Ja, het was mijn eerste koers Tigres onder meer schoenen en was ook echt fantastisch. Dat is ook wat ik nu ook wel eens tegen jonge gasten zag. Als ik iets jonge gasten gunnen, is het stages lopen waar wij een WorldTourploeg. Ja, dat is zo'n mooie periode. Echt. Want wat was er zo? Wat was het zo mooi en wat ik vertelde. Je krijgt dan Biehal van die terwijl je nu denken is een bidon is gewoon een bidon.

[00:58:52]

Je wel, maar dat soort kleine dingen? Ja, dat soort dingen. Weet je wel dat je gewoon met die jongens de ploegleiders zou dragt. Weet je wel. Boven op de berg stoppen Jacquier aan. Je krijgt je je spulletjes, je bidon wordt gevuld.

[00:59:05]

Grappig, want dit doet dat. Dat jij dit zo zegt verbaast me als buitenstaander, want we ieder jaar dat dat is waar we elke wielrenner heeft. Het is nog maar vanaf de jeugd. Heb je dat langzaam? Maar dat niet. Je hebt ook een soort van zij instromers en dat is niet altijd zo. Weet je wel. T Is wel echt een gewoon ook voor. Voor jou was het dus echt een grote stap ja, om ineens in zo'n professionele ploeg te zijn met al die egards behandeld te worden.

[00:59:32]

Ja klopt. En daarom zijn we ook al een je wat met deze komt daar aan in Noorwegen.

[00:59:36]

Weet je waar je vrachttrein staat? Er voor zorgen met de auto op je te wachten? Jura Ja, je gaat. Je gaat het hele circus in het zuiden op zoek naar een Tinkoff trainingspak of trainingsessie ofzo? Weet je wel ja, maar daar moet ik dan even mij gaat me meenemen. Dat zijn. Ja klopt Bouzerda, kreeg ik die fiets en euh ik.

[00:59:57]

Ja, ik kan natuurlijk geen Bajkovic dingen of zo. We hadden zekeringen op de fietsen en niet Mécanique die zeiden dat moest altijd een beetje naar boven en beneden. En euh ja, hoe voelt dat? Je had het zo goed als al. Ik wil wel zo Baga uberhaubt was.

[01:00:10]

Ging echt niet mee zeggen. Nee nee. Nee nee. Hm. Drie millimeter omhoog, eentje naar beneden, maar dan toch maar drie meter op een zadel. En ook ja, weet je al lang zegt de kleding van van Tinkoff die dat aanrakingen van de spieren bestaan een helping op jonge.

[01:00:28]

Ja, weet je even helemaal in Korea. Foto's naar huis en rij goed recht en en de mooiste was ook nog wel een beetje dat.

[01:00:37]

Een week voor, voor euh. Voor de wedstrijd kreeg je dan de planning zijn waardoor wat er daar is nu nog steeds natuurlijk. Zo euh. Bij Tinkoff was het ook heel professioneel ook trouwens op trainingskamp. Iedere dag krijg je een dag planning door euh. Euh.

[01:00:51]

Van Uhm zal later maar die temperatuur die euh UV factor is je moet smeren, altijd euh, zolang trainen zo laten afweten en zolang je. Dat had ik allemaal nog nooit meegemaakt. Weet je wel. Massage massage is dat soort dingen. Ja, en net zoals bij.

[01:01:08]

Net zoals bij een Jamba. Ik heb ja zelfs heel mooi. Alleen toen dus in de Ardennen, een week voor de wedstrijd kreeg ik dus een euh ja, een euh, een Excel bestandje doorgestuurd met euh, wat iedereen zijn rol was in die wedstrijd en stond mooi waar je stond de Jiechi captain is.

[01:01:27]

Wat is dit nou weer? Maar nu zijn juist Tinkov en ik belde graag zou ik zeggen Chris ja, ik weet niet m. Heb jij iemand nog gesproken of zo? Maak ik ze. Ik weet niet wat ze op één van verwachten, maar van Rabobank was ik niet de man of. We hebben zeer beeldengalerij, zeg maar ja, ja, een eigen trainer van Rauw belde ik ook zijn vriendin. Wat zijn jullie nu opeens denken? Maar ik zei ik moet aan een klassement.

[01:01:49]

Garain Ajax hebben een rouwband. De marktstrategie kerel. Sam was daar Sam Oomen. Weet je wel.

[01:01:55]

We willen als gewoon euh ja, je was niet zeg maar de top zes. Fabio zou zeggen op de top door tien procent van Rabobank.

[01:02:03]

Maar daarom zijn we ook. Bijvoorbeeld tegen Arthur van Dongen. Toen die maar blij van dan. Geintje.

[01:02:08]

Weet je wel, wat is dit nou weer? Dus maar goed.

[01:02:12]

Ja ja, zei Van 12 Ramalho. Je ziet het wel, weet je wel. En euh, nou ja, euh, de. Even kijken. Eerste keer berggroep aankomst? Euh, op een klim van 20 minuten ofzo. En euh, ik werd denk ik Swenters of zo maar even uit m'n hoofd. Alleen ik reed er nog met een basisstukken aan en een Jackson en al mijn wiel op m'n fiets en Chinese was daar ploegleider. Heb je goeie? Die kwam euh.

[01:02:38]

Die kwam daarna naar me toe. Zo over jou vaak. Maar vaak met aan ik je met je vingers en de hele dropje ballen. Ontdek je jullie hé?

[01:02:53]

Dat ik zeg zeggen dat ik mijn god in mijn arm stukken af moest geven. Maar ja, dat durfde ik toch echt niet afgeven aan mijn af te dingen.

[01:03:06]

Michael Morkov was daar ook bij. Heb ik helemaal van geleerd. Als stagiair een hele fijne kerel die een soort van onder jou.

[01:03:12]

Dat was echt een goeie grap. Ja, echt een goeie gast. En euh, nou ja, goed. Ik stond als Hans-Werner Sinn klassementen en ik was dus de kopman daar. En. Nou ja, ze zei van ja ja, als je iets nodig hebt moet je t Zahar zo en op nuja. Dat ging dan ook maar gewoon doen. Weet je wel ze ik bedoel je was er wel van en je hebt je Marmaduke en euh mooi brengt ze wel met de auto Juraj.

[01:03:36]

Maar ja, dat was best wel bijzonder. Natuurlijk moet je daar niet aan de gewone NUlive, zegt Maene. Vandaag vanaf kilometer nul de spring spring in Spring is spring, spring en wondermooie bommen. Hoe je tot je op nu alleen was. En dan zou je wel als schrijfster andere weet je wel. Maar is dat waar dat?

[01:03:54]

Dit is voor iedereen toch op die leeftijd mijnstadje? Als je als vrouw straks helemaal ja dan mała. Ja dus euh.

[01:04:03]

Ja mogelijk. Of nog maar een beetje onder. Hoe dan ook. Hoe ook, omdat zijn taak natuurlijk was voor mij. Euh, in die finale uit te brengen. Omdat ik dus blijkbaar De Cock en euh hij zei van euh ga homevideo zitten en euh. Ik zeg je voor een vrouw van euh. V. V. Vooral een claim. En dat was de laatste dag. Dus de klassementen dag eigenlijk. Euh. En euh.

[01:04:25]

Heel wat tijd achteraan peloton en ik nerveus, jonge, nerveus en euh. En Michal Kolar. Om die reden ook nog eens een handje van Sagan.

[01:04:33]

Reed dan ook nog maar en zat tegen mij van ja. Stress is niet zo. Euh doen ze een beetje rust? Euh. Maar ja, ik. Ik was er natuurlijk.

[01:04:41]

Zat vol of stress was me ja. Maar een Mørkøv zou ook een beetje rust te halen. Achteraf puntje allemaal goed. Komt allemaal goed. Weet wel ja, maar hier heeft zij even voor de luisteraar Morkov. Die trekt nu de sprint nog aan voor. Voor wie doet het ook voor Bernard? Bij Quick Step? Die heeft echt een neusje voor op het juiste moment. Posey Als je Moko in de ploeg heb, zitten ze een wiel. Dan weet je er eigenlijk gewoon zeker van.

[01:05:06]

Kan niet misgaan. Ja, sowieso staat u bekend in het peloton. Als proffen ja. Maar ja dan wist dat, want wist ik niet. In Gent kende het wachten al lang niet meer een keer van komen naar voren en zei van rustig te wonen. En dat komt goed aan. Ja, en erg serieus. Ik denk twee keer beter voor de voor de slotklim. Zaten wij dan rondjes, dan rondjes in Noorwegen en zaten we nog achter het peloton aan?

[01:05:34]

Ik dacht dit wordt helemaal niks natuurlijk, want jouw waren halfbroers had je natuurlijk altijd te wringen als een hoge hakken om me voor te zetten. Maar puntje bij paaltje draaide ik als fietser natuurlijk die klim op Morkov. De die had me dus gebracht en ik had geen centje energie geleverd. Weet je wel. En euh ja, toen kwam ik voorop te zitten met Boasson Hagen en met de B-stroom. Ik wist niet wat hem overkwam. En euh. Uiteindelijk won ik ook nog een sprintje om plek Uhfw voor me, maar werd ik vijfde in die laatste dag ofzo en werd ik euh ik.

[01:06:05]

Ik weet niet wat ik vond, maar als ik net buiten de top tien klassement ofzo. Zoiets weet je wel. Missie geslaagd, zo klinkt het. Ja, missie geslaagd. Hoe kwam je thuis in de Ierse cultuur? Ja, vlaggen uit. Ja ja. Vlaggetjesdag? Ja ik ja. Zet je gewoon een dag later weer bij de VVV. Even later zat ik weer naar VVV kantoor. Ja Arena. Toen ging ik dus wel. Toen zat ik dus op kantoor.

[01:06:29]

Euh. En om vier uur dachten. Ik wou van een half jaar dus nog Saxen een extra geven. Want wie gaat dan kun je dus gewoon zakje beroep maken van euh va van mijn hobby. Hij dat je wel een dag eerder breekt Mørkøv hem nog naar de laatste klim. Een dag later zit ik bij de VVV kantoor. Ja, maar dat geloofden die mannen. Dat heb je daar niet verteld. Mogen ze ik weer op kantoor? Jorssen zijn ook niet.

[01:06:55]

Euh, dat was wel. Dat was wel het moment.

[01:06:57]

Kan ik me zo voorstellen dat sfiz om gingen weet kijk. Euh, ik denk marketingcommunicatie niet. Euh. Speciaal omdat ik marketing communicatie heel interessant vond, maar gewoon omdat ik mijn ouders wilde. Graag dat ik een opleiding volgde. En dat is ook logisch natuurlijk. Ja, ik deed het gewoon. Ik vond het geen probleem om naar school te gaan, want ik ben begonnen met vmbo basis vmbo kader gedaan toen hij mbo niveau 3 hier dan commercieel medewerker was.

[01:07:23]

Toen hij mbo niveau 4 marketingcommunicatie en toen al laatste in mijn laatste jaar werkte stagiair bij Tinkebell hebben we dus afgemaakt. En toen kwam ik weer profcontract tekenen bij bij Roompot. Euh, alleen toen die traineren die in de Livigno was. Ja, die had gezegd van. Het was de Ronde van Engeland toen de Britten. 1. Ook voor Tinkoff reden van Tinkoff alleen. Euh, Ajax zou die niet draaien. Alleen omdat ik dit zo goed geregeld in Arctic.

[01:07:52]

Euh zei ze van jou had van euh wel gehoord dat je naar de Tour of Britain gaat. Weet je wel. Ik wist ik veel.

[01:08:00]

Na een week krijg ik een fiets. Euh.

[01:08:04]

Die trainer had dus gezegd van nee. Hij kan er niet naartoe. Is nog niet klaar voor. En maar een Chinees die had gezegd van nou ja had daar gewoon naartoe kan en hard tikken. Dan kan je makkelijk Alfaro en euh. Nou, dat bleek ook wel, want ik heb wel kopgoal. Stijn rijdt met de politie, Quina ook. Ja, daar was ik ver van. Reed meer op kop met zo maar eens. Ik ben van ja, ik weet niet waar je mooie bonkige Brit.

[01:08:29]

Ja voor hoeveel zat zomaar op je fiets als een paar goeie jaren gehad? Ja, voor de Squires die boven toe zwart op wit.

[01:08:39]

Ja en euh reed ik opeens meer op kop. Weet je wel. Maar die gast was. Ja, ik weet niet. Kreeg gewoon vleugels. Ja, vleugels en aan het eind van het seizoen. Euh. Ik heb datzelfde nu ook wel een paar keer ervaarde. Ja, sommige jongens zijn minder gemotiveerd. Heel het jaar doorgereisd gevlogen, tijdzones gehad. Iedereen was moe. Maar ja, ik reed gewoon Morael dus. En ik in plaats van dat ik eindelijk ons oorspronkelijk misschien vijf wedstrijden zou rijden of zeven wedstrijden zou rijden voor Tinkoff.

[01:09:10]

Heb ik toen 25 gereden. Ik heb alles geregeld. Parijs-Tours, alles weer allerlei wedstrijden. Frank Ook bij ons. Ja, ik wilde wel rijden. En toen aan het eind van seizoen 1. Toen heb ik maar Steven de Jong een gesprek gehad. De reden van euh nou terwijl jij het echt supergoed gereden. En dus ja, supermooie kans gehad. Alleen t is nog te vroeg om nu. Waar was u toen ook al zei. Ja, het is toch te vroeg om bij onze World Tour WorldTour?

[01:09:38]

Dat wil ik niet. Want ja, wat is dan je rol? Straks is op kop Oranje wilde koersen. En ja, dan blaas ik jou gewoon op. Dat wil ik niet. Maar uh, kabelmarkt Marco Boogers.

[01:09:50]

Nou ja, die zin bij Roompot Roompot.

[01:09:52]

Dat zou misschien wel een goeie tussenstap zijn. Overigens was Lotto-Jumbo toen ook in de Ronde van Engeland.

[01:10:01]

Ja en nee. En jij daarmee in de Pixar? Ik Pixar reden daar?

[01:10:06]

Euh. We hebben zelfs toen peloton nog een keer de tijd gereden daar 25 man mee trouwens mee ook voorop als één van minister van Tinkov die ze toen wel Nico Verhoeven ook van euh ja. De World Tour is nog wel een beetje te vroeg, maar wou je in de gaten voor volgend jaar? En nou ja, laten we weten ook wel hoe dat gaat. Ik dacht natuurlijk ja, dat zijn ze tegen nogal 100 anderen. Weet je wel alleen. Ik was blij dat ik eigenlijk kon komen.

[01:10:32]

Zeg ook meteen van ja, nee zeker. Ik heb bijvoorbeeld ook volgens mij tegen Wout Poels een keer gezegd toen ie bij nog bij vond. Was er één van. Hij kon tekenen bij Vacansoleil, maar hij kon ook naar Rabo Development of zoiets. Zeg maar een Nala. Nou, ik zeg. Ik zou het toch maar eerst prof worden? Weet je wel dat? Meen je dat? En dan? Ja ja ja. Dus wat dat betreft wat Roompot was wel een lot uit de loterij.

[01:10:52]

Dit is. Dit is. Dit is V. Dit is vijf jaar geleden en dat was in de tijd dat we dat al een paar jaar ook nog open nog een beetje rondfietsen. Dus nog koersen. PSV kan je me nog herinneren. Nou, de eerste keer dat ik hem echt serieus herinner is um. Een jaar later een Ronde van Zwitserland 2 16. Toen ik bij het Alpecin of d'Aertrycke en Sam Oomen zat bij weinig ploeg durf ik mijn huis gekocht in euh.

[01:11:19]

Tijdens die Ronde van Zwitserland heb ik mijn huis gekocht in een Oudorp. Dat ik me bij de wijn op tafel zetten weet, zou ook nog wel eens naar huis gepind raken. Sanders weet drie flessen Barolo op tafel, maar lijkt zo een huis gekocht. Maar toen zat ie iedere dag in de kopgroep en eerste dag weet je wel, twee dagen denk je ok. Waren er misschien Rayen, want volgens mij had je ook de bergtrui begin ofzo. Of ook.

[01:11:44]

Ook ook trouwens.

[01:11:45]

Heel mooi verhaal als Wagga Wagga. Ik vraag even jongens ook nog tijd. Ja ja, ik hoor hier dat partijtje ook heel mooi verhaal. Euh, ik had al dat handje van. Bij Tinkoff vonden ze dat ik niet spoorrails van schaatsers Mork Mindy heb. Weet je wel voor de wedstrijd die ze ook in Italië koersen. Ik ging een warming up doen. Het regende pijpenstelen. Ronde van Zwitserland. De baan rond bij Roompot warming up. Ik wou me weer op de fiets.

[01:12:11]

Ja hoor, op de fiets stap de weg op de wagen start klimmetje. Regen nat in de knallende regen. Maak je niet uit en gingen gewoon terug de bus in andere sokken aan de start toe. Maar het is wel sowieso lauw.

[01:12:23]

Kijk maar, vraag ik me af. Als zomerbarbecue eens op de rollen. Precies onder de luifel.

[01:12:30]

Ik lach met ik lach trouwens toen ik die graag een barbecue. Ik dacht trouwens ook met Pieter Weening op de kamer en die zijn natuurlijk ook van jou en je weet niet goed waar je je wel.

[01:12:38]

Maar ja, wie won die Ronde van Zwitserland ook nog? Een ritje? Ja, en tussendoor even tussendoor. Er zijn heel veel van Pieter en nog steeds veel contact met al of veel regelmaat. Regelmatig contact bieden is niet zo van het contact, maar ik heb wel contact met Sinkeldam Corne.

[01:12:56]

We gaan erover praten, maar ik wil eerst zeggen dat opwarmen voor deze ik was daar dag, maar dat was dus bij. Was dus eerst de retabels bergpunten. Dus ik dacht weet je wat ik ga warming up doen en van die eerste berg klimmen. Verkennen weet je wel. Kwam terug bij de bus zeiknat. Nou ja, nieuw Sokka. En anders start wil dus vanaf Track gelijk. Volle bak Hongarije en proberen die berg punten pakken. Nou ja, trouwens, pak die berg punten.

[01:13:23]

In de kopgroep vormen. Euh euh. Ik zat met de roze Skoda zelfs daar euh. Z'n ploegje daar ook in Zwitserland niet meer op. Opnieuw kwam euh Breukink achter me. Erik Breukink onder ploegleider van Roompot, ploegleider van Roompot. Ik had Berg punten gepakt en Roodeschool schouderduw. Kwam naast Murray aan en zei van ja. 500 euro als je de bergpunten niet pakte. Want ja, volgens dat heel belangrijk ziekte je breuk gewoon de slag hier gewoon een slag.

[01:13:59]

Ik ken de theorie blijft blijft staan. Ik ken dat natuurlijk helemaal niet, zegt ze tegen Brink vanwege zijn breuk. Uhm, ik zei ze willen 500 euro als die werktrein niet praktisch langs het uitzoeken.

[01:14:11]

Weet je wel, hoor je veel meer water, terwijl mijn ploegske toch onze bedragen gewoon. Ja, ik tegen die.

[01:14:18]

Ik deed die jongen, zei van nee. Ik zeiden we gaan in Hong Kong koersen, weet je wel. Ah ja, volgende ronde duizend euro. Dus 1. Ik zei niks vervangt, zei hij. We gaan gewoon koersen, dus ze alleen. Wat nu wel weet, ik ging een beetje spelletjes spelen met die kerel voor die berg punten. Alleen Jada die die bedrijfskunde lang niet boven op de klim lag een beetje erna. En ik ben natuurlijk niet zo heel rap.

[01:14:42]

Ik verloor die sprint duizend euro. Ja, daar komt echt te veel boven. Kwam dus de volle 100 Pieter. Stomme kloot ja. Zo veel is de volgende dag. Gaat ze in opdracht van Pieter. Prikkelt natuurlijk nog een beetje meer. Ze voor vandaag. Ik had natuurlijk een opdracht, dus die jonge mensen waren de hele tijd meespringen. Die kerel met zijn baard gedragen. Ik zag hem op den duur een klein beetje doorzakken, want de kopploeg was nog steeds niet waar.

[01:15:16]

Ik dacht nu trouwens betaald erop waar ik mee in de kopgroep. Hupsakee, Berg draait jou aangeplakt. Dus ja ja, de blau was ie blauw?

[01:15:26]

Ja hoor, ik weet dat ik wil. Zo staat wat ik zeg. Niet dat sjotten. Maar Somers is een goeie maat waar je eigenlijk even beste maatjes zal bij jou in de ploeg als toilet geplaatst worden. Ja ja ja, echt eigenlijk. Alleen maar goeie praat over een leeuw wat ik denk. Ja, weet je dat? Ga je eerste twee dagen? T Zal wel, maar volgens mij. Ja, Ronde van Zwitserland is acht dagen, maar volgens mij hoeveel keer heb je mee gezeten?

[01:15:47]

Ja, twee keer niet, één keer omdat de vlakke etappe was wou je niet. En één keer was een taaie Zuidschote. Van die acht dagen heeft die zes dagen in de kopgroep gezeten, weet ik dan. En na blijven gaan. Op een gegeven moment krijg je dan ook in het peloton zoiets van. Wie is die geleiderail? Nou ja, maar ook als die blauwe trui één keer weg is. Ook Ho ho, stop is goed, hij zit mee.

[01:16:05]

Weet je wel. Dan ben je ineens dwingt het ook af te. Een kracht om rekening mee te houden. Het was ook wel een. Een vervelende Ronde van Zwitserland, wat altijd regen. De hele continu regen laatste rit is nog ingekort en Warren Barguil, bij ons onze kopman, werd derde. Maar alle mannen die daar die Ronde van Zwitserland hebben uitgereden. Die hebben toen een slechte tour gereden omdat het echt slecht weer was. Ze ging gewoon warm rijden in de regen maakt mij ik waar.

[01:16:33]

Ik dacht dat je zou komen. Dat verhaal te vertellen in die achterhoofd vergeet ik ook wel eens wat langer dan drie. Laatste afdaling? Nee, ze hadden wij eens een keer mee in de kopgroep. Samen met de tank zat toen ook mee. Dan weet ik niet meer. God vertelt verhaal. Vertrekken eenvoudig ik in de kopgroep. Gewoon Gotthardpas. Ja, en toen? En euh. Bij Roompot wacht even wat.

[01:16:55]

Wat is dat Leeuw in de kopgroep? Laurens gedemarreerd laten ze in de kopgroep een grote kopgroep 25 man ofzo, waarmee Louis ook tanka zou mee aan euh. Maar wij hadden geen reden weg bij Roompot. Euh. Voor de Ronde van Zwitserland altijd zes R.F. Kunnen regelen. We rijden met acht man alleen. Ze hadden wel maat XXL of Excel. Want ja, dan kon iedereen in de zone. Ik kreeg ook regiewerk je maat XXL, dus ik trek die bovenop die waar trek ik herken je aan.

[01:17:28]

Maar ja, wat me wel af waren. Ik ben bijna heel gering. Maar ik durf dat Jack niet uit te doen. Want ja, zilver, superveel ervaring. Dat is ook nog niet om een redneck uit te doen aan ze in de afdaling. De afdaling ziek. Rij op de nieuwe komt. Tank of leeuw kwam naast van Raye gras. Doe dat nou uit dondergod langs de kant weet je wel, maar ik kan er gereden hebben, maar zij zullen hier wel met acht man zichzelf Agena.

[01:17:55]

Toen wist je nog niet van de Gamboa. Je had gewoon een zwarte bijbel.

[01:17:58]

Misschien hebben we wel de regie. We hadden nog geen gehouden, maar dat is echt zo eigenlijk buiten mijn wereld.

[01:18:05]

Toen ja, maar toen was jij dus al gearriveerd of dat er sprake was. Ik leg je niet druk maken om een regiewerk. Wat? Wat? Wat dat Twan vertelt? Ook al weet je wel die kleding die krijgen en zo, dat was ik. Ik was ook supertrots bij bij Rabobank in 2008 enzo, weet je wel. Dat was toen een beetje een nationale ploeg in Nederland dat op plaatsen waar we kreeg je zo veel kleren en regie het spul.

[01:18:29]

En ik zie ze nog wel eens op Marktplaats of voor voorbijkomen met een naamkaartje van mij. Ik weet de laatste maand dat Sebastian Langeveld die bracht niks terug naar de auto, smeet alles weg. Ja, ja, ja, ik heb toch genoeg. Weet je wel, ik heb het niet meer nodig dit jaar in mei. In en in Parijs-Tours ga ik geen angstiger terug naar een auto brengen kost alleen maar energie. Hup, in die berg. Weet je wel hoe humor ook in Vlaanderen deden?

[01:18:53]

Is het al KNMI stukken aan na zijn laudy gaan gewoon weg. Weet je wat? Wat is inkoop van een paar cvwy stukken? Dat is meer een kerstomaatjes. Ja ja, maar die wist ja met een gewone, mooi kortgeschoren over nagedacht. Wil je wel kort als je er over nadenken? Dan is het toch ook zo dat je voor twee tientjes erfstukken weggooit? Of je gaat terug naar een auto brengen met hartstikke veel energie, terwijl je al een half miljoen verdient.

[01:19:14]

Ja, dat slaat nergens op. Nou, wat is. Wat is Varenne nu zo? Nou, als ze bijna Garrick mij niet gearriveerd is dan zeker niet. Maar ik ben oud, dus vraag. Dan kom ik terug op. Hoe? In welke fase van je loopbaan zit je eigenlijk?

[01:19:30]

Hij? We gaan nu even de diepte in. Waarom is.

[01:19:34]

Ja, ik denk dat ik nu een beetje in een fase zit van 1 of uhm, ben ik iemand die euh zelf uh étampes kan winnen?

[01:19:48]

Uh, of ben ik een knecht voor in de bergen? Ja ja, die klinkt als een vaag klinkt als een kantelpunt. Hoe ga je daar achterkomen? Uh. E. Ik hoop ik. Ik hoop door Noorwegen te winnen. Ha ha! En nu terug naar en ik roep ook zo. Maar daar wil ik hebben, die vraag wat is Varenne? Ik weet. Wat zou je nou? Wat zou je nog maar acquisitions soulstem toenze? Maar toen zag dacht ik van wat je in het begin denk je van mij ook.

[01:20:22]

Weet je? Dat is spielerei opbergt. Hij hoort het net. Hij was met de renner van Rot scoren voor 5 euro was bergpunten aan het partner Masela. Heel wat die niet eens de ploeg kenden waartegen Turnhout zijn jongen weet je. En en dan? Dan denk je op dag drie van. Weet je nooit? Ja, maar van de kopgroep en nummer ken je dan al wel af en toe. Maar hij zit weer mee. Weet je, dag 4?

[01:20:45]

Hij zit weer mee, dus dus dan vandaag wel iets van. De jongen kan wel wat. En euh, ik denk wel dat dat ie meer is dan alleen een knechten in het hooggebergte. Voor mij vooral in een passeer ik niet op dit jaar en ik denk dat ik niet eens op vorig jaar is. Maar dat was dat WK in Oostenrijk en ook de Tour die het toernooi. Dat is een jaar 2018 geweest. Toen reed ik ook nog een tour in Californië, waar ze zaterdag met vier geelhemden nog op het laatste stuk torbay, zeg maar.

[01:21:17]

Tom werd tweede die tour en Anthony zat er altijd bij. Weet je wel. En dat was heel goed, maar dan ook nog twee maanden later. En ik wist van Charney dat die bij hem zat. En hoeveel. Die trainer ging Johnny met hem mee met een man om fietsen en volgens mij daarna nog op de brommer. Of weet ik voor wat? Omdat het WK was toen in Innsbruck ook in Oostenrijk en Shauni die toen net zijn pensioen in Oostenrijk.

[01:21:37]

We hebben allemaal in een podcast ergens in het begin van dit jaar kunnen horen. Ja, ik weet nog wel. Volgens mij zaten we op de gravel, reed wij met z'n tweeën. Dat was en euh. En de gravel reden is één van mijn Grenfell evenementen. En dan is op zondag altijd zoiets Heng overeind. En dan gaat VKK altijd WK kent zeg maar. Dus dan gaan we mekaar kijken met mensen die willen blijven hangen. Ja, en dan was het gewoon genieten als we niet op kop kwam rijden.

[01:22:04]

Niet iedereen rely echt in de wolken. Heel goed kan je een punt achter zetten. Echt heel goed. Hoef je voor de rest gewoon de. En las hier gewoon wel dat ie. Ik denk dat ie meer is dan alleen een knecht in het hooggebergte. Ook als je net al die verhalen hoort terwijl je niet eens aan gaat. Eén keer schaatsen word 2000 kampioenschap. Weet je wel waar eten op Salomons? Weet je hetzelfde als dat je op een fiets met buist commandeurs bestaat?

[01:22:29]

Euh, ja toch? Ja, ik bedoel, het zijn fijne schaatsen. Maar stoer schaatsen. Weet je, dus is de eerste euh, even een hele fundamentele vraag. Euh, een ronderenner of een eendaags renner? Uhm, nou ja, kijk. Een klimmer is eigenlijk per definitie een ronderenner. Ja toch? Je hebt misschien uh. Kijk, de afgelopen Tour heb jij een tijdrit. Nou ja, euh. Ik denk dat er meer tijd wordt verloren in de bergen dan wordt gewonnen in de tijdritten.

[01:22:59]

Nou nee zeg maar. Ik bedoel als je in de Indurain Tours kijkt en in wingers. Twee twaalfde man verloor ik ook op Wiggins. Volgens mij tien minuten alleen in twee tijdritten. Maar dat is niet meer zo weet je. Ik bedoel afgelopen jaar Bogaert jaar is toch een klimmer? Ja, en dat was een tijdrit van zesendertig kilometer in de Tour. Voor de rest belachelijk veel klimwerk. Kijk. En eigenlijk gaat de Ronde van Zwitserland daarheen. De Ronde van Romandië had vroeger ook echte.

[01:23:24]

Thomas Dekker. Die won de Ronde van Romandië vooral door zijn tijdrit. Niet door het klimmen, maar dat is tegenwoordig wel steeds meer anders. Dus ja, wat dat betreft een ronderenner heeft is de tijdsgeest meest. En dan hoop ik dat je een ronderenner is. Ja en dat ie nou ja met die nu die weer een keer in de beugel kan zitten en niet staat op z'n tijd. De fiets 400 watt hoeft te trappen, maar gewoon lekker liggend.

[01:23:45]

En ja, hoop ik toch ook wel dat hij ronderenner is? Hoe is zijn er na zijn WK's? Ik bedoel, dat willen we ook gewoon elk jaar naar in het oranje. Kan die toch? We hebben net gehoord hoe die geld op een shirtje van Tinkov. Ja nou ja, als je dan Oranje aan mag trekken.

[01:24:01]

Ik heb nog in de podcast notes gezet. Wat vandaag kwam is is bekend geworden dat tour en spelen niet samengaan. Ja ja, iedereen. Nou ja, je moet tien dagen taant. Of twee weken in Canet quarantaine voordat je mee mag doen aan de Olympische Spelen. Nou ja, de Tour is een week voor de Spelen afgelopen. Dus mocht je de tour die rijden naar Tokio is een lastig parcours. Weet je zeker. Ik had ook, maar ik heb meteen opgeschreven, weet je wel.

[01:24:29]

Dat is wel de eerste schifting. Iets gemaakt. Dat is wel iets waar die op kickt. Ik heb zelf één speler genaamd zegt Shirtje is zit daar in een fokking. Jij zit in de eetzaal. Zo groot als dat heb je nooit gezien. Weet je, het is het is gewoon een belevenis. Waar gaan we? Gaan het over dat over die Olympische Spelen, waar ik wil even mijn vragen aan jou iets concreet te maken. Wat? Wat kan je?

[01:24:50]

Want hij geeft aan. Ik zit op een punt in mijn carrière dat ik eigenlijk een keuze moet maken tussen wat ik zeg, maar bij eeuwige knecht. Of word ik? Ga ik nu gewoon maar bepalen wat blok en ik kan je ook op de kloten krijgen. Waar ga ik nu voetballen? Nou ja, dan hoop ik dus stap tenminste. Ja ja, Fischer lijkt me dat hij slecht is voor de keuze eigenlijk. We gaan het heel erg uitvergroten.

[01:25:11]

Ja hoor, Kwiatkowski Baelskaai of chef VVV Irausquin? Nee wij maar die die dus voor de zekerheid kiest voor andere zaken op gaat draaien. Het doen verder en dat weet ik veel. Bij de beste tien betaalde zit je garant voor 6 7 jaar denk ik. Ja of delen van Bale. Ja, hij is ervaren wat je ziet. Of tussen. Of kies ik voor volle bak? Voor voor zie. Want die Cofidis dat ik misschien wat wij, want bij een morfisme heeft ie natuurlijk een duo weggleed en Kruiswijk vorm die alle maar alle drie AZ als.

[01:25:48]

Als AS, zeg maar Richard Plugge aan en de drie kopmannen Rochlitz, Kruiswijk, jubel en vracht moeten we al Tuan houden, zegt ze alle drie jaar. Please? Het zou ik wel zeggen. Als kind van me houden jongeren bij. Want die euh. Dat is gewoon een en euh, iemand die zekerheidje is zeg maar. Als je de toermalijn over moet en daarna houten kammen op dat die na de Tourmalet er nog bij zit. Ja ja, da's gewoon Luz-Ardiden.

[01:26:11]

Die zetten we ons geld op hem. Ja euh. Of? Of ga je de bewijs spreken? Ga jij maar tenzij van euh, van Wanty die die nu ook bij Cofidis. Hartstikke goed Druid en dan zelf voor je eigen plekkie kan rijden. Ja, da's een keuze die hij moet maken. Hij Anthoon. Euh. E. V Verlee ons volledig realiseren dat t natuurlijk heel lastige vraag is. Want je zit gewoon hé. Je ziet hierin 1 een behoorlijk kekke Jumbo euh fiets.

[01:26:38]

Maar jij klonk nog fris als je rijdt. Fabio Belgische QuickStep Kid is een pauzeert. Wel mooi. Dat was dus dat is best een lastige vraag. Maar wat denk jij als je die gozer zo hoort praten? Nou ja, hoe wel een fundamentele keuze die eigenlijk zou moeten maken?

[01:26:56]

Nou ja, instanties natuurlijk. Bevoorrecht dat je voor die keuze staat. Überhaupt wel feiten? Ja, je gaat Betts voor ja verder.

[01:27:06]

En je komt misschien ook wel omdat ik nu een keer F1 tante niet gefietst je. Dat je weer een keer een verhey zet wordt offshoring. You know. Van een afstandje in kerk. Ja, dus ik ben gewoon heel blij dat ik wielrenner ben en dat ik het doe en dat ie goed kan en dat ik voor die keuze sta je deze man wat het gaat worden. Dat ga ik komend seizoen zien.

[01:27:28]

En euh ja, weet je, ik ben nu gewoon bezig om een zo hoog mogelijk niveau te halen. En dan ja kijken. Je kunt het allemaal wel gaan halen en eigenlijk over kun je of ploegen blablabla.

[01:27:40]

Maar ga je maar zo hard fietsen terugkomen, dan hard fietsen en dan euh. Dan zo maar waar weer hard fietsen heb je daar al over gehad? Ja precies. Of ja, met een ploeg waar ik veel programma dingetje. Ja en jawel, een programma nodig. Wat? Waardoor je daarachter en en een rol in de ploeg nodig. Door de achtergekomen word je goed kan en wat je klopte.

[01:27:59]

Ze hebben we zijn nu bezig met met programma's. Ik heb al wel een klein voorzetje van een programma.

[01:28:04]

Je hebt je Cruijsen extra een zich voor Excelsior. Dat was vroeger bij Hoekstra, mocht je eigen kruisjes zetten. Bewijs vind ik beter. Je voorkeur zegt ja, hoe gaat dat?

[01:28:14]

Hoe gaat dat? Hoe heb je? Normaal is het altijd wel zo geweest afgelopen jaar. Nu gaan we denk ik gewoon Janeway Samu zitte Anya onze ploeg natuurlijk ten opzichte van vijf jaar terug doen waar werkploeg ploeg kwam. Zoveel verandert dat. Ik denk ik niet meer al te veel kraagjes zelf kan gaan zetten die bijvoorbeeld vorig jaar of twee jaar terug nogal constanter zijn geworden.