Transcribe your podcast
[00:00:02]

Yo, hoezo dinners hier van Ellezelles Princess, zei hij als jij nog voor de komende maanden nog knap nieuws dat je minder kleding nodig hebt. Grijp dan nu snel je kans. De hele wintercollectie staat online voor mannen en vrouwen. We hebben een lange en een korte BIP. Speciaal voor de wintermaanden arm en been stukken en wat dikke winti. De ontplofte Žižkov voor als het echt echt koud is en van die lekkere dikke winterjas met lange mouwen. Ik zeg het je knap spul.

[00:00:28]

En hij als ik een tip mag geven. Het extra dikke Lazarev onder shirt de winter bij bijsnijden is echt. De bom zit als gegoten en nooit meer koud. Nou. Hij filmde de twee praatjesmakers, maar dan wel even een kijkje op Trefpunt Chaussee. Dat is E.C. SE massoels ok.

[00:00:50]

Nou, dan gaan we zien of jaren een beetje hard gaat fietsen dit jaar. Gaetan Bille p. Valt het leven als prof. Jou? Euh. Op dit moment heel erg Huayra? Ja, ja ja, waar heb je dat dan? Dat was echt. Hebt u wel eens getwijfeld trouwens? Ja, zeker als je.

[00:01:11]

Wat was je? Zeg maar je slechtste moment in je carrière tot nu toe?

[00:01:15]

Euh, ik denk na decorum eerste Groenman periode hiero. Of slechts een moment niet in mijn leven, maar wel in me Wielka.

[00:01:24]

Dan hoef je je eens fysiek maar meer gewoon van wanneer je echt gewoon je dieptepunt in je carrière had zeg maar.

[00:01:29]

Ja, toen was het er was er. Was wel toen euh. Toen ik hier thuis was en toen ik hier veel om een bota zo was. En ja dan, waar ging ik toch na te denken van ik ben zes jaar prof.

[00:01:39]

Nu euh.

[00:01:41]

Euh ja, dan ga je ook eens nadenken van ja, dat is nog meer afval in je ruwere en weet je wel. En euh, dit leven zijn uitgestapt. Ja ja. En dit leven zag ik ook al heel mooi. Ja, wat was dit leven?

[00:01:57]

Een boogje waar, euh, Vacancy eigenlijk een keer echt thuis in de zomer thuis zijn en Thaise vakantie natuurlijk. Euh, het was wel heel natuurlijk wel. Hij kon niemand. Veel vrienden en zo'n broertje heb je een paar maanden. Maar het was wel ik vader honden Hava gooiden me een euh anker uit. Euh. Een paar maanden waarmee op m'n moeder was maak je mij houdt een mondje mee. Kom maar een beetje vetrouwen.

[00:02:24]

Klinkt even als euh. Als ge gecontroleerde riem los. Ja oh ja ja. En was het dat smaakte naar meer? Of ik denk niet echt.

[00:02:35]

Het was niet controleren hoor.

[00:02:37]

Nee, maar wel de ring was de riem was er effe af. En ja. Ja.

[00:02:45]

Wie zou de structuur van euh van van wat je eigenlijk als profiel hebt? Viel toen eigenlijk helemaal waar? En toen heb ik al effe paap parkeerautomaten gehad van. Is dit nog steeds wel wat ik wil?

[00:02:59]

En euh, ga ik mijn hele leven bootje varen of ga ik iets anders doen?

[00:03:05]

Weet je wel? En euh, is er hoe?

[00:03:09]

Hoe was die overweging? Heb je bijvoorbeeld een euh. Ja? Heel gek klinkt het misschien. Maar hé, heb je een alternatief ofzo? Van een beetje precies wat je gaat doen als je niet zou gaan fietsen?

[00:03:18]

Nee, maar daar heb ik toen al veel over nagedacht. Ja ja, alleen kijk mama heeft wel een hele geruststelling dat dat. Dat ik bijvoorbeeld het eerste gegrom en dat d'er dat ik. Ik kan morgen het werk. Ja ja, als ik wil kan ik morgen het werk neer. Misschien het werk wat je heel je leven gaat doen. Maar het is wel als je wilt kan je hier morgen werken? Ja en euh. Kijk ik ben vroeger en ik heb ook euh bij een hovenier gewerkt.

[00:03:44]

Ik heb me toen ook best wel wat tandjes voor mezelf gehad. Dus op een dure dan ging ik voor hovenier hing de tuin doen bij mij thuis zeiden ze van Queenie. Euh, van me. Voor jezelf bij komen. En al vroeg ik aan een hovenier van jou, ze hebben me gevraagd dat Tienen voor mezelf wilde doen en dat vond hij wel mooi. Zou je natuurlijk wel doen. Mooi ook zijn toch wel genoeg.

[00:04:04]

En ja dus euh. Dat vond ik ook echt heel mooi. Ik ben ook Charles naar de groene school geweest. Euh kantelpunten gestaan om eigenlijk. Euh.

[00:04:16]

Alsof we niet aan de slag te houden zijn dat. Toen zijn mijn ouders tegen mij van Tran. Nou ja, weet je, zou je niet nog verder gaan leren en hun diploma halen.

[00:04:25]

Waar kun je heel je leven? Dat is dus al echte toen hij 15 was. En ja, hij ook. Dus als ik jou zo hoor, dan denk je van daar is. Je maakt je geen zorgen over te. Het alternatief voor de het leven wat je nu leeft, namelijk topsporter zwemmen. Want dat komt toch wel goed klinkt. Er zit ook iets in van ja wel. Voor mezelf onder ons ondernemen.

[00:04:44]

Ja wel ja. Ik ga nooit van 9 tot 5 waar ik alleen. Dat gebeurt hier ook niet mee, dus zou ik ook nooit doen. Maar het is wel cake. Euh. Toen heb ik op een duel de knop weer omgezet.

[00:04:58]

En uhm, wat ik met hem vertelde ben ik gewoon dankbaar dat ik goed kan fietsen, dat mijn hobby mijn beroep is. En euh, zeker ook nu na een operatie heb ik eigenlijk wel zoiets van ik ga nu gewoon weer. Euh. O ja, een grote glimlach op je gezicht.

[00:05:15]

Zet hier de knop om. Of wat hielp je daarbij? Euh euh. E-mails van een ploeg van gaste bij die training piece, die ziet er niet uit. Je moet nu wat meer gaan doen.

[00:05:24]

Nee, juist. Nee, hij is helemaal niet. Denk dat wij je ploeg waar ik euh. Wat zegt Marc Lammers heeft bij mij nooit zou trainer is mijn trainer even maar. Maar echt een hele grote rol. Euh, ingespeelde. En o ook de ploeg zelve. Ze heeft me altijd heel veel vrijheid, ook omdat ze weten dat als ze dat niet hoeven. Ja, dat gaat gewoon niet goed meer. Maar euh ja er regeltjes zijn zo. Euh.

[00:05:50]

Tuurlijk. Moet het terrein op trainingskampen? Doe alles precies wat er gedaan wordt. Als ik op hoogtestage ga voor mezelf, doe ik precies alles wat er gedaan wordt. Hebben jullie ook wel van Johnny horen? Als ik jou ben, doe ik gewoon echt wat er? Euh ja, wat als een prof moet doen? Alleen euh. Ja ik heb soms wel af en toe wel wat Phraya nodig. Ja euh. Zit die vrijheid in dan? Waar is dat?

[00:06:13]

Is dat als ik zin heb om 7 uur s morgens op de fiets te zitten, zit ik om 7 uur op de fiets als ik snel om 7u s avonds op de fiets zitten. Ze zet ik om 6 uur s avonds op de fiets.

[00:06:21]

En wat gebeurt er als dat als je dat niet zelf kan kiezen? Je kop in je lijf? Ja, dan heb ik het gevoel dat ik op school zit dan? Ja euh.

[00:06:31]

Dat vond ik vroeger ook niet. Ik ging naar school omdat ik gezellig vond en omdat mijn ouders wilden dat ik een diploma had. Maar niet omdat ik ze leuk vond om boeken te leren, te lezen of dingen te leren. Nee, euh, ja.

[00:06:45]

Dus dat eigen baas zijn. Ja, ik ben gewoon eigenzinnig. Ja al om.

[00:06:49]

Ja weet je. Ik zou ook nooit iedere dag kijk. Euh. Ik voel me ook rijk dat ik euh dacht dat ik die keuze kan maken en dat ik dacht dat ik dat energie. Ik ga ook nooit in de file staan naar mijn werk toe. Of ik zou eerder beginnen of later beginnen. En dan? Sommige mensen zeiden van euh, ja, maar ja, dit is geen andere optie. Nee, die optie is er wel. Euh, denk ik dan weet je wel ja, maar dat vind jij ook dus binnen de ploeg.

[00:07:19]

Want euh, iets uit info als ze als de ploeg op hoogtestage gaat, maar kitai of weet ik veel waar? Of in je? En ja maar. Maar althans zegt jonge gasten. Als ik naar Shauni ga. Johnny Hoogerland. Ja, in Oostenrijk. En ik ben daar drie week en Johnny rijdt voor me op de brommer en Gerda masseert me. En euh, als ik zogezegd Gerda zullen we vanavond niet eten, maar eet ik dit? Weet je wel.

[00:07:45]

Dan kom ik ook goed terug en dan geeft de ploeg hem wel die vrijheid. Op zich. Ja, wat dat betreft. Want dan zal ik mijn volgende vraag welke ploeg jullie vrijheid? Ja ja, dus ja alleen daar.

[00:07:57]

Euh. Daar is wel redelijk wat aan vooraf gegaan. Euh, tot de top. Tot die.

[00:08:05]

Ja, het kwam totdat ze is gekomen zijn. Want ja, ze heeft het moeten forceren. Zou klinkertje. Ja ja, daar hebben we wel serieus sprak over. Maar dat is ook logisch wat ik bedoel. Ja, je bent profwielrenner. Euh ja, bij de beste ploeg van de wereld. Dat vergt een bepaalde professionaliteit, maar alleen kijk ja, dan moeten we niet verneuken. Nee, kijk, ze geef je verantwoordelijkheid. Maar die moet je aannemen, zoals nu ook bij de advocaat geweest.

[00:08:35]

Eigenlijk was dat euh. N. G. Volgens de ploeg geen al te goede voorbereiding. Euh. Alleen wel de van tevoren afgesproken in de winter dat ik wou dat ik in dat ik mijn mond nog vol op het WK. Euh. En ja euh. Kruijswijk viel uit de Tour en ging als kopman toen naar de Giro toe. Dus mijn vader in de Giro was dan euh weg. Alleen wij hadden wel afgesproken dat ik naar het WK zou gaan, dat ik optimaal voorbereiding mocht hebben naar het WK.

[00:09:07]

Euh, dat ik me i Hoogstade zou regelen, dat maakt de man uit. Dat werd toen wel geregeld omdat 7mei heen um. Maar dat vonden ze niet supertof. Zeg je is er is dat. Je bent wel gaan, maar ik ben wel gegaan. Is dat iets waar je dan mij ujm? Ik ben echt ziek na hoe jij dat met dat soort vraagstukken omgaat. Zo is dat dan iets waar je dagenlang mee mee mee rondloopt en twijfelt hoe je dat gaat zeggen en een beetje zenuwachtig wordt.

[00:09:33]

Of is dat iets waarvan je gewoon honderd procent overtuigd van bent dat dat is hoe jij bent en hoe jij je tot je beste prestatie komt? En je hebt je vertrouwen in hoe je dat verhaal vertelt. Maar dat naar de ploegleiding gaat, dat weifelend bij jou? En is het een beetje in gesprek? Komt het langzaam?

[00:09:47]

Of is het gewoon precies wat je wilt? Nee, ik weet echt wel precies wat ik wil. Alleen ik heb wel moeten leren hoe hoe ik dat. Ja euh, overbrengingen toch? Ja, want ik ben. Euh ja Sam. Uber is net een paar keer voorgekomen. Zou ome Tom Dumoulin bijvoorbeeld? Ja, die jongens kunnen dat allemaal beter brengen. Ik ben dan misschien toch een boeres Zeeuwse lul en ik breng het op een verkeerde manier waar voor bijvoorbeeld een hand.

[00:10:15]

Twee jaar terug al tot behoorlijk wat frustraties heeft geleid. Aan beide kanten ja. En andere kant van de ploeg aan de kant van mij.

[00:10:23]

Waar is dat dan waar? Waarom is. Wat? Wat gebeurde dat? De anderen gewoon onduidelijkheid over wie wat wilde?

[00:10:28]

Ja ja, je ruis op de lijn. Ja, ja, we kijken ruzie.

[00:10:32]

Nee, ruzie. Niet kijken hoor. Discussies. Ik bedoel, we zijn allemaal volwassen. En euh. Kijk. Ik wil dat ik Harveys. De ploeger, dat ik haar fiets. Samen moet je de totaaloplossingen voorkomen. Alleen ja, daar moet je wel inspraak mee gaan. Dat da's soms wel lastig. Dat heb ik wel moeten leren. Ja euh. Dat klinkt wel alsof je alsof jij of je je wist precies wat je wilde.

[00:10:55]

Ik wil best wel over hoe ik het wilde, alleen maar kort en krachtig alleen. Dus ja, soms lastig om dat over te brengen. Ja en euh. Of om duidelijk te maken zeg maar.

[00:11:07]

Kijk euh I met euh. Een en. Een trainer bijvoorbeeld. Vind ik dat je een klik mee moet hebben.

[00:11:15]

Uh, als mijn tenen tegen mij zijn gehouden op je kop staan. Ik hoef niet te weten waarom het is. Dat doe ik gewoon. Euh. En die klik moet je met je trainer hebben vind ik. Ook andersom en ook andersom. Want ook die gekke dingen gaan denken als jij die twijfels op tafel legt.

[00:11:30]

Nee. En euh. Ah ja. Kijk, als ik hem zeg van E in die komende periode bijvoorbeeld.

[00:11:37]

Hadden we in de ploeg. Vind ik eigenlijk heel knap dat ze dat gedaan hebben. Heel veel vrijheid. Euh. Hebben ze onze algemene richtlijnen gegeven om te trainen? Iedereen vulde ze die zichzelf en dus heel veel eigenlijk verantwoordelijkheid. Maar uiteindelijk heeft dat wel geleid.

[00:11:55]

Euh, dat iedereen toch redelijk goed was denk ik erg goed.

[00:12:00]

Ja ja, heel zoet. Maar als de winnaar is dan is het wel, maar dan denk ik wel.

[00:12:05]

En euh ja, ik denk dat dat toch kon voortkomt om omdat we toch het gesprek met mekaar hadden weet je wel. En alleen. Ik vond het soms lastig om dat op een goede manier of op fatsoenlijke manier duidelijk te maken. Hoe weet je wel extra gelijk wanneer dit gaat niet werken?

[00:12:21]

Wat waren die richtlijnen dan wel? Waar? Wat ging niet werken?

[00:12:24]

Euh ja, iedere dag? Euh. Op de minuten af de blokjes doen, dat waren de richtwaarden. Ja ok, eindelijk keizer specifiek bij red. Zorg dat je elke week in ieder geval weet.

[00:12:40]

Je pakt op 7 juni gewoon iedere dag euh euh. 30 minuten Barbara 1 2 2 minuten warming up. Euh da die. En die blokjes die en die blokjes geen vrijheid juist of wel? Nee, dat is geen Wray, maar dan eigenlijk heel veel moeite mee alleen. Ik vond dat heel lastig om dat op onverzoenlijke en goeie manier terug te geven aan ze over te brengen.

[00:13:03]

Dat hun hart snapte dat dat voor mij niet werkt, dus wel op die manier.

[00:13:06]

Zeg maar jij wilde gewoon wat is Korona? Ja, nee, nee. In het algemeen zelfs dan vooral. Zelfs daarvoor al, zeg maar. Kijk euh. Ja euh.

[00:13:17]

Ik snap dat t dat zat mogen vragen kunnen vragen van je. Want ja euh, ze zijn je. Ze zijn je beroep al een jaar. Kijk, ik ben al Vantorre ook.

[00:13:27]

Ik ben wielrenner en het is mijn hobby en is Mumm. Ja, ik kan het goed. Euh, alleen ja. Wel op mijn manier. En dat. Ik vond het lastig om dat samen. Is dat nu? Nu is dat veel beter? Ja. Euh.

[00:13:42]

In mijn marke heb ik euh. Hij maakt mijn schema. Hebben we samen contact over. Euh. Ik vind het bijvoorbeeld fijn. Mag dus goed draaien. Euh ja.

[00:13:53]

Wetenschappelijk gezien hou je daar soms misschien je benen stil of weet je wel ja. Fysiologisch gezien is misschien beter om euh, 30 minuten warmdraaien en 3 minuten blokjes te doen. En dat soort dingen alleen maar. Je geeft het gewoon zoveel meer energie om hier bijvoorbeeld door Zeeland 200 kilometer euh te knallen dan.

[00:14:15]

Uiteindelijk word ik daar beter van. Ja ja euh dan.

[00:14:19]

Euh gestucte of ja over gestructureerd te werken, zeg maar een aantal methoden. Ja en da's.

[00:14:26]

En die balans daartussen tussen de de wetenschap van de ploeg en mijn eigen gevoel. Ja euh. En verhoorden Van Dis balanceert soms tussen ja en hij gewoon ook een beetje. Wat ik ook een beetje hoor is gewoon de ontwikkeling die je als persoon meemaakt. Omdat euh, met je terug te duwen. Na een goed gesprek over tijd waarbij het ook een beetje mag knetteren. Ja, dat is een ontwikkeling die je eigenlijk de afgelopen paar zeg maar een jaar hebt meegemaakt.

[00:14:54]

Ja pa, afgelopen twee jaar, ja ja en euh ja, dat hebben we wel moeten leren. Dus als je je vraag zeg maar hoe haal je het in je hoofd om? Ja euh.

[00:15:06]

Dat was in het begin best lastig.

[00:15:08]

Alleen nu gaat het steeds beter omdat ik ja, dat heb ik gewoon moeten leren en je eigen.

[00:15:12]

Het klinkt ook alsof je steeds puntiger b je weet je bij je weet verdomde goed wat je wil. Hoe jij was. Een vraag die opborrelt was dat in 2015 ook al. Want euh, je morfisme bouwfirma heette toen ook al. Maar je kwam van Roompot van een kleine Jimbo naar Tournay en daarna een echte WorldTourploeg zeggen ja, ja en nee. Toen niet. In het begin meteen blind wat ze zeiden. Net als bij Tinkoff nooit. Je hebt meteen nagedacht van en bij Tinkoff.

[00:15:41]

Zeker ook niet brengen dat ze zijn, want ze zijn altijd rijders die de Cavil alleen verwonderd boven regel vervolmaakt hebben.

[00:15:48]

Altijd je eigen willetje willetje. Alleen Grischa Niermann kaviaar uit en die Rus naar en Joke van de Velde.

[00:15:57]

Jammer dat zo'n wielrenner van vroeger. Dat zijn dingen bijvoorbeeld die mij inspireren. Bijvoorbeeld weet je wel, dat soort dingen daar wel? Daardoor ben ik profwielrenners geworden door dat soort dingen.

[00:16:09]

En wat wat voor soort dingen in de historie werd er bijgehaald? Uh zoals euh ja.

[00:16:18]

Verhaal van Marco Boogers bijvoorbeeld dat die om 9 uur vertrekt samen met Steven de Jongh. En dit en dat. Dat is soms zo, maar dan bijvoorbeeld ook.

[00:16:27]

Weet je wel dat je eigenlijk een rustig duo reed? Versta starten met de rustige Duritz weet je wel. En dan euh. Op de duur kijken we journals. Maar wat? Nou nou, elkaar. En dan een half wieltje in een half uurtje.

[00:16:39]

Anderhalf uur die ervoor. En nu later zijn we tegen mekaar aan koersen, weet je wel. En dan, anderhalf uur later, zitten we aan. Bax komt binnen kijken of we nou mekaar doe. Verdorie toners. Dit zijn nou oude Rabo tijden weet je wel.

[00:16:52]

Wij hadden het. Wij hadden met in de gaten dat dat laatste eraan toe voor waren in de auto. Even over en toen eigenlijk wil van. Ik heb het idee dat antwoord, dat soort een oldskool. Echt een oldskool wielrenner uit een groep in gevaar. Maar de tweede is achter trainingsgroep. Dus euh, ja, dat vind ik mooi. Maar ja, wie had het over inspireren? Ik de naam Chutney een paar keer gehoord. Ik was eigenlijk wel benieuwd wat Sjonnie komt daar ook uit.

[00:17:19]

Eerstekeer of niet? Zou hij als. Zo staat hij bij ons bekend. Ik weet niet hoe dat die is. Welke rol speelt Johnny?

[00:17:25]

Ja euh. Als Johnny sowieso geen ice ice naar de tekentafel. Johnny is is wel een woord.

[00:17:34]

Sowieso dat die morgen belt Zwolle.

[00:17:40]

Ja nee, want van Anton toch ook? Dubbele punt. Alex Teixeira komt uit Zwolle. Jij fiets naar school en dan komt Sonny langs. Wat een dwaas. Die gaat de hele dag fietsen. Dan wordt ie moe en dan komt ie thuis en dan moet ie zaterdag of zondag koersen. Ja ja, dat is ook wat is ie nu? Welke rol je gaat?

[00:17:59]

Je gaat vaak bij hem op trainingskamp. Ja, nu is gewoon echt een Margje van me. Hij heeft me ook euh. Toen hij toen prof was. En toen ik bij een auto bank Ougrée heeft zien we ook echt wel geholpen. Meegenomen op training altijd. En zo weet je wel. Ik vertrok al bij hem thuis en dan kwam ik terug. En dan euh, douche tegen de Daryll. En oh ja, een goudmijn. Ja van Johnny Trash.

[00:18:27]

Oh nee, ik bedoel de fiets heen. OK. Een rondje bij unitariërs en dan douchen en een euh dronken zweet. En van Journey aan het eind van de middag een week nog eens een keer naar huis. Dan weet je wel bij Roompot reeks. Zo'n beetje schrijnend.

[00:18:41]

Dat willen we niet allemaal weten van Johnny en PIFA Julia. Hoeveel was dat voor die drie minuutjes nog terug? En dan maar. Dat is dan ook weer de andere kant van 100 kilometer van t verhaal van de ploeg zeg maar. Euh. Die balans daarin is het belangrijkste. Kijk, als ik alleen maar m'n eigen ding doe komt het ook niet goed wat ik uiteindelijk ben ik wel de renner geworden die ik nu ben. Euh, ik kwam bij Lotto bij Lotto Jumbo binnen.

[00:19:07]

Euh ja, als eigenlijk geen euh.

[00:19:13]

Ja geen goeie renner. Maar ik ben wel gegroeid tot een veel betere renner door de ploeg. Door die structuur, door de trainingen, door de door de wetenschap, door de kenners. Alleen de Bolaños daarin zeg maar. I is is de Dikkie e. Bijvoorbeeld. Euh, ja, wat ik vertelde soms veel gelukkiger van euh, achter scooterrijders. Euh, dan bijvoorbeeld een paar blokjes doen op de minuut af alleen zonnige periodes. Moest je die blokjes doen om tot een bepaald resultaat te komen?

[00:19:51]

Euh, je moet bovenop een wagen zitten en leven als een monnik om uiteindelijk goed te zijn. Alleen van een monnik kan je ook wel. Maar daar kan ik wel met bepaalde periodes en die van al zijn die periodes.

[00:20:03]

Ja, ik heb me in ieder geval zover gehad afgelopen jaar. Euh. Maar dat is ook een beetje een ronde om ontdekkingstochten. Weet je wel van ja. Hoelang kun je het volhouden? Ja, en dat is denk ik nog steeds.

[00:20:16]

Daar ben ik nog steeds niet uit. Wateraanvoer weken of maanden. Man man, man.

[00:20:21]

Ja, zeker en zeker. Ja. Kijk, als ik nou Livio hou bijvoorbeeld. Ik ben euh. De ploeg is de Tourploeg eens naar euh, 10 jaar op hoogtestage. De rest van de ploeg is naar Gerlos gegaan.

[00:20:32]

Euh, ze hebben mij vrijgelaten omdat Vino doorgaan omdat ze weten euh, dat ik die verantwoordelijkheid pak. Euh.

[00:20:43]

En misschien juist wel meer doordat je een krijgt. Dit jaar dat zoiets omdat je t niet wil beschamen. Ja, precies wat je in Germans zit dan. Ik doe wat de ploeg zelf voor de rest. Ik ben ik uitgecheckt.

[00:20:55]

Zo zit zo zit ik gewoon niet in mekaar. Weet je wat? Dat is ook niet geschied. Dan heb ik het gevoel van 9 tot 5 Gerlos. Euh. Tuurlijk. Euh. Ik heb het hartstikke gezellig met mijn ploegmaats en ik zou het hardste gezellig hebben gehad met mijn ploegmaats. Met personeel wordt aan Gerlos zet, maar daar ben ik geen wielrenner voor geworden.

[00:21:13]

Maar denk je dan niet? Euh ja, waarom moet ik nou weer even een beetje zoeken hoe dat in je kop omgaat? Nou moet ik nou weer. 4. Waarom moet ik dan weer bij Sjonnie gaan zitten? Ik kan toch ook gewoon mee?

[00:21:24]

Waarom ik zo ja, dan heb je als ik daar mee zou gaan? Dan heb je dus met mijn ploegmaten daarvan ik dan weer een andere route.

[00:21:32]

Ja, maar daar werken we ook gewoon naar hun. Heel eerlijk over nou eigenlijk van te kijken. Ik ben een klimmer. Euh, op Gerlos ligt op duizend meter. Euh ja, hem vervolgens om. Ja fractioneel maak je met.

[00:21:49]

Ja ja. Maar is dat eerlijk? Of wil je gewoon liever je eigen ding doen? Of is dat eerlijk waar het voor is dat m v? Ja precies is? Dat is dat. Is dat het echt? Wat zeg ik nou week die van m'n eigen ding doen? Euh, ik ga moraal van. Nou ja, die docu.

[00:22:05]

Wat is het ijle lucht? Gewoon laten zitten. 4 man zit dan op de Sierra Nevada en ik zit in mijn eentje in Californië. Paprika te snijden gnrs. Nergens krijg ik gewoon meer moraal van zijn gezin en dat is dan verder. Rationeel was dat misschien niet te verkopen, maar emotioneel wel van ja. Ik zag in Amerika en ik van m'n firma en het is gewoon veel vetter is ook vind ik echt een argument voor een topsporter als die ze moraal daar maar altijd.

[00:22:29]

Dat proef ik bij jou.

[00:22:31]

Of is dat het niet? Nou, dat is dan de denk. Dat is de dus de balans waar ik dus nog steeds al naar zo oproepbaar natuurlijk. Euh. Maar het is wel zo. Euh, ik ben net zo. Met Sam kan ik het bijvoorbeeld. Dat is niet zo, maar je ding. Euh. Alleen wil doen. Ja, ik wil delen met jongens, maar wel met jongens die dan hetzelfde hebben. Of uh uh zoals Lennard is laat hofsteden is een maat van me.

[00:23:01]

Heel ander type uh rijdt bijvoorbeeld de wild route. Van tevoren weten de het tenminste in Garmin en zo weet je wel.

[00:23:10]

Euh ja nee. Wout van Aert bijvoorbeeld. 1 2.

[00:23:17]

Gobin 2 2. Gourmetten? Nee, ook gewoon zeeroutes. Steven Kruijswijk ook zeeroutes alleen. Ja, weet jij ik niet?

[00:23:26]

Kijk, en dat is dus de balans en wat erin euh. Waar ik steeds betere achtergekomen beter mee om kan gaan is wat werk voor mij, want waar ik voor iemand anders.

[00:23:39]

En ja, ik ben een heel eind.

[00:23:41]

Wel goed in vrijlaten als iemand het heel erg heeft vind je ook hier. Nee, maar hij veroordeelt niet. Maar dat voel me. Hij maakt zich ook geen zorgen over wat zijn ploegmaten denken, want dat kan wel. Nee, want je bij PCI-E.

[00:23:53]

Ja en alleen ja, ik ben er. Ik heb wel geleerd dat het belangrijk is om daar eerlijk over te zijn en niet om te zijn. Kijk dat ik bijvoorbeeld niet in Gerlos ben, kan ik niks, zei hij tegen ploegmaats of zij van Jong Oranje. Ik kom hier. Zoek het uit. Weet je wel. Nederland, zo is het niet. Ik kan wel het verhalen, maar ik kies bewust voor Rio omdat ik op hoger wil zetten en daar wil trainen.

[00:24:17]

Omdat ik denk dat ik daardoor beter hoor. En raining fietsweek. Ja, omdat ik leuk verder, omdat het mooi weer is, maar ook omdat ik wedstrijden wilde. En ik denk dat ik wedstrijden gaat winnen als ik in Livios zit. Op hoogte en niet op los zand.

[00:24:33]

Maar hoe ze echt goed chili. Hoe ze? Ja, dat weet ik ook. Ja toch? Hoe ziet zo'n dag? Hoe ziet een dag bij Sony weer uit? Hm, dat is wel genieten toch? Ja zeker. Ik ga even letterlijk gewoon het standaard Bagration.

[00:24:47]

Jij gaat naar Sony, want mijn dag op Sony is een dag bij jou dag hebben gehoord. Alle uitentreuren besproken.

[00:24:56]

Nou mijn dag op Journeys. Als ik wakker word dan? Euh dan. Meestal was ik eerder wakker soennietische. Dan hadden we. Dan was de keuken open en dan euh, ontbijtje klaar waren gekomen die mij. Die komen wel gelijk naar beneden gerend en dan ga ik even even voor de luisteraar.

[00:25:15]

Sony heeft een pension in Oostenrijk. Twee dochters met zijn vrouw. Woont die daar? Ja en heeft ie z'n leven opgeofferd? Klopt, en daar ga je je eigen kamer kaal op hetzelfde.

[00:25:24]

Uhm, nou, ik heb alle verkeer in huis geslapen.

[00:25:29]

Een aparte kamer wel. En ook een park in een kamer kamer. Niets doen. Toevallig niet een uurtje zijn maar een antwoord. Nou ja, altijd a al t wel eigenlijk. Al voel je je welkom. Maar ja, ik voel me behoorlijk welkom. En die kids komen daar, Bayazit en. Wie daar een beetje ouwehoeren en een tram wil je mee naar school brengen en inderdaad naar Nederland zal moeten. Rene Moors heeft een rustdag. Morgen brengt dat wel jullie naar school.

[00:25:56]

Elke ochtend op dezelfde hetzelfde tijdstip vertrekken.

[00:25:59]

En nee, dat vind ik ook behoorlijk fijn. Al aan als ik zelf op pad naar zijn werk kijk.

[00:26:05]

Euh, tien uur kan ook tien voor tien zijn. Of tien over tien. Euh. Als je met een groep bijeen is 10u10 uur weet je wel. En euh, zeker in Nederland als je om vijf voor tien nog niet klaar staat, bent een te laat weten in Noord-Holland.

[00:26:20]

Ja, ik kende dat. Daar zitten ook nog dingen waar ik bedoel. Kijk. Iedereen doet zijn best om op tijd te komen. En als dan één om kwart over tien A-schepenen komt. Ja, daar heb je ook een hekel aan. Alleen als je alleen bent. Heb je daar geen last van? En da's jullie fiets mee.

[00:26:34]

Ja, precies.

[00:26:35]

Ga je altijd in je eerste eerste jaar fietsseizoen je niet mee omdat die natuurlijk toen heel druk was. Euh, nu de laatste jaren iets dikker.

[00:26:42]

Kan ik je herinneren wat voor tien kilo is die alleen maar aan moeten werken? Euh, fitter is nu wel fit.

[00:26:49]

Hij heeft nu heel vet. Afgelopen seizoen toen ik was super vet en euh maar dan oke, dan had ie allemaal. Komt een aanval van Strava aan, zo weet je wel. Ik rijd niet meer Strava en dan doe ik ook gewoon maar mijn eigen ding. Dus m'n blokjes, m'n warmdraaien, m'n dingetje. Weet je wel. Dus ook als ik bij Johnny doen doe ik maar een ding vast rondjes. En nee, nooit. Nee, nee. Johnny Coecke, Johnny en Reinier Honig.

[00:27:14]

Reinier ging ook vaak mee. Nike koos dit rondje.

[00:27:17]

Ken jij Reinier? Wat je noemt een man? Drie, vier keer. Ken je die van Van van vandaag?

[00:27:22]

Wanneer van Roompot Oranje natuurlijk. Ja tuurlijk.

[00:27:25]

Rhhy is ook wel euh, dat kan ik eigenlijk heel goed mee opschieten. Bepakking mee op trainingskamp geweest. Hele fijne jongen.

[00:27:32]

We bellen wekelijks en euh, is het meer een vriendschappelijk of meer gewoon om ook een beetje advies in te winnen? Allebei omdat die Wayland van beide beiden een Krijnen zouden bijvoorbeeld zijn denk ik eigenlijk.

[00:27:42]

In een WorldTourploeg. Euh euh. De toegevoegde waarde.

[00:27:48]

Ik zeg al is ploegleider KBM zo niet zo serieus. Ja ja ja. Bizar. Dat weet echt wel wat van training, maar weet ook wel omdat ie zelf nooit zeg maar de meeste wat had. Ja hoor, die slimme sleepbedrijf en hoe en hoe een renner zich voelt. Nou ja, zelfs Antonini bewijs spreek ik niet. De kopman is maar daaronder zit het een poesje is ja, maar die kan je erbij hebben. Terug naar die dag. Ja, jij lekker trainen bergop.

[00:28:16]

Ja, lekker genieten. Ben je dan beter dan het type dat dat de g training afwerkt? Maar ook gewoon lekker buiten? Boven op die berg even lekker gaat genieten van het feit dat die zone zo'n gezegend leven heeft?

[00:28:29]

Dat is mooi daar zeker. Ja ja joh, en dan moet er nog een keer heen en maar heel hard aangepakt. Ja allee, ik moet, zei hij eigenlijk. Als ik daar was, dan teken ik gewoon fiets inderdaad. Maar ja, hij was gefocust.

[00:28:43]

Alleen euh. Het is wel net zoals s avonds de kampvuurtje. Euh, glaasje wijn. Wie weet je wel alleen. Toen 10 uur werden leg ik dan. 10 uur. Zeker weten.

[00:28:55]

En de volgende flauw is ook de volgende dag om half 7 sta ik weer naast me naast bed en euh oefening. Netjes doen en euh weer de fiets op weet je wel.

[00:29:06]

Ik heb mijn gevoel dat je er goed van wordt toch? Ik wel, ja zeker? Ja ja. Dus als jij naar Sjonnie gaat 2 weken. Je komt terug, je bent goed. Je ben nog nooit slecht geweest. Eigenlijk niet.

[00:29:16]

Geeft de ja. Geeft zelf met Reinier jarige bedient je wel eens van een advies. Sjonnie dat wel eens? Ja, het is het beste advies wat je ooit hebt gegeven. Want wat nou?

[00:29:25]

Dat is eigenlijk een heel goed advies. En dat is euh, dat ik niet in zingen moet blijven en dat hij de grootste niet. Niet in zingen blijft da.

[00:29:33]

Dat hij de grootste fout gemaakt heeft is de laatste jaren van zijn carrière in zingen blijven wonen dan hier altijd te blijven trainen. Want wat je hier doet is eigenlijk gewoon vier uur duwen. Ja, en dat is eigenlijk niet wat je in de wijsheid nodig hebt. Zeker niet met mijn kwaliteiten, zegt van asjeblieft. Euh, de ze die haren opengooien bij de corona. Kom naar mij toe, kom minderjarigen trainen. Want euh ander vergroeien carriere ga jij?

[00:29:58]

Ga jij euh verhuizen. Lekker naar Monaco.

[00:30:02]

Want euh Monaco gehad denk je niet hoor. Maar euh ik heb wel euh. 2 jaar terug ben ik eigenlijk overal gaan kijken. Euh. Mallorca, Alicante, Girona. Overal ben ik gaan kijken om te zien waar ik m eventueel om een plekje zou kunnen krijgen. En dat is m vorig jaar geworden in Beni Gamla. Ja, euh. Aan de voet van de rots tussen Alicante en bars. Waarom daar? Uhm, wat sprak je zo?

[00:30:34]

Wat was er zo fijn om aan de ene kant? Je zit dicht bij vliegvelden Alicante en Valencia het water. Je kunt daar trainen. 1.

[00:30:47]

Spanje, ja, Spanje. Euh, roeivijver. Denia? Goed eten? Nee, een minuutje voor 5 euro. Weet je, je kan het ook s avonds een keer. Euh, in de kroeg. Ja, is wel serieus dat ik ja neem.

[00:31:02]

Het is gewoon fantastisch, maar het is gewoon een heerlijk. En euh. Allee ik heb me wel euh lang over moeten doen om echt een plekje te zoeken. Alleen in sinds vorig jaar hebben we dat. Wie zijn we? Sam Oberlin out. Met z'n drieën een plekje in huis. Ja Appartementje, lekker man.

[00:31:20]

Ja, en dat is ook de plek waar nu? Waar, waar je gewoon met z'n drieën naartoe gaat. En gewoon mee Matija.

[00:31:25]

We zitten hier alleen omdat we onze vriendschap ook zo is is euh. Stel je voor Sam of hij houdt. Of ik zeg vandaag van euh kapper mee. Ga wat anders doen. Ja dan blijven nog steeds vrienden.

[00:31:38]

Ja, en dat is heel bijzonder in het wielrennen zeker de Leeuw. Of niet alleen in het wielrennen denk ik ook, maar ook in een normaal leven als collega's.

[00:31:46]

Supervision Kijk op school heb je klasgenoten op je werk? Heb je collega's in Zieler en heb je ploegmaten? Euh. Maar Sam en Lennart blijven voor hen. Kan ik wel zeggen van al dat gewoon mijn vrienden. Wat er ook gebeurt in de keychain.

[00:32:03]

Ja collega's krijg je ja en en ja, dat is wel gewoon eigenlijk heel mooi dat ik die heb en dat we dat ook kunnen delen daar.

[00:32:10]

Euh in t appartementje daar samen.

[00:32:13]

Weet je wel, want daar zitten ze. Nu ja precies. Euh, zus Laura zit er nu soms even naar huis gekomen voor voor kerst en euh 2 januari vliegen. Ik was zo weer terug naar Luik aan zijn we were herinnerend.

[00:32:28]

Drie musketiers zitten gewoon in de zaal. Eigenlijk wilden we daar naartoe voor dingen mee. Naar La Eigen Boot wilden wij ook op het vliegtuig springen en de podcasting Chiang Mai doen. Chiang Mai, Noord-Thailand Noord. Wat heb jij? Wat hebben jullie met z'n drieën met Thailand?

[00:32:47]

Ja euh Somalia.

[00:32:49]

Eigenlijk is het hoofdstukje Lippelo, maar af en toe ook. Ja ja, ja, maar ook behoorlijk leefloon.

[00:32:57]

Ja nee. Ik denk via terug ben ik in aanraking gekomen met mijn Thailand via Nick van der Lijke. Ja zal ook toch? Ja okergeel ja euh zijn.

[00:33:08]

Euh s renner. Trouwens voor de luisteraar renner waar je die wel zou. Euh.

[00:33:15]

Ook bij Lotto-Jumbo reed Laurens ploegmaten weer samen.

[00:33:19]

Ronde van Californië ook nog wel. Ja goeie hebben. Ja en nee was Belkin mocht zelfs nemen welke dan ook.

[00:33:26]

Hij heeft sowieso bulderen mogen rijden. Euh. Nou goede Nick ken ik natuurlijk. Ik ken ik eigenlijk van stappen in groen.

[00:33:36]

Euh, toen spoorde ik dus zo niet en euh. Nou ja, mijn neven fietsen toen ik Van Uhm, Nick Nieuwdorp en Nick van der Lijke. En die mannen hingen dan in de wind en hingen ze op stap. En ja, ik was daar meestal ook wel te vinden in euh.

[00:33:50]

In het weekend zaterdag in Goes. Dus ja, ik zie het ook echt zo. Ik zie dat helemaal voor zo kennen.

[00:33:56]

Zo kende ik Nick en Maria. Twee jaar later zat ik bij Rabobank opleidingsploeg en ze hadden in hetzelfde hotel 1. Golkar en Nick prof. Was een nick prof bij US waar Lotto-Jumbo en was ik euh euh ja, continentale renner bij Rabobank opleidingsploeg zoals onze vriendschap eigenlijk begonnen. En. Hij zou op vakantie gaan als opa en in Thailand in Chiang Mai. Samen met z'n vriendin Nikki Unma Nikki. Eve werd ziek. Euh. Dus die kon niet zijn. Die van Ton.

[00:34:28]

Hou je niet mee naar MOBA op vakantie? Nou ja, euh, stond ik eigenlijk wel open?

[00:34:34]

Alleen was de zomer of in de winter? Na natte seizoen?

[00:34:38]

Net zo ja, alleen als er géén probleempje of deze probleempje. Hij wil dan gaan fietsen. Ja en ik zeg. Ik wil best gewoon fietsen. Ik wil wegsmelt naar Thailand, maar ik mag twee weken niet fietsen, want dan zal het seizoen dus euh. Ik wil best wel niet fietsen en zeker niet in Thailand. Ik wil nog wel levend terugkomen. Ja, alleen toen kwam daar dus aan in Thailand na. En iedereen fietsen daar toen van gevangenis.

[00:35:02]

Wat is dit hiero? Hoor ik m'n fiets luisteren?

[00:35:05]

Dus ze waar je een keer euh, fietsverhuur dan een rondje fietst?

[00:35:10]

En euh ja, dat beviel natuurlijk, want je had je spullen bij. Nee, niks zwembroekje. Pieter. Zou niet eens volgen. Hoe hebben we dat doen gedaan?

[00:35:21]

Ja, denkt misschien, maar in ieder geval niet die hier Kyd. Nee, in ieder geval niet in Mekka. Nee, je Shimano broekje en. Hoezo van niks open ofzo?

[00:35:31]

Weet je wel? En euh sportschoenen ofzo.

[00:35:33]

Weet je wel erg bij Nederlandse toeristen, want dat is voor een beetje supertrucks. Maar hoe dus toen gezien dat er dan wel heel goed konden fietsen?

[00:35:43]

Euh ja euh. Ik zeg tegen. Ik weet niet of jij volgend jaar van plan. Zou je denken als ze teruggaan, maar dan met fiets was het alleen het fietsen. Zo is dat CISO top. Maar waar werd je door gegrepen? Euh zowiezo.

[00:35:57]

Euh. Euh, de cultuur, de vreugde, de gastvrijheid die je daar hebt. Euh, alle mensen zijn super vriendelijk.

[00:36:07]

Als je daar bijvoorbeeld stopt dan een jaar later ging ik dus veel fietsen. Daarom stopten we daar om ons biels te vullen. Euh ja. Kunnen we nog een paar bananen kopen? En dan zou je zeggen ja hoeveel? Euh nee al die hoef je niet te betalen. Die bananen die groeien groeien er achter. Ja, als ze allemaal inEuropa hebben aangevraagd hadden ze daar heel veel geld daar wel euro. Had ik het ook geschreven. Maar dat geeft wel aan hoe Raiffeisen zou zijn.

[00:36:31]

Euh ja euh. Iedere ouder die er langskomt is wie dat niet doet en dat vinden ze mooi. En euh. En ze zijn gewoon super harig. Euh, ik zou. Maar na het afgelopen jaar zijn we nog een keer ergens in een of andere berghut rolstoelpatiënt met hun teruggegaan na afloop. Wel ja. Aangekomen om 8 uur s avonds alles als Pool dicht Daryll. Maar ja, wij kwamen aan, want we hadden Herfstrit en euh maar wat fout gegaan omdat we geen verbinding in die bergen en wij kwamen.

[00:36:59]

Mag Diorama. Die mensen liggen al best wel vroeg op buitenlanders. Er zijn ook al vroeg wat bed die ze vervolgens op de deur geklopt en alles gingen open en we allemaal nog niet gereden. Maar al die mannen, die sprongen dan gewoon in de keuken en een maaltijd die voor ons klaarmaakte. Extra dekentje en euh ja, zo werden we ontvangen.

[00:37:18]

Niet voor je leeuw, maar gewoon Noord-Thailand in the middle of nowhere die gisteren de kippen comapatiënt.

[00:37:26]

Schoolloopbaan volgende m volgende morgen afrekenen 7 euro per persoon. We hebben gegeten, ontbijt gehad.

[00:37:35]

Hebben we geslapen en dat was e en de rest dan 7 euro per persoon. Weet je wel. En we hebben al een glimlach van ook.

[00:37:46]

Maar ik heb ook verhalen gehoord dat jij zei van ikke ikke. Ik moest naar een dorp 120 kilometer verderop. En ik had één of ander rugtas en die gooide ik bij een bus af. En euh, ik kwam 5 uur later aan bij dat hotel en mijn rugzak stond. En hoe gaat dat dan?

[00:38:02]

Ja, dat is dus ook. Ja euh, dat heb ik ook al moeten ontdekken in natuurlijke talen, schade en schande.

[00:38:09]

Of nee, ze helemaal niet, juist niet. En dat trekt me misschien ook wel. Want Thailand, euh, ik durf daar mijn portemonnee gewoon in mijn schoenen te laten. De helm euh. Hang je Horlings scooter. Geloof me niet dat die waar is. Als je terugkomt. Euh, ik kan. Ik zou een Thai gewoon mijn portemonnee durven geven. Euh, met inhoud.

[00:38:33]

Ja, en dan maak je niet druk over maken. Ik denk dat je jezelf zo laat erkennen. We hebben we zelf zo gehad dat we was trouwens ook in die tent waar we toen wakker waren. We hadden we dus zo gastvrij ontvangen waren. S Morgens vroeg. Ik was vroeg wakker. De jongens lagen nog op bed en ik ging aan het ontbijt. Euh, dat kan ook allemaal. Maakt niet uit hoe laat je daar komt. Alles is vrijheid.

[00:38:55]

Blijheid. Lekkere en lekker eten. Ja, maakt jammerende wat je wilt alles. O ja, als je de papaya eet hij hier nooit meer. Papaya. Als je daar euh euh.

[00:39:06]

Meloenen eet nooit meer meloenen. Dat soort dingen. Maar goed, ik kwam dus daar aan en ik raakte in gesprek met mijn man Thai. Die kwam dus uit Chiang Mai Mai. Ze hadden daar in de bergen. Hij was um ja driver of ja taxichauffeur en euh, hij voetbalde, vertelde een beetje over en ik zou wel wat. Wat brengt jou hier dan? Hij had dus twee euh, toeristen die rondleiden. En hij zou s avonds terug naar Chimaira.

[00:39:33]

Dus voor reis ik niks gezegd tegen die man voor de rest en we gingen gewoon verder. Ik ging ontbijten en hij ging ontbijten. Lenny komt vervolgens als eerste uit bed en zeg tegen Lenniks heb je die man wel gezien? Zegt hij. Hoezo? Ik zeg euh, ja, want waarheen? Probleem, want busstation was 30 kilometer verderop. Zou eigenlijk 30 kilometer met onze rugzak een Wershoven moeten fietsen en dan onze rugzak afgeven bij busstation. Zoals hij zegt je eigenlijk een PostNL pakketje afgeeft, gaven we onze rug.

[00:40:02]

Was een afrekening in barcode, waar naar het volgende dorp gebracht? Je fiets zag of je urgert als achternaam? Ik zei heb ik die man wel gezien? Zegt jou zo? Zei dat deze taxichauffeur voor die een diamant zei je moet vanavond moet ie terug, want hij ging verhaal naar voetbal heeft jou mij verteld? Ik zei die Tasha. Ik zei weet je hoe je die verhalen bij ons in Shanghai komen kijken? Zal ik zeggen waar die kerel? Ha ha, heb je het al geregeld?

[00:40:28]

Ik zei nee, maar dat kon wel goed joh. Dus wel goed. Daarna tegen die Westermann gezaag van je zus en zo euh. Ik zei waar je moet nou busstation met die rugtas en euh nou ja, en je Nederlands twee rugtas afgegeven. Euh, volgende dag de rugtas. In Shanghai alleen wat bleek nou? Wij kwamen aan in Shanghai en euh, we zouden die avond. Want ja, we hadden best wel wat gefietst en we zouden rust houden te doen om op tijd naar bed.

[00:40:56]

Euh. En onze slippers zijn al een training. Onveiligste slippers zijn een zwembroekje gingen waar je even een hapje eten om 7 uur en uiteindelijk werden we. Iets later heb ik die man een berichtje gedaan dat we de volgende dag nog maar om een tas zouden komen. En euh ja, onze tas. Alles wat daarin alle spullen. Maar daar maak jij gewoon niet druk over. Want die mensen zijn gewoon ja. O oprecht vriendelijk.

[00:41:22]

Even voor de luisteraar hebt zeg maar noord en zuid Bijland. En in Zuid-Thailand is euh, de eilandjes. En euh. Party in pocket en paar full moon party scene. Euh, dus dat is t zeg maar t Kust gedeelte Noord. Thailand is inderdaad Chiang Mai. Wat heb je er nog meer? Kan je een Boehringer binnen Gabon?

[00:41:41]

Ja, je zit weer dicht, want het is echt Thailand. Dichtbij de grens bij een meer morgen. Ja en ja. En dat vind ik ook mooi daar al. En je rijdt echt de natuur in en je komt daar bij de locals. Daar weet je wel die hun eigen dingen verbouwen. Uh, koffieplantages. Ray's plantage.

[00:42:00]

Ze ja, waar sliepen jullie altijd in een stoeltje ofzo? Nou, dat is ook wel mooi afgelopen. Maar waar een dirty topondernemer redelijk afgelopen. Goed interview de afgelopen tijd. Vooral lekker zitten. Afgelopen jaar euh.

[00:42:18]

Ging ik Sam alleen dus mee en euh. Nou ja, voor mij was de best wel dingetje, want herkennen daarin natuurlijk niet. Ja, en dat was voor mij dus ook het eerste jaar. Je had daar zitten langs de weg, langs de kant van de weg waar je denkt van ja, als ik hier ben ik morgen zie ik als een hond.

[00:42:32]

Ja, zeker als topsporter is mijn hond leuk. Ja, nee, ja. Zeker als topsporter ben je best wel bezig met je hygiëne.

[00:42:39]

En euh ja euh. Je wilt gewoon niet ziek worden.

[00:42:43]

En is die man er een beetje voor? Ik nou kijken of het wel goed gepoot van zijn zoon zou mogen. Komt allemaal goed. En vertrouw mannen nou maar gewoon zie je ze allemaal.

[00:42:52]

Ja, je doet ze lekker traag. Ja deze maar goed.

[00:42:58]

Euh ja uh, die jongens die je zei van ja weet je 25euro.

[00:43:04]

Luxe hoestte hotel. Daar kost 50 euro pp.

[00:43:08]

Ja ja, bij wie ze zijn. Ja, die moesten die man heen. Ja, ik zei jongens, het is verboden.

[00:43:14]

Wat ik zei, ze is veel mooier volgens Snoop Disable, om ondernemers voor 7 of 6 euro in een één of ander hotel te slapen waar je ook gewoon ja ja apart m kamertje juifs. Maar waarbij je bij de locals zitten, weet je wel alleen? Ja, ik heb ook wel geleerd. Je kunt beter. Uh uh, iets zelf iemand laten ervaren. En daarna is ze teruggeven, weet je wel. Is ook prima. Wij gaan stapje terug om er twee.

[00:43:44]

Ja, 5 euro.

[00:43:46]

Moche komt mooi. Mooie spulletjes komen we daaraan? Uhm, nou ja, op booking.com stond 1. Dat de dekamer 25euro was. Kwamen we daar aan en ze vroegen 30 euro. Ja, dan moet je precies. Maar wij komen natuurlijk ook 30 zeg. Via Booking.com staat hier 25. Ja, maar het is dat ook zo. Wacht effe en dan mogen we weer boekingen bekom zich via booking.com boeken. 25 euro per persoon. Nou ja, 15 is geworden weet je wel.

[00:44:16]

Het is niet dat het moet. Maar ja Ruud. Euh ja euh. Voor 15euro. Ik bedoel ja ja. V. Voor niks gaat de zon op deze toch in twee nachtjes slapen?

[00:44:27]

Ja, dus ze zijn welkom. Dus ze? Nou, dat dure hotel kwam daaraan. Nou wat? Ik vertelde je het.

[00:44:35]

Wat was er een soort soort ibis in Paal ofzo? Op een wel heel, heel chic. Zie je ze zwembad Sangatte, al dragen je Zuid-Thailand ze fratsen? Ja, eigenlijk wel ja. Alleen euh, heel westers.

[00:44:49]

Ja maar waardoor ik eigenlijk juist niet naar Thailand continental breakfast. Volgende pannenkoekjes. Dat soort dingen.

[00:44:56]

Jizya? Deze vrouw netjes aan aan die meneer of mevrouw achter de receptie van euh. We hebben een fitste. Zouden we onze kleren kunnen wassen? Het is vandaag zondag 1. Dinsdag hebben we weer Länder hier.

[00:45:10]

Dus dat kan niet. Oh ja, ook prima, dat kan niet. Mannen moeten denken aan de hand was er verdraaien, want je kan je niet niet dwingen. Maar ja, goed verborgen om even te kijken.

[00:45:21]

Want ja, dan heb je overal gewoon je wasserijen, wasserijen.

[00:45:24]

Ja hoor, op de hoek van de straat 150 meter verderop was Sarai dus 100 roepies klaar.

[00:45:30]

Lenny uh nato uh om spullen, guns gewassen en uh. Maar ja, dan denk ik. Uhm, normaal in Thailand zijn ze nogal Frye. Als je dat vraagt dan een receptie. En er is geen Laundry die op dinsdag. Dan zijn. Honderdvijftig meter verderop heb je een Laundry en ging het wel even voor Renger, nog voor je weet je wel, maar. Dus als je dus naar zo'n westers standje gaat, dan krijg je dus dit dus. Vertel, dat is Toni Morrison.

[00:45:58]

Ja, daar zit eigenlijk wel wat. Weet je wel? Ja euh. De volgende morgen kwamen we dus in dat spelletje, wat ik dus geregeld had voor 7 euro. We hebben dus als grote ontvangen daar met een glimlach waren we daar euh ontvangen, maar geen oren. En wij gaven gewoon een klus voor natuurlijk. Want ja, euh, de dag daarvoor hadden we eigenlijk met een rotgevoel dan geslapen. In ieder geval een paradijs waar eigenlijk geen paradijs was.

[00:46:24]

Euh. En de volgende hadden we. Slapen in één van de bergen. Voor 7euro euro. Maar hadden we dus evenveel betaald als in het vorige spelletje? Weet je wel. En dat vind ik zo mooi. In Thailand is dat t zeg maar. Ze zijn niet op je geld uit, maar ze vinden t gewoon fantastisch. Terwijl ze kunnen vragen of ze willen dat we betalen. Dat is gewoon hé.

[00:46:45]

Heb je? Heb je wel eens? Euh. O. Enfin, t. T. T Topsporters deel van Thailand. Kan je na goed trainen of ga je daarheen om te trainen? Of ga je fiets die of het maakt wel serieus kilometer?

[00:46:59]

Kan ik me herinneren als ik euh, die fiets ook gewoon in je Jimbo en in je Sunweb pakket? Zeker drie profs rijden duidelijk als Sullenberger.

[00:47:09]

Als ik me in voorbereiding zou moeten kiezen voor een seizoen, ja, dan zou ik in Thailand het seizoen voorbereiden. Hoe zou het er dan uitzien?

[00:47:17]

Zij gaan om 1 januari die kant op gaan. En nee, 1 november direct na je Nanno 2 weekjes naar het zuiden. Euh ja, een beetje.

[00:47:27]

Of zie je nou aan strandbar? Nou, langzaam weer naar t noorden toe naar Shanghai vliegen en dan euh, daar ja tripjes maken zoals we eigenlijk afgelopen kun je gedaan hebben.

[00:47:38]

Het is dus zo. Maar euh, je fiets met je rugtas naar het busstation toe. Euh, je tas wordt gewogen en je betaalt 2 euro. Ze betaalt. Euh, zo breng je. Je krijgt het papiertje van je van je tas. Ja ze breng je tas en breng ze naar je volgende dorpje waar je waar jij dus zei waar je tas heen gaat. Ja, je komt aan vonden dorpje. Je stopt bij een euh koffiebar. Of zo je de drink goeie koffie trouwens drinkt.

[00:48:07]

Goeie koffie hoor je toe. Ik was iets langer mee, maar liet overal koffieplantages euh.

[00:48:15]

Bonar kweken. Ja, Kolkata. Ja, we hebben eigenlijk die morgen nog geprobeerd. Ja ja, hebben we. Daar ben ik nou. TAS gaat gewoon mee.

[00:48:24]

Maar met m al die backpackers pak je dus de bus van van plek naar plek. En wij fietsen dus van plek naar plek. Maar onvast gaat met de bus naar mijn tas met mijn zoon mee. Ja, voor 2 euro.

[00:48:35]

En hij gaat niet kwijt. En hij had niet kwijt. Auva ijver aan mee. Ik heb dan een gebekt bij je. Je gooit je tas gewoon en geeft er niets aan. De druiven zijn achter op de beurs staan van die gasten die pakken die Tasha. En ik ben nog wel de eerste keer dat ik dat weet. Jij blijft dat van mijn tas gaat. Dat zou ik bij me. Neenee, nee, want die toen kwam ik erachter. Die bussen.

[00:48:53]

Gooisch op het dak. Nou, ik heb de eerste tocht gewoon alleen. Maar dit zal achterneven voor mijn krijgen als ze nachtvlucht. Ja bij elke stop en dat zijn er veel. Tibet, je ziet niet één of andere iqot met mijn tas weglopen. Na twee weken ben dat ook kwijt, want dan gaat al die tas maar zorgen dat je tas goed inpakken hoeft niet altijd. Ja en dan stop je reis, verschijnen gewoon in je zak en we regelen beffen.

[00:49:15]

Ja, en dan zit je echt wel in een ontspannen modus. Die ken ik ook uit jouw verhaal. Heerlijk lekker.

[00:49:19]

Ja, die mannen. Kijk, ik kan het natuurlijk ook wel zeggen. Ik kom daar ieder voor vier jaar aan de jongens natuurlijk. Voor de eerste keer aan hun zijde van de troon. Vertrouwen op jou? Dat komt Rijswijk alleen. Dus ja, ze vonden het al. Ze vond het wel heel spannend natuurlijk.

[00:49:34]

Want ja, je heet gewoon je spulletjes. Allemaal mee. Allemaal mensen die helemaal niet kent. Alleen ja, die mensen zijn daar gewoon zo opgegroeid opgevoed dat ze gewoon niet stelen. Niet jatten. Dat soort dingen weet je wel. En dat voelt gewoon zo gastvrij en zo fijn.

[00:49:51]

Maar hoe ga je daar niet wonen? Maar? Serieus? Euh. Ik sluit niet uit dat ik een deel van het jaar misschien wel aan tafel zou zitten. Ja, maar dat ligt er ook aan mijn carrière hoor. Ja ja, ja alleen. Kijk eerst ikke is mijn tailles. Ja euh, hier had ik al terugkomen. Maar ik sluit niet uit dat ik bijvoorbeeld volgend jaar weer in Thuis Titaantjes gedaan zijn.

[00:50:15]

Kinderen? Ja, maar dat is ook duidelijk. Bijvoorbeeld ook over laten komen. Ja, wij gaan komen.

[00:50:21]

Stel je voor je je begint te hoveniersbedrijf. Euh, je had niet een half jaar van van t jaar lang in Thailand zitten als je je eigen hoogvenen blijft. Ik bedoel als je. Dan heb je ook al. En dat leer je ook als topsporter. Euh. Als jij weet dat je je basis in Thailand zet met Zinnbauer, dan doe je het toch een trapje of dan loop je het overstapje minder hard. Dus als je een bedrijf wil opbouwen zou tegen zeg.

[00:50:46]

Ja ja, precies dus. Dus het houdt je tegen? Ja, dat is gewoon een een spagaat. Ja ja, alleen lekker hoor.

[00:50:54]

Maar die keuze. Conclusie nadat je erover nadacht zie je wel.

[00:50:57]

Nee, mijn conclusie was dat ik euh internetaanbod. Nee eerste probeer heel hard te fietsen.

[00:51:06]

Euh, dat is echt reekswinnaar zoals Karl.

[00:51:09]

Hoeft u dat hoveniersbedrijf niet meer op te zeggen. Moet eerst kut zijn voor de vertrok voor de rechtbank. Beter ja, Mooijman en jongens. Het is hier. Het is. We zijn de zijne. We gaan weer langzaam richting de drie uur, worden de Antonietta outtakes. Euh, ik heb nog drie dingen in de cinco. Landen zullen langzaam gaan afronden. Dan ga ik denk ik wel ja. Uhm, ik heb drie dingen in de Sinkeldam corner staan.

[00:51:33]

Dat zijn dingen die we besproken hebben. Maar de F1 Twan Ramon Sinkeldam die je die trouwe luisteraar luisteraar reguleren zeggen bespreken we straks wel. Doen dat natuurlijk niet, want zou het allang weer vergeten. En dan ben ik een dag later met een aan fietsen die zegt de ja gast. We zeggen jullie. Kom ik op terug? Kom ik op terug. Maar dat ben je niet op teruggekomen. En dat kan natuurlijk niet. Ik heb. Ik heb.

[00:51:54]

In Sinkeldam Corner heb ik drie dingen staan, waarvan er eentje nog helemaal niet gesproken hebben, maar wel op mijn lijstje stond en dan niet besproken. Insanity wil ik zeker bespreken. Pieter Weening. Die hebben we wel afgesproken, maar die hebben we genoemd. Die spreek jij wel eens regelmatig? Zeg jij ja? Dat vinden waar alle twijfel ene. Interessant vind ik. Dat vind ik interessant. Wanneer heb je een voor het laatst gesproken? Of mij wat?

[00:52:15]

Wat is? Wat is het eerste beeld dat je je in je opkomt als je als je aan Pieter Weening denkt? Euh.

[00:52:22]

Buitenbad. 60 al a arken portuguesa.

[00:52:28]

Goeie vent? Ja zeker? Zeker zeker? Spreej is zei je zijn geloven dat je regelmatig sprak.

[00:52:35]

Pieter is niet iemand die heel veel euh contact heeft via de app. Of. Ja uhm, maar ik spreek nu af en toe wel ja. Die ambulance heb je OLVE verhaal als iets aannemen.

[00:52:48]

Zo is heel erg oldskool en ik kan gewoon echt een bijzonder ventje. Ja, echt een bijzondere kerel toch? Horecaman? Ja joh, ja dat wordt genieten. Ja, misschien wil je ook wel mee hartje, maar misschien wel een kans om uit te maken. Een verhaal dat je niet tegen voetballen.

[00:53:05]

Niet Pieter heeft me bijvoorbeeld wel euh ja, veel dingen geleerd van. Dat je gewoon ook wel ja ja, je kop moet vol, maar ook hard moet werken en euh, ook als zonodig moet leven om tot resultaat te komen. Iedereen is wel een beetje de de thee over zich heen dat die nonchalante zijn nergens wat om geeft. Maar hij kan donders hard trainen en donders serieus zijn.

[00:53:29]

We hebben wel eens te onderstreept jij nou bij Rabobank. Toendertijd hebben we nog wel eens euh ja, je hebt tegenwoordig ook zo'n boek, zo'n dik boek totaal. Koosje XL gaat over Exem, Tuijp. Ja, weet je wel. Intervet. Extravert? En dan heb je zestien verschillende karakters, structuren en karakters. Ja, iedereen. Iedereen is anders. Ik weet nog wel, Dennis Smeetshof van z'n veld, heer. Ik was een promoter van die namen van Pieter Weening.

[00:53:56]

Een vakman. Ja, was een vak dus niet? Nee. Weet je wel. Die zijn gewoon in de winter. Ja, ik een 5. Ik train 4 uur, maar dan wel hard. Ging je alleen. Die doet gewoon precies wat nodig is. Niet te veel, zeker niet te weinig, maar gewoon wat nodig is om goed te zijn. En als je Pieter Weening 3 maanden van tevoren zeggen. Nou nee, nog niet eens anderhalve maand van tevoren, zegt Pieter.

[00:54:17]

Je gaat naar het WK, je gaat mee op kop te rijden. Zorgen dat je nooit zorgen. Je moet niet twee weken van tevoren zeggen. Maar heeft u misschien wat teveel biertjes gedronken? Maar als Koos Moerenhout zei van Joya gaat mee naar het WK. Wat hebben ze altijd? Is die op papier stond en die heeft de afgelopen jaren alle kansen gegrepen. Ja, hij was goed ook, want Koos Moerenhout kent hem ook. Ja, ik ben daar gewoon mee en dan zorgt die gewoon dat ie goed is.

[00:54:37]

En hoe of wat pakt ie gewoon even? Honderd vijftig kilometer rijden. Maar als je zegt nog een beetje vervelend voel, dan gaat ie wel naar de Ronde van Engeland en treed ik nog een paar keer bij. Bij wijze van spreken. Dus dat is gewoon een vakman. En nou ja, dat is natuurlijk iemand waar. Ja, want van is een jaartje. Of nou ja. 10 12 jonger dan? Nou ja, dat zijn goed 13 jaar jongen, dus daar kan je natuurlijk veel van leren als jonge renner.

[00:54:59]

Als je zo iemand zeg, maar ook in ploegen als Roompot. Ja vet. Wat denk je dat hij jou adviseert? Tour of te spelen? Tweede dingetje op Winkelmans corner. Jij komt niet zo makkelijk weg. Euh, als een torenkraan die Pro Tour op de Spelen? Onmogelijke vraag. Nee, zeker niet.

[00:55:19]

Euh ja. Ik denk dat Pieter zou rijden. Tour ja. Wat zeg je zelf? Ha! Uh. Legt dan wel een ploeg welke rol? Ja, als je nou ja zegt bijvoorbeeld alle Tourrenners niet naar de Spelen kunnen, maar als je dan wel mogelijkheden. Weet je het zo moet kijken.

[00:55:43]

Ik moet ook reëel. Bedoelen we de hoeveel plekken zijn de Olympische Spelen in twee of drie?

[00:55:48]

Ja euh. Zijn er al dan behoorlijke wielrenners? Euh, doe ik zeg in Nederland.

[00:55:54]

Wij vinden kansberekening te doen. Hoe groot de kans is dat dit jaar naar de Olympische Spelen gaat? Ja weet je hangt echt van die Catena af. Ik bedoel als. Als iedereen als Bauke Mollema niet mag en Tom Dumoulin in mag. En wat moet er van hun ploegen allemaal wel de tour rijden omdat ze dan? Dat is toch de. Dat is toch te hé? Zeg maar t is aan en gaat dus goeie nieuws met die nieuwe maatregel of met de maatregel dat of het het nieuws dat de krantenman maatregelen zo zijn dat je eigenlijk tour en uh of een volledige tour en spelen niet kan combineren.

[00:56:23]

Ik kan wel de eerste vijf dagen lopen op de eerste tien dagen. Maar stel, je gaat niet naar de Tour voor de eerste tien dagen. Dat was vroeger zo. Maar dat is nu weer meer geloof ik zo.

[00:56:30]

Dus het is niet te combineren. Dat speelt jouw kansen in de kaart. Ja ja. Plus ook in de koers zelf natuurlijk, want normaal zitten veel van de beste renners toch in de Tour. Dus ja, dat maakt het dubbel op kans. Hij is veel minder gaan, maar wat dan ook.

[00:56:50]

Daar komt misschien ook wel omdat dit nu gehad hebben bij een operatie dat ik denk van uh, weet je, het zal allemaal al die maatregelen of de Tour of de Olympische Spelen gaan horen.

[00:57:01]

Sorry dat ik heel hard fietsen orde en dan de rest komt dan wel. Acco is mag een Belg denkt te hebben. Hoe zou het ontstaan van zo'n. Nou misschien even GRECT bellen? Of eigenlijk niet? Of althans Helm en zijn fiets, maar even gewoon even kijken hoe het staat met goud. Dan gaat het goed. Voor Helping regelen die dan hè?

[00:57:21]

Nou ja, we met oranje en geel op de Spelen kan ik daar ook wel mooi.

[00:57:28]

Heeft die zeker over nagedacht? Euh Toure?

[00:57:32]

Ik weet niet of het waar is ook ware in ieder geval in een Giro. Zo euh, als het omgekeerde. De roze trui wilde zijn roze fiets voor hem maken.

[00:57:41]

Een rood stuur leverde al die poespas niet aan. Weet je wel gewoon. Dat vind ik gooi netjes dat Genk alleen en kwam alleen aan de andere kant. Maar kijk eens in Nederland. Fout?

[00:57:56]

Ja, als je de andere kant kijkt. Als iemand dat wel leuk vindt, dan vind ik het ook best. Tuurlijk, maar ik vind het juist mooi alpine da da da. Dat hij heeft in de ceremonie weet je wel.

[00:58:07]

Maar Pietje. Dat was ja, als je het hebt over iemand rechtdoorzee en streetwear. Ik bedoel, ik weet nog wat ik in 2009 op Twitter ging, vlak voor de Tour. Toen was bij ons binnen de ploeg zoveel Laurens. Moet je nou op Twitter? Wat heb je nou aan de wereld te vertellen? Weet je wel? De komische website Sommes van Thomas stuurt die af en toe lekker en soms naar zijn eigen website, waar eigenlijk Twitter avant la lettre?

[00:58:33]

Gewoon in een kort bericht komt. Ja, dat was best wel vooruit. Geavanceerd. Maar ja, daarna kwam Twitter natuurlijk het hele systeem van de baan. En Pieter, die die dat ook weet je wel. Maar twee jaar later zaten we allemaal ploegmaats op Twitter. Maar ja, hij is misschien toch wel handig voor. Maar weet je wel een beetje een auto naar de wereld en de ploeg die begon het stimuleert, terwijl ze het in het begin een beetje afremde van jou wat afleiding?

[00:58:58]

Ja, naar afleiding en onze perschef Paul gekroond gaat. Ja, want ja, Armstrong gebruikt het ook als een mening uiting. In plaats van dat de journalist opschrijft wat jij zegt of een beetje verdraait. Pieter is nooit op Twitter gegaan. Nee, nee, hij niet op WhatsApp na en vond het niks. Hij vindt het niks. Hij zal het niet doen. En dat spitten vind ik wel fantastisch. Ja ja, ja ja, ik heb een psychiater.

[00:59:25]

Dat dat soort dingen lees je dan bijvoorbeeld van en van hem. En euh.

[00:59:29]

Dat zou het. Alle ellende is aan, aan aan dit soort verhalen weer nieuwe vragen of komen en dat er gewoon verkeerd. We hebben dit natuurlijk, we doen het in twee. Pieter ook bijvoorbeeld. Weet je dat je na 4 jaar al geen ploegmaats meer is? Dat je in de Waalse Pijl? Euh, toevallig in hetzelfde hotel gaat vanavond wel of een biertje drinken. We zitten bij elke PTFE aan de bar. Gewoon gezellig ouwehoeren na het eten n trippel en daarna pas in bed in plaats van meteen gaan.

[00:59:57]

Netflix, weet je wel, dat is Pieter. Dus ja, hij heeft ook niks nodig. Maar hoe moeten ook in Pot? We moeten maken? Maar ja, we zitten nu niet eens keer. Euh. Heb jij in eerste keus ook kabeltelevisie? Hahaha, ja, daar heb je. Heb jij code geel gezien? De documentaire kan uiteraard uiteraard. Hoe kijk je hier wel heel even overheen? Ik heb echt zitten genieten.

[01:00:21]

Hoe heel heb je het gekeken? Zakje chips, borsteltje?

[01:00:25]

Hoe Ségur zou Eric zou kicken op een telefoon die vertelt op de hometrainer.

[01:00:31]

Wel serieus. Gewoon op je je, je fiets op de op. Hoe overleef je?

[01:00:36]

Wij hebben een springbok thuis. Oh ja, op de hometrainer hebben we gekeken of de telefoon ging.

[01:00:41]

Wat dacht u ermee? Hoe heb je bekeken wat woorden van God?

[01:00:44]

Kijk, kijk van mij. Tuurlijk supertof. Kijk maar eens. Niks nieuws. Mijn nu is mijn ploeg. Ja, ik ben onderdeel van dit project. Weet precies hoe het werkt in de ploeg.

[01:00:53]

Euh. Dus voor mij was er eigenlijk niks. Euh, anders dan anders. Alleen euh. Is wel eens weer inspireerde natuurlijk dat ik onderdeel van die ploeg. En dan dat ik daarin zit. Euh, en dat geeft wel moraal ja.

[01:01:12]

Zet er gewoon schone en euh. Je zit in de ploeg die je die die om de tour steunen gaat. Uhm. Was het representatief? Gewoon puur voor mij als kijken van buiten die naar zo'n docu zitten kijken. Ik vroeg mezelf vooral af steeds van hoe representatief is de IS heel zagen zitten snijden. Laat soms alleen maar dingen zien die euh. Die die die die alleen maar horen, die mogen. En het echte. De echte trash torque en het gebit en de ruzies in de klappende.

[01:01:40]

Dat laat ze allemaal niet zien. Hoe representatief is het?

[01:01:42]

Nee, juist niet. Ik denk juist dat ze dat ook denkt. De status van de ploeg. Wel een klein beetje dat ze proberen zoveel mogelijk open te zijn over de gang van zaken binnen de ploeg. En dat hebben ze met dit. Denk ik ook gedaan. En euh ja, wat ik zeg. Ik heb daar niks. Niks nieuws gezien van mij omdat ik onderdeel van die ploeg bij hem. Maar ik kan me voorstellen dat voor buitenstaanders dat wel eigenlijk een hele mooie docu was en een mooie inside kijk op euh, op hoe het gaat.

[01:02:12]

En in zo'n ploeg weet je wel. En en hoe iemand dan zo binnenkomt of hoe iemand dan zo reageert in de koers, weet je wel. En als Martin dan zegt van Yeoman gast. Het heeft geen zin om zo in de koers te gaan mekkeren.

[01:02:26]

Ja zitten mekkeren. En dat soort situaties heb ik bijvoorbeeld zelf ook heel vaak gehad. Weet je wel? Euh, en pas na de koers hoor. Ja, ja en ja, dat soort.

[01:02:36]

Dat zo. De informatie heeft de kijker thuis eigenlijk nooit. En die geven ze nu al prijs natuurlijk, maar wel zij als nieuwelingen.

[01:02:45]

Wat je ook zit te smullen toch? Ja, want ze ja, ik heb natuurlijk ook in die ploeg gezeten. En euh, dat zegt Thomas eigenlijk ook. Dat is niet veel veranderd. Maar wat dat betreft zag ik ook hetzelfde als wat ik meemaakte zeg. Heel vet. Ja, echte echte Jouvet. OK. Is dat eraan? Trouwens was het een groot ding dat er dus. Ik van nog een afra? Gaat er dan een mailtje in de.

[01:03:08]

Hoe communiceren alle Jumbo flitsmacht leden met elkaar? Ja, precies zich wat ze zo. Ze geven toe dat ze met elkaar allemaal of heb je allemaal verschillende bubbels opgroef. Zo valt de mailinglist van Marijn ofzo.

[01:03:21]

Of goed. Ik bedoel, ik word uit oude WhatsApp groep gehaald denk ik.

[01:03:25]

Nee Relaes van Jumbo is maar zonder al teveel. Wij zullen Erfgoedbank Staf en mijn familie zonder kreeft Kriss. Ze werd ooit naar winnen. Maar ze is hoe.

[01:03:45]

Nee, wij. We hebben wel holler van de ploegen en dat we daar wel in zaten. Jongens vanavond. Ze horen zo laat de code geel pakken.

[01:03:54]

Zijn er andere meisjes die iedereen reageerder van een mooie docu of weet je wel? Euh. Uhm.

[01:04:03]

Allemaal had je nou bij Charlie dezelfde die of die op WhatsApp reageren?

[01:04:08]

Euh ja, vaak wel. Nou wat denk je, geen zinc, geen zin. Oh ja, weet ik niet. Ik weet niet of Deroover of euh onbekend. Wie winnen is wel heel die van Jumbo. Vist maar eens na heel uit.

[01:04:20]

Niet zeggen hoor niet zeggen we heel actief op op bord denk je Wow Primoz.

[01:04:29]

Nee Wout. Maar ja, we kennen. Dit is moeilijk, maar na. Robert, laat ik het zo zeggen. Mijn tijd als bijvoorbeeld Robert. Wel een beetje de voorloper ook met euh, ontgroening. Ja prins verleent. En zo ja, zo weet je de Lida beetje bij de handje. Is dat nog steeds zo? Euh.

[01:04:49]

Hij is wel het geweten van de ploegen.

[01:04:52]

Het cultuurdragers lekker duos, je een beetje de leiding daarin neemt en dat doe je ook heel goed.

[01:05:00]

En euh grappig kan ik maar zeggen. Ja ja, ja ja, ik denk dat dat wel een beetje is.

[01:05:05]

Ik doe de ontgroening toe ofzo. Toen zat je alsnog op het appel dieet zeg maar wat minder lekker is je wel. Zeg dat. Ja dus, nee, maar Jos is natuurlijk ja, ik praat nu over Jos. Jos kwam bij de ploeg. In 2008 denk ik was ik al wat ouder en hij was een jonge renner. Ik weet nog in 2009 dat die 1 jarige naar beneden kwam, want die voor het eerst in Adam op zijn benen, na de massage tijdens een tiran.

[01:05:29]

Weet je wel. En nu ja, dat is dat is ook al elf jaar geleden. In zo'n geval weet ik veel. 36 ofzo. Dus ja, dat is inmiddels wel één van de van de mannen die al sinds 2008 ook voor de ploeg rijdt. Ja ja, hij is een cultuurdragers. Vreselijk woord, maar dat is een beetje de ploeg. Ben je natuurlijk mooi ei samen iets als wel of ontwapenend warm zit. Met Somewhat. Euh, iets als een niet besproken hebben nog wel.

[01:05:56]

Euh. Laten we zeggen op je Wikipedia pagina staat. Misschien is het iets van je, zegt Gast, heb ik formeel geen zin. Maar daar is wel gezeik geweest op een gegeven moment omdat je van dat van het trainingskamp ben euh. Bent euh weggestuurd vanwege slaap, pillen, medicatie of. Is dat een zwarte bladzijde van je zegt. Flikker op. Geen zin in? Nooit meer over hebben? Of is het niet zo'n Voisin? Maar ja, dat was inderdaad ja.

[01:06:23]

Wat telt is wat doet toen?

[01:06:24]

Euh, toeval? Wil dat wel echt een zwarte bladzijde? Euh. Alleen denk ik dat die dat juist alleen maar volwassenen ben.

[01:06:32]

Door hoor en uhm meer bij haar inzien dan dat je ook een voorbeeldfunctie hebt. Euh, als je als renner zijnde weet je wel. Euh. Dus ja, toen was er misschien een heel arsenaal. Nu kijken we al heel anders op terug. Want voor de vele luisteraars was werden drie renners weg. Niet vanwege doping, maar vanwege overtreding van de interne regels voor kevertje. Het was omdat je slaapmedicatie had genomen voordat je ging slapen en iedereen heeft voor mij.

[01:07:00]

En dan maar als buitenstaander. Ja, ik weet dat dat op een gegeven moment in in gebruik was. Natuurlijk meteen de alarmbellen met VDB Steel.

[01:07:09]

Wou die eigenlijk niet, maar ik, ik, ik, ik. Ik wist dat dat dat de renner slaappillen namen omdat je gewoon om hongerig naar bed te gaan, zodat je de volgende dag. Dat is mijn theorie. Maar wat mijn informatie op al zowel je, je was vaak hongerig. En als je hongerig ben, je kan niet slapen. Die snappen slaappil. Sliep je lekker, viel je tijdens slapen euh af en de volgende dag kon je weer shortcut.

[01:07:30]

Ja, het is een shortcut. Dus geen doping, maar gewoon maar ook niet geoorloofd. Klopt, klopt dat wat ik zeg nog niet? Was dat een beetje de ratio erachter?

[01:07:38]

Nee, juist helemaal niet. Kijk je gewoon lekker slapen?

[01:07:42]

Nee, nee, juist helemaal niet. Zeker toen in die tijd een euh ja. Toen had ik bijvoorbeeld de T. Het was ook echt zo. Euh. Had ik gewoon septiem tassen omdat ik naar tanend was gevlogen en. Euh, ja, dat u dat nu nog in kater van twee Henno met de heenreis en een terugreis. En euh ja, het was zo euh, die jongens. Euh Posco en uhm bato rubato. Uh in die naam. Uh snooze.

[01:08:17]

Euh ja, dat is wel. VDB denkt toch nee.

[01:08:20]

Ja ja ja. Da's pruimtabak wat je onder je. Ja.

[01:08:24]

Kijk en euh ja, ik heb er niks mee. Ik heb met roken. Dat soort dingen heb ik nooit iets gehad. En dat ga ik hopen. Communie krijgen ook.

[01:08:32]

Daar trek ik me gewoon niet. En euh, ik moet zeggen euh. Pascal heeft ook heel veel geleerd. En euh, is er heel veel veranderd dat daar in positieve zin ook. Euh. Mij interesseerde het niet. Ik dacht zoiets van ja dat. Dat is hun Palkia. Ik leef met Pascal op de kamer. Looppaden komt en euh. Prima G. Euh. Gasten. Om half tien s klaar. Dan hangt er maar naast. Want ja, ik sla wel vroeg.

[01:08:57]

Euh, die avond ook. T Was negen uur en euh loosbroek. Lobato kwam binnen. En euh, die had druppels. Nou ja, hing die druppels nemen. Ik zeg ik kom er ook ogen. Voorbarig ook. Hoe slapen? Ja, persoonlijk ben ik in slaap wat de druppels waren. Ik moest druppels. Nee, nee. Willen. Willebroekkaai laat druppels dan. Ik kan niet eens kijken. En dan? Dat is wat ik zeg. Maar dat is me dat dus wel zelf meest kwalijk nam is dat ik iets nam, maar wat ik niet eens wist wat het was en dat Eva misschien wel meest euh beurs gemaakt van euh Provera zijn.

[01:09:35]

Dat je ja, je moet gewoon over heel veel dingen nadenken. Als ik hier vanaf dit boek blijf slapen, moet ik nadenken dat ik me amuseer vul. Euh, dat soort dingen. deEconomie waarbij. Ja, ik ging bijvoorbeeld gewoon een week mee op een vissersboot na het seizoen. Dan zei ik nou, dan zwijg ik dan. Dat vertelde ik dan op trainingskamp. Ze. Heb je dat wel, dan mag je wagenbouwers Herrebout. O ja, shit vergeten.

[01:09:59]

Weet je wel?

[01:10:00]

Ja ja. Over dat soort dingen dacht ik na over dat soort dingen dacht ik gewoon allemaal niet. Nou weet je wel, alleen ik heb dan wel veel daarom best wel veel last van gehad. Ja, ik ging bijvoorbeeld naar Californië toe en dan is het normaal. Euh, n viel er aan Ray. Euh ja, probeer me meer te Liene. Of anders als eigenlijk niet had me slaapmedicatie. Euh. Jullie hebt me daar zo goed mogelijk op aan aan te passen.

[01:10:25]

Als iedereen dat doet. Ja euh. Of ze tenminste zoals de meesten proberen aan doen. Euh ja, ik deed het gewoon niet meer omdat ik dacht van ja. Straks heb ik die naam, weet je wel. En daar heb ik heel veel moeite mee hadden. Deed me wel wat tijd gekost om daar extra voorzichtig ging doen. Ja nodig. Want ja ja, schuldig gevoeld. Ja zeker. Ik zat toen met Anthony op trainingskamp volgens mij begin 2017 en reden met Sunweb werkkampen en rijden richting Denia.

[01:10:55]

Eigenlijk maar Moreira.

[01:11:01]

En dan kwam wel toevallig in zijn eentje tegen. Want jij was door een ploeg waar je dan ben geschorst geweest voor een paar maanden. Zo mag je niet met de ploeg op trainingskamp, maar zat je wel in je eentje wat betreft jouw schuld trainen. Na de eerste keer dat ik jou tegenkwam zeggen maar wat ziet het eruit? Weet je wel in al zijn zou ik zeggen. Hoe is man nou eens met me? Dat is een jongen die traint als een malle dj die die is op dieet bij wijze van euh.

[01:11:26]

Ik was nog maar ik. Ik weet niet hoe zwaar je nu bent, maar die is achtenvijftig kilo. Ik noem maar op. In ieder geval heel licht. Maar ik zeg. En volgens mij schoot je ook uit de startblokken als een malle zeg maar. Ja, dus hij heeft echt de ballen uit z'n broek getraind, zeg maar om zichzelf een beetje terug te vechten.

[01:11:42]

Ja en euh ja misschien?

[01:11:45]

Euh, het was toch wel een smet op het blazoen. Zo ja, juist op dat moment voelde dat heel erg. Alleen maar bewijzen misschien wel eens goede keer. Schop m hongerig en niet krijgen doe je eigenlijk een beetje.

[01:11:58]

Terwijl eigenlijk was ze eindelijk iets iets na een harde schop. Nou ja, een verkeerde schop. Want ja, ik. Ik wist het antwoord las. Weet je wel. Nu week, na 7 jaar prof ik heel goed wat het is. En euh, weet ik ook heel goed de gevaren van de slaapmedicatie en zo. Alleen toen wist ik dat helemaal niet. Wist ik veel? Als je als ik al een nieuwe vriend van slapeloosheid. Die weet niet eens wat des slaappillen.

[01:12:23]

Ik had kunnen slapen. Weet je wel ja, maar toen was ik ook nog zo. Weet je wel.

[01:12:29]

Alleen is de ploegen toen euh gewoon euh is. Is de ploegen toe goed mee omgegaan je.

[01:12:36]

Euh. Verstrooiing of van wel driemaal? Nou ja, kijk, ze hebben wel hun statement gemaakt natuurlijk.

[01:12:45]

Euh, Vogelstraat. Ja, ze hebben wel een statement gemaakt. Alleen ze hebben niet om de pet gehouden. Nee, nee, ook in de periode. Ze zijn wel heel transparant geweest.

[01:12:56]

Maar dat heeft mij natuurlijk wel voor behoorlijk wat gevoel gekost. Alleen aan al de andere kant ook behoorlijk wat opgeleverd.

[01:13:04]

Euh ja, ik. Ik heb wel een fout. Maak je niet nog een keer? Nou ja, ik heb m verantwoordelijkheid gewoon aangenomen. Weet je wel. En ik heb ook gezegd van euh kijk. Ik had ook kunnen zeggen uh. Mum van. Jo Garsse. We gaan nu vier uur met z'n allen rond tafel zitten, pak iedereen toilettas maar eens en kijk maar eens wat we maar het toilet toilettas. Weet je wel. Had ik ook kunnen doen.

[01:13:33]

Even op jezelf vertrokken, maar ik had iets gedaan wat niet mocht. Ja, dan moet je op de blaren zitten. En ik herkende het wel.

[01:13:40]

Maar ja, wat een transfer. Toevallig zat ik van de week. Zeg me als medicijn cash thuis een oud potje met ja nee, want je zegt Slagmolenstraat. Pillen met wat zout erin. Thema's een palm of zo vaak weet je, dat was die tijd. Weet je dat?

[01:13:58]

Krijg je vroeger van een dokter als je ging vliegen en zo ja, dan heb ik sinds ik gestopt ben of ook al anderhalf jaar niet meer nagekeken. Maar dat is gewoon ja. Dus ik snap ook wel weer Ambtman. Hoe die Lida? Ja maar wat u nu zegt? Ja als iedereen zijn toilettas omkeer. Wie weet wat er komt van van dingen die nog van dokters heb gehad is toch een beetje gek. Is ook wel een beetje gek. Weet je wel, je krijgt het misschien van de dokter vijf jaar eerder in juni.

[01:14:23]

Broedperiode? Ja, en dat zit toch nog als een of andere talisman. Net zoals de of andere oude condoom van 20 jaar oud in Po i toilettas. Waarom gooi je het niet weg? Het zit er wel even in de ouders. Zo waren ze ook een beetje raar eigenlijk. En kijk euh ja. Toen dacht ik van ja kijk euh. Ik heb iets gedaan wat niet kan en dan moet ik voor de blaren zitten. Ik bedoel euh. Als ik euh.

[01:14:51]

Gaat niet wijzen. Nee kijk, als ik 5 a 5 glazen wijn drinken en dan krijg je naar huis hoor aanhouden. Ja dan is mijn schuld. En daar kan ik zijn mama dus ook naar huis sturen. Die is niet aan houden.

[01:15:02]

Ja nee, noem jezelf vertrokken maar de enige wijze. Ja ja, zo zit je hier nu ook nog en ga je. Dan ga je vervanging goed. Euh. Gaan supporteren gaat echter ver die Ada kwijt. Ik hoor maar ik ga. Ik ga waar die ook maar staat ook op de toto op jullie beurt treffen. Alles gaat immers prairiehonden. Drie ronden zijnde. En Olympische Spelen hoor. Ja ja toch? Achteraf heb je n is er n da even afgezien afgezien van die spelen.

[01:15:33]

We gaan. Nu gaan we echt afronden. Ronden lachen heel langzaam. Euh, een koers waar jij gewoon echt heel veel goeie gevoelens bij hebt. Waar je van je echt denkt van nou jongen, kan eendaagse zijn. Luik ja ja, die kan kwam vrij snel. Ja ja zeg Nicolas, je gaat de plaat bij blijven staan, gaan ze erbij halen etc. Waar komt dat? Doordat je moraal Holi op je weet niet.

[01:16:00]

Voeren? Volgende keer fietste niemand Luik-Bastenaken-Luik. Om diverse redenen keek ik al uit. Ik weet niet waarom. Maar.

[01:16:07]

Maar ja, af. Wat herinner je welke eerste? Of nee, ik heb bijvoorbeeld VDB. Maar ja, het was een feit. Eentje nee.

[01:16:14]

En daar ben ik ook bij. Ik ken ook echt bijna niets van vroeger. Van uitslagen van einde interview.

[01:16:24]

Wij zeggen Vandenbroucke, Bartoli dan.

[01:16:26]

Ja tuurlijk dat die die de die dan commentaar is ken ik wel bijvoorbeeld al. Ik ken eigenlijk qua uitslagen, qua renners van vroeger. En zo kan ik eigenlijk echt heel weinig en schreef wel ik.

[01:16:38]

Zo kijk ik naar Boogerd bijvoorbeeld. Altijd wel of niet, maar dat mag niet. Mooiste, mooiste klim. Waar kijk je dan naar? Wie kijk je wel? Ik keek niet ja, maar je zei een luik.

[01:16:47]

Keek ik altijd vroeger naar de koers? Weet je? Ronald Mulder College Tour. Henk Angenent Spruitjes over bruin?

[01:16:56]

Ja, nee, ik las niet. Ik ben niet zo. Euh, Pieter Kenner ook.

[01:17:01]

Weet je wel? Of gaat het erom? Gaat of. Johnny Hoogerland? Ja ja, atypische renners.

[01:17:12]

Piet Kinoo, Hoogeinde. Thuis trouwens ook. 1 e wil van.

[01:17:17]

Wat vond je daar vet aan het en Terpstra? Pfff.

[01:17:19]

Je hebt ook al niet zo te Ayre zinnige nonchalante.

[01:17:26]

Ja, schrijf me in! Ja ja hoor, je loopt stiekem niet. Ja ja, grote bek. Ja, onaangepast. Ja, ja en neen.

[01:17:35]

Maar ja, je gaat dan geloven. Ja, moeten we hebben doorstaan. Nou ja, je hebt de moraal van. Ja, hij zal u wel denken. Wel een kerel, maar weet zeker ik zeg wel ja ja ja.

[01:17:49]

Mooiste klim uit Luik. Het is toch een bewuste klim? Mooiste klim uit Luik? Euh, zal Nicolas? Ja ja, finale jongen. Ja zeker? Oh zo halfwedstrijd. Nou, waar hij kijkt naar Lou sluit. Hij kan het niet laten. Als jij gaat staat ga je niet meer zitten, want als je gaat zitten moet je terug naar af. Je gaat zitten, dan stop je mee. Ja ok. Nou, dat antwoord niet door twee of drie uur aantal activiteiten, maar wat serieuze gaatde.

[01:18:16]

We gaan het in tweeën doen. Ja, maar dat lijkt me echt gewoon. We gaan deze keer gaat afsluiten, moet hier vieren. We gaan. Echt afsluiten met door te zeggen dat we dat winterkleding nog steeds online staat. Ja, we doen een rondje rondje winkel. Euh. En ref. Wat doe jij altijd aan?

[01:18:36]

Als je morgen euh. Gate of 10. Of toch maar 10 morgen 2 3 graden 2/3 ga ontploft. Die kop gaat aan. Ja klopt niet. Koffie 2 laagjes wel. Twee lagen 3 laagjes. Ja. Euh. Vertellen wat de ontploffing die confituur van plastic flop kon vervroegen. Als je dan al zo'n timmerwerk aan. Nee, dan was het eigenlijk als je daar hard en geen reiniging te veel te zweten en zo en. Maar onze Engelse ref ontploft niet.

[01:19:03]

Maar ja, da's inderdaad eind jaren negentig ervoor. Het was tijd heette dat ontploft die koffie termen jerk en net als tegenwoordig zelfs een goed jacquard. Ja, da's allemaal haarpunten en alles is shit. Maar ik noem dat steeds als ik als gewoon erg koud een dikke winterjas aan zeg maar de voorloper van de Goubau. De media doet Deane en gaat de morgen zelfs met lange mouwen. Lange mouwen. Hij zit hier in het tasje. Wat nog ergens euh, waarmee niet bij mij toekwam.

[01:19:29]

Maar mijn droger deed het niet goed, waardoor ik nu nog een mooie morgen naar huis fietsen. Wou gewoon hier zo meteen buiten aan. Dan is ie morgen.

[01:19:38]

Ik neem 2 graden angst in. Als je morgen in Rome.

[01:19:42]

OK ok. Uhm, die staat dus online. Gaat dat checken op onze ref? Punt. CC oproepje brief voor de website moeten we nog doen. We krijgen ze nog steeds binnen. En Lisle Rietveldt moet komen, want dan krijgen wij brieven van luisteraars. Jou jouw maat hadden ook al gezegd dat jij luistert. Geloof ik niet heel veel podcast. Maar Yamato weggedreven? Breslauer uitwijst podcasts leuk.

[01:20:05]

We luisteren naar wat allemaal erg serieus mensen en dus eigenlijk tochtige. Mensen stuurden zo brieven. En die brieven, die uhm, die euh. De juweeltjes daaruit, die pakken we. En die publiceren we dan. Uhm, ik wil er nog een persoonlijke oproepje doen naam voor podcast maken. We zitten per slot van rekening over een podcast over wielrennen, maar er zijn nog volgens mij twee, drie vierduizend podcasts in Nederland. Alle podcast makers die dit horen. Ga even naar Spock.

[01:20:38]

Castar punt nl. Een mailtje daaraan, want dan weten adverteerders ze te vinden. Dat is een platform dat we wat ik samen met compagnon David achter modeling zelf een podcast maken heeft opgezet. En daar koppelen we podcast makers met adverteerders om, zo laten we zeggen podcasts in Nederland naar een wat hoger plan te tillen. Spot Kastaar punt NL gaat daar naartoe. Alsjeblieft baat het niet, dan schaadt het niet. Helemaal niet, want we zijn er doorheen ook al.

[01:21:06]

Wij zijn ook aangesloten. Adverteerders kunnen zich melden. Thanks Central. Ja, lekker hé. Ik zit even voor de beste voor de luisteraar. We zitten nog steeds op het achtersteven van de El Niño. Ik kijk uit op euh en euh, het euh. Hoe? Het Witte Huis geeft het de dichter visquota de. De tijd is het eten. Het restaurantje waar je goeie vis kan eten. Wat? Euh, weliswaar gesloten. Euh. Ik heb om mij heen nog steeds de kerstverlichting in velerlei kleuren.

[01:21:37]

Ik zie je Antietam die je lekker in z'n euh in een tuinstoel naar achter gaat zitten. Zelfvoldane kop komt. De You ha wordt leuk.

[01:21:47]

Ja, ik heb eigenlijk heel lang afgehouden. Ja, heel wat vrouwen om podcasts te doen. En euh, waarom is dat man kwam er niet onderuit.

[01:21:56]

Jonge anionen heet Sam van Lou. Ik heb veel gedaan en euh.

[01:22:02]

Maar goed, euh, gezellig. Hoe heeft Sam nooit gezegd gast, die gast ooit. Dat is ook een beetje.

[01:22:11]

Euh, dat hebben we misschien ook wel geleerd op allemaal. Je moet eerst zelf een keer iets doen om het te ervaren, weet je wel.

[01:22:19]

En dat dit nu ook voor leuk Chopard, waar je ook al de tweede aflevering is als een malle Moroni de leeuw tot tevoren.

[01:22:32]

Hoe laat? Hoe lang gaat de wekker na? Sandy ging om half tien fietsen met die man, dus ik kan je.

[01:22:37]

Two Of US At wandelt terug naar San Antonio en is dan zelfs half bij Tilburg. Volleyball, oliebollen, ritje met. We gaan eerst een Burgh-Haamstede halen, gaan we oliebollen eten en daarna fiets ik helemaal door naar want. Wij gaan door op jouw uit. We zijn er doorheen tot de volgende dag gewoon stadion staan.

[01:22:56]

Dan ga je niet meer zitten.

[01:22:58]

We zijn bijeen tot de volgende keer. Hoe dan ook, waar dan ook. En voor de tussentijd. Flo Rida Vaast.