Transcribe your podcast
[00:00:02]

IOW Hoeselt Energie is van Ellezelles prinses, zei hij Als jij nog voor de komende maanden nog knap nieuws zet je winterkleding nodig hebt? Grijp dan nu snel je kans. De hele wintercollectie staat online voor mannen en vrouwen. We hebben een lange en een korte BIP. Speciaal voor de wintermaanden. ARM en been stukken en wat dikke winti met de ontplofte Žižkov voor als het echt koud is. En van die lekkere dikke winterjas met lange mouwen. Ik zeg het je knap spul.

[00:00:28]

En hij als ik een tip mag geven het extra dikke Lazarev onder shirt. De Winter bijsnijden is echt. De bom zit als gegoten en nooit meer koud. Nou, een film die twee praatjesmakers. Maar dan wel even een kijkje op Ellis Responses zei je. Dat is CRF e.c. Zijn Massoels.

[00:00:49]

Was het niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets. Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral ook naast de fiets. Dit is de Lipsky Rayquaza podcast.

[00:00:59]

Mijn Menuhin in een staat swing in de damals training samen zingen Hajj de herwint zijn en een Brinta aspirine, spa, chocomel en Antonio masi is een stijlfiguur waarbij een eigenschap van bijvoorbeeld een persoon niet wordt omschreven met klassieke permar met een eigen naam van een andere persoon die algemeen bekend is als de typische drager van die eigenschap.

[00:01:25]

Zo weet iedereen bijvoorbeeld wat er wordt bedoeld als iemand een judas noemt, maar de term wordt ook gebruikt voor iets wat merk verwatering heet, het verschijnsel dat een merk zo bekend wordt dat men het in de spreektaal gaat gebruiken om te verwijzen naar soortgelijke producten van een ander merk. Brinta, aspirine, spa, chocomel. Bekendste wieler voorbeeld van een Antonov Massy. Naast de buff natuurlijk. Werd geboren in 1931 op de Avenue de Seemann Deej in Parijs. Vader Roger en zijn zonen ontwierpen een motorfiets met 100 cc tweetaktmotoren met Trappers zonder versnellingen, bestemd voor de wegwedstrijd Bordeaux-Parijs.

[00:02:02]

De productie van de lichte motorfietsjes in gang maakt motoren liep van 38 tot 58. Toen ging de onderneming op de fles. De onderneming wel, maar de naam niet, werd zo beroemd als lichte gang, maar motor op de weg en de baan dat die merknaam tot in de eeuwigheid voor alle licht gegangmaakt motoren werd gebruikt.

[00:02:21]

De derny, de lichte motorfiets waarop een gangmaker bij wedstrijden in de baan wielersport rijdt. De lichte motorfiets, want er is een tak van sport waar een grote motorfiets in het spel komt. De halve fond of het Franse denifl of meer gangbaar. Het stayeren, vaak verward, kan de beste overkomen. Met het bekendere derny rijden het stayeren.

[00:02:46]

Het stond al op Granma. Bij het eerste wereldkampioenschap baanwielrennen in 1893, maar na het kampioenschap van 94 1994 besloot de UCI dit oude onderdeel te schrappen.

[00:02:57]

Een besluit dat het stayeren als spaceport in verval heeft gebracht. Een kapitale blunder, dat zal ook de gast van vandaag beamen.

[00:03:05]

Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie wieler gebabbel. Mijn naam is Stefan Bolt. Tegenover mij zit die. Laurens ten Dam. Ja, bedankt voor het maar voor behoeden voor deze kopman.

[00:03:16]

Duidelijk minder. Ja, ik zat even de podcast wel eens door te lezen. Heeft u daar de hele tijd over? Toen ik een foldertje voor door. Dit is het dijn. Dit is een steen, wel volstrekt transparantie hoor. Dit is wel volstrekt nutteloos besteden draaien op een gekke fietsjes. Ja maar derny's. Rij op of de renners achter een denia op een vrij normale fiets. En toen zei ik ben moeten het oversteegen hebben, want ik volg ongeveer alles in het wielrennen wat er maar is.

[00:03:48]

Moet je nagaan als ik al niet weten wat steken is. Dat dat exact een verschil tussen hoe die motor eruitziet bijvoorbeeld. Dus daar gaan we het over hebben. Euh, met onze gast die we nog eventjes niet gaan niet gaan exposed. Hoe is het? Heb jij nog gelijk? Heb jij nog lekker fietsen? Maar ja zeker? Dus euh. Ik heb euh. Ik heb de 100 gereden. Weer eens hetzelfde rondje voor die ik ben. Een sport word je niet helemaal gek van de hele tijd die kut en aan.

[00:04:20]

Echt vier keer per week.

[00:04:21]

Volgens mij doe je doen doe je wel eens linksom bijvoorbeeld op rij en andersom. Nee dat. Dat heeft. We worden gewoon beperkt door de tijden van van t pwn in de duinen. Je moet voor halfelf. Moet je van de palen af zijn en zoals ik andersom doen en rijden over het strand zeg maar. Tot half elf moeten we snel afzien, dus we zijn echte. Maar dit Noord-Holland is iedere keer anders. Soms heb je zuidenwind. Nou, dan vlieg je over het strand met een goed stram.

[00:04:44]

Soms heb je noordenwind en een slecht strand. Ja, dat is hangt altijd van de wind, van het getij van alles af. Hoeveel? Hoe hard je hem gemiddeld kan rijden dus. Tuurlijk weet ik dat er T-shirts gaan maken met ik ben een sportauto is omdat jij vindt dat ik vier keer per week de ronde draaien dat het niet kan. Maar het is ook weet je iedere keer. Vanochtend was het hartstikke mooi, bevroren en hartstikke mooi. Waar waren trouwens echt veel mensen?

[00:05:09]

Bozeman waren zeker niet de enigen. Ja en ik heb genoten. T Is t is het is de E 31 januari zegt de goed dag van het WK. Het was vanochtend hoe Lola ik. Ik zat om 9 op de fiets. 4. Vier ja, waar ik of ik. Kwart voor acht. Ja, wel mooie dag. Ja. Was prachtig zeker? Het mooie was jonge weken. Tegenwoordig woon ik in een mijn Keef, zeg maar omdat we aan het verbouwen zijn.

[00:05:32]

En ik moet bekennen dat het door ook door de scholen, door de scholen sluiting best wel benauwend is af en toe. Ik kwam thuis en veel op ingaan. Dat hoeft niet. Ik heb aangestipt en ik kwam thuis en de kinderen waren naar de skatebaan. Want was sommig en Tess was volgens mij ergens boven de washer aan het doen ofzo. En ik zat daar heerlijk te genieten. Ook relaxen. Om 12 uur al. Ik deed net alsof ik niet thuis was, zeg maar en me even een momentje.

[00:05:58]

Sjiw. Nee, we hebben lekker gefietst en het was eigelijk met mannen die allemaal in koers gaan. De komende periode ofzo. Niki Terpstra, die rijdt volgens mij woensdag al. Euh echt koers in de Ster van Bessèges. Dus uhm, die was vandaag nogal hevig. Maar gelukkig had ie gisteren Zevenhoven getraind, dus was ie wel een beetje moe. En gister was ik wijselijk niet mee, dus kon ik me vandaag nog aardig volgen. Waar zijn we?

[00:06:22]

Nou ja, we zijn in in de zaak bocht.

[00:06:24]

Ja, ik en ik kan nog de geschiedenis van de zaak wordt. Moet ik schuldig blijven? Maar ik heb met Reinier wel eens over of je nou nou exposed mama flikt. Waarop staat toch boven in de titel? Als je deze podcast opent, zei Reinier heb ik het wel eens over gehad, maar dit is volgens mij wel een euh, een bocht met met geschiedenis zeg maar. Er staat hier natuurlijk de cacao fabriek enzo. Allemaal in en na al die grote fabrieken aan de Zaan.

[00:06:51]

En het is volgens mij zelfs een monument, maar dan mag je er niet meer over praten. Ik kwam je aanrijden. En toen? Toen was ik op zoek naar een parkeerplek in Ternat. Jezus, dit is een mooi pand zegt zou je zelf maar moet schilderen, dacht ik al meteen. Maar dat is een mooi pand. Maar even kijken waar die woont. Te mooi verdomme. In dat in dat pand ooit. Renier mooi welkom. Welkom in de pot.

[00:07:10]

Gaf je wel wat. Woon je in een lekke band?

[00:07:13]

Ja, bevalt goed. Ik woon hier nu anderhalf jaar en na ja, tot nu toe bevalt prima groen geschilderd hier en daar groen Vlaams groen bij.

[00:07:23]

Het is echt een Hollandse en Zaanse. Er wordt niet. B. B. B. Wie is Reinier? Dat is één van jouw vragen. Laat naar wie is Reinier allereerste? Is er hier een vriend van mij?

[00:07:37]

Zo ga ik hem, ondanks dat we af en toe wel wel wrijving is.

[00:07:41]

Maar dan bedoel ik dan Tankink z'n woorden zonder wrijving geen warm te zeggen. Maar. Ja, precies. Ik denk dat ik kinderen hier al. Nou, ik woon nemers trigt sinds 2007. Wanneer ben jij hier komen of in Maastricht wonen? Begin 2008?

[00:07:57]

Ja, eind 2007. Ja, da's waar wij zeg maar 10 jaar lang Limburg en omstreken onveilig gemaakt, zeg maar op de fiets. En dan hebben wij spreken iedere bochtje woorden wa of er links of rechts gingen we welke bak bier wél altijd zeg maar na naar Duitsland en ik wilde naar Belgie en dan balanceerden we altijd ergens op de grens. Weet je dat wie die dag meer overwicht had? Euh. Dus we hebben heel lang samen getraind. En in de aanleiding dat we uiteindelijk toch ook Baranya zijn terechtgekomen is dat ie.

[00:08:29]

In heel veel podcast die wij de afgelopen tijd hebben opgenomen zijn naam naar voor als ik zei van ja en het is natuurlijk altijd omdat V echt mijn vrienden ontvangen, zeg maar. Die ken ik redelijk uit Proton-M en dat zou ik nog geen vriend noemen. Kan komen, maar ja, echt naar mijn vrienden. Al wat er gaande vriendjes van Lou in de podcast zeg maar dat. Dat heeft toch altijd wel zijn? Want houden bij Siza. Maar euh ja nu euh.

[00:08:55]

Nu werd het tijd om op Radio 1. Waarom komt die altijd naar voor? Als je met Anthoon praat met bijvoorbeeld het Van Empel? Met met Johnny Hoogerland? Wat is dat met met we? Met Wout Poels bijvoorbeeld als eerste soort gast. Luister je?

[00:09:10]

Nee, ik ga ik luisteren tenminste. Ik heb die van Johnny gehoord. Als ik ze doorsturen. Het antwoord heb ik natuurlijk even geluisterd.

[00:09:18]

Dus krijg ik. Bovendien moet je luisteren. Dus ja, zijn was leuk om te horen.

[00:09:23]

En de Saulnier vond het ook wel. Als Johnny in IE jij Cioni. Euh imitatie was vrij sterk. Ik hoorde eigenlijk voor de koppeling met een groepje mensen dat zo ja, die staat. Jouw mening kan je daar gewoon voor vinden. Afvlakken.

[00:09:38]

Uhm, eerste keer in een podcast ook. Ja, nou nee. De regels zijn als volgt. Die zijn er nu ook goed van. Zullen we wat drinken? Wij jongens, op dit? Op deze dag van de WK cross? Nou ja, ik moet eerlijk zijn, het flesje is al leeg. Wat een Barolo uit. Volgens mij. Ik heb nog. Ik heb nog nooit een keer van Van Speijk een kopgroep doosje thuisgestuurd gekregen, dus die werd geplunderd zeg maar.

[00:10:03]

En we hebben het pièces van Jamal Pyama echt uit Italië. Knoflooksaus? Ja, nee, wij waren bij hem.

[00:10:11]

We zitten een beetje naast vanwege de avondklok, zeg maar.

[00:10:14]

Dus het was direct naar de Crozier. Rijen pizza's en bier en wijn en spa rood. Het als een soort zwaard van Damocles hangt de avondklok, vergrotingen van volledige transparantie. Het is vijf over zeven. Als deze podcast twee uur gaat duren, dan kunt u ons allemaal ophangen aan de hoogste boom. Ja, nee, maar Henny heeft een printer, hoorde ik. En een bank en een bank dus komt goed. Nou, die bank, die is groot genoeg.

[00:10:46]

Uhm, we hebben dus geen wijn voordeel. Euh euh wijn. Bij mij was die optraden als kopgroepje, maar ik heb nog een tweede fles. Heb ik wel ok. Kijk dus die zit daar een bepaald. En als dat nodig is, dan pakken we. Waarom moet je staan met Pieter van Yamal? We hebben de knoflooksaus van Yamal. We zijn goed te koop. Zullen we onze auto? Het is wel lekker om een keer te proberen. Wat hoger tempo en podcasting.

[00:11:07]

Het is gewoon een keer, proberen ze ons gast geneutraliseerde Reinier Honig.

[00:11:13]

Heemskerk niet Heemskerk, maar Heemskerk 28 oktober, 83 Honig kan zowel op de weg als op de baan uit de voeten. Lieve Mensen 2000 en 2001 Nederlands kampioen op de weg bij de juniores tussen 2005 en 2008 vier keer achter elkaar. Nederlands kampioen stayeren. Reed voor Vacansoleil, maar ook met her en der een tussenpauze voor Acqua e Sapone Landbouwkrediet, Roompot. Ze hebben al serieus klinkende namen, kon dankzij een crowdfundingsactie misschien nog zo meteen wat overhebben. In 2017 deelnemen aan het EK op de baan in Berlijn, het onderdeel stayeren.

[00:11:49]

Mooie toen zilver jaar woonde Granpré Claude Criquielion, las ik gisteren tot mijn grote vreugde. Euh. Heel veel renners zullen wel te herkennen als een beetje de de. De marmot van de Ardennen, zeg maar al serieuze, mooie, mooie wedstrijden ziet hij aan tafel met een marmot en een Kriterion winnaar. Stel, ga toch maar beter het land levert en won ook een koers in Costa Rica als derde. Euh, op en Caven 2011 in Ootmarsum achter Pim Ligthart en Bram Hermanas Tankink.

[00:12:20]

Maar gaat natuurlijk de geschiedenisboeken in als de 192 keer kampioen stayeren in elk land op elke discipline. Al is het maar het stege. Euh, welkom in de podcast. Dank je wel. Hoe?

[00:12:34]

Uhm, Enca. Uhm. Achter Ligthart eindigen. Even laten we er meteen even met een serieuze vraag ingaan. Was dat een kantelpunt in jouw carrière? Euh, nou, nee, niet echt aangelegd daarvoor. Euh. Misschien wel beter af gereden dan daarna eigenlijk. Het was een belangrijk punt. Was wel. Achteraf gezien was het wel één van mijn beste beste uitslagen. Of ja, ook wat tot de meest tot de verbeelding spreken denk ik.

[00:13:03]

Een voorjaar halen die daar kan heel goed voormalig zeker beschuitje te zeggen.

[00:13:08]

Ja, we zetten met z'n zessen met z'n zessen in de kopgroep. 2. Vacansoleil Rob Ruijgh en Pim bouwhoogte. Ruijgh en Bauke en Bram. Bauke Mollema, Bram Tankink van Rabo en Floris Goesinnen. En ja, het was heel tactische wedstrijd. Het was die wedstrijd dat Van Leijen op kop zat met Weening en Daan Luijkx uit de authoring van euh. En jij mag niet winnen. Dat was natuurlijk niet echt reclame voor de wielersport zeg maar. En uiteindelijk in de finale met 6 z'n zessen.

[00:13:35]

Toen zei Van Leijen mocht niet rijden met Weening. En ja, dat was echt een achteraf. Ik heb het nooit natuurlijk meegekregen tijdens die wedstrijd, maar daardoor werd Werdens eigenlijk teruggepakt en toen zijn wij met z'n zessen weggereden. Ik had al vrij snel door dat Rob Ruijgh heel hard en dat het gewoon een sprint ging worden. Dus ik heb gewoon meegereden en gehoopt. Ligthart was eerstejaars ja licht, maar had een echte. Die kwam binnen bij de profs.

[00:13:57]

Maar een geweldig seizoen die Bol Mergelland. Toen nog, nu Volta Limburg met Nederlands kampioen en heel goed in. In Baskenland en zo dus. Dat was wel echt een mooi. En Cavendish?

[00:14:08]

Ja, absoluut, maar dat was ook wel bang voor me. Ik bedoel jij kan er ook aankomen. Ja, en normaal een sprintje bergop richt jou. Ja, dat ligt me wel. Maar ja, hij was gewoon echt. Pim won wel gewoon redelijk makkelijk die sprint voor voor Tankink, dus die was wel echt verreweg de sterkste in de sprint. Dat is één van de.

[00:14:29]

Hoeveel foto's je aan de News toevoegen, maar weer in rijen van vijf in het appartement van Van Reinier en euh, alleszins niet alleen strak en opgeruimd, maar ook de. De. De medailles aan de muur zijn strak en opgeruimd. Je miste nog drie drawings bekerfinales stoppen.

[00:14:47]

Ik had gehoopt dat er van de winter nog wat kampioenschappen gehoord zouden worden, maar dan 32 hangen er snel. Volgens mij klokslag. Ja ja. Hij was 32 en cameralui medailles. Ik heb er één.

[00:15:01]

Ik was pas aan het kijken toen Veilig Ruif 98. Achter Westrik en Conte Lowes denk ik een voorkómen. Het tweede was of niet.

[00:15:11]

We hebben elkaar Stijn Westrik. Weet je wat me opviel in Uhm? In Uhm. Hier zeg maar In Jubilo. Het jaar voor Acqua e Sapone. En nu kwamen we hier binnen. En Laudy zegtde. Die ligt me meteen. Is toch meteen een boek in mijn handen. Hoe heet het boek LA? Naar het land van water en zeep is van water en zeep. Acqua Sapone. Hoe? Uhm, daar wil ik het. Het naadje van de kous wil weten.

[00:15:38]

Want dat is de Dries. Iets met Italiaanse kleine teams tussen aanhalingstekens. Kleine ploegen waar. Daar zit een soort romantiek omheen. Ja ja, ik breng café. Want dit boek is dus gemaakt door Gijs Zandbergen, die het ook met Marco Pinotti een briefwisseling heeft gehad. Maar ploegleider, mijn laatste ploegleider eigenlijk. En ja, dit beschrijft ook echt dat hele jaar. Ik heb het toen gelezen, maar ik ga me nu weer mee nemen wat er aan de hand stapt.

[00:16:04]

Ze liggen zag ik dus. Die is gewoon weer geconstrueerd. Wanneer was het dat je daar reed uit 2010? Hoe kom je daar terecht man?

[00:16:11]

Ja, ik krijg eigenlijk het najaar. Mijn eerste jaar bij de beroepsrenners bij Vacansoleil reken in het najaar heel goed. In Italië werd ze vijfde, in Piemonte en in Lombardije zat ik in de kopgroep en ik krijg steeds maar geen. Geen contract, dus eigenlijk de laatste week van het jaar. 17oktober echt ook. En ik ja nou ja, ik euh. Ik trainde toen dagelijks met Reinier en ik weet ook nog van nou ja dat. Dan zit je toch wel in een slechte vieze papieren, zeggen ze.

[00:16:38]

Als je half oktober nog geen contract hebt, dan euh, of via het water aan het lijntje worden gehouden.

[00:16:44]

Zeg maar dan. Dan baal je nou wat, dat renium. Maar die wet gaf daarna die reden de stenen uit de straat die week.

[00:16:51]

Ja klopt. Ja, ik rij er bij Vacansoleil. Ik had eigenlijk best wel een goed seizoen, want ik krijg gewoon bij Van der Schoot van de ploeg. Een top 10 in Engeland en 16 Gippingen. Dus ik had zoiets van Jacobien eigenlijk wel thuis. Maar het bleef maar wachten op een nieuw contract. En toen eigenlijk de laatste twee koersen van het seizoen. Ach ja, het zat er niet in. Nu de laatste van mijn carrière zei dan heb je eindelijk alles waar wij altijd voor jou voor getraind en alles voor gedaan.

[00:17:14]

Een beetje prof geworden is na een jaar voorbij. Het rijkt is heel goed in Italie toe. Kan uiteindelijk ook blijven bij Vacansoleil, maar toen kwamen zij van Naya. Wil je bij ons komen? Ja, toen dacht ik van ja. Ik ga liever naar een ploeg die me graag wil hebben dan een ploeg van wie het laatste plekje kan krijgen. Was het ook een beetje te avontuurlijk? Je trok? Ja, dat ook. En ook ja, tuurlijk gewoon Italiaanse.

[00:17:34]

Ik weet nog dat ik de jaren daarvoor chagrijnig was. Het was echt wel een serieuze ploeg omdat het gewoon met Garzelli, Reeder en Paolini reden. Dus. Dat heeft wel natuurlijk iets dat je denkt. Van Jacintha nu voorbijkomende moet ik dat misschien wel gewoon gewoon doen.

[00:17:46]

Weet je nog je? Euh. Ik verwacht niet opnieuw. Nou, die kleine beetje hoor je contractonderhandelingen bijvoorbeeld.

[00:17:55]

Ik zat bij SEG bij je. Hoe heet het bij de broertjes Berkhout natuurlijk. En ja, ik weet dat. Nico Mattan werkte daar toen ook. Die had goed contact met de familie Machiavelli, zegt de familie famillie ploeg zeg maar die drie broers Reeder en die. Die vader was de manager en die heeft eigenlijk al die tijd contractje dingen gedaan. En dat ik ook nog weet dat ik een telefoontje kreeg van ayaat is rond. Ja, maar hoe rond deze dag, want dat ging wel tegen.

[00:18:20]

Tegen Daan Luijkx en Vacansoleil zeggen van t gaat niet door. Stuur even de ondertekende bij Roda JC. Ik mag van Italie. Je kent al die verhalen wel van.

[00:18:29]

Het zal allemaal wel. Maar goed, uiteindelijk is dat allemaal goed gekomen. Dus echt onderhandelingen zijn er niet geweest. Het was van de zomer. En ja, ik zag het wel zitten. Ik denk ik ga ervoor. En dan heb je je eerste werkdag zoals het altijd gaat bij Nieuwbaan. Weet je ook nog ja, een trainingskamp ofzo? Nou ja, ja was. Nee, nee. We zijn eerst daarheen geweest om het op het contract te tekenen en kennis te maken.

[00:18:51]

En zo ook zonder fiets. En is wel Nico Mattan met me mee geweest. Is als het was Wala. Ja, dit is toch een hele geruststelling zeg maar. Dus dan. Maar er was wel gewoon echt heel familiaal. Vooral dat je bij de manager thuis en dan gingen we daar eten en dan kwam in één keer een neef binnen. Echter was het je voorstelt in een villa. Zo was het ook echt. Je zou trainen met twaalf man aan tafel wijn te drinken en echt lekker te eten en oma had gekookt.

[00:19:14]

Precies wat staat er voor toetje? Nu ja, klopt en hebben we uit. En uhm. Met wielrennen toen, want, zei Pauline Irene. Toen zijn het allemaal renners waren waar je toen ook echt contact mee aantrof.

[00:19:28]

Paolini heeft ook het eerder direct natuurlijk Vlaamse voorjaar we. De hele Vlaamse Vlaamse voorjaar. En dan werd ik ook opgesteld, want ze zullen wel gedacht hebben jaren is er helemaal geen Nederlander die ze wel wel goed kunnen. Ik vandaag bij die woorden, die klimkoers over lastige koersen wat leuker. Met Garzelli heb ik niet veel gekoerst denk Luik en Tour de Wallonie enzo. Maar het was vooral Paolini was wel echt een figuur zeg maar ook echt een leider hoor. Ja, hoe blijkt dat maar gewoon in de koers en hij ook echt goed dat je aan het denken vierde in het volk gelijk en overal reed die vooraan mee.

[00:20:03]

En ja, Caillie wordt natuurlijk Tirano door zichzelf daar niet bij. Maar dat was wel gewoon.

[00:20:08]

Merkte je toen er een probleem jou, want die is uiteindelijk is gepakt op Cook omdat die zeg maar eens een excuus was dat ie slecht sliep vanwege de dood van zijn broer ofzo. Dat weet ik niet.

[00:20:20]

Maar ja, hij pakt heel veel slaappillen zeg maar en had die heel veel espresso's nodig om wakker te worden. Ik heb verhalen gehoord van Dimitri. Cultuurshock lag bij hem op de kamer, zeg maar in het jaar dat ie gepakt werd. Dat ie ook zei van wie ging voor de Ronde van Argentinië altijd 60 kilometer bij trainen? Iedere dag voor een rit? Maar dan stond hij op ons. Had ik meteen z'n eigen espressomachine.

[00:20:40]

Je wou dat ik kook, heb ik nooit gezien. Maar in die tijd waren slaappillen wel gewoon. En vooral die Italianen wel. Veel van die die druppeltjes bewuste druppeltjes waren waar Antoinette verantwoordelijk voor had. Die ja, die waren daar gewoon wel gemeengoed zeg maar.

[00:20:52]

Dus dat is en spelen maar bij trainen. Veel trainen dat.

[00:20:57]

Jawel, ze waren echt wel gewoon de dag voor de koers. Zou nog twee 3 uren achter de auto aan de dag van ja, ik heb ooit van iemand geleerd die zei als je na een uur en een kwartier nog geen goeie benen hebt, dan kan je beter thuisblijven.

[00:21:08]

Zoutleeuw Ja, na vijf jaar zijn het altijd Louise Lauwse, trainer van AZ. Ja, dan ga je je koolhydraten op, maar alleen verspilde energie. Ja, die heb je nodig voor die voor die lastige. Maar hij ging rustig drie Urach en een laatste uur achter de auto en dat soort dingen.

[00:21:21]

Is het dan iets typisch Italiaans wat ze allemaal doen?

[00:21:23]

Of ja, dat achter de auto is wel echt niet leuk. Kan het? Jan van Hempel spreek, die heeft ook altijd van ja, dat wel eens weer achter de auto. En altijd ga ik te gek uit van euh ja, van kwaad tot erger gaat dat natuurlijk. En als je gewoon een rustige dag gepland hebt, is dat niet hele, heel fijn.

[00:21:36]

Maar ja, wat zijn de meer Italiaanse dingetjes? Ja. Uhm, eten drinken zou ik niet doorgeven natuurlijk. Maar veel wielrennen zei ze bijvoorbeeld altijd te laat.

[00:21:50]

Ja, dat wel. Waar je echt Nederland hebt van. Als je bij de Nederlandse ploegen niet drie minuten voor vertrektijd klaarstaat, dan ben je al te laat zegt maar na was t echt echt wel een beetje. Ik kwam beneden en dan kwam iedereen zo aan druppelde dat ze net wel echt. Het is gewoon een stuk relaxter eigenlijk. Dat is het ook wel vervelend als je dat hij bij lopen haast op tijd beneden te zijn en dan komen ze staken.

[00:22:14]

Ik hoorde van jou toende dat ze altijd pizza aten.

[00:22:17]

Na de koers zaten wel vaak pizza, ging naar die Vlaamse koersen en dingen. En ja, ze waren wel gek op eten. Eten was wel echt waar.

[00:22:28]

Ze zaten ze s avonds altijd plannen waar ze een pizza gingen eten. Maar ja, ze zijn er is. Er is er één ding wat je in dat jaar niet meer als wielrenner geleerd hebt. Zijn er zijn er? Zijn er bepaalde gebruiken die de toen in zijn gesleten bij waarvan je denkt nee eigenlijk niet eigenlijk was.

[00:22:46]

Het was ook geen vooruitstrevende ploeg in dat opzicht. Oldskool? Ja, echt oldskool. Ik denk ook dat daar misschien in Italië de laatste jaren wel een voorsprong verloren zijn. Misschien, want er is vanaf 1995 tot 2010. Tot nu is het best wel veel veranderd op gebied van trainingen.

[00:23:04]

Maar de introductieweek steeds alles na waar ze toen in zeg maar eind jaren negentig misschien wel de eerste waren die op hoogten gingen. En Shelly-Ann, en dat soort mannen ging ook naar tijden al in 2010. En dat? Dat zijn ze op een gegeven moment wel kwijtgeraakt denk ik. Dat idee heb ik wel dat nu. Hier zijn natuurlijk niet echt Italiaanse ploegen meer, maar dat niet echt vooruitstrevende ploegen zijn ten opzichte van een Inias van Lotto-Jumbo of.

[00:23:30]

Nou, dat klopt misschien wel al die kleine ploegen daar. Dat is niet echt een grote ploeg meer, maar de Italiaanse wielrenner is niet. In de jaren negentig was ze ook al enou qua fietsen, toch? Ja, vroeger wilde iedereen een Colnago. En nu willen ze allemaal een specialist of of een Amerikaans merk in ieder geval. Of een Duits merk, maar is natuurlijk ook. Dus dat, tja, dat hebben ze ook wel verloren om zoveel jaar.

[00:23:54]

Ze zijn in ieder geval ingehaald. Ja, kijk je er met plezier op terug? De Siera zie ik was wel zelf en ik was toen de eerste keer geopereerd aan mijn liesslagader.

[00:24:02]

Sportief was het is een soort rooie geknakte draad door deze polka's, waar ook.

[00:24:09]

Natuurlijk gaat zeker de goed uitgekomen. En ja, na drie keer opereren wel, maar drie keer is Max toch. Ja, nou ja, uiteindelijk. Het liefst doen ze één keer. En dan? Maar als je maar lang genoeg volhoudt, dan vind je wel iemand die uiteindelijk De Lokery vertelt.

[00:24:23]

De eerste keer is nog in Nederland. Tweede keer misschien ook. En daarna ga je naar Nice of Parijs.

[00:24:28]

Ja, weet het, in Lyon doen ze veel. En ik ben in Parijs geopereerd. In Frankrijk uiteindelijk. En daar wel met succes gelukkig. Dus ben er nu helemaal vanaf. Na het is nog niet 100 procent zoals het zoals het was, maar het is wel acceptabel. En er zijn zeg maar dagen dat er niet aan denkt. Maar toen die tijd dat ik met Laurens trainde. Ik denk dat ik het elke dag over mijn benen had en dat soort dingen.

[00:24:49]

Dus ja, maar is wel vervelend, zodat je ze net zei ze twee keer Nederlands kampioen junioren geweest natuurlijk als groot talent. Daar kom je dan over en dan zit je op dat moment met je benen. Dat speelt natuurlijk ook. En je is echt BPR achteraf, maar het is gewoon echte tientallen procenten. Nou echt. Ik ben geopereerd in 2 4, maar als dat niet gebeurd was dan had ik geen carrière gehad. Dan was ik was ik prof af geweest.

[00:25:13]

Dus ja, het kan een groot verschil maken tussen tussen groeien. Ja, het is eigenlijk een goeie prof zijn of geen prof zijn. Is het van. Is het van grote?

[00:25:21]

Die 3 operaties of zeg maar de de. De d. D. De lies is ook van grote invloed op je op je loopbaan.

[00:25:28]

Is natuurlijk altijd lastig. Lastig te zeggen, maar ik denk dat ik. Ik heb 3 keer eigenlijk een winter gemist in de voorbereiding en twee keer is heeft het gewoon niet echt geholpen die operatie. En die derde keer dan wel. Maar ik moet zeggen dat ik daarna niet heel veel beter ben gaan fietsen dan de jaren voordat ik me als eerste keer heb laten opereren zeg. Dus het is ook. Ik heb wel eens de idee dat ze misschien te snel gaan opereren voordat er echt echt problemen zijn.

[00:25:56]

Maar goed, dat is natuurlijk. Ja, je kan het ook niet overdoen en je kan het een keer doen. En dan?

[00:26:01]

Ja, maar het is dat is wel een stap om je te laten opereren natuurlijk. Ja, maar dat de ontwapent ook 5 5 jaar heeft heeft uitgesteld. Zeg maar. Want ik heb ook Dennis van Winden en heb ik opgezocht in het ziekenhuis. Euh, terwijl die daar met een of andere infectie zat. Dus dat is toch in die wond infecteren waar je wat Musil ook gehad heeft zeg maar na die val in groep B. En dan dan Baleci. Obese op leven en dood zeg maar.

[00:26:25]

Dus ja, er zitten altijd risico's aan iedere operatie. 1. Na een Roompot ben jij lek, zo zeggen ik.

[00:26:35]

Wat me einde of stukje Costa Rica waar je voor een koers gewonnen costa zeker?

[00:26:41]

Hoe de fuck kom je duidelijk aan? Dat is echt een van de mooiste koersen die ik ooit was.

[00:26:45]

Echt. Ik ben in 2018. Toen had ik geen ploeg meer. Toen zijn we een beetje jaar, ben ik via via bij een ploegje terechtgekomen. Smart draai. En die die reden in Spanje wat koersen. En daar voor het bedrijf werkt ook een vrouw uit Guatemala.

[00:27:01]

En toen zei ik vanuit Guatemala is ook een koers en wij zo'n beetje leuk. Leuk. Daar moeten we naartoe en zei ga ik regelen? Ik zeg je het. Maar ik denk het zal wel niks van terecht komen. Maar ja, ze tegen haar iets zeggen dan gebeurt het gewoon. Dus naar eind van het jaar oktober gingen wij naar Guatemala. Tien dagen koersen? Ja, maar toen was met jaar gewoon een groepje eigenlijk samengestelde Stefan Bakker. IBAN schrijver.

[00:27:27]

Ja, gewoon eigenlijk. Wie mee wilde kon mee. Maar wie betaalt af? Immers moest je ticket zelf betaald. En dan? De organisatie betaalt het verblijf en kregen daar een auto en dat soort dingen. En zo zijn we met dat groepje ook naar naar Costa Rica gegaan Tacloban Cycling Team. Naja, toen soms. Die doen dat ook, zegt mama. Dit was dan niet met Global, maar zelf een groepje avonturiers. Ja ja. En hoe was koersverloop in mij ook al?

[00:27:52]

Ja.

[00:27:53]

Costa Rica was echt. Dat was echt een mooie koers. Ook klimmen naar 3.000 meter en gewoon de langste klim uit mijn carrière gedaan. En ook gewoon erg goed georganiseerd. Gewoon gewoon geen verplaatsingen. Allemaal goede hotels en euh ja, gewoon niet. Ook gewoon Rita. 120 130 140, niet 200 kilometer, maar iemand. Maar dan geen mécanique mee of geen verzorgen. Je moet zelf na de finish nog even je je fietspool zijn, je kleren in een euh.

[00:28:18]

In een vrij land was je hand, was je doen en dat is dagelijke altijd zo nuchter is dat is zo. Maar ja, die koers is gewoon echt echt leuk. En je hebt niveau's natuurlijk niet. Niet zoals in Europa, maar dat wordt best wel hard door die de goeie zijn overal goed. Het is altijd een 2/2 of de winnaar is altijd wel een goeie renner zeg maar. Maar het niveauverschil is wel gewoon een stuk groter. Is gewoon echt een beetje ouderwets koersen.

[00:28:43]

In het lauwert ook wel, maar ik vind het een beetje man tegen mannen. Niet dat geregisseerde en gewoon als je goed mens zit je vooraan en dat soort dingen.

[00:28:50]

Dus kun je altijd nog. Costa Rica. Na Colombia staat ook Luis Convertor u weten als ze tijd hebben. We gaan in oktober gewoon door.

[00:28:59]

Ik dacht altijd van ja weet het fietsen. Dat is echt iets europeese. Maar in die in die Zuid-Amerikaanse landen leeft dat fietsen wel echt.

[00:29:05]

Het is gewoon Costa Rica is toch van Amador? Ja ja, ja en karaktervol passus. 5. Venezuela toch? Ja, hij kwam door waardoor ik, waardoor ik toch ja, ik begin te twijfelen, maar waarvoor je waren. Hoe ga opzoeken? Ga op zoek naar Sinkeldam corner. Maar ik wil wel Patch. Dat is wel een pot Chakkar. Uhm, wat je nu al twee of drie keer noemt is dat je dan zonder ploeg zit, maar dat je toch weer doorgaat.

[00:29:37]

Is er wel? Is er een moment? Dat is een soort rode draad die steeds wel terugkomt voor mijn gevoel. Klopt dat?

[00:29:42]

Ja, ik heb vaker in na het seizoen een contract getekend dan tijdens het seizoen.

[00:29:47]

Wat is het dan dat steeds? Want het is steeds weer raar. We hebben je hier zat. Ook zijn er ook weer jongens. Ik heb nog een primeur. Ik heb in de nieuwe ploeg. Ja klopt. Wat is er dit jaar waar we gaan rijden?

[00:29:59]

Wij start Cycling Team, een ploeg uit Ecuador, uit Venezuela.

[00:30:04]

Dan weet ik dat als de ploeg uit Ecuador is gezet uit een land van Karabach waardoor wij extra geld voor de ploeg rijden. Hoe is dat?

[00:30:15]

Wat? Wat? Wat? Wat zeg maar dan moet een drijfveer zijn. Of dat moet een reden zijn om elke ochtend hier ook gewoon weer. Vanochtend was er min drie op de fiets te stappen.

[00:30:26]

Waar Cobains. Waar komt dat vandaan? Nou, ik vind het fietsen gewoon heel leuk en ik vind wedstrijden natuurlijk allemaal helemaal leuk dus. Maar het leukste vind ik gewoon het leven als je als wielrenner zegt maar wat is er zo mooi aan? Ja gewoon. Je hebt toch wel een bepaalde vrijheid denk ik, waarin je waarin je kan doen wat je wil. Aan de ene kant en aan de andere kant ben je gewoon echt iets aan het nastreven. Je hebt een heel duidelijk doel of een heel duidelijk plan, zeg maar.

[00:30:51]

Dat vind ik heel fijn dat je gewoon echt iets aan doen. En van daar wil ik goed zijn en daar werk je naar toe.

[00:30:57]

Zo willen ze. Heb je wel eens motivatieproblemen? Ja, tuurlijk zelfs deze. Maar ik had in december dat ik de ouderwetse Laurens nam mijn 90euro getekend ja seizoen aan begint heb ik in ieder geval in december gewoon waar ik weer goed seizoen 9.

[00:31:10]

Overtraind aan het mooie weer Laurens, zei ze.

[00:31:13]

Hij zei nog tegen Maar ik heb ook wel 110 gedaan, maar dat was wel een beetje veilig. Dus ik denk negentig uur. En dan ja, wat er dan juist een heikel punt is gelegen op de baan en dingen kom.

[00:31:24]

Maar nu ja, alles viel natuurlijk een beetje weg in januari. Niks van baan en dus ook van januari. Moeilijker dan nu om nu weer te gaan trainen, zeg maar dat je ook niet weet van wanneer begint het weer dat? Groepjes zeg maar wat nou ja klopt. En kijk die voor de WorldTour en die Pro komt die ploegen iets minder. Maar daar is wel zicht op wedstrijden maar continentale of clubniveau juist gewoon heel om. Onzeker wat er überhaupt gekoerst gaat worden dit jaar.

[00:31:50]

Er zijn renners die daardoor echt gewoon fietsen. Fiets niet meer opgaan of gewoon denken. Rjorich. Ik ik gaan. Euh. Ik zal mijn andere levensdoel najagen. Zeg maar iets. Zeg maar de jaren wat terug gebeurt. Het springt op de fiets. Ik vind fietsen ook gewoon leuk.

[00:32:07]

Ik vind het ook gewoon leuk om, maar ik moet wel zeggen dat ik er in Noord-Holland minder leuk vind dan in Limburg. Bijvoorbeeld om te trainen. Dat ik het wel moeilijker vind om hier vier uur te gaan trainen, laat soms af en toe wel eens iets van Nala. Moet ik nou weer winnen? IKC om 4 uur van te maken en waar zijn in Limburg een stuk makkelijker. Maar ik vind fietsen gewoon opzich leuk. En zeker als je een leuke trainingsmaat heipaal van een leuk groepje.

[00:32:28]

Dat is nu echt verminder, maar dat je gewoon afspreekt en samen fietst en ergens een bakkie doet. En ja ja vind ik gewoon een leuke baan.

[00:32:34]

Maar is het ook maar wat? Wat Reinier zegt? Ik ben op een gegeven moment hier en hier gaan wonen voor 1. Toen ik terugkwam uit Amerika gewoon om zeg nou ja, dit is de basis voor mijn kinderen, zeg maar dat ze niet nog vijf keer van school moeten wisselen. En euh. Toen ik hier kwam wonen begin 2017 dacht ik eigenlijk na de Tour 2017 ben ik gestopt. Dat was me. Dat was het plan. Maar toen kwam ik hier dus met met ambtenaren dus.

[00:33:02]

En dus met Reinier die hier ook euh. Of die hier weer deze kant op ging wou ook Nicky Ramon. En als je toch een lekker groepje op je hebt. Dat motiveert toch op. Ik denk dat ik zonder B.L. Als je ook al gestopt. Nou ja, misschien wel Naviga, maar was misschien ook niet verhuisd. Misschien weet ik niet eigenlijk waarom meeverhuisd?

[00:33:20]

Ja, dat kwam zo eigenlijk op een pad. Jij kunt natuurlijk jouw huis op waarin jij gooit. Verkocht je huis. Ik moest terug. Een van de eerste zinnen die even komen jouw huis is straks binnen. En toen ik zei jeetje, wat Jesse met je man en toen ik heb ook Lauwse huis een gehuurd. Dat was de enige keer dat Lauwse huis verhuurde en een schone terugkeek van de huisbaas is geworden. Terecht, maar die vraag blijft staan. Waar, waar?

[00:33:47]

Waarom? Waarom wil je hier?

[00:33:49]

Ja, nou ja, ik had eigenlijk niet echt een echt een plan. Ik heb nog een appartement in Maastricht. En toen ging Laughing het jaar naar Amerika. Toen zei die van ik ga mijn huis verhuren en dit krijg mag ik juist niet huren dan?

[00:33:59]

Nou ja, da's goed sexe huis gehuurd. En toen wilde je niet op een gegeven moment toch gewoon je AKEL toch wel verkopen. Ik zeg zijn het maar te kopen, dan ga ik er wel uit als ze als het verkocht is. Ja en euh ja.

[00:34:10]

Toen zat ik dus effe tijdelijk bij m'n vader. En toen zat ik een beetje te kijken. Ga ik nog in Limburg wonen of zie ik mezelf daar oud worden en doe kwam eigenlijk dit appartementje voorbij? Ik wil echter wel een Hollander, dus dat je dan? Ja, je hebt ook niet zoveel keuze qua appartement. Ik wilde eigenlijk niet meer huren van een stuk. Gewoon zonde van je geld eigenlijk zeker.

[00:34:27]

Maar die huur van Lauweryns parkeerplaatsen. Ja, ouwe huisjes dus. Ja, toen zag ik net voorbij komen dat ik hier zie mezelf al wonen.

[00:34:37]

En toen? Ja, toen is dit het gebeurd. Maar er was niet echt een vooropgezet plan met fietsen plannen. Nee, zit jij iets? Ja, soms gaan dingen gewoon zoals ze gaan.

[00:34:44]

Ja maar wat waar? Hij heeft wel een rol in de nabije Lau, maar wijst naar het en hier eisen ze. Sowieso is ze één van de eigenschappen van Reinier. Wel dat hij echt heel eerlijk is zeg maar, en dat je er toch maar uitkomt.

[00:35:01]

En ook weer eerlijk. Dit is eigenlijk precies wat ik bedoel. En dat is ook wel een vraag die wat ik had. Ik had bijvoorbeeld met Twan over de rol in en dan ben je De Kuijk breder trekken, want Ambtman heeft goede woorden over hem. Bij Roompot.

[00:35:19]

En dat al zei hij. Ik zeg wat eigenlijk van Reinier willen weten. Nou, wanneer we eens ploegleider wordt bij een grote ploeg zeg maar. Ja, dat is echt wat ik zeg als stel als ik een ploeg zou hebben. Euh, we hebben met één en nabij hebben het heel veel over de koers. En dan heb je het over een sprint in een klassieker, maar over een sprint in een criterium. Of hoe je wedstrijden winnen weet ie wel.

[00:35:42]

Ja, zeg maar waar raar kijken. Code geel ga je zo weer dat je goed kijkt. Maar dat is natuurlijk wel het werk dat ze. Zo stond het ook in de notitie Samen. De conclusie was animisten superieur, morfismen eigenlijk aan tactische uitgemest?

[00:35:56]

Nou, dat is wat dat die die in de positieve zin van het woord bedoel ik dat de renner die gewoon net een goeie beslissing gemaakt ontgroeien momenten tactisch om de koers te winnen om de koers te winnen. Daarom en daar. En daarin is voor volle bak ook voor zijn eigen roedel door het vuur gaat. De rest van het peloton. Maar die hoort niet bij zijn roedel, dus daar heeft ie wat minder mee zeg maar. Ja toch? Ja, zo zo, zo denkt Reinier Honig.

[00:36:23]

Herken je dat? Zeg ik.

[00:36:24]

Ik denk dat ik wel wat me daar in herkent, zeg maar van ik heb zeg maar m'n vrienden of een kleine groep mensen om je heen. Die heb ik heel zit en dan doe ik alles voor de rest boeit me eigenlijk niet zo heel veel.

[00:36:35]

En het en het tactische element waar ik denk ook wel leuk is de katertje bijvoorbeeld dat voor wat voor Lotto-Jumbo die hij natuurlijk eigenlijk niet zoveel verkeerd gedaan in die hele Tour. Ik bedoel achteraf is natuurlijk heel makkelijk. Niemand had verwacht dat Polgar carbokation zou na tijdrit neer zou leggen, maar dat dat. Tja, ik zat toevallig die dag op de fiets en had de dag daarop een stijve wedstrijd. En ik dacht ja kan wel die tijdrit gaan. Kijk, ik ga lekker fietsen en ik heb mijn telefoon.

[00:37:02]

Ik kijk Gert staat de pc kijken op mijn telefoon. Ik heb 47 berichten. Je hebt er dus toch iets aan om te geloven. Dus je zou ze hem ook berichtjes sturen? Wat zou jij doen? Uiteindelijk?

[00:37:14]

Ik vind het ook wel heel makkelijk om dan daarop af te geven zeg maar. Ja. Moet ik eerlijk zeggen.

[00:37:20]

Had je anders gekoerst? Ja, met kennis van nu wel. Maar ja, dat op dat moment niet in cvva. Ik was er van overtuigd dat de Rochlitz tour ging winnen en dat die misschien die tijdrit zelf ook nog wel zou winnen. Of Dumoulin of Wout van Aert? Ja maar ja, ik denk dat niemand dat of weinig mensen had voorspeld hadden. En als jij het zo voorspeld had dat ze zo hebben. Koers van nalaat Lotto-Jumbo of morfisme, maar koersen en wij pakken die tijdrit, daar geloof ik ook niks mee.

[00:37:47]

Nee, natuurlijk niet. Ze zijn euh. Daar heb je gelijk in. Maar met de kennis van nu zou je het anders doen. Dat is dat zo. En op dat moment had je misschien de. Ik denk wel dat je op dat moment euh, mage en die ziet op een gegeven moment wel wat poppetje een hele gevaarlijke klant is. En dan kan je misschien wel proberen zo'n ploeg. Maar wat ik wel?

[00:38:08]

Ik moet wel wat. Wat van Dumolin bijvoorbeeld naar voren kwam dat ze zo dat initiatief namen. Dat vind ik soms wel. En je moet niet harder rijden dan nodig. Je moet zo hard draaien. Dat moet als dat nodig is niet om. Je moet zo langzaam mogelijk zijn mogelijk. Precies.

[00:38:24]

Ja, da's een beetje hetzelfde als met stayeren. Als je op kop zet. Je moet zo langzaam rijden als kan tonen dat stayeren gaat zo ver.

[00:38:31]

Maar ik vind ik ben interesse. Ik ben geen sypré. Hoe jij kijkt, hoe wat jij ervan vindt dat zowel Antoine als Lou knikkend tegenover mij zitten en zeggen ja, als ik een ploeg zou zakken zou hij meteen vloeken.

[00:38:44]

Dat vind ik leuk om te horen. Ik denk dat dat ooit nog snap je? Heb je ze gelijk? Nou ja, dat hoop ik. Ik weet je natuurlijk niet. Mij lijkt het wel of je het wordt, maar het lijkt me wel heel leuk om te doen. En dat is ook wel iets wat ik in de toekomst wel amby. Ik had ooit, toen Boogerd geschorst werd, bij Waarom? Bij Roompot Doni. Toen heeft Zijlaard wel Kramer gevraagd voor niks om een ploegleider te worden, want de dag van je fiets zelf nog veel te graag.

[00:39:07]

En dat gevoel heb ik nu nog steeds van ik fiets gewoon zelf heel graag en ik vind gewoon heel leuk om te doen en stoppen. Je kan maar één keer stoppen of jij kan wel vaker stoppen, maar ik bedoel als je dan ook een pauze nemen.

[00:39:19]

Als je gestopt bent en je gaat niet meer beginnen dan. En hoe. Als je in één keer. Ik ben nu 37 als je 39 bent en ploegleider wordt, ben je ook nog jong.

[00:39:28]

Dan kan je ook nog Allez Allez, nog twintig jaar geweldig op je bakplaat komen. Want dat is dat. Zeg maar de keerzijde van het soms de off van het altijd best wel eerlijk zijn.

[00:39:38]

Zeg maar eerlijk benoemen wat er mis is. Ja, dat even denk ik ook wel tegen Reinier gewerkt af en toe. Ja, ik ben ook een elite. Irritant.

[00:39:46]

Euh. Nou ja, voorbeeldje weet je, het is voor we gaat over v o over de cao voor vakbond. Ja, weet je, dat komt ergens in, halverwege het tussen 10 en 20. Ergens komt er een cao, denk ik. Tussen de Nederlandse ploegen en die krijg je dan via een e-mail of via een Nederlandse vakbond opgestuurd. En wij als Limburgers hadden allemaal, zeg maar onze toenmalige belastingplannen een soort mandaat gegeven. Stem jij majo. Weet je wel?

[00:40:14]

Of zeg jij met ja of nee het ja kuiken van winbaar? Maar ja, hij heeft alle. Weet ik veel hoeveel pagina's 50 pagina's tot op de letter van de. En dan zit zit die zelfs bij mij aan tafel? Zegt ie. Ja, daar staat bijvoorbeeld in Lauwe. Wat stond er toen in? De ploeg mag precies jouw medische traject Betta bepalen als je geblesseerd bent. Ja, voetbalt de ploegleiding? De ploegleider en de ploegleiders? Wat was jouw reactie?

[00:40:41]

Delfden? Ik denk van na van weet je wel waar je allemaal mee instemt. En nu, op dat moment was ik misschien nog meer van jou. Dan ga je toch niet mee akkoord? En nu als je een ouwe. Denk je wel van ja uiteindelijk. Het compromis wat eruit komt was misschien niet eens zo slecht, maar dan wel met die van.

[00:40:58]

Wat als de ploeg naar cortisonen je knie wil jagen? Als je kunststukken is omdat je toch een koers moet dragen en je wil het niet? Dan moet je toch nee kunnen zeggen ja, dan ben je op dat moment wel een lastig mannetje. Voor drie Nederlandse ploegen rij jij je wat, want er is dan een vergadering en daar zit mijn belastingplan zit daar. En dan zit er misschien nog vier mensen. En Reinier ironie. Heeft een vinger opsteken. En hoe zit dat dan?

[00:41:20]

En hoe zit dat dan? Maar hij heeft u zichzelf daarmee wel eens? Even afgezien dat ie z'n eigen zeg maar integriteit en zijn zijn mening niet onder stoelen of banken heeft geschoven en dat hij zijn zaak heeft gevolgd. Daarin heeft u zich ook. Is dat wat je zegt? Misschien wel een beetje in de voet geschoten? Soms misschien wel ja. Of op het moment dat zij wat zegt van ijsshow. Geen ploegwagen worden. Dat zeg je Abacha gas.

[00:41:40]

Ja, ga zelf lekker fietsen. Ja, dat kan altijd ook niet. Uiteindelijk kon ik ook gewoon zelf.

[00:41:48]

Ik had al lang zeg maar een aanbieding om te fietsen het jaar daarop zeg maar. Ja maar ja, ze zochten natuurlijk iemand om handboog te vervangen. Dus toen dachten ze van ja. Het was ook niet raar dat heel wat concreets uit puilde gewoon een Kerrebroek daartegen aankeek. Ja nee, maar ik snap wel wat je bedoelt, maar daar zijn onzekerder. Jongens of jongens die zeggen van deze kans komt misschien maar één keer langs. Ja klopt, maar Blackie kans van het fietsen komt ook maar één keer langs.

[00:42:12]

Je kan maar één keer fietsen en je kan nog. Als je 37 bent kan je misschien nog één, twee, hooguit drie misschien ja fietsen. En je kan er best wel lang ploegleider worden als bondscoach van de junioren 73.

[00:42:26]

Dus ja, ja, nee, ik fietsen kan je maar één keer doen, maar het is gewoon echt een pure liefhebberij.

[00:42:31]

Als je zegt E-type typeren. Ja en typeren. Ja, hij ademt gewoon wielersport. Eentje van. Volgens mij stopte die op zijn zeventiende met school of 16e omdat die dag van ik word toch wielrennen? Weet je. En de rest interesseert hem gewoon niet. En euh. Hij ademt koers, kijkt alles, analyseert alles en weet veel over training en vergeet daarbij ook niet zijn eigen pijn bijvoorbeeld. Ik denk dat je traint en Sjef van Empel. Maar dan heb je nog als een introvert.

[00:43:02]

Ik zou graag het van nemen willen zijn. Het zou je ook worden hebben. Heb je dagelijks aan den lijve zo'n trainer? Is het wel waar blijven trainen?

[00:43:12]

Ik ken. Ik vraag me wel eens af van vier als deken van heb je een wereld? Ja, we hebben wel dagelijks komt te zitten. Ja zeker. Maar ik heb wel het idee dat die dat. Als ik de idee had dat je dat niet kon hebben, dan euh. Dan had ik dat niet zo gedaan, zeg maar, je zal het aan hem moeten vragen, maar ik denk wel dat wij zo'n band hebben dat hij dat eerlijk tegen me zou zeggen.

[00:43:34]

Vanaf nu effe een weekje niet. En dat gebeurt ook wel eens dat ik zegt van wil je wil je dat je nu denkt nu van dag tot dag opschrijf? Of wil je gewoon fietsen? En had ik na drie dagen zegt van jou nu effe dit of nu effe dat het. Ja dus dat zou ik denk ook niet met iedereen kunnen. Dan moet je wel een bepaalde klik. Maar als hij iemand traint, dan geeft de man Leonis die ook voor je.

[00:43:55]

En precies waar. Wat zegt hij? Vraagt als eerste nou, wat wil je maar ik? Ik denk wel dat hij je zeg maar stel je voor je en die rijdt een strandrace deze maand, een minuut na de finish. Dan wil je de uitslag weten over hoe het gegaan is.

[00:44:10]

Als je kennis zag al van de Swift wedstrijd. Ik vraag ik. Ik denk ben ik de eerste die vragen en hoe was het? Weet jij of hij wel bij kan blijven trainen?

[00:44:20]

Dan is dat. Ben jij zo maar hun watervrees trainer of ben je meer gevoel? En we gaan spreken met elkaar terrein?

[00:44:27]

12 vanmiddag over. Ik denk dus dat een trainer eigenlijk moet zorgen dat die stress wegneemt bij een renner is dat die op een of andere manier vertrouwen geeft of aan de hand van data, maar dat hij dus eigenlijk die renner behulpzaam tot hulp van die renner is. Maar ja, ik denk dat heel veel trainers tegenwoordig eigenlijk meer stress opleveren dan dat ze wegnemen.

[00:44:52]

Zeg maar de stress. Hoe leveren ze stress door te zeggen je moet dit bereiken, je moet en je moet dit je moet. Daarom blijft dan soms ook Sukke tegen Antoine ooit gezegd ervan? Zoek het niet in de details, maar begin gewoon bij de basis. Dat ze dan gaan zeggen van Yamani. Heb vandaag een rondje Zeelandbrug gedaan met 182 watt en het had eigenlijk A200 moeten zijn en de week daarop is het 200 10. En dan zegt ja dat nu 190 moet zijn.

[00:45:17]

Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. Het gaat om die paar momenten die er echt toe doen, zeg maar. Zoals Laurens, een ijzer boswachterij danzij Eugène van. Die is belangrijk. Die moet je doen. En die andere dag ga jij lekker vijf uur door de Ardennen met die gasten. En dat de dat zegt, maar dat heel veel trainers daar de fout ingaan door te veel te willen. Zeg maar over Koosje.

[00:45:40]

Bijna het doel. De middelen wordt het doel.

[00:45:43]

Qua training is het is het is het middel. Het is niet het doel. Het doel is dat die renner zo goed mogelijk is en die in die wedstrijd zeg maar.

[00:45:50]

En hoe vertaal je dat dan als trainer? Is dat dan als ploegleider? Bert geldt ook als ploegmaat. Het geld waar jij met jij? Nou ja, ik weet het precies van is natuurlijk. Bijvoorbeeld nu ja, die die rijdt bij een pro-continentale ploeg, een Italiaanse ploeg. Dus ik heb al een beetje een idee hoe dat gaat. Ja, er is heel veel onzekerheid over het programma en dan gaat ie waarschijnlijk wedstrijden moeten rijden die hem niet zo goed liggen bijvoorbeeld.

[00:46:14]

En dan probeer ik toch te zeggen van ja, let erop. In die wedstrijden ga je dus de rest van je seizoen bepalen in die huidige tijd met Corona. Dus zorg maar bijvoorbeeld.

[00:46:23]

Is nu echt wat de bedoelt meervallen? Je moet zorgen dat je meteen goed bent, want dan word je opgespeld. Stelt in de Wetstraat denken dat is in zulke ploegen zeker nog zo. En dat soort dingen, het kan natuurlijk best wel goed. Denk ik daar best wel. Kijk op, heb van hoe dat reilt en zeilt binnen zo'n ploeg en daarom proberen de juiste dingen aan te geven van lantaren daarop. Of dat een trainer kijk als jij een datae trainer ben en die laptop zegt van oh, je hebt twee dagen gerust zie ik.

[00:46:50]

Maar dat staat niet in twee dagen in het vliegtuig. En als je een dag koorts hebt gehad, dan zegt het model zegt Oh, je bent helemaal hersteld. Maar dat soort dingen moet je allemaal meewegen, zegt zanger Johan.

[00:47:02]

Een tacticus? Spreek zichtbaar. Ja, maar op training. Ja, ja, ja. Maar kijk, vroeger was dat natuurlijk. Vroeger was Piet Hoekstra was mijn eerste ploegleider, maar was eigenlijk ook mijn trainer zeg maar. Ik kon die konden alles meenemen. En dat is euh. Dus die zag inderdaad van. Nou ja, ze zijn het vliegtuig terug. Ze zitten nu bij mij in het hotel. Doe maar even rustig aan een knappe ploeg. Wordt dat ook gecommuniceerd?

[00:47:24]

Natuurlijk zeker. Maar euh, wat Reinier bedoelt met stress wegnemen? Dat klopt wel natuurlijk. Als je gewoon de renners vertrouwen geeft of geloof in eigen kunnen wil dat heel belangrijk is. Kijk, ik geef toch al het voorbeeld van lui. In 2007 geloofde ik echt de Ronde van Vlaanderen kon winnen. Ja, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Maar ik ging wel met een mijn zitten in die koers van. Ja, ik ga er echt. Ik geloofde dat alles mogelijk was bij wijze van spreken en en euh, ik werd uiteindelijk pas op de muur afgereden.

[00:47:54]

Weet je. En dat was dan. Was toch ook wel eens. Als iemand echt, die was ook speciaal met me bezig en dan in het oortje. Ik wil je nu op de eerste rij zien. Een man zat, ik weet je wel. En dat zijn gewoon vertrouwensmannen beentjes. Wat hij ook steeds weer onderschat wordt in het wielrennen. Nu en vooral bij grote ploegen.

[00:48:12]

Wel redelijk op punten, zegt hij. Hoewel daar misschien de neiging nadat zeg maar dat heel erg op data gefocust zijn. Doorslaat. We hebben vooral in kleinere ploegen continentaal en pro continentaal. Daar kan je denkt nog. Veel verschil maken gewoon door als moeite te doen? Ja, maar ook gewoon door als ploegleider. Echt moeite had ik. Ik heb me daar eigenlijk over verbaasd. Hoeveel in al die jaren dat ik pro-continentale dat het gewoon was. Hier heb je een programma en kijk maar naar voor wat je doet.

[00:48:41]

Zorg dat je goed ben natuurlijk. Uiteindelijk is je eigen verantwoordelijkheid als renner, maar ik denk dat daar heel veel winst te behalen is zonder dat het geld hoeft te juist. Maar ik snap wel dat trainers geld kosten en Linger maar dus het is daten.

[00:48:53]

Het is. Het is goeie technische, fysiologisch goede onderbouwde trainings plannen maken. Maar het is ook goed kunnen praten over de opbouw van het seizoen.

[00:49:02]

Gewoon vooral het overzicht bewaren. Gewoon per herna dagen kijken van wat verwacht ik van die renner? En wat kan hij van ons verwachten? En wat kunnen wij daar voor doen? Dat hij gaat presteren waar wij op het moment dat wij het verwachte? Of willen? Nou ja. Maar wie zien we nog wel terug in La Moraal? Ze weten zelf waar actualiteiten hebben, want het is. Het is een bruggetje wat behoorlijk voor de hand ligt namelijk. Het gaat om de totale mensen en niet alleen om om de liefde, om de machine, om de machine en de sporter en meer specifiek binnen te sporten.

[00:49:37]

Als je zo wat machine deel van de sport om zo even te zeggen euh, laten we voor de actualiteit twee dingetjes eruit halen. 1. Want heb ik nog helemaal niet over gehad. En we zitten hier met iemand aan tafel die vrij dichtbij de beste man staat. Tom en zijn pauze waren een man met z'n allen een beetje afvragen of is het wel een pauze, maar we ik even echt even over hebben? Want ik weet dat jij volgens mij nog richting Limburg gaat.

[00:49:59]

Dus misschien kunnen we je een lijstje met vragen van dingen die je die we hebben. Ik heb er een stuk of zes, maar laten we voordat we dat gaan met een voice uppie begroeten. Gewoon lekker van twee minuten voordat we dat doen. BK Carols ja genoten. Ja, het was. Dit zijn toch wel weer duels? Euh nummertje? Nee, ik was van. Volgens mij van de week in een krant duel nummer 190. Echt tussen die sinds de junioren.

[00:50:23]

Ja en 9 pk, dat zijn nog wat beter. Het zou zonde zonder elkaar zouden. Twee WK crossen ook mee weet je, ze maakt het ook zo belangrijk voor jezelf. Toch al knap zijn we echt gewoon hun eigen zeg maar Bettel? Ja, en die loopt best wel hoog op. Week op week. Het is de. Het is de. Het is de perfecte rivaliteit, zeg maar in het wielrennen die er is omdat ze zich altijd tegen RKC zijn, echt aan elkaar gewaagd.

[00:50:51]

En hebben we het over Wout van Aert en met je Jaraco weer. En binnenkort nemen ze ze. Het lijkt wel alsof ze elkaar oprecht ook niet zo leuk vinden en dat is natuurlijk ook het, zegt ze.

[00:51:05]

Ze willen dan voor de start worden opgeroepen, maar ik vind het echt niet verliezen. Maar ze worden opgeroepen. En voordat ik dat krijg moeten echt. Er zijn nog vier categorieën Lately of op z'n minst even aanzet. Maar toch heeft deze rivaliteit meteen, want daar ligt er op ieders lippen. Dan worden ze opgeroepen. Akkoord, IS bouwt naar de meet of bij de staatsgreep geroepen. En dan gaat ie sowieso zoals de renners dat dan doen. Zo zijn wel een beetje ze over zijn stuur hangen.

[00:51:30]

Weet je wel een beetje macht. En dan komt Van der Poel aan kop. Ze geven elkaar geen blikken naar Gert. Ik denk na praten en van een Boxy eigenlijk helemaal niks. De één kijkt naar links, de andere kijkt me rijk. Kijk jij je uit het bed om het hossen? Die wil je graag. Willen wij winnen en ik met Thomas. En dat was ook met slecht slapen en wedstrijd, spanning en zo. Elke week is wel echt elke week dat ze zoog.

[00:51:55]

Zo niet van elkaar als ze. Ik weet zeker dat als Wout traint dat hij ook aan Mathieu denkt zegt ja, zeg maar in de winter. Weet je. Dus dat is euh. Hoe heb je gekeken? Ja, ik. Dat is wel traditie Cross is altijd zeg maar frikandellen eten met. Met een groep vrienden bij elkaar, zeg maar de lange met zalf. Ja, dat is de jaren dat ik weer terug in Noord-Holland kwam, zeg maar om te wonen.

[00:52:16]

En dan vaak is dit weekend bij je nog thuis na je eerste trainingskamp of na 1 januari trainingskamp. En dan rijden en je op DTS dat ze de door training sterk zegt. Goed. Daar ben ik niet helemaal met rijden, is de rivaliteit meteen. Ze hebben wel zondagochtend courses waar je graag rijdt. En dan ging ik vaak op de fiets naar school om daar de koers te kijken. Of in de Menke even bij mij thuis en aan frikandellen eten.

[00:52:43]

De vliegende balletjes speciaal dus jou. Mijn café zat helemaal vol. Nou ja, nou ja, ik heb wel vier frikandellen speciaal gehad, maar dat was voor Jens Politische niks. Ja ja. Kwart voor drie gehaald. En dan wij met z'n allen die gast trouwens ook op zou hebben zitten kijken. Ja dus. Nou ja, het was ze maar was irritant. Want ik kijk dus via Spotify en die loop 30 seconden achter je uitval uit alle uit en uit alle groepen inderdaad.

[00:53:08]

Ja maar Juvenes en dan zat ik dat nog niet gezien. Volk je je dan zo waar ik zeg? Het was het laatste niet zo spannend meer, want ik zou de laatste ronde zeggen want ik was hoost. Dus kon iedereen muta. Deze soort leraar Bernay zet je gewoon een nieuwe pas op waar je handje opsteken Frank. Ik heb wel even stil. Ja ja, precies. Ik heb het bij mij. Zo hebben we gekeken. En het is toch wat ik zeg.

[00:53:32]

Het is ik. Ik merk nu dat in de corona tijd zeg maar voorbij sport op tv belangrijker nog wordt dan euh. Want ja, het is één grote blurb kinderen thuis. Alle dagen lijken op elkaar. En dan als asset. Ajax is of Ajax aan zet. Vandaag houdt iedereen het even lekker z'n bek. Ja precies, zegt ja of dan. Dus ik moet zeggen dat ik daar na het WK cross echt wel een hele week heb het al over dat we uitkijken dat we daar naar uitkijken.

[00:54:01]

En met Sherry en Wout, dat is gewoon de ultieme rivaliteiten. En dat is. Dat is echt heel fijn om te zien. En ik hoop dat het nu doorgaat weer richting Vlaanderen. Roepen dat ze koers. Wat? Wat? Want wat een parcour hoor je daarvan? Ja, die brug, die breg zegt de rijken, die was wel tv al ziet van hoe hoog het is.

[00:54:20]

En dan is het natuurlijk nog wel hoger. Zo hard naar beneden flamme.

[00:54:25]

Wat brand dat je gewoon ziet van dat ze bijna meteen met hun voeten het zand raken en dan je echt verder weg het strand tegen.

[00:54:31]

Maar vffw e g kan je ons een beetje. Ik ben gewoon niet zo ervaren renner. Hoe moeilijk Boucles op het strand zeg maar benen die heel goed in. Hoe? Maar dat is dan nog met 60 milimeter banden. Maar slicks?

[00:54:43]

Ja, Humo met 0,8. Maar hoe? Hoe moeilijk is het om met 33 milimeter bandjes waarmee je ook nog op gras moet rijden door zo'n. Mull Zandstrook te gaan dood? Ik heb het nooit. Ik heb vroeger als gecrosst bij de junioren, maar nooit nooit met Verleene van de schans bijna het strand op opgereden.

[00:55:06]

Wat je denkt en die kan me gewoon echt met 45 Santon. Je moet echt ballen hebben. Zo ja, iedere keer dat ik weer met met open ogen te kijken. En we zijn in de zoetige ook van jou. Het moet eigenlijk niet erg zijn, maar het zou wel leuk zijn als er een keer iemand daar zegt. We op z'n snufferd gaan gewoon zijn wiel breken. Vind je beneden komt. Maar ook zoals het door die spore is. Nee.

[00:55:28]

Ja, want dat is de kunst hé. Die smoothie op strand en ik. Ik ben echt niet goed in het strand op en afrijden en dan probeer ik het nog op zestigers. Maar ja, ik was vandaag op het gravel, fiets, op strand en dan probeer ik het eigenlijk niet eens. Stap ik al af, ga ik lopen? Zie voor euh, dus. Maar ik vond het wel mooi. Ik vond het wel mooi. Euh, element wat je niet zo heel vaak naar Koksijde was het ook geloof ik.

[00:55:51]

Het strand was dan zij het zijn. Niels Albert mag geloven. Heel, heel ander zand, want dat is dan weer verschillende types zand. Maar hij vond wel vet dat ze op het strand reden. Het gaf wel echt een extra dimensie strand zeker, maar ook voor de die die zandstroken als je ziet. Het zijn zo'n atleten sinds ze zo'n power die ik ben, ik weet. Ik weet wat Tages niet. Maar als je ziet wat een power die gasten kunnen leveren.

[00:56:14]

Dat is echt fenomenaal, zeg maar. Dus hebben we wat dat betreft wel echt prachtige sport gezien.

[00:56:20]

En we hebben we. We hebben de medailles veel uitgespeeld. Het schoof alles wel lekker. Dan wel ja, daar kunnen we ons even in aanwrijven. Toch? Vier keer goud. De beloften mannen Pym rond haar. Euh, we euh. Fan van Hempel wint bij de beloften vrouwen. Euh, brand wint bij de vrouwen. Wat? En we hadden wat gedaan erover. Vrouwenklooster. Spanje zo leuk om te knijpen.

[00:56:43]

Gisteren heb je altijd al gezegd toch zeker geen al te grote fan geweest van de vrouwen van vrouwen hé.

[00:56:53]

Maar dat is echt echt spannend. Maar het was echt prachtig om te zien. Ik ben ook blij voor Lucinda dat ze m. Dat ze m eigenlijk pakt zeg maar. En ook euh. Nou ja, ik denk dat Reinier dat wel kan appreciëren. De manier waarop ze de laatste ronden reden zegt dat ze even doorzet. Dat was gewoon euh ja, gewoon een Cwva zijn gemakkelijk, maar een echte echt topsport. Ook gewoon. Ja, die wedstrijd was eigenlijk spannend.

[00:57:18]

Beschrijf beschrijft het moment eventjes voor de geest die Lucena, die in de laatste ronde met Annemarie Worst samen nog nog voorop. Die ook echt een hele goeie wedstrijd van die eigenlijk terugkwam uit de top twee uit geslagen positie.

[00:57:31]

Ik dacht van oeh, nu gaat ze winnen. En ze zette me dus eigenlijk. Ze rijden voorbij terwijl ze dat niet verwachtte en Lucinda zette maar aan de binnenkant ernaast is gewoon ja gewoon gewoon ja wie de valt die wie niet valt, die die wint.

[00:57:44]

BMX jaar was echt echt mooi en ook gewoon heel gewoon. Tot de laatste laatste halve minuut was het spannend daar? Natuurlijk wel. Er was vandaag iets minder was dan een mooie wedstrijd, maar eigenlijk heb ik van die dames wedstrijd een stuk spannender. En de Pym rond haar. Ik heb het niet gezien. Nou, ik dacht wat wij zouden vertellen. Wij zaten te kijken naar een bazig mooie renner. Mooie Raines. Zeker met Jens Spigt vond ik het.

[00:58:08]

Hij is een slanke renner, waardoor je slanke renner, maar ook maar zonder dat het een soort van wordt die je Katoesja klimmer ook kan winnen. Die me steeds zakker in niks. Dat is een slungel spichtige, maar waar deze was wat de Pym was. Wat? Wat? Wat bonkige. Heel krachtig. Wil ik niet vergelijken met zakker. In de file van het begin van het jaar loopt dat een keer 11de bij ernstige mee tussen de profs en ik kan.

[00:58:35]

Toen ben ik nog wel gaan gaan googelen. Zeg maar dat ik denk van een Nederlander. Ik ken hem helemaal niet, maar die reed toch al voor de proloog van NAIAS. Zag ik dus. Dat deed ik goed. Nog effe terugkomen ook op Wout van Aert en Van der Poel. Ik dacht eigenlijk dat ronde 2 eigenlijk met je hem kwijt was toen ie zo hard viel of ging het hoofd tussen de schouders. Ik dacht eigenlijk van een WK, net als Sophie.

[00:58:58]

Alsof je daar al liet lopen. Dat. Alsof alsof ie eigenlijk z'n moraal knakte. En toen na de valpartij vlak na de valpartijen, direct na de valpartijen, want daarvoor zat ie gewoon in het wiel bij. Bij Van Aert eigenlijk. En toen die in fietswissel. En het leek wel alsof ik toen opeens ja sweets had gemaakt. Week voor ik weet. Ik weet niet of het waar is over. Alsof ie effe de post in reed. Ook om even langs omwegen Nikes te rijden, effe of z'n pa in de ogen te kijken.

[00:59:23]

Of zo weet ik veel. Maar je zag wel echt dat een andere Van der Poel daarna naar voren gleed die heel veel weg en daarna? Ik dacht misschien heeft u ook wel iets met zijn banden gedaan ofzo? Zou dat stond voor het gras ofzo? Maar dat zie je toch? Euh ja, waar de d. D de krachten in de sport zeg maar hoe sterk het hoofd moet zijn?

[00:59:40]

Ja ja, het is zoals bij de vrouwen was er Bergsma die als een Spaenjers als een gek begon waarvan krijgen baalt. Nou, dat is Fronde ook. Die zien we niet meer. Wat Van Aert vandaag eigenlijk ook gehad!

[00:59:50]

Klonk gaat zulke harde klappen en aan het eind zie je gewoon een je halverwege de wedstrijd kwam. Wordt het steeds die klimmen die 21 procent klim dat je steeds dat? Daar werden steeds brieffies ze kontjes gepakt op die klim.

[01:00:02]

Ik weet niet precies wanneer Van Aert lakkerij, hoe lang die al lak had voordat met Jorna. Maar daar reed natuurlijk heel hard naar toe. En dat je denkt van redenen na zo hard naar tolvrije. Hoe lang had Fana Van Aert nog gelijk? Dat heb ik nog niet nog niet terug kunnen zien in het tussenlaag.

[01:00:17]

Maar de Belg had en had een analyse gedaan. Maar volgens de Nederlandse Groenendaal was ie daarvoor al lang lijkt mij uitleg heel lang met een lange aflopen. Nog bizar hoe Daoudi dan? Hoe dicht die nog uit de bocht gegaan?

[01:00:30]

Ja, wij daarom. Ik heb prachtig sport gezien. Het was mijn hoogtepunt van deze zondag.

[01:00:36]

Euh, beste Van der Poel van t seizoen gezien.

[01:00:41]

Euh, van het crossseizoen, ja. Ah ja, dan moet ik even goed nadenken. Ik weet niet wat denk jij? Ik ook wordt niet voor. Ik vond de naam en ik voel me echt supergoed. Maar hij is ook wel eens gewoon verkeerd. Te vaak pink gezien en dat had ie. Hij heeft er echt wel een zwak Zwartbaard. Dit was ook wel een beetje gehad. Dit was ook wel een parkour wat eigenlijk? Wat dat betreft ook gewoon voor elkaar is.

[01:01:06]

Ze hadden allebei een halve ronde waar ze het beste in waren. Als dat niet de overvaller Paul of een van apekool zeg maar. Want we hebben natuurlijk ook een paar weken terug een of andere modden cross gezien met. Dat ze de halve ronde moesten rennen met de fiets op naam van drie renners zijn er gewoon lopend richting Senghor en daarna pakte verluidt 3 minuten. Dat was echt een eeuwigheid ofzo. Opvallend Paul zelf dus dat van een ploeg aan het mekkeren was dat het parcours onwaardig was.

[01:01:31]

Ja dus. Euh dat.

[01:01:34]

Misschien is dat een heldere conclusie. Nee, nee, het was gewoon. Hij is wel eens beter geweest. Uhm. OK. WK krolse afsluiten frikandellen zijn gegeten. Euh. Van der Poel heeft de vierde te pakken, ondanks een euh en slecht moment in het begin, want hij maakte wel een behoorlijke zwakker en zwakker. Over slechte Wambeekse gesproken. Daar werd nog eenmaal niet over gehaald. Tom Dumoulin had ook even een slecht. Die hebben we een slechte.

[01:02:02]

Wat ik me afvraag, Alou ze. Sinds het. Ze zijn nu een week verder. Ook voor jou. Wanneer je dit nieuws zo of dat die aankondiging. Het was al effe een bom door effe. Ja hoor, die hebben we. Ondertussen hebben we die kunnen een plekje kunnen geven zeg maar. Zijn nou de kansen gewoon onderbuikgevoel. Effe een huis tuin en euh, hoe noem je dat? We gaan euh.

[01:02:26]

Psychologie van de koude grond en uhm zijn nou voor je gevoel de kans dat die terugkomt geslonken of gegroeid. In die week Gutt viel. Gut vio dus jouw vraag zei komt ie terug? Ja ja ja, precies uitgestegen. Of slonken dat? Ik heb hem de afgelopen week niet gesproken daarover zeg maar maak hem gesproken. Ik heb hem vooral ge hebt niet gebeld. Ik denk dat ik freezer. Ik vrees dat ie dat ie niet terugkomt. Maar ik hoop dat ie wel.

[01:02:57]

Of ja, ik hoop dat hij terugkomt natuurlijk. Maar ja, dat is vooral aan Tom om te bepalen ja uit de kast. Kijk, als je zegt is de afgelopen week geslonken. Ja of nee. En als je dan bijvoorbeeld een column van een Vervaeren vanochtend leest in Het Nieuwsblad of het tijding. Die zei juist de veer 1 keer gebroken is. Dat is toch wel heel lastig om weer op te spannen. En zeg maar. Dat was de mening van een fèvre plus dat misschien uh, maar stond ook een alinea in.

[01:03:25]

Financiele druk misschien hoor. Weet je wel. Tom wil het altijd goed doen zeg maar. Ja. Uhm. Dus ja, ik keek mee. Laat ik het zo zeggen het lastigste is geweest, denk ik Forum om te erkennen dat ze toch vaak zo euh bedoel. Euh erkennen. Een beetje weerhaakjes een burnout heb voor mensen of of of of depressief bent of the apes van zijn schouder.

[01:03:48]

Ja en euh. Sindsdien is u wel opgelucht? Ja. En dat kan ik me heel goed voorstellen als je met sowieso al maanden rondfietsen dat het geen fijn gevoel is.

[01:04:02]

Jouw gedachten daarover, Rania. Of mocht je het de dag van het nieuws? Je kan zelf flabbergasted. Ik stond bij mijn zus te klussen en Johnny stuurt me een berichtje. Heb je het gelezen van Tom? Zeker, maar een grapje van Hoe is ie gepakt?

[01:04:13]

Weet je hij gestopt was met de jaren terug?

[01:04:20]

2.

[01:04:21]

Dus ik zeg tegen dus ik was echt wel even een uurtje tegen me Zurzach.

[01:04:25]

Die heeft niks met weinig met fietsen. Maar da's toch niet normaal. Snap jij dat? Nou ja, die staat natuurlijk helemaal niks. Maar gewoon ja, ik was wel er en later ga je er wel anders over nadenken. In het begin ben je echt zo van kom op jonge gast, maar een kleine jongen denk je wel van Janata als je natuurlijk gewoon alleen.

[01:04:44]

Het enige wat voor hem nog eigenlijk meerwaarde is, is misschien wel de Tour winnen. Iedereen verwacht dat hij verwacht dat misschien zelf ook. Dat weet ik niet. Zo goed ken ik hem niet. Maar er staat natuurlijk nog je enige. Als je in rit hebt gewoon in alle grote rondes en de Giro hebt gewonnen. Podium in de Tour dan wordt natuurlijk wel lastig. Als dat ook nog wel in één keer in de afgelopen tour toch nog wat ver weg blijkt te zijn.

[01:05:06]

Nou ja, en almaar meer jonge mannen komen natuurlijk net als een mijnwerker op de fiets. Want ik kan me nog wel herinneren dat we wel eens met dom fietsen zegt, maar dat die altijd zei van jij bent ook echt wel een liefhebber. En dan dagvan. Hoezo weet je wel wat dacht ik? Dat is iedereen toch? Maar ik denk dat hij dit misschien ook wel minder. Dat is natuurlijk gewoon. Hij is echt geweldig sportman. Hij zou ook echt wel van fietsen.

[01:05:27]

Ja zeker.

[01:05:28]

Ik vraag me af of hij wakker wordt met wielrenner en naar bed gaat met wie of hij net zo verliefd is, op wie, op wielrenners zijn als dat dat hij is, op presteren en het beste uit zichzelf halen. Is er een goeie renner. Hij niet zo graag. Hoe noem je dat gewoon het wielrennen? Je wil spelen van maandag koffie met de jongens. Dinsdag reed je door Renne dat. Dat is niet zijn drijfveer. Er staan alleen de Tour de France overblijft om die te winnen.

[01:05:53]

Het is natuurlijk wel op een gegeven moment best wel lastig.

[01:05:57]

Mark doet dat de site Timme. Je ziet het toch in een interview met met Jumbo TV zeg maar. Dan zegt van ja, weet je. Ik kan nu wel doormodderen. En dan ook straks vijfde in de Tour en twaalf of de Spelen of andersom zijn. Die heb je toch de IXA? Weet je wel. Dus het is voor hem. Klopt, die analyse is alleen binnen. Nou ja, dan niet. Niet eens nog nog een keer een etappe of een mooi klassement.

[01:06:21]

Of het is alleen winnen op dit moment.

[01:06:23]

Ik weet ik niet goed genoeg, maar hij is wel echt zo'n sportman. Ik ben het die of zelf die druk voelt of van buitenaf die druk voel. Inderdaad Lotto-Jumbo ofwel Jumbo vist maar wat binnenhaalt als de nieuwe Tourwinnaar voor een Nederlandse ploeg. Zo zal ie dat in ieder geval. Zo zal die ook betaald worden. Zal die die druk voelen? En dan? Ja, of ie daar ooit nog zegmaar kan beginnen met weer van gaan fietsen, waarom OMI ooit is gaan fietsen, want hij is nooit gaan fietsen omdat ie het land is.

[01:06:49]

Dat is wat er moet gebeuren en dat. Maar dat is best wel moeilijk als je Tom Dumoulin. Ik heb nooit in die positie gezeten en zelfs Laurens heeft veel bereikt, maar nooit in zo'n positie gezeten zoals hij in mijn Martis.

[01:07:00]

Dus ook niet zo effen leeuw. Dat de liefde voor de fiets alle zeg maar de druk die het met zich meeneemt van het moeten winnen en dat iedereen meekijkt. Geeft u zelf ook aan. Zo echt kut. Iedereen verwacht wat ik wil het goed doen en dat compenseert het dus niet. Dat is nou ja, hij heeft wel aangegeven ja die die balans, want ik vind wat ik doe zo onwijs leuk. Ik neem die dingen op de koop toe. Die slaat een beetje door.

[01:07:23]

Verzekeringen op de koop toenemen is die. Die krijgen nu meer gewicht dan de film die plus het wielrennen is veranderd. In zijn ogen dus. Je moet eigenlijk meer op de koop toenemen. Ja dus, zeg maar wat nu? Wat Renner zegt maandag koffie. Een rondje zoals wij zijn opgevoed. Dat is maandag koffie, rondje design, uitdeinen in woensdag 10 een verzamelwerk tank half elf wegfietsen en met drie uurtjes thuiskomen. Want dat wel eens genoeg. En donderdag weer d'Ardenne dat ze zich nog kunnen.

[01:07:50]

Dat zou op zich niet kunnen. Het kan niet nog, maar zo is het nu niet.

[01:07:54]

En ik heb nog een hele leuke tijd, maar ik denk niet dat hij er op dit moment genoegen mee neemt. Als hij dat heel makkelijk zou kunnen schakelen van. Nou weet je wat ik ga doen. Ga lekker een beetje voor de klassiekers en misschien rijk top10. Of ik ga knechten. Zelfs Geesink. Ja, dan kan je nog een hele leuke tijd. Maar ik denk dat hij maar te veel sportman en te veel winnaar is om gewoon wielrennen. Wielrennen te zijn.

[01:08:15]

Zeg maar om wielrenner te spelen van dat die min met minder genoegen neemt.

[01:08:19]

Maar wat. Wat later ook een beetje zegt althans, wat ik zo lekker in interpreteer interpreteer is dat dat die misschien wel minder een soort dan een marginal gains renner is. Echt een andere renner dan de generatie juli. Euh. Nou ja, ken ik. Kijk, tegenwoordig is hij gewoon bij je morfisme. Iedere dag wordt alles gemeten. Ja en euh dus. Dus wat Reinier net schetst als wielrenner met het leven als rire wielrenner en wat hij er zo mooi aan vindt is de vrijheid om je eigen ding te bepalen.

[01:08:51]

Dat is er bij die ploeg niet meer meer, want je gaat dan op hoogte en dan op trainingskamp. Die dag dat je moet alle dagen trainen en je moet vreten wat afgewogen wordt, zeg maar. Dus je hebt nog niet. Je hebt ook niet meer de vrijheid om in je mond te stoppen wat je zelf wil. Dus dat is een beetje weggeraakt. En dat is dat is denk ik wel. Iemand denkt voor je ook eigenlijk? Ja, en dat is natuurlijk dom.

[01:09:12]

Is wel een vrije geest en dat is wel iets wat hem wat hem tegenstaat denk ik. Zeg maar dat gedeelte van de topsport. En als daar dan niet meer. Het winnen van de Tour tegenover staat dat het nog een tijdje hard maakt. Ja, dan wordt het een stuk lastiger om om. Voor hem om dat te gaan doen dan anderen. En kijk, sommigen die genieten daar echt, zoals een Steven Kruijswijk is een ander persoon die geniet van het met je lichaam bezig zijn en beter worden.

[01:09:37]

En van dat proces, hij en alles tot in de puntjes. Dat is voor hem genoeg ra. En als ie dan op z'n kloten slaat en uit de tour valt dan. Dan gaat hij net zo lief keihard verder voor de Giro Steven. Ja, en als je dan daar Korona krijgt, dan staat die zeg maar bewijsbaar en zal hij echt wel een pak uitweken gehad hebben. Maar die is nu net zo hard bezig weer voor het volgende jaar, ondanks dat hij vorig jaar nul beloond is voor wat hij daar in gestopt heeft zeg maar.

[01:10:04]

En euh, ik denk dat dat.

[01:10:07]

Dat is voor Tom lastiger.

[01:10:10]

Nou, ik denk dat hij zijn, euh, ik had een reisje gemaakt van de zeg maar de. De 15 dingen die je allemaal mag spelen terwijl een koptelefoon Brauer of ze doen maar zichzelf onder de camera uithalen.

[01:10:24]

Uhm, je zit in een paar fundamentele dingen die gaat over het karakter. Verdomme zo. Daar is er heel veel gesproken. Maar korte termijn he? Hebben jullie al een beetje antwoord op de vraag waarom die op werkte woensdag met een grote glimlach in de media vertelt waarom die de Ronde van Vlaanderen gaat rijden? Hebben we de volgende dag? Zegt de jongens mazzel. Ik neem even een pauze. What happened?

[01:10:50]

Er moet toch iets gebeurd zijn van vond al een hele hele aparte wending dat die Ronde van Vlaanderen. Ik zat toevallig met Huub. Paar weken eerder, een paar weken daarvoor. Ik zat op de ethnic, zeg ik. Nou ga ik het vragen ook. We zitten nog in zo'n groep Zeppe in Limburg. Ik denk nou ga ik het ook vragen? Ik moet gewoon de toon wat zien. Daar kwam het eigenlijk op neer, maar ik vroeg het me ook echt oprecht af waarom.

[01:11:11]

Weet je wel, ik ben jij zat er ook in. Ja, waarom? Hij gaf best wel goed antwoorden. Ik dacht van ja, als je het zo bekijkt was laten vallen dat hij de rechtbank wilde doen altijd. En dat ze nog renner zochten voor het voorjaar. En ja gewoon. Maar ja, ik ben waar ik denk. Ik snap niet waarom eigenlijk nog?

[01:11:27]

Ik kreeg met Stefan en en ik heb het ook met jou, want ik heb met Reinier natuurlijk over Tom. Ga je een paar mensen puur. En hier is er dan één vrouw, want die heeft toch altijd wel een? Euh, nou ja, je hebt net gehoord een leuke kijk op zegmaar zonder dat die alle ins en outs kent.

[01:11:41]

Maar uhm, jouw vraag is eigenlijk wat is er op dat trainingskamp gebeurd? Dat ie in één keer vroeg ik ook.

[01:11:48]

Ja, dat kan Bassie nog op trainingskamp. Weet jij net La Brusatte?

[01:11:52]

Wat is er gebeurd die tussen 6 en 9? Ja, dat ie eens goed. Het wordt hem niet makkie. Ik denk wel dat het een soort opeenstapeling is geweest van weken en maanden. En ik ga morgen naar de Tour. Dus ja, maar je krijgt een lijstje met Bakoe.

[01:12:08]

Maar euh. Kijk, op een gegeven moment zit je in zo'n stramien en dan ga je daarin mee. Dat schrijft hij ook. Ja, weet je wel. En dan? Tuurlijk dan. En dan? Dan moet je uit gaan leggen. Maar ergens onderin zit. Die twijfel hoeft helemaal niet getriggerd te worden door een ruzie of een voorval of iets denk ik. Maar gewoon iets wat je op een gegeven moment. Dan heb je misschien die ploeg presentatie gehad en dan liggen je in bed.

[01:12:34]

En dan eentje Furyk. Dan moet ik volgende week. Dan ga ik nu naar huis en dan moet ik binnen drie dagen weer op hoogte naar de Tirreno of voor de Tirreno. Voor 18 dagen gaan we direct door naar Italie. Ben ik weer 31 dagen weg bij wijze van spreken. Dat je daar tegen opzicht dan een keer eigenlijk aan je baas durft te vertellen. Want dan stond Plugge Zeeman was was Plugge op training. Was daar. Ja, dat was ik kan me dus.

[01:12:57]

Ik vraag me dus ook af inderdaad, hoe gaat dat? Je denkt van ja, het is nog 3 dagen trainingskamp. Ja die ze die houd nog wel even vol en straks lekker thuis lekker aan thuis blijft ofzo. Dat je dan zeggen ja, ik ga niet flikken, de confrontatie of nergens uit wat mensen bij elkaar geroepen geloof ik. Ja, Plugge en Zeeman en de ploegarts.

[01:13:15]

Ik snap wel dat het niet van vandaag morgen is, maar hoe, waar wat besluit dan?

[01:13:20]

Besluit hij van de hand. Ik ga nu graag het besluit, nu na het eten of voor het eten van Klaarwakker en Mike in bed leestijd. Niet gewoon dat ik inderdaad echt weet.

[01:13:29]

Dus die krijg je mee. Uh, wat? Wat we willen ook echt een antwoord in de volgende podcast kijken. De andere is waar is zijn manager?

[01:13:39]

Zonder hem allemaal dingen maar die. Dat is echt wel een belangrijk figuur toch? Die doet meer je manager of je begeleider doet meer dan alleen maar je contract uit. Onder andere neem je qfha aan. Die heeft op z'n minst. Hun verantwoordelijkheid, of in ieder geval een rol in zo'n heel heel proces. Ik heb hem nog niet gezien, heb ook helemaal geen gevoel. Ik zeg ook niet dat hij onschuldig is. Euh. Maar het gaat me meer om.

[01:14:02]

Ik zie je niet ik. Ik heb hem geen gevoel van wat zijn rol is. Nou ja, dan weet ik ook niet het fijne van zegmaar. Maar euh, wat ik wel weten is is is is euh, wat er bijvoorbeeld met verf gezegd of over financiele druk is die onder andere altijd het onderste uit de kant wil hebben. Een andere. Ja, ik ken ook renners die ze hebben gezegd van jou doe maar wat minder, maar dan wil ik dat.

[01:14:25]

Wil ik nu eigenlijk ook wat minder. Al wil ik niet in ieder Jumbo filmpje. Ja, precies ja. Per se ontmoette ik treetje, zeg maar. Dan weet je wel of ja maar je gewoon dagen overduidelijk van. Ik ben daar de persoon niet naar. Bij wijze van spreken en euh. Maar ja, tuurlijk heeft een mannetje daar verantwoordelijkheid in, want de twijfels worden ook met een mannetje gedeeld. En zo grappig. Mijn management heeft een even of die noemen zich altijd een Korzo familie.

[01:14:56]

Ja en ja, dat zeggen ze dus van ja. De ploeg heeft altijd hun belang. Toch ook? En ja, wij we al onze renners is, is ons belang is staat om de continuïteit van de graad van de ene na de andere ploeg. Maar je blijft bij ons zegmaar, dus dat is wel euh, dat ik denk dat het management wat jij zegt heeft echt een belangrijke rol. Welke rol zijn manager hierin gespeeld heeft? Dat antwoord moet ik schuldig blijven ben ik ook niet, maar de dames zetten me ook op een lijst met enkele vragen in die lijst.

[01:15:27]

Ik heb nog een derde vraag.

[01:15:29]

Zou Tom gewoon drieweekse of twee weken smeerpijp rijden in een camper in Amerika een of andere ouwe PAK's mee geven? Ik zie hem ook gaan rijden dan als een graf of fiets. Dat die megakerk die American trip is dan vlakbij lengte weet je wel. Ga je eigenlijk wel een beetje in zo'n boxershort kijken? Weet je de dada's waar je wel een mooi punt aan, want we hadden het net over een beetje vrijheid, zeg maar. Kijk, dat is natuurlijk wel waar je kijk Corona Valente willen we dus dus tweeënhalve week in een camper in Amerika rond gaan trekken.

[01:16:04]

Ja jij. Ik horzel en Thomas om parcoursen te gaan rijden. Een beetje Costaricaan en dan ook. Je kan ook nog meer en meer dan alleen maar ook met jou in een kamp passen. Nee, maar ik geef wel het voorbeeld.

[01:16:18]

Als je bijvoorbeeld Tom tien keer twee minuten opgeeft bij wijze van spreken veel twee Marckx of een euh, of een harde en harde training. Na de training zet je mij in het wiel. Dan moet je de vijftien hoor. Als ik er na tien nog niet af ben, dan doet die vijftien inspanningen, zeg maar. Dus het is toch wat meer speelse Uhu, een speelse Raveleijn waar je snel mee de fout in kan zijn. Dat zullen we hebben wel.

[01:16:46]

Ja, te veel hebben willen volgen omdat ze dit dachten van hij komt binnen van Sunweb en er is werk aan. Laten we het zo zeggen dat ze dan dachten van al als er ook maar iets is gelijk feedback geven of gelijk Koosje of de bovenop zitten.

[01:16:58]

Ja, ik denk dat Thomas je misschien moet je misschien af en toe wat. Wat? Wat? Wat gewoon met rust laten zeg maar. En die doet zijn inspanningen echt wel. Want jij en ik hebben allebei met hen getraind. Tuurlijk. Nee. En dan zijn die opeens uit niet jacquard van een inspanning doen in een Vlambeer die daar toch heen en van de kamer in gob ofzo. Dat je achteraf die wattage hoor. Je kan niet weet je al af.

[01:17:20]

Ik heb ook wel eens in het wiel gezeten bij hem dat mijn trainer bij Sunweb euh berichtjes sturen. Adriaan van. Wat heb jij gedaan? Ik zeg. Ik zat in het wiel bij Tom Picturaal. Oudenaarde was toen helemaal in orde. Weet je een weekje rust? Klaas euh. Nou, dat speelse. Dat zit er bij hebben. Wel euh. Of dat dat ie. Ik zei vroeger altijd tegen Mario. Bij Tom moet je gewoon drie weken lang echt serieus alles laten trainen zoals een echte prof zeg maar.

[01:17:47]

Of een echte prof dan in de ogen ook van Sunweb dus met protocollen als met je eten afwegen. En dan had je maar een week vrij. En dan gaat ie echt niet een week lang zich klem zuipen. Maar dan gaat ie dus een nachtje carnaval. Wat wij toen ook in de podcast hebben, dat ie nou ja weet. Je weet je, een lichaam van 27 of 30 jaar oud, dat is dat. Drie dagen later heeft Geert er eentje.

[01:18:08]

Of euh ja, dat zitten Jiro rond was in december nog gaat skiën bijvoorbeeld. Klein voorbeeld een beetje. En euh, op skivakantie geweest in december. En dan ga je op trainingskamp en dan doe je nog een keer een nachtje carnaval in februari en dan naar Parijs. Blijf je nog drie dagen in Nice? Dan heb je toch al acht keer kirt gevoel gehad van de vragen die nog niet. Hoe wil je dat vragen? Misschien wel, maar bij Tom is het.

[01:18:32]

T. Het gevoel nu van ik wil zoveel betaald. Ik ben een grote renner. Ik ga niet antwoorden wat ik wil.

[01:18:38]

Graag wat nodig is. Ik al wat mij graag tussen aanhalingstekens. Ik ben het eens te laten zien. Ja, precies. En dan ga je voelen dat je eigenlijk moet voldoen aan die verwachtingen. Die anderen terwijl je moet nergens af, waardoor je moet hard fietsen. Ja, uiteindelijk wel, maar je hebt dat. Vertrouwen is door dat. Jaja, ik heb ook een Fables gehad bijvoorbeeld bij me als ik niet euh.

[01:18:58]

Als ik niet niet hard reed dan zorgt ik er wel voor dat ik tenminste de was bij wijze van spreken of de snap je.

[01:19:04]

Dus dat is dan ook een soort koprollen is van medical training je heel weinig geeft precies, want dan als je tenminste als je tenminste niet dik zeggen. Maar dat is daar gewoon waar gefietst die nu nog?

[01:19:15]

Ja, ja en nee, ik had eigenlijk zelf mijn fiets meenemen, je fiets mee, maar hij heeft nog geen weg fiets thuis, dus hij kan wel een keertje mountainbike en dat soort dingen. Dus ja, hij zit wel op elkaar.

[01:19:24]

Laatst vraag voor je lijstje is of die zich niet verneukt voelden door code geel. Hoevenaar niet op hulp in te gaan. Oh ik ook, maar ik euh. Vraag ervaren. Ben ik wel benieuwd naar. Ik kan me namelijk wel voorstellen in Rania. Wilfried hebben we in een podcast gehad. Dit is uit te breiden. Uhm. Wilfried Zuiver zou op de hoek van de scouts.

[01:19:45]

Ik wil het nog eens nog een keer, want we hebben natuurlijk over code geel gehad. Toen met Thomas voor de eerste keer en dat komt best wel goed. Ja ja, en die heeft toch een keer richting mij gereageerd. En die beelden zijn door n camera allemaal al gemaakt en die zijn ook bij Wilfried gehoord. Die zijn zeg maar verkocht aan NOS, maar ook aan de VTM in België. En dan zie je wat een Edet doet? Zeker, want code geel hebben wij gezien.

[01:20:10]

Nou ja, ook dat. Euh, Thomas zei nou, ik vind coaching vanuit de ploeg. We hebben toen nog gelachen om Richard Plugge toen ie met de Primrose na de laatste tijd het zat en dat prima zei. Soms moet je even niks zeggen en dat hij binnen 3 seconden zijn van. Hoe voelde je vandaag? Weet je wel? In dit document van aard bijvoorbeeld is diezelfde sqna waut. Waarom wil is? Ga je dat checken? Ja, supergoede docu.

[01:20:35]

Je moet een. Als je in Nederland woont. Scaurus scores postcode aanmaken ergens in Brussel en dan kan je wel komen kijken die de die focust helemaal niet zo op.

[01:20:45]

Maar daar komt bijvoorbeeld de coaching veel beter uit, vind ik. Vlugge Rochlitz komt er beter uit. Tom en Tom is eigenlijk maar een voetnoot. Dat komt denk ik, tien seconden voordat hij een keer in een meeting zegt ik heb last van me zitvlak. Ik denk niet dat ik fysiek kan brengen wat eigenlijk? Kortom, we zijn ook wel een beetje realiseer dat als je dat soort dingen waar je overgeleverd aan de edit tilak vorm van van jezelf veel mensen knippen dan een half uur uit.

[01:21:10]

Dan kan je een aardige docu maken.

[01:21:12]

De Gouden Leeuw heeft mij bij mij echt ok. Maar nee. Maar dat terzijde. Maar ja, tuurlijk, ik denk wel, want een dag later stond de NOS wel bij Tom op de stoep. Heb ik het niet mee? Ja, ik heb zijdelings kon je het weer gaan uitleggen. Dus ja, dat is. Dat is gewoon niet leuk. Ik denk niet wel goed trouwens met een glimlach. Maar ja, het had ook met een glimlach te vlaemynck.

[01:21:35]

Ja, tuurlijk met een glimlach, maar als je Joop van jou komen ze bij NOS langs omdat ze het even over die docu willen hebben die een dag eerder is uitgezonden. Ik zou toch. Ja, ik weet niet hoe jij dat. Maar dat zei ja. Als ik dan thuis had gezeten had ik toch wel effenaf. Oh jee, komen ze weer, weet je wel? Dus euh. En het is ook gewoon euh. Sommige renners gaan er ook veel beter mee om.

[01:21:56]

Ik bedoel dank heeft de lach aan zijn kont hangen. Bram Tankink en ik weet nog wel mijn eerste tour gereden in 2008 en mijn Ronde van Stiphout gereden. Toen zei de Leeuw, kom je daarna nog effe een biertje drinken in de. In een fietsstraat. En ik had test. Weet je wel. Ik loop de Venusstraat. In de mijn stond er twintig gastone. Ja, en ik dacht alleen maar oh jee, ik wil zo snel mogelijk weg.

[01:22:18]

Louth. Weet je hoe het precies? Stotteraars achteraf die werd weggeduwd? Ik zeg Tessa, we gaan. Weet je wel. Terwijl toch nog helemaal alles uit het oude was. Kijk mij denken wij eens dat moment dat Tom op het Vrijthof stond en gehuldigd werd. Dat was dat plaats wordt beschouwd. Maar Laurens die in zo'n kroeg staat een paar uur lang, raast nog snel.

[01:22:43]

Maar toch genieten dislike paarden. Ja, natuurlijk achteraf. Maar hij kan. Hij moet gewoon zijn wagen in. Bram Tankink gewoon een beetje chainel. OK genoeg. Snap je wat ik bedoel? Dat is gewoon pech. En er is dat gewoon ook Albacete. Ik bedoel maar even afgezien van hoe wij overgeleverd zijn aan mijn edit van welke productiemaatschappij dan ook. Dat was wat er in die documentaire stond. Euh. Te zien was is goed in staat op beeld zeg maar dat is gemaakt.

[01:23:13]

Zal wel versterkt zijn door een bepaalde einde. Tuurlijk, dat geloof ik allemaal. Maar er is een edit naar buiten gekomen. Is een film op de NOS geweest waar hij op een bepaalde manier uitkwam en dat? Dat vind ik niet bepaald goed of slecht. Was gewoon zoals het is. Maar ik zeg ik kan me wel voorstellen als ik Tom zou zijn en mijn ploeg had daar z'n stempel op gegeven. En ik hij graag godverdomme tering lijst. In alle eerlijkheid.

[01:23:33]

Had ik echt gedacht. Zit Marina even lekker in pak naar kersen kut tour gehad. Ik had die dingen maar reed. Ik zat niet lekker in in in de PL en nu kom ik er ook nog eens verpakking via een film achter. Dat ik misschien niet zo lekker in de ploeg lag op bepaalde momenten. Sodemieter allemaal even op, dat speelt. Dat heeft misschien niet de. De vraag is even hoe zwaar het heeft meegewogen, maar dat heeft ie echt niet leuk.

[01:23:54]

Het zijn allemaal dingetjes natuurlijk. Het is gewoon een lijst van. Laat ik het zo zeggen. Daar is hij geen wielrenner voor geworden zeg ik zijn. Dat zijn natuurlijk veel dingetjes. De laatste maanden bij hem dat ik denk nou ben ik nou hier wielrenner voor?

[01:24:06]

En hoe zie jij zijn toekomst staan als wielrenner? Als er nog een toekomst is, hoe zou je zelf invullen? Ik zou ik. Ik zou op zoek gaan naar minder strikt Michel wat die naam aan jou vraagt.

[01:24:19]

Ik wil eigenlijk nog heel graag fietsen. Zou jij doen als ik jou?

[01:24:22]

Euh, ik zou ook na. Ik zou me niet minder laten betalen ergens nu, zodat je die financiële druk van het goed moeten doen voor de vrijheid terug kan. Ja, bijvoorbeeld met Ben, met een goed prestatiecontract zeg maar. Maar misschien dat als ze als dat als. Als je bij jezelf hebt geanalyseerd jou. Dat is een molensteen.

[01:24:41]

Dan zou ik dat Belgisch ploegje met de Wolfsberg. Ik denk ik denk je doet op band die ook over weinig druk. Nee maar euh. Uhm en ook qua qua trainer he? Dat je gewoon dat je gewoon euh. Want nu je eigen ding kan doen trainen, is trainen van buiten de ploeg. Ja, maar dat gaat dus niet bij Jumbo. Weet je wel. Maar. Ook binnen Jumbo hebben we het over gehad. Met Twan is ook van trainer gewisseld.

[01:25:17]

Misschien dus maar dat dat ik. Kijk, de signalen die ik hoor en wat ik. Alles is mee, moet meetbaar zijn zeg maar. En dat zie je gewoon in een sport naar voorbeeld. Je hebt het over de Wolfpack. Ik. Ik volg Iljo Keisse op de operaster krijgen naar de wolfpack die gratis koersen zijn van 4 kilometer. De haas en de jachthond. Of weet ik veel? Dus de haas is is n die is op zo'n vooruit rijdt.

[01:25:44]

En dan? Ja, en dan vijf man daarachter die moeten draaien. Samenwerken en een sprintje winnen. Wie wint op dat op die GoPro voor Irokezen de koers? Kevin M. En dat ga je op basis van Mull testen, FTP testen. Weet ik veel wat voor testen voorspellen wat Kevin is. Raa een ramp, slecht in testen. Maar als.

[01:26:06]

Als er een Koesj is. En er zit goed in zijn vel, want dat geeft natuurlijk ook een ding. En dat zit ie daar datdie. Want hij keek hem aan. En wat doe je dan? Gaat er al een of andere barrière uit het lichaam weg? Helaas heb ik dat nooit gehad. Dat ie opeens drie keer zo hard kan rijden bij wijze van spreken als in de ene of andere fietstest. En dat is gewoon ja. Joris van den Berg schreef er al een boek over mysterieuze krachten in de sport.

[01:26:29]

En euh, ja, dat is ook dat wat jij waar jij mee bezig bent bezig ben met een sieger van een renner. Maar dan moet ik wel denk ik wel dat Tom redelijk redelijke knauw heeft gegeven. Kregen ook van zijn laatste twee jaar bij Sunweb. Dus dat het ook voor een voor Jumbo heel lastig is geweest om om die Puzo meteen te leggen. Want die was redelijk uit elkaar gehaald in zijn hoofd als renner. Maar voordat in een Jumbo een complexe puzzel precies.

[01:26:57]

Kijk, dan kom je al complex aan en dan ben je op eerste trainingskamp goed. En dan krijg je daarna weer meteen problemen aan je darmen en weet ik veel wat terwijl je voor veel geld gehaald ben. Dus je wil het goed doen. Ja, dat speelt allemaal mee natuurlijk. Nou, dat bedoel ik met complexe puzzel. Het totale vraagstuk waar nu voor staat. Echt, wat zou jij doen? Ja, goeie vraag. Ik zou eerst. Natuurlijk hoop ik dat die gewoon gelukkig wordt.

[01:27:21]

Dat vind ik het allerbelangrijkste. Ik denk dat die helemaal niet zo ver af zit van euh, van wel. Als je zevende wordt in de Tour. Tuurlijk was ie niet zo goed, maar hoeveel verschil is dat tussen podium rijden en zevende worden, tussen wat ie kon en wat ie? Kijk, dat is.

[01:27:41]

Ik ben het meer in deze serie mijn vrouw geweest. Oh die zeg ja zeg maar.

[01:27:45]

Hij wordt zevende, wat super knap is. Maar ik denk dat het meer is hoe hij zich voelt dan die dan daadwerkelijk de uitslagen. Dat die zo slecht zijn of dat ie dat is meer dat hij daar gewoon niet gelukkig van wordt denk ik.

[01:27:57]

Maar laten we wel, is hij het ook een stuk beter kunnen zijn als zevende? Ja, maar ik bedoel als jij niet kan zeggen van jij bent er een knieblessure. Vorig jaar heb je zeg maar bijna een jaar niet gekoerst en in je eerste grote ronde word je zevende. Nee, dan denk ik van dat is natuurlijk niet heel slecht. Dat zou je eigenlijk zeggen. Dat is een hele mooie basis om weer op verder te werken voor de toekomst, zeg maar qua puur uitslagen gezien.

[01:28:23]

Maar het is gewoon Haya.

[01:28:25]

Hij reed toch door. Het is niet alleen die die uitslag. Nee, tuurlijk drijft het dus dus dan.

[01:28:30]

Daar moet je gewoon puur gaan kijken. Van waar word jij gelukkig van? Wil je dat wel echt? Of wil je het niet of wil je? Maar dat is ook wat u gaat doen.

[01:28:38]

Ja, dat is inderdaad wat u gaat doen, want de vraag is gewoon heel wat zou je doen als wielrenner? Maar dan voor de eerste vraag is ga je door als wielrenner? Natuurlijk. Hij ging.

[01:28:48]

Hij uiteindelijk in wielrennen gerold omdat hij werd uitgefloten als ik probeerde.

[01:28:51]

Dat is misschien natuurlijk ook zo van is hij die grote wielerliefhebber die daadwerkelijk in jou kijk.

[01:28:57]

Hij is niet de jongen die zoiets, jij die op ze. Nee 16a zei. Wat er ook gebeurt. Ik ga in het wielrennen en euh Pama. Het zal allemaal wel, maar ik ga. Ja en toegegeven, het is misschien ook gewoon mooi geweest als je dat. Ja, ik kan mezelf niet voorstellen, maar misschien zegt hij wel van nou ja, ik heb eigenlijk alles meegemaakt. Ik ben de Tourwinnaar toch te ver weg is op dit moment.

[01:29:20]

En ik ga wat andere zaken voor kanker.

[01:29:22]

Ik heb een Giro op zak, zich geen slecht moment om om onder meer uit te zijn dat je dus als je kijkt.

[01:29:28]

Je gaat natuurlijk niet van vandaag op morgen stoppen, dus dat hij jou. Als je als stel dat je al twee jaar. Dat die overstap is daar ook al een allen. Hoe noem je dat een onderdeel van het proces? Zeg maar dat die niet lekker in zijn vel zit? Dan speelt dat natuurlijk af. Veel luwde. Dus dan? Dan is het ook best wel moeilijk om als je dat in twee jaar niet hebt kunnen ombuigen. Speelt dan met alle hulp daarbij.

[01:29:49]

Dan zie ik dat ook zomer niet meer gebeuren als Khelil.

[01:29:53]

En dat was eigenlijk ook mijn eerste antwoord op Op Je op Stevance vraag van me is de kans groter of kleiner geworden niet groter? Nee ok, ok. Dossier Dumoulin even afgesloten. Jij komt terug met antwoorden. Die willen we vooral? Die ene vraag Strube van die van de Julie's smeerpijp Kemper Styrum.

[01:30:16]

Wat is tegen de Schrijen achter de achter een grote motor op de baan? Wat is een grote motor?

[01:30:22]

Vroeger waren dat echt grote motoren met 2 liter 1 2 liter inhoud en vlammen uit de pijp. En die zijn in de jaren 70 vervangen door handels motoren. Dus nu is de na 500 700 800 cc motor waar de gangmaker op staat, zeg maar.

[01:30:37]

Wat is er aangepast aan de aan de motor? Euh ja. Je staat er dus op om zoveel mogelijk abri te hebben. Dus zo veel mogelijk wind weg. Abri abri.

[01:30:47]

Lekker schoonmaken heeft een goede busnois eigenlijk.

[01:30:51]

En ja, daar zit een rol achter waar je dus tegenaan kan rijden. Dat je niet valt, dat je je hebt. Je kan namelijk best wel veilig tegen die rol aanrijden. Gebeurt er niet zoveel. En het gas zit andersom. En euh ja, dat is dus. Ja, het zit andersom. En ja, het stuur is wat langer, maar voor de rest en het zijn eigenlijk geen handelsmerken. Testing gaat een plaatje toevoegen, want dat is best wel abstract studio plaatje op vandaag.

[01:31:16]

Wow, dat is wel anders als ik had gedacht ook om om zo dicht mogelijk achter die motor dus zo veel mogelijk abri te hebben. Is er een aparte fiets met een salon wat heel erg is? Ik weet. Ik heb het zeg maar in mijn. Nou ja, we hebben het over wielrennen te willen worden van jongs af aan. Je had vroeger boedt. Ik gaf op de basisschool een spreekbeurt wielrennen, zeg maar. En als je een boek wielersport en dan haal je dan van de bieb?

[01:31:41]

Stond op. Dat was in de jaren negentig dus ook voor 80. Daar stond zo'n. Fietsen in het zadel zit er voor ons. Wat is om zo'n zoon als zo'n sterretje onder punt van samenwonen kun we zouden afbreken, zegt hij.

[01:31:53]

Bovendien probeer ik zo ver mogelijk naar voren te zitten, zo dicht mogelijk. Achter die zitten heel gekke houdingen voor veel kleiner dan het achterwiel. Ja ja, Klaas, en nam het stuur best wel hoog ook. Maar waarom is dat voor uw kleinzoon?

[01:32:06]

Heeft ooit iemand bedacht als ik nou kleine foto wil nemen, dan kom ik dichter bij die motor. Zo is dat ooit natuurlijk ontstaan door door iemand met een belachelijk zware versnelling.

[01:32:15]

Ja, hoe zwaar. Want hoe hard ga je Naya in Alkmaar? Wij waren het in Nederland nog doen. Ga je niet zo hard? Die baan is te klein, zoals in Zürich. Ja, 90 95. Topsnelheid? Dat.

[01:32:28]

Hoe kan je winnen? Wedstrijden? Wat is een wedstrijd? Nou ja, het is je. Start dus met een man of acht op de Grote Baan en soms negen en dan negen koppeltjes. Ja, negen kob en finales zijn meestal over. Uren van grote kampioenschappen is een uur en daarnaast gewoon wie het eerst over de meet komt. Die heeft gewonnen. Maar t is best wel best wel tactisch omdat je dus als je te dicht op een ander koppel komt, dan krijg je dus heel veel wind van die andere motor.

[01:32:53]

En die komt eigenlijk tussen jou en je gangmaker. Vuile wind noemen ze dat. Daar moet je eigenlijk altijd een beetje afstand houden. 30 40 meter, maar je kan wel eventjes heel hard. En ze is eigenlijk altijd van. Ook ga ik nu een plekkie winnen of niet. Ga ik nog even wachten en het is best wel tactisch.

[01:33:08]

En dan moet je gangmaker natuurlijk ook heel goed is niet bepaald kom. Heel vaak wel. Die gangmaker, die heeft normaal of die het overzicht en bepaald die de wanneer die gaat. Moet alleen volgen. In vijf wel met ja. Hij heeft dus een helm met gaten erin. Een kapper erop. Ja en daar kan je dus wel. Je kan dingen roepen en meestal is het iets van hoow of gaasje of rustig en euh, maar veel meer. Je kan niet echt hele gesprekken voeren, maar wordt je wel als je echt hard meestal is hoow.

[01:33:36]

En als het echt wordt hou en na.

[01:33:38]

Dan weet je vaak als je homo begint te roepen dan moet ik echt gaan studeren. Heb je er dan een vaste gangmaker?

[01:33:45]

Ja ja, ik rij met Jos. Jos Pronk is net zo oud en zeker heb ik eraan mee. Zelfs dat golfjes. Dus euh ja, dus eigenlijk best wel toevallig zo gekomen. Hij reed met Mattei met me mee met zijn broer en die wil jij niet met Jos rijden. En euh ja, dus eigenlijk de eerste keer best wel goed gegaan natuurlijk. Superleuk als ze samen zo'n weekend in euh, ergens in Duitsland zit. Je bent van dezelfde leeftijd.

[01:34:06]

Ik ga ook vaak met René Köse. En die is dit jaar een stuk ouder. Is ook leuk, maar dat is toch oud wereldkampioen? Ja jongen, zaten vandaag doken er ook vind stenen op. YouTube had er een halfuurtje over zeg maar. En al die namen die nu? Die komen terug omdat ik. Ja, ik ben natuurlijk in Alkmaar, op de wielerbaan ook. Zeg maar vaak heen gegaan. René Corstjens Mijn eerste of tweede junioren trainen geweest.

[01:34:31]

En dan je oorspronkelijk. Matthé Pronk is een oud ploegmaat, maar het is Eikenaar, een meisje van een missie van een sport. Wat echt een kliekjes is. Heel Noord-Hollands denken. Je kan het zeggen is de Noordzee?

[01:34:42]

Ja, het is wel in Nederland. Is wel echt een Noordhollandsche. Ja ze zijn naar Alkmaar de enige baan waar het nog echt waar nog maar motoren mag staan. Die hebben eigen motoren en. Nou, deze winter niet, maar normaal zijn er dat nog wel wat. Wat wedstrijden in de winter vergeten?

[01:34:55]

Vraag is het een UGM uitstervend ding?

[01:35:00]

Ja, het is niet Tesla's is na de laatste jaren van misschien wel mee. Het is niet groter geworden sinds daar het WK natuurlijk is afgeschaft in 94.

[01:35:08]

Dus dat is eigenlijk een dommige. Hij gaat bekendmaken dat dat WK dat is. Dat is waar dat net over. Ik heb gisteren Nico Verhoeven gekeken, zou wel afgemaakt zijn of niet, maar daar zou ik het stayeren op stukgelopen. Toch op al die afspraken tussen gangmakers onderling strooien.

[01:35:24]

Dat hoor je heel vaak, zeg maar. Dan wordt ook heel vaak gerefereerd aan een interview van doorgestoken kaart en euh. Maar ja, dat denk dat WK heeft natuurlijk gewoon. Toen zeg maar. Er zijn ook de tandem is toen afgeschaft bijvoorbeeld. En dat soort dingen. De ploegentijdrit voor landen is toen ook afgeschaft.

[01:35:42]

In 94 is gewoon stop wordt gaat in principe wie gangmakers onderling. Dat was ook wel een kliekje. Toch wat? Wat zeg maar?

[01:35:50]

Ja naja, als je die verhalen mag geloven. Wel werd er wel veel veel afgesproken in die tijd, maar daar hoera. Maar echt hoe dat echt zit. Ik ben het die dit idee dat die mensen daar dat je dat echt niet meer kan achterhalen. Het is heel makkelijk om dat altijd.

[01:36:05]

Hoe noem je dan heel snel corrupt? Dat dat?

[01:36:09]

Vroeger verkochten ze al die koersen hetzelfde als iedereen zegt van ja, iedereen die bij Rabobank pakt, die staat, die pakt de doping. Dus weet je al, zo gaat dat op een gegeven. Dat gaat zo'n verhaal natuurlijk een eigen leven leiden.

[01:36:20]

Ja, zeg maar hoe het echt zit. Ik vind het best wel interessant die geschiedenis. Jammer, want ik heb er ook nog nooit de vinger op kunnen leggen.

[01:36:26]

Ik vind. Ik weet ik wel. Het is evenwel wennen, maar het is al de tweede valsspelen dat zoiets zeg maar. Ik vind het valsspelen van de gang. Maar het heeft wel een hoger romantiek gehalte als de gangmakers zeg. Ik zie ze wel eens een stoffige kroeg staan, een partij die iedereen, weet je dat wel? Dat heeft de commissies natuurlijk ook weer onderdeel van de Kroon.

[01:36:45]

In de jaren 70, 80, nog 60 best wel goed geld mee verdienen, waren gewoon echt allemaal beroepsrenner en er waren gewoon echt veel toeschouwers. En het is leuk en ook zeg maar qua sport weer eens bij maar met z'n zevenen kijken. Je kan ook moeilijk 200 man. Da's moeilijker afspreken dan met 7 met wie je altijd elke week tegenkomt.

[01:37:04]

Dat als je dan toch ooit Olympisch Stadion foto.

[01:37:07]

Ja nou ja, Olympisch Stadion. Maar de Grote Baan. En wat was er waren grote wedstrijden?

[01:37:11]

Ja, verder geef je denk je dat nog meer dat het weer gaat groeien of dat we kunnen kopen? Maar zoals in Duitsland zijn er nog best waar. Ik ben ik in een seizoen zo in de zomer 20 wedstrijden rasecht, maar moet eigenlijk voor iedereen geld maar kunnen geld ja startgeld krijgen. Dus ik ben nou Europees kampioen, dus ik hoopte of tenminste was ik in 2019 dacht ik. Na 2020 laat wordt. Wordt kaasje Gerona verliezen slachtoffer en hoe en hoe ik zie.

[01:37:38]

Hoeveel mensen zitten er dan op de tribune na in Duitsland?

[01:37:41]

Ja, daar hangt een beetje van de Banach, soms 2 3000. Soms zijn ze ja die betalen. Het is allemaal gewoon dat ze gewoon daar nog wel echt traditie van. Ja we gaan naar t steilere en aan een braadworst eten en een biertje drinken. Dan is vijf of acht euro entree. Wat kunnen ze wel?

[01:37:54]

Maar het moet een keer mee hoor. Ik heb even zitten kijken. Het is best wel attractief. Het is best wel een attractieve sport. Zeker is dat ook wat jou zo in aantrekt? Ja, ik versta. Ik vind het mooi om te zien hoe wegkoers. Het is nog nog leuker om te doen. Eigenlijk moet je gewoon echt te keren.

[01:38:07]

Ja, maar dat is ook wel iets voor durfals. Want zeg maar even. Ik heb wel achter een derny gereden, zeg maar het brommertje op de wielerbaan vertellen wat verschil is tussen een Daraya. Reini gaat zestig en een steen motocross. En dan kan negentig zijn. Derny heeft geen rol.

[01:38:22]

Nee, ik ben eigenlijk achter de derny. Misschien nog wat moeilijker achter de motor, want als je een derny als je natuurlijk dat spatbord raakt in zwaar onder of je zit net niet helemaal lekker. Die rol kan je best wel redelijk makkelijk tegen, want het is gewoon een stap voor mij. Een drempel om mee te doen terwijl Alkmaars jij komt. Kan je morgen rijden? Zegt hij.

[01:38:41]

Voor de mensen die niet weten wat je met je apensoorten stellage achterop, waardoor je in een soort beschermd wordt om niet met je voorwiel tegen achterwiel aan te rijden. Dit is een soort deegrol en ik neem even aan dat die ronddraait meedraaien. Maar de zaag zit er rijk aan met een met een degelijk lostte rol. En daarna? Ja, als je er tegenaan rijdt dan draait die dus mee. Dus je remt niet alleen heel erg af natuurlijk. Eigenlijk de bedoeling om er net niet tegenaan te rijden.

[01:39:05]

En hoe groot is je versnelling? Ja, op Alkmaar rijden 66 16, maar zo. Zürich rijke 70 14A. Oh ja.

[01:39:16]

Tony Martin. Vet hoor. Ja nou ja en en euh, hoelang blijf ik dat wel doen? Denk je dat ze niet meer betalen?

[01:39:27]

Nou ja zeker?

[01:39:28]

Concurrentie Nederland na Nederland de laatste jaren is het wel wat minder. Euh zeg maar. Is eigenlijk de laatste. En kan het echt spannend was was 2017 tegen Patrick Kos. En daarna heb ik eigenlijk al vrij makkelijk in Nederland, maar in Duitsland zitten wel een aantal goede stayers.

[01:39:45]

En in Zwitserland is zijn lifeguard.

[01:39:49]

Ja zeker. Maar wat ik zeg en ja, die verhalen die je hoort weet je dat? Daar gaan ze dus kijken. Dan gaan ze denk ik. Wat vertel je wel? 6 uur s ochtends weer rijden en dan 1 uur rijden naar Zwitserland. Samen zouden we daarmee dus acht uur rijden. Dan rijdt die de laatste uurtje met z'n fiets en dan rijdt ie dan. Daar is ideeënwedstrijd de laatste de afgelopen 10 uur 10 uur afgelopen. En dan zitten ze om 5 of 10 in de auto en dan knallen ze om terug.

[01:40:14]

Want een hotel, ja, de startgelden zijn niet zo groot dat je dat hotel ook. Dus dan zijn ze dus 24 uur op pad voor dat ene wedstrijdje 18 verderop in Zwitserland van een uur. Zeg maar ja, dat is toch euh. Ja? Nou nou, dan moet je wel een liefhebber zijn zeg maar. En dat ook allemaal eigenlijk wel een beetje met Against Me. Materiaal. Volgens mij zijn er weinig carbon stenen dat 4 m hoog is.

[01:40:40]

Die komen rechtstreeks uit de auto overigens. Hoogovens.

[01:40:44]

Mijnheer Schouw, ik heb mijnen van mijn neef gehad omdat die anders ging weggooien.

[01:40:48]

Maar ja, ik vind het ook gewoon een truc van de sport om zo te houden. Waar staat ie? Waar staat het nu?

[01:40:54]

In de schuur staat zo'n foto en affiche met dat ding daar toe? Nee, nee, nee, nee, nee.

[01:40:58]

Ik fiets mee, neem van mij weg, fiets mij in en laat ik m'n zestig kilometer voor de voor de baan eruit gooien. Hij de laatste twee uur op de weg. Het leukst is wel als je een weekend hebt, want ze betalen ook nog wel regel. In Duitsland betaal ze Houthalen. Als je op zaterdag een wedstrijd. Dan gaan we helemaal mee. En dan op zondag een wedstrijdje camper en een camper aan de baan en s avonds barbecue, barbecue of een washandje mee zijn verzorgers doen.

[01:41:20]

Als je maar weet. Beetje vurig warm, een beetje crocus achter alles en alles wat de koers een beetje krachtig slaapt als een roos komt ook op YouTube. Bestickerd die die camper balou met 200 sausen stickers en vlees conserven. Is heel serieus. Mooi filmpje levert dat ook hier weer vrij. Maar het is echt euh. Ja, het is folklore. Ja maar euh. Ik weet het wel. Ik ging vroeger altijd wel graag als ik begon als nieuweling, de fietsen gewoon naar de wielerbaan.

[01:41:47]

T Is en ook ik zou Jens Ebony. Die vinden dat niet zo leuk. Zeg maar als ze naar de wielerbaan gaan om te kijken. Die man die brommertjes, maar die daar met de motoren helemaal gewoon een half uur na die wedstrijd ook maar half en met de mond open zit. Zeg maar.

[01:42:01]

Het is gewoon spektakel. Echt leuk. Mannen. Kan u afdrogen? Ja, ik heb een Bruinier in de markt zitten hoor. We gaan maar moeten gewoon afronden dus. Normaal gesproken zouden we nog drie, vier puntjes pakken en nog wat vragen op die Gosen afvuren over waar een rondje fiets aan moet voldoen en dat ik mag cruisen. Dat kunnen we dus allemaal niet gaan. Gewoon niet de route kruisen, niet de route kruist de route en niet de links rechts route van Laurens Billiet.

[01:42:27]

Maar daar zijn we dus best niet van los. Kom op zeg wat een cruise route is. Geen dat ene kruispunt geheel links rechts. Sport. Ik ben een sportauto en dat is ook de echte reden. Je route best wel vaak gutter. En waar gaan we heen? Links rechts. En nu al rechtstreeks uit zit. Cruisen is wel een dingetje waaraan hier en wat dan meer, want het zit hier al echt.

[01:42:56]

Niet twee keer dezelfde weg.

[01:42:57]

En euh ja, maar vooral niet cruisen, maar soms wel esthetisch op Strava. Mooi rond. Ja, je moet.

[01:43:03]

Als je Reijnierse soms ziet op straat is wel grappig. Heeft u zichzelf vastgereden? Heeft u training van 210 kilometer? Willen ze hierover zo? Ik ga, die ga ik ook in een loods laten zitten, want daar heb ik op gereageerd. 50 ipv 20 is dat helemaal.

[01:43:23]

Wordt je er minder, dan geef je wel eens in feite wel een beetje Mergelland en dan was het woord Sneekweek aan het programma. Niet Nokia. Dan kom ik hierna nog uit.

[01:43:33]

Maar ik heb ook gehoord dat jij in het kader van het vakje wielen autisme dat jij ook van de vakjes bent. Van wie van dat?

[01:43:40]

Ja, en dan weer een gemeenten zijn die gemeentes enkele vandaag nog een doodlopende weg in gereden. Die had nog nooit gehad dat mijn ritme, dus ik leg ik toch even in die straat van je.

[01:43:51]

Mijn petje ook, want van de week zetten die nog een tweetje erop. Want er was sprake van paniek. Ja strapatsen.

[01:43:56]

Die heet nep. Het deed hele mooie deed alleen. Ja, bij mij werkte die nog niet helemaal goed.

[01:44:01]

Later wel, maar ik was toen wel een beetje uit dat na tien minuten door niemand nog gezien, maar ik was al in paniek.

[01:44:09]

Ik heb die functie binnen. Goed. Welk soort werk is dat? En waarom? Dat staat er redelijk. Komt redelijk uitgelegd. En als je naar Limburg zoekt, dan heb je die links. Rechts moeten bij mij zelf te pakken. Ik heb veel moeite dan weer in Nederland.

[01:44:26]

We hebben ok. Nou uhm, we gaan afronden. Sinkeldam, Korner. Hoe is met jouw notities? Want jij zou bijna. Hij is leeg gebleven. Leggen? Volgens mij wel. Ja ik. Wat heb jij daar achter je liggen? Het zwarte ding met die witte letters nieuwe hoe die hebben staat er niet tussen in de Shop&Go was warm. Ja ja, daar hoor ik hem goed gebruiken. We zijn bijna 100 min 3 graden. Dus ocelli het ze weer vol gegooid.

[01:44:51]

Deze week de de. En ik geloof dat er zelfs een euh, we mochten we eigenlijk niet hardop zeggen, maar laat ze toch maar even doen. En en een klein hoofdstukje met dingen in de uitverkoop is of een kleine een kleine. Maar mensen hebben we al gevonden zag. Ja, ik ben van de cijfertjes. Ja, ik zie ze de hele dag 52 dollartekens is wel euh.

[01:45:12]

Wil je nou nog meer zien wat wat Gosselies in is jopie heeft? Gaat het verhaal? Check op lees en rfv punt cc. Uh. De Bettel film wordt op zich al vrij veel, maar ik heb m. Hij heeft die betonnen vloer strak gezet op 7 februari. Ja jij, ik wil hier wel een beetje op zitten. Ik krijg. Ik zeg zeg, doe maar. Hij zegt uhm. Weet je wanneer de film uit laat komen? Geen cijfer waar, maar nog slag om de arm houden.

[01:45:39]

Tweety geeft veewagen, maar dan mag je wel zeggen pastei van de slag om de arm houden.

[01:45:47]

Ik hou wel van een beetje moeite, doet Neiba. Euh ja, ik word dagelijks George best wel veel gevraagd van mensen die ook zeggen heb ik hem gemist? Of oh nee, ik zie het al.

[01:45:59]

Hij komt 7februari, dus dan maar dan het wel goed om te samen met je laat de mensen lang wachten. Ze willen gewoon weten wie gewonnen heb.

[01:46:08]

Ja, laten we zeggen dat Thomassen in orde had. Deceptie. Nog de 35 seconden hebben we. Dan zijn we helemaal op sketchshow Keek.

[01:46:16]

Al geruime tijd lieten ze het kopje recensies begin met Deceptie van Edvard.

[01:46:23]

Kijk al geruime tijd uit naar jullie podcast met Wilfried ook idd. Ook ik had de bidon Bogt t Handbiker Hotel en Mona Lisa haar huisje al eens een kroeg opgezet.

[01:46:35]

En dan komt vanmiddag volkomen onverwacht die vrolijke fietser door de bocht zagen, luidruchtiger met medewerking muziekkamp blijven zoeken.

[01:46:43]

Dank voor deze nieuwe met. Prettige verdieping groeipotentie zet al heel veel mensen die sturen. IS berichtte dat ze wel rollend mona-liza verhaal dat ze dat gevaar hebben moeten bekopen. Dat dat dus niet echt was. Ja, er zijn daarom.

[01:47:02]

Ik was zelf ook wel een beetje teleurstelling. Maar wij hadden allebei toch wel dat die in ieder geval water was gaan halen, maar zelfs dat was volgens mij een heel suffe avond. Ook niet dat er foto's zaten behalve Wilfried de Jong moet je absoluut lezen. Mona Lisa, dat gaat dat checken in de buurt. Het licht erotische ondertoon. OK, we gaan niet graag aan het werk.

[01:47:28]

We kunnen tussen één uur 50, maar ik kan ook nog een punt dragen van afkoopsommen. Achter het muurtje. We zijn het brein achter de betalingen te betalen.

[01:47:40]

Nu doen we niet omdat we echt niet doen. We zijn er doorheen podcast Eenenzeventig. Tot de volgende keer. Hoe dan ook. En waarom dan eigenlijk?

[01:47:49]

Weet je wel. Dinsdag woensdag heb ik wil zeggen wie. Pieter Weening en Pieter Weening weer genieten. Dan moeten werken ook om 3 uur s middags beginnen, want dan rijden we met drie uur. S Middags begint de Beerenburg, maar komt dat helemaal op aanvragen?

[01:48:06]

Ja, dat mag, maar Harm is snel alsnog op Twitter. Ja, hij heeft drie hele tweets gestuurd.

[01:48:13]

Ik heb dat altijd trots verteld. Commerciele jongeren gevallen voor het grote geld.

[01:48:19]

Hij belde trouwens tijdens de uitzending. Maar dat beeld is eigenlijk tot de volgende keer hoe dan ook waar dan ook. Wat dus dinsdag is en voor de tussentijd.

[01:48:26]

Lou Reed solo uitvaart.

[01:49:12]

Dan kwam hij daar neer. Heb jij die podcast gehoord? Da's toch gewoon goede reclame? Da's toch ook treinen zijn in Oostenrijk?

[01:49:21]

Regnier. Je kan hier toch echt schitterend trein of lekker herbevestiging Noorderlijn, maar hier kan je toch echt goed op trainingskamp.

[01:49:29]

Op deze weg kan je toch echt goed een blokje om 5 minuten weten. Maar hier is toch een goeie CLIM voor een 20 minuten.