Transcribe your podcast
[00:00:01]

Jo Zultenaars, heer van Ellens erf dat cc, terwijl die boys zo meteen weer urenlang gaan zeveren, sta ik hier dus als een malle pakketjes voor jullie te pakken. Weet effe dat er een hele bus nieuwe Schreck voor jij, de jongens jongens, wat ik nog speel. We hebben wyle kleding, koffiekopjes, duizend dingen, broekjes, T-shirts en truien. Oh ja, en die V-2 tinnen mokken. Of eigenlijk die zijn al uitverkocht. Nou ja, hij doet me voor de lol en doen even een Lucky Loekie in mijn shoppingcomplex.

[00:00:30]

Rechteloosheid zei dat is er tot CC Marcel.

[00:00:37]

Als het niet Joop die zij, de fiets, de fiets en verder niet. Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral het naast de fiets. Dit is de lift slow white feis podcast.

[00:00:47]

Menuhin in een staat swing. De screening. S Avonds in Hajj. De Herwint en zijn Lenne.

[00:00:55]

Ik kan mezelf toch niet naar de top denken? Hij had het niet treffender en kernachtige kunnen verwoorden. Onze Tom de ochtend na de zaterdag waarop Neerlands ijdele hoop op een nieuwe Touroverwinning vervloog. Het voelde een beetje als een zwarte zaterdag. De gelatenheid, esneux glimlachje en grinnik om te verhullen dat de vragen van de journalist. Wat bezielde jou gister? En Primoz is een doener. Tom is een denker. Niet echt goed vielen. Een mondkapje ophebben is voor Tom soms best lekker, want helemaal klaar was u daarmee.

[00:01:27]

Alsof hij geen doener was. Ik heb gedaan. Het was gewoon niet goed genoeg. Zijn blik afwenden. Van mij die zoveel zei als flikker toch op man. Dit is wat erin zit. Accepteer het nou verdomme met je aanmatigende klote vragen, maar toch jezelf omhoog denken. Nee Tom, konden wij maar voor je doen. Jou omhoog denken. Dan zouden weer dwars door die Slovenen heen denken we zouden je als het even kon gewoon tijdelijk 20 ijkpunten afnemen en jezelf reflectief vermogen inwisselen voor dat van een eikenhouten deur.

[00:01:56]

We zouden je boven jezelf uitdenken en je laten zien dat het misschien juist wel zo is dat je jezelf juist wel omhoog kunt denken. En als het niet zou helpen zouden we het liefst als een hele ploeg om je heen naar boven begeleiden. Een grote, geelzwarte Jumbo vismeel armada, Groupama dj stijl als Thibeau in zijn zwartste dagen, maar helaas geen pinot noir. Kortom, hij moet het helemaal zelf doen. Dan maar champagne voor de ploeg in Parijs. Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie Tour gebabbel, want we zijn er gewoon weer bij om de paar dagen maar, namen Stefan Bolten en tegenover mij zit de crème de la crème van de Tour de France.

[00:02:34]

Analyse Gilde Thomas Dirkshorn Brecker En natuurlijk het orakel zelf. Laurens ten Dam.

[00:02:40]

Alleen Hanifa. Mannen rechtstreeks vanuit het pittoreske vissersplaatsje aan het IJ. AMSTERDAM Casado Becker is vandaag, maandag 7 september. Het is grofweg nou, hoe laat is het één uur ofzo?

[00:03:00]

Of zoiets hoopt hij gewoon weer uit z'n hoofd. Wij gaan verzorgen, maar ik moest dan maar een uur weg. Wij gaan ervoor zorgen dat B. Dat eerste kwartiertje van Radio Tour de France vandaag alleen door de presentator. Nou ja, eigenlijk is ook een soort loyaliteit test. Wat vind je belangrijk? Wat vind je belangrijk?

[00:03:22]

Mannen 1 leeuw. Is jouw lichaam weer de oude? Of zit je nog steeds in in herstel modus van verder? Want als je een beetje over gaan klagen? Ja nou, daar was ik over het klagen. Maar weet je wat klote Rui was? Ik had me een beetje op laten naaien door die winnaar. Die euh, die James Mark heen en een beetje stoere praat zeg maar bij de bij te bij de afterparty. Zo van ja, zo'n lange tocht van de Transcontinental was een tocht van weet ik veel.

[00:03:46]

Drieduizend kilometer, ja, daar moet ik wel een maand van herstellen. Maar dit korte toch drie dagen. Die dus. Ik dacht ik was echt een week lang naar de kloten. En eigenlijk tien dagen later kon ik nog steeds niet mee op kop rijden met NHB. En nu zie ik die gozer. Die is nu een wedstrijd aandraaien en die is op Instagram aan het klagen jongen. Van. Gaat veel te. De ei ligt 7 ofzo. Er ligt 12 kilometer achter Lachlan Morton.

[00:04:08]

Maar bij hem. Was geen Garrix die was. Die is in Granada, Badlands, Transamerica wel heel vet uit heel vette buikspek. Toch eigenlijk. Ik ben een beetje aan tot wards. Ik ben een beetje verslaafd geraakt, maar hij komt dus niet vooruit als ik stuurde me ook een berichtje via inzage over een hele Lalo. Ik dacht dat je na drie dagen hersteld zou zijn. Dat was een beetje het Marco verpestten. Ja, maar dat. Dat is dus niet zo.

[00:04:28]

Dus ik voelde me een beetje raar. En nu voel. Ik voel me beter, want ook de winnaar is nog niet hersteld.

[00:04:34]

Dus moet jij als muziek in de oren klinken, want ik hersteltijd mijn laatste toch lekker om hem morgen toch een beetje.

[00:04:41]

Maar dat is al helemaal geen concurrentie. Oh oh, oh oh, krijgen we dat we krijgen? Want anders stellen dan is het in september. Dus jij, jij bent begonnen jaartje ouder? Gefeliciteerd nog. Staat je op locatie. Je werd net al veertig geschat. Dat zijn de woorden waren ik natuurlijk volledig afstand van kijk, vooral als je hier lekker je shirt aan ziet. Er is gewoon een halve ontbloot bovenlichaam voor me. Doe gewoon lekker, want we zijn van jou.

[00:05:03]

Het is ook zo dat je trui weer weggooit als ik tietjes. Hoe? Euh, het is september en je zou in september beginnen met trainen. Voor Egmond beheerste fiets je leven alweer? Zeker zeker.

[00:05:15]

Ik had vandaag een moeilijk moment in mijn hoofd.

[00:05:19]

Ik had een blokje gehad van drie dagen en zevenenvijftig analyses. En dus uhm, ik dacht ja, ik moet nu de podcast nog gaan doen. Langs de lijn vanavond De Avondetappe. Laat ik deze ochtend even parkeren voor een bloemetjes halen.

[00:05:36]

En dan morgen weer. Wat gaan we daar weer aan beginnen? Is dit wijsheid of hij zou moeten afhaken? Hij zou me tegemoet rijden. Ja ja, hij heeft alweer een dagje gemist. Zo simpel is het gewoon. Ik zag hem ook zaterdagmiddag niet opsloten. Nee, maar we aan het koersen waren, zeg maar gewoon om terugkeer zaterdag.

[00:05:52]

Kijk, dit is natuurlijk een weddenschap. Een weddenschap is het leukste natuurlijk als mijn eerste echte wedstrijd. Uhm. 9 januari echt Mulder is, dat moet wel.

[00:06:03]

Ik kan wel trainings koerse zelf, maar dat vind ik toch een beetje de magie. Ik begrijp dat Laurens het nodig heeft om een weddenschap lagen en dat ie zichzelf moet prikkelen. En uhm ja, vooral aan die aanzet. Zal moeten gaan werken. Maar uhm ja, ik kan dus niet meedoen aan dit trainingskamp. Trainsters, het is dan ook een handicap.

[00:06:20]

Scheen geen zaterdagmiddag gesloten. Het gaat gewoon niet echt de eerste keer.

[00:06:24]

Het begin al een beetje te twijfelen, maar geen generaal wat meer gaat twijfelen.

[00:06:29]

Sowieso geeft geen strandrace voor een wedstrijd, want ik heb. Ik heb zo herademen. Full sprites uit trainingsmaatje is van M. Heb ik al van afgelopen weekend. Heb ik een beetje uit gehoord, maar die geven mij nog alle vertrouwen. Sterker nog, na volgende week pak ik eerst twee weekjes rust. Ga ik effe helemaal niks doen. Zullen, want dat kan. Het kan er nog wel af. Ik kan er op 1 oktober beginnen. Heeft ie maatje voorsprong?

[00:06:52]

Zal ik nou echt denken dat niet kan heeft? Hij.

[00:06:55]

Hij sprak net letterlijk de woorden uit la die Kuin kunnen worden als ik een Pennant hadden opgeschreven. Ik begin al een beetje te twijfelen. Dat heb ik hem toch maar zijn hele leven nog nooit horen zeggen. Wanneer? In welke context heb ik dat gezegd?

[00:07:07]

Spelen? Luister maar terug. Misschien is het een overtreding van de podcasting. Keer terug luisteren man. We gaan de Tour de France hebben. Uhm euh. Maar eerst wil ik nog heel even terug naar afgelopen donderdag. Wij waren de podcast met opnemen en Sinkeldam had geklaagd dat ik zeggen had dat ik in de podcast had gezegd komen ze ook terug dat gisteren niet op terugkwam? Gister was meneer Rámon aan het fietsen. Die die die die luistert ze allemaal en die was zelfs zeer ik.

[00:07:33]

Dat is natuurlijk een hele punctuele jongen. Ha ha, ik bedoel, zijn koffie is netjes gezet. Zijn huis is aan de kant. En als jij zegt in de podcast komen we op te komen op terug. Ook niet doen. En je doet niet in een slechte adem. Ramon, deze is van jou. Ik heb namelijk de vorige keer gezegd dat. Andy Schleck nog even aan tafel komen? Ja, en die kan namelijk even aan tafel voordat we gingen er gingen opnemen en die had.

[00:07:53]

Die had het. De Uhm. De middag daarvoor had al gezegd je gaat opnemen met met Thomas en. Wil ik eventjes bijzijn. Vanwege het geluid. En zo kon het allemaal niet in de uitzending zelf. Maar hij bleef daar op terugkomen. En toen ie zag dat ik die computerfirma neerzetten op het terrasje en die microfoon sati dus voor de uitzending nog kan die er voorbij. Ja, ik vond het bijzonder momentje op één of andere manier. Vooral omdat het het gesprek al heel snel van van hij.

[00:08:17]

Hoe is het ouwe jongens krentenbrood naar jeetje, hoe is het echt met je? En euh, en wat? Wat? Hoe was de periode na je? Na het stoppen met je?

[00:08:25]

Ja andere Yanick is er wel een. Is wel altijd een hele speciale band geweest. Hij is uit 1985. Ik had vierentachtig. Dus hij rijdt altijd 1 jaar. Euh jongen bij de B. Bij de junioren en bij de beloften. En uhm ja, altijd grote concurrenten bergop.

[00:08:44]

Sorry en bergop misschien.

[00:08:47]

Hij natuurlijk net iets meer een pure klimmer. Ik een betere tijdrit. En ja, ik heb eigenlijk een hele carrière meegemaakt. Van vakantie samen tot grote resultaten op een jonge leeftijd al 2 heel veel presteren en ja, ook al heel vroeg gestopt.

[00:09:02]

Hij refereerde nog aan dat jullie eerste race waarbij jullie alle twee een contract hadden. Ja, dat jullie samen in de kopgroep zaten in de Sabatini ofzo. Of ergens de Italiaanse koers. Weet je het nog?

[00:09:13]

Ja, Coppa, Coppa Sabatini 2000. 4.

[00:09:17]

Mooi wat hele warme herinneringen over. En hij vertelde ook dat er met AZ. Als je als je junior was in die tijd en je werd wakker of was s nachts zijn dromen en dromen. Als je Thomas Dekker was. Die bewijzen kwam niet gelukkig over mannen. Weet je wel toch? Ja, ik had. Nou, ik denk wel. Ik had het idee dat die de laatste twee jaar van zijn wielercarrière niet gelukkig was. En ik weet nog heel goed dat toen ie stopte dat Ajax z'n vader zei nou eindelijk, want die als vader zie je kind natuurlijk het liefst gelukkig en maakt niet uit of ie een koers wint of niet.

[00:09:49]

Als je maar gelukkig is. En ik denk dat zijn vader dus ook een oud renner.

[00:09:53]

Volgens mij lijkt mij hetzelfde als bij mij. Mijn vader toen ik belde stopte verschrikkelijk blij.

[00:10:00]

Ja maar da's dan logde lucht het wel iets op.

[00:10:02]

Ook thuis natuurlijk. Uhm ja, hij was redelijk. Ik vond hem goed klinken. Hij had al een hele mooie anekdote over horloges gesproken. Wat hij? We hadden het over. Over dat horloge van tijdens het fietsen. Hadden het over het horloge van Van Dale verliep. En hij zegt ja, die klootzak which shit mail is. Hoezo dan? Hij zegt dit biedt dit. Mag je foelie? Disclosure had die gozer. Wat blijkt nou 2011 in de Tour de France een etappe voor de Alpe d'Huez kwam?

[00:10:29]

Uhm, weet je, mail die toen al. Uh, in die sporthorloges duur door dure horloges. Alles liep wat een horloge van Afton. Die kwam uit de bus en je liet het horloge zien. En Schleck zeg ik. Ik kijk en autoloos Jemenitisch die je die kan, maar deze gast in de bus en die gaf me dat horloge. En die zijn mooi hoor, zegt hij. Ja, dat is een horloge van 6 ton. Het horloge waarin Nadal Roland Garros merkt gewonnen.

[00:10:51]

Waarop Andy Schleck zegt ja. Dit is niets voor mij. De Heidenau is niet voor jou. Tenzij je het gele trui pakt vandaag op al Duez, dan is die van jou. En ja hoor, hij pakt de gele trui en wel de grootste is je maat niet gekregen heb. Hij zou wel een replica van een ton krijgen. Nou ok. Weet je, wat doe ik ook niet? Ook nooit gekregen hij het echt.

[00:11:11]

Diepgewortelde haat wat bij een pintje vaak maar een paar biertjes maakte. Mijn man en we gaan het over de tour hebben.

[00:11:19]

Over de over de afgelopen dagen, vooral het afgelopen weekend. Maar eerste woordje voor onze vrienden van Future Shop. Blijf jij ook tijdens de tour gewoon lekker doortrainen op de racefiets? Mountainbike of Krefel bike? Dan hebben we goed nieuws de tour deals komen eraan. Of Futur om op puntengrens Leitz Lift Slow Ride lijst staan tijdens deze Tour de France elke dag nieuwe deals die we samen met Future Shop selecteren en waarbij we ons laten inspireren door de actualiteit van de tour.

[00:11:43]

De producten van misschien wel Dumoulin, Bernal of Van Aert met flinke korting dus Future Shop jouw specialist voor alles wat je nodig hebt om door te blijven trainen voor de beste tour deals en altijd gratis en snel voor zon. Dus benieuwd naar de producten die we geselecteerd hebben? Check elke dag de nieuwste tour deals op Future Shop punten Hillesluis Lift Slow Ride Fest door met de show.

[00:12:07]

We gaan niet alles over de Tour de France de afgelopen dagen opnieuw bespreken, maar hierbij toch even in vogelvlucht voor de administratie. De laatste keer dat we elkaar spraken mannen was in de Meewis. Dat was 1 etappe 7 vrijdag naar Lavaur. Dat de etappe dat Wout van Aert in die schitterende waaier rit voor belhamel en kokarde de de. De wedstrijd wint omwille van tijd gaan we daar. Tenzij jullie zeggen hoe? Dat beeld wil ik toch wel heel even bespreken?

[00:12:33]

Gaan met die overslaan en dan gaan we naar de kapper. Achterstand heeft misschien wat cortenstaal. Kan nog terug komen gewoon. Kan wel terug. Zaterdag etappe 8, want daar ging het Loozen naar Ludion. Veel over de Manten, de Balès en de Peyresourde. Net als Peeters wint is vooral de etappe waarin Dumoulin definitief de Tour niet zal gaan winnen.

[00:12:56]

Of het ooit iemand gedacht dat ie m zou gaan winnen? Ja zeker, zei de naïeve ik in deze Tour.

[00:13:02]

Of überhaupt in deze Tour.

[00:13:04]

Deze niet per se, maar in zijn carrière wel heeft. Ja ok. Wat ging er wat? Nog even toch de administratie? Uhm Nass Peeters wint. Euh. Hij offert zich op omdat ie slecht is. Komt op ruim twee minuten binnen waardoor je een bevist maar feitelijk de troef uit handen geeft. Uhm en rook Lias lijkt wat minder sterk dan gedacht. Vraagteken. Wat ging er mis? We hebben nu twee dagen over kunnen slapen. Dat ging veel mis, maar dat is de kern.

[00:13:28]

Nou ja, zegt hij waar het zich op maar. Maar dat was we natuurlijk niet slim. Kijk. Hij wilde hij wel heel graag laten zien dat die ook voor de ploeg rijdt. Maar hij was vergeten dat het beste wat ie voor de ploeg kon doen is gewoon een korte tweede man blijven. Ja, dat is gewoon het beste wat er kan zijn voor Rochlitz dat hij gevaarlijk blijft en waardoor Ineos altijd met kwam en billetjes zit. En euh ja, met deze deze zelfmoord harakiri Japanse zelfmoord piloten actie, want dat was het daar.

[00:13:57]

Daarmee gooit ie z'n eigen glazen in, maar ook eigenlijk wel die van de ploeg. Ja, en dat kon ook buiten dat niet meer van profiteren.

[00:14:04]

Nee, nee mag je dus het is ook nog als je doe.

[00:14:07]

En uhm. Hij pak wel dat nog wat verschil. Een rochlitz is nog ietsjes meer uit te leggen, maar ja, daar is ie. Deze gaan hier een aantal dingen zo gigantisch fout. Uhm, waar wij het ook van de week al over op de EP over hadden. Wie? Wie stuurt dit in de koers? En welke ervaren renner gaat hier iets mee doen en praat met die jongens onderweg? Want je kan acht individuele supertalenten bij mekaar zetten en die op hun manier allemaal en op hun terrein euh een van de beste zijn en dat te combineren.

[00:14:38]

Ja, en dan is er naar de Tour te sturen. Dat is n. Maar hoe ga je dat op de weg regelen? Hoe ga je dat het eindelijk vanuit de auto zo goed mogelijk laten overkomen? En hoe ga je uhm renners op dit niveau dus nog wat kunnen bijbrengen? Want dat is hier het verhaal.

[00:14:54]

Tom heeft hier niet op dat moment zo over nagedacht, maar deze deze beslissingen, die kan een renner niet nemen en een renner die er anderhalf jaar is uit geweest.

[00:15:04]

Die met vol met vraagtekens. Die mag niet zelf gaan beslissen. Ik doe nog één beurt. Ik ga aangeven dat ik niet goed ben. Euh ja, dat. Dat moet niet kunnen. Dat is.

[00:15:14]

Dat is wat er gebeurd vanuit de auto gebeurt, niet vanuit de auto. Ja, want dan? Dan hebben we t er wel eens over. Ja, dan is dat hele robot achtig in het wielrennen. Klopt dan ook niet, want hier beslist om zelf. En daar moet ie tegenover. Daar moet ie voor in bescherming genomen worden.

[00:15:29]

Dat. En ik denk ook dat uh ze zijn begonnen met een plan en dat was gewoon hartje balen en zo rijden. Maar euh, op moment dat je ziet dat je poppetjes niet allemaal goed genoeg zijn, dan moet je ook een Pelaez het plan aanpassen. En als niet het moment dat Koesj gelost wordt. Ja denk ik dat er tegen Robert moet zeggen wat er ook gebeurt tegen Robert Gesink. Jij rijdt tot de top, want we hebben Wout van Aert aan de voet van de Peyresourde nodig.

[00:15:51]

Ja, dat gebeurt nu niet. Robert er uiteindelijk een te hard tempo, waardoor die eigenlijk acht minuten voor de top. Ik heb het getimed zo'n beetje lost. Ja, dat is dat zijn heel mijn tesfaye in het algemeen. Dus moet je een heel ander tempo gaan rijden en om het acht minuten later verbeteren. Je hoeft het niet te doen om Pineau te lossen, want die was toch al om zeep. Euh ja, wie was die nog meer?

[00:16:11]

Voor de rest was ie daar niet in mee. Ik denk dat als Wout van Aert die streep trekt die die tot aan de top van het sportbeleid trekt. Onderaan de Peyresourde ziet het er al heel anders uit. Neemt niet weg dat ook Tom dan waarschijnlijk op m. Ik denk dat Tom kraakte op het moment dat die denkt van ja, zit ik hier zo fokking af te zien. En wie rijdt er nou op de Balès? Wel ja, Wout Van Aert dat die dan ook gekraakt zou zijn.

[00:16:31]

Maar dat euh ja dat kraken is hoofd. Er is gewoon niet ergens kortsluiting geweest. En toen? Euh toen. Toen is hier Gema gewoon voor de ploegen rijden. Voor zijn gevoel voor zijn gevoel. Ik kan dit en ik heb ook tijd om na te denken wat kan dit niet? T. T. T. Marijn Zeeman de Vries is al informatie op tafel en we zijn eerlijk en iets zegt mij dat hij eerlijk is en misschien een beetje te eerlijk omdat die euh op tafel ligt.

[00:16:54]

Je moet je goed Jouffroy good life. En over je zwakte hoor.

[00:16:57]

Maar Rodalies heeft heeft m wat he? Waar is wat dat betreft wat opportunistischer. Heeft gewoon gezegd bij een heel goed, terwijl die het verschil niet heeft kunnen maken. Zou die zich ook al een beetje gepiepeld voelen? Ja, maar ik heb nog steeds. Niet het gevoel en de zekerheid dat Roglic 100 procent niet meekon met 1 procent, maar die zaten.

[00:17:15]

Ik kan me dit niet voorstellen gewoon.

[00:17:17]

Ik denk dat ze zich helemaal een keer uit uit elkaar trekken met die aanzet. Dan moet u toch in het begin op het wiel komen? Ja, als je te lang gaat twijfelen na rijdt er op een gegeven met 20 30 seconden voor. Dan is het heel moeilijk om die beslissing nog te gaan nemen.

[00:17:31]

Maar in t begin gewoon strak op het wiel moet hij kunnen.

[00:17:35]

Ik denk dat hij daar gewoon pokertafel omdat die nog eerder verliest. De portier 1:20. Ja, dat die me nog niet als een directe concurrent zag, maar hij heeft. Dat heeft ie zich nu natuurlijk wel gereden. Euh, ik denk wel dat Rochlitz Rochlitz is gewoon wat stomme tussen twee haakjes. Als je 20 punten minder. Ja, ik ze. Maar ja, dat is wat heb ik Tom ook gemept. Je moet misschien gewoon wat dommer worden als Rochlitz en gewoon doen.

[00:18:00]

In plaats van zo veel nadenken over heel positief. Was Bauke Mollema ook nog over de finish rijden. Nee, mijn set dus.

[00:18:07]

Dit is dus echt ongelofelijk dat je dus al wat die pijn en het verdriet van het wielrennen op dat soort dagen niet meekrijgt. En of je daar nou ja, 1:20 verloren valt voor mij eigenlijk had.

[00:18:18]

Erger is het eigenlijk gewoon nog bij. Natuurlijk. Heb altijd erger. Ja en dan nog gisteren vastmaakt. Ja, jammer dat we die niet nog net naartoe rijden onder rijden voor de overwinning.

[00:18:28]

Niet dat ik jou niet voor dat gaatje zoveel nee, maar dan had ik nog kunnen sprinten voor de overwinning.

[00:18:32]

Ja, en dus was Bauke in zijn reactie gisteren ja en euh. Kijk Tom, die was best wel eerlijk na Oshima en Let. Maar ook daar helpt hij de ploeg niet mee. Want dat komt ook in de Engelse pers. Natuurlijk zak en euh. Als tweede man moet ie eigenlijk zo min mogelijk zwakte tonen zodat de rest van het peloton nog steeds. Nou ja, ik noem maar die kwam b samengeknepen billetjes. Hij heeft voor hem. Ik heb.

[00:18:55]

Ik heb nog steeds zelf ook hebben hem met een laatste tijdrit naar plannetje belt vier en dan staat binnen een minuut. Ja, zou ik als ik Rochlitz was nog denken van oei ja toch?

[00:19:05]

Ja. Nou denk ik ook niet dat het realistisch is dat die binnen een minuut zou staan.

[00:19:09]

Nou ja, ook uhm. Maar ja. Heb je wel eens wat gehoord van Car-Pass? Of heb je wel eens wat gehoord van Sivakov? Euh, daar hoe slecht ze zijn? Of dat wat uitgesproken wordt bij een journalist na de bus hé.

[00:19:23]

Hier komt er een renner Geesink die zegt ja.

[00:19:26]

Door de communicatie is er gezegd dat Tom niet goed is, Tom. Het eerste wat ie gaat vertellen is dat ie niet goed is. Euh, nou ja, hij heeft dat ook al gedaan in de wedstrijd. Dus hij heeft de wedstrijd beïnvloed met iets negatiefs te zeggen over zichzelf. Ja, WK til je Maquet. Maar dat is toch ook aan de ploegleiding dan om te zeggen.

[00:19:45]

Vanaf nu smoel houden. En we gaan gewoon een optimistische kaart spelen en doen alsof er zich. Maar wat moet Brailsford doen? Je kan als ik. Zo is het zo. Zo is het in de Giro inderdaad wel gecommuniceerd.

[00:19:56]

Ja maar ja, maar dan ga je die tegen wie die zei dat ie slecht was in de koersen. Wij spreken maar lauw.

[00:20:03]

Wat is bij Laurens ten Dam van euh. En dan heb ik het over de coachende Nederlek. Dat heeft het aan Thomas vragen, zeg maar de Laurens ten Dam rol. Dus de. De renner die de ouwe rot misschien ook een beetje harde Kolb die nog een eindje en meekan in de bergen die hem soms tegen hem zegt.

[00:20:19]

Jo. Mond dicht. Pak mijn wiel en ik zet je daarna af en je zorgwoningen zo snel mogelijk bovenkwam. Komt niet dat niet te veel nadenken welke rol wie in Jumbo vist? Maar nu heeft die rol niemand? Nee. En dat?

[00:20:33]

Dat is natuurlijk ook. Uhm, het is wel grappig. Daar had ik het met Lou over. Dit zijn individueel zulke grote renners. Ze hebben hun kwaliteiten waarvoor ze zijn aangetrokken en waar ze waarvoor ze betaald worden.

[00:20:45]

En die kunnen ze tot in den treure tot uitvoeren.

[00:20:49]

Dat je denkt van ja, jij kan misschien zelf ook een grote ronde klassement rijden of jij kant. Je kan misschien die dag de rit winnen, maar dat zegt nog niet dat je natuurlijk een goede wielrenner ben. Je hebt het dan over bijvoorbeeld een banaan die hoort. Het tweede in Lombardije. Die wint Pyrmont. Een koers die rijden in de laatste rit in de Dauphiné. Dat is één van de zwaarste dominees ooit. Vijf dagen achter elkaar, achttienduizend hoogtemeters wint de vijfde rit.

[00:21:15]

Maar die gaat niet tegen Tom zeggen nu smoel dicht. En nu gaan we die kans.

[00:21:18]

Nee, maar dat is misschien ook helemaal niet het type mens. En wat ga je doen als één Amerikaan of Nieuw-Zeelander, ook als je dat niet je persoonlijkheid is?

[00:21:25]

Maar wat we ook maar wat Thomas zegt als je tanden hebt over die renners? Ja, en als ik dan toch er vanaf vrijdag mag gaan de rit. Vrijdagmiddag zei ik al tegen Thes volgens mij van nou. Ik ben benieuwd hoe die klimmers morgen daar zijn. Want euh. Als ik qhs en Bennati zag ik echter tot vijf kilometer voor de meet vol meedraaien die waaier. En ik weet nog wel dat Nico Verhoeven tegen mij een keer in een tour, zei Van Leeuwen.

[00:21:48]

Ik Billiau de eerste hele eerste week niet op. Het vlak is niet werken en je moet nog geen bidon halen. En dat ik toen pas voor het eerst echt goed in de bergen begon te rijden, omdat ik natuurlijk ook zo een licht klimmetje was. Ja en euh. Ik denk dat daar al de fout begint. Zeg maar met euh, ze begon te praten. Maar ja, dat is dat je daar al je mannetjes voor. Ze hebben hun twee minste dagen van het afgelopen korte wielerseizoen.

[00:22:10]

Hebben ze dit weekend gehad? Kruse en Bennett? Ja, ja, nee, dat hakt erin. Blijf ik nog?

[00:22:15]

En dan gaan we door naar de. Naar de maan, maar die naar de zondag stappen.

[00:22:20]

Hoe kan het nou gewoon ook even als rechtgeaarde wielerfan dat een renner toch waar je aan mee begon, Thomas toch in zijn eentje zo'n keuze kan maken? Je maakt toch als ploegleiding ook van tevoren spreekt die scenario's door?

[00:22:32]

Ja, als het tekort. Als het dan te kort gecoacht wordt. En Tom heeft de hele dag niks aangegeven. En hij krijgt opeens die gedachte in zijn hoofd. Ik ben niet goed. Euh. En een twee minuten later denk je ik ga dit communiceren. Ja, dan ben je op een punt dat het bijna gaat gebeuren of is gebeurd.

[00:22:48]

Ja, ook al zeg je ne tempora blijven rijden, dan is dat niet zo kop.

[00:22:52]

Nee, maar stel je voor dat dit nog niet eens gezegd heeft. En het eerste wat ze horen is die dag dat ie niet goed is. Ik ben niet goed. En op dat moment gaat hij er. Een minuut later rijdt ie um, rijdt ie naar voren en begint die te rijden.

[00:23:03]

Of misschien was ie al wel aan het draaien. Je ziet wel aan het moment dat ie op kop begint te rijden. Hard ja ja, dan kan je me ook bijna niet meer terug. Want je ziet wel dit is echt een Soers zuidpool eigenlijk. Maar ja, op dat moment om me om. Euh ja, je weet ook Thomas je op dat moment zo rijdt om dan nog effe 50 wat minder te gaan rijden tot de topprijzen. Dat gaat niet.

[00:23:21]

Nee dus toen was het. Kijk, volgens mij zijn Macedo dat volgens mij vanuit de auto was het toen al te laat. Toen was het al te laat.

[00:23:28]

Dus ja maar effe jongens effe dehele. De conclusie van dit weekend hou alsjeblieft je mond over je zwakheden. Geef toe, daarna huil bij je vriendin. Weet ik veel? Zet je eroverheen in de koers. Het kan niet zo zijn dat we het hele jaar het erover hebben. We gaan eerst met drie renners van Jumbo klassement rijden. Dan gaan we tegen drie mannen van Iny Juniors doen. Nou, dat loopt allemaal een beetje. Anders zijn er nu nog twee over.

[00:23:53]

Eentje van Jumbo, eentje van Inos en m.

[00:23:57]

Dat je zo dat wij het nu al zoveel dagen over dit hebben, over iemand die aangeeft dat ie zwak is.

[00:24:04]

Weet je wel, dat kan niet. In de topsport hoor jij Floyd Mayweather wel eens zeggen in de ring. Ja, twijfels, maar waar hebben we het over? Dit is best wel raar met alle fysiek, mentaal alles. Alles staat op punt bij die ploeg en wij hebben het nu al. En waarom hebben we het hier over? Omdat er ruimte is.

[00:24:19]

Ze hebben dit zelf gecreëerd. Ik kan wel zeggen ja. Je kan nu tegen mij gaan vertellen je moet niet zoveel gedachtes hebben. Je mag niet zo. Je moet misschien wat minder slim zijn of er lijkt wel meer op op Rochlitz. Dat heeft De Jong allemaal niet.

[00:24:31]

Maar dit komt allemaal, dit gesprek dat we nu voeren doordat ze hier ruimte voor hebben gegeven. Had lekker gelost en had lekker aangeklampt en had die dag 58 seconden verloren of één minuut 17 en had nu 10 in het klassement gestaan.

[00:24:45]

Uh, en het was een heel ander.

[00:24:48]

Euh, je ging heel anders die tweede week in. Hij is ook opgelucht hoor. Dat zegt ook veel.

[00:24:54]

Ja klopt. Ja ja ja. Hij zit dus is opgelucht.

[00:24:58]

Maar dat is dus ik ken dit. Want ik ben natuurlijk ook op een gegeven en niet zo goed mee geweest. Je rij nog een keer op kop of je haalt die bidon in je denkt ja. Als ik dit nu allemaal doe, dan is het. Op een gegeven moment wordt er ook niet zoveel meer verwacht en hij heeft dat op het allerhoogste niveau in de Tour de France gedaan. En dat is prima, maar de opluchting is hetzelfde. Ik heb daarover nagedacht.

[00:25:19]

De afgelopen dagen best wel veel. Als je op een gegeven moment. Ik heb ook op dit punt punt in mijn carrière staan natuurlijk. 14 15 wil ik nog echt en vanaf 16 werden knecht. Het is heel lastig om daarna weer euh weer te pakken die die mijn zitten, want je moet gewoon door die muur heen. Al die gasten die zijn top getraind hebben allemaal hoogte gedaan en die hebben allemaal zo'n drive om door die m. Ja om om die gele trui te pakken of door die muur heen te rijden.

[00:25:45]

En als je dat gemis het wordt. Maar Thomas in plaats van zijn carrière zag heel duidelijk die misser. Die drijf die was. Je was vergeten hoe die moest winnen bij wijze van spreken. Want ook toen Thomas junior was en 25 tijdritten won deden ze alle 25 quneitra veel pijn. Ha, en dan lijkt het er wel makkelijk uitzien. En ook bij Tom in Giro Tour 2018 17. Dat was natuurlijk hartstikke veel pijn en die mijn zij terugkrijgen om door die moeie te gaan.

[00:26:11]

Euh ja, die Didi, dat wens ik hem echt toe.

[00:26:15]

En dan, als je dan terugdenkt aan je realiseer bijvoorbeeld een vroem die dan vier keer de Tour wint. Grote ronde. Dat is dus echt een stap verder in carrière, want het fysieke en de kwaliteit heeft om e-card leren door die muur heen gaan.

[00:26:32]

Ja, het is nu rijkelijk laat, begint, laat laten worden. Als het zo meteen een keertje loopt in een grote ronde. Maar hij gaat een. Roglic gaat de komende jaren als kopman naar de Tour en met de Muur.

[00:26:40]

Even dat we dat we snappen wat door de muur heen gaan. De muur door de muur heen gaan is ook al heb je twijfel en voel je dat je benen niet goed genoeg zijn. Toch? 3 4, 5 6 dagen aanklampen, maar weinig verliezen en dan er wel een keer doorheen komen.

[00:26:54]

Al bij al doet het ook een beetje Quintana dat het ook geven, niet op hem.

[00:27:01]

Hebben jullie wel iemand zo zien dalen als sacharine? Huisvestings kampioen in eigen huis? Nee. Ja of ja, die kans zie je wel. Jij die zaken had.

[00:27:14]

Dat is wel het andere uiterste van de fantasie. Hier zie gisteren samen. Ja dat was ze. Maar Zaccaria die heb. Ten eerste pakte ze geel zeehandel bij de grepen.

[00:27:22]

En toen die tweede afdaling deed je wel in de beugel. Ja ja, de Duitse handel, de handel uit op begrepen en echt. Na 10 meter komt er een handeltje in de weg waarbij ze zo lelijk waren.

[00:27:32]

Ja, het was ze was. Ja, ik. Ik durfde bijna niet te kijken. En als je dan daarna die hier zie ziet geen ja hoe die die afdaling pakken om daar even bij te tappen. Dat was gisteren naar Laura. Euh. Zondag 100 of kilometer, onder andere over de Marie Blank. Hirsi steelt de show Jervis, maar herpakt zich enigszins. Bernal lijkt te verbeteren en Boccaccio wint de sprint van een van Roglic. Jij, zei Lou, had ik maar één keer de dag, één keer een dag de benen van Joshi gehad.

[00:28:00]

Van mij ging volgens mij als eerste. En ja, maar dat was de eigenlijk ook. Ik heb Boonen te keer zo euh, zo'n reed zien doen natuurlijke over. Waar was dat na een A-leden zo misschien of zo over de Madeleine heen in ieder geval. Ja en euh. Nou ja, het is in mijn nog veel. Vroeger was het een keer Theunisse en dat had ik toch graag in mijn carrière nog eens een keer gedaan. Zo in je eentje, overal Kosei.

[00:28:24]

Hoe zal die zich gevoeld hebben hier zien? Nou ja, ik denk dat die hebben hé. Ik denk dat die volledig in de focus en de flow zat. Maar op een gegeven moment ja, hij verliest ook echt weinig op die Marie Blanche. Die laatste klinkt nog, want volgens mij begint Yates op 1 op 1 minuut 20 de gele trui. Die begint de groep gele trui begint op 1 minuut 20 en die komt op een minuut 20 binnen, terwijl die de hele dag in het peloton heeft gezeten.

[00:28:45]

Dat is. En die heeft natuurlijk ook vol naar de meet gereden. Dat is eigenlijk de groep met Dumoulin. Hij rijdt vanaf de laatste 20 kilometer net zo hard als Tom. Omhoog dus. De benen die gisteren. Het was fenomenaal prachtig. Weet.

[00:28:57]

Nou dat ik met vragen best lijkt me met die beentjes.

[00:28:59]

En ze zijn echt fantastisch. Maar de lijnen die rijden in de afdaling nadat. Dat kan je gewoon. Dat is een schoolboek, zeg maar dat de helft van de tijd in de ERL houding. Ja, en dan op een ero fiets trouwens. Dus hij schijnt al tegen de ploegleider gezegd te hebben. Ik ga ik me in de in de ontsnappingen, niet paksoi. Ik maak ik haast nooit uit elkaar, de S5 of de ervaren handen, schrijft fietsatelier.

[00:29:20]

En Spekenbrink had s ochtends al gezegd hier zie van Justice Dag zelfs allemaal drie mannen op 8 mei. Dag Allemaal uit de bocht vliegen huilt redelijk. In beginsel zaten. Hij zat goed elk café waar ze zaten, omgeven met ook met Benoot.

[00:29:36]

Hier zie en ik denk Rosh ja of krek andersom als ik anders. En ja, met drie mannen van mannetje of acht meiden. Die ploeg had het er echt op staan. Chapeau hoe ze me heb gegeven jaar. En uh oh, wat gun je hem dan dat ie die sprint wint? Dat was echt.

[00:29:51]

Ja, hij had alle verliep kunnen kloppen en hij had ook deze kunnen winnen.

[00:29:54]

Ja, met dezelfde benen hadden ze zich, hadden zich bovenop al terug moeten, laten ze altijd de komende kont kijken, maar had ie zichzelf bepaald bovenop al moeten zeggen van ja maar nee dat.

[00:30:03]

Maar dat had je niet kunnen weten, want hij daalt zo goed en zo snel. Hij pakte ook nog wat seconden in de afdaling. Misschien dat die 2 kilometer eerder had de benen stil had kunnen houden.

[00:30:13]

Nou ja, gewoon. Hij gaat toch mee te laat aan gaan? Ja, dan wint ie me ook.

[00:30:17]

Maar t is dus niet veel vaker als ik een renner zo heb gegund als als als hier gisteren om om die koers te winnen.

[00:30:24]

Ja, mooi. Nou uhm, wat? Dit weekend heeft toe geleid dat Roglic je belt. Geel heeft men al twee 21 seconden. Gio Martijn is toch wel een beetje de verrassing. Ja hij op acht seconden.

[00:30:37]

Weinige Cofidis aankopen die een keer goed uitpakken vond ik het normaal dat ik bij Hilaire vond ik m een paar keer tegenvallen, dat ik dat ik geloof. Ik heb nog wel eens een keer stiekem op kop gereden voor hem. Dat zeg maar een tijdje achter de. Achter de kopgroep in de ja, vlak voor de Galibier was dat een keer in de Tour. Nou ik denk 16 dat het was ofzo. Maar dat was dan Hilaire Van Der Schueren, klassementsrenner.

[00:31:00]

En toen was ik gelost en dan kwam in. Die kwam natuurlijk met zijn autootje groeibedrijf op sleeptouw. Op kop. Ook John doe ik wel effe. Weet je wel? Misschien ja, wie weet wat? Je weet nooit waar het goed voor is.

[00:31:13]

Nichterig had trouwens nog louter 2007 een contract voor een leven. Het was de 48ste koers. Alles zwart betaald. OK er nog wat wegenwerken. Ja doe maar in Oudorp. Doe maar waar Dorpsstraat te halen. Want die is wegenbouwer hoor.

[00:31:32]

Ik had nooit verwacht dat die jongen nu het die derde of vierde ik nou in ieder geval. Hij rijdt gewoon eergisteren op zaterdag voerde die op een geven moment gewoon de forse verzuurden. Deze week van de Tour stond ie ook virtueel in het geel ofzo. Op een gegeven moment een beeld. Ja, fantastisch dat de onze viel. Het is een filosoof. Ja, hij heeft een boek geschreven voor Socrates op twee wielen. Het is vertaald in het Nederlands. Ik heb nog niet gelezen, maar ik hoorde van Thijs Zonneveld.

[00:31:57]

Die was er mee begonnen. Die was er niet over te spreken. Kramer Nee, ik zou het dus moeten, moeten Mancunian en Peter weer. Die schreef daar nog een column over dat die zei dat we, want twee jaar terug schreef u ook nog voor Le Monde ofzo. Columns in een Franse krant, maar echt wel een kwaliteitskrant. Dat is zei van ja hallo, daar moet u mee stoppen. Want euh, nu dat veel tevreden is. Ik was veel te veel energie als je nog columns kan schrijven, zeg maar op filosofisch niveau.

[00:32:20]

Ja, dan kan je dat. Dat is niet goed voor hem. Ik zou jou wielrenners die wel een podcast thanasis nog zouden krijgen. Maar ik zie niet hoe ging het bergafwaarts met die carrière? Ik kon alleen maar bij u terecht.

[00:32:31]

We gaan. Waar gaan we gaan? We gaan week 2 in hoe men met dit klassement is. Hoe staan de verhoudingen ervoor? Gaan ze bij? Bij hun bevist, maar met geheel eigen hoofd en met wat resultaten? 3. Drie bij drie etappes in Geel.

[00:32:45]

Niet als conclusie. Drie ritten. G is de individuele klasse van die renner dat ze die ritten winnen, dus door ook koersen.

[00:32:54]

Tot nu toe hebben ze de kaarten nog niet zo geschud dat daar heel veel voordeel is uitgehaald qua tijd in het in het klassement. Dus uhm. Alles loopt heel lekker dit jaar. Ze hebben overschot. De moraal is goed, dat houd je op de been. Maar ja, we moeten nog twee weken. En ze hebben het tot nu toe de kracht van de ploeg niet kunnen uitbuiten om een rochlitz een verdere voorsprong te geven of zelfs een Dumoulin nog in het klassement te hebben.

[00:33:22]

Zijn twee concurrenten Uhm, Boogerd jaar en Bernal ja en Quintana, want ik heb gisteren iets minder met zaterdagvond koeltoren goed.

[00:33:30]

Eens Bernal euh.

[00:33:33]

Steekt zijn neus ook weer aan het venster. Was eigenlijk al soort van. Ja, daar houden we niet echt rekening mee. Ja, maar dat moet je dus niet.

[00:33:38]

Wie mij ziet lijkt me duidelijk duidelijk dat de aanzet niet goed is. Bergop. Maar als je zometeen eens een keer drie, vier dagen achter elkaar en open rijden.

[00:33:47]

Maar dan heb ik ook wel eens bij Vroem gezien de eerste tien dagen van de Giro. Na die aanzetten was nóg minder dan die had. Die had veel te weinig gesloten gereden zeg maar. Die was nog minder dan die van mij. Bergop en dat zegt proefje van de kilometer. Maar ik heb er echt over proefje van een kilometer naar achteruit zien rijden. Deze ochtend ouwehoeren dat ik dacht van ja, ik kan beter sprinten dan in je oortje praten. En hoe die toen op de Finestre weggereden.

[00:34:09]

Ja, dat was een heel andere vroem. Als die vrees ik een beetje voorbij nog een dagje hebben.

[00:34:13]

Dan wint bijna al de Tour gewoon, want zo is er natuurlijk ook weer. En dat had misschien niet gehoeven met zoveel kwaliteit bij Jumbo.

[00:34:20]

Ik denk. Zaterdag heb ik nou echt zien kraken. En die laatste kilometer van een pensioen is echt een vieze kilometer haarspelden. Best wel steil, terwijl daarvoor snel lopen. Dus je gaat echt en daar was je gaat kraken. En toen ging Rogiest net voor de top nog wel aan, maar dat was ruim van tevoren te laat. Ja, veel te laat als je de barometers even achthonderd meter, desnoods voor de top.

[00:34:39]

Als je daar een streep trekt van een kilometer twee minuten bij wijze van spreken dan. En dan die afdalingen daar. Ik denk dat daar een kans gemist is om wat tijd te pakken, maar ik denk dat. Om eerlijk zijn denk ik wel dat Rochlitz heel conservatief gecoacht is vanuit Jumbo, met in haar achterhoofd de Giro van vorig jaar, dat die eigenlijk de eerste twee weken oud stemming was en daarna en na de Vuelta.

[00:35:02]

Ja, is ie. Het gaat er echt om. Hij is wel echt conservatief gekozen en dat ruimt juist niet met hoe ze gereden hebben. Nee precies. Nee, dat is Warsage, dus de ploeg heeft met de krachten gesmeten in de eerste week. Ja en en er ook nog over overwicht. Maar Rodalies is is is uhm heeft dat juist niet gedaan. Boogerd Yar. Zo worden. Ja, het Retinol papieren Soer De Neeling nog het koor van vinyl uit de boeken die hij drie jaar effendi, maar niet met vijf seconden filmmusical.

[00:35:30]

Dan hadden ze wel wind mee en ze kwamen daar met snelheid uit de afdaling. Maar ja, dat. Die heeft volgens mij. Die heeft echter, want hij is een straatvuil gedeelte. En dat was maar ja, dat is een mannetje van. Ik weet niet hoe goed zestig 6,8 420 423 watt gemiddeld wel had die de Col du Glaswol meegepakt.

[00:35:46]

Zeg maar achter de auto staan. Wedstrijdklaar? Euh, nee dus. Dus ja, hij rijdt echt heel hard. Maar het hele niveau is heel hoog. Ja, ook gisteren nog bla bla. Pakken ze de tijd en dan gaan die Fransen lopen. De mouwen van die Slovenen, dat zijn PAK's en dit en dat. En dan ga je even terug. Rekenden de eerste Fransman Guy en Martinez 20 seconden langzamer of 8 seconden weet ik veel, maar die pakt ook nog het record plus t.

[00:36:11]

Het hele algehele niveau is gigantisch hoog en stoer. Ja, het ligt nog volledig open. Ik gram bij de eerste 13 13 verschillende ploegen. Wat doet dat met de Tour? Verloop met het wedstrijdverloop als er 13 man van verschillende ploegen. De eerste 13 zijn. Maar wij kunnen vooral smullen. Naja, naja, dat is misschien misschien als er wat meer mannetjes tussen staan. Dat is natuurlijk ook meer mogelijk om te gaan spelen. Nu zijn het 13 individuelen.

[00:36:35]

Ja uhm, is het heel duidelijk wie je in de gaten moet houden. Maar als je natuurlijk nog euh.

[00:36:40]

Normaal zijn er altijd 3 4 ploegen die wel 2 mannetjes nu na een week nog even kort hebben staan.

[00:36:45]

Hij heeft nooit zoveel gespeeld eigenlijk. Nee, maar die moest gewoon één ding winnen.

[00:36:50]

Skai had altijd nog in voorgaande jaren altijd nog één of twee mensen kort in het. In het klassement. Dat is nu niet dus je zo. Je zal dus ook heel gericht moeten kiezen, want je kan niet overal op springen omdat je geen helpers hebt moeten kiezen waar je op springt en niet. Wat wat is wat zou? Wat zouden ze even gewone next level tactics? Het gegeven dat de dertien man bij de eerste dertien staan. Hoe zou je daarmee de rol van Dumoulin invullen?

[00:37:15]

Nu, die is tussen aanhalingstekens weggevallen uit peloton.

[00:37:19]

Nou ik veel en vroeg de ploegleiders toe hebben ze genoeg gekregen niet? Uhm.

[00:37:27]

Ik zou wel gek klinken, maar je moet en je moet er natuurlijk. Je moet Dumoulin gewoon zo laat mogelijk in de etappe inzetten. Ik denk dat hij daar het beste voor en fungeert en de situatie gaan bekijken. Maar zoals we moeten ook niet vergeten dat de situatie nu is dat Rogers eigenlijk weinig hoeft te doen als hij nog een paar keer mee springt. Hij is vaak de snelste. Pakt hij nog biologisch? En die tijdrit voor die zaterdag als ie gewoon goed is.

[00:37:51]

Uhm ja, gaat ie. Gaat ie de Tour winnen? Dus in principe hoeft Rogers niet zo. En dus is het mensen in de gaten houden in je eigen renners.

[00:38:02]

Zo veel mogelijk sparen omdat je dan met die kracht die je daar wint. Uhm zekeren gaat zijn in die laatste week Roglic.

[00:38:11]

Ik zit ook al zijn denken. Hij zoekt nu eigenlijk een tactiek. Dat ze eigenlijk niet niet volledig de gashendel openhoudt maar behouden. Klimmen over rijders.

[00:38:19]

Robert die rijdt word je een beetje meer overschot. Heeft zijn echte kwaliteit om dan wel een Dumoulin tegen zijn limiet aan te laten rijden over Van Aert. Dat is al genoeg. Als Van Aert dan één keer begint, dan is het ook binnen drie minuten. Maar Van Aert had natuurlijk ook geen drie weken volhouden.

[00:38:34]

Nu rijdt. Dat kan niet. Nou dat zo.

[00:38:37]

Dus geen vroege ontsnapping. Wat vond je trouwens van van Kwiatkowski? Ik vond hem een beetje tegenvallen. Hoe zouden ze die maand dat hij dat wilde ik eigenlijk? Ja, ik. Ik heb maar. Of houden ze die drogeren bij? Bij Sky? Nee, dus altijd de knechten af en toe een rustdag geven. Wout Poels krijgt de hele tweede week vaak vrij. Ja, en zouden ze dat misschien nu ook al doen? Dat kun je het kosice je soms vroeg lossen, want hij was best wel goed in t begin.

[00:38:59]

Ja, begin van de Tour.

[00:39:00]

Ja, dat pareltje zegt redelijk van voren ook die Montague al ritten wordt die gewoon derde of vierde in die sprint zegt. Maar ja, daar rijdt ie gewoon als een bus. Dus ik. Ik ben. Ik gok eigenlijk dat ze Robert voor zijn. Dat zijn mensen. Hij is rustig, even wel wat wisselvalliger de laatste jaren. Al denk ik 3 3 jaar geleden 2, 3 jaar geleden is ie al een stukje wisselvallig gedaan worden. Maar. Ja, ik denk niet dat ze vol laten rijden, want zo goed is ie nog wel en zou jij Koesj een kind een rustdag geven.

[00:39:28]

De hele de tweede week zelf of hebben ze het al gedaan?

[00:39:31]

Ik zou koers en Ballett 1 nu 4 dagen vrijgeven. Nou ja, maar eten regelen. Laat je maar rollen. Als het echt een waaier is, verdenkt Van O. Anders moet ik honderd veertig kilometer achtervolgen. Dan zou ik bij mijn ploeggenoten in de buurt gaan zitten en anders zou ik gewoon gaan eten drinken. En dat kan.

[00:39:47]

En wat krijg je nou? Morgen dinsdag, de etappe langs de kust. Als het wind is, dan zou het morgen s morgens nog wel even journalisten gereden.

[00:39:57]

Ja, ik heb de wind een beetje gecheckt. Die staat niet heel hard en landinwaarts. Of jongens aflandige zeg maar. Ik moet echt gaan. Ja, jij gaat lekker potje golfen. Ja zeg het ETA. Je hebt Edita. Euh. Nou ja, voor de luisteraar en voor de luisteraar. Thomas die eens een koelkast opengetrokken. Die is. Die is de tuitgevel gepiept. Stonden wat taart. Bier? Weet ik veel. We gaan wellicht slow. Het is uitgepikt, want die moest naar Hilversum en vervolgens naar euh.

[00:40:26]

Waar moest je ook in het tweede kamp Avondetappe vandaan? Dus eerst bij de radio, eerst een podcast. Dan zitten we bij de radio en dan met de televisie. Vult waar we allemaal zien relevanter en gateways met dan lepeltjes helemaal helemaal omkeren. We gaan eerst nog kijken naar de komende dagen. Morgen wij tappen langs de kust. Als wind dan interessant. Anders gewoon gewoon sprinter vlak.

[00:40:46]

Daar staat altijd wind. Ja ja. En ik heb. Euh, ik heb begrepen van Vancouver nu. Kort lijntje met covering. Check Marchesa waar je een Couven nu ligt daar. Volgens mij hadden ze de rit van dinsdag, hebben ze uitgezochte op open ja en woensdag hebben ze uitgezochte op een beetje beschut zijn. Ja ja dus. Euh, als er. Als er iets van wind staat, dan zou ik morgen maar weer voor de tv gaan zitten. Zeg maar de dinsdag rit en een woensdag ritje.

[00:41:09]

Er wordt en wordt een sprintje, zeg maar zowieso. Het kan anders zijn. Maar wat we eigenlijk? Dat wilde ik ons nog effe richting situatie waar we niet dollar podcast hebben. Totaal niet over die vrijdag rit gehad, wat achteraf echter fantastische waaieren blijkt te zijn. Ja hadden even overheen gelezen zijn. Waar hebben we het wel over gehad? Volgens mij heeft het niet gehaald en elke keer door elkaar uit te lullen omdat het geluid zo slecht was. Euh, de euh donderdag.

[00:41:32]

Komende donderdag wordt met Greg Van Avermaet en Richie dus zonder Nick langs de kant staan en hadden we weer de fanclub voor hem op kunnen richten. Misschien mag dat dan wel.

[00:41:40]

Dan wil hij op donderdag. De rit wordt weer zo'n rit Eijkman. Want ook in die vrijdag rit gebeurde dat zaken en eigenlijk zullen zijn zijn concurrenten bergop losten. Maar dat zou Donzige ook kunnen. Zie ik jou dus in de tweede categorie Klim op. Op een kilometertje 5.20 voor de meet hij trouwens de langste rit in de Tour, terwijl het 18 kilometer lange vroege lekken gevonden. Zegt de Tour door de toertje naar jou open? Nou ja, voor de rest uit.

[00:42:04]

Allemaal korte ritten verhaal, niet naar buiten en dan vrij naar Primary. Ja, en dan zaterdag weer een heuveltje op Oshima. Let denken. Precies. Ja ja, daar zou ik als ik Rochlitz was wel proberen die typische kontjes te pakken. Ja, dat is de vraag. Hij zei je dus je hele ploeg moet op roken voor die euh voor Fonny kopgroep terug te pakken. Dan euh. Dan wordt het misschien net zo'n laffe rit als na een Montague.

[00:42:28]

Dus dat is altijd een beetje afwachten. Als het tweede. Ik ga voor de pit liggen. Dagen zijn, dan is het euh. Of de vrijdag of of de of de zondag. Na de Grand Colombier Terror Terror Terror dag wordt dat. Ja, dat is echt de Grand Colombier. Je wordt genieten. Ja, ik zei het al een keer. Ik heb die klim euh, voor t volgens mij voor t eerst in 2016 gereden met met een jankende Barguil in mijn wiel zeg maar.

[00:42:50]

En euh, niet moesten lossen. Daarna de driedaagse kortsluiting, want ik ga deze tour niet meer winnen. Mocht ik afvallen voor de Tour ook? Nee, maar euh, dat is echt gewoon een hele, heel lastige klim. En ze gaan er volgens mij van drie kanten op, inclusief een geijkte pad. Dus als er één dag is dat je echte vanaf start tot finish kan kijken is het zondag dag lig ik gewoon. Awel, dan lig. Ik voel me niet klaar.

[00:43:19]

Dan ben ik terug uit, want ik rijd zelf een wedstrijdje. Komende week weer terug naar zondagavond. Zondagavond bekijk ook. Maar spreken we straks na de podcast wel wanneer we gaan op zondagavond optreden van de podcast cancellen?

[00:43:33]

E! Een vraag die ik euh, die nog uhm in me opkwam is gister. Bovenop die laatste klim euh. Geven rijdt de Hoogleedse pocket jou bijna van de sokken of andersom. Is maar net eventjes zoiets.

[00:43:46]

Zoals ik het zag was probeert jou gewoon niet aan topdj's. Hij keek haar kijk om waardoor die naar hem. Maar het gaat er even om. Ze gaven elkaar daarna heel netjes. Een handje zijn twee Slovenen. Ze hebben veel respect voor elkaar, kennen elkaar goed.

[00:43:56]

Gaan ze daar wat aan hebben? Uhm, in de komende twee weken vriend met zijn vriendjes, zijn van elkaar. Want dat zijn het volgens mij. Ik denk het wel ja. Ik denken als ze als poetsvrouw moet kiezen tussen Rochlitz, Winten of euh. Of ben alweer dat die voor Rochlitz knjaz is. Dat zit hem uiteindelijk in een hele andere zonder ook. Maar ik denk dat andersom. Rochlitz is echt op een missie. Ja, dat zie je wel.

[00:44:18]

En die gaat ook poids jaar niet laten winnen en zeggen je gaat ie gewoon halen als het moet. Ja ja. En zaterdag moest het nog niet, maar de rest van de Tour moet het wel. Een Boogerd Chardy komt de Jardins. Die is flink dichterbij komen, want de beste klimmer van het peloton. Nu we de tweede week ingaan. Nou, als je die met Tages van van de pensioenen mag geloven, dan is Polletje Yana en Marie blanke.

[00:44:41]

Ja, weet je dat dit seizoen ook niet vol volop? Ja, alleen de laatste stuk. Maar dan zit ik toch een gelddepot F.L. Eenentwintigjarige mannetje. Over geld gesproken. OK Tour 2020 overzicht. Krijg je geld bij mij? Ga tappers, kwam ik tegen. Ik denk. Ik zag de coping denk ik toch dat even verkijken over wat voor bedragen dat raad Jumo firma zevenenvijftig, 1650 euro, gevolgd door UH, Juhani Emeralds en Team Sunweb Lekker Traunstein.

[00:45:05]

Ook was andere jaren geweest dat ze onder in dat lijstje bungelde dertigduizend euro. Wat gebeurt er eigenlijk met dat geld? Nou, dat wordt normaal gedeeld door door negen dus acht renners en dan ingedeeld is voor de. Voor de staf. Ja ja, dan gaat eerst nog belasting eraf. Gaat SEPA premie af. Dus dat is voordat Fund van Bulo eigenlijk wel Legolas. Dus ik ga er morgen niet, want ik zou 7 een half jaar krijgen. Ik heb 16 jaar 2 procent van het prijzengeld afgedragen en uiteindelijk kreeg ik 3000 euro overgemaakt naar april.

[00:45:34]

Ja ja, dat is nog die rel. Omdat is een beetje met Stef Clement die dat vormen. Euh ja, dan gaan allerlei belastingen af. Blijkt niet zo heel veel van over. Maar je moet rekenen. Deze Tour. De winnaar krijgt 500 duizend euro. Nou ja, dat wordt ook verdeeld en zo gemiddeld als. Als er een tour wordt gewonnen, is het denkbaar? Ja, zegt 700.000euro wat ze verdienen. Maar dat prijzengeld, dat is al tien jaar onveranderd.

[00:45:58]

Dat is volgens mij in de Amstel Area was het 4.50 twintig jaar geleden, maar. En daarna? Ja, dus dat is eigenlijk. Dat is echt peanuts. Vergeleken met met een Wimbledon en zoon is het ook wel weer anders, want die renners hebben salarissen. Maar euh ja, ik aso. De Amaury Sport Organisation is de eigenaar van de Tour. Volgens mij pakken ze iedere tour 40 miljoen euro winst, zeg maar aan tv gelden en dat soort dingen.

[00:46:21]

Reclamekaravaan apart? Ja, ze waren er apart bij. Ik had me dat toevallig ook een beetje even toepasselijk, maar dit is niet voor onbesproken ofzo. Nee, nee, nee nee, maar dit wist ik. En euh. Euh. Ja het is natuurlijk peanuts. Ton voor een Tourwinst. Volgens mij is de eerste ronde Roland Garros gehaald.

[00:46:37]

Heb je al 2 ton djurgården, dan weet je weet je wat je 16de finale heen en dat hoef je niet te delen. Maar ok. Uhm, even kijken. Belangrijk moment trouwens vandaag en euh gister is dat. Dan worden alle.

[00:46:53]

Medewerkers Van der Ploeg, dertig renners en staf getest op Korona. Ik ben benieuwd, heb ik daar eigenlijk helemaal niet over gehad. En die lijst is een beetje, maar het is een belangrijke dag. In die zin dat ik voor de start een beetje bekent. Ik kan me niet. Ik kan me niet voorstellen dat iemand besmet is, want je zit natuurlijk al die mensen langs parcours staan, maar ik weet het echt niet. Ik denk niet dat je daar heel snel.

[00:47:12]

Je krijgt screenshots van Rodalies mensen met zulke dikkertje op zijn rechteroog. Helemaal rood, ja. Waarvan ga je dan maar weg zitten kijken? Nee, nee, nee. Waar ik ik? Ik hoef het oog of zo het hebben. Ze hebben een euh en euh. Euh.

[00:47:26]

Hoe zou hoe zou hij zal gaan, iedereen controleren en euh. Mocht er iemand positief zijn dan word je meteen weer gecontroleerd. Want vals positief kan ook nog maar twee positieve gevallen in de hele ploeg, dus inclusief Stadslaan. Euh euh. Stafleden zouden Timi toe worden gehaald. Zo ja, want nu komt het omslachtige. In dat geval gaat een commissie met vertegenwoordigers van de Franse overheid en de ASO bepalen of dat ook daadwerkelijk gebeurt. Dus er is altijd nog een Lupos.

[00:47:48]

OK, vive la France. Ik kan me niet voorstellen dat deze Tour niet wordt uitgereden. Ik kan me ook niet voorstellen dat er een team naar huis gestuurd wordt. Maar ja, ik kom er heel veel niet voorstellen. Begin maart dus. En toch zit ik jullie eens open te kijken.

[00:47:59]

En daar hebben ze gewoon. Euh. Dat is een k, zeg maar een gecontroleerde omgeving. Daar zit niemand op de tribune en ze rijden Peyresourde op. En het staat gewoon. Het staat gewoon zwart zwart van de mensen. Nou, ik denk dat de zaken altijd het grootste gevaar is. Misschien van de verspreiding van het virus, zeg maar tussen die mensen onderling langs de kant. Maar als jij daar als als renner tussendoor rijdt. Ja, ik weet niet hoe lang contact moet zijn, maar dat is voer voor de virologen.

[00:48:23]

Mannen gaan afsluiten als het over virologen hebben. Dat zijn wij niet. Uhm, we gaan afsluiten door te zeggen dat je vooral op als Trefpunt CC moet kijken, want we krijgen mokken te koop. iStock. We hebben we. Er is een kleine Rustock hostel, die kan weer aan de gang zegt Maar. Volgens mij hebben ook sokken de sokken zijn binnen. Nou ja, dus euh, de sokken. Jasper, de mokken kwamen binnen. Volgens mij kwam er nog iets bij zijn spullen te koop.

[00:48:48]

Dat doe je liever zoals de spullen te koop. Die mokken, die waren in twaalf uur uitverkocht. Dus je hostel heeft meteen ook andere kleurtjes. Zwarter, zwart en met witte letters A. T zag er top uit. B. Wat we vergeten zijn. Jij stuurde mij dat Rasmussen interviewtje door? Ja, heerlijk. Ja, wat is die gozer toch? Want dat is echt genieten. Daar had je een beetje zoals Thomas. Die heeft geen blad voor de mond.

[00:49:07]

Die die. Die mannen zijn melting tulku's. Die hebben nou precies Nuffic, de Lürsen en die v die zegt het is. En euh ja, ik heb ook idee genoten van het interview. Ik heb m. Ik ben tegenwoordig ook curator op Blendle voor voor tour nieuws. Dus ja, hij staat in me. Ik wil in de leeslijst die mensen volgens mij krijgen vanmiddag per e-mail opgestuurd huis. Ja, dat staat in de leeslijst en gaat dat lezen.

[00:49:28]

En ja hoor, een paar synodeleden verschillen tussen vroeger en nu en hoe hij eigenlijk. Trainen altijd op gevoel en zonder wattage. Dat hij dat hij in deze tijd heel slecht was had gepast. Zeg maar omdat het een heel eigen REIT ventje was. Het zeg maar niet bij een Sunweb gereden protocol laat weinig aan. Maar ja, dat is een eigen anders dan zijn eigen plan. Anders dan z'n eigen protocollen had die wel. Ja ja, ook qua eten.

[00:49:52]

Hij is een keer naar een diëtist gegaan die zei dat ie meer moest eten. Dat waar ze meteen geen vrienden meer, want hij wilde het liefst zo weinig mogelijk. En hij was ook in 2004, want het was de sommige. In sommige ploegen mag je geen social media meer checken omdat dat zo je kop beïnvloedt. En dan zijn er een week in 2004 al heeft ie de Tourploeg verboden om om ook maar euh, om dat soort dingen te bereiken.

[00:50:12]

Daar wilde ik op inhaken. Want jij zei dat stuurde dat. Ja, dus toen heeft ie. Hij heeft toen de ploeg verboden. Want Jacob Bergsma de beste Bergsma, die gooide altijd de krant in de bus De Telegraaf. En dan werden ze gewoon hun partij de grond in geschreven. Als je dat aan het lezen was. Dat is natuurlijk slecht voor je moraal. Ze hebben wij ook een jaar gehad. Dat we altijd Tour du Jour en De Avondetappe zeg maar opnamen, nam Piet dat o.

[00:50:32]

En er werd in de bus afgespeeld. Was het jaar dat Robert zo hard gevallen was in het begin denk 2011. Ja, en die weet dat ie iedere avond door Robert Derksen of Johan Derksen afgemaakt. Ja en echt dat we zo zo oneerlijk. Weet je wel, ik zal. Johan Derksen is met 60 uur uit de auto flikkeren en daarna zeggen van ja, hij moet maar een beetje doorrijden met schaafwonden dus. Maar ja, dat dat. Dat grijpt gewoon in op je moraal.

[00:50:56]

En tegenwoordig is het alom. En met social media, met Twitter, Instagram, alles komt voorbij. En dan is soms wat beter om je afsluit. Ik denk dat Rochlitz niet veel op z'n Twitter en Instagram delen waar ik. Ik kan me voorstellen als je met z'n allen afgepeigerd naar de etappe. Nog even lekker. Tour du Jour opzetje. En Johan Derksen, die gaat je zitten. Ik afmaakten wel ja, maar ook kwaad te horen hoor. Je is Geesink volgens mij ook een figuur die dacht dat er over.

[00:51:21]

Dat was niet handig. Nou ja, dat dat Rasmussen zegt de jongens. Kranten draait geen Tour du jour meer. Hm, mooi. Richie Porte is vader geworden. Tragisch. En niet omdat we hier naar de RTL Boulevard rubriek even te openen, maar dat ik bedacht. Dat vind ik nou echt serieus heftig. Het leven van een topsporter in die zin. Want je maakt altijd je eigen keuze, topsporter of niet. Je kan er ook gewoon wel bijzijn, maar dan accepteren dat je daar in de Tour niet bij bent.

[00:51:46]

Uhm, zou die denk je hebben afgesproken van als ik klote ben als ik slecht dreig Tolhuislaan weet ik.

[00:51:53]

Maar die die keuzes worden inderdaad bewust gemaakt. Ik denk wel dat zijn sponsor in Europa heeft aangedrongen dat die wel voorbij is in dit jaar. Weet je wel. Euh, kan heftig hoor. Ja, het is heftig, maar die keuze tank heeft ook die keuze gemaakt. Die is een keer de bewuste tour ingegaan, terwijl Vera was uitgerekend. Toen was je wel eerder thuis omdat hij ziek was. Bauke zou dat kind dus ook tijdens de tour geboren. Toen was jij ook toevallig al naar huis.

[00:52:16]

Weet je wel dat het heeft? En misschien ook wel een beetje maken dat je toch maar Rizzi die je dat je toch in je hoofd daar heel onbewust bewust mee bezig bent. Zeg goed, maar Ritchie die je niet thuis. Nee, die is nog niet thuis, dus dat vind ik echt wel heel knap. Dat is echt een verrassing. Ja ok. Uhm check. Future Shop Video Shop. Schleiz punt. Een heel sleeplift Laura. Bewijs voor die lekkere tour deals.

[00:52:37]

Dagelijks komen er nieuwe spullen bij. Gaat dat echt even checken? Ander ding heb je die Gira? Die heb je uit die studie mij door. Kippenvel. De Giro of de Giro d'Italia, die is vette. Die moeten we met de ja die test plukken. Schoonhoudt. Kippenvel! Holysloot uit vastbeet. Komst aan die beschrijving? Ja, het is Nibali die die. Die kleedt zich aan om de Giro te gaan rijden. En dan dan gaat ie in een landschap rijden en dan haalt hij eigenlijk steeds meer oude renners in.

[00:53:02]

Dus is Coppi, Bartali en volgens mij Pantani Indurain. Alsof ze naast alsof ze naast hem fietsen. Ja zijn oude pakjes aan Estische muziek erachter.

[00:53:11]

Ja, gamesite had dan liever Jacques mediawinkel. Ja, precies ja. Beetje Luwisch dat wij zoiets hebben gemaakt. Heel mooi. Nee, we gaan het zien, want ik kan ze wel beschrijven. Maar je moet gewoon filmpjes zien. Twee minuten zit je ademloos te kijken.

[00:53:22]

Mocht je vragen of opmerkingen haar schroom dan niet. We zijn nog steeds per mail beschikbaar. Podcast. Het liefst zou Ryde Westpunt. Com en natuurlijk via Twitter en Instagram. Ja, wij weten dus niet wanneer we elkaar kunnen vinden. Nou, we gaan ik. Ik denk zondagavond serieus wat kan of of volgende week maandag weer. Of je moet m van met Zoem willen doen. Dan ben ik tot dommige out beschikbaar. Maar vanaf vrijdagochtend tot zaterdagavond effe wat je gaat doen.

[00:53:45]

Nou ik, euh, d'r is een wedstrijd in Oost Oost-Duitsland, eigenlijk op de grens van Duitsland en Tsjechië. Ja, het is heel gek. Ik dacht eerst dat het Zwitserland was, want ja, dat heet. Het is dus in het Nationaal Park Zwitserland, maar het is in Duitsland. En dat is het schijnt het meeste ongerepte of euh, ongerepte stukje Europa te zijn. Er is een wedstrijd van 300 kilometer, een parcoursrecord. 15 uur Meeste mensen slapen ook, want onderweg want is.

[00:54:15]

Het is een wedstrijd Schleiz tocht en ik ben enorm benieuwd wat ik daar tegenkomen. Waar? Ik weet in ieder geval ik daar twee dagen geen bereik geven als ik aan de RONDFIETSEN ben gaan slapen.

[00:54:25]

Nou, ik neem aan naam Wi-Fi mee voor de. Voor de zekerheid, maar ik ben niet van plan om lang te slapen, dus ik zeg. Ik wil niet zaterdagrit zien hoe ik op tijd terug zei. Nee werd het. Het idee is een startte vrijdagochtend halftien en iedereen moet binnen zijn. Zaterdagavond om vijf uur of zelfs zaterdagmiddag om vijf uur. Dus je hebt ruim de tijd, maar daar zit ook wel iets van. Een wedstrijd element successiewet. Dank je wel.

[00:54:47]

Waarom ga jij niet mee? Ja, omdat mijn rechterbeen meer en meer dan een halve tocht of Reimer is.

[00:54:52]

Ik heb gisteren 55 kilometer gefietst en ik voel m. Maar ik ben er gewoon mee, maakte ik. Ik Poelberg in een oude man. Ik was even gaan. Een slimme Sam Oomen. Slimme Sam. Die kan ook wel zeggen ja of nee. En ik zeg nu. Mijn reactie was ook gewoon mee door. Ja, dat is geen twijfel bij het lijkt me nog een keer bij Sam langs deze toe.

[00:55:13]

Hij gaat trouwens de Tirreno rijden, want dat ga ik vanmiddag doen. Tirreno kijken en een rustdag in de Tour. Geen dierenopvang. Moet niet gekker worden. Je daarom ook gewoon. En euh ja, ik ga ook volgende terreinen.

[00:55:24]

Succes Sam te gaan tot de volgende keer. Hoe dan ook, waar dan ook. En voor de tussentijd wist Lou rijdt vast.