Happy Scribe
[00:00:00]

Voordat we beginnen eerst even een berichtje van Nationaal Barbertje belang om eventueel leed van afgelopen zaterdag op La Planche dubbelvier enigszins te verzachten, hebben onze vrienden bij de middeleeuwers hun hand over hun Weyler hart gestreken. De actie, waarbij er met de code liefst slow ride vers niet 15 procent maar 20 procent korting op je volgende bestelling krijgt, is met bijna een week verlengd tot en met aankomende donderdag vier uur s middags. Ga dus meteen naar de middeleeuwer sprint, een Hillesluis podcast en als je geen zin hebt om alles zelf uit te zoeken, hebben zowel Lou als ik een pakketje voor je samengesteld.

[00:00:34]

Kan je zelf kiezen wat voor Barbertje type je bent? Dus check de middeleeuwers een heel sleets podcast. Gooi een mandje vol comfort food, gebruikte cola light chloride. Test voor 20 procent korting en knal meer aan die barbecue. De Laevers, de allerhoogste kwaliteitsvlees, online besteld en bezorgd bij je thuis door met de show.

[00:00:57]

Was het niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral ook naast de fiets.

[00:01:03]

Dit is de Levensloop Richtprijs podcast hoe je in staat zwaaien screening. Hierop staan singles hajj de herwint zijn en een precies op het moment dat je denkt dat ze in de plooi ligt.

[00:01:18]

Als je heel even twijfelt of ze je nog wel kan bekoren als ze je in slaap sust en de illusie wekt dat ook bij haar het verstand van het gevoel wint, precies dan slaat ze toe. Harder dan ooit.

[00:01:30]

Omdat ook zij zich net als het leven zelf in golfbewegingen door de geschiedenis beweegt. En in één dag één etappe toont ze dat ze de grootste is. Meer dan een koers alleen en dat het dat allemaal waard was. Zij herinnert alle volgers om vooral dankbaar te zijn voor de drie weken durende reis die we achter de rug hebben. Een avontuur was het. De Tour van 2020 eindigde in historische schoonheid en onze rest niets anders dan dank aan de renners. De route en de reis zoals Shaws het in 73 al zei aan allen die de moed hadden aan een tour te beginnen en aan de kampioenen die roem, rijkdom en invloed ten deel viel aan de sukkelaars ver achter het peloton, die eenzaam en vertwijfeld hun weg naar Parijs vonden.

[00:02:16]

Aan de pioniers die bij nacht en ontij op schier onbegaanbare wegen voor het ploeterde en die in de smithson van een dorpje aan hun zware, ijzige fietsen stonden te sleutelen aan de moderne Tourrenners die het omringt als ze zijn door verzorgers, doktoren, mecaniciens en ploegleiders. Nu zoveel beter hebben en die onvermijdelijke inzinkingen kunnen bestrijden met wetenschappelijk samengestelde vitamines in plaats van rauwe eieren, cognac en zwarte koffie. Aan de graag aan Goldin. Aan Leviathan. Aan allen die de verzengende hitte van de Midi en de koude mist en regen in de Vogezen trotseerde aan de invaliden van de Tour en aan de dode dat zij mogen rusten in vrede, aan allen die de dagprijzen of vervloeken dat ze in de Tour kwamen naar boven.

[00:03:00]

Alles aan de tour anarchist in een gemotoriseerd tijdperk. Uitdager Verstrooien en Kneller. Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie tour gebabbel. Mijn naam is Stefan Bolt en tegenover mij zitten ze Donetsbekken. En natuurlijk, hoe kan het ook anders. Laurens ten Dam.

[00:03:18]

Alleen Oliva mannen.

[00:03:21]

Hemel en hel op een stukje leer. Toch lijk je gelijk weer weg. Weet je wel dat wij winnen waren die hadden en dat ie wat pakt en zegt maar wil je toch gaan fietsen? Dus die las dit stuk voor t Zuiden? Ja, dat boek uit 73 ja zei ja, dat wilde je toch gewoon wielrennen worden? Als je dit leest scheidt daardoor in zich een wiel Mooijman. Nou, daarom zit u nu in de pot nog steeds van toepassing toch?

[00:03:44]

50 jaar later maar niks.

[00:03:45]

Zelden is een andere tijd zelfde principes. Rechtstreeks vanuit de parel van de Gooi en Vechtstreek. Mensen ten zondagavond 20 september. De tour zit er inmiddels 3 uurtjes op. Het is vooral de dag na zaterdag 19 september. Tour Podcast 7, de nabeschouwing in de laatste dagen van de Tour van 2020. We gaan zometeen natuurlijk mannen in op 1 op die dag van gisteren. Want daar gaan we natuurlijk bij stilstaan. Vandaag was ook een mooie dag, maar de dag van gisteren was de dag van gisteren.

[00:04:12]

Maar eerst waar, waar waar was wasje de dag van gisteren? Waar was je zaterdag? Ja joh, ik zat zat. Ik zat niet eens onder het dak. Ik zat op de tribune van Asset. Geen bank waar geen dak meer in de volle zon. Gelukkig geen. Ja, ik had twee weken terug, dacht ik. We hebben seizoenskaarten, zeg maar in de familie. En dan kwam de kou op de EP van Jaber Juel heen. Weet je Artjom?

[00:04:36]

Die was er net doorheen gezakt. Nou ja, zo is ik. Ik kan alleen of ik gaan we alleen, want jij vind ik altijd leuk. Vader, zo'n momentje. Hoe spannend kan het nog zijn dat je die tijd met een goed glas of een kleine misrekening hebt? De hele tweede helft op de fiets daarna? En dat het allemaal wat achterstand begint te krijgen en dat je denkt oh oh ja, die RPI. Jij bent blijven kijken.

[00:05:05]

Die hele tweede helft. Ik heb niks gezien van de van de tweede helft was maar na 70 minuten kreeg zet dan rood. Weet je wel dat ze bijna de hele wedstrijd met tien man uiteindelijk bij dat ene n Marjet zat naast. Maar op een gegeven met trekt ie zo de telefoon uit Baal, zegt ik tegen mijn papa. Ik zeg wat is gast, ga. Schrijft u wel een foto terug? Haha ja, je zit midden een stadion en dan zit je de hele tijd de tour te kijken.

[00:05:28]

Ik vind het niet kunnen, zegt ik serieus. Als je weer keer die telefoon afpakt, gaan we nooit meer hetzelfde zeggen. Stewards die al door hun oortjes en praten waren. Dit weer zo'n vader. Zit je zo vaak in een rij? Dus euh, ja, dacht ik. Ik zou in ieder geval niet vergeten waar ik die tijd aan man. Ik weet dat ik tijdens de Amstel Gold Race van Van der Poel toen ik zoveel shit van jou kreeg dat ik het niet intens genoeg beleefd had, zat ik op een plee in het in het vliegveld van Athene.

[00:05:56]

Maar. Maar ja, de Misrekende heeft mijn zoon niet onder geleide van Lauwens. Het was pas echt dat je daar weg fietste. Het was allemaal al gebeurd en dat ik José Chel, die had ik ook om artisjok. José was naast wat fietsen zo al over die wedstrijden praten jij je tussen. Het was echt schandalig dat ik denk dat veel toevoegen. Voel je wel een trauma aankomen? Ja, ook een wondje. Ja, ik word geen renner meer.

[00:06:28]

Deze week ga ik weer. Komt goed. Mooi. We waarderen je eerlijkheid. Waar was jij Dekker in Madurodam?

[00:06:36]

Ja, want ik was in Madurodam en daarna ging De Avondetappe opgenomen worden.

[00:06:41]

Ook lang of heel klein, heel klein potje karretje.

[00:06:47]

En ik zat te kijken met de kroeg van de NOS en euh, Michael Boogerd. Henk Lubberding was er nog niet. De CEA, Michael en ik, die keken ook onze ogen uit.

[00:06:57]

Na onze eerste koers waar ik maar naar toe te kijken waren en elkaar een tijdje niet gezien. Nee.

[00:07:02]

Nou ja, al langer trouwens. Vier jaar geleden is dat boek uitgekomen. En ja, gisteravond was het een hereniging van een hoop oude strijdmakkers. Uhm ja, prima. Kijk. Het is misschien niet allemaal euh vergeten, maar je moet toch op een gegeven moment gaan vergeven als je door wil.

[00:07:25]

En zeker als je over wielrennen wil gaan praten. Bij dezelfde werkgever. En ja, we zullen altijd anders over bepaalde zaken te denken.

[00:07:36]

En mijn vrienden op de fiets zeiden vandaag ik. Want ik heb het niet gezien. Even wat volgens mij een goed teken. Zei hij vanavond. We zeiden ja, ze waren het erover eens dat ze die mekaar eens waren. Ja. En verder was het ook gewoon. Dat was het. Ja, nee, prima.

[00:07:51]

Je moet dat drinken ook niet op zo'n houtappels als als gister. Uhm ja, hoeven we daar ook niet verder over te hebben. Snap je? Op tv, op tv zelf?

[00:08:00]

Ik bedoel we eerder daarvoor weet je of je als judoka tussen 2 en 3 zegmaar voor het eerst en is nog niet spannend dus dan?

[00:08:07]

Nee, we waren heel grappig. Gedaan met z'n tweeën naar toe aan het leven. We zaten natuurlijk alletwee in de auto.

[00:08:13]

En uhm dus. Uhm, ik had vielen van een Amsterdam.

[00:08:18]

Hij of Fiedler vanaf de andere kant. Dus ze gingen alletwee wat later zijn.

[00:08:22]

En het was ook. Ja, ik had ze zo grappig. Ik zal een dingetje. Ik zeg zo ja, als je me niet meer herkent.

[00:08:32]

Dus ik heb een rode roos in mijn hand en gooi je zakdoek in de achterzak en stuur die terug.

[00:08:39]

Nou ja, ik heb dus een kalasjnikov. En toen zei ik. De Schepp ook nog mee. Ik zie je.

[00:08:49]

Zo was de toon gezet. OK.

[00:08:53]

Uhm. Zullen we het over de Tour gaan hebben, zullen wij eerst niet vertellen over wat we op tafel hebben staan. Deze mooie fles leeuw werd net al afgezet als de poer mensen Barolo. Beetje respect voor de Carolo's. En dan zit ik hier aan een fout politiële eitje die we zelf gekocht.

[00:09:10]

Ja, da's waar ik altijd die nummers. Ik heb nog wel een voorraadje. Trouwens een stapeltje. Mensen kunnen kunnen mailen. Maar hoe kom je dat stapeltje? Want je hebt er niet zo'n Dickey. Want ja, dat heb je met hem afgesproken dan. Niks gewoon. Jij krijgt de brodeloos voor zijn ik krijg zijn nummers voor zijn. Ik geef me wel euh, zeg maar de helft ofzo. Je niet vinden wel. Wat hoef vindersloon 50 procent ofzo?

[00:09:34]

En waarden? Waar vind je die dan? Die brol?

[00:09:36]

Als wij mensen die sturen mij Barolo met een floppy mee gooi ik een nummertje in bureaula terug. Ik weet dat het euh. Dat is eigenlijk een beetje ontstaan tijdens een tournee. 72 toen vroeger mensen allemaal meinummer of of een A of B elke keer op Twitter gezet.

[00:09:50]

Terug naar de naam. Na de finish kan je m'n rugnummer van mijn euh van terugtrekken. Vind ik helemaal niet erg, maar ik wil er wel wat voor terug. Ja, want je blijft in Nederland. Ja, is het uitonderhandeld? Ergste soort meekwam waren door Noord-Holland. Dat leuk? Allemaal lokale dingetjes. Ja ook. Euh, aperitiefje. Zuid. Ik weet uit de Vogezen zo allemaal, weet ik ook. Kwamen jouw ouders toen niet aan het eigenlijk dat hele achterbakse was?

[00:10:16]

Schandalig. Ja, daar kon ik niet bij.

[00:10:18]

Ik weet ook niet hoe ik toen terugging, maar stal wel de fiets terug zijn gegaan bij kwekers. Wijkwerking types waar ik met de kok mee terugrijden vind je wel in het in het busje, dus niks.

[00:10:30]

Dat zou in ieder geval Veurs Thomas A. Hij heeft dus gewoon een stapel rugnummers Nikky gekregen en hij inta gewoon bijrolletjes voor ja ontslagen.

[00:10:41]

Ik weet dat Van den Besten. Hij Mensel Ja, zullen wij? Uhm, zullen wij het over de dag van gisteren gaan hebben? Al is er weinig over te vertellen. Ja, nou en wee. We gaan het er over hebben toch? We gaan kijken of we 3 of 10 minuten mee kunnen vullen, maar we gaan eerst even luisteren naar een berichtje van onze vrienden van Future Shop. Blijf jij ook tijdens de Tour gewoon lekker doortrainen op de racefiets?

[00:11:03]

Mountainbike of de Krefel bike? Goed nieuws de Tour deals zijn er en lopen de hele Tour gewoon lekker door. Op Futuro E-shop Pinel, Schleiz, Lyft Slow Ride Fest staan elke dag weer nieuwe deals die we samen met Future Shop selecteren en waarbij we ons laten inspireren door de actualiteit van de tour. De producten van misschien wel Dumoulin, Bernal of Van Aert met flinke korting dus Futuroscope jouw specialist voor alles wat je nodig hebt om door te blijven trainen voor de beste tour deals en altijd gratis en snel verzonden.

[00:11:34]

Dus benieuwd naar de producten die we geselecteerd hebben? Check elke dag de nieuwe tour deals op Future Shop punten nl. Schleiz Lift Slow Ride Fest door met de show. Ook wij spraken elkaar de laatste keer zondagavond na en woensdagavond na de Col de la Loozen. Normaal gesproken zat de tour gewonnen, dus is het nog.

[00:11:56]

Maar deze week heb ik al echt gedacht dat gisteren hoor. Normaal gesproken zouden we wel starten met de donderdag etappe, maar nu is het even anders laat. Laten we het gewoon meteen over gisteren hebben. Dan hebben we het aan het eind nog even over vandaag, want er lag nog een mooie sprint op de Champs-Elysées. Wat is er gister gebeurd? Wordt happend? Ja, we hebben het natuurlijk over een hele grote inzinking. We hebben iets gezien wat Rochlitz in die weken daarvoor niet heeft laten zien.

[00:12:24]

En de allergrootste inzinking die die heeft gehad is een vijfde plek in een tijdrit.

[00:12:29]

Ja, en dat in combinatie met zijn grootste uitdager, die misschien wel de beste tijdrit uit zijn leven rijdt. En euh, ja, dat is eigenlijk de conclusie. Maar totaal onverwacht Rochlitz leek sterker. Die aankomst boven de 2.000 meter. Pakt die 15 seconden inclusief Boonen bonificatieseconden. En uhm ja, ik was toch ook wel net als Houtteman eruit te rijden? Ja toch?

[00:13:00]

Hij wordt ook Marteau. Het is heel raar dat we dit eigenlijk gezegd hebben, want het is de oren. En laten we voor het gemak ervan uitgaan dat het een uur is.

[00:13:08]

Eén minuut is 61ste, dus dat is 1,6 6 6 6 7% dus ietsjes.

[00:13:14]

Maar iets is iets meer, want het is natuurlijk ietsjes korter dan een uur, dus 1,7 1,8 procent rijdt die langzaam mag je langzamer rijden. En dus ja, wij dachten allemaal. Hij is er ook vandoor wat hij had laten zien en dat gaat er compleet anders uitzien. Een tijdrit ook nog die de eerste dertig kilometer misschien wel geschikter is voor Hooglied door de begeleiding door de protocollen.

[00:13:37]

Door een snellere tijdritfiets. Alles aan gedaan om je zo goed mogelijk te zijn. Maar we weten allemaal hypotheekakte. Die heeft niet de beschikking tot de beste tijdrit spullen A, et cetera. En die rijdt op een Colnago. Hm kon. Hago is ook niet meer wat het geweest is met jaren negentig.

[00:13:54]

Dus uhm ja, er zijn zoveel factoren dan dat ze bij Jumbo dit ook dachten. Een Seemann uit de tour gezet. Laat zich volgen door de NOS. Plugge die zegt Voor 99 procent winnen we de Tour. En uhm, wat is dan het meest opvallende dat Rochlitz in het interview daarna eigenlijk hetzelfde reageert als dat ie die drie weken daarvoor reageert?

[00:14:17]

Stop hier waar ze niet weggaan. Wat mij betreft die hele dag, want die lijken nu gaan we er in sneltreinvaart. Nee, maar de vraag wat er dit is, zeg maar de de door de grote Reymer. Het interview na het verliezen van Geel. Ja ja, dat is ie net zo dood. Zo ja, hard daarvoor lef gehaald. Zuid-I? Ja, dat hij één punt, één punt, zes seconden. Hoe was je als je blij was?

[00:14:38]

Je was je verbouwereerd als je wat je baalde?

[00:14:42]

Ja, ik was echt. Ik was echt verbouwereerd. Ja en op de ene of andere manier. Als je gaat terug analyseren is die Rogoff is potje kan je natuurlijk een veel aantrekkelijker renner. Is dat onderbuikgevoel wat wij van de week hadden en niet dat ik het zo gun? Want ik vind het verschrikkelijk waarschijnlijk waar die mensen allemaal wel doorheen zijn moeten gaan.

[00:15:02]

Gisteravond en vandaag voelde we niet heel onverdiend. Jij lui? Ik vind het ook wel weer grappig.

[00:15:10]

Het sentiment was. We hebben daar woensdag over gehoord van. Eigenlijk gunnen we het potje Accou wel, zeg maar omdat omdat die ploeg zo dominant was en na een ijzerrijke n n klein ventje wat daar gewoon bijdehand herhalen op de boksen en zich niet per uitlaat draaien. Horecawereld? Jawel, een kind, een kind precies. Maar het was natuurlijk niet zo dat zoals US Postal al zeven keer de Tour gewonnen hadden ofzo. Of of of skai celestino jongens.

[00:15:34]

Dan waren dat eigenlijk al vervelend na doorheen de 3 weken, terwijl nog maar één doel was. Misschien t m misschien maar. En nu hebben ze verloren eigenlijk. En nu merk je in mijn groepje tenminste nog. Maar het sentiment draait ook al van ja, het is wel heel kut voor Jumbo dat dit zou gebeuren. Dat was vandaag vooral die gozer ineens met een gele trui in z'n gele broek is een gele Colnago. Ja Ernesto, laat die ouwe boef.

[00:15:57]

Je hebt gewoon knaken uit je Kluisstraat.

[00:15:59]

Dan denk je maar wat ze wel lekker. Ja dus. Dus je ziet weer dat iedereen altijd wel supportert voor de underdog eigenlijk of niet? Patroniem wil ik toch wel een keertje uit gaan zoeken. Waarom dat nou zo diep zit? Dat zit toch echt diep, want vandaag breekt iedereen weer voor wat somber voor Jumbo. Ja ja, want die gast daar uit ik.

[00:16:16]

Waar zit dat in? Waar heel verdrietig kijken in 2007, die toen met Rasmussen hele andere manier een hele andere opzet. Maar hadden we ook de Tour gewonnen?

[00:16:25]

En die dagen daarna? Ja, dat was wel echt de hel. Je gaat ervan uit dat je naar Parijs ga in het geel. Je hebt het al helemaal bedacht in je hoofd.

[00:16:34]

En dit nu is het niet omdat om dat verdriet meer impact maakt dan dan dan blijdschap of geluk dat je sowieso negatieve ervaring onthouden.

[00:16:44]

Je sla je ook veel beter op.

[00:16:46]

En en het en het succes en het succes. Want ook precies. En dat was heel erg aan de orde. En nu zijn onze onze onze Jumbo boys, die zijn cinefiele en dat vinden wij ook kunnen. Maar weet je wel, Hancock.

[00:16:58]

Interview met Robert Geesink. Ik zie die brede glimlach onder het mondkapje. Ehm ja, het was gewoon euh, kat in het bakkie. Dat gevoel?

[00:17:08]

Ja, maar dat zei Tom ook al na de finish. Dit hadden we niet aankomen. Nee, hij haar op hun hoofd. Iedereen had gedacht, maar ik denk dat ik dat hoor. Vind ik het toch ook wel weer gek? Heb ik opgeschreven van wat de was? Vooraf toch nog wel veel twijfel bij Jumbo. Of ze gingen wissel of niet bijvoorbeeld. En dat was eigenlijk zouden ze dus voor de Tour besloten niet in te wisselen. En dan?

[00:17:28]

Ga wel gaan wisselen. Fietsen onder Lark?

[00:17:30]

Ja, maar toen Geesink terugkwam van zijn tijdrit in de bus, zei ie waren die twee uur nog steeds niet over uit of ze gingen wisselen of niet. Tom en een oog en een Primoz dus onder dat zekere maske. Wat was er toch aan die kant? De machine is misschien een beetje de praktische kant was wel twijfel en ik heb ook een gerucht gehoord.

[00:17:50]

Ik weet niet of het klopt dat die ook gaan we met z'n allen van z'n tijd de fiets aan het prutsen is geweest. En nee, die was euh.

[00:17:56]

Die moest naar achter het rollen. Ah, dat was door de controle. Dat zullen ze. Is een mooi brugjes vandaag ook nergens? Het is een mooi bruggetje naar de naar de stad. Ja, ik heb maar de dag van tevoren eigenlijk al hebben dat niet helemaal precies hetzelfde.

[00:18:10]

Ooit een keer een foto gezien van Primoz Roglic dat ie met zo'n Frances Yu shirt aan het rijden is op een mouten, maar die gisteren op z'n fiets. Ja, vooral dat laatste, die heel erg hoog. Maar ik was echt groot.

[00:18:22]

Ik miste ze gympies. Mannen. We gaan hem af. We gaan hem helemaal afpakken. Fout. Maar ja ja, de auto keurt een beetje zwabber shirtje aan en dat was wel leuk. Maar dat gele pak slaag is dus zo zonde. Want eigenlijk verdient u dat niet. Nee, niemand verdiende daar, want zij hebben heel. Zij hebben de wielersport. Ja, maar we hebben echt alles veranderd en ze zijn alles gaan doen. Transparant?

[00:18:45]

Ja, dat je gebruikelijke tonen. Ja, dat doen we. Overal is duidelijkheid over de zit. Overal zit een focus op die voor het eten. De een die voor de. Voordat het de windtunnel, de fiets, de kleding, alles is afga staat zadel te ver af staat.

[00:19:01]

Ze haalt binnen voor zijn. Waar Sunweb niet gebeurt zijn mannen. We gaan starten vrijdag. Of eigenlijk de. Daarvoor dus is het daar met is daar al iets gebeurd? Dat was de dag dat dat Seemann um zijn slof schoot uit zijn slof schoot.

[00:19:18]

Heeft iemand? Heeft iemand informatie over wat er daadwerkelijk gebeurd is? Euh, ja, ik heb gehoord in de podcast van Bruyneel. Ja, dat euh, no. Cemal ging daar met een mechanieker heen. Fan van de eigen ploeg. Maar ja, als jullie die fiets uit elkaar wil trekken. Dat kan. Jullie mogen alles zien, maar mijn mechanieken die draait dat kreng snel weer af. En dat mocht niet van de UCI. Dat is wat ik gehoord heb.

[00:19:42]

En dan is er natuurlijk ook nog de regel dat ze eigenlijk niet aan die fiets mogen zitten. Nee, als je wilt. Nu zie je niet of het door de korona maar aan kijken ook.

[00:19:53]

In ieder geval man is uit zijn slof geschoten en die heeft daar gezegd loser. Zij nu hoor. Het wordt bizar genoeg. Ik heb daar een stuk over geschreven en daarbij schrijf je ook af en toe niet onverdiend wel, want da da da da. Dat mag tenminste uitschrijven.

[00:20:10]

Mooi hoor. Quote quote.

[00:20:12]

Foutje of uitschuiver? Maar ga vooral door. Euh ja. Dat ik Reini ken ik wel echt als een emotioneel persoon. Ja, en die is begaan. Wij zijn renners en begaan bij de ploeg en. Die gaat er voor staan. Ja en ja, als ze dan op zo'n moment weet je wel dan aan zijn fiets komen. Dat snap ik. Dan snap ik dat jij snapt dat ie schrijft ja als als gewoon als jij op een mechanieken mee die voor die gewoon zegt van jou.

[00:20:37]

Ik Drayton voor jou af. Je mag alleszins geen motor in en dan gaat er toch één of andere lompe lul bij spreken met een kettingzaag. Niet dat die dat kreng zal er afhalen, want het was beschadigd.

[00:20:46]

Ja, in een tijd waarin elke millimeter alles zo nauw luistert. Ik heb het vergeleken met zo'n Fransoos verhaal. Die had ook gelijk. Litmanen, die werd bijna voor z'n hoofd geschopt. In de WK finale in Vijfennegentig en Laudy maakte hij toch een karatetrap langs de lijn. Zo van kijk eens wat er gebeurt en dan zegt ie video Fisher van wie even rustig. Weet je wel? Ja, je hebt gelijk. Dit en zo had maar wat mij betreft.

[00:21:12]

Maar ja, daarna ja. Daarna is het toch wat. Wat? Euh. Is wel euh. Het heeft wel impact gehad.

[00:21:19]

Nee, zeker wat er gebeurd is. Het is natuurlijk euh, je kan het van tv. Je kan dan nu niet precies weten wat wat echt de exacte invloed is geweest, maar de negatieve negativiteit en wat er eigenlijk niet omheen heeft gehangen.

[00:21:37]

Buiten dat ze een paar keer commentaar hebben gehad, dat ze misschien iets te hard op kop rijden. Maar dat is lekker vanaf de zijlijn en voor ons en ook voor iedereen thuis om daar te mogen over oordelen.

[00:21:47]

Want dat is het mooie aan sport en meningen over hebben. Jezelf betrokken voelen.

[00:21:53]

Maar dit is echt wel fout gegaan. Vanuit de ploeg. Ik kan het heel goed begrijpen, maar mag natuurlijk niet.

[00:21:59]

Weet je wat het ellendige is? Toen Van Gaal dat deed? Toen scoorde Kluivert vervolgens in de laatste minuut van de lullig puntertje. En toen was het Van Gaal die mooi eventjes. Euh zeg maar wij zijn de beste.

[00:22:12]

En niet alleen van Rotterdam, maar ook van ons. Nee, dat was het Van Gaal die even de druk eraf gehaald hebben. Of hij Fergie extra push had gegeven vanaf de zijlijn? Weet je wel. En als gisteren ook liet. Gewoon lekker die trui binnenhalen, dan was het zeeman geweest die je die die een meesterzet had gedaan, want die net effe de druk van team gaat overtreffen. Het op de agressie had opgeroepen zich precies zakenfamilie antwoord ja ja.

[00:22:33]

Nou ja, oké oké. Dus dat heeft impact gehad.

[00:22:36]

Schrijfgerei en Kluivert bij een morfisme? Nee, nee. Maar ja, ja, daar gaan we dan wel over hebben. Uhm, ok dan.

[00:22:44]

Vooraf viel jullie op de dag zelf. Dus dat was gisteren bij het inrijden iets op zo vlak voordat het bij slaat natuurlijk.

[00:22:52]

Daar hadden ze ook mee bezig. Eigenlijk was ik gelijk hoor. V. Had je daar heb je speciale beelden van.

[00:22:59]

Ik zie die rook liet nou ik volledig in de focus.

[00:23:03]

Ook niet zo heel gefocust was omdat ik al dacht dat Roglic de Tour gingen winnen. Dus ik was euh. Ik kwam terug van een kopje koffie halen en ik ging zitten.

[00:23:12]

En ja, Rochlitz was al aan het fietsen.

[00:23:15]

Ben je later hem wel een keer van het podium af?

[00:23:16]

Je rijdt met een trapje terug. Weet je wat heb ik? Dat heb ik in de afgegooid we die dieren meteen aan me voorbij laten gaan. Dat betekent dat Thomas ook in staat op stil reageert. Een. Thomas doet alleen bellen. Nee. Wat mij opviel wat mij opviel wel een beller hoor. Jongens, die vinden we fijn.

[00:23:37]

Ja, er is ruimte voor wat en bezet. Euh ja. Op het startpodium stond ie gewoon tot. Best was madrigaal terug te trappen tot 1 tiende voordat die moest vertrekken of ja, ja, maar nooit vrije. Dat is toch één van die fietsen?

[00:23:54]

Opwinden emoties geen. Maar dat zij wint, zeg maar die eerste vijf trappen, zeg maar heb je wel uit je? Dat ben ik ook niet en nooit te zien. Of in het algemeen, maar nooit zien. Laat staan jezelf maar jezelf. Bij mezelf zeker niet. Nee, ik zit bij de basisschool. Baijens, heb jij dat effe? Jij bent een tijdrijder, zeg maar jij. Aan tafel, altijd op mijn borst herinneren.

[00:24:18]

Ja, en je maakt geen geintje.

[00:24:21]

Dat deed echt altijd. Ja, en dan vooral het goede ademen via een Bagheera onder en boven.

[00:24:27]

Nog een keer goed even ademhalen slaan en dan 5 4 3 2 1 gingen.

[00:24:34]

OK, maar je was niet. Nee, natuurlijk niet.

[00:24:36]

Maar je moet helemaal niet echt handig zijn voor dat er in die versnelling. Ja, dat de tiende niet loopt. Laat je er dan wegrijden.

[00:24:43]

Ik was vandaag met Thijs Al aan t fietsen. Onze materiaal special is precies zelfde voor hetzelfde geld. Ja, dan gaat de ketting eraf. Ja, Duitse ketting eraf. Of of breekt die op slechtste moment dus. Dat vond ik heel raar. Toch een van Coolermaster fietsen? Misschien ook wel gewoon zenuwen hoor. Dus ja, zenuwen en n. En hij vertrok niet veel. Maar dat heb ik wel vaker horen.

[00:25:05]

Maar de eerste bocht lag ook naar 100 meter, maar daarna zag je een beeld van Porta Botaka meteen voorbijkomen dat die volgens mij lopen zal inhalen. En ja, ik weet. Er zat wel snee over. Die zou José zeggen inderdaad uit gebroken ja. Dat ik het Hooglied ook nog pop up. Je hebt ook al eens op het Florentijns zien inhalen na een half uur.

[00:25:25]

Dat u een half uur was er al vier minuten voor het Arto.

[00:25:28]

Je hebt wel eens op het fietspad gereden, op een mountainbike bijvoorbeeld. Ja, en dan komt er iemand langs op een weg fiets.

[00:25:34]

Zeg maar dat je zo dieren zowel uithaalde met loopwedstrijden lopen. Wat is dat ook gewoon Berden hé? Hij heeft het wel een beetje verneukt. Lopen hij een potje? Kan hij gewoon zonder wattage meter rijden?

[00:25:49]

In die laatste klim? Ja, maar dat is ook het meest interessant.

[00:25:51]

En ik vond het fantastisch dat ik wel las dat natuurlijk ook jou meteen gewoon optelt hierop. Clean. Ze hadden ook een hele goeie vertellen wat je stuurde. Ja, ik was het sturen. Vandaag zat ik niet based, maar wel geen twee keer aan elkaar uit zeg. Is elke week een keer, kon een keertje alles nalezen en bekijken. Maar blijkbaar, die klim fiets was volledig afgesteld, ook qua versnellingen met euh euh. 15 versnellingen. 517 en dan 19, 20, 21, 22, 23 24 vind ik altijd wel leuk.

[00:26:23]

27 29 houdt van. En euh euh. Nog iets wat ik ontdekte.

[00:26:28]

Hij heeft dus gisteren die tijdrit niet hoeven verkennen. Ze doen allemaal wel alsof die Tour in gingen met Nacra, met Kristoff en we nog Aru. En ja, hij heeft van tevoren drie keer verkend, zowel voor de Tour, zodat die vanochtend zei dat die gisterochtend niet niet alsnog maar ook was om voor Gent. Ja, logisch, dat ook maar. Maar die jongen, die was ook wel dealt in zeg maar. Het was echt wel af en toe heel even terug.

[00:26:51]

Maar wie naar die nanny kan zetten zoals in de vertanding, zoals in de beschrijving die zij ook daalde in wat? Wat gebeurt er met over nagedacht? Want volgens mij rijdt ook met Campa. Volgens mij kan het met Shimano niet of je moet een junior cassette kopen ofzo. Ja, vanaf welke setters willen wij? Hopmans Maar ik voel het gewoon mooi dat daar zo overgeslagen.

[00:27:10]

En dan hou ik wel een beetje van die streken. Maar wat is er over nagedacht dan? Dit is gewoon euh.

[00:27:14]

Dus nee, dat is een beetje. Dat is niet meer van deze tijd dat je tegenwoordig rijdt. Iedereen met 11:28 jouw kijk dat heet. Dat is gewoon een standaard. Was natuurlijk wat hij heeft echt andere krantjes gehad, wat natuurlijk al verschrikkelijk uitziet. Ja dus hij is natuurlijk 18:28 is niks mooier dan vijftien. Negenentwintig? Ja ja ja, dat is wel afwijkend. Ja, uitleg. Dat bestaat eigenlijk niet. Maar hebben ze dat de kusten moeten laten maken?

[00:27:37]

Bewijst. Ze. Dat vond ik wel.

[00:27:40]

En hij had dat. Dat dat geen Bartelds stuur geen wattage. Ik denk dat een beetje is omdat die Colnago los waren er anders wel op had gezeten.

[00:27:48]

Hij is de eerste Colnago. Is dat een zware of iets? Is het algemeen bekend Pinarello Colnago zelf zelfs 6,8 te krijgen en heb je wat meer moeite mee dan bij Specialized? Euh, trekken is ook heel licht.

[00:28:00]

OK Scotus leeg. Waar gaan we? Daar gaan we trappen. Euh, waar overigens. Wat mij nog opviel bij die uhm. Euh. En dat is ook daar zit de hele tijd een soort van een verhaallijn door dit. Door deze hele dag heen van verstand en emotie, van van. Van bravoure en euh, een gedegen heit weet je wel. En die zat ook in die drive in dat oprijden hoor. Pocketbike, want de bravoure zat er eigenlijk ook wel bij Jumbo van.

[00:28:25]

We hebben die tour gewonnen. Bewijs van ja, nee. Het is niets over zijn overschreeuwen Omega Pharma. Want met met het gevaar dat we een wartena, een eindconclusies gaan. Maar er zit wel een hele grote. Uhm euh. Berekenend heid. Euh strategie. Heel euh. Stapsgewijs toewerken naar het eind van die drie weken toe met de strategie die daarbij pas kracht, sparen, etcetera etcetera en wat pokertafel heeft gedaan. Op die laatste d'aa dat. Je ziet ook gewoon tot en met de manier waarop die fietst.

[00:28:53]

Er zat gewoon meer meer in het nemen. Soms een beetje aan Van der Poel denken. Beetje agressief en wat mooi is een soort sfinx op de fiets zat. Dan zat gewoon meer. Uhm. Euh ja, emotie. Goed, de manier waarop die rijdt. Goeie energie dus dat de gehele dag een goeie energie zat.

[00:29:09]

Ook een lekker tempo zal al lang in lekker tempo op een goeie staan. Dat kwam ook naar voor en dat maakt me leuk.

[00:29:14]

Gaan we door? Ik heb jou net een tijdrijder genoemd, maar volgens mij kan Thomas dit. Dit was inderdaad die laatste. Kwamen ze hier niet op. Geef niet op verstand op gereden.

[00:29:24]

Nee, nee, nee, hij is gewoon aangeheven, hij aangevallen. En dit is de. En hij heeft wel vaker een impliciet zich gereden dan wij allebei aan tafel. Maar volgens mij kan jij best wel goed, want jij reed de tijdrit. Ja, jij had nog geen wattage meter erop.

[00:29:36]

Zit natuurlijk bij mij maar altijd zo gegaan. Bijna de laatste jaren.

[00:29:41]

Maar daarvoor was het je ook trouwens dat je de laatste jaren misschien langzamer je tijdrit doordat Dinger op.

[00:29:49]

Nou, ik heb me bijna nooit naar gekeken. OK. Hm. Je kan daar nog helemaal geen protocol voor of een ploeg die daar zo mee bezig was.

[00:29:56]

Uhm, amateuristisch ging het er eigenlijk aan toe toen jouw ongelofelijk maar gebeuren sorry. Maar ja, vroeger waren dit. Dit waren tijdrit. Ik heb natuurlijk al heel lang op een jonge leeftijd dat ik elke tijdrit bijna won. En zo ga je ook met dat zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen had ie natuurlijk niet.

[00:30:13]

Leuk voor hem, maar je merkt ook dat hij wel redelijk nog verrast is en dat het voor hem dat ie gewoon heel vrij heeft gereden en echt gewoon z'n best heeft gedaan. Die instellingen zijn gelijk. En uhm, het meest. Euh hoe hij is natuurlijk de fietswissel.

[00:30:27]

Nee, want jij zei in de app juist dat het andersom was. Maar ik vond dat ie wel beter wist. Wel dat duidelijk.

[00:30:32]

Nee, dat zei ik of zeggen ja maar dat was. Dat was andersom bedoeld.

[00:30:36]

Ja, oké. Ik vond het heel raar. Toen dacht ik ja, ik ga nu ook naar procuratiehouder.

[00:30:39]

Is zo snel dat ik denk dat niet. Maar ja, en ze wisten dat natuurlijk op twee verschillende punten.

[00:30:45]

Ja, maar daar heeft gisteren. En dat kan je.

[00:30:49]

En dan kan je alles gaan bekijken en dan kan je de voorbereiding in het zadel weet ik veel allemaal ter heeft gister.

[00:30:56]

Meer benzine in een in de tank. Bij Posey was fraaiere in zo. Hij was. Hij was, alles klopte gewoon. Je ziet dat het niet de typische tijdrijder is. Hij kan een hele goede tijdrit rijden voor iemand van 65 kilo.

[00:31:10]

Er zitten echt Stampe op. Hij zit goed aerodynamisch. Op die dertig kilometer rijdt die eigenlijk best wel goed handen. Die brengt hij echt naar zijn. Hij zit sowieso gegoten op zijn fiets. Ja, Roger is er wat meer gemaakt. Ziet eigenlijk niet zo mooi uit, vind ik.

[00:31:26]

Maar ik kon gisteren helemaal niet geven en zag het er nog lelijk uit. Uhm.

[00:31:32]

Dus hij is natuurlijk sowieso, maar die 65 kilo niet groot van stuk naar een lichaam is verantwoordelijk voor 83 procent van het. De weerstand van de weerstand, zeg maar de wind die je pakt. Rij weerstand en hij zit er echt als een tijdrijder op. Dus dat bovenlichaam handen naar en naar het gezicht maakt die dat oppervlakte best wel klein. En als je dan dat vermogen kan leveren en je zit hoog in de energie, dan ga je vooruit. Ja, en dan komt zijn specialiteit.

[00:32:01]

Dat is dat klimmen. Hij is veel meer een pure klimmer dan Roger, die trouwens altijd zit.

[00:32:06]

De kleine Raye na gisteren en dan maar één of twee tanden nog kleiner. Uhm, dus ik denk dat hij gewoon echt ja, veel meer energie tot zijn beschikking had. In zijn lichaamsholte heb je dat toch wel eens.

[00:32:18]

Jammer dat je Horecava. Daarom stel ik jullie vragen dat je dat gewoon dat je bij elke trap raak is. Want dat is die ene éénentwintig na de molijn naar buiten.

[00:32:26]

Daarom stel ik jou vraag. Ik heb hem ook zo zien rijden dat je denkt waar altijd vandaan. En dat weet hij zelf naar de meet ook niet. Nee, dat weet je niet. Nee, hij kan ik denk ik ook niet uit. Maar ik denk ook niet dat je één seconde harder had gereden.

[00:32:37]

Vroeger had je wel zo'n ding had gehad. Nee, zeker niet, want daar ging hij zoals ik het van tijdrit in na in Romandië. Uittrekken, duwen en trekken duwen bewijst gewoon doortrekken, omhoog eroverheen trekken. Eigenlijk een protocol, maar dan in je hoofd.

[00:32:50]

Euh, op kop op je eigen inzicht.

[00:32:53]

En zo'n tijdrit is het verleden geweest van Chakkar en lekker uitademen Thomas zelf hier zijn focus op die uitademing inhalen. Maar gaven ze Softkinetic geleverd? Ja ok. Uhm, we gaan naar P1 toe.

[00:33:08]

Wat me overigens opviel omdat in dat. In Athene mag je tot op een punt hebben tussen de twee bavianen.

[00:33:13]

Hij was er zo ontspannen. Hij had ze. Ze haalt ze Ero shirt, had die onze middel euh, hilltop ontbloot bovenlichaam na, dan moet jullie aanspreken. En Rodalies? Die zat op ze of ze op zijn lichaam. Doe maar gewoon uit onmacht.

[00:33:27]

Rood glas rood liet zat op z'n fiets. Er werd aan alle kanten, werd daar aan zijn pak nog getrokken. Hebben dat gezien? Dat dat de heeft natuurlijk. Dat het pak van de organisatie wat netter van die lekker zitten. Werd nog een beetje het enige wat ik deed twee wat in zijn neus was. In de in de tijdrit houding warme fiets, de één volledig gefocust, de ander. Ja ok. Maar ik heb ontspannen. Zo leek hij ook wel eens euh.

[00:33:47]

In zijn focus waarom ze fietsen? Het ging toch niet goed? Jawel. Ofwel Jan ging als een malle. Nee, maar ik zeg ook niet nee, maar dat is een conclusie die jij daaraan verbindt. Het is. Het is normaal, zou je zeggen. Hij zit lekker in zijn focus. Die gaat winnen. Maar t is dus precies andersom gegaan. Op de één of andere manier.

[00:34:00]

Ik denk dat ik een pauze ga kijken. Zijn twee Slovenen, maar het zijn twee compleet andere persoonlijkheden. Ja, ja en ze zijn alletwee kunnen ze heel goed met druk omgaan. Althans, zo ziet Rogiers eruit. Maar je ziet er niet van binnen wat er gebeurt. Maar bij die platte kar op dit moment gaat het nog meer als een kind in de exciting van de wielersport.

[00:34:22]

Acht jaar verschil met en met met Rochlitz. Uhm, hij heeft op een hele kinderlijke manier qua beleving.

[00:34:31]

En hij heeft het eigenlijk af en toe bijna als een amateur koers gereden.

[00:34:34]

En de junioren van gewoon altijd fel blijven koersen.

[00:34:39]

Altijd Kinneging net ietsjes meer omhoog open bleek. En Rogiers heeft als een machine gereden en die haalt ook allemaal robots om hem heen. Dus dan gaat een machine die functioneert ook.

[00:34:51]

Maar potje car heeft zelf veel meer nagedacht. Deze Tour Peiper gehoord, in de GMB gekoerst? Ja, hij heeft echt gekoerst.

[00:35:00]

Potje Pijpers. Maar nee. En nu rustig. We gaan nu een paar dagen als je niet.

[00:35:04]

En dan zijn die zelf. Als ik me vandaag goede benen heb, ga ik weer aanvallen. En als ik me normaal voel, dan blijf ik wel in het wiel. Maar weet je wel wel, de instelling van Altijd en Eruit Rochlitz heeft drie weken hoop dat je dit zegt, want ik heb dat kinderlijke de haak ik op aan.

[00:35:21]

Hij heeft de twee jaar oudere vriendin Hunkar en die valt op oude vrouwengeschiedenis. Hij zei dat hij ze. Zij is 23. Morgen wordt die 22ste coureur in Portugal. Ja, ze zat met de Giro Rosa, zoals later geloofde in Rosa. Ja, en die zei ze kende pas te kennen als hij 16 was ofzo.

[00:35:40]

Maar ze zijn Abete vrouwen. Die zijn sowieso vroegrijp en de tijd bij hij was echt nog een kind. Bij zijn eerste DEET kreeg je pas toen hij 18 was hoor. Ja ja, hij was echt nog Kindler. Nou ja, daar ga ik dus op tv ook kijken. En nou ja, als je terugkomt thuis een keer Digo. U wordt de schilder hoor. Gewoon XP Empresa is all in me. Als het daarbij blijft als ie bij haar blijft komt het wel goed als dat als ie zegt.

[00:36:07]

Maar niet zoals Egan vorig jaar al waar we het over hebben gehad. We een mooie Colombiaanse vrouw achter maken. Nee, daar zijn ze echt wel dood te. Maar ja, het zijn natuurlijk twee kinderen. Ze zijn 21 en 23. Nou ja, we hebben bij jou in Lucca rondgelopen, een paar maanden terug. Ze wonen met z'n tweeën, maar we jou. Tomasso, trouw, jouw tomaten. Ze zijn natuurlijk daar Monaco een beetje aan te ontdekken.

[00:36:30]

Zo weet je wel, vinden ze allemaal natuurlijk mooi glitter en glamour, maar ik hoop wel dat ie bij haar blijft en ik hoop dat ie zo Duintjer blijft. Maar hij is kinderlijk voor zijn voor zijn leeftijd nog slechts een neo contractje.

[00:36:41]

Bij wat denk je? Hoewel? Euh ja, bij zijn tweede huis. Maar ik denk dat ze het wel hebben opengebroken eind vorig jaar, maar ze Tony van de amateurs overkwam weet ik veel wat ze had.

[00:36:51]

De 80.000euro 500 is een neo contractor.

[00:36:55]

500.000euro zijn wij wilde hem heel graag hebben. Zo ja, Sunweb zal niet meer dan 80 de volgende drie jaar.

[00:37:04]

80 is toch veel geld. Als je het zelf maar wat wordt, was dat een meerjarig contract. Nog wel twee jaar volgens mij op 3 jaar. Breek ze dat dan zoals het in het voetbal gaat. Breek ze dat dan open. Nou ja zeker? Haha ja, dat is nou de Vuelta al wel gebeurd. Maar dat is ook de ploeg met 2de budget van WorldTour h in euro's. En dan hebben ze niet aan de renners uitgegeven.

[00:37:23]

Tour. Aru Aru heb je normaal van aard en uh en Tony Martin so en euh Joris ben het voor het zeggen.

[00:37:32]

Hetzelfde salaris dat Aru. Hij Malá. We gaan we gaan. We gaan dan gaan terug naar de. We gaan terug naar de dag. Dan is jaar T1, we gaan Effendi die die die die die tijdwaarneming afspringt mooi. Kan Vanaelst heel snel bij T1. Euh, dus dat is na 14 kilometer Dumoulin heel snel 12 seconden wachten. Ja, precies lekker. Euh, verschil tussen packed jaar in Rodalies. Geen aantekeningen. Zit gewoon in mijn hoofd. Kun je nagaan als je wegblijft.

[00:38:02]

Alleen de lagere school afgemaakt. Het verschil tussen Poegatsjov en Rodalies was hoeveel T1 13 seconden toevallig?

[00:38:09]

Ik heb. Best wel rommelig zitten.

[00:38:11]

Kijk, ik ben ook heel vaak opgestaan, want ik vind gewoon niet geloven en daar wil je in de wagen eigenlijk wel ja, in de markt praten. Euh, embryo's van Nieuwpoort en potige praatjes gewoon niet. Hoort 48 seconden langzamer, maar T1 bij T1 acht seconden langzamer.

[00:38:28]

Een voorteken of geen wolkje aan de lucht met T1 en zou denken aan dat birra en schildklierhormonen. Is dat zo? Eentje viel een beetje aan. Aan de Formule 1 denken juist ben ik net mee begonnen met het schildklierhormonen een beetje af te vallen voor Egmond Pier. Ik zou even auto's verdubbelen dan als ik jou als jij. Klein dikzak. Body shaming hiervoor als je veertig seconden laat vallen. Dat verbaast me een voorteken. Of geen wolkje aan de lucht. Dag in dag die jullie toenam.

[00:38:53]

Ah jongens, hier zit iets.

[00:38:55]

Dertig seconden onder ja.

[00:38:57]

Maar dacht het nog niet helemaal hoor. Ik dacht wel oh ja. Nou ja, dan is het niet zo heel ver meer begonnen. Het zaadje werd een beetje geplant.

[00:39:04]

Heb je gedacht dat ze Roglic die berekend had? Die gaat niet te hard van start. Die pakweg dertien seconden en die houdt het op dertig seconden.

[00:39:11]

Dat zou wel een logische gedachte zijn. Is niet gebeurd. Bij de opgegeven tijd zag ik dertig seconden. Maar dat is misschien al te snel. Het bleef op dertig seconden hangen. Ja, we zullen meteen zullen meteen naar naar T2 gaan. De tweede stad van de Krim. Moet effe zeggen hoeveel kilometer. Dat was na fir. 10,4 kilometer was de eerste timing punt. En toen na dertig dus feitelijk aan de voet van de fiets vlak. Maar dan had dit al verloren toch?

[00:39:36]

Ja, op 1 packing doen we even bij op 1. Dumoulin de snelste tussentijd één seconde voor euh. Voor Pouga Shar op 1 bij de start van klim na 30 kilometer. Het verschil tussen Pokhara jaar en Roglic was toen al 36 seconden met is 6 kilometer klim te gaan. Had je toen al door? Ja ja, toen begon de weg te komen.

[00:40:00]

Ja, maar toen zag je hem ook toch?

[00:40:03]

Nou, daar gaan ze ook. En dan zijn ze ook in één keer aan de klim begonnen. Dus het is best zo. Ja oké, maar dan zie je toch ook hoe Rochlitz op z'n fiets? Nee, zeker niet. Je zegt van ja dit. Dit wordt hem niet meer zo. Dat dat dan.

[00:40:14]

Dat versnijden dan Gabriëlla om ook die die bij Ali Express heeft besteld gaat dan ook nog meer opvallen.

[00:40:19]

Maar hoe? Wat dat? Wat dacht je toen immers toen je hem zag rijden op die klim op die je opnieuw meer op de tijdritfiets, maar op de auto die na de na de fietswissel wat zag je verdriet?

[00:40:31]

Ja, het zag er heel, heel, heel, heel verdrietig uit. Waarom wel wat de net die Tandt eigenlijk? Vergeleken met een potje twee tanden te klein en een soort van in het luchtledige aan trappen? En dan wil ik wel de kanttekening weermaker dat die gewoon vijfde wordt. Ja, heb je dus. Het is natuurlijk ook omdat je naar raketje voorzie rijden dan normaal weet je wel. Dat vind ik ook zo grappig zijn aan het fietsen. Wat rijdt die hard?

[00:40:58]

En dan wint diegene de tijdrit met elf seconden voor. Net dat is dat jij dat met het blote oog hebt kunnen waarnemen. Snelheid en cadans. Maar dit was dus echt euh. Zesendertig seconden die hij rijdt. Ja op zes kilometer. Het is rijdt ie euh. Anderhalve minuut verliest ie na één minuut 20 van Boogaert jaar. Dus dat is gewoon. Hij rijdt de 11de tijd op de klim. Op die 6 kilometer rijdt die de 11:13. En dat is wel weer een verschil met als je het als je Rochlitz afzet tegen pancarte.

[00:41:27]

Hoe ze rijden en dat kan je. Emelie 20 kan je wel zien.

[00:41:30]

Ja, nee ja, zeker in zo'n korte tijd. Ja, hij en Dumoulin op die klim, die wordt, die pakt de tiende tijd uit mijn hoofd op de tijdritfiets. Op die tijdritfiets verkeerde keuze.

[00:41:42]

Laat we nu een heel ander verhaal halen. Als je op 1:10 binnengekomen, maar je hoort wel sneller op een gewone fiets denk ik met wissel. Ja, en hij had ook een bianchi met lak.

[00:41:54]

Dus als je als je zeg maar het hebt over een zo snel mogelijk naar de finish komen is de verkeerde keuze geweest denk ik.

[00:42:00]

Jazeker, maar het had geen verschil gemaakt voor het Rauma. Nou nee. Hij had niet eens 20 seconden sneller gereden.

[00:42:07]

Ik heb die euh, ik heb toch die Krimtataren? Tom Tombeur uit ook een tiende klimtijdrit ofzo. Ja, dat klopt. Weet je wie die tweede klimtijdrit? Port? Zo, ik heb ze allemaal naar gezocht op Strava. Ja, partijdige ja. Ik heb gisteren ook met Sonneveld thuis gepraat en die vond het. Ja, die vond het zeg maar. Euh, na het Waterberg gereden werd ik weer zelf. Decrem denk ik koers drie keer op gereden en een keer één keer op training.

[00:42:38]

Als we als verkenning. In 2015 reed ik euh, ja, da's wel een korte segment 16 5, maar daar een segment van 5,2 kilometer. Ja, dit was 5,9. Ja da's 16.000. Scheel gaat sporten, die heeft ie veil geupload van gister en die rijdt zie je dat segment ook. Ja die rij die rijdt ook op de die race. 15 10 is hier uit. 55 seconden sneller dan Laurens ten Dam die zesendertig is die bij Sunweb-Revor en eigenlijk tegenvallen na 3 weken.

[00:43:06]

En heb je daar. Dat was na acht dagen, na acht dagen. Maar dan ben je nog redelijk op 30 kilometer op het eind. Natuurlijk was ik fris, maar dat die gast de rij voor het podium wordt, daar geloof ik wel dat ie daar 55 seconden sneller naar kon gaan rijden. En dat ook een potje Al-Kaida 21 sneller dan ik ook kan.

[00:43:22]

Maar voor mij is dit natuurlijk wel ook gewoon met je fiets in één keer doorgereden.

[00:43:26]

Ja tuurlijk, maar voor mij is het echt niet een bui. Ik had een ploegleider in mijn oor die Akense Seurs was en dat ik niet zo hard aan mogen rijden, want anders zou je bord nog maar. Je hebt je punt is Meerlaan van het buitenaards is het niet. Nou ja, hij rijdt 2 seconden sneller dan uw snelle start van Aro.

[00:43:41]

Van die tijd vertrouw ik niet hoor. Hoe die nu rijdt is trouwens wel. Ja tuurlijk, maar ik vind ik voor een potje gewoon een betere renner veel beter.

[00:43:48]

Maar vind jij dus een tussenjaar vind ik vorig jaar 16 minuut. Ik heb. Ik heb na die wat Tages gekeken en ja, en dan klopt dat misschien nu niet.

[00:43:58]

Maar als iemand euh, op eenentwintigjarige leeftijd 6,9 watt over de laatste 16 minuten daarvoor 30 kilometer in de tijdrit houding de zaterdag vóór Parijs.

[00:44:11]

Vind ik het buitenaards? Ja ja, ik krijg als het echt 6,1 als dat 6,9.

[00:44:15]

Wat? Ik heb als de 6,5 is. Ik heb een heel ander verhaal, maar ik ik. Ik vind die 6,9 best wel logisch. Uhm ok.

[00:44:24]

Dus Zonneveld, die stelt de vragen gehad. Die stelt vraagtekens bij hebben cijfer 152 databases laten brommen op die er op die power computer van ons. En we komen eigenlijk tot de volgende conclusie. Euh, nee. Tot welke conclusie komen we? Ja, we hebben nog steeds twee verschillende conclusies. Als ik. Wat is jouw conclusie als ik die waardes zie of die tijdens die euh dan? Dan geloof ik wel dat het kan. Kijk, als ik Tom hoor zeggen inderdaad vandaag ook na de tour van euh, ik rij waardes die de WK tijdrit waarmee je wereldkampioen tijdrijden wordt.

[00:44:57]

En dan zie ik de klimtijdrit zeg maar. Dan wordt die elfde. Ja, dan rijdt Barguil sneller omhoog. Maxillaire rijdt sneller omhoog. Euh ja.

[00:45:05]

Marchiennes, Carapax, Landaluze, dat toch best wel veel. Best wel veel waarvan je zegt van jou. Dat zijn niet de tijdrijder is. Ook niet als klimmer die toch wel echt sneller omhoog rijden. Ja, dan denk ik dat er wat dat het is wel.

[00:45:18]

Het blijft natuurlijk wel een wanprestatie dat je 21 op de nummer twee heb.

[00:45:22]

Ja, dat blijft, maar dat is dat hebben we ook niet gezien. Dat zagen we een paar dagen geleden niet, toen ze daar boven 2.000 meter aankwamen.

[00:45:31]

Toen was Porte Squamata portico in 20 zien pakken op port. Maar als je de laatste week bedenkt. Ja dan wel, ja, dan had ik rond, ja. En Hadjar Hadjar 1:20 zien pakken op Dumoulin. Zit de laatste? Ja, dus dan is mijn conclusie dan is Rochlitz. Die had er gewoon, die is gewoon getoond. Of of dat is gewoon ja.

[00:45:59]

Dat klopt. Als je het zo bekijkt, geene er geen reden aan te moe geen reden aan te nemen dat er iets niet in de haak is vanuit de vanuit de resultaten bezien andere vraag. Wie was dit dit cross your mind? Toen je t keek dacht je van jeetje, die gaat wel heel hard.

[00:46:17]

Nou ja natuurlijk. Euh ik. Ik heb een heel, heel raar hoofd en heel raar brein ik. Ik heb een natuurlijke, denkt daar altijd al over na. Uhm, met m.

[00:46:28]

Daar is gewoon niks wat je kan doen. Dat je er opeens een minuut 20 op zaterdag langerei.

[00:46:32]

Als je die rigy dagen dan moet ons dat niet alle wielrijders in drie dagen eerder. Precies daar had je het natuurlijk. Euh, laat die dat gedaan voordat. Euh die euh rit. Euh. En voor de Malena en zo had ook de leeuw had ie op de Lowes ook wel niet. Loozen 10 seconden. Precies. Ah ok. Maastoren. Euh ja, dat zegt heel veel.

[00:46:56]

Misschien begrijpelijk? Niet helemaal, maar het zegt heel veel. Ja, als je iets doe wat dan euh niet zou kunnen, dan zou je dat niet op de vrijdagavond voor die tijdrit doen. Nee, het is geen wonder. Pilletje Bouwkavel 2 ook. Geen wonder, spuit maar op hoe hij je moet. Amfetaminen.

[00:47:10]

En dan kan je Dano naar de Hellraiser. 85 tv's, kleine oogjes. Vandaag bij de start krijg je na Thialf gaan bureaulamp. Wie pakt de derde klimt uit? Als er dan toch nog eventjes en dan maak ik me af en dan gaan we door, want dat vond ik Wout van Aert na zeg ja, die eindigt dus achter Dumoulin, maar die heeft een heel snel eerste stuk gereden. Maar die Wout van Aert natuurlijk met een fietswissel. Ha ja, als er dan natuurlijk iets.

[00:47:40]

Wie? Wie stond er in de box met die fietswissel houden?

[00:47:45]

Wout van Aert kan natuurlijk heel goed afwisselen met het veldrijden. Buizerds sámen beestjes? Ja, dat wel.

[00:47:53]

Het schijnt dat Adrie van der Poel en daar stond meteen spietsen afgesproken. Mathieu doet helemaal niet mee wat hij die vond. Ik zag heel veel renners, ik het wegwielrennen.

[00:48:02]

Maar over Wout van Aert gesproken ja, ik wel. Ik hoorde vandaag ook vertellen Tijs thuis. Ik was mijn tijd. Zal het fietsen die zijn bijvoorbeeld als van de potten kan winnen. Dus is tour als Van der Poel het wil doen, want hij heeft het dit jaar moeten doen. Nou niet dit jaar, maar dan moet je het ook eens eerst toe doen, want er verwacht niemand zo. Botaka toch al een beetje onderschat denk ik. Het is twee weken na dus ze zeker daar op de Peyresourde.

[00:48:29]

Maar ik denk dat ze in t begin waren ze natuurlijk meer tegen Bernal en Quintana en die man aan het koersen zijn. Ja maar logisch ook. Is ja dan tegen dan tegen hem. Dus wat dat betreft is het. Hij heeft wel een beetje op de voordeel van de verrassing nog gehad. Dat wil ik eigenlijk zeggen. Maar wat een carrère hij. Hij heeft alles. Hij. Hij verliest 21januari etappe, maar wint 40 op de Peyresourde. Hij verliest 15 op de Loosen en pakt een zesenvijftig in de tijdrit en wint drie truien.

[00:48:57]

Walter Couvreur en drie ritten en drie ritten. Ja, vergeten wat het is. Dat is toch dat dat de. Ik denk dat het de reden dat we toch allemaal met dat ambivalente gevoel zitten ook komt omdat we aan de ene kant denken vis, maanvis. Maar we balen, maar een andere kant ook wel weer heel veel respect hebben voor de klasse van deze.

[00:49:16]

Veel mooiere renner. Dat speelt ook wel een beetje flauw. Een betere wielrenner zeker? Ik bedoel, wij zitten hier natuurlijk ook een beetje door onze oranje of geel dat je hier koffiesmaak bril te kijken. Maar als je de internationale pers leest en hoort, die hebben een fantastische tour gezien. Mooiste ontknoping ooit. En wat een renner die wint. En wat een renner die opstaat. Die zijn natuurlijk of zijn echte. Ik denk dat als je maandag de L'Equipe duwboot zeg maar of de Gazzetta hun Nouveau Greenery?

[00:49:46]

Die zijn. Dus die vinden het eigenlijk allemaal wel prachtig. Alleen wij voelen toch wel een beetje mee met nou ja, met voor. Met Niemand is de wielerwereld heet dat ambivalente gevoel helemaal niet. Misschien wel. Maar wij als Nederlander omdat wij ze ook allemaal zo goed kennen. Ik bedoel, ik heb jaren met geesten kunnen ploeger. Dat is voor die van Robert. Ja, dat staat in ieder interview dit jaar met het geel Parijs binnenrijden zou voor mij ook een droom zijn, zeg maar.

[00:50:09]

En dan met rijden hetzelfde. En en en en noem het maar op. Dus dat daardoor voelen wij als ze als podcast mee met Jumblatt nu, terwijl ook van tevoren woensdag al dacht dat zal wel lachen zijn als euh ja ja, dan zit het zo lastig maken.

[00:50:24]

Hoe vonden jullie?

[00:50:25]

Vind je als je bij het Hooglied dit? Nou, ik heb dat na gezorgd. Ik ben. En euh, 2.800. Voetbal kijken op zaterdagmorgen dingen aan het naseizoen klaar de volgende dag in de conversatie. Ik had de drie baantjes om dit te kunnen bekostigen.

[00:50:44]

Had beter van tevoren kunnen doen, maar bijvoorbeeld die Tour in 2000 1018. Herinner je dat nog niet in de laatste bergrit? Wind dat die achter die motor wegrijdt? En toen ging je eigenlijk podium rijden, zegt Tijgerin.

[00:50:56]

Ja ja, wat hé?

[00:50:58]

Het was eigenlijk. Toen was gewoon de tour. Was er stress? Toen was er strijd om. WAS gaat de Tour winnen? Toen had Tom Dumoulin zijn tijdrit pak kwijt.

[00:51:07]

Ja. Dumoulin werd tweede. Ja ok, maar dat zie je. En dat hebben ze ook. Wat jij vroeg. Hoe kan dit? Ik heb meteen terug Serbest. Tja, denk toch dat Tom een groter kampioen is? Tom die was de tijdrit qua pak kwijt. Maar weet je nog meer die tijdrit won. Tom Tom H. Dus. En Tom, die stond 1 voor de laatste tijdrit in Rome, 30 seconden achter op Quintana. Aja maakt maar lekker uit het ommetje.

[00:51:36]

Ja, echt goed hoor. Hij is wel blij dat die divisie weer zo'n ideetje.

[00:51:40]

Ik vind het wel echt heel jammer als er zo'n Bianchi kleuren.

[00:51:43]

En een geel shirt schijnt pas echt niet aan volgend jaar anders.

[00:51:46]

Maar om terug te komen op uw vraag. Ik denk wel. Ik denk. Volgens mij heb ik De Jong. Die heeft een paar dagen terug nog ze op Twitter gezet. Van eentje over Thill. Blablabla tegen volgens mij tegen. Pasta sport tegen krijgen. Dat was een soort witchcraft. Wilfried. Ja Wilfried tegen Renate. Nee Steven. Steven, Steven de Jongh. De. Ja, ik heb het over ADO. Steven de Jongh ja en euh. Ja nee.

[00:52:09]

Als je dus zittijd in 2018 dan. Dat was eigenlijk ook. Het ging gewoon Thomas. Euh Dumoulin. Euh. Rochlitz en en eigenlijk ging euh. Ging toen vroem heel heel onverwacht. Overwoog niet zijn voor het podium. Was eigenlijk ook al een ja, een slechte tijdrit op de laatste dag van het weekend.

[00:52:31]

Maar in de Vuelta was ie weer goed. Dus het is.

[00:52:33]

De veldrit was de laatste tijdrit was op. Rit 11 heb ik vandaag ook terug ja ok, maar dit mirakel kan, maar dat ik bedoel dat ik weer terug op het internet. Ja hoor. Hij heeft het wereldwijde. Neem maar dat. Maar dat is wel een verschil van tijd tot tijd na rit elf. Of wat in de Giro de laatste tijd het werd de tiende was ook een slechte tijden. Terwijl je die proloog. De politie, iedereen weg dus.

[00:52:57]

Euh ja, het is echt een grote ronde. Moet voor een Primoz met tweeënhalve week duren.

[00:53:01]

Nou ja, Ronde van Portugal. Nee maar toen voor de Giro was ie. Euh. Had die Romandië gewonnen? Maar ze had heel veel gekoerst van tevoren. Nu ook hij. Ik heb nooit de Rochlitz gezien die ik in Dauphiné Toulalan heb gezien. Jij hem? Die heb ik nooit gezien.

[00:53:20]

Natuurlijk is jouw verhaal wat jou vanaf 10 jaar naar de Tour. Ik zou direct vanaf hoogte met die jongen naar de Tour gaan. Ja, ik moet áltijd gelijk moeten inwisselen voor de derde week van de Tour. Dat was helemaal goed gekomen, compleet anders en zoveel agressiever.

[00:53:32]

Ja ja toch? En dat ik wil. Daar heb ik nog niet gedaan. Wat ga ik nu doen met wereldwijde web jongen? Ik ben benieuwd wat die vorig jaar voor de Vuelta gereden heeft naar Tsjechië. Dat gaan we dat gaan checken. Jongert door even in de wacht. Muziek van een wacht muziekje. Kijken hoe snel we dat kunnen kunnen checken. Tisa, dat gaat snel jongen tegenwoordig u. De laatste voor de Vuelta was 30 juni, het Sloveens nationaal kampioenschap dus daar heeft die twee maanden in gekoerst, rechtstreeks verhoogd en daar naartoe gegaan.

[00:54:01]

Echt? Ja ja, dus ik zou er naast zitten. Maar n koers nodig om een grote ronde klaar te zijn of geen koers. Misschien kijken of ze via Sunweb nog iets gewoon goedkoopst kunnen boeken in trainingskamp.

[00:54:13]

Eten kan goedkoop relletje de volgende keer een transfer maken.

[00:54:17]

Pas vanaf 12 juli niet meer thuis geweest, maar dat hij met zoiets shou. Nee, dat gaan ze er nu naar luisteren. Dit gaat volgend jaar veranderen. Ik ga maar even bellen.

[00:54:25]

Terug in auto.

[00:54:26]

Ja Roglic moet meer een door kookt zoals de Engelse dat zeggen naar een euh. En alles gaat er maar bij.

[00:54:32]

Hij kan m in ieder geval binnen zonder koers van tevoren, want hij heeft Infogrames waarbij trainen als ie niet te installeren.

[00:54:40]

Het scheelt toch als je de eerste week elke dag twee uurtjes erbij en dat je dan weet dat ik dat niet meer hoef, ga je toch lekker.

[00:54:46]

Hoe is de reactie na de na de na de na afloop van de tijdrit gewoon zo'n interview?

[00:54:53]

Ja, uh, ik denk.

[00:54:55]

Nu is het in-house gevangenisstraf die.

[00:54:59]

Nu ga je, want je hoort een arm scenario of een zwaard doen. Hij wordt gezegd in je gezicht stompen, over jezelf eens kijken, want je hoeft toch niet meer naar de dopingcontrole. En ga wel een beetje iets iets geks doen alsjeblieft de verhalen te verhalen in de in de dagen voorafgaand Baraja.

[00:55:14]

Kijk. Hij is natuurlijk. Hij spaart zijn krachten, dus hij spaart ook zijn krachten naar de pers, want dat kost allemaal best wel energie. Hij heeft gewoon 12 standaard antwoorden template. Weet je op centimeters? Ja, zeg maar op z'n Menchov. Ja, maar in de ploeg is ie veel. Is ie zijn hele minzaam Gosen. En dat geloof ik ook wel trouwens hoor. Dat het een hele betrouwbare loyale vent is. Absoluut, maar dan grappig moet vinden.

[00:55:35]

Moeilijker. Maar ik denk ook. Dan heb je eigenlijk de tijdrit en de zeg maar de de de. Euh ja, ik had gewoon even de kant op gereden. Ja, want en dan valt het eraf. Weet je nog dat Menchov viel? Ja ja. En dat die toen over de meet kwam.

[00:55:51]

En toen die rij uitbeeldt dat ie drie weken had opgespaard is wel dat was gewoon behoorlijk goed besproken. Plaatsvervangende schaamte staatsgevangenis gaat Dennis Demmers Stug Jogo niet op gehoopt te krijgen.

[00:56:11]

Weer dat zo. Ja, het was hard. Nou laat ik het zo zeggen ik.

[00:56:15]

We hebben natuurlijk best wel gesupporterd met en met een kritische blik, maar we hebben ook nog gesupporterd en ik denk dat heel Nederland gesupporterd lijkt, in ieder geval een groot deel. Dan is het ook wel fijn als je degene waarvoor je gesupporterd hebt ook wel eventjes een soort van San Remo aflaat en laat zien dat. En ik zag er niet zo heel veel lachen en praten met wordt je ook. De druk was eraf. Ja, weet je Dumoulin of leek het toch?

[00:56:38]

Ja, dat vind ik echt dat dat.

[00:56:41]

Dat vind ik drie weken niet gezien. Dat vind ik. Ik niet. Lees het interview van Van Dumoulin gezien na de finish.

[00:56:46]

Ja ja vandaag. Heel bijzonder.

[00:56:48]

Vond het wel heel zwaar en haalde hij ging m zelf te spraken we. Hancock vroeg het niet. Ik wil ook nog wat vertellen. Hand in de lucht en je weet hoe diep ik heb gezeten. Weten jullie wel hoe diep hebben gezeten? Dat weten wij tonen en weten we niet. Dan heb je niet verteld, maar vertel. Zo ging het. Zo gingen de sprint. Ja nou maar ik heb echt als je het hebt over emoties van een sporter.

[00:57:11]

Ja ja, ja, weet je. Dus het is altijd wat. Dit is wel na drie weken koers hè.

[00:57:16]

Maar ik vind het fijn dat die zever gezegd. Ja, absoluut. Ik had niet gedacht dat die zo diep zijn dat hij iets zou doen denken aan een heel openhartig absoluut ervandaan.

[00:57:24]

En daarom, maar dat maakt Tom wel de Tom. Die lijkt me wel verschrikkelijk, maar een zaak van laakbaar.

[00:57:30]

Jazeker, ik hou daarvan van ja, zeker op de laatste dag.

[00:57:36]

Liever op de laatste laatste dag. Ja of in een podcast. Ha! Gewoon leuk verhaal en jongens. Maar daar zal gaan.

[00:57:47]

Bij moeilijk verhaal hebben volgend jaar. Dit gaat echt heel moeilijk worden. Het leek zo makkelijk te gaan dit jaar. Dat gevoel gaan we niet meer hebben. Een van de belangrijke vraag die ik belandde is gaat komt isomorfisme voor op volgend jaar wit rood licht. Met rood licht naar de Tour gaan ze nog een keer proberen je.

[00:58:09]

Als je goed wil snowboarden, dan moeten doen, maar uhm. Sowieso vanaf hoogte. Het voelt natuurlijk een beetje als de wet van Tendance claimen, maar alvast ja als een Finnish Business.

[00:58:23]

Zo voelt het. Ik denk. We denken dat de emotie even moet gaan zakken. Ja, en als je dan? Ik denk dat ik heb. Ik heb vandaag ook best veel gedacht aan Steven Kruijswijk. Die heeft toch wel harde koppijn? Zo ook ik. De manier waarop hij toen de Giro verloor eigenlijk geen. Hoe die dat dan oppakte en wegzetten en daarna eigenlijk ging, gewoon gewoon zijn eigen ding blijft doen en tóch derde wordt in de Tour. Ik heb gedaan.

[00:58:50]

Ik denk wel dat ze die koop.

[00:58:53]

En die dieren die kopen van Tom Dumoulin? En dan dat ze die kop gemist hebben in de Tour. Oh, ik dacht we gaan nu en nu een renner maken die maar gewoon zesde houding van Berlijn over Steven Kruijswijk en dan de kont van Primoz. Ja ja, de benen van Primoz zonder koers. Ja nee. Maar die die dat karakter en die die die sturing. Euh. Of die die geloven dat hij dat gemist hebben. Euh. In en in de ploeg.

[00:59:24]

Het is. Dan heb je het over kopman kunnen zijn en het kunnen dragen. En dat is wel gewoon een vak apart. Dat is het bijna gegund aan jongens. Moet ook niet vergeten. Dat is bijna zeker. Het was bijna gelukt, maar het is niet gelukt met terugwerkende kracht. Maar dat dat? Dat is dat stopwoord toch zeker?

[00:59:42]

Want je kan regelmatig sporten. Ook mooi en vooral als bloemen aan de meet.

[00:59:47]

Bloemen aan de meid kunnen wij. Ik heb een paar en een paar punten, uhha roeiploeg. Ze zijn zeker stappen maken. Ja, ik denk het tweede budget zeggen hebben we het over ja. Maar ze hebben ook gelijk. De Tour H dus.

[01:00:01]

Hij России acht uit de Tour als ploeg te danken.

[01:00:04]

Denk het niet te nauw met al gedeeltelijk aan de omkadering. Ze hebben hem wel laten floreren hé. Ik heb toch van achterstuk doorgestuurd van hoe ze vorig jaar in de eerste week zes kilo aankwamen. Omdat ze veel te veel vraten en vertellen is, want dat hebben de mensen niet geleefd. Ja, die hadden die Jumbo echt niet gedownload. Nee, die waren effe. Die hadden de app die de cijfers ontgaan al twee jaar dat er iets gaande was wat dat betreft.

[01:00:26]

Maar dat was. Ze hadden een nieuwe voedingskabel krant met heel veel zout in het water, dus ze hielden vocht vast. Maar voor Kristof zei ook ja, om eerlijk te zijn. Vragen we ook gewoon veel te veel. In de rustige ritten kan je best. Als je 140 watt gemiddeld bij bolt voor 4 voor 4 uurtjes, dan hoef je niet helemaal volzet. Foto op een rij. Niet bij Wanty H.

[01:00:47]

Dat je op kop moet rijden. En euh. En dat hé. Dat hebben ze wel serieus aangepakt. Ja ik bedoel er is gewoon beleid op gemaakt. En euh, dat is een groot verschil.

[01:00:57]

Ik heb ook die Peiper al een paar bladen, maar wel een goeie hoor. Die kwam twee jaar terug over van bij ons al minzame mannetjes. Vorig jaar zat ie er al bij mijn ploegleider geweest, maar toen het gekanker vorig jaar dus die heeft vorig jaar het hele jaar gewoon geen invloed gehad in de ploeg en gewoon zwaar ziek geweest. En die komt nu terug. En dan heb je ook nog die Gainward.

[01:01:16]

Wij horen zo'n figuur. Ja, dat denkt. Want wat is water of een geur? Vaatziektes zonder een echte Lotto en bij Garmin.

[01:01:23]

Maar euh, maar wat doet ie dan? Weet je nou waar?

[01:01:27]

Wij lagen mekaar denk ik niet. Euh, ik was natuurlijk een soort van teleurstelling. Uhm, toen ik terugkwam bij Garmin.

[01:01:33]

Ik zat natuurlijk ook niet heel lekker in mijn vel, maar wel iemand die de koers echt heel goed leest.

[01:01:39]

En dat is natuurlijk perfect, zo'n oudere man met heel veel ervaring. En dan een kind als prof. Chakkar. Hij gaat gewoon heel goed.

[01:01:46]

Maar is hij ook leep? Ja, maar ik wel wat over leeftijd in mijn ploegleiders auto. En dat is ie zeker. Want wat? Wat mij opvalt is dat ook al is Boogerd jou gewoon goed, dat die dan tegen hem zegt ja, maar Gashi hoeft dat niet te laten zien. Ja, maar da's alleen bedrog. Ja, dat is trouwens gewoon over nagedacht. Dat dat hij deed het wel, maar dat is.

[01:02:05]

Ja, tuurlijk moet je misschien alleen maar remmen, maar het is wel leep als je als je een achterstand heeft opgelopen en zegt nog niet, nog niet, nog niet terug. Niet laten zien hoe goed je bent, want hij is echt wel dat ie goed. En maar ze hebben ook die die een andere sleutel vergroeien. Figuur is denkt hij misschien. Ja, een soort van gangster. Ja, dat is een soort van scout geweest voor Quick Step. Ja, op een moment dat ik ging dominions gescout, renners mee zeg maar.

[01:02:31]

Er was Pat dus ook degene die die een Neo 5 Tom durft aan te bieden voor een contract. Nou ja, het euh. Dus ja, daar zit de zit wel meer beleid dan bij. Dan euh, dat zeg maar ik.

[01:02:43]

De komende jaren in Bahrein gaan wel wat dingen laten zien hoor.

[01:02:48]

Hm Dukan ok. Uh Jumo Vislijn middenoosten, waarbij Fauve kranten schreven. H. Morfisme vredesakkoorden later laten getekend. Eindelijk gaan we echt serieus gaan. Bondgenoten zijn. Israel Cycling. Uh nee. Allemaal één grote combinatie. Videofunctie ploeg Omega Flossie Omega, allemaal Osmond.

[01:03:08]

En ja, finish op de Gazastrook. Heeft Jumbo vismeel het ergens laten liggen?

[01:03:13]

Uh, hebben ze te behoudend gekoerst? Altijd de koude komt kijken.

[01:03:18]

Dit is dikwijls makkelijk om ja te zeggen. Waarschijnlijk als je zo sterk beter kunnen zij dat misschien anders kunnen aanpakken.

[01:03:26]

Maar ik vind het wel heel moeilijk als ze iets anders hebben kunnen doen. Is het gewoon dat Tom die had moeten breken op de pensioenen? Ja, en dan hadden ze nog meer kunnen bluffen. En sowieso, ze hebben ook nooit met de Belushi met Sepp Koesj. Ze. Hij is nooit in de positie geweest dat ze wel moesten rijden omdat de vandaag straks redelijke boeren verloren prijzen. Marco Marcato. Hij had de Slovenen ook, maar zij kozen zelf de Slovenen.

[01:03:54]

Of heeft u echter zin? Zijn opa is een Sloveen. Hij Sep soms van Zeelandse. Maar ja, u kunt hem altijd claimen. Maar het is waar ik leven.

[01:04:05]

Nooit bluft. Nee, klopt. En dat is een beetje wat anders dan eigen kracht.

[01:04:10]

Ja, en maar alleen de kracht van Rogge. Wat Lefevre doet in de klassiekers heeft misschien wel de beste. Maar dat mocht toch Yves Lampaert ook? Ja ja, demarreren en als Niki de beste is bewijs van en hebben ze ook nog een bobine. Zo wint Niki ook een keer.

[01:04:24]

Ja, dat is zomaar waar, maar wordt nooit op een paar. Zeker niet.

[01:04:28]

Maar dat is ook omdat het zo'n breed succes. En dan zie je ook bijna dat ze allemaal weg gaan en dat ze nog nooit met zo'n koers winnen.

[01:04:34]

Nee, maar dat is de kracht van de ploeg zeker. Maar dat is nu eigenlijk is alles op de kracht van de ploeg was.

[01:04:41]

Maar alles is wel een Primoz gezet. Het was primus, had zich misschien nooit zo ontwikkeld, maar als wel vijfde nu een plan had kunnen maken dat ie de tour gewonnen met Thumas vanaf 1.

[01:04:51]

Nou geloof ik echt wel.

[01:04:53]

Ik noem dit niet de focus op rondes en ga zo meteen echt wel een keer. Uhm, ik denk zei met even een pauze.

[01:04:59]

Ik denk dat ze een beetje met even een pauze, zeker in de toekomst.

[01:05:03]

Maar uhm, als Primoz waren, die waren niet zo gaan rijden zoals dat bij Jumbo gaan rijden. Compleet andere tactiek gehad.

[01:05:10]

Hetzelfde doel was. Ja ja Twente van Johan foto's hebben gevonden. Nu ja, ik zeg ik snap van jou. Ik heb daarna toch een reactie. Hij zei Ivan Potito mooi weer naar toe. Ja, maar toen ze bij BROnder stond en je morfisme stond er van alles in het Spaans. En toen zijn die nooit zo'n mooi sympathieke als nodigom. Als ze zijn niet geliefd vind ik mag ze niet. Verder zeg ik niks. Ja dus. Dus foto's vind vind je helemaal vies, maar stom.

[01:05:40]

Ja, arrogant. Wat ik veel. Maar dat krijg je natuurlijk snel. Ja, je zou rijden. Ja tuurlijk.

[01:05:45]

En een ploeg die nooit de verantwoordelijkheden van jou tevoren zelf nooit verantwoordelijkheid in zijn leven te nemen. In geen enkele koers. Jonathan Ternattenaar, die rijdt nooit zo. Daarom dus ik weet niet wat er wat er speelt, maar ik vond het. Ja, ik zag jouw dingetje en ik weet wie erover begon. Wiggo reageerde overigens hetzelfde als euh. Als jij Thomas die zei ja pfff. 201 what never dies is what happens? Je nou, je staat raining.

[01:06:11]

Ik heb niets KNOV kuise.

[01:06:13]

Nee, het is makkelijk vanuit zijn. Weet je aan, dat bedoel ik altijd. Kijk ook eens eens te keer naar jezelf, die individuele kwaliteiten. Hij heeft yfc succesjes, maar daar zit niks van. Ploeg of idee achter.

[01:06:26]

OK. Euh. Dan komt zowel hij met de met Boogert jaar als euh. Als ook al iets met de Jumbo Vilma aan in Parijs.

[01:06:36]

Lou, jij bent daar al een paar keer geweest. Die hebt over die beweegreden. Kan jij eens beschrijven hoe het er ook best wel veel tripjes met Essenen toe gemaakt wordt vind ik.

[01:06:44]

Hele kinderen zijn er verwekt. Ga zo maar even op een serieuze noot. Kan jij beschrijven wat er wat voor later is? Met je morfisme? Beginnen wat er allemaal klaar staat? Zeg maar wat er allemaal georganiseerd is, wat er gebeurt überhaupt. Euh. Na de rit of nadat ze over de finish komen en wat er allemaal georganiseerd is voor Jumbo bevist, maar wat nu allemaal niet door kan gaan. Wat drink je nou wel eens over de aanblik van de gele fiets van rood licht die gewoon nog niet op Marktplaats staat?

[01:07:16]

Punt punt DSL weet.

[01:07:18]

Ik heb daar niet over nagedacht, maar dat is echt wel.

[01:07:21]

Wij hadden in 2007 een gele trein, een gele trui van Parijs naar Utrecht. Het hoofdkantoor verhaal. Die hebben ze niet gehaald.

[01:07:30]

Bij Rabobank voegen we geen geintje. Nee, toen hij de vragen inleidde.

[01:07:33]

Want een tweede zei ik Jumbo of de Hema gele tompoes.

[01:07:38]

Nou, ik hoop dat niet de helft van de prijs ook gaan verkopen.

[01:07:41]

Gewoon die werden gemaakt.

[01:07:43]

Alles was klaar en pijnlijk. Nee, ik heb daar niet over nagedacht. Nou ik wel aan begin is mij te vertellen wat er gebeurt nadat je over de streep komt. Gewoon eventjes de de. Dus dat scheelt. Nou ja, we hebben het net over. 2 2007/2008 was mijn eerste tour en toen was ik al gestopt met me toen ik 9 jaar was. Verbouw wel een beetje nieuw. En toen waren mijn ouders ook uitgenodigd op de Champs en toen was het echt één grote.

[01:08:07]

Volgens mij 3 sterren. Leuk zouden ze gehad sterren. Echte echt fantastische was daar, maar dat werd wel allemaal wat minder. Ja dus. Dus. Nou, ik kan die gele trui kan ik me wel goed voorstellen, maar de bank was gewoon geld over toe.

[01:08:22]

Maar ja, maar je komt, je komt en van de fiets. Je hebt de kijk van de fiets. Je gaat gewoon naar die bus toe. Ja, en vroeger was er nog een ronde. Ja, dat hebben ze. Toen het donker koersen werd ook afgelast. Dat was wel jammer, want de ronde was al leuk over de Champs-Élysées en de eerste keer dat je nog aan het uitdraaien ook. Weet je wel of? Ja, de dag erna toch Boxmeer?

[01:08:42]

Hoeven ze nu ook niet te doen. En euh, maar daarna ga je gewoon mee. Bus geen bier drinken. Ja ja en nee pizza hotel. Dus je naar een restaurant om te sponsoren? Ja, dat hing er af. Welke ploeg bij de we uiteraard vaak in het hotel waar een aan kwam waren van die afhaalmaaltijden van wel gewoon uit zo'n bak.

[01:09:00]

Hoe denk je dat de sfeer? Hoe denk je dat de sfeer buffetten? We zijn heel gewoon gebleven. Denk je dat? En hoe denk je dat dat de de de sfeer, want al die sponsoren, die zijn natuurlijk gekomen. Ik ben gewoon even op zoek naar die spa. Ik denk dat die dus niet zijn gekomen.

[01:09:13]

Corona is. Ah, dat is natuurlijk wel een ja en nee daar mag maar vijfduizend man zijn nog steeds Karaj. Harde schijf. Is er nog sprake van de Coro reizen? Weet je? Als je daar effe heen gaat voor de lol, dan mag je tien dagen in quarantaine thuis, dus bij een ongeluk. Niemand is denk je dat potje kan vanavond gaat doen. 21 bij een overwinning je gaat zijn vriendinnetje kwam dus wortel.

[01:09:34]

Sla naar. Nou ja, naar Parijs gevlogen. En daarna gingen ze de. Dus ik denk jij ook wel weet wat ie echt te doen is. Nu zeg maar ja, vieze gedachten zullen hebben. Nee is bij viespeuk.

[01:09:47]

Ja ik weet wel wat ik altijd in Parijs suffys. OK, maar geleidelijk aan van wal. Wie gaat die handel weggeven aan Monaco? En daarna gaat ie bij de haren gewoon in blijven. En toen was daar ineens ok.

[01:10:06]

Ook was de mooie tour als de mooie tour door. Zaterdag was het echt een prachtige tour. Kan n dag de hele tour al zes jaar plaatsvinden? Hoe? Vraag dat het er alles aan?

[01:10:16]

Ik zeg als jij zometeen naar bed ga, je vrouw liggen nog niet te slapen. Dan wil zij toch ook het liefst een hele lange, saaie aanloop. Zij voordat ze uiteindelijk dat ze helemaal uit elkaar spat en dat het één grote explosie is en dan finish is toch weer rustig en dan ga je toch slapen.

[01:10:40]

Ik ga er nog even douchen en ga slapen. Voor de derde keer die dag. Dat is toch eigenlijk het leven? Ja, tijd was het. Was een extatische orgasme gisteren.

[01:10:50]

Na het enorme zit je wel mee in de tantra wereld kan je natuurlijk niet echt exploderen, want stel je dat heel erg uit. Maar die explosies hebben we dan gehad. Nou, die heeft alles weg geknald. Euh, nou ja, heel licht. Euh lepeltje lepeltje nagelezen vandaag in Parijs. En ja, heel bijzonder.

[01:11:09]

Ik vind het een fantastische meter voor deze. Een mooie tour. Wauw. Ja, het was. Het was een hele mooie tour, zeker vanuit vanuit Nederlands perspectief. Zeg maar dat je toch of naar van en vanuit het team Jumbo fietst. Maar dat heb ik dan wel met grote interesse gevolgd. Over die podcast deden Enzo en euh, dat je dan euh. Weet je nog dat we dit tweede ritme niet zo aan het analyseren waren dat ze met een krachten aan het smijten waren te spreken?

[01:11:36]

Wel viel al mee toen nog. Ik ga me weer benoemen dat ik het kut vindt dat Bauke zijn pols gebroken heeft, want als Porte derde kan worden ben ik benieuwd waar Bauke was uitgekomen. Nou, ik denk niet dat podium. Nee, dat denk ik ook niet. Maar ik denk toch of 4/5 zeg maar. Euh. Hij had wel gelijk dat ie al in de eerste week zei ja, ik sta nu al 13. Maar daar gaan er echt nog wel veel mensen uitvallen.

[01:11:57]

Ja hm, jammer genoeg had hij daar ook.

[01:11:59]

Nee, maar port was een port is rond de twaalfde ofzo. Er is volgens mij alleen de nummer achter blijven staan in het klassement. Waarom?

[01:12:06]

Dit is wel hoe hebben de Nederlanders het gedaan uberhaupt? Tot het zevende en quasi urkc. De eerste week twee keer goed gespin is niet goed gegaan, daarna niet meer. Keesing Jr. Sunweb van Mithras. Een beetje Nederland hebben echt een switch gemaakt. Tom Dumoulin.

[01:12:22]

Anders hadden ze weinig weinig geld voor. Krijgen we ze? Gaven wij ze ook.

[01:12:26]

Shirt dat ze Mettes niet meenamen en moet zien wat ze in die na vijf ritten gewonnen als een matties hadden meegenomen.

[01:12:34]

Extra heerlijker wat er weer heerlijk in het groen.

[01:12:39]

Okay korona, om dan toch nog eventjes euh euh. Te benoemen. Niet echt een hele grote in één aspect gehad. Behalve dat de return een weekje thuis kon zitten zeg maar. Was dat niet een beetje voor de buren denken?

[01:12:54]

Als je de slag te gaan. Onze grote zou het wel een hele grote. Daar kunnen we met een paar positieve testen zijn voor honderden.

[01:13:01]

Ja, ik kan me sowieso niet voorstellen als je 700 euh testen dat er positief maar. Maar het heeft voor mij heeft het heel weinig impact gehad. Gewoon als alles loopt zoals onze oude bank liggen. Maar jij lag ook op de bank met een mondkapje. Suiker is altijd broer en vriend en van die hele lange zwarte plastieken handschoenen. Maar die heb je altijd aangeslagen zeker?

[01:13:24]

Euh, we hebben nog een mooi seizoen voor de boeg. En mannen ja. Of die bank. Ik kan het niet laten liggen, want sinds begin september gasten. Normaal was de blauwe klaar. Maar dat is nu het jaar aan de barbecue. Ja, we houden het seizoen begint pas. Ik ga het waarom ik hier voor opstekende bak. Waar kijk je het meest meer uit dan? En nou ja, heel veel. Maar het meeste naar Uitkijk zit er wel.

[01:13:49]

De klassiekers de Giro en Vuelta en het WK.

[01:13:54]

En dat allemaal in anderhalve maand.

[01:13:57]

Maar ja, ik ben echt zo blij dat ik nog steeds geen vaste baan heb en nooit ga krijgen. Hoe ziet dat er eigenlijk uit? Thomas met doorlicht plekken gewonnen? Ja, dat kan dit jaar gewoon. Ook dat is het coronaire blijven smeren.

[01:14:09]

Kijk ik. Ik vind het wel een beetje lullig voor mijn jongetjes thuis. Week na iedere middags had ik gewoon de tv aan toe kijken en dan zit ik deze in het Belgisch kampioenschap te kijken. Volgende week WK dus.

[01:14:21]

Euh, nou ja, ik ben er vroeger. Was toch een zwart gat na de Tour wel heel zwaar in mijn wielercarrière weken gaan oppakken? Ja, ga na.

[01:14:28]

Hoeveel heb je getraind dan de afgelopen dagen? Thomas A b c d e couwenberghe Die energie heb ik me willen voorstellen.

[01:14:35]

Het zou toch wel mooi zijn, want ik heb vandaag trouwens die theatervoorstelling wel in een zo goed stappen met trainingen.

[01:14:40]

Maar je gaat toch niet redden? Dat vind ik wel grappig. Ik zeg maar. Michael Boogerd vraagt aan mij hebben we een beetje aan fietsen? Euh. Ik zeg ja, ben weer een beetje aan fietsen. En wat dan?

[01:14:52]

Ja, ik zeg, ik heb wel een weddenschap met Laurens ten Dam aangegaan voor begin januari. Ja, maar da's toch geen probleem.

[01:14:58]

Dat gaat allemaal leuk. En toen dacht ik eindelijk heb ik weer iemand gevonden. H.

[01:15:02]

Een oude vriend welteverstaan, die eigenlijk gewoon mijn gelijk begrijpt. Maar ik zeg waar je moet het nog wel even doen. Ik zeg ik ga niet opblazen.

[01:15:10]

Maar zelfs zonder kaaimannen. Ik hoor het hout in feite om af te ronden. Het zou overigens wel lekker zijn als Tom die tijdrittitel even pakt. Helemaal zeker dat die gaat. Oh, dan ben ik naar gaat. Maar ja, hij gaat hier uiteraard wel had met Koos, want die overklokker het even aan. En hij gaat twee maanden of twee dagen in ieder geval op twee dagen. En euh, om die zwartleren bank thuis hangen.

[01:15:34]

Zo zou mooi zijn trouwens. We gaan afsluiten jongens de voorkeur. Gekkigheid alom.

[01:15:38]

En we hebben nog een prijswinnaar van Barbertje pakket van de middeleeuwers te goed. Mike van Land veld ik kan dat ding waren trouwens wel aardig wat packets verkocht. Ik heb. Ik heb daar niet gevraagd of het meer mijn pakketje of meer jouw pakketje. Ik had dat houthakken pakket toch? Zeg maar.

[01:15:51]

Ja, we gaan eigenlijk doppen. Hoe gaan eigenlijk die T.D. Koppen? Die mokken, die van T.D. PJD? Elk geeft hij een mopje. Heb je geen mop? Heb jij een logo? Geef mij maar typex. Joh Typex, Sidy. Heb jij een bal achter elkaar? Denk gewoon t van mij. Kijk, die gozer heeft dit op de basisschool geleerd. Die Pecci even kijken. Check. Futur google.nl.

[01:16:13]

Sleets liceo uit vrees voor die lekkere tour deals. Dagelijks komen er nog steeds nieuwe spullen bij. Nou, dat gaat dus, die Dyneema broekjes waar wij het in de eerste podcast over gehad hebben. Eentje die we hebben. Ja, die waren meteen uitverkocht. Ga eerst een Mallarmé, maar die waren niet. Zag je hier. Zie je toen je zo hard viel? Nee, maar ja, die had zo'n broek aan en was ik dat niet.

[01:16:30]

Maar het zal me wel een beetje leren wat je zag en vandaag fietsen. Prijzen als een knie en alles zou die zo had gezeten. Zo zou het goed moeten zou je zeggen.

[01:16:39]

Wat een revelatie als hier zie het op zijn heupen kruipt hé. Maar voor dat WK wat denk je wel, want hij zit helemaal onder de duim nog wel terug te komen. Ja, onderhoudswerk zit helemaal onder de pleisters. Maar ja, ik zou anders dan wel als hebben neergezet. Waarom niet? Niet rap genoeg. Tjonge, jonge jonge jongen hadden dodende wel wordt en dan weet de wereldkampioen hoort wel eens iemand die wereldkampioen wordt. Wout van Aert. Hoe ga je zelf?

[01:17:05]

Hoe ga je die moeten kloppen? Ik vind het heerlijk, zo verzekert Buitenwanden. Groeisector later bij Rochlitz dat de Tour ook al gewonnen heeft door IJstijd. De tour ligt in de plooi, wellicht winnaar Plooibaar Thope. Jack Plooij van Ziggo. Ha ha ha. Wat hebben we nu gezien vandaag in januari? Of we daar zitten kijken? Ja, er waren kraaienpootjes op blauw. Ik twijfel niet. Ik twijfel niet. Ik doe gewoon iets. Jammer dat maar één rondje is.

[01:17:27]

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet.

[01:17:29]

Je merkt wel een beetje dat het de derde week tour is en mannen het spel hebben.

[01:17:34]

Het is wel een beetje, het is de basis van vandaag. Het is ook leuk dat dat slapende oog van Fantômas gaat, steeds dichter bij de leeuw.

[01:17:40]

Je ziet er nogal scherp uit. Praat vanmiddag de het ja. Terstond heb ik een klein middagtraining gedaan. Ik had vanochtend wel getraind. Nou mocht je die vraag of opmerking niet hebben en dat zal je vast wel opmerkingen naar aanleiding van deze uitzending? Schroom dan niet. We zijn per mail beschikbaar. Podcast, Het Slow Ride, Facebook.com en natuurlijk ook via Twitter en Instagram.

[01:18:01]

Ja, gaat natuurlijk ook even naar Ellens trefpunt CC. Euh. Vorige week zijn er mooie nieuwe spullen binnengekomen. Euh. En die gaan eigenlijk best wel hard. Euh. Sterker nog, er is al vanalles uitverkocht, maar is na een paar mooie nieuwe sokken wil maar ook euh euh. Wat je truien, T-shirts euh, duizend dingen broekjes. Want dat hele voorjaar, wat eigenlijk in het najaar plaatsvindt, duurt nog heel lang. Zo'n duizend dingen broekje om op de bank te liggen moet je hebben.

[01:18:27]

Gaat dat vooral checken? En dan er een punt. Zij die vergeten mannen. We spreken elkaar zeker vast wel weer. Thomas zingt z'n eigen podcast vertellen, al hadden wij een beetje bedacht dat je weet waar onze nieuwe fietsen. Ondertussen worden hier meer hardware geshowd.

[01:18:44]

De foto dinsdag bij Cycling. Hij heeft even fietsen. Hij heeft de fiets mogen lenen bij Captein voor de WWE. Ik zou niet teveel op fietsen, want als dat nog terug is met de fiets is dat Fisher Miel. Twee maten te klein voor goud.

[01:18:59]

Mooie Barret mannen. Tomas bedankt dat je onze dat je onze dochter iets rochlitz maakt. Van Rochlitz. Thomas jij. Jongens.

[01:19:11]

Stop na even. Bedankt dat je erbij was. Ja, want leuk. Ik vond het ook leuk dat ik mocht meedoen. Het was een aanwinst. Ja en euh, een sidekick. Nee, een tafelheer plus plus hè. Nou toch?

[01:19:24]

Ik ga daar niks goeie analisten. La Lau maakt zich op de vlakte. De onderhandelingen zijn mogelijk, worden geprikkeld worden.

[01:19:33]

We zijn er doorheen aflevering een leeuw. Ook leuk, dat hele Beilstein aflevering 79. Wanneer gaan we met z'n tweeën doen? 4. Wanneer we Lauer naar de kant van de krant Cepheïden tot de volgende keer hoe dan ook waar dan ook.

[01:19:47]

En voor de tussentijd leven sluw rijtest.