Happy Scribe
[00:00:01]

Jo Zultenaars, heer van Ellens Rfv tot cc, terwijl die boys zo meteen weer urenlang zeveren, sta ik hier dus als een malle pakketjes voor jou in te pakken. Weet effe dat er een hele bus nieuwe Schreck voor jij, de jongens jongens, wat ik nog speel. We hebben wyle kleding, koffiekopjes, duizend dingen, broekjes, T-shirts en truien. Oh ja, en die V-2 tinnen mokken. Of eigenlijk die zijn al uitverkocht. Nou ja, hij doet me voor de lol en doen even Lucky Luke.

[00:00:29]

I'm in shock, vertelde ze. Rechteloosheid. Dat is heel straf. Tot cc. Marcel.

[00:00:37]

Was het niet Joke die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral ook naast de fiets.

[00:00:44]

Dit is de levensloop van White First PopCap Menuhin in een staat screen screening. Samen zingen als derde herwint en in Ernst Stavro Blofeld.

[00:00:58]

Je kent hem vast uiteindelijk Vandenbroek Bondfilm. Of misschien staat zo'n persiflage je meer voor de geest. Dokter hiervoor uit Austin Powers. Het is het beeld wat in me opkwam toen ik ome Iwan Spekenbrink achter zijn bureau in zijn werkkamer zag zitten.

[00:01:12]

En z'n Zoem interview maakte afgelopen week zijn renners in Frankrijk. Hij in het Sunweb Surfers koers in Deventer. Alles in de Kamer functioneel. Een grote, lege vergader tafel, een kraakheldere videoverbinding systeem.

[00:01:26]

Plafond met je alleen een kop koffie op tafel en op de achtergrond net om het hoekje een glimp van zijn bureau.

[00:01:34]

Ik stelde hem tijdens de tour dagelijks achter zijn bureau voor met twaalf schermen voor hem aan de knoppen om te zien of zo'n meerjarenplan zich langzaam ontvouwt. Gezeik en kritiek, het was er in overvloed. De afgelopen maanden eigenlijk al langer.

[00:01:49]

Onbegrip over zijn keuze over het verloop binnen de ploeg. Over de geselecteerde renners voor de Tour. Over de dogmatische manier waarop Sunweb geleid wordt.

[00:01:58]

Hij kon er weinig mee. Zijn eerste interview als aardig de maatstaf was van groot, goed ploeg en management. Dan zat ik nu met 80 renners in de ploeg. Kan de bedoeling lezen veranderen als doel.

[00:02:09]

Op zich niet als een gevolg van tegenvallende prestaties van renners.

[00:02:14]

Dat vraagt Van Sunweb. De jongste ploeg van de Tour rijdt de stenen uit de straat deze ronde en de winnende ploeg heeft altijd gelijk. En zo schijnt het dat er, wanneer de wind goed staat, de afgelopen week bijna dagelijks in Deventer een afgemeten Boehoe. HHH.

[00:02:29]

De ronde was ome Ivan in zijn bureaustoel Joystiq in zijn hand naar zo'n veertien beeldschermen kijkend met in zijn ene hand z'n kat ayant met zijn andere hand zijn pink naar zijn mondhoek brengen.

[00:02:41]

Terwijl de wielerwereld onderworpen wordt aan een dictatoriaal gezag. Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie tour gebabbel. We zijn er gewoon weer om de paar dagen. Mijn naam is Stefan Bolt. Tegenover mij zitten ze de hoogsteigen tafelheer Thomas Dekker. En natuurlijk rechtstreeks uit de Tsjechische klei.

[00:03:00]

Laurens ten Dam alleen Oliva.

[00:03:04]

Mannen gniffelen. Ik zou willen. Kennen jullie nou ook? Dan gaan we niet eens over. Hebben mannen rechtstreeks vanuit naar de City Cycling Capitol of de Gooi en Vechtstreek is zondagavond 13 december.

[00:03:20]

Het is 13 of 13 september sorry 21 uur 23, maar zit er lekker in. Tour Podcast 5 Lau. Hoe was je gravel race in de. In de Oost? Ja, tof.

[00:03:33]

Ja ja, maar ja. Was leuk. Servië heeft een 4e afgetrokken bekkie voor vergeleken met de census van 2000. Ik dacht ik heb ik dacht ik beken. Ik heb afgelopen nacht best prima geslapen en drink je hier naartoe. Kan ik ook af en toe een snor drukken. Maar nee, was was wel heftig deel. Want ja, 10 kilometer ongeveer op een dag ging met 5 halfduister hoogtemeters. Maar hoe heten boarden best in borden? Best wel zin?

[00:04:01]

Ja, vraag niet. Het was in het Boheems Switsers National Park in Tsjechië. Ja, achthonderd kilometer hier vandaan. Ja, zoiets. Ja, best een stukje rijden. En euh ja, supertof om. Keert daardoor die natuur. En euh. En en en door die berg te fietsen was echt wel heftig zoals mooi was heel mooi was. Heel frappant dat er heel veel nationale sporters in Tsjechië. Dat ze daar. Wat ben ik een keer of de grens met Duitsland over gereden.

[00:04:27]

Strijd in Tsjechie bent ze heel boos. Was vol mensen die paddestoelen uitzoeken toegelaten. Was echt een nationale sport vreten, daar de hele dag door paddestoelen uit bossen hebben gehaald. Dat viel op. En ja, voor de rest was het echt wel een heftige tocht van ik start om 10 uur s ochtends. Ik denk ik om half één s middags binnen of ze s nachts binnen was. Als je auto is, was het een race niet. Ja, was er wel een beetje vaag.

[00:04:50]

Het werd een beetje neergezet als een soort race en toen ging ik om 9 uur een keer vragen na hoe laat is dat jaar? De eerste zijn al weg om 5 uur. Die waren al weggereden, dus ging een beetje meer om. Zegt maar Strava tijd. Nou ja, alleen ik was een beetje te lam geweest om waar hoe op te laden. Die had 70 procent. Nou, ik heb zelf 15 uur onderweg. Als ik dat doe, dan krijg ik altijd op de kleuterschool.

[00:05:10]

Een beetje dom van mezelf. Maar ja, ik zat daar in die camper en er was geen stroom. En dat was allemaal verzachtende omstandigheden in het einde van de dag. Uit Rome alleen maar uit. En ik had wel een power week mee, dus ik ben geen probleem. Maar toen was ik blijkbaar ook. Ik was ook in de op de tril vanwege het té. Ik was dus té laat kabeltje verloren. Van mij wou hij, wordt de auto nat en hij weggekomen met mijn nou tot euh, ik had echt nog veertig kilometer te gaan.

[00:05:36]

En toen ik. Dat is mij op zoek naar binnen het budget Bosnich werk kut weet je. Dit is groter, maar je kan dus vier compote hebben. Op je telefoon kun je altijd nog een soort back up. Nou ja, ik heb het dus niet zo heel fancy telefoon houdertje zeg maar. Wanneer we maar al te goed op. Nou ja, die hoor je telefoon kan voor je neus. Dus toen heb ik dus laat 40 kilometer ben met mijn telefoon in mijn auto.

[00:05:58]

Moet je en moet je jezelf de route bepalen? Nee, nee, het is een router. Maar je moet wel een eindje achterna fietsen natuurlijk. Gekend weg niet. Nee dus ik heb zo je Mullan en dan alle reeck weer verkeerd. En dan was ik volle bak naar beneden in t knotsen met m'n telefoon. Niemand en dan moest ik weer omhoog lopen en zo ja, het was. Het was niet ideaal, maar ik heb je. Heb je niet ingegrepen?

[00:06:15]

Ja, ik heb die andere jongens euh denk na 30 kilometer niet meer gezien. Ja, ik denk ik eindelijk doorgehakt. Voor mij was de uitdaging om een keer in m'n euh zeg maar echt n dag door te rijden zonder te stoppen om eten te kopen. En dat soort dingen. Voor hun was de uitdaging. De meeste mensen enige die toch 30 euro. Ja ja en ik had om in 15 uur gedaan. Dus de meeste mensen slapen dan. Maar ik wilde wel dezelfde.

[00:06:37]

Ik had ook uh, ik had ook bijvoorbeeld geen Biffy mee, geen slaapzak mee dat ik gewoon geen twijfel in m'n hoofd had. Ga ik slapen of niet? Zo van ja, ik moet daar naartoe, ik moet door. En euh ja, dan merk je dat was. Nou ja, dat was geen bail out. Er was geen, maar er was geen. Maar ik kan de e. T. T. T Kan hebben dat je in paniek schiet.

[00:06:56]

Dat je God Sam recreatieruimte hem ofwel een pinpas mee. Ja, ik had wel een pinpas, maar ik had een hotel kunnen boeken. Maar ja, maar uur s nachts ga je ook niet mee eens binnenlopen zeg maar. Daar was alles wel donker. Dus. OK, als je een hotel wil boeken dan moet je echt om acht uur al beslissen van OK. Ik ga nu 1 9 dus. Maar ik heb het gered. Was tof. Nou, toen heb ik gisteren, dus ben ik dus.

[00:07:17]

Vrijdag was die wedstrijd start zeg maar tussen haakjes wedstrijd en dan ben ik gisteren de jongens weer tegemoet gefietst. Hebben de laatste 60 kilometer samen nog gefietst. Dus was het een beetje gravel. Reed achter. Grievend of over heel veel snorren heel veel hipsters. Is dus wel altijd over heel veel mannen met baarden zoals hij hadden. Vuile tattoo's en patagonia jasjes zeg maar. Het uniform was wel, was was bekend en was het de laatste vraag was het een bevestiging van het feit dat dit soort dingen wat voor jou is, zoals dat eigenlijk al?

[00:07:50]

Kijk, ik heb mijn eigen even mee. Ik heb natuurlijk beetje afgekeken of mijn ogen en oren te kort, want ik heb zelf ook twee van dat soort evenementen die dit jaar dan niet door kunnen gaan. De I staat er nog even 12 december gepland, dus. Fingers crossed. Maar ik heb wel mogen. Kijk, je probeert al te kijken van ja wat kan op mijn evenement? Wat kan ik over of wat doen we al wel goed? Wat gaat hier minder?

[00:08:08]

Dus zo? Zo zit ik. Maar ik bedoel meer voor jou als Endurance Backpack Endurance GT zeg maar. Als je dit doet. Nou maar mij. Dit was dus iets minder Frieke dan Freude en mijn eigen even moment zijn totaal niet freaky.

[00:08:23]

Maar euh, ik denk dat ik volgend jaar wel een keer een endurance race gaat doen. Ja, zeg maar weer of zoiets als wat ik heb gedaan. Had hij het wat gevonden? Nee, dat zie je. Thomas. Nee hè, heeft hij maar een beetje. Want als je die gozer verder laat rijden. Dat het echt wel karakter beelding is voor hem. Maar ik weet niet of je daaraan durft te beginnen. Wat? Wat zou er gebeuren als hij, als hij als het gaat niet huilen?

[00:08:46]

Dan boek die ergens halverwege l'Hôtel en wij heel tellen. Dan gaat ie zo'n witte badjas op z'n slippertjes. Gaat ie de Spaanse nagels laten doen. Wat je overigens uitvoerig laat. Uhm, als jij hem hoort praten Thomas, denk je dan van nou? Lijkt me eigenlijk best wel lachen. Ja, maar ik zeg dat dan weer echt heel professioneel aanpakken. Gewoon mensen gewoon in het bos hebben staan met paddenstoelen. Mijn bed is opgemaakt van een boxspring midden in het bos donsdeken ik te doen.

[00:09:17]

Tijgerprint was van glamping. Vertel eens hoe lang Klemperer. Ach ja, hoe heb jij eigenlijk vandaag koers gekeken? Neem minstens even mee naar hoe jij daar zat. Ja, ik had een paarde weekend, hippische sport en springpaarden en dat was een grote prijs in Uhm in Valkenswaard en mijn vriendin José en mocht daaraan meedoen. Dus ik heb vandaag met het oog op het parkour euh van Van t Park van het paardrijden heb ik op mijn telefoontje als enige daar.

[00:09:48]

Euh ja, ik moet toch die koers zien? Dus de laatste 40 kilometer gekeken.

[00:09:53]

En bij de paardensport is het. Ik kan geen groter contrast zijn volgens mij. Thomas was al eerder reserve geweest kunnen bij babbelen over hoe het eraan toegaat. Er is een groot verschil tussen koers en paardensport en paardensport.

[00:10:07]

Als je echt geld iets anders oriënteert met je geld wil weggooien, dan moet je dus in de paardensport gaan.

[00:10:13]

Maar ja, ik vind dat je daar uhm is. Al zijn helemaal geen concoursen dus dit jaar. En alles was dus dit weekend in Valkenswaard. Dus alle groten der aarde in de paardensport vertoefde. Daar kwamen ook uit Amerika na, overal en overal en overal vandaan. En ja, de beste paarden olympisch niveau die over een meter 60 springen, die waren daar en. Voor mij kan het euh, perfect uit, want ik heb daar natuurlijk vijftien kilometer van Valkenswaard heb ik altijd gewoond, dus ik heb twee keer lekker een rondje kunnen fietsen.

[00:10:45]

Lommel heb je tegen Lommel? Ja en uhm, de laatste keer.

[00:10:50]

Maar hoe wordt dat geld dan weggegooid? Want daar ben ik wel benieuwd.

[00:10:52]

Die paarden zijn echte kost en miljoenen echt dreigen om paarden mee van 10 15 miljoen.

[00:10:58]

Maarja sturen. Dat is meer hobby zo van Papias. We kopen zo'n paard en dan hopen dat ie het kan doen om de Olympische Spelen en. En hoe verdient geld terug? Nooit is dat geen verdienmodel. Aanzet geven. Maar ook bij Herma zou je toch een beetje wielrennen? Ha ja, ja, nee.

[00:11:14]

Wielrennen ook. Gooi je zakgeld eigen huis en hoop dat er ooit mensen in de supermarkt komen. Blijf je toch een sugar daddy sporten?

[00:11:21]

Ja en nee. Grappig dus. Ik had die die laatste keer hebben gekeken en ik dacht ja, dat moet ongeveer een uur rijden, maar twee keer per dag. Dus ik loop daar snel naar buiten en ik zie hoe zij over die eerste hindernis springen. Dus het is ook perfect getimed.

[00:11:34]

En alles gezinshulp, alles gezet.

[00:11:36]

Maar juist stuurt in een filmpje door van José.

[00:11:37]

Dat zeggen serieus goed uit. Ja maar ja. Nova fout is foutloze barrage gehaald natuurlijk. Barrage. Nee, dat was euh, gewoon prijzengeld. Mooi zesde plek 300 euro op te snuiven in plaats van een paar. Pak je niet als je opsloten eenmaal. Maar waar heb je geen 300 euro? Nou nou mannen, ja. Wie heeft er vandaag Mathieu van der Poel gezien? Ik niet namelijk. Ik stond op een één of andere kinderfeestje, maar een of ander dat van mijn dochter.

[00:12:01]

Heb mijn eigen dochter met twee dagen op rij in de kopgroep en vandaag heeft niet kunnen afmaken. Ik heb. Ik heb alles alleen gefinisht of in ieder geval. Ik heb dus de laatste honderd meter gezien zijn voor ons cluppie. Maar ik heb wel gelezen wat hij erover zei en die zei het ik kan eindelijk weer eens agressief koersen, dus hij was eerst tevreden over zichzelf. Na te denken ging hij helemaal geen gas geven.

[00:12:23]

Hij was een beetje laf, maar niet met een snok aan vandaag. Gisteren Huistra.

[00:12:30]

Ik snap wie ik maar serieus de. De vraag is natuurlijk wel als je zou zitten kijken naar Van Aert. Ja, die misschien toch voor mij gevoel een mindere wielrenner is. Dus als Van der Poel een andere coureur, iets andere kwaliteiten.

[00:12:49]

Maar ik denk als je Mathieu drie weken in op een trainingskamp in Tienen zet met al die kleppers, die wereldtoppers. Dat hij dan ook wel echt serieus een stap gaat maken zou hij zich te veel interesseert.

[00:13:01]

Denkt dat hij. Ik denk dat hij echt zo met het meeste dan gewoon geen grote ronde gereden. Olympische Spelen afgelast dat voor hem echt heel veel pech is. Want hij wilde natuurlijk één keer nog alles je op de mountainbike doen dit jaar. En nu komt het eigenlijk allemaal een jaar te laat straks, want zo meteen kan ie nou ook geen grote ronde rijden. Exact ernstige dilemma's.

[00:13:23]

Hij heeft natuurlijk altijd zijn eigen pad gevolgd, wat iedereen heeft toegejuicht. En het is heeft hem geen windeieren gelegd. Maar hij. Misschien dat hij nu wel een beetje de negatieve vruchten plukt van dat pad, want hij is niet in de te installeren. Ik hoop dit jaar natuurlijk, want daardoor mist hij de Spelen helemaal te maken. En euh. Ik had terwijl heel interessant dit de beste spits die ik had van de week podcast geluisterd, zei iemand. Hij mist eigenlijk ook het niveau van het trainen apps.

[00:13:48]

Nou ja, wat jij zegt van ATI is natuurlijk in. Vandaag maken we een stapje. Nu ja, omdat die wereldtop zin heeft die met de ja met m. Nou ja, drie weken lang mee met de Rochlitz met Kruijswijk, want die was toen nog de TOM met sprint punt.

[00:14:01]

Koers met bermbrand heeft ie altijd met Geesink heeft ie al die berg over gereden en dan met die gewoon in Sanremo en Strada dat. Dat heeft hem zo'n niveau geleverd. Nou, dat mist. Dat miste. Maar wat ik ook al interessant vind, ik heb denk na driekwart jaar terug nog een keer een podcast geluisterd over met z'n vader. Ja, en dat ging ook over kannetje. De tour winnen of een grote ronde winnen.

[00:14:21]

Toen ik zei zijn vader als je het een keer als ie het kan, dan moet ie t meteen in zijn eerste tour doen. Want de verrassing heeft ie nog. De verrassing en een gsm. Misschien nog een keer in een vlakke rit, een minuutje omdat ze niet verwachten. Dus het speelt bij Ali in ieder geval wel in z'n hoofd. Ja, anders zeg je dat er niet is. Liegen?

[00:14:38]

Dit jaar heeft ie echt een niveau waar klimmen. Heeft ie echt een beetje een achterstand? Het is niet dichterbij gekomen. Moreno is ie eigenlijk gaan rijden voor een klassement. En dan wordt die één dag de twaalfde. En dat is wat kan dan nog net? En die dag erna verliest die vijf minuten.

[00:14:52]

Hm shit, nu ook mensen.

[00:14:55]

Verdomme de Bacton, die B-segment. Lekker! Jamaar! Sam staat elfde. Hij hij. Dat vind ik wel lekker sambo hoor dat ie Kelderman heet. Maar helemaal maak van Sunweb, maar toch heel eventjes Zam bij die. Die dragen we natuurlijk met ons onze luisteraars een heel warm hart toe. Zat in een klein bakje. Euh was uhm. Was even weg van de radar. Zullen we zeggen. En hij is terug. Ja ja, daarom zeg ik een bericht stuurt weet je wel gewoon goed.

[00:15:24]

Gewoon sterk en en niet zeiken over dingetjes die we nu bij zijn ofzo. Weet je wel. Murena werd vorig jaar overal wel goed.

[00:15:30]

Echt serieus. Dat de dat we twijfelen aan twijfelen hè?

[00:15:35]

Tom Dumoulin. Het klassement is weg en die is gewoon een ander persoon geworden, helemaal vrij in zijn hoofd, duidelijk wat je moet doen. Er zit geen druk op. Geen vraagtekens.

[00:15:47]

Dit spelletje is veel mentaal. En als mensen denk euh nou ja zeggen dat klassement rijden in een grote ronde van drie weken. Dat is echt de derde week. Die is nog niet eens begonnen hé. Maar dat is zo'n Minkema wel bijna. Ja ja, ok ja vandaag. Maar neem me echt waar. Die derde weet die emoties die aan spelen. Dat kan je bijna niet voorstellen als je als je het niet gedaan hebt qua niveau in het klassement weet je wel de zoon deze week in de Giro of Tour waar ik zelf gereden.

[00:16:12]

Dat is echt zo'n Maingain. Maar je hebt het zelf aan Rasmussen gezien. Hoe steekt die gozer in zijn hoofd? Was? Dat is euh. Waar zitten dat dan in? Wat ik nog steeds ongelooflijk voor mij serieus werd aan alle kanten aangevallen door door iedereen. En die bleef gewoon te bekijken.

[00:16:26]

Toen ook. Ook buiten de fiets werd je ook aangevallen door de jammer, dat bedoel ik toch al die euh ja, al die journalisten conferentie is dat hij een beetje de essentie van die van een harde kop hebben. Dat je gewoon echt alleen maar weet je wat natuurlijk ook een beetje per se hard hoeft te zijn.

[00:16:41]

Ik denk als je het gewoon allemaal niet meekrijgt. Beetje naïviteit is dat ook wel fijn soms? Dat denk ik ook wel. Ik denk dat het beter is om wat minder na te denken.

[00:16:49]

En dan ja of kroonkurk. Zo'n nieuweling is natuurlijk ook keihard. Weet je wel, die zijn dat is karma. Maar ja, dat rijdt ook op rancune. Ja, je hebt een beetje de twee type mensen. Je hebt de mensen die je de hamer in de mail zeg maar die altijd zorgen dat ze de hamer zijn. En je hebt mensen die jij eigenlijk altijd het gevecht ontwijken en eigenlijk niet mee gaan doen en de krant niet openslaan en laptop niet op slaat en social media niet.

[00:17:12]

Ja ze de Bauke Mollema precies die die gewoon zijn is of duiken of vechten. Maar Baumbach Bauke niet, die gaat gewoon heel stoïcijns door. Ja, daar hebben we nog niet eens over gehad. Andere kunnen niet gehuisvest worden. Tja, ze betalen zo meteen ook. Waarom gewoon aan gort? Ja mensen, we gaan het daar zo meteen over hebben. Moeten we nog even euh. Annemiek van Vleuten en Kudos geven dat vandaag weer. Wind gisteren weer en ze moesten de fiets toch op Vassell tonen.

[00:17:38]

Maar gisteren won ze en moest van de fiets. Ja gezien. Maar als jij van de fiets afval moet terug na. Of je dan eigenlijk gewoon opgeduwd worden door iemand anders. Dat werd ze wel. Mag eigenlijk gewoon. Je kan niet zelf opstappen.

[00:17:50]

Meer is het dan misschien de procoel nietwaar? Niet goed genoeg of G.

[00:17:54]

Ongeschikt om een wedstrijd af? Nou, dat was het sowieso. Maar wat ik in die beelden zag was Mick van Vleuten. Sorry. Want voor mensen die we niet kunnen volgen. Giro Rosa. Een etappe valt van een fiets als Wout Van Aert ook ooit in Toscane van zijn fiets af moest omdat gewoon te steil was. Dit was op een op een Krefel strook super grof grof grind. Dus het was een gravel strook. Maar ja, ze stapten gewoon doorheen en ze moest van de fiets.

[00:18:16]

Zoals ook gewoon naar de kloten dus kon niet meer sturen. Ze kon niet meer kijken. Ik herkende het wel een beetje. Maar afgelopen weekend maar euh.

[00:18:25]

Wat ik ben Annemiek zag was gewoon die completen. Die zei gewoon om waar het was. Het leek een beetje op vroem die de van tour op renden. Ja, ze viel van die fiets en zus zo wilde opstappen en dat lukte niet. Deze weer een paar stappen naar voren en zo Angelen voor. Ik moet gewoon niet koersen. Het was gewoon dat was ook echt oneindig.

[00:18:46]

Niet in een klikpedaal. Nee, maar echt zo diep kunnen gaan en zo die Zaaijer gewoon als eerste daar niet mee te gaan. Dat vond ik mooi om te zien. Maar natuurlijk was het belachelijk dat het zo moest. Ja alleen ik heb. Ja, ik wel. De beste wielrenner van de wereld. Bijna hetzelfde als dit. Je hebt wel van die beelden kennen we allemaal wel van iemand die voor die die in t begin de jaren tachtig. Zo'n triatlon.

[00:19:08]

Iemand die dan een paar honderd meter voor de meet valt. Maar dat die marathon lopen? Ja ja. En die dan door al die mensen. Weet je wat dat is? Het stukje wat de Ali Frens een beetje wel, terwijl ze gewoon de beste van de wereld is.

[00:19:20]

Weet je dat je denkt van nou, dat is het pak. Ja, dan is het parcours misschien wel niet licht. Misschien het parcours? OK. Euh. Van Vleuten gehad? Van der Poel gehad?

[00:19:27]

We zitten daar weer lekker heen. Mensen 20 minuten. Hij schijnt een rondje in Frankrijk bezig te zijn. Da's echt iets voor jullie. Gaan we het echt even over hebben? Euh, ja, ik ben ik wel. Ik bewaar helemaal niks. Het is 20 minuten. Ik. Ik vind hem wel. Ik vind het wel fijn, overtroefde de hebben. Of we gaan het zeker over dokter Ivo hebben. Om het geheugen wat op te frissen gaan we zo meteen eventjes de etappes daarbij pakken.

[00:19:48]

Maar we gaan eerst even luisteren naar een boodschap van onze vrienden van Futuro e-shop.

[00:19:52]

Blijf jij ook tijdens de tour gewoon lekker doortrainen op de racefiets? Mountainbike of de Krefel bike? Goed nieuws de Tour Deals zijn er en lopen de hele tour gewoon lekker door. Op Futuro E-shop nl Schleiz Lift Slow Ride Fest. Staan elke dag weer nieuwe deals die we samen met Future Shop selecteren en waarbij we ons laten inspireren door de actualiteit van de tour. De producten van misschien wel Dumoulin Bernal van aard met flinke korting dus Future Shop jouw specialist voor alles wat je nodig hebt om door te blijven trainen voor de beste tour deals en altijd gratis en snel voor zondag.

[00:20:27]

Dus benieuwd naar de producten die we geselecteerd hebben? Check elke dag de nieuwe tour deals op Future Shop punten nl. Schleiz Lift Slow Right First door. De show. Ook. Om het geheugen op te frissen, want jullie hebben natuurlijk alles nu euh, heftig in het hoofd. Maar bij de laatste keer dat er bij elkaar zijn was maandag eindelijk een beetje haast.

[00:20:51]

Toen had je een beetje haasje dat je ook met ontbloot bovenlichaam die hele koers Koersels leeg toen je natuurtuin. We hebben wel netjes achtergelaten, toch? Geen idee waar.

[00:21:00]

Ik ben zo druk met al niet meer thuis geweest. Onder meer die poppenkast. Ik heb een. Ik heb twee stukje chocola uit het bakje gehaald als lekker trouwens, maar weet ik toch niet meer.

[00:21:09]

Want 9 januari zeker 91 euro.

[00:21:12]

Ik dacht 12 blauw, maar hij is wel een beetje afgevallen, stelde ik vandaag even vast. Ha, voordat we. We gaan vrijdag in één dag meer fietsen dan hij de laatste twee weken. Kom op zeg. Ha ha is er. Zolang Egmond maar dichterbij komt. Het eerst nog hoop en koopjes gaan doen.

[00:21:30]

Ik hoop dat echt nog. Ik hoop dat Egmond doorgaat. Mannen. Mannen ook. Wat doen we trouwens? Dat is wel een goeie. Daar kwam Jelle mee, maar we als Egmond niet doorgaat.

[00:21:39]

Nou, dat doen we met z'n tweeën. Ja, daar is ie wel weer in het voordeel hoor. Maar ja, will be.

[00:21:46]

Ik win sowieso. Ik kom er nu ook achter dat zij zijn omgekomen en nu ook weer achter. Ik ben dan ook win. Maar wat zijn de opties? Is de optie dan ook meer overhouden? Is met z'n tweeën dan de optie nadat ik denk dat de dag van de Amstel Gold Race finale moeten gaan rijden?

[00:22:01]

Als ik zie dat wel. Dat je de hevigste golven als je een cantera maakt of misschien een grote ronde van drie weken, kun je ook over een grote ronde van drie weken gesproken. Uhm. Dat zien we allemaal dan wel. We gaan er vooralsnog vanuit dat het allemaal gewoon in in januari gaat gebeuren.

[00:22:18]

De week tot aan zaterdag, want laten we gisteren en vandaag eventjes apart pakken. Dat betekent dat we dinsdag. Etappe 10 hebben gehad. Die korona test Graydon. Positief trouwens. Karma is een bitch. Weet je nog dat ik de vorige keer vertelde dat John op de kloten krijgen omdat ze Capsicum had?

[00:22:33]

Daarom is je vuistdik karma bed Christian hectische waaiert, was het Bennett wind voor Iwan en Sagan en heb je de rit van woensdag naar Pottier waarop. Wint en waarin Sagan eventjes een klein buikje uitdeelt aan Van Hart. We staan zo stil bij een paar dingen hoor, maar ik praatte er even doorheen. Donderdag etappe 12 naar Sagan. Overgangsetappe. De favorieten voor het girl' laten elkaar met rust. Hiroshi wint grandioos en vrijdag zoals eergisteren klimmen naar primary. Martinez wint eerste winst voor Jeff Education First.

[00:23:05]

Na hoeveel dagen Thomas? Zesenzestig dagen na schitterend gevecht.

[00:23:08]

Etappes, etappes, Janda. Precies zondag dag met een schitterend gevecht met Bora met Kempenaer Chapman. Voor het eerst komen de favorieten uit hun hoek. Wat viel jullie op uit deze deze week? Deze vier etappes eigenlijk nog niet. Gisteren vandaag. Nadat beiden vrijdag hit hebben met die gitarist? Die heb ik gewoon op Radio Tour geluisterd, terwijl ik zat knotsen wou wekken. Ik heb ook niet de beelden teruggezien, dus ik kan het niet veel vertellen. Behalve dat ik heel erg gaat hopen was dat Camp Nou won, want dat is een oud ploegmaat samen met het bestuur.

[00:23:42]

Er was niets gebeurd, dus niet Rudi Kemna. Nee, trainingskamp dat ze. Dat is een euh, zijn eerste. Zijn allereerste profkoers ooit lag ik samen met haar op de kamer. Ja, en dat is het toch. Sla dat ze de Ronde van Abu Dhabi het. Dit slaat het liefst tot 11 uur uit, iedere dag met de auto. Vroeger. Thomas Dekker Antilianen is wel een Tiele. Opstelten kijkt u zo aan? Ja, als je dan voor het eerste keer.

[00:24:09]

Nou ja, misschien ook wel meer geluidsman. Dan weet je er voor het eerst wakker van. Weet je wel? Waar ben jij? Vroeg wakker zij die dan de echte lui horen? En ik vergat dat dat alles op de kamer. Het is echt een vergeetachtige gozer en ik moest niet richting eind in een koers. Dat merkte ik toen al mee.

[00:24:26]

Zit in t begin ofzo. Scherp en altijd, altijd heel gefocust. Maar die jongen heeft heel lastig gehad bij je.

[00:24:32]

Op een gegeven moment zie je een soort burnout belandt vorig jaar of twee jaar geleden. En toen was ie op tv was ie ook gewoon verdwenen. Was ie zeg maar. Nou ja, whereabouts herbouwd vul je nog wel in, maar hij was onbereikbaar voor de team. Fossum werd ook omdat. Die komt allemaal niet meer aan en was echt een super groot talent. Want volgens mij was ie wereldkampioen tijdrijden en weg geworden bij de junioren en twee jaar later is ie euh is ie gewoon?

[00:24:56]

Heeft ie echt op het punt gestaan om te gaan stoppen met koersen? Die verhalen gingen van ja depressief burnout. Weet je dat spectrum? En daarom ja, zo mooi dat ie nu en dan wint en wint de rit in een dozijn? Nee, hij rijdt echt knap bergop en gister zat er vrijdag goed mee en zag je vandaag hoe laat Martínez vandaag lostte.

[00:25:14]

Dan ga je is gewoon echt echt goed zijn. Maar gisteren in Camp Nou ook nog een finale groeien over een aanval ofzo?

[00:25:20]

Zeker hij en uhm uh ok. Lekker Batavorum. En nou ja, dacht ik. Ja, ik vond mooi verhaal. Kemna luilak, maar toch iemand die ook wel eens de anti leeuw luilak met een burnout. Nou ja, iemand die zonder en die altijd z'n onderbroek uit z'n hotelkamer vergat. Ja, dat is wel een mooi beeld dat je muur aan de muur schrijft Hiroshi.

[00:25:42]

Hij paste dus niet echt bij in het nergens trackingsysteem van Sunweb passen niet echt.

[00:25:47]

En hij? En hoe anders zal dat dan Labora zijn? Stel ik me even zo voor? Löscher niet zo strak hoor, denk ik, maar dat denk ik echt opziener vooral vooral niet zo strak als bij Sunweb.

[00:25:55]

Maar dat is het voor ploeg eigenlijk Borra. Zij hebben daar een beetje beeld van hoe strak het daar aan toegaat. Is dat een.

[00:26:02]

Is dat nou volgens mijn wetenschappelijke ploeg toeval? Nou, ik denk dat het allemaal wel redelijk wetenschappelijk aan. Ze hebben het heel goed op de rails. Heel goed zelfs. Ze hebben standaard op de Sierra Nevada daar een verzorger zitten en een mechanieken ofzo. In ieder geval twee man begeleiding. En die renners die vliegen vanaf de koersbeweging spreken daar naartoe op hoogte. Er is altijd iemand in het persbericht van de ploeg. Ja, hij en ze hebben natuurlijk. Ze denken maar in Újezd.

[00:26:24]

Maar die zit nu eens anders vol. Die is weggegaan. Volgens mij is dat niet waar. Ze hebben natuurlijk geen en hij is terug. Ja, ze praten in in in de. Die hebben ze daar. Dat is de oud trainer van Sunweb.

[00:26:34]

Maar die is ook best een beetje een halve filosoof die we ook in de podcast en euh, bijvoorbeeld een mooie pot. Daniel Oss is bijvoorbeeld een gast. Ja, die is niet. Dat is ook een rol spelen. Ja dus als ie die euh trainingen geeft, dan geeft hij je geeft hem een song. Maar vandaag moet je rijden in in de trant van deze zo. En dat is wel met een bepaald ritme. Ja, die blokjes moet je dat liedje in je hoofd hebben.

[00:26:56]

Thomas waar we met met met name GreenEdge en podcast gedaan. En dat was in het begin van de korona tijd hè? Dat we eigenlijk gewoon helemaal dat we echt alles op afstand moeten doen. En dan neem je dus op afstand. Hij zat in Duitsland, was mijn vriend gaan zitten of kort. We hadden de podcast gedaan en en ik ging een beetje in van new shortcut, dus we gaan wel wat geld. Ik doe alle types van die twee volstrekt anders.

[00:27:18]

Als ik echt moet 9januari goed mailt, wat moet ik dan morgen doen? Ja ja, zeg maar, zoals gewone mensen. En bij mij nog nog duizenden. Maar daar komen nu podcasts uit. Ik kwam die podcast gedesillusioneerd, zal ik niet zeggen, maar we waren na we waar we hingen de mol op en bedacht. Jeetje, dit is wel eventjes. Paul, het was anders dan dit was werken. Maar het was ook een andere podcast, toch maar één van de best beluisterde podcast en podcast waar het meeste feedback op is gekomen ooit.

[00:27:42]

Gîte haspel over A, B, C, D en E weet je wel.

[00:27:47]

Dus ja ja. En hij zegt ja, weet je wel Thomas, als jij nou vanavond de podcast opneemt. En morgenmiddag moet je weer naar De Avondetappe. Mona een beetje wat jij afgelopen maandag ook deed. Ja zeg, ja, dan kan je net zo goed maandagochtend niet gaan trainen. Nee, omdat je gewoon even je Abit, C, D en E weer moet vullen, weet je wel. Dan zit je hoog, maar je dehaen laag. Ja ja, je moet altijd hoog hebben om te arresteerden.

[00:28:10]

Op welke vragen? Dat was best wel moeilijk in die podcast zelf. Zes over gasten die daar op teruggekomen zijn. Dat ze dat sommige dingen ook twee keer gelijk. Weet je dat laatste soort purser beginnen? Kijk, drie keer lezen weet je wel. Ook de trainer van Sam en Tom is wel een beetje van het denken. Past u wel heel goed bij, zeg maar de echte doeners die die wil in de echte doeners. Die willen gewoon ja, wat moet ik doen wat ik zeg, maar wat ik morgen ook doe niet doe het.

[00:28:33]

Dat hangt ervan af of je dat professioneel doe, het kan. Dit doe mee. Kan ik dit?

[00:28:41]

En dat zal. Wat zal hier voor een type zijn? Volgens mij is dat een doener. Ja, zo gezegd zo.

[00:28:48]

Op die leeftijd man. Echt zo volwassen koersen voor even gewoon. Want we hebben. Iedereen die ik gehoord heb over Hiroshi. Had het over wat een klasbak is dat wat en wat en wat we kunnen schilfertjes. Huilend.

[00:29:04]

Als God een idee had van hoe een wielrenner moet zijn, dan had hij het als die mocht tekenen. Had hij die atty renner dan als hier zie hoe die op z'n fiets zit? Die beentjes ok.

[00:29:14]

B-stijl het stil zitten die handjes op het stuur.

[00:29:18]

Hard en net omlaag rijden de aanslagen niet normaal. Of het nou regent staan. Zo ja, heel soepel. Ik zou eigenlijk wel zijn. Zou ik wel willen uitzien. Weet je wat het? Jammer voor jou zal het nog kunnen voor echt mooi deksel op de neus? Boem. Strak. Maar ik heb het strand op sneeuw. Net volante. We hebben het over Sunweb en nog veel en zo. En euh, waar je in 2018. Dat was natuurlijk een beetje op een gegeven moment ging.

[00:29:49]

Euh. Ik had nog geen contractaanbieding. Precies Gieske, die was op punt om weg te gaan. Tom die wil graag dat wij bleven en toen ik Spekenbrink in optima forma hoor. Ik weet nog wel dat Marc Reef toe met met Simon Keizer had gepraat en dat een. Ja zei.

[00:30:05]

Ja maar ja, wij zijn wel versterkingen aan te halen voor de ploeg en met Tom. Kijk, we hebben we halen.

[00:30:10]

Volgend jaar wordt bijvoorbeeld Marc hier Cybele prof verstekeling uit een wagen. Dat was echt wel een beetje een running gag tafel of hoort van hier zit. Zo ja, hoe weet je, het is nu misschien al wel klote met de met de sport in de bergen. Maar ja, volgend jaar weet je was ook wel wat. Ook al geen klassementen. We willen geen klassementsrijder meer. Ik heb heel veel marketeers die hebben gelachen. Ja, de carrion natuurlijk. Ik zit dus deze week stil.

[00:30:40]

Een berichtje aan Simon Ixus. Zo de dag voordat die de rit won. Dan was ik dat tweede werd. Zo ja, nou lachen een nieuw romanciers. Je weet je wel. Dit is een wereld sterretje geboren. Nee, maar dat is ook een beetje wat ik bedoel. Waarschijnlijk dat iemand die had dat. Ja, die wist al van dat. Wij waren eigenlijk bezig met het nu het hier en nu. Hij was al aan het bouwen. En mama, wij we.

[00:31:04]

Eddy was toen wereldkampioen bij de amateurs en wij zijn daar gaan de oorlog nog niet mee winnen. Hoe lang zal je nou hier zich gaan houden? Ja, dat is wat Benoot verlengen, Bardeen aantrekken. Alle ballen op.

[00:31:15]

Hier zie je de voorstellen. Ballo. Hier zie je wordt hier binnen de komende tien jaar neem je mee naar de Tour. Niet meer de enige twee ritten elk jaar gegarandeerd.

[00:31:24]

Maar hoe? Dat we dan toch? Uhm. Euh. De diepte in op hier zie. Is dat een pocheer ronderenner of is dat hoe groot ook? Kijkend naar zo'n lijf en hoe die deze deze wedstrijden wint zie je dan. Als je dan een soort van ronderenner.

[00:31:36]

Ik zou het niet direct van hem willen maken. Nee, het is ook een Waalse Pijl bijvoorbeeld. Ja Luik, dat soort wedstrijden, maar winnen. En een ronderenner is alle alle flips die je deze tour eigenlijk ook zou de echte ronderenner is van vorig jaar. Als je echt super super is dat niet bij bijna zo'n hier zie kan denk ik heel lang blijven aanhangen. Als ze als het een keer uitkomt. Ja, maar ik denk niet dat je hem als een grote ronderenner moet gaan neerzetten.

[00:32:03]

Nee, ik zou dat lekker laten. Buurse uit de stal van Cancellara komt zijn buurman is dat geloof ik samen in iets cine geloof. Ja, in de buurt van Bern. Hij geeft me heel veel grote mensen die ja ja, hm, nee, ik vind het wel jammer dan.

[00:32:18]

We gaan hem in de gaten houden. Er is wel. Het is wel een renner die graag. Het is wel. Het is wel eentje eentje.

[00:32:26]

Het is me ik vroeger hopeloos. Waarom vinden het jammer dat het zeggen is? Hij Eéntje is hij er eentje. Euh, om te blijven. Ersin is er een nieuwe wereldster in de in de categorie Bernal Powhatan. Een beetje die generatie past hij in dat rijtje zelfs.

[00:32:45]

Ja, maar dan kan je dus nooit bij Sunweb gaan blijven. Waarom niet, omdat ze me nooit aan iemand 3 miljoeneuro gaat betalen per jaar. Maar u denkt dat u achterwaarts gaat.

[00:32:55]

Blijft het over een wereldster als waar jij het over hebt? Die verdienen dat na. En er is reeds een Sindar. Dat past dus niet in het beleid van en naar Iran. Maar nee, dat is waar. Dat is wel echt duidelijk, zo'n beleid. Tot hoeveel kan je verdienen bij Zilverpand en vergooien? EPA. Julien Herstelfase, is dat de €1,5? Max denk ja dat. Ja, ik neem je mee in die bedragen. Enkel voor een from Mathues bijvoorbeeld.

[00:33:20]

Toch hoop ik voor hem ook dat interessant om dat in de gaten te houden. Wat zie en zit, wat we gaan doen.

[00:33:29]

Er wordt al lang getrokken. Heb ik gehoord toen de Grapevine. Toch? Ja, we gaan het zien. Dat is best wel logisch toch? Ja, nee. Eigenlijk zijn al die minnetjes ook wel weten van die g. Waren we dus net zeggen die gaan ze niet meteen een contract van twee miljoen geven. Dus vind jij het slim dat ze Bardet hebben gehaald?

[00:33:51]

Ik vind het een hele rare behoefte, de Fransman op hun dertigste die toch al een beetje uitgeleerd is. Voor mijn gevoel als je dus ja, hij kan natuurlijk wel.

[00:33:58]

In dat systeem zou die wel weer een wat klokpuls krijgen.

[00:34:01]

Ze hebben bijvoorbeeld euh, want ze hebben een jaartje op factor bijgeschreven. En toen hebben ze David Miller daar naartoe gehaald als zeg maar de tijdritspecialist. Want ja, dat is natuurlijk een grote manco. Makker van Van Waarde. Eddy kan supergoed klimmen in het tijdrijden en verliest die echt. Minuten over Rasmussen gehad. Net daar lijkt het een beetje een bewijs van. Dus ik weet niet of ze dat wel zullen krijgen. Maar ja, het is ook al weer grappig om te volgen.

[00:34:25]

Ja, wij hebben het ook vandaag.

[00:34:26]

Scott Baix mooi fiets na wat ik me nog een interessantere vraag ging. Thomas is of hoe Bardet onder wat voor voorwendselen of met wat voor verwachtingen Pardaens binnengehaald. Is dat wel een klassement in een grote plas? Ik denk het niet. Thomas Ik denk er dan Sunweb Vakanties vrouw. Nee, ik denk dat die tuurlijk. Tuurlijk als euh. En dat zei Spekenbrink met. Met een beetje die woorden ook dat die meer als springplank naar weer een volgende niveau rond de renner is gehaald dan dat.

[00:34:53]

Als hij dan dat hij per definitie volgend jaar als dé ronderenner voor de Tour wordt neergezet.

[00:34:59]

OK. Dus ik bedoel dat als springplank. Nou ja, op een moment dat je dat je een ei uit. Hij heeft natuurlijk wel in t verleden bewezen dat die goeie ronderenner is en dat ie dat die mensen met talent maar nog niet de ervaring kan leren hoe je een grote ronde aanpakt en dat die kan presteren in een grote ronde. Maar nog hij het is niet zo'n een beetje is niet per definitie van een grote zeg maar ja, misschien wel eigenlijk.

[00:35:21]

Maar daarom vind ik het interessant. Of ben of Bernau of Bardet daar ook zo over denkt en hoeft. Of hij ook dat te horen heeft gekregen en onder die voorwendselen onder die voorwaarden bij de ploeg is gekomen. Winkelbestand? Ja, want dan zou ik het logisch vinden als de eerste tour podcast. Heeft Thomas het er al over gehad? Hij zei ja, geniet nu maar van Sunweb. Ja, maar dit is het laatste jaar dat zelfs vrijbuiters zo naar de Tour gaan, want volgend jaar komt bij DMB.

[00:35:43]

Ja, en die moeten weer twee mannetjes mee voor het klassement. Nou ja, misschien, dat heb je gezegd.

[00:35:48]

Ja, tenzij die dus als ze als springplank niet te verdubbelen. Maar vind je moeilijk? Wordt de Mexicaan als opleider bedoeld? Ja, als opleider plus bijzonder zin in in topsport.

[00:36:01]

We gaan het zien. We gaan. Het ligt eraan wat hier fatigue. Wat die gaat pakken volgend jaar. Fabian is de manager van Fabian Cancellara, de manager van de eerste editie. Mag dat erom gaan regelen. Wie mag al die mensen van hem of haar partner Brad Dacourt de berg van Bern, Colosseum onder contract?

[00:36:18]

Uh, ook mannen.

[00:36:19]

Zaterdag was de. Nee, ik wil toch nog even over Kees Bol hebben, want dat is waar we het nog steeds over die week van vorige. Vorige week en helemaal t begin van die werkatelier etappe dat het eigenlijk bij Sunweb iets minder ging. En toen had Kees Bol. Dat was echt een beetje minder. De reden dat ik m op de agenda heb gezet. Ik vind dat die zich heel erg euh op de kaart aan zetten is, ook in de interviews die hij heeft.

[00:36:40]

Hij zegt zulke slimme dingen, die gozer. Hij had op een gegeven moment de tekst van Ik ben. Ik ben de beginnen. Iedereen is verantwoordelijk voor het feit dat ik vandaag niet de moed niet win. En uhm, wielrennen is eigenlijk een finale. Rijden in het wielrennen is eigenlijk één grote cyclus van een keten van vak ups en degene die de minste focus maakt die je die wint uiteindelijk. Ik ben blij dat jij dat vindt. Waar vind jij dat niet over?

[00:37:08]

Ja, nee, dat is natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Nee, het is best wel volwassen ook wat ie zegt, zoals een spiritueel sausje.

[00:37:14]

Uiteindelijk uhm, hebben ze het echt een paar keer echt geprobeerd en het is er gewoon niet uitgekomen. In de eerste week was beter dan tweede week. Ja, met we voor Kees zelf toch zeker. Maar sprinten? Nee, maar kijk, het gaat toch niet? Het ging gewoon. Euh. Nou ja, je hebt het over die sprint. De eerste keer zeg maar toen. Toen ging helemaal de mist in. Ik denk toch dat ze helemaal niets veel tijd willen meenemen.

[00:37:38]

Oh, dat zou de verkeerde kant halen. Ja, dat ie altijd in de winter zegt. Ja, zei ik toen, gingen die dag erna weer mee. Ja dus eigenlijk heeft ie twee keer een sprint hebben als twee keer.

[00:37:47]

Ik denk dat het gewoon een keer zou moeten uitkomen en dat ie dan echt de power heeft om om dat te kunnen. Maar tot nu toe heeft ie denk ik ook nergens kunnen sprinten.

[00:37:56]

Mannen v d. De reden dat ik dat ik er voor opbrengen is niet de het resultaat wat er geboekt wordt en of die menig mens casualties.

[00:38:03]

En hoe die zich uit en hoe. En dat heb ik ook al eerder in een podcast. Volgens mij zat die in het wiel dat die Zilk zinvolle dingen zei over twijfel uit je hele dag systeem halen. En het is gewoon een wijze wijze analytische gozer wat hij van een aap geleerd. Ja dus ik ga niet. Ik ga niet de hele dag om half tien of om 10 uur al fietsen. Ja, laat gaan, maar ja bij de voorbouw. Dus hoef je niet de hele ochtend te werken.

[00:38:27]

Ga ik nou wel of ga ik nou niet? Weet je wel? Dan ga gewoon ja, we gaan half om 10 uur na elke dag. Ja natuurlijk, ik moet er echt een beetje goed zoomers.

[00:38:35]

Kom op, maar ik heb het natuurlijk niet elke dag om 10 uur weg. Nou ja, weet je op gegeven moment in de winter is wel gewoon BAM gaan iedere dag zo laat. Ik dacht daar zit wel in.

[00:38:44]

Noord-Holland is best wel meer. Na een week heb ik het kanaal bovende.

[00:38:49]

Weken heb ik voor. Is het met Sinkeldam gefietst? Nee, maar Kees is echt wel een Interlin. Iedere intelligente gast. Hij is heel leergierig en vraagt regelmatig boeken, tips zeg maar. Nou eens een hardlopen. Meteen weet je dat soort dingetjes. Dus euh, nee, die denkt hij die denkt niet, valt ver. Die bovenaan herken. En er wordt ook wel gestimuleerd. Beide ploegen geloof ik. Ja, dat geloof ik geloof wel. Hij is echt een archetypische Sunweb-Projob die daar heel goed bij houdt.

[00:39:15]

Verlengt al jaren pasweg. Ja. Zaterdag gister van Clermont-Ferrand naar Lyon 187 kilometer. Uh, in een riskante finale in de straten van Lyon. Tiesj Benoot, 11 kilometer voor de aankomst. Eerst zien we een renner die gaat. Vier kilometer later werd er weer gegrepen dan Lennard Kemna. Net besproken. Daarna het. GENT Alle Philiep Kwiatkowski en uiteindelijk rit winnaar de dag of twee dagen daarvoor Mark. Hier zie je dan op hun beurt de sprint te ontlopen, maar Sagan bracht het peloton zelf terug.

[00:39:45]

En toen knalde hij frasering, kraantjes. Farm knallen zag hem aan. Je zag ook gelijk dat het goed was. Hartje. Ja zegt vrijwel jaarlijks ja. Zeg je dat nou? Ik zag het voornamelijk aan de vorm van de groep hoe de auto zich bewegen. Toen hij dus volle kracht naar voren schoot. En ja, dan moet je echt heel hard gaan rijden.

[00:40:06]

En het was natuurlijk al een beetje op een uit mekaar in mekaar gereden. En er was weinig organisatie. Nog een reactie was er. En euh ja, effe geen reactie. En dan zie je eigenlijk al dat het heel moeilijk gaat zijn. Wie gaat dat nog terugrijden? Hij gaat met overschot weg. Sterke gast. Ja ja, dat is wel duidelijk. Hij weet weer van Borra. Boerenpaard twee keer knallen in volle bak het peloton uit elkaar en twee keer eindigde volgens mij nog een ploegmaat voor Sagan die buikspreker punten weggaf.

[00:40:35]

Als je in de remmen gaat knijpen voor die kon de koers niet meer winnen. Als je in zijn remmen knijpt en stilstaat, pakt ze rij twee keer zo voor die punten in de puntentrui en twee keer verneukt, zegt Meisje Meisje vragen. Wat vind je van Borra of wat je van Sagan wou van Bora na?

[00:40:49]

Dus dat ze het wel dat ze proberen het supergoed, maar dan in de finale uiteindelijk. Dan maakt ze kan het niet af. Naast Sagan maakt niet af, maar ook Kemna gaat dan achter. Euh weet nood aan toog of het klopt dat je denkt van ja, ik kan beter gewoon. En op een gegeven moment moet Sagan vanzelf dat gat dichten. Wat kende eigenlijk dicht had kunnen rijden. Ja, ze maken wel koers. Ze kiezen ervoor om om de hele gashendel twee keer een attractiviteit bij te boren.

[00:41:17]

Als je zelf voor die groene trui rijdt. Sagan wordt volgend jaar vierde. Het verschil tussen eerste en vierde was 32 punten.

[00:41:23]

Hem of hij werd op een en ook achtste.

[00:41:26]

Was de verliezer van zoveel punten terwijl ze twee keer en werd profiteert.

[00:41:31]

Fantastisch van wat hé. Wat hadden ze helpt me eventjes, want ik, ik, ik. Ik voel wel dat we ergens dat er ergens iets niet goed zit bij de aanpak. Maar wat is dan de tactische fout hierin?

[00:41:41]

Ja, Sagan te veel laten doen. Als je van die sterke renners heb in een ploeg, dan moet Sagan eigenlijk nooit nog moeten reageren. Want ga je altijd tekort komen in de sprint?

[00:41:53]

Hm ja, en ze zijn rijders de hele dag peloton uit elkaar. Maar dan gaan ze in de finale zelf met de renners mee koersen. Die andere reed waar ik het over had. Was dat die twee man van Bussel Bergère als eerste weg? Ja, dat is eigenlijk de man die de sprint van Sagan aan moet trekken. Dan gaat hij de voorrijden met twee man van QuickStep. Heeft die ooit wel eens de sprint van het fonds voor Sagan was aangetrokken deze Tour?

[00:42:14]

Hij daarom? Dat is toch gewoon ruk zeg maar. En dan de prijs die dan zijn ploegmaats. Ja, ik deed het na en ze hebben echt supergoed koers gemaakt doordat ze steeds Bennett proberen te lossen. Alleen dan gaan in de finale gaan ze eigen ploegmaten voorrijden en dat vond ik gebeurd. Tactische fouten? Ja, want het eerste in eerste instantie ben je als kijker. Denk je nou ja, koers gemaakt. Die gasten begonnen het bewijs spreken ze slimmer pakken kunnen winnen.

[00:42:39]

Dan moet je gewoon voor de streep bewijs spreken. Stilgestaan? Dan pakt Sagan altijd meer puntjes.

[00:42:44]

Hm. Nu staat ie nog best wel ver achter. Terug naar de winner zijn een kra aan De Sceure. Wat is dat Vergoossen? Je hebt er nog Koersel als echter hele team gezeten. Dat is echt een hele mono maenen. Wielrennen? Ja, dat is euh. Die ligt op zijn kamer. Of dit als altijd als eerste gaat eten naar zijn kamer en dan in zijn pyjama op bed liggen. Boekjes lezen. Koers kijken. Lacht jij niet? Die eerste Giro?

[00:43:07]

Dat die podcast opname met hem op de kamer. Ja, dat wil je twee dagen. Wil je dat niet meer? Nee, omdat je te vroeg opstond. Ja, ik was. Ik was te vroeg voor. Ja, ja, ja, ze gingen de koffie bij halen. De rest van de Giro is koffiekamer gelegen als het ware.

[00:43:25]

Ja, het is. Had je dit verwacht dat die zo? Dat zei hij is echt. Het is echt een hele goeie reden dat hij ziet dat dat volgens Het Nieuwsblad ook know what did you? Euh, nee, maar dat ook. Ook die 20 minuten testen die we toen rijden, zeg maar het begin van het jaar waarin hij als, als, als, zeg maar toch wel een beetje. Nou ja, Bolliger. Maar vergeleken met valse, dikke, valse dikke klassieke renners die wel het beste 20minuten test hunker.

[00:43:51]

En als er dan geen koersen was er geen maat op zeg maar als een wedstrijdje deden was geen maat op die gozer. Nee, echt een beest. Ja, echt een beest hé. Ook heel vaak. Best wel te vroeg in vorm geweest volgens mij. Dat langlaufen? Ja en nee, ik weet niet uit ook. Waarom trainen toen? Avond begin van het jaar heeft Parijs-Tours een keer gewonnen. Hij vond begin vorig jaar de eerste etappes proloog in Parijs-Nice.

[00:44:13]

Hij won een tijdrit in Brescia. Zo ja, klopt dus. Hij heeft echter. Hij heeft dit jaar wel echt een jaar en dan een Tourrit. Is gewoon de doorbraak natuurlijk. Dit is een gast bij wie het eigenlijk geen moeite kost om heel serieus te zijn. Hm, zeg maar in de sport. Dus hij heeft ook totaal geen andere interesses. Of hij een biertje of een wijntje dat geen afleiding, niet helemaal lekker zeg maar. Of euh.

[00:44:37]

Keer op stap ofzo. Dat interesseert hem ook helemaal niet. Die gaat gewoon na. Het eten gaat in een bed is pyjama Netflix en dat is het. Zegt me eigenlijk hoeveel, hoeveel procent waar ook ook. Ik vraag je aan hoeveel procent van misschien wel Jasna procent van de renners heeft.

[00:44:51]

Al denk je dat dat je zo. Ik denk wel meer hoor.

[00:44:54]

Die generatie van nu wordt wat meer op gescout ook. Daar worden we meer op door. Ja, doorselecteren. Hoogere Tim Krabbé Factor. Ja ja. Naties ja. Vroeger waren wat meer de stoute jongens. Euh, de de flamboyante gasten zeg maar, die je die ook wel eens een keer op stap wil. Boefjes, de boefjes. Wat waren de goeie renners die ook niet waren bang? Waarom? Om wat te pakken zeg maar. En nu zijn er toch wat meer brave jongens.

[00:45:18]

Ze kamers, ja, ook veel jonge gasten die een Kemer zijn. Dan kan je voorstellen dat je dat vroeger deed.

[00:45:24]

Je blijft een tijdje mee hebben dat Boogerd mij met een pistool van Nintendo, dat de vogels niet duck hunt vogelstand schiet die dan met Duck Hunt komt niet. Jij weet wel waar je creditcard gewoon wel was voor de zekerheid. Bij wat cash voor de zekerheid dat je lafferty shit. Eindeloze zeuren. Die gaat dus echt naar de Tour zonder een ander T-shirt bij die station. En dat zullen we Paul ook op de Champs-Elysées. Maar uhm, pakken we hem weer op bij vandaag, want een rit Lyon naar Le Grand Colombier die ze drie keer op gingen.

[00:46:05]

Alleen vanaf een andere kant. 100 75 kilometer.

[00:46:09]

Jumbo Movistar domineert als nooit eerder gezien bijna of misschien wel eerder gezien ooit in de. In de recente geschiedenis van het wielrennen. Want dat gaat trouwens wel los. Daar we die meteen verpakken. Ja ja, alle alle alle bashing. Twitter accounts die het allemaal die vergelijkingen leggen met. Dat was het. Wat was de tweet? Laten we dit Jumbo Viz maar even vergelijken met de uit 2012. Ze wilden graag dat de. Ik heb die tour ook gereden.

[00:46:35]

Dat de BBC ploeg van Jumbo tegen de proef 23:12 2012 zou rijden. Want eigenlijk valt Inias vies tegen natuurlijk. Ja, dus is er geen Bettel. Maar da's een beetje jammer voor de kijker.

[00:46:45]

Ja ja, ik denk dat hier wel wat minder belangrijk. Ja tuurlijk, die vinden het prima, maar het is ongekend.

[00:46:52]

Want weet je, je gaat ook. Je zit ook te kijken en je denkt toch van ja. Ehm, het gaat zo hard. Nou ja, ze gaan wel hard.

[00:46:59]

Maar is het niveau dan zo hoog? Maar ja, dit is het allerhoogste niveau in de wereld. En dan is er zo'n ploeg zo dominant. En met het verleden wat we kennen uit het wielrennen is dat bijna.

[00:47:10]

Is dat nog nooit goed afgelopen als een ploeg zo dominant was? En dan begrijp ik best. Wij kennen best wel wat mensen in die ploeg in de omkadering. De renners. Ja, dan krijg je toch het voordeel.

[00:47:23]

Ja, wij gxa zijn, wij zijn met elkaar. We kunnen gewoon niet voorstellen. Nee, daar kan ik me echt niet voorstellen. Dat wat. Maar ja. Is dat dan naief gezien? En zeker voor een buitenstaander? Ja, met alles wat er gebeurd is in het wielrennen, dan kan je niet denken dat het zo.

[00:47:38]

Ja, ik kan me echt niet voorstellen, dat ook niet. Als je als je zit te kijken dan lijkt het er is het gewoon super dominant. Ja, en dan zie je nog zes man van jumbo's zitten, terwijl dat dertig man is. Geesink rijdt honderd twintig man uit. Bernauw moet er af en toe lekker licht. Die is een beetje vals. Ik denk. Ja, toch mag ik even één ding over een en een Evenen. Geesink die die.

[00:48:01]

Die moet ik even goed zeggen. Die geniet ook wel van die kop pakken. Je ziet direct bij die een beetje Frans trekjes kijken of er geen filthy of dat. Die weten er van. Nou ik ga gewoon lekker. Ik krijg honderd twintig man naar huis. Kom er even op met de camera. Toch vind ik wel mooi dat. Ik heb nog even door. Ik pak nog een bidon het jaar weg. Ja maar waar? Laat het zich welgevallen.

[00:48:25]

Vandaag was ie gewoon zwaar. Maar dit? Dit hier is hier is ook een heel goed idee. Hier is je eigenlijk voor gemaakt. Ja, ook geen breuk. Alleen de druk van omkoperij. Waar is ie dan voor gemaakt?

[00:48:36]

Dat dat zo lang, heel lang een hoog vermogen niet? Misschien niet het ultieme piekvermogen wat ie heeft, maar een heel lang slopend tempo op kop te rijden? Nou nou nou, wat heeft hij je?

[00:48:51]

Dat heeft ie gedaan. Bernal lost op. 12. Dat maakt mijn fout voor de administratie op 12 van de meet met Wout van Aert op kop. Dan wordt er niet gekker worden. Waard. Dat is toch niet? Ja, maar daar zou ik zeg ook. Ik zou de. Familie Erb zag ik op epov ik zou al die EPSS ontploffen. Wout van Aert rijdt bij nader af. Maar waar ik bij was. Niet dat de dag dat hier top ben altijd vrij zegt.

[00:49:12]

Maar nee, het was niet zo dat er van de rest nog drie in het wiel zaten. Nee dus. Dat was. Maar ja, bijna alles. Had dat gewoon niet vandaag. En dat was de grootste spanning, was ik meteen weg.

[00:49:23]

Ja ja, voor t eerst dat ik een interview met Bernal vanochtend zag en dat ik eens een reactie zag.

[00:49:29]

Natuurlijk altijd. Achteraf is het vanochtend al. Vanochtend zei die van Lombardsijde vanochtend over Ardi React. Hij heeft het niet zeker. Hij heeft er niet in.

[00:49:37]

Heb gezegd nee, ik heb. Ik heb andere erfgoedproject controleren.

[00:49:41]

Heb jij ook? Jij kent ook nog andere mensen. Wat zijn buitenlanders na een stuk of zes, zeven mensen? Ken ik Thomas heftig? Zit al momentje in het ruiter wegeltje Ruiter. Heb jij vandaag een paard gereden? Peilingwijzer? Hij was geirriteerd. Bernauw. Ja euh. Nou geïrriteerd op z'n bernards is. Wat? Wat zijn verwachtingen? Ja, wat zijn mijn verwachtingen van verwachtingen? Ik hoop toch een beter gevoel hebben? Euh ja, weet jij wat ze echt eventjes?

[00:50:05]

Je zag aan hem dat die euh niet lekker in zijn vel zat is al duidelijk. Wat? Wat? Wat hij had? Hij zei zelf na de finish. Ik had geen last van mijn rug. Waren gewoon mijn benen. Ja, hm wel. Iedereen is best wel eerlijk aan het communiceren. Maar ja, ja Tom ook weer weet gevoel dat zich beter voelt. Nu ja, sowieso zo op jongens. Eventjes de administratie, een potje Aicar wind voor Rodalies en Richie Poortman maakte me even af, want dat is al een interessante uitslag van de rit Lopez Massop 15 seconden CEP koers op 15 seconden.

[00:50:35]

Komt er ook door hem. MAS Landa Yeates Uran. Valverde wordt tiende. Alle andere komt er zelfs door, maar Dumoulin wordt twaalfde. Dat leidt tot een algemeen klassement waarin Rodalies 41 seconden voorsprong heeft op Jogjakarta op plaats drie en vierendertig Uran, Lopez, Yeates. Richie Porte 2 13. Landa, MAS Quintana en Nieuw en Quintana ook doorgezakt vandaag binnen in de top 10 tot Tom Dumoulin 5 minuut 12 was eigenlijk.

[00:51:04]

Als je gewoon die rit gaat analyseren. Graag was het wachten. Toch zijn verleden al een draak van een rit, zeg maar gewoon voor de neutrale kijker. Wij vonden. Ik ben een jonge fan op duidelijk geworden, maar het was wel de was niet. Euh ja, Jezus één keer aangevallen. Ja, en die werd dan door de ò tot de orde geroepen voor Tom. Hoe kan je dat de neutrale kijker uitleggen dat er zaten? Drie man in Brianna had je gezegd.

[00:51:28]

Ja, die exact is het.

[00:51:30]

Het doet het wielrennen dood. De het is toch de manier?

[00:51:34]

Ja, maar ze gingen toch weer best wel rijden voor de ritoverwinning? Ja, dat is misschien achteraf toch?

[00:51:40]

Uhm, het is heel ambitieus van. Dan heb je echt overschot als je dat doet. En ja, dan is het toch een kleine smet. Als ie dan tweede wordt en je grote concurrenten niet wint de rit.

[00:51:50]

Ja, die pochet, die gaat heus waar te maken. Vroeger bij US Postal.

[00:51:56]

Die eens vol Padar door ze op kop rijden.

[00:51:59]

Benjamin Noval en euh ja, dat is dat ze precies een Deen heeft er ook nog wel eens gereden. Een jaartje die. Euh die Frank Hoy die die liet de vraag. Ja, die lieten vaak toch de kopgroep twintig, vijfentwintig minuten wegrijden. Ja nee, maar dit was wel echt wel om te winnen. Om te winnen werd er maar maar leg. Leg mij eens uit. Niet dat er dat er een kilometer of anderhalve kilometer zitten. Nog een groep van tien mensen bij elkaar.

[00:52:22]

10, 10, 12 uitdagers voor de finish bedoel je? Hoe kan het? Ja precies?

[00:52:26]

Hoe kan het dan dat niemand behalve J.T. Euh. Want als je dan nog in die groep dat niemand gewoon al ingaat omdat het waarschijnlijk zaterdag vanaf de voet oo in was het al.

[00:52:37]

Als ik daar in die groep.

[00:52:38]

Daar is toch niemand die het iets van een teken even geven de afgelopen tour die rol in kan gaan. Ze zitten allemaal op hun knieën.

[00:52:45]

Na zoveel paar renners uitpakken. Uran tweette van Volt en stuurde jij door. Was genieten wel? Ik heb nog bij me in de ploeg zaten. Ja, Unibet. Ha ja, superleuke jongen. Ja, heel sympathiek. Echt super sympathieke gast. Maar daar is natuurlijk Held van Colombia, Capo van het. De Colombiaanse wielrenner. Hij woonde in t Begin in Pamplona aan en nam hij ook andere jongens bij hem in huis. Als we dan naar Europa kwamen en daar in waar ie woont.

[00:53:13]

Het is niet mijn niet mee. Nou, in ieder geval waar in Welten de loop. De rui, dat fietsen de fietsen zo ook. Later heb ik fotootjes nog wel uitgewisseld weet je wel zo. En daar fietsen ze allemaal in zijn oude Unibet kleertjes. Of is het met kerst een pakje kleertjes? Of is Quick een hele fietsclub die fietsen allemaal in z'n oude kleding heeft? En hij heeft daar ook een een club opgestart met materiaal en zo vooral de kids.

[00:53:36]

En ja, drie jaar terug. We hadden er al een tweede in de tour. Dit is echter een sniper zeg maar. En euh, scholar. Oldskool zonder hartslagmeter, zonder power meter. Uh, wat zijn dood heurt draait momenteel heurt waar je geen hartslag en geen wattage. Zo ken ik hem ook van vroeger. Als wij gingen trainen was het babbelen en dit en dat en dan kwamen op een claim. En dan gingen die Colombianen spelen een demeerderheid.

[00:54:01]

De Europese Enu Phillies Steel ging onder andere om halen. Die treden niet op blokjes die trainen puur op gevoel. En alleen die gasten denken dat ze de rest. Ja en nee, maar dat wij op zaterdag een 2CV maury. Hoeveel? Even hoeveel? Hoeveel renners in de Tour rijden nu nog? Zonder hartslagmeter en power weten we nu heel weinig. Ja ja, linkerbaan niet bestaan. Maar ik denk dat is echt een keuze is die je moet aangeven dat je Mollema zou het liefst ook hebben.

[00:54:27]

Ik wil altijd zo licht mogelijk hebben, zeg maar. Waarom kies dan uw Uganda voor. Kan je je dat inbeelden? Andries wandelt in behandeling.

[00:54:35]

Geen afleiding. Pure of alles pervol en bananen stoppen. En ja, die vrouw toch, die tour dat je tweede werd. Wat je bij die we iedere rit drie bananen mee of zo is achtste. Karsten Kroon Sagan die bovenaan in zijn achterzak startte. Die heeft nog nooit een koers gewonnen. Maar ik denk in het geval van Uran dat ie dat de Loonstra straf. Die vergeet veel bananen. Waarom niet? Dat viel me wel op. Hoe Tom Dumoulin naar de kom komt er doorheen.

[00:55:04]

Ja, dit is mijn indruk door de Tour. Maar zes weken? Ja ja, hij zijn seizoen met terugwerkende kracht. Is het wat jij? Zegt hij. Je compleet ander persoon.

[00:55:15]

Compleet ander persoon dan blik in zijn ogen de kleur van zijn lach.

[00:55:20]

Het is niet te geloven dat je achter Roodkapjes en Marco te kijken dat er gemakkelijk te gooien. We zitten naar de grote matrassen. Hier is de markt Marco wel huisgehouden in deze contreien. Smeerpijp. Dromen zijn bedrog. Het schijnt door de bomen te komen kijken. Zij zitten toch in de mavo, maar toch lekker mutandis erbij te hebben. Pak je gewoon nog even aan RTL Boulevard mee.

[00:55:43]

Maar Tom, ik komt dat dus door dat die gewoon die last van schouders forumleden dat verhaal weer volledig. Ha ha.

[00:55:49]

Want fysiek euh, is deze man gewoon in orde geweest. En dat blijkt nu ook wel, want je kan fysiek dus niet verbeteren, maar wel de vooropstellen je bijna elke dag naar 100 kilometer laat fietsen met allemaal gekken om je heen en je krijgt.

[00:56:03]

Het is volledig verzorgd. Eten, drinken, massage, alles is geregeld. Er staat een bus klaar en dat moet iedereen doen. Dan word je heel moe van elke dag in je leven, elke dag met een andere wielrenner op de kamer.

[00:56:15]

Dus dat is een beetje de Tour de France.

[00:56:16]

Dus mensen die zeggen van hij is nu eens gaan horen bestaat niet. Ah nee joh, binnen zijn woorden. En wat hoort ook bij de woorden renners minder slecht. Maar Wout Poels? Wout Poels had echt een blessure, dus daar hield hij een beetje van. Ja, maar als je Tom Dumoulin had geen blessure. Nee toch? Nee, nee, nee, nee, nee. Ik snap Teutoonse punt, dus als je gewoon als je gewoon als je grote verhalen geen gekke fratsen uithaalt, dan word je niet hoog.

[00:56:43]

Hoop je dat je het zelf relatief minder slecht vroeger roj beter worden, maar moest je gewoon een halve liter bloed.

[00:56:48]

Krijg je dan terug lang? Is systeem democratisch systeem al twee? Nee, maar even serieus. Nou ja, je merkt toch echt dat Al Gore die gast en een ploeg die zo sterk is.

[00:56:58]

Ja, dat werkt echt wel motiverend. Nou, ik vind. Ik vind de de waarneming dat de last van de schouders valt en hij nu ineens ineens tussen aanhalingstekens anderzijds ook kijkt en beter gaat rijden. Ja vind ik een euh. Daar word ik niet per se euh, blij van.

[00:57:13]

Vrolijk van de lange termijn. Nee, nee, dat gaat ook een groot issue zijn.

[00:57:17]

Het is ook echt uhm.

[00:57:20]

Het is heel knap als je als Rochlitz als topfavoriet naar een grote ronde ga en dan ook echt laat zien dat je bijna altijd de sterkste ben. En zowel de dingen die je zegt of zowel de dingen die je misschien wel niet zegt. Uhm ja, dat zijn natuurlijk de die de kampioenen en de wedstrijden die er ook niet allemaal en overal wint. En alle rondjes.

[00:57:43]

Ja, dan moet je wel een Knijster harde kop hebben en geen vraag. Hij heeft het ook goed geoefend. Ja, in al die rondjes. Ja wint wel allemaal. Ik bedoel, dat is eigenlijk van vroeger uit. Was dat de strategie film die de laatste jaren komt, die pas in grote ronden opvoeren? Ja maar euh. Is de eerste jaar dat ie goed wilde zijn. En ook ook. Die won Parijs-Nice en won bovendien die van Romandië. Dat was gewoon oefenen met die druk van die gele trui om gaan.

[00:58:05]

Zeg maar dat even Rochlitz spelenderwijs geluk tussen al die rondjes gewonnen. Maar die heeft gewoon zo hard de kop. Als je vandaag dat interview naar de meetrok ziet jouw ploeg was fantastisch. Ik voel me ook heel goed. Natuurlijk had ik liever vier seconden gewonnen dan vier seconden verloren zelfs wat minder.

[00:58:21]

Maar ja, door en door ik. En maar ik klaag Clasie. Die excuses.

[00:58:26]

Nee. Zomer zoals Menchov ook. Zo zou ze. Dat is hun manier van ja, zoals Menchov inderdaad ook. Dat is gewoon niet, zei ik. Hier droomde ik al van toen ik een jongen van 5 was in de gele trui te hebben gehad. Een fietspad, verklapt Van Camp Nou Camp. Middenvelder uit staatsraden. Jij niet, skispringen. Velen van ons houdt een mackey aan de malice.

[00:58:50]

OK. Hij vandaag? Ja, soms weet je dat dat wint. Ja. Nou kijk met je ja ja, dat is niet waar. Wat ik nu wel? Ik ben heel benieuwd naar de komende drie bergritten. Ik weet niet of ik over uit mag kijken, maar zeker zeker na die komende drie bergritten. Wat de tactiek gaat zijn, want ze hebben nu twee keer volledig voor de winst gereden en twee keer euh, echte ploeg op kop gezet. Die ritten dat hier wordt teruggepakt.

[00:59:15]

Wordt die geklopt door poloshirt? Nu weer dus da's twee keer 4 seconden dat je twee ritten en twee keer Fizz konden. Hoe vind Robaeys de Tour Yapo? Nou weet je hoe je t bocca charle. Hij heeft niet de ploeg dus om. Nee, hij heeft niet de ploeg om gaten dichtrijden. Ik denk dat de komende drie bergritten wat dat betreft meer voor de ontsnappen zijn. Zeg maar Desiro, tenzij Jumbo blijft gokken op. Op die ritwinst. Maar dat gaat lukken.

[00:59:37]

Nee, daar gaat het niet bedoeld hoor. Je gaat toch denken van jaarsrente rapper? Ja ja dus. Polka's jaar moet niks meer doen. Nou ja, hij moet vooral die die die bij Rochlitz in het wiel blijven proberen om iedere keer op de laatste kilometer misschien als het al niet meer voor de bonus is Carmen.

[00:59:52]

Of het was minder leuk, want Rogiers gaat ook echt nooit meer aan. Je gaat mij lachten. Ja, die gaat ga. Je gaat denk ik moet er nu toch een keer gaan roepen weer als die in die positie komt af en de aangename 30 mensen de voorzijn op voor. Ja ja, want ik ging zeggen hij kan misschien nog een paar seconden wegrijden de laatste 50 meter. Vandaag dacht ik eigenlijk dat ie misschien nog wel met een schone had gereden.

[01:00:09]

Ze gaven me dezelfde tijd, maar ik denk dat ze daarop gaan spelen. Of als ik power was, zou ik daarop gaan spelen. En Jumbo gaat daar eigenlijk ook mee spelen, maar had een kut verhaal dat wordt gezegd. Saai? Ja, maar het is wel een luxepositie.

[01:00:20]

Ja en nee. Hoe houd je van dat ze nog gaan inhalen?

[01:00:23]

Laten we alle Allah zeg maar. Uh uhm, wat twijfel. Die deel is natuurlijk n groot dik pakket goed over Jan bevist, maar dat ze dit flikken. Fantastisch. Uh, en dan toch. In alle eerlijkheid ik voel het echt. Ik zat echt. Ik voel een soort emotionele verbondenheid met Bernauw toen ik hem zo zag suffer. En dat jonge ventje dat zo.

[01:00:43]

Ja, maar jij hebt wel best wel vaak dat je me echt met jonge Colombiaanse jongens een soort van gevoel.

[01:00:50]

Dat heb ik laatst ook een keer gehoord gevoeld toch? Jij hebt er een gevoel bij, dat pik je dat ook.

[01:00:55]

Ik voel dat ik Rita niet vandaag onderuit wordt gereden, maar dat was wel stonden. Maar ja, nee, dat was moeilijk.

[01:01:04]

Je heeft aan radartoren. Ja nee.

[01:01:06]

Ehm. Euh ok. A. Andere vraag. Nee naar buiten. Wie is de beste? De rest dus buiten. Potocari en Bernal? Sorry, rook niet. Nou, ik dacht eerst dat het landen zou zijn, maar euh. Dat was dus niet zo. Vandaag maar even terug naar vandaag. Derde werd sporthart. Ja, voor Lopez. Massa koers Landa, Yeates, Uran, Valverde.

[01:01:29]

Jongens, ze maken helemaal geen kans toch? Ze gaan, maar het is toch gewoon uitgemaakte zaak. De enige wat deze Tour interessant maakt is ze is de dag dat het is ook al zo. Het is ook zo dat als het dan als zeg maar. Nee, die zijn echt zou demarreren. Dan is er altijd nog een knecht van Rochlitz, Koesj of een Dumoulin terughalen. Het is niet dat het man tegen man wordt dat Pugliese of dat Boogerd jou kan gaan kijken van ja.

[01:01:54]

Hij gaat nou weer gele trui of andersom.

[01:01:56]

Hebben ze bij Jumbo natuurlijk ook nog Kruijswijk die na de rustdag weer mee mag doen. Die schouder is helemaal hersteld.

[01:02:02]

Stel je voor dat studieduur gehad over. Schandalig. Toch zit je helemaal in je uit kunnen leggen aan de buitenwereld. Nou ja, nee, fenomenaal echt. Ik heb met open ogen zitten kijken vandaag.

[01:02:13]

Echt? Ja, het is bizar. Laat maar je gaat en je wint er ook aan. Maar die al die andere drie, die anderen hebben dus eigenlijk geen kans. Dat zijn dus de BTW inclusief. Nee is leuk.

[01:02:24]

Tour Mars, MAS en Lopez zijn wel serieus verbeterd in deze Tour.

[01:02:30]

Jongens jongens, even even is dit een leuke tour. Als we dat bijvoorbeeld even uitzoeken. En maar de afgelopen 10 tours.

[01:02:35]

Kijk, als je morfisme een Franse ploeg was geweest niet. De Franse ploeg doet het niet mee, maar strijdvaardig de Spaanse jongeren, ze of als je de Oezbekistan.

[01:02:49]

Nee, dan was het niet een hele leuke. Lou Beschijnen effende met een positief signaal. Volgens mij zaten er afgelopen maandag die van politiële lady hebben een fenomenale rit gezien, afgelopen maandag uit een enorme dierenliefhebber.

[01:03:03]

Vandaag was natuurlijk eigenlijk met z'n allen een treinen rijden naar Rome. Volle bak die kolos over denderde. En dat is een goed recht. Wij tappers aan zich af van die van de Sunweb gastvocalisten.

[01:03:15]

Hier zie je dat wel. Mooie dingen al gezien hm. Maar de spanning in de Tour. En die lui die hier Zieler was afgelopen. Je kan nu toch naar het klassement mannen komen.

[01:03:26]

Morgen is rustdag, daar komen drie hele dikke vette etappes aan. De bergetappe naar villaatje lang hebben we. Woensdag gaan we de Madeleine over, de Col de la Loozen. Ik vroeg er vooraf aan de uitzending die wet is opgereden. Madeleine? Natuurlijk wel, maar we zagen allemaal best wel kennen. Klimmers klimmen glimps klimaatlied fives om mij antwoord kan krijg ik op een kop van Tessa. Je wat mag je eruit knippen? Jong hoeft niet zo vast. Praat Nederlands leeuw ook en laat hier maar la.

[01:03:57]

Dat is een beetje dat hé. Ja, dat is zo. Dat is wel een bekende naam voor mijn gevoel. Dat konden zij toen 89, dat ik voor het eerst ging kijken. Vier. Maar dat. Ja ja, absoluut. Grijswit is het niet. Moeilijk krijgen, maar een licht schijnen voor de luisteraar. Jij zit dus gewoon even Laurence. Pak Thomas Dekker uit Laurenz vooraf aan een uitzending zei nou, ik was net nog wat tegen te kijken.

[01:04:23]

Je moet dit moeten luisteren, gewoon weg. Ik werd getriggerd door José De Cauwer uitdrijven op de tv, want ik keek op de Belg vandaag en die was toen ploegleider van LeMond. En die dacht eigenlijk dat LeMond er had gewonnen, maar bleek Viron te zijn. Dus zijn geheugen was er. Euh ja, die Leauge. Dat is er eentje van een 23 honderd meter klim die we in dit stadium nog nooit opgereden zijn in de Tour dus. Ik kan er niks over vertellen, behalve dat iedereen zegt van ja dat.

[01:04:48]

Dat is de plek waar men zal gaan toeslaan, maar dat hoeft dan niet meer. Dat gaat ook boven de 2.000 meter inderdaad. Ja dus dat hij vorig jaar deed die op DKDB. En zo liet hij zien dat hij gewoon de beste was.

[01:04:59]

Dat je inderdaad lastiger is hoor. Etappe 18 echter wel 18.

[01:05:03]

In La Roche sur fol. 5 klimmen, waaronder de kom met Rose. Lang konden Zahavi in de klim naar Klier en dan de afdaling naar La Roche volgen. Niet is er ook in je hoofd zeker dat.

[01:05:15]

Sorry ouwe rechtse, kijk jij eventjes naar je telefoon? Nee, ik zit even te kijken. Het zijn gewoon drie. Weet jij? Sowieso heb je weet je met die hele dag je? Ja, maar voor het hele peloton aan denken hoe ze zich zich voelen na zo'n K-pop. Ja ja, dat jij. We hadden van de week die etappe dat ook zijn hoop uit was gegaan dat er toen euh. Wat was nou de stond? Ja, daar was ie die rit ook van.

[01:05:41]

Vrijdag stond er iets van. Ja, we hebben de ploeg een soort rustdag gegeven. Zo had iemand gezegd. Ging toch de boel plots zo. Zo was je rustdag voor 4.000 hoogtemeters over 160 kilometer dat tegen Grasser opgeeft. Weet je wel. Dus ja, en niet moe. En nu moest. Die moet gewoon vier van die Alpenrit overleven, ook bij dat soort. Want we praten wel over over voor het klassement. Weet je wel, maar dat is het belangrijkste.

[01:06:07]

Ja, dat is wel zo, maar gewoon het hele peloton dat. Dat zit gewoon op z'n knieën. Als jij zegt dat ritje van woensdag. Dat is ook de rit waar de trompetter het meeste angst voor heeft. Want daar gaat het. Daar ligt de klim gewoon uit de start. Weet je wie een beetje wie die etappe? Beetje bij die etappe niet gaat rijden? We moeten toch even Thomas De Gendt? Euh, nou, dat weet ik niet.

[01:06:26]

Maar ik weet dat Mollema in ieder geval niet gaat rijden. Hoe? Dat zag er niet zo fijn uit en die pijn weg stond op onze fiets pakken. Kwam er achter dat zijn pols niet goed was. Ja, maar ook echt niet goed hé.

[01:06:38]

Hij is de breuk. Zevenenveertig plekken, gewoon echt heel veel 5.6 breuken. Ik heb moeite heb gehad en dat is echt niet goed. Hij was woest.

[01:06:46]

Ja, waarom? Nou, hij reed ook gewoon heel goed weer.

[01:06:49]

Ja hoor. Nou, dat was het eerste wat ie zei dat het zo zonde was. Gewoon dat was waar ze soos. Hij voelde gewoon nog wel. Daar zit wel wat in voor het hele jaar, maar ook gewoon deze Tour. Je ziet vandaag. Hij heeft altijd gezegd. Gaan mensen wegvallen? Ja, wat zie je vandaag? Martijn? Euh. Quintana Bernal? Dat zijn er al drie jaar. Ja, dat is het toetje. Dat zijn weer drie plekjes.

[01:07:12]

Als je dan als je de taaie Mollema bent, zeg maar. Hij voelde echt al vanaf week 1 wel dat er meer in zat dan een plek wat hij stond, want je voelt het ook wel vaak aan. Ik sta nu dertiende, maar ja, en dan zijn er eigenlijk misschien maar 5 6. Ja, misschien sta ik wel zesde en zeg maar dat. Dat voel je aan als je als renner en uh en tweede wat is. Hij was fucking Quintana, dus het was Quintana schuld en die.

[01:07:36]

Die haakte met een ploegmaat in elkaar, dacht Barguil of Anaconda. Dat schijnt Anaconda geweest te zijn. Ik hoorde vandaag die was of is vandaag duidelijk geworden. Anaconda laat zijn bril vallen. Ja, zit je dus. Euh ja, dan was ie zo kwaad over dat het dat dat gebeurde zeg maar. Terwijl? Ja nou ja, gewoon goed vooraan zit. Deze keer goed vooraan.

[01:07:55]

Weet je wel, gaan we eigenlijk niet? Mollema ook wel. Ben ook eigenlijk oprecht nieuwsgierig hoeverre hij had kunnen komen. Het is ook echt niet je bent een beetje van. Ik ben wel een Mollema. Ja ja, best wel lang.

[01:08:07]

Kijk persoonlijk met zijn ploeggenoten. Ja, twee is acht jaar.

[01:08:12]

Dat was je al sinds het contact met hem bijvoorbeeld ofzo. We hadden ze op Instagram. Ha ja, hij kijkt nog allemaal stories.

[01:08:21]

Hij is niet zo'n fan. Zo ziet u het zitten. Weer de spa futurist. Diverse Tena.

[01:08:28]

Die waren wel even nodig hoor. Heb jij een weekje Sardinië? Voor mij is het een beetje Thomas die zijn geschreven, maar volgende keer wel een nagel schaartje, mijnbouw.

[01:08:37]

Ook zit een veilig veldje mee uit jij.

[01:08:39]

Heb jij je huid nog goed gewassen op Thomas Dekker manier laat hij weten Als ik jou heet. Ten tweede dus de tweede keer zat er niet in. Nee, hij was een beetje koud.

[01:08:48]

Moet dat wel gedaan? Twee keer schuim beter? Ha. Ik heb het wel eens gedaan, maar niet afgelopen weekend naar Tsjechië voor de. Voor de luisteraar. We waren in Italië en het ging over haar was en hoe het erop kwam. Wij gingen Hyper Thomas.

[01:08:59]

Die kwam even met een soort krijgslieden handleiding. Lauw en lauw. Ja, wordt ook een beetje minder. Ja, dan kan je beter heel goed gaan. Maar ik kan er van alles aan doen. Haar billen kan je vitaminepreparaten! In de webshop herdopen, herdopen en T.D. En te koop je haar doping nu bij de Jumbo? Maar ja, doping voor jou haha. Een deel van ja, ook mannen, we gaan we.

[01:09:21]

We gaan langzaam afronden, maar niet voordat we hebben gezegd dat Tony Gallopin z'n trofee zijn gejat. Ja, dat was een vrouw vorig jaar gestolen door een kleine Fransman met een maatje maatje 52. Vreemd sms'je lijst.

[01:09:38]

Welke drie van de waterbak schuiven? Ja ja, ok ja. Waar hij dus niet mee. Hij heeft ook een heel klein autootje, zei zijn vrouw was weg.

[01:09:46]

En ook als de medailles van de Tour waren alles weggehaald. Ja, maar jij zei al ik kan beter. Het wordt steeds beter. We moeten hem een hart onder de anti-held Tony Joe naar een toegaan in de winter. Ja, podcasting, Tony. Nee, gewoon serie podcasts. Dat ik weer op de pen tapes. Ken je mensen? Uhm, we gaan echt afronden. Maar niet voordat we je zeggen dat jij even een Lucky Luke in Tennessee Shopping moet doen, want ze hebben spullen.

[01:10:12]

Ik zag een filmpje lol. Daar ben ik ook een beetje triest van. Triest, van die zwarte mokken. Ze waren allemaal wel thuis. Was niet tevreden. Ik moet hopen dat. FILMPJE Kijk, ik heb het filmpje gezien. Had die allemaal, waren we allemaal zwarte mokken gekomen voor Sophie onderkanten.

[01:10:29]

Niet de opdracht om alle alle alle 50. Maar we hebben wel witte stok. Weet ik veel. Dat regelt Bennetts zweeloo ook bij de buurman op de oprit geflikkerd. De Pellatz volgt Mok. Dat is nog altijd vrij woest en wil hij. Vorige keer hadden we witte mokken. Die waren in euh, volgens mij 16 uur uitverkocht. Hardenne zo'n 250 stuks. Dus nu had die bijbesteld. Witte en zwarte dus. Maar de witte, die zijn top. Maar de zwarte.

[01:10:52]

Die zijn niet voor verkoop. Zeg maar dat we. Daar moeten we die woorden weggeven op de Krefel V-teken of zoiets. Maar euh, waar we ook sokken en tegenwoordig ook koffie voor. Ik zag jou drie rijen China schijnen. OK. Uhm. Jacqui Thüringse op punten, nl. Slechts Lisle. Uit vrees voor die lekkere tour deals komen dagelijks nieuwe spullen bij.

[01:11:12]

Nog steeds recensies. Je doen jongens kleine sensible pakken, hij gooit gewoon naar huis. Nee, dan gaat de geit al lekker naar huis. Vorige keer wilde hij ook alweer weg. Het was part of the deal dat je gewoon tot je gewoon Evelien is. Het is triest eentje dat ze allemaal hier te drinken. Ja nee, ik snap dit keer wel weer een alcoholvrij Biagio. Nou ja, ik hou het niet tegen. Nee, van mij. Van mij mag je een leuke havendienst.

[01:11:38]

Zou je leuk vinden we geen 60 gezegd euh. Zin in de tour met een Crescente heerlijk toespreekt, gebracht door de verhalen en achtergronden van onze mannen. Camping of geen camping, rug of geen rug, ze hebben er weer een gezellig en supergoede podcast van gemaakt en May Going Forward refereert aan Yes Judo. Tip voor de mannen om het ultieme Franse gevoel te krijgen tijdens de Grande Boucle. Echte Franse croissance en stokbroden haal je bij bakkerij eCall in Beverwijk.

[01:12:06]

EVB langs op naar de volgende plaatsen. Wil deze bakker van de bakker de euro voor betaalwijze? Jan de Bakker uit Beverwijk.

[01:12:17]

Kleinigheidje, dat boek van de renner. Trouwens zo. Dat staat op elf in de boeken top 60. Ja, de beste. Ja, dat gestaan.

[01:12:27]

Ik weet dit, het is met uhm uh wagendorp die zijn er is de hoogste. Eneco heeft nog nooit in de bestsellerlijst gestaan. Ik kijk wel uit, legt hij uit. Melissa Rivers en wat hij heeft. Wat heeft Team? Uh? Wat hebben wij daarvoor schreef? Heeft ie nog een ansichtkaart gestuurd om jullie te bedanken? Nee dan. We nemen mee uit eten. Hij neemt juni mee. Ja, zei hij, neemt jullie mee. Dat zou jij enorme pr machine in deze zitrij.

[01:12:55]

Hij zou leuk zijn van Tim. Als ik een keer zijn portemonnee trekt wordt hij hier zie staat t Cancellara als leeuwen.

[01:13:00]

Stevens staat tot Thomas Dekker groeien. Ik ga jullie rijtje niet uitvoeren om even terug te gaan.

[01:13:09]

Niels naar de basis zegt heerlijk Vijfseweg als doorsnee Mammal past kennelijk perfect in de doelgroep van de podcast. Elke keer op weg naar werk. Weer genieten van op en naast de fiets. Gebabbel met woord tovenaar Stefan met een nuchtere blik van Laurens. Topmannequin op de Fantastic Four. Minpunt is misschien dat er niet standaard elke week in de Volkskrant deze moet wachten.

[01:13:28]

Nog steeds ondraaglijke woorden, maar waar naar wordt genoemd? Nee, maar we kunnen wel. Waar word ik dan? Moet? Hoe heet deze gast woont?

[01:13:37]

Mag ik? Moesten hem eventjes spreken over controlebezoek en tgfw 25 reacties naar beneden scrollen zodat iedereen begrijpt iedereen van hun vrouw. Nota bene Julia Brouwers. Op 9 augustus geschreven meer Thomas Dekker, zegt ze. Ze geeft vijf sterren. Mag Thomas Dekker voortaan standaard bijzijn? Briljant, vermakelijk. Toes steekt niet weg dat ze weer goud lust.

[01:14:00]

Julia Brouwers 62 is een nichtje van mij.

[01:14:06]

Brouwers is een anagram voor Thomas Dekker. Ik heb een heel lange alter ego. Mensen. Het wordt.

[01:14:12]

Ik snap die ene recensie van dat het misschien toch wat te joviaal of de studentikoze wordt. Thomas erbij. Ik ben een serieuze jongen toch? Ja zeker?

[01:14:20]

Ja, ik zeg ik wel als geen serieuze dingen. Nee hoor, maar ik vind het. Ik vond het echt onzin met u te voorzien. Ik heb alleen ook gezegd ja vroeg. Waarom vind je dit?

[01:14:29]

Ik heb vier man langs gestuurd die jij nou spic en span mensen.

[01:14:34]

We gaan mee. We gaan over ontmoet je. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet. We zijn per mail beschikbaar. Podcast Het is uit persbond komen, maar natuurlijk ook via Twitter en Instagram. We spreken elkaar.

[01:14:44]

Hebben we daar al een klap op een gegeven? Woensdag en donderdag? Woensdag of donderdag? Nou, we zijn er nu in ieder geval doorheen aflevering zevenenzestig.

[01:14:53]

Hoe dan ook, waar dan ook, voor de tussentijd. Hoe heeft Slow waardevast?