Transcribe your podcast
[00:00:01]

Jo Zultenaars hier Van Elsen heeft tot zes, zei al dat je lekker op de bank hebt liggen hangen na het schaatsen de afgelopen dagen, maar nu staat het met de pret. Fietsen met je donder bij de juf je het weerbericht gezien voor volgende week? Het voelt vertroebelt bijna 15 graden, dus tijd voor je voorjaars zitten. Merino voor cease sjokken. Lijkt Bighorn net even dikker dan een zomer? En natuurlijk die Kelli lomp sloef. Die kan je namelijk dragen van 5 tot 15 graden.

[00:00:31]

Ideaal voor de aankomende maanden, dus zorg dat je het een beetje knap bijdraaien de aankomende tijd in nemen van een kijkje op Ellens trefpunt Chiasso. Dat is wel es er punchers zijn ok. En Fiume die twee praatjesmakers plaatjes.

[00:00:51]

Was het niet Joop die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral ook Maalse schaadt. Dit is de L'Isle Raiffeisen podcast. Weinig lawaai in het starterswoningen, de DABO onscreen in het Keeps Sourcing in het derde hervindt zijn een. De kou was droog, de lucht kraakhelder, de ochtendzon goud, het geluid van het zingende ijs hemels. De rug is kapot. De blaren zijn overkomelijk.

[00:01:21]

De spierpijn eigenlijk best lekker. Tenen nog steeds afgestorven. Het ijs was ruk, het ijs was perfect van de besneeuwde White Uiix privilege tot het hemelse plek isometrisch. Solo was een ijs schaatsen met z'n tienen in een treintje. Er stroomde snert door onze aderen. Geluk hing in de lucht. Iedereen blij iedereen in voor een praatje. Vijf dagen ijs, vijf dagen feest. De schaatscoach was riiw, maar de dooi is daar. Het is de hoogste tijd voor een last minute ingelaste, maar daardoor niet minder welverdiende portie schaats gebabbel.

[00:01:57]

My name is Stefan Boob en tegenover mij zit die Laurens trigram. Jonge Lauwens. Uhm, moeten wij het meteen effe hebben over je eigen menu? Het groene nummer voor komend seizoen? Nou ja, zo wil ik mezelf nog niet noemen. Zeker niet naar gisteren, want ik had eergisteren best iets gedaan. Gisteren stond ik op en ik had natuurlijk enorm veel spierpijn. Ze stond er echter op en dat ging lastig. Ging ik in de schaeck schaats houding zitten, zo ook gewoon naast mijn bed?

[00:02:25]

Neen, want het Heitor. Dat ging wel. PAP, ik zeg ik ben er weer in het ijs, maar moet eerlijk zeggen dat ik. Gisteren werd ik door Jelle Mulder afgereden, zeg maar da's niet een beste schaatser van van ons groupie. Vertellingen van een groen nummer is de groene maffia voor de. Voor de niet marathonschaatsers onder ons. Dat zijn de arbeiders. Ja dus. Euh Reini. Snelle pakken want. Precies daarmee. Ik vind het trouwens heel raar dat ze ook met die pakken trainen.

[00:02:51]

Met een groene nummer erop je kan toch ook gewoon een lange broek aandoen zonder nummer? Je jammer. Dat is een wielrenner natuurlijk niet gewend dat een nummer op sprookje staat, maar je hebt misschien één of twee wedstrijd pakjes denk ik. Ja, je hebt toch ook trainingspak? Kies ja of nee. Volgens mij is het echt gewoon om te laten zien van ik bij een aanrijding snap. Ik snap ik ook niet zeker, maar ze gingen ik hierop na de meerwaarde ook nog een paar goede nummers.

[00:03:17]

Geen nummer. Ik heb echt de meest bij een groen nummer is en hij is echt gewoon echt een ding. En dan heb je de wit nummer. Dat zijn de dames droog en de blauwe nummers. De B rijders volgens mij een groene of witte nummers willen ruilen bij de blauwe nummers die euh. En dan heb je volgens mij rode nummers. Dat zijn dan de BAM rijders. Dus is er een hele InSites ja maar aan ontvouwde om niet te zijn.

[00:03:41]

Nee, ik kan redelijk schaatsen, maar de groene nummers kan ik niet bijhouden. Die gaan. Die gaan wel een stukje jaren. Marica. Die doen het ook alleen maar voor 2 kilometer. Uiteindelijk staan ze weer rechtop. Ze zijn eventjes met dat linkerbeen voor het rechterbeen. Zo en dan heb je die rug hoor. Ja hoor, dat heb ik ook al gezien. Jezus maakte die inklappen. Afijn, het is maandag 15 februari. Dat is de maandag na vijf dagen ijspret.

[00:04:01]

Trieste maandag, dooie jongens. Ja, de dooi is daar volgens de. Hoe? Hoe is met je nou? Ik moet eerlijk zeggen het is maar goed dat die doorgekomen is, want ik was mezelf redelijk over de kop aan schaatsen zeg maar.

[00:04:15]

Dus ik de ballen gevallen op de weg tussen en en ook mijn rug. Ze zeggen je lijkt me een oude man. Dus ik heb ik heb geprobeerd om hem om te herstellen. Met met een zo vurig warme geheerst ging ik helemaal kapot van de fikkie in mijn rug. Maar ja, het is euh, ik. Ik heb me zelf redelijk naar de klote geschaatst in vijf dagen.

[00:04:34]

Maarja het was. Het was heerlijk om weer eens gewoon te schaatsen met jou heel Nederland. Ja ben ik tenminste in een groot deel van Nederland, want heel Nederland heeft op de schaatsen gestaan. En en dan? Ik heb vandaag drie mensen gesproken en alle drie over schaatsen en alle drie hadden ze veel geschaatst. Alles alledrie hadden ze blaren. Ja, maar alledrie waren de blaren al overkomelijk.

[00:04:54]

En alle drie waren ze blijven blij. Weet je over hoe het was, jongen? En ja, echt euh, ultiem geluk. Ik zei dat ik het vandaag ook tegen iemand ik zeg.

[00:05:03]

Ja, weet je, op de schaats ben ik zo gelukkig dat als ik op een geven moment zo naar de kloten ben als dat ik gisteren was van ik had. Er zaten geen redelijk extreem toch in gedaan en dat doen we nog wel op. Dan komen we nog wel op dag. Ik ging gewoon heel rustig naar huis toe schaatsen en dat was ook goed. Weet je wel. Alsof je zeg maar op je racefiets 15 kilometer per uur gaat rijden door de polder en dan nog steeds.

[00:05:25]

Helemaal blij bent, weet je wel.

[00:05:27]

Dus weet jij nog dat wij met Uhm t Loof nou anders dan we hadden gedacht? Maar het komt nu ineens in me op. Uhm, weet je nog dat wij met uh Pieter Weening hadden over op de fiets zitten en dan echt even blij zijn dat je met zo'n 6 jaar gewacht wordt tot uitschreeuwen. En toen werd ik nog kan. Nee, dat heb ik nooit. Ik zag of. Ik zag een stalletje van jou jaar. Dat jij dat elk had.

[00:05:54]

Ja, da's op de fiets heb ik dat inderdaad ook niet. Maar als je blijdschap moest gaan heffen, dan gaat schreeuwen en dan rij je over zo'n wij. Reden is zaterdag bij Spijkerboor. Draaien we rechtsaf het Noordhollands Kanaal op naar Purmerend en we waren de eerste die daar schaatste. En ja, je hoort aan alle kanten. Hoor je dat ijs singen eigenlijk om je heen? Weet je wel, de scheurtjes springen erin en onder. En dan? We waren met een groepje schaatsen 50 meter uit elkaar.

[00:06:20]

Of nou ja, zeg maar omdat de eerste als diender doorheen zakt. Dan blijft de rest tenminste droog en kan helpen. Jullie waren de eersten, schat ik zo in. Ja, we waren de eersten. En ja, dat was zo fantastisch. Magisch moment op de fiets.

[00:06:34]

Had je dat? Heb je dat niet aan? Ik had het de eerste keer. Ik had schreeuwers. Ik neem het stoeltje waar ik bedoel was donderdagochtend dat we voor het eerst in Loosdrecht en schaatste ik die grote plas ook. In plaats van de puntjes. Want die was. Die was overspoeld en druk en euh, was wel grappig. Ik weet niet of je het kudde effect kent zeg maar. Of als er één schaap over de dam is volgens mij schaatsen over en op een gegeven weggingen stilstaan, want het zag er een beetje tricky uit.

[00:06:59]

Weet je wel, je bent de kleur van het ijs en check. En toen keek ik om en opeens zag ik om de vijftig meter achter ons op onze linie worden geschaatst. Twee of drie mensen stilstaan en dat is er nou weer een stukje verder gingen, schoof alles weer zo op. Weet je wel. Dat was alleen maar dat was echt zo lekker dat je daar ook. Ook daar in Loosdrecht. Jongen dat je. Ik ja, dat je het dat je dat allemaal zo ziet.

[00:07:21]

Ik weet het was genieten. Het was echt zo.

[00:07:24]

Waar gaan we gaan? Uhm, we gaan. Het is effe heerlijk. Structuur is terug, maar we gaan. Ik wil ik weer weg. We gaan alles bespreken. Maar er is nog iets meer gebeurd deze week. We hebben namelijk die Bettel film. Ja, maar geknal. Het lijkt trouwens al weken geleden, maar dat terzijde. Euh, veel reacties gekregen. Ja, erg veel met de The Better Om Met Jou, Tussen Mij en Thomas Dekker.

[00:07:47]

Dus we hebben een bettel. Zo, dat is de titel op YouTube. Als je op zoek. Jef En ik keek vanochtend even snel. Hij was binnen vijf dagen 50.000 keer bekeken, dus sowieso aan alle kijkers bedankt. En ook aan alle mensen die reacties hebben gestuurd. Dat verhaal super bedankt, want het was alleen maar positief. En voor de mensen die moni hebben gezien. Ja, ik hoop dat jullie gaan kijken, want het is echt wel een feelgood movie.

[00:08:11]

Wat zo stom was dat zegt over Weet jij? En het mooiste stukjes eigenlijk ook. De conclusie van Thomas is overal geweest op de wereld. Party in Beverly Hills met Leonardo DiCaprio en dan naar Park City Ski. En ja, gekkigheid. Potterierei. Ja, en dan het mooiste wat er is met je maatje door de kop van Noord-Holland draaien. In elkaar zeg maar meter. Weet je wat voor het lekkerste stukje dat hij uiteindelijk won.

[00:08:39]

Maar Beke vond het mooiste stukje, want ik denk niet dat de Spelen ook wel een hoofdrol nette, zeg maar in de films. Euh, Niki, die vond het mooiste stukje dat op het moment dat ik hoor, want daar was iets mis met de tijdmeting op het tussenpunt, op het moment dat ik hoorde dat Thomas en Eva twee minuten sneller zijn, zeg maar op het punt. Wij waren 47 m gemiddeld daar naartoe gereden. Ze moet zij twee minuten, zelfs eenenvijftig gemiddeld.

[00:09:04]

Dat ik eigenlijk bijna op een fiets en twee relschoppers zeg. Maar wat is er toch een beest? Dat klanten, die weet je wel. Maar dat dat van me. Dat een Formichetti Rosebud en nog een. Ja, dat zat er toch ook wel wat Furey in mezelf zeg maar. Om toch echt niet Bettel te winnen. En dat is eigenlijk ook wel waar het fietsen om gaat voor mij. Weet je we? Het ging eigenlijk om helemaal niks.

[00:09:26]

Het was een domme weddenschap. Ja, maar als ik achteraf Nikisch spreken of IFAW spreek. Die hebben allebei slecht geslapen en Thomas ook. Thomas had er de aard van. Weet je dat er gewoon nog een themas pannetje in geknald? Zeg maar dat ie lekker ging slapen? Ik had de halve nacht wakker gelegen gedraaid. Mickey had ook slecht geslapen. Hiervan weet ik het eigenlijk niet van mij die die wedstrijd. Spanning van 4 gasten dat het ging niet om geld.

[00:09:51]

Het ging niet om een titel. Het ging niet om het winnen van een wedstrijd. Het ging alleen maar om de beste willen zijn van elkaar. En dat is eigenlijk wel de pure essentie van die fietsen. Ik had echt de tuurlijk als je t even goed beschouwd.

[00:10:06]

Een Ronde van Vlaanderen is echt wel belangrijker voor een carrière. Ja hoor, maar daar zat zeg maar het eerste niveautje de ronde. Er is gewoon wedstrijd stress en de Jaadi die je alleen via Johansson die de beelden ziet. Dat heeft Bruno heel mooi vastgelegd. Dan zie je Bruno Bombing fietsreis Shao eruit jongens. Dat heeft heel mooi vastgelegd. Knap werk. Dat kom net aan een lachey af. Weet je wel. Ja, je zag bij Nicky weer dat je als Nikky Wetstraat stress heeft dan?

[00:10:33]

Dan gaan die schouders naar achter. Gaat ie rechtop staan. Ten eerste dat de eerste in de Foerster in.

[00:10:41]

Ja, dit wordt de opener op de afsluiter. Euh ja. En daarom zeg jij heb ik gewoon de beste ploegentijdritten rijder in de historie of voor mij genomen. En ik hoeveel wereldkampioen over wereldkampioen geworden? Dan ging uw borst ook prima weg. Zelfs Tony Martin. Ja ja, ja dus. Nee dat the better staat online. Ja, ik hoop dat mensen. Ik krijg veel verhalen van mensen. Want tuurlijk weet je het is het. Het échte Thomas en ik heb met een weddenschap.

[00:11:10]

Maar het is eigenlijk het verhaal van iemand die de liefde voor de fiets heeft verloren en weer terugvindt en daardoor eigenlijk. Ik krijg van veel mensen ook wel de. De reactie van voorheen heel veel motivatie gaf om gewoon op die fiets te springen. Weet je wel, de koude periode is nu voorbij. Voor mezelf ook. Ik denk ik zag het weer wat er dit weekend aankomt en begint gewoon weer lekker met fietsen. En nou ja, ik hoop dat we daar de mensen mee kunnen inspireren.

[00:11:35]

Gaat dat checken? Liefst Laura Adviespunt Kom en op YouTube Kanaal Z die ook. Maar ga er vooral van genieten. En even belangrijk geluid aan groot scherm. Verdomme niet te veel belang. Je hebt hier niet je best gedaan voor iemand die er in de trein op zijn telefoon kijkt. Iedereen die gaat. Dit is echt zo. Dat soort van mensen. Kijk dat even lekker op dat net op dat OLED schermpje thuis. Afijn, vijf dagen. We gaan zelf bellen, maar voordat we dat doen.

[00:12:07]

Wat voor euh, drankje heb jij daar in je hand? Jongeman? Ja, ik heb de hele dag al honger als een paard. Dat is echt niet normaal. Zeggen ook na honger. En ja, dat kwaremont je. Dat vloog erin als een ballon wasabi bollen van de Albert Heijn. Ik zou ze nooit kopen.

[00:12:23]

Euh zoute euh Pepsi als van de bolletje leestips naturel lezen. Ja, ik ben net even door. Die castte hier in huize Boob gegaan. Want euh. Nou ja euh. Wij zijn nog steeds aan het verbouwen thuis. Dus een podcast opnemen in een Menkveld was geen optie. Want dan heb je twee kinderen die rondrennen maar geen podcast opnemen. Vandaag was het niet zo verrassend. Nee, nee, jij was een beetje tegenstribbelen. Ik zeg gast, ik moet over dat schaatsen praten.

[00:12:48]

Het interesseert me niet wat jij wilt, maar ik ga gewoon naar de microfoon praten. Ik ben om vijf uur bij. Nee, dus ik heb de hele dag aanhouden en na doorstond ik. Waarom moet je dat? Dat vloog erin. Straks gaat de tweede open.

[00:13:03]

Na vijf dagen woensdag. Woensdag was de eerste dag. Ik heb toen nog niet geschaatst. Nee jongen, dat is. Dat is al een dag. Ja, ik weet niet hoe lang deze vakantie mag duren. Maar ja, woensdag was het. Nou ja, kijk weet je, ik kon dus op de sloot achter mijn huis staan. Ik denk nou ik ga die kinderen opvoeden, dus ik. Ik trek me schaatsen aan. Ik neem een slee mee, maar ik had natuurlijk nog nooit over het ijs naar school geschaatst.

[00:13:26]

Dus ik schaats eigenlijk. Ik kan achter mij bij het huis dat ze 20 meter klunen. Dan kan ik zo het ijs op.

[00:13:31]

Ja, waar ze mee op de slee mosdiertjes vasthouden, in die twee mannetjes op een snowboard. Maar ik ga het indirect de verkeerde kant op links. En toen was ik denk na 300 meter bij een brug. Nou ja, daar kon je natuurlijk niet onderdoor. Dus ik Kluun er overheen. Ik zie de school gewoon liggen. Dus ik ga op een of andere kleine pruts vloot verder. Dus maar ja, weet je, het had ook gesneeuwd. Weet je wel.

[00:13:55]

Krijnen Plots groter dan niet zijn. Dicht gesneeuwd weet je wel. Dus dan moet je eigenlijk een meter van de kant. Moet je opstappen? Nou ja, dat ging de eerste keer goed. Moesten we een klunen in handen krijgen? Plut schoot je op naar de school om naar school te komen. Boden die stap dus meteen die diverse snauwen in. Maar je weet misschien wel onder die verse sneeuw. Dat weet dat dat gaat groeien. Slisse is Liss Puppy.

[00:14:14]

Lucy's zag tot zijn knie weg in de sneeuw. Sta ik daar op m'n fucking klapschaats?

[00:14:20]

Dit is bultje. Zet deze podcasting aan. Nee, daar sta ik daar jongen en body tot zijn knie in de sneeuw huilen. Ik had hem niet snel genoeg uitgehaald, zei die. Weet je wel? Ja, ik moest toch wel klapschaats rijden, dus heb ik mijn laatste glaasje weer aan. Wij over de weilanden naar school. Weet je wel.

[00:14:39]

En euh, bij haar body was het jouw gekwetste knie. Die was tot zijn knie nat. En JeTi was uit jou komen. Die kwam voor het eerst was ze zelfs al even te laat op school. Wat ik trouwens wel een goeie les vind. Want te laat komen is ook isoleren. Weet je wel dat de wereld vergaat niet, maar we kwamen pas om kwart voor negen school binnengewandeld. Nou ja, dat mag tegenwoordig niet. Weet je wel, zal ik die buffo mijn nek?

[00:14:58]

Weet je wel voor mijn neus? School in mag natuurlijk niet als ouders of niet. Nee, ik was. Ik had me laarzen aangetrokken.

[00:15:06]

En dan komt uw moeder of die moeder die de juf van jeans komt naar buiten. De juf van zei ja, sorry, sorry, juf Body is net door het ijs gezakt. ARM kind Thomas Thomas zou zeggen traumatisch trauma uit je delen. Ik dacht ook dit moet geen trauma worden, weet je wel. Dus ja sorry juf, samen te laten ging over het ijs, maar het is misgegaan. Body is echt even een beeld. Dus kilometertje is het.

[00:15:33]

Ja, maar jij kon dus dat schoppen. Alle kinderen zitten al in de klas. Ja, papa Lakota in zijn strakke broekje met zijn Reiné. Ik had gewoon Mela. Ik had m. Ik heb altijd duizend dingen. Broekje van Rosselaar natuurlijk. Dus ja, ja ja, schapen dus.

[00:15:49]

Ja maar dat was dan was. Dat was echt super kut. Nou ja, ik doe ik dus. Nou ja, body janke huppel laarzen uit of een snowboard. Weet je wel, sokken uit Yun-Fat. Nog droog sokken voor. Ik zeg Bo ik. Ik zorg ervoor dat ik dat ik s middags of dat ik de schoenen gaat brengen en als ik terug naar huis ben, ik maar mijn relaas over het ijs terug naar huis gewandeld. Hup, schoenen gebracht.

[00:16:08]

Weet je wel, trouw, maar moest weg en euh. Toen ben ik maar schermen hoor. Greet denk nou, misschien is de Englandspiel als bij ons altijd het eerste wat kan. Weet je wel waar exact is zelf in diezelfde Slisse Puppy echt tot over een voet in het water. Ik baalde. Zo weet je wat ik denk. Ja, schaatsen wordt hem niet hier, dus ik. Maar toen zag ik toevallig op één staan. Een story van de hoofd.

[00:16:27]

Of de redacteur van Bicicleta, zeg maar Barends Muller. En ik was op de Loosdrechtse Plassen al aan het schaatsen op de Fünten. Ik zeg wat je locatie. Ben ik daar naartoe gekaart? Nou heb ik daar prachtig anderhalf uur geschaatst en toen ben ik. Wel heb ik gezorgd dat ik voor twee uur terug thuis was om de jongens weer op te halen. Ah ja, en dan zeg maar het trauma te verhelpen. Het is woensdag. Het is woensdag Närke en dat was dag.

[00:16:51]

Lijkt zo zeg. Ik heb woensdag nog niks gaat doen. Dollar ben ik weer naar de Loosdrechtse Plassen gereden. Dat was al een beetje de V voor half Nederland. Was dat wel de plek om te zijn die Loosdrechtse? Ja, dat nada dan. Dat bleek ook wel, want ik kwam daar een dag eerder. Was natuurlijk. Abe was woensdag, was fantastisch, schaatsen kwam een gesloten Wesselman was tegen met wie ik ooit een clinic heb gedaan. Dat was prachtig, maar ook op donderdag was die fundis die was overspoeld met mensen.

[00:17:20]

Weet je wel. Dus toen zijn we na en na een half uurtje al Eklund naar de grote plas. Waar je ook kon schaatst, want ik was. Ik was die. Woensdag was ik op de puntjes. Was ik iemand tegenkomen? Die bleek dus de eerste te zijn geweest die had geschaatst? Meneer uit Utrecht? Ja, dat is ook weer een verhaal trouwens. Martijn Achterberg. Ja, weet je wel. Die naam? Onthoud die naam. Die zei ja, ik zit hier al twee dagen in hotel.

[00:17:46]

Ik zeg hoezo zit jij? Weet je? Ik ben. Ik las vanochtend eerst en weet je wel vaker bv. Het zal wel. Weet je wel. Ik was vanochtend eerst op het eiland polder en kom niet.

[00:17:54]

Weet je dat verhaal? En euh euh.

[00:18:01]

Het was een onderzoek. Nou ja, dat heb ik allemaal al laten onderzoek. Maar hij zegt Harry. Hij schaatste toen in een oranje broek en zei ja, maar kunnen denk ik ook wat dwars over, gaat hij achter me aan. Neem ik echt achter hem? Dwars over die is geschaatst. Weet je wel al een nieuwe scheur getrokken. Maar die Martijn die zei ja, volgens mij kan je morgen wel op de Grote Loosdrechtse Plassen. Ja, ik zeg.

[00:18:19]

Hoe weet jij dat allemaal? Hij zegt nou, ik ben maandagavond ingecheckt in het Fletcher Hotel hier in Loosdrecht. Tsja, ik zeg maar wat wil je? Nou ja, hij zijn gewoon. Hilversum, zeg maar. Waarom ga je dan in Loosdrecht intrekken? Dat 20 minuten rijden is echt nergens. Hij zegt ja, maar ik wil weten wat wanneer dicht vriest. Dus hij zit in het hotel met z'n verrekijker. Alle wind Wacken en de wakker te bekijken.

[00:18:42]

En dan weet u precies het spoor. Wat zeg maar op. Op maandagavond al eens dichtgevroren zodat u Obboezem gaan schaatsen. Dat soort mensen bestaan. Maar ik denk dat er ook serieus best wel veel van dit soort mensen bestaan. Dit is typisch Nederlands, zei Ja, ik mocht van mijn vrouw. Mocht het pas maandag naar het hotel, want toen was het de sneeuw weg en zo dus dan hè. Hij heeft dus twee nachten all day in het hotel gezeten.

[00:19:02]

Het lijkt dus een euh. Hij heeft er de zeg maar. Een fotograaf heeft de Zilveren Camera gewonnen. Dat hij zijn werk fotografeerde. Het was een wat ik heb dat hij. Hij heeft me allerlei e-mails gestuurd. Het is iemand die onderzoek doet naar hommels, bijen dat hier gehoorapparaten voor mensen kan ontwikkelen. Echt zo'n neurowetenschapper is dat dus in deze vrije tijd gaat ie met een verrekijker kijken. Waar die als eerste kan schaatsen is een super slimme gast.

[00:19:30]

Heb je die de dag daarna nog gezien? Volgens mij ben je bij Daraya ook donderdag. En nee, toen heb ik hem niet meer gezien. Maar ik ben wel die grote plas op geweest. Ja, dat was één rondje. Grote Loosdrechtse Plassen was gewoon een feest. Dat was toen niet. Nou ja, dat was een beetje dat wij zeg maar daaroverheen schaatste. En dan? Dus wat ik net beschreef die groep van hé. Als je dan stopte dan.

[00:19:49]

En op een gegeven moment kwamen we halverwege een groep langs die de andere kant op schaatste. Weet je wel. Die kwamen ze dus ook vanaf. Daar kan het ook. Ja, het was gewoon genieten, dus dat was de donderdag.

[00:20:00]

En euh ja toen. Toen barstte het grote feest los. Natuurlijk. Maar volgens mij heb jij donderdag, want jij zei net van doorgaans mijn eerste dag. Ja nee, al geil naar meer. Ja ja, toen was ik toch het? Ja, maar er is iets met met schaatsen dat je hebt in een soort van tief Schnee ervaring. Wat je ook met wind sporten word je niet eerst en trek strekken. Ja, een eerste keer als eerste en dan was vanaf het meer mensen die het wel.

[00:20:27]

Dat is echt een. Het is ook op het daar meer echt druk geworden, want het was op een gegeven moment ook echt een euh. Een plek waar waar gewoon lange, waar je een lang stuk kon schaatsen. En je moet dan op een gegeven in de poeltje over. En de politie lacht dan een lach zo zeg maar een millimeter laat je minder snel een milimeter sneeuw. Zo dik was dat ijs niet hè. Het zag eruit alsof het een dollar hadden.

[00:20:50]

Het weer gesneeuwd? Ja, dat klopt op van woensdag op donderdag heeft het tien minuten gesneeuwd. Lag op een laagje sneeuw op, dus het was helemaal wit. Maar daar lag er geen zwarte plaat onder. Ik heb een foto die gaat in de pot en ik was de eerste die eraf ging. Het was zo lekker moment en ik herkende een beetje in. Euh ja, op een gegeven had jij studio aan mijn filmpje dat je zo'n beetje verwart. Om je heen aan te kijken ben.

[00:21:14]

Waarbij je oogballen zou van links naar rechts schieten van kan dit kan, dit kan. Toen was je over een maagdelijk stuk ijs aan het en een hooien dat ijs zou zingen en dat had ik toen uit. Toen het. T. T. T. T. T Grote naar de merel. Dat filmpje stuurde ik naar jou. Ja, maar die hier over gesproken. Want dit is wel een dingetje. Wat wat mij de laatste vijf dagen is opgevallen?

[00:21:35]

En euh, wat mij? Euh, wat ik eigenlijk nooit heb in me gehad in mijn leven. Dat dat dat Formio gevoel, dat fear of missing out. Weet je wat ik zag van jou? Dat filmpje en ik? Dat was op doorga middag zeg maar. Ja, ik was net die Fünten ze afgereden of die die de Loosdrecht had. Daar stonden de verkeersregelaars. Daar stonden al borden van mensen. Gaat terug, want dat is vol, weet je wel.

[00:21:57]

En jij had helemaal niemand om je heen. En dat was 20 kilometer verderop een hele poos. Ik ik. Ik weet nog dat ik zei gast, die helemaal niemand precies. En dat is het woordje wat toen? Toen belde Merijn Zeeman mij van waar ik schaatste. Die was onderweg dus naar Loosdrecht en moet terug naar het Naardermeer. En ik belde me later nog een keer op van Leeuw. Godver. Dit was mooi. Dit was prachtig. Maar het probleem nu is dus inderdaad van.

[00:22:23]

Vroeger ging je schaatsen en dan had je geschaatst en was je tevreden met wat je had gedaan.

[00:22:27]

En dan ga je thuis op de bank zitten en dan was je moe en een biertje. En dan? Nou, het was goed wat je had gedaan. En nu ging ik schaatsen. En ik kwam thuis op de bank en ik opende in Staa en die had een plaats zwart ijs. En die had een plaats op het ijs. En die had een mooi Zsolt en geëtaleerd dan weer een mooie techniek. Weet je wel dat ze een ouderwetse schaatsen? Dus euh, ik was helemaal euh.

[00:22:55]

Je hebt een fantastische dag gehad, je hebt de mooiste stukken geschaatst. Dan heb ik dat niet als iemand anders klote stukken tussen zaten ongetwijfeld. En euh euh. En toch heb je het idee dat je dat je net effendi die goeie platen gemist hebben. Ja, omdat iedereen de pauze een lekker stukje zwart plaatste zitten allemaal net even diep.

[00:23:15]

Weet je wel dat alle shit zag je niet, maar. Euh ja, dat is voor het eerst zo.

[00:23:19]

Maar even dat ik dat ervaarde. Maar en. En wat me ook heel erg opviel. Weet je wel. Ik heb dat van jou. Ik zei al meteen tegen jou van weet je, je moet euh, je moet dit plekje stilhouden. Want euh ja, ik heb gisteren over de foto's gepost. Weet je wel, wat hebben we best wel veel mensen gelezen. Maar is dit waar is dit? En toen waren er op vrijdagochtend wat bouwvakkers bij me uit Friesland.

[00:23:39]

Die gingen de zonwering aanbrengen. Weet ik veel? Ja en euh en niet. En vrijdag heb ik het trauma van de kinderen stelt Ben ik zeg maar. Toen heb ik hun ook de schaatsen aangetrokken en zei zij mee naar school geschaatst. Dus wij met z'n drieën naar school gaat. En euh, nou helemaal. Body. Was ik blij? Weet je wel. Ik kon stoer doen. Ik ben naar school gaat en ik? Die zagen bij mij natuurlijk weg schaatsen met de kinderen, dus ik kom terug.

[00:24:04]

En die zijn schaatsen. Net dat beetje schaatsen. Ja wij. Maar jullie komen uit Friesland. Is daar nog een beetje schaatsen, verlieten me beelden zien ook weer van zo'n plaats waar. Ja, waar is dit?

[00:24:13]

En toen zag je er zo aan. Ik zeg je wilt niet zeggen. Weet je wel. Dus niet die die dehele t echt deel. Stond wel recht tegenover mij. Uiteindelijk was bij Veenwouden ofzo. Weet ik veel. Maar ik zeg jouw gasten, ik ga daar helemaal niet naartoe rijden. Ik ga. Morgen ga ik iets heel anders doen, maar gekken denken dat dat mensen gewoon is. Op zich al slim. Het gekke is dan ontstaat er gewoon niets waardoor mensen dit soort geheimpjes voor zich willen houden, terwijl ik juist heel erg de neiging heb.

[00:24:40]

Ja ja, dan had ik ook vrienden. Mensen, kom maar het nadien weer maar. Maar op de Fünten was het gewoon echt.

[00:24:47]

Ik bedoel op woensdag en je ziet ook wel euh, zeg maar irrationeel kuddegedrag weet je wel, want ik was bijvoorbeeld op woensdag op de fünf waren met z'n 20 best wel vroeg, was helemaal niet of was relatief minder gevaarlijk om er doorheen te zakken dan op donderdag dat er vijfduizend man staat. Maar als er vijfduizend man overheen staat, voel je je veiligheid terwijl je slaat nergens op. Op woensdag of op donderdag zijn er op een geven moment is de hele plas afgesloten omdat gewoon niet meer kon.

[00:25:18]

Dus dat is een soort. Als er andere mensen schaatsen kan het wel. En als je als eerste ben, kan het niet je met z'n 30 op een plaat ijs staat. Dat is natuurlijk veel gevaarlijker als er in je eentje daarop zeg maar en doen he.

[00:25:28]

Toen heb jij in t kader waarschijnlijk. Nu kan ik dat die dat verhaal ook een beetje iets beter plaatsen. Vanuit een soort diepgewortelde fear of missing uit dacht jij zaterdag? Nou kijk, ik had natuurlijk al die foto's gezien van de gau zij n plaats waard. Maarja weet je ik ik ben. Ik ben best sinds een podcast nog beter. Maar met Reinier zeg maar onze ene laatste gast is ze gaat hem beluisteren. Errani is altijd wel van de tocht.

[00:25:54]

Reinier Honig, Reinier Honig. Ja is ie, zegt de renner. Ik wil zaterdag eigenlijk wel gewoon een keer gewoon een lekkere tocht maken, weet je wel. En. En euh ja, ik zeg ik ook. Tuurlijk weet je wel. Wat had je? Ik zeg ik wel, maar die gauw zei wat had je in gedachten? Dus ik ga daar naar die gauw zij toe. En hij had het helemaal uitgestippeld, samen met mij. We zouden vanaf Wormerveer helemaal naar een Chaozhou kunnen schaatsen en terug.

[00:26:19]

Dus eigenlijk heb je natuurlijk ja, je hebt een plaats waar het ijs. En dan heb je mensen die pak een auto die rijden naartoe en die stappen daarop. En die rijden zegt me alleen dat rondje Bakir. Maar wij wilden daar gewoon naartoe schaatsen. Dat we een soort beloning hadden, weet je wel. Het is wel lekker om een doel te chio komt Kurt, zeg maar. Dat is jouw uitspraak zeker, weet je wel. Dat kan niet alleen met ziel zijn.

[00:26:41]

Je foto komt qua potentieel op een lekker. Is eigenlijk alleen maar leuker als daarvoor je kut is. Precies. Maar het was wel erg kort zeg maar. Dus wij schaatsen weg bij Wormerveer over het zweite. Dat was echt wel een grote bende. Daarna kregen we echt een orgasme. Iets. Lekkere kanaaltje is Spijkerboor in Purmerend vertelde waar we de eerste waren achter elkaar schaatste. In Purmerend sprongen we het ijs op, maar dat begon zo te golven en iemand trapte meteen twee gaten daarin.

[00:27:07]

Toen zijn we eraf gegaan. Gympies! Hadden wij zijn rugzak. Gympies, maar ik heb altijd droge kleding mee ook, zeg maar. En nou ja, die prikkers lijnen alles erop. En eraan toe moesten we vier kilometer door Purmerend wandelen voordat we zegmaar bij de Ringvaart waren waar we verder konden schaatsen. En toen zijn we naar de Gaus zijn geschaatst bij Monnickendam. Dus ik kom naar mijn Monnickendam. Weet je wat ik denk? Nou ben ik heel het beloofde land te gauw.

[00:27:31]

Zeker op al die filmpjes gezien zeg maar. Weet je wel dus dat de Gaus heeft. Voor de luisteraars is tussen Monnickendam, Marken en Volendam een stukje marken. Is dat Eilandje het IJsselmeer? Wat dan gezegd? Maar relatief rustig water is wel mooi ijs. Ja, ik kom door die haven van Volendam heen en een vrouw zei dat nou. Veel succes als jij naar Marken wil schaatsen vanaf hier weet je wel. Hoewel u aldus. Ik kom daar en ik zie zo verder kan kijken Schotse hij is goed en we hebben het 50meter geprobeerd zijn gasten.

[00:28:00]

Dit is niet te doen op die fikkie gezwam. Weet je wel. Dus ik in het gaan zitten op het ijsschaatsen uitgetrokken te hebben. Vier kilometer over het ijs gewandeld totdat die Schotse weer wat uit elkaar gingen. Schoenen aan en gewoon auto's uithalen over het ijs wel nog zo slecht was. Jaja, en ik had toevallig Geert Kempe, want dat is ook weer iets wat ik tegenkom nu in het schaatsen. Heb jarenlang geen contact met mensen. Komt er ijs beginnen op al die ouwe schaatsmarathon?

[00:28:24]

Je weet je wel die jaren niet heb gehoord. Op de Goudezeune waarmee ik zit. Ik zeg ja, ik sta in Monnickendam in de avondjournaal is helemaal kut. Hij is voor de grap. Voor de luisteraar. Geert Temper is een wielrenner.

[00:28:36]

Nee, figureert Kemper. Die heb ik leren kennen. Bij Rabobank. Was de verzorger een masseur? Je hebt.

[00:28:41]

Het is een oud wielrenner, oud wielrenner. Hij kon gaan schaatsen.

[00:28:44]

Dus hij heeft ook de Elfstedentocht. Maar de wedstrijdrijders in 97? Ja, maar dat is het niet. Gerard Kemkers naar eigen zich is dat voor de hand liggende Volendammer. Jaar komt daar het debuut.

[00:28:54]

Kutje moet na die twee molens toe. Dus ik naar die twee molens. Ja, die twee windmolens kunnen niet snel op de dijk. Xeado zie ik wel, maar dat was echter tegen Ignacio. Ze moeten daar helemaal naartoe. En waar wij stonden, waar ze alleen maar naar het ijs zeilen en met crossmotor ze over het ijs zouden rossen. Weet je wel. Ja, dat doen ze altijd op het stuk dat Pelicans schaatsen. Dus ik. Dus ik probeerde al een paar keer die boter aan te houden denk ik achterop.

[00:29:19]

Weet je wel. Dat ging dus niet. Nou ja, het loofhout groot. Wij zijn er helemaal over gulden en we hebben het zeg maar een rondje van 15 kilometer. Prachtig zwart ijs gehad. Toen in Volendam verder gelopen, eigenlijk de haven weer ingelopen. Ook voor ons Gotze. Toen kregen we uiteindelijk. Dat was heel tof van een lieve meneer. Een lift weer naar de Ringvaart toe. En toen zijn we terug naar huis gaan schaatsen. Volgens mij.

[00:29:39]

Om kwart over acht gingen hier. Ging die vuil aan ofzo. Euh.

[00:29:44]

Volgens mij waren we om kwart voor vijf binnen in Wormerveer voor 75 kilometer. Dat was wel echt een serieuze culy over hekken geklommen, weer in Purmerend, langs een bouwplaats die was afgesloten en het. Ik moet bekennen dat we ook een spoortje over gewandeld zijn toen met het NOS. Nu ja, maar ja, je staat opeens voor een spoorbrug. Weet je wel. Je kan er niet onderdoor. Je moet honderd kilometer terug schaatsen. Dat zegt ellendig koud word je moe, koud, moe.

[00:30:13]

Ik moet eerlijk bekennen dat ik. Maar het was toch wel ja. Missie Gao zei weet je. We kwamen om half vijf, vijf uur in die camper aan. Weet je wel, die Kwaremont ging open kansen koud staan. Ja, dat was echter af. Dat was het zeg maar het equivalent van een gravel tocht. Weet je wel dat zwarte ijs, dat is tarmac. Dat is asfalt waarmee je met je tarmac ronddraait. En wij reden? Ja, wij gingen.

[00:30:36]

Dus zeg maar het equivalent van een gravel tocht op ijs gewoon. Maakt niet uit. We gaan naar het mooie toe. Maar nee, jij deed alleen de gravel, reed op je tarmac.

[00:30:46]

Ja, da's een beetje. Ik ben erachter. Ik moet Salomons als ik dat ze tochten gaat doen vind ik wel stapper. Maar een tussenstap bij dit gesprek. Een week geleden hadden gehad, had ik al gezegd. Hoe ziet jouw gastvrij? Weet je maar als jij over al die schotsaert schaatsen bent en scheuren en allemaal. En heel veel moet lopen. En dan weet je. Ik heb dus vier keer. Ik weet niet of jij dat gevoel kent. Vast wel, maar als jij zeg maar schaatsen aantrekt en je er blaren dan is zeg maar.

[00:31:11]

Die eerste minuut is echt dat kunst toch?

[00:31:14]

Zegt gewoon dat je over die.

[00:31:16]

En ook hoe verder je schaatsen daarna, hoe makkelijker het er over die blay heen is. Vier keer moest de schaats weer uit en aan. Weet je wel. En dan zag ik die gast op de sale modelletjes rondwandelt. Klikken hun huis is grijs, al los lopen lekker rond. Weet je wel dus. Maar ik had. Ik had zeg maar ja, op het tarmac wel. 7. Had ik zeg maar de Krefel reet gereden. Nou ja, dan kan je beter van een lieverds weer hebben.

[00:31:37]

Weet je dus dat die gaan aangeschaft wordt.

[00:31:40]

Hoe dan ook. Missie Gaus geslaagd? Ja, een leeuw. Heb jij Gary Hekman een beetje gevolgd? Feenstra Ja zeker? Zeker? Heb ik toen gevolgd. Ik was en ik heb. Ik heb ook wel contact met hem gehad. Weet je wel over hoe je blaere, hoe je blaren moet behandelen en zo dus. Ik zag dat ie aan t genieten was. Weet je, we hadden echt bijna iedere dag contact. Weet je dus euh ja, zijn missie.

[00:32:02]

Ik had zeg maar zaterdag Missie Zee en hij had ook een missie, maar had die niet gehaald. Weet je wel. Het ging me al wat te ver met lift en lopen. We bellen. We gaan m bellen, bellen en komt die geen jurk man. Yo!

[00:32:15]

Lees je nog na de handelsstromen. Spiertjes een beetje met je stramme rug buiten maar.

[00:32:22]

Maar hoe? Ik zeg maar. Ik als armzalige amateur fietser die ineens vijf dagen op de schaats staat. Ik heb last van mijn rug, lees tweede hernia en ik kan mijn bed niet uit, maar de fucking. Gary Hekman heeft er geen last van van zijn spieren. Of zelfs jij dus ook.

[00:32:42]

Ja, maar wij zijn ook ineens gewone recreanten. Het gaat ook om de toestand en het verzorgen. Ja, dat gaat ook niet zoals normaal. Gaat effe lekker masseren naar die tijd. Het was gewoon normaal jasje aan de rugzakken Joop en. En toch iets maken zeg maar.

[00:32:57]

Zoals de gewone schaatsen gewoon als late middag op het ijs gestaan. Want dat is natuurlijk ook wel een dingetje. Jullie mochten niet trainen door de korona regels.

[00:33:06]

We hebben. Ik heb meer dan een maand niet geschaatst. Nee joh. Ja ja dus voor ons kwam dit eigenlijk nog allesbehalve lekker. Dat we in ieder geval wel wel konden schaatsen.

[00:33:17]

Zeg maar hoe. Hoe define effe lekker was hemels toch gekeken?

[00:33:23]

Voor ons was het een beetje dubbel natuurlijk. Emoties kunnen vrij dicht bij elkaar leggen. Wat dat betreft stel je dit wel. Een wedstrijd rijden, niet een wedstrijd rijden. Het fiasco zijn het fiasco. Ja, dat dat voor ons een beetje Weiser met de ploeg gelijk dinsdag s avonds al het hotel in gegaan. Dinsdag s middags getest en gelijk het hotel in gegaan. Zoiets van we willen gewoon. Het zou weer gebeuren dat je nu Corona bloot en euh ja, dat je een positieve test levert zeg maar.

[00:33:53]

Dus we gaan de risico's zoveel mogelijk beperken voor de voor de luisteraar de was.

[00:33:58]

Er was sprake van een enca op natuurijs en een kampioenschap en een koers nota bene waarbij de waarbij de prijzen verdeeld werden. En die is niet doorgegaan. Dus daar waar jullie eerst hoop hadden in de eerste. Laten we zeggen. Vanaf maandag, dinsdag, woensdag zou richting meer donderdag volgens mij toen ergens. Het besluit van uhm euh. Van Cabu of de KNVB KNSB knsb bij het Cabu sorry 11.50. Dit is geen elkaar gekomen. Dat was wel de grote deceptie.

[00:34:30]

Dat bedoelde hij ook, maar het zag er ook heel goed uit. Volgens mij aan alle kant, want ik had ook Sven Kramer op de app. Wat zijn dropping? Nee, ik zei ja, maar die ging toch meedoen en dat vind ik gewoon tof. Weet je heus geen gast. Deze kans moet je niet laten liggen. Gewoon meedoen aan de EK's gebeurt. Ja ja, ik ga meedoen met dat, maar die bleek ook al snel last van zijn rug te hebben.

[00:34:51]

Maar ja, dit was natuurlijk wel iets waar. Euh, waar? Eigenlijk had ik er echt op zitten wachten op dat ene natuurijs. En als ik er al op zit te wachten, dan die motorrijders nog veel meer. Hoe heb je er nog wel van kunnen? Gewoon doorslaan is een doorzwom, zeker in het tennis de schuldige.

[00:35:08]

Sven is een beetje de bal gaan rollen. Nee, Sven heeft juist de boel een beetje op poten gezet. Hij heeft de deuren geopend waar ze eigenlijk normaal licht blijven, dus die van een balletje later laten rollen. Maar donderdagavond kwam daar. Het nieuws waaide donderdagochtend door de KNSB. Allemaal getest. Het hele peloton. Dus toen hadden wij zoiets. Dit gaat gewoon gebeuren, weet je. Iedereen wordt naar het naar het testcentrum gestuurd. En het gaat gewoon gebeuren.

[00:35:33]

En dan donderdagavond toch maar het nieuws van. Nee, nee, toch niet dus.

[00:35:38]

En toen was er was een plan. Het was geloof ik een afgesloten locatie was bekend. Uh, waar waar zou plaatsvinden. Weet je dat niet?

[00:35:45]

Euh, nee. Ik weet niet precies waar het plaatsvinden ergens midden Nederland, omdat daar de regio's wel hadden gezegd zo van nou ja, wij zouden het wel aandurven. Heel veel regio's die zeiden al van nee, dit gaan wou niet doen. Dus daar zat je ook mee. Dus daar moeten er nog hotels geregeld worden en compleet afgesloten. Hotel dus de hing echt nog wel wat aan. Maar ja, klopt ja.

[00:36:07]

Het is koffiedik kijken wat hij op zo'n moment. Wat ik wel begreep, want ik heb natuurlijk een beetje gevolgd. En zo is dat. Doordat het EK niet doorging kon je op vrijdag wel meteen een tocht gaan maken, want anders was je dat ook niet gaan doen. Dus was je toch ook wel heel lekker dat je toch gewoon weet je wel zoals vroeger gewoon rugzakje. Wegwezen. En ik hoef niet na een uur van het ijs weer af. Van alles heb ik moe je benen als het zondag echt is, zeg maar.

[00:36:30]

Ja nee, ik weet. Ik heb diep natuurijs periode van 2008 tot 2013 meegemaakt en dan leef je echt van koers naar koers en krijg je voor de rest van de hele hype niks meer mee. Zondag kwamen wij Ruud Borst een oud marathon reclame tegen, ook aan het toeren.

[00:36:45]

Ook bij nog flinke zoon Woutershof. Ja, dat is de echte. De 2 meter stumper is dat. En die zijn jongens. Hier moet je echt van genieten. Dit heb ik echt nooit kunnen doen. Goeie jaren. Ja kut dat het allemaal niet doorgaat, maar geniet hier alsjeblieft van. En dat hebben we zeker gedaan met onze jongens.

[00:37:06]

Wat heb je gedaan? Ik heb de zaal. Vrijdagavond had ik een plannetje gemaakt om vanaf kantten gewoon vanaf huizen richting Giethoorn te komen. Ja dus. Na een beetje al geïnformeerd van na ligt het Zwarte Water dicht. Gaat het lukken?

[00:37:22]

Was ambitieus. Achteraf gezien wel, want er zaten vaargeul in de vaargeul die nog helemaal open is. Aannemer Zwartemeer was ook nog niemand op geweest. Het was ook zo van ja, hij ligt wel dicht, maar dat was het ook mee gezegd. En Celaya weet je. Ik had een paar schroevendraaiers aan het eten gekund. Zo van dat waren mijn prikkers van een touw in het midden, een touw in de tas. Weet je, het komt vast wel goed, die droge kleren mee.

[00:37:53]

Kopje koffie mee. Dus ja, uiteindelijk mooi avontuur.

[00:37:58]

Hoeveel keer hij zondag bij die dag denk ik 25 op sokken uiteindelijk nog. Ja, we zijn niet rond geweest. Maar zondag hebben we in Friesland nog. Vanuit Kuinre hebben we helemaal een stuk nog geen ideeën. Ook stukken waar echt nog geen mensen geweest waren. Er is nog iemand doorheen gegaan dus. En veel plezier gehad.

[00:38:17]

Hoe kom je en hoe maak je een boete? Waar is dat een beetje op? Of hoe? Hoe weet jij? Want iedereen wist natuurlijk op een gegeven met op zoek naar de mooiste routes of de mooiste plassen die die mooie dicht lagen. Of hoe vang je informatie in?

[00:38:30]

Ja, je moet wel vooral een beetje kijken naar scheepvaart. Wat nog wel open is, want vooral de grote kanalen blijven gewoon open liggen. En vooral in Friesland is alles wel redelijk aan elkaar verbonden, zeg maar. Dus waren er nogal wat loten opties. Later zondag nog hoger ligt hoor. Hadden wij? Ja, ik hoorde. Ja ja, ja ja. We hebben donderdag nog een ritje bij een brug brug omhoog geklommen en het duimpje omhoog. De eerste beste auto stond direct in de hemel, ons gelijk aan kilometer verder.

[00:38:59]

Ja, ik heb ook twee briefjes gehad op satijn en op zondag hè? Ja, dat je Wafa. Het is twee kilometer klunen. En toen stopte de gelukkige mijn auto. Want de wasmachine schoenen Merano er echt een stuk wandelen zeg maar.

[00:39:11]

Daar waren ineens schoenen mee.

[00:39:12]

Wij zijn aangezien het allemaal amateur Dajo. Het is toch pas echt op je blote voeten lopen? Is ook een grote marathonschaatser Laurens ten Dam, legt hij uit. Hij was in vorm Gary geweest voor het EK.

[00:39:33]

De tegenwind was nog steeds stonde, maar wij als koers is het koers en dan gaat de knop om en dan gebeuren er weer andere dingen. Wij hebben meer dan een maand geschaatst, maar van natuurijs maakte dat niet heel veel uit.

[00:39:47]

Ik denk dat je mee had gekund, zeg maar met de jaren. Je bent natuurlijk zelf de kreek, maar ik heb een soort Intel dat je zeg. Maar toen hij in het hotel aankwam als je. Was je dat de ploegleiders zijn. Wat heb jij gedaan afgelopen maand?

[00:40:01]

Ja, ik had heel veel gefietst. Conditioneel.

[00:40:04]

Maar ik had ook echt onwijs veel bier over wat hij zegt.

[00:40:09]

Hoeveel kilometer op het viscerale, serieuze kilometers gefietst Modubi, zegt hij. Maar hoe kan je dan zo dik staan? Ik stond ook wel vijf kratjes bier.

[00:40:20]

Dat is dat is gewoon een serieuze noot. Is is gewicht voor een schaatser is dat. Is dat net zo belangrijk? Wel, als je als eerste over de Zwartemeer rijdt. Ik mocht nog een keer voorop als het het schaatsen is. Je hebt geen ideale gewicht bij je bij het schaatsen. Je hebt jochies. We hebben gasten van 65 kilo bij de ploeg. Maar ja, ik ben 90 kilo en u kunt ook voor aanwezig is. Wat dat betreft is er geen ideaal gewicht voor het schaatsen.

[00:40:50]

Met wie gingen schaatsen? Was dat gewoon met vrienden of was het al meteen met je ploeg? Hoe werkt dat?

[00:40:55]

Ja, we hebben een keer een ritje met de ploeg gedaan en ik heb me zaterdag en zondag toch iets gedaan met de ploeggenoot. Met andere jongens uit het gewoon, met Crispijn Ariëns uit het peloton. Grote concurrent, maar nu was gewoon echt gewoon genieten.

[00:41:06]

Zegt vettiger genoten. Ja, echt. Zeker weten. Vanochtend ook nog zag ik vanochtend.

[00:41:13]

Vanmiddag ben ik nog af geweest voor minder lekker, want ik wist de daar lag gister meer dan tien centimeter. Daarna was er nog 3 centimeter af, ligt nog steeds eten, dus geen logica dus dat. Nee, dat ging nog perfect. En ik moet zeggen dat vandaag het ijs waar het echte waterige stukken waren was nog een mooi strand. Hele hele weekend.

[00:41:33]

Dat a geloof ik. Eigenlijk zou het nu weer moeten gaan vriezen.

[00:41:37]

Overal ligt nu gewoon een vette Aran. Ja, dan krijg je er een dikke zwarte plaat. Dat gaat niet gebeuren. Toen hij Kerry vragen ja fietser, heel anders. Want hebben het over. Je zou nu moeten gaan fietsen. Tis of Friezen maar gaat niet gebeuren. Wordt 13 14 graden. Ik er best veel op de gravel fiets rijden. Heb je ook wat zin in een griffo koers? Ja, af en toe ofzo in de zomer of. Of blijft het bij criteriums?

[00:42:00]

Ja, ik had mij aangemeld voor De Ruyver. Ja, die zou ik in Engeland gaan doen. Die was aprilse. Maar wie gaat geloof ik niet door? Dus die stond wel op een lijst om om te gaan. En wij ook.

[00:42:13]

Nou ja, nee, maar het is goed om te weten wat ik heb. Ik heb gister met Roj gebeld ja ploegleider. Maar ik denk dat jij gewoon Flamman schrijft dat je 3 juli vrij moet houden.

[00:42:23]

Dus dan? In België wat wat we organiseren dan? Dat lijkt me echt tof als je daarbij met keppeltje voorbijkomt. Gewoon de Oude Kwaremont op knotsen zeg maar.

[00:42:33]

Het klinkt als een goed plan. Kies te doen voor het zoveel mooier dan dat kunstijs. Gewoon als het niet vijf keer hoeft, dan denk ik. Ik dus dat lijkt me echt tof. Bedankt. Nee, ik weet niet wat ik heb, maar wat ik zag. Ik heb gisteren nog EVD. Had jij veel lekkere Hedwige met Koen Verweij? Ik vond dat wel weg wil zeggen jij is daar eens gaan houden, stuurt het me. Hij zegt Kijk, dit mag niet.

[00:43:05]

Dit is definitief. Couven bijhad. Het was de maand start geweest voor het EK of het WK afstanden. Mass start geweest. Stroetinga tweede, Bergsma de hele dag in de in de achtervolging. De dag zeg ik even, maar in de hele koers naar gebogen en ik geloof de Koef bij de gasten. Volgend jaar doe ik het wel. Of woorden van gelijke strekking. Waarop jij zei wat je bondscoach moest gaan?

[00:43:30]

Ja ja, ik weet een beetje hoe.

[00:43:34]

Die selecties gaan bij mij in Nederland om bij die maecenas te rijden. Da's geen makkelijk ding. Dus u denkt nou ja, misschien toch een nieuwe bondscoach?

[00:43:43]

Maar waar is. Zeg maar. Als ik aan Gary Hekman en Koen Verweij denk, dan denk ik dat zijn wel twee uitersten.

[00:43:49]

Toch niet alleen. Ik ken Koen al echt vanaf de jeugd in Skyline. Maar nee, wij zijn heel verschillend.

[00:43:57]

Dat we daar wel eens ruzie gaan eigenlijk hebben. Abel is Koen. Nee, ik heb wel wel. Ik heb wel eens wat nodig gehad, maar dan hebben we wel. Twee dagen later hebben we weer dikke lol op. Dan is het ja. Dan zegt die gast komt toch mee vechten in een kooi? En dan gaan we dit doen. En dan belt u me twee dagen later weer. En dan hebben we met een dikke lol, zegt de mooie.

[00:44:22]

Heerlijk. Ja, het zijn wel twee Duitste hij. Over uittestte gesproken.

[00:44:25]

Niels van der Poel toch nog eventjes. Mogen we er nog even over hebben met je? Volg je dat een beetje? Of is het baens? Schaatsen een beetje? Toch een beetje voor de gladde jongens? Dat volg ik wel. Wat een basis dat Niels van der Poel even voor de luisteraar heeft op de WK afstanden wereldrecordhouder wereldrecord 10 kilometer gereden op een laaglandbaan. Maar hij is vooral een hele interessante vent weer niet. Wel sterk toch?

[00:44:48]

Ja, een auto die toen de koersen zegt, maar we dichterbij kwamen al vorige week te zijn.

[00:44:53]

Nou, als die lange baan is meegaan allemaal prima, maar zolang die van de ploeg van diegene die zegt 100 kilometer maar een klein stukkie precies. Weet jij dat? Ja, wat een. Want de gast is dit jaar echt een aanwinst voor de sport denk ik. Hij weet het ook mogelijk opleverde voor de luisteraar. Volgens mij heeft hij doet die ultra reunes die doet die, die traint alles op zijn eigen manier en moet altijd harder, meer en beter zijn.

[00:45:18]

Weet je wel? Bekende Van Van de Week. Verhindering keer vanuit Thialf naar het hotel.

[00:45:22]

23juni Hardloper Granja. Na de koers gaat de koers. Ja, ja, ja, nee. Ik vind het eigenlijk gewoon. Het schaatsen is wat dat betreft de laatste jaren ook echt veranderd. Applebaas schaatsen wordt echt veel meer in als hogere wiskunde gezien. Zo'n gast is gewoon een grote middelvinger naar de wetenschap zeg maar. En waarom doe je? Waarom hardlopen? Omdat ik hardlopen leuk vind. Ja, waarom altijd gewoon simpel. Als je keihard wil werken dan dan kom je al een heel eind.

[00:45:50]

Dat is mooi om te zien.

[00:45:51]

Het gaf mij wel moraal. Ik heb ook als videotapes gezien. En dat is best wel een ontwapende gast ook, maar met de historie van van de sport vind die ook wel echt erg mooi. En euh ja, wat jij zegt. Waarom hardlopen? Ik ben een cardio atleet. Weet je wel. Dus dan moet ik ook cardio doen. Ik bewust zo zoveel mogelijk weg. Dus ja, echt lekker. Maar euh. Ja. Heerlijke man. Wat ga je nu?

[00:46:16]

Zit je in een wacky nu? Wij zitten in een wacky en vooral mentaal gezien. Want die 5 dagen natuurijs liggen nu achter ons. En ik kan me voorstellen dat jij helemaal effectjes op papiertje nodig heb.

[00:46:30]

Ja, nou ja, de afgelopen weken. Als afgelopen week is voor de ik denk voor de vierde of de vijfde keer ons seizoen definitief afgeblazen. Ja dus ja, ik blijf nu een beetje doordraaien. Ik had voor mezelf gezegd van in februari. Ik zou ik weer een beetje training op gaan pakken, Lisse. Hopelijk maakt het nu weer een beetje een beetje zonder zonneschijn komen en is zesde. Een beetje op de fiets op. Nou, laten we dat vanaf nu een beetje weer een beetje met rust een klein beetje blijven trainen voor een klein beetje een klein beetje.

[00:47:02]

Gerrie bedankt. Een beetje uit Italië ook. Fijn dat jullie brengen. Fijn dat je eventjes bij ons wilde inbellen. Trouwens, effe die foto zoals Jan is een beetje mijn favoriete fotograaf. Schiet me zo te binnen dat ik misschien een ruk afsluiting. Maar voor wie de Volkskrant heeft ofzo of hem kan zien. Check nog effe die foto van Gerry op de zaterdag sportpagina's. Weet je wel dat ie gewoon naar het natuurijs loopt? Zetten we in een loods. Klaas Jan van der Weiwerd.

[00:47:27]

Chapeau voor die foto. Derry bedankt tijdens een tijx bij het Witte Huis.

[00:47:33]

Also you. Weet je wie we eigenlijk even moeten bellen over groeien nummers, cultuur naar huis? Antoon Toon Balen baalde na een gesprek met met Gary Hekman aan Groene nummer. Bij Groen nummer bij uitstek. Maar toen dachten wij wij gaan Anton even bellen, want ik heb net een filmpje van jou gezien. Antoon, jij bent ook een soort groen nummer.

[00:47:59]

Af en toe wat? Wat? Wat een. Wat? Wat een slag. Heb jij? Mooi vind ik. Dat vind ik erg mooi.

[00:48:08]

Waar je altijd dat junior. Nee ha, nee. Hij staat op sta. Sta jij op de play offs zo slecht nog niet op het water?

[00:48:19]

Werd iets mooier water mijn. Heb jij? Heb jij al gefietst of op de rollen gezeten?

[00:48:25]

Want je bent er klaar? Meer dan tien jaar is hij in Wallonië opgespoord. Wat heb je gedaan dan? Honert Gewis ja, blokje van Marijnissen. Gewoon een paar keer pakken. Nee, spinning bike uit de garage. Lekker daarna.

[00:48:43]

Trek sportschoenen en een rijkgevuld zou niet eens meer zoiets fiets schoenen warns. Nee, secunde flexibele om sportschoenen, foundation en humaan TwinAir met naar huis gevlogen voor natuurijs.

[00:48:59]

Hoe zit het allemaal? Het was eigenlijk wel een paar dagen te laat volgens mij, want je was maar al de hele week aan. En uiteindelijk kwam paaszaterdag op het ijs te staan of niet?

[00:49:07]

Ja maar kijk, ik heb voor echt natuurijs. Op zo'n klein bandje 300 meter lang rond 300 meter hemel.

[00:49:16]

Maar ja, toen de Vredescentrum dacht ik niet dan ben ik deze Camberwell.

[00:49:20]

Want jij zat op trainingskamp in Spanje. Het loopt immers Alba voor je, A voor jezelf was niet uit de ploeg schrijf en je zit hier bij ons in. Gaan we naar huis vriend?

[00:49:30]

Nee, ik op school, op eigen initiatief je naar Spanje. Ik heb naar huis zou met Lenny en Sammy en daar zat ik van Ray-Ban volgende week naar huis te komen en dan Tenerife thuis te blijven tot hoogstammige. Maar ja, als ik volgende week naar huis kwam, dan als natuurramp.

[00:49:50]

Laten we dat voorop stellen. Ja Ben. Jij bent voor thuis naar huis gekomen. Is natuurlijk fantastisch, maar hier ging trimaran van wannneer naar zich toe.

[00:50:00]

Toen we ook welstellend noodaggregaat ze altijd. Maar toen begon het echt die die weer prima zo echt wel naar beneden gaan. Ze hebben een paar schetsmatig gebeld. Ik zei dat is echt zo, zei ze. Gaat Friso. Toen dacht ik van tickets Rado Rabaul. Waar hebt u geschaatst, want je wilde eerst naar het howland komen? Ja, dat klopt. Ik had zaterdag sowieso met geen is gehad, sprak de algemeen bewoner van Nieuw-Zeeland met dat groepje Zeeuwen.

[00:50:29]

En toen zijn we naar de rotje Merengues Rotterdam naar Rotterdam.

[00:50:35]

Daar hebben we daar op de Grote Meren gereden. Dat is mooi. Onlangs was ik van plan om jouw kant op te komen. Inderdaad, met Rainier. Alleen jullie al toen ze hadden, want die belachelijker toch gedaan.

[00:50:45]

Met Ommel weet ik het anderhalve kilometer klimmen. Ja, deze Tour hoorde ik door van niet naar de klote. Daar hoort natuurlijk niks. Deze tour heb ik met zondag met andere marathons. Zwartboek mijn ploeg zei dat, maar zo heb ik gereden en kwam nog een heleboel andere halsbanden.

[00:51:05]

Waar kan je met die mannen mij goed? Is wel natuurlijk alleen kijk, ik kom natuurlijk wel uit het natuurhuis, maar kom, ik kom niet naar huis. Makkelijk loodgieterij binnen twee dagen natuurlijk, maar dat kan wel.

[00:51:19]

Dat is toch al heel? Dat kan heel goed aan het schaatsen. Want ja, ik kan me gelukkig helemaal klaar met je verstand als je het je natuurlijk nooit schaatste.

[00:51:31]

Ik ben. Ik ben wel Olena, die woont in Goma. Als je nog nooit had hij had opeens iedere dag honderd kleuters of twee dagen om honderd meter schaatsen, dan kun je natuurlijk donder zeggen dat je volgende week er last van hebt.

[00:51:42]

Heb je spierpijn als ik helemaal niet? Nee, nee, nee.

[00:51:49]

Dit is mijn Lauer mei wel anders.

[00:51:50]

Ik ben ja maar jullie? Jullie hebben mij. Laudy heeft tachtig kilometer gekleurd.

[00:51:59]

Ik heb. Ik heb eigenlijk niet willen. Niet Supergrass haast net zoals ik zeker twee uurtjes ofzoiets. Maar dat is op zich wel slim.

[00:52:07]

Heel slim, want ik kan me nog wel herinneren dat ik in 2009 toen ging het ook zo hard. Fries centen zat ik thuis en toen was ik eigenlijk een beetje balen van ja, dat kan je natuurlijk niet veel fietsen. Toen ging ik op dag één, vijf uur en op dag twee, zes uur en drie weken lang ontstoken scheenbeen en schyns sprints.

[00:52:23]

Dus ja, dat is natuurlijk ook een beetje raar. Ben ik, dacht ik. Ik ging naar huis, maar natuurijsbaan eigenlijk blok getraind in Spanje. Ik dacht hij kan beter twee uur schaatsen, dan heb ik in ieder geval gedaan wat de makers van terugkwam van natuurijs. Prachtige pladijs, iedere keer s morgens vroeg op het ijs. Waarom geen kip was? En dan heb ik s avonds nog gewoon als ik terugkom, een half uurtje van de rockballad. Minuut op die spanning.

[00:52:48]

Bij een beetje loopfiets heb ik niet veel verloren. Ja, dan heb je Schatz spieren een beetje los. Essenties. Nu staan we morgen vliegtuigen, kan ik gewoon weer gas erop?

[00:53:01]

Heijman Want ik heb altijd dus de illusie dat als jij zegt de Elfstedentocht nog met een wedstrijd menus waar rijders mee zou doen dat je goed vooraan mee zou doen, maar jij jij?

[00:53:09]

Jij ontkracht en ontkracht dat nu net wel effe dat je symfonia die schaatsen of als je. Wat denk je zelf hadden? Ja, ik denk ik denk dat het wel mee kan doen. Ik had willen horen welke tour en wat. Wat gaat hem kloppen? Zo'n lichtvoetig mannetje dat volgens mij dancy over al die scheuren hyung op de schaatst.

[00:53:33]

Ja, dat was wat met 50kilometer correcte supergoede 5kilometer. Vraag me niet hoe, maar ik had al woonoppervlak slagje gewoon als met natuurhuis. Ook zo maar eentje. Tuurlijk, die gasten trainen hele dagen natuurlijk niet alleen op de baan natuurlijk. Dan heb je zo'n Peere conditie Alenia. Als je natuurlijk zo'n lange afstand zou moeten schaatsen dan ook zondag natuurlijk niet te bouwen. Maar dat hoeft ook niet.

[00:53:59]

Hoeft ook niet echt. Mag je van mij een week lang met de benen omhoog liggen dan daarom. Maar dan loop ik al een week lang krom.

[00:54:04]

En dat maakt ook niet uit waar nu aan. Ik hoop echt dat de komende vijf jaar als ontwaar nog in Iperen conditie is. Dat die Elfstedentocht is toch een mooi fauvisme pakkie? Hij had wel een hartje, zo'n moment dat je op schaatsen op de op of op een mooi stuk kwam. Of een mooie zwarte plaat. Het schaatsen was dat je heel gelukkig was.

[00:54:27]

Ja, ik had al. Maar ik was vrijdagavond thuisgekomen. Zaterdag s morgens heel vroeg gaan schaatsen. Eigenlijk ben ik die dingen onder en met iemand uit Zeeland aangewaaid. Volle bak en geen gelijk. En toen dacht ik zondag. Terwijl er iets later afgesproken en dacht ik weet niet wat ik ga doen. Ik ga gewoon eten en een hakmes achterlaten in een auto. Een uurtje lekker met je rechtop. Raye mee genieten. Weet je wel naar hem toe. Dat was echt wel heel mooi.

[00:54:55]

Mooi, mooi, lekker. Geen spijt dat je bent teruggekomen.

[00:55:04]

Lekker, zo wordt onderstreept, is dat je weer lekker door de boter trapt.

[00:55:09]

Tohoku is terug.

[00:55:11]

Nou ja, we hebben nog niet Kusttheater, lacht de koers. Maar het gaat in ieder geval. Gaat gewoon lekker, dus dat moest ook nog maar blijken.

[00:55:19]

Toch ga je een relatie gehad. Ga je nu naar Ureel of wat ga je doen?

[00:55:23]

Nee, ik ga nu terug naar Birmingham. Vanmorgen aan het huisje. Ja en dan vliegen naar Tenerife. Ook stage en dan daarna gelijk Catalonie Aken Zygier eindje in het huis.

[00:55:35]

Office Sam. Of nee. Chamberlain zou alleen in Tenerife. Nu al die die je ziet.

[00:55:41]

Straks nog een paar dagen. Dus ik neem daar het stokje van. De Diemers die is neem ik over.

[00:55:48]

Gezellig Tolar party en mochten ze niet naar huis.

[00:55:52]

Somy na. Ik denk niet dat die jongens uberhaupt al gedacht hebben maar waar de Tilburger zit. Ze wisten al meteen dat als Sam vraagt of dienares kan voor het ijs, dan denken ze allemaal ja, die wil naar huis met carnaval.

[00:56:07]

Ja inderdaad ja. Oudenbosch Ravens Lisa. Nee, maar dat is net zoals de meeste Uradex. Kun je dat niet uitleggen? Dat doe ik niet. Maar ja, als je vroeger schaatster dan is dat gewoon dit het ultieme natuurijs. En dan zeker met zo min acht en brachten. Dit jaar is het niet windstil. Bolt heeft misschien ook wel geschaatst, zeker ook Motorvej.

[00:56:35]

En geschaatst werd het na de meer voor zichzelf gehouden. Niemand vertelt dat het mooiste ijs van Nederland lag. Oh ja, het was maar Gympie. Het was mooi. God zal rijden.

[00:56:44]

Er is iets geks he? Het is dus. Het is een beetje gek met met heel veel fietsers die op de één of andere manier als het op natuurijs ligt gaat dat er gewoon. Ik zie het ook in Lauwse ogen. Beetje van dat vlees. Dat overstijgt toch nog de fiets op een mooie Yarra. Ja, het is mooiste wat er is. Alleen je kunt het maar vijf dagen in vijf jaar doen bij wijze van dusdanig op de fiets zitten. Maar ja, dan mag het misschien ook wel zo mooi dat schaarste schoon bijzonder wint.

[00:57:14]

Zoals Frans Maassen. Die had ik vorige week maandag op deze onbedekte een AXTA van van actuele temperatuur. Iedere morgen als ik kijk dan de bakker waar ik gelijk had toen ik in Spanje zat. Ja, ik ben nu echt naar beneden halen, dacht ik. Trouwens, Imbrechts sturen zij.

[00:57:32]

Het kriebelt al, maar blijkbaar moet daar ik vrijdagavond contactman sturen met locatie in Haarlem via de WhatsApp. Weet je wel. Dit is nu ineens literair centrum gekomen. Je hebt groot gelijk. De jonge genieter zakken maar zakken. Niet Dora die dus maar lekker jonge.

[00:57:56]

Dank je wel dat je wilt inbellen.

[00:57:58]

Is goed succes er de komende weken dat we gewoon was van. Het is echt zo. Het is alsof. Dat is een fietsweer. Alsof de ander. Het schaatsen het fietsen overstijgt en dat, zo ga je zelf gemerkt, dat is echt zo. Ik ben de fiets ook echt kwijt. Ik heb gewoon 4 dagen niet om te fietsen, zegt hij. Maar het slaat. Het slaat helemaal nergens op. Kicken in. Woensdag was ik gewoon blij spreken ok.

[00:58:23]

Weet je wel. En dollar ook, maar het leek wel alsof het steeds erger werd. Maar mij weet je wel. Het was niet zo van. Genoeg is genoeg. Neem maar vrijdag en zaterdag en zondag moest het maar gekker. En het was zelfs zo gek. Ik was dus. Ik was zaterdag aan terugrijden. GOAL van Van Naja. Van die klimtocht met. Met de mannen. En toen kwamen dus mijn andere vrienden. Ja, morgen schermen.

[00:58:46]

Tessy ging. Het ging naar de Jim. Dus eigenlijk heb ik dan de kinderen tot euh, tot tiende uur gaan halfacht afspreken. Wijsje Ik heb geregeld geregeld, dus ik toen ik terug naar huis. Ik legde uit dat de kinderen mee. Weet je wel zo van nou dat je nood breekt wet toch steeds. Ik zeg niet dat dit opvoedkundig verantwoord is. Maar ik was vrijdag al meteen naar school geschaatst. Heel goed, dus ik kon niet. Niks mis met twee uurtjes FIFA.

[00:59:13]

De jongens willen jullie s morgens PlayStations s? Of wat hebben ze s middags en s middags met papa schaatsen ofzo?

[00:59:22]

Eens met papa schaatsen en s middags plassen. Wij willen meteen of wij willen s middags s ochtends op de op te gaan gamen. Ook krijgen jullie allebei twee uur geen tijd. Niet willen. Dus. Ik heb wel eens overlegd. Ik heb die switch gezet. Jongens op tijd naar de wc. Niet te veel snoepen, wachtte de mama terug. Ik ben gaan schaatsen. Weet je s middags trouwens wel nog een fantastisch familietocht. Je gedaan. Maar ja, zondagochtend stond ik om half acht weer in.

[00:59:49]

Schermranden sloeg nergens op, want ik had volgens mij het zaterdagavond al spierpijn en ik stapte het bed uit op zondag. En ik had overal pijn en toen ging ik in die schaats houding staan naast het bed. Tess keek me zo aan bij uitdoen. V-test of Kam kan wel. Ik ben weg. Ik ben naar beneden schaatsen, geslepen, koffie gedronken en in die auto gesproken. Weet je wel.

[01:00:06]

Euh ja. Het IQ test zegt ook het is het. Nood breekt wetten. Ja, weet je. Nou ja, al die verhalen over vroeger? Dat ik nog aan schaatsen was als kind en dat het zeg maar zo'n dag als vandaag was met ultieme dooi. En dan stond ik nog met me door lopers voor de ijsbaan in Haarlo. En dan deden meneer t Hek op slot. Hoezo niet schaatsen? Weet je wel, net zoals ik agnosten. Ik mag toch wel schaatsen?

[01:00:27]

IJzer? Het is over jongeren. Het is Klaartje. Dus ja, ik heb zondag ook nog heerlijk geschaatst. Hij Het is over. Ja ja, het is gewoon over. Dit waren wij. Dit waren de vijf dagen. Dit waren de vijf dagen. Die zondag was al wel legendarisch. Dat was de vijfde dag. Werd ik nog een keer door het ijs gezakt.

[01:00:44]

Al heel. Jij bent nog Geza? Inderdaad, maar dat eigenlijk om half acht ging schaatsen onder een bruggetje. Ja, daar krijgen we nog effe de uitsmijter. Nou ja, ik was eigenlijk al een wonder natuurlijk, want ik zeg ik heb altijd alles bij me. En dan echter ook eens een Draaisma. Ik weet je over die site. Submit aan een wolk met veel lucht erin dat je Albarda bedrijven zou. Maar zondag weet je het was de laatste dag.

[01:01:06]

Dan is dat is de techniek die dit zak lucht op je luchtdichte zak met veel luchtte erin opvouwen. Dan heb je gewoon een soort trainingsvest. Heb je toch iets meer van? Maar ja, het was zondag en het was weer min zes s nachts geweest, want wel aantoonden doe ik ook. Ik ren meteen naar die Termes meter en me een meter toe en ik denk nou ja, weet je. Gisteren die klimtocht. Alles goed gegaan. Vandaag kan ik overal onderdoor, dus ik schaats die eerste brug onderdoor met mijn maten volgens mij.

[01:01:33]

Kwart voor acht opgestaan. Was acht uur s ochtends MI6 en ik zag het echt op mijn Middelzee. Ze klimmen zo uit te. Weet je wel, toen heb ik me daar midden op het ijs staan omkleden. Ik had alles droog, maar behalve een onderbroek aan en zal staren.

[01:01:45]

Ik denk dat doet ie nou. Heeft ie dan met andere kleren? Is ie daar aan. De start was door het ijs gezakt, door het ijs gezakt. Ja ja, dat was. Ik was door het ijs gezakt. Als je van een droog broekje aan. Maar ik had geen schone onderbroek of ik had geen droge onderbroek mee. Dus alleen de duizend dingen broekje van hostels zeg maar. Ik wilde daar komen. Ja, da's wat. Dit is elf en dus ik.

[01:02:06]

Ja, ik had een natte onderbroek en t was mis in zee. We reden tegen die oostenwind en couturehuis met mijn lust. Madoff die bij Unit. Het ging echt niet goed. Ik denk diezelfde vergissing. Maar dan wel het geval. Ik weet niet of je adequaat als je aan het ijs weet het merk te kennen. Niet mee aan het ijs. En dan wil je eigenlijk snel weg te schaatsen. Snel aandoen, want je hebt koude handen weet je wel.

[01:02:29]

Schaatsen onderbenen min zes wind op je kop, want zondag stond er al harde wind. Was er een maat van Derijck. Die had één sok waar aan en één blote voet, want die had geen tijd genoeg gehad ofzo om die ene sok uit te trekken. Dus waarschijnlijk omdat jij snel weg dat ik snel weg was. Weet je wel. Dus ik? Ja, ik had echt pijn aan mijn. Ja, ja, dus, ik zeg. Waar is die andere Sook?

[01:02:51]

Ja, die heeft Schaeck echt. Ik ben meer op het idee om de edele delen te beschrijven die Socorro werkt in het JAEGHERE. Daarna nog. Wat werd daarna nog een keer plassen? Weet je wel gewoon? Ik hoop dat er geen ijsblokjes uitkwamen. Dus euh ja dit wij. Hij zit er nog aan waar wij zitten. Dan ga je die gasten natuurlijk. Die gingen helemaal stuk, weet je wel. Dus ik wou thuis werd ik zeg maar eens kijken wat ik dacht.

[01:03:20]

Zorg voor een beker, maar dat was voor de goede zaak. De conclusie van deze vijfdaagse. Euh, ijspret. Nood breekt wet, de nood breekt wet. Zelfs de sok van Dirk. Nood breekt wet unit. Ja, de kinderen die mogen wezen. Unlimited the game. Euh. Ik heb trouwens ook die hele joined omver geschaatst. Ik was er eentje. Ik was wezen overtraind. Dat klopt, zegt ie dan eigenlijk. Ik heb het nog nooit gehad, namelijk.

[01:03:49]

Het doet te veel je bij. Je bent aan het overtraind zuidwestelijker. Ja dus. Euh, zo'n lief. Good GB? Ja dus. Vandaag hebben we dus maar een rustdag gepakt, zeg maar. Maar ja, ik merk dat ook aan alles, aan mezelf. Dat ik gewoon weet je wat je zegt. Vooral de hippe wallen van ieder Tōkyō. Maar het was echt ja, gister nog afgesloten met een met een gezin schaatstocht. Weet je wel Tessa, zeg ook je.

[01:04:12]

Je hebt nu net nu vijf dagen uitgeraasd. Nu kunnen we zondagmiddag mooie nog een toch jorisstraat zijn. Zuinig 13 minuten hebben de Hollandse paarden snel body van de 5 kilometer. Laat schaatster kaarten foto's op Instagram. Ja, het is wel traag. Dus euh ja, dat was het. Het was gewoon een nieuw kleedje. Ook met die kinderen naar school schaatsen zit in groep 5. Ja, dat kan zomaar de laatste keer zijn. Dat kan. Zo is het toch een beetje.

[01:04:38]

En dat je bij je eigen huizen opstapt en dan voor je huis langs gaat. Wanneer? Wanneer doe je dat? Ik hoop dat het nog snel weer komt. Hoeveel mensen? Ik wil niet om me heen gaan. Hebben die die die dan worden? Nou, ben benieuwd of het nog kan. Tien jaar geleden voor het laatst. Ja, ouder materiaal wat van stal gehaald wordt. Ja ook dat. Want we hebben het over die schaatsen, weet je wel.

[01:04:57]

Tuurlijk, ik moet nu gewoon bij mezelf in mijn agenda op 1 april iets zeggen van gaan naar de schaats winkel. Weet je wel als die winkels weer open zijn, want ik vind t toch wel fijn om te passen. En zo natuurlijk ook een paar van. Ja, want het moet gewoon klaarliggen. Weet je wel dat je niet weer op je op je klappers van Viking zeg maar euh, naar de Gaus tegen het schaatsen, maar dat je dan zeg maar die het juiste materiaal hebt.

[01:05:17]

Want dat ook op de fiets scheelt dat gewoon een beetje. Dus dat is wel iets wat ik. Wat ik ook geleerd heb. Conclusie God sámen. Nou he. En euh, ik zeg sluit hem af en we focussen ons op 1 op de 4. Wat gaan we doen? Hoe lang heb je die gefietst dan? Wanneer is voor het laatst dat je nou gezeten? Ik heb ook nog af en toe een rolle traantje bij gepakt. De laatste twee dagen heb ik dat niet Bildts.

[01:05:38]

Juist ja, laatste twee dagen heb ik dat niet meer gedaan. Maar ik heb net zoals Anthoon af en toe een uurtje op de rollen gezeten. Ik was echt lekker sportschoenen. Ik was echt lekker bezig voor inbouwt. Weet je wel toch het grote doel of. Ja, en dan mica's je race. We gaan natuurlijk wat van die qfl wedstrijden rijden. Uw trainings volume is perfect, stond er dan. Nou ja, als je nou wel. Dat is toch wel een lekker gevoel he?

[01:05:58]

Goudvink. Dus uh uh ikke ikke ikke. Ik heb de laatste keer vrijdag gefietst en nu ga ik morgen weer eens een keer fietsen. Denk, want vandaag was het echt niet te doen. Volgende week een ritje maken. Ja, we gaan de Bomba toe. Ja, we hadden m. Ja, dat is ook weer super zonde. We zouden Bomba toe doen. Onze tour, die was door de Haj Harder Lockdown afgebroken, dus wel de finish business staan en voor de luisteraar.

[01:06:22]

We hebben de Bromma toegedaan. Zodat dat kleine flesje het flesje dat uit het flesje wat we wat we op de scheppend verkopen dat geheel terzijde. Euh. En we zochten vulling en we zijn er. We zijn op zoek geweest naar de illegale stuurraketjes. Toch vulling voor het voor onze Bombay dat wat leidde langs allerlei clandestiene, kleine, lokale of het algemeen beter. We zullen geen frenzy of gesitueerden, calvados, stokerijen. Weet je wel, grappa, calvados wat we allemaal hebben gehad.

[01:06:49]

Dus dat leverde meteen avontuur. Raakte na meer toch? En we moesten naar huis en we gaan we wilden voltooien. En het leuke is weet je. Kijk nu, vandaag is de dooi aanval begonnen, maar in het begin van de pluim waaraan Twan het net over had die die temperatuur pluim zag er uit dat dit wel twee weken ging duren. Die ijspret dus in al mijn enthousiasme. Dat kun je op een commode profiel terugvinden. Heb ik de Elfstedentocht gepland over alle sloten en vaarten en meren van Friesland zeg maar.

[01:07:19]

Of creeert de hele planning gedaan? Wat zelfs Henk Angenent niet leuk, want zelfs Henkie niet gelukt is. Maar ja, het was een ambitieus plan. En als het nog een week had doorgevoerd gekund, hadden we deze week wél. Was het plan dat wij met z'n tweeën die Elfstedentocht zouden rijden op de schaats en dan in ieder stadje eigenlijk dat lokale. Wat die Friezen? Die weten wel wat zuipen is natuurlijk, aangezien die Beerenburg er in alles de lokale drank erin te stoppen.

[01:07:44]

Nou, dat gaat niet door, maar ik denk dat we het volgende week gewoon op de fiets gaan doen ofzo. We gaan gewoon die als de fiets, maar PADI heeft dat iedere tweede pinksterdag gedaan. Net zoals Henk Angenent overigens, als de eerste echte Elfstedentocht op de fiets is. Onwijs grote tochten. Ja joh, dat doen weet ik veel. Tien mensen aan mij ook. En het lijkt me een supertof, want ik wilde het altijd doen met m'n vader.

[01:08:03]

Maar toen we gingen op een geven moment. Je moest 16 zijn, reken op wedstrijden en dan is ook altijd een wedstrijd als ik heb nog nooit gereden, maar ik supertoffe me. Nou ja, met jou dus die Elfstedentocht op de fiets te gaan rijden die dat plan over de wegen en dan gewoon. Kijk uit bij deze oproep. Als jullie nog illegaal je weduwe Joustra achter een burger achtige rijd je ze langs de route van de hellingen groeien. Langs de route van de Elfstedentocht komen wij langs volgende week.

[01:08:30]

Ja, dat gaan we sowieso en we starten om half half vijf. En we zijn totaal negen steden gepakt. Ja of Kempten slapen in Leeuwarden ergens dan of Bolsward staat er. De fietstocht start altijd in Bolsward.

[01:08:44]

Eindelijk eens zou zo'n kooi neerzetten. We gaan aftellen. Dan gaan we rennen. Twee kilometer. Als fietser hebben we lang bij deze oproep.

[01:08:53]

Dus we gaan. Ja, we gaan weer een beetje afsturen doen zeg maar. Want ja, de afgelopen weken was één groot avontuur en dat smaakte voor mij weer naar meer. Weet je, De Petter was effe heel serieus trainen voor hem, maar 5juni is nog verder. Zo kunnen we wel een paar avontuurtjes meepakken. Kijk er naar uit. Woensdag wordt het pas dinsdag heen. Woensdag fietsen, maar ik ben wel ok. Nieuw jaar op de rol. Gaan we het allemaal later over hebben?

[01:09:17]

Check! Slow Ride 5 voorbeschouwing doen ofzo, maar dan op het jaar dat vlak voor Het Nieuwsblad.

[01:09:22]

Of is dat te vroeg?

[01:09:23]

Zullen we letten op Het Nieuwsblad? Nee jongen, gek. Ik zeg volgens mij laat staan nog 13 dagen steeds 15 zeggen ja, dat is echt zeg maar. Ja, nog 13 dagen volgende week. Ja volgende week. Ja, fietsen en dan, dat is echt. De week gaat snelst heeft over 13 dagen. Begint het het wielerseizoen. Dan zit je gewoon s nachts fietsen en dan zit je gewoon voor de televisie. En dan begint Michel Wuyts weer weten dus.

[01:09:49]

Vorig jaar waren we er nog. Om eerlijk te zijn de voorbereiding koersen heb ik niks van meegekregen. De Tour de Provence als Steffen Muses gaan we niet over hebben.

[01:09:56]

Weet je wie geld? Schaatsers staan? Grec Serieus was het schaatsen. Ik zag een vrouw op de schaats. Hij was met zijn vrouw. Ja, kan je krijgen op de schaats. Sven Kramer bergje. Maar Antonietta berg je maar. Gerrie, bedankt atwa. Bedankt! Bedankt. We zijn er doorheen tot de volgende keer. Hoe dan ook en waar dan ook. Voor de tussentijd liefst Lou Rainforest.