Happy Scribe
[00:00:00]

Deze podcast maken we samen met de Nederlandse loterij fan van wielrenner, partner van de Nederlandse sport. Was het niet Joke die zei de fiets, de fiets en verder niets? Nou, wij gaan verder het leven op, maar vooral ook naast de fiets. Dit is de levensloop slow ride first. Opgepast! Menuhin in een starterswoningen screen, in screening, samen zingen in de herwint zijn en mogen de cameraman in de helikopter.

[00:00:28]

De regisseur en de regie waren van dit WK een lintje krijgen. Een trofee mag ook met als opdruk. Nog nooit eerder werd een wielerwedstrijd meer bedolven onder een lawine van hemelse plaatjes dan tijdens het schitterende WK van 2020.

[00:00:42]

En ja, dan gaat het natuurlijk over dat fantastische beeld van Alaphilippe in volle vlucht voor de roedel hongerige wolven op het circuit. In de laatste kilometer. En ja, ook over dat heerlijke beeld van die haarspeldbochten de afdaling van de Mont Salama.

[00:00:56]

Maar het beeld van dit WK is natuurlijk dat schuld bovenop de kam van de Shoemaker ster. En dan niet dat van zondag dat van de jagende kudde Belgen op een losgeslagen Sloveen en later Fransoos, maar dat van zaterdag de soleren de Anna van der Breggen solo en superieur als in een film. Ook zonder bont, muziek of Sjostakovitsj. Alsof ze zo een Hollywood productie kan meegeven. Maar hoe kan het ook anders, zou je haast denken daar in Noord-Italië fietsen in zo'n decor is een feest dat Stadenaar kijken op tv.

[00:01:26]

De klimmen liggen overzichtelijk in het landschap.

[00:01:28]

Her en der in haarspeldbochten, maar vooral lange linten met een dikke laag gloed. Je nieuw 5 sterren asfalt, zorgvuldig uitgerold over de rug van de heuvels, bekleed met perfect geordende wijnranken, graanvelden tot in de eeuwigheid. En hier en daar een Noord-Italiaanse vesting dorpje. Een soort Teletubbie landschap op z'n Italiaans, die Emilia-Romagna. De droom van elke regisseur of cameraman. Net als de vlucht van Alma. 52 jaar na Kati Hagen wint Anna van der Breggen op een magistrale manier de wereldtitel in Imola.

[00:01:59]

Kati Hagen won in zesenzeventig haar tweede wereldtitel in het Italiaanse ontzuiling en ze zou daarvoor de Gerrit Schulte Trofee voor beste wielrenner van het jaar krijgen. Maar Schulte vond het niks dat een trofee met zijn naam bij een vrouw terechtkwam. En dus werd dat jaar de Katy van Oosthaven Trofee in het leven geroepen voor de beste Nederlandse wielrenster. De eerste drie jaar werd ze zelf eigenares van het beeldje en Anna van der Breggen.

[00:02:22]

Volgend jaar zwaait ze af. Het moge duidelijk zijn wie dit jaar de trofee mag komen ophalen en doet er meteen maar een Oscar bij die voor beste vrouwelijke hoofdrol van 2020. Het is de hoogste tijd voor je welverdiende portie wieler gebabbel, maar is Stefan Bolt? Tegenover mij zit die. Lau rechtstreeks vanuit mijn Keef, eindelijk weer is EQJ hoofdkantoor, EQJ distributiecentra, Audoor ik s. Is dit het nou EKA Studio? Overigens gaan we zo meteen vertellen waarom. Het is zondagavond 27 september.

[00:03:06]

De tour ligt een week achter ons. Dat lijkt al echt veel verder. We gaan het hebben over het WK en we gaan natuurlijk hebben over die fantastische reis die we hebben gezien. Maar vertel eens euh, hoe was jij vanochtend wakker? Hoe word jij wakker op de dag van het WK? Uhm, nou ja, door euh.

[00:03:24]

Door een huilend kind wat in zijn bed geplast had waardoor alle al het dekbed moest worden opgehaald. Ja maar uit en dan mocht gegeven bij papa en mama in bed zeg maar de jongste. Dus euh ja, dat was me kwart over zes was het. Twaalf over zes zag ik op de wekker staan, maar zei je niet. Jonge gast, het is BKB dag vandaag.

[00:03:45]

Ik zou eerst nog met de mannen gaan fietsen, dus ik moest kort voor kwart voor acht weg fietsen. Euh, altijd eerst even met de mannen fietsen en daarna bed met z'n allen. Ik heb niet zoveel meer kaas gegeten, bij de amateurs ook niet. En sindsdien is de soort de traditie om euh, zeg maar bij mij thuis. Toen we. Toen woonde ik nog antikraak. De eerste paar keer WK weekend noemen we dat. En toen was het echt een schandalig weekend, zeg maar met iedere afstappen in Maastricht.

[00:04:12]

Ik woon een antikraak in Maastricht, hadden elf slaapkamers. Naar Bree. Ik denk dat het WK van Zolder bijvoorbeeld was om de hoek. Ja, ik had in dat weekend 25 verschillende mensen bij ons thuis geslapen hebben. Bij ons zeg ik daar zijn Jan en Colin twee vrienden met wie ik samen woonde, toen in Maastricht. En dat ging er voor mij zeker even in in dat weekend. Dus van dollar tot zondag 20 frikandellen door minimaal vier keer en dingen.

[00:04:36]

Ja, frikandellen is deze. Is diende kom je hier niet in. Dus iedereen keer. Nou ja, mensen, wij en natuurlijk mensen worden ouder en krijgen kinderen en verplichtingen die ze vandaag uiteindelijk maar met drie man aan het fietsen. Dan druppelt er steeds iemand binnen. En dan de regel is dat ze frikandellen meenemen als ze binnenkomen. Dus de de snackbar om de hoek had. Had een goeie dag, want de ene kant wel eens speciaal worden gehaald.

[00:04:58]

Beeren API's. Dat soort dingen. Neckermann is het. Euh, is het bier en frikandellen? Of is het alleen frikandellen? Nou té veel? Ja, het is bier. Een frikandel. Al even die mannen. Die hebben volgens mij een heel heel krat. 0P een 3 op Frans van Kwaremont. Zoals ik al zei ze worden ouder, dus dat viel me een beetje tegen. Toch echt alle 0p drietjes waarop. En dat zijn volgens mij waar het 3 of 4 6 betwiste is gedronken.

[00:05:22]

En voor de luisteraar. Ik kom binnen hier vanavond en ik trek in die Kwaremont uit de ijskast. 5. Blij dat je klaar gepakt? Ja, nou ja, ik ben blij dat je dat je 6 6, 6 2 zal maken. Ja, die 0p is smaakt ook prima. Maar na een WK en da's toch het WK moet er wel moeten. Ja dus dat hoort erbij. Traditie met z'n allen WK kijken en ik denk ik denk dat er wel veel meer mensen dat hebben.

[00:05:46]

De laatste twee keer dat een podcast opname rond deze dag of op de WK dag vorig jaar. Daarvoor zaten we in het Hellenthal, dus dat was Eikvaren. Het eigen evenement was van euh, wat dit jaar door de korona niet door kon gaan en euh. Twee jaar terug hebben we met z'n Naya met deze groep waar ik nu over heb. Hebben we dus daar in de kantine gekeken. En voor de Can You of kantine zeg ik het is een was een restaurant van de Kempen Taube voor de stalmest ook in een inbliezen een Duitse snackbar en die had de laatste dag van het jaar dat ze open waren.

[00:06:22]

En toen zijn we ze in één keer de hele voorraad wat nog in de vriezer zat opgekocht. Volgens mij af frikandel euh. En met bitterballen. En die hele meuk dus. Dat zou ik nooit vergeten. Ik heb nog wel een beetje gemist. Dan was het WK van Innsbrück, denkt Mechelen twee geleden. Ja, dus was WK van Valverde. Ja, ik vind de traditie van WK in t Hellenthal vind ik ook wel een fijne traditie. Ja zeker.

[00:06:48]

Nee ik heb. Ja, je moet een beetje geluk hebben in het weer. Ha ja, en dit. Dit weekend in 20:20 hadden we geen geluk gehad, zeg maar eind september. Ik heb het weerbericht bekeken zaterdagochtend. Maar euh ja, mijn vader zegt dat thuisblijven krijgen ongelijk. Dus ook als het slecht weer was geweest hadden we toch wel een mooi weekend gehad. Daar weet ik zeker ja, maar helaas kan niet doorgaan. T Is. Het is verplaatst naar 2021.

[00:07:10]

12 december heb ik nog wel een evenement gepland staan in Maastricht en Krav of in Limburg. Schinnen zegt Maastricht associeer ik met Limburg of met heuvels. Euh, 12december. Volgens mij zijn we bijna uitverkocht. 650 man en we moeten nog even bekijken hoor dat Corona technisch allemaal gaan oplossen, maar vooralsnog staat die op groen. Ja, is er eigenlijk nu al een regel voor dat soort evenementen? Want het alles is van 100 naar 50 teruggegaan ofzo? Is dat voor dat soort evenementen?

[00:07:37]

Is daar nog weer iets anders voor geweten, dan weet ik niet precies. Misschien gaan wij twee dagen rijden en dan weet je wel dat ze maar daar goed is. Gewoon supertof staat gewoon nog. Dat wil ik niet. Want ja, daarom en euh, moeten we daar niet met z'n allen zo'n feestje houden als dat de afgelopen jaren hebben gehouden? Dat was gewoon een soort rockfestival. Moshpit? Euh. Als we dat weer doen, dan heb je echte rellen in de jaren erna bepaald.

[00:08:03]

Dat was gewoon Mos. Dat was daar stond nog één of andere naam. Tegenwoordig is ie sponsor of werkt die bij de sponsor van ons. Willy stond daar balen hooi in het vuur te gooien. Het was een goed idee. Erik zegt we noemen zijn naam niet vrij, maar dat was de naam dat Peter kluiven bij de ze eigenlijk. Die kunnen aan waarvan de weken. Ik was natuurlijk met Tsjechië geweest en Tessa mijn vrouw die zei ja. Ik heb ook wel echt zin in zoiets als het Hellenthal of de Krefel reed gewoon.

[00:08:31]

Wat hebben ze in de reet steeds in en reed hij mij maar gewoon gewoon in de VS en even naar mij toe. Ja, een groot evenement, lekker eten, zeiken op het eten of zeggen nou, dat is toch lekker? Of de Kwaremont is alweer op. Maar waar je zo nodig en ellendig is. En er zijn echt wel ergere dingen die daar aan t gebeuren zijn. Met ellendig is het kontje niet euh, dichterbij erop of zo ik je niet dat goedmaken?

[00:08:53]

Nee, maar het wiel genegeerd door jou. En dat is natuurlijk euh ja. In Zwitserland kon het niet doorgaan. Ja maar ja, jij vertelde of of in je intro begon je ook over hoe mooie taal was. Ja, en ik vind wat dat betreft toch wel chapeau voor de organisatie hoe dat euh, opeens op korte termijn is neergezet. Echt? Weet je dat ik dacht dat Imola in Milaan lag? Nee. En ik heb al die mooie of bij Milaan zeg in de buurt Mugello.

[00:09:19]

Ja, ik dacht Ferrari moet Kjelle. Ja ja dus ik euh. Waar ie inderdaad die beelden. Dat was echt uitnodigend dat je dacht van nou daar wil ik effe. Daar wil ik wel eens effe een keer een dagje rondfietsen zeg maar die wijnranken en staat sta jij oostelijke Povlakte zegt echt verdomme je rechtsboven belon. Juist ja, dat is echt wel een stuk van Milaan. Of ja dus euh. Wist jij? Ja, dat wist ik niet. Ik heb het opgezocht vandaag.

[00:09:43]

Naar aanleiding van de beelden. Wat dat betreft is de city marketing goed geslaagd. Ja, Imola is echt zo'n stadje in de. In de naam in de traditie van Bologna ook. Volgens mij is ligt in Milaan dan weer in de provincie waar Bologna dan de hoofdstad van is. Kuifjes Ik wilde er van af zijn. Ja, het is er zo mooi, maar het zag er heel mooi uit. Die normaal, zo mooi heb je daar. Waar is dat dan?

[00:10:03]

Het asfalt? Maar is dat nou iets waar? Gewoon die de die. Die zeg maar die omgeving. En die beelden zeg maar. Daar kan ik echt van zitten te watertuin. En dan ben ik ook echt de koers echt te ver kwijt. Weet je wel dat wat er gebeurt? Heb je dat ook nog niet?

[00:10:16]

Het is een beetje bij beetje de renners denken nee, nee. Kijk er altijd wel wat er in de koers gebeurt. Ja, maar wel dat ik zie van. Het is daar mooi en ik kan me best voorstellen dat je daar hartstikke mooi te fietsen bent. En ik? Ik snapte ook na nadat ik het rondje goed bestudeerd had. Zeg maar gewoon alle tijd voor vandaag. Euh, dat de Belgen een soort strade bianchi zonder grind noemen. Ja, want dat was echt wel.

[00:10:40]

Hebben gewoon geen schouder gestaan. Sta je even een afdaling en dan nog meer hoogtemeters zelfs dan de Strade Bianchi. Het is echt stevig, gamet zelf hebben. Laten we eerst even nog wel was. Ik ben alweer vergeten wat we zelf hebben over de koers. En niet vergeten denk ik. Ramon, mochten wij het hele WK in deze WK podcast vergeten? Kan je op iTunes net wat meer bij mij morgen op training precies. Situering Kilometers extra kopwerk nemen.

[00:11:09]

We moeten het eerst ergens anders over hebben. Euh ja, hij komt terug. Hij komt terug. Wie komt de postbode? De postbode Barney, o suffixen effe niet mee hoor. Ik denk het, binnenkort mag ik even terug naar eind van de middag vandaag. Ja, de winnaar komt over de streep. Doet zijn handen wijd en legt zijn hoofd in een néé in zijn nek. Het was een. Dat was pas je reinste. Het was het saluut aan Barney.

[00:11:41]

Barney imitatie zeggen ja ik nou ja. Kijk, het is natuurlijk een beetje. Kijken we in de onze podcast app en degene die de hele dag als je geen wielrenner aan t kijken is Barnim nieuws afspeurt is dan weer Jonas Riesa. Onze? Onze producer. Niet uit de jongen dus. Die was de eerste die effe zei ja de gifted. De gibt Bert keeps aan giving. Ja Barney. Ja natuurlijk natuurlijk. Effe doorgeklikt op dat artikel. En euh ja, het was ook wel weer grappig volgens mij.

[00:12:11]

Zou al zijn ouwe mannetje zei hij is gek op geld en zin. Nee zijn ja zijn nu oude mee. Het is een lang verhaal. Kort maar eens van managers gewisseld. Hij is teruggegaan naar iemand die twintig jaar geleden zijn mannetje was en die mannetje bij wie die weggegaan is nu die Zarja is. Barney is gek op geld kon ik hem niet geven, dus hij moet er maar één. En die nieuwe de Jedi, die nieuwe manège. Wat zijn die?

[00:12:35]

Ja, wat zei die? Wat zijn ze nieuwe manager. Ik quote eventjes ik pak m er even bij. Want je hebt natuurlijk een screenshots die game. Die gaan op en neer in de podcast. Daar komt ie. Als hij van die super slechte en irritante interviews geeft met dat eeuwige gezeik over Citigo. Breed is het vele reizen en dat ie dood wil, dan is het de dag dat ik ermee stop om te helpen. Er moet positief blijven en deze kans met beide handen aangrijpen.

[00:12:59]

En anders rot maar op ja Dixit was onze man. Limelette dat heel aardig, maar daar gaat ook een goeie pegels Verbania regelen. Volgens mij komt helemaal goed. Hij is dus jarenlang niet de manager van Barney geweest en vraag ik me af wat heeft ie dan in de tussentijd gedaan? Wat bedoel je met andere Seelen? Sporters hebben gemeen. Ze denken ja, Kerris manager pak je. 20 procent? Nee, nee, a b. B. Wielermanager B pakt gemiddeld ugja tussen de 5 en 7 een half procent en afhankelijk van de belasting erbij doet en zo.

[00:13:32]

Nou ja, kijk, als je dan kijk als je 1 topper hebt. Topper topper Santiago aanhebt zoals Lombardi en Cannaert. Maar normaal heeft iemand zo iemand tussen de tien en twintig renners in zijn stal zeg maar. En dan maakt ie een heel mooi salaris waar, maar waarvoor je ook natuurlijk kosten maakt en heen en weer vliegt. En is het in het wielrennen en gaat in dienst heeft. En dat soort dingen, maar in principe, dat is een beetje het verdienmodel van de wensen van de managers is een is een mens met het gevaar dat we gierend uit gaan lopen.

[00:13:58]

Maar ik wil toch wel weten is de manager. Waar heb ik eigenlijk nooit bij zoveel toe? Maar jouw ouwe manager in de podcast heb ik nooit gesproken. Maar in het in de voetballerij is een euh. Is een is een manager of een zaakwaarnemer. Levert nog wel eens wat schimmige verhalen op, zeg maar.

[00:14:12]

Is dat in de wielrennerij eigenlijk zelf? Is dat te veel? In Nederland mag het wel mee? Euh, daar is vorig jaar een soort rel geweest over. Volgens mij Aquadroom. Da's een euh, een Italiaan die heel veel Zuid-Europeanen in zijn stal heeft. Ja, en die kregen ruzie met de baas van Movistar On Tour. En toen hadden we die als renners daar wij geen Car-Pass opeens voor Ineos rijden. En Amador? Die werd er ook weggehaald. Alleen al als het er allemaal weg.

[00:14:41]

Maar over het algemeen, ik heb bijvoorbeeld euh van managers en kinderen gaat schreeuwen en heel vroeg in mijn carrière een Belg. Beste, ik ben er ooit één keer gewisseld, maar heel vroeg in mekaar is echt heel vroeg. Toen was er nog heel klein mannetje en ik werd benaderd door iemand die er die best goed werk deed toe. Maar uiteindelijk ontgroeien we elkaar. Ja zeg maar, die hij wat meer dan de Pro komt, die renners. Maar in Nederland heb je daar ook een aantal de bekendsten zijn zoals ze genoemd worden.

[00:15:09]

Berkhout is de Martijn en Eelko Berkhout die die die werken voor zeggen en andere offerde bekend zijn. Dat zeg ik niet goed, want de andere een heleboel kennis van longen en longen. En dus de broer van Atid van Dongen, waar onder anderen Tom en Sam bij zitten. En dan heb je nog wat Belgen. Het is allemaal natuurlijk wel wat verzinnen. Zijn renners niet zelf doen. Ja ha is renners ver voor acht. Heel erg voor renners die hetzelfde krijgen.

[00:15:35]

Ik ga eerst met jezelf praten en daarna stap ik in de auto naast me. Ik snap wel dat je dat keer op keer de pers zegt. Want ja, die minnetjes, die proberen natuurlijk meer cash voor de renner eruit te slepen. Ja, en als er dan iemand zonder mannetje komt, ja dan en die heel graag voor jouw ploegen wil rijden, dan zou je misschien toch iets sneller tekenen. Dus wat dat betreft snap ik wel dat Patrick dat zegt, maar dat zijn er een aantal die het wel zelf doen zijn maar zeggen.

[00:16:00]

Ik denk dat dat wel de minderheid is. 80 procent heeft een mening. OK. Uhm, moeten wij nog even noemen dat de Tour zo leuk was, want dat is toch wel echt einde was vooral natuurlijk. Ja, het einde was heel euh, explosief en verrassend.

[00:16:15]

En euh, ik bedoel vooral dat de podcast oude van jullie tour die je hebt kapot geanalyseerd. Maar Jezus nou helemaal klaar. Daar geldt dus ook Artaud. Ik weet niet hoe jij me ook twee keer aangekeken week. Had je tijd genoeg om de Tour? In mijn eentje had je tijd genoeg om de Tour te analyseren, dus we lagen hier met vijf man op een rij en de Tour is redelijk geanalyseerd. Ja, wat was het? Wat was de conclusie?

[00:16:39]

Euh. Nou? De conclusie was ik weet niet of we dat in de laatste podcast hebben genoemd, maar de conclusie was toch dat we de. De theorie dat dat dat Rochlitz een explosieve renner is, dan bijvoorbeeld een vroem voor wie ze heel hard een knal te hoog tempo rijden dat hij op het laatst nog wegrijdt. Dat had misschien voor Rochlitz, wat toch een wat meer expressieve nooit mee zo'n Morf zeg maar type is. Ik denk dat ie wat van zijn kwaliteiten verliest als ie de hele tijd best wel op een gigantisch hoog tempo moeten rijden.

[00:17:10]

Dat ie dan de laatste 10 minuten van een klim verliest terwijl die dat uitbenen. Tournon hem maar misschien het niveau wat lager is. Ze rijden daar bijvoorbeeld drie minuten langzamer. Colombier op de Grand Colombier. Ja, ik ben benieuwd hoeveel harder zijn de laatste 10 minuten in Tournon waren als in de Tour. Dus als ik het goed begrepen heeft dan is Froome is iemand die op uhm zeg maar vijfennegentig procent van z'n kunnen kan rijden. En dan die laatste 5 procent in de laatste 10 minuten nog goed uit poef en rood.

[00:17:37]

Niet eigenlijk meer iemand die je op negentig procent van zijn kunnen moet rijden voordat die laatste 10 minuten tot op 100 of 120. Misschien nu juist juist boven de 100. Ja ja natuurlijk. Dat je een photonics kasticket rochlitz ziet er toch wat geblokt eruit dan. Een vroem dus is misschien toch wel een explosieve type. En ik kan me niet voorstellen dat ie niks van zijn kwaliteiten verliest als ie cool naco het tempo van Robert of of Wout van Aert. Robert Gesink heeft het dan over Wout van Aert moet volgen terwijl ze misschien ja dit tempo ietwat gedrukt hadden en dat er ook nog niemand had gedemarreerd.

[00:18:09]

Dat wat voor hem beter was geweest dan dat ie op het laatst meer verschil kon maken. Dat in combinatie. Ik zeg niet dat zoiets. Maar dat hebben we vanmiddag besproken. En gewoon door aan de streep. Ik heb het. Nou ja, nou, ik weet niet. Ik heb er met Thomas ook nog besproken, euh. Dinsdag, hadden een fotoshoot voor bijscholing en woensdag hebben nog samen getraind. Dus de kwam er door woensdag nog speciaal terug, want deze zal niet een keer vallen.

[00:18:35]

Toen dacht ik misschien heb je wel gelijk. Dus ja, die. Die analyse van de tactiek van Jumbo en de renners die een vroem is of die een rochlitz is, dat is euh. Dat was wat mij betreft nog niet afgelopen afgelopen week, maar nu na de winst van euh, alle Filippi kunnen het weer weer verder. Zeg maar. Voor mij is nu die tour ook afgesloten. Maar het was inderdaad een podcast doen was hartstikke leuk. Ook dinsdag en woensdag heb ik nog met Thomas, dus als wielle dier wat we allem.

[00:19:04]

Wij zijn daarover gehad, maar het was leuk om Thomas erbij te hebben. Was lachen. Ja, het was leuke verhaal over tantra, seks en al Cannerberg gaan we daar graag naar. Die waren niet direct in mijn hoofd gaan voorbij dat wij het niet over tandrad seks hebben. Heb je toch met een Thomas erbij? Nee, we gaan euh, we gaan. We gaan vaker dingen met Thomas doen in wat voor vorm en met wat frequentie. Dat gaan we zien.

[00:19:27]

Maar euh, wij hebben. Dat is niet om. Thomas is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Hij was leuk. Uhm, het is over het WK.

[00:19:36]

Hebben ze wel die tijdrit, de eerste zege gepakt? We gaan even dat hele, want het was een soort uitgeklede WK hé. We gaan hem helemaal uit wringen. Ik vond het wel lekker eigenlijk. Ja, ik weet niet hoe. Of jij dan die onder 23 koersniveau? Ja, maar normaal begint het dinsdag en dan is toch wel echt precieze aanloop. Ja ja, dit was wel lekker compacte. Het was wel lekker compact. Ik Isamu wat compact.

[00:19:59]

Na twee tijdritten. Ja, mannen, tijdrit bottarga. Daarmee beginnen Amanita. Ganja wind. Fenomenaal.

[00:20:10]

Maar euh. Ik heb die Gornja, die euh. Het was een vraag trouwens. Maar ja, dat jij die ganja wint. Euh. De tijd dat in de Tirreno Adriatico is er al vijftien jaar hetzelfde. San Benedetto del Tronto. Dat is een vlakke tijdrit, 10 kilometer keerpunt. Ik heb daar ook nog wel eens rond spartelt. Zeg maar echt jouw parcours. Ja, met Erik Dekker achter me, blijf erbij blijft. Vertrouw je ook uit dat Erik Dekker met zijn hand?

[00:20:37]

Ja, was maar waar? Die zat in de auto. Dragt te Koosje en euh. Die zal ik niet snel vergeten trouwens. Maar hoe is dat niet aangehouden? Omdat ie uit me echt volle bak. Tegen beter weten grigio volle bak voor echt zwart voor ogen. Het draaide rijbereik over de meet. Verliezen minuten. Bij wijze van spreken. Euh, op een korte tijd bedacht je tijd dat je van 10 kilometer, maar die ganja dus het parkoers kort stond op naam van Fabian Cancellara.

[00:21:06]

Ja, ik weet niet precies welk jaar, maar die kerel is al zeker een aantal jaar gestopt. Ja, die kon dat wel. Die kon dat wel. En euh, dit jaar was er best wel iets speciaals gebeurd. Euh euh. Campenaerts Victor Campenaerts. Die ging acht seconden sneller dan Cancellara en dan wel die was 23 seconden sneller dan wat ie zelf vorig jaar heeft vlak voor zijn Weerelt uur. Recordpogingen was twee maanden voordat uurrecord en een fenomenaal.

[00:21:33]

En dan komt Ganja en die gaat daar nog eens achttien seconden over onder. Dus zesentwintig seconden onder het parcoursrecord. En toen ik dat las dacht ik wel echt van wauw, gaat er maar één winnen, want was ook een vrij vlakke tijdrit. Ja, het was er eentje voor de stampers. Dus. Euh ja. Wel stom dat ik niks heb ingezet zeg maar. Maar ja, het was wel tof. Ik weet het niet, want die stond qua ".

[00:21:55]

Maar het was wel de grote favorieten en die dan waarmaakte. In zijn thuisland op een parcours voor hem gemaakt is. Hij deed wat. Wat Pineau in die komen? Nee, hij won op het parcours wat voor hem gemaakte zeg. Ja dus. Euh en volgens mij. De Italianen staan altijd bekend als geen tijdrijder.

[00:22:12]

Is eigenlijk een slechte tijdrijder, hebben ze altijd een nieuwe. Je kan het dan goed genoeg om een grote ronde te winnen, maar het is niet dat die is er van nauwelijks een toptijd rijden. Dus. Euh, ze hadden wel altijd de oud coach van mij. Een beetje Frieke. Marco Pinotti. Ja, die was fris. Aja tijdrijden. Samen al Freeks. Zeg maar bij wijze van spreken dus heel erg met zo'n wattage is mijn aerodynamica en bijna freeks ze slecht?

[00:22:37]

Nee, nee, nee, nee, nee, dit hoeft niet per se negatief. Deugt niet. Maar ja, precies. Het is eigenlijk extreem van de details. Data gedreven, semi wetenschappelijk of helemaal wetenschappelijk. Zeg maar ALV. Tegenoverstellen van alle verliep. Ja, precies. En euh. Italianen kunnen of ja, die hebben we nog nooit de eerste wereldkampioen tijdrijden uit Italie. Terwijl toch al zijn ze volgens mij '94 was de eerste week de zesentwintigjarige bestaat.

[00:23:02]

Dus hij wint het. Hij wint voorrang, want een pakkende gedachtegangen voorbij is een echte fokking goeie Voorstraat. 26 seconden voor op Van Aert. Jeetje, wat is het toch lekker hoor, Wout van Aert op de tijd. Maar weet je nog wel? Lachte ik een minuutje achter lag. Kijk, wie zie je een je achterlicht dan? De hoeveelheid is. Het is echt, die wordt het. Dan word je. Doucet wordt negende. Hanna wordt eerste dan Van Aert voor Koen.

[00:23:24]

En dan komt die we op plaats vier. En dat had zo anders kunnen zijn. Jee, wat de garnering kwaken vertelt het wel. Even schrikken. Ik stuur direct door naar het verhaal. Ik was volgens mij, las ik het op. Zij kunnen hier als eerste een hele film na. Het zien van Jay Tom is dat ie die had ingereden op een op een. Op een reservefiets waar zijn Garmin opzat en Tampa. Toen je even de bus in om zich om te kleden.

[00:23:51]

Tijd. Pak tegen Geert. Je kent het wel nog een laatste palazzi en loopt naar buiten om z'n wedstrijd. Fiets pakken en zijn Garmin zat er niet op en hij was kwijt. Iemand had m immers zomaar een fractal op zijn rug, letterlijk in de pedalen. Heeft u nog als een malá proberen en een A een andere game in te perken? Met zijn power meter? En dat lukte niet, want dat ding was te groot is. Die kreeg hij niet op zijn stuur gedraaid.

[00:24:12]

Weet je wel, tussen zo'n tijd dat stuur zitten allemaal best wel ja, dat luistert. Nou zeg maar. En dan kan je niet op deze twee centimeter lang reclame in een Wella. Als je als je afgesproken met je maatjes en je een beetje Garmin kwijt en je denkt oh, ik heb nog ergens een ouwe liggen. Dan is het al stressvol om dat ding daar even op te draaien. En Kurt, over twee minuten staan ze op. En die want die klap moet je nagaan, want Yi was de tijd het podium.

[00:24:39]

Maar uiteindelijk volgens mij rijdt ie echt een hartstikke goed tijdrit. Ja, die goals hadden die nog het meest dat ie z'n vermogens niet uit kon lezen. Weet je wel? Nee, wat zeg ik nou op 37 seconden? 52 gemiddeld? Ja, maar die dat interview is best wel hilarisch, want hij verveel me niet naar zomaar een vak dat. Maar ja, ook hij denkt serieus dat ie echt veel harder had gereden als ie dat dingen wel op had.

[00:25:00]

Wat ik best wel betwijfel. Want zo vaak is Jean niet vierde geworden op een week tijd en volgens mij staat ie hartstikke goed voor mij. Daar zat ook wel iets van berusting in. Kan ik me herinneren dat ie zei ja, weet jij, dit is gewoon. Mensen maken gewoon fouten en dat is wel. Weet je dat ook? Ik denk ook wel dat de media versie is dat die wat afhankelijk is van ja van dat apparaat. Daarom moest ik lachen en daarom stuurde ik het door.

[00:25:20]

Hij had verkeerd want iemand tour gewonnen. Zonder zonde, zonder bv barometer op z'n fiets die gewoon op emotie en en en en en en goede benen die die de bel 4 loop rijden. Euh Bogaert ja ja ja bij denk je dat dat dat uhm.

[00:25:39]

Dat was een beetje mijn. Euh, de vraag die ik kreeg naar aanleiding van dat artikel. Vooral ook omdat je natuurlijk van de generatie is van de echte is Kaaij in de Brailsford generatie van de computerbeurs Kaaipot? Denk je dat de evenaar meer dan een semi filosofische vragen? Denk je dat omdat dat a, zoals het leven in en in golfbewegingen verloopt, ook de wielrennerij in golfbewegingen oploopt? Denk je dat er een soort van limiet is aan de mate waarin wielrenners afhankelijk zijn van hun wattage, dat het dat het tijdelijk is en dat er ook weer een ja, dat er ook weer jaren gaan komen waar renners veel meer op gevoel dat je trapstraat je misschien hoor maar waar?

[00:26:16]

Waarbij renners veel meer op gevoel en dat er een stroming komt waarbij mensen geen renners, geen. Geen. Geen Garmin ofzo. Maar hoe meer op hun stuurtje hebben. Zeg maar dat het meer over het gevoel gaat dan over de ratio.

[00:26:28]

Ik denk dat dat toch die POUM niet weg gaat. Nee, hij komt steeds meer een kilometer tellen is ook nooit weggegaan zeg maar. Behalve bij Bauke die vroeg om de 10 minuten. Hoe ver zit er? Weet je wel, Bauke die nou eens een kilometerteller op je fiets hoeft het niet meer te vragen. Ja, maar ook geld nodig. Als het beleid op een gegeven moment moesten het. Oh ja, maar hij had het uit niks op stuurt leest.

[00:26:53]

En volgens mij doet u Mu.Zee zelfs nog af en toe in zijn achterzak. Weet je wel. Dus nee, euh, ook dat ding is niet weggegaan. De kilometerteller. Je wil gewoon weten hoe ver je zit in een koers. En ik denk dat heel veel trainers het willen uitlezen. Ik denk dat daar ook wel een gedeelte zit van deze frustratie. Wat nou reden is. Knal goeie tijdrit kan je niet zien hoe goed die is zeg maar. Terwijl ik denk als je met Alfieri ben.

[00:27:14]

Hartstikke goed, maar ik kan hier niet zien hoeveel wattage die getrapt heeft voor 40 minuten. Nou, maar hij kan het uitrekenen, maar dat is er weer bij benadering. Nou, ik denk dat vlakke tijd, dat kan je niet uitrekenen. Dan moet je heel goed je je luchtweerstand weten zeg maar. Daarom dat het bergop is makkelijker uit te breken. Ik denk dat ze dat het wel blijft. Ja, maar ik vind het. Ik vond die reactie zou grappig vallen omdat die dachten dat die het verliezen van Siccama in de schuld gaf dat ie het podium miste.

[00:27:42]

Want daardoor kon ie dat laatste klimmetje een kilometer voor de meet niet zo goed bezig. Dat je denkt ja, kilometer van de meter ga je toch gewoon vol? Weet je? Ja nou en toch geen vierde fout uit die Tirreno had klaar.

[00:27:54]

Ik denk wel dat als je dat je het podium gereden met met Garmin. Ja, daarom was het derde en wel als een van de V.

[00:28:04]

Ik denk wel dat ie als één van de van de favorieten van de Giro mag je wel opzet na die Giro.

[00:28:11]

Hij had ook een speciaal dieet gevolgd. Zou je die auto zitten tussen dat ie niet naar de Tour mocht en naar de Tirreno was ze nog best veel afgevallen. Hij was in die trainen nog wel of in de dovy. Toen die slecht eten Dick zei ja, hij heeft wel. Hij heeft al. Hij heeft wel een beetje last van overgewicht. Dat is toch na twee jaar? Ja, zegt Martin, die de Tour had gewonnen in Moulton Kerkem. Meegedacht later al niet meer terug.

[00:28:33]

Immers Surhuisterveen dacht ik wie is de stand in opgeroepen? Heb je Suarez, de eerste trainer van Barcelona, gezien? Maradona is meteen verkocht. Nee, nee. Ja, echt negen dagen ernaartoe was het al. Alsof je als een paar belon had ingeslikt. Echt? Euh, echt toch? Ja, nou, het is een Welshman. Maar ja, ik denk dat heel veel Paints zijn dat vooral. Zeg maar toen. Ha! Nou ja, nou hij staat er weer en we schrijven hem op over de Giro.

[00:29:03]

Die zetten we in om ons. Corne vind ik Rodamco, maar daar moeten we t zeker nog over hebben. Gaan we niet nu voorbij spreken? En zelf? Wat hebben we nog? Tijd zat voor wordt een vrij drukke oktobermaand. Van der Breggen Anna Jojoy zit ook ik. Daar zijn heel, heel gevaarlijk, want ik kan zeggen of moet even goed formuleren. Je bent flink vind. Nee, nee. Nee, nee. Nee nee. Nee nee.

[00:29:26]

Nee zeker niet. Maar ik vind haar wel heel mooi op de fiets zitten. En aan refereer ik eigenlijk vooral aan de de wegwedstrijd waar we zo meteen al komen. Die kun je ook meteen meepakken trouwens. Ik vind haar wel een stilist op de fiets. Ze zit fantastisch op de fiets. Haar rug zit stil en het blijft draaien, zeg maar Sam Oomen denken met twee vingertjes. Nou, we worden opgenomen tegenwoordig van beeldentaal. Poe poe poe. Nee, nee, ze draait als t echt is.

[00:29:49]

Ze zit fantastisch op haar fiets. Ze draait mooi. Ik vind het een fantastische sport voor vrouwen om te zien om te horen. Ik luister wel eens. Euh, ik heb wel een aantal interviews met een geluisterd en gewoon bij in het wiel zat ze een keertje bij in het wiel. Ja dus. Euh ook. Of? Dat zei ze komt volgens mij. Ze is heel gelovig, maar ja wel ja in het begin van haar carrière. Moeite met op zondag koersen zeggen.

[00:30:12]

Toch overheerst. Gelukkig maar voor ons in Nederland. Maar uh ja, en wat. Wat mij ook wel opvalt is dat de laatste jaren volgend jaar tot de Spelen. En dan is klaar. En ze is nog 31. Dus dat is wel echt duidelijk. Een sportvrouw die die die. Ik denk dat ze kiest voor kinderen ofzo.

[00:30:32]

Ze had. Ze had er 1 finca gevaar kaartspel geklaagd.

[00:30:35]

Ze komen hier naar Ruda, maar ik kon me niks anders voorstellen waarom ze zo vroeg zo te de of dat zij gewoon zouden zouden ze meer brood? Zo ja, zei ze in een huis waar op zich wel leuk om er volop in te gaan. Zouden ze meer b. Zou dat nou? Goeie vraag. Goeie vraag zouden ze ook moeten vragen. Maar waarom stop je dat niet? Wat ik wel weet is dat ze iets anders is gaan trainen. Info.

[00:30:57]

In haar voorlaatste jaar. Janas is altijd wel euh. Ze heeft een keer Keep Epic gereden. Ah ja, dus dat zat ze gewoon een hele maand maart op de mountainbike, zeg maar met de voorbereidingen bij. Terwijl dan ook. Dus ze heeft altijd wel wat dingetjes gezocht om om wat. Dat is ook wel wat ik uit haar stop opmaakte. Op een gegeven moment is Phraya, zei ze. Olympische Spelen gedaan, WK gedaan. Ze heeft alles gedaan.

[00:31:20]

Ja, en dan dat op een gegeven moment. Euh, meer van hetzelfde zeg maar. Dus ze heeft altijd wel die variatie gezorgd. Alleen nu wat je las in het interview. En ik ook was dat ze dit jaar wel wat meer op de tijd dat fiets had gereden en waar ze dat ding eerst haatte. Zeg maar is nu zie gekregen. Ja, kon ze nog wel de lol van inzien om af en toe wat vaker op die fietsen stap?

[00:31:40]

Hoe? Hoe? Hoe? Wat is het mooiste lol? Maar dat is wel een keeper. Laten we even zeggen dat jij de referentie bent. Lachwekkend. Hoe? Hoe? Hoe is het echt zo kut? Ik heb nog nooit een tijdritfiets gereden. Euh nee. Nou, dat is zou wel leuk projectjes kunnen. Een vlog yva achter me. Nee, maar is het? Is het echt zo? Kun je? H Is het echt zo kut?

[00:32:02]

Nee, het valt. Nee, het is niet echt kut. Maar gewoon tijdrijden aan zich is natuurlijk een gevecht tegen jezelf. En euh en je hebt niet zeg maar een mens om je heen tegen wie je koerst. En je krijgt ook pijlen op andere plekken in je. Even gone, even the house. Nou ja, ja, ja en nee. Er zit toch wat meer voor over op je scrotum enzo. Maar ik denk dat ze dat niet eens bedoeld.

[00:32:24]

Maar het is meer euh, meer de vecht tegen je. Het gevecht tegen jezelf. In plaats van tegen anderen. Ja ja, dus het is eigenlijk een heel andere discipline. Hij zei vandaag de WK weg ziet. Ja, het maakt niet uit hoe hard je rijdt. Als je maar als eerste over de finish komt. In het tijdrijden is puur gewoon een gevecht tegen jezelf. Oftewel als absolute echter tegen Van Aert. En je hebt absoluut de renners en de relatieve renners.

[00:32:49]

Ja kijk, als jij o euh. Hetzelfde als misschien met de atletiek waar je het mee kan vergelijken. Daar is alles op tijden of of of op schaatsen. Euh, als jij als tijdrijder 2 procent minder bent. Nou, dan word je dus tiende. Zelfs dom in de in de tijdrit van het WK. Dat is slecht. Vandaag wordt die 14 1 en doet ie n demarrage zegt iedereen. Goh, die hebben goed gereden terwijl die misschien dezelfde benen had van vrijdag.

[00:33:15]

Ja of uh als ik. Ik werd op het laatst van mijn carrière ook 2 of 5 procent minder en ik kon nog knechten. Voor Tom Ford, voor Volvo, bij CCC of kon? Ik had me een plek in het peloton nog is je specialiteit tijdrijden met vijf procent minder. Ik kan je ook s. Dan moet je maar rap zorgen dat je goeie knecht wordt op de weg. Maar als tijdrijder ga je het niet meer dus. Dus het is gewoon.

[00:33:37]

Het is bijna raak. Voor mij is de essentie van wielrennen is juist dat relatives daar ook een soort van tactiek zijn. Je kan geld en FVC zijn dat je succesvol kan zijn in het helpen te zitten. Het relatieve van het maar tegelijkertijd vind ik dit. Vind jij de tijdrit een bij voor gaan zitten bijvoorbeeld? Heerlijk gaande dat de mannen tijdrit wel. Nou ja, dat had ook met de TOM te maken. Waarschijnlijk om ze toch een beetje benieuwd.

[00:33:59]

En omdat ik euh wat was. Nou, vrijdag ga ik altijd over. O ja ooh, maar die was met body naar zwemles, dus ik kon worden. Tijd want kijk hier lekker. Ja ja, zo werkt dat hier. Maar euh, moet het even hebben over Tom. Euh, ja, dat mag. Ja, ik heb hem niet gesproken deze week hoor, die zo goed de tijdrit, maar de tijd was slecht, vond de. Vond het herhaald vandaag bij te benen?

[00:34:27]

Ja, ja, dat was duidelijk te zien. Ik euh. Ik vond fijn om te zien dat ie dat ie gewoon demarreerde en daar in de fout gaat. En euh, want een ronde eerder zag je m wel een beetje op de rekker hangen toen die achteraan in t groepje toen doorgereden weten. En dan kan je ook opgeven. Zomaar ze maar gewoon door Baguet gewoon bij wou. Even later dan de want we hebben te genoeg. Euh euh, over de vrouw koers gehad.

[00:34:52]

Laten we dat afsluiten met de uitslag van vandaag van gisteren moet ik zeggen. Van der Breggen wint voor Van Vleuten voor Longobardische. Mag ik nog even terugkomen, want daar zaten we een paar leuke dingetjes in te t buikje. Ik zou verdienen op de sprint. Moet je misschien even terug. Oyo Jona. Wat? Wat heb je nou tegen studeren? Doen is voor de laatste honderd meter. Wat heb je gezien? Nou ja, bijna hetzelfde als wat eigenlijk tussen Groenewegen en Jacobse gebeurde.

[00:35:14]

Alleen euh. Alleen hier valt Van Vleuten niet. Nee, ze bleven voor zeg maar. Dus je wilt er meer over. Het ging ook geen €80 per uur. Ze hadden wat meer tijd om het op te lossen met z'n tweeën. Ja, maar de intentie was eigenlijk geen tachtig. Maar het was wel zeg maar 70. Is volgens mij geen WK, maar ok, ze konden even twee sets ruiken, hoe het zelfs ging waaien. Ja, maar die vrouw die zei dat er wat meer zaten met z'n tweeën.

[00:35:45]

Het ging niet om een lullig tombak. Dat moet je dat bedoelde. Ja ja, maar ze kwamen niet uit het peloton. Ze waren met z'n tweeën voor die plek aan het vechten. Dus dan ga je vanuit stilstand zijn en delen en Fabio. Die kwamen van de Vanheel vanaf de afdaling van H.B.S. Daar zou een groot verschil. Dus ze hadden meer tijd om het op te lossen. Wij maar als je als je gewoon eerlijk kijkt, dan moet gewoon die Longo ook geschorst worden.

[00:36:11]

Of moet ook exact speelbossen gezien. Nou heb ik niet. Maar ja ja dat. En als de UCI een voorbeeld wil stellen, want dan schorsen ze de. Of nou dat dat dan in ieder geval. Laatste plek. Uitslag podiumplekken berg. Nou, die nummer 4 heeft geluk. Ja dat dat ie al dat Longo zoiets doms doet. Maar als je dit niet bestrafte ga je natuurlijk nooit weg. Dat is toch. De problemen zijn veiligheidsproblemen. Ga je alleen maar meten.

[00:36:41]

Naar aanleiding van de gevolgen exact. Straffen naar de strafmaat wordt bepaald op basis van het gevolg, terwijl de terwijl het zeg maar de daadwerkelijke verwijtbare actie. Die moet bestraft worden als jij dat met je kinderen doet thuis. Ja, moet je ze niet goed op. Nee hoor, niet even goed. Ja, ja, nee. Maar zei ze alleen straft op basis wel als iemand. Ze mogen van mij niet langs de auto fietsen. Ja ja, als ik ze alleen straf als er een kans op een kras op zit.

[00:37:12]

Exact exact de. Dan snap je dus. Dus je krijgt gewoon een peloton wat niet goed opgevoed is door de UCI omdat dat zo zo inconsequent bestraft wordt. En nou ja, wat mij betreft is gewoon diskwalificatie. Ja van je. En het was ook nog een beetje Nesty om van der Vleuten. Het ging ook precies deze Efese hebben we allemaal. Oh nee, het zal toch niet dat ze op die post.

[00:37:39]

Ging uit ging. Ze ging uit het zadel. Kijk, ze bleef ook doorspelen. Blijven echt gewoon geven en ze kwam er langs. En toen was het er wel pap van. Ik vond het wel knap dat ze gewoon bleef geven van wat. Voor hetzelfde geld. Jij zit daar toch met je pols? Je voelt. Ik weet niet of je m voelt, maar ja, je zit er al tien dagen mee. Want ja, voor de mensen thuis heeft tien jaar geleden de pols gebroken.

[00:38:01]

En toch start ze daar een WK mee. Dat hebben we ook nog niet benoemd, legt hij uit. Hoe bizar dat is? Want wat gebeurt er in die tien dagen allemaal met je als renner? Blij? O ja, nou ja, eerst ga je nee. Wat gebeurt er? Eerst heb je je teleurstelling? Want je flirtte de Giro Rosa. Ja, je verliest het weer, maar je gaat het WK niet starten. Misschien is nog wel meer in dit seizoen wat je niet gaat starten.

[00:38:20]

Dus het is één grote onderzoekjes het ziekenhuis is een ziekenhuis. Je kan niet trainen. Emmery deed dat veel. Maar hoe noem je dat? Foto's Emmery de hele mikmak. Ja, en dan kom je thuis en dan ga je een paar dagen balen. En dan ga je misschien een keertje fietsen met die breezer. Maar denk je uit gaat wel ja. Het is voor mij wonderbaarlijk hoe snel het grijs is. Ik weet ook niet hoe breuk die breuk was.

[00:38:44]

Ik kan me voorstellen geen lucifer. Houd je wel was wat gebroken was dan zijn baasje geweest zijn. Of ze moet er in ieder geval achter gekomen zijn, dus heeft hij onderzoek. Maar mijn punt is een beetje van Van Uhm. Hoe knap het is. Over relatief relatieve prestatie gesproken hoe knap het is dat ze. Ja, we hebben allemaal wel eens wat gehad met je wel. Je bent echt dagen de weg kwijt. Ja zeker. En dan is de andere kant weer.

[00:39:07]

Want bijvoorbeeld hoe is Wout Poels niet verkettert? Dat ie met een zege rib doorrijden in de Tour zeg maar. En dan wordt dit weer. Als knap gezien? Ja, dat heb ik niet gezegd. Nee, nee, nee, maar misschien. Dus ja, dat vind ik. Dat is ook weer apart. Ik zeg niet dat Annemie dit niet moet doen. Precies. Ik zeg ook niet dat Wout naar de moet doen wat ie dus dat is wat mijn conclusie daar wel van is.

[00:39:30]

Dala is dat. Dat we je dat soort dingen eigenlijk niet kan beoordelen als je niet alle ins jij kan later met ja, misschien doet Wout dit wel. Hij kan doorrijden want hebben t over Wout. Wout Poels wat praktisch in de interne bloedingen geloof ik. Offerande had in ieder geval ook een gebroken rib. Had hij in ieder geval in bloedingen aan zijn doelloze longen enzo. Sorry. En die reed door en het is een blijvende discussie. En ik denk dat dat.

[00:39:55]

Die moeten gewoon gevoed worden en het is gewoon super interessant. Omdat er een beetje het heldendom versus de common sense in terugkomt is het een hele interessante discussie. Ook dat weer voor wielrennen. Wout Poels. Jij zei later ja, maar misschien doet ie dit wel omdat ie gewoon. Hij kan niks breken. Hij kan niks kapotmaken. Hij kan wel zijn kilometers blijven afdraaien. Als ie stopt moet ie misschien wel naar de Giro en kan die niet met Luik-Bastenaken-Luik rijden.

[00:40:19]

Ja ja ja. Luik-Bastenaken-Luik is dezelfde dag als de eerste zondag van het jaar. Mijn punt is we. We weten niet alle overwegingen. En nee, dat. Dat kan heel goed overweging zuinig zijn geweest bij Wout. Ja, het is makkelijk hoor. Hij weet ook niet of de Giro doorgaat. Maar weet je wel. Luik gaat dat nu in met de korona tijd. Weet je dat allemaal niet? Dat zijn echt wel dingen die allemaal door zo'n renner spelen.

[00:40:42]

Als het dan nog niet zo erg is dat je pc af moet stappen in de hoop op verbetering, dan ben ik weet wel dat je in koers blijft. Tegelijkertijd zie ik wel dat er uhm, dat een soort van kentering gaande is over de manier rond de manier waarop we naar renners kijken die met breuken doorrijden. En het is niet meer. Je bent per definitie een held, een winkel, een euh. Jij ook met je met een kleine wondje in je bovenlip.

[00:41:06]

In de Tour van. Als je door fietst en dat vind ik wel dat dat het soort wat gezond verstand wijnjaar dat meespeelt in dat sentiment verandert. Ja zeker. Ja, maar het is gegoed volgens mij.

[00:41:18]

Oké, oké, oké. Nou, dat is de vrouw. Koers. Euh, papierpulp, dat shot van de helikopter hebben het al over gehad. Euh. Laatste vraag. De tactiek van de Nederlanders werkt altijd als je gewoon de beste renners hebben. Dat hebben twee Nederlandse dames. Ja. Wat is tactiek in het Van der Breggen, Van Vleuten en Vos, die net zoals vandaag ging op Ogata en de T.D. Vandaag Luik als als vandaag. Als alles naar zij gaat.

[00:41:48]

En daarachter zitten nog maar twee mannen, waarvan één Rochlitz is. Ja, dan wint ie ook. Weet je wel, zo simpel is het waar ook. Tactiek is relatief duur en het zag er vrij simpel uit bij de dames. Maar ja, ze waren ook verreweg de beste. Die Longo had eigenlijk ook geen kans. Schitterende, schitterende koersen. Een aardige erelijst heeft trouwens Van der Breggen. Ik heb het nog even opgeschreven. Twee keer WK, één keer Olympische Spelen, drie keer Giro, vijf keer Balsport, twee keer Luik-Bastenaken-Luik, één keer Vlaanderen ja, en minimaal vijf keer Waalse Pijl.

[00:42:14]

Goh, vaker dan Alessandro de jonge Bassano. OK. Uhm, nee, maar da's echt gewoon een sieraad voor het Nederlandse. Ik weet nog dat ze kwam was als een jonge renster. Is eigenlijk een klein cluppie of kleine cluppie ploegje. Ja en nee. Dat weet ik niet. Ik weet niet precies hoe Dike was echt een club waar zelfs is voorgehouden dat hij echt wel ja en sinds die echt wel heel goed meteen. En toen. Ze is echt knap doorgegroeid.

[00:42:45]

Ja talent. Ik vind dat een mooie tegenstelling en dat is natuurlijk een verrassend gestrekte qua stijl. Ja is natuurlijk altijd als de tweede beste zijn. Dan ga je terug met de polemiek een beetje opzoeken ofde en het ene is het trainen krijg je op het tweede altijd. Dat was bij Bartali en bij Coppi zo, maar dat was best bij elke tweespalt zo. Je hebt het talent en de stilist en je hebt de werker in de. De noeste knaap gokken dat jij gooi boy.

[00:43:10]

Voor wie kies jij? Zeg maar?

[00:43:12]

Nou ja, ja, nee, uhm. Dat weet ik eigenlijk nog niet. In alle eerlijkheid. Ik vind. Ik vind van Fleet altijd wel heel intens. Ofzo. En ik vind het. Ik vind het ook na Impens. Dat is het woord. Maniakaal is ook een woord dat in me opkomt bij Van Vleuten. Groot kampioen? Euh. Het heet Rated. Ik vind ik. Ik heb op het algemeen wel de de neiging om meer voor dan voor de stilisten partij.

[00:43:38]

Ik voelde als jij deze politiek wil neerzetten met je noeste arbeid. Kamp, Van der Breggen, Kamp, Achtkamp van de weg af. Jij Van Vleuten dus. Daar kan je je veel identificeren. Euh, je als harde werker? Ja, nee zeker. Maar ook inderdaad. Ik zie best wel veel van Van Vleuten dat ik denk. 50 ja en ik kan me overigens maar nu ik eens wat verder weer van afstaat. Denk eraan. Het is ook wel weer heel extreem.

[00:44:05]

Weet je wel. Maar dat is ook als ik nam me vroeger. Ik terugkijk soms wat ik denk van ja, dat was misschien ook wel extreem. Ja, maar kijk de uitslag als er dan. Daarmee kunnen afsluiten. Van der Breggen wint voor van Vleuten voor Longo Borghini en voor Vos uit voor volc. Die pakt gewoon nog even. 4. Als ze die als die Longo Borghini na even een diskwalificatie als Marjan vierde. Die was ze die was vierde.

[00:44:30]

Ook daar gaan we echt afsluiten. Maar ik heb nog een paar leuke stands om de overheersing van en fucked. Het is 46 minuten. We zagen Briek Thier doen. We zijn nog niet eens bij de mannen koers begonnen, maar toch even wat stad. Dit jaar drie bij de eerste tien, in 2019 waren dat er drie, in 2018 waren dat er vier. In 2017 waren de 3december continu min 30, soms 40 procent bij de eerste tien gehaald.

[00:44:52]

Euh. En sinds 2006 altijd iemand in de top tien en sinds 2015 altijd een Nederlandse één of twee.

[00:45:01]

Ja zit.

[00:45:03]

Havermout is de havermout. Nee, dat is euh. Ik weet niet wat het is.

[00:45:09]

Dat is. Dit is de podcast podcast. Waar laten we kijken als Van der Breggen afscheid neemt van een paar jaar terug. Had je echt wel een selectie die je heel vaak samen ging trainen naar Zuid-Afrika enzo. Maar de laatste jaren heb ik met Korona natuurlijk anders. Maar Lammerts die pakt is best wel vaak bij elkaar. Maar daarna is het zo weer door geprofessionaliseerd dat ze eigenlijk met hun ploeg al best wel veel op trainingskamp GSC. Volgens mij doen ze dit juist in ieder geval niet gedaan dus eigenlijk.

[00:45:37]

Het Bolts programma is misschien wat minder. Dat is het effect dan. Laten we aannemen wat minder. Dan moet er een ander effect of of of toeval of of gewoon dat ze weet je dit is een podcast The Game, een aparte, aparte podcast waardig. Het grote mysterie gaan we oplossen. Nou ja, zullen we het over het te. Om het wereldkampioenschap wielrennen hebben? Ja, voor de mannen heb ik wel. Ja, lijkt me leuk. Ja tja, tijd is eigenlijk altijd wel de d van vroeger uit het begin van de podcast.

[00:46:07]

We hebben gekeken en alles. Het is eigenlijk. Volgens mij bleven we thuis voor de Ronde van Vlaanderen en het WK. Wat is leuker op de dag van de dag van de Ronde? De Dag van Roubaix of de dag van het WK? Maar hou je meer? Nou, dan heb je meer zin in de ronde.

[00:46:24]

Ja, kijk nou dit was de koelkast even koud. Dat heb ik, dat heb ik zelden. En dan, een week later, denk ik Hubei is nog mooier. Nou, Dag van Vlaanderen is nog wel zo'n koers dat je gewoon s ochtends wel gaat fietsen buikspreker of dat. Ja dat euh, want de uitzending begon ook vaak pas later. Terwijl Belgen beginnen natuurlijk. Die hebben om halfzeven s ochtends hebben al de hele week zeg maar de avond programma's ook.

[00:46:52]

En euh, maar dat WK is ook omdat dat zo omdat je dus eigenlijk start tot finish kan zien en laat staan een beetje al die landen daaraan starten en opstellen. Ja, jasjes uittrekken en nog dat. Euh ja, het WK is natuurlijk. Eigenlijk is het WK zelfs zo tantra. Sechs Thomas hoor je dat tantra seks een hele lange aanloop. En dan? Nee, het is altijd maar niet klaarkomen. Als je trouwens wel hebt over dit WK dan het rondje.

[00:47:23]

Wat me wel een beetje weet waar ik aan moest wennen was dat zo'n lange rondeau was. Ach ja, dat is echt wel significant langer dan een gewone en daardoor had ik niet. En ook dus negentig kilometer voor het eind was. Eino was er nog maar drie rondes. Toen dacht ik nou moet ik echt wel serieus gaan kijken, want dan weet ik waar welk punt? Terwijl normaal? Dan zit je altijd. Ja, da's een rondje van 16 17 kilometer.

[00:47:46]

Weet je waar? Maar dan waren wel de tantra sex analogie voorkomen misgaat. Geen aanloop dit jaar slaan alleen maar rondjes. Horkheimer in de aanloop. Ja tuurlijk, maar ik bedoel qua aanloop zo de de eerste demarreert drie man. Ja maar ja. Maar de aanloop is de hele dag natuurlijk. Ik bedoel het WK en het WK toch altijd honderd kilometer naar een rondje altijd. Dat is een van de laatste vijf jaar. Oh, dat is dat we daarvoor als altijd gewoon Valkenburg 98 is gewoon krijgen.

[00:48:15]

Dat is iets van de laatste vijf jaar omdat ze zeg maar toeristisch touché en tutu's. Wat is voor jou? Nou, dat wist niet. Ik dacht dat dat echt een eigen nummer dat de aanloop in het parkoers Alta al sinds mensenheugenis zal zijn. Nee dan kijk. Maar ik bedoel in aanloop de demarreert drie man, die pakken 20 minuten en dan gaan op een gegeven met de polen op kop rijden. Polen de dimming binding. En dan? Ze waren.

[00:48:40]

Ja, ze waren weer heel fris. Dat gebeurt altijd. Weet je wel, maar dan gaat die ga wel los. En dan? En dan is het eigenlijk steeds wat opbouwen.

[00:48:49]

Dat opbouwen en eigenlijk gebeurt altijd in de laatste ronde. Dat was al met Steven Rooks ook in. Waar was het Benidorm? Ja en kampioen wachten. En hoe. Dat is nog steeds galaxies. Kampioen wachten. Die wacht nog steeds. Maar hij? We gaan. We gaan dat hele zeg maar. Wedstrijdverloop is even uit af pellen en dat zullen we niet meer zou doen met de intensiteit waarmee we dat voornemens waren te doen. Maar we pakken een paar sleutelmomenten de zekerheid.

[00:49:15]

Maar daarvoor een vraag wat ik me vanmiddag als af vroeg. Dit was een parcours van vijfduizend hoogtemeters. Een paar keer de marmot gefietst. Dat is dat vierduizend hoogtemeters, vierenhalf duizend hoogtemeters. Kijk even naar links, veel Alpencols, ellendig drama en bar voor de 80 km bachten boven de 80 kilometer. Kilo niks te zoeken. Hoe anders is vijfduizend hoogtemeters? Met dit parcours versus een Alpen pak je dat. Dat scheelt echt wel een stuk. Euh, het is niet alleen met dit parcours, maar je moet je voorstellen een glooiend parcours.

[00:49:53]

En dat kan goed vijfduizend hoogtemeters hebben. Dat dat tikt veel minder hard aan dan in de Alpen of in een parcours waar je onderaan iedere klim in stilstaande bochten hebt. Ja, want euh, als je die. Als je op een glooiend Bekoe hoogtemeters hebt, dan neem je gewoon je snelheid mee. En in het peloton is dat er nog veel hoger en een rol in de eerste twintig 30 hoogtemeters steeds op. Nou ja, doe je dat 100 keer?

[00:50:16]

Pak je 100 keer twintig hoogtemeters gratis mee en dan heb je al tweeduizend van die vijfduizend hoogtemeters gratis te pakken, zeg maar. Dus dan voelt het gewoon veel minder zwaar. Terwijl als je Alpe d'Huez op rijdt, maar jij met twintig meter je snelheid kwijt. In de eerste dertien kilometer krijg je me ook niet terug, zeg maar. Dus vandaar ook dat in de Alpen col of een Alpe. In een bergetappe is de gemiddelde snelheid ook veel lager omdat je de omdat je dus nooit zegmaar, maar die dat veranderen.

[00:50:43]

Elke hoogtemeter weegt meer, elke hoogtemeter, meting over trappen en een woordje niet, zeg maar vanuit een afdaling op gekatapulteerd. Dus euh ja, in de stilstaande bocht onderaan de afdaling heeft hetzelfde effect als jij een klim vanuit een stilstaande bocht aanvat. Als je de Cauberg uit stand oprijdt of je begint zegmaar met de vanuit de dalen liggende start met een vliegende start na een uur, dan rij je toch even een stukje stukje makkelijker de Cauberg op dus. En kijk, zo moet je het zien.

[00:51:12]

En wat me. Wat me opviel was dat dit dan dat Lombardijen viel. Ik heb toch eventjes de hoogtemeters erbij gepakt van ieder van die klassiekers. Luik-Bastenaken-Luik nog geen vierduizend hoogtemeters 38 50, Amstel Gold Race 4000 WK in Innsbruck. Ja, maar toch met Luik bijvoorbeeld als een zwaarder accent. Ja ja ja.

[00:51:32]

Terwijl die 1 terwijl die inderdaad net even wat minder hoogtemeters uit Lombardije vierduizend ook dit was. Dit was vijfduizend hoogtemeters, dat zijn er veel. T Is natuurlijk wel een lange wedstrijd. Ja dus euh, dan heb je automatisch meer hoogtemeters. Maar euh, je uit was. Het was hartstikke swaeb. Koei zag wel dat het in het peloton door woog en dat het peloton vrij snel gedecimeerd wil. Niet zeggen want als tot 10. Maar het was een klein groupie toch?

[00:51:58]

Maar wannneer schakelde je in? We gaan even willen duiken, die koers in 140 voor de meeting 100 35. Wanneer kwamen de Polenlaan stijd? Die reed toen op kop. Was er een blok? Schakel weer naar de polen en iedereen vroeg zich weer af. Reken maar weer op kop, Andrei. Maar het werd hem eigenlijk wel duidelijk. Later in Ajah in Ponferrada. Want keer Sky toen. Ja zeker. Hebben we ook een dag lang uitgelachen of in ieder geval gedacht dat die bankrekening flink gespekt werd.

[00:52:28]

Maar ja, toch was het zeker wel van ja, die rij weer op kop voor de voor de FFO, voor de Italianen en meestal voor de Italianen. Maar euh ja, ze R.F. Op kop af. 100 40 voor de meet schakelde ik in en deed heel even snel wat. Wat? Wat? Wat denk je dat die Polen toen gepakt hebben? Voor de Italianen na de Tour waren er ook nu Kwiatkowski. Maar hoe gaat het toen? Was geëvacueerd concessies?

[00:52:49]

Maar hoe werkt dat? Het is is is dat vijftigduizend euro of 10.000? Deze eenheid zal geen 50 zijn geweest. Ja, weet je wel, tienduizend euro.

[00:52:57]

En dan eventjes checken nooit. Hoeveel betaalt 50 kilometer weet ik echt mee. Zoiets zou ik in feite niet zeggen. Ja, het zou wel interessant zijn, maar het is moeilijk om achter te komen.

[00:53:07]

Kijk. En door. Toen kwamen de Fransen. Ja contain pasje. Ja ik Franse. Ja ja, die we met zijn blonde baard reed op kop. Weet je wel. Wij dachten wat u bent natuurlijk aan t zoeken. In de meeste herkenning wel. En wie is dat dan van die Fransen die op kop rijdt? Weet je nou nou effe Procycling steeds en je een fotootje erbij gepakt en ik kwam snel achter. Maar euh ja, die deden echt wel een serieuze snok.

[00:53:31]

Gaven die Fransen aan drie rondes voor het eind denk ik ja, dat was wel echt serieuse. En daarna kregen we euh Boogerd jaar een potje K. Moet je klaar zijn, dan is het goed. Heel veel iedereens. De hele wereld zegt verkeerd pancarte. Wij zijn het vooral verkeerd in onze laatste toe. Podcast was ook heel veel. Twee tweets over gehad dat we met z'n drieën dyslectisch waren. Vandaar de wat zeiden we wel nog één keer per Chakkar potje elkaar, zeiden wij is Paget?

[00:54:02]

Ja ja, het is Boogaert bij amateurs. Maar hij was er na 42 mij toch. Becali sternum zou alleen ja op een gegeven moment. Waar gaat die naartoe rijden? Weet jullie Belgae nog controle daarachter? En had natuurlijk gehoopt op een paar sterke mannen die mee kwamen om de koers open te breken. Dus bewijs spreke. Denk je dan meteen van ja, als je na 5 minuten merkt dat gebeurd niet kan. Ik kan niet beter stoppen en er gewoon weer een peloton schuilen en nogal wel met de grote mannen mee.

[00:54:30]

Maar ja, dat gebeurt niet. Hij maakt wel koers en het maakt eigenlijk een dood doodsaaie tot dan toe, want dat was het wel. Ja, zei hij. Ze hield wacky op veertig kilometer voor de meet aan een lijntje. Als je op 40 kilometer voor de meet had ingeschakeld, was het ook prima. Maar de charme van het WK is, dus ging ik uit die lange aanval ook frikandellen eten, bier drinken. Dat heeft alleen het WK trouwens vrouwen.

[00:54:52]

Dat is dat is bij beide rond vlammen is het weer anders. OK. Dus eerst de Fransen. Die gaan op z'n Frans hengsten en die willen alleen maar dat de moeders ziet en dat gekke bekken trekken. Maar die gingen wel rap trouwens. En de winnaar heeft altijd gelijk. Euh, daarvoor zat Polen. Toen kwam potje car. Uhm. Ging er wat voorrijden. En toen was op enig moment onze eigen Tom die toen die naar hem toe reed.

[00:55:17]

Wat dacht je toen na? En dan niet meteen maar meer na. Na minuut? Dit is een suggestieve. Wat dacht je na een minuut? Waarom vraagt het je uit Turkije? Je hebt gelijk, je hebt gelijk. Wat ik toen dacht was shit, zit niet te veel op, want hij ging heel rap, werd zij later ook in het interview. Hij ging echt echt poe poe poe poe poe en wandelde er zo naartoe. En toen was iedereen terug die shit.

[00:55:48]

Ik heb toch wel even wat moeten geven. En toen? Ja ja, dus ik was blij dat ik hem zag. Zo en we zaten allemaal rechtop. Weet je, het was en ik denk dat die gewoon anticiperen dat die wel voelde. Ik ben niet goed genoeg en ging ook makkelijke klimmen. Alles verliep euh mee te gaan. Dus als ik nu naar. Stel je voor, ze beginnen wel met tien seconden voor voorsprong aan die laatste klim. Heb ik een kans om bovenop te zitten?

[00:56:13]

Ja, en hij was echt wel in orde hoor. Want een beklemmende daarna hij was de eerste eigenlijk die niet mee was. Ja, want toen gingen in het groepje lopen. Met wie zette erin? Uran Van Aert? Dat was fris tussendoor bedoeld. Was nog even tussendoor. Was wel. Toen dacht ik in alle eerlijkheid onbarmhartig suggestieve tekst nageslagen. Wie zou dat denk je best? Maar ja, vooral van VKt Torhout. Dat is een week uit, hoor ik altijd.

[00:56:38]

Dit is de slag en die zit altijd in de laatste ronde op de laatste klim op 20 tot twee aanvallen bij het gewonnen WK, zoals dat hoort. Ik heb genoten. Ja, ik heb echt genoeg. Wout van Aert. Nibali. Toen heb ik jou nog een appje gestuurd. In alle eerlijkheid. Fiets en zo ben ik wel zo snel uit. De Tour werd al zo snel ingelopen toen het bericht verwijderd. Dat heb ik gestuurd. Alhoewel ik het vrij domme opmerking van mij.

[00:57:06]

Maar hij zat de hele tijd Vincenzo. Even mijn verhaal afmaken van aard. Nibali, Landa en Uran gingen er, gingen er vandoor, werden teruggepakt door de Fransen. Ik dacht zeker dit is de slag. Ze kwamen niet echt weg, maar het was allemaal lekker slagje met Uran, die die. Wie gaf er ook nog even een klap op? En Nibali die toch wel de hele tijd op de tweede lijn zit? Snap wel wat je bedoelt. Maar jij?

[00:57:27]

Jij hoopt een beetje op de om te vieze mannetjes na de op de oervogel. Wie zegt me over zijn linkerschouder kijkt terwijl ze rechts demarreren? Exact. En Nibali? Die zegt me op de manier van de Haai van Messina. Gewoon nog effe dat WK zeg maar op z'n oude dag naar een uitgang naast en omkoopbaar. Dat zo'n beetje mijn type. Ja, en die voor jou ook. Dus ik snap het. Maar ja, dat was eigenlijk ook niet hoor.

[00:57:54]

Nee, nee. Het gebeurde allemaal op de laatste klim. Van Avermaet rijdt echt wel een strak tempo op kop.

[00:57:59]

Ja, en toen die fout. Toen ze, toen ze eigenlijk over me heen ging hier zie brak de koers open. De laatste klim, steile klim 1,7 kilometer aan 11 procent gemiddeld. Ja, echt heel steil. En op een moment dat hier zie de overgaf zag ik Van Avermaet m naar links opzij zetten. En toen riep ik je mag niet afgeven nu, want iedereen zit naar de kloten en dat is vaak het geval. Je gaat als knecht, ga je rijden en je gaat op kop rijden en dan komen ze weer langs.

[00:58:29]

En ja ja, ga jij als plum pudding in mekaar? Denk je nou weet? Was het dat de moeite nodig was naar de klote? En ik hoopte zo dat ie dat ie dat ie nou ja waar spreken drukt erop hield zeg maar. Nou niet druk om maar wat Van Avermaet of wat van Aert miste was natuurlijk een ploegmaat. Ja ja, absoluut ja. Dus als je de ASI net wel terugkomt met Dumoulin. Wat? Ze blijven nu op 20 meter hangen.

[00:58:54]

Als Stevo. Ze komen wel terug omdat van Van Avermaet daar nog bij zit. Dan ziet het er heel anders uit. Want ook Dumoulin terug. We zijn ervan Hanssens jongetje overgeslagen. Althans in mijn hoofd namelijk hier zie graad. En eigenlijk klapt alle verliep daaroverheen. En euh ja, die laat duidelijk zien wie de beste is. En Van Aert kraakt gewoon ja of nee ja ja kk toezegt. Eigenlijk had je toen en een knecht moeten hebben die die geholpen had om dat gat klein te houden.

[00:59:20]

Weet je wat driekwart uit België keek? Euh, Van Aert is natuurlijk. Wat is de specialiteit nu? Gewoon sprinten. Hij kan alles. Maar als je met hem naar de meet gaat dat ze grootste kansen voor grootse winstkansen is. Alles er maar naar mijn tweede sprint voor de tweede plek zag je duidelijk. En hij klopt ook. Alle verliep zelf in San Remo in de sprint. Maar als je als Belgische ploeg moet je dan eigenlijk zorgen dat hij zo dicht mogelijk bij de finish komt met zo veel mogelijk ploegmaats Mayhem?

[00:59:49]

Ja, om hem te helpen. Die sprint te maken. Weet je hetzelfde als wat in de Tour met Borra gebeurde? Die ging zo hard op kop rijden en in de finale zat Sagan alleen. En dan won Sunweb twee keer. Euh, dus strategie niet gewerkt? Nee, strategie die ze. Heel goed, heel hard op kop. Maar ik had eigenlijk gehoopt dat ze, als ze wel twee kilometer minder hard op kop rijden en dat dan ook nog niemand demarreert is het ook goed, want dan kom je weer met meer mannetjes verder.

[01:00:16]

Maar dat is allemaal als als, als. En ik denk nog steeds dat ze niet iemand bij. Van Aert hadden gehad. Ook niet als dat was gebeurd, omdat Alaphilippe gewoon de sterkste was. Ja dus dat ze elkaar weer het mooie haakje waren waar we het eerder over hadden. Tactiek telt niet als er één iemand gewoon echt sterkste is. Buiten eigenlijk niemand tot wat een coureur. Wat een wereldkampioen. Het was wel de eerste hé. Het was dat de.

[01:00:44]

Nee, we maken hem even af en dan gaan we er. Gaan we daar even op. Euh euh beschouwen. Alle Philiep gaat een solo krijgt klein groepje achterstaan. Hiroshi Kvyat Cossee. Wout van Aert Roglic die nog eventjes ter sprake moet komen en viewers. Uhm, het Tom rijdt. Tom Dumoulin rijdt overigens dat gaatje niet dicht bij na. Bijna is een groot woord, maar hij was wel de eerste van de achtervolgers. H. Wil je daarover zeggen?

[01:01:12]

Oh. Niks niet per se.

[01:01:14]

Maar je zit natuurlijk te hopen dat ze stilvallen en dichtbij komt met dat groepje daarachter. Hij was de beste van van. Nou, niet van de rest, want dat was Van Aert natuurlijk. Maar het beste van het groepje daarachter was Tom. En eigenlijk doet je uitslag nog geen reet. Hij wordt veertiende en volgens mij als een man dat voor zes. Ja dus ja, dat doet dan niet echt recht. Maar euh ja, gewoon voor Tom. Gewoon wel een hele goeie koers gereden.

[01:01:40]

Krijg je die laatste tien kilometer. En dan eens aan het Philiep. Met die grote platen blijft gewoon wel snee op zitten en naar die kamer of naar die motor mortar roepen. Hoeveel, hoeveel? En hier hoeft het niet echt. Dat is echt wat dan ook. Geen echt genieten. Nee, met elkaar hebben ze dus geen radio. En je wil natuurlijk weten hoeveel je voorligt. Dus wel lekker toch? En dat is natuurlijk het theater gas. Ja, zwenkte weer van links naar rechts.

[01:02:04]

Hij maakt. Ja hoor, dus die sneeuw, die bleef erop zitten.

[01:02:09]

En tegelijkertijd bleef die groep onder aanvoering van Van Aert blijft dat gat houden. En toen kwam er op anderhalf van de meeste zaten al op dat op dat circuit kwam dat moment dat Van Aert sija krijgt. Hij heeft een keer eerder ook gedaan. Hij heeft twee keer gedaan. Klopt één keer na een bocht links links ja en één keer overgegeven. Heb je t over. Gewoon eventjes effe van kop afging, zeg maar. Nou ja, dit naar nu. Eigenlijk bedoel ik dat die volle bak aangaat.

[01:02:33]

Gewoon om dat gat zo klein mogelijk. Zo ja ja, dat kun je ook op. En dan zie je dus, want dat is natuurlijk heel veel kritiek op Rochlitz. En als iemand die dan niet overrijden, dat vind ik. Is dat het geen colberts gedaan? Ja, hij probeer maar dat ie niet zich helemaal leeg heeft voor Van Aert die in de tour zo hard voor gewerkt heeft voor je morfisme. Nu rijdt Van Aert voor Belgie en een Rochlitz voor Servië.

[01:02:56]

En de kritiek is ja van Aztecs gequote. Drieweken afgedraaid. En hij doet niks terug. Snap ik wel. Ja snap ik ook. Maar als je dan die beelden ziet van als Van Aert Agaat op de klimmetjes. Hij kon ook niks zeggen. Het was misschien voor hem beter geweest en gaat het toch effe niet op het. Ja, maar het was beter voor hem. Een bewijs dat ie gelost waren. Ja ja natuurlijk in de shit. Die kritiek die gans België ging lossen.

[01:03:19]

Ja, heel België ging los van. Ik heb Planckaert gezien en vanavond die auto van essentiëler. Ik snap wel wat ze bedoelen. Maar ik denk echt dat de Rochlitz niet kon mee, maar wat denk ik ook dan denk ik zag je ook wel geteld. En ik van maar a als de twee Wout van Aert in die groep hadden gezeten zeg maar. Dus ja dan. Dat was ze misschien net. Hadden ze kans gehad. Bijvoorbeeld Te Clercq. Ja nou ja, gewoon iemand die die gewoon echt ja echt nog wel aan een vijf seconden dicht kan rijden.

[01:03:47]

En dan voor. Maar nu was het gewoon. Daarachter een beetje laf jes ronddraaien. En ik snap het ook wel, want je zit daar in de groep met de grote favoriet, dus rij je volle bak. Alle verliep terug. En wat hoor je dan? Ha ha, want dan wint Van Aert de sprint. Is iets te hard gecontroleerd misschien? Ja, ja, nou ja, dat weet ik niet. Ik denk dat dat. Dat was gewoon één beter ja.

[01:04:11]

Alles verliep via interviewtje, pad, lef gezien, dus hij wint en wij met. Met die met die met die met de je die. Van Barneveld Tribute en Heije. Hij laat het zich allemaal mooi welgevallen. De kleine Fransman. Interview Patrick Lefevere Hebben we altijd een beetje van zitten genieten hé? Na die je nadert na de finish beleefd. We hebben een veel geweend. Kijk, ik heb er nog nooit zoveel zien wenen. Alle de hele Italiaanse staf van café Keuning.

[01:04:37]

Basta! De Bramati klein. Ja, de Bramati clown zeg maar. En die hebben we allemaal. Staan huilen? Ja. Nee kijk ik. Euh. Hij is hij al. Hij vindt het WK vindt hij eigenlijk een wedstrijd van niks omdat het in landenploegen gereden wordt en dus niet te klinken op de truitjes staat. Maar als er dan toch iemand wereldkampioen moet worden en dan liefst eentje van zijn eigen ploeg wat zijn goed recht is.

[01:04:58]

Maar om een voorbeeld te geven. Een van zijn renners Dries Devenyns, een Belg. Die heeft dus afgezegd voor het WK. Want stel je voor dat hij nu wel met Van Aert mee was geweest. En die kopgroep had dus al verliep terug moeten gaan halen. We wilden u en dat wilden Nini, want als een kamergenoot waar die gewoon 180 dagen Peale. Die liggen samen bij elkaar op de kamer waar de Keuning. Dat is lezen en schrijven. Die twee dus die wilden niet achter ze eigenlijk in de positie gebracht worden om achterhoudt, krijgt kamergenoot aan te moeten rijden.

[01:05:30]

Ja en euh, best wel ballen. Vandriessche heeft die gewoon aan. Tegen de bondscoach zegt Jo Rik eigenlijk best wel anders als je wel ge. GE selecteerde. Hij was zeker geselecteerd uit gans de selectie. Daarom heeft u dat niet gedaan omdat Daemon kans dat dat zou gaan gebeuren hoorde. Die kans was best wel groot natuurlijk. Euh ja nakijkt. Althans dat alle philipe degene was die teruggepakt gaan gewoon moeten worden. Zeg maar ja en nee. Ik vind gewoon dat het getuigt van een keuze, een keuze ja en ballen dat je aan de bondscoaches ging je hem komen selecteren.

[01:06:00]

Maar ik weet niet of ik honderd procent loyaal ben aan de Belgen. Positief ben ik. Ik ben niet honderd procent, dus je kan beter niet doen. Ja of ik geef m liever terug. Dan heb je toch ballen. Maar dat is het. Bent u fier op mij? We al een filmtitel. Na iedere overwinning met trots op zijn Nederlands gezegd, zeg maar. Ja dus. Euh ja, Patrick de Verfraait. Eindelijk weer zwemwereld. Of eindelijk weer eens.

[01:06:25]

En wie was de laatste Freire denk ik?

[01:06:27]

Boonen, Boonen zijn laatste denk ik. Euh, maar hij heeft gewoon de wereldkampioen in zijn ploeg en ik vind het zo een fantastische. Vorig jaar was je wereldranglijst leider of de beste renner van de wereld. Laten we het zo maar noemen. En dit jaar heeft hij een wat mindere tour gereden. Maar we hebben allemaal staan kwijlen hoe die de rit naar Nice afmaakt. Hij heeft nu de laatste week van de Tour getraind voor dit WK. Hij zit in iedere ontsnapping en als je vroeger losweg namli, maar hij zat altijd weer mee en hij was gewoon bezig zichzelf nog in topvorm te rijden voor vandaag.

[01:06:56]

En dan ook na zijn tour toch weer de focus kunnen houden. Een week lang mooie kampioenen. Ja, dat is wel de eerste wereldkampioen in de mondkapje. Maar ik moet zeggen het stond me goed dat mondkapje maar eens de eerste renner die met een mondkapje er goed uitzag. Ik vond het echt Jayco om het feit dat hij heeft. En natuurlijk dat het pratende apparaatje niet echt zo'n Fransche met zijn mondkapje zou hebben. Zo het goed doel uitblonk in zijn fel volledig ontelbare staat.

[01:07:24]

Iemand die in vorm is. Hij was heel emotioneel. Zijn vader was overleden. Toen was hij net terug overleden. En hoe oud zie laat zien zijn vader mij gewoon hijo hij eind twintig. Ja, precies. Maar de jongen zijn pa die euh, zijn pa was een muzikant. Maar je ziet ook wel dat alle verliefd is. Ook echt een artiest. Drummen? Ja ik denk wel echt dat ie van z'n vader heeft dat euh dat euh theatrale.

[01:07:49]

Laat ik het zo maar noemen. En euh ja, ik kan me er honderd procent voorstellen dat ie emotioneel reageert. Heerlijk. Echt wel echtgenoote. Hoe kunnen we het nog even over de Nederlandse hebben? Dumoulin hebben we daarover gehad. Wij zaten natuurlijke. Het olijke duo euh, Antonietta en ome. Nog effe die shhx, niet in the home. Die hebben we zeker, die 42 en 44 qua nummers qua rugnummer. Ja, nee, zo wil ik uiteraard weinig geveltop.

[01:08:16]

Nee, nee, nee. Maar qua rugnummers. Ja, nee, die. Euh ja die. Ik denk dat ze zelf wel iets meer hadden gehoopt, maar de successen moeten vragen. Ik denk dat we ze gaan al bij de Giro rijden namelijk. Zat er nog wel als laatste bij naast Tom en laatste verbalen van Baarle die goed reed overigens. Ik denk dat we die man af en toe maar in de Giro moeten gaan bellen. Ze zullen dat gaan doen.

[01:08:40]

Geef ze een microfoon mee of letsel was het WK. Ja, pak iedereen gebaar en onze beurt. Ja, we gaan. Dan kunnen ze wat dragen. Die wilden toch wel? Ja en nee. Ik hoop dat wat wij gaan wel een stuk of drie Poitras maken tijdens de Giro.

[01:08:54]

Het wordt een beetje een gekke Giro h, want en dan maken we deze zo meteen af hoor. Want wie moet, zei Ramon Sinkeldam. Corner cijfers is Ramon Sinkeldam. Corner is er rijkelijk gevuld, al is ie ook wel weer leeg gaan draaien. Want we raken maar hopen onderwerpen aan. Maar de Giro gaan, we gaan we doen. Maar we kunnen. De Giro doen en dan ook nog het hele voorjaar tussen aanhalingstekens rijden, moeten ze moeten combineren.

[01:09:16]

Dat blijkt ook uit de lange podcasting. Is Nexø zeereizen driekwartier. Zet deze deuren, maar we gaan. We gaan heel langzaam afronden, maar Mathieu van der Poel uit Kuurne moet nog leven. Ja, maar die in. Wat staat er ook in de Corne? De Nederlanders hebben nu gaat ook. Sam zat er bij als één na laatste, op twee na laatste. Nee, nee, dat hebben we Antonietta al. Ik denk dat er niet meer inzat.

[01:09:43]

Als je coach bent als bondscoach en euh ja, dan zit nog veertig man in koers. En dan zitten nog drie man bij van jou. Dan ja, wat moet je tegen die andere jongens zeggen? Nick van der Lijke moesten we moesten wel vroeg af. Maar ja, die koos jou nog Polen. Dat peloton wat hier rijdt. Goed, dat heeft allemaal de Tour gereden. Je heeft Nick gereden, dus dat ik je zo graag gewetens vraag je waarschijnlijk.

[01:10:09]

15:50. Waar heb je het over? Ja, ik heb. Ik voelde me al. Denk je dat je Katona? Nee. Nou, echt nog veel meer. In mijn huidig Kandi een paar maanden terug had ik een grote mond. Ja, maar die is wel weg hoor. Echt heel hoog niveau hé. Wat raar, da's hoog niveau. Nee maar ja ja zeker. En ik ben zelf een stukje minder. Zeg maar na een paar maanden geleden.

[01:10:29]

OK. Mooi dus dat Bourlau. Nee. Ja, Mathieu van der Poel. Denk je dat hij zich voelde? Hoe denkt Van Vliet? Was de FAF in de lucht? De favoriet die de grootste fout maakte? Was ik deze week in België. Dat was niet juist Van der Poel niet te starten. Ja ja, ik denk toch dat ie die hoogtemeters wel had aangekondigd. Is een soort strade bianche. Ja, ik ben ik, weet ik.

[01:10:52]

Ik weet dat we de beweegreden, want het is tijdens de Tour bekendgeraakt dat we niet starten. En dan lees je daar snel overheen omdat je nog in de waan van de Tour zit. Ja dus ik weet een beweegbaar. Reden dan ook niet waarom die niet in het startveld is. Gigantisch en al die grote namen, daar focust iedereen zich op. Ik heb echt ik heb. Ik heb afgevraagd waarom echt gemist? Ik kan geen antwoord geven. Waarom niet?

[01:11:13]

Ik kan me eigenlijk niet bedenken. Maar die ploeg op zijn Phenix en de gebroeders Roothooft? Die doen wel alles met een plan. Ja, dus er zal echt wel een punt achter zitten. Alleen ik weet dat kan niet alles wat overigens toen we Boogerd jaar van achter zagen dat die diezelfde katachtige manier van rijden heeft als ze als Van der Poel Van der Poel alleen iets mooier natuurlijk een stuk groter. Ja ja, hij is Langejan, maar hij heeft hetzelfde.

[01:11:35]

Dat dat katachtig heeft ie mooi ook. Uhm, gedroomde winnaar.

[01:11:41]

Euh. Had je trouw verkort. Wat mag je er ook uiteindelijk allemaal voor? Dat viel mij op. Die Noren hadden een soort shirt waarin je het rugnummer Tissier. Ik had graag zakjes. Wat is dat je nog nooit gezien? Ja, dat ziet er niet. Al een paar jaar hoor. Ja bah, want je ziet links wegkijken. Herinneringen? Euh, ja, herinnert Barra in die Hatti shirts ook al twee of drie jaar terug. Dan heb je een paar goede.

[01:12:05]

Dan heb je de. Heb je een tijdje niet goed opgelet, maar dan heb je nou ik bescheiden of geen speldde te gebruiken. Ik realiseerde GAS systeem. Ja, precies dat wij als wielrenners nog rugnummers opspelden. Ja, dat slaat helemaal nergens op. Welke sport kunnen we Niki Terpstra zijn? Ja ja, daarom dus waarom? Ja, bij jou wist ook al waarom heeft niet iedere renner gewoon een eigen nummer? En dan trek je gewoon altijd je eigen shirt aan en hoef je niet meer te spelden omdat er wat sponsoring op die nummers staat.

[01:12:31]

Misschien van de organisatie. Maar euh, daar zijn dus ook wat systemen en tijdrit pakken. De echt goede tijdrit pakken hebben dat ook. Dan is het wat minder, wat minder met een gaasje, maar echt met een plastic. Je wat veel aerodynamisch is, is zonder spelden, want dat geeft wervelingen. Wervelingen is eigenlijk dat de lucht die je trekt in plaats van die dus euh, en dit is gewoon ook een soort systeem dat je nummer één schuift.

[01:12:57]

En dan hoef je Wispelwey niet te gebruiken. Maar het ziet er niet uit dat je een soort witte gaat. Ja, dit is dat gaast, maar in de tijd dat pakken en nora hadden en hebben dat ook al aantal jaar de tijd te pakken van jumbojet met wel. En dan viel me op dat een aantal landen hebben een WK met Jumbo renners in de tijd dat het wel en een aantal niet serieus. Ja, dat was wel grappig om te zien.

[01:13:16]

Nou, het viel me op. Euh ok. Uhm, Edo Maas. We gaan langzaam afsluiten. Daar moeten we over hebben. Ja dus BKV gesloten. Mooi WK gezien? Wel ja. Nou vooral mooi weer na het WK zelf. Wat saai. Het was dus echt niet. Dat is toch laatste de laatste. Ik heb wel de saaie WK's gezien. Ik vond het best oké eigenlijk. Vooral die laatste twee rondjes was toch echt gewoon lekker. Laat Tom aan het elastiek en die Fransen met hun Fransoos koppen.

[01:13:43]

En dan Nibali die als een jakhals achter zat. Ik heb maar genoten. Ook even kritisch. Kritisch? Nee, maar de de omgeving en de winnaar vooral ja. En de winnaars zijn wat wij maakten echt gewoon wereldkampioen waardig. Geen spek en bonen. Korona Coronet WK. Dit is echt een volwaardig WK feit. OK. Uhm. Edom, Maas, Edo. Ja effe schakelen. Ja effe schakelen. Nou, dit is maar. Wie is ene Maes?

[01:14:11]

Euh, Edo Maes is een euh. Is een jongeman. Denk een jaar of twintig is 21. Hij is niet precies, maar hij was in ieder geval nog belofte vorig jaar. En als de jongen die vorig jaar voor Sunweb-Projob voor de beloftenploeg en tijdens de Ronde van Lombardije op een auto gegrepen is en verlamd geraakt is, zit er een café Kapelse website actie voor Edo punten. Heel letterlijk. In één klap kwam er een einde aan zijn prille, momenteel veelbelovende carrière.

[01:14:41]

Edo rijdt voor de opleidingsploeg van Sunweb, was oud Nederlands kampioen tijdrijden en leek als wielrenner mooie dingen te gaan kunnen doen te kunnen gaan doen. In de afdaling van de Madonna di Casale oud zou slechter bergop, maar op je lopen gaan spatte een droom uiteen. Na het dwarslaesie aan een auto op het parcours voorgesteld? Ja en euh. Nou ja, we komen erop. Ja kijk. Joris Nieuwenhuis was vorig jaar op de reed toen ik ervan reed. Hij zat vorig jaar gewoon op 27 september bij onze Alma.

[01:15:11]

Bij onze. Aan het kampvuur, zeg maar. Die reed dit jaar op deze Tour for Peace. Die reed dit jaar de Tour voor Sunweb. Niet onverdienstelijk. Nee, niet om euh. En euh, die komt uit veldrijders. Beste Mato Grosso van der Meer. Die rijdt door. Die cancelde ook dit jaar 23 kilometer. Zit in de film. Joris die Redeemer maar zestig grote fout als je je later terugkijkt naar Wout van Aert en voor valt is twee keer achterop de man die hij gewoon wel de 3.20 tijdens de kansel en daarna ging euh Joris gitaar spelen.

[01:15:44]

Volgens mij spaghetti koken voor Grossen. Dat ie terug was. Ook leuk. Joris majoors reden toe. En Grossen die euh. Die vond zo mooi dat ze maten Toera dat ie euh, dat ie m een krat bier beloofde als ie Parijs haalde. Nadat het gooide die op Twitter en iedereen een krat bier. Ik doe een kratje bier en ik doe een krat bier Stefan de Kratje Kwaremont en ik denk kratje bier, maar uiteindelijk had die volgens mij vijftien kratten bier al af.

[01:16:10]

Dat ging natuurlijk gek. Weet je wel. Vanaf toen was het vijf uur in een pot en dan maken we een barbecue. En dat liep helemaal uit de hand. Maar Joris zag de bui ook al hangen en die zijn prijs. Ik heb helemaal niet zoveel zin meer in heel veel bier, want hij was gewoon moe en naar de kloten. Euh, euh. Toen kwamen de nieuwe maatregelen voor het korona feestje. Dus toen dacht ge ja dag. Ach ja, dit is zo uit de hand gelopen.

[01:16:32]

Dit kan ik gewoon niet meer handelen. Weet je dan 100 denken ja. Ja ja, precies zoals als een Project X-feest werd. Hij stuurt me een bericht. Hij was al grappig. Dat was een best wel lange tekst, zeg maar op WhatsApp. Best belang. Wollig ja, best wel los en aangelegd in het verhaal Van Eenoo uit zijn ja, ik heb daar een verhaal van hem en en en en het feest voor Joris. Hij zei ja, ik heb nooit bedacht.

[01:17:01]

Al die gasten die een krat bier euh willen willen geven, die kunnen ook aan. Nou, jij moet het even noemen. Ja euh, actiev. 4. Edo voor Edo. Ja, daar kan je doneren. Want Edo, die wil een auto zodat die mobieler is zeg maar meer en zelf naar z'n revalidatie kan rijden. Ja, een soort funding dus. 15 euro voor een kratje bier kan je ook al. Gaan. Nu toe behaald. Zesentwintig miljoen.

[01:17:28]

Ja, we gaan vast nog wel een feestje bouwen, maar nu kan je het aan Edo. Dus ik stuur jou gewoon dat wollige uppie door. En ja, die laatste zin in die app was misschien kan je het noemen in de podcast de uitzending? Ja, maar dat was zondag niet de laatste zin. De laatste zin was maak geld over hebben het meteen gedaan. Ij barmhartig. Ja ja, jij hebt zal je je. Je euries heb je overgemaakt.

[01:17:56]

Maar toen het is, zeg maar de voorlaatste zin dat je Nigerees. Je zegt dus wel dat de vorige zondag podcast van de Tour de France van Parijs zou gaan. Helemaal niet besproken. Toen zaten wij al twee flabbergasted over Thomas Tandrad sex verhaal. Toen waren we uit het veld geslagen. Dus net lig ik hier op de bank en jij komt binnen met een spreuk zegt is wat ik zeg is Edo en jij kijkt me zo gauw uit Edo, Edo Edo.

[01:18:20]

Ik zeg jou dat er toch geld over gedaan. Ik heb geld overgemaakt ga. Ik zeg ja, maar we hebben niet besproken in de uitzending. Maar ik heb wel geld overgemaakt. We zouden bespreken in de uitzending. Oh, dat heb ik eigenlijk niet zo meegekregen. Heb je dat niet, dan is jouw reactie krijgt dat je daar en je vindt dat je dan kwijtraakt. Maar ik weet helemaal niet meer dat de jongen bij Edo naar vooral Gosse vanuit gost Paul Jongen, goeie actie voor je maakt.

[01:18:47]

Goede actie voor voor, voor Joris ook. Ja, maar voor Edo helemaal bij deze is benoemd. We kunnen. Volgens mij is er 25 van de veertigduizend euro al opgehaald.

[01:18:58]

Nou hopen dat het na het luisteren van deze podcast het streefbedrag snel genoeg snel gehaald is. Ik denk het wel ja, schat ik zo ja, schat ik zo in als iedereen gewoon het hele lulverhaal niet luistert. Maar net zo is jouw actie ondernemen. Vinkeniers op kop meteen qua Wakker Vinken actie voor Edo Pantanal actie. 4. Edo Edo punctueel. Gaat dat checken? OK. Nou genoeg? Shala duidelijk niet. Dat klopt. Maar goed, het komt wel goed.

[01:19:27]

Dat wordt een onze rol gespeeld. In Kreuzer hoor ik zijn baasje lichtbalk effe die voorwaarden. En dan hij Luijten. Wat je echt moet lezen. Of misschien zelf een keer wat inbrengen voor de agenda van de podcast MULO? Ja, maar jij was gewoon uit het veld geslagen door Thoma. Zo was hij. OK. Heb jij wel gezien dat hij nog helemaal niet benoemd? Laurens op camera camera camera. Ja, ik ben een beetje ongemakkelijk joh vrouwen.

[01:19:55]

Jij bent helemaal niet ongemakkelijk door helemaal. GFI gaat alleen maar lekker, vind het alleen maar lekker in die kamer heb je bad. Ja, wij nemen op. Maar dit hadden misschien voor de podcast moeten zeggen zeg maar in t begin, want dan hadden mensen kunnen overschakelen naar YouTube. Nou, daar kunnen ze. Daar kunnen ze als euh nee. Dat is inderdaad waar, maar blijft lekker lekker de pot luisteren. Misschien kan je tegen de devoormalige, maar weet je wat je doe maar lekker niet worden opgenomen.

[01:20:19]

Want we gaan samen met de Nederlandse loterij waarin we een serie maken, een serie podcast maken. Onder andere een rondje rond de Amstel Gold rond de Amstel. We gaan de afleveringen met Jets plat opnemen. Dat is cool trouwens. Zo weet je dat die zwemt hier. Ja, kilometers verderop. Die hadden we sowieso al gebruikt. Die hadden we al in de planning staan. Maar dat gaat. Dat moeten we nu een keer finaliseren. Dus eigenlijk de wat we pakken is een serie podcasts die gaan over de evenementen waar het Nederlandse loterij die overigens hun contract met de Cabu.

[01:20:51]

Zeg je dat Tom op de foto voor de auto met Cabu weer verlengt hebben voor de komende jaren? Gaan we opnemen en een van hun ideeën was, neem ik nou weer eens een keertje op, want dat is leuk. Euh, dus weinig. We hebben Bruno in allerijl gebeld en gezwegen, weet je wel. Maar nee, we zetten die gozer als gewoon een beetje in verbouwd. Die gasten hebben echt waar ik. Ik werd een beetje pissig op hem, maar die kwam binnen en ik begon meteen.

[01:21:17]

Ja, je moet hier zitten met de ik zeg ik zit altijd aan deze tafel. Maar ik heb een camping te afte mee. Ik zeg ik ga toch niet aan de camping zitten? Het is je visie worden. Is dat? Is dat een pak koffie? Staat er normaal nooit. Staat helemaal normaal nooit. Wat staat hier wel? Weet je waarom?

[01:21:32]

Omdat er een strakke voorzet was die mooi op beeld is? Die zie je maar in ieder geval. Het ziet er wel een makkie. Dit is mooi. Het is mooi aangekleed, poseert ze achter mij voor dat shot. Morgen staat Rosseau gewoon weer hier. Al die al die al die grijze rolle tape, zeg maar de hinkstap o op die pakketjes. We we dus. Dat is de aankondiging inderdaad van de serie die we met deze tafeldruiven zullen mensen. Ik ga meteen met de mensen praten.

[01:22:02]

Hier staat hier nogmaals dat Rossel hier al die shit in te pakken zoals die met die leesbril slaat die alles op z'n laptopje te lezen. Participanten doet hype zo. Ik durf het Superb weer op de kaart zetten. Is net over z'n bril heen. Durf ik niet te storen alleen maar koffie aan te bieden. Hoezo ik koffie bij mij? Hij zet de bril af, dat kopen en dat het een bril vertrouwt. Hij. De lente is nieuw. De Nederlandse loterij heeft iets cools geregeld, want zij zijn niet alleen sporter van de van de Nederlandse sport en van de buren in het bijzonder, maar ook misschien wel van jou, want zij hebben een gesigneerd.

[01:22:40]

Wereldkampioenschap shirt dus, gesigneerd met de Belg. Ik weet niet of de mannen en de vrouwen zijn van een oranje shirt oranje shirt gesigneerd door alle renners die het WK gereden hebben. Ja, best wel een euh lekker ding om euh een lekker ding om te hebben zeg maar euh ter beschikking gesteld. En die kan je winnen. Mijn vraag is de eerste echte grote koers die we gaan hebben. Is Luik-Bastenaken-Luik. Wie wint Luik-Bastenaken-Luik? Als je daarmee het goede antwoord naar onze tot ons doet komen, kan via de Doe Maar quiz zeg ik ik maak me een post.

[01:23:15]

Ja sorry Stijn, maar daar zijn we niet erg. Dat zou wel eens leuk, dat uitkan op post. Euh, ik maak een post op Instagram. Die gaan we met euh euh. Liceo Riet Feist retweeten of riiy posten. Zo en waar waren het? Waar de vraag genoemd wordt en je ook het antwoord in kan vullen? Zorg dus dat je dat je mij of jouw of Rietveldt volgt hij haakje. Daar kan je t antwoord ofwel invullen. Euh, en zorg dat je die.

[01:23:40]

Nou, laten we zeggen een dag voor de Luik-Bastenaken-Luik. Het antwoord op jouw vraag wie wint Luik-Bastenaken-Luik? Zorg dat je of ETSI of Tille Bolt of Leeuws Dam of Laszlo Ryde Feist volgt. Daar posten we de vraag en geven je ook gelegenheid om het antwoord euh, te posten. En dan win jij misschien wel dat hele dikke, vette, originele WK shirt inclusief handtekeningen. Wel vet vette prijs. Ja, hij is allemaal ingelijst boven je bureautje hangen. Euh, dan wij toch behoorlijk spekkoper.

[01:24:07]

OK, alle verliep. Euh. OEH ja nee. Ik ga gewoon vervul zang, echt gewoon etteren. Geruit etteren niet te Jiro.

[01:24:17]

Maar Frank Frank ga jij wel?

[01:24:22]

Vervolgens rijden die hier wel degelijk uit de Giro.

[01:24:27]

Heeft het door Nigerees naar de Giro gereisd. En kijk nou dan ben je dan op mijn antwoord.

[01:24:32]

De tweede naam is Nibali. Ja, maar wat denken jullie dan? Uhm, ok, we gaan even naar de ingekomen post mensen. Euh, shit. Fuel Cell rijdt het weer wel kwijt, maar dit doet het er gewoon uit. Nee hoor. Baryonyx, wie wil ik pakken als ik jou was? Uhm, zijn 22 was gewoon een berichtje van J. C. H. En hij heet Hans. Boer. Het gaat als volgt. Beste Laurens en Stefan, mijn studerende zoons van 22 en 25.

[01:25:04]

Hij schreef vol zit effe in de recensie. Sorry maar nee, dit is geen kersentelers dan inkomen van geen recensies vandaag. Beste Laurens en Stefan, mijn twee studerende zoons van 25 en 22 waren ook ooit jeugdrenner bij W. C. Ahoy. Zagen die gasten die elk bootje stonden? Rotterdam Rotje. Na Category 7 kregen ze andere interesses en merkte ik dat het soms in de weekends, de weekeinden als ze langskwamen weer over fietsen ging. Mooi. Een aantal weken geleden heb ik een Giels aan de oudste gegeven.

[01:25:34]

Blauw. Uiteraard bij zeker. En een rooie Pinarello aan de jongsten. De eerste ritten staan inmiddels op Strava. Echter, na het zien van jullie mooie hommage aan het boek van Tim Krabbé besefte ik dat ik een fout had gemaakt met de snelle fietsrit naar het plaatselijke boek Handeltje heb ik de fout hersteld? Heeft u voor mij twee keer het boek De renner van Tim Krabbé volgend weekend als het boek uit hebben? Alles in de juiste volgorde komen ze weer langs en gaan we zitten met de Kwaremont je voor de film zijn 22 was nog schoon.

[01:25:59]

Nou verder ja of nee die gasten hebben? Vroeg Reie. Krijg het boek waarvan de vader en moeder het lezen heel aardig. VNK de vasto het zo lekker. Nou, dank je, dank je opvoeding. Dit is een hele goede opvoeding. Uhm, laten we het maar niet over Ellens trefpunt CC hebben, want alles daar verkocht maar niks te kopen. Sorry Rossel die je die gaat. Allemaal nieuwe spullen. Nou, ik kijk even naar achter en ik zie wel nog uh Ryde 50 wielen, kleding, wielen, kleding is nog is droog.

[01:26:29]

Logisch ook. Uitverkocht concert. Maar ja, dat de koran bij de relletjes en waar ikzelf slechtste spot ooit wordt gaat niet uit respect. Tenzij hossen met onze motor van San Jose moet juist effe heeft het even rustig. Zolang lekker hard gewerkt. Komt over van alles aan. Dus komt weer een uh een bitse butts bij. Lopen ze mank. Bluswerk op maffia? Ja nou dan kan je winterkleding komt eraan. Dameskleding, outdoor spulletjes. Alles komt eraan.

[01:26:58]

OK! Podcast The Works Lou ener 35. Even die focus houden. Wij hebben vorig jaar de Podcast Award gewonnen en hebben toen helemaal niks eraan gedaan. Jij had zelfs euh een kat gestuurd.

[01:27:13]

Ja nou Belg. Jij had zelfs de zetel. De de de gewoon jong. Nee, nee, nee nee. Jij had het hè? De brutaliteit had je omgang hier thuis te blijven. Ik ben met jongen gaan. Topavond trouwens, we wonen hem en ik was daar. En ik dacht dat is toch wel het één. Het is heel leuk dat hem gewonnen hebben. Hoe tof. En het was een hele leuke avond. Ik voelde me een beetje lekt, zo zeggen.

[01:27:42]

Ik wilde dit jaar wel even aandacht aan besteden, want we zijn weer genome. Willen we weer winnen? Ja, we zijn meegenomen in een weer winnen. Maar ik wil ook recht doen aan het evenement en ik wil recht doen aan onze zeg maar. Andere genomineerden, waaronder De Rode Lantaarn of De Rode Lantaarn mag hij dus dat wil ik wel. Euh euh. Benoemen zeg maar ja, nee zeker.

[01:28:01]

Ik ben een beetje jaloers op Jonne Wintertijd. Die won vorig jaar. Is dat NASA, dit jaar een podium producer van onze. En die die. Die doet ook. De rode lantaarn is ook de kenner van de rode lantaarn. Dus euh, en die andere ken ik ook niet. De kop podcast voetbal podcast.

[01:28:22]

Wel een coole naam, zegt Peter Koelewijn. Ja dus ik. Dus. Ik was daar vorig jaar. En toen dacht ik het is eigenlijk wel een heel leuk evenement. En waarom hebben we helemaal geen ruchtbaarheid aan gegeven? Volgend jaar gaan we dat anders doen. We wonnen en toen? Het was toen ook denk vlak na de Tour. Ja, waarom? Ja zeker? We zaten in een Brunehaut. Ja, ja, het zit weer op ons tandvlees zaten.

[01:28:47]

Ik ben met jonne gegaan. Het was het topavond. En ik dacht toen al. We gaan dit jaar wel de aandacht aan geven en we zijn verdomme weer genomineerd. Man met de. Ik heb ze hier vormen voor podcast. Beste naam ervoor toch Panamá hebben die al gewonnen. De Kort podcast op zich naam grappen met podcast is natuurlijk een keer iets. Heesbeen dan maar qua podcast is wel gewoon lekker bij rode lantaarn. Een tikje naar het zuiden kijken.

[01:29:12]

Lull overigens ook vrij lekker van die Ernste. Da's toch een uitspraak van een legendarische voetbaltrainer Ernst Happel. Het is inderdaad een euh, en een fijne podcast. En euh, de podcast met de meest onuitsprekelijke naam van heel Nederland.

[01:29:29]

Leef slow ruwheid fest. Wie had ooit verzonnen dat uitgezonden? Tof dat er weer genomineerd zijn. Vorig jaar gewonnen. Ik beloofde dat als dit jaar. Nou ja, dat weet je natuurlijk nooit van tevoren. Dus eigenlijk moeten we gewoon naar de mensen moeten stemmen. Maar ja, en dan moeten wij. Dan ga ik mee naar de gala avond. Ja, zeker in een euh. Ik ben net zoals Jonas Shayne. Ja, ik weet hoe groot die Shayne praktisch zijn.

[01:29:57]

En terecht. Had een jasje aan fluweel overigens. Euh, zou jij ook niet misstaan? Dus misschien kan je dat jasje van van hem? Euh, ga wel even naar. Wel een jasje vast. Nu wel een jasje. Ga naar podcast Tebartz spinel, Schleiz stem. Hij is de export, maar. Stem dan, dan kom je daar ook al. Wanneer zijn we er weer eigenlijk? Nou, volgens mij hebben we net besloten dat we de Jiro gaan doen.

[01:30:24]

Het was een beetje een soort van gesteente.

[01:30:26]

De vraag wat jij nou ging zeggen, maar hij lauw. Wanneer zijn we dan weer voor de Jura? We gaan, het is laat, man hij. Maar ook zes ton die met een maand wordt dit? Ja en nee. Het woord is niet normaal. Ik vind dat tof, dat euh, dat. Want nu krijgen we Luik-Bastenaken-Luik dit weekend en een Waalse Pijl op woensdag. Dat alle Filippi ja of Vilsack ja, maar dat ie gewoon in ja ja of nee Culy.

[01:30:56]

Want die is in zo'n wereldkampioenentrui gewoon Luik-Bastenaken-Luik of de Waalse Pijl gaan winnen. Ja sambo dat er gewoon een week na het WK. Vroeger had je altijd alleen nog maar Lombardijen. Dat was het dan. Maar nu? Euh. Nu is het seizoen nog veel langer. En dat aan Waalse Pijl. 30 september 4 oktober Luik. 10 oktober Amstel Gold Race. Gaan we bij zijn? 11 oktober. Gent Wevelgem Wevelgem kocht reeds een pak m even door naar Wevelgem.

[01:31:21]

Wegkoers. Euh, de 18de Ronde van Vlaanderen 25 groep.

[01:31:26]

Als je tussendoor hebt u dus nog een Giro en daaroverheen ligt met tal van Italiaanse roots nog Piazza d Glazen, Shiga en Frank Vandenbroucke.

[01:31:34]

Maar lekker hoor, na de laatste Coronet mag er gezegd zijn dat de.

[01:31:40]

Beetje de hoeveelste aflevering dit was.

[01:31:44]

Ik denk dat een rond getal is, ja, 80, 80, 80, 80 afleveringen, dat zijn er veel meer.

[01:31:51]

Ja en euh. Op naar de volgende 80 gangen met 100.

[01:31:54]

Nog iets doen. Ja gala denk ik. Gala gala, ga gala. Het enige waar ik aan kan denken vrouwen in jurken, lange jurken, wij in smoking in Tuschinski.

[01:32:06]

En o ja, en dan gaan we voor regelen in Oslo. Ruitenberg en dan op het podium uit dik barbecue galavoorstelling. Al die wielrenners met de met smokings aan tafel. Na alle luisteraars komen, dat zal lastig zijn.

[01:32:22]

Ja, we moeten wel iets met wel iets. Met de honderdste uitzending gaan we gaan we, dan moeten we nog 20 maken we de Arena. Gowalla Rotterdam is zo jammer of ouder. Gewoon midden op Middeneiland. Nee, we gaan niet stofstormen met de handen. Honderste honderdste aflevering. Mocht die er ooit komen. Vooralsnog gaan we elkaar zien. Aflevering 81 tot de volgende keer. Hoe dan ook waar de nood is. Volgende week vrijdag op zolder gaan een voorbeschouwing op Giro en op 1 luik denk ik.

[01:32:53]

Denk dat dat de eerste wordt. En dan krijg je daarna de ietwat volte maandag.

[01:32:58]

Dan hebben we ook meteen de winnaar van de wedstrijd. Oh zo ja, ja, dat kan ook kunnen ook. En hen doen waar ik jullie nou welkom bij deze zelf. We gaan het allemaal. We gaan het allemaal lekker zien. We gaan er in ieder geval veelvuldig zijn, tot de volgende keer hoe dan ook en waar dan ook en voor de tussentijd levensloop uit vast.