Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Maar ben je ook van de volgorde dan of niet? Ja, dat dat de fans die kijken natuurlijk in de juiste volgorde. Maar eerst sinds The Phantom Menace kijken.

[00:00:07]

Eerst hele mooie moderne films en daarna ga je die ouwe kerel beter. Ja, ik vind Obi-Wan Kenobi dus wél leuk.

[00:00:13]

Bedankt maar ja en ik vond die jar jar jar jar vind ik ook die van heel leuk en arts editio. Die auto, die Loeb. Maar die zit in alle films. Ja, ja en nee. Maar een man had het even over welke films je beter vindt. Ik vind ook die gouwe vind ik ook mooi.

[00:00:27]

En hoe heet ie ook weer artmedia toe en ga de gouden Robert rammen.

[00:00:31]

Hoe heet ie nou ook weer? Ik weet niet meer, maar die heeft het mooie Britse accent. Die bedoel je. Die bedoel ik. Ja, ik weet niet meer. Nou, dat is een Jaguar voor Arthur. Dit doe je Loval. Het is weergaloze imitatie.

[00:00:43]

Hoe heet ie dan? Ja, dat weet ik niet. Hoe ik het daar opzoeken? Ja, of dit alsjeblieft? Ja daar zie Tre Pio.

[00:00:48]

Sinds Pipo zie trio heet die ander. Hm, was ik niet opgekomen. Nee, maar het is geen zelfs geen oya moment bij mij. Ik denk dat je me voor de gek houdt. Nee, echt niet C-3PO. Steeds weer weer een feitje van Chris en dus ik zal wel weer niet lopen.

[00:01:01]

Het is gevoel dat dat er nu naast zitten gezien dat je het gecheckt hebt. Dus echt dit klopt. Jongens, ik ga beginnen. Waarom? Want waarmee eigenlijk met de podcast zo is het al eens zo laat.

[00:01:12]

Welkom bij Manmanman. De podcast over drie jongens die uitzoeken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Met Bas Louise, Jasper Stremt en Domien Verschuuren.

[00:01:25]

En welkom bij een Manmanman, de podcast waarin wij niet proberen te struikelen op het levenspad van de moderne man. Ik ben Bas de Hoost van deze aflevering en tegenover mij zit een man die veel ruimte nodig heeft. Mooi, Cruysberghs, trema en aan de andere kant van mij een man als een kunstwerk. Domien Verschuuren. Dank je wel ja.

[00:01:44]

Ja jongens. Welkom bij de vijfde aflevering van seizoen 5. Hoe zou je jezelf wel omschrijven dan in deze aflevering?

[00:01:51]

Euh, Hartoch Amerika misschien? De barmhartige Amerikaan was Louise. Welkom dus bij deze aflevering. Allereerst iets van een luisteraar via de website Mammon, de podcast met Juel en Buurman Man om een kast of in Bas Ruysen. Want ik ben terug op Instagram. Ik wil toch even gezegd hebben. Ja, sleutel. Je bent nooit echt weggeweest, toch?

[00:02:10]

Nou, ik ben een tijdje. Ben ik niet op internet actief geweest. Je niet actief van je hebt niet gedeactiveerd bijvoorbeeld. Nee, dat niet. Dat niet. Dat niet? Nee. Maar ik zat zo te denken over internet.

[00:02:19]

Ik dacht internet is eigenlijk superleuk in de toekomst, maar het mist één ding, dacht ik. Dat Louise. Sindsdien ben ik terug op insteekweg en ben ik blij om het internet weer wat aan te vullen. Ehm ja, ik vind het wel leuk weer.

[00:02:33]

Ja ja, maar als het weer mooi. Wij zaten afgelopen zondag bij de boeken lancering in Utrecht. Komen zij nog wel over te spreken denk ik. En ik kwam daar binnen.

[00:02:42]

En toen was jij al tien minuten aan een struggle met het plaatsen van een foto. Omdat je de juiste kapteyn dus een tekstje bij de foto op internet kon niet vinden. Dat was had je ook al weer bedacht. Ik ben onderweg door een storm op zoek naar nieuwe verhalen. Zoiets? Ja ja, zoiets zeg maar.

[00:02:56]

Je had een foto geplaatst of gemaakt van je nieuwe outfit die je had aangemeten gekregen. Had een prachtige hoed op. Je was helemaal Denni met een colbertje, gilet en een overhemd. Je zag er echt picobello. Die foto had eigenlijk eerst een kapje nodig. Nou, de paniek in je ogen, het zweet parende van je voorhoofd, zegt ie op gegeven werd. Ik plaats hem wel niet. Ja, dan komt ie er niet uit. En een plaatsje.

[00:03:16]

Liever niet. Vervolgens plaatsin toch uiteindelijk. En dan krijgt die binnen t binnen 3 seconden niet 500 liefst km weg. Mensen vinden het stom. Ik Halleweg. Ik stop ermee. Ah, weet toch moeilijk?

[00:03:27]

Ja, maar omdat ik terug ben nu op Instagram zet ik me daar overheen. Heel goed dus. Nee, euh, ja nee. Leipe en likes op Scribe.

[00:03:36]

En wat krijgen mensen dan op het Bas Louise? Nou, wat voor content? Ja, hoe zou je willen samenvatten? Nou, nou, niet brzele, lachen, soms bagger, bagger. Oh, ik dacht lachen. Nee, dat zeg ik net.

[00:03:48]

Zeg nou ja, soort. Ja. Mystieke mix van intellect, creativiteit en schoonheid.

[00:03:56]

Ja, iets van en ook jouw account daar. Gewoon fotoseries. Maar goed, nee dus. Maar wij zijn te bereiken. En zoals je weet hebben we ook een telefoon met een nummer. En dat is 0 6, 4 2, 2 4, 3 9, 0 7. Daar hebben wij een aantal leuke berichten op gekregen weer. Ik hou me goed bij tegenwoordig. Dank je wel daarvoor. Dat vind het heel leuk dat je dat doet.

[00:04:16]

Ja, en we hebben een bericht van met goeiedag, heren en dames met een kleine Philippart gezondheid. Ik heb een leuke vraag tenminste willen zichzelf uhm doen. Drie dingen, want in de afgelopen week zijn gebeurd waar jullie dankbaar voor zijn benoemd. Gruute dus.

[00:04:39]

Het klinkt als een als een als een boze beer uit Sesamstraat waarvan de batterijen leeg zijn.

[00:04:45]

Nou ja, dus ja, ik ben heel blij dat het is superlatief iets voor mij is met net wakker.

[00:04:50]

Zo klinkt die toch iets.

[00:04:52]

Hij heeft al drie jointjes op, weet wel iets, maar ik vind het sowieso allereerst gezegd hebben en absoluut naar meen ik ook. Ik vind het heel leuk dat met wie dan ook berichtjes stuurt. Dus ik ga daar verder niet flauw over doen. Maar je moet er wel weten dat die een beetje klint zijn als een A, als een biertje waarvan de batterij leeg zijn. Tolgelden.

[00:05:10]

Het is nu. Het is niet de snelste praeter, maar dat geeft helemaal niks. Wel leuke vraag. Want ook als je heel traag bent, dan ben je van harte welkom bij ons. Daarom zit Chris hier ook aan tafel. Maar goed, de vraag is inderdaad van merkt.

[00:05:22]

Noem drie dingen, maar is een gemene zeker? Sorry, dat is een grapje waar jullie dankbaar voor zijn. En ik begin even bij Domien. Oh leuk. In de afgelopen week.

[00:05:34]

Nou ja, maar ja maar. Maar ja, ik ga iets doen. Maar dat de afgelopen week. Ja ja, dat zegt u deze week in ieder jaar. Toen was in slaap vallen. Nee, sorry, sorry, maar nee, ik ga het doen. Maar wat we alle drie gaan noemen denk ik, want ik ben natuurlijk heel dankbaar voor het boek. Zeker dat uitgekomen is en het hele avontuur erachter. Uh, dan ben ik heel dankbaar voor.

[00:05:56]

Euh. Het etentje dat door jouw vriendin en door jou was werd georganiseerd.

[00:06:01]

Vooral door Mika verzekerd. Mika heeft heel lekker gekookt voor ons, dus alles zo lekker als echt mega. Leuk is dat een Oreo tiramisu taart gemaakt nou niet normaal toch? Een glazuur is van het ander gesprongen, maar lekker.

[00:06:13]

En ik ben dankbaar voor mijn semi weekendje weg in Amsterdam, dus ik had er zo van Stekene en in de hoofdstad. Ik had een hotel, mocht ik slapen en dan was ik vond ik heel fijn.

[00:06:22]

Wat een weekendje weg in deze moeilijke tijden. Je had een fantastische kamer. Dat was echt niet normaal en krankzinnig. Ik zag dat op internet, we heel kort. Ik kreeg een uitnodiging van het nieuwe Hard Rock Hotel op het Leidseplein en maanden geleden al die zijn geopend in juni. En die vroege. Wil je een nachtje komen slapen? Prima, want toen was de hele wereld ook al in lockdown. En je kon nergens heen op vakantie. Dus ik dacht ik ga wel lekker een avondje in Amsterdam uit eten en dan s avonds slapen en euh.

[00:06:44]

Prima. Wij checkte zaterdag in en toen werden verwelkomd in de Rockstar suite. Nou, echt niet normaal. We waren drie oude hotelkamers doorgebroken, de muren daarvan zonder een gigantisch bad in de slaapkamer. Daar konden vier mensen in een bed slapen. Een dubbele douche dus. De dj set. Bizar. Dat is niet normaal, zag ik aan. Dat was groter dan mijn huis en dat kreeg ik ook, viel op internet te horen. Het is echt echt niet normaal.

[00:07:11]

Oh ja, ben ik dat dan maar voor FOK! Leuk? Nou, mooi mooi de mooie rondjes dit. We gaan verder met idee dat ik aanhaken op het boek. Inderdaad, en daar wil ik aan toevoegen dat we afgelopen zondag werden geïnterviewd door Ronald Giphart. Oh ja, ha, wonen olie, mister Giphart, de Gripen, Peter. En dat was heel spannend voor ons van ja natuurlijk. E ik maakte een geintje, maar Ronald Giphart natuurlijk handliggende een levende legende gelukkig.

[00:07:32]

En ja, die heeft ons boek gelezen. Dat had ie ook echt, want dat konden we merken aan de vraag die had gesteld. Tijdens het interview. En ja, hij sprak echt hele hele mooie woorden over.

[00:07:42]

Over over dat malle boek. Wat? Wat? Wat we nu hebben gemaakt is. Ja, daar ben ik extreem dankbaar voor. Dat had ik had ik niet durven dromen. Dus daar ben ik dankbaar voor. Ik ben uh dankbaar voor afgelopen zaterdagavond. Toen ben ik met Charlotte gewoon lekker thuis. Laat toch een lekker alleen thuis. Het was helemaal niet spannend, maar we hebben een kookworkshop online gevolgd. Hebben gezien. Ja ja, ik heb een aantal sutorius van geplaatst en misschien heb je t gezien ook met Gysi was die jaren geleden.

[00:08:06]

Lang geleden? Ja, dat vond ik leuk en we hebben heel lekker gegeten. Afgezien van dat ik de pasta verkloot had. Maar voor de rest was het echt en was dat heel lekker. Dus daar ben ik dan maar dat was gewoon een heerlijke avond. Lekker wijntjes gedronken en lekker gegeten, dus dat was fijn. En ik ben dankbaar als het gaat over afgelopen week. Ik heb van de week. Uh uh. Zal ik op toilet. En toen moest ik poepen.

[00:08:25]

En hoeveel hoefde ik niet echt te? Jesus Christ werd een simpele jongen, maar dat was wel lekker. Ik had er voor de zekerheid toch een aantal keer gedaan. Je kent het wel. Maar ja, leven bleef fantastisch. Dat het papier wit blauw. Het is echt een winst moment, dat misschien wel het mooiste moment. Ik wil hier om lachen, maar ik voel dit zo. Ja, ik heb dan vaak ja, wordt het heel ranzig meteen.

[00:08:45]

Ik heb dan eens vaker dat ik later op de dag nog een keer moeten dat het toch echt een grote bende is. Ja, dat je dan een dubbele datwas terugkrijgt inderdaad. Ja nee. Karma. Ja van donkerbruine karma. Choisy vergeten hoor. Ja zeg, zoals wij niet drôle. Nou. En jij was zo mooi.

[00:08:59]

Nou ja, dan ga ik. Sluit ik ook bij het boek aan. Toch? Als je die alle drie noemen dan. Euh, wil ik graag uitlichten dat heel veel mensen naar ons toe zijn gekomen om het boek te laten signeren.

[00:09:08]

En die stonden daar heel lief in de rij te wachten. En en dat vond ik zo bijzonder dat dat gebeurde. Dus dat vond ik heel erg leuk. Uhm nou ik heb uhm, jij weet niet of ik daar al dankbaar voor mag zijn, maar ik heb een heel.

[00:09:21]

Ik heb een heel leuk gesprek gehad over mijn functie. Een podcast. Ja, wat nu heel serieus lijkt te worden. Dus daar binnenkort meer over. Maar daar ben ik ook alvast dankbaar voor, want dat vind ik wel tof.

[00:09:30]

En ja, we hebben nog meer dankbaar voer voor alle cappuccino's die Micha s ochtends komt brengen. Op bed kost hij cappuccino brengen. Ja, dat maakt ze zorgzamer. S Ochtends cappuccino van mij op bed.

[00:09:41]

En dan ga ik nog iets zeggen, want jullie hebben echt de ideale relatie. We hebben ook wel eens ruzie hoor. Nee, natuurlijk hebben jullie wel eens ruzie. Het is echt jongen hoe jullie met mekaar omgaan. Constant cappuccino's brengen op. Dat hoeven ze niet te doen hoor. Nee, dat doen ze zelf. Mag je wel dankbaar voor zijn. Nou ja, best bij deze site.

[00:09:57]

Ja. Nee dus. Dat is heel, heel fijn en heel, heel leuk. Mooie jongens, mooie momenten. Zo blessed zijn heeft een gelest zijn hartstikke blij. Dat kwam allemaal door de leuke vraag van onze grote vriend.

[00:10:06]

Ja, met met dank je wel met papa. Nee, met Byloo views dan de actualiteiten. We hebben een hoop te bespreken. Hij staat bovenaan. We hebben hem al drie keer aangestipt, maar we moeten hem zeker nog een keer benoemen. Euh, ja, wie gaat het zeggen?

[00:10:21]

Oh ja, ik weet het niet. Hij moet het alledrie tegelijk zeggen misschien. De oude had het misschien moeten instuderen.

[00:10:26]

Ja, dat kunnen wij deze doen toch? Nee Jagos, ik weet niet of we dat kunnen. Nee, waarschijnlijk niet.

[00:10:30]

Nou dan, want wie gaat het zeggen? Nee, het gaat hier niet eens om de o ja ok. Nee. Laten we eerst. Dank je wel zeggen, want hebben natuurlijk echt schandalige promotie gemaakt voor het boek in de vorige aflevering. Absoluut, die ging over boeken. Ja, dat was ver over de top. En daarin Bas, heb jij geopperd dat het leuk zou zijn als we in de Bestseller 60 kwamen met dat gekke boekje van ons? Dat boekje is vorige week verschenen, op 27 oktober.

[00:10:53]

Dat betekent dus dat je een week later wel of niet in de Bestseller 60 terechtkomt. En we staan in de Bestseller Top 60 op nummer 4.

[00:11:03]

Ah ja, ja, binnengekomen op nummer 4 in deze Bestseller Top 60. Ja, dat is een enorm enorm grote, dikke, vette dankjewel voor iedereen die het boek heeft gekocht. En ook sowieso bedankt voor alle fotootjes die we hebben geplaatst. Leuke berichtjes die jullie hebben achtergelaten over over de verhaaltjes die wij hebben geschreven en dat. Dat is echt. Dat is zo bijzonder. Ik vind het stom dat ik daar niet dankjewel voor heb gezegd en dat heb je eigenlijk gedaan Bas.

[00:11:27]

Maar dat is echt waanzinnig. Toch wat we meemaken? Nee, absoluut. Het is niet normaal wat ik was. Ik was best wel nerveus en ik had er niet zoveel zin in in die hele Reedie. Want ik dacht het makkelijkste is is het kapotmaken natuurlijk en in het net stom vinden. Maar mensen zijn ontzettend lief en euh, mensen zijn. Ja nou ja, nogmaals lief en en en en en geven complimenten links en rechts dat.

[00:11:46]

Dat doet heel veel goed natuurlijk. Nou ja, Ronald Giphart was mega enthousiast. Ja, dat hoeft hij ook niet te doen. En niemand hoeft dat te doen.

[00:11:53]

Van Ronald Giphart tot tot euh, Patricia van Onderhoek. En toch, euh hè? Neem M. S. Ja, neem jij gewoon de moeite om iets liefs te zeggen? Dus dank je wel ja echt. Dank je wel ja. Op naar de nummer één. Toch? Blijf bescheiden. Ja, laten we maar even doorzetten. De feestdagen komen er nog aan. Ja, als je een leuk cadeautje zoekt. T Is overal te koop. Toch? Droom jongensnamen V.

[00:12:14]

Absolute stoutste dromen dus onder Martin Meiland. Die heeft iedere week die 1,7 miljoen kijkers bij SBS6 twee keer per week.

[00:12:21]

Ja, dus dat we dat dat durven dan wel van te verliezen? Dan vind ik het 3 zo slecht.

[00:12:25]

Voelde je weer verloren van Martine eigenlijk, die dan toch jammer. Erg nummer 4 in de Vanda Vanda. Nee zeker? Ja nee, ik vind dat we gewoon gewonnen hebben. En nogmaals dank je wel dank je. Al denk je wel dat het volgende was. Een ideetje dat ik vorige keer op gooide. Dat is de pop upstore. Op de foto hadden we al een beetje uit het oog verloren. Toen bedachten we om het in een kroeg te doen om elkaar een beetje te helpen op die manier.

[00:12:45]

Daar zien we ook van af. Euh, want in deze tijd is het toch te lastig, te veel en bedenken dat het gewoon niet zo verstandig is om dat gewoon niet gezellig Rob onder behandeling? Nee daarom. En je moet het de mensen ook niet oproepen om ergens heen te gaan.

[00:12:56]

Uhm, bedankt dat jullie kwamen bij t Siren, maar een boek en een winkeltje. Daar moeten we niet doen.

[00:13:01]

Je moet het gewoon niet doen. Dus we hebben een andere keer wellicht, maar nu gewoon niets. Nou kunnen we het meteen het volgende. Kris, ik heb jeuk. Ja, ik. Ik heb het al tegen je aangehouden dat ik dat ik last heb van een fysiek ongemak. Ja en t echt, het loopt de spuigaten uit. Ik heb echt verschrikkelijke jeuk over mijn buik en over mijn rug erover, m'n benen beetje. En dat komt ik. Ik heb het antwoord al.

[00:13:24]

Dat komt omdat ik. Afgelopen zaterdag ben ik naar de zonnebank geweest. Ik dacht ik ga lekker met mensen. Boven de gingen we naar de zonnestudio en we zijn zonnebanken gepakt. Dus niet goed voor je.

[00:13:35]

Het is niet zo goed voor je, goed voor je. Ook die lijkbleek. Maar ik dacht juist in de zomermaanden komen eraan.

[00:13:39]

Ik zorg dat ik er voor iets iets. Aantoonbare banden ze v voor de mens, die doet dat niet voor mezelf. Ik doe het voor voor jou. Thulin. Voor jou, Bas en jij. Jij die luistert. Ik doe het voor jullie alleen. Daar heb ik spijt van jongen, wat ik heb. Ja, ik kijk. Ik ben.

[00:13:53]

Ik denk dat het gewoon verbrand is. Ik heb op internet gezocht. Wat is nou het probleem? Je kan. Ik kan een allergische reactie hebben tegen warmte of tegen UV straling of beiden. Of kan een allergische reactie hebben tegen het schoonmaakmiddel of wat ze hebben gebruikt om al die kabine schoon te maken. Maar waarschijnlijk ben ik gewoon verbrand. En dat laatste is wel waar. Ik ben een lichtrood, maar ik lach ook piemeltje naakt. Ha! Dat is van de bank, dus ik ben God zo blij dat het niet jeukt bij de edele delen.

[00:14:19]

Maar ja, de rest van mijn lijf. Jezus, ik word helemaal gek. De pili pili is gespaard. Hillbillies gespaard maar.

[00:14:24]

Maar uhm, met de pili pili. Heb jij iets meegedaan? Ja, dat klopt, want ik was ook, want jij dit? Ja, omdat ik kwam. Euh, ik had. Ik had vorige week een flesje wijn geleend bij hun en die kwam ik terugbrengen. Euh, zaterdag dus ik fietste langs. Ja, en toen waren zij daar net geweest. Stop heel even. Je hebt een flesje wijn geleend. Ja, dat nou wat.

[00:14:42]

We leven natuurlijk in rare tijden, dus na acht uur s avonds kreeg geen alcohol meer halen bij hem. Wij gaan halen. Nou ja, in mijn winkel geopend. Maar ik kan niks. Want dat was o o ja, waar we gingen vieren dat het boek uit was. Jaja, dus we hadden een flesje wijn opengetrokken, maar we hadden maar één thuis. En toen was de wijn op wat op te zeggen. Ja, en nu moeten we naar de buren.

[00:15:01]

Ik zeg ik ga wel even naar de buren. Dus nee, dat is raar. En Chris woont redelijk vlakbij. Dus ik ben door wind en regen ben ik daarheen gefietst.

[00:15:07]

Een fles wijn op gehaald en die heb je ook wel weer teruggegeven. Ja, die heb ik dus nooit voller dan die.

[00:15:13]

Geef je overigens niet je dat je een fles leent. Hij is nu leeg, maar eerst de fles terug afgebroken, keurig voelen en erna en doe maar. Toen kwam hij daar net vandaan. En toen vertelde Didius over zijn Filipina. Hij was inderdaad bang, want ik weet dat van natuurlijk. Dat bleek ben. Dat deed hij. Dan hoef je geen Einstein voor te zijn, dat kan je gewoon zien. Dus ik was wel bang. Misschien verbrandde ik wel.

[00:15:30]

En je hebt dan gewoon in die cabine heb je allerlei spulletjes liggen, lotion en aftersun. Dus ik dacht nou iets meer gelijk aftersun op de pili pili. Want ja, als er n lid van mijn lijf nog nooit de zon heeft gezien is het pili pili stijltje wel.

[00:15:43]

Dus die heb ik steeds erg. Het wordt er niet beter. Maar goed, die heb ik ergens midden in de aftersun. Dus nou, misschien heeft dat geholpen. De rest van blijven heb ik niet ingesmeerd en ejo ik ik. Ik zat s nachts vannacht ook lopen krabben jongen. Ik word helemaal gek. Ik weet niet hoe moet liggen. Ik heb net voordat ik naar jullie toe ging, ben ik gaan douchen. Heb ik mezelf helemaal ingesmeerd na laten insmeren door m'n vriendin met lotion?

[00:16:02]

Ik moet zeggen nu helpt dat wel een beetje. Het is iets verzacht. Ben je gal verbrand? Ja, dat denk ik ook. Maar het is wel echt een intense jeuk. Ik had dit in Frankrijk. Daar had ik een huisje geboekt. Of eigenlijk als een soort van appartement, boomhutten en onder het bomen hutje. Daar was een plekje met een jacuzzi. En dan ging in de jacuzzi zitten en het was de eerste 3 minuten was het echt super lekker en daarna kreeg ik overal jeuk.

[00:16:27]

Oh ja, maar echt overal. En niet van de warmte. Want soms kun je ook wel jeuk krijgen omdat iets te warm is. Maar dit was echt alsof. Ja.

[00:16:35]

Alsof in een zee van bijtend zuur op bolde ofzo.

[00:16:39]

Om echt maar intense, intense jeuk. Aha. Was jij de enige die daar had? Of degene met wie je daar in zat? Dat het allebei? Goh, dat we maar echt overal ook en zeker ook rond de evenaar leven. Ja, het is niet prettig. Wat raar. Misschien is het dus wel een soort van schoonmaakmiddel. Ook dat ze gebruiken ofzo. Vind ik terend schoonmaakmiddel. Ja, maar ik kan me niet voorstellen je het zo lang duurde dat je gewoon je bleef gewoon zitten.

[00:17:01]

Maar hoelang duurde de jeuk? Net als je het kreeg en door je uit de dichtgegaan? Hoe lang had je nog last van? Oh nee, het was niet de volle dag te volgen. Was wel echt weg, dus het is wel een kwartiertje daarna nog wel eens. Moest je gaan douchen, dan doe ze het wel weer af. Dus dan moeten ze voor schoonmaakmiddel te zijn geweest. Al 3 dagen jeuk. Nee, jij bent schoon verbrand, maar ik zie het niet aan je.

[00:17:16]

Nee, dat is nog de ergste. Is nog steeds de lichtrood.

[00:17:20]

Zie je dan zitten. Gekke vuurtoren.

[00:17:24]

Mag ik je rooie backdrop pakken en door? Dan komt een schip aan he? Uhm a.

[00:17:31]

Nee, ik had deze leuk. Nee Kris, we hopen dat het snel euh. Ja daar heb je de maan. Nee, ik sta dan ook niet open. Ik hoop dat het lang duurt. Nu ben ik het slachtoffer, dus ik hoop ook dat het snel voorbij gaat.

[00:17:45]

Ik heb hier de volgende gestaan, maar dan heb jij ook al een keer even kort aangestipt met Chris. Is de kookworkshop die liggen gevolgd heeft? Oh ja, van Miele. Euh, ik heb dat. Ik heb dat niet gedaan. Waarom niet? Waarom? Ik kon niet. Ik kon niet. Je kon niet. Ik kon niets meer.

[00:17:57]

Maar het bleek dat dat ook op vrijdag kon. Want jij Domine, tot op vrijdag gedaan. Ik heb het vrijdag namelijk tot zaterdag. Zal ik dus in die site. Ja, maar zaterdag was er een soort van live chat bij jou. Daar kon je de. De koks van Milly Kojo om advies en tips vragen. Ja dus ik heb toch vrijdag gedaan? Ik heb wel het hoofdgerecht gedaan, dan een toetje. Ken je dat als je als ouder waarschijnlijk de middelbare school in zo'n moment?

[00:18:13]

Of de hogere school als je daar hebt gezeten en bij jou waar dan ook? Dat je dan een les volgt? Of een klas waar je zo weinig verstand van hebt dat je deze vraag kunt bedenken. Dat je zo dom bent dat je er gewoon niet eens weet. Nou, dat had ik met iemand die kookworkshop. Want ik kwam Dirk, Jan of Dirk was Dirk of Dirk die ik zei met Hallo, ik ben Didden, de chef van Van de Ven van deze workshop.

[00:18:33]

Vrij nuchtere Brabander. Ja, en als je een vraag hebt over een workshop over het gerecht, dan kan je de vraag stellen. Ik zeg de dingen.

[00:18:38]

Ik zeg ik zeg niet weet. Vraag Wat zou je willen worden als je een meisje was geweest? Lullen over eten? Nou ja, nee dus. Nee, ik heb geen vraag gesteld. Dus we hebben gewoon zelf een filmpje bij de duurde een uur. Uiteindelijk gingen ze de gerechten langs. Ik heb dat gewoon gevolgd en ze hadden ook een stappenplan bijna goed door. We hebben hetzelfde gemaakt. Euh, nou ja. En ik zei net.

[00:18:59]

Het was heerlijk, maar ik vond het heel leuk. Ik kook dus bijna nooit meer. Ja, die schoolmaaltijden, die speel ik altijd uit. Maar ik vond dit weer heel erg leuk. Ja, wat ook wel ingewikkeld, want het was wel dat ze me een dier half doodslaan. Eerst een plat slaan en dat is wel leuk kanseliers. Dan moest je maken.

[00:19:14]

Ik zocht Decibel al is geopperd, maar ik vond t wel heel leuk. Vond je zelf pasta maken. En ja, dat is gescript. Ja. Nou, daar had ik niet gescoord. Maar dat heb ik uiteindelijk tijdens het eten wel geschreven, want ik nam n hap en ik was natuurlijk weer veel te veel te snel. Het was helemaal veel te dik, dus dat was vanbinnen. Was het nog helemaal melig en kruidig en vanbuiten was het keihard. Dus dat was mislukt?

[00:19:35]

Ja, maar de. De ragout van haas haast, die zat er ook bij. Die was kant en klaar. Kwam niet in een zak die. Die heb ik niet verpest. Nee nee dus. Die hebben gegeten of van je lekker.

[00:19:43]

Ik ga naar het thema. Uhm. Dus aflevering 5 van seizoen 5 van Manmanman, de podcast en die gaat over. Nou ja, die moeten even uitleggen. Ik hoor je al zeggen ik ga naar het thema Mejía. Uhm.

[00:19:54]

De eerste keer is dit euh, in de hele geschiedenis van de podcast die natuurlijk al jaren bestaat.

[00:20:01]

Maar we zijn er niet uitgekomen met het thema nee, en dat is echt voor het eerst.

[00:20:07]

Ja en ja, dat is echt. Ja, dat is nog nooit gebeurd. We proberen altijd van tevoren in goed overleg een thema te kiezen. Ja, dat is meestal een week van tevoren of er soms een dag. Maar meestal weten we inderdaad wel dat wat we vanavond gaan hebben over geld gebold. Ja, maar nu kwamen we hier binnen. We hebben zelfs nog onderling met elkaar getelefoneerd voordat we bij elkaar waarvan je Joh. Ik heb het pas over gesproken.

[00:20:27]

Kom komt niet uit. O ja, ik had dat ook, want ik had er weer met Chris over gesproken en we komen er ook niet uit. Wat zullen we doen? En iedereen had een ei. Had een ander idee. Ben je een ander thema? Precies. Het is niet dat ze op zijn, want daar hadden juist allemaal een ander idee. En dus we hebben nu bedacht. Gewoon eenmalig kijken hoe dat is.

[00:20:43]

Een mini special met 3 thema. Ieder z'n eigen thema. 3 voor de prijs van N. Ja ja, nou precies. Euh, dus doe er je voordeel mee. Ja, daar beginnen we gewoon met de eerste denk ik. Toch gaan we gelijk van start of niet. Wat is de verdeling? Hoe beginnen bij Chris? Blijf je wel dan de hoost? Ja, ik blijf wel te horen.

[00:21:00]

Hoewel ik toch anders. Dan wordt het heel ingewikkeld. Ja, dat is ook weer waar. Euh. En ook omdat het gewoon een leuke podcast moet worden.

[00:21:05]

Nou dus daarmee werden Houssein, dan weet je dat het natuurlijk. Maar waarom heb jij voor dit thema gekozen? Nou, ik heb voor het volgende thema, maar dat je zo gaat gaat horen en van gaat genieten. Heb gekozen omdat ik. Ik ben buitengewoon geïnteresseerd in dit thema.

[00:21:20]

Ik vind het hartstikke interessant.

[00:21:22]

Nou, dat zijn het ook, want er zijn nu dus twee keer Parfit in t Zand. Nee, dat niet. Ik heb er niet zoveel mee. Nee, ik vind het. T Fascineert mij hè hè? Ik zal het mij gewoon zeggen wat de thema heel graag het thema is en ruimte waar zij het over hebben. Het heelal. SPA's? Ja, en ik kan uren kijken naar filmpjes op YouTube waar dan ook. Die gaan over het heelal, over het ontstaan, over het einde, over de de fases waarin wij zitten, van melkwegstelsels, van sterren van van vandaan, het complete universum.

[00:21:51]

Hoe oneindig immens groot dat wel is. En dat fascineert mij. De dat nou ja, dat fascineert mij. OK, dus daarom wil ik daar graag over hebben.

[00:21:58]

Laten we even bij het begin beginnen. Ja, de big bang. Ja.

[00:22:01]

En toen een theorie. En toen? Toen duurde het nog flink wat jaren. Een aantal miljard jaar voordat dat uiteindelijk echt iets gebeurde. Het was een enorme explosie. Volgens de theorie vanuit de vanuit het niets, in veel dieper dan dat kan ik er niet echt op ingaan. En ja, dat was zo'n immense kracht. Daaruit zijn alle sterren stofdeeltjes ontstaan. Jij ik degene die nu aan het luisteren is. Deze tafel, de planten, alles is ontstaan en dat ene moment van van een plank seconden.

[00:22:28]

Een plank seconde is zo'n beetje het kleinste, de kleinste duur die er maar bestaat op langskomt.

[00:22:33]

Dus nul komma nul 000 000. En in die korte tijd is een extreme explosie geweest. Nou, dat was de big bang. En ja, nu zijn wij hier op moeder aarde. Een een, een, een rots planeet gemaakt uit de stofdeeltjes en wij zijn er ook gewoon.

[00:22:50]

Is het mooi blok geworden? Moet jij beginnen bij de Big Ben? Het is ook niet een makkelijke vraag. Ik was hier ook niet op voorbereid. Eerste stellingen gaan even naar je tegenaan gooien. Buitenaards leven bestaat. Ja ja, dat is de stelling van de afvalstroom jongens t af. Nee joh, ik vind het mega leuk. Ik vind hem mega leuk, want over buitenaards leven bestaat. Er was onlangs weer een nieuws dat er dan water is gevonden op de maan.

[00:23:13]

Ja, ja en ik verhoorden je een hele leuke column over spijkers met koppen. Ik weet niet of jullie die ook hebben gehoord en die gaat erover. Dat dat NASA heeft is ook hier zo'n heel groot moment van we. We gaan we iets bekendmaken. En iedereen hoopt dat er maar één ding en dat is leven. Ja, en dan niet een micro fucking klein organisme ergens. Nee, je wil gewoon intelligent leven. Maar euh, de m v d was al een keer water gevonden op de maan.

[00:23:36]

Nu is er weer water gevonden de maan, maar nu echter water en ander water. Ja, hoe? Wil je iets bekendmaken wat niks voorstelt, dus space gevallen? Heel zuiver onwaarheden zeggen. Dierziekte verhuizen naar een nieuw adres aan een flesje was vergeten, maar goed is gevonden. Kijk, als het bier weet te vinden in de ruimte, dan moet je me bellen. Tot die tijd heb ik gewoon geen interesse. Maar de stelling is buitenaards leven bestaat. En ik durf daar volmondig ja op te zeggen.

[00:24:01]

Het kan niet anders. Het kan niet anders dan dat er intelligent leven. Heb ik het een overwinden? Precies, want wat pas zegt is helemaal waar. Ik word helemaal doodmoe van die grote NASA aankondigingen van we hebben ene van een klein micro-organisme gevonden op de maan via boeien. Ja, maar ik ben er heilig van overtuigd dat er buitenaards leven bestaat. Ik ben er ook van overtuigd dat we dat waarschijnlijk nooit gaan vinden of dat het ons ook nooit vindt.

[00:24:23]

Dat kan ik uitleggen aan de hand van een aantal voorbeelden.

[00:24:26]

Nou, dat wordt Chris het eerste voorbeeld.

[00:24:29]

Het is een voorbeeld om aan te geven hoe groot alleen al ons zonnestelsel is en dat het ons zonder zelfs de zon met alle negen planeten en het ontstaat in het midden als de zon nu zou vergaan. En het is daglicht. Het acht minuten voordat wij pas die explosies zien of dat we zien dat het dat het dooft omdat het licht acht minuten duurt voordat het van de zon op de aarde is terechtgekomen. Dus dat duurt al acht minuten.

[00:24:49]

Nou als je uh uh we dan aan het eerst dichtbij de de de zon die het dichtst bij ons staat. Dat is Alpha Centauri. Dat is een zon die staat op 4,4 n of 4 een half miljard lichtjaar. Nou, hoe ver is dat? Dat is iets van 9.5 triljoen kilometer. Nou, dat is wel zo immens getal. Dat zeg je ook niet. Maar dat betekent dus dat licht en een jaar overdoet voordat je bij de dichtstbijzijnde ster zou zijn.

[00:25:14]

Nou, wij kunnen maximaal want was. Wat is het? Ik weet niet precies zesduizend kilometer per uur reizen met met de modernste spaceshuttles, dus dan zou je er al weet ik wel honderd jaar honderden jaren over doen dus. En dat is de dichtsbijzijnde ster waarvan we al weten daar is geen leven omheen. Er is niets in ons melkwegstelsel waar wij inzitten is ook nooit iets gevonden. Dat gaat waarschijnlijk ook niet gebeuren. Er is niks gevonden. Het volgende melkwegstelsel wat er gaat komen, dat is het aan het Andromeda.

[00:25:42]

Euh Galaxy geloof ik. Dan moet je in mij kijken ook geen leven. En dat zit ook weer op.

[00:25:47]

Dus. Het heelal is zo groot. Een simpeler voorbeeld. Een simpele voorbeeld om de grootte van het. Ik heb het gevoel dat de luisteraars ook. Ik denk dat mensen het simpele voorbeeld. Ik had dit al beter moeten voorbereiden. Vijf minuten geleden gaan zitten en nu ga ik raaskallen.

[00:25:59]

Ik hou naar je lippen, maar begint te bungelen. Ja, ook even kijken. Nou, ik zeg nog één ding gewoon om alleen maar de grootte van het heelal aan te geven. Uhm, een van de grootste sterren die ooit is gevonden is de Canis Majoris. Dat ding is zo in mensen. Dat is ook een ster, net als onze zon. Dat ding is zo groot dat als je daar met een airliner een Boeing 707 UH een diameter om zou vliegen doe je de elf honderd jaar over.

[00:26:20]

Dus met 900 kilometer per uur door de elfhonderd jaar over om n keer de de omtrek van die van die ster rond te maken. En dat is dus één ster. Kan je nagaan hoe groot het T. T Is fucking heelal is. Als je die ene ster al zo immens is ok.

[00:26:37]

Ik denk dat wij met z'n allen een beeld hebben van de ruimte in de ruimte en daarom denk ik dat er absoluut buitenaards leven is.

[00:26:44]

Dat is je argument omdat er heel veel ruimte, omdat het extreem grote is. Ja, dat is mijn argument, maar het is gewoon hoe de auto's de aarde. Dat weet je dan ook. Dat is volgens mij wat is het 5 miljard jaar, 5 miljard jaar en hoe en hoelang lopen de lopende mensen op rond?

[00:26:56]

Uh, wat is dat 100 duizend jaar? Nee, toch wat langer. Volgens mij niet zo heel veel langer. Toch toch tweehonderdduizend. Oh, ik dacht twee miljoen jaar al wel. Maar goed, maakt u niet uit.

[00:27:05]

En misschien ook wat. Nee, maar dat gaat helemaal niet. Maar dat is dat er gezegd wordt iets over hoe kort hier nog maar intelligent leven überhaupt is. Dus zie je er wel heel lang op dinosaurussen geleefd hebben, maar die hebben toch ook geen intelligent? De kans is ook groot dat je dat dacht je dat je elkaar mist. Wij hebben nu in ons ons mini tijdsbestek dat wij dat er hier intelligent leven is. Euh, ik kan er in de tijd van de dino's 250 miljoen jaar geleden heel ergens anders intelligent leven zijn geweest.

[00:27:31]

Wat nu alweer is uitgestorven vragen. En mag je iets vragen? Ja, pfv cries? Vraag ik dan dit? 4. Hoe? Waar haal jij het enthousiasme vandaan om om hier zo mee bezig te zijn? Want mijn probleem bij wat je nu vertelt is dit is voor mij zo totaal ongrijpbaar dat ik denk als je met een Boeing 7 4 7 11 100 jaar de overdoet om rond een ster te vliegen. Why de VOC boller? Waarom zouden we daarmee bezig gaan?

[00:27:59]

Omdat het gewoon zo interessant is. Het is gewoon waar komen, bijvoorbeeld vandaan? Waar gaan we naar? Daar gaan we weer miljarden in om deze deze hele ruimte wereld gaan miljarden in onder achter te komen of er buiten aards wezen leven is. Wat zouden wij ermee opschieten als mensheid in 2020? Om zeker te weten dat er op die gigantische ster daarboven dat daar misschien een kleine wezentjes rondlopen die een klein beetje zelf denkt als wij jullie.

[00:28:26]

Je leert er heel veel van. Maar we gaan er nooit komen. Ik weet het waarschijnlijk niet. We gaan er niets van leren. Nou, dat is niet gezegd. En dat is. Er zijn ook heel veel dagelijkse spullen die wij gebruiken ontstaan doordat we de ruimtevaart technologie hebben. Volgens mij zijn Tefal pan en simplified waar hij dus kom je uiteindelijk weet er altijd iets mee. Ja euh. En. En het is gewoon voor mij gewoon verbijsterend interessant hoe groot het is en waar we waar we naartoe gaan.

[00:28:53]

En dit is eindig. De. De aarde houdt op te bestaan. De zon gaat uiteindelijk imploderen.

[00:28:57]

En en en en dat betekent automatisch dat wij dat. Dat wij. Want dat we hoe dan ook eindig zijn.

[00:29:03]

We hebben toch ooit een euh elpee. Euh, de de aarde ingeschoven. De ruimte schotelde de de Voyager met mensen met wat dingen zitten die wij dan leuk vinden op. Wat is dat toch eigenlijk beter staat dan The Beatles voor?

[00:29:14]

Ik denk dat Blackbird erop staat. Echt waar? Nou, dat dacht ik. Maar dat wist Tesla de ruimte tussen twee wagens een Tesla rond hoor. Ja ja, nou ja ja, ruimte genoeg ook.

[00:29:21]

Zou maar zou maar vervoer nodig hebben. Die zou maar gestrand zijn. En mee blijde dat eigenlijk ook acteren.

[00:29:28]

We gaan naar de volgende stelling, maar dit weer net een helder verhaal dat geen helder verhaal sorry beginnen begon. Echte raaskallen, maar nee, want dat is dus een grappig aan jou. Jij kunt raaskallen en daar is trouwens ook leuk om te vertellen. Volgens mij geen aflevering geweest in de afgelopen vijf seizoenen waarin we zoveel hebben moeten corrigeren als in boeken. Dat ging echt nergens over. Barry Atsma speelt niet in Komt een vrouw bij de dokter of de in het diner Carry Slee als opleidingsniveau?

[00:29:54]

Dat vind ik nog. Ik geloof er nog steeds. Ik heb het bewijs gezien dat die van Calista geloof ik het niet. Maar het is maar ik zie jou dus wel echt helemaal op vier. Je gaat helemaal rechtop zitten. Je gaat nog meer naar Bas leunen om je hebt wil dit verhaal heel graag brengen. Ja, omdat ik het gewoon omdat ik het zo leuk vind. Ja maar goed. Dat zou dus ook kunnen zijn dat we hier en daar iets ongetwijfeld.

[00:30:11]

Waarschijnlijk hebben ik het zojuist nog zes dingen gezegd die niet kloppen. Sorry daarvoor, maar dat neemt niet mijn liefde en passie af. En André, als je luistert, stuur ons even een demente.

[00:30:20]

Nou, neem een beetje naar en daarna naar de ruimte waar je wel echt de ruimte in Luik wil. Graag de ruimte in.

[00:30:26]

Want we zijn namelijk bij de volgende stelling aanbeland en dat is. Ik zou graag op Mars willen wonen. Nee, dat niet.

[00:30:34]

Uh, nee. Ik zou niet. Uh en ik zou echt niet graag op Mars willen wonen.

[00:30:38]

Zitten daar niet zo vreselijk in juni zouden we nergens op.

[00:30:43]

Ja, ik kan er niets, maar heel klein even iets losmaken. Uh Bas, ik vraag ook even wat de bas. Want zo te horen deze aflevering in deze themata je uh, stel, je bent.

[00:30:53]

Maar ik ben zo bang dat ik zo meteen ook een monoloog moet houden bij mijn stelling. Ik Maar dat heb ik niet. Ik hoop dat. Ik wilde graag met jullie van gedachten over wisselen en niet alleen maar zinnen. Wil Chris niet als iemand volgend jaar jarig? Ja en euh. Je wordt dan 34. Nee. 33. Ja sorry man, gelijk. En ik zeg dit doe je toch niet? Nee, je zegt het niet goed.

[00:31:17]

Ik word namelijk jonger dan dat ik je 33 dan min. Nee voor je klaar.

[00:31:23]

Nee, jij moet toch 34 34? Hoezo? Ik word echt wat ik? OK, we gaan nu hierdoor middenspel je dingen tegen die 87. Ja, je wordt 34 volgend jaar dus eenentwintig. Je bent dan ben ik 33 33 jaar. Net iets te grappig. Maar dat bewijst wel.

[00:31:38]

Maar ja, ik zat net te bedenken hoe oud ik word in januari. Ik word 33, dus jij wordt volgend jaar 34.

[00:31:42]

Ja ja, ik zie er nu zitten. Niet depressief.

[00:31:47]

A Ja, ik dacht ik heb nog wel even. Maar hij wordt 34 volgend jaar en Chris en ik hebben wat leuks geregeld. Jij gaat met Space X. Mag jij in je eentje een tripje maken naar de maan? Ja, heb je daar zin in? Nou, dat zou ik wel doen. Ja ja. Dudelange ja. Nee zeker. Ik heb net gehoord. Dat duurt elf jaar.

[00:32:03]

Nee, nee. Nee, nee. Nee, nee, nee. Nee nee, dat is natuurlijk. Zou ik dat doen? Zou toch vet zijn?

[00:32:13]

Ik zeg dat laatste helling is een tube. Moet je zitten. En wat was een tijdje geleden? Was het vijftig jaar geleden dat we op de maan terecht waren gekomen?

[00:32:20]

Dat zou kunnen. Nou ja, ik zat naar de beelden te kijken. Ik ik, ik wilde daar waar ik wilde daar wel bij zijn. Ja, dat is toch wel echt echt vet? T Is allemaal niet echt gebeurd. En nee, het is allemaal in scène. Het is wel echt gebeurd. Was een hoax. Is gemaakt in een garage in Hollywood. Nou, dan is dat grappig en weet je dat heel veel complotdenkers en dus ook inderdaad over over de maanlanding.

[00:32:36]

Die zouden niet waar zijn en zij hadden uitgerekend. Wel interessant over hoeveel mensen er in dit complot zouden moeten zitten om het euh, om t omdat die leugen in leven te houden. 400 duizend mensen moeten dan moeten dan in dat hele theories zitten en dat complot en daarmee ook alles binnen hun gelederen houden. Nou, als je al nagaat hoeveel leugens jij penveren over hoeveel G Geimer jij per dag vertelt over anderen die je eigenlijk voor je had moeten houden, dan lijkt me dit heel sterk.

[00:33:02]

Nee euh, ja ja nee. Goed dat je dat is aanstipt en even helder maakt. Uhm, maar dat gaan we even over Marres. Ja ja en daar willen wonen. Dat is natuurlijk niet. Ja, je hebt het niet heel veel zuurstof, dus je moet natuurlijk niks gebouwd worden.

[00:33:14]

Op dit moment is er weinig zuurstof en een gebrek aan zuurstof. Daar zou eens een probleem mee dat ze zouden moeten. Zou jij dat willen? Uh Bas. Nee, absoluut niet eens de pionier. Nee, als de nee nee hoezo we moeten doen? Nou gewoon Amerika vrienden geschiedenis schrijven. We proberen Slater laten groeien ofzo. Ja, dat is Almeerder dan wat je hier hebt gepresteerd.

[00:33:34]

A. Jij zegt niet willen jij dood?

[00:33:39]

Nee, absoluut niet. Maar. Deze hele fascinatie die jij hebt met de ruimte Chris, en die jij dan voelt bij de maan of in ieder geval jij dat zou willen. Ik vind de maan leuk om ja, ik zou terug moeten teruggeven. Maar dat te doen? Nee. Ja, ik heb dit helemaal niet. Ik vind het bijzonder om erover na te denken. Maar vooral als ik dronken ben of drugs gebruikt hebt, dan ben ik best wel naar de lucht kijken en ik zal stijgen hoeveel doden er zijn.

[00:34:01]

Maar voor de rest ja, ik hoedemaker. Plesman. Ik vind het ook echt bizar om te beseffen hoeveel miljarden daarin omgaan. Alleen al vanuit Europa en hoeveel daar in gepompt worden. Je leert veel van de planeet, ook vanuit bovenaf. Want dat Anneli Kuipers allemaal meeneemt over over over hoe het er aan toe gaat met onze planeet. Dat het zorgelijk is en dat kan je heel helder ziet. De overgang naar super zit bijvoorbeeld maar van boven. Kijk naar alle satellieten kijken hoe jij je weg kan vinden door het leven.

[00:34:28]

Het komt allemaal door die door die ruimtevaarders. Wees blij dat het. Ja, ik ben ook blij dat Triers met een sype gewoon niet. Nee nee dus. Ik ben blij dat ik de telefoon aan kan zetten en dat dan via een GPS satelliet bepaald wordt. Dat ik nu in Utrecht ben en waar ik dan precies ben? Ja, maar ik hoef verder niet precies te weten hoe dat allemaal in de lucht hangt en wie de tijd heeft opgehangen.

[00:34:44]

Nee, nee. Nou goed. Euh. Ik? Euh, ik zou ook niet op Mars willen wonen.

[00:34:49]

Het lijkt me verschrikkelijk. Ik zou ook niet op de maan willen wonen. Ik vind dat. Ik vind het. Ik zou niet eens in België willen wonen, dus. Dus nee, ik zou het wel willen. Maar ik ik w. Ik hoop wel dat we dit nog met elkaar meemaken. Robert is het historische moment dat we op de maan zijn geland. Was fascineert, hebben we dit niet meegemaakt, maar als we dit meemaken? De eerste persoon die op Mars landt, dat is dat is toch vet?

[00:35:08]

Nee, want we kijken waar we gekomen zijn met elkaar. Van van een stel euh, vissen die op het land zijn gekomen tot tot een stel helden die die die de maan hebben bewandeld en die die mars hebben een vlaggenmast hebben neergezet. Nou nou nou eens van ons. Ja, is het onze mars?

[00:35:23]

Nee, we iets leren, dat zal ze leren.

[00:35:27]

Maar Margareta waarschijnlijk de vlag van der G. Dus als Amerika snap ik maar. Dus wie met jouw kennis wordt? De Chinese vlag, Europese vlag, Amerikaanse vlag, Russische vlag? Hoe? Dat is? Best spannend eigenlijk, want er zijn heel veel strijd is gaande. Ja, en daar zijn heel veel gegadigden. En Amerika, laten we de kast na rood. Ieder jaar geloof ik. Amerika. Trump heeft gezegd dat hij. Wat is het?

[00:35:46]

Waar moet we echt trots op zijn? Je moet niet opschieten, maar Comyn is heel erg en een brug gaat maken. Dat volgende thema volgt meteen. Ik wil ook graag afscheid nemen van de ruimte is. Kijk, als ik ga met baby Yoda praten. Nee, laten we leuke he. Ik heb een baby baby baby baby Yoda en Star Wars Aibo periodiek leuker en Julie bemiddelden.

[00:36:09]

Maar Kees, kijk em. Als er drie thema's doen wat we hebben afgesproken, is er ook op gegeven moment een een en een einde aan een thema.

[00:36:16]

Maar dat zijn maar twee stellingen. Ja is niet zo dat we nu zes stellingen behandelen. Perth per thema?

[00:36:20]

Nee, maar we moeten drie thema's twee stellingen en nog een advertentie. We moeten even door advertenties.

[00:36:27]

We gaan naar het volgende thema, maar ik wil je graag een keer met je over praten. Awel, nee, maar je bent heel gepikeerd maar door iemand van de brug gaat maken. Stel, het gaat om vlag wapperen. Ja op Mars. Ja, de vlag zou het kunnen zijn. Amerikaanse vlag schiet op Chris Ray Heutink.

[00:36:46]

Het zegt nee, dit vind ik flauw, want ik vind het heel interessant. Nou, maar jij zegt al vanaf het allereerste moment zit je al te wapperen met je. Nee nee. Bij de eerste vraag wilde je al gelijk door naar de. Nee, dit is niet waar.

[00:36:57]

En ik hing aan je lippen, heb ik ook gezegd. Maar we moeten op. We moeten door Amerika.

[00:37:02]

Amerika is het tweede thema uit mijn thema. Waarom? Nou, dat heb ik uitgekozen omdat vannacht de verkiezingen zijn in Amerika.

[00:37:08]

Ja. Vandaag vannacht. Nee zeker. Opname vannacht opnamedag vannacht. Dus als je dit hoort, dan weet je dat we nog vier jaar aan Trump vastzitten. En als je euh niet hoort, dan weet je waarschijnlijk ook heb je t nieuws gevolg.

[00:37:21]

Precies daar hoor je de podcast niet. Nou ja, precies. Wat denk jij als Amerikaan? Deskundigen? Nou, ik heb er dus een slecht gevoel over. Maar d'r is een professor ergens in Amerika. Die heeft het al achtenveertig jaar lang goed voorspeld. Ja euh. En die is dus gewoon altijd goed. En die gaat niet af van peilingen. Maar die heeft een bepaalde berekening en in een bepaalde formule. En daar is al na veertig jaar heeft ie altijd.

[00:37:44]

De. De de winnaar voorspeld.

[00:37:46]

En Joe Biden zegt hij nou. Want jij zegt het Trump is slecht nieuws voor jou.

[00:37:51]

Nou ja, ik ben hier. Ja, we hebben een hoop plezier aan hem gehad, maar het is nu. Het is nu wel weer klaar denk ik toch wel gaat het wel een beetje vanaf? Ja, dus vanwege de verkiezingen. Ja, laten we ook eens een keer iets actueel aansnijden.

[00:38:02]

Doen we dus Amerika als tweede thema. Leuk vinden jullie tot dusverre? Natuurlijk een nieuw proces. Nieuw thema ineens.

[00:38:09]

Nou, ik voel. Ik voel haast. Maar buiten dat vind ik het leuk. Ik vind het oprecht heel leuk dat we eens echt weer oprecht nee dat zeg. Ik vind dit deze mini spenser vind ik heel leuk. Ik ben heel blij met deze week vol haast. Ik vond wel haast, maar goed, dat is de enige dat.

[00:38:21]

Los daarvan vind ik het leuk of ik iets drinken.

[00:38:28]

Mag ik nog even de tijd nemen? Nou wil ik ook. Nee, nee, ik hang echt aan je lippen. Deze stelling is.

[00:38:34]

Amerika is niet meer wat het geweest is. Nee klopt volgens hem ook de volgende delen. Lees Amerika. Wat het geweest is? Domien is jouw stelling. Moet jij mij op Colosio? Ik mag er ook eens van. Jullie je maar. Misschien ben jij eens jouw gedachten. Daarover steek ik.

[00:38:49]

Ik ben wel een beetje verdrietig over Amerika. Amerika was altijd het land waar ik met veel bewondering naar keek. En en en als je toch nu ziet wat er allemaal gebeurt met met Trump en met Black Lives Matter. En en en alle problemen daar en Covic en noem maar op.

[00:39:02]

Hoeveel ervaring hebben wij met Amerika? Want dan weet je hoe een klein beetje in de politieke scene of gewoon in Nederland. Want kijk, ik vind Amerika een fascinerend land. Maar het is niet dat ik uhm het idee heb dat ik er heel veel Ameys. Bijvoorbeeld dat ik daar niet woon. Dus het is niet mijn nummer n droomland.

[00:39:22]

Nou ja, het zou voor mij alleen maar het land zijn waar ik zou willen wonen. Als ik financieel onafhankelijk zou zijn. Ik denk dat als je daar gewoon helt kern nodig hebt en je hebt gewoon een modaal inkomen, dan ben je gewoon Faict. Want het is nou niet echt een land zoals Nederland wat gewoonlijk voor de zwakkeren zorgt of opkomt, dus dat vind ik wel dat dat. Maar dat is toch ook. Dat is al jaren zo. Dus volg je weer Amerika op de voet.

[00:39:43]

Of eigenlijk bedoel ik eigenlijk beter mee. Want dan een beetje klein beetje op zo'n stellingen ook met inhoud beantwoord worden of dat het meer een onderbuikgevoel is. Nou ja, ik heb toevallige boek gelezen. Mart Smeets heeft dat geschreven. Die rijdster die reisde met Erica, heeft een keer een basketbalwedstrijd gezien. Nee, Geert Mak. Ehm.

[00:40:03]

En nou ja. En hij? Hij hij. Hij schrijft daar ook over dat t dat t wel afbrokkelt qua sociale zekerheid, qua toekomstperspectief. American Dream. En dus ja. Nou ja, ja, ik ga je ook niet de grote Amerika deskundige uithangen, want de binding niet. Maar word je word je niet verdrietig als je naar Amerika kijkt tegenwoordig? Of heb ik? Misschien volg ik het allemaal meer dan. Nou, je hebt natuurlijk opgevoed en Bruce Springsteen ook.

[00:40:26]

Ja, en ik denk dat daar ook een heel groot deel van jouw liefde voor Amerika vandaan komt. De man voor de working class hero in America zingt veel over America. Over van arbeiders over Arbat.

[00:40:37]

Nooit een dag gewerkt, maar nee, maar dat vind ik van de Foo Fighters niks. Dat vind ik alleen maar. Maar hij weet wel dat Amerika aan te vangen in zijn muziek en dat daar bij jou ook het romantische beeld van Amerika vandaan komt bestaan. We merken Green nog ja, want dat is natuurlijk dat je daar.

[00:40:54]

Euh, dat dat het land is van de onbegrensde mogelijkheden en dat daar je dromen werkelijkheid worden toch? Nou ja, dat. Dat stond zo mooi in het boek van Mart Smeets dat uhm, we hebben het grote verschil met Amerika en Europa. En zeker in Nederland was dat als je daar heel rijk was en heel succesvol dan dan? Dan sprak je ook met de met met de schoen poetsen op straat zeg maar. Die praten met elkaar en die euh schoen poetsen, die was niet.

[00:41:16]

Die had geen jaloezie, maar die dacht altijd oh ja, dit kan ik ook natuurlijk bereiken. En ja, ik weet niet of dat nog steeds zo is. Daarom zit ik ook niet diep genoeg in. Maar nou, ik zat vandaag uh NRC vandaag te luisteren. Andere podcast? Euh. En daar ging het over. Ja, over de verkiezingen van vandaag uiteraard. Uh. En wat ik ook wel interessant vond was was het vertrouwen in het land wereldwijd.

[00:41:39]

Hoe wij en ook als een ruk Piana, maar noem het verder we allemaal maar op naar Amerika kijken. Dat was in de tijd van bijvoorbeeld Bush. De Heer die die oorlogen in het Midden-Oosten ging ging voeren voor de olie werden, werd dan gezegd.

[00:41:49]

Daarin bleek het vertrouwen in die president steeds minder te worden. Dat zakte werk van 12 procent op een gegeven Wall of 17 week veel, maar dat vertrouwen dat het vertrouwen in het land bleef wel redelijk gelijk en best we best fundamenteel hoog.

[00:42:02]

Maar nu met Trump is het vertrouwen in hem is is is is echt bizar laag. Maar ook in het land is extreem laag.

[00:42:08]

Dus wij wij wij met elkaar, maar gewoon wat wij als Europese economie geloven.

[00:42:14]

Ook niet meer in Amerika. Dus het is zijn machtspositie en zij en zijn kracht positie echt aan het verliezen. De landen die worden het leiderschap, dat horen zeggen dat we 4 jaar zeker en uh en e eenheid en het land wordt ingehaald door andere andere wereldeconomie mecanicien China en India. Ja euh. Dus ja, ik weet het voor bijna derdewereldland.

[00:42:31]

Nou ja, wat ook fascinerend is daar. Nou ja, dat is op sommige plekken wel zo toch? Ja zeker. Wat fascineren, daar is ook die staat hier een geluidje eigenlijk hoort.

[00:42:39]

Euh. Dat is nu uit. Euh. Is hoe ze er alles aan doen om het stemmen zo moeilijk mogelijk te maken. Toch dat je de naam niet met post ofwel per post. En dan? Ja euh. Wel met zes soorten ideeën. Maar dan moet je altijd aankomen en het is word je zo moeilijk gemaakt. Iedereen staat dus ook wel anders. Ja of daar gaan ze ineens de buurt, de hemel en debuten anders indelen zodat je naar een ander is strikt moet.

[00:42:59]

Waardoor je dus. Nou ja, ineens met een bus moeten weten niet kan betalen. En daardoor ga je niet meer stemmen en ze werken met die kiesmannen wat ook niet te volgen is. Nee, Hillary Clinton, die had eigenlijk de meeste stemmen. Ja, maar ze had minder kiesmannen. Dus werd Trump winnaar. Dit vind ik zo ingewikkeld jongen. Dat is toch ook niet de foolish? Ik ga als mijn wekker zetten morgen vroeg Echt ja ja. Omdat ik de vorige keer dat ik Diederik deed dat ik veel te laat bij was, ben ik gaan slapen.

[00:43:20]

Vier jaar geleden met Clinton is echt by far aan het winnen. Dat kan maar niet meer misgaan. En ik werd wakker om 7 uur s ochtends met 23 push meldingen dat Donald Trump waarschijnlijk winnaar van de presidentsverkiezingen was. Ja, dat is hij. Dat is raar. En het is toch the leader of the free world? Dus je wil wel een klein beetje op de hoogte blijven. En ik denk als ik morgen dan een beetje op tijd wakker word, ik kan ik precies volgen.

[00:43:40]

Wat er met die Springsteens gebeurt en met de kiezer met de kiesmannen? Ja ja, je moet. Dat is ook het filmpje dat ik laatst zag. Dat Trump. Die heeft een cognitieve test gedaan. Euh. En dan? En hij schept daar dus over op over hoe intelligent hij is. Maar hij moet vijf dingen onthouden. Dat is persoon, man, vrouw, camera, tv en dat zegt u dan nog een keer. Ja, dan komt de man persoon, vrouw, camera tv na de komma te onthouden.

[00:44:02]

Was heel knap van mij. En en en en die gasten die dat die dan zo aan elkaar praten, zegt hij. Hij is letterlijk aan het opnoemen wat ie gewoon ziet in dat wat ie gewoon voor zich ziet. Dat is iets vijf keer aan elkaar het opnoemen en daarmee bewijzen dat hij heel intelligent is. Wat geen Fenner. Nou ja, God, ik ben kritisch. We gaan naar de euh. We gaan naar de volgende. Eén ding nog dit hoorde ik deze week.

[00:44:22]

Ik weet niet of het klopt, maar misschien weten jullie dat dat er in Amerika op de nieuwszenders geen of bijna geen buitenlands nieuws te zien is. Oh ja, nee, zij hebben een totaal raar beeld van alles wat buiten Amerika guess gaat daar alleen over Amerikanen het National kijken en heb je twee binnenlandse berichten en dan heb je gewoon 20 minuten lang wat er in Duitsland, Frankrijk, Italië en Amerika gebeurt. Ja, de Amerikanen hebben geen idee wie de Franse president is of of wie Angela Merkel is.

[00:44:51]

Was de eerste keer dat ik in Amerika was, was bij een vriend van jou op bezoek die woont. Die woont daar. Is ook getrouwd, inmiddels met de Amerikaanse.

[00:44:58]

Eerste keer was ik daar en hij zat nog op college en na een klasgenoot van hem die die mooie woorden in geografie dus haar hoofdvak was aardrijkskunde. En toen durft te zijn met z'n hele loopbanden. Dus je komt uit Nederland. Ha. Berlijn hoofdstad.

[00:45:13]

Ik heb mij gezegd ja, maar dat is haar metier, haar hoofdvak was dus aardrijkskunde en zelfs zij wist de verkloten wat en wat de hoofdstad was van val van Nederlanders is. Een wereldbeeld is zeer beperkt. En dat ook doordat hun eigen land zo groot is. En zo machtig is dat natuurlijk ook. Amerika is aan de ene kant fantastisch. Maar het natuurlijk ook een totaal achterlijk land met overal verschillende wetten. Waar in sommige staten de tijd al 50 jaar stilstaat.

[00:45:43]

Waar, maar waar verandering heel moeilijk doorgevoerd kan worden omdat er enorm conservatief gedacht wordt. Dus is aan de ene kant is het land van de onbegrensde mogelijkheden, de andere kant is het het land waar je waar je bang moet zijn om te vinden wat je vindt. Maar juist sorry, chargeer ik dan?

[00:45:58]

Nou ja, jij zegt de wetten, je haalt wetten aan met fietsen. Bij Feinberg maak ik heb ik af en toe een iterbeke gekke Amerikaanse wetten, want ik vind dat waanzinnig. Zij hebben bizarre wetten. Het zijn vaak oude wetten die ook niet meer gehandhaafd worden. Maar een van die wetten die Stol komt uit Dragt, Pennsylvania of New York, dat toevallig vandaag op gezag van Biden. Die komt uit Pennsylvania, de staat en Trump en New York en in een van die twee staten.

[00:46:20]

Die had deze wet ooit.

[00:46:22]

Het is verboden voor een ezel om in bad te zitten en daar zijn hele lijsten van te vinden op internet.

[00:46:29]

Het is hilarisch, maar goed. Sorry. Nou ja, nee ja ja. In mijn statuten zat je ook een wet dat je dat luiheid verboden was. Dus je moest, je moest en zou werken, je moest en zou iets doen. Maar wat jij nu zegt Domien, dat is natuurlijk ook wel euh, zo. Zoals wij in Europa praten over Italië en Griekenland. En nee, met met met de verschillende kasboek. Je zou in al dat soort dingen of zo.

[00:46:47]

Zo ik ook in m in Amerika. Al die staten zijn natuurlijk beetje dezelfde verhoudingen. Euh, nee, dat is natuurlijk. Aan de ene kant is het land, maar t zijn vooral Verenigde Staten. Ja dat sturen in op dat ding. We gaan naar de laatste stelling in dit thema en die is wat luchtiger. En die gaat over de Amerikaanse keuken. Ik ben gek op de Amerikaanse keuken Boukhriss.

[00:47:07]

Nou ja, je snapt dat je dat jullie beiden naar mij kijkt. Nee, maar ik wilde ze ook wel even oppakken, want ik heb nog nergens zo lekker gegeten als tijdens mijn vakantie in Amerika.

[00:47:16]

Man nee, dat was zo lekker. Deze zin bestaat helemaal niet. Hoezo? Dat is zo? Het is Amerikaans. Eten is zo goed.

[00:47:23]

Hoe zouden ze een heel vers vlees?

[00:47:25]

Ja, veel vlees dat. Ja, dat lekker. En niet per se gezonder van. Maar dat zeggen we niet. De Amerikaanse keuken supergezond. Oh sorry, daarvoor staat ik ben gek op de Amerikaanse keuken. Ja, mannen die chick owings en die in die ribs en die hamburgers Daya. Ik heb nog nooit zo lekker Hamburgs als daar. Want reis die jij gemaakt hebt er voor één keer jij bent gaan reizen van naar New York.

[00:47:45]

En toen hebben we een autootje gehuurd. En toen zijn we naar New Jersey. Een beetje grens. Ja ja man.

[00:47:50]

Maar ja, ik weet niet precies waar we allang zijn gekomen. Ik heb nog nooit zo lekker gegeten. Echt lekker. Ja, maar jij zegt en jij kijkt heel verbaasd als het niet lekker is.

[00:47:57]

Ik aan z'n keuken is natuurlijk, dat is duur. Dan kun je niet zo'n keuken noemen. Het is de Mexicaanse fastfoodketen dat, daar zijn ze inderdaad goed in. Ze zijn goed in Sperry, ze zijn goed in reepjes en zijn goed in Hamburg. Veel vlees, dat is vaak lekker. Ik vind ze vaak overdreven overdreven doen met met met barbecues saus, dat dan weer. En dan heb je een hele lekkere chicken wing.

[00:48:15]

Eerder sausje over suikers in de saus. Dee Dee Dee Dee Dee Dee smaakt gewoon naar aangebrand eten dan door die saus. Dus dat vind ik niet zo lekker. Maar het is nou niet zo dat je dat je een culinair hoogstandje mag verwachten. Het is allemaal diep Friede, het is allemaal. Het is allemaal vet. Bah! Wat grappig dat jij ook echt zegt dat je dan nooit zo lekker heeft gegeten als in Amerika.

[00:48:32]

Nee, ik heb waarschijnlijk nee. Ik heb was wel eens gewoon individueel lekkerder gegeten, maar tijdens een hele reis denk je er op dat je gewoon overal waar je gaat eten dat het gewoon spot on is. En wat is dat? Alle lekkerst was er n gerecht dat er echt met kop en schouders bovenuit zou. Dat was een en een een hamburger. Ja, dat klinkt misschien heel erg gemakzuchtig, maar een hamburger in New York. Bij US volgens mij eten dat Kelly's.

[00:48:51]

Het is niet eens een ended. Volgens mij is het een kleine keten ook wel. Volgens mij dat Kelly's ofzo. Maakt er niet meer uit, maar die was mega lekker. Ja ik dat.

[00:49:00]

Ik heb daar ook een keer. Dat is van een van een fastfoodketen waarvan ik de naam vergeten was. In Miami was ik er was ik toen en daar verkochten ze. Euh, uh, een soort van twist. Een Fries met een soort van kaas. Uh, Depickere overheen.

[00:49:12]

Nou, als je dat niet hoort dan je gaat verdomme lekker niet normaal.

[00:49:17]

Hoe dat schap, want dat is het grootste wat ik in Amerika heb gedaan. Friet met kaas bij een honkbalwedstrijd, maar dan moet je er wel raken. Dat is echt niet reëel.

[00:49:24]

Dit was echt goed. Dit vlees was waanzinnig en na een maand. Maar moet ik wel zeggen, toen ik in New York was heb ik. Toen ik er heen ging, heb ik eerst opgezocht waar ik dan iedere dag ging eten. En ja, nou, dat is top. Want ja, Amerika heeft inderdaad wel een. Het is geen gekke, geen euh finestre die je hebt daar. Je eet daar niet heel. Weet je nou ge geraffineerd, geraffineerd en je hebt er geen geraffineerde gerechten, maar wat je krijgt is veel.

[00:49:49]

Je kunt overal een extra portie bijkrijgt. Kost niks. Ja, als je gaat om beide s ochtends dan krijg je drie liter koffie voor 25 cent. Dus dat zal me top. En de bediening is waanzinnig. Zolang je maar je halve maandsalaris aan fooi. Goed voor jezelf te komen zachtjesaan.

[00:50:03]

Ja, da's waar. Maar nee, ja, ik heb daar. Ik heb er ook. De Luxemburger die ik ooit heb gegeten heb ik in de in New York gegeten. En euh, donuts en muffins top. Dat is echt lekker. Natuurlijk is het lekker, maar het is niet het is echt bijvrouw, niet het lekkers dat ik ooit heb gegeten. En ik heb ook heel vaak echt goor gegeten in verschillende Amerikaanse restaurants of of of fastfoodketens. Hoe kan je hier naar de pizza van t ook?

[00:50:25]

Ja, maar ja, misschien heb je die fastfoodketen. Dan moet je dan misschien.

[00:50:28]

Ja, da's maar wat een prachtig land. Wat een prachtig land. Echt waar. Het is echter mijn, maar het is mijn ultieme vakantieland. Absoluut. Ik heb een roadtrip gehad door Oost Amerika. Ik wil nog heel graag naar West Amerika. Euh, ik. Ik vind de mensen ontzettend aardig en euh en leuk. Een vriend van mij woont er nog steeds. Dan ga ik probeer ik zo vaak mogelijk heen te gaan. Dat gebeurt. Dat lukt niet altijd en nu zeker niet.

[00:50:45]

Want ja, de reeks schijnt iets aan de hand te zijn in de wereld. Ook weet niet precies wat. Maar nee, het is de. Het is heerlijk.

[00:50:51]

Ik wil graag naar Orlando. Waarom? En voor de muziek? Nee, vanwege de pretparken. Eeuwen oude muziek. Wat zeg ik ook nu? Airlines was met Hurley zat dat? Ja nee, Oleander wil ik heel wat pretparken. Je hebt er wel heel veel pretparken allemaal. Dat is niet universeel. Zit daar een mooi waterpark eerder en ik wil er heel graag naartoe. Ik vond Florida tegenvallen. Aqua staat. Ik ben er nu een paar keer geweest.

[00:51:12]

Het is leuk en natuurlijk die die de de verkleed jou die.

[00:51:16]

Die kan je gewoon bekijken. En dat moet je ook zeker doen. Daar ga ik nooit afraden. Maar na één keer heb je dat echt wel gezien. Ja ja, en dan kom je in zo'n bootje dat je kom. Dan eens heb ik het ook gedaan. Ben je er geweest in Florida? Maar ik ben nooit verder gekomen dan New York. Oh kijk, sorry dat ik je dat ook was geweest. Nee, dan kom je op zo'n persoon op zo'n zo'n flat badboot.

[00:51:33]

Ja, als je dan de enorme ventilator propeller. Nou niet normaal. Hoe hard als je tegen de big bang luid was die dat ding is luiden? Het is niet normaal.

[00:51:44]

En dan krijg je een half ding in je oor. Nou ja, goed, dan zit je weet je en roept die bestuurder die je kijkt. Hoe pak het nou wel in elkaar? Daar zie je alleen maar. Hahaha, zie je maar wat zegt ie? Ik heb bloed aan mijn oren. Kut waar wij zijn alligator. Nou ja, dan heb je ze gemist. Maar na goed aanstekelijk.

[00:52:00]

In Amerika heb je ook. Euh. Dan heb je nog van de jukeboxen. Ja euh. En en dan? En dan kun je daar 5 5 dollar in gooien. Zou je, dan mag je 5 liedjes uitkiezen. Ik heb dat 6 keer geprobeerd, 6 keer mislukt. Ik heb een hoop geld uitgegeven en ik heb nog nooit één liedje een liedje mogen kiezen. Nooit is nooit gelukt. Durfde ik het weer niet. Over jouw leven dit. Ja, mannen, zelfs geld in de jukebox gooien ik gewoon weer dat ik keek en keek om meer binnen.

[00:52:23]

Dan moest ik weer weg. Ja, dat gebeurt er toch. Ja, en als je niet oppassen word je neergeschoten. Echt een leuk land. Ja, zo leuk land zeker ook. We gaan naar de volgende stelling die euh, zo'n soort tussen stelling komt ie. Ik vind Amerika leuk, maar ik vind Duitsland leuker besser imo.

[00:52:43]

Nou, dit is natuurlijk de stelling van onze goede vriend. Absoluut Mielen. En ik heb er de afgelopen weken lijdzaam moeten aanhoren hoe jullie de loftrompet hebben afgestoken over al jullie fantastische apparaten die jullie hebben geïnstalleerd in de keuken. Ja, bij mij duurt het wat langer. Ik ben bezig met een keuken renovatie. Ik heb deze week een gesprek gehad en ze gaan nu een offerte maken en daar hangt alles van af. Maar ik heb net met jullie de afspraak gemaakt dat wat er ook gebeurt.

[00:53:06]

Ik moet het gaan doen. Ja zeker, maar dat moeten we even kort uitleggen. Want je hebt. Ja ja precies. Euh, want jij hebt gewoon geld genoeg. En jij zit elke euro de hele dag rond te draaien. Ik word er allemaal niet goed van en je gaat gewoon een keer geld uitgeven aan een keuken. Zit je keer gewoon een mooie keuken hebt en dan ga je niet zegt nee, ga ik vijfduizend euro minder? Dan heb ik een minder mooie keuken.

[00:53:24]

Maar dan is het.

[00:53:25]

Nee, je gaat gewoon als het tot vijftigduizend euro mag, je eigenlijk niet tot een halve ton. Maar ja, God, ik moet toch een bedrag noemen? En als het over de vijftigduizend euro gaat, dan bel je mij op. En dat zal ik adviseren om het alsnog te doen.

[00:53:37]

Ja, ik. Ik sta helemaal de kant van Bas. Dank je wel. Geef je geld vrij. Verwen jezelf met een prachtige keuken en je ziet de waarde van je huis gaan. Je gaat er ook nog wat voordeel van terugzien. Dus dus doe dat als je het geld hebt zeker? Ik heb geen geld en ik geef het uit.

[00:53:53]

Voor jou initiatief neem ik niet. Nee, dat is waar, maar dat is er geen. T Is meer geen financiële tip. Het is meer gewoon een tip van leef gewoon en geniet van fan van die mooie keuken die je straks hebt.

[00:54:01]

Juist punt en i hou je de keuken laat nog even op zich wachten, maar ik heb sinds kort heb ik wel een wasmachine van Miele en die wasmachine heeft een was assistent en ik was daar een beetje kritisch op. Van tevoren toen ik las dat ie dat had. Och jaar, wanneer ga ik dat gebruiken in praktijk? Iedere dag en de wassen assistent is echt top. Het is gewoon een functie op de wasmachine of in de Miele app. En de tijd, die klik je aan.

[00:54:26]

En dan vraagt de was assistent. Wat wil je wassen? En dan zeg je nou jeans bijvoorbeeld, en je jeans aan. En dan krijg je dus in je schermpje van je wasmachine of in de app krijg je te zien hoe je de jeans moet wassen. Jongens, hoe moet je jeans wassen? Ja, ik heb die functie niet op mijn wasmachine.

[00:54:40]

Ik heb iets goedkoper. Goede vraag. Hoe moet je zien wat nou? Binnenstebuiten doe ik ze meestal niet goed? Jawel. Oh, en had ik ook gewoon jou kunnen bellen de afgelopen jaren?

[00:54:50]

Ja ja, maar dat zegt, zegt hij, het apparaat dat het apparaat is in beeld. Je moet je. Ik heb dat nooit gedaan. Ik heb Sison. Heb je Wasseiges binnenstebuiten? Ik heb nog nooit een wasmachine aangeraakt.

[00:55:01]

Heel eerlijk heb ik alleen maar is blij met dat punt in huize Louise. Ja, nee, maar dat is toch waanzinnig? Wist dat niet, dus dat dat staat dan in beeld. Binnenstebuiten wassen? Nou ja, je moet een ritsen dichtmaken. Zou allemaal heel logisch en natuurlijk de in. En dan bepaalt die zelf voor jouw volledige programma. Dus hij vraagt dan ook nog eens je was heel erg vies of een beetje vies. Is het een donkere broek of een bonnenboekje of een witte broek?

[00:55:22]

En dan maakt ie een speciaal programma voor jou hoef helemaal niet over na te denken. Ja, echt top. En doet ie dan ook even stomen. Stomen kan ook. Ja, dat zit er in. Dit seinde anders gaat opstomen Santy. Maar ook hoef je niet te strijken. Strijken voor de voorste rijen is het. Daar hoef je dus niet mee te doen dat het helemaal allemaal voor jou. Ja, ik zou wel durven zeggen Miele immer besser, maar bijzaak.

[00:55:44]

Hartstikke mooi. Het lijkt nu bijna alsof er vier thema's hebben. Uhm.

[00:55:49]

Maar het zijn er drie met een advertentie en dit is de derde. En die gaat als volgt. Die gaat over creativiteit. Ja, en dat is het thema van omin. Ja vertel.

[00:56:00]

Nou uh, ik wil graag over creativiteit praten. Of had we dus eigenlijk ook niet uit dit euh deze moeilijke samenstelling van thema kwamen? Ja, en dat we wel zo creatief zijn om allemaal thema's op te gooien, maar dat we niet de daadkracht hadden om een thema te kiezen. Ja dus. Ik dacht laten we in ieder geval creativiteit toevoegen omdat ik denk dat ik aan deze tafel de minst creatieve van ons drieën ben. Denk je dat? Ja? Waarom denk je dat?

[00:56:26]

Omdat ik een ik ben meer een uitvoerder. Ik ben niet degene bij wie je aan moet kloppen voor goede ideeën. Ik vond het niets.

[00:56:32]

Eigenlijk ben ik hermano. Ben ik ook niet met je eens. Ik straks mijn laatste goeie ideeën dat ik gehad heb. Mijn laatste creatieve stedelijkheid. Dat had ik dan moeten opzoeken in ieder geval. In 2011 heb ik iets opgeschreven.

[00:56:43]

Dat weet ik nog. Leden willen wel. Dat laatste idee om je broek binnenstebuiten te wassen, maar dat bleek ook niet jouw idee. Trouwens, extra balletjes mee. Ik vind dus dat totaal niet creatief. Nee, nee, maar jij ziet jezelf in de weg. Ja dus ik denk dat ik denk dat jij als jij iets bedenkt dat je meteen daarna gaat denken oh nee, dat kan niet. O nee, dat moeten we niet doen.

[00:57:01]

O nee, dat is lastig wanneer de terwijl jij best wel leuke ideeën, maar je ziet dat er meteen waarom het niet kan. Nou ook vandaag ja, met deze thema's dacht ik. Maar we hebben een format en we hebben een idee. En het kan allemaal niet. En oh, mijn God. Terwijl een suruç maar één manier om erachter te komen of het werkt en dat is het gewoon uitvoeren. Maar dan doe ik ben dat ze dat dan. Daarom is de weg deze drie eenheid voor onze euh, zo goed volgens mij.

[00:57:23]

Want wat ik? Ik weet niet wie dit opperde om iemand om een mini spécial te maken. Wat was het nou prima? Hoe dan ook, we zijn meteen enthousiast en we gaan meteen. O ja toch? Dat gaan we doen. Wat is dit thema? We doen dat. We doen. En jij zei meteen nee, nee, nee, nee, nee van God. Nee, nee. Want de luisteraars? Nee, die zijn. Dat kan toch allemaal niet?

[00:57:40]

En dan? En dan denken ze dat we door onze temenos heen zijn. Dat denk ik. De drie snel afwerken en dat dat werkt dan niet. En dan ga ik ook weer twijfelen, zegt Jacques wel. Terechte opmerking. Niet ongedaan maakte. Dood. Dus daar ben ik wel blij dat je dat eigenlijk doet omdat je. Dan gaan wij ook nadenken. Dan is het wel leuk genoeg. Ja, ik ben zo blijkt.

[00:57:57]

Het is leuk genoeg denk je. Ik vind dit deze vorm heel leuk. Ja, jij twijfelt. Nou ja, God, ik denk een paar dingen. Ik denk vooral bij ja, ik denk God, we hebben politiek geprobeerd.

[00:58:06]

Daar moeten we niet mee doen. Nee omdat, daar is gewoon deze podcasting niet voor bedoeld. Ik vond namelijk dat dat dat kletsen over euh Amerika als land gewoon om te reizen en en het eten zo. Dat vond ik heel leuk. Maar om nou weer te kletsen over ukkies die kiesdistricten en dat soort dingen dan, daar moet ik niet meer doen. Maar ik vin. Euh ja, dus ik zie ik. Ik ben benieuwd of dit werkt. Laat ik dat ook maar gewoon als open kaart.

[00:58:29]

Dit is sowieso toch niet iets wat we nu vanaf nu gaan doen? Nee, nee, ik vond het juist wel leuk dat je niet.

[00:58:35]

Misschien wel, ja, misschien wel. Of misschien volgend seizoen nog wel een keertje. Maar ik vond het wel leuk. Dit ontstond gewoon echt vijf minuten voordat we gingen opnemen. Hebben we dit? Hebben we dit met z'n drieën bedacht?

[00:58:43]

Ja, en dat was natuurlijk ook altijd leuk aan. Daar moet ik nu aan denk ik. Ga mezelf daar maar mee vergelijken met De Wereld Draait Door. Dat ze dan ineens weer een thema uitzending hadden en dat helemaal van hun vaste regels durfden te stappen en iets anders gingen doen.

[00:58:55]

Ja, we zijn er Matthijs van Nieuwkerk van de podcast Wereld, dat wel. Zou ik al durven zeggen. Ja, ik voel me gewoon vies.

[00:59:04]

Nee, maar ja, creatief zijn. Nee. Maar ja, ik ben dus misschien wel bang voor creativiteit.

[00:59:09]

Dat klopt wel ja, maar wij waren daar bang voor dan omdat ik. Ik denk dus al snel dat ik het niet kan. Ik denk al snel dat het niet kan. Dat een idee, euh, dat het te veel moeite kost of dat het niet uitvoerbaar is. Ja uhm ja, maar dat vind ik dus ook weer sterker. Ja, want inderdaad, jij bent. Jij bent altijd degene die meteen de rem erop zet. Altijd ik denk. Bas van ons, die is denk ik het meest creatief.

[00:59:31]

En in ieder geval degene die het meest durft te opperen en en die ons weet meestal wel weten. O enthousiasmeren en jij noem in die heel moeilijk kijken.

[00:59:39]

Nou ja, ik weet niet of dat zo is. Ik heb het vol dat jij altijd met veel meer ideeën komt en waar mijn ideeën nooit af.

[00:59:44]

Kijk ik, ik, ik. Ik durf aan van mezelf wat te zeggen dat ik creatief ben. Alleen ik heb een beperking. Ik ben vaak creatief met met stront, dus ik kan opeens heel creatief iets leuks gaan doen of roepen of zingen of of of bedenken.

[00:59:58]

Maar uiteindelijk heb je daar 9 van de 10 keer niks aan. Ongewenste creatief? Ja, het is echt ongewenst, creatief. En als je als je niet aan mij vraagt is bedenk iets leuks voor een volgend boek, dan zou ik helemaal doen. Daar moet ik echt even over nadenken. Is er wel een dag of twee nodig? En dan heb ik vaak niet een ideetje. Dat is het nog niet altijd goed, maar dan gebeurt wel iets. Jij in die jij zegt me is.

[01:00:17]

Nee, maar je gaat er wel altijd over nadenken. Dus je blokkeerde brainstorm. Je bent niet en jij bent niet handig voor een brainstorm, maar uiteindelijk kom je er op terug. Heb je erover nagedacht en maak je een idee bijvoorbeeld beter? Leuk voorbeeld Domien, we hadden het. Ons boek is Manmanman. Het boek en de ondertitel is Bas Kristinehamn proberen niet te struikelen op het levenspad van de moderne man. Hij bedacht. Nou ja, ik dacht dus dat ik dit bedacht.

[01:00:39]

Dan heb ik bedacht en ik heb dus net even opgezocht hoe dit zit. En inderdaad, ik heb dit bedacht. Maar t was weer een half idee, want mijn voorstel voor die titel was Bačka is een nomine bewandelen het levenspad van de moderne man en proberen niet te struikelen. Maar dat zijn verdomme 3 zinnen veel te lang domineren. Gisteren op bas christendom in probeer ik niet te struikelen op het levenspad van de moderne man. Ja, maar dat de creatieve rolla.

[01:00:59]

Nee, nee joh. Maar dan maak je toch af en maak je toch beter? Dat is toch. Dat is toch ook creativiteit? Want jij zegt dat is wel euh. Dat is v. Dat is wel wat. Dat klopt wel. Ik ben niet goed.

[01:01:07]

Ik ben niet goed in brainstorming. Ik ben, ik ben ik. Ik krijg daar even jeuk van.

[01:01:12]

Ik krijg de jeuk die jij nu voelt. Die herrie heb eens. Ik kan dat niet. Ik kan dat niet.

[01:01:17]

Nee, jij moet er niet meer bijzijn nemen. Nee toch? Nee. Iedere brainstorm die geopperd wordt dat ik. Ik ga er als chagrijnig naartoe. Ja ja, maar misschien is dat ook een probleem. Exact. Dan is er een probleem. Jij gaat er al. Jij gaat er al met weerzin naartoe. Ja euh, omdat je om. Ja, waar ben je dan erg bang voor ook?

[01:01:34]

Nou, hiervoor waarschijnlijk. Maar dat mensen met ideeën komen of zij het te lang duurt? Geef mij gewoon geef mij de notulen van de brainstorm. Ja, en dan wil ik graag brainstorm. Brainstorm Dat vind ik leuk. Ja, dat vind ik, maar dat staat toch ook. Maar dat komt omdat omdat je misschien wat ik weet wel ik stelling doe heeft. Stelling 2 want dan hebben we hier vandaag iets van een stelling in dit themata je. Ik vind iedereen in mijn omgeving creatiever dan mezelf.

[01:01:55]

Dat is mijn probleem. Ik vind iedereen in mijn omgeving creatiever dan ik zelf, dus. Ik wacht sowieso en breng zoveel tijd heel erg af. Te grote ideeën of ideeën die ik te groot vind. Die fakkel ik te snel af. Uhm. Dus je kunt mij veel beter een brainstorm laten doen over een brainstorm.

[01:02:13]

Het is misschien wel leuker, die die laatste.

[01:02:16]

Dat we daar een keer ruzie over gehad hebben, over en over een automerk.

[01:02:20]

Ja, ja, ja ja, zei de arbeiders voordat voordat een leuke avond mee.

[01:02:24]

Maar interessant om daar even over te kletsen zeker? Uhm, nou, dat ging wel helemaal met het was wel goed voorbeeld weer.

[01:02:29]

Nee, dat ging helemaal mis. Maar dat had ook een achtergrond van. Nou ja, maar dat maakt dat. Dat doet er nu even niet toe. Maar het ging zo. Wij gingen met z'n drieën, gingen we eten en we wilden wat dingen van de podcast bespreken. We gingen ook volgens mij vieren dat het manuscript officieel ingeleverd was, toch? Oh ja, oh ja, het was eigenlijk de gingen iets vieren. Dat zou je niet meer zeggen.

[01:02:45]

Maar uhm nee, om dat. Uhm. De lach in de lach. Een voorstel van een automerk als die. Of wij iets met hun wilden doen. En en nou en en ja, daar werden gewoon Chaz van. En en en en jullie ook natuurlijk. Jullie hebben er alle drie. Dus dan gingen we daar over nadenken. En dan? Uhm. Wat er dan met Chris en mij gebeurt is dat de ideeën steeds groter worden en gekker. En en en alle kanten op.

[01:03:10]

Een uiteindelijk idee was dat we dat we dat we naar de Noordkaap zouden willen e en daar dan met die auto allerlei dingen te ondernemen. Dat werd geadopteerd. Het werd omkeer. Ja, we zijn veel fantoom keer, dus het werd een soort van minitop. Dat was het idee zeker.

[01:03:23]

En uhm, nee, dat ging niet goed. Nee, ik zag alleen maar mijn agenda in mijn achterhoofd en ik dacht jongens, dit slaat nergens op. En ik denk dan ja, maar dat is ook gewoon mijn Mac. En hier ben ik ook in therapie om dit om dit te leren. Want dit heb ik ook besproken bij mijn bij mijn coach. Ja uhm. En dat heeft alleen geholpen ook weer. Want daardoor kon ik wat beter zeggen wat ik uh, wat ik nou eigenlijk vond of of wil in zo'n brainstorm kick.

[01:03:47]

Ik denk dan op een geen moment. Dit zijn allemaal ideeën. Die gaan we toch niet doen? Ja, maar dat is dus mijn fout. Ik kan niet brainstormen. Ik kan dat niet, want er zijn geen verkeerde ideeën. Een brainstorm, dat is gewoon. Dat is de nummer één regel. Als je gaat brainstormen wat tuurlijk verschrikkelijk woord is, dan zijn er geen verkeerde ideeën. En ik wil. Ik wil pragmatisch brainstormen. Ik wil één rechte lijn naar de oplossing.

[01:04:09]

Ik wil naar het idee dat we gaan doen. Jij wil gewoon eigenlijk drie panklare ideeën die uitvoerbaar zijn. En dan moet je kiezen welk deel Noord-Kaap, want het kost me veel te veel tijd, terwijl dat idee natuurlijk heel romantisch is. Een heel mooi. En dan kun je misschien de A achteraf gaan kijken. Nou, misschien is het Noord-Kaap wat ver, maar laat ook daar naar na naar Blijdorp en kijken wat je daarvoor Shanice is.

[01:04:28]

Kan een voordeel wel vak vakkundig meteen af en was jij. Euh, jij kan dan ook niets meer. Want jij? Ja, jullie zijn dan echt water en vuur. Het is echt grappig om te zien, want ik zit er dan in het midden. Nou, het is niet grappig. Ineens ga ik daar dan naar te kijken en dan zie ik dat helemaal misgaan. Oh Gabas koppie gaat lekker hangen op bas. Stop met praten. Ik ken niemand die zo goed niet kan praten als jij.

[01:04:48]

Dat is zo kut midden in de avond Rafiq. Zo, dat kan je ook niks. En dat is weer hoe jij reageert. Maar dat vind ik zo. Cévennes zeg je gewoon niks meer. Nee, gewoon niet meer. Dan probeer ik t nog te redden. Maar dat is jammer, want dan weet je wel weer dat je te ver bent gegaan. Maar dat weet ik ook. Ik weet ook meteen dat ik de deur dichtgooien als iets te creatief wordt.

[01:05:06]

Ik was iets te ingewikkeld wordt. Maar nu hebben wij laatst vanwege ons theatertour die een beetje in het water aan het lopen is. Op dit moment door alle regelgeving. Maar hebben wij wel hele leuke manieren euh, gedaan om creatief te zijn?

[01:05:21]

Ja ja, dit hebben we. Ja, want die hebben natuurlijk helemaal niks over verteld. Nee, nee, wij hebben inderdaad voor onze theatertour hebben regisseur in de hand genomen en daar zijn ze fantastisch geholpen. Maar in de voorbereiding had zij bedacht om twee avonden theatersport te gaan doen en dat is een soort lama's achtige toestand en stonden we in een fel verlicht zaaltje met tl licht en een thermoskan koffie. Moesten we ineens allemaal opdrachten gaan doen voor geen publiek alleen.

[01:05:49]

Nou ja, juli en van onze regisseuse van het theater programma en voor de man die deze functie opgaf was het eigenlijk.

[01:05:56]

Ja ja, nou en toen hebben we allemaal rare dingen gedaan. Wat hebben we? Oja, onder wat we we moesten bijvoorbeeld. Moesten we doen? Is de door de kamer rondlopen en dan iets aanwijzen en dan iets anders zeggen. Dus dan weet je naar een stopcontact. Maar dan moest je stoomschip zeggen of je of plantenbak en wat hebben nog meer gedaan. Wij hebben moppen, vertelt moppen, vertelt Nele. Moddert 85 ja, 185 moppen en mensen die theatersport doen die kennen dit 185 principe gepunte lopen een kroeg binnen en bestellen een biertje.

[01:06:26]

De barman zegt Sorry, ik serveer niet aan puntje puntje puntje. En dan zegt puntje puntje puntje dubbele punt.

[01:06:32]

Punchline ja, zullen we er eentje doen? Nou ja, dat is leuk. OK.

[01:06:38]

Euh. Ja dat is kut. Ook omdat wij het. We kregen toch eerst aan? Dragen ook het onderwerp waarover Kris fotocamera's ook de fotocamera zag. Uhm, 185 fotocamera's komen een kroeg binnen en bestellen een biertje waarop de eigenaar zegt sorry, maar ik serveer niet aan fotocamera's waarop de fotocamera's zeggen. Nou, nou, laat ik het wel schieten. Leuk, leuk? Ja, vind je goeie en leuk? Ja, nou ja, dus dit moesten we dus doen.

[01:07:07]

Dit moesten we doen. Noodsignaal uit onze comfortzone. Ja, wat heb je dan meer gedaan? We hebben oh ja, die tolk, de tolk hadden we gedaan. Ook de tolk. Dan was euh, Domien, jij was de interviewer. Ik had een interview met jou Bas. Alleen jij sprak een taal die alleen Chris kon verstaan. En nu was hij wel zelfverzonnen, zelfverzonnen taal. Dus ik had een interview met Kris, maar via jou, dus ik via Kris met mijn Kristopher Vida.

[01:07:33]

Ja ja, dus ik stelde wel aan. Aan jou was de vraag. Via Chris en Chris moest m dan weer in die zelfverzonnen taal aan jou stellen. En zo ging het om. Dus heen en weer zullen een voorbeeldje doen. Ja jij. B dus Bas is de reden voor twee watersportclub tegelijk.

[01:07:48]

Het is een mini special. Bas, jij bent. Jij bent euh wetenschapper op het gebied. Euh van euh. Van euh. Van euh eelt. Eelt? OK. Je bent alles van die natuurlijk voeten aan handen en oorlellen. Ja, jij bent de intervieuw dominee en ik ga. Ik ga even vertalen.

[01:08:05]

Ja dank. Nou meneer Louise, fnt u hier bij ons aan tafel zit. Allereerst de vraag wat vindt u zo mooi aan eelt? Euh, oregano. Holo is al a song kan aan God uit Ardouin t Hasselt. Nou Académica kanker. Kqy saly renty tutu. Vali busroute te doen. Lulu. Het is grappig hoe onze dialecten totaal niet op elkaar lijken.

[01:08:32]

Misschien komt dat andere streken. Ik kom uit een iets andere streek, die altijd al goed en ga ik dan weer. En het leuke hieraan was ook dat. Zou je dan moeten zien dat ze hier dan niet? Maar dan moest je ook een beetje de g. Hetgeen wat je uitdeelde en hoe je beweegt. Dat moest je ook een beetje meenemen in je vertalen. Ja, het is dan. Dan kon je ook hier antwoord weer wijst naar aan planten en neem je een planten mee.

[01:08:50]

Je antwoord nou, dan kom ik weer terug bij Domine en dan had je op die manier een interview. Jij God t het zweet gisten van je reet, want je deed alleen maar wat ben ik hier aan het doen? Wat ben ik je aandoen en hoe laat mag ik weg? Ja, maar het was wel leuk. Ja, nee, dit is zonder sticker of sticker.

[01:09:06]

Zo ging de bumper zeker ook alweer. Ze dienen Refaja de bumper sticker was iedereen slecht één woord. En als je uiteindelijk een leukers zinnetje hebt dan dan plak je hem vast en dan heb je bad met de bumper steken. Maar wil je dan de korte of de lange nu? Hoe bedoel je dan kort na de bumper sticker was er tekorten? Korte woord voor het woord bam. Ja, die dacht ik loop weg. Willen jullie of Abadan? Nee, dat jij weer die ander die was.

[01:09:28]

Dat je echt net zo lang moest doorgaan tot er een punt kwam. Je dit sowieso niet enthousiast jullie hier over. Ik vond twee bijzondere avonden, maar ik ben ze echt alweer vergeten, want ik vond het verschrikkelijk veel te veel indruk gemaakt. Ja, dat is heeft ook wel de indruk gemaakt, maar dit was echt een momentje. Of ik dacht na dit moet ik niet doen. Nou ja, ik vond dat. Ik ben hier niet creatief genoeg voor wel en niet snel genoeg ik.

[01:09:48]

Ik vond dit heel erg leuk. Heb je echt van genoten? Ik bedoel voor n bumpers theater speel ik leuk. We hebben geen bubis. De uit hetgeen hebben we gaan doen? Nu gewoon een lange zin maken.

[01:09:57]

Euh, hek, dat zijn wij sind begin met hek. Nou, succes is van de man die s avonds geen drugs gebruikt.

[01:10:10]

Hek is van de man die s avonds geen drugs gebruikt. BAM ja, dat is leuk dat hun bezittingen. Dat doe je dan de hele avond.

[01:10:16]

En dan praat je alleen maar poep de hele tijd. Maar het gaat erom dat je dat je dat je snel leert denken. Veel geholpen en dat je de dat je lid associeren. Nou, dat was ie wel leuk. Ja ja, dat vond leuk. Hebben wij nu een thema over creativiteit gemaakt? Weet ik niet. Hebben we een thema over ruimte gehad? Nee, eigenlijk niet.

[01:10:34]

Gelukkig kunnen de recensies van Amerika aangesneden.

[01:10:37]

Ik weet het niet. Jongens, ik durf te zeggen dat ik het niet weet wat je er wel leuk aan had gehad. Ik wil alleen maar zeggen ik heb echt een leuk avondje. Ik vond het gewoon leuk. Ja, nou ja, ik vond het ook heel geinig. Het is een mini spelshow. Het was een mini special. Hij sloeg nergens op.

[01:10:50]

Ja, heel eerlijk. Het gaat nooit hè. Uhm ja, nou ja, over twee weken gewoon weer zoals het altijd te doen is. Misschien niet.

[01:11:01]

Misschien doen we over twee weken wel een special over musicals. Je weet het niet, want je weet het niet. Bent als je creatief.

[01:11:07]

Het gaat iedere keer weer anders en we zijn vrij. We zijn vrije podcasts, maken vrij autonome denken. Precies zijn vrije Kauwboy is oude Outlaws op de prairie. Ehm, ja, dit was een aflevering 5 van seizoen 5. Een experiment laat vooral weten wat je ervan vond of niet. Dat voor jezelf al aan. Ja toch? Ga naar Manmanman, een podcast met Danel of insteekweg. Manmanman, kast en audio berichten kunnen naar het eerder genoemde telefoonnummer. Jongens.

[01:11:34]

Uhm ja, dit was het.

[01:11:36]

Wil ik een glaasje whiskey? Nou, ik lust wel een mobieltje en een borreltje is echt een goeie. Wachten, tv kijken.

[01:11:40]

Ik zag wel een bord Cilicia, dat vind ik nou leuk. Wat heb je daar? Ik weet het niet. Jij hebt het in je handen. Cynisch is dit wishing en weet ik veel. Ik hoop het.

[01:11:52]

Na een twaalf jaar gerijpte whisky wil ik die overmaken.

[01:11:56]

Ja hoor, want er zit een plant of een een. Het is een single malt single malt, heerlijk Scottish Scottish.

[01:12:04]

Om onze experimenten vieren. Nou, we hebben het trouwens over aliens.

[01:12:10]

Ik weet zeker dat aliens bestaan. Dat als ik naar Bas kijk dan moet het toch wel buitenaards leven zijn? Geen intelligent leven, maar ik moet er zijn toch?

[01:12:18]

Godverdomme je deze openbaring. Ja, ik dacht die moeten de reisdag kwijt. En dat is ik doe het niet. Ik ga niet weer baas. Beledigen heb ik al te vaak gedaan, maar ik kon toch niet laten.

[01:12:28]

Dit was. Man, man, man. De podcast. Waarom laten ze me eigenlijk altijd zulke gemene dingen zeggen?