Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Kunnen misschien nog even stilstaan bij dit leuke apparaatje? Nee, dat willen we niet bij stilstaan, want dit heb jij van mij gekregen. Ja moest het doosje zodat niks omheen. Nee, degene kerstversieringen.

[00:00:14]

Maar er was gewoon een euh. Alleen dit. Nee, dat zat er wel omheen. Ja toch? Dat heeft ie. Een tongetje. Er zit toch wel een leuke. Een winters katholikos dat er omheen. Niet leuk. Daar moeten ze van af. Je had dat een week later ook niet in doos op leestijd te zitten.

[00:00:24]

Nee. Kijk, nu heb je dus gewoon een doorzichtig speeldoos. Maar volgens mij moet er een soort van Kertsj verpakking hier nog omheen of niet?

[00:00:30]

Ja, dat dacht ik heb je kapot gemaakt.

[00:00:33]

Ja, da's de doos wij voor de sfeer nog maar zelfs nog was.

[00:00:41]

Creasy B is coming to town. Ze om.

[00:00:50]

Welkom bij Manmanman. De podcast over drie jongens die uitzoeken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Met Bas Louise Kiers Bergström en Domien Verschuuren H.

[00:01:02]

Welkom bij Manmanman, de podcast waarin wij niet proberen te struikelen op het levenspad van de moderne man. Nee, het is waarin wij proberen niet te struikelen, want Bas is dat terecht aangekaart. De vorige keer zijn we boeker even bij gepakt en ligt hier en op de koffer van ons boek staat Bas.

[00:01:18]

Chris en Domien proberen niet te struikelen op het levenspad van de moderne man, dus Bas heeft al die tijd gewoon gelijk gehad. Ja, nou ja, al die tijd. Het viel mij vorige keer pas op. Maar ik krijg inderdaad bijval van iemand die zei ja, eindelijk is dat gecorrigeerd. Euh, dus ja. Nou ja, ik ben wel de hoeder van de Nederlandse taal.

[00:01:34]

Toch echt jammer dat seizoen 10 de aflevering heeft en dat t bij aflevering 9 eigenlijk acht opvalt. Bij Lent 9 wordt het echt definitief gecorrigeerd en bij 10 is het pas.

[00:01:43]

En B ja, dan heb je er echt wat aan. Maar ook nog foutjes. Kiest toch maar bij de volgende aflevering 10 is het Sporre, dan is het helemaal goed grammaticaal gecorrigeerd. Dat beloven we niet echt heel hard. Maar goed, wij beginnen in ieder geval.

[00:01:55]

Is dat ook weer opgelost? Euh, ik mijn christen hoost van deze aflevering. Rechts van mij zit een man die altijd voor een frisse wind zorgt Domien Verschuuren. Ook is hij dominant en links van mij zit al de man die dankzij het verlies van zijn haar het steeds zwaarder heeft tijdens de winter.

[00:02:09]

Door die koude polit op z'n knar past Louise. Ik draag wel een muts is. Ja, zo kom je binnen. Inderdaad, ik ken je bijna niet. Welkom bij de negende aflevering van seizoen 5, maar allereerst even iets van een luisteraar via de website Manmanman, de podcast punten. NL en Instagram steeds mannen wandkast.

[00:02:24]

Kun je ons altijd bereiken en we hebben dus dat telefoonnummer 06 4 2 2 4 3 9 0 7. Dan is dit een bericht van iemand die helaas anoniem is. Dus ik ben niet je naam, maar het is wel een leuke vraag hoor.

[00:02:39]

Ik heb een vraag. Thuis ben ik samen met mijn vriendin enorm aan het bouwen. Muren tussen de woonkamer en de keuken uit gesloopt. Op dat niveau staan wij bouwen. Ze hebben ook niks in de woonkamer staan. Wat is zometeen een item wat in de woonkamer moet komen? Een open afvoer gaat helaas niet. Ben ik bang, maar heb je nog andere tips? Wat kan er niet ontbreken in een landelijke huiskamer?

[00:03:14]

Wat kan er niet ontbreken in een mannelijke huiskamer? Een strip paal. Hij gaat samenwonen met een vriendin met twee stripmaker.

[00:03:24]

A.

[00:03:27]

Ik zou zeggen een bank? Ja ja natuurlijk, maar echt een goede bank. Als ik één ding geleerd had de afgelopen jaren is investeer in een goede bank.

[00:03:35]

Ja en nee hoor. Niet zo flauw natuurlijk. En wat niet leuk.

[00:03:38]

Een goede bank, een goede bank waar je net even iets meer aan besteedt dan wel een paar honderd euro. Het mag een paar honderd euro kosten, maar dan moet het wel echt van goede kwaliteit zijn.

[00:03:47]

En een goeie goeie royale bank waar je echt zo'n half half bed, geen bed bank. Begrijp me niet verkeerd, je waar je gewoon lekker in verdwijnt vind ik heerlijk. Oh, ik heb dus een euh, ik ben nu in contact.

[00:03:58]

Nou, ik kom maar niet in contact met mijn modezaken. Heet zo'n meubelzaak. Euh, want ik heb een bank ook, net als jullie. En hebben jullie ook een bank en die van mij dikwijls vrij prijzig. Dus ik heb inderdaad geïnvesteerd in een goede band. Een dure bank gekocht, een dure bank alleen.

[00:04:11]

Hij is nu al een beetje dat. Ik denk nou niet meer zo mooi.

[00:04:14]

En hij is nog maar twee jaar oud. En hij? Ja, als je er op hebt gezeten en je staat op, dan is het een soort Himalaya landschap. Laat je achter met allemaal deuken.

[00:04:21]

En het is echt lelijk dus hé. Ja dus ik heb een mail gestuurd. Euh, naar combo diezijn in Utrecht. En die reageren maar niet. Dus ik zou heel graag willen dat ze reageren, want dan kunnen we dit misschien oplossen. Maar wat heeft ze gekost?

[00:04:33]

Euh, drieduizend euro. Dat is best een goede prijs voor een goeie bank.

[00:04:39]

Dan mag en dan moet je er wel goed Zarja voor. Dat geld vind ik ook. En dan was ik nog in de aanbieding. O ja, o nee, zo model.

[00:04:46]

Nee, het is wel echt een nieuwe bank. We hebben er acht weken op gewacht. A gqrt.

[00:04:50]

Nou reageren eikels en a. Een andere tip nog, want het waren natuurlijk kleine beetje af. Dat gaat weer over de ellende van Bas, maar dat was een luisteraar met een vraag.

[00:04:58]

Koop een ploert van een tv, een ploert, een ploert van een tv, maar echt vijfenzestig n een echt middenvak en groot dus een bank en een enorme tv.

[00:05:08]

Dan ben je maar gelukkig. Ik vind grote tv's wel discutabel.

[00:05:11]

Ik Dat zeg je alleen maar omdat jij een heel klein mini tv je hebt en een van je.

[00:05:15]

Verder kijken we aan de microscoop moet je gebruiken om op tv te kunnen kijken. Dat is de enige reden.

[00:05:20]

En jij hebt geen ruimte voor een grote televisie? Klopt? Nee, maar ik wil ik wil niemand aanvallen met een grote tv. Maar ik vind ik fietste laatst. Euh, weet ik veel.

[00:05:28]

Ergens in een boeren landschap en er stond een klein boerderijtje en die was blauw verlicht omdat er een hele grote Joes maar de vakken van de tv in aan de muur hing.

[00:05:37]

Ja, ik wilde daar bijna iets over. Ik ben verzet. Ik dacht jeetje, wat heftig is zo'n grote tv. Nou, ik was altijd heel erg content met mijn televisie. Ik heb niet een hele grote tv, maar ik heb nu wel een heel grote kerstboom. Deze december en ik zie nu pas. Hoe klein mijn tv eigenlijk is? Dus doe maar een enorme kerstboom, wil ik nu een nieuw tv kanaal slagje groter gebruiken dan wel hé? Ja, absoluut, want dat heb jij honderd.

[00:05:57]

Nee joh. 21. De diagonaal weet ik echt. De meter ben ik echt niet. Ik 42. Iets kan het. Dat kan heel goed. Ik heb echt geen flauw idee hoe groot mijn tv is. Maar ik was altijd heel erg content mee. En nu pas zie ik jou en mag genieten van slagje groter. En wat misschien leuk is, is Paenen onder setters aan de muur. Want dat zijn geen pannen zonder zetten, dat zijn pannen onder zes.

[00:06:18]

Suzan en Freek hebben dit ook. Wij zijn geen influence door Suzan en Freek. Sorry. Ja, en die hebben ook al zijn heel veel helemaal fashion. Nu heb je allemaal van die leuke rietje. Nou ja, het lijkt inderdaad een Paenen onder zetten. Dat pak je dat aan je buur. Dat is het niet. En waarom denk je dat je blind is? Het riet niet?

[00:06:35]

Ja, om om even een beeld te schetsen. Ja, er hangen gewoon vier rieten pannen onder. Zetten zijn n euh onder zetten voor een mok koffie. Hang hier aan de muur. Ja, maar in totaal mag je iets van zeggen. Ja, je wil graag dominant. Ik ben er echt helemaal voor decoratie in je huis. Ik vind niet zo stom.

[00:06:52]

Ik zag het ook bij Suzanne en Freek, want jij vind het echt helemaal niks. Maar Bas heeft gelijk. Het zijn onder is voor grote pannen. Ja dit. Dit legde mijn moeder vroeger op tafel als ze een pan chili con carne gemaakt had. En het had ook ongeveer dezelfde prijs zonder zetten. Het kosten geen drol. Vind jij? Vind jij het mooie? Vind je leuk? Nee, ik vind het absoluut mooi. Ik bedoel, ik kwam er niet mee te loskwamen mee.

[00:07:14]

En daarnaast hangt ook een leuk spiegeltje van bamboe. Ja, anders de spiegels van glas. Maar de omheining is natuurlijk weer van.

[00:07:20]

Mag ik er nog één ding doen? Dat je het mooi vindt? Dat is dan de smaak.

[00:07:24]

Maar ja, de compositie. Ja, die is niet helemaal nee. Maar je moet er ook meer hebben dan vier denkraam is. Maar zullen we even een foto van dit op Instagram zetten? Ja, als je bij mij verplaatsen. Dit is leuk en dat laat mensen maar stemmen of ze het mooi vinden.

[00:07:36]

Ja, ik ben 10 Kris.

[00:07:38]

Ja, goed dan de actualiteiten. Want we hebben een hoop te bespreken, maar af of valt mee. Maar dit is toch wel even een dingetje.

[00:07:47]

Jongens, we zijn aangekomen bij aflevering 50 van Manmanman, de podcast.

[00:07:53]

Ja. Van harte gefeliciteerd jongens. Ja, ik weet nog goed dat wij een klein flesje bubbels betrokken bij de tiende aflevering in seizoen 1. Had ik toen meegenomen, had ik helemaal over nagedacht. Ik ga met mijn vrienden. Ga ik dit heuglijke feit vieren? Zaten ze bij mij thuis en namen op, weet ik nog? Ja, we zitten nu bij Chris aan de keukentafel met een biertje. Flesje bubbels zou lekker zijn. Wil hebben heb je niet aan gedacht.

[00:08:17]

Nee, je bent een hoost en je weet dat het aflevering vijftig is, wist ik. Ik heb dat niet gedaan. Nee sorry. Nou toch wel op. Dat is ook leuk om naar te kijken. Maar negen feestraad jongens, waanzinnig aflevering 50 en natuurlijk vooral bedankt voor het luisteren.

[00:08:32]

Dank je wel. En dat meen ik ook echt goed.

[00:08:34]

Dan was de staat hier een reportage in mijn in mijn computer. Want jij hebt. Je bent op pad geweest. Ja, en je hebt een reportage gemaakt.

[00:08:43]

Nou, laten we daar bij later ook a super. Bedankt voor de punten. Wel leuk op de agenda.

[00:08:51]

Nee, ik kreeg laatst een bijzonder voorstel. En euh, die heb ik genegeerd toen ik nog een keer. En toen heb ik weer genegeerd om weer. En toen dacht ik weet je wat ik gaat gewoon doen. Uhm, en daar heb ik een kleine repo over gemaakt.

[00:09:02]

En die? Die wil ik jullie graag zo meteen laten horen. Maar ik dacht kunnen nu nog. Maar we kunnen ook het eind van de aflevering doen.

[00:09:07]

Euh, ja ja, maar helemaal na de afkondiging. Ook na onze stem, onze vrouwelijke stem. En dan een tien minuten pauze. En als je dan nog luistert, dan je repo.

[00:09:17]

Nee, benieuwd? Ja, dat komt omdat je maar pas mag verdwijnen. Want ik weet ook helemaal niks van het kleine hint. Ja, da's een goeie tip van de sluier, want pas dat is het thema. Van vandaag? Nou uh, in die zin dat het koud was, het was koud toen ik het ging doen. En ik had een muts op. Jeetje ja, ik weet nu nog niks.

[00:09:36]

Nee, dit is ook maar niet groot, maar ik vond het gewoon zo'n gek voorstel. En ik dacht ik ga het gewoon doen dan. En dat was gewoon bijzonder. En toen dacht ik ik ga er gewoon iets van opnemen, want dan heb je ook ja. In de ene in de podcast heb je daar ook iets aan. Nou leuk. En hou je vast. We gaan eerst nog even een podcast opnemen, maar daarna komt het dat het fantastische hoogtepunt van Bas nog de reportage.

[00:09:56]

En dan nog iets anders. Dat moeten we ook wel even aanstippen. 10 januari zouden wij natuurlijk in de Goudse Schouwburg staan voor onze live registratie van onze laatste aflevering. Daar gaat nog steeds door. Wij zijn nog steeds in de Goudse Schouwburg op 10 januari, maar alle andere theaters waar je naartoe zou gaan? Ja, dat gaat dus niet meer door vanwege de nieuwe maatregel. Ik weet niet echt goed zuur. Ik wil het wel even hard op uitgesproken hebben ja.

[00:10:17]

Was natuurlijk de afgelopen maanden al heel vaak shows moeten verzetten en dingen moeten cancelen. En ik dacht echt toen we dit hadden gepland, want dit hebben we een beetje bekokstoofd zo in november. Toen dacht ik nou 10 januari, dan zijn we echt wel in De Cleer. Dat zal echt wel goed komen. Komen die maatregelen tot 19 januari? Ja, dus we kunnen niet meer in die 40 theaters gaan zitten. Maar gelukkig is er een live stream en dat vind ik supertof.

[00:10:39]

We gaan. Voor het eerst gaan we via een livestream. Gaan we de laatste aflevering van seizoen 5 opnemen als aflevering 10 de volgende. En daar kan dus iedereen bijzijn. Dus ja, soms was er wel eens wat gemor over een aantal kaarten. Dat is er nu niet meer. We hebben namelijk kaarten voor iedereen. Ja ja dus. Via Manmanman, de podcast met Danel Slash, januari, kun je zien wat je precies bedoelt. Kun je op kopen drukken en dan krijg je een linkje.

[00:11:03]

En dan kijk je op 10 januari, zondagavond 10 januari in de opname van de laatste aflevering van dit seizoen. Ja, leuk. Wat zou je anders gaan doen? Ja, niks.

[00:11:10]

Je zit in lockdown. Je kunt niks. Je bent totaal. Het is 10 januari. Je bent verdrietig, depressief. Nou, dan zou ik echt naar ons kijken.

[00:11:17]

Dat zou ik echt doen als je daar ergens in heb. Ik hoop dat we ons boek en dan kan je dat nog lezen als bier of als bier. Kun je toch iets aan ons? Er zijn zware tijden.

[00:11:27]

Goed dan. Aflevering 9 van seizoen 5 van Manmanman, de podcast met als thema Winter, winter, koud.

[00:11:34]

En dan wil ik gelijk even beginnen met een lach. Misschien is dat bijna meer een dilemma dan een stelling, maar ik heb wel eens stelling geformuleerd. Een echte boom is beter dan een neppe boom, zijn een gekke eerste stelling.

[00:11:46]

Een geweldige keer is een nep ei. Zet je neer bij de kerstboom dan? Oh ok. Neppe kerstbomen. Nou, ik zeg de boom is beter dan een ik zit en die van jou te kijken. Jij duidelijk een neppe ja, maar ook echt duidelijk en nep.

[00:12:00]

Dit was ik vond het wel leuk hoor. Je moet er even goed naar kijken, want er zit zelfs bruin doorheen.

[00:12:05]

Ja, nee, ik vond ik. Het is een mooie gecomplimenteerd, want ik ben ik hou niet van bomen.

[00:12:10]

Nee, maar ik vond deze. Ik was heel effe. Euh, je dacht heel even aan mijn God. Hemel hemel, je lief.

[00:12:15]

Mooi boompje, boompje. Ja, maar er zit een boom met de lampjes al geïntegreerd of niet. Zelf zelf gedaan en normaal. Ja, ik weet niet. Ik had vroeger lang. Lang geleden had ik ook een nep boom gedurende de boom gekocht, heb ik één keer opgezet en daarna in de berging gegooid en nooit meer daarna naar omgekeken. En sindsdien heb ik altijd een echte ja, ik vind je moet wel een echte hebben. Nu moet een echte boom hen schenken.

[00:12:37]

Ik ben daar, kan niet meer duurzaam voor. Kan nog meer elektronisch aan.

[00:12:40]

Ja ja, ik denk aan het milieu. Ik geef mijn boom graag met 10 jaar garantie dat die bestaat uit drie onderdelen. De takken vouwen bijna zichzelf uit. Het is echt. In vijf minuten stond dat ding en dat doe je voor het milieu. Dat doe je voor het milieu. Voor de wereld. Doe jij dit absoluut voor de wereld, want het wordt steeds warmer, ook in de winter.

[00:12:55]

En daar hou ik niet van. Ik hou van zo'n beetje sneeuw, dus ik koop nu een nep kerstboom. Eén keer in de 10 jaar, dat is wat ik aan doe.

[00:13:02]

Je hebt wat is. Wist je al van klimaatverandering, Kris?

[00:13:05]

Nou ja, ik hoorde daar kan je iemand over de haren gaan spreken. Nou, ik, ik. Ik voel. Ik voel me. Ik vond het wel. Ik ging dus ik in een echte boom kopen, ook hier en hier om de hoek. Uhm, ik kreeg nog 5 euro korting, was heel lief, maar ik voelde me wel okw. Ook weer schuldig hierover. Ja kerstbomen. Ja, omdat mensen dat ook al veroordelen. Mag ook niet meer.

[00:13:23]

Je mag geen kerstbomen kopen.

[00:13:25]

Nee, de Wana. Sorry deze rellen heb ik even gemist. Dat mocht dat liedje niet.

[00:13:29]

Je moet of euh want je hebt uh nou ja, bomen kappen en dat één keer in huis heeft en dan weer weg flikkeren. Dat is ook uit den boze. Dat mag niet meer. Nee dus jij met. Met uh, hoe heet het met worteltjes gekocht?

[00:13:39]

Nee, met een gewoon een houten kruis eronder. Met een kluis bedoel jij gewassen? Hij staat gewoon op een kistje met een houten kruis eronder en een dessert. Nee dus. Deze gaat gewoon 1 januari de deur uit. Maar je kunt tegenwoordig ook rietsuiker bomen kopen.

[00:13:52]

Precies? Ja, en dan heb je uiteindelijk. Heb je een pensioen boompje ofzo nog dan na 10 jaar?

[00:13:57]

Dan is het zijn laatste jaar. Dan is klaar. Ja, dus dan koop je dit jaar koop je een boom en leef je dan ook volgens mij weer in bij de kweker. En dan zegt de kweker heb je een foutje? Volgend jaar en dan mag je met die faute mag je weer een nieuw boompje ophalen. Dat IS het hele jaar heeft kunnen doorgroeien en ingeleverd. Boompje ging eigenlijk best wel goed doel. Ja, dat vind ik ook een goeie.

[00:14:14]

Die heb ik niet gedaan dit jaar. Ik ben gewoon in het tuincentrum gegaan. Ik heb gewoon met een dooie boom gekocht. Ja, maar ergens een dooie boel. Je hebt ook en daar zit ook hem blijkbaar. Is echt helemaal helemaal door. Gewoon er een bruine boterham met een bruine boon. Goedkoop geen naalden meer 40 procent. WORTHING Lampjes die stuk zijn na een afgebroken piek. Gezellig toch alleen maar uit. Nee, ik heb een euh, wel een echte maarhij.

[00:14:36]

Hij ademt niet meer, maar ik vind hem niet meer. Nee, ik vind dat. Je moet wel een echte boom hebben. Ja, ik zit naar die van jou te kijken.

[00:14:42]

Kris vind hem echt lelijk en dat is een hele vertaling. Ook bij de inboedel op dit moment.

[00:14:46]

Ik vind hem te perfect. Ik zet hem gewoon perfect. Dat V. Ja, hij heeft niets geks. Hij heeft niks raars. Een kerstboom moet ook jij bijvoorbeeld een je hebt en je hebt echt een propje. Heb jij in je woning staan? Dan pas Maiga.

[00:15:01]

A Ik heb ook geen kerstboom, dus geen Amica lampjes. Sorry Mike, dit zal zo leuk als niet leuk.

[00:15:13]

Dit moet ik weer thuis helemaal gaan gaan lijmen.

[00:15:15]

Sorry Mike. Grapje als Maaike. Dat wist ik niet. Sorry Micha. Je hebt en je hebt en je hebt een mooie volle dikke boom. Jij in de kou?

[00:15:26]

Ja en nee zeker? Dat hoor ik vaker. Dat vind ik leuk. Je hebt en jij hebt er niet. Je hebt geen perfect boompje top. Nee, dat klopt. Da's toch? Ik vind het geinig. Ja, het klinkt toch heel dubbelzinnig? Ja, omdat jij het dubbelzinnige maakt. Hij deed het wat hij zei. Ik hoorde en hoorde ik vaker. Ik heb gewoon een dikke boom. Ja ja, punt. Volgende stelling in godsnaam.

[00:15:43]

Ik heb mijn kerstboom het liefst het hele jaar in mijn huis. Ze gaat gewoon niet weg. Nee, maar ik vond ik zo. Ik ben de Oost en dat gaat halve kerstbomen ook. Ja, wat is er aan toe? Dat is nou de vierde kerst in de zomer.

[00:16:00]

I rest my case. We kunnen niet alleen zo meteen ook winterse dingen verzekeren. OK, maar t gaat nu heel erg over de kerstboom.

[00:16:10]

Pas de volgende vallende sterren.

[00:16:11]

Ik heb mijn kerstboom, mijn neppe dan wel echte. Het liefst het hele jaar in mijn huis. Reeds begin jij maar wat ik heel graag dingen ook wil vertellen. Nee, ik niet echt. Nee, ik ook niet. Jij daarin mee.

[00:16:22]

Ik ben heel strikt. Met de kerstboom. Oh ja, dus hij komt er in op moment dat de Sint vertrokken is. Dus op 6 december of 7, maar nooit op 5 of daarvoor mee. En hij gaat eruit op Driekoningen op 3 en dat is 6 jaar en op 6 januari. Ja. Nee, ik ben euh. Meestal was ik eigenlijk ook wel strikt. Is inderdaad gewoon 5 januari, dus 6 januari in de ochtend, maar meteen de kerstboom.

[00:16:43]

Maar ik weet dat dit jaar door de treurnis van de thuiszitten en de korona waar we allemaal in zitten. Had ik gewoon zin in wat verlichting? Letterlijk en figuurlijk dus. Ik heb al. Midden november heb ik die Bomal. Euh, in mei in, in mei. In mijn tuin wil ik zetten zeggen in mijn huis gezet. Het was niet de enige. Nee, ik was zeker niet, maar ik voel me wel een trendsetter. Maar ik was echt vroeg in het echt.

[00:17:03]

Was half november niet meer echt goed. Ik voelde me echter heel even influence hé Kris. Als je een half september, half september, dan was je echt een invitatie geweest en ik denk dat ik hem even door.

[00:17:14]

Door heel januari heen trek nog. Ja ja, omdat ik vind januari de koudste maand die er bestaat. Dat is echt na na. Na een fantastische maand is december met Sinterklaas, met kerst, met oud en nieuw, met gezelligheid, met geluk, met plezier. Dat komt in januari. Dat is echt een maand. Wat doe je in januari? Ik wacht alleen maar tot 2 februari, wordt in januari.

[00:17:33]

Ja, want dat is een leuke manier. Nou, beter dan januari in januari, alweer. Op 1 februari vind ik altijd een cadeautje, omdat het vaak een korte maand is. En dan ben ik sneller jarig. En wat had ik met 9 maart jarig? Maar waarom?

[00:17:44]

Want wat is eigenlijk? En wat doe je nog meer om januari op te leuken behalve de kerstboom? Natuurlijk was dat wel. Dat is het. Ja ja, wat moet ik meer doen?

[00:17:51]

Mijn verjaardag vieren? Nee, leuke dingen doen. Ben jij Yari? Jij dacht januari en februari na 14 januari?

[00:17:58]

O nee. Wanneer ben je ook alweer? 27 januari? 27 januari? Dat wil ik zeggen.

[00:18:03]

Maar dat is ook het einde van januari. Dat is dan nog een lichtpuntje in die maand. Maar ik vind januari helemaal niet zo'n kut maand. Nee, nee, ik vind het altijd wel lekker. Ik vind het al een lekker frisse, frisse maand nieuwjaar. Dat is niet meer tegenwoordig. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Gaan we zonodig stilstaan bij het weer, Kris?

[00:18:16]

Of is het een vooronderstelling weer een kerstboom? We gaan zeker zo meteen even stilstaan bij het bij het weer.

[00:18:21]

Elke Nederlander Nederland, de maar waar ik dan nog effe? Nee, ik wil ik. Ik ken al die protocollair niet rondom kerstbomen.

[00:18:26]

Ik koop hem als ik t. Als ik er zin in heb. En ik gooi je eruit als ik er zin in heb. En dat doe ik dan wel in overleg met Maaike. Dus wat zij wil, dat doe ik dan.

[00:18:34]

A Ja dan euh. Winter is het mooiste seizoen dat er is. Nou ja, dat gaat dus een beetje over het weer.

[00:18:41]

Ja, zeker leuk dat je het aansnijden naar boven gehaald zet.

[00:18:45]

Zat denken wij. Maar natuurlijk ook Manmanman, de podcast. Ja, ik vind het ook echt een mannen seizoen winter.

[00:18:50]

Ja, houthakken jagen, hout hakken, bomen kappen. Allebei het niet doet. Nee, nee. Maar dat wordt natuurlijk te vaak gevraagd. Als we een keer een interview hebben naar mannelijkheid. En dan zeggen we altijd naar mannelijkheid is stereotype, hautain, jager en houthakken.

[00:19:05]

Dus dit klopt. Ik ben wel eens van Bas-Oha vind ik de winter. Maar goed, tegenwoordig kun je gewoon je korte broek. Kerst vieren. En euh. En je Hawaii shirt, want het is godverdomme in 25 graden buiten. T Is toch niet te geloven. Het is niet. Jij kan zonder jassen binnen. Ik ben vandaag en het is eind december dat we dit opnemen. Ben ik zonder jas? Nou, ik willen zeggen naar je toegelopen. Da's niet waar, want ik ben wel in de auto gaan zitten met de verwarming op.

[00:19:26]

25 graden, maar ik ben zonder jas in de auto gestapt en dat zou ik normaal in de zomer zeker nooit doen. Dit is het eerste jaar dat ik echt doorhebt. Dat is maar echt warm, is er echt heel raar en is heel gek. Maar het probleem lost zichzelf op denk ik, want ik wil lekker de houtkachel thuis aansteken.

[00:19:40]

Maar ja, dat ga je dus niet doen als het buiten 25 graden is. Terwijl de houtkachel natuurlijk de oorzaak van het probleem. Ja, dus dat doe ik nu niet meer.

[00:19:46]

Dus ik denk dat volgend jaar wel weer een beter de Elfstedentocht van volgend jaar weer stookten. You'd kacheltje.

[00:19:52]

Ja ja ja euh. Voor mij is het is de herfst denk ik het mooiste seizoen dat er is, omdat ik dan al de voorpret krijgt van Sam.

[00:19:59]

Meteen is het winter met al die leuke feestdagen en een in de herfst.

[00:20:02]

Dan is het weer lekker koud, ga je weer een truitje aantrekken en dan dan vallen de de blaadjes van de bomen en dan wordt het zo'n mooi bruin. En dan ga je lekker wandelen. Althans, ik zie mensen dans wandelen, terug binnen zitten.

[00:20:14]

Het voorjaar ga je toch wandelen? Nee, nee, in de herfst ga je ook heel lekker wandelen. 3. Ga, je gaat al in ieder seizoen wandelen. Natuurlijk is hij zeker.

[00:20:21]

Ik wandel altijd graag van de aangewandeld naar de supermarkt.

[00:20:25]

Ja, die instap is denkbaar. Nee in Hilversum dat hij oh lekker.

[00:20:31]

Nou, ik ben er of toevallig ook van de week geweest met een wandelingetje. Nou, ik wandelde naar Hilversum vanuit Utrecht. Ja, leuk. Het is ook prachtig. Het is heel mooi. Maar mijn favoriete seizoen? Want jij begint nu over je favoriete seizoen.

[00:20:42]

Dat is denk ik ook de herfst of de lente. Die twee niet moeten komen. Oh ja, nou dan de herfst en van mij ook. Ja, vind ik mooi. Drie man aan tafel die de herfst. Het leukste jaren. Maar waarom jullie dan? Waarom? Want de herfst een koud kunstje? Heb je net de zomer gehad en dan is het lekker warm en heb je lekker feestjes in een normaal jaar en een lekker festivalletje. En lekker op vakantie.

[00:21:00]

Ga je dan lekker naar Spanje of Italië en dan wordt het herfst en druilerig. Ik vind het ook zo maar lieflijk seizoen, maar ik probeer even op te zoeken waarom we dat zo leuk vinden.

[00:21:08]

Ja, omdat ik net zei van mij dan dus die die vallende blaadjes. Het wordt weer kouder. Ik vind het weer wat knusse woorden. Het wordt weer wat sneller donker, dus dat is het toch wat sneller.

[00:21:16]

Weer een kaarsje aan je in je in je huis. Lekker mannelijk dus. En ja, eigenlijk een bok biertje drinken waar je de hele zomer gezellig gaf. Dat is niet te zeggen. Dan maar wel in de herfst en je eten en je zet de kerstmuziek aan. Veel te vroeg. Wij draaien al sinds half november ook kerstmuziek. Ja, ik kan er niet aan. Nee, nee, het is nu wel echt. Ik denk wel ja. Maar goed, jaar is het toch maar gewoon weer opzetten.

[00:21:35]

Ik was weer ja voor de sfeer.

[00:21:36]

Wat is jouw favoriete kerstliedje? Nou ook een stelling dat ik hier had opgeschreven. Waar die oude graven naar voren. Dat is wel leuk dat je dat vraagt.

[00:21:42]

Euh, dat is denk ik de Holley in de IVI van rotte tweedekker. Och ja, doe is een stukje.

[00:21:48]

Wat heb jij? Toen ik vorige week bij jou thuis was? Even de tijd. De tijd dat de Terheide te duur klinkt of de datum en je grappen dat jij ook weer een liedje kiest dat nog nooit op de radio te horen is geweest.

[00:22:02]

Nee, nee. Nou ja, ik ben natuurlijk zelf groot geworden met Driving Home For Christmas.

[00:22:08]

Een jaar geleden dat we dat vertelde hij en onze feestdagen special van seizoen 3 maar één Shakin Stevens vind ik dus ook veel ongelukken. Nou ja, of Darlene Love met onder Long Christmas ook lekker, zo is die band.

[00:22:21]

En ja, zit iedereen het hele incident met Donilon of helemaal niemand thuis gebleven?

[00:22:26]

Nee ja Bruce. Ja Bruce die ja. Maar goed, dat zou te gek zijn dat het alleen laf was. Ik dan maar poes zal optreden. De Dalila zal in Los.

[00:22:34]

En jij dominee?

[00:22:35]

Uhm ja ja, ik vind het las ik van Andy Williams nog steeds heerlijk om net moest worden voltooid en natuurlijk ook iets bekir te lukken. Like Christmas. Dat vind ik ook goed. Ook van een home alone. Denk ook. Ja, tuurlijk wel. Een beetje overgenomen door Michael Bublé ken ik niet zo goed. Ja nee, maar dat natuurlijk de holiday season is voor Michael Bublé.

[00:22:54]

Oh ja en nee, ik las geen Sky Radio en ik vind Wonderful Christmas Time van Paul McCartney. Als dat is denk ik toch wel mijn aller lieve links van allemaal.

[00:23:04]

Ik heb Brenda Lee.

[00:23:06]

Of ik goed aan Chris met meestreed? En nee ja, die vind ik leuk.

[00:23:12]

Nou, ik hoop een stelling over een kerstboom. Nu ja, zou ik niet overal nee, een kerstboom zetten.

[00:23:18]

Dat gaat dan over winter, dus veel breder dan specifiek kerst, jongens, eikels, eindejaarsgeschenken of kerstpakketten. Die zijn een must. Euh nou, luchthavenbedrijf om te geven aan het personeel.

[00:23:30]

Ja vind ik wel ja, maar je moet het goed doen. Maar ik vind de leukste dit jaar. Het is echt serieus geen grap is euh.

[00:23:36]

Famile hebben gekregen toch? Ja, dat zijn de kerstballen in de vorm van een wasmachine en een stofzuiger.

[00:23:43]

Ja en uhm over dat is dromen over de stoomoven, de wasmachine en de tri flex stofzuiger.

[00:23:51]

Ja ja, nou ja, dan heb ik erg om gelachen. En die hangen alledrie netjes in de boom.

[00:23:54]

Nu bij mij ook. Kan dus hier zien is de stoomoven. Ik doe is grappig, want het zijn best grote kerstballen. Dus ik had laatste. Dat stopte ik met kip in in de kerstboom.

[00:24:05]

Zou echt kunnen. Ze vallen echt lekker op ja, want ik heb een foto gemaakt op op onze Instagram account en echt super veel mensen die zeggen ook wat kun je ze halen? Daar had ik geen antwoord op.

[00:24:14]

Of kunnen ze nog een keer geven? We kunnen we niet een pakketje weggeven. Laten we dat gewoon niet doen. En nee, ik ga het regelen.

[00:24:19]

OK, als jij het gaat regelen dan komt het vastgoed voor 2021, maakt de slagzin af.

[00:24:24]

Kerst met Miele is. Een witte puntje, puntje puntje. En dan moet je dat iets leuks op invullen en als je de wint dan? Dan sturen wij drie kerstballen in de vorm van een wasmachine, een oven en een trivos leggen.

[00:24:35]

Waarom geen sturen naar uhm ja, doe doet lekker op Instagram ergens. Maakt niet uit. Doet op Instagram. Zorgt dat wij het zien en sturen met je of een stoer doe iets in je storia. En dan zien we het vanzelf wel. En dan, als je wint krijg je net zo'n leuke trio aan gezellige kerstballen van onze goede vriend Miele. Een echte must have, want Miele in bed.

[00:24:55]

Euh ja dus kerstman. Miele is puntje puntje puntje filmregie.

[00:24:59]

Leuk, leuk. Oh, ik word in mijn hoofd. Gaat nu alle kanten op. Maar goed, je hebt zalm. Ja, ik heb ze al. Nou, ik wil wel effe ook even klagen. Euh, maar gelukkig, want die komt er een hoop troep binnen hé.

[00:25:10]

Het is niet te geloven. Mijn hele balkon ligt vol met plastic en dozen. En shit, om dat allemaal bedrijven allemaal troep opsturen krijg je nieuwe dingen opgestuurd hoef te hebben. Ha, wat krijg je dan? Nee, DPG media heeft mij een bak met troep opgestuurd. Dat weet je niet meer. Nee, de werking niet meer. Ik beroep doen. Ben nog in dienst tot tot januari.

[00:25:26]

Ja, gewoon troep. Uhm, en zouden we zo'n laf flesje Chua drankje? Weet ik veel. 2. 2 neppe glazen plastic glazen. 2 plastic whiskey glazen met het DPG logo erop. Ja of want hoe? Wat denk je dat ik ga doen op zaterdagavond? Uhm, wat staat er meer in een envelop met daarin een niet openen? Tot 15 december tot de CVUW die zegt heb ik geopend.

[00:25:49]

Nou, daar staat gewoon een tijdschrift in. Ik hoef geen troep, maar stop met troep sturen. Ik hoef het niet.

[00:25:56]

Ik wil leuke dingen doen, vind ik leuk, maar werkt nog wel voor dit bedrijf. Ik heb het hele kerstpakket nooit gekregen. Nog nooit sinds je daar werkt.

[00:26:02]

Ik heb nog nooit een kerstpakket van DPG gekregen. Nee, ja, ik weet niet waar het aan ligt.

[00:26:06]

Ik dacht eerst dat het lag omdat ik zo van anders kon anders soort contracten heb. Maar dat is niet zo, want Marie krijgt een zelfde soort contract en die heeft wel een kerstpakket gekregen.

[00:26:13]

Oh, want er zitten Rituals gure stokjes in. Oh, die zijn lekker. Oh ja, die heb ik weggeven. Ja en wie? Uhm, en we hebben natuurlijk meer weggeven. Weet ik niet meer.

[00:26:22]

Maar ik dacht daar heb je al aan mijn vader. Oh ja, vader, die was er. Ik zeg het ah ja, want Maaike en ik hadden bedacht als er steeds als er iemand op visite komt. Ha natuurlijk, n kip in pepper één persoon per keer geven iets uit. Uit de troep parquet. We hebben nu een grabbelton van gemaakt, maar ik heb nog niks gekregen van jou.

[00:26:39]

Je bent nog niet onlangs aan het einde van de week.

[00:26:41]

Was er nog bij jou hebben niks aan je grabbelton. Nee, heb je niks maar grabbelton, want ik wil niet dat je grabbelton. OK. Nou, dat gaan we regelen dan.

[00:26:49]

Ja, maar ik vind het wel echt een probleem wat jij zegt. Dat bedrijven denken dus nog steeds dat het leuk is om cadeaus te geven met daarop het bedrijfslogo.

[00:26:58]

Dat is niet leuk. Nee, tenzij het iets echt iets moois is, maar een glas van plastic met daarop het logo van het bedrijf. Ja ja, wat moet je ermee? Ja, maar dat is echt zonde van het product produceren. Ja, precies, want je gooit het weer en je gooit het weg. Echt zonder, houdt ermee op.

[00:27:11]

Ja ja, want uhm euh. Michael had een kerstmuts gekregen na je zag gewoon dat het echt een dubbeltje heeft gekost. Ja joh, had er 25 cent tegenaan gooit. Had je misschien nog iets leuks gehad? Maar ja, gewoon troep maken en dat opsturen stoppen. Vroeger werd ik wel een paar keer verrast. Euh, met met een leuk kerstpakket. En dat was eigenlijk niet eens een pakket, maar dat was gewoon een fles champagne. Nou niet de duurste, maar gewoon een leuke leuke fles bubbels en een een een kleding bont van de Bijenkorf van 250 euro.

[00:27:39]

Dat, dat zijn leuke pakketten. Kan ik je vertellen. Dat die tijd is voorbij.

[00:27:42]

Nou, ik moet zeggen bij Q-Music krijgen we altijd echt een goed, goed kerstcadeau. Ja ja, vorig jaar hebben wij een bon gekregen van 100 euro. Ja en nee, maar dit is wel leuk in dienst tot januari. Dus ik mag leiden dat ik nog een bonnetje krijg. Jij ik heb gezegd zou ik zeggen rekenen niet op het moederbedrijf wegeltjes en denk ik nou maar Cuuw is overigens mijn favoriete radiostation.

[00:28:02]

Ach ja, nu wel. A.

[00:28:06]

De zomervakantie. 4. Het best in de winter. Deze snap ik gewoon echt niet. Nee.

[00:28:11]

Nou, dat komt veel vrienden van mij. Die gingen euh. Nou bijvoorbeeld op de middelbare school had ik een vriend Derck, en die ging altijd naar Bonaire in overwinteren. Ja, overwinteren vind ik ook wel een beetje iets voor ouwe mensen eigenlijk. Ja ja, nou ja, ik heb het een paar jaar terug ook gedaan. Ik ben ook in december een keer naar de zou gegaan en ik ben naar Bonaire geweest. En ik moet je zeggen dat is wel lekker hoor.

[00:28:33]

Ja, even de zon opzoeken, een beetje zwemmen en lekker dobberen in de zee. En euh, en daarna wat palmbomen zien in v. V. Verlicht zien worden. J. J. Je hebt wat vuurwerk. Nou, ik vond dat gek, want dat had ik in Colombia ook. Dan loop je daar 30 graden in je je in je shirtje en je korte broek. En dat zijn allemaal kerstmannen om je heen.

[00:28:51]

Ja, dit is ook gek. Waarom is dat zo? Waarom is dat zo'n overheersende cultuur met die gekke kerstman in dat dikke pak? Die staat niet in Colombia, want dit is sweet, helemaal deauto.

[00:29:00]

Dat is toch niet leuk? Hoort erbij voor de sfeer.

[00:29:02]

Geef de man gewoon een shirt en een hemp biertje en een biertje en een goeie sandaal staat ie. Daar heeft een dikke klompen.

[00:29:13]

Ik heb jarenlang geprobeerd om na het Glazen Huis te overwinteren in Dubai ofzo, maar dat willen mijn. Ik heb elf jaar relatie gehad. De eerste keer dat ik dit seizoen vertelt. Ik heb elf jaar relatie gehad en Caroline wilde daar nooit aan. Die wilden nooit. Met kerst en oud en nieuw, lekker naar de zon, dus ik heb dat. Ja, ik heb dat nooit echt gedaan. Eigenlijk ben nooit gaan overwinteren en waarom. Maar waarom wilde jij het wel heel graag?

[00:29:36]

Dat leek me gewoon geinig omdat ik zie dat ook wel. En nu kan het niet vanwege de korona. Maar ik snap ook wel ergens dat het lekker is als jij zo na de feestdagen. Ik zat er niet met de feestdagen omdat na de feestdagen doet dat je dan de zevenentwintigste gaat en dan tot en met de eerste week van januari daar blijft. En dat je dan daar nog effe je oplaadt voordat het nieuwe jaar begint. Dus dat snap ik wel.

[00:29:56]

Maar ik vind dus ook met dan de kerstdagen juist op een plek zitten waar het koud is en waar het winterseizoen overheerst. Lijkt me ook heerlijk. Het is veel leuker ja.

[00:30:06]

Ik heb er op het punt gestaan om, maar je mag toch niet meer reizen nu om een huisje in in het noorden van Zweden of Finland te boeken?

[00:30:13]

Ik mee en dan daar euh, kachels aan te steken. En uhm, en daar dan lekker zitten, dat heb ik wel overwogen. Ik wil heel graag nog een keer met de beest, mijn auto. Een Volvo komt uit Zweden. Wil ik heel graag eigenlijk met de kerstdagen een keer naar Zweden rijden om dan daar in zo'n blokhut. Eigenlijk wil ik gewoon een clip van Let's Christmas van Wham! Een keer nadoen. Ja, hij zat in Zweden opgenomen.

[00:30:31]

Hij zou op land denk ik ergens waar hij echt heel erg euh winters en snauwen is, maar dat lijkt me fantastisch. Maar dan moet je dus wel eindelijk met twee stellen. Moet je daarheen en dan blokken hout op het haardvuur gooien en helemaal de kerst beleving hebben.

[00:30:44]

Mijn naam is Bergström. Ik kom uit Zweden. Ik ben er nog nooit geweest. Jij komt niet uit Zweden. Ik kom met naam, komt uit Zweden. Stamboom komt misschien uit Zweden. 60 generaties geleden is ik hier ooit iemand gedacht. Hij is trouwens hier water en daar ga ik je overheen hè. Ik ben er ineens Nederlands.

[00:30:58]

Nou, nu heb je ze. Heb je dat wel eens uitgezocht? Ja, ehm, ja lijkt me. Nou, het is bijna een interessante geschiedenis. Generaties terug is is is een Bergström van het eilandje Gotland in Zweden. Dat is in het zuidoosten van Zweden. Die is naar Nederland gekomen omdat omdat hij. Hij was of profbokser óf scheidsrechter in het boksen. Hij deed hiervoor iets met boksen. Waarschijnlijk als voetballer. Aangezien je mijn feitjes kent die nooit kloppen kloppen.

[00:31:25]

En die is naar Deens gegaan in Amsterdam terecht gekomen en die is gebleven als het verhaal.

[00:31:29]

Ja ja, ja.

[00:31:31]

En dat is die vechtersmentaliteit die ik ooit heb. Dat zie je dan toch nog een paar generaties later hoor je dus bij jou is dat zeker dat nou?

[00:31:38]

Maar ik moet hier aan denken omdat ik kreeg van de week een mailtje van ik heb een keer in een eerdere aflevering verteld over de om vlees met de naam van mijn moeder.

[00:31:44]

Gezondheid bedankt en ik kreeg een mailtje en toen kwam ik in contact met weer een andere omvielen. Die heeft me de hele familiegeschiedenis opgestuurd en zei dat het uit Leiden kwam en dat ze naar de Maatschappij van Weldadigheid zijn gebracht. Daarbij deden zaten ze in de buurt. Euh, dat was helemaal correct en hij heeft er veel meer details bij gegeven. Ik vond het zo leuk. Ik dacht oh ja, wat is deze podcast toch een verrijking van mijn leven. Ondanks dat jullie er ook is.

[00:32:08]

Haha, nee, maar ik vond dat leuk.

[00:32:10]

Dus ja, interessante geschiedenis om een keer uit te zoeken. Echt? Ja, heel leuk. Volgende stelling. Uhm, nee, nee verdorie. Ik vond dat wel leuk.

[00:32:18]

Ik moet namelijk wel zeggen want ik heb daar nog wel iets over dat ik toen ik als kind was dacht ik altijd. Iedereen die inderdaad in de zomervakantie gaat vieren in de winter dus echt. De zon gaat zoeken. Die is helemaal gestoord, want homologe 2 in New York.

[00:32:34]

En dan zit zijn familie gaat naar Florida. Waar dan de hele tijd regen heb begreep ik ook nooit. Ik denk waarom ga je naar Florida? Je hebt prachtige sneeuw in december in één in New York. Ga daarheen.

[00:32:46]

Maar New York kan ook wel echt 30 zijn. Het koud, echt heel koud. Echt niet normaal. Daar is geen handschoen tegenop te vinden. Nee, het is vreselijk, maar het is wel lekker sneeuwen. Ja, zeg ik, ik, ik préféré dat wel een klein beetje gewoon die sneeuw, dat winterse gevoel. Maar ja, twee keer nu Bonaire kun je als uitgeweest paar je terug.

[00:33:01]

Tijdens de december. Ja, het is echt met het vliegtuig met associé. Dit is dus de oorzaak. Ja ja, nou ja, sorry dus nu zitten we.

[00:33:09]

Dus doe dat jij twee keer het mooie weer hebt opgezocht. Zitten wij nu ook met mooi weer. En dat? Ja, dat is gewoon niet euh. Wat ik prefereert 20 graden. Eind december bedankt. Is het. Niet te geloven sorry.

[00:33:19]

Een winter zonder sneeuw is geen winter. Nou, we snijden net aan. Ja, ik vind het echt jammer ik. Sneeuw zorgt ook voor een hele hoop ongemak, want er is file op de weg. In een normaal jaar hebben we het over normaal jaar. Er is file op de wegen en de treinen vinden de moeilijk om te rijden, maar ik mis het echt. Dat je nu zonder jas naar buiten kunt vind ik echt Fitch. Ik vind dat raar omdat het het moet nu eigenlijk koud zijn en het moet vriezen.

[00:33:45]

Dat moet een beetje kraken. Je moet er ook een beetje de hoop krijgen dat het OM eens een keer echt gaat vriezen en je kunt schaatsen. Ik heb al 3 jaar lang heb ik ongeopende doos met schaatsen op mijn zolder liggen. Oh ja, ja, en je weet ook dat je gewoon een ja kunst ijsbanen hebt. Toch als je per se wil schaatsen. Maar ik wil niet persé schaatsen. Schaatsen op natuurijs. Weet je. En ik ben benieuwd.

[00:34:08]

Er zit nog steeds veel lawaai. Nu weer, wie belt ie nou weer aan? Wie is dit nu weer?

[00:34:15]

In mei zie je hier is leuk nog even van je huis Kriss is het zelfs een poespas.

[00:34:21]

De podcast, plonsbad, podcast alle. Oh en is ook Karlijn van PO's past de podcast lokaal aan. Ik ben Domien. Oei, oei.

[00:34:33]

Pas na, dan komen de sterren van Poespas. De podcast komen zo bij ons om onze podcast binnenlopen. Leuk. Het is toch gezellig? Het is heel gezellig. Ja, nou, leg effe uit. Ja en hou je goed, dit is mijn vriendin. Die had geen sleutel mee en die heeft zojuist de euh. De derde aflevering van Poespas, de podcast opgenomen. Dus een nieuwe podcast. Die maken zijn drie vriendinnen en die bespreken daar in het leven als vrouw dus eigenlijk een beetje de de.

[00:34:55]

De vrouwelijke tegenhanger van wat wij aan het doen zijn. Maar froufrou vrouw, de podcast. Ja, alleen dan met een andere naam. Ja, ja, superleuk. Hebben jullie het al gehoord? Zeker, je hebt er geluisterd. Ik heb. Ik heb een groot deel heb ik van de eerste twee gehoord. En wat vind je daarvan? Heel leuk. Heel leuk. En jij was. Ik heb nog niet geluisterd.

[00:35:10]

Maar je bent druk ook druk. Moet je nou moeilijk?

[00:35:16]

Ik heb er niet geluisterd. Sorry nee, omdat je moet altijd een goed moment vinden om te luisteren. En nee, dat is gewoon zo.

[00:35:21]

Ik zat toevallig in een andere podcast. Euh, helemaal verwikkeld. Dus die heb ik nu eens gelijk. Welke zat je?

[00:35:26]

De Vlaamse kunstroof? Hoe vind ik leuk gemaakt en goed gemaakt? Ja, ja, ja, zeker interessant. Maar goed, we gaan niet naar je juist wapenbestand. Maar dat gaat niet over. Het gaat over Poespas, de podcast die ik zeker geluisterd. Sorry dat ik nog niet op geluisterd. Uhm. Maar ja, ik heb inderdaad een druk bestaan.

[00:35:40]

Maar goed, even terug naar waar ik naartoe wilde. Weet je nog, Bas? De laatste keer dat het echt heel hard vroor in Utrecht. Dat was toen op zoek zijn gegaan naar een schaars baantje. En dat we toen hebben gevoetbald waar het kon in Utrecht. En dat we door te zeggen dat we eigenlijk uitkwamen bij een bevroren plasje waar je alleen schaatsen kon huren voor kinderen. Ja, toen zijn we nog een lyall geweest om te kijken of ze daar schaatsen hadden.

[00:36:02]

Ja, en daar zijn we gaan bier gaan zuipen. Ja, toen dacht ik ik moet nu schaatsen gaan kopen. Ja. Sindsdien liggen die schaatsen op zolder. Heeft ze nog nooit uitgepakt? Ja, nee ja. Maar dat zullen als er nu één graad gaat vriezen dan dat zijn de schaatsen uitverkocht. Ja, exact dus dat is dan wat er gebeurt. Echt dikke tip het is ook met tuinmeubelen. Bijvoorbeeld je moet tuinmeubelen kopen als de herfst begint.

[00:36:20]

Ja, nee zeker. Je moet je winter spullen kopen in de zomer natuurlijk. Dat is 40 procent korting. Dus ik heb schaatsen, die heb je 20 euro gekost, maar weet dus niet of ze passen. Het is kan zijn dat als het straks gaat vriezen en ik wil gaan schaatsen, dat ik met te kleine schaatsen op het ijs staat. Dat kan misschien, maar ik zou wel. Ik thuiskom even mijn schaatsen passen. Nou mag ik een kleine voorspelling doen.

[00:36:39]

Stel, we gaan de komende 10 jaar de meeste die de strenge winters in met Elfstedentocht. En zelfs dan is over 10 jaar jouw schaatsen zijn nog steeds niet uitgepakt. Ik ga het schaatsen nooit gebruiken. Ik denk t zelfde. Hoezo niet? Toch heb ik nooit die schaatsen gebruiken. Jij gaat wat ga je doen? Je bent daar niet van. Jij vindt dat gedoe. Je vindt het koud. Je vindt het eng en doet zeer. Je bent snel zat.

[00:37:04]

Ja, mensen gaan naar je met je kletsen dat je niet allemaal waar je bent. Bang voor zwakke bakker, maar ook voor een bakker waar je bang voor. Het is allemaal waar. Maar nu ga ik het zeker doen. OK, die eens voor een keer. Nou, misschien zoek ik morgen wel een kunstige schaatsbaan op.

[00:37:21]

Nee, nee, nee. Maar de vraagstelling was Kris. Een winter zonder sneeuw is geen winter.

[00:37:28]

Ja, dat vind ik. Dat vind ik inderdaad wel juist. Ja ja. Maar ja, we zijn al een paar jaar teleurgesteld natuurlijk. Absolute sneeuw is de laatste keer dat het gesneeuwd heeft. Twee jaar geleden waren het echt goed, een jaar geleden is bij zomer maar ook ok hoor.

[00:37:39]

Maar maak je daar geen zorgen over? Ja zeker maak ik met de zorg over wat twee jaar.

[00:37:43]

Dat is best wel fors. Maar zouden jullie neppe sneeuw in je tuin doen? Ik zie Bas Smit. Die heeft natuurlijk zijn tuinwijken. Als je dat als je dat volgt, als je t niet volgt, dan nog niet. Maar hij heeft een hele tuin omgebouwd tot de winter wonen tuin heeft die allemaal van het Nedstaal. Sneeuw met zo'n sproeier vind ik geinig voor effect. Ja, maar zo'n beetje alsof je in de Intratuin staat toch? Ja, dat is waar.

[00:38:01]

Je vindt het niet. Nee, je zou geen nep sneeuw zo erg houdt. Ook niet als je ook zag. Over daarover gesproken, ik zag in in de Intratuin of één van die andere filialen zag ik zo zag een kerstboom. Ja, ik had toch maar even aan.

[00:38:12]

En dat was wel tof, want die had een enorme bak met piepschuim balletjes en daar zat daar in het midden zat de kerstboom. En euh ja, die ging met een soort van zuigkracht. Gaan we die wel eens omhoog? En dat dat viel dus allemaal zo bup naar beneden. Dat drapeerde helemaal over de naalden van de D. De neppe dennenbomen. En toen dacht ik dit zou best willen hebben, maar dat mocht niet van Charlotte.

[00:38:34]

Nee, precies wil het zeggen. Heeft iemand in het huishouden een stokje voor gestoken? Ik was het niet.

[00:38:41]

Winterbanden zijn voor mietjes. A staat de volgende stelling.

[00:38:47]

Ja, nou ja, ik heb hier ook nog staan. Ik ken alle kettinkjes uit mijn hoofd. Had ik nog een vrouw bij de kist? Chris Karakorum. Maar we hebben net over de kerstkaartjes gehad.

[00:38:53]

Ja en nee naar winterbanden vind ik heel leuk. Banden toch? Ik vind winterbanden vind ik inderdaad. Of dit was toch gewoon al? Of we willen hem nog een nieuwe?

[00:39:00]

Nee, ik vind het wel een prima zaterdag. Ja, ook winterbanden zijn inderdaad.

[00:39:04]

Winterbanden zijn totaal onnodig natuurlijk in Nederland. Zeker nu nu het 25 graden is buiten winterbanden heeft natuurlijk niet echt nodig.

[00:39:10]

Ik geloof echt niet aan winterbanden. Ik vind winterbanden, vind ik echt.

[00:39:13]

Denk je dat de uitsluiten? Ja, maar Athina absoluut. Net als Valentijnsdag. En ja, Sinterklaas, ja en hamster weken in Amsterdam wanneer mee.

[00:39:23]

Meedoen niet veel meer dan de consument. Nee, ik. Ik vind het echt. Ik geloof. Ik geloof ook echt niet in. Ik sprak laatst iemand en die uhm, die had een garagehouder gesproken.

[00:39:33]

En die zei ook. Wat een onzin moet je niet doen. Slaat nergens op.

[00:39:36]

Zo sprak iemand en die had een garagehouder gesproken. Die zei het ook. Nou, we hebben expert Bas Luyten aan de telefoon. Bas Luyten en jij weten. Jarenlang heb je al onderzoek gedaan naar winterbanden en zomerbanden en in Nederland het klimaat en het weer en de IJssel. Euh, jij hebt onderzoek gedaan.

[00:39:53]

Wat hebben waar je bevindingen was? Bas sprak een man. Die kende een garagehouder. Eddy zei ooit zoiets. Dit had in feite van christen kunnen zijn.

[00:40:03]

Jezus niet. Dat is wel echt. Ik heb een oom. Die heeft een buurman. Zijn vriendin heeft een goede vriendin die zijn las op Facebook. Wat zat ik op je WK nieuws?

[00:40:17]

Nee, wel goed dus. Ik heb mijn bronnen. Ik zou zeggen doe het niet.

[00:40:24]

Het slaat nergens op. Maar het is toch echt onzin?

[00:40:26]

Ja, maar jij hebt altijd al. Dit op jouw agenda gezet. Ik was altijd al en ik ken je al lang met al alle tegen winterbanden geweest. Terwijl ik toch echt wel het idee had dat ik met winterbanden meer grip heb dan met zomerbanden. En nu niet, want we hebben nu dus een heel zachte winter. Maar ik kan me nog wel herinneren dat ik ooit een winter heb gehad terwijl ik nog een ouwe golf en golf 4. En dat ik geen winterbanden onder zitten.

[00:40:48]

En toen was het in Hilversum was het echt al echt flink gesneeuwd. Maar er was ook vrieskou overheen gegaan. En toen moest ik over zo'n drie appeltje constant rimpeltjes, een uitrit, rimpelige. Daar kon ik niet op met de plantjes. Nee, maar dat kan volgens mij ook komen omdat je zomerbanden heel erg versleten zijn. Dus als je gewoon het gaat om het profiel in je band. En ik rijd dus nu die auto die ik nu heb. Die gaat nu wel zijn derde jaar in.

[00:41:08]

Ik heb dus geen zin, ik nu wel redelijk wat profiel. Heb nog maar je toen 4 seizoenen banden tegenwoordig, maar die zijn helemaal kut. Gordon die gewoon onder.

[00:41:15]

Nee die schijnen echt. Die zijn net niet lekker in de zomer. Nee die leggen in de winter en ook niet lekker in.

[00:41:20]

In de lente en ook net niet lekker in de herfst, maar rijden gewoon altijd op winterbanden boeien. Ik bedoel als ik heb volgens wat heb je nou een zomerbanden?

[00:41:28]

Wanneer ben je nou voor het laatst weggegleden met je auto? Dat gebeurt er bijna nooit. Nee, nee, het is alleen volgens mij vrouw. Ja en nee, ik ben het echt zo met je eens. Was dat? In Nederland lijkt het niet echt heel erg nodig. Die die vier keer per paar decennia dat het echt vriest in je microfoon zit ik niet erin te vangen.

[00:41:44]

Hij praat.

[00:41:44]

Jij zit hier. Nou ja, sorry.

[00:41:46]

Je proeft wel die vier keer in de zin die vier keer een paar decennia dat het hier een keer vriest en ijsveld dan dat. Ja, dan maakt dat ook geen reet uit. Ik moet je zeggen ik weet niet eens zeker of ik nu of ik nu winterbanden op mijn auto heb. Ik denk het eigenlijk wel. Ik heb een zomerbanden onder zitten. Ja, het was mijn rijk al een jaar met winterbanden nu.

[00:42:01]

Het maakt nu ook niet uit. Maar dit jaar maakt het sowieso niet uit. Het gaat ook niet meer gebeuren denk ik.

[00:42:06]

En misschien het voorjaar hé, zeg maar. Januari, februari en maart.

[00:42:09]

Denkt u dat nog echt gaat winteren volgend jaar? Nee, ik denk dat ik niet zo zoveel als je wil.

[00:42:14]

Veel mensen houden natuurlijk van wintersport. Ik ben er één van. En volgens mij moet je al in in Duitsland. Vanaf november tot en met 14 maart moet je verplicht winterbanden hebben, dus ook nu ondanks dat het dus niet vriest niet ijsvrij. Volgens mij is dat de staat staat er gewoon een datum voor vast. Weten we precies, het is gewoon een wet. Zoek het alsjeblieft zelf op, maar ik weet niet kloppen. Ik zit en ik zit en ik zit met een.

[00:42:36]

Ik kijk dus vannacht 20 december. Ja, ik word over 3 dagen. Uhm ja, gek verhaal. Maar euh, ook stoer doen. Word ik geïnterviewd door AutoWeek?

[00:42:46]

Word jij geïnterviewd? Word jij geïnterviewd door AutoWeek? Eigen auto? Nee. En anders met een euh en shoot met mijn auto dan. Jij hebt geen auto.

[00:42:53]

Het is dus mijn hele punt. Euh, want ze hadden het boek gelezen en ze hadden dat ik. Ik had er voor allemaal auto's had ik een verhaal geschreven. Dus zodoende kwamen ze bij mij blijkbaar.

[00:43:02]

Ehm. Maar nu wil ik eigenlijk, want ik kan dat ik met de auto van van Michael gaan. Elektrische Mini. Maar ik kan ook een auto gaan kopen. Ik dacht dat is een leuk verhaal toch? Dat ik een auto koop speciaal. Maar dan moet ik dat dus morgen of overmorgen echt gaan doen.

[00:43:15]

En dan ben je van rijken wel stander. Ja, ik word geïnterviewd. Ik koop wel een auto en word je geïnterviewd over over over domperidon. Nou, ik heb 65 flessen gekocht. Ja, ik had het idee, maar ik heb wel even contact. Ik dacht ik heb geen auto, dus ik moet dat gaan oplossen. Ja, dus ik dat wel. Een auto kopen voor 500 euro. En dat is niet dat ik dat niet, maar de verkoop ik hem ook gewoon weer daarna.

[00:43:35]

Ja euh. Maar ja, ik weet niet goed wat mag ik je een tip geven waar je heel leuk autootje kan kopen?

[00:43:40]

A.

[00:43:45]

Bij onze vrienden van Autoped ga je echt je doen. Geen auto kopen. Ik hou van mij niet, want ik heb een keer in de AutoWeek gestaan met dat ding dus ook weer niet. Ja nee, de Ronde. Ik wil niet lenen, want dat vind ik niet zo'n goed verhaal. Maar als ik nou wat? Ja, die van Mike kun je ook niet gebruiken, want dat is toch ook nergens zo? Dat is onze gezamenlijke auto is een pak op de naam van Majka.

[00:44:03]

Maar ja, zouden ze? Is dit ook wel goede verhalen?

[00:44:05]

Natuurlijk in de Mini, maar is het niet? Is het niet BNR met de auto? Want de eend stond ooit in die rubriek? Dan heb je een bekende kop en dan mag je met je auto in de AutoWeek. Wat is de aanleiding voor het gesprek? Hebben de interviewtje? Of ga ik?

[00:44:17]

Ga je echt op de foto met jouw auto? Ja, de foto met mijn auto. OK, ja, dat is het.

[00:44:21]

Wil je daar alsjeblieft ook op de motorkap gaan liggen? En dan zo'n beetje met je handen op je kin. Allemaal wat. Koop alsjeblieft gewoon een N van 3 ouwe Kia Rio ofzo. Ja, toch echt een afgetrapte Kia Rio met driehonderdduizend op de teller. Ja, lijkt me heel grappig.

[00:44:33]

Zo'n dikke Mercedes zou eentje wat je ook had ofzo vroeger de rare, maar dat was BMW. Ja die was ook tof.

[00:44:39]

Trouwens bij de weg die BMW daar baal ik nu van ik niet meer heb. Maar nee ja, ik dacht gewoon ja om weer eens een goed verhaal.

[00:44:46]

Kan je niet een proefritje maken in een hele dikke bak en dan tijdens dat proefrit je dus in Fierro?

[00:44:53]

Ja, daar heb ik ook over na te denken dat je inderdaad met een enorme nieuwe Jaguar komt aanrijden. Maar hoelang kun je met een. Hoelang kun je een proefrit maken? Nou, dat is een experiment wat ikzelf heel graag wilde gaan uitvoeren op de radio bij 1 bij 50 jaar. Ja, ze nog niet van gekomen, maar dat is.

[00:45:09]

Ik ben ook heel benieuwd naar de vraag hoelang kan je eigenlijk een proefrit maken totdat je echt moet teruggebeld? Is dat er een half uur is. Dat is een uur. Komen er een dag mee weg.

[00:45:17]

Maar ga dit doen en zeggen. Dealer haalde een bizarre Jaguar IPCC.

[00:45:23]

Dat durf ik niet. En dan ga je natuurlijk ook zeggen nou meneer. Het is een beetje raar. Het is heel raar ja. Of ik of ik. Of ik.

[00:45:30]

Ja of bevriende dieren in Sleen, ergens als ik moet blijven. Of ik moet daar zeggen dat ik hem voor een interview heb. Maar dan denk ik alleen maar jij bent dan. Ja nee, want past ook niet bij jou.

[00:45:39]

Met alle respect. Het zou raar zijn als jij de fotograaf in een nieuwe Jaguar.

[00:45:43]

Dat is nu wel met een ouwe Jaguar. Ja, dat vind ik wel leuk, maar die kun je kopen voor duizend euro.

[00:45:47]

Sorry jet, over drie dagen het interview. Ja, en je moet er nog over nadenken hoe dit gaat fixen. Ja, wat grappig. Ja, ik zou willen dat ik dat jouw Jory laksheid had daarin. Nou ja, nee, want het woord is blinde paniek. Maar ja, nee kijk, ik kan altijd met een mini, maar dat vind ik het slechtste verhaal.

[00:46:03]

Maar het zijn allemaal verstandige mensen om me heen die zeggen nee, dat moet je niet doen. Nee, maar zonder je geld, zeg maar. Maar ja, ik denk ja, dat is gewoon het beste verhaal. Toch? Een auto speciaal kopen voor een interview en daarna verkoop. Ik vind het een supergoed verhaal.

[00:46:14]

OK, absoluut, maar je weet dus nog niet welk model. Ik weet helemaal niks.

[00:46:18]

Nee. Nou ja, liefst in een ouwe Volvo denk ik. Of zo mooi. Ja, ik weet nog dat wij ooit een ouwe Volvo hebben gekocht. 400 euro. Mijn hemel.

[00:46:25]

Nou en, maar hij hoeft ook niet het liefst te kunnen verder. Nee, hij moet twee, drie dagen blijven rijden. Da's alles. Nou, dat moet lukken. Nou, ik geef voor twee auto's gekocht allebei van nou. De ene was 500 euro, de andere was achthonderd euro. Die waren allebei binnen een dag stuk, allebei kapotte accu's.

[00:46:39]

Misschien niet met de auto gaan kopen, dat zou je dan wel aanraden.

[00:46:42]

En ja, het kan nog hard gaan inderdaad. Goed jongens, het is bijna zover dat het einde van de podcast, maar niet voordat we nog een laatste stelling hebben behandeld, namelijk de volgende The Winter keuken is mijn lieve links. Oh leuk ja, ik denk het wel. Ik vind het zelf ook het leukst om te koken in de winter.

[00:46:58]

Stamppot te stoofpotje. Haha succesverhaal. Zeker snert. Dat heb ik zelf nog niet gemaakt. Maar Maaike kan het heel goed die kant dan echt zo'n varkenspoot bij de bij de slager en die trekt van een euh. En dan gaat ze daar. Euh euh. Of wil je dat niet zuur? Maar euh, billion billion te zeker?

[00:47:17]

En en dan een heerlijke snert. Ja, ik vind dat wel het lekkerste denk ik dat het meisje standpunten. Ik ben. Naar mijn idee heb ik dit vanuit vroeger nooit echt gegeten. Nee, nee, volgens mij aandreef nooit echt stamppot.

[00:47:29]

En dat je dan in de winter of bij aten kaviaar en zalm en black angel steken en zo uitdrijven. Nee maar ja.

[00:47:38]

Ik heb dus al een keer eerder gezegd dat mijn moeder niet persé goed kon koken. Daar moet ik van terugkomen, want het is dus niet waar of dat is niet van koken hield. Maar volgens mij aten wij vroeger niet stamppot hutsepot.

[00:47:49]

Misschien een klein beetje, maar er is die hele voorliefde die bij Nederlanders wel echt hebben. Echt de Hollandse keuken. Ik vond het allemaal niet zo heel lekker. Unox worsten.

[00:47:59]

Dat het er altijd is. Het is 10 graden. We mogen weer aan de hutspot.

[00:48:02]

Nee, in Siberië. Die Goya's waarmee we die gasten bakken op warm eten.

[00:48:07]

Ik weet wat het is. Ja, ik weet het wel. Ja ja, andijvie. Ja, dat gaat allemaal in plastic.

[00:48:13]

Lekker, heel lekker. Met lievelingseten denk ik.

[00:48:15]

Stamppot andijvie. Ja, zo is dat jouw lievelingseten. Ja, ik denk het wel. Met een beetje cashewnoten erop en Mossadeq ruitjes. Ja ja is een heel goeie, goeie royale. Ik zeg zelf worst. Nee, geen rookworst. Zei niet nee. Ik had geen rookworst.

[00:48:29]

Nee, daar hoort een society's bij. Of een braadworst of een verse worst of René. Bij andijvie vind ik geen rookworst. Dan wordt worden boerenkool of met zuurkool.

[00:48:37]

Maar dit kijk dit wel. Ik weet niet wat hij gezegd heeft zojuist.

[00:48:42]

Wat zijn de regels? Dat zijn de regels. Jij blijkbaar maar regels. Dus we hebben t nu over wa? Wanneer mag je? Wanneer moet je de subsidies erbij eten bij een. Ik vind bij stamppot andijvie, bij stamppot tijdje dus een en euh. En zo. Hij is bij vind ik.

[00:48:55]

Ja, we hebben de boerenkool. Daar hoort rookworst bij. En bij zuurkool. Euh, daar kan ook rookworst bij en beetje bij. Boerenkool is ook heel lekker om zilveruitjes te doen.

[00:49:02]

En een mini augurk is dat ook zo dik was zijn uitgeschakeld van weleer.

[00:49:08]

Dit is iets van vroeger. Ja ja, ja ja. Ik kan me dus niet herinneren dat dit ooit zo heb gegeten. Hete bliksem ook lekker. Nee, ik ook niet lekker naast zuurkool heten. Deze vind ik ook niet lekker. Gewoon zuurkool voor je ook niet. De enige is heel vies. Kan je daar nou vies vindt?

[00:49:21]

Nou dat dat heet als zuurkool en zo smaakt het ook wel. Dat vind ik echt vies. Ik ga het een keer voor je maken. Niet voor niets. Echt niet. Die komt niet bij mij. Dit wordt heel lekker. Het wordt niet lekker. Ik probeer nog een keer.

[00:49:32]

OK. Want je maar niet mee te doen. Ja, weet ik veel de komende weken een keer en volgende week helemaal vol.

[00:49:38]

Hij is goed, ik kom al een keer sukkel bij je eten, maar ook ik doe. Ik beloof je, het wordt voor de spuug versteend. Nee, dat ga je lekker, vind ik.

[00:49:44]

Ik meen het echt, maar het is vaak droog. Dan is het gewoon niet goed voor je gemaakt in het verleden.

[00:49:48]

Ja, maar jij en ik moet wel zeggen Kris, jij bent heel lang een moeilijke eter geweest en je bent minder moelijke eten dan vijf jaar geleden. Ik ben nog steeds aan een beetje moeilijk eten, maar het wordt tijd wordt wel beter. Maar ik vind Schuurke gewoon alleen al de geur. Krijg je echt een beetje braakneigingen van Jezus Christus?

[00:50:02]

Ja, ik vind er echt niet lekker.

[00:50:03]

Maar jij bent ook de man die zei dat gluhwein er kotsen ruikt en smaakt. Ja gezegd.

[00:50:07]

Ja, jij bent geen culinair recensent. Je bent niet bepaald culinair recensent. Ja, maar je bent niet dikke Bergström.

[00:50:13]

Die zou a. De dikke Bergström. Heb je maar binnen de dikke Bergstraße 2021. De nieuwe dikke Bergström is duidelijk geworden. Zo'n kookboek waar je dan? Dat is zo'n kinderboek, dat zo. Maar buik met mijn gezicht erop.

[00:50:27]

En dat mijn buikje daar zo van uit dat dat smaakt naar Kohls ziet eruit als snot. Ik vind Goor is zuur, dat zijn we niet meer.

[00:50:37]

Uitleg vind ik vies.

[00:50:41]

Maar uhm, in Utrecht heb je een heel leuk stamppot.

[00:50:44]

Beter was geweest in de stamppot botermijn. Wat de stamppot bood. Die stamppot boot? Ja, die ligt bij jouw woonboot. Heb je het? Sorry, de blauwe boot? De Blauwe boot? Die hebben jouw hashes halen zeker? Chris dacht dat het een pannenkoekenrestaurant was.

[00:50:56]

Dat was een rare. Spreekt ook binnenstormen. Dat had vader nooit verteld.

[00:51:03]

Nou ja, ik woon niet. Ik wou natuurlijk dat iets heel lang in Utrecht. En toen ik hier kwam wonen met Charlotte en mijn vriendin. En toen gingen we lekker wandelen. En toen kwamen langs de singel bij. Bij die boot en ik. Dit is geen geld. Nee, dat is zeker geen grap. En ik zie al heel vaak heb je dat soort boten dat ze er een pannenkoek, een bootje en een lekker pannenkoek eten. Ik heb vaak zin in een pannenkoek, maar meneer, uit welk seizoen het is dus ik.

[00:51:24]

Ik dacht nou, we gaan lekker pannenkoeken halen in de in en in in de pannenkoekenboot.

[00:51:29]

Maar er stond al een beveiliger voor die deur van kan grijpen.

[00:51:32]

Hoe wild zijn die kinderen die je eten? En het bleek gewoon een Wietske op te zijn. Dat is de blauwe boot. Ja, dus ik ben maar doorgelopen.

[00:51:40]

Maar dit is zo grappig, want dit heb jij ook in Willem, maar dit heb je wel een keer verteld.

[00:51:43]

Het Wilhelminapark is al een chique restaurant. Ja euh, daar ben je ook naar binnen gelopen. Het heeft dan een rieten dak, dus dat een cries naar het zand van de pannenkoekenhuis. Ik heb natuurlijk. Ik kom uit Amsterdam en daar heb je het Amsterdamse Bos. Had je boerderij of heb je nog steeds boerderij Meerzicht en daar eet je de pannenkoeken daar. En dat is ook echt zo'n typisch boerderijtje in dus het Amsterdamse Bos. Oh wat Grant dat is ha.

[00:52:02]

Dus ik leg er nou. Ik zie iets. En dan is dat voor de rest van mijn leven overal hetzelfde blijkbaar.

[00:52:06]

Als jij dacht ik ga gewoon even een pannenkoek met stroop en en en poedersuiker halen op de blauwe boot.

[00:52:10]

Ja, dat kan niet. Nee, nee, nee, ik heb al wat anders gehaald.

[00:52:14]

Daar smaakt weer een pannenkoek met je nog eens in een pannenkoek. Je hebt dus de stamppot boot die ligt in de veiling. Havenkade zegt bij jou vangen wij vlakbij jou. Nou, dat is echt zo'n mooi oud schip. En uh, en dan kun je dan allerlei stamppot eten. Daar hebben ze ook weer een nieuw menu met stamppot. Ja, dat wist ik niet. Met bloedworst ook zo en zo.

[00:52:31]

En allemaal lekker. Is echt lekker, dus afhaal. Nu weet ik niet of stamppot bonding in dienst is en verkijken wel. Vinden stamppot wel lekker. En ik heb. Ik had. Ik had vroeger ook nooit hutspot. Maar dat als ik dus bij mijn vorige relatie had, ik dat regelmatig. Dat maakte haar moeder graag dus duidelijk. Zal allemaal leren eten. Dus ik vind het nu wel echt Tejada als ze weer terugkomt. Stelling, want er loopt nog een stelling toch erg graag, zegde de winter keuken is mijn lievelingseten.

[00:52:54]

Ik vind het wel echt een van de aller lekkers. De keuken ziet er zijn ook lekker Hollands toch?

[00:52:58]

Winter keuken is wel echt heel erg van dat wild. Dat is niet per se winter. Dat geloof begint begint wel een beetje. In herfst geloof ik het. Ik wil 16maart een hert eten en niet wat Turine, want hij mag helemaal niet. Gaan we weer eens lekker toch? Vegetarische fazant?

[00:53:14]

Nee, maar je kunt toch ook in een hele goeie restaurants je toch gewoon de hete stoof, een fazant? En ik heb één keer een goe. Dat is lekker. Heeft niets met de winter te maken. Uhm, in Frankrijk heb ik een kwartel gegeten. Ach, dat was goddelijk. Dat was echt één van de lekkerste dingen die ik ooit heb gehad. Ja kwartel, ja ze bestaan niet meer. Zijn een uitgestorven inmiddels allemaal op gaan.

[00:53:34]

Ze waren lekker. Nou ja, dat was lekker.

[00:53:37]

Nou, ik zat eraan te denken. Om ik kreeg ik natuurlijk niks te doen en ik beken ik picks ICSI pickups heb, wil dingen om handen hebben. Dus uhm, ik kreeg laatst een brief van de boze buren en die je. Die maakt zich druk om de Wierd Singel. De Weerd Singel is de weg langs de Singel. Boeit niet heel veel verder, maar de gemeente wil asfalt van maken en daar zijn de buren heel boos over. Dus ze kregen een heel A4'tje in in de brievenbus en ik las dat ik dacht ja, ik ben ook boos daarover.

[00:54:04]

En euh, ik ga helpen. Ja, ik ben ook boos. Ja, zeg ik altijd.

[00:54:09]

Ik zoek leuke dingen om te doen, dus ik heb die mensen gemiddeld. Ixion, ik ben pas Louise. Uhm, ik stel verder niet zo heel veel voor, maar ik sluit me aan bij jullie aan en ik ik. Ik ga. Ik ga graag helpen. En nu zit ik in een soort proef Pinel. Nu moet ik misschien een keer daar iets over iets tpmy ofzo om de gemeenten te overtuigen van de nieuwe straat als influence er. Nou ja, nee, ja, gewoon als ze zeiden ze zeiden Wil je, wil je?

[00:54:29]

Wil je je druk maken op social media? Meld je aan. Ik dacht nou doe ik met jullie man?

[00:54:34]

Nou ja, maar goed, geen idee wat daar verder. Wat ga jij voor post doen? Waar we boos?

[00:54:40]

Ja ja, ik heb ook niet veel meer. Wat ga je doen dan? Weet ik niet. Hadden we? Gaat Bas Luyten voor u op de bres? Dan ben je ver van huis.

[00:54:49]

Maar goed, ik kwam er op omdat ik. Ik kreeg ook een brief van de Vogelbescherming. Ze zeiden nou ja, als je vijf euro voor vijf euro kan je lid worden van de Vogelbescherming en dan krijg je nog een tijdschrift en dan red je de vogels. Ik dacht daar ga ik ook doen. Ik ga ook de Vogelbescherming in. Joh, ik ga, ik ga van alles doen. Maar ik ga dus de vogels beschermen. Maar ook kwartel eten als ze weer quarto eten.

[00:55:08]

Eens een eend, een kip een lekkere inblaast én gehad wat lekkers lekker met zuurkool. Ja sorry eighth. Ja ze lettercombinatie. Dit is een fantastisch product. Het zijn eikels van dieren, het zijn echt klootzakken. Ze verkrachten elkaar en dat soort dingen zijn eigenlijk maar op te eten. Goddelijk. Alleen je kan ze snel verpesten. De eend zou bedrogen worden, heel snel droog, maar met een goed krokant korstje.

[00:55:30]

Maar ik dacht ook bij de 1:20 jij dit mag je gewoon eten. Daar is echter ene hebben we niet. Zijn er genoeg zijn genoeg deinde.

[00:55:37]

Dus ik dacht ja dit kan prima goed. Jongens, dit was aflevering 9 van seizoen 5 van Manmanman, de podcast die ging over de winter, maar het werd toch een warm gesprek. Ga naar Manmanman, een podcast punt, Hell of Instragram steeds Manmanman kast audio berichten. Die kunnen naar 06 4, 2, 2, 4 3, 9 0 7. Aflevering 50 aflevering 50 jongens. Dat was m. Ja, ik hoop dat jullie daarvan hebben genoten.

[00:56:02]

Dan sluiten we dus snel af voordat bassen. Reportage. Nee, flauw, je hebt nog je reportage.

[00:56:07]

Ja, ik ben heel erg benieuwd. Ja, dat meen ik nou. Ik zal ook m laten horen. Ja alsjeblieft.

[00:56:12]

OK. Nou ja, nogmaals, ik kreeg dus een gek voorstel.

[00:56:16]

Uhm. Maar ja, omdat ik nu ook al de burenhulp in de Vogelbescherming euh. Aan het helpen ben dacht ik ga gewoon mensen helpen. Iedereen die mij nodig heeft, die kan mijn hulp krijgen. Nou komt ie ook.

[00:56:35]

Het is dinsdagavond. Utrecht is fris. Kwart voor zeven en ik ben onderweg naar een man voor wie ik iets moet doen en ik ga zo moeten. Ongeveer nog tien minuten.

[00:56:56]

Dan hoop ik dat ik hem kan helpen. Ik ben bijna op de plek. Waar we hebben afgesproken een beetje gek. Gekke plek. Even kijken of die er al is. Het is het Vredenburch plein achter Tivoli. Gebeurt nu helemaal niks. En ik loop euh, gamma pleinen om te kijken of ik hem ergens zie of tref. Ik weet ook niet waar ik hem aan kan herkennen, dus ik heb geen idee. Ondertussen wordt het plein schoongeveegd door zo'n bestelwagentje.

[00:57:48]

Ik wacht gewoon even af. Ik denk dat ik denk dat iedereen is is. Ben jij het wel om? Wie is het?

[00:58:06]

Ja zeker? Ja, ik doe ook.

[00:58:09]

Kan het worden? Ik weet alles over jou. Niks aan verwijt.

[00:58:11]

Nee, maar dit is een gek. Hoe moet ik ineens?

[00:58:13]

Ja, ja, nee, ja, ik duurde. Was het anderhalve maand, maar het is zover. Nee, ik ben hartstikke leuk. Nee, ik luister. De zomer begon een nieuwe baan, viel weer in de auto en toen kwam het voorbij. In de podcast en toen heb ik het! Volop geluisterd. Nu moet ik me één keer in twee weken doen. Ja ja, da's wel zo raar. Ik weet echt zoveel dan ja. Ik dacht dat we hier onderweg naartoe en jij weet niemand niks over mij.

[00:58:38]

Nee, ik heb helemaal niks hebben. Ja, ik weet alleen dat je het boek bij je hebt. Ja en pinot noir. Maar dan heb ik er net. Ik heb net afgeluisterd, deweg de laatste. Hij is niet uit Frankrijk, wel Nieuw-Zeeland. Nou ja, te gek. Dank je wel ja. Moet even een plekje zoeken wat je wel apprecieert. Hebben toch?

[00:58:52]

Ja hé. Had je m? Ja, ik had alleen maar penveren. Dus ik heb alleen nog een potlood kunnen vinden. Ik heb een pen bij me.

[00:58:58]

Toch toch even kijken. Waar kunnen we naartoe gaan? Gevochten? Alles is geblokt. Euh, misschien nog. Het herken je of zo, maar je wil m alleen nog maar gezien het hebben.

[00:59:08]

Ja ja, je begint wel een voorkeur te krijgen.

[00:59:12]

Dit is alleen maar goed. Dit is alleen maar goed. OK, ik euh. Ik heb opgeschreven voor Niek en deze bijzondere jij moet nog een nachtelijke bijna een maand voor deze bijzondere ontmoeting. Alsjeblieft, dank je wel ja, superleuk.

[00:59:32]

Ik moet u wel blijven. Veel plezier mee. Ja, gaat helemaal lukken. Dank je wel ja. Grappig, wat grappig. Dus iemand heeft jou een bericht gestuurd met Ik wil graag een boek met alleen jouw handtekening daarin? Ja, hij had het boek gekocht en hij wilde blijkbaar mijn handtekening krabbel. Niet die van de omin, niet die van mij, echt van alleen jou van blijkbaar. Ja maar goed, ik dacht eerst iets raars om om met iemand af te spreken die ik niet ken en dan zijn handtekening zetten.

[01:00:03]

Mij gaat het gaat toch doen, maar ik smul hiervan. Ik kan hier heel lullig over doen. Ik vind dit. Ik vind dit mooi gemaakt. Ik zit er in. Vind je dit leuk? Ja, ik vind het mega leuk. Maar laten we dan. Ja, misschien wil het wel kut, maar wil je meer mensen ontmoeten. Een beetje gek nu om mensen ontmoet, want je mag niet. Mag niet dichtbij komen. Maar stel dat er iets iemand in de omgeving van Utrecht en die houdt van nacht vissen ofzo.

[01:00:26]

Ja, en die laatste podcast ga ik doen. Ja ja, ik ga echt alles. Iedereen die met een gek voorstel komt. Ik ga met je mee, maar stuur een mail naar Bas en Manmanman, de podcast Pinel. Ja, want ik vind het heel geinig. Ik hoop, dat vind ik fantastisch en ik weet niet of het iedere keer in de podcast moet terugkomen. Misschien kun je er wel een een aparte podcast van maken. Ik vind het echt.

[01:00:44]

Ik vind het zo geinig. Mja, ik sta overal voor open. Ik vind alles leuk. Naar Bas en Molman, de podcast. Dat is jouw privé adres. Als jij denkt Nou, ik wil graag een keer met Bas Luyten. Hij heeft wel een microfoon mee. Laat Van Jole. Ik vind het heel leuk. Maakt er een repo van. En ja, nou ja, goed.

[01:01:00]

Nou ja, dus ik dacht ik ga het gemaakt zijn door voorstellen waar je op voorhand nee tegen zegt. Nee, nee, nee, nee, ik denk het niet. Ik denk dat je echt de meest waanzinnige dingen kunt bedenken. En hoe gekker, hoe liever was dat? Daarbij is absoluut. Ik vind het heel erg leuk. Leuke jongens, mag ik jullie een heel fijne jaarwisseling wensen? Ja, en hetzelfde. Het einde van 2020 is eindelijk hier.

[01:01:19]

Ja, laten we hopen dat volgend jaar beter wordt dat we met z'n allen gezond blijven en dat we een mooi en nog bijzonder 2021 tegemoet gaan dat tot 2020 was. En veel geluk en gezondheid natuurlijk. En we zien elkaar. 10 januari Kaartje kopen kan nog steeds via Mammon.

[01:01:35]

De podcast slechts in januari. En doe dat.

[01:01:38]

Dan zien we Okada met de tiende aflevering Chainel Lost Chess.

[01:01:45]

Dit was Manmanman, de podcast. Deze aflevering ging over de winter. De rillingen lopen me koud over de rug.