Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
Proofread
[00:00:00]

Het was weer heel even als vanouds Verstappen en Ricciardo gingen bij de start de strijd met elkaar aan en dat was best entertaining, maar er waren ook een lekkere strijd tussen Verstappen en Ricciardo.

[00:00:26]

Heel even bij die start Michelet Jan.

[00:00:29]

Uhm nee, dit was de eerste ronde. Die was even spannend, maar daarna hadden we dan nog wel een paar kunnen gebruiken.

[00:00:35]

Radio 1 is podcast. Daarachter ploeterende VARAgids Komon? Nou, dat mag je wel zeggen. Waanzinnig. Ik moet het wel goed doen. Verstappen nog steeds foutloos, maar ik heb niets voor de boek weggekaapt. Ook autocontrole. De ex-Formule is de Franse openbaar geworden 5 seconden bij gesmokkeld, 5 seconden Maeght van de eindredacteur voelt, maar hij is toch leuk.

[00:01:19]

Het was misschien wel weer de eerste saaie race van het seizoen. Toch is er heel wat om over na te bomen. Gaan we natuurlijk doen met verslaggever Louis Dekker. Claudia was ook in Spa. Dus je hebt alle ins en outs. En oud coureur Jan Lammers uiteraard ook in de studio met onder meer een gefrustreerde Verstappen. Weinig spectaculaire 1 2 van Mercedes, de revival van Reno, het tikje van de Ferrari's, de emotie van Kelsey en een crash van Juvenaat 7 in het allemaal.

[00:01:46]

In een half uur, misschien 40 minuten goed te beginnen bij Verstappen. Saai, noemde hij de reeks. Slaapverwekkend, noemde Christian Horner zijn teambaas. Het Mercedes vooraan. Verstappen in niemandsland er achteraan. Jan Verstappen is toch wel de enige uitdager van Hamilton. Samen met Bottas zou je kunnen zeggen. We hebben nu zeven van de zeventien races gehad. Geloof je nog dat er iets kan draaien? Nou uhm eigenlijk. Euh. Als je ziet hoe Reno en één keer een stap heeft gemaakt.

[00:02:18]

Euh. Dan mogen wij ook nog hoopvol zijn over dat Honda misschien CKU in samenwerking met Red Bull natuurlijk, maar dat euh, dat er nog steeds stappen gemaakt kunnen worden is hoopvol. Dat moet alleen even bij Red Bull euh gebeuren. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat Max een beetje gefrustreerd en Norge was na de race. Want je moet je voorstellen, je hebt al zo'n races gereden, er is al geen publiek. Dan zie je ook nog geen collega's.

[00:02:42]

Je rijdt daar een beetje in je eentje. Alleen met 17 karnen kon je eventjes nog ze heel even zien, maar dan stap je uit je gaat even wegen. Het eerste wat die mannen vaak doen is even op die monitor kijken. En wat zie je dan op die monitor? Nou, je ziet in één oogopslag zie je dat die na 33 ronden op zijn harde banden de snelste ronde van de wedstrijd zit. Natuurlijk had de hadden de andere Mercedes rijders nog iets sneller kunnen gaan, maar dat zie je in één keer.

[00:03:08]

Euh. Het was al opgevallen dat ze ook in de training snel waren. Maar en dan is Monza is gewoon je volgende race. Verstappen ziet gewoon van Van New. Zo hard als je nu moet vechten voor z'n derde plaats. Misschien moet ie straks wel voor een vierde of een vijfde plaats hard gaan vechten als Red Bull geen vorderingen maakt. En dat ziet Verstappen in één keer. Dus ik kan me wel voorstellen dat die nodig is. Eerder was er ook veel gemor over die die een stoppers.

[00:03:32]

Veel mensen willen gewoon keihard geracet zien en niet dat coureurs banden gaan sparen. Wat vind jij?

[00:03:39]

Ja, daar kan ik het alleen maar mee eens zijn met die kritiek. Want ik ben in goed gezelschap gister. Christian Horner die zei de teambaas van Red Bull verstoppen in zijn race. Zolang we één stoppers hebben krijgen we saaie wezens. Je hebt 2 of 3 stops nodig om een beetje spektakel te krijgen. Toto Wolff heeft dat al gezegd. Hamilton heeft het al gezegd. Hamilton heeft de allerergste opmerking over Pirelli Pirelli gemaakt. Een paar weken geleden. Die kan maken, want hij moet natuurlijk ook al te vriend houden.

[00:04:04]

Maar dat was toen hij zei wij willen Pirelli graag helpen de banden beter te maken, zodat we beter kunnen reizen. Closer kunnen Wegter. Willen we ze bij helpen, hebben we allemaal belang bij. We willen helpen om het beter te maken als ze dat kunnen. Nou, die toevoeging is natuurlijk dodelijk en ik kan me herinneren dat ie een jaar of twee geleden in Mexico ook al een keer zei het was een minder diplomatiek woord voor zij die echt vrij vertaald.

[00:04:28]

Dat het klote banden daar maar beter maken. Bedoelt ie dan? Wat bedoelt u daar eigenlijk mee? Want als je als je banden wil die nog minder snel slijten, dan krijg je nog minder pitstop. Nee, maar Hamilton wil dat Kodak. Dat krijgt heel wat te horen, onder meer van z'n teamleiding, helemaal geen. Maltin wil banden die niet bestaan, namelijk voortdurend aanvallen en dan toch ook al drie keer per reiziger slijtage treden.

[00:04:52]

Ik vind het wel leuk ze af en toe een band klapt. Eigenlijk. Alles vinden we allemaal leuk, want we krijgen uiteindelijk Formule 1 om te zien dat de dingen fout gaan. Daarom was Iovine natty. Als je t zo wil bekijken misschien hoogtepunt van de race voor sommigen, maar ik kijk ook voor andere dingen en die banden. Volgens mij is het grootste probleem van de Formule 1 op dit moment dat Pirelli altijd de races wint. Zelfs als een verliezer.

[00:05:12]

Dus ik ga niet gebeuren hoor, de komende tijd, maar laat maar terugkomen.

[00:05:16]

Lopen er gesprekken met Peerlinck. Na dit gesprek is al geweest, dat is al getekend. Voorlopig zitten we hier aan vast en moet Pirelli al dan niet samen met teams en coureurs, maar voor iets gaan waardoor de komende jaren die ene stopper onmogelijk wordt. Want dat is iedereen met elkaar eens. Als iedereen op dezelfde strategie gaat, wordt het saai. Tenzij er zoals in Silverstone iets raars gebeurt omdat iedereen te snel naar die banden moet switchen, een eind in de problemen komt.

[00:05:41]

Maar ja, dit te halen met een Tour de France taal te zeggen je zag gister echt een wandel etappe.

[00:05:47]

Ja Jan, lijkt me ook moeilijk voor de fabrikant Pirelli om banden te maken waar iedereen tevreden over is. Want banden die helemaal niet slijten, waarvan je zou kunnen zeggen dat de beste marketing ooit. Dat wil niemand, want dan hoef je helemaal nooit meer naar binnen. Bij wijze van spreken. Als ze na tien ronden op zijn. Dan is dat. Euh, ja, toch ben je slecht voor je merk. Zou ook zou ik zou denken ja, weet je?

[00:06:11]

Ik ik. Ik probeer me een klein beetje te verdiepen terwijl je de vraag stelt van ja, waar zit die oorsprong nou van dit hele verhaal? En euh, dat die oorsprong vindt? Euh. Wordt toch gevonden in. In dat men euh, dat Inhaler wil promoten. Men wil spannende races krijgen. Daarom is ook het Drs. Hij die achtervleugel die opengaat dat je in één keer 20 of 25 kilometer harder gaat. Daardoor zijn die dingen in het leven gekomen.

[00:06:35]

En als je nu dat DRS wegdenkt. Euh. En je kan moeilijk achter auto's rijden. Dan wordt er misschien helemaal niet meer ingehaald. Dus waarom dat met die banden allemaal gebeurt om op jouw vraag terug te komen? Dat is toch omdat iedereen de grenzen probeert op te zoeken en met slimme rhede? Euh proberen gewoon in de pits. Dan maar. Of met een betere strategie zo'n race naar je toe te halen. Dat dat euh. Verstappen, die wordt in principe derde.

[00:07:02]

Maar als hij een goeie banden strategie heeft, wat vaak ook een risico is dat je daar net naast zit, dan kan je misschien wel één of twee Mercedes verslaan en dus zo. Zo marginaal is het allemaal. De soort komt eigenlijk doordat in principe met deze moderne auto het het inhalen zo moeilijk is. De remweg is zo kort, de bochten snelheden zijn zo ongelooflijk hoog. En met dat was gisteren Kamera Shot waar ze uit Pouillon bocht tien en elf is.

[00:07:28]

T Geloof ik. Uhm, maar die dubbele linker waar ze met vijfenhalf g de hoek om komen. Nou euh. Het gebeurt heel vaak dat je gewoon voor mijn part na na na races zit te kijken waar ouders boven de 300 rijden. En dan ziet het er niet snel uit. Maar het viel mij gisteren op dat als ze daar die dubbele linker met vijfenhalf geel de hoek om komen met camera shot van vooraf. Dan zie het er zo ongelofelijk snel uit.

[00:07:51]

Alleen op die snelheid inhalen. Dat gaat gewoon niet. En ook met een remweg die zo ultiem kort is, gaat dat inhalen niet. Dus zoek op allerlei manieren met banden. Strategier met de Drs. H en. En ja, push toepassen dat je een knopje hebt dat je even 25 pk meer hebt ofzo. Dat zijn middelen gebruikers niet in de Formule 1. Sommige andere klasses wel. Dat zijn middelen om het inhalen te promoten. Dus ik denk dat als je het banden probleem wil adresseren moet je veel dieper gaan zoeken hoe je op een andere manier de race spannend kunt maken.

[00:08:22]

Maar is de banden strategie Lauri? Euh, een manier om het spannender te maken?

[00:08:27]

Zo was het ooit wel bedoeld, maar ik ben echt van mening. En misschien ben ik ouderwets in de Formule 1 2 bandenfabrikant dat nodig heeft om te rijden tussen die van natuurlijk. Het gaat om een strijd tussen teams, tussen coureurs. Waarom zou je de banden daar los van zien?

[00:08:41]

Zo'n belangrijk argument teams zelf kiezen welke fabrikant ze gebruiken. Maar goed, t is een mooie gedachte. Dat gaat niet gebeuren, want die deal ligt er dus we zitten daar aan vast. En tot wanneer eigenlijk nog een paar jaar ook niet uit m'n hoofd, maar hier gewoon nog te lang commerciele ook een moeilijke. Je zou eigenlijk wel twee of minimaal drie banden fabrikanten willen hebben en dan krijg je een mooie competitie, maar dan hebben ze iedere drie of vier teams om te begeleiden.

[00:09:06]

En dan de investeringen die nodig zijn qua ontwikkeling, qua productie, qua transport en logistiek dus niet haalbaar is. IS is uh ja, dat de kloppende verhoudingen gewoon niet meer zijn te hoog ten opzichte van de woorden. We hebben nog maar 10 teams. Dat speelt ook mee.

[00:09:21]

De Mercedessen hadden een uh 1. 2. Uhm, maar geen en puntig feest. Eigenlijk waren er wat handjes geschud en wat ellebogen getikt. En dat was het dan. Vonden jullie dat nog opvallend of is het zo normaal? Wat? Wat mij opviel. Ik zag een clipje bij onze collega's voorbijkomen en daar werd eveneens zieners geïnterviewd. En euh ja, die deed toen even. Misschien niet zo zo bedoeld als het overkwam, maar die deed even een uitspraak van ja, het moment dat wij een race winnen dan.

[00:09:51]

Dan vieren we dat niet. Maar dan zitten we gelijk al na te denken hoe je de volgende kan winnen. Tuurlijk. Nou he, dat is logisch en dat is prima. Wat dan ook ook wel eens anders gezien hoor. Maar hé, je mag je successen natuurlijk tussentijds ook beleven vieren. Maar zoals hij het overbrachten was van van New H. Dat er nauwelijks. En natuurlijk stapte Hamilton altijd een lanchals uit zijn auto. Maar ja dus. Kortom ze zijn wel erg gefocust en dat gaat heel erg goed.

[00:10:15]

Maar maar ja, de gezelligheid is niet van af. Nee, niet echt. Uhm, nou staat Mercedes erom bekend. Of dan zat zegt dat de Wolff de hele tijd dat er geen teamorders worden gegeven. Uh, op een gegeven moment wilde Bottas pusht de oversteek doen. Dus even wat extra kracht. Uh, in die wagen om eigenlijk te proberen dichter bij Hamilton te komen. Dat mocht niet. En tenzij die verjaardag daar.

[00:10:43]

Nee, hij wist daar helemaal niks waren inmiddels beter dan wat er is gebeurd. Volgens Mercedes volgens Mercedes. Het was een misverstand, miscommunicatie, maar maakt helemaal niet uit, want Bottas is gewoon niet goed genoeg om helemaal te.

[00:10:54]

Dat hij het had gehad. Hij zat op 1,2 geloof ik van hem. Stel dat die net binnen DRS had gezeten van Hamilton. Was toch leuk geweest.

[00:11:01]

Dat zou euh ja weet je uit als als als. Team zegt Ze mogen met elkaar vechten, is eigenlijk het enige wat je nu mist. Het is oké, doe het dan ook een keer, want we hebben natuurlijk het verleden wel meegemaakt dat hem als een Hamiltons ze niet cadeau kregen. Rosberg, die prikte zijn neus weg ook nog wel eens tussen. Dat was nog wel Bottas. Bottas en wat braafjes. Maar doe het wel precies wat het team wil en morgen is er meer aan dit soort uitspraken.

[00:11:23]

Kan ik dan afleiden dat er toch iets kriebelt? Dat ie dan toch niet helemaal blij is met dat zou toch ook raar zijn als er niet iets scheelde? Maar ik denk niet dat dat meer dan dit wordt. Nee, we zeiden volgens mij de eerste podcast van dit seizoen al. Bottas wordt alleen maar wereldkampioen als een hele rare dingen gebeuren. Volgens mij zijn er nog geen rare dingen gebeurd. Dus ideale tweede rijder wingman, hoe je het ook noemt.

[00:11:44]

Euh ja, dat is het. Ik snap heel goed dat Mercedes daarvoor kiest. En af en toe zal ie dan mopperen, want hij doet ook niet mee om tweede of derde te worden zoals Max ook niet meedoet om derde te worden. Maar ook Max zegt na de race inmiddels omdat ie eraan gewend is. Ja. Beter dan niks.

[00:11:59]

Daarbij toch uitgepraat? Hij was van woensdag tot zondagochtend op het circuit. Daar was geen Fendt te bekennen. Lekker doorrijden naar het circuit denk ik. Had niet geparkeerd in t weiland, denk ik. Het is.

[00:12:14]

Ik heb nog nooit gehad dat ik dacht ik zou graag weer die file terug zien, maar dit was hem hoor. Ik kreeg een. Het was niet eens een GO's toon. Het was een spook gebied. Was gewoon helemaal niks. Een paar van die mensen die al fietsers tegenhouden zijn die dan nietsvermoedend toertochten aan het doen zijn en tegen Rood Blox aanrijden? Euh, je gaat bijna verlangen naar de rij van vijftig man voor dat veel te dure frietje met mayonaise.

[00:12:38]

Nee, echt niet. Ik heb alleen al om het te ervaren. Ik geloof zaterdagmiddag. Een kwartier voor de kwalificatie. Kon dat ook nog? Ik denk even een Vlaams liedje halen. Normaal moet je daar een uur voor in de wei en nu kwamen ze bezorgen aan tafel.

[00:12:51]

Stonden de toiletten schoon? Ja. Nou ja, da's trouwens wel grappig. Die toiletten, dat is nog een verhaal. Daar hoorde ik een verhaal over zeg dat. Dat is dus een probleem binnen de bubbel van de Formule 1 geweest. Voor alle duidelijkheid ik zat net buiten het circuit en niet in die veelbesproken bubbel waar de pers, de coureurs, de teams zitten niet bij de hospitality, niet in de perskamer, maar de toiletten. Daar gingen verhalen over rond.

[00:13:12]

Dat wrong wel boeiend. Er zijn klachten geweest dat ze wel gaan zitten, Jan. Er zijn klachten geweest dat de toiletten niet schoon zijn geweest op het circuit. Hoe kan dat verwachten? Het schoonmaakpersoneel was kennelijk niet getest, dus mochten daar niet komen dit jaar. Ja, het gaat niet om de toiletten voor het publiek. Dat weet ik van vorig jaar. De heilige toiletten in de paddock, daar was een verhaal over.

[00:13:38]

Want de mensen die ze schoolmoe moesten maken, die we hadden eigenlijk niet de permissie om daar te komen. En die zei ja, we willen het wel schoonmaken, maar we zijn niet getest. Nee dus. Euh ja, bijna geen publiek 0 na hadden waren de twee gelovigen die zich met de helikopter opgepikt. En toch waren de vieze toiletten, maar niet buiten de circuit, maar alleen maar doowop. Als we dan toch over leven in spa hebben en dan van die toiletten dat gewoon zo'n gat euh zit.

[00:14:05]

Ja, dan komt het elkaar tegen. Daaronder is heel goor begeleiden. Nou ja, andere interessante woordkeuze. Euh, want ik was ook een keertje vrij laat voor de start van haar reis en kreeg daartoe met een GTD auto. En euh, dat gaat allemaal gewoon door. Nog even snel naar toilet, maar toen liet ik dus, terwijl ik met mijn dochter in Amerika aan de telefoon zat. Heel gevoelig was dat doen, want ik zat net midden in de scheiding en noem maar op.

[00:14:29]

En toen viel mijn 2 mijn telefoon. En toen dacht ik eventjes dat de hele wereld vergeten wat ik dacht van nou, die ben ik kwijt. En ook juist omdat ik contact met je kind. Zo belangrijk dat ik daar eigenlijk zo te balen. En terwijl ik staat te balen, zag ik aan het licht van mijn telefoon dat ik er ondertussen was blijven. Kortom, ik heb ongeveer drie kwartier met garages op zowel mijn telefoon als met de armen staan te wachten op wat dan ook.

[00:14:57]

En ze had bijna de start van de reeks gemist. Dus ja, jij begon alweer in dit verhaal. Is jouw schuld? Het is uiteraard mijn schuld.

[00:15:06]

Afgezien van dit geweldige verhaal wordt Thomas had nog een meerwaarde om te zijn.

[00:15:13]

Nou ja, dat is. Laten we de serieuze afslag nu maar pakken. Daar moet ik even uitleggen op twee manieren. Je kunt je driejarigen keer op keer niet gaan. Je kunt wel gaan op de bonnefooi, zoals dat heet. Euh, ik heb normaal gesproken een jaar pas. Ik kan overal bijkomen. Maar sinds Korona werkt het even anders. Wil je na een campy als journalist, dan moet je op drie Rompuys inschrijven. Moet je aan kunnen tonen dat je geen korona hebt?

[00:15:34]

Euh, dan moet je vervolgens in een perskamer gaan zitten waar je eigenlijk gewoon euh, tenzij je naar je hotelkamer wil niet meer uit kunt. Alles gaat via internet, alles gaat via Zoem Kohls. Je spreekt niemand dus. Dus ook als je daar bent. Ook als je daar bent. Dus ik gek gek genoeg. Ik ben dus wel op het circuit geweest, maar ook weer niet echt op het circuit. Ik had een interview met de commercieel directeur van de organisatie, de Spada.

[00:15:57]

Rompuy heet dat. Die zit aan de buitenkant van La Source Bogt n. En ik moest er zijn voor een interview. En ik dacht zes keer van goh, moet ie dan niet getest worden? Nee, dan krijgt de lemmers een thermometer tegen je hoofd. Nou, ik scoorde een keurige. Wat zal zijn Jan. Zesendertig 7. Zoiets moet in ieder geval. Hoe moet Jan dit weten?

[00:16:15]

Die heeft dat vaker dan. Dan is het verhaal zo'n QR code. Je wordt gescand en je krijgt een polsbandje. Ze weten waar je uithangt en ik sta gewoon vrolijk drie minuten naar de tweede vrije training te kijken. Echt moederziel alleen, wachtend op het interview met de commerciele directeur. En ja, wat was de vraag ook alweer? Het is natuurlijk natuurlijkheid, een meerwaarde, want je ziet hoe het gaat. En euh, ik had me ook op kunnen laten sluiten.

[00:16:45]

En ook in Monza en Mugello in een perskamer van ik denk ja, daar kan ik ook allemaal thuis. Met een laptopje. En nu? Euh. Euh. Je kunt met eigen ogen kijken hoe leeg het buit is. Je kunt rondlopen tot een bepaald niveau waar je dan tegengehouden wordt. Je kunt mensen verleiden om in plaats van dat je naar hen toe komt, dat ze naar jou toe. Komen Dus Ik heb wat tijd doorgebracht bij Empe Motorsport, die 5 kilometer buiten het circuit hun eigen bubbel hadden.

[00:17:11]

En als je dat in de buitenlucht doet en afstand houdt, kun je prima werken. Dus ik heb tijd doorgebracht met band viskraam. Richard Verschoor met Sander Dwarsbanden teambaas met een fotograaf die we straks nog hoor in de podcast. Nauw met de mensen van de organisatie. En ik heb een. Eindelijk sinds Melbourne, want dat was het laatste moment dat ik van dichtbij een Formule 1 auto auto heb gezien. Ik heb ze nooit gehoord, want ze reden niet.

[00:17:32]

Maar dit was de eerste keer dat er weer een beetje dicht bij zat. En dat was wel nodig hoor. Ja, dat vond ik dan weer dus meer Wala. Het zou raar zijn als ik zeg het had geen meerwaarde. Maar toen ik vertrok woensdag dacht ik maak me geen illusies.

[00:17:46]

En je had het net over die fotograaf die jij hebt gesproken. Sjors De Coster, een Belg. Euh, wie is dat?

[00:17:52]

Dat is euh. Om een misverstand meteen weg te halen. Een Vlaamse fotograaf. Hij noemt zichzelf trouwens geen Vlaming, maar een Belg. Groot verschil. Hij doet al een jaar of veertig Formule 1. Hij doet niet alleen de kroonprins van België, maar eigenlijk het hele seizoen. En hij mocht dit jaar niet bij zijn thuisrace, zijn thuisrace. Het is alsof je tegen Peter van Egmond zegt. Jan Lammers even. Want je moet effe regelen dat je naar de camping rondrijden, zegt Jan.

[00:18:16]

Nee Peter, ik heb geen plek voor je. Dat is hem overkomen, zou ik dat zeggen? Dan denk ik niet. Ik ga er gelukkig niet over.

[00:18:24]

Luister naar Essers. De Coster. Voor mij had het inderdaad een negenendertigste keer moeten zijn. Ongelooflijk. Ik ben er niet bij. Eerlijk gezegd, ik vond dat serieus balen. Echt waar? Balen. Ik heb alles gedaan om erbij te horen, maar ik denk dat ik gesaboteerd ben door de Engelse maffia die zoveel mogelijk mensen wil elimineren. Vanaf de eerste Granpré dit jaar vanaf Oostenrijk in, had men gezegd weet ik van de incrowd de bubbel gehad. Toen bleven gans het jaar en de maffia heeft dat dus nooit officieel willen bekend maken.

[00:18:57]

Altijd van je samedi later. Dus u voelt zich een beetje aan het lijntje gehouden. Dinsdag en woensdag. En zelfs natuurlijk, want donderdag was ik vrij pissig. Maar ook goed plat. Eerlijkste. Wat is het voornaamste in een mensenleven? Je moet gezond zijn, je moet gelukkig zijn. En die Granpré, die gaat voorbij. Morgen zijn we het weer vergeten. Morgen zijn we het weer vergeten. De tijd is vergankelijke, echt warm en eerlijk gezegd.

[00:19:22]

De Grote Prijs van Nederland en de Grote Prijs van België. Dat verschil tussen die twee door Jan Lammers perfect begrepen dat Formule 1 het publiek nodig. En het siert hem ook ongelooflijk omdat hij als ex coureur perfect weet wat er allemaal gaande was. En hij wil er het publiek bij hebben. Hij doet het gewoon voor het publiek en doet het niet alleen voor de incrowd. En dat zou men eigenlijk moeten doen.

[00:19:46]

Eigenlijk zegt u die Grand Prix van België al dit jaar gewoon helemaal niet door moeten gaan.

[00:19:50]

Ik vind persoonlijk puur om de grote prijs. Had die niet moeten doorgaan. Ach, hij is wel echt heel erg teleurgesteld. Is dit het echte verhaal?

[00:20:00]

Vanuit zijn optiek? Zeker? En de frustratie is natuurlijk heel begrijpelijk. En euh ja, het argument is ja. We kunnen hier niet de uitzondering maken. De bubbel is vol. En als we jou toelaten, dan gaan andere zeuren tot het meubilair daar. En ja, ik vind het. Ik had dat anders gedaan. Laat ik het zo zeggen, maar wij hebben van de buitenkant makkelijk praten. Het is wel zo dat dat je op dit moment je zorgen mag maken over de mensen die op het CVI gaan lopen.

[00:20:24]

Euh, en nu in die bubbel zitten. Dat zijn wel allemaal mensen met een bijbaantje hoor. Ze werken allemaal voor t n, maar ook voor t ander en het andere is meestal de Formule 1 of renstal.

[00:20:33]

T is wel een erg klef clubje anabolen als op. Dat weekend voor kerk van Alva Tauri. Precies een jaar na de dood van zijn goede vriend Antoon Hubert, die op Spa omkwam tijdens een Formule 2 race. En laten we maar beginnen bij de helm van Castilië. Hij had een hele bijzondere helm. Jouw favoriete kleuren. Mijn favoriete kleur? Roze? Ja, maar niet meer om de foto te zien. Niet de kleur en de helm was natuurlijk roos, omdat Anthony Hubers en zijn boezemvriend vorig jaar in die roze auto om het leven kwam.

[00:21:11]

Daar was al over nagedacht. En ja, ik heb hem niet helemaal van dichtbij gezien die helm. Maar lijst stond helemaal vol met fotootjes van hun verleden, hun jeugd. Echt heel mooi gedaan.

[00:21:21]

Wat ik doe, wat ik euh. Met name buitengewoon indrukwekkend vond is wel dat ze met z'n allen gewoon in een cirkel iets kleiner dan de middencirkel van een voetbalveld, dat ze in een cirkel om die prachtige foto van hem stonden. Met die minuut stilte. Dat vond ik toch wel heel bijzonder. En euh ja, die mannen, die kennen elkaar echt allemaal van kleins af aan. En en ik maak dat natuurlijk met onze René op moment mee. Ze staan elkaar naar het leven op de kartbaan.

[00:21:47]

Ze zijn nog niet uit dat katje of ze zitten bij elkaar of in het zwembad of vinden in de motorhome. Of ze zijn aan het spelen. T. T. Het zijn eigenlijk nu diezelfde jochies alleen natuurlijk even een jaartje of tien verder. En. En euh ja dus. Dus euh. Bij bij het grote publiek kent Antoine Hubert natuurlijk niet. Maar al het ik denk 80 procent van deze Formule 1 grid. Die kennen me best goed, dus tussen.

[00:22:11]

En dat was een hele populaire jongen.

[00:22:13]

Zeker als die echt een van zijn grootste vrienden farkas, werd het een hele bijzondere reeks. Sergio Garcia Sideways, zijn vader als passagier in. Zo zei hij na de reis.

[00:22:50]

Ik denkt. Ik denk dat dat, dat kan ik me heel goed voorstellen. Want want hij werd bijna in de muur gedrukt door de Paleisstraat staan naar beneden en hij zat daar wel naast. Maar het was niet vanzelfsprekend zijn bocht. En dat die dan die toch gewoon dat ie hem liet staan in Eau Rouge. Ik heb wel het idee dat toen die daarbij RadioNL bovenop de heuvel was en Parijs voorbij was en achter zich had gelaten dat die wel eventjes gewoon een yes momentje had en een gebalde vuist.

[00:23:17]

En van deze man voor Johan.

[00:23:19]

En het was op dat specifiek heel bijzonder en ook nog maar naast een roze auto het helemaal af te maken. Allemaal bij elkaar. Ongelooflijk.

[00:23:28]

Ja ja, maar dat wordt ook wel bravoure in echt alles wat we bij Gashi misten toen die teamgenoot van Verstappen waa was. Dat komt er eigenlijk sinds Brazilië vorig jaar al uit, want hij heeft een aantal goede reeksen schaal.

[00:23:40]

Is dit jaar zo weer echt een ouwe zelf. Zo mooi hoe die zich heeft herpakt. En dit weet je dat. Dat is het mooiste vind ik. Fan van deze sport vorig jaar lijkt nu een eeuwigheid geleden. Leclair Winterijs. Dat was ook een goeie vriend van Hubert. Nou dat, dat maakt zo'n zege extra extra mooi. Meer glans. Extra knap ook, want hou je kop maar gezegd. En euh. En nu Gashi ook dat. Datzijn vind ik de mooiste verhalen?

[00:24:05]

Euh, want ik heb Gashi ook meegemaakt donderdag in de persconferentie toen die zocht naar de goede woorden en de vraag krijgt ja, vind moeilijk om hier te zijn. Ja, natuurlijk vind ik het moeilijk om daar te zijn. Hij was net met zijn bosje bloemen de heuvel opgelopen. Hij had ook 1 die coureur die berg heeft geraakt. Coria die was er ook in zijn rolstoel. Maar als je die foto ziet waar je koud van is.

[00:24:26]

Dus ik vind het echt prachtig. Maakt mij voor de rest helemaal niet uit wie de reeks wint en wie de derde wordt, maar dat Gashi een soort van eerherstel kreeg. Dat was mooi. Na een strategische misser bij het team moeten we gewoon ook nog zeggen, want hij werd eigenlijk gewoon euh, strategisch wel gepiepeld. Vierde ja, die reed 4, maar die moest nog naar binnen. Lees meer moeten doen. Maar dat, dat was een lastig dilemma, want zijn focus en strategie.

[00:24:52]

Ik denk dat die aanvankelijk perfect was, want het was gewoon heel lang op die harde band. Nou, dat was een perfecte keuze. En dan het einde op een zachtere band is ook een perfecte keuze. Dan heb je de minste benzine en dan kun je optimaal daar gebruik van maken. Op het goede moment ook. Maar wat moet je dan? Want als je dan euh. Dan moet je naar een andere band gaan, maar dan moet je ook.

[00:25:11]

Maar met die band kan je niet de hele race, dus op dat moment was het van ja. En wat nu dus dus het was voor hun een hele moeilijke keuze. Als ze hem gelijk binnen hadden gehaald moesten ze daarna toch nog binnenkomen. En hij ging heel snel op die harde band. Ze wisten van tevoren ook al als er een cvty car komt tussen ronden 820 gezien. Het kwam net verkeerd, maar des te mooier, want nu moest die aan het einde weer naar voren.

[00:25:34]

Dat was eigenlijk precies wat je wilde hebben, dus de pech die die had zorgt dat ik uiteindelijk voor werd een hele saaie wees gezien. Maar vanuit de cockpit van gas was die anderhalf uur hartstikke boeiend. Ik had het voor voordat het programma begonnen hadden het al een beetje over natuurlijk dat we het de laatste tijd natuurlijk zoveel over. Over Mercedes en over Redbull en noem maar op, dachten we. Nou ja, er is nu achter de 3 1 die de Mercedes en Redbull genoeg gebeurt om dat is op te pikken.

[00:25:58]

Mag ik iets geks doen als vanouds van achteraf gaan beginnen? Als je dat lijstje pakt hebben we Sainz en Sainz natuurlijk gewoon die met een kapotte uitlaat zoals een Renault motor. De McLaren niet eens van start kon gaan. Dat was natuurlijk al super saai. Nou, daar zien we Dan Rassoul en Giovanna di Giovanni di die eigenlijk zegt dat je van Nasji zou je die die zijn auto corrigeerde en en toen toen het achterwiel kwam van hem tegen Brussel aan. Dus die was gelijk kansloos.

[00:26:25]

En Rassel was ook best goed onderweg. Nou dan daarvoor. Euh ja eigenlijk. Euh Magnussen en euh relativeer Grosjean. Na de Haza rijden eigenlijk kleurloos letterlijk. Latif had een beetje geluk van al tumult dat ie zestiende werd. Maar dan? Euh ja, Vettel en Leclair op een 13 en de veertiende plaats. Dat begint, want daar wil ik naartoe. De Ferrari's euh. Leclair pakte vorig jaar winst en nu was er een strijd tussen de Ferrari's 13 14.

[00:26:53]

Waanzinnig.

[00:26:54]

Ze raakten elkaar ook nog eens vast. Speciaal voor Fitzinger. 7.

[00:27:17]

Dit doet toch pijn aan je ogen? Nou en dan zijn wij normaal Nederlands en enigszins neutrale kijker. Hoe dacht je dat dit in Lombardije nou omgeving is? Dit is gewoon euh ja, vreselijk Italiaanse races. Maar ook dat moment dat Raikkonen met de. Alfa Romeo gewoon Vettel voorbij rijdt? Dat dacht dat is gewoon euh, ja, da's een beetje de doodsteek. En natuurlijk moet iemand instaan voor 1. Euh, straks straks straks verantwoordelijk dus. Dus daar gaat natuurlijk een heleboel veranderen.

[00:27:48]

Want wat er bij Ferrari aan de hand is, is te vergelijken met wat bij Barcelona aan de hand is. Maar wat moet er veranderen?

[00:27:54]

Want er is al heel veel. Euh euh, qua wisseling geweest. Als je hebt management. Wat moet er dan nog veranderen?

[00:28:00]

Nou kijk, die wisseling, die kan dan misschien wel het probleem zijn Herma. Maar ja, het gebeurt toch allemaal onder de verantwoording en toezicht van Minotaur en media. Degene die het probleem veroorzaakt is zelden degene die het ook oplossen heb ik me wel eens laten vertellen. Dus de zal toch iemand met een frisse kijk? Euh, gewone man en frisse aanpak. Maar dat zijn geen dingen die je even tijdens een seizoen oplossen. Dus je kan wel. Je kan 2021 inderdaad ook normaal bijkomen.

[00:28:26]

Dus ja, daar gaat de dag gaat en daar moet veel gebeuren.

[00:28:29]

Alle auto's van alle teams waren sneller dan vorig jaar op dit circuit. Behalve Ferrari. Ferrari was langzamer, maar als je ook ziet wat ik wil en met name heel typerend voor deze race vond, is dat tussen Hamilton en Verstappen de eerste drie plaatsen zat 13 seconden 15 seconden en dan tussen plaats 5 en plaats 10 zat 13 seconden. Dus 5. Uh, niet alleen 5 mensen dus dus nog steeds dat deel waar je punten krijg zitten vijf mensen binnen 13 seconden, maar zijn ook vijf verschillende auto's he.

[00:29:00]

Dus dat geeft wel aan. Gewoon hoe is die competitie in het middenveld verbeterd is. Maar nogmaals, uh ja uh, de de de trendlijn van Rano is zeker iets wat zorgwekkend moet zijn voor Redbull. Uhm, voor Ferrari voor Ferrari. Het gekke is dat dat gezegd hebbende dat er tussen die vijfde en die tiende plaats dat daar vijf verschillende automerken tussen zitten. Daar zit geen Ferrari tussen. Dat is nog erger, dat er maar eentje tussen. In ieder geval mij.

[00:29:28]

Maar dat is dus dus ja, hoeveel slechter kun je t gaan hebben? En dan heb je met mensen als Vettel en Raikkonen waar sommige mensen van vinden of denken misschien dat je per restten bij moet nemen. Die zit er ook al een poosje in. Heb van ja ha, omdat ze dan zo lang inzitten dan dan. Dan wordt daar ingewikkeld over gedacht.

[00:29:46]

Van ouders levert nog. En Raikkonen zegt ja, je zegt het heel goed. Hij levert nog en. En uh, en maar goed he. Vettel die die is ook. Die wordt ook niet helemaal zoek gereden door Leclère. Hij zit in een andere en een moeilijkere positie. Maar wat je met Raikkonen en Vettel wel hebt, met heel veel respect voor alle twee. En wat zullen de prachtige dingen gedaan. Fantastische coureurs, maar waar je wel feitelijk mee te maken heb.

[00:30:10]

Denk eventjes aan aan de vorige business van Louis H. Denk even aan het economische. Als jij ook op de beurs een aandeel koopt, dan wil je wel dat dat aandeel meer waard gaat worden. Nou, zo werkt dat ook natuurlijk in die formule n business. Als jij een rijder neemt een nieuwe rijder, dan wil je dat die rijder gewoon aan waarde toevoegt en gaat stijgen in de toekomst. En natuurlijk gewoon gebeuren bij Vettel. Bij Vettel en Raikkonen is het meer aannemelijk dat die hun beste periode al gehad hebben.

[00:30:39]

Dus het is logisch dat je als team en als sportorganisatie waar zoveel geld ook bij betrokken is dat je natuurlijk wel gaat kijken naar iemand die mettertijd meer waard wordt en meer toegang kan gaan voegen aan Vettel zei iets heel bijzonders bij RTL Duitsland afgelopen weekend. Die zei Ik wil competitief rijden. Ik wil weer vooraan meedoen. Ik ben niet meer bezig met recordjacht ofzo. Kortom, maar weer. Waar doe je het dan voor? Je wilt al wereldkampioen worden, races winnen.

[00:31:03]

Hij ontkende dat gewoon. Zo erg is het al. Hij zegt er al bij neergelegd. Ja, weet je, teams teams zijn zijn doorgaans ook niet echt geïnteresseerd om jou te helpen. Te laten zien dat je nog zo hard kan rijden. Want ja, dat dat. Da's niet minder belangrijk. Het gaat gewoon om het resultaat onder de streep en niet. En die rijders die wat ouder zijn. En dat is misschien een beetje spreek uit eigen ervaring hoe je je wil geene.

[00:31:27]

Naarmate ik ouder werd snap ik op maandag iedere keer dat ik op zondag verkeerde. En ja, voor het mooie wat. Een team dat heel goede zaken deed was de Rano. Daar viel ineens alles op z'n plek. We hebben er jaar natuurlijk al even aangehaald. Die werd vierde. Esteban Ocon werd vijfde.

[00:32:05]

Leuk om Okon en Reynosa te zien, maar vooral Ricardo, die heb ik echt gemist. Vooraan een fijne coureur, erg fijne uitspraken, goeie kop, goeie acties, goeie inhaalmanoeuvres, lekker agressief altijd. Die willen we niet in de middenmoot hebben. Laten maar vaker gebeuren.

[00:32:20]

En je weet het ook wel. Grappig is, want nog zo'n weekendjes is daar gewoon derde in de constructeurs cuppen heel dichtbij en vol zelfvertrouwen na de race ook vooruitkijken naar de twee Italiaanse races die daartoe voor Abiteboul gaat komen.

[00:32:34]

Als het podium dan krijgt. Het zijn natuurlijk zoetig, zeg maar overwinningen voor hun. Het is dan wel niet het hoogste plaatsje, maar om dat. Natuurlijk kijken ze even wat ze over zich heen hebben gehad. En en dat dat wij in Nederland euh kunnen daar natuurlijk makkelijk en gekscherend gelijk grapjes over maken, maar die hebben door een bagger over zich heen gehad. En en ha. Maar ja, de slechtste Formule 1 auto en motor en noem maar op is nog steeds een heel hoogwaardig euh stukje verfijnde techniek.

[00:33:06]

Dus als een Ferrari? Ja, maar we moeten gewoon euh ja, maar zelfs dat weet je echt de slechtste auto op de grid. Dat is nog steeds allemaal indrukwekkend. Het is alleen topsport in z'n hoogste vorm. Zeker in zo'n technische sport. Nou ja, en dan zie je dat dat Renaud H. En dit is natuurlijk het resultaat van Van Van toch een hele periode hard werk en heel veel kritiek. Denk je dat ze dit kunnen kunnen doorzetten of was het een gelukje voor?

[00:33:31]

Voor dit dit? Nee, dit is dit is. Dit is geen geluk. Straf voor wat je ziet. Je ziet alle tweede auto's niet alleen in de kwalificatie, maar ook in de race. En dit is absoluut een. Een Porsche CVI met dat lange rechte stuk de heuvel op en de heuvel op bier biedt natuurlijk weerstand waar je pk's kan laten zien. Maar die bocht eau rouge waar je gewoon naar beneden duikt en dan omhoog. Dat Vrijs. Dat vereist enorm veel kracht van een motor en dan wordt zijn motor maximaal aangesproken.

[00:34:00]

Dus als er een zwak iets in die motor zit, dan komt het op dat soort momenten wel uit. Denk ook even aan om die hele snelle dubbele linker bocht met vijfenhalf g. Dat wringt zo enorm, die ouder wordt zo hard op de weg gedrukt en door het accelereren wordt alles maximaal belast. Dat de alle olie h. Die zou normaal gesproken als er olie in een motor zit, kun je voorstellen hoe dat naar één kant van de motor wil gaan.

[00:34:25]

Daar zijn natuurlijk goede systemen voor om te zorgen dat dat ondervangen wordt. Maar dat zijn gewoon uhm ja uh extreme verschillen. Uh, dat dat. Dat belast een motor zo extreem. En als ie onder die omstandigheden goed blijft een heel blijft. Dan belooft dat heel veel voor de toekomst van de toekomst.

[00:34:42]

Uhm, de toekomst betekent ook pardon. Moot eruit. Nu gaat het echt gebeuren. Ja, maar zou het nou heel veel uitmaakt?

[00:34:48]

Dat weet ik niet of Mercedes echt alles nu op zondag gaan zetten. En dan blijft er veel bij het oude hoor. Ik moet het nog zien. En Red Bull heeft ook een variant. Vraag is dat. Dat dat? Ik had het vanochtend eventjes met iemand daarover. Dat dat die partyboot op zaterdagmiddag. Uhm, is het niet veel meer dat ze op 1 op vrijdag gewoon rustig aan doen om gewoon de te lezen? De levensduur van die motor niet onnodig meer aan te spreken zou volledig normaal zijn in de situatie van van van Mercedes waar je zoveel overmacht hebt.

[00:35:21]

Nou zou het volstrekt normaal vinden dat je gewoon op vrijdag zegt van Nauen rijden even op standje 9 in plaats van standje 10 zullen missen. Even simpel uitleggen. En dat je gewoon het niet nodig vindt om en nou op vrijdag misschien vrij zaterdagochtend misschien heel eventjes een korte try out om te zien. Misschien voor een paar delen van het circuit om te kijken of alles functioneert. En dan heb je die data even geregistreerd voor zaterdagmiddag en dan zaterdagmiddag. Alleen in Q3 heel even vol drop als het nodig is in Q2.

[00:35:49]

Als je met hardere banden gaat, maar dan beperk je dat tot een minimum. H dus dus. En dan misschien voor de vóór de race weer in die betrouwbare versie.

[00:35:59]

Dus nu gewoon afgeschaft. Mee in Monza maakt dat niet zoveel uit, want Mercedes. Iedereen heeft de snelste motor, ook zonder party motors. Die hebben ze in Monza helemaal niet nodig. Maar ja, het is alleen maar de zaterdagmiddag. Ze zijn zo dominant dit jaar.

[00:36:14]

Dus jij ziet het gat is zo groot. Verstappen zegt het zelf ook. Misschien scheelt het een beetje, maar t gaat gat niet dichten. Nou, als hij het al zegt waarom zou hij het daar niet mee eens zijn? Maar goed, hebben we mijn punt. Dus even is die partyboot niet veel meer. Dat ze daar op vrijdag en zaterdagochtend het grootste deel van de training gewoon euh, niet meer die auto de motor belasten dan nodig. Dat zou ook kunnen.

[00:36:35]

En dan lijkt het alsof opschroeft op zaterdagmiddag. Op zaterdagmiddag heel even gewoon op op de maximale grens en dan gelijk weer terug, want die motoren moeten ook langer meegaan vanwege de regelement. Deze voordeze wordt. Dus waarom zou je op vrijdag als je zoveel overmacht hebt gewoon maximaal vermogen rijden? Dus het is helemaal niet zo dat ze op vrijdag 100 procent rijden en op zaterdagmiddag 100 en vijf. Nee op zaterdagmiddag is de party mood is eigenlijk 100 procent. En daarvoor rijden op vrijdag waarschijnlijk 90 en op zaterdag zaterdagochtend vijfennegentig.

[00:37:04]

Zoiets.

[00:37:05]

We gaan het meemaken hoe het zal zijn aanstaande zaterdag. Tot zover deze. En hoe is de Formule 1 podcast nog meer podcast luisteren? Dat kan bijvoorbeeld de Olympische Podcast, een serie van 30 persoonlijke gesprekken met olympische sporters. Komende week dus in Monza. De reeks Italië dacht daarna zijn we er uiteraard weer op de zevende. Vind je dit een leuke podcast? Laat een beoordeling achter op iTunes. Reageren kan zoals altijd op Twitter via het VN. Loewie, Noyez of Ed en Brabantsche.

[00:37:34]

Veel plezier bij de race in Monza. Graag tot de zevende. Het laatste woord is voor de Belgische fotograaf George De Coster, die we al eerder hoorden ook.

[00:37:43]

Op naar volgend jaar. Positief anderen. Zelfs als het eigenlijk niet kan. Zelfs als dat niet kan. Maar Bolke zijn er nog. En nu ze opnieuw de 2021 met publiek met publiek. Zeer graag alstublieft. En ook in Zandvoort met publiek. In 2021 moet een phuc aan het virus Couronne.