Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

En dat was daar een dubbele Chewie, dus krijgen we analysetechnieken Mamola, Sally Tanui zonder wolken, dat zijn prinses Diana Cvta of Rebecca Qhhy in plaats van Keith. Zo goed als zeker? Jawel, dankzij de gouden aphelium te eten en champagne drinken uit je eigen schoenen.

[00:00:21]

Dat is tot daaraan toe. Champagne drinken uit een geurende schoen van de nummer drie. Wat Hamilton deed, dat is nog wel even een ander verhaal. Wil je? Waar zou dat nou naar gesmaakt hebben?

[00:00:31]

Ja, dat weet ik inmiddels. Ik heb het woord moeten vertalen. Het is zo vies. Mag het? Ja, wenen, kaas. Gadverdamme Jan, die hij ook een slokje. Ik denk eens kwamen staan en dan zou het me ook niet meer uitmaken en drink ik alles.

[00:00:44]

Dus enkel Radio 1 en NOS Podcast. Van Bellingen Daarachter ploeteren de Ferrari's. Nou, dat mag je wel zeggen ja hebben. Ik moet de waarde goed doen Verstappen nog steeds foutloos, maar aluminiumpoeder de boeken niet heeft, Facebookvriend auto komt eraan. Dit is een Formule 1 podcast The New York Times, The New York City, To Cohen en B. Brands. Ja, daar zijn we weer. Verstappen zo blij zijn Italië te kunnen verlaten na z'n derde uitvalbeurt daar bij Albron is het niet meer de vraag of, maar wanneer hij Red Bull zal verlaten.

[00:01:32]

Mercedes vierde groot feest en aan de blijdschap van Ricciardo te zien was het net alsof de Australiër bij dat team hoorde. Maar eerst Verstappen. Hij ligt eruit. Het is officieel hij wordt dit seizoen geen kampioen meer zoals de.

[00:01:48]

C. Wiens huis Köpke Vredeling. Ja, had ik ook aan de. Ze hebben Santing trok aan de kar. Wat gebeurde daar?

[00:02:00]

Jan juist Bantzinger. Die klapte in één keer. En dat kan allerlei oorzaken hebben. Je kunt allerlei theorieën erop loslaten dat met een kopstoot gebeurd is, maar je hoe goed je ziet iedereen eigenlijk op dezelfde manier erover gaan. Wat wel iets is wat misschien nog een beetje onderbelicht is gebleven. Het weekend is die cup. Als je van de baan af. Schuin daarop rijdt, dan zijn ze natuurlijk mooi gemodelleerd dat ze ofwel vloeiend schuin zijn of heel steil. Nou ja, dan in het laatste geval rijden niet overheen.

[00:02:29]

Maar die die zones die vrij vlak zijn waar je als er geen trek claimed zijn waar je af en toe een beetje overheen kan komen. Dan heb je soms wel eens het gevaar dat als je terugkomt. Euh, van buiten die cubs toont weer terug op de baan dat dat terugkomen. Daar zijn ze niet. Mooi zijn dat. In sommige gevallen is dat heel scherp. Maar nogmaals hé, dat is soms het vraagstuk wat je hebt. Maar als je ziet hoeveel mensen precies diezelfde lijn volgden en daar overheen kwamen en terugkwamen.

[00:02:55]

En dan gebeurt dat alleen bij hem, dus ik denk dat het gewoon iets incidenteel is. Een stukje carbon is ook gewoon net glas en in zekere zin is het natuurlijk een stukje glasvezel. Maar euh, het t of carbon. Euh. Noem je dat? Euh carbon? Euh. Noemen dat euh. Ja mooi Nederlands woord voor. Maar je moet gewoon messcherp als je eroverheen gaat met je brandstof. Koolstofvezel? Ja, koolstofvezel. Het is keihard en het kan messcherp zijn.

[00:03:21]

En euh ja, dan dan bij de zaak.

[00:03:23]

Ja, een super frustrerend. Geweldige start. Prachtige inhaalactie op Bottas. Ja nou, ik moet zeggen, alle drie de rijders deden uiteindelijk supergoed, want Bottas deed gewoon goeie start. Reed weg. Euh. En nou, naderhand zagen we natuurlijk met wat voor hun handicap die toch nog aan het pushen was. Euh, nou, Verstappen deed super. Euh Hamilton, die deed ook wat ie kan. Binnen die omstandigheden en na die die die US wurgspel yellow euh.

[00:03:47]

Gele vlaggen en die virtuele gele vlag. Fuck you safety car die kwam. Ja, dat leek wel alsof. Euh, alsof die gemaakt was voor Hamilton. Ja dus. Daardoor kwam die de Inneke voorzitter. Maar het was ietsiepietsie frustrerend voor de concurrentie. Nee, het is iets wat redelijk euh, feitelijk op z'n plaats viel. Maar de rijders zowel Helmond en Bottas als Verstappen, die deden allemaal gewoon wat ze moesten doen. Dus wat dat betreft werd er door het lot een beetje beslecht.

[00:04:11]

Dat gat was al groot genoeg. Hamilton heeft. Je kunt ervan zeggen wat je wil. En natuurlijk vind ik het ook saai dat ie weer wint.

[00:04:16]

En je kunt ook zeggen of het knap dat ie weer wint, maar hij had een enorm gat. Ja, en mooiste. Maar één van de mooiste momenten van de race vond ik toch weer op de boordradio dat ie zei ok. Euh, ik ga nu buiten. Blijf ik weinig door op deze banden. Laat mij maar effe met rust en dan denk je dat dat kan grootspraak zijn. Maar die team weet niet eens hoeveel 100 waren. Want was een kwartiertje ongeveer denk ik dat ie doorging.

[00:04:36]

En die rondetijden was als al Sven Kramer die de 10 kilometer rijdt die iedere ronde nog weer een tiende van afgaat. Was zo mooi te zien en op aan zachte. Hij heeft het gat. En eigenlijk was het ontzettend jammer dat toen die virtual safety car kwam, want ik had het idee dat ie net een seconde of 2/3 marge overhield. Maar we hebben niet kunnen zien, maar dat haalt dan een beetje de glans af van het kwartiertje wat er voor zat.

[00:04:57]

Nu zegt iedereen ja mazzel. Natuurlijk is het ook mazzel. Ja, maar je had het eigenlijk al voor elkaar. Ja, wel knap. Wat je krijgt is omdat Bottas natuurlijk een beetje gelimiteerd was met met een handicap aan zijn auto.

[00:05:09]

Hij had een heel groot stuk van de Ferrari in zijn auto, eigenlijk onder z'n auto. Die en die onder bodem. Die is heel, heel belangrijk voor je totale wegligging, voor je aerodynamische neerwaartse druk. Maar euh. Het nadeel daarvan is dat Bottas gaat niet alleen langzamer, maar daardoor maakt ie Max ook langzamer dan die normaal zou zijn als ie alleen rijdt. Hij dus. Die twee speelden wel een beetje in de kaart van Hamilton. Ja, maar nogmaals, het is wat het is.

[00:05:34]

Ja tuurlijk. En als je dan naar Verstappen kijkt Louie. Uhm zie je nou frustratie bij hem? Zie je berusting. Wat is het?

[00:05:42]

Ach, het komt er op de boordradio regelmatig uit. Maar wat? Wat ik relevanter vind is hoe herpakt die zich? Hoe laat die zichzelf weer op? Ik spreek m na sprekers. Een groot woord. Dat doe je met een heel clubje mensen. Uh, eerst internationaal, daarna 5.6 Nederlandse journalisten via zo'n videoconferentie. En dat is altijd op donderdag. En dan denk je nou zou ie de nou onderhand een keer de balen van hebben? Maar nee, wat mij echt verbaast, hij is opgewekt.

[00:06:04]

Hij geeft in principe overal antwoord op. Ook als je rot vragen stelt over hoe zit dat nou met dat vloeken van je? Euh, dat dat? Ja, dat is niet zo dat je bang hoeft te zijn om zo'n verhaal te zijn die daarover. Uhm. Dit moet ik even denken wat ik letterlijk vroeg. Het was iets ala. Weet je al hoe je dat op gaat lossen in de vrije training als er weer iets gebeurt wat je dan gaat zeggen?

[00:06:24]

En toen was zijn antwoord dat wij dingen wel letterlijk.

[00:06:27]

Ik weet in ieder geval wat ik niet meer ga zeggen dat de wereld over zich heen gekregen. Ja, maar dan als je het zo verwoord, dan haalt de persconferentie toen al achter de rug. Wauthy natuurlijk gescript en voorbereid en wel door het team door het stof moest geloofwaardig of niet. Maar dat h. Dat was al gebeurd. En dan gaat er nog iemand in de Nederlandse media sessie daarover zaniken. Ja, daar kun je ook anders op reageren. Het verbaast mij in die zin wel euh.

[00:06:49]

Euh. Het contrast tussen heel erg goed in je vel zitten terwijl je weet. Shit, dat wordt het weer niet. Dit jaar. Hij heeft nog maar één race gewonnen. Je weet m Verstappen doet alleen maar mee om te winnen. Nou was het ergste dat hem dat kan overkomen. Steeds tweede en derde worden en ik merk het op die donderdag bijna niet.

[00:07:05]

Ja pa vind ik wel mooi.

[00:07:07]

Ja, dat is maar hoe groot zijn de problemen nou bij Red Bull of Honda? Drie keer uitgevallen.

[00:07:13]

Maar ja ja, drie keer in Italië en Italië. Maar dat voorlopig niet. Bij toeval is dat. Wat is daar aan de hand?

[00:07:20]

Het is wel teveel in ieder geval. Toeval bestaat niet, zeggen ze altijd. T Is te euh. We kunnen dus niet de vinger achter krijgen. Wat mij wel dan weer stoort op zaterdag. Uhm is die kwalificatie. Gaat het mis bij Verstappen dan lossen ze dan heel snel op. Maar wat zie je vervolgens in de persberichten van het team en de reacties? Ja, zo knap. Ze hebben het in acht minuten gerepareerd. Ja, dat is zo.

[00:07:42]

Is ook heel knap, maar het gebeurt wel weer bij hen en dat gebeurt op een cruciaal moment. En natuurlijk is er de verzachtende omstandigheid dat de vrijdags was weggestreept, maar hij heeft. Ik vind wel dat er bij Red Bull te vaak dingen mis gaan en dat kun je ook naar z'n teamgenoot vertalen waar van alles mis is. Maar in die rechterkant of linkerkant van dat team gingen ook dingen mis, want Arbon had natuurlijk gewoon een bandenwissel moeten doen. Wat ie de ellende niet gehad aan het eind.

[00:08:06]

Dus er worden wel degelijk fouten gemaakt in het team dat vooral zichzelf een topteam noemt en dat het natuurlijk ook hartstikke goed doet. Mede dankzij Ferrari dat de plank dit jaar meer slaat. Ze worden gewoon tweede, maar het is nog lang geen Mercedes hoor.

[00:08:18]

Hadden ze er meer uit kunnen halen? Euh ja, absoluut, want ze miste op de rechte stukken echt snel snelheid. Dat was heel duidelijk. Nou, ik denk dat als je gewoon even gaat kijken naar de issues. Zouden de Monza was natuurlijk een motor show. Zou de heren in de trainingen een motor show h, een bougie. We wisten bijna niet meer dat ze bestonden helemaal. Maar goed, dat kan allemaal gebeuren. GAS olie, die werd uit de race gehaald.

[00:08:41]

Gewoon omdat ze zagen dat er iets fout ging, maar was al een probleem dat ze voor de regen race constateerden. Maar toch weer een probleem. In dit geval was het de waterdruk. Nou, dat kan zijn dat er een minuscuul klein gaatje ergens in een radiator of waterhoek zit en dan verlies je water. Nou, dan kun je op de klap wachten, dus dat is logisch. Maar goed, het gebeurt wel tijdens de race waar ie even wat meer moeite had om het tempo exact bij te houden.

[00:09:04]

Toen klaagde niet over dat zijn batterij niet snel genoeg opladen he. Dus dat ie t vermogen wat ie bij het uit accelereren bij sommige bochten hard nodig heeft. Dat krijgt die niet geladen tijdens het afremmen en noem maar op. Nou, dat zijn toch allemaal motor gerelateerde issues? Nou ziet zo'n motor zit aan de elektronica van de auto vast he? Want want op een gegeven heb je ook een dashboard. En tussen die motor en die dashboard zitten natuurlijk een enorme kabel bomen en tussen alle andere componenten.

[00:09:29]

Dus een deel is is is verantwoording team, een ander deel is verantwoording motor. Maar het zit wel rond. Dee Dee Dee Dee aandrijft. Uh uh gebied dus. Dus ja, dat gebeurt wel. Het een en ander waar ze zichzelf te rade moeten gaan. Ja uhm nee.

[00:09:44]

IS speelt nog mee dat Hamilton nog niet heeft bijgetekend bij Mercedes en dat misschien. Verstappen kijkt naar Mercedes.

[00:09:53]

Ach weet je. Hij zal altijd met een schuin oog kijken naar. Maar voorlopig is dat nog niet aan de orde. Omdat iedereen nou, misschien krijgen we deze enorme hobbels ons brood. Maar ik kan me echt niet voorstellen dat Hellemont gezegd nee, nu zeven titels binnen. Het was mooi, ik stopt ermee. Daarom zegt ie niet gewoon. Ik ga gewoon door omdat ie nog moeten onderhandelen hè. Hij wil meer geld. Nou, ze moeten eerst nog wilde verkopen.

[00:10:12]

Dat ik op een gegeven de Spelen nog wel wat dingetjes zet. Toto Wolff achter de schermen is ook bezig om zichzelf uit te faseren, om er maar eens heel chic te zeggen. Dus derde de. Dat is een flinke reorganisatie achter de aan de gang bij Mercedes. Achter de schermen en iedereen, heel veel dingen weten we niet. Wat ik wel weet is dat Toto Wolff en Lewis Hamilton zeven jaar samen met elkaar dit hebben opgebouwd. En ze willen ook heel graag samen door in één van die twee gaan natuurlijk als eerste zeggen.

[00:10:36]

Wordt me te zwaar. Ik heb het wel gezien. Ik ga een andere rol pakken. En op dit moment is onduidelijk wat Toto Wolff volgend jaar gaat doen. En een van de redenen dat Hamilton nog niet heeft getekend is dat hij wil weten wat die denken dat dat de de de de eis van helemaal trendy is. Die zou natuurlijk best apart zijn, want hij is nu dus bijna zover dat ie het record gaat evenaarde. Maar zijn volgende opdracht gaat zijn dat ie gewoon een oldtimer record moet gaan breken.

[00:11:03]

H. Dus volgens mij is hij nog niet klaar. Uh nee, zeker niet. Daar heb ik veel meer het idee dat ie denkt. Nou, ik kan het wel weten. Al wie de opvolger wordt he. Totaal wacht jij zegt ik kan niet vertellen wie het is, maar ik heb hem al op het oog. Heb je een idee alleen dat het aan hem is? Want dat heeft hij gezegd. Geen vrouw, maar ik denk dat ze toch de Hamilton voor zichzelf?

[00:11:20]

Euh, het idee heeft van van New H. Als je wil dat ik dat record gaat breken, dan dan euh, kan ik dat alleen maar. Dus dat ie het tarief daardoor misschien een klein beetje omhoog bijstelt.

[00:11:30]

Ja ok. Maar de kans dat Verstappen naar Mercedes gaat is dus niet zo heel. Nou wel, als Hellemont en daar vertrekt dan is die clausule er en dan is ie weg. Maar ik denk niet dat dat gebeurd is. Ja ik bedoel. Mercedes weet ook wel wie na Hamilton de beste coureur van t veld is.

[00:11:47]

Ik kom straks weer terug bij Mercedes, want die hadden een feestje te vieren. Eerst wil ik even naar Albron album album Elber.

[00:11:55]

Uhm ja, die maakt National even fout. Verloor z'n wagen en dit was zijn reactie via de boordradio.

[00:12:02]

Gauwerstraat naam heruitgaves. Avonts A. Hij vraagt of ie geraakt werd. Hij werd niet geraakt, toch? Nee, daar werden uiteraard ook meteen grapjes over gemaakt. Want als als je geraakt wordt door wordt door iemand die er niet is, dan komt altijd Marcus Ericsson als grap om de hoek.

[00:12:29]

Het was nu zo'n Hermy.

[00:12:33]

Maar nee, nee, dit is. Nou weet je, wat moet je hier nou eigenlijk nog van zeggen? Ha ha. Hij euh, zit overduidelijk niet lekker in zijn vel. Die auto trilt. Die stem trilt ook. Tot zover snappen we het allemaal wel. Maar zei Jan niet vorige week, ik vind dat ie zo mompelt.

[00:12:46]

Nou ja, dit is ook. Hij praat alsof ie met z'n hoofd onder het kussen leven wordt steeds kleiner en en en euh ja mompelt is bijna niet te verstaan. En het laatste wat er euh. Het is duidelijk iemand die praat euh. En en die praten om te praten maar. Maar je ziet dat ie dat zijn hoofd gewoon vol zit met allerlei vragen naar zichzelf toe. En euh, het is. Het is echt tranen trekkend. Gewoon he. Persoonlijk.

[00:13:08]

Menselijk gezien is het vreselijk om zo te zien lijden. Dus je hebt het gewoon menselijk enorm met een iets verlos hem uit zijn lijf. Maar aan de andere kant weet je. Je stapt in die ring of in die arena. En en ja, wat ik gisteren al euh, even in de radio uitzending zei he. Het is geen rijschool. Het is geen academie die Formule 1. Het is het hoogste niveau dat je als je instapt. Je t m.

[00:13:31]

Wat je ook moet kunnen. Daarvan wordt je geacht dat al te kunnen. Het is niet zover. Nou, ik ga de Formule 1 in en dan ga ik eens even leren rijden. Nee, je moet het al gewoon kunnen. Het is staan. Dat weet ie. Dat deed ie. Dat weet ie ook. Ja, en dat is dus tijdelijk dus. Dus misschien doet ie t allemaal veel te geforceerd. Misschien kan ie het ook echt niet.

[00:13:48]

Weet je m maar iedereen weet wel hoe schoon. Ja nee. Ik denk dat dat mensen die dezelfde meer tegen aankijken zoals ik dat op grond van de prestaties die hij in het verleden geleverd heeft. Zou je aannemen van ja, dit moet ie gewoon kunnen. Maar ja, hij doet het niet. Nee. Want dat is ook weer een tweestrijd. Altijd in topsport kunnen en doen. Ja, het is ook de druk die erbij komt kijken. Het is het hele plaatje natuurlijk.

[00:14:09]

Dat is al al dat. Dat speelt zich op de kartbaan al af en dan heb je soms honderd deelnemers. En en er zijn er ongeveer een stuk of twintig kunnen in die top 20 staan. We zijn er een stuk of vijftig. Die kunnen in de top 20 staan. Ja hè? Maar dan zijn er maar twintig die dat doen. Ja hè, die anderen, die hebben het potentieel wel, maar die krijgen het niet uit zichzelf en die doen het net op het verkeerde moment.

[00:14:28]

Dus kortom. Ja, omdat uit jezelf te halen wat wat wat mogelijk is. Dat krijgt Max. Wonder boven wonder. Ieder weekend voor elkaar he? Dat dat is. Nou ja, nee ik. Ik kan me in ieder geval niet één keer herinneren dat dat niet zo was. Ja maar euh ja. En iemand als al Bondy heeft dat aan het begin van t jaar presteerde niet beter dan nu. Maar ja, hij heeft nu ook zoveel bagage wat ie mee moet nemen, dat niet.

[00:14:50]

Hij heeft het zwaar. Ja, hij wordt steeds zwaarder. Want al die dingen die er in z'n hoofd zitten. Ja, dat zie je terug in de weg. En weet je wat een heel bijzonder zinnetje was, want Christian Horner hebben we bijna niet g gesproken. Nee, die had geen zin in de media. Zin in ieder geval geen media sessie met de geschreven pers. Dan kun je altijd een hoop uit aflezen, want je wacht dan en je wacht dan.

[00:15:07]

Ik zat te wachten op een sessie met Toto Wolff, maar ik dacht ja, laat ik nou niet riskeren dat ik Horner mist, want die vind ik even belangrijker. Dus ik heb ze uiteindelijk allebei gemist omdat de N. Die heb ik maar even geparkeerd en de ander meldde zich niet. Dus een keiharde race krijg je dan ook een mededeling. Hij komt gewoon niet, gaat dan. Je hoort niks en dat is een groot groot contrast. Het is misschien wel een leuk inkijkje in hoe zo'n race werkt achter de schermen.

[00:15:27]

Mercedes geeft dus tijdens de race eigenlijk het hele weekend, maar zelfs tijdens de race updates over wat er aan de hand is. Kijk, dat stukje Ferrari wat er ineens aan de auto van Bottas hing. Ja stuk. Stegosauria is niet voor niks doorbreng men zeg maar. Maar nee, maar dat krijg je dus tijdens de race vanuit Mercedes gewoon in. Je wordt SEB van Red Bull helemaal niks. Euh, is Horner er? Uhm ok. 16 15u40.

[00:15:51]

Krijg je dan meestal om 15 uur eenenveertig te horen? Heb je de eerste minuut al gemist? Want kennelijk hebben andere media. Ik weet niet precies hoe dat zit of Engelse voorrang krijgen of wat dan ook. Heel rommelig en euh, daar gaat het gewoon bij Red Bull. Euh uh, vervelend. Maar wat wat ik wilde zeggen. Dat krijg je dus twee uur na de wijze van statement. Dan heeft ie dan ergens op tv gezegd in zo'n hoekje waar ie verplicht via microfoons te woord moeten staan moet staan en zegt ie ja uh, Albron zat in verkeer.

[00:16:16]

Nou, we zullen niet nog een keer die aanbeveling van school.

[00:16:19]

Uh, waar staat ie dan in verkeer? Hij zat klem achter de Ferrari's. Dat is toch mooi he? Dat je tegenwoordig als je klem zit achter de VARAgids dan word je twaalfde of 15:13.

[00:16:29]

Het spijt mij ook.

[00:16:30]

Die situatie in Albion doet me een beetje denken aan iets wat wat ik zelf meegemaakt in ons eigen Sportscar team indertijd waren. De Beppe Gabbiadini ja, die kennen de de M de de de huidige Formule 1 fans niet. Maar Beppe was begin jaren 80 gewoon enorm Italiaans talent. Jonge en jonge gasten, heel erg markante gast, maar wij reden samen in ons releasing voor ons sportscars team waarin Donington maar beppe he, de ultieme Italiaan, een geweldige kerel. Maar euh ja, heel emotioneel.

[00:16:58]

En die die vroeger reden. Wij zeg maar even hard. Misschien dat er momenten waren dat hij harder reed of wat dan ook. Hij is jonger dan ik. Dus dus B. En Beppe B. Het lukte hem maar niet. Het lukte maar niet weet je. En ook een beetje een hypochonder het altijd wat. Dus dus. Ik zei Ja maar Beppe, ik zeg je bent jonger dan ik. Leg mij nou eens uit. Waarom kan ik het wel?

[00:17:18]

Op dit moment? En jij niet? Ja, ik zeg dus ik zeg maar. Dit is het probleem. Ik zeg. Ik weet dat jij het kan zijn, maar daar hebben we niks aan. Nou dat je kandidaat h zo Eino, je kunt doen met een nieuw toernooi dat je kunt doorgelinkt. Niet een beetje met alboom van iedereen die weet dat ie t kan. Ja ei, hij moet zelf weten dat ie. Maar misschien is het juist de druk dat iedereen het weet en daardoor verwacht en dat hij vol twijfel onderbezet.

[00:17:43]

Je kent het wel van de Aziatische vechtsport en de plankjes en de stenen doorslaan. Als er één per e-mail twijfel in je hoofd zit, breek je je hand in plaats van de steen. Ja ha, dus die overtuiging moeten zijn. Ja ehm, ja da. De vraag is eigenlijk gewoon niet meer. Gaat al doen. Maar wanneer gaat Dlouhy?

[00:17:59]

Ja. Ik probeerde altijd al weer voorzichtig antwoord op te geven, maar ik hoorde ook Jeroen Bleekemolen gisteravond in Langs de Lijn. Ik denk dat die gaat er nog wel heel netjes een beetje omheen fietsen, maar ik zei ook letterlijk ja dus klaar. En als een coureur dat al zeggen ik vind je gewoon een hele nette jongen. En ik denk dat zal nog wel een beetje op z'n woorden letten, maar die flapt dat er ook uit en doordacht om om half elf s avonds.

[00:18:19]

Ja, dat kan. Dit kan niet meer. En een euh. Moet je hem dan uit zijn lijden verlossen? Ja, dat zou normaal gesproken denk ik gebeuren. La Li vorig jaar. Maar het hoeft niet, want Red Bull weet immers worden tweede dit jaar, dus ze hebben nu een iets euh relaxte positie. Horner weet van Ne-Yo. We worden toch tweede? De focus is Max. Die moet nog een paar races winnen. Dat kan. Hij kan er nog vier winnen.

[00:18:41]

En waarom? Omdat Mercedes al heeft gezegd wij zitten vanaf nu in 2021, maar Max laat allemaal de resterende vier winnen in de gaten en gaat niet meer kansen krijgen. Maar dat betekent in ieder geval dat Albron niet in de weg zitten, want daar valt niks meer te winnen. Nee nou wacht, wacht even. Ik denk dat tenminste niet te wachten, maar ik denk dat dat. Je krijgt natuurlijk nu nog een ander aspect he? Ik. Ik zeg altijd maar zo.

[00:19:02]

Je zit het vaak in zo'n zin een hele preview van een belangrijke voetbalwedstrijd. En dan denk ik van nou, je moet je tegenstander nooit in een positie brengen dat ze niets meer te verliezen hebben. Euh, want wat tegen mensen die niets te verliezen hebben is het altijd moeilijk vechten. Ik denk dat Albron nu in een positie is gekomen waar die wellicht en hopelijk beseft. Ik heb nu niets meer te verliezen en dat zijn vaak wanneer de mensen op z'n best zijn.

[00:19:24]

Dus ja, het is een opportunistisch wereldje. Je bent een kind van een dag. Uh, als hij de komende paar races gewoon fatsoenlijk presteert en binnen. Ik denk als ie binnen 20 minuut, 20 seconden of een halve minuut van Verstappen over de lijn komt. Misschien ideaal gesproken. En plaats achter hem dan. Dan gaat iedereen natuurlijk weer de vlag uithangen. Dan hebben we bij hem in de klas genoeg. Ja nou ja, als ie in de kwalificatie dus inderdaad binnen die 3 4 tienden achter.

[00:19:49]

Hij gewoon die die die verhouding die je hebt tussen Sainz en Norris of tussen Bottas en Hamilton. Dat soort verschillen. Al als ie daar gewoon in de pas loopt. Maar kan ie het tij nog keren? Kan die deadline geweest? Nou precies, kan die daar nog voor zorgen dat ie? Ik weet het.

[00:20:04]

Maar ik weet wel dat er publi op de. De publieke opinie die die slaat en een blad omdat ze vanmorgen een goeie race heeft hebben we allemaal bij middenklassen zijn. Maar als ie het niet haalt bij Red Bull alle WK, want ik ben in een school geweest. Nee, maar ik heb trouwens zomaar rijbewijs gehaald en drie blunders. Toen dacht ik dit wordt niks meer. Dan krijg je een briefje mee, dus tellen we zodra het jou. Nee, ik heb daar al 30 last van nu.

[00:20:25]

Maar eindelijk maar lui als al dan niet red. Bij Red Bull is het helemaal niet vanzelfsprekend dat ie bij Alfa Tauri weer terecht kan. Nee, en dat vind ik zo verrassend. Maar goed, de bron is wederom uh die die Helmut Marko the contract man van van Red Bull Man die niks mag zeggen, maar iemand die nooit interviews geeft maar altijd praat. Ja, en die heeft die. Ja, dat is zo raar heeft. Die heeft zo iets geks gezegd, want iedereen wilde weten waarom als gast Li zo in topvorm is en hij is zo aan de Rival even wijs met zijn wederopstanding bezig.

[00:20:54]

Ja, waarom krijgt ie niet nog een kans? En nou, da's alle elfmaal politiek correcte dingen worden dat dan gezegd. Maar wat zegt Helmut Marko? Ja euh, gas. Li moet blijven bij Alfa Tauri, want ze hebben daar een ervaren iemand nodig, want er komt een onervaren jonge naast. En toen dachten we allemaal ook daar gaat het om ja. En de jonge. De derde jonge, onervaren piloot. Dat kan er maar één zijn. Dat is Yuki uit Japan en zo nodig.

[00:21:20]

Waarom moet hij het zijn? Ja, dat is niet zo moeilijk. Dus een hele dus hele fascinerende, boeiende, wilde jonge leuke coureur. Euh, dus dat zie ik wel. Maar de manier waarop dit naar buiten wordt gegooid? Ja, Formule 2. Hij moet nog wel even zorgen dat het qua licentie en qua eindstand in het in het kampioenschap ook allemaal goed gaat. Maar Red Bull wil hem uh uh naar voren schuiven. Ja, maar dat denk ik.

[00:21:43]

Waar, waar, waar in hemelsnaam gaat Alboom dan naartoe? Als die eruit wandelt wordt ie 16 jaar reserve? Wordt ie de Hulkenberg van Red Bull dan als reserve? Als iemand ziek, zwak of misselijk is? Ik vind het heel raar.

[00:21:53]

Dan weet je dat ik een beetje typisch vinden in deze discussie. Waarom moet gast Li Na na Red Bull gaan? Ik bedoel Max staat derde en hij staat vierde, dus hij heeft het niet nodig. Goeie. Uhm. En dan komen we wel weer terug op die twee namen. Uhm, waar we ze eigenlijk al een paar weken over hebben. In Hulkenberg als mogelijke nieuwe teamgenoot van Verstappen? Euh, jij? Sprak Perez afgelopen donderdag. Was dat?

[00:22:20]

Nou ja, spreken is een groot woord die je je mag vragen indienen bij de FIA. Als je mazzel hebt, worden ze gesteld. Dan wordt hier namelijk ook nog mij bij genoemd als je pech hebt. Dat overkwam mij dus twee vragen werden zowaar gehonoreerd. En euh, de vraag n was euh euh, heb jij Red Bull al afgeschreven? Moet ik even uitleggen waarom die vraag gesteld werd een week daarvoor? Zei Christian Horner. Ik verwacht dat coureurs die interesse hebben om bij ons te rijden dat ie wel even geduld hebben.

[00:22:44]

Perez had al eens eerder gezegd Ik heb niet eeuwig tijd, want het seizoen zit er bijna op, dus dat was vraag n. En toen zei die zolang Red Bull niemand anders onder contract heeft voor volgend jaar als tweede rijder naast Max. Euh, is het sowieso een optie.

[00:22:58]

Daarmee bevestigde. Ja, ik praat en ik ben beschikbaar. Vraag 2 was euh, die was. Die was gevoeliger. Dan ging die ook even van zuchten. Ga je akkoord met de rol als tweede rijder? Als tweede viool? En dat antwoord was fantastisch. Want wat zegt Perez na die vraag? Na een diepe zucht? Hij zegt Ik heb nog nooit een onderhandeling gehad met het team waarmee die vraag werd gesteld. Ik neem aan dat we dat op de baan gaan uitvechten.

[00:23:20]

Nou, dan weet je het wel. Ja ja, ik verheug me daar nu al op. Maar dat zal gebeuren.

[00:23:24]

Dat is vuurwerk, maar dat betekent wel voorvleugels die eraf vliegen af en jou de rest denk ik moeilijker in bedwang te houden. In een team dan. Dan Hülkenberg. En je kunt je afvragen waar moet Red Bull nou voor kiezen? Want eigenlijk heeft het Verstappen en het team vooral ook het team euh, een eigen Bottas nodig. Iemand die goed is, heel goed op de zaterdag niet niveau. Verstappen hoeft niet, maar wel vlak erachter. Binnen twee drie tienden punten weghalen bij Mercedes.

[00:23:50]

Dat dat moet. Dat moet er zijn. En wie is die Bottas dan tussen aanhalingstekens als Hülkenberg of Perez? Ik denk dat Perez iets sneller is, maar ook iets wilder en ik denk dat Hülkenberg de teamplayer is. Nou zeg het maar.

[00:24:01]

Ja Jan, zeg het maar. Ja ik vind ventje Perez wat wat grillig. Euh, erg goed? Absoluut. En ook euh. Ja, gewoon vrij agressief. Euh. In in het gevecht op de baan. Euh. En en soms toch effe net een issue j. Ik denk dat Portimao perfect voorbeeld. Uh hoezo zo'n twijfelgeval van ja ook. Maar goed, hij staat in de ronde. Hij moet van achter komen. Geweldig. Maar ja, je moet niet spinnen en zo zwaarder moet je niet hebben he.

[00:24:30]

Dus ik vind hem grillig en foutjes en hij deed het erg goed in Imola. Ja ja, maar ik vind hem ook soms grimmig. Geen in de stemming. Ik weet niet of hij de ideale chemie met met Max zou vormen, maar dat is puur gewoon mijn persoonlijke mening. Euh, ik. Ik denk dat qua rijden dat dat. Uhm ja uh dat dat waarschijnlijk Hülkenberg met meer punten thuis gaat komen. En qua snelheid zal dat denk ik niet zo gek veel verschil in zitten.

[00:24:57]

Wanneer horen we meer denk. Doei ja.

[00:25:01]

Ergens tussen vandaag en volgende week donderdag. Hoe dan ook. Ja, ik denk het wel. Ik lees ook niet verrast als FOK! Totaal nieuwe namen hebben. Dat er in één keer ergens iets heel creatief uit de hoed getoverd wordt. Brussel wordt het er in ieder geval niet meer. Nee ok. Maar maar euh hé, dat dat. Het is zo'n opportunistisch wereldje dat als morgen één keer euh, heel creatief idee waar iemand vandaan komt of wat dan ook.

[00:25:22]

En van bijvoorbeeld zo'n zo'n jonge naam euh, die ze in één keer dan suggereren. En voor jonge Reider. Het kan echt alle kanten uit, maar Red Bull heeft niks meer in de vijver zitten en dat is wel een probleem.

[00:25:36]

Een pitstop kan tegenwoordig razendsnel, maar dan is het wel handig dat de wagen op tijd stilstaat. In zijn nieuwe nieuwe, terwijl de Duitse merk Sandri van de Sewol als kan McKinstry, die volgend jaar als. En Lens vooral schiet door tijdens de pitstop. Ja, ik lach erom, maar dat is natuurlijk eigenlijk niet te lachen. Hij raakt een van zijn eigen mensen. Ja, koude euh, remmen, zegt Stro. Of is dit gewoon een brevet van onvermogen zeg maar.

[00:26:10]

Nou, na de afgelopen vijf races wil jij niet de vraag stellen is ze beantwoorden waard is. Dit is gewoon niet niet scherp zijn die geconcentreerd zijn. Hij is juist in Cauwer. Hem heb je ja prima, maar jij zit daar achter het stuur als iemand weet je moet weten dat die remmen koud zijn. En en euh, laten we eerlijk zijn, hij was nou niet bezig. Gewoon met die laatste nanoseconden voor de eerste plaats hé. Ik bedoel hoeveelste reed ie?

[00:26:33]

Het is dus als iemand niet voor je kijk als als Hamilton dat doet. Of of Bottas of Verstappen vol met adrenaline. En daarbij is die laatste halve seconde cruciaal om net voor de ene of de andere de pits uit te rijden. Maar ik weet niet met wie hij de strijd aan het bollen aanbinden was. Relativeer geloof ik of zo. Maar het dus dus wat dat betreft euh. Kijk en dat ziet. We hebben we moeten erom lachen. Maar ik kan er ook best om lachen omdat zo'n euh jongeren die die met die uh met dat ding met die krik klaarstaat zit tussen tussen die auto en zijn benen zit die krik hij, dus hij wordt omver geduwd.

[00:27:05]

Op momenten dat gebeurd. Ik heb dat vaker meegemaakt natuurlijk. Helemaal maak je zoveel pitstops. Af en toe gebeurt dat en sommige van die van die jongens die bij die knik staan. Die hebben ook het liefste dat je m gewoon nog effe aantikt, dat ze 10 centimeter in achter geduwd worden. Want dan zit je in ieder geval POV goed op de plaat. Want je vaart dus dan. Dan zit je de perfecte in. Dus die die gasten met die Knicks zijn ook wel een beetje de thrills zeker.

[00:27:27]

Maar goed, die schoonheid daar zo achterover donderde en een koprol maakte. En dan min of meer zo'n Strobl op de radio van Oeps! Maar het is te gaan lopen toch? Ja, gelukkig wel. En ik denk dat dat. Dat merk ik dat mensen daar anders op reageren, want je kunt er om lachen. Je kunt er enorm van schrikken. Mijn eerste reactie op de Radio Live was gisteren. Oei, als dat maar goed afloopt. Ik vond dat er naar uitzag ja, maar ik heb ook van mens gehoord.

[00:27:50]

Dat is het in slowmotion terugkijken en je zet er een leuk muziekje onder. Je is het bijna lachwekkend en gelukkig. Maar je ziet m om eerste Simo opstaan, weglopen en pakt nog even iets weg om dat. Die auto moet er natuurlijk weer vandoor. Dus die tegenwoordigheid van geest heeft hier nog een vervolg. Zie je m toch een beetje dizzy worden, want die weg lijkt weggeleid. Euh, ik vond het er wel naar uitzien. Ik vond ook niet zo leuk.

[00:28:10]

Ik vind Landstuhl ook niet zo'n leuke coureur. Dat zal niemand verbazen. Wat ik euh, echt heel vervelend vind. Balans troll is de wat mij betreft volkomen misplaatste arrogantie. Want als je dit overkomt krijg je natuurlijk. Euh, ik zeg het effe hardop klote vragen na afloop. Dus dan sta je in dat vierkantje, dan moet je naar die tv euh collega's.

[00:28:30]

Natuurlijk is dat vervelend, maar als een tv collega dan vijf vragen stelt. En hij is na 23 seconden afgeserveerd. En deken Johan. Ga een beetje fatsoen leren bij je vader. Ja nou, dat is ook wat je wat je merkt aan z'n rijden en aan zijn gedrag op de baan naast de baan. Dat dat euh. Het hoeft niet. Weet je dat dat als hij een keer een slecht weekend hebt of heeft of wat dan ook? Nou ja, goed.

[00:28:55]

Jammer dan weet je dus. Dus ja, het is heel gek he. Je hebt het idee dat nou misschien dat die over de drie of vier jaar een team runt of wat dan ook. Maar je ziet bij hem niet. Euh, dat is vaak wat wat het nadeel is van geld. Dan heb je zoveel keuze. En je ziet bij hem niet dat dat die die die hè. Daardoor is het ook zo grillig zijn prestaties als ie toevallig een keer op een goeie kant geslapen heeft.

[00:29:17]

Leuk het allemaal. En dan is ie kan ie best snel zijn. Je mist die vechtersmentaliteit en dan dan euh. Dat ga je je mist. Niet dat ie dat ie nou echt gewoon helemaal in de stress zit en baalt als een stier niet lekker gaat.

[00:29:28]

Nee, dan vraag ik mij dus wel af hoe lang kan een papi hem in de Formule 1 houden? Nou, dat gaat nog wel even lukken zolang zolang er geen net niet de baas van de Formule 1. Ja ja, vrees ik. Dat is wel echt pijnlijk. Ja toch? Dat zie je toch in geen enkele andere sport? Het is fijn voor alle teamgenoten.

[00:29:45]

Ik denk dat Wetters volgend jaar eindelijk weer een leuk jaar krijgt, maar één ding niet vergeten is. We hebben het net over Parijs als een goeie teamgenoot van Van Max en Bla Bla Bla. En af en toe is ie gewoon sneller dan Perez he. Dus t is niet zo dat ie dat ie totaal de weg niet weet. Het is best een goeie rijder maar een kamikaze waar je je mee. Nou nouja, hij zit inderdaad soms in de hoek van van van waar de klappen zitten en en euh.

[00:30:06]

Ha. Dus die ultieme focus dat dat dat euh ja, je ziet niet die om die die drijfveer om het beste uit zichzelf te halen. Hij is gewoon slordig, af en toe een beetje nalatig.

[00:30:16]

Bijna ja dan. En nog meer foutjes, want ook achter de safety car kan het zo af en toe onveilig zijn.

[00:30:22]

Wees gerust, Rassel zorgkas. Terwijl zowel Duiste zonder wonderlijkste ACO bij de rally worden is H.D. Sjors Rassel Haendel I placed robeyst 3 menswording in de Prins Charles Rassel Rais zeker is heit.

[00:30:43]

Hij lag tiende voor worst. Het was wel mooie televisie. Ha ja, nee in de kant. Uhm ja, ik bedoel ook zijn emotie na afloop. Ik vind het wel weer mooi dat er dan een echt mens. Beetje, ik kan me nog herinneren dat Hakkinen. Ooit iets vergooide Monza was dat geloof ik. En dan zie je zo'n coureur klein worden als die uit de kom. Het was echt heel boos op zichzelf. Ja, en dan begint ook te knagen, want bedolf weer bijna punten en weer lukte niet.

[00:31:06]

Hij is altijd degene die het bijna heeft en dat niet. Het is zo'n talentvolle coureur, het is zo'n goeie coureur en dat komt er op de een of andere manier niet uit.

[00:31:13]

Ja, wat ik opvallend vond. Grosjean heeft iets soortgelijks gedaan meegemaakt. En toen werd er echt gezegd. Ja Donkey, en weet ik het wat. En nou nul sympathie. En nu trekt Brussel meteen boetekleed aan en zegt iedereen al, maar dat gebeurt ook niet de grootste. Zelfs Hamilton op Twitter reageerde op Brussel van hém. Men maar zo werkt ook trouwens vol met minderjarigen. Als je ze zo werkt het gewoon. Als je namelijk een fout toegeeft, dan stel je het publiek en je omgeving in de gelegenheid om jou te vergeven.

[00:31:48]

Maar het is dus zoals Grosjean die zijn van ergotherapie. Erikson? Ja, nou, dan moet je nog wel een keertje aanzetten om opnieuw de sympathie van het publiek te krijgen. Want aan iedereen die die stuurtje al met pek en veren deeldorpen. Dus dus dus is het ook wel omdat iedereen zo met hem te doen heeft dat ie bij hem zit en niet kan laten zien wat ie kan en mag. En laat echt zien wat ie kan natuurlijk. Maar want want hij heeft natuurlijk niet het materiaal om nog meer te stoten.

[00:32:12]

Niet nee, maar iedereen ziet gewoon dat dit gewoon een euh soort van kampioen of topper hij heeft. En een hemeltje of een botta straks wordt. Dat gaan we zien. Maar iedereen ziet wel dat ie alles in huis heeft om bij een topteam topprestaties te leveren. Dus dus. Nee, dat de mens dit kan gebeuren. Ja, dit kan gebeuren. En dat en dat zal ook vaker gebeuren he. Want want je moet heel eventjes de achtergrond zien en Portimão.

[00:32:33]

En hier waren twee nieuwe circuits waar ze misschien met de banden compound, de banden, hardheid euh iets iets conservatiever ingestoken zijn. Dus die banden zijn dan wat wat sneller afgekoeld. Zag je achter die safety car zit. Dit kan helemaal te gebeuren. Dit kan Max gebeuren. Want als je heel even aan de ene kant het geheim zit in die banden heel goed opwarmen. Dat wil zeggen accelereren, remmen, accelereren, remmen en euh, en daar kun je een keertje voor vergaloppeerde dan dus ook zo slingeren.

[00:33:00]

Als je m nou dat slingeren weet je dus nog één ding en dan gaan ze wat wat soepeler met hun gassen om. Maar als je Folha voornamelijk heel even die wielen bijna even wil spinnen om ze goed op temperatuur te krijgen, dan kan dat gewoon net op een stukje asfalt gebeuren waar je links of rechts af gestuurd wordt. Gewoon botte pech dus we gaan dit vaker zien hoor. En dan dan. En dan is het niet dom, maar wel onfortuinlijk.

[00:33:19]

En dat geeft alles me alle alle rijders op dit moment wel een extra stukje scherpten van van van euh, het kan absoluut iedereen gebeuren.

[00:33:31]

Zeven constructeurs titels op rij. Mercedes had een feestje te vieren. De is een repatrieerde Sebens, Alzheimer's Cerpentier Gezwaai met zwaaiende KSVO Championship. Als Seven gezegd heeft Keizerslaan historie bij het theorema. Dat zijn te leegstaan wat ze Embracing bouwt, want ze hebben dat vast, dus laten we even stellen dat het ene staal.

[00:33:55]

Ja, er is absoluut geschiedenis geschreven. Louwyck wat moeilijker. De beste woorden of de beste blijven.

[00:34:01]

Ik ben geen topsporter, maar volgens mij is het zo dat de weg naar de top steil is. Maar er blijven. Dat is nog moeilijker. En helemaal zeven jaar op rij dus een beetje. Het is vervelend om te moeten zeggen, maar je moet het waarderen. Nou ja, absoluut. Moet je waarderen. Het is gewoon euh, het topprestatie van van vanzelf iedereen. Want ja, maar iedereen in die productielijn, van van ontwerp tot uitvoering tot tot de rijder weet je.

[00:34:25]

Je moet hem uiteindelijk ook over de streep rijden. Allemaal fantastisch, maar we moeten niet eigenlijk in het euh. Ter verdediging van van de anderen die mooie resultaten hebben gehaald. De Schumacher, de. De de F.L. Euh. Cedars? Euh. Nou en. Clark. Van jou. Als je nog verder terug wil gaan. Maar maar euh. Er is gewoon wel het één en ander gebeurd de laatste jaren. En toen het hybride tijdperk er was en Mercedes had gewoon die dominante motor gebouwd hebben.

[00:34:50]

We zitten in een tijdperk waar mensen op de ene of andere reden in één keer voor een aantal jaren het reglement wil bevriezen he. Dus dus buurman. Maar dat die motor en dat team dominant was hebben ze toch ook wel reglementair in die koers? Ha. Niemand heeft de gelegenheid zeg maar ja niemand mag doorontwikkelen. Dus ik? Ik hoop dat voor de toekomst dat er meer ruimte gemaakt wordt voor innovatie. Ha, ik heb wel eens gezegd van nou ha, geef ze allemaal gewoon 100 40 liter benzine en CCI over 2 uur.

[00:35:18]

En zie het maar op te lossen. En wat je d'r dan inzet hé. Je moet in ieder geval een brandstofmotor hebben hé. En dan dan of je hybride doet of geen hybride. Maar iedereen is juist het leuke. Nou maar kijk euh. Henk B. Ik ben niet zo. Zozo zo iemand van vroeger was alles beter. Maar wat ik wel leuk vond van de jaren 70, zeg maar even. Dan had je de Ferrari motor, de Matera motor, de Cosworth en ga zo maar door.

[00:35:40]

Uh, en en dat klonk allemaal anders. Hun einde was een twaalfcilinder, andere was een zescilinder. En nu op de een of andere manier gaan ze. Dat gebeurt. Het is bijna zover het heel democratisch nu allemaal geregeld wordt onder het label van kostenefficiëntie en noem maar op. Terwijl op dat moment uh, wordt het voor een hele. Al die teams die verliezen wordt het heel duur. Ja ha, voor FOK! Jij zegt als je eenmaal iets in handen hebt het recept voor zo'n goeie motor.

[00:36:03]

Dan kun je die vrijheid corpo duren. Ha ja, ik. Ik bied ruimte voor innovatie. En dan heeft het ook weer zin om je eigen ding. Ik noem ik noem maar wat. Mazda heeft de hij zeg maar als de koning van een van de wankel motoren. Maar kortom biedt gewoon ruimte dat mensen met creativiteit kunnen komen en dat je verschillende motoren en verschillende concepten tegen elkaar competitie ziet geven. En dan is het minder voorspelbaar. En als dan iemand een voordeel heeft?

[00:36:28]

Fantastisch. Ha, maar dan die innovatie. Die komt dan ook wel weer ten goede van de auto op de weg waardoor die budgetten weer gerechtvaardigd. Wat de ironie zeg dat dat Honda en Redbull waarschijnlijk aan koersen op bevriezing van die motor overlijdt.

[00:36:42]

Vraag hoe staat het daarmee? Dat gaat helemaal niet goed, want kijk. Ja Horner die. Die wil natuurlijk euh. Euh bevriezen. Want die heeft door die motoren gaan eraan. Euh ja, we willen ze eigenlijk in eigen beheer door. Maar het komt hen beter uit. Uh, om dan even een paar jaar alles bij het oude te houden. Maar inmiddels werd een beetje Horner eigenlijk ook. Ik teken voor de komende jaren voor een nummer twee of misschien meer.

[00:37:03]

Tenzij. Nee, tenzij ze denken dat ze volgend jaar al denken ze met iets komen, waardoor ze het gat naar Mercedes wel op z'n minst verder kunnen dichten. Maar goed, dat weet alleen hij en dat is alleen maar op papier op dit moment. Maarja, het grote probleem is hij dacht een bondgenoot te hebben, die heeft ie ook Toto Wolff. Met het argument ja, Mercedes heeft de beste motor, dus die vinden bevriezen van ontwikkelen. Prima uiteraard.

[00:37:23]

Maar ja, inmiddels weten we dat Ferrari en Rano het niet zien zitten en dat is wel een probleem. Ik denk nog eventjes over die situatie bij Honda en daar is natuurlijk veel over gezegd in het verleden en ook veel vernauwde dat Red Bull misschien het intellectuele eigendom koopt van Honda. Nou dat dat zal best uh aan de prijs zijn, maar een optie waar nog niet zoveel over gesproken is. En dan heb ik nog niet gehoord. In ieder geval, dat is natuurlijk dat zij het spul leyssen h.

[00:37:47]

Dus de totale faciliteit van Honda die in Engeland staat. Als je dat voor een periode leest en gewoon onder licentie gewoon t runnin kunt zo construeren overneemt. En dan blijven dan misschien 10 of 20 mensen van Honda. Die blijven gewoon daar werken. Die betaal jij dan he? Honda zal dan misschien de 5 procent of 10 procent van het budget uitgeven wat ze nu uitgeven. Het voordeel is dat ze misschien onder een ander label dan die die motor gaan gebruiken.

[00:38:12]

Maar het voordeel voor Honda is dat ze in ieder geval scherp blijven. Ze blijven betrokken qua no. Hou ze geen terugval. Uh, het wordt in één keer gewoon veel betaalbaarder voor voor alle partijen. H dus dus wat dat betreft uh, zou Redbull dan met de support en de morlaix van Honda door kunnen gaan zonder dat er dan de naam echte doorontwikkeling mogelijk? Nou dat dat dat ligt van het regelen. Dat hangt van de reglementen af he. Dus dus.

[00:38:36]

Maar dit is iets ujja. Dus dat helemaal overnemen of niet overnemen. Daar zit nog de lease constructie tussen dat je gewoon onder licentie doorgaat met een bepaald deel als consultancy zeg maar van Honda. Die blijven. Lopen en dan? Dan wordt het voor honden aan natuurlijk de kostenbesparing waar ze op uit zijn. En euh ja dan. Dan zijn ook alle alle honken zeg maar bedekt. Dan is Jukic sono tsuno da ineens ook heel logisch toch? Ja, het echte lesauto in december over 5 of 10 jaar 100 terug wil komen.

[00:39:05]

Dan hebben ze geen terugval gehad en zijn ze gewoon helemaal up to date gebleven.

[00:39:09]

Ik wil nog heel even kort kijken naar Turkije. Volgende reis. Hamilton kan daar wereldkampioen worden en dat gaat ook wel gebeuren toch?

[00:39:15]

Ja, tenzij de Campari niet doorgaat, want dit wordt logistiek wel een ingewikkelde. Maar laten we er van uitgaan dat die bubbel ook in Turkije welkom is. Maar er zijn wel diverse mensen die zeggen tot nu toe ging het goed. Portugal na Imola was al een uitdaging binnen een week, maar na de. We zullen het zien. Met Korona voorspellen we niks meer. Zo is het. Tot zover deze NOS Formule 1 podcast. Mocht er een reeks zijn over twee weken, dan is die in Turkije.

[00:39:40]

Daarna zijn we er dan uiteraard weer op 16 november. Ik heb me nu genoteerd. Dit gaat mij niet nog een keer gebeuren. Vind je dit een leuke podcast? Laat een beoordeling achter op iTunes. Reageren kan zelfs altijd op Twitter via.

[00:39:52]

Zeg dat zelf maar euh. Ik weet niet meer echt waar n Louie nos. Of het verband zijn. Veel plezier bij de reis in Turkije tot de 16.