Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Je kunt hard zijn voor jezelf, je kunt jezelf kastijding, maar Chan Leclair valt in een heel andere categorie. Breguet bij de. Jan Zuurtjes en Louis B. Ook wel zo hard voor jezelf? Nee, daar heb ik een vriendin voor.

[00:00:25]

NPO Radio 1 en NOS Podcast. Aan Belga Zes dagen achter ploeterende Ferrari's. Nou, dat mag je wel zeggen ja. Ik moet de wel goed doen Verstappen nog steeds foutloos, maar als ik het niet voor dit boek niet te plaatsen. OK, auto komt eraan. Jij bent een Mercedes. Dit is een doorsnee Formule 1 podcast. Ja, de New-York is de reeks in Gent. Johnny Depp en Bertrand Goedemiddag, een kersverse NOS Formule 1 podcast, misschien wel de grootste podcast van Nederland.

[00:01:07]

Maar ja, dat zouden we natuurlijk nooit zelf zeggen in een studio. Vandaag V-1 verslaggever Louis Dekker. Hallo, hallo, hallo? En sim en autocoureur. Sinds kort bondscoach van Jong Oranje voor de KNOV en vriend van de show Rudi van Buuren. Hallo, welkom, hallo? Euh. Bondscoach van Jong Oranje. Hoe oud ben jij eigenlijk? Achtentwintig. Maar ik hoor nu al grijze haren en een paar ton verdienen als ik die term hoor. Ik heb me ook nooit eerder gehoord.

[00:01:31]

Dus ik sta redelijk op de stip nu. Ik zou extra onderhandelen. Ja ja. Terug naar de podcast vandaag. De ijsbaan van Turkije. We kruipen in het hoofd van Verstappen. Aandacht voor de Racing Points en de Ferrari's. En uiteraard de zevende van Hamilton.

[00:01:49]

Kunt uit Girkin delen en jullie ook tranen in je ogen?

[00:01:58]

Totaal niet. Ik had het wel bij een ander moment. Daar was een interview, maar je zag dat Michael Schumacher gevraagd is van Kian. Kan iemand ooit die zeven titels ook halen? Is dat Luwisch of een ander? Euh, waar die eigelijk heel open sprak van ja dat kan. En dat zie ik ook gebeuren. En daar zijn decorstuk vandaan had ik het wel mee. Wat ik totaal niet verwachten, maar met dit moment niet. Dat fragment hebben wij even naar luisteren en dan niet live cd dan alleen formeler wanneer wij hier dente verbruiken.

[00:02:24]

Sabrina Lewis. Ik heb de noodzaak van de kids van de noodzaak van zo is daar soms een dessertjes. Jan de Baens. De ModeNatie. Hij moet het ergste nog links, rechts, een normaal niveau en minder mee. Marcel. Zondag verbiedt de FIFA fanshop en daarna geen inkomsten te stemmen. Clark's radertje Milice. Piauí. Lijkstoet wegwandelen. Coolhaven. Werner hitste. Loois werd reeds massaal Arits. Sebastian Vettel. Hoe EMR eind mei Michael Summary over de kalender om de vuurshow Fed Cup over wilden weten.

[00:03:00]

Dit deed was in 2008 en dat deed jou iets. Ja, dat is wel, ik weet niet. Ik keek er gisteren na. En ja, fuck. Dit doet niks. Ja ja. Maar dat is ook de grote Schumacher deed het. Zegt iets over de grote Schumacher. Het is natuurlijk t is een legende en dat hij dat zo zegt. En dat kwam nu gewoon samen.

[00:03:16]

Zo dat wat Hamilton, zei hij op de boordradio van de. Voor alle kinderen met een droom die dit zien en niets is onmogelijk. Keek jij ook zo naar Schumacher? Nee, ik ben geen held in de autosport na ik ik. Ik vroeg het in de periode Schumacher. Misschien is ik nog te jong of als ik niet geniet echt. Formule 1 kijker genoeg. Ik ben meer echt dat van beginnen te krijgen sinds Raikkonen en dat werd toen Hamilton. Maar de Schumacher periode was ik nog meer van de.

[00:03:45]

Hij wint weer. Daar ben jij dan weer te jong voor. Sorry, maar achtentwintig, ik moet ook een soort van ouwe lul sommige situaties. Maar hoe ik?

[00:03:50]

Daar ga ik naar Louis en dus euh, schuiframen van Nelson Piquet junior Nelson Piquet.

[00:03:56]

Dan ben je oud, maar keek jij naar Schumacher als. Nou, dit is wel echt de grote. Hier komt niemand aan. Het gekke is ik heb daar nooit aan gedacht omdat al die zeges me zo stoorde dat ik dacht ha ha. Hij stopt. En toen kwam die nog een keer terug ook. En toen was ik vooral opgelucht dat het hem bij Mercedes niet lukte. En dat vind ik nog steeds een boeiend gegeven. Iedereen denkt nu ouwe Hamilton Mercedes beste auto dus die wint altijd.

[00:04:20]

Ja, dan moet je wel even terug in de geschiedenis. Hij ging bij McLaren weg. McLaren was veel beter op dat moment, in ieder geval de jaren daarvoor. En en Mercedes, dat moest nog maar wat worden. Euh. En Hamilton heeft dat samen met Toto Wolff en al die andere mensen dieren die daar werken zo ontzettend van de grond getild.

[00:04:37]

Dus nee, ik heb nooit gedacht. Schumacher die records gaan eeuwig blijven zoals ze op de een of andere manier denk ik niet zo. Uhm en. En over hem Oulton. Dat boordradio fragment. Ja ik. Dit is misschien een beetje ongepast, maar debiel. Hij wordt wereldkampioen. T Klonk in mijn oren zo ingestudeerd. Van Oda gaat ie weer. Nu zijn het weer de kindertjes.

[00:04:56]

Het andere keren zelf was wel echt geëmotioneerd. Nee, die helm afzetten. Tranen in zijn ogen. Ja, dat dat wel.

[00:05:02]

Alleen die boodschap. Die kwam er op bij. Bij mij te ingestudeerd uit. En dat komt. Dat kan ik dan wel uitleggen omdat ik het hele verhaal donderdag in de persconferentie al te horen had gekregen. Dan zit hij daar met Bottas een minuut of twintig. En ik dacht ja, hij wordt wereldkampioen voor de zevende keer. Natuurlijk, je wil nog een verhaal over Hamilton schrijven, maar eigenlijk hebben we dit jaar alles al geschreven. Dus ik was aan het zoeken naar één, twee, drie zinnen waarvan ik dacht.

[00:05:26]

Zo kun je nog even neerzetten, maar daar rolde gewoon een heel artikel van achthonderd woorden uit de hij. Hij zet zijn mond. Ja, er kwamen zulke mooie teksten uit. Zo goed en zo doordacht. Het enige wat ik miste was een opmerking over Saudi-Arabië. Ik denk als je dan toch de hele wereld wil verbeteren, maak dan ook even een opmerking over die Waeghe race die we volgend jaar krijgen. Euh, waar volgens mij de mensenrechten nog even wat verbeterd moet worden moeten worden voordat je daar je gezicht laat zien.

[00:05:51]

Zij die niks over is, die ook heel flauw doen zegt ja, ik heb me daar niet in verdiept. Euh. Maar voor de rest, alles wat ie zei was ik raak. Die kinderen waar je net uh over hebt kwamen ook langs, maar ook meer vrouwen in de autosport. Hij heeft gezegd dat ie zich er mateloos aan stoort dat sinds hij als klein kereltje aan het karten was, dat er eigenlijk geen meid is doorgebroken. En euh, het is maar een voorbeeld.

[00:06:13]

Iedereen zegt iemand van kleur had het over ja. Maar hij zei juist iedereen denkt dat het alleen maar om het kleurtje gaat. Maar t gaat me ook om vrouwen en gelijke kansen in het onderwijs. En hij komt natuurlijk van verre. Hij is niet die volgevreten vedette die met gouden lepels aan het ontbijt zat vroeger. Hij heeft de hele route afgelegd. En wat ik jammer vond is hij kan het zo fantastisch verwoorden. Als je er meer persconferenties meemaakt denk Poeh, daar zit wat, daar komt wat binnen.

[00:06:36]

En dat beoordelaar radio fragment dacht ik ha ha. Het is te ingestudeerd. Het was echter nog niet te zeggen. Nee, nee en niet te doen. Dat besef ik uiteraard ook. Hier wil iedereen luistert naar hem. Hij moet het maar weer zeggen. Ja euh. Ik denk eerlijk gezegd uh, als je n races wint dan ben je 100 keer zo blij dan wanneer je de 100 op rij wint. Probeer dan nog maar eens authentiek te zijn.

[00:06:55]

Ja, en toch vond ik het jammer. Ik had. Ik had een mooiere euh. Ik ben zeven keer kampioen geworden. Speech van hem verwacht.

[00:07:02]

OK ja, maar afgezien van wat? Ja en pr en communicatie. Hij liet wel even zien wie de man zoals hij. Ja Harry. Zo keek jij naar deze race en naar zijn acties.

[00:07:15]

Ja, misschien om er een beetje dubbel gevoel. Als je zag uhm, op het moment waar zeg maar de Nederlandse hoop. Wegzakten waar helemaal tot op dat moment lag. Uhm, zitting van 6 ha. Ja dat begin was het. Ja, kleurloos kun je niet noemen, maar had ieder van de snelheid niet. En of dat dan met binnentemperatuur als te maken had? Prima, maar het was gewoon het schoolvoorbeeld van je houdt je gemak. Je blijft ronddraaien.

[00:07:35]

Uhm, je optimaliseert je eigen verhaal waar je dat met inzit. En dan aan het einde sla je toe. Nou, dat deden natuurlijk magistraal. Ja, want Bottas.

[00:07:43]

Die maakten er een potje van. Heeft 6 keer gespind. Ik moest terugdenken aan Silverstone.

[00:07:48]

Is 2010 elf Helmonders. Een magistrale regen race waar Massa toen maar bleef spinnen in zijn Ferrari. Dat idee had ik nu bij Bottas ook allebei een beetje tweede coureur. Ja, het is wat je maar ergens dacht ik ook helemaal niet. Hoeft niet zoveel risico te nemen, want Bottas ligt ergens veertiende en jij wordt toch wel wereldkampioen en classico want dat maakt je geen hol meer uit. Potjes moesten vol. Je wil ze niet af. Af van de baan.

[00:08:12]

Nee, dat doet ie ook niet zo. Maar net jammer is hij.

[00:08:14]

Hij is heel vaak inmiddels wereldkampioen geworden. Hij wint alles en gaat alle records breken. Maar hij heeft ook een paar titels op zijn naam die ie heeft moeten vieren met een slechte geest. En ik denk dat dat wel degelijk. We hebben niet kunnen vragen aan M. Euh, maar ik denk dat dat meespeelt je. Niet in een race waar je zo'n record neerzet. Zeg O ja, was een slechte geest bij vijfde geworden. Ik deed eigenlijk een beetje kleurloos mee.

[00:08:35]

En dat dat moet in zijn hoofd hebben meegespeeld. Dat vind ik ook het allermooiste van het hele weekend. Dat die wint is vervelend, want dan moeten wij weer zeggen ja, Hamilton wint weer. Nou dat mensen die Formule 1 niet volgen denken oh ja, maar hij wint toch altijd? Nee, het was de manier waarop. Het was de timing en hij was volledig onzichtbaar. Het eerste half uur. Ik vroeg me ook echt af toen hij ineens achter Perez zat.

[00:08:54]

Waar komt die opeens vandaan? Nou, dat is een goeie. Vervolgens wel duidelijk, want Perez binnen de kortste keren zat er een halve minuut achter. Ja ja maar geduld. Meer dan 50 rondjes doorrijden op inters en gewoon voor het team bepalen dat je maar even niet naar binnen komt. Dat soort dingen. Dan denk je nou, dan ben je best wel groot. Ja, maar Hamilton heeft inmiddels ook de positie dat hij bepaalt of ie doorrijdt of niet en denkt dat in het huidige Formule 1 veld er zeventien coureurs zitten die dat niet zelf bepalen.

[00:09:21]

Nu ja, of nog meer. Nou, ik zit niet te tellen in mijn hoofd. Ik denk. Ik kan er maar drie opnoemen die zeggen je op door de mazzel zou. Hamilton, Max Leclair. Die zijn alledrie in staat. En zeggen dat denk ik niet. Ja ja maar. En dan heeft ie het bij het rechte eind dat ook nog niet dat dan een band ontplofte ofzo. Nee jij. Ik vind dat wel echt heel knap. Ja, op Silverstone ploften die wel.

[00:09:41]

Dus ja, dat is dat ook. Ja, Silverstone is misschien rijk en hij is. Hij heeft er ervaring mee op zo. Waardoor hij iets met Sjanghai. Ik ben het jaartal vergeten, maar t kostte de titel in ieder geval. Uhm, ik las ergens een gequote gisteren van die durf niet de laatste ronde naar binnen te gaan op een natte Penitentiary dus na. Dit verhaal viel gewoon samen. Als het als het tegenzit in de laatste ronde en die band ploft wel dan is het een hand die moeten luisteren en alles.

[00:10:03]

Maar nu werd die in mijn oor op magistrale wijze kampioen.

[00:10:06]

En inderdaad, Hamilton heeft ooit een vreselijke blunder gemaakt toen ie een pitstop wou maken. Ja ja, de grindbak.

[00:10:11]

Ja uhm, we hebben het in deze podcast wel vaker gehad over Schumacher versus Hamilton. En hoe moeten we dit nou vergelijken? Uhm, Jan zegt altijd dat. Dat is gewoon niet te vergelijken he. Een ander tijdperk, andere auto's, andere regels. Hoe kijk jij daarnaar? En Rudie hetzelfde? Ik wel gelijk ook niet. Ja, dat kan gewoon niet rijden. Beiden zijn oppermachtig.

[00:10:34]

Maar hoe zullen beiden worden herinnerd over 20 jaar als een van de grootste?

[00:10:39]

Hetzelfde stadszender dat nu ook nog wordt? En ik denk dat we in zo'n rijtje komt. Maar om die heren tegen elkaar te gaan vergelijken is gewoon kampioen. Nee, nee, nee. Je moet op een andere manier bekijken denk ik. Dat was een beslechting in jaartallen hoor.

[00:10:50]

Maar als je er van een jaartje of tien terug gaat was de gedachte. Uh, wie wordt de grote opvolger van Schumacher? Toen waren er een paar. Vettel zou het kunnen worden. Die zat toen nog bij Red Bull. Die begon net te winnen. Alonso was volgens iedereen de allerbeste, maar koos steeds net op het verkeerde moment voor een verkeerde team.

[00:11:08]

Of hij weer een helmaal Tchoiria die die hemeltje, die was nog wel heel jong en wild. Maar die 3, die zouden het worden en dat zou de massa ook. Ja, maar dat was toen zijn teamgenoot. Was die wel heel eenvoudig? We hebben de leeftijd ook al eens op de eindredacteur vragen van CNIP.

[00:11:23]

Daar hebben we die straf en die aanmaakte een X van klopte. Klopt misschien, maar ach ja. Nee, maar dat is waar. Massa was de teamgenoot toen. Dus dat was gewoon ok. Even een goedmakertje. Ja ja, ja nee. Massa zeven titels dat.

[00:11:36]

Daar heeft ie vast ooit van gedroomd. Maar dat denk ik niet gebeurd voor die heeft.

[00:11:41]

Die heeft toch formule 1 gedaan? Elektrisch. Maar ja, er was ook een succes. Dat ging ook niet echt lekker. Nee, hij is nu hoofd van het FIA om een gedeelte om toch nog goed met hem. Ja misschien. Maar Malice. Euh ja dus doet vanalles, maar rijden niet meer.

[00:11:59]

Het was misschien wel de moeilijkste reeks van dit seizoen, zou je dat kunnen zeggen? Louis Ja dan. Nou, dat denk ik wel ja. Niet alleen de moeilijkste race, maar maakt daar gewoon het hele weekend van. Want dat vind ik ook het mooie. Je kunt aan de ene kant zeggen. Formule 1 maakt zichzelf op vrijdag volkomen belachelijk. Dat is de ene helft van de andere. Ja, die Handa was gewoon niet op te rijden. Nee, en dan hoop je dat het droog blijft omdat de enige grip kon worden gehaald door regen ook.

[00:12:24]

Ik vroeg me wel af hoe komt dat dan tot stand? Dat komt nieuw asfalt op. Wie bepaalt wat voor asfalt en hoe dat dan gaat? En of dat wel berijdbaar is? En geen idee? Nee.

[00:12:34]

Nee daar. Daar spelen krachten die het zelfs lokaal in Turkije. Euh, met een circuit directeur die hele rare dingen zei op een bepaald moment met Pirelli die met de verkeerde banden was afgereisd. Bij nader inzien waarom Paemen staat het spel op de wagen. De containers zitten op het schip. De vrachtwagens zijn op weg naar moeiten Italië naar Turkije. Dan is er geen weg terug. Ik heb het meegemaakt in Australië toen iedereen eigenlijk op dinsdag al wist. Die reis gaat niet door.

[00:12:57]

Maar ja, de auto stond er. Het personeel was er, dus probeer dan nog maar eens die rijdende trein te stoppen, dat niet.

[00:13:03]

Is er geen organisatie die dan effe checkten hé?

[00:13:05]

Is dit asfalt wel goed voor iedereen? Maar hoe wil je dat checken als je die auto's daar niet hebt? Ik heb geen idee dat dit niet zo technisch innerlijk.

[00:13:13]

Nou ja, de de. De vraag stellen is het antwoord weten. Het is kennelijk niet goed van tevoren te checken. Dat het lastig zou worden wist iedereen, want Turkije heeft allemaal gevaren. Euh. Althans het circuit. Laten we ons daartoe beperken. Maar euh. Het is een lastig circuit, dus weinig gereden. Het zal stoffig zijn. Zwerfhonden niet vergeten heb je daar ook. T Is goddank goed gegaan, maar ze waren weer wel.

[00:13:36]

En in support races? Nee, maar in 2008 reed Bruno Senna daar in 2008, een jaar of tien geleden. In ieder geval reed er een zwerfhond aan.

[00:13:45]

Dat was vervelend voor de zwerfhond, want het is niet goed afgelopen, maar dat ook op een andere manier fout kunnen gaan. Ik zag ze weer en ik. Wat ik heel gek vind. Het is misschien een beetje een zijspan, maar wat ik heel raar vond is dat de Formule 1 waar alles draait om v snelheid, maar ook veilig. Veiligheid, het moet altijd veilig. De Formule 1 ging op een bepaald moment foto's en filmpjes twitteren van die zwerfhonden die over de baan aan de rennen waren.

[00:14:07]

Toen dacht ik ben je nou helemaal niet bij je hoofd?

[00:14:09]

Hm dus. Maar goed. Uhm, wat was de vraag? Maar hoe kan dat met dat asfalt?

[00:14:13]

Ja en nee hè hè hè? Het dubbele is aan de ene kant, kun je zeggen ze blameerde zichzelf. Wat doen ze daar nou eigenlijk? Maar het mooie is je weet ook op vrijdag al Hamer. Dit worden gaven lezen. Ja dus laat maar komen. Ik ben er eigenlijk wel blij mee dat dat dit soort foutjes er gewoon in in de koningsklasse waar alles zo mooi glad gestreken is.

[00:14:30]

Verstappen leek de beste papieren te hebben, maar hij zag zijn kansen weg glibberen en glijden.

[00:14:36]

Ja, min. Je kan pas radio Sony online in Tianjin doen wat je hebt. Er vallen daar extra kleren, zegt typing in het Frans, terwijl herstellen of consoles als de wereld net het spelletje al dertien demoord met vernauwde Bernold Bernardini van alles Caitlyn Jenner, waarna de Thaise wintersfeer carrier nooit Vassar ding, is zo ontzettend vernieuwend.

[00:15:01]

Hij wil hem vergeten. Het was een natte en spekgladde baan. De misère begon voor Verstappen al bij de start. Wat ging daar mis?

[00:15:09]

Ik denk niet zozeer dat er iets mis, niet met iets mis ging. Uhm, wat hij net ook wel aangeeft, het was extreem glad naast de lijn. Dus iedereen wist de even startplek 6 2, 4 6. Die gingen slecht wegkomen. Ja, maar toch. En hij kwam wel extreemste. Maar goed dat. Dat is misschien ook wel een Honda dingetje. Uhm, wat is dan het Honda dingetje? Nou, ze hebben in droog hebben ze inmiddels wel voor mekaar, maar dit is heel lange periode geweest dat ze het over de joypad Belletti.

[00:15:31]

Dus hoe de motor reageert met oppakken, dat het heel lastig was. Uh, wat je altijd ziet wat bijvoorbeeld de McClellans met die Renault motor hebben dat machtig voor mekaar. En die waren trouwens gisteren ook magistraal van de lijn af. Uhm is trouwens niet die stond links, dus het is. Het is weer koffiedik kijken. Er was gewoon geen grip links en dat deed echt zeer. Dus dat was toch was van het moment dat de koppeling los ging was dat de treinen met de kraan open.

[00:15:53]

Ja, toen spinde die ook nog eens van de baan. Louis Ja terwijl, die is niet echt iets voor Max. Nee nee. En terwijl die. Maar dat zij die dan na afloop. Die start had ie wel ingecalculeerd, dus dat wist hij zelf ook om wat voor reden dan ook dat dat moeilijk zou worden.

[00:16:06]

Ja en ja, die die die die glibberig. De eerste pirouettes achter Perez. Dat vond ik zo'n bizar moment, want ik ben op dat moment met de radio uitzending bezig en ik wilde echt op dat moment zeggen hij doet het precies goed. Hij is geduldig. Hij wacht op een fout van Perez. Hij zit er dicht op. De rest hoeft maar één fout te maken naar z'n langs en Perez maakte een heel klein foutje. Was er een klein slippertje, maar die was niet groot genoeg dat ie er vanaf ging en op dat moment uh.

[00:16:33]

Als ik in het hoofd van Max kruipt, heeft Max gedacht ook.

[00:16:36]

Nu ben je van mij. Nu ga ik en is ie eigenlijk in zijn eigen val gesprongen.

[00:16:40]

Euh. Want ja. Je zag. Je ziet bijna nooit geduld en ongeduld binnen vijf seconden. Volgens mij heb ik het daar gezien. En wat ik in het fragment. Het is natuurlijk maar een fragment van hem, wat we wat we laten horen, meer interviews gaan geven na afloop. Maar hij heeft niet heel erg zichzelf de schuld gegeven. En ik denk toch wel dat dit. Je kunt iedereen. Je kunt het aan het weer wijten. Het kan aan de vleugel van de auto liggen.

[00:17:04]

Team kan een fout hebben gemaakt, maar in dit geval. Ja jongens, het was maar zelfs onder deze kon condities.

[00:17:11]

Ja, maar het was gewoon niet goed. En ik kan niet inschatten of het opgefokte heit was. Euh, of het ongeduld euh. Er was of het geduld op was kun je ook zeggen ja uhm.

[00:17:21]

Maar ja het is heel hé. Ik snap de frustratie zo goed, want hij was zo ontzettend goed in alle vrije trainingen. Hij haalt zo gemakkelijk die poleposition moeten pakken. Daar stal gekanteld. Dan merk je. Dan is ie opgefokt op de zaterdag. Het deed me denken aan Mexico. Paar jaar geleden, toen ie ook dacht ik ga voor Pol. En toen pakte Daniel Ricciardo met hem met een neuslengte. En toen was ie zo ontzettend chagrijnig om echt in de persconferentie zo woest niet eens Ricciardo aangekeken, dat was zijn teamgenoot kwam geen woord uit.

[00:17:49]

Alleen de volgende dag breidden die dat recht. Toen had ie s nachts gedacht ook bijna niet geslapen. Maar morgen zet ik dit recht en dat is hem in Turkije niet gelukt. En waar dat nou aan ligt? Volgens mij had ie m kunnen winnen hoor met gemak. Nou Jan heeft hier ook nog wel iets over te zeggen over die frustratie in het hoofd van Verstappen.

[00:18:06]

Euh, kijk op een droge baan en rijden natuurlijk ook op je gevoel, maar je rijdt ook op een stukje. Kracht en verstand, voor zover je dat sowieso niet altijd doet natuurlijk. Maar in die twee hoeken zit het hoofdzakelijk als je op droog rijdt. Dan zal je gevoel je in sommige bochten misschien vertellen dat je van je gas af moet, terwijl je verstand kan vertellen. En je vastberadenheid van nee. Dit moet gewoon vol kunnen. Of hier kan ik voor mijn gevoel niet laten remmen.

[00:18:35]

Maar als je toch probeert kom je er vaak achter dat je toch nog meer kan dan je gevoel je vertelt aan aangeef. Nou, dat is denk ik ook qua Marckx. Heel goed is A een enorm goed gevoel en b ook die ja, die vastberadenheid en die vechtlust. Om even daar over dat gevoel heen te gaan wat je op vrijdag en op zaterdag tot en met de laatste kwalificatie bij Max zag. Dat is dat gevoel. En dat talent zag je met name op vrijdag.

[00:19:06]

Rijdt puur op gevoel helemaal in zijn comfortzone. Heel relax en dan. Dan is ie dominant. En dat is onder die gladde omstandigheden. Is het dus alleen maar gevoel, dan moet je echt zo subtiel gas geven en remmen instuurden. Al die dingen moeten zo subtiel gebeuren, want iets teveel. En die 1000 pk die je hebt kun je dan niet kwijt. Nou, wat er gebeurt als je geïrriteerd raakt, dan rijd je niet meer zo op het gevoel.

[00:19:35]

Maar dan rijden op een stukje emotie en emotie. Wil je niet teveel hebben op zo'n moment? Hieronder behoor je een beetje boos. Dan ben je wat te laat. Je blokkeert een wieltje, je stuurt wordt te hard in je spinnetje, wielen, enzovoort enzovoort. En ik denk dat dat een beetje de rode draad was van dit boek. Wie kent dat soms? De geïrriteerd heid door allerlei misschien logische zaken? Hij was natuurlijk best geïrriteerd van die slechte start.

[00:20:01]

En dan? Dan begin je zo'n race al met met je, met het verkeerde gevoel wat je onder die omstandigheden absoluut niet nodig hebt. En net toen ie zichzelf een beetje herpakt had kwam ie dan achter Perez terecht. En en dan ook nog wel met een klein excuus dat zijn voorvleugel niet niet optimaal stond. Euh ja, komt ie even in die situatie? Nibali spint. Word je nog geïrriteerde en dan komt absoluut niet het beste in je naar boven.

[00:20:26]

Ja Jan zegt het ook Rudy. Ik vind het dan toch wel opmerkelijk, want we hebben Verstappen heel vaak geprezen om om hoe goed hij het voor elkaar heeft. In zijn hoofd dat ie dat ie alleen maar gefocust is op op het moment hier en nu deze bocht en deze inhaalactie. En toch kon die kennelijk een slechte start niet euh, niet loslaten. Dat dat spinnen kon ie niet loslaten. Daar was frustratie het hele weekend dat Bouden zich op. En dat kwam er uit op die zondag waardoor die minder presteerde.

[00:20:56]

Na goed kijkt die start. Dat gaf ie zelf aan dat dat was ingecalculeerd en de eerste 30 ronden op zich. Ja, we kunnen zeggen opstapeling, frustraties. Maar hij reed natuurlijk wel gewoon, hield achteraan geen rare dingen, was aan het wachten op de kans. Uhm, op het moment Deprezstraat dat foutje maakte zat ik zelf ook gelijk voor de tv. Nu doet ie het gaan, nu komt het. Ja ja. En dan? Dan loopt het fout af.

[00:21:16]

Uhm ja, daar kun je heel verhaal van maken. Maar goed. Prima. Wat natuurlijk op dat moment het grootste probleem is. Hij houdt je auto uit de muur door op de rem te gaan staan. De juiste optie. Alleen die flat sport zet hem gelijk een hele pitstop naar achter, waardoor die hetzelfde probleem wat ie had vastzitten. Maar dan rond plek zes, zeven, acht had. Dus vandaar dat ie t compleet van het toneel verdween. Maar we kunnen er nog heel lang over praten.

[00:21:37]

Zeg het zelf, wat is tante te vergeten? Uhm. Voor mij is Panhuis over twee weken. Dan zaten ze toch als. Echt. Maar dan staan we er gewoon weer. Maar goed dat de natuurlijke. Hij wil het ook meteen vergeten en dat lijkt me ook heel logisch. Maar wat ik een beetje mis? Euh. Hij maakt ontzettend weinig fouten. Hij doet bijna alles goed. Maar als ik dan een keer een fout maakt en volgens mij hebben we gisteren een paar gezien hé.

[00:22:00]

Geef het dan ook gewoon meteen aan toe. En dat dat. Dat vind jij toch moeilijk? En dan hebben we toch voorbeelden genoeg van cohors? Spoel even terug naar t begin van de podcast die misschien iets te snel sorry zeggen, maar dit is ook nog een middenweg.

[00:22:12]

Ja ja, grappig is dat. En even terug naar naar de condities op de baan. Ha. Het was dus euh, nou asfalt glad. Euh, het was nat. Kun je zoiets nou oefenen op een simulator? Nee, gewoon. Nee, je is goed. Je kan het niveau dusdanig aanpassen dat je ook zo cwc maar in een simulator is dan het kopje gevoel wat jou net aan je haalde. Dat is gelijk een probleem, want dat kun je niet zo erg door je waarbij je je kont voelen in een zin.

[00:22:37]

Dus je zet de grip niveau heel erg naar beneden en dan ga je ongelofelijk lopen zweven met de auto en dat is het. Uhm, wat ze ook wel zijn voor mij, hoor ik in verschillende interviews hadden verwacht dat ze in vrije training 1 0, 1, 22 en 23 zouden rijden. Dus alle alle SIM sessies van iedereen. Nou, die konden bewijst week de prullenbak in, want ze zaterdag al meer dan 10 seconden vanaf.

[00:22:54]

Ja, kun je nagaan. En wat moet dan de strategie zijn als je aan zo'n race begint als coureur? Want je kan er niet echt op oefenen? Het is een nieuwe baan voor velen. Euh ja, hoe ga je? Hoe ga je daar dan in?

[00:23:06]

Nou, gewoon niet oefenen zal natuurlijk op de. Op de zaterdag hopelijk nat gereden. Ze wisten wat ze konden verwachten. Uh, het was alle Formule 1 weer ouderwetse duut een rondje of 4/5 en de eerste gaat naar intimideert. Uhm ja en dan is het op je gevoel vertrouwen alleen hier doordat nieuw asfalt was toch gewoon maar één lijn en dat zag je ook heel erg. Euh, Albron deed daar nog een keer een verkapte uiteraard actie op. Op Vettel geloven was dat.

[00:23:27]

Die had maakt maar goed. Vettel maakte het foutje Albron column op dat moment inhalen, maar voor de rest heb je echt harde inhaalacties gezien in t moment dat er geen DRS was. Niet en dat misschien ook wel. De kanttekening van de huidige Formule 1 dat zelfs in de regen in bepaalde omstandigheden het al treintje rijden wordt.

[00:23:42]

Nou ja, heel veel mensen hadden minstens één safetycar verwacht en misschien wel 2, 3 of 4. En daar kwamen er 0. Hoe kan dat? Was dat dat de coureurs toch gewoon minder risico namen en dacht nou. Het zal mijn tijd wel duren. Verraderlijk was het wel met Russel en Giovanni als je in de muur zou vinden. Geen bak in de ingerommeld, niets ervan. Uhm, daar gingen natuurlijk nog een paar vanaf. Links rechts misschien een gunstig circuit met met of de snelste bochten waar het dusdanig glad dat iedereen op zijn hoede was.

[00:24:13]

Ja dat. Maar werd er wel echt gevreesd? Tuurlijk werd er gevreesd. Ik verbaasde me zelfs dat een Joods Brussel in een interview zegt dit is niet waar de familie in omgaat. En ja, sorry, het is iets anders. Nacho's? Nee. Formule 1 is van grip bij snelheid en al die dingen. Maar het is voor iedereen gelijk. En daar moet je het beste van maken. En uiteindelijk wint weer dezelfde, dus het is ook voor iedereen gelijk.

[00:24:38]

De verwachtingen waren dus hoog gespannen voor de Red Bulls. In ieder geval voor Verstappen. Maar bij Sky Sports werd Albion aan het begin van de reeks zelfs getipt als mogelijke winnaar. Euh Louis. Waaraan zag jij dat dat niet ging gebeuren?

[00:24:50]

Nou, ik zag eerst dat het wel ging gebeuren. Ik dacht die gaat hem pakken. Nou, dat dachten dus heel veel mensen echt. Ik denk nou ja en dan? Dan denk je ook eigenlijk ook wel mooi zo onder druk staan en dan gewoon nog eens winnen. Ik heb geloof ik zelfs nog op Twitter gezet. Als ie deze wint kunnen ze hem echt niet meer eruit knikkeren. En wanneer zeg je dat het toch?

[00:25:08]

Euh ja, tien minuten later stond ie achterstevoren. Ja, dit is heel makkelijk. Het is heel flauw, maar t. Het is natuurlijk wel ontzettend zonder dat het hem weer overkomt, want dit is wel de tweede zege. Je kunt ook zeggen Redbull Greg gooit een overwinning weg, want Max. Natuurlijk had hij ook kunnen winnen, maar voor Albron is het de tweede die die had kunnen winnen. Want Oostenrijk begin dit jaar ook. En dat het ja, je gunt hem zoveel meer, maar ik denk dat niet meer gaat gebeuren.

[00:25:33]

Ik ben eigenlijk verbaasd dat ze nog steeds bij Red Bull mikken op die drie paarden voor volgend jaar. Alban, Hülkenberg, Perez en Perez wordt er langzaam maar zeker een beetje nukkig van, want die krijgt elke persconferentie de vragen. En hoe gaan de onderhandelingen? Ik praat niet over onderhandelingen. Ja, maar voordat het al, want de tijd dringt. Ja, de tijd dringt. Maar ik praat niet over onderhandelingen en dat heeft ook geen zin, want ik heb geen nieuws voor jullie.

[00:25:56]

Volgens mij deed Vettel de enige die een beetje over die onderhandelingen ging praten. Ja ja ja, maar die had er belang bij om af en toe wat. En die was bovendien gespot bij iemand in een auto die je niet in gespot mocht worden. Maar goed, als een ander verhaal. Maar Perez krijgt steeds dezelfde vragen. Ja, al anderhalf, twee maanden achter elkaar. En ja, die wordt er een beetje gek van. Maar die weet ook dat er nog maar één plek is waar ie terecht kan.

[00:26:16]

De rest zit al dichter en wil graag naar Red Bull.

[00:26:18]

Ja, hij lijkt. Dat lijkt mij ook heel erg leuk. Heb jij voorkeur? Wie moet dat nou? Wie moet er naast Max? Volgend jaar?

[00:26:24]

Ik zou Hülkenberg vandaag zetten. Waarom dan? Omdat ik het gewoon als personen veel leuker iemand vind. Ik denk dat wij de hals als compleet Nederlander vinden en ook veel meer plezier aan gaan hebben dan aan Perez. Want Perez, die kan misschien zeggen ik ga er als tweede rijder zitten, maar dat gaat ie niet proberen. Dat is gewoon een Mexicaanse heethoofd en ik denk dat Hülkenberg daar gewoon beter naast past. Sterker nog, Perez heeft al gezegd ik ben nog nooit benaderd om ergens tweede rijder te zijn.

[00:26:45]

Dan gaan we uit op het circuit, maar dat willen we toch zien. Ik wil niet spreken van een architraaf. Ik twijfel geen seconde of dat ie me op Petrie. Maar je wilt toch ook geen coureur die tweede rijder wordt? Dat weten we allebei. Wie wie of reed? Nou ja, van Mexicaans had moeten we nog maar zien te hebben, want Perez rijdt nu wel naar een tweede plek.

[00:27:00]

Ja, maar hoe goed is troll en hoe goed is de auto?

[00:27:03]

Ja, we gaan het zo meteen hebben over de Weissman points, maar ik wil heel even naar Albron. Uhm, of de. De stoelendans vooral, want dat album vertrekt na dit seizoen. Ja, is vrijwel zeker negenenzestig.

[00:27:16]

Dat betwijfel ik inmiddels weer hoor. Als ik gisteren had gewonnen, dan denk ik dat iedereen ja. Nou ja, als de laatste twee wedstrijden mee zitten. Waarom zsm eruit als ze, als ze echt echt een ander drin hadden gewild dan had stopgezet?

[00:27:28]

Had al gezegd weet ik niet dat ze hebben n luxeproblemen. Ze worden tweede in het WK als team, dus de buit is al binnen. Dus waar je vorig jaar een paniekvoetbal had met gast Li omdat die te veel punten aan Ferrari aan het schenken was, kunnen ze nu zeggen ook. Je hebt weliswaar al een examen gehad waar je 2 keer voor gezakt bent. Portimao, Imola en gisteren ging het natuurlijk ook weer niet lekker. Maar ze hebben geen haast en ze weten ook dat heeft Horner letterlijk gezegd.

[00:27:50]

Coureurs die bij ons willen rijden. Die hebben wel even geduld. Iedereen bedoelde die Hülkenberg en Perez en Perez begint daar nu nukkig over te worden. Hülkenberg doet heel slim, die houdt gewoon z'n mond dicht. En euh ja, een Albani. Ik snap één ding snap ik echt nog niet. Want als ze Alex helemaal weghalen bij Red Bull zou je normaal gesproken zeggen dan gaat ie naar Alfa Tauri terug. Naast Crossley, maar Alfa Tauri lijkt zich helemaal te prepareren voor Jukic.

[00:28:15]

Zo Noda ja, dus dan heb je volgens mijn rijder teveel. Als je Hülkenberg of Perez.

[00:28:20]

En wie is Joki? Rudy? Jij weet meer Japans aankomend talent en hoe groot is dat talent? 1 meter 55? Nee, ik weet niet hoe lang die is, maar het jochie is wel echt serieus goed. Het is een hele jonge gozer. Ja, hij heeft nu Formule 2 gereden bij Carlin. Daar ken ik ook een beetje van om jouw simulator waar ik mee doe. Ja, het is in een een. Een jochie leert heel snel jochies.

[00:28:43]

Jeanny electrisch gewone vent alleen is niet zolang hij leert heel snel. Hij is agressief in de wedstrijden. Hij heeft in de Formule 2 ook zat zijn teamgenoot geraakt in het begin, maar dit anders zou van die streekje. Maar die moet ie ook gewoon hebben. Ze hebben Gashi over volgend jaar. Die bewijst bekeerde de de naar de wijze oude tamme variant is van een Alfa Tauri rijden en dan is Yuki daarnaast. Ja, ik persoonlijk twijfel niet is dat het goed komt en dat IBA's van Verstappen heeft gezegd bij Gaslight blijft onder meer bij Alfa Tauri omdat ie een jonge, onervaren coureur naast zich ze naast zich krijgt.

[00:29:12]

Dat kan dus niet Kvyat zijn. Het kan ook niet Alex Oban zijn lijkt mij, hoewel die nog redelijk jonge, onervaren, onervaren is. Maar ja, alles wijst erop.

[00:29:21]

Waar moet je dan in godsnaam mee met elBulli? Als je denkt we moeten voor het kampioenschap volgend jaar Hülkenberg of Perez erin zetten, maar de wordt serieus onderhandeld met Yuki begrijp ik.

[00:29:29]

Dus ik. Ik weet niet even serieus onderhandeld wordt. Ik denk als de beste jongens een super licentie krijgen dat er weinig te onderhandelen is. Uh, Honda protegé. Redbull heeft nog wat van honden en nodig ook na komend jaar. Zijn allemaal dingen achter schermen. En laten we één ding niet vergeten. Het joch is echt snel en vierde dus uit. Sowieso missen we niet toch? Nee, dat whisky wat fiat en dus ja.

[00:29:52]

Die rijdt ook mee Torpedo en Albron. En dat is een groot vraagteken. Want u heeft zelf al gezegd.

[00:29:57]

Ik wil niet terug naar al verdorie. Dat heeft ie zelf hardtop gezegd. Ja, ja. Nou, dan moet je maar drie auto omdat je volgend jaar. Maar is dat niet een beetje dom van hem om te zeggen ja, hij heeft toch niet zo heel veel te kiezen?

[00:30:09]

Ja maar wat? Ja. Maar het zou ook heel dom zijn om nu te zeggen ik wil terug naar af betaal je gewoon niets. En dat doet ie eigenlijk ook. Alex Albron zegt dat hij de jaren al bijzonder weinig. Nou, het is goed dat ie nu eindelijk wel wat zegt. Een beetje. Beetje reuring in de tent.

[00:30:21]

En dan hebben we nog uh, Mick Schumacher. Doei.

[00:30:24]

Ja, die gaat naar Haas. Ja ja, wat me toch een.

[00:30:27]

Jazeker, ik weet het ook haast zeker na een goeie column. Uhm ja, die knippen we er wel uit. Nee, nee, nee, nee wacht. Nee, natuurlijk zien we Mick Schumacher en Mick Schumacher is niet alleen. Uh uh, al dan niet geheel toevallig leider in het Formule 2 kampioenschap, al dan niet met enige hulp van buitenaf. Zeg ik even heel cynisch, maar doet het hartstikke goed dit jaar. Hij heeft ook altijd twee jaar nodig, één jaar oefenen en daarna is ie ineens goed.

[00:30:57]

Is niet echt waar. Uhm. Dus die gaat nu uh de Formule 1 verrijken. En ik had eerlijk gezegd dacht dat dat bij Alfa Romeo zou gebeuren. Maar het woord haas en het goede nieuws voor Schumacher is, die moet natuurlijk in z'n eerste jaar niet om zijn oren gereden worden door Raikkonen bij Alfa. Dus nu krijgt ie bij Haas een Russische teamgenoot Nikita Maase Pin. Volgens Rudi van Buuren een buitengewoon talent. Extreem talent? Ja, heel rijk.

[00:31:24]

Euh, cynisch?

[00:31:25]

Ja, natuurlijk mag, onderstreept. Cynische uitgetekend. Voor alles. Ik dacht ik spreek dit nog even uit. teZien heeft zijn goeie dagen, maar niet zo heel veel.

[00:31:34]

Nee, Schumacher wordt dus altijd negentiende volgend jaar. Nou, dan kun je in ieder geval het eind van het jaar zeggen. Maar nu worden we heel flour. Euh, die heeft in ieder geval zijn teamgenoot verslagen. Het is wel team wat dat gaat worden. Haast Schumacher, maar ze pin. D'r moet nog wat Russisch geld overgemaakt worden, maar dat gaat hem worden.

[00:31:54]

Het was ook het weekend van de Fashion Point valt het al even over en op zaterdag zette Strul een vandaag op poll en op zondag pakte Perez PTV zijn eerste podium. Cercanías Fujitsu.

[00:32:05]

Fujitsu. Worden wanneer zijn moeder gaat, exploreert voor José Mourinho, houdt aan, vooral dan Porto. Pérez geeft hier wel even z'n visitekaartje af.

[00:32:19]

Toch voor Redbull volgend jaar? Of maakt dit echt helemaal niet uit. Ik was meer onder de indruk van de Hulkenberg op op de Nürburgring, maar Perez doet wat hij moet doen in deze situatie. Auto's goed rijden mag niet onderschat worden. Is goed op zijn banden management. Een beetje dramatiek over de finish, weet de band die geëxplodeerd had die van helmaal te veel dikke slechter uitzien. Maar goed, hij staat er wel en Stroel rijdt in het begin vijftien seconden los en vooruit.

[00:32:44]

P9 uiteindelijk negende. Daar zat hij Charles tegen. Perez is natuurlijk gewoon een ideale tweede coureur die niet wil toegeven dat het een ideale tweede coureur is.

[00:32:52]

Ja. Maar waarom was Hülkenberg niet beter op de Nürburgring?

[00:32:57]

Ja, als je zonder oefening zou in je auto stapt die je doet dat Dabiq. Daar heb ik meer respect voor.

[00:33:01]

Maar waar is Horner gevoeliger voor Jagos? Horner en Horner waaide af en toe dat en dat is ook zijn rol alle kanten op. Ik steun Alboom album moet presteren en er zijn meer coureurs op de markt. Het is mijn taak om te kijken of daar team mee vooruit kan helpen. We willen het gat met Mercedes dichten. We willen Verstappen aan de titel helpen. Ja, dat gaat natuurlijk alle kanten op. Waar gaat ie voor kiezen? Hij kan het ook niet goed zeggen op het moment.

[00:33:24]

Nee dus. Het is een beetje tussen wal en schip. Ze zijn niet allemaal groentje Steiner, die overal gewoon proberen eerlijk antwoord op te geven. Ja ja, na Obodai zullen toch weten. Het houdt het spannend. Uhm, op zaterdag. Ik wil even naar die kwalificatie en en naar wat Strul daar presteerde, want dat was nogal wat. Uhm, maar op zaterdag lag Verstappen tot de laatste bocht net iets voor. Uhm. En toch kaapte Strul de pole weg.

[00:33:50]

Uhm en ik had het idee om dat Scuol iets veiliger reed dan iets van het gas af ging en Verstappen iets te gretig was.

[00:33:57]

Dat was een deel van het rondje. Uhm overigens heel lang moeten wachten tot Strobl definitief Ripoll had, want die was ook under investigation. Daar waren dan weer negen of tien. Ja, daar word je wel een beetje moe van. Af en toe hoor dat je denkt. Om 3 uur s middags krijgen we een uitslag of moeten we weer wachten tot het donker is. Van Formule 1 wel patenten op. Maar goed, hij mocht hem gelukkig houden. Ik heb het ook niet helemaal begrepen met met Verstappen.

[00:34:20]

Het heeft natuurlijk met die bandenwissel en Caulker banden te maken, maar wat mij meest is bijgebleven is dat Christian Horner de teambaas ruim na de kwalificatie zei dat er n bocht was in het snelste rondje van Verstappen. Uh, waar die een foutje maakte. En dat foutje konden ze uiteraard zien op de data op de grafiek in de computer. Dat heeft m zes, zeven tienden gekost.

[00:34:41]

Als ik dat foutje niet had gemaakt was Pol geweest met overmacht. Ja nou ja, goed. En dan kun je AIFW alle bochten, alle coureurs.

[00:34:48]

Overal zijn fouten gemaakt en weet je m. Je moet voluit niet ingewikkelder maken dan het is. Op Normal Supreme was het net niet.

[00:34:54]

Maar wat deed Strul subliem op de ander? Doorrijden is wel echt heel erg knap. Euh ja, maar Perez had hem misschien wel moeten hebben, maar die spinde en zo gebeurde er vanalles. En Stroel? Euh ja, de D. Ik bedoel, ik ben geen fan van Landstuhl. Dat zal geen geheim zijn. Ik zal het ook nooit worden. Ik vind het ook geen fijne coureur om mee te werken, zelfs dat niet. Maar iedereen moet hem toch enig kredietgever voor wat ie niet alleen zaterdag deed, maar wat ie zondag deed.

[00:35:18]

Het eerste half uur vond ik ook fantastisch hoor. Ja, dat Paul. En hij heeft t aangekondigd. Hij heeft volgens mij. In de persconferentie in aanloop naar de Nürburgring werd ook spook weer verwacht. Krijgen de coureurs allemaal de vraag word je dus een beetje nerveus van dat het hier slecht weer wordt? H. Vettel had het al over de winterjassen en de muts en Scrol zegt ja, maar ik kom uit Canada. Ik ben dat wel gewend hoor.

[00:35:38]

En hij maakt het ook gewoon nog waar ook. Ik vind het wel mooi jam eigenlijk. Vind het jammer dat ie 9 is geworden.

[00:35:43]

Het is een beetje eerherstel voor soul is op z'n plaats. Tot de volgende reis. Gek he? Tot slot. Vettel noemde de al die je die hoopte tot aan de streep om op meer.

[00:35:53]

Maar die was toch wel heel erg blij met zijn podium. Het konvooi is voor een groot deel in een nieuw jaar. Jeffrey Pfeffer had veel wordt aangezet. Hij wordt zelfs een stukje varkensvlees. Patek Philippe Ternaaien ja of nee.

[00:36:20]

Iets van frustratie was er natuurlijk wel, maar uiteindelijk toch een derde plek voor Vettel, die na de 1 na de race een beetje bijna verontschuldigend. Het interview met Brundle deed omdat ie een beetje ja dacht. Want wat doe ik hier eigenlijk op dit podium? Dat vond ik dan ook alweer weer heel schattig ofzo. Maar dat was misschien mijn eigen schuld toch? Ja, wij vonden dat niet schatting.

[00:36:41]

Dat komt omdat je in verwachting bent. Ik dacht dat Knippenberg ook uit. Hoe zouden ze gewoon eerlijk wegwerking en dit ook wel uitschuift? Vrouwelijke hormonen die iets meer aan het werk zijn? Ja, ja, nee, maar ik.

[00:36:52]

Hij voelde zich bijna niet op z'n plaats daar.

[00:36:55]

Ja na iets teamgenote fout maken en hij pakte podium. Ja dat is ook vaak zou het andersom geweest? Nou, hoe vaak heeft die beste man dit jaar de deksel op z'n neus gehad? Maar ik had niet gedacht dat ie ooit nog een podium zou pakken. Nee, de eerste keer dat ie lekker heeft geslapen s nachts. Maar hij heeft natuurlijk zelf verdiend. En ik vond het mooiste nog eens een interview naar die tijd. En die zei de de meester tien punten dit jaar zijn gehaald.

[00:37:13]

Toen Pinot ook niet op het circuit was en dat zij die met een dusdanige glimlach. Het is 100 procent als geintje bedoeld, maar die komt wel aan. T Is een beetje pijnlijk ja goed, maar wordt toch een heel mooie momenten. Dat vond ik echter wel dat in het begin over Hamilton op de boordradio en emotie ZCT drama dat moment dat Vettel uit die auto stapt, per ongeluk derde is geworden en Hamilton toe gehaald om even te vertellen wat ze samen hebben beleefd de afgelopen tien jaar.

[00:37:36]

En hij heeft later gezegd wat ie heeft gezegd. Hamilton nog met de helm op vizier open en Vettel zegt ik ben zo mooi he. Ik heb niet letterlijk gehoord. Uiteraard moet maken dit van ik vind het zo mooi dat ik dit met je mag meemaken, want je bent historie aan het schrijven. Euh, dit idee. Dat vind ik. Dat is de mooiste kant die Vettel heeft. Er zijn veel mensen in Nederland die een hekel aan hem hebben omdat ie op de boordradio altijd zo loopt.

[00:37:57]

Miepen en Deseure, maar Vettel is in persconferenties en daarna. Hij is grappig. Hij is euh ja, ik ben een fan van het is een. Ja, het is een hele bijzondere andere coureur dan alle anderen. En dit soort momenten met Hamilton. Hij heeft ook al eens eerder gezegd een paar jaar geleden ja, ik kan alleen maar dromen dat ik ooit zo goed wordt als Hamilton. Dat gaat me nooit lukken. Ik ben al blij dat ik in de buurt komt van het aantal titels dat hij heeft.

[00:38:18]

Het is heel eerlijk. Ja, een heel eigen wijze. Rare man eigenlijk. Hij heeft toch ook nog steeds de social media niet ontdekt? Nou, nou en zo. Maar ik vond dat wel een mooi moment, die 2 bij de auto van Hamilton.

[00:38:30]

Ik ga me hiermee afsluiten. Dank je wel Louis. Dank je wel Rudie. Tot zover deze NOS Formule 1 podcast over twee weken een reeks in Bahrein. De dag erna zijn we er uiteraard weer. Op 30 november vind je dit een leuke podcast laat een beoordeling achter op iTunes. Reageren kan zoals altijd op Twitter via.

[00:38:49]

Ik weet maar niet meer écht naar het Van Buuren. Oh ja, ga reclame maken, het rfw buren afvuren ed. Louis Dekker F1 doe je zelf je mee of Ed. En daar wat veel plezier bij de race in Bahrein en vraag dat het heftigste.