Happy Scribe Logo

Transcript

Proofread by 0 readers
[00:00:00]

Het team van Mercedes is normaal gesproken het toonbeeld van Duitse degelijkheid en perfectie, maar dat lukt niet altijd met een obstakel, aldus Mercedes.

[00:00:10]

De fabriek zal haar ouders Louis. Vervalsing van xã's even Bolke Circe voor verdere loffelijk. Maar dit is vaak.

[00:00:24]

Toeval of niet, vorig jaar ging het ook al een keer gruwelijk mis. Een pitsstop op Hockenheim. Net als toen was er gisteren een cameraploeg van Netflix om een dag mee te lopen met Mercedes en Jan. Presteer jij ook slechter als er camera's op staan?

[00:00:39]

Nee, daar ben ik me allemaal niet meer bewust van, want ik ben gewoon wie ik ben. Een camera voor een camera, dat boeit me nooit zo. 2. Ik wel. Ik denk wie is die lelijke kerel in beeld?

[00:00:49]

Op Radio 1 en NOS Podcast. Aan Belgen daarachter ploeteren de Ferrari's nog. Nou, dat mag je wel zeggen. Ja, ze hebben. Ik moet het wel goed doen. Verstappen nog steeds foutloos, maar als ik kritisch voor dit boek niet had plaatsen, trok ik auto komt eraan. Jij bent een Mercedes. Dit is een Formule 1 podcast The New uittestte, waarin Excite natuurlijk gooiende en Brandsen dat het een andere ray's zou worden dan de afgelopen maanden en jaren, zoveel was duidelijk.

[00:01:31]

Maar dit, dit kan niemand voorspellen. George Russell gaf zijn visitekaartje af bij Mercedes Perez, die van hem in de richting van waarschijnlijk vooral Red Bull en Verstappen. Tja, laten we even luisteren naar zijn race. Gewoon integraal.

[00:01:47]

Zelfs kernongeval max van de Waalse batten en fiscalist, maar vooral om sideman worden in Parijs het Charlet Challenge. George Radson kan Snackaert, zijn zoon, zijn verleden bij de facelift van zijn zitzakken. Zolang hij zijn kamiya dat zijn, zijn we waarschijnlijk in vrije val stappen. Wie wordt 16/1? Het is Brigand speler eigenaar van Mavinga die geen. Hoe je dit gaat? Ja, en dat was het.

[00:02:29]

Meer dan 45 seconden was het niet. Verstappen kwam vlak na de start in een sandwich terecht met Bottas en Perez, koos eieren voor zijn geld, ging van het gas af, maar moest uitwijken toen Perez toen Leclair Perez aantikte. En hij kwam in het grind terecht. Er zijn twee lezingen over die voorzichtigheid van Verstappen n. Verstappen is volwassen geworden, heeft meer rust, wacht zijn kansen af. Lezing 2. Verstappen heeft in zijn achterhoofd nog wat er vorige week met Grosjean is gebeurd en twijfelde daardoor.

[00:03:00]

Doei! Zeg het maar.

[00:03:01]

Ik denk niet dat hij aan Grosjean dacht. Dat niet. Uhm, ik denk wel dat ie dacht. Ik kijk even de kat uit de boom, want dat heeft hij vaker gedaan dit jaar. Hij weet dat ie euh euh. Laat ik heel simpel zeggen toch altijd tweede of derde word of misschien per ongeluk een keer wint. Maar de Mercedes geënte snel en daarachter zijn ze te langzaam. Ja naast Verstappen weet geen risico in t begin. En dat ging bijna altijd goed.

[00:03:22]

Euh. Het toeval wil dat ik de afgelopen week ongeveer alle coureurs in die media sessies en persconferenties heb gehoord en gesproken. En iedereen stelt daar vragen over Grosjean en die herstart vorige week. Ja, wat doet dat met je als je weer instapt? Ben je dan extra voorzichtig? Alle coureurs die die vraag kregen zeiden nee, want als je extra voorzichtig bent, gaat het fout. En daarom moest ik even aan terugdenken toen Verstappen zei ik probeerde juist uit de problemen te blijven.

[00:03:48]

Euh, daarmee zeg ik niet dat zijn fout is, maar het ironische is. Ik denk als de ouderwetse Verstappen die altijd agressief erin ging, waarschijnlijk zo snel was geweest dat ie ze had ontlopen. Gisteren denk jij dat ook, Jan? Nee, gelukkig niet. Euh, nee. Ik denk dat het euh euh, inlevingsvermogen van euh en van een autocoureur op dat niveau. Euh, dat dat mogen zeg maar heel weinig pretenderen. Dus ik. Ik snap de vraag wel.

[00:04:13]

Ik snap dat een heleboel journalisten die vraag stellen omdat. Euh ja, een journalist kan zich onmogelijk inleven wat het is om op dat niveau te razen. Met die uitdaging en talent de hele carrière. Euh, die mannen allemaal al hebben ervan van jongs af aan. En dan kom je in zo'n situatie en dan is het logisch dat een journalist aanneemt van tsjonge, dat is toch wel een hele en een hele beleving. Hoe die mannen daarmee omgaan? Dat kunnen slechts hele weinigen in de hele wereld kunnen zeggen.

[00:04:40]

Dat een beetje voorstellen dus n stelling heb dat Verstappen gewoon met Grosjean in z'n hoofd eerste of tweede of derde bocht is. Ja dat dat euh ja, totaal niet aan de orde in de eerste plaats van vele langzame bocht. Andere situatie dus totaal niet aan de orde. En Verstappen die die die doet gewoon wat. Iemand die met dat talent die kennis en die ervaring doet. Dus hij rijdt al helemaal niet rationeel in de ronde van O. Nou moet ik oppassen dat ik niet doe wat ik de derde race of de vierde race van mijn carrière deed.

[00:05:09]

Hij rijdt daar gewoon en een mens is per definitie niet in staat om iets tegen zo'n kennis of tegen zijn ervaring in te doen. Als je één keer je hand in het vuur hebt gestopt en hebt geleerd dat dat pijn doet, dan is het gewoon een heel natuurlijk proces dat je dat niet meer doet. Maar jij dus. Max is gewoon Max anno nu en die doet dat spontaan en hij ontweek alles prima. Hij was voorzichtig. Hij focus zich op het einde van de race, niet het begin van de race en daardoor helaas, hij bleef overal uit de problemen.

[00:05:38]

Alleen was de grip weg toen ie eenmaal buiten de baan zat. Maar hij zei ook Jan wil niet zeggen wat hij. Hij zei wel euh, ik wilde niet. In herhaling van Singapore en Singapore was de sandwich met die twee Ferrari's, dus dat wekt toch de indruk. En ik heb m ook vaker daarover horen praten over de eerste ronde, bijvoorbeeld in Mugello, en dat ie zijn laatste maar even. Ik pakte een ronde later toch terug. Dat is ook volwassenen.

[00:05:59]

Maar dat dat dat we natuurlijk natuurlijk. Maar wat dat? Dat wil niet zeggen dat datgene dat dat clo. Ha dat dat is geïntegreerd met wat ik net zei. Een mens is per definitie niet in staat om iets tegen zijn kennis en tegen zijn ervaring in te doen. Dat gaat gewoon niet dus. Maar hij zit daar niet rationeel denkend van O. Nou moet ik opletten dat dat niet alleen Singapore. Maar dat is gewoon zijn carrière tot nu toe.

[00:06:21]

Maar heb je hem daarin zien groeien de afgelopen races?

[00:06:25]

Het afgelopen seizoen kreeg ik natuurlijk kijk je je. Het hele leven bestaat natuurlijk door het opofferen van van korte termijn plezier te ten gunste van het lange termijn resultaat. Maar er zijn ook meevallers en die maakt weer dezelfde fout. Ja nou ja, goed, dat is de definale. Definitie van waanzin he. En dat is in het geval van Leclère natuurlijk van kracht als je keer op keer hetzelfde doet en een ander resultaat verwacht.

[00:06:49]

Dat is de definitie van waanzin duidelijk. En ja, uh, het motto te voorzichtig rijden is soms misschien ook wel gevaarlijker. Dat. Dat klopt natuurlijk ook. Ja, nou dus niet.

[00:07:01]

Dat is niet de stelling die ik overnemen van iemand die daar niet thuis is. Nee, maar is dat? Dat is toch als je in een auto stapt en je bent te voorzichtig dan absoluut ook niet in control. Ja, ik snap wat je bedoelt. Ja nee, dat de twijfel is is is denk ik. In heel veel gevallen ook op de weg zal ik wel of zelf niet. Want als jij twijfelt dan. Dan ga. Dan breng je een andere ook aan het twijfelen.

[00:07:25]

En dus die iemand die moet gaan beslissen. Bij een kruising van zal ik remmen of nog even gas geven. Die doet geen van tweeën als jij ook niet even niet. En dan kom je elkaar tegen. En dus een van de twee moet beslissen van wel of niet. Maar als je daartussen gaat zitten, dat is vaak inderdaad de oorzaak van heel veel ongevallen. Ja sorry, daar heb je gelijk in.

[00:07:42]

Had Verstappen iets kunnen doen om dit te voorkomen?

[00:07:46]

Hmm nee, in mijn optiek deed ie alles. Het enige wat ie wat ie niet kon weten is hoeveel grip daar buiten de baan is. Dus hij had alles ontweken. Alleen toen had ie nog een bepaalde radius van een bocht nodig om ook die euh he die vangrail daar te omzeilen. Of die banden. Ja en die die grip was er gewoon niet. Dus hij was een complete passagier. En dat? Dat is jammer, maar het hoort een beetje bij de dramatiek van de sport natuurlijk.

[00:08:12]

Dat dat soms dan. Dan word je gewoon door je omgeving euh, in situaties gebracht. Uh, waar je niet omheen kan.

[00:08:19]

Dus ja, en jij noemde al even Leclère. Die gaf zijn fout hierin toe en tikte Pérez aan. Krijgt daar ook straf voor. Maar ik zat te denken aan makelijk Lerno. Zoveel fouten de laatste tijd of is hij gewoon opvallend omdat ie ze zo ruiterlijk toegeeft?

[00:08:36]

Ja, dat ruiterlijk toegeven dat dat euh ha dat. Dat wil toch niet zeggen dat je. Ja, dat is wel heel mooi en nobel, maar die bereikt er natuurlijk niets mee. Nee, dat is natuurlijk heel. Euh ja. Nee, dit is gewoon euh. Ja het Engelse spreekwoord van van je kan maken bel aan ring. Het is gebeurd. Je kan het niet ongedaan maken en en euh. En een ander krijgt daar een penalty voor weet je.

[00:08:58]

En en euh euh, het is. Ik vond dan ook dat die zijn fout wel op een gunstige manier uitlegde, want hij bekende die fout wel, maar toch gedeeltelijk. Want hij zei ja, ik had niet verwacht dat euh euh, dat Pérez daar naar binnenkwam. En dan denk ik van ja, maar daar is toch echt een bocht die rechtsaf gaat. Euh, dat had dat toch wel kunnen verwachten. Dus daar vond ik het een klein beetje verzachtend voor hemzelf maken en niet op de manier zoals dat in het verleden wel eens gegaan is van ja zelfs Toto Wolff bijvoorbeeld naderhand.

[00:09:29]

De situatie is ruiterlijk toegeeft van nou en het was een monument al vlakaf zeg maar ik af te houden. Dat is ook geen woord van terug gehouden. Nou, en dat was het geval van Leclère ook gewoon compleet. Hij zette z'n auto op een plaats waarvan die moesten weten gewoon dat daar geen plaats was. En Loewie?

[00:09:46]

Ja, uitvallen van Verstappen natuurlijk. Zuur was kandidaat voor de overwinning en ik zat te denken we. We konden niet echt zien wat ie Redbull op die baan kon doen. Want ja, we hadden Albron en die ging van 12 naar 6 en was daar zelf best ook tevreden mee. Maar ik dacht wel ja ik. Ik kan eigenlijk niet zien wat die Red Bull nou presteert hier. Nee allemaal dus. Taupe Charles. Ja, daar zat ik trouwens op te wachten op die boordradio.

[00:10:09]

Meestal gaat de Leclair dan op zichzelf voetballen. Dat is stom is en dat deed ie niet. Heeft ie afgeleerd weet Pittemse. Ja altijd leuk. Nee bij Verstappen. Ja, dat is natuurlijk ontzettend jammer. En toch is er iets geks aan de hand. Euh, want ik denk dat het normaal gesproken Verstappen deze maar eens had gewonnen. Ja euh. En het ironisch is juist door wat er is gebeurd nu in de eerste ronden. Hij was er niet meer bij.

[00:10:30]

Hamilton was er al niet. Dan krijg je een race die totaal over de kop gaat en die sensationeel wordt. En ja, dat is natuurlijk die kop moeten we niet boven het artikel gaan hangen. Maar deze race was vooral extra leuk omdat Verstappen geëlimineerd werd, niet meer mee kon vechten. Hamilton was er al niet. Nou, alles was anders. Zijn leven Formule 1, alles ook is leuker als Hamilton niet meedoet in het verleden. Heb ik ook wel eens gezegd Formule 1 is leuker als Mercedes niet meedoet.

[00:10:55]

Maar goed, terug naar de vraag. Ik denk dat Verstappen hier uh. Nou nee, niet op zijn sloffen natuurlijk. Niet op z'n sloffen. Maar ik denk wel dat ie er mee had gekund met Bottas en uh en Russel en ook had kunnen profiteren van het gevecht. En zo hangt alles met elkaar samen. Die twee Mercedes waren nooit tegelijk naar binnen gegaan. Als Verstappen dan ook nog bij was geweest denk ik. Dus ja, er is ons wel wat ontnomen wat dat betreft als Nederlanders.

[00:11:19]

Maar het heeft wel een echt een verdomd mooie reis opgeleverd.

[00:11:27]

Toen ging het echt alleen nog maar over Brussel en later natuurlijk ook over Parijs. Laten we maar gewoon met Brussel beginnen. Dat werd het begon mooi en het werd een nachtmerrie. Mercedes teambaas Toto Wolff verwoordde zijn teleurstelling over de mislukte pitstop als volgt Oberoi als dit wordt gelost.

[00:11:47]

Update Gastredacteur. Uhm, tijd. Ik simply of the uhm. Paya Touristic meer alcohol dan masqué uit de radio. En daar hoor en dan ga ik hem in. Dam, ben dit niet nodig? Is het principe dat Oranjehuis en Buyssens Biebuyckstraat dat we toegangstijd de Geus gewoon thuis.

[00:12:09]

Alleen kan die van worstjes het hetzelfde zijn dat Jan al even had gezegd wat er werd weggepompt en dat ook. Dank daarvoor. Uhm hé? Foto's hij hier. Heel mooi, want daar kon Lodewijk ook alleen wat beleende de kolossale Focko op? Dat bleek euh. Werd ik veranderd in een monumentale kerk, maar dat is niet veel verschil. Ja, die pitstops. Louis neemt ons even mee en jij zit live in een uitzending. Ja, en dan moet je gaan verklaren wat jij daar ziet.

[00:12:43]

Ja, dat ging natuurlijk helemaal niet goed. Je moet leren in t leven dat je fouten snel moet toegeven. Euh, ik ben volledig op verkeerde been gezet. Ik zie natuurlijk van alles gebeuren. Eerst bij Brussel, dan bij Bottas. Euh, ik zie bij Bottas ook wel dat ge gekloot wordt met kleurtjes hé. Myriam Ja, hard. Wat was het nou? En vanaf dat moment ben ik er vol van overtuigd dat Russel er op de verkeerde banden van doorgaat.

[00:13:05]

Tot zo ver zit ik goed, maar ik heb ergens in mijn hersenpan heb ik ook bij Russel een gele band en een witte band gezien.

[00:13:12]

Ja, linksvoor geel ja. En de rest wit dan? Dat dacht ik. Dacht jij en dan ga je twijfelen en dan komt de boordradio. En dan zegt de boordradio. George mixt tiers mix tailles. Ik denk nou ik zit goed. Ja, het is geel en wit. Had ik dat door? Hij was er met de banden van Bottas vandoor en het komt allemaal. Dat vind ik dan ook wel weer leuk. Het komt allemaal door de radio.

[00:13:32]

De radio heeft het verkloot. Dit zijn. Er wordt vaak over incidenten crashes gezegd. Aja freak, freak incident, freak accident. Ga zo maar door. En nu was het natuurlijk eten. Crasht. Euh, in de ouwe dreigt eigenlijk de auto van Russel ook nog H. Die Williams het daardoor gaat bij Mercedes gaan bellen rinkelen. Jongens, dubbele stop. Nu hebben we vaker gedaan. Kunnen ze goed?

[00:13:56]

En euh ja, wat er gebeurd is. We zullen het denk ik volgend jaar op Netflix wel te zien krijgen in geuren en kleuren. Daar wordt de aflevering van het jaar.

[00:14:04]

Maar hoe kan dit? Hoe kan het dat je nooit iets mis bij Mercedes? Maar als het misgaat, dan gaat het echt echt mis. Ja, dat is de wet van Murphy.

[00:14:12]

Die kennen we allemaal. Als het fout gaat, gaat het ook goed fout. En dat gaan we allemaal flink van genoten. En dat hoort ook bij sport. Want als je wint, dan wordt het normaal. En als je denkt dat het normaal wordt en dan gaan weer aan went, dan gaat het mis. Ja euh. En gelukkig maar. En euh ja, wordt hier gewoon gebeurt. Is dat twee coureurs op hetzelfde moment daar binnenkomen? En da's nog niet zo'n probleem, maar de communicatie ging ook tegelijkertijd.

[00:14:34]

Euh, dus laat ik t niet ingewikkelder maken dan het is. Russel ging er per ongeluk met de banden van Bottas vandoor, waarbij je meteen moet zeggen dat kon de coureur niet zoveel aan doen. Nee maar uhm ja, dit was gewoon zuur voor beiden.

[00:14:46]

Natuurlijk, want Bottas moest op z'n eigen oude banden doorrijden. En ik begreep aanvankelijk ook niet elke keer. Ik was weer veel te kritisch. Robot als ik ben natuurlijk niet als enige wel vaker kritisch op Bottas, want die zakte weg. Denk nou ja, ga toch eens inhalen joh. Die zat natuurlijk op die versleten banden en dat had ik gemist omdat ik dacht dat ik had een hele andere lezing. Maar door die radioboodschappen mix tiers dacht ik ik zit hartstikke goed.

[00:15:08]

Dit is het nou bijna 50 procent. Maar nee, het was bijzonder moeilijk om het te lezen.

[00:15:14]

Ja Jan, hoe keek jij daar naar? Nou ja, het was was voor Mercedes natuurlijk pijnlijk en voor Bottas ook extra pijnlijk, want en niet niet om dezelfde reden, maar euh de was dus dus hebben we wat nog wel even ter verdediging van Mercedes. Euh, in ieder geval wat ze aangeven. Is dat wel de radiocommunicatie? Euh. Probleem was. Kijk, al die monteurs, die hebben allemaal een oortje in. En dan als d'r wordt gezegd van ok.

[00:15:38]

Uh next lep pitstop bla bla bla. Die krijgen gewoon hun instructies en er was. Kennelijk was de radiocommunicatie met één van die monteurs niet goed he. Vind ik een lastige lezing. Want als wat bij een man of tien wel goed gaat en eentje heeft t niet gehoord, dan mag je toch aannemen dat ie anderen negende maal even coach van je moet dit dat doen. Het is niet zo dat hij op een stoel blijft zitten en negen maanden buiten loopt.

[00:15:59]

Dus dus. Kortom H. Dat was n lezing. Maar kortom. Dat dat radiocommunicatie na de monteurs toe daar zat. Dus zeg maar de storing wat dit als gevolg had. Het excuus van Bottas? Euh ja, dat dat. Dat gaat helaas niet op, want ook komt in natuurlijk euh ja keurig netjes finishte. Was ie tweede? Ja die. Uh hè? Dat dat de D. Die heeft euh. Dezelfde hoeveelheid tot nog iets meer, iets meer euh.

[00:16:24]

Dan dan op diezelfde banden gereden. Dus dat dat. Euh ja, hij ging op dezelfde banden door. Maar de reden nog een paar ronden. Want dat is dus als je het ergste en het ironische van alles. Ze hadden helemaal niet naar binnen hoeven komen. Nee, dat is het ironisch als ze gewoon waren blijven rijden waar ze een entwee. Nou overmoed. Het was eigenlijk euh een een een euh over euh conservatief proberen te zijn he. Je hebt die tijd die voorsprong, dus je komt binnen en je gaat naar nieuwe banden.

[00:16:52]

Maar ik vind dat altijd een beetje. Euh, een een een een euh dubbele. Risico vermijding hebben het ene van door binnen te komen. Euh. B. Hé, doe je dat om 7 te zijn? Maar door binnen te komen creëer je ook een extra risico. Wat we gisteren gezien hebben? Achteraf makkelijk praten voor mij natuurlijk, maar toch. Ja, euh. Never change a winning team, zeggen ze dan. En als je die banden niet hoeft te wisselen, dan dan had ik het nog wel aangedurfd om gewoon ze te laten rijden.

[00:17:19]

En euh, en dat zit maar totaal heeft. Dat is die over die radiocommunicatie die niet goed ging. Maar ik zag ook een team dat laat naar buiten ging, dat pitstop team. Ik zag een band weg rollen. Euh, in de pitstraat. Het was gewoon best wel rommelig toch?

[00:17:36]

Tuurlijk tuurlijk. Dus is er geen gewoon een heleboel fout. Maar weet je de de, de grootste organisaties, de grootste rijders en grootste topsporters? Weet je wel, die die begaan wel eens een blunder na. Dit was hun blunder. Dat maakt ze ook wel een keer menselijk. Ja, dat is ook fijn. Dus heel makkelijk vergeven. En dan moeten we niet gewoon hele kilo's zout in gaan gooien. Dit is gewoon wat we allemaal willen smaken. Heerlijk.

[00:17:57]

En dan moeten we ook een beetje hè, om dat te analyseren. En en maar ook weer niet over analyseren. Maar het excuus nogmaals van Bottas dat ze. Dat gaat niet op, want daar rijden mensen rond die er nog meer rondloopt die banden hadden gereden dan hij. Euh dus. Dus euh ja, dat dat. Leuk geprobeerd, maar dat is geen excuus.

[00:18:15]

En toen was er nog de crash van Uitkan. Russels vervanger in de Williams, die verloor zijn voorvleugel. Deel daarvan zou later in de race nog voor die lekke band zorgen bij Russel Loewie. De gifbeker moest wel echt helemaal leeg.

[00:18:29]

Ja, daar was er momenten geweest dat ik dacht goh, wat een pech voor Russell. Dat hij de race in de zak heeft en nu gewoon door dingen waar ie niks aan kan doen zo terugvalt. Dat was het moment dat hij die extra pitstop moest maken. Terug kwam als vijfde achter Bottas. Euh, maar wel meteen begon aan te vallen. En toen dacht ik ook gerechtigheid. Hij gaat hem gewoon nog winnen. Perez mag even genieten van het leiden van de race, maar die pakt hij toch.

[00:18:51]

Ik dacht ook nu kan ie echt laten zien wat ik kan. Niet dat ie bij de start Bottas inhaalt en dan wegrijdt en naar de overwinning rijdt. Maar nu kan ie echt z'n tanden laten zien.

[00:19:01]

Gewoon echt een overwinning met glans. N die echt een verhaal is niet van jou. Je bent bij de start goed weg en Bottas. Ach ja, die is goed zo goed. En en Hamilton? Ach ja, hoe goed is hemeltje nou eigenlijk? Dat was redelijk straight forward, zeggen ze dan in het Engels. Maar dit was natuurlijk veel mooier. Tegenslagen overwinnen. Dan terug naar naar plek twee met die uh, met die te kleine schoenen die DNA moest doen om Hamilton te vervangen.

[00:19:24]

Fantastisch verhaal dus. Ik zat er helemaal klaar voor. Denk nou Perez tweede is ook leuk en Perez derde is ook leuk. Maar Russell gaat naar binnen. Ja, niet missen. Ja ja, ja, moest ook voor het verhaal. Ja, en dat gebeurde niet, maar toch heeft. Ja, hij heeft ie wel echt laten zien wat hij in huis heeft. Geweldige start, waarbij je dus Bottas voorbijging. Prima herstart na de safety car waarbij die Bottas voorbleef.

[00:19:45]

Je had het er al over. Uhm. Subliem terugkomen van plek vijf naar twee en dus ging langs Bottas troll en Okon had een lekke band. Kwam die terug op veertien, reed hij alsnog naar negen en hij had de snelste reeks ronden. Nou, dan geef je wel je visitekaartje af. Zeker bij Toto Wolff. Toch een soort mentor voor hem. Wat vond jij inhoud indrukwekkend? Euh ja, tijdens zich is nou het simpele antwoord is zelfs een hele race.

[00:20:09]

En hoe die in die auto zat en hoe die zich gedroeg. Maar het mooiste moment tijdens de race vond ik de boordradio van Russel toen die op een bepaald moment doorhad. Ik reed in een bepaald tempo en ik kan nog wat sneller. Maar dan moet ik die Curb sound wat sneller, wat sneller en wat agressiever. Nee, maar heeft eerst toestemming gevraagd aan het team van Mag ik wat sneller? Mij vroeg het op een andere manier. Hij zij neemt Bottas die Curb toont wat scherper.

[00:20:32]

Geen slecht idee, want ik kan sneller. En dan krijgt hij daar bevestiging. Ja, Bottas doet dat anders. Dus probeer maar. En dan ga je even opletten. Wat doet ie in de eerste en de tweede ronde daarna? En meteen was daar de snelste ronde. Dat vond ik echt magnifiek. Gewoon even koeltjes met je team overleggen mag dit? Mag dit? Mag dat? Mag dat? Is het gevaarlijk? Bij Mercedes waarschuwen ze coureurs vaak voorkeur op Stone's omdat die de motor kunnen beschadigen.

[00:20:54]

Ze bocht zeven en acht. Dus ik vond het fantastisch. Hij vraagt even toestemming en hij doet het alsof die het al jaren doet.

[00:21:00]

Ja, ja en Jan. Wat mij opviel hij had in de kwalificatie volgens mij in Q1 had ie zijn auto nog een keer nooit vol gezet omdat die het verkeerde knopje had ingeduwd. En dan rij je zo'n reis. Ik was echt zwaar onder de indruk. Euh, jij ook? Nou uhm, t. T. Hij heeft niets gedaan wat mij verbaasde gisteren. Want als je gewoon uh zijn zijn carrière loop ziet hij is gewoon succesvol geweest in het karten in Engeland.

[00:21:28]

Hij heeft daarna een weggelopen FIA Formula vanover Muyle 4 Formule 3 en hij is overal gewoon succesvoller geweest. Tijdens zijn allereerste Formule 1 Formule 3 weekend. Uh, wony gelijk. Alles daarvoor had hij al gewonnen. Uh ij woord. Uh Formule 3 uh kampioen Europees kampioen, GP2 kampioen, formule 2 kampioen en en dus die skills heeft ie allemaal. En dat die mensen kan inhalen en dat ie een goeie race kan rijden. Dat hebben we al gezien en ik kan je vertellen.

[00:21:58]

Williams is dat van een tandje moeilijker dan met een Mercedes, dus hij heeft niets gedaan wat mij verbaasde. Euh, ik dacht ook absoluut niet dat zij een vervanger hadden die op papier veel minder moest zijn. Euh dan? Euh dan bijvoorbeeld Lewis Hamilton als je ook de voorgeschiedenis mee neemt. Dus wat dat betreft. Euh. Maar nogmaals, ga er maar aan staan. Je staat daar op de eerste rij. Doet die start dus evengoed. Blijf maar eens even cool.

[00:22:23]

Met die eerste ronde Formule 2 races hebben we heel veel geblokkeerde wieltjes gezien van mensen die een beetje over excited waren. Maar hij doet dat allemaal. Euh, je zit in die positie en dan heb je niet alleen je rijvaardigheid skills nodig. Die Hatti gewoon in overdaad aanwezig, geen enkel probleem heb betere papieren dan Bottas dus wat dat betreft verbaast het me geen seconde. Maar dat die ook gewoon die mentale rust had om dat te doen wat hij moest doen, dat was echt gewoon fantastisch.

[00:22:50]

Euh en en euh ja, dus al dat inhalen, ver vooruit wegrijden of wat dan ook. Dus vanaf de eerste rij vanaf pole wegrijden. Nou, dat is fysiek misschien heel moeilijk, maar mentaal is dat een enorme lading. En we zien dat de koele Fin en zoals v h die IJsman noemen we altijd euh Raikkonen. Maar euh ja, Bottas is geen Iceman. Da's toch iemand die veel euh zenuwen kent. Een soort van binnenpretjes. Hij komt rustig over, maar in de race merk je daar niks van.

[00:23:16]

Is heel twijfelachtig en volgens mij erg nerveus dus. Dus nee, het hele beeld wat betreft het vooraan starten of het inhalen of wat dan ook. Nee, dat verbaast me geen seconde. Ik had ook absoluut verwacht dat die race zou winnen. Euh, dus tussen ja ja. Brussel was er dan ook kapot van dat dat niet gebeurde.

[00:23:34]

Wie zijn fiets. Mechelen Jonas spaghettiwestern en hondenslee Abchazisch af. Aartselaar Gazet van. Subsidiair uit de teleurstelling druipt er van af. Jan. Hoe kijk jij nu naar de prestaties van Hamilton, want hij reed in zijn auto? Ja, en nog heel even hij zegt Armgard T. En dat is ongeveer de maximaal overtreffende trap euh, van van t teleurgesteld zijn. En en en en gewoon ja, dat is dus geen vertaling voor t Nederland, maar kapot. Euh, kom je ongeveer op een kwart van wat hij zegt.

[00:24:16]

Dus hij is totaal gewoon een gat dat gewoon zijn darmen eruit getrokken. Zeg maar letterlijk. Het is dus euh. Dat kwam echt binnen. Euh natuurlijk. Zeer terecht. Want wat Max Verstappen zei van nou, iemand als Hamilton, die staat er in moeilijke omstandigheden en noem maar op. Dus wat we bij Brussel nog niet gezien hebben en bij hem op een wel. Is natuurlijk gewoon hoe is hij in natte, droge situaties wanneer hij? En wat nu?

[00:24:42]

Hij heeft niets te verliezen. Hij heeft niets te verliezen. Hij kan het alleen maar goed doen. Hoe komt hij straks onderuit als ie wel iets te verliezen heeft he? Hamilton had nog n euh euh wereldkampioenschap daarbij gewonnen. Als ie bij het ingaan van de pits niet van de baan afgegleden was hij ooit in China. Als ik me niet vergis. Dus euh ja. Hamilton heeft ook gewoon die momenten gehad waar ie fouten maakte. Euh euh. Onder de druk van een kampioenschap.

[00:25:07]

Nou, dat moeten we nog allemaal gaan zien. Bij consistentie zeg je ja, de poleposition in Monza en op half natte, half droge baan met slicks. Kan ie me dan ook neerzetten? Of gaat ie er dan net wel af in plaats van net niet? En dat is ook wat Max bedoelde met zijn commentaar dat dat. Hamilton is gewoon natuurlijk iemand. Die staat er op momenten dat ie de moet staan. Dus de wissel oogt nu gewoon. Euh, eigenlijk totaal identiek.

[00:25:31]

Uh uh, met met Hamilton, maar dat moet je wel over meerdere seizoenen meerdere situaties te bekijken om een echt vergelijk te kunnen maken.

[00:25:38]

Ja Louis. Het is nog niet bekend of komende zondag rust wel weer voor Mercedes reist. Het is eigenlijk ook helemaal niet bekend hoe het nu met helemaal ton is.

[00:25:47]

Nee, het is Coronel stil en ik ben niet zo actief op social media. Maar ik lees weinig van Hamilton over hem, want ik weet niet eens waar die is. Is hier zijn is nu half twee. Maandagmiddag had ie niks meer gepost.

[00:25:58]

Dus euh. Maar ja, Abu Dhabi. Kijk, twee wijzerzin Bahrein. Dat is nog overzichtelijk. Maar Abu Dhabi kom je niet zomaar binnen, zelfs niet vanuit een bubbel. Als je positief getest bent en hij moet euh. Nee, je moet natuurlijk negatief worden. En ik had eerlijk gezegd het bericht wel verwacht dat ie op z'n minst één keer nu negatief is getest. Maar dat is nog niet zo ver. En ik denk dat we als Formule 1 wereld ook maar gewoon moeten hopen.

[00:26:18]

Nou nee, dat mag je niet zeggen, maar het is leuker zonder hem even later normaal snel beter is.

[00:26:23]

Maar natuurlijk, voor de race is het wel heel interessant als Russell weer in die Mercedes.

[00:26:27]

Ik zou heel graag Russel die in die tweede kans zien. Ook inderdaad om te onderschrijven wat Jan net zegt. Laat maar eens kijken of het inderdaad structureel is dat ie zo goed is.

[00:26:36]

En uhm ja. Dee Dee Hamilton. Ja hoe goed is ie ik?

[00:26:41]

Ik vind wel dat mensen heel makkelijk, dat merk ik om me heen. Heel makkelijk nu zeggen oh, die zeven titels stelt dus helemaal geen fluit voor. Ja dan heb je volgens mij niet helemaal begrepen, want dan doe je Russel ook tekort. Want het is geen toeval dat Mercedes Russel in die auto zet als Hercynische echt heel veel in al heel lang een pannenkoek? Nee nee. En laat dat nou net het citaat zijn. Afgelopen donderdag wat Max Verstappen gebruikte Bottas neer te zetten.

[00:27:04]

Max, ga je winnen dit weekend? Nou nee, maar Russel is ook snel in die auto. Die moet vrijdag even wennen en vanaf zaterdag is ie snel. En Bottas is ook geen pannenkoek. Want dat laatste ben ik niet mee met hem eens. Ik denk dat Bottas. Ja, die heeft een heel pijnlijk weekend. Ja ja. Tot slot nog heel even over Rassel. Uhm, hoe ziet zijn carrière daar vanaf nu uit? De tweeduizend tweeëntwintig Mercedes?

[00:27:25]

Ja ja, ja. En ik denk dat als je daar echt in wilt doorslaan, kun je zelfs zeggen dat dit wel eens slecht nieuws voor Verstappen kan zijn. Want wat gebeurt er als helemaal te denken gaan nog een paar jaar door? Nu van Bottas hebben komt. Hij heeft een contract weer voor een jaartje, maar Russo komt eraan. Uh, 2022 Hamilton. Brussel in één team. Ik zou dat wel zien zitten hoor. Ja, weet je.

[00:27:44]

Weet je wat? Dat vind ik ook niet moeten vergeten is. Dit is natuurlijk wel een vrouw verwekte ideale situatie. Aan de ene kant misschien lijkt het pijnlijk voor Hamilton. Andere kant is gewoon helemaal fantastisch. Die man. Die heeft natuurlijk gigantisch drukke en ook emotionele tijden achter de rug. Hij kan nu eventjes een paar maandjes lekker even rust nemen. En euh. En je krijgt een gelegenheid om iemand als George Rassel gewoon voor te bereiden en uit te testen.

[00:28:10]

Betere gelegenheid dan nu is er niet. Steenvoorden t Hemeltje gewoon rijdt en je wil George Russell op een en dezelfde manier voorbereiden op bijvoorbeeld 22. Nou, die gelegenheid is te vaak niet mochten. Mocht je nu die beslissing al genomen zijn voor 22 is dit natuurlijk een perfecte testperiode, maar waarvan de hemel toen zelfs zou kunnen zeggen we nou, laten we daar even lekker zo. Daar zijn we dan lekker mee. Goed voorbereid volgend jaar op deze tijd. Nou ja, jij wil ook gewoon nog een weekendje Brussel in de Mercedes.

[00:28:35]

Jong? Nee, dat wil ik wil ik niet. Maar ik bedoel even door de bril bekijken van van bijvoorbeeld Mercedes. En hemeltje hemeltje die zegt nee hoor, helemaal perfect. En daar kan ik even lekker chillen. En helemaal goed gaan we nog een weekje door die man. Die komt wel langs een fikse natuurlijkheid kwam rijden en hij leert ook z'n vrienden kennen. Dus wat dat betreft hebben we met Schumacher ook tijdens deze buitenkomt meegemaakt. Hij wist precies wie die bij de volgende ronde nog kerstkaartje moet sturen en dat was echt.

[00:29:00]

80 procent afgevallen bonte en een heleboel mensen die je die denken natuurlijk dat Brussel nu de zon uit zijn achterste schijnt. Maar hé, en en die laten hem wel te bevallen. Maar, maar ja, zo simpel is dat natuurlijk niet.

[00:29:14]

We moeten het hebben over de reekswinnaar, want niet helemaal Thon uiteraard niet, maar ook niet Verstappen niet Rassel, niet Bottas, maar Sergio Perez ging na afloop op de schouders.

[00:29:29]

Daarop zijn. Jacko pakt zijn eerste overwinning tijdens zijn mogelijk één na laatste F1 race. Hij is de man die eruit wordt gegooid bij Racing Point en vooralsnog zonder stoeltje zit in 2021. Louis, hebben ze al spijt? Bij Wissing Point?

[00:29:49]

Euh, denken Lorent, Strobl niet en Landstuhl ook niet. Nee, die wordt toch weer een beetje gekleineerd? Euh, Maya's hebben andere prioriteiten. En Vettel komt.

[00:29:58]

En Perez die euh, die zijn we voorlopig gewoon kwijt. Waarbij ik nog maar even aangeven dat hij wel de redder van deze renstal is en niet in z'n eentje. Maar ja, Race In Point Urbe voorheen Force India was gewoon bijna failliet en toen is Perez N van degenen geweest die met heel veel geld de tent heeft gered en een doorstart heeft gekegeld. En als dank. Ik ga nu even kort door de bocht en daaruit wordt geschopt. Dus deze overwinning smaakt niet een beetje zoet.

[00:30:23]

En uiteraard weten zijn monteurs dat ook. En uiteraard gaan ze hem missen. Want het is niet alleen een coureur. H hier hebben ze jaren meegewerkt.

[00:30:30]

Euh, ik bedoel. Euh ik. Ik ken Perez zelf ook al een jaar of tien. Euh, redelijk. Het is een een toegankelijke coureur. Altijd goede teksten, altijd open. Uh, houdt niet van geroddel over contracten. Daar slaat ie van dicht. Voor de wedstrijd die overal antwoord op. Ik denk dat heel veel mensen hem deze overwinning gunnen. En ik denk dat ook heel veel mensen toch inmiddels vinden. Nummer vier in het WK heeft ook nog een race gemist door Corona.

[00:30:53]

Hij staat achter Verstappen in de ranking. Hoe is het mogelijk dat we volgend jaar zoals daar nu bij zit, zoals nu bijstaat, Alex Elber nog in de Redbull hebben en Perez? Ja, je gaat in Mexico winkelen met zijn familie en zijn vrienden. Dat kan toch niet?

[00:31:08]

Maar verandert dit nog iets aan zijn kansen bij Red Bull? Dat zou. Het zou niet mogen dat dit nog de reden is. Nee, dat dit wisten ze al lang. Alleen nu, want Horner heeft gezegd na het seizoen beslissen we dan. Dan telt toch alles? Tijdens het seizoen? Ja, het zal vast nog een heel klein duwtje zijn. Maar als Red Bull. Uhm, ik snap de aarzeling niet zo goed. Natuurlijk, de punten in het WK zijn binnen.

[00:31:29]

Ze zijn al tweede. Ze hebben tijd. Ze willen Alboom misschien helemaal kapot maken. Hoewel ik vind dat ze daar hard mee bezig zijn. Maar goed, dat is een ander verhaal. Maar ze hadden pech, is al lang vast kunnen leggen. Ze doen het niet, dus hebben ze een reden voor. En dan nu nog, terwijl Perez al heeft gezegd. Nou ja, dan maar een sabbatical. Hij schijnt zelfs al rond te zijn met Williams voor 2022.

[00:31:49]

Hij noemde 2022 wel een palustris. Hij zegt niet voor niks dat ie een sabbatical overweegt. Hij heeft een plan B. Ik. Ik vind echter he. D. D. En dus misschien chargeer ik maar voor de formule N echt bijzonder slecht. Dat zo'n reekswinnaar met zo'n carrière die echt bij de betere coureurs niet misschien niet de topcoureur van de formule is, maar wel de betere. Als je die op dit moment verliest terwijl die zegt ik wil door hem, dat vind ik niet goed hoor.

[00:32:13]

Nee.

[00:32:14]

En als we dan toch over de toekomst hebben. Mick Schumacher werd de Formule 2 kampioen. Ja, je gaat natuurlijk naar Haas, zoals ook Masipa, Pin, Kveta en Jukic zo. Voor Alfa Tally en natuurlijk de young driver. Alonso voor. Nou ja, waar kijk je het meest naar uit? Wie wordt de beste leukste aanwinst?

[00:32:32]

Hangt ervan af hoe je de races wil bekijken. Wil je crashes zien, dan word je fan van Nikita Maase binnen een bepaald geen aanwinst vinden voor de Formule 1. Soort crash? Nee, is Maldonado in het kwadraat. Wat was erger? Nederland zou zomaar even de hand boven het hoofd houden. Die heeft ook hele goeie races gereden. Maldonado heeft er ook één gewonnen, maar ja, die heeft het niet voor niks in de bijnaam Crash door Maldonado. Een beetje gek.

[00:32:55]

En van ja, die kinderen aanscherpingen ook hij snel. Ik heb me Rizomen Wizards even gedaan uit rijke pa. Hij is snel, maar hij is ook een beetje. En dan citeer ik iemand maar even een beetje leipe. En dat is wel wat de Formule 1 nodig heeft. Hartstikke leuk, maar ook best wel gevaarlijk. Hebben we gezien in de Formule 2 reis? Ja, en het antwoord op de vraag waar verheug ik me op? Yuki Otsu Noda Eindelijk een Japanner die het gaat maken in de Formule 1, maar hij moet nog wel worden bevestigd.

[00:33:18]

OK Jan, ja, ik wil heel even terugkomen op Parijs, want het is sinds gisteren waren een heleboel mensen die vinden dat ze euh, dat dat de beste uitvinding sinds gesneden brood is. Maar ja, in mijn optiek. Perez, die wordt gewoon vijfde. Want laten we even niet vergeten dat natuurlijk. Verstappen valt duidelijk Kleinveld uit. Bottas valt uit en Russell valt uit. En anders zitten al die mensen voor hem. Euh eigenlijk. Claire is niet onder de indruk.

[00:33:47]

Nou, Bottas was niet onder de indruk. Maar Verstappen? Nee. Maar kijk Verstappen. Euh of sorry Pérez die vijfde wordt achter deze mensen. Dat is in ieder geval een normaal traject. En hij rijdt nogmaals in een roze Mercedes. Als je ook ziet dat scrol daar twee plaatsen achter zit. Euh dus. Dus ik denk dat die al die C-17 qua procedures moeten we ook hier en daar een beetje meenemen. In hoeverre is dat een voor of een nadeel geweest voor hem?

[00:34:11]

Het is dus. Daardoor zat ie natuurlijk wel wat dichter bij de de Mercedessen dan die anders had gezeten. Dus kortom, er zijn een hoop verzachtende omstandigheden. Maar voor het gemak ga ik er even vanuit dat Bottas in Brussel en Verstappen die hadden zeker voor hem gezeten. Leclère misschien, maar daar was ie vijfde geworden. Nou, dat vind ik heel normaal, dus dat is wat ie altijd doet. Dus wat dat betreft vind ik niet dat er gisteren iets gebeurd is wat nou het beeld over hem?

[00:34:34]

Gaan veranderen als ie, als al die mensen die voor je zitten de gelegenheid niet pakken om de race te winnen. Ja dan. Dan zeg jij natuurlijk naar daar doe ik het wel maar. Maar goed, dat terzijde. En dat is nuanceren. Ik zie het als een kleine nuance.

[00:34:46]

Jan V. We vergeten zeg ik even in meervoud. Naam. Ik maak de woordgrap. Dan koop jij Myllena. Dat was één iemand die weten een al abominabele wees. En die was tevreden met plek zes. Vannacht plek 12.

[00:34:58]

Ja, we al eens een verhaal op zich. Heeft niks met de rest te maken. Dus is dat dat? Euh, volgend jaar wel omdat dat is? Ja, maar dat zijn ze. Vorig jaar vond ik Asli ook dus. Dus euh, ik. Asli en Albron zijn natuurlijk niet dezelfde mensen. Ik als Lierse er heel veel van geleerd en is daar sterker van geworden. In hoeverre ze bij euh bij Redbull nu euh. Willen dat al. Dat leerproces ook bij Red Bull af wil maken.

[00:35:21]

Euh ik. Ik kan niet oordelen. Ik moet wel zeggen dat dat al bon. Euh ja, gewoon opvallend. Euh euh. Veel minder presteert dan dan Verstappen. Ik denk dat ik ook wel betere rijders zou euh. Euh zou weten. Maar euh, alle detaille omstandigheden die ken je nog niet helemaal. Dus tussen de twee. Dat mag Red Bull natuurlijk zelf beslissen, dus. Het zou mij verbazen. Maar om nou gelijk met mannetjes poppetjes te komen, wat nou?

[00:35:46]

Die moeten ze vervangen. Hülkenberg is goed zou ik graag zien. Palast is natuurlijk hartstikke goed en noem maar op. Maar hoe mensen naast Verstappen gaan euh euh. Gaan functioneren, dat is nog een extra moeilijkheid factor dan alleen maar gewoon. Bij Red Bull rijden. Ja nou en zo is het. Wil jij nog iets toevoegen aan Louis of tot nu toe?

[00:36:04]

Max Verstappen vooral veel kapot. Zo goed is ie. Maar er is nog één kans.

[00:36:09]

Perez heeft er zin in. En wat ik leuk vind aan Perez die zegt ik heb nog nooit ergens getekend als tweede rijder. Dat vechten we op het circuit wel uit. Ja, en het lullig is, dat kan nou net de reden zijn dat Red Bull hem niet gaat willen.

[00:36:20]

We gaan het meemaken, maar eerst de race komende zondag in Abu Dhabi, de allerlaatste van het seizoen. De dag erna zijn wij er uiteraard weer. Dat zal zijn op 14 december. Vind je dit een leuke podcast? Laat een beoordeling achter op iTunes. Reageer kan zoals altijd op Twitter via het Louis Dekker F1 of ED. En waar Brantsen verander ik ook gewoon niet. Is die van mij echt zo? Ja, is wel echt. Louis Dekker ging veel plezier.

[00:36:45]

Werden reeds in Abu Dhabi en graag tot 14.